Pancreatic cancer life expectancy

O mumū ma maʻi mumusu o le pancreas ua salalau solo i le lalolagi. E oʻo atu i le 200,000 faʻataʻitaʻiga faʻapitoa i le faʻamaonia o le faʻaipoipoga ua faamauina i tausaga taʻitasi. O lea tulaga masani e tosina mai ai le mafaufau o fomai tipitipi ma tagata suʻesuʻe i luga o le vailaau i le salafa o le lalolagi.

Ituaiga ituaiga o suauʻu

O le telefoni, o le kanesa i le pancreas e amata mai epithelial, hematopoietic ma le lymphoid tissues. I le 95% o tagata gasegase, o le tino e tupu mai i le epithelial tissue. E mafai ona fai ma sui o le adenocarcinoma, adenoma ma cystadenoma. Adenoma ma le cystadenoma o ni mailei. E iloga i latou i le umi o le atinaʻe ma le alualu i luma, le maua o faʻamaoniga ma se faʻataʻitaʻiga lelei o le vasega.

I totonu o lenei tusiga, o le a mafaufauina le maʻi o le neoplasms (kanesa) o le pancreas. Code mo le ICD-10 - C.25.

Gland Malignant Neoplasms

Glandular tissue o se ituaiga epithelial tissue. O le mea lea, o le kanesa na maua mai i siama glandular e aofia ai vaega o epithelial tumors. Ma o le tuputupu ae leaga o ia lava ua taua o le "adenocarcinoma." O le ituaiga lea e masani ona masani ai le neoplasm - e oʻo atu i le 95% o maʻi mama uma. I le pancreas, o le adenocarcinoma e mafai ona atiaʻe:

  1. Mai le epithelium o le vaʻavaʻa.
  2. Mai suauu acinus (moni sel).

E le gata i lea, o nei maʻi oona e tupu mai i le tino o le tino: cystadenocarcinoma, cell acinar ma le squacous cellcin carcinoma. E na o le 5% o tagata gasegase e mafai ona iloa.

Faʻavasegaina o laasaga o le atinaʻe o le adenocarcinoma

Ua faʻaaogaina e le Rusia Rusia le faʻavasegaina faavaomalo o le tuʻufaʻatasia o le kanesa o pancreatic e faʻavae i le faʻavasegaina o le TMN:

  1. Vaega 1 - O le pona o le kulupulu o loʻo i totonu o le tino, e le sili atu i le 2 cm. E leai ni mea e gaogao i laina o le lymph faʻapitonuʻu. E leai ni mea e mamao ese i gaʻo. O faʻamaoniga e le o matauina i lenei taimi. O le faʻasalalauga e lelei.
  2. Laasaga 2 - o le paʻu e tupu mai le duodenum, kelelele ma le filo tafatafa. E leai ni gasegase i le faʻapitoa o le lymph. E leai ni mea e mamao ese i gaʻo. O le tagata maʻi e amata ona popole i uiga muamua. O le faʻasalalauga e lelei.
  3. Vaega 3 - o le paʻu e tupu mai le duodenum, kelelele ma le filo tafatafa. E i ai se tasi o konasese i le tasi o pusa o le lymph faʻapitonuʻu. E leai ni mea e mamao ese i gaʻo. O uluai faailoga o loʻo matauina, o le fomaʻi o le faʻalavelave.
  4. 4A laasaga - o lona uiga o le germination o se paʻu i totonu o veʻo ma totoga lata ane ma le solia o la latou galuega. E ono i ai se tasi poʻo le tele o metastases i laina faʻapitonuʻu o le lymph. E leai ni mea e mamao ese i gaʻo. O le popole e uiga i ni faʻaʻailoga matuia, o le faʻasolosolo e le mautonu.
  5. 4B laasaga - ua tuʻuina atu i tagata gasegase uma o loʻo aʻafia i metastasis mamao i totoga ma fusi. Manatua e uiga i faʻamaʻi ogaoga. E le lelei le faʻaaliga.

Laʻau vavalaʻau pancreatic

O le faʻalavelave faʻaleagaina le faagasologa o le pancreas o loʻo faʻaalia:

  1. I le ulu - o togafitiga taatele (e oo i le 70% o mataupu).
  2. I totonu o le tino ma le siʻusiʻu o le okeni - i le nofoaga lona lua e tusa ai ma le faʻateleina (e oʻo i le 24%).
  3. I le faʻaogaina o le faʻaaogaina o togafitiga (e oʻo i le 6% o mataupu).

Taimi mai uluai faailoga i le oti

Faʻalagolago i tuutuuga ma le soifuaga o le tagata maʻi (malosi pe faʻaleagaga), o le i ai poʻo le leai foi o ni mea faʻaleagaina e faʻaleagaina ai, faʻaleagaina ma le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi (mai le mafaufau o le tagata: masalosalo pe leai), o le maʻi e maua i vitio eseese,

  • zero (0-laasaga),
  • E i ai au vaega ole IA ma le IB
  • II, lea o loʻo faʻaalia ai foi IIA ma IIB,
  • III (faʻamamafa)
  • IV (faʻaiʻu, mulimuli pe faʻauʻu).

O le taimi e tafe mai le amataga o faailoga muamua o le faʻamaʻi i le amataga o le vaega mulimuli e ese mo tagata taitoatasi.

E fuafua i le fua faatatau o le tuputupu ae o le pa'ū, o le vaega o le faaleagaina o le gland ma le fausaga o le tino, o le gaoioiga lea e fuafua ai le tulaga o le siosiomaga i totonu o le tino (mai le pH i le gaoioiga o le toto coagulation systems), lea e fuafua ai le fua o le faateleina o le maʻi lava ia ma le fua o metasisi ma mea e faaleagaina i lata ane, ona vaʻavaʻai ai lea o okeni.

O le mea lea, faatasi ai ma le tuputupu ae o se tumo mai le epithelium ductal, o le faailoga o le a faalagolago lava i luga o le pule o le ala, lea e fuafua ai le tikeri o maʻi o le digestive.

I le tulaga o le faaleagaina o fausaga oona, o le le atoatoa o le tino o le a sili ona taua, aua o loo tatou talanoa e uiga i faiga e feaveaia ma le sootaga i le va o okeni i totonu - e uiga i le atuatuvale ma vascular system.

O le i ai o le pancreatitis ma le maʻisuka (ma avea ma vaega ma mafuaʻaga o le kanesa) ma e mafua ai foʻi ona faʻaitiitia le maualuga o le puipuiga ma le amataina o se tulaga le mafai ona gafatia o le okeni.

O le umi o laasaga taʻitasi o le faʻamaʻi e ese mo tagata maʻi taʻitasi, e pei o le taimi ua tuʻuina atu mo le tulaga atoa o le tulaga lautele.

Ona o le leai o ni faʻamatalaga taua i le vaega 0 ma le Vaega I, e masani ona le amanaʻia e le tagata maʻi lona tulaga. Ae o le pau lea o le vaitau taimi e mafai ona manuia ai taotoga.

O le amataga o vaega nei (faatasi ai ma le paʻu e alu i tala atu o le gland) faatasi ai ma faʻamatalaga faʻalauiloa e mafua mai i togafitiga e itiiti le aoga pe ua le toe aoga lava (o togafitiga faʻapitoa e mafai ona taʻitaʻia ai se faʻagasologa itiiti o le soifua o le tagata maʻi).

E mafai ona faʻamalolo?

O le fomaʻi e faʻalagolago i le tulaga o le faʻamaʻi (o le tulaga o le paʻu i totonu poʻo tua o le okeni, o le aʻafiaga o totoga vavalalata ma le i ai o metastases i totonu), le nofoaga o le tumutumu i le gland, le setete o le tino ma le tele o meafaigaluega o le potu faʻaogaluega ma meafaigaluega talafeagai.

I le iai o tulaga lelei uma mo le kanesa, e mafai ona ave ni fuataga:

  1. I le laasaga 0 - e ala i le faʻasalaga faʻasalalau o le paʻu ma le faʻamalosia o le gamma i le maea ai o le taotoga.
  2. I totonu - o le mea e sili ona faʻamalosi (e le gata i le faʻasalaga o le gland atoa, poʻo le faʻatapulaʻaina i lona vavalalata, poʻo le faʻaaogaina o le auala Whipple) faʻatasi ai ma le togafitiga o le radiation.
  3. I vaega II ma le III, e mafai lava ona faia faʻamalositino faʻamalositino e faʻaitiitia ai faʻalavelave faʻapipiʻiina na faia mo le gaogao e le gland poo le poloka ma le totoga vavalalata (e faʻasaʻo ai le taofiofi o le tui, faʻalavelave o le iniseti) poʻo ni auala e mafai ona faia e faʻaogaina ai le gaʻo o le manava ma le fatu.
  4. I le laasaga IV, ona o le ogaoga o le tulaga o le maʻi, o lona tino e le mafai ona tauaveina ni avega ogaoga, ma metasisi o le paʻu i totoga mamao, e le mafai e tagata oncologists ona ofoina atu se mea i le maʻi.

O le mea lea, o le faamalolo atoatoa atoatoa e mafai ona na o le 0 poo i le amataga o le tulaga I.

Vitio e uiga i le kanesa o le pancreatic:

Faʻaola i tulaga eseese

E i ai fuainumera mo mataupu e maua ai le kanesa ma le le mafai ona faʻaalia o le kanesa o le gland.

I le 0-I i le maea ai o togafitiga, o le togafitiga e lelei (o le pasene o le 5-tausaga le ola e mai i le 65 i le 60), i le lumanaʻi, o le ola e fuafua i le fua o le neoplasm e alu i tua atu o le paʻu o le gland ma le germination i totoga lata ane.

I le taunuu atu i lenei setete (stage II A), o le ola mo le 5 tausaga e moni lava mo le 52-50% o tagata gasegase na mauaina togafitiga e tusa ai ma le polokalama atoa; i se isi suiga (e aunoa ma se taotoga, ae faʻaaogaina le chemotherapy ma le leitio), e le silia le 15- 12%

I le laasaga III, o le avanoa e aveese ai e na o le 20% o mataupu (ma le 5% o le soifua o le 41%), pe afai e le mafai vave ona aveese le fuainumera e maua ai le 3%.

Mo le laʻasaga IV, o le faʻaalia o le ola e 5-tausaga e le oi ai - o le avefeʻau masani o tagata mamaʻi e aunoa ma togafitiga e le sili atu i le 8 masina, faatasi ai ma togafitiga tuʻufaʻatasi - 1.5 tausaga poʻo le 1 tausaga. Ae e oʻo lava i le taʻitaʻiga o falemaʻi o le lalolagi ma le kanesa, e le sili atu i le 16%.

Mo se mea e le mafaamatalaina, o fuainumera o le vaitaimi o le ola mo le 5-tausaga mo vaega I-IV o, ia:

Gland Tail Cancer Prognosis

Ona o le leai o ni faailoilo i lenei localization o le faagasologa, o le tumutumu e oʻo atu i le tele o le tele, o lea la e le faʻaleagaina ai le fomaʻi.

Ona o le manaʻoga e faʻapipiʻi le tino ma le siʻu o le gland faatasi ai ma le gallbladder ma faʻafeiloaʻi (lea e faʻateleina ai le gasegase i faʻamaʻi i le tele o taimi) pe a faia le faʻamalosi e faʻatasi ma le chemotherapy, o le olaga e le sili atu i le 12-10 masina, ma le pasene o le lima tausaga le ola e eseese i le va o le 8 ma le 5.

Vitio mai Dr. Malysheva:

O itula mulimuli

O loʻo faʻamalumaluina i latou mo tagata tausi maʻi ma aiga e ala i le i ai o le ata o le maʻi o le maʻi o le maʻi e tetee atu i le faʻaogaina o le faʻaumatia. Ole a le mafai e le tagata tutoatasi ona le mafai, e le o iai foi se manao ole maʻi e nofo ile moega (faatasi ai ma le fesoasoani i fafo).

E le gata i le vevela tele, o le pallor ma le loloto o le siama o le sclera ma le paʻu, o loo i ai faailoga o se suiga loloto i le mafaufau - o le natura o le loloto o le atuatuvale ma le alu ese mai ia te ia lava, pe ua faaalia i se tuuaiga mamafa o mea uma ma mea uma i lona tulaga faigata.

O le ata e faʻapupulaina i foliga o foliga (faʻaleagaina le faiʻai), o le manogi o le pala e sau mai le gutu o le tagata maʻi, o le leo faʻalogo, o le tautala e le malamalama, ma taumafai e tagi o loʻo taofia i le vevela o le tino vaivai, e oʻo atu ai i le manua.

O le toto, o le lanu ma le fausaga o le laulaufaiva ua suia, o le le lava o le mānava e le gata i se tulaga o le le atoatoa.

O le fesuisuiai o le tofo i totonu o le tulaga o le a suia i le le atoatoa o le le fiafia i meaai, o le vaivai o lagona o le tofo ma le sogisogi.

I le tulaga sili, o le faalauteleina o le vaovao ma le ate e manino lava ona iloa, o faailoga o ascites e mafai ona iloa, ma o meaola faalilolilo e maua ai se lanu faapitoa: o le urine e maua ai le lanu o le pia, o le feces e foliga mai o le kelei paʻu.

I le mea mulimuli, o le leai o se fesoasoani ma le le mafai ona maua le tausiga sili ona faigofie, aʻo maliu e mafua ona o le atinaʻeina o okeni e tele (ate, fatuga ma fatu) le toilalo.

E faʻapefea ona fuafua le ola maʻi kanesa o le pancreatic?

O le soifuaga o le pasene o tagata gasegase o loʻo ola mo se taimi faapitoa (5, 10, 15 tausaga) i le maeʻa ai o suʻesuʻega. Oncologists mo faʻamatalaga e masani ona faʻaaogaina le 5 tausaga o le ola ola.

E taua le mafaufau o fuainumera o le ola 5 tausaga o loʻo ola i le 4-5 tausaga talu ai. A o atinaʻe vailaʻau, e mafai e tagata gasegase o le kanesa o le pancreatic ona i ai se faʻamatalaga sili atu nai lo fuainumera faʻaalia. O le ola faʻalagolago foi e faʻalagolago i itu taʻitasi: o le matua ma le soifua maloloina o le tagata maʻi, le ituaiga ma le nofoaga o le paʻu, o le togafitiga faʻatulagaina o togafitiga.

Le tele o le paʻu, o le mea e ono le mafai ona aveesea. Afai e leʻi ola le neoplasm i vaʻa lata ane ma mamao, o le fomaʻi, i le averesi, e 2-3 taimi sili atu.

Localization o se maʻi vevesi

O le faʻaalia o faʻataʻitaʻiga e faalagolago i le nofoaga o le tumo. Afai o le kanesa e aʻafia ai le ulu o le pancreas, o le talo pele o loʻo faʻamalosi. O le tagata gasegase e atiina ae le gaʻo - o le paʻu o le paʻu e faʻapitoa lava le lanu samasama, o le gasea ma le vomiting e faʻalavelave, o le lanu o le urine e suia. O nei faʻaʻailoga e faʻamalosi ai oe e vaʻai i se fomaʻi, o le mea lea e mafai ai ona maua le maʻi aʻo lei amataina metasisi. I le 90% o mataupu, o faʻamaʻi pipisi i le ulu o le pancreas o loʻo faʻaalia ai le gaoioiga a Whipple - aveeseina o le gland ma mea na afaina ai.

Neoplasms i totonu o le tino ma le siʻusiʻu o le gland e tupu aʻe, e tusa ai ma le tele o lapoa ma mafai ona faʻasalalau ao le i faia le suʻesuʻega.

Mafuaaga o le adenocarcinoma

E le o iloa lelei se mea e sili ona taua i le manaia o le toto, faapea foi ma le auala e suia ai siama ola maloloina i sela o le kanesa. E i ai mafaufauga faʻapitoa e fesoʻotaʻi ma le vaega o mea e faʻatatau i mea na tutupu e fesoasoani i le atinaʻeina o siama vaivai.

Faʻamatalaga o mea taua, o lona aafiaga ua faamaonia nei i le faagasologa o suesuega faasaienisi:

  • Fuʻa. E faʻamaonia ai o le vailaʻau faʻamalosi o loʻo iai i le tapaa e aʻafia ai le tino o le tino, e le gata i luga o le mama, ae faʻapea foʻi i luga o le tino. O le lamatiaga o le atinaʻe o le toto i tagata ulaula e 2-3 taimi le maualuga nai lo tagata e le ulaula tapaa.
  • O le tele ma le mamafa - faʻalavelaveina le ala ma faʻataʻitaʻiga.
  • O le tele o tausaga o galuega i atinaʻe gaosi oloa e fesoʻotai ma le vailaʻau kemisi.
  • O le auai i le tala faasolopito o le pancreatitis chronic long-term in combination with the type 1 diabetes. O faʻamaʻi o nei faʻamaʻi mo se taimi uumi e ufitia ai faailoga o le kanesa. E le gata i lea, o le pancreatitis e faʻaleagaina ai le faʻasologa.
  • Faʻaleagaina le faʻamalosi - o le i ai o maʻi mama i le aiga vave. Ua faʻamaonia o le faʻamalosia o le agavaʻa e faʻaleagaina ai le fomaʻi.

Uluai faailoga ma faailoga

E pei lava o soʻo se tumo, e leai ni faʻamaoniga faapitoa poʻo faʻaalia mai le kanesa o le pancreatic. O lenei mea o loʻo tuʻuina atu ai se luʻitau e tusa ai ma le vave suʻesuʻeina. I le amataga o le atinaʻe, e mafai ona masalomia le kanesa i le taimi o suʻesuʻega faafomaʻi faʻapitoa mo le tele o faʻamaoniga e le o maʻoti. A aunoa ma se faʻamaoniga e ala ile suʻega ma meafaigaluega a le suʻega, e le mafai ona maua le suʻesuʻega.

O faʻamaoniga muamua o le kanesa o le pancreatic:

  • Faʻanoanoa ma le faʻalauteleina o le faʻasalalauga i le pito i luga i le faʻasologa.
  • Faailoga o le paʻu o le mamafa e oʻo i le faʻamaeʻa.
  • Faailoga faʻapitoa: o le leai o le manaʻo, manava, gase, vomiting.
  • Lafoaia o le Jaundice o le sclera, mucous membranes ma le paʻu.
  • Paʻu lapisi lapisi.
  • Ascites.
  • Faʻapipiʻi volumetric faʻavae i le vaega o le faʻaogaina o le pancreas.
  • Uiga masani.

E oo lava i se tuufaatasiga o le tele o faailoga, e le mafai e se tasi ona tautala ma le mautinoa atoatoa e uiga i le i ai o se faagasologa leaga. E le o faʻamaoni ma o loʻo i ai i isi faʻafitauli. Afai e maua, ua i ai i le fomaʻi le aia tatau e filifilia ai auala faʻapitoa mo suʻesuʻega mo le maʻi, mo le vave iloa o le paʻu ma le faʻamaonia o le siama.

Faʻaaliga faʻapitoa o le kanesa o pancreatic

O tagata maʻi latou te sailia le fesoasoani faafomai i latou lava i taimi mulimuli ane, pe a amata ona faʻalavelaveina ia uiga. I le avea ai o se tulafono, o nei tiga tiga o le natura e faʻavavau.

Taua! O le nofoaga o faʻasalaga sili ona ogaoga o tiga e fesoasoani i suʻesuʻega o le eseesega o le lapopoa. Faatasi ai ma le kanesa o le ulu o le pancreas, o le tiga e maua i totonu o le lua o le manava po o totonu o le sao ole hychochorium. Faatasi ai ma le kanesa o le tino ma le siʻusiʻu o le gland, latou te siosiomia le tumutumu pito i luga poʻo le suʻeina o le epigastrium i le itu tauagavale o le hypochondrium ma le faʻamalama i le pito i lalo ma tua.

I le faʻaopopo atu i le tiga, o faʻamaoniga ma faʻaaliga o le kanesa o le pancreatic i taimi mulimuli ane atonu e aofia ai:

  • Cachexia e leʻi faʻaaogaina.
  • Saffron paʻu o le sclera, mucous membranes ma le paʻu. O le taofiga o Jaundice e mafua mai i le faʻamalosia o le talo ma, o se taunuuga, o le solia o le sau o le talo. O le sili atu bilirubin o loo taamilo i totonu o le toto, e maua ai se lanu samasama.
  • Voming of food eaten the day before, gastrointestinal blooding, bloating, swing crawling.O nei faailoga o loʻo matauina i na o taimi mulimuli ane o le kanesa, pe a amata ona tupu le tino i le manava ma le duodenum, faʻalavelave i le aveeseina o meaʻai.
  • Telefoni faʻasolosolo o vevela papaʻu ma loloto.
  • Splenomegaly, ascites.

Suʻesuʻega o le falemaʻi ma le faʻamaoniga o faailoga o le kuluma

I le amataga o le atinaʻe, e na o le tasi le suʻega suʻega e mafai ona faʻamaonia ai le kanesa: o se suʻega toto mo le i ai o faʻamalama o le kuluma. Mo le pancreas, o carcinogenic (CEA) ma carbonic anhydrate (CA-19-9 antigens).

I taimi mulimuli, e faaopoopo i lenei auiliiliga, latou te faatinoina:

  • O se suʻega o le toto, o le faʻaitiitia o le hemoglobin ma le toto mūmū mūmū, ua maua ai se faʻalauteleina o le eletise erythrocyte.
  • Suesueina o meaola o meaola - o le solia o le polotini o le toto, o le faateleina o le alkaline phosphatase ma gamma glutamyl transpeptidase.
  • Urinalysis - o le faateleina o le kulukose, o foliga mai o le diastase (pancreatic amylase).

Metotia o le Ultrasonic

O loʻo faʻatinoina muamua lava mo tagata uma ua masalomia le kanesa. Latou te manatu e sili atu le faʻamaonia ma maua i le toetoe o falemaʻi uma.

  • Iloiloina o le tino o le tino. E faia i totonu o le paʻu o le puipui pito i luma. O se faʻamaoniga tuusaʻo o le tumo o le i ai o se tasi o mea e fausia ai le volumetric poʻo se mea e le i totonu o le vavao ma se laina manino i le va o lenei faʻavae ma le parenchyma masani. O le ulu ma le tino o le gland ua faʻaalia i le auala sili ona lelei, o le mea lea, o le tino o lenei localization i le amataga, e sili atu ona faigofie ona maua nai lo siʻusiʻu siʻu. Faatasi ai ma le fesoasoani a le ultrasound, e mafai ona iloa ai se neoplasm mai le 1-2 cm. O le metotia ultrasound e mafai ai ona e suʻesuʻeina le faʻaaogaina o le kanesa ma le i ai o metastases i totonu ole tino. O le totoga o le kanesa ua fai mai o le taimi o loʻo tupu mai ai sela mama i totonu o vaʻa toto ma laina o le lymph.
  • Vaʻaiga faʻamalamalamaina o vaʻa popo. O loʻo faʻatinoina i le taimi moni ma faʻatusatusa tutusa. E mafai ai e oe ona iloilo le tafe o le toto ma le tikeri o le vascularisation o le foliga o le toto ma le parenchyma, o le vavalalata o suauu e fesootaʻi ma le isi. O lenei suʻesuʻega e faʻatautaia mo tagata gasegase lea e faʻaalia ai faʻamaoniga faʻaalia o sosoʻo faʻamalosi i totonu o toto toto ma le aorta.
  • Endoscopic ultrasound. O se ituaiga masani o le ultrasound, ae na o iinei lava e faʻaaogaina ai se isi faʻamatalaga endoscopic. O lenei masini ua faʻapipiʻiina i totonu ole sosoʻo ma le manava i totonu ole lumen o le duodenum, mai le mea e sau ai faailoga. E lelei tele le auala e mafai ai e oe ona iloa maʻi tumutumu o le 5 mm pe sili atu, e le mafai ona iloa i le ultrasound masani. E le gata i lea, e iloilo e le fomai le tulaga o totoga lata ane ma toto toto mo masini.

Faʻafanua faʻatautaia o Helical

O le "standard gold standard of diagnosis". O le suʻesuʻega sili ona aoga mo le faʻafeeseeseaiga o le faʻaleleia o le mamanu. I le taimi lava e tasi, o le faʻasalaga faʻamalosi e faʻaputuina ai le eseesega ia te ia lava, lea e mafai ai ona iloilo le tele, localization, ma le faʻaogaina o maʻi. Faatasi ai ma le fesoasoani a le CT, o le setete o laina o le lymph o le itumalo, o le auala, o toto toto ma totoga lata ane e iloiloina. CT o se metotia sili ona maʻaleʻale. Afai o iai nei, e mafai ona iloa i le 99% o mataupu.

Faʻaauau foliga faʻapitoa

Faʻaaogaina e fai ma sui i CT. Ae ui i lea, o le MRI o loʻo i ai se toe faʻafoʻi - e faigata ona faʻaeseese se neoplasm maʻi mai se taulaiga e le afaina. E masani lava, o le MRI ua faia ina ia sili atu le vaai i ata.

Vaʻaia faʻasolosolo faʻamaʻi pipisi faʻatasi ma le suʻega ultrasound

O se faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga e mafai ai e oe ona ave mea mai le vaega ua aafia mo suʻesuʻega o talafaasolopito. O le metotia e taua mo le fuafuaina o le natura o le neoplasm ma le faaiuga mulimuli i luga o lona agavaʻa poʻo le leaga. E faʻavae i luga o iuga o le biopsy, o le fesili e uiga i le talafeagai o chemoradiotherapy ua tonu.

Laparoscopy

Le faʻaosoosoina o metotia o le augatupulaga mulimuli, lea e mafai ai e tagata suʻesuʻe oncologists ona iloilo le tulaga o le pancreas, o ona toso ma sosoʻo lata ane i le taimi moni ma o latou lava mata. O le faʻamatalaga e uiga i le i ai o le kanesa ua tuʻuina saʻo i totonu o le potu taʻavale. Afai e maua, faʻaogaina, faʻatinoina, ma metasisi.

Mataupu Faavae ma faatonuga o togafitiga

Taʻiala o togafitiga faʻapitoa i le faiga o le paʻu:

  1. Totogi (faʻasalalau ma faʻamalosi).
  2. Ole vevela poo le chemotherapy.
  3. Faʻatasia.
  4. Faʻailoga

Le ituaiga togafitiga e filifilia taitoatasi. O le tausaga o le maʻi, o le i ai o se maʻi faʻalavelave faʻafuaseʻi, o le faʻaogaina o le kanesa ma lona masani ai o loʻo amanaia. O faʻafitauli o masalosaloga masalomia ma le faʻavasegaina o loʻo suʻesuʻeina foi. Ae ui i lea, e leai se tasi o nei taʻiala o se faʻamaoniga maʻoti mo le vavalalata. O faʻamatalaga ma le faʻasaʻoina mo taotoga ma togafitiga togafitiga e filifilia taitoatasi e le fomaʻi.

Tausiga togafitiga

O le taotoga mo le aveeseina faʻamalosi o le pancreas e faʻataunuʻuina e tusa ai ma faʻamaumauga.

Faʻailoga matuia mo le taotoga faʻamalosi:

  • Fua faʻataʻitaʻiga i le ate ma le peritoneum.
  • Suʻega faʻataʻitaʻiga i le lymphsodes e le mafai ona maua i le aveesea.
  • Tuuina atu o vaʻa vevela ma masini i totonu o le puipui atoa ma ona faʻafitauli.
  • Faʻaaogāina o lālā tetele o le aorta i le kanesa (pulou celiac, maualuga maualuga o mesenteric ma faʻamaʻi vale).
  • Tetee faʻatoʻateleina togafitiga faʻapitoa.

O togafitiga togafitiga e aofia ai se tasi o ituaiga taotoga e tolu: pancreatoduodenal resection, total pancreatoduodenectomy, poʻo le faʻasalaga o le gland mataga.

I le taimi o le pancreatoduodenal resection, o le ulu ma le faʻatulagaina o foliga ma se vaega o le manava, o le talo masani ma le duodenum ua fiafia.

O le faʻasalaga o vaega vaʻaia e faʻaalia ai le aveeseina o se tasi o vaega o le gland (ulu, tino, siʻusiʻu, gaioiga) faʻatasi ai ma se vaega o le talo, leodenum ma le manava.

Faatasi ai ma le pancreatoduodenectomy, o le pancreas e matua vavalalata lava ma mea uma e fesootaʻi ai, fiber, toto toto, ma ligaments. O lenei taotoga e matua seasea ona tupu, talu ai ona i le iʻuga ua maua ai e le tagata maʻi le atoatoa o le enzyme ma le le atoatoa o le hormonal.

E tusa ai ma le taotoga o togafitiga, e faia mo le tele o tagata gasegase. O le taotoga o le tino e manaʻomia faapitoa mo tagata mamaʻi e iai faʻamaoniga o jaundice faʻalavelave, faʻalavelave i le intestinal ma le faʻaaogaina o mea taumafa. I lenei tulaga, o le fiafiaga e tuʻuina atu i le laparotomy masani, o le taimi lea e toe faʻafoisia ai le pule o le pelele poʻo le gastrointestinal tract e ala i le faʻaaogaina o se stoma. E suʻesuʻe foi e le fomai tipitipi le tulaga o le okeni, le maualuga o le faʻaleagaina ma le faʻaaogaina o le kanesa.

O togafitiga faʻapitoa e faʻaalia faapitoa i tulaga maualuga o le kanesa. O le faʻasologa o le ola e faʻaleleia i le 5-7 taimi. O le fuainumera o le ola maloloina i le maea ai o taotoga e oʻo ile 2 tausaga.

Lavea togafitiga

E faia muamua pe a uma le taotoga poʻo le faʻamalieina o le tiga. Ole televise e faʻaalia ile togafitiga ole tino i taimi muamua pe a iai ni nai liona. O le togafitiga e faia i vasega o le 5 vaiaso faatasi ai ma ni fua saʻo o le vevela. I le taimi o togafitiga, gasegase, vomiting, vaivaiga e mafai ona matauina, ae a maeʻa le vasega, o le a le toe i ai ni aʻafiaga i luga ia i latou lava. O togafitiga faʻamalosi e faʻaleleia ai le faʻamaʻiina o le faʻamaʻi, faʻamafiesea ai tiga tiga.

Chemotherapy

O togafitiga e faia faʻatasi ma togafitiga faʻapitoa o chemotherapeutic lea e mafai ona fasiotia ai sela o le kanesa poʻo le faʻagesegeseina o le tuputupu ae. O le taimi nei e sili atu le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga o fualaau faʻasaina ina ia vave vave ona ausia le aʻafiaga. Chemotherapy e tuʻuina atu i vasega. I le taimi o togafitiga, e lagona e le tagata maʻi le manaʻoga i le gaioiga ma le viliina, paʻu, uluaʻi o le mucous membranes. I le faaiuga o le vasega, o nei itu itu e aluese. Chemotherapy e faʻaleleia ai faʻamaʻi faʻamaʻi ma le ola.

O togafitiga faʻapitoa e tuʻuina atu i tagata gasegase e ono le mafai ona faʻaaogaina, pe a leai se tasi o auala o loʻo i luga e mafai ona faʻaumatia atoa le kanesa. O lenei mea e faʻaleleia ai le lelei o le olaga, faʻamalo ese ai faʻamaoniga, faʻaleleia le faʻataʻitaʻiga o le faʻamaʻi atoa.

Faʻamatalaga: o le a le tele e mafai ona e ola ai

O eseesega o le ola e fesuisuiaʻi ma faalagolago i luga o le tulaga o le faʻamaʻi, e oʻo lava i le fomaʻi e le mafai ona tuʻuina atu se faʻataʻitaʻiga saʻo. O le averesi o le ola mo le kanesa o le pancreatic e faapenei:

  • I le maea ai o togafitiga faʻapitoa, o le averesi o le soifua maloloina e maua mai i le 1 i le 2.5 tausaga. E tusa ma le 20% o maʻi na ola i le silia ma le 5 tausaga.
  • A maeʻa taotoga faʻamalolo, togafitiga o le chemotherapy ma le radiation, pe afai e teena e le tagata maʻi le taotoga, e oʻo atu i le 1 le tausaga. I le taʻi 6-8 masina.

0 ma le 1 vaega o le kanesa o le pancreatic

I le amataga, o le tumutumu o loʻo i totonu o le gland, o lona tele e le sili atu i le 1.5 cm. E faigata ona iloa, talu ai e le faʻalavelave i galuega a totoga ma e le maua ai ni faʻamaoniga. I le tele o tulaga, o le kanesa pancreatic i vaega 0 ma le 1 e togafitia togafitiga. O le tuaoi o le 5 tausaga e aafia i le 60-65% o tagata mamaʻi.

Soifuaga

O le kanesa o le Pancreatic o le mafuaʻaga autu o le maualuga o le soifua maloloina i tagata gasegase. E ui lava mo se taimi tuʻufaʻatasiga e sili atu ona faigata le faʻamasinoina o le maualuga o faʻataʻitaʻiga, talu ai ona o lenei maʻi na tuʻuina atu i le vaega lautele o "tumutumu o isi meaola gaʻo ma le peritoneum". Ae e mafai ona tatou faatusatusa faiga ua matauina i isi atunuu ma le taua o le faamaʻi i Rusia.

O le faʻataʻitaʻiina o le kanesa o le kanesa i le Iunaite Setete i le 2000 na sili atu i le 28,000 tagata gasegase, ae tusa ai ma fuainumera, o le fua faatatau ua toesea moni (i le 0.9% i le tausaga) i le faitau aofaʻi o tane, ae ua faateleina i le faitau aofai o tagata.

Epidemiology

O le kanesa Pancreatic e masani lava ona masani i alii ma tamaitai, e masani ona faamauina i tagata e sili atu i le 40 tausaga, ae o le fua faatatau o le siʻitia e faʻateleina ai le matua ma oʻo atu i lona pito i le 70 tausaga mo alii ma le 50 tausaga mo tamaitai.

E tusa ai ma le fuainumera a UK, i le 2012 na sili atu i le 8800 mataupu fou o le kanesa o le pancreatic na iloa i le ratio 1: 1 i alii ma tamaitai, o le mea lea, o le faʻamaʻi o le faamai e 14: 100,000 o le faitau aofaʻi. O faailoga o isi atunuu Europa e masani lava e le eseese.

O le eseesega e ese mai i le atunuu. O le tele lava o taimi, e maua ai le tumo i atunuu tau atiaeina o le tamaoaiga ma o le tele o taimi i Aferika, Initia, Vietnam, Iapani ma Amerika i Saute. E ono mafai ona iai lenei eseesega ona o le faigata i le siakiina o le tumutumu ma le tele o mea lamatia, e aofia ai le maʻisuka, o le meaʻai, ulaula, pancreatitis, o le cirrhosis, ma le faateleina o le taumafa o meaʻai o le protein ma gaʻo o mea taʻitaʻia ia. Ma o ia tulaga lamatia e tele atu uiga o atunuu atiaʻe.

I totonu o atunuu Europa, o le maualuga o fua faatatau o fua na tusia i Austria, Finilani, Aialani ma Tenimaka; i Rusia, itu i sasae, Sisifo ma Sisifo Siberia e sili ona afaina.

I totonu o atunuu o Europa ma Amerika, o se faaitiitiga itiiti o le fua faatatau o le tulaga o loʻo matauina i tausaga talu ai nei, ae i Rusia, o loʻo tumau pea le tulaga mautu o faailoga, e oo lava i lo latou tupu aʻe. I Europa, i le va o le 1979 ma le 2003, na paʻu le 18% i tagata, ae o le siitaga e 6% sa maitauina. O le faʻaitiitia o le fua faatatau e fesoʻotaʻi ma le faʻaaogaina o le ulaula tapaa, ma o le tuputupu ae e fesoʻotai ma le le lelei ma le meaʻai. I tamaitai, o le fua faatatau i le va o le 1979 ma le 2001 na mausali, ae o le siitaga e 10%. O lenei aga atonu e fesoʻotaʻi ma le oona ma isi mea lamatia mo le atinaʻeina o togafitiga.

Fuainumera fuainumera

O le kanesa o le Pancreatic e masani ona taʻua o le "fasioti lemu", e mafua mai i le umi o le soymptomatic o le faamai ona o le tulaga o le okeni. Seia oʻo i le maualuga o le paʻu e oʻo i le lapoa tele ma amata ona tuʻuina i luga o vaipanoa lata ane, o le tagata gasegase e leai sona faʻalavelave. O le mea lea na mafua ai ona maualalo le fua o le ola ma le togafitiga.

O le tele o taimi, o le kanesa o le ulu o le pancreas o loʻo atiaʻe, o loʻo i lalo ifo le fuainumera o fuainumera o faʻamaoniga o lenei ituaiga o tumo. I le 5% o tagata gasegase, o le kanesa e naʻo totonu lava o masini o le gland e mafai ona maua ai togafitiga, e maua i le 80% o mataupu, o le tiga i le 30%, o le paʻu o le paʻu e leai se tiga i le 55%, 1.5 tausaga talu ona faʻamaonia.

I le toeititi atoa le 45% o tagata gasegase, o le paʻu e salalau i vavalalata vavalalata, lea e oʻo atu ai i le le mafai o le taotoga, o lona uiga la o lo latou soifuaga e tusa ma le 9 masina.

I le 49% o mataupu, o siama i gaʻo mamao ma siama e mataituina. O ia ituaiga o gasegase e feagai ma tiga matuitui i le 100%, e seasea lava o le taʻavale. O latou faʻamoemoega ola e itiiti ifo ma le 5 masina.

O fomai e masani ona iloa vaega o le kanesa o le pancreatic, aua o lenei mea e tatau ona faia se suesuega maeʻa. Ae o i latou na e fuafuaina filifiliga mo togafitiga mo gasegase, e ui o le togafitiga o taotoga ua manatu i ai o le metotia autu o togafitiga.

Laasaga o le kanesa Pancreatic ma togafiti togafiti togafitiga

O vaevaega e vaevaeina e faʻalagolago i le mafai o le taotoga:

Se tumo e mafai ona faʻaaogaina. O lenei ituaiga o neoplasm malignant e maua i le 15-18% o mataupu. Ole tumutumu o loʻo i totonu o le tino, e le afaina ai taua ma veins, e le tuʻuina atu ai ni meaʻai. O le aʻafiaga o le togafitiga e fesuisuiai, talu ai o loʻo i ai se maualuga maualuga o le toe faʻafoʻi, o nisi tusitala e finau foi o le toe tupu e tupu i le 100%.

Toto i luma o le fale. I lenei piriota, o le tino e maua i le 40% o tagata mamaʻi, ao salalau atu i totoga vavalalata ma gaʻo, faʻapupula i vaʻa toto. O le mea lea, e le aofia ai le taotoga.

Toto masima. O lenei laasaga o le faʻamaʻi ua faamauina i le 55% o mataupu. O le faʻamalositino o le kanesa o le pancreatic ma le gasegase i le ate ma isi vaega e matua le lelei lava.

O le aveeseina o le liona i vaʻaiga faʻapitoa mo togafitiga e maua ai se aafiaga o na o le 15-25%. E tatau foi ona maitauina o le saoasaoa o le ola pe a mavae le taotoga e tusa ma le 10%, ma o taualumaga faʻasalalau e oʻo atu i le 20%. O le mafuaaga autu o le maliu pe a uma togafitiga o le atinaʻe lea o le toe foʻi.

Vaega 2 Pancreatic Cancer

I le laasaga 2, o le maualuga o le paʻu e sili atu i le 2 cm, e amata ona tupu i totonu o le lymphodes. I le afa o mataupu o le kanesa o le pancreatic i le tikeri lona lua, e mafai ona maua le taotoga a Whipple. O le tuaoi o le 5 tausaga talu ona faia le taotoga e aafia i le 50-52% o tagata maʻi. Afai e le mafai ona faatino le amio, e faʻaaogaina le chemotherapy ma le leitiola. I lenei tulaga, o le fuainumera e pau i le 12-15%.

Vaega 3 Pancreatic Cancer

Vaega 3 o lona uiga o le paʻu na alu i tala atu o le pancreas, faʻasalalau i vaʻa tetele ma neura. I le 20% o mataupu, e mafai ona togafitia togafitiga. O le tuaoi o le 5 tausaga e aafia i le 41% o tagata mamaʻi. Afai e le mafai ona faia le taotoga a le tutopanu, o le ola mo le 5 tausaga e 3%.

Ina ia faʻaleleia le tulaga lelei o le olaga ma faʻamalieina le tiga, o le togafitiga o togafitiga e faʻamaonia.

Togafitiga o le kanesa o le pancreatic i le 4 vaega

I lenei laasaga, ua faʻamaonia ai le togafitiga o palliative. E faʻamoemoe e faʻaitiitia le tiga ma faʻaleleia le lelei o le olaga. Latou te faʻaaogaina le chemotherapy, radiation, painkillers. I nisi tulaga, ua faatonuina e fomaʻi togafitiga puipui. E aofia ai le vaeluaina o vaega o loʻo aʻafia i le pancreas, ae e le mafai ona aveesea uma sela o le kanesa.

Siata Muamua Tasi

O le mea moni, o le valoia o le ola faatasi ma le faʻaaogaina o le siʻosiʻomaga i totonu o le gland e faʻalagolago atoa lava i le tulaga o togafitiga. O le tau o le a faʻalagolago i le matua o le maʻi, o le saoasaoa o le atinaʻe o sela o le kanesa, o le tulaga lautele, le aofaʻi o gasegase lona lua i gaʻo lata ane.

O le suʻega sili ona lelei o le taimi lea o le a faʻataunuʻuina ai togafitiga ma togafitiga i le taimi muamua o le kanesa, o le faʻavae e leʻi tuʻuina atu le okone, ma e leai se metastasi. I le tulaga o se tikeri tiketi ole tumutumu, mai le amataina o faailoga i le oti, lua masina e pasia mai le taimi na iloa ai le maʻi.

O le vaega muamua o le oncology i le pancreatic IA o loʻo faʻaalia i se tamai tumutumu, e oʻo atu i le 2 cm, e le faʻalautele atu i tala atu o pito o le gland. Faʻatasi ai ma togafitiga, o le tagata gasegase e leai ni faʻaʻailoga, sei vagana ai le mataupu pe a faʻatulagaina le faʻavae i totonu o le vaega o fafo o le duodenum 12. Ona lagona ai lea e le tagata gasegase, o le a maua i taimi uma le manava o le a tupu pe a suia meaʻai.

O le uluaʻi laʻasaga IB - o le tumo o loʻo i ai i le pancreas, ae o lona lapoa ua sili atu i le 2 cm. I le tulaga o le faʻamaʻi o le kanesa i le ulu o le okeni, o le a faʻanoanoa le tagata maʻi i uiga nei:

  • manava manava
  • taʻavale
  • itiiti le tiga i lalo ifo o le itu tauagavale,
  • o le paʻu o le a lanu samasama.

I le i ai o siama mama i totonu o le tino poʻo le siʻusiʻu, o faailoga o loʻo i totonu o le insulinoma, glucogonom, gastrinoma o le a aliali mai.

Ina ia faʻateʻaina togafitiga, e faʻatagaina le taotoga. A maeʻa le faʻamalosi, o foliga e mulimuli i tulafono uma a le fomaʻi e ola mo se taimi umi. Ae ui i lea, o le toe manuia atoa ma le taotoga e leʻo 100% faʻamaonia.

O le fomaʻi mo le kanesa o le pancreatic o se faʻalelei lelei i le 2-5% o tagata gasegase, pe afai o le nofoaga o le tumutumu e faʻapipiʻiina i se taimi taimi. I le lumanaʻi, e manaomia e le tagata maʻi le sui o togafitiga, lea e aofia ai le faʻaaogaina o sui o le enzyme, ina ia mafai ona tausisia le tulaga talafeagai o le gaosia o meaai.

O le faʻaleagaina o le tino pe a uma le taotoga e le sili atu ma le 10%. E tusa ma le 45% o tagata gasegase e ola 5 tausaga.

Afai o loʻo maua le taʻi pipisi i le nofoaga e le mafai ona taunuʻu i le gland, pe afai foi o le liona e oʻo lava i le amataga o voluma taua, o le a le mafai ona faʻatino se togafitiga faʻafesoʻotaʻi. I lenei tulaga, o le tagata maʻi o le a ofoina atu le chemotherapy ma le togafitiga o le radiation.

E masani ona iai se fomaʻi lelei e maua ai le maʻi, ona e na o ni mea e seasea tupu, latou te faʻaleagaina ai i totonu o se neoplasm le lelei. A oʻo ina faʻateleina le faʻateleina o le maualuga, o faʻafitauli e pei o le jaundice, vavalalata ile inisinia e mafai ona tupu. Afai e aveesea le tulu i se taimi tatau, e mafai ona toe maua atoatoa.

Folafolaga i le vaega lona lua

O lenei laasaga e leai ni voluma tetele, ae ua i ai nei se aafiaga leaga i le tino o le tino.
Faʻataʻitaʻiga o le oncology o le tikeri lona lua o le kanesa ua vaevaeina i ni vaega se lua.

Faʻatasi ma le 2A, faʻaleagaina tele le fiva ma toto toto. E le mafai ona gaosia mea e fai.

O le faʻafitauli o le faʻamaʻi i le laasaga lona lua 2B o loʻo faʻamatalaina e le tumutumu muamua o le toto. E mafai ona sili atu, e maua i tua atu o tuaoi o gland. O le faʻasolosolo e loloto i totonu o le tino o le tino ma le lymph nodes e lata ane. Muamua metastases e tupu.

Faailoga o maʻi faʻamaʻi 2B.

  1. Paʻu mamafa.
  2. Paʻa i le manava.
  3. Tatala
  4. Vomiting

O le tikeri lona lua o le oncology e matua faʻaitiitia ai le avanoa e ola ai. Faatasi ai ma fomaʻi, ua talitonuina o le tupuga o se tulaga maualalo i le vaega o le ulu o se mataupu faigata i maʻi o le gland.

O le kanesa Pancreatic o le ulu, o le a le mea e tupu ai, o le a le tele e nonofo ai? I le taimi o togafitiga faʻapitoa, e faia e le fomai tipitipi se faʻasalaga atoatoa o le ulu, talo, lymphodes, ductenal ulcer, 12 ulutala duodenal. A aveesea uma vaega mai le tino, ona toe faʻafoʻi lea e le fomaʻi le saʻo o le manava ma le manava.

O le faʻaleagaina o le tino pe a uma togafitiga mo le faʻasalaga o se paʻu o le pancreatic gland e tusa ma le 9-13%. E oʻo lava i le manuia o le faʻamaʻi pe a maeʻa togafitiga ma le faaiuga o togafitiga, e tusa ma le 7% o tagata mamaʻi ola mo le tusa ma le 5 tausaga.

O se faʻataʻitaʻiga lelei e ono mafai pe a, a maeʻa ona faia le manipisi manaʻomia, e le faʻavasegaina ni mea e le talafeagai.

Faʻatasi ai ma le kanesa o le pancreatic, e toʻafia o loʻo ola? I le maeʻa ai ona faʻaalia le tikeri lona lua o le faʻasalalau faʻasalalau, o le faʻaaogaina atoa o le pancreas o loʻo faia. Ma e mafai foi e se fomaʻi ona faʻasolosolo se vaega o le manava, totoina, le vaega o ni manoa.
O le iʻuga o lenei faʻasalaga tele, e fusi e le fomaʻi le gaʻo i le tootoo laiti. O le faafitauli e mafua ona o le faʻamamaina o le tele o okeni, o se ituaiga o maʻisuka e mafai ona tupu pe a uma le taotoga.
A oʻo ina amataina le maʻi i le siʻusiʻu ma le tino, e faia e le fomaʻi se faʻamatalaga o nofoaga leaga, o le gall vladder and the splin. E tusa ma le 45% o maʻi na ola mo le tusa ma le tausaga. Afai o loʻo maʻi le tagata maʻi i le chemotherapy, ona oʻo lea i le 10% e mafai ona ola 5 tausaga.

I lenei tulaga, e tele taimi e iloa ai le togafitiga i le leva o le taimi, pe a tele le toilalo ma metotia. Ma i vavaeʻeseʻesega o le a tumau le olaga o le maʻi mo le tausaga ma le afa.

Siata Vaega e Tolu

O le tolu vaega lona 3 o loʻo faʻamatalaina i se osofaʻiga mataʻina i vailaau o le kanesa o le vavae, vaʻa ma neura. Faʻafeiloaʻi agaʻi i nofoaga mamao mamao ma faʻaleagaina atoa le lymph, filifilia fatu ma fatu fatu.

E toafia e nonofo i le kanesa o le pancreatic? O le faʻamatalaga e mafai ona naʻo le 20% o tulaga. E lima tausaga e ola ai i le 41% o tagata gasegase. Afai e iai ni faʻasalaga i togafitiga faʻapitoa, o le sao o le ola e tusa ma le 5 tausaga e 3%.

O le aveeseina o le manava e masani ona le mafai ona o le lapoa tele ma le nofoaga.

I lenei laasaga, o le kanesa o le pancreatic o le tikeri lona tolu e ese lona tulaga - o le tupu o le inupia, lea e oʻo atu ai i se faʻalavelave faʻaleagaina. O togafitiga togafitiga e fesoasoani i le faʻalavelave i le atinaʻega o faʻamaʻi pipisi ma le soifua manuia lautele o le maʻi. O togafitiga faʻasoasoaina faʻasoasoa e taʻitaʻi atu ai i le taofia o le salalau o metastases ma le faateleina o aʻoga, ma mo sina taimi umi e faʻaʻumiʻumi ai le ola. O le faʻaaogaina o se togafitiga o le chemotherapy e le suia ai le vavao, ae o le tumutumu o le tuputupu ae e taofi. O le vaʻaiga ua manatu e matua le lelei lava.

Faʻatulagaina o Faʻatulagaga e Fa

O le faailoga sili ona maualuga lea o le oncology, e iloa i le toeitiiti atoa le 50% o tagata. Talu ai ona o le toe faʻafouina o le kanesa e mafai ona maua i sosoʻo lata ane - o le ate, o le sooga, o le mama, manava, inu po o le faʻaleleia o le faʻaleleia o le suavai i totonu o le fale, e mafai, e mafua ai ona faʻaleagaina le manuia o le maʻi.
Ole fua ole soifua maloloina mo le kanesa o le pancreatic i le tulaga 4 e mafua ona o:

  • le tikeri o le tuʻuina atu o kanesa i isi totoga,
  • le tupuga o le tiga
  • soifua manuia
  • faʻafitauli i le chemotherapy.

O le a le umi e mafai ai ona ou ola i se tikeri 4 o le kanesa? E tusa lava pe faʻapitoa le faʻamalolo, e seasea ona sili atu i le 1 le tausaga le ola. E masani ona maʻi le tagata maʻi mai le 4-6 masina. E tusa ma le 5 tausaga o le soifuaga e 4% o maʻi. O le taimi lenei o loʻo ia lagolagoina ai fualaau.

Afai e te iloa ni suiga laiti i le pancreas, e tatau loa ona e alu i le fomaʻi. O se avanoa lenei i le taimi muamua e fuafua ai mafuaʻaga, o faʻamaoniga ma faʻamaonia ai togafitiga, lea o le a faʻaititia ai avanoa o se faʻasaoga atoatoa.

Tuua Lau Faamatalaga