O a ituaiga o aano o manu e mafai ona ou 'ai ma le maʻisuka: ituaiga o oloa, gaosi

E tatau ona i ai pea aano o manu i le taumafa a se tagata soifua maloloina, aua o se punavai o vitamini, protein ma gaʻo. Ae o loʻo i ai le tele o ituaiga o nei oloa taua, o lea o nisi o ituaiga eseese atonu e sili atu pe itiiti foi lona aoga. Mo nei mafuaʻaga, e tatau ona e iloa le aano o meaʻai e manaʻomia ma lē manaʻomia e 'ai ma le maʻisuka.

Tulafono faʻavae mo le aina o manu

O le uiga autu e te manaʻomia e faʻalogo iai i le filifilia o meaʻai mo le maʻisuka o le maualuga lea o lona gaʻo. E tatau ona tuʻufaʻatasiga i ituaiga faʻatasi ma sina mea e maualalo le gaʻo. O le taua tele foi o le numera o veins, cartilage ma isi vaega, o le i ai lea e aafia ai le leaga o aano o manu.

Ae o le tele o aano o aano o aano o manufasi i meaʻai, e tatau ona matua faia le tuusaʻo. E le gata i lea, e le gata i le tasi e tautua i ipu eseese, ae faʻapea foi i le masani ona faʻaaogaina. O lea i le tasi taumafataga e fautuaina e 'ai e le sili atu ma le 150 kalama, i le taimi lava e tasi, e tatau ona i ai i luga o le lisi le sili atu i le tasi i le tolu aso.

O lenei auala e mafai ai ona e faʻamalieina atoa manaʻoga o le tino mo aano o manufasi ma, i le taimi lava e tasi, puipuia le atinaʻeina o le le manaʻomia o aʻafiaga e ono mafua ai le tele o aano o aano o manu suka i le maʻisuka ituaiga 2.

Uiga o ituaiga eseese o aano o manufasi

O le filifiliga sili mo le maʻisuka, e tusa lava po o le a le ituaiga faʻamaʻi, o le a avea ma moa, lapiti ma pipi. O le uiga faaalia i tagata fesuisuiaʻi i le va o tagata tausi meaʻai e faalua. O nisi e talitonu e sili atu le vavaeeseina mai le taumafa o tagata gasegase, o isi e tausisi e mafai ona faʻamaʻaina le mamoe, ae naʻo pe afai o le aano o manu e matua leai lava se mea e gaʻo ai. O meaʻai sili ona leaga i le maʻisuka ituaiga 2 o le puaa.

O aano moa mo le maʻisuka o se filifiliga sili ona lelei mo le maʻisuka, aua o le moa e le gata o se mea lelei, ae e matua faamalieina lava. E le gata i lea, o loʻo lelei le gauaiina e le tino ma o loʻo i ai ni gaʻo susu gaʻo. E le gata i lea, afai e te fafagaina e le aunoa ia moa, e mafai ona faʻaitiitia faʻaitiitia le cholesterol toto ma faʻaititia le fua o le polotini e mafua mai i le urea. O le mea lea, o le maʻisuka o soo se ituaiga, e le gata ina mafai, ae tatau foi ona 'ai le moa.

Ina ia saunia ni meaʻai suamalie ma maloloina i meaola moa, e tatau ona e mulimulitaʻi i ni fautuaga:

  • O le pele e ufiufi ai aano o soʻo se manulele e tatau ona aveesea.
  • E leai se mea e fautuaina mo le maʻisuka e maua ai le gaʻo susu. E sili ona lelei le sui i ni meaʻai laiti fualaʻau galorie, lea e mafai ona e faʻaopopo i ai se moa moa.
  • Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e fautuaina e le au fai meaʻai e faʻaaogā kuka, falaoamata, moa tao tao poʻo aano o manu. Ina ia faʻaleleia le tofo, o mea manogi ma gaʻau e faʻapipiʻi i le moa, ae i le faʻamautuina ina ia leai se tofo malosi.
  • O keke e falai i le suauu ma isi gaʻo e le mafai ona 'ai faʻatasi ma le maʻisuka.
  • Pe a faʻatau mai le moa, e aoga le mafaufau i le mea moni o le moa e sili atu le gaʻo nai lo le lapisi. O le mea lea, mo le sauniuniga o meaʻai mo meaʻai mo le maʻisuka, e sili atu le filifilia o se manulele talavou.

Mai mea ua taua muamua, ua manino ai o le moa o se oloa lelei lea e mafai ai ona e kukaina le tele o ipu maloloina o le maʻisuka. O le maʻisuka e masani ona 'ai i lenei ituaiga o aano o aano o aano o manufasi, faʻasologa mo le maʻisuka e ofoina atu le tele o filifiliga mo ipu, e aunoa ma le popole o le a afaina ai le soifua maloloina.

Mo ia, o tulafono lava e tasi e faʻaaoga e pei o moa. O nisi saienitisi latou te talitonu o ia ituaiga aano o le maʻisuka e sili atu ona maloloina nai lo le moa - e faaopoopo atu i le le tele o gaʻo, e iai le uʻamea ma o avanoa uma e puipuia ai le kanesa.

O aano o Take o loʻo faʻaalia i se faigofie faigofie o le digestibility ma se aafiaga lelei i le toetoe lava o totoga taua uma ma faiga. E aoga tele mo le maʻisuka, ona o le vitamini B3, o se vaega o le tuufaatasiga, e puipuia ai le faʻaumatia o le pancreas ma faʻamautuina ai le tino o le tino

Vitamin B2 e lagolagoina le ate, fesoasoani i le faʻamamaina o toxins e ulu i le tino faʻatasi ai ma vailaau masani faʻaaoga, ma minerale faʻatasi le faʻamalosia o le malosi gaosi ma faʻalautele ai galuega puipui a le tino.

Meaʻai masani e le afaina ai le maʻisuka. O aano o le lapisi e sili ona taumafa i meaola uma, ae sili atu nai lo le eseese o mea o loʻo i ai meaʻai ma meaʻai. O loʻo aofia ai le tele o uʻamea, zinc, magnesium ma isi minerale, vitamini o kulupu A, B, D, E. O aano o le Rabbit o le a avea ma faʻaopoopoga aoga i soʻo se ipu. O le kuka e le faigata, aua e faigofie tele le uila, ma faʻavave foi vave.

E tele mea taua o le Pork o le a aoga mo le tino o tagata uma, e aofia ai le maʻisuka. O lenei ituaiga o aano o manufasi e mauoa i le palatini, o lona uiga e le naʻo le aoga, ae faigofie foi ona gauai i le tino. Faʻalogo lelei! O le puaa o loʻo i ai le maualuga o le vitamini B1 pe a faʻatusatusa i isi ituaiga o meaʻai o manufasi.

O le puaa gaʻo maualalo e tatau ona i ai i le taumafa o maʻisuka uma. E sili ona lelei le kukaina o keke puaa ma fualaau faisua. E fautuaina e tagata e taumafa fualaau taumafa le tuufaatasia o fualaau faisua faatasi ma puaa:

  • pi
  • failaʻau
  • lentils
  • ata manaia logo
  • lanu meamata
  • Tomato

Ae ui i lea, o le maʻi suka, e le manaʻomia le faaopoopoina o keke falaoa i ni sauga eseese, aemaise lava le ketchup poʻo le mayonnaise. E le gata i lea, e te le manaʻomia le vaʻaia lenei oloa i ituaiga uma o gauga, aua latou te faateleina le maualuga o le suka i totonu o le toto.

O lenei oloa e tatau ona i ai i le taumafa a tagata uma, e oʻo lava i le maʻisuka. Ae i le taimi lava e tasi, o le aofaʻiga e tatau ona matua faʻalelei. E moni lenei mea i le siʻosiʻomaga gaʻo - mutton gaʻo. E i ai le tele o le cholesterol i le mutton - o se mea e afaina i le tino. I le 100 kalama o se mea e leai se meaola o lenei ituaiga, e tusa ma le 70 miliona pilikama o le cholesterol. Ae o le suʻu gaʻo, o loʻo aofia ai le tele o cholesterol - e tusa ma le selau piliki i le lava voluma.

O le aofai o le cholesterol e mafai ona fesuisuiaʻi e fuafua i le vaega o le tino. E sili ona lelei le aua nei 'ai ni meaʻai, ma le sternum i le maʻisuka. O nei vaega e aofia ai le tele o cholesterol, lea e matua afaina ai le tino o le tagata.

E tele auala eseese e kuka ai le mamoe. Mo le maʻisuka, o le mea sili ona lelei. O aano o aano o manu e aoga foi. Faʻaopoopoina o laau afu fou, o ia mea lelei o le a avea ma teuteuga matagofie o le laulau. Pe a tao ma tao, e sili atu le gaʻo e teuina i totonu o le tamai mamoe.

O le lafumanu e le gata ina mafai, ae tatau foi ona 'ai ma soo se ituaiga o suka suka. O le mea moni, o lenei meaʻai e iai sona aoga i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. E le gata i lea, o le lafumanu e fesoasoani i le masani ai o le paʻu ma le faʻamalolo o mea leaga mai lenei totoga. Ae o lenei aano o manu e tatau ona filifilia ma le totoa ona kuka ai lea i se auala faapitoa.

Mo le filifilia o le pipi saʻo, e tatau ona e tuʻuina atu i ai mea e sili ona lelei i luga o ni fasi pepa e leai ni aʻafiaga. Pe a kukaina ni ipu eseese mai le lafumanu, e le tatau ona e faʻasuina i ituaiga uma o mea manogi - o le a lava le masima ma le pepa. O povi na saunia i lenei auala o le a sili ona aoga mo tagata e maua i le maʻisuka.

O lenei ituaiga o aano o manufasi e mafai foi ona faaopoopo i fualaau faisua eseese, e taʻua o tamato, lea o le a avea ai le ipu ma mea suamalie ma fiafia. Meaʻai ma fomaʻi e fautuaina tagata maʻisuka e 'ai le paluga tipi. Faafetai i lenei auala e kuka ai, o lenei ituaiga o aano o manu mo le maʻisuka e mafai ona 'ai i aso uma.

Afai tatou te talanoa e uiga i saisi i le taumafataga o le maʻisuka ituaiga 2, ona tatau lea ona tuʻuina atu i meaʻai ma meaʻai. O le filifiliga pito sili ona talafeagai i lenei mataupu o le fomaʻi a le fomaʻi e aofia ai se vaega itiiti o mea inu gaʻo. Ae o vailaʻau ulaula ma le ulaula tapaʻa o sausages ma le maʻisuka e matua faʻasaina.

Tuʻu

E le gata i lea, o se tapulaa e tatau ona faʻalauiloa i luga o le faʻaaogaina o meaʻai a manu. Muamua lava, o lenei mea e faʻaaoga i le ate fof, lea e sili atu ona faʻafitia pe faʻaaogaina i ni gaʻo laʻititi. O le fatu o soʻo se meaola e aofia ai le tele o le gaʻo ma le porotini, o lea e sili ai le vavaeeseina mai latou mai le meaai. O le tuusaunoaga atonu ua na o le laulau pene.

Meaʻai mo le maʻisuka - Faigaluega Faʻatau

O mea taumafa o aano o manufasi e le gata e faalagolago i lona amataga ma ituaiga, ae faapena foi ile auala na saunia ai. I le maʻisuka, o le kuka lelei e taua tele, aua e mafai ona faaitiitia ai mea e le manaomia mo le maʻisuka, pe, i se isi itu, faateleina lo latou gauai atu i tulaga aupito maualuga e mafai ona faatagaina.

O ipu siliva lelei mo le maʻisuka - kuka pe tao i totonu o le ogaumu. E matua lelei lava le gauai i le tino o le tagata maʻi o meaʻai a le gaʻo. Ae o meaai falai e mafai ona afaina ai le tulaga o le maʻisuka.

I le avea ai o se meaʻai mo le gaʻo mo le maʻisuka, e sili ona lelei le faʻaaogaina o fualaʻau matala: fualaʻau faisuala, pepa manaia logo, tamato, pi poo piilima. E fautuaina e aloese mai se tuufaatasiga o meaʻai o manufasi ma pateta poʻo pasta. O ia meaai e faigata ona malepe i totonu o le manava ma o loʻo faʻaʻauʻauina e se tino maloloina mo se taimi umi lava.

Laeiina o aano o manufasi ma ituaiga uma o salu ma sauga, aemaise lava i le mayonnaise ma le ketchup e le taliaina. O lenei tuufaatasiga e taʻitaʻia ai le maualuga o le kulukose toto. O le mea lea, e sili ona lelei le suia o sauʻai ma mea manogo. O sea gaioiga o le a avatu i le ipu le tofo talafeagai ma le manogi, e aunoa ma le afaina ai o le tulaga o le maʻi.

Afai ei ai au faʻamatalaga faaopoopo e uiga i le 'ai o manu mo le maʻisuka, faamolemole tusi i le faʻamatalaga!

FUAFUAGA MA TALOSAGA. O a suamalie e lelei mo le maʻisuka

O le a le ituaiga o aano o manu e taliaina mo le maʻisuka?

O le maʻisuka i aso nei e maua i tagata o soo se vaitausaga, e aofia ai tamaiti. I le fausaga o tagata gasegase, o le vaevaega e pei ona taua i lalo: e tusa ma le 10% o le aofaʻi o faʻamaonia faʻamaonia o le maʻisuka ituaiga 1 ma 90% o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2. O le togafitiga o le maʻisuka mai le vaega muamua e faavae i luga o le faʻaofiina o tui inisalini. I le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka, o le faavae o le togafitiga o le faʻaitiitia o le suka ma le faasaʻoina o meaʻai. O le mafuaʻaga lea e taua ai le faʻafitauli o meaʻai talafeagai, e aofia ai aano o manu, i le maʻisuka.

Meaʻai mo le maʻisuka

O le faʻamaʻoina o meaʻai paleni faʻatasi ma le tofiaina o se fua saʻo o le filifilia saʻo o vailaʻau faʻasaina e maua ai le malosi o le maʻisuka ituaiga 2. O le taimi nei o loʻo talanoaina i luga o le autu o meaʻai po o fualaau faʻapitoa, i le mea, atonu, o aano o manufasi o le a le aofia ai i le meaai. O lenei autu e iloiloina foi e faatatau i le taumafa mo le maʻisuka. E sese lenei mea.

E le o faʻamaʻi mai le maʻisuka mai le taumafataga o gaʻo kulū faigofie, ma e manaʻomia ai gaʻo gaʻo. O nei palu falaoamata kulimi, falaoa atoa, bran. O fua e fautuaina e 'aina sina-suka, e pei o apu, suamalie, pauna, fugalaau, cherries. Aua le faʻaleagaina faʻi, melon.

O le aofia i totonu o le ituaiga o oloa o ituaiga iʻa e leai ni gaʻo, faʻatagaina mo le maʻisuka, i totonu o le vela poʻo le vavao o le a maua ai le tino i fualaʻau, mea taua amino oona, polysaturated fatty acids.

E le mafai ona aveese meaʻai mai le taumafa o le maʻisuka. O le 'ai o aano o manu e le gata ina mafai, ae tatau foi mo le maʻisuka ituaiga 2. O le fesili autu: o le a le aano o manu, o le kuka, ma le a le mea e 'ai ai?

Ituaiga o Meaʻai mo Tisuka

E tatau ona faamamafaina pe aisea e le tatau ai i le maʻisuka ona matua teena atoatoa meaai a manu. Talu ai e le mafai e le tino ona taulimaina uma kulūkose lea e ulu atu i le toto mai meaʻai lava ia, e le tatau ona e togiina. O le mea lea, e le mafai ona e 'ai uma ituaiga aano o aano.

Muamua lava, faʻaitiitia le gaʻo, mo se faʻataʻitaʻiga, puaa, tamaʻi mamoe, oloa ma paluga. E sili atu ona lelei le tuʻuina atu o mea e fiafia i ai i ituaiga meaʻai, faʻataʻitaʻiga:

  • moa
  • lapiti
  • toso
  • suauu salu
  • vela
  • o nisi taimi o beef.

O mea taumafa oona e aofia ai le protein lea e tatau mo soo se tino, aemaise lava o se maʻi, mo le fausiaina o nila, faʻaogaina masani, faʻavae toto, ma isi. Ae ui i lea, e tatau i se tasi ona manatua o oloa e pei o le soisi, o mea taumafa eseese, e mafai ona 'ai e le o se mea e masani ai ma i ni tapulaa faʻaitiitia. E sili le lelei le 'ai o manu e aunoa ma le faʻaopoopoga o togafitiga, mea inu.

E masani ona fesili le tagata i le fesili: e mafai ona 'ai le manu o solofanua i le maʻisuka? Aisea e leai, ona e tele ana mea e le mafai ona faafitia.

  1. Muamua, o le maualuga aupito maualuga o le protein, lea e itiiti ifo pe a faatusatusa i isi ituaiga, ua faaleagaina pe a uma le kuka, e sili ona faapaleniina i le tuufaatasiga o le amino, ma e televave ona tosoina e le tino.
  2. Lona lua, o manu o solofanua o loʻo i ai le mea e faʻafiafiaina ai le gaosiga o le keke, o lea e fautuaina ai mo meaʻai faʻaleleia pe a maeʻa le faʻamaʻi o le hepatitis.
  3. Lona tolu, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le cholesterol-faʻaititia o le meaʻai o manu, lea e taua mo meaai e le gata mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2, ae mo tagata mamaʻi foi e maua i le maʻi fatu.
  4. Lona fa, e iloa o manu o solofanua e sili atu ona maualalo, ei ai le maualuga maualuga mo le faʻaleleia o le hemoglobin i tulaga o le gasegase.

Gaʻo kuka

E faʻafefea ona kuka meaʻai mo le maʻi suka? O le mea moni, e sili ona lelei le kuka poʻo le kuka. E le fautuaina e fuga, pei o meaai vela poʻo meaʻai e faigofie ona eli, sili atu ona gauai, aua le faʻafefeina le membrane mucous o le gastrointestinal tract. Maliliega, mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka e taua tele.

O le auala o le taʻavale e mafai ona valaʻau, masalo, e sili ona lelei. Pe a kuka, o se vaega o meaʻai, e aʻafia ai aʻafiaga, amino acids, e alu i totonu o le susu, o vitamini ua matua faaleagaina.

O le suʻeina foi o se auala maualuga-kalori o le kuka, talu ai e manaʻomia le gaʻo, e ui lava i ni mea laiti.

E pei o le solofanua, o ituaiga uma lava o kuka e faʻaaogaina, pei o isi ituaiga.

Auina o aano o manu mo tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona faia pe a ma le lua i le tolu taimi i le vaiaso. O le mauaina o meaai aano o manu e sili ona lelei i le taeao. Laʻau, fuālaʻau fuālaʻau, buckwheat, falaoamata susu, salati mai fualaau faisua fou ma fualaau aina e lelei atoatoa mo le teuteuina. Potatoes, pasta, araisa e mafai ona faatapulaaina.

O le tala i se tasi oa tatou au faitau, Inga Eremina:

O loʻu mamafa na faapitoa lava le atuatuvale, Sa tusa ma le 3 o le au fagatuaga tuufaatasia, e 92kg.

E faʻapefea ona aveese le mamafa o le mamafa? Faʻafefea ona feagai ma suiga o le hormonal ma le gaʻo? Ae leai se mea e leaga pe talavou i se tagata e pei o lona faatusa.

Ae o le a le mea e fai e leiloa ai le mamafa? Lasiga liposuction taotoga? Na ou iloa - e le itiiti ifo i le 5 afe tālā. Faʻamatalaga o masini - LPG massage, cavitation, faʻaliliuina RF, myostimulation? Aititi tau taugofie - o le tau e totogi mai le 80,000 rubles ma se tagata fai meaʻai. E mafai lava ona e taumafai e tamoe i luga o se lapisi, i le itu o le valea.

Ma afea e maua ai i taimi uma? Ioe ma e taugata tele lava. Ae maise lava i le taimi nei.O le mea lea, mo au lava ia, sa ou filifilia se isi metotia.

E pei o le solofanua, o ituaiga uma lava o kuka e faʻaaogaina, pei o isi ituaiga.

Auina o aano o manu mo tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona faia pe a ma le lua i le tolu taimi i le vaiaso. O le mauaina o meaai aano o manu e sili ona lelei i le taeao. Laʻau, fuālaʻau fuālaʻau, buckwheat, falaoamata susu, salati mai fualaau faisua fou ma fualaau aina e lelei atoatoa mo le teuteuina. Potatoes, pasta, araisa e mafai ona faatapulaaina.

O maʻi e maua i le maʻisuka e manaʻomia le aofia ai o aano o manufasi i le taumafataga. O lenei mea o le a tuʻuina atu ai i le tino se seti o polotini, mea amino, vitamini, elemene, minerale, mea e tatau ai mo le faʻafoisia o faiga eletene o le gastrointestinal tract.

Le Taua o Meat i le maʻi suka

Meat mo le maʻisuka o le autu autu lea o polotini, malosi ma le tele o meaʻai. O se vaega taua o le lisiina o aso o tagata gasegase i se "maʻi" suamalie. A aunoa ma lea, o le a vaivai le tagata ma ua sili atu ona vaivai i tulaga le lelei o fafo. O le mea taua o le iloa lea o aano o manu e mafai ona e 'ai ma le maʻisuka.

Vaega o le aina o manu

E tele ituaiga o aganuu masani o le oloa. O mea eseese e saunia mai ai (saisi, sausage, gravy ma isi). O le taumafataga i aso uma o se tasi lea o elemene taua o le soifua maloloina o se tagata maʻi i se maʻi mama.

Ae ui i lea, e taua le iloa e le tutusa uma ona ituaiga. O nisi oi latou e fesoasoani i le faʻamautinoaina o le maʻi. O isi o le isi auala e siosiomia. E faalagolago tele i faʻaaliga o le saunia o se ipu.

E tele mea masani e tatau ona e manatua pe a faʻaaogaina aano o manu:

  • Aloese mai meaai e tele naua le gaʻo.
  • Taumafai e faʻatapulaʻa meaʻai falai i le tele e mafai ai,
  • I sina mea maualalo, ia faʻaaoga mea manogi, o mea faʻavaitau ma ituaiga o sauces.

E lelei lava, e lelei pe afai e na o lou aiga e mafai ona 'ai meaai (puaa, moa). Latou te le faʻaaogaina fualaau faʻamaʻi ma meaola e tutupu i le tuputupu ae i le gasologa oo latou olaga.

O vailaʻau faʻamalosi e masani lava ona faʻaopoopo i meaʻai manu, lea e faʻaaogaina e maua ai le faitau aofaʻi o meaai. I le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona amataina ai le alualu i luma o le maʻi.

Lalo o le a tatou mafaufau i uiga o ituaiga taatele o aano o manu ma foliga o latou aafiaga i le tino o le maʻi.

Pou, turuki

Bird o le filifiliga sili lea mo le maʻisuka ituaiga 2 ma le tele o isi faʻamaʻi. Ua aofia ai i le lisi autu o le toetoe o laulau uma o meaai. Faʻafetai uma lava i le tele o ana meaʻai, maualalo o le kalori ma le lelei o le faapalepale e le tino.

O le faʻaauau ona faʻaaogāina o aano o manufasi e fesoasoani i le saturate o le tino ma palatini, faʻaitiitia le faʻaogaina o le "leaga" cholesterol i totonu o le toto ma faʻamautinoa le manuia o le maʻi.

O pou ma turuki e lua lava mea tutusa. O meaai uma e lua. E mafai ona 'aina i aso taʻitasi, e aunoa ma se aʻafiaga e faʻaleagaina ai le tino. E moni lenei mea i tulafono o le kuka. O latou nei:

  • O le paʻu o aano o manu i le taimi o kuka e tatau ona aveeseina. E faʻamoemoeina lava ia mea uma e afaina ai le tulaga o le maʻi,
  • Pe a fatuina ni piko, e tatau ona faʻafefe le vai muamua. O'oa suamalie e fesoasoani i le faateleina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma mafai ona mafua ai se faʻafitauli o le manuia o le maʻi,
  • O le auala sili e kuka ai le moa po o le vaikasi o le taoina, kuka, taʻavale,
  • O meaʻai faʻamafanafana ma ulaula e tatau ona tuʻuina mai mai le maʻi,
  • E tatau ona faaopoopo meaʻai i se mea maualalo. E le fautuaina le faia o ni meaʻai malosi,
  • E lelei meaʻai a le moa po o le pipi. Latou te saofagā i le faʻamautuina atoatoa o meaʻai uma aʻo faʻaitiitia ai aʻafiaga le lelei ile tino.

E taua le mafaufau pe a faʻatau le moa i le maketi, e tatau ona tuʻuina atu i moa masani. Latou te maua ai le gaʻo gaʻo ma mea faʻapitoa pe a faʻatusatusa atu i fale faʻatoʻaga. Ae ui i lea, o le faatauina mai o aano o manufasi i maketi faanatura e mafua mai i le lamatia o mea taumafa taumafa.

O le puaa o se tasi o ituaiga masani aano o manu. E mafai ona faʻaaoga e tagata gasegase i le maʻisuka. E fesoasoani i le saturate o le tino ma le tele o mea taua.

O le pipi o loʻo i ai le maualuga o le vitamini B1 pe a faʻatusatusa i isi ituaiga ituaiga oloa. E aoga lenei mea mo tagata mamai o loʻo i ai le faʻafitauli o le maʻisuka i le ituaiga o alualu i luma o le polyneuropathy.

E ono mafai ona faʻaitiitia le malosi o le togafitiga. O le fofoina o le faafitauli i le puaa e le talafeagai. E na o le saturates o le tino ma mea e manaʻomia e faʻaleleia ai le lelei o fualaau faʻatau.

O aano o manufasi e maualalo le gaʻo e aoga tele mo le maʻisuka. Latou te faʻafefe faʻafefiloi masini a le tagata ma lipid metabolism. E fautuaina e faʻapipiʻi le puaa i le tele o taimi e mafai ai i fualaau faisua fou, vela pe faʻasusuina:

  • Peni
  • Tomato
  • Peas
  • Pepa pepa
  • Lentils
  • Pupu mai Brussels.

O le tele o fiber i fualaau faisua e faʻaleleia ai le gaʻo. E le gata i lea, o le fua o le absorption o le kulukose mai le inumaga ua faʻaitiitia, lea e faʻamautuina ai le tulaga o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka. I le ituaiga lona lua o le maʻi, e mafai ona e 'ai ma le fiafia i meaʻai o aano o puaa.

Tamai Mamoe mo le maʻisuka o se tasi lea o meaʻai e fautuaina e faʻaaogaina i ni tapulaa faʻapulaʻa. E mafai ona 'aina e le maʻisuka, ae faʻamautinoa. O le mafuaaga autu o se pasene maualuga o gaʻo i le tuufaatasiga o le oloa.

Ona o na mea, o le aofai o le "leaga" cholesterol i le toto e tulai mai. E aʻafia ai lenei tulaga i le tulaga lautele o le tagata maʻi i se faʻamaʻi "suamalie".

E masani ona taʻu atu e fomaʻi io latou tagata gasegase: "Afai e te 'ai le mamoe, ona e faia loa lea." O loʻo i ai le tele o fautuaga o le a fesoasoani ia te oe e maua ai le tele o au meaʻai. O autu autu e:

  • Filifili fasi vaega o le oloa ma le maualalo o le gaʻo,
  • E le sili atu nai lo le 100-150 g o le mutona i le aso,
  • E tatau ona e kuka i totonu o le ogaumu ma fualaʻau. O meaai falai ua solia mo le maʻisuka,
  • Aloese mai le faaopoopoina o le masima tele. E fusifusia vai ma faʻaosoina ai le atinaʻe o le edema.

O le Tamai Mamoe o se mea lelei ma maloloina, ae le o le maʻisuka. Afai e mafai, e sili atu le teenaina ma 'ai isi ituaiga aano o aano o manufasi.

O le paluga o le suka o se tasi lea o mea taumafa e mafai ona 'aina faʻatasi ma se mea itiiti pe leai foi i le soifua manuia o le maʻi. O lenei ituaiga o aano o manu o se punavai sili lea o le polotini ma se numera o meaola oona.

Faʻatasi ai, e mafai ona e faʻamautuina le tele o le hemoglobin i le toto. E aoga tele lenei mea mo tagata mamaʻi ma se "gasegase" maʻi, oeo loʻo mafatia i le maimia. O le maualuga o le toto mumu e faateleina, latou te sili atu ona faatino a latou galuega.

O povi ei ai uiga taua nei:

  • E matua maualuga lava i le kalori. Tuuina atu le tino ma le malosi talafeagai e aunoa ma le lamatiaga o le mauaina o pauna faaopoopo,
  • Faʻaleleia mea totino o le toto,
  • Faateleina le tetee o le tino i aʻafiaga i fafo,
  • Faʻaleleia le galuega a le pancreas.

O le oloa e seasea lava le gaʻo. O lenei mea e taofia ai le lamatiaga o le alualu i luma o le lipid metabolism disorders. E pei lava o isi ituaiga, e tatau ona saunia lelei. O fautuaga masani mo le taumafataga o le lafumanu o:

  • Kuki, salu poo aano o aano o manu,
  • Faʻaititia le tele o mea manogi
  • Aua nei faʻaaoga le ketchup, mayonnaise,
  • Faʻatasi le aano o manufasi ma fualaau faisua eseese.

E ala i le mulimuli i nei tulafono, e mafai ona e 'ai le paluga ma tele. O le mea autu o le manuia o le maʻi.

O le taumafanafana o le taimi lea e malolo ai ma pisa. O lenei ipu e sili ona lauiloa i le faitau aofaʻi. E fiafia foi le maʻisuka i lenei oloa. Ina ia faaitiitia le lamatiaga o le faatupuina o faafitauli o le faamaʻi, e tatau ona e manatua se tele o fautuaga mo sauniuniga:

  • I le avea ai o se faʻavae, faʻaaoga le fusi moa, puaa po o le pipi. Tamai Mamoe (masani kebab) e lelei e le faʻaaoga,
  • Aʻo faʻamalieina aano o manufasi, aua le faʻaogaina le ketchup poʻo le mayonnaise,
  • O faʻalaʻau faʻaopopo i se mea maualalo,
  • E talafeagai le kukaina o aano o manu i luga o malala e sili atu nai lo le averesi e faʻaitiitia ai mea o loʻo manaʻomia i mea e le manaʻomia.

Ina ia faateleina le aoga o le oloa, e tatau ona tuufaatasi ma fualaau faisua fou. Kukama ma tamato e lelei. E mafai ona 'ai le anufe i le maʻisuka. O le mea autu o le faia saʻo.

O a ituaiga o aano o manu e mafai ona ou 'ai ma le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2

E tatau ona i ai pea aano o manu i le taumafa a se tagata soifua maloloina, aua o se punavai o vitamini, protein ma gaʻo.

Ae o loʻo i ai le tele o ituaiga o nei oloa taua, o lea o nisi o ituaiga eseese atonu e sili atu pe itiiti foi lona aoga.

Mo nei mafuaʻaga, e tatau ona e iloa le aano o meaʻai e manaʻomia ma lē manaʻomia e 'ai ma le maʻisuka.

O aano o moa o se filifiliga sili lea ona lelei mo le maʻisuka, aua o le moa e le gata o le manaia, ae e matua faamalieina lava. E le gata i lea, o loʻo lelei le gauaiina e le tino ma o loʻo i ai ni gaʻo susu gaʻo.

E le gata i lea, afai e te fafagaina e le aunoa ia moa, e mafai ona faʻaitiitia faʻaitiitia le cholesterol toto ma faʻaititia le fua o le polotini e mafua mai i le urea. O le mea lea, o le maʻisuka o soo se ituaiga, e le gata ina mafai, ae tatau foi ona 'ai le moa.

Ina ia saunia ni meaʻai suamalie ma maloloina i meaola moa, e tatau ona e mulimulitaʻi i ni fautuaga:

  • O le pele e ufiufi ai aano o soʻo se manulele e tatau ona aveesea.
  • E leai se mea e fautuaina mo le maʻisuka e maua ai le gaʻo susu. E sili ona lelei le sui i ni meaʻai laiti fualaʻau galorie, lea e mafai ona e faʻaopopo i ai se moa moa.
  • Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e fautuaina e le au fai meaʻai e faʻaaogā kuka, falaoamata, moa tao tao poʻo aano o manu. Ina ia faʻaleleia le tofo, o mea manogi ma gaʻau e faʻapipiʻi i le moa, ae i le faʻamautuina ina ia leai se tofo malosi.
  • O keke e falai i le suauu ma isi gaʻo e le mafai ona 'ai faʻatasi ma le maʻisuka.
  • Pe a faʻatau mai le moa, e aoga le mafaufau i le mea moni o le moa e sili atu le gaʻo nai lo le lapisi. O le mea lea, mo le sauniuniga o meaʻai mo meaʻai mo le maʻisuka, e sili atu le filifilia o se manulele talavou.

Mai mea ua taua muamua, ua manino ai o le moa o se oloa lelei lea e mafai ai ona e kukaina le tele o ipu maloloina o le maʻisuka.

O le maʻisuka e masani ona 'ai i lenei ituaiga o aano o manufasi, fualaʻau mo le maʻisuka ituaiga 2 e ofoina atu le tele o filifiliga mo ipu, e aunoa ma le popole o le a afaina ai le soifua maloloina. Ae faʻafefea le puaa, keke, pipi ma isi ituaiga o aano o manufasi? Mata e aoga foi mo le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2?

E tele mea taua o le Pork o le a aoga mo le tino o tagata uma, e aofia ai le maʻisuka. O lenei ituaiga o aano o manufasi e mauoa i le palatini, o lona uiga e le naʻo le aoga, ae faigofie foi ona gauai i le tino.

Faʻalogo lelei! O le puaa o loʻo i ai le maualuga o le vitamini B1 pe a faʻatusatusa i isi ituaiga o meaʻai o manufasi.

O le puaa gaʻo maualalo e tatau ona i ai se nofoaga taua i le taumafa o maʻisuka uma. E sili ona lelei le kukaina o keke puaa ma fualaau faisua. E fautuaina e tagata e taumafa fualaau taumafa le tuufaatasia o fualaau faisua faatasi ma puaa:

  1. pi
  2. failaʻau
  3. lentils
  4. ata manaia logo
  5. lanu meamata
  6. Tomato

Ae ui i lea, o le maʻi suka, e le manaʻomia le faaopoopoina o keke falaoa i ni sauga eseese, aemaise lava le ketchup poʻo le mayonnaise. E le gata i lea, e te le manaʻomia le vaʻaia lenei oloa i ituaiga uma o gauga, aua latou te faateleina le maualuga o le suka i totonu o le toto.

Ia mautinoa ia e nofouta pe mafai ona 'ai le pailani mo le maʻisuka, aua o lenei oloa o se tasi o meaʻai sili ona suamalie.

O lea la, e mafai ona 'aina le puaa gaʻo maualalo e le maʻisuka, ae tatau ona kuka i le ala saʻo (tao tao, kuka, uʻu) e aunoa ma le faaopoopo o gaʻo leaga, gravy ma sau sau. Ma e mafai e se tagata o loʻo i ai se maʻi o le maʻisuka e 'ai le palu, pusa poʻo le tamai mamoe?

Tamai Mamoe
O lenei aano o manu e lelei mo se tagata e leai ni faʻafitauli maʻi faʻaletonu. Ae faʻatasi ai ma le maʻisuka, o lona faʻaaogaina e mafai ona matautia, talu ai o le mamoe o loʻo i ai le tele o fiber.

Ina ia faʻaitiitia le maualuga o le fiva, e tatau ona gaʻo meaʻai i le vevela faapitoa. O le mea lea, e tatau ona tunu le mamoe ile ogaumu.

E mafai ona e saunia se meaʻai lelei ma maloloina mo le maʻisuka e pei ona taua i lalo: e tatau ona fufuluina se fasi meaʻai i lalo o le tele o le vai inu.

Ona faataatia lea o le tamai mamoe i luga o se pusa ua uma ona vevela. Ona afifiina lea o aano o manu i tamato ma mafuli i mea manogi - seleni, kele, pasili ma barberry.

Ona tatau lea ona fufuluina le masima i le masima ma auina atu i le ogaumu, muamua i le 200 tikeri. I le 15 minute uma, e tatau ona faʻasusu le faga tunu ma gaʻo maualuga. O le taimi e kuka ai povi e mai i le 1.5 i le 2 itula.

O Shish kebab o se tasi o ipu e sili ona fiafia i ai meaʻai uma a manu, e aunoa ma se faʻasesega. Ae e mafai ona gafatia e 'ai se fasi keke o le kebab ma le maʻisuka, ma a faʻapea, o le a le ituaiga aano o manu e tatau ona kuka?

Afai o le maʻisuka e filifili e faʻafefiloi ia lava i le palukeke, ona tatau lea ona ia filifilia ni meaʻai vela, e pei o le vaega o le moa, lapiti, vela poʻo puaa. Faʻaaogaina meaʻai e tatau ona i ai i le kepa i sina vaega o mea manogi. Omoni, o se pine o le pepa, masima ma le basil o le a lava lea mo lenei mea.

Taua! Pe a faʻamalieina meaʻai mo le maʻisuka, e le mafai ona e faʻaogaina le ketchup, fuatala poʻo le mayonnaise.

I le faaopoopo atu i manu fasi keke, e aoga le taoina o fualaau faisua i luga o le afi - pepa, tamato, zucini, eggplant. E le gata i lea, o le faʻaaogaina o fualaʻau 'aina taofi o le a mafai ai ona toe totogi mo vaega leaga e maua i aano o manu e falai i luga o se afi.

E taua foi le taofi o lebab i luga o le vevela umi mo se taimi umi. O le mea lea, o le palukeke e maua i le maʻisuka e mafai lava ona faʻapalaina, ae ui i lea, e fautuaina e te 'ai i se mea e le masani ai ma e tatau ona e mataʻituina ma le totoʻa lelei le kuka i luga o le afi.

O le lafumanu e le gata ina mafai, ae tatau foi ona 'ai ma soo se ituaiga o suka suka. O le mea moni, o lenei meaʻai e iai sona aoga i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

E le gata i lea, o le lafumanu e fesoasoani i le masani ai o le paʻu ma le faʻamalolo o mea leaga mai lenei totoga. Ae o lenei aano o manu e tatau ona filifilia ma le totoa ona kuka ai lea i se auala faapitoa.

Mo le filifilia o le pipi saʻo, e tatau ona e tuʻuina atu i ai mea e sili ona lelei i luga o ni fasi pepa e leai ni aʻafiaga. Pe a kukaina ni ipu eseese mai le lafumanu, e le tatau ona e faʻasuina i ituaiga uma o mea manogi - o le a lava le masima ma le pepa. O le povi na saunia i lenei auala o le a sili ona aoga mo tagata e iai le ituaiga 1 maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2.

O lenei ituaiga o aano o manufasi e mafai foi ona faaopoopoina i fualaau faisua eseese, e taʻua o tomato ma tamato, lea o le a avea ai le ipu ma mea suamalie ma suamalie.

Meaʻai ma fomaʻi e fautuaina tagata maʻisuka e 'ai le paluga tipi.

Faʻafetai i lenei auala e kuka ai, o lenei ituaiga o aano o manu mo le maʻisuka e mafai ona 'aiina i aso uma ma ni susu susu ma e mafai ona saunia mai soupese.

O le mea lea, o le maʻisuka, e mafai e le tagata gasegase ona 'aina ituaiga eseese o aano o aano o manufasi i le tele o ituaiga kuka. Peitai, ina ia mafai ona aoga lenei oloa, e le afaina ai le tino pe a filifilia ma sauniuni, e tatau ona usitaia tulafono taua:

  • 'aua le' ai ni meaʻai gaʻo,
  • Aua nei 'ai meaai falai
  • Aua nei faʻaaogaina ni mea manogi, masima ma ni meaʻai leaga e pei o ketchup poʻo le mayonnaise.

Eseese ituaiga o aano o manu i le taumafa o le maʻisuka

Pe a feagai ma se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka mo le taimi muamua, i le taimi muamua, e le iloa e tagata gase ma le mea e mafai ona latou 'ai, ma o le a le mea e sili atu ona teena, o le mea lea latou te taumafai ai ia maua le tele o faʻamatalaga e uiga i le faʻamaʻi.I lenei tusiga o le a tatou taumafai e iloa po o le a le aano o manu e mafai ona 'aina ma le maʻisuka ituaiga 2, pe faapefea ona kuka lelei ma pe o le a le tele o mea e mafai ona e' ai.

O le meaʻai o se vaega taua o le taumafa a le tele o tagata ma o se mea maualuga tele-kalori oloa. O le mea lea, o le maʻisuka, e iai se manaʻoga e faʻagata pe faʻatoʻa lafoaia. O fomaʻi e fautuaina e vavaeese ituaiga mūmū mai le meaʻai, muamua puaa, mamoe, ma na o le moa poʻo isi meaʻai mama e faʻaaogaina mo meaai, a itiiti mai i le amataga o le maʻi.

O aano o moa ua manatu o se meaʻai fua. E i ai le tele o masini eletise faigofie, e toetoe lava leai ni gaʻo, gaʻo sina gaʻo, ma o loʻo i ai foʻi elemene aoga aoga e le maua i mumu mumu.

Tuua Lau Faamatalaga