Fuʻa o vae i le maʻisuka

O le fetoina o vae o le taatele lea o le maʻi o le maʻisuka. O le mea lea, mo i latou o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi, e fautuaina e faia se suʻesuʻega i aso taʻitasi o vae. O le le amanaiaina o le edema e mafai ona oʻo atu ai i ni aʻafiaga ogaoga, e aofia ai le toesea. O se tagata gasegase e maua i le maʻisuka e manaʻomia ona iloa manino pe aisea e oso ai le vae ma pe faʻafefea ona faʻaumatia.

O le gasegase o le tino i le maʻisuka e masani ona mafua mai mafuaaga e lua:

  1. Le atinaʻeina o le maʻi o le nephrotic e mafua mai i se faʻagasologa umi o le maʻi.
  2. Faʻaleagaina o toto toto na mafua ona o le le lelei o le taamilosaga i vae.

O mea uma e tutusa ma le malosi e aʻafia ai le lagona o le vae, faʻavevesi le toto ma taʻitaʻia ai le faʻamalolo umi o manuʻa. E tusa lava pe itiiti le maunu i le i ai o le maʻisuka e mafai ona mafua ai le mumū o le mumū, tupu aʻe i le gangrene ma mafua ai ona vaevae vae. Taulima ma le totoʻa le faʻaleleia o le edema.

I le faaopoopo atu i mafuaʻaga autu e lua o le fulafula o le pito i tua, o loʻo i ai isi mea e aʻafia ai le faʻaleleia o le vai. Atonu o le solia lea o le masima-masima masima, faafitauli o fatugaʻo, meaai le lelei, maʻitaga, faaletonu o le fatu, veins varicose pe ofuina ni seevae le lelei ma le mausali.

Faatasi ai ma mafuaaga o le sili ona matautia, o fomaʻi e taʻua le vein thrombosis, faatasi ai ma le osofaʻiga le lelei o vae, tiga ma le mumu pe a tu. Edema e mafua mai i le thrombosis e le o totoe i le po: i le taeao, o le fulafula o le vae ua faʻalauteleina. I le i ai o paʻu toto, e faʻasaina le massage, aua e mafai ona oʻo atu ai i le fesuiaiga o ario pulumu ma, o se taunuuga, e oti ai.

Ina ia aloese mai le le lelei o taunuuga e mafua mai i le vae, o se tagata maʻi o loʻo maua i le maʻisuka, e taua le iloa o faailo o le toto le mama i vae i le taimi. Faatasi ai ma nei faailoga o:

  • O le faateleina o le tele o vae. Faatasi ai ma le mamafa i le fulafula ma se tamatamailima i luga o le paʻu, o se pu e tumau mo sina taimi.
  • Numera o vae.
  • Le faʻavaeina o paʻu.
  • Suiga i foliga o tamatamailima, faʻalavelave o vae (faʻapuʻupuʻu ma faʻalauteleina).
  • Faʻaitiitia le lagona lelei, goosebumps, mu poʻo le malulu i pito.

Le filo o vae i le maʻisuka e le alu ese na o ia. E tatau ona togafitia i latou. O metotia ma metotia o togafitiga e faʻalagolago i le mafuaʻaga o togafitiga.

Neuropathic edema i le maʻisuka e tatau ona aveeseina e ala i le faʻamautuina o le glycemia ma meaʻai talafeagai. E fautuaina le lafoaia o meaʻai gaʻo, gaʻo ma gaʻo meaai. O le ulaula tapaa e tatau ona lafoai le masani leaga: o le nicotine e taʻitaʻia ai foʻi le faʻaleleia o le vai.

Afai o le fula o le vae e afua mai i le faaletonu o le fatu, e tatau ona aveeseina i fualaau faapitoa. O vaega nei o fualaau oona ua manatu e sili ona lelei i lenei tulaga.

  • Fualaau e faʻaitiitia ai le toto ma poloka le enzyme angiotensin-converging. Mo se faataitaiga, Valsartan.
  • O fualaau faasaina e puipuia ai faafitauli tau fatuga ma avea o ni inhibitors o le angiotensin-converging enzyme, e pei o Captopril.
  • Diuretics: Furosemide, Veroshpiron ma isi.

O le osofaʻi o le gaʻo e mafua mai i le faʻaleagaina o le maʻisuka i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona togafitia ma le tausiga fesoasoani. E aʻafia ai le taumafaina o vitamini, minerale ma mea taumafa.

Ina ia faʻaitiitia le tiga e mafua mai i le nephropathy, e fautuaina e ave faʻataʻitaʻiga. O le sili ona aoga i lenei tulaga o Ketorol, Ketorolac ma isi vailaʻau.

I le togafitiga o le vae vae e mafua mai i le maʻisuka e tetee atu i le talaaga o le le atoatoa, e tatau ona tuufaatasi le tele o metotia: togafitiga antihypertensive, pulea o le glycemia ma le faʻaaogaina o soʻo se metotoliki o loʻo i ai se aafiaga vasodilating. I le tulaga o le tele o tulaga o le le atoatoa, ua fautuaina le maʻi.

I le matua, o le fulafula o pito i tua e fautuaina ina ia togafitia i togafitiga faa-tagata. O mea faʻatau e le faʻamaonia e umia e ia togalaau faʻapitoa e pei o le primrose, o le St. John's wort, oats, burdock, root ginseng ma hydrastis. O le pepa o le Cayenne e fesoasoani i le faʻaitiitia o le faʻaleleia o le susu i masini mūmū. E toe faʻafoisia ai le faʻatinoga o toto toto ma faʻamavae.

O le tele o le maʻisuka latou te fiafia e faʻaaoga se suauu faapitoa e fesoasoani ai i le fulafula o vae, lea e aofia ai le meli ma le eucalyptus tincture. E lafoaʻi i vae fulafula ile tolu taimi i le aso.

O le fig compote ua manatu o se auala e sili ona manaia e fesoasoani ai i le lavea o le vae i le maʻisuka ituaiga 1. O loʻo kuka mai i fualaau aina. I le taimi lava e tasi, i le faaiuga o le kuka, faʻaopopo sina vai inu i le mea inu. E ave le meafaigaluega i le 1 tbsp. l 5-6 taimi i le aso.

Puipuiga

O le faʻaleleia o le fula o le na o sina laasaga i le auala i le soifua maloloina. E sili atu ona taua le puipuia o lona tupu. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e mulimulitai i ni mea patino. I le taimi muamua i le va o togafitiga faʻafefe e faʻaitiitia ai le vaivai o aso uma lava e faʻatinoina ai le tino faaletino. Faʻafetai i togafitiga o le physiotherapy, faʻamalosia ai vaʻa, faʻateleina le suavai mai le tino, o faʻataʻitaʻiga o le glycemia e faʻapitoa ma faʻamalosia le puipuiga.

Aua le galo e uiga i puipuiga saogalemu ma suʻesuʻe ma le totoa ou vae, vae ma tamatamailima i aso uma mo ni faaletonu ma faaletonu. E taua le matauina o le tumama o oe lava: mulumulu ou vae i aso uma ma fasimoli ma faʻamago i se solo.

Ia mautinoa e savali i ni seevae lelei ma maualuga. O nisi taimi e fusi tele seevae poʻo seevae e mafua ai le leaga o vae. Ina ia aloese mai na faafitauli, e fautuaina e faʻatau laei seevae.

Ina ia aloese mai faafitauli le talafeagai, e tatau ona manatua o le i ai o le vae o le vae i le maʻisuka, e faasaina le togafitia o manua paʻu i le iodine ma lanu lanumeamata. Mo nei faʻamoemoega, e sili atu ona faʻaaoga le hydrogen peroxyide poʻo vailaʻau e pei o Betadine ma Miramistin.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e masani lava ona faʻavaivaia le lagona faʻalaumama. O le mafuaʻaga lea e le fautuaina ai e faʻafefe ou vae i se mea faʻavevela poʻo se mea vavalo. A leai, e mafai ona tupu ni mu.

Ina ia faʻaitiitia le avanoa e maua mai ai manuʻa, faʻaaoga se kulimi faʻamamaina pe fafagaina i aso taʻitasi i lou paʻu.

E ui lava i le mea moni o le fula o vae e mafai ona tupu i se maʻi o loʻo maua i le maʻi suka, aua le faʻavaivai. E mafai ona e faʻaumatia le maʻi. O le mea autu o le sailia lea o le mafuaʻaga o le mea na tupu ma le faamoemoe e tau ai.

Mafuaaga o le fula o le vae

Edema o le tapuvae i le afiafi e aliali mai o se taunuuga o se nofo umi i se tulaga tuusaʻo, sili atu le malosi faʻaletino. E masani ona latou pasi, e aunoa ma se togafitiga faafomaʻi. Afai o faʻamaoniga e faʻaalia o le le atoatoa o vae, faʻavasegaina o tamatamai vae, paʻu - o se faailo o le faailo lea e manaʻomia vave ona fai.

O le vevela ma le mumu o vae e mataʻituina ma se maualuga maualuga o le suka i totonu o le toto ma se faʻalavelave umi i le toto. O togafitiga o fatuga, pe a faʻavaivaia le tino i le tino, o le mafuaaga taatele lea o le fulafula.

O le a se mea e ono faʻaosooso ai:

  • maʻitaga
  • veinsose veinsose,
  • togafiti
  • le tausisia o le taumafataga,
  • faʻamaʻi fatu
  • fusi malulu
  • solia o le paleni-masima paleni,
  • vai vaivai o puipui o toto, o latou mea leaga,
  • maʻi faʻasolosolo.

Edema e tupu i le maʻisuka ona o le mamafa o le mamafa o le tino.

Lelei le maʻi suka i le maʻisuka o se taunuuga o le atinaʻe o suʻesuʻega, faatasi ai ma le polyneuropathy syndrome. O le gaʻo ma le calcium o loʻo faʻavaveina luga o puipui o toto toto, o loʻo faʻaputuina plaques cholesterol. O le faʻaleagaina o le toto ma le vevela o le toto na mafua ai le afaina o le paʻu, ua fulafula le fula.

Paʻu pe a savali, faʻateleina le mago ma le mafiafia o le paʻu, afaina i mulivae o faafitauli ia eo faatasi ma le maʻisuka. Neuropathic edema i le maʻisuka e mafai ona tupu mo ni mafuaaga eseese:

  • ogaoga ma le le atoatoa o le tino,
  • toto toto,
  • osofaʻiga
  • cardiovascular failure.

O mafuaʻaga e mafai ona fesuisuiaʻi, e fesoʻotaʻi ma foliga o le olaga, uiga o le physiological, mea moni o fafo. E taua le sailia i se taimi tatau pe aisea e tulai mai ai sea tulaga, o le a le mea na mafua ai le fulafula o vae, ma taumafai e aveese i se taimi lata mai. Afai e le mafai ona e mauaina le tali na o oe lava, ma ua fulafula le vae, e leai ni faʻaleleiga, e manaʻomia ona e sailia vave fesoasoani fesoasoani.

Le mea e fai

Afai o le faafitauli e aliali mai ma e le alu ese i se taimi lata mai, e le tatau ona e faia ni togafitiga, faʻaitiitia le tele o le vai e faʻaaogaina e aunoa ma le fuafuaina o mafuaʻaga, ina ia mafai ai ona faʻaitiitia le fula o vae. E na o se fomaʻi e faatonuina se suʻesuʻega auiliili ma fuafua le mafuaʻaga.

E fautuaina le maʻi e siakiina pea ona vae, siaki manua ma manuʻa, faia le faʻapalapala, ma tausia mama. Tui ma le furacilin, dioxidine poʻo le chlorhexidine. E matua faʻasaina le faʻaaogaina o vailaʻau oona ma vaifofo. Latou te faʻamago le paʻu, faʻamalosia le faafitauli. E manaomia e le maʻisuka le faʻaaogaina o togafitiga faʻamamaina, tausia o le paleni o le vai.

Ina ia faʻamamaina le avega i luga o vae ma taofia le faʻaleleia o faʻagasologa, e mafai ona e vaʻavaʻai seevae o loʻo faia i mea mama elemene e ala i tulaga taʻitasi.

A oʻo ina fulafula vae i le maʻisuka ma microtraumas, faʻafefe, vavave e sau, togafitia i latou i taimi talafeagai, puipuia le salalau o faʻamaʻi. I fautuaga a fomaʻi, o manaʻoga manaʻomia mo le puipuia o le valea e matauina:

  1. Faʻasolo i taimi uma tootini, mataʻituina o latou tulaga, matau suiga i fafo. Ina ia aloese mai manuʻa, e le fautuaina e faapuupuu ia latou.
  2. Mulimuli i le paʻu i tamatamailima, faagasologa, ia mama.
  3. Faʻatau lavae seevae, e sili mai i mea masani.
  4. Massage i aso uma, faʻaaogā kulimi faapitoa, o suauu tāua mo meaʻai ma le faʻamamaina.
  5. Aua nei fufulu ou vae i le vai vevela, faʻaaoga le fasimoli.

Faʻaaogā togafitiga faʻataʻitaʻi mo le puipuiga ma le tausiga, ia tausisia tulafono o le tumama. Aua le soona fai, aloese mai le soona fai. Faatapulaa le gaoioiga faaletino. Faʻasolosolo mea taumafa, faʻatapulaʻa le faʻaaogaina o le carbohydrate, ma usitaʻia tulaga maualuga o le mamafa o le tino.

I uluaʻi laʻasaga, togafitiga faʻataʻitaʻi ma togafitiga faafomaʻi o le togafitia o vae vaema ma le maʻisuka ma le puipuia o le edema fesoasoani. O se vaega faʻapitoa o faʻamalositino o loʻo faʻaleleia e faʻaleleia ai le toto. O vailaau mo togafitiga ua filifilia mo le faʻaogaina i se auala tuʻufaʻatasia, i le amanaʻiaina o mafuaʻaga, foliga ma le laasaga o le maʻi, le faigata o le vasega. Ua faatonuina e le fomai ni fualaau faasaina ina ua uma le suesuega,

  • Valsartan faʻaitiitia le toto maualuga
  • "Furosemide" ua faʻaaogaina e avea o se diuretic,
  • Captopril e taofia ai le atinaʻeina o le le atoatoa,
  • Veroshpiron e aveesea le tele o vai mai le masini.

Afai o le faaletonu o le hormonal lea e tupu i tagata mamaʻi i le maʻisuka ituaiga 2 ua faʻamaonia, tausiga togafitiga, o se faʻalavelave o minerale ma vitamini ua faʻatulaga. Faʻatasi ma togafitiga mai le neuropathic, o Ketorol ma Ketorolac ua faʻamatalaina. E fautuaina le togafitia o le paʻu ile Petadine, Miramistin, ma faʻaaoga le hydrogen peroxide.

O manogi mo le vae deema ma le maʻisuka e tatau ona i ai ni mea totino:

  • i ai le aʻafiaga o le ita,
  • faʻamama le paʻu
  • tuʻuina atu se faʻalavelave o vitamini,
  • ia i ai se aoga
  • faʻasaʻo faiga faʻavae,
  • ia i ai mea faʻapitoa,
  • taufetuli lelei,
  • faaleleia atili le toto toto.

Fofo faʻapitoa

O isi metotia faʻapitoa mo vae vae i le maʻisuka, e faʻaaoga ai togafitiga faʻamaʻi faʻamaʻi:

  • ginseng aʻa
  • St. John's wort
  • Hydrastis
  • oona
  • burdock
  • afiafi muamua.

Latou te fufuluina le taele ma otaota, e faʻaaoga ai le pepa cayenne o se auala e toe faʻafoʻi ai puipui o toto toto ma faʻaleleia le tafe toto.

E sili atu tagata matutua e togafitia i isi metotia. Manua e faia e le tagata lava ia mai le meli ma le eucalyptus tinctures. E faʻamamaina ile taʻi 2-3 taimi i le aso mo togafitiga puipuia. I mea muamua e iloa ai, o teuteuga mai fatugagogogo e faʻaaogaina.

O vailaʻau faʻaleagaina o fig. O ona fua e sasaa mai i le vai ma aumai i se vevela. Ave totonu 1 tbsp. sipuni mo le itiiti ifo i le 5 aso. E fesoasoani i le metotia faʻamaonia tuai, pe a tuʻuina vae i luga o se aluga, i luga ae o le tulaga o le tino.

O le paʻu afaina e togafitia i se tuufaatasiga o aspirin, meli ma le pusa. Faʻafesoʻotaʻi e le lotoifale le vaega o le vae ma le meli, fufuluina i aspirin, faʻapipii se laupepa, nonoa se solo poʻo se sikafu lalaga. O le sua o le Burdock e aoga mo manuʻa e le faʻamalolo ai le tui.

Ua aveesea le vaivai i le fale e faʻaaoga ai togafitiga faʻataʻitaʻi, metotia ma auala faigofie:

  1. Ua faaopoopo le masima i le vai malulu. Fufulu fasi meaʻai ma faʻaoga i le lumbar mo ni nai minute. Toe faia le gaoioiga 10-15 taimi. O se taunuuga, o le urination e faateleina.
  2. Hot decoction o fatu lili: 2 tbsp. lepu sipuni sasaa 0.5 lita o vai inu. Cook i luga o le vevela vevela mo le 15 minute, tu ma fufulu. Ave i totonu 5-6 aso, 100 ml tolu taimi i le aso.
  3. Cook faʻamautu fatu figu. Ave 1 tbsp. sipuni 2-3 taimi i le aso.
  4. Mint poo le lemon e faʻamalo le lauti. Inu i le aso atoa.
  5. Tincture o Kalanchoe. O laʻau o le laau ua nutimomoia, faʻafefeteina i totonu o se ipu e 0.5 L ma sasaa i vodka. Faʻamalosia le 2 vaiaso. Teuina i se nofoaga malulu, mago. Used for grinding.
  6. Nisi aʻa ma le suauu manogi. Soo se fuālaʻau fuālaʻau ua kuka, faʻapipiʻi le aʻa, faʻapipiʻi mo le 10 minute. Maelega ma tumau. E fautuaina e faʻauʻu seʻia maeʻa ona faʻamalosi.
  7. Fuʻu faʻamalosi le suakinisi suamalie e inu 100 ml i aso uma.
  8. Faʻaaogaina lauti tila. Fuʻu 1 tbsp. 1 tbsp laau vai. Ave 2 tbsp. punetipi 3-5 taimi i le aso. O le togafitiga e 21 aso.

E le fautuaina le inu tele o le vai pe a maeʻa le 18.00.

A oʻo mai uluaʻi faailoga, e tatau ona e faʻatalanoa se fomaʻi e faʻatonu se suʻega atoa o le suʻega, lea e aofia ai:

  • asiasiga vaaia
  • fua ole fua o le fatu
  • siaki faʻataʻitaʻiga o sooga tulivae,
  • Faatulagaina o toto toto,
  • suʻesuʻega maʻaleʻale
  • ufiufi faanumeraina eletise.

E mafai ona e filifiliina le tikeri o le edema i se tulaga tutoatasi: lolomi le faamaufaailoga. O le foliga vaaia e tatau ona mou atu ile 20-30 sekone.

O tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona mulimulitai i fautuaga uma a fomaʻi, mulimuli i meaʻai, siaki le fua o le suka, faʻalogo lelei i soʻo se faʻafitauli poo se faʻaletonu i le tino. Faʻaaoga vailaʻau e faʻamautu ai le toto.

I le taimi muamua, e mafai ona togafitia le fula o vae. Afai e le mafai ona e taulimaina le faafitauli ia oe lava - o se taimi lenei e saili ai fesoasoani mai tagata tomai faapitoa.

I le 47, na maua ai au i le maʻisuka ituaiga 2. I ni nai vaiaso sa ou maua pe a ma le 15 kilokalama. O le le lava o le vaivai, o le moe, lagona o vaivaiga, na amata ona nofo i lalo le vaaiga mamao.

Ina ua atoa lou 55 tausaga, ua ou togiina au lava ia i le inisalini, o mea uma lava e leaga tele. Na faʻaauau pea ona tupu le faʻamaʻi, faʻalavelave faʻafuaseʻi, na toe foʻi mai le falemaʻi mai aʻu mai le isi lalolagi. O le taimi atoa na ou manatu ai o le taimi lenei o le a mulimuli.

Na suia mea uma ina ua mafai e loʻu afafine ona ou faitauina se tasi o tusiga i luga o le Initaneti. E le mafai ona e mafaufauina loʻu agaga faafetai ia te ia. O lenei tusiga na fesoasoani ia te aʻu e faʻaumatia atoa ai le maʻisuka, o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia.O le 2 tausaga talu ai na amata ona ou siitia, i le tautotogo ma le taumafanafana ou te alu ai i le atunuu i aso uma, totoina tamato ma faatau atu i luga o le maketi. E maofa oʻu tuagane i le auala ou te tausisia ai mea uma, o le mea e tele ai le malosi ma le malosi e sau, latou te le talitonu pea ua 66 ou tausaga.

O ai e manaʻo e ola i se olaga umi, malosi ma faʻagaloina lenei faʻamaʻi matautia, faʻaaoga 5 minute ma faitau lenei tusiga.

O le a le edema?

E sili atu ma le afa o mataupu uma o le edema i le maʻisuka e tupu i le pito i lalo ma luga o vae, na o le tolu o tino i totonu.

O le tele o tagata gasegase latou te fia iloa pe ono iai ni eseesega i le va o le edema i ituaiga eseese o le maʻisuka. I togafitiga faʻapitoa o le ituaiga 1, o loʻo i ai se malaise lautele, o le fulafula e foliga mai le talafeagai, i le itu tauagavale o le tino nai lo le taumatau. E masani ona aafia ai vae. I le maʻisuka ituaiga 2, ua faaopoopo le tiga. I totonu o fafine, o le manava, o foliga ma le pito i luga e paʻu.

Faailoga o le edema

Faailoga o togafitiga fomaʻi eseese, fuafua i le nofoaga o le liona:
Localization o le edemaFaailoga faʻapitoa
Lapo ma limaO le vaivai, o le tingling sensing i pito, susunuina, mumu o le paʻu, paʻu o le ulu, suiga o le vae ma tamatamailima, o le paʻu o le paʻu ua malolo mo se taimi umi. E lagona le malosi o le uʻamea, o le faʻaitiitia o le lagona o vae ua aʻafia
FatugaEdema o foliga, e masani lava ona maua i lona pito i luga, pallor o le paʻu, fossa i luga o le paʻu i le taimi o le faʻalavelave, lea e vave faʻapipiʻiina, pipiʻi
LotoSogi o le pito i lalo, ogavae, totoga o le loto, fatuga o le fatu, lagona o le vaivai ma vaivaiga. O le paʻu paʻu o le paʻu, o le fossa o loʻo faʻavae i luga o le palpation e faʻafefete lemu
O le fulafula o le inisalini i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e mafua mai i le fulafula o pito i luga, vae, mata, ma le itu ile. E ono tulaʻi mai le faʻaleagaina o le tino.

Totoina togafitiga o le edema

O togafitiga e tatau ona tuʻuina atu ai le lagolago atoatoa mo le tino, faia le tele o galuega i le taimi e tasi. O se togafitiga masani mo le edema i le maʻisuka e mafai ona pei o lenei:
FaamoemoeVaega o vailaʻauUlutala
Toto maualuga o le totoEpiogenesis receptor blockersValsartan
Faʻasaʻo le tele o le vaiFualaau faasainaVeroshpiron, Furosemide
Fesoasoani i fatugaʻoAngiotensin Converting Enzyme InhibitorsCaptopril
Faʻamama le tigaAnalgesicKetorolac
Faʻalautele ipuMetabolic drugsRiboxin
Le faʻaleagaina o le paʻu o le paʻuMea e faʻaaogaina faʻavevesi mo le faʻaaogaina fafoFuracilin, Miramistin
Saturate le tino ma vitamini ma mineraleO meaʻai e masani ona faʻaaogā meaai, fualaʻau ma minerale complexesOligim

Afai o maʻi pipili, manua, ua i luga o le paʻu ona o le edema, e matua faasaina lava ona fufuluina i latou i masini faamama. Alu, iodine, zelenka ua matua faasaina!

Sogi o vae ma vae i le maʻisuka

O le itu sili ona matautia o le vae o le vae vae o le verombosis loloto. O lenei tulaga e masani ona afaina.

E le tupu le afaina, e masani lava ona muamua i faailoga e ono mafai ai ona masalomia le mautu o le vai i totonu o masini, lea e le o vaaia pea. Afai e te mauaina faʻamaoniga nei, e tatau loa ona e suʻe lau fautuaga faafomaʻi:

  • lagona le lelei i totonu o vae i se tulaga tumau,
  • susunuina o lagona, vevela, tingling, togi i vae,
  • siakiina o le paʻu i le itu o le tapuvae ma vae: o le pallor ua suia i le mumu,
  • le mautonu le lauulu i luga o vae,
  • vevela paʻu, paʻu, masini.

Afai o le a faʻafuaseʻi lava ona faʻapipii seevae pe faigata foi ona ofuina e seevae o aso, o loʻo taʻu mai ai le amataga o le maʻi. E tatau ona e faʻatalanoa se fomaʻi.

Aisea e oso ai vae

O le maualuga o le toto maualuga i le toto ona o faafitauli tau gasegase o le a faasolosolo lava ona afaina ai puipui o toto toto ma e fesoasoani i le foliga o le edema o pito i lalo.

E mafai ona paʻu le afifi ona o le kulukose e mafai ai ona faʻataunuʻuina capillaries. O le iʻuga, o se vaega o le vai e ulu atu i le faʻaoga intercellular o tissuʻu vavalalata ma mafua ai le faateleina o lona voluma. O lenei ata e faapitoa le uiga o le maʻisuka ituaiga 2.

I le faaopoopo atu i le metabolism o le gaʻo, o le faʻalavelave faʻapitoa e masani lava ona pagatia i le tino o tagata gasegase. E le mafai e fatuga ona taulimaina le uta ma taofi vai i totonu o le tino.

Aisea e tumu ai vae i le maʻisuka e mafai ona faamatalaina le i ai o mea nei:

  • O le puipuia o le hyperglycemia e le lava lea, o le maʻi e le lava fualaau faasaina ma fua.
  • O le mamafa, lea e sili atu i le tino atoa.
  • Ava malosi, ua lauiloa mo lona aafiaga faataumaoi i luga o le totoga.
  • Fuʻa.
  • Maualuga maualuga O le taofiofi faifaipea o vaa i totonu e afaina ai ma faalava ai.
  • Tumama

O tuutuuga mo le faʻanoanoa o:

  • numera i vae
  • iloa le susunuina o lagona
  • tingling on the skin
  • solia o le lagona i le vevela vevela (vaivai malologa mo leai se mafuaaga)
  • paʻu papaʻe paʻepaʻe.

O nei faailoga e amata mai le pito i lalo o vae, ma faasolo malie aʻe maualuga i le suilapalapa.

O le i ai o le faʻafefeteina e mafai ona tusia i fasipepa, pe afai e te aveese seevae poʻo totini.

A oʻo ina manino le maʻa o vae i le maʻisuka, i tagata matutua o nei maʻi e mafua ai le faʻaalia o faafitauli faʻafefe:

  • vevela paʻu,
  • avanoa
  • neuropathic ulcers, lea e masani lava ona maua i le vaaiga, ma e ono le lagona e le tagata maʻi.

Aisea e lamatia ai le maʻisuka vae o le neuropathic i le maʻisuka?


I nisi tulaga, o le edema e le afaina ai le maʻisuka ma e manatu le tagata e natura mo a latou siama.

O lenei manatu e sese, aua i le gasologa o le taimi, o le le fiafia tele e mafai ona oo atu ai i se taunuuga ogaoga:

  • o le toto e tafe mai ona o le tuiina o toto toto e se vai,
  • o le paʻu o le tino o loʻo vaivai,
  • e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le verombosis loloto loloto,
  • o le mumū o le afi e foliga mai i vae,
  • togafitiga ole vae o le maʻisuka e le aumaia ni taunuuga lelei,
  • manuʻa, maʻila, ulupea ma ulupatua i luga o tamatamaivae faʻamaloloina i le maʻisuka mo se taimi umi.
Edema i le tele o tulaga o le mafuaʻaga o le atinaʻeina o le maʻi suka. O le faʻaauau pea o le faʻaleleia o le vai i totonu o le tino o le tino e mafua ai le atinaʻeina o lenei faʻamaʻi matautia, lea e iu lava ina pasi atu i le tulaga o le gangrene.

Sogi o vae i le maʻisuka: o le a le mea e fai i le faailoga muamua o se maʻi?

Pe a togafitia le edema, e taua le aua neʻi misi faailoga muamua o le maʻi, lea e foliga mai e taʻu mai ai faafitauli i le suavai.

O nei faailoga e aofia ai:

  • le toʻa i vae aʻo tu ile vae,
  • tingling, tingling, pulsations i le malolo,
  • "maʻi le mautonu o le tino"
  • mumu o tapuvae ma vae,
  • faaitiitia i le aofaiga o lauulu i luga o vae,
  • o le foliga mai o paʻu suavai ma sana.
Afai o ou tamatamaʻi vae e afaina i le maʻisuka ma ua amata ona sosolo seevae o aso taitasi ma mafua ai le le faʻavauvau, o lona uiga o le faailoga muamua lea o le fulafula. Lelei le paʻu i le maʻisuka, o le a le mea e fai muamua?

Afai e masalomia le fula, o togafitiga ma le puipuiga e tatau ona amata vave ona taofia le atinaʻeina o le maʻi.

O se asiasiga i le endocrinologist e manaʻomia ina ia suʻe ai mafuaʻaga o le faʻamaʻaloga o le vai ma le lymph i vae ma faʻamaonia togafitiga talafeagai.

E faʻafefea ona togafitia le vae i le maʻisuka?


A maeʻa ona iloa le mafuaaga o le fula, o le a faatonuina e le fomai togafitiga talafeagai.

I le toetoe lava o mataupu uma, o le fulafula o vae i le maʻisuka togafitiga faafomaʻi e faigata ma o loʻo faia i vaega nei:

  1. Tulaga masani o le toto suka.
  2. Togafitiga poʻo se toomaga mo le faʻaletonu o le urinary.
  3. Faʻaleleia atili o le cardiovascular system.
  4. Taumafa paleni paleni, galue malosi faaletino.
  5. Aveesea o isi mea le lelei e faaoso ai le edema (ulaula, fai seevae sese, maualalo le gaoioi, ma isi.
O le endocrinologist o loʻo faʻamatalaina fualaau e faʻasaʻoina ai le toto toto ma le toto, e pei foi o togafitiga - togafitiga e aveesea ai le tele o le vai.

Faʻataunuʻuina o le hormonal, ua faia ai se togafitiga faʻafouina o le hormone faapitoa, ma o faʻamaʻi e faʻavae i luga o se mea faʻapipiʻi ua faatonuina e faʻaitiitia ai le tiga o le faailoga.

Ina ia faʻaitiitia le fulafula, e mafai ona e faʻaaogaina se suāuʻu manogi faʻapitoa lea e aofia ai le eucalyptus poʻo le mint. O le suāuʻu e sisi i le paʻu o vae 1-2 taimi i le aso.

Kiliki i lalo le ata o loʻo i lalo e saili atili ai e uiga i kulimi kirifa o kirifa ma faʻatulagaina mo le faʻafeiloaʻiga ile fale poʻo le meli.

A maeʻa le aveeseina o le edema, e masani lava ona faatonuina e fomaʻi ia togafitiga o le physiotherapy, o le faamoemoega o le faʻaleleia atili o le toto i vae. O ia auala e aofia ai le magnetotherapy, electrophoresis, galu o le UHF ma le suavai mama.

Faʻalogo! Afai o loʻo iai oe i le maʻisuka, o le fulafula o vae ma le fulafula, ona mafai lea ona faia le massage vae mo le maʻisuka e fai ma fua puipui. Massage i le taimi laititi o le fulafula e mafai ona oʻo atu ai i le thromboembolism - o se tulaga e maualuga le lamatia o le oti.

Sogi o vae i le maʻisuka: togafitiga ma isi metotia

I le tele o tulaga, o togafitiga faʻavae mo le maʻisuka vae e fesoasoani e aveesea ai le faʻanoanoa. O le faʻafaigofieina o le masima ma le faʻavaveina o le suavai mai le tino, o le a fesoasoani i le taele mai le vort St. John's, burdock, hydrastis, faʻapea foi ma soʻo se laau faʻafeferous.

Ina ia saunia le taele oe manaʻomia e 5-6 tbsp. punetipi o fualaau ma sasaa le 2 lita o vai inu. O le taimi e faʻasolo ai e 20-40 minute. A maeʻa lenei mea, e tatau ona e faʻaititia lelei ou vae i totonu o se pesini ma se vaifofo faʻamalolo ma tausia i latou iina mo le sili atu ma le afa itula.

A maeʻa le faʻagasologa, e tatau ona faʻamagoina vae i se solo e aunoa ma le afaina ma ave se tulaga faʻasaga.

O le inu mai togalaau faʻamaʻi ma se mea e sili ona leaga e fesoasoani foi. Ina ia saunia, e tatau ona e 'aʻafia le aʻa o le ginseng, o oats poʻo lau laʻau, ma pei ona faʻaalia i luga o le afifi. Ave le broth i taimi uma 2-5 taimi i le aso.

O le isi togafitiga o tagata aoga e faasaga i le edema: lalaga ni ato o le tele o vae mai le ie ie ma sasaa ai le birch malogo pe fou i totonu ia i latou. O le lau o laulaau e tatau ona fetaui ma le vae ma le pito i lalo o le vae pito i lalo.

I lalo o le faatosinaga o laulaau, e amata ona afu le vae, faʻasaʻo le tele o vai. O ia sauniga e fautuaina e toe faia i aso taitasi mo le 5-7 aso. Faamolemole ia maitauina o lenei metotia e i ai ni faʻasalaga: o se faʻalavelave i le thrombosis, ulia ma manuʻa i luga o vae.

Laʻau faʻafefeteina i le maʻisuka: o le a le mea e le mafai ona faia?

Ole fesili ile auala e vave faʻavave ai le vae o le maʻisuka, e toatele tagata e oʻo mai i fautuaga leaga e fautuaina e faʻaaoga togafitiga.

Aisea e le aoga ai lenei mea? O le mea moni, o le faʻaaogaina le pulea o togafitiga e maua ai na o sina aafiaga puupuu: a maeʻa ona ave le pulu, o le a faʻaitiitia pea le fula, ae a mavae ni nai itula, o le a toe foi mai i se faiga e sili atu ona ogaoga.

E mafua lenei tulaga i le mea moni o le suavai ua faʻamavaeina mai le tino "e ala i le malosi" ma e leʻo saʻo le faiga o le faʻalavelave. O le faʻaaoga pea o togafitiga e taʻitaʻia ai i le mea moni o le a latou le toe gaoioi ma mafua ai le afaina ai le fatu ma le ate.

Le afaina ona o le faaleagaina o vae

O le faamatalaina o faʻafitauli e maua mai i le maʻisuka, o le fula o vae e mafai ona taʻua o le sili ona taatele o le faʻamaʻi.

O le mafuaʻaga o le edema o pito i lalo ifo o le "maʻisuka foot" - o se eseesega o suiga i totonu o le tino, lea e aofia ai le angiopathy (faʻaleagaina o lapisi), faʻasolosolo (faaleagaina o sooga) ma le neuropathy (faaleagaina o fiva nerve).

O le masini vave mo le foliga mai o le edema o loʻo faʻaalia i le taofia o le tino i totonu o le tino o le tino. O puipui fesuiaiga o le vaa e pasia le plasma toto i totonu o le intercellular space, pe a faaputuputu. E le gata i lea, ona o le faaletonu o le faʻamavaega o namu, o le tagata maʻi e le mafai ona ia faʻaalia le le mautonu ma le tiga mai le tusitusi e mafua mai.

O se aafiaga le lelei e mafai ona mafua ai le fulafula o le maʻisuka o le thrombosis o veins of the lower extremities due to obstructing blood flow. E le gata i lea, o le fulafula o vae e faia ai fusi ma paʻu o lima vaivai e sili atu ona faigofie ona afaina i manua ma le pipisi. Ma faʻamaʻi pipisi mo se maʻi maʻi suka o se faafitauli ogaoga aua o le faʻamaʻi manuʻa ma le faʻafouina o paʻu ua faʻagesegese.

Sogi o vae e mafua mai i le faaleagaina o fatugao

O le isi mafuaaga mo le foliga mai o le edema o pito i lalo ifo o le maʻisuka nephropathy, poʻo le faaleagaina o fatugaʻo. O se taunuuga o le mea moni o le faʻamamaina o le toto i totonu o capillaries o le gloleuli ma le tubules e matua le mautonu, e le mafai e le tino ona taulimaina le faʻafefe o le vai. Ole maualuga ole tino e leai se sao e faaosofia ai le atinaʻe ole edema.

O le maʻi o le nephropathy e amataina malie lava mo se taimi umi. I le taimi muamua, e le afaina. O le mea lea, i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, o lenei maʻi e mafai ona iloa e ala i le faʻaaogaina masani o suʻesuʻega.

O le maʻisuka nephropathy o se faʻalavelave faigata o le maʻisuka, lea e ono mafua ai le maliu o le maʻi. I soo se auala, o le nephropathy e afaina ai le lelei o le olaga o le maʻi. Naʻo le taui o le maʻisuka o le faavae mo le puipuia ma le togafitiga o togafitiga faʻasolosolo. O le mea lea, e taua tele le faʻatautaia o togafitiga talafeagai ina ia mafai ai ona taofia le atinaʻeina o faʻafitauli ogaoga.

E faʻafefea ona faʻafefe?

O le lamatiaga autu e faʻaosofia ai le atinaʻeina o se faʻalavelave e pei o le maʻisuka vae. I le leai o ni togafitiga faʻapitoa, o faʻamaʻi e avea ma mafuaʻaga o le toesea ona o le faʻaogaina o auala ma gangrene.

E foliga mai e le taliaina le foliga mai o ni masini masi, ona o siama faʻamaʻi e mafua ai le faʻamaʻi ma le suppuration e loloto loloto i totonu.

O le tafe vai vaivai e iloa ai le maʻisuka e fesoasoani foi i le fatuina o le maʻi suka.

Fuagafanua

Ina ia fautuaina togafitiga talafeagai mo vae vae i le maʻisuka, o le endocrinologist e faia se suʻesuʻega maeʻaeʻa o le tagata maʻi ma aoina mai se fagu e fuafua ai mafuaʻaga talafeagai o le foliga mai o le fula.

O ana amioga e faapenei:

  • Asiasiga ma le faʻalauiloaina o ata mo suiga o le vevela ma suʻesuʻega o le mafiafia o le paʻu.
  • Fua o le pulupulu i vae, pe a mafai.
  • Iloiloina o le vascular system o vae.
  • Faʻataʻitaʻiga ma faʻavasega mafaufauga.
  • Neo electron myography.

Le filifiliga o togafitiga togafitiga

Ina ia malamalama i le auala e togafitia ai le lima vae i le maʻisuka, e masani lava ona manaʻomia ni feutagaiga e le gata i le endocrinologist, ae faapea foi ma le fomai tipitipi vascular.

O le fua muamua o le faʻaitiitia o le suka o le toto:

  • e ala i fualaau faasaina
  • mulimuli i se taumafa ua faatonuina.

Ona latou taumafai lea e faateleina le tafe o le toto ma tafe le tele o le vai mai vae e ala i togafitiga.

A uma ona feutagai ma lau fomaʻi mo le maʻisuka, e mafai ona e faʻaaoga togafitiga masani ma toga o toga.

Pe a osooso, masini poʻo manua e aliali mai, o le vae o loʻo togafitia faʻamalosi:

Iodine, zelenka, ma soʻo se vailaau antibacterial alcohol e faʻasaina, e pei o le tagata maʻi na maua i le maʻisuka o le a sili atu ona mamago le paʻu.

Mo le toe faʻafoʻiina o le toto ma faʻaleagaina ai namu, o vailaʻau e faʻavae i luga o faʻamatalaga e faʻaaogaina:

  • oona
  • St. John's wort
  • afiafi muamua
  • pepa cayenne
  • burdock
  • Hydrastis
  • ginseng.

E mafai e le fomaʻi ona taʻu atu ia teas teas o loʻo iai nei laau.

O se suauʻu o loʻo i ai le meli ma le eucalyptus e sili ona lauiloa i le maʻisuka ma le foliga mai o le edema, aua e vave faʻaleleia ai le toto ma faʻasaʻo ai faailoga.

O le fig compote, lea e ave i le 1 sipunipuni, fesoasoani i tagata matutua. e oʻo i le 5 taimi i le aso.

Faʻaaogaina togafitiga

E le gata o le faʻamalieina o le faʻanoanoa, ae o se puipuiga lelei foi.

Talositino masani:

  • faateleina le leo o le tino,
  • faʻateleina le maualuga o le metabolism,
  • faʻamalosia ma faʻaaogaina puipui o toto toto,
  • faaleleia le gaioiga ma le fatu,
  • e puipuia ai le puipuiga
  • tauivi ma le le atoatoa o le tino.

E ui lava i le aoga o taʻaloga, pe a fulafula vae, e le mafai ona e faʻavaivaia le tino, ae e le tatau ona e lafoaia uma vasega.

Auala faaopoopo o faatosinaga

O le mea e mafai e le tagata gasegase ona fai i le taimi lava lena, o le mulimuli i se meaʻai lelei. O lona uiga o le teena o:

  • meaʻai e aofia ai gaʻo vailaʻau faʻasaina,
  • sili atu gaʻo
  • salinity.

Afai o le fulafula o vae ua atiae i luga o le faavae o le le atoatoa o le cardiovascular, ona tatau ai lea ona ave vailaau faapitoa e toe faaleleia ai le fatu.

Diuretics (Furosemide) o le a aveesea le tele o le suavai, faamamaina ai faʻamaʻi, ma o le a fesoasoani le inhibitors i fatugaʻo.

Afai e maua le tagata maʻi i le toilalo i hormones, ona avea lea ma se mea e puipuia ai:

  • meaʻai masani o meaai,
  • multivitamin complexes.

Analgesics aveese le tiga ona o suiga i neuropathic.

O se fua faʻatagaina o le ofuina lea o faʻamalositino mamafa ma totini. O le aʻafiaga o le faʻaogaina o se ofu faapitoa faapitoa e "faʻasolosolo ai" le tele o le vai mai vae ma faʻalauteleina ai le elasticity o vaʻa.

Tuua Lau Faamatalaga