Seleti e aʻafia i le maʻisuka: mea tau vailaʻau ma togafitiga maloloina

Matou te fautua atu ina ia e faamasani i le tusiga i luga o le autu: "Celery mo le maʻisuka ituaiga 2" faatasi ai ma faamatalaga a tagata tomai faapitoa. Afai e te manaʻo e fai se fesili poo le tusitusi, e faigofie ona e faia lenei mea, pe a maeʻa le tusiga. O le a mautinoa lava le taliina oe e lo tatou tagata poto faapitoa.

E mafai ona 'ai le seleri ma le lemon i le maʻisuka?

Vitio (kiliki e taʻalo).

Leleti i le maʻisuka ituaiga 2 na faʻaaogaina talu ona iloa e tagata ia mea faʻamalolo o lenei fale. Ua taʻua i tusitusiga anamua o taimi o Hippocrates. Faʻafesoʻotaʻi i aso nei e fautuaina le faʻaogaina o le seleni o ituaiga uma i le maʻisuka mo le togafitia o lenei maʻi i le amataga ma le tulaga sili ona le amanaiaina. O le le mautinoa o le aoga o lenei fualaau faasaina o lona tofo tulaga ese ma le manogi. O se seleni seleni o le a maua ai se tofo manogi i soo se salati, muamua ma le lua vasega.

O le taumafaina o lenei laau manogi i taimi uma o se puipuiga sili lea ona lelei o le maʻisuka. Mafaufau pe aiseā ua manatu ai le aʻa o le seleselega o se panacea mo se maʻi matautia.

Vitio (kiliki e taʻalo).

E pei ona i ai, i le taimi nei o le tele o sauniuniga falemaʻi e faia mai mea masani. O le faleopathy e lelei aua e le faʻaumatia ai le tino i totonu ma e le maua ai aʻafiaga. Togafitiga mo le maʻisuka e aofia ai le tele o fualaau oona e tatau ona paleni lelei.

Leaf ma aʻa seleni e aofia ai ia mea maloloina e pei:

  • polotini e manaʻomia mo le toe faʻafouina o mea ma le faʻaleleia o mea faʻapitoa,
  • gaʻo, o le mafuaʻaga o le faʻaaogaina o le malosi ma le vaevaeina o vitamini,
  • suauu gaʻo e fafagaina ai tino uma
  • fiber, lea e faʻamamaina ai le tino o toxins, faʻaititia ai le kulukose toto ma le cholesterol,
  • malosi malosi malosi
  • vailaʻau faʻasaina lea e taua tele i le fausiaina o suauu mama vaivai ma le maskloskeletal system.

O uiga lelei o le seleni e le uma iina. O ona filo e aofia ai le tele o elemene elemene aoga e faʻaleleia ai le faʻatinoina o mamanu uma. Latou te faʻamalosiina le puipuiga ma le autasi o le tino, fesoasoani i fomaʻi e taofi le maʻisuka ituaiga 1.

Meaai ma le falesa e maua ai le tino o le tagata ma nei minerale:

  • calcium - faʻamalosi ai le ponaivi mea, faʻamalosia nisi o enzymes ma hormones,
  • paluga - faaleleia le tuʻuina atu o le faiʻai i le okesene, faʻaleleia ona faailoilo,
  • magnesium - faʻamalosi puipui o toto toto, maso, fesoasoani e toe faʻafoʻisia siama i le maʻi,
  • sodium - e maua ai le faʻamautuina o gaosiga o le sua oona, faʻamautuina le gaioiga o fatugaʻo,
  • phosphorus - faʻamanuiaina le aoga o le faiʻai ma le gaʻo o le ponaivi,
  • uʻamea - e galueaina ai le hemoglobin, lea e talafeagai mo le faʻafefe ma le faʻafefeina o le okesene i totoga taua.

E le gata i lea, o le seleni e aofia ai mea taua uma o vitamini e faʻamautuina ai le gaioiga o le fatugalemu o le tino, faʻaleleia le metabolism ma faʻamalosi ai le tino puipuia.

E ui lava i le mea moni o lenei fualaau faisua e aofia ai le tele o elemene e aoga mo le soifua maloloina, o lona faaaogaina e tatau ona togafitia i se tulaga o le lapataiga. O tagata e maua i le maʻisuka o le faʻalagolago e mafai ona i ai le faʻasaina i nisi o mea o loʻo aofia i totonu o le laau. Ae peitaʻi, afai e te ave ni mea seleni i ni vaega laiti, ae masani lava i le maʻisuka ituaiga 2, ona mafai loa lea ona e faʻamoemoeina se faʻaleleia atili o le soifua manuia.

O le mataituina o le paleni lelei o lenei laau i le taumafataga o le a foia ai faafitauli nei o tagata gasegase e maua i le maʻisuka:

  • masaniga tumau
  • amnesia
  • manua,
  • maualuga le kulukose maualuga
  • gasegase o le tino
  • fia inu pea
  • gasegase faʻafuaseʻi i faʻafitauli eseese.

Talu ai ona o le maʻi suka e mafua mai i faʻalavelave faʻapitoa i le lotoifale, faʻalauiloa sauniuniga e mafai foi ona faʻaaogaina i fafo mo le mumū, tumutumu ma le suppuration.

Faʻaleleia o le gaosiga o le tino, selesele mea e fesoasoani i le aveesea o le mamafa, pathologies o le gastrointestinal tract, cardiovascular ma le fatugalemu o le tino. Ae mo tagata, o lenei fualaau faisua e mafai ona faʻamālōlōina tumau ia latou faafitauli i le prostatitis ma le le atoatoa.

O lea la, seleni o se faʻamalologa ma se meaʻai lelei. Ae i le taimi lava e tasi, o faʻamanuiaga ma faʻaleagaga o loʻo i totonu ia te ia, ma i le taimi lava e tasi. E sili atu le lafoaia o le fualaʻau i tagata gasegase e iai ni faʻafitauli faʻalesoifua maloloina:

  • faateleina le eletise o le manava,
  • o le i ai o gasegase ma gastritis i le tulaga o le vevesi ma le faʻamagaloina,
  • thrombophlebitis ma veins varicose,
  • naunau i le toto toto,
  • faʻalavelave i le gastrointestinal tract.

Leleti e le fautuaina mo le maʻitaga ma le lactating women. O vailaau gaosi e mafai ona i ai se aafiaga le lelei i le tamaititi ma le tina o loʻo faʻamoemoe, mo se faʻataʻitaʻiga, mafua ai ona oso i le pepe fou, faʻaitiitia le gaosiga o le susu i fafine. O le tele o vitamini e mafai ona mafua ai diathesis, faʻafefeteina o le digestive ma se tulaga lautele o le maʻi o le maʻi.

O le mea e tulaga ese e uiga i seleni, o mea taua e maua mai i ona vaega uma. E mafai ona faʻaaogaina fualaʻau, e faʻaaoga ai fua o le aʻa, tipi ma lau. Ina ia mafai ai ona faʻatau se oloa fou ma maloloina, e tatau ona e iloa poʻo a ni tulaga e tatau ona taʻitaʻia e le taimi e filifili ai.

A e faʻatau le seleni, e tatau ona e gauai atu i na ituaiga:

Fualaau aina fou e taofi a latou meatotino aoga mo le vaiaso. E tatau ona faʻaaoga fualaau matala i le aso.

Teu laau i se pogisa ma le matutu. O se pusaaisa po o se pulou e fetaui lelei mo lenei mea. I totonu o le pulou, o le falesa ua lelei ona puipuia i totonu o pusa oneone. I lenei setete, e le maumau ona uiga mo le tele o masina.

Faʻaaoga leleti e saunia ai le tele o ituaiga ipu ma vailaʻau. I soo se ituaiga, o lenei laau e lelei tele mo le soifua maloloina. Ae afai o le kuka e saoasaoa, ona avea lea o faʻasologa mo le fatuina o fualaau faasaina e aofia ai le faʻaaluina o le tele o taimi.

E mafai e tagata maʻi ona faʻaaoga seleni mo le maʻisuka, faʻaaoga nei fualaau faigofie:

Faatasi ai ma se meaai faatulagaina lelei, e aofia ai seleni, e mafai ona faʻaitiitia le lamatiaga o faʻafitauli o loʻo aʻafia ai le maʻi. A uma mea uma, falesa e fesoasoani tele i le maʻisuka. Ae e tatau ona e manatuaina ao le i aveina, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi ma mulimuli i ana faatonuga.

O le maʻi suka e faatatau i na faʻamaʻi e faigata pe toetoe lava a le mafai ona togafitia. O le nonofo faʻatasi ma ia e maua ai le fiafia, ae na o lou manaʻo e aʻoaʻo pe faʻapefea ona mafuta faatasi ma le faʻamaʻi i sootaga vavalalata vavalalata.

I laʻititi laʻititi o le faʻamaʻi, o le autu o le faʻafitauli mamafa o loʻo paʻu i luga o se taumafataga lelei ma lelei paleni. O le filifiliga o oloa e tatau ona fetaui lelei ma malamalama lelei.

O le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e faʻatulafonoina e fualaau aina ma fua, ia tatou te le iloa e uiga i ai. O le mea lea, seleni i le maʻisuka e faʻamalosia tele le ala o le maʻi, faʻaititia le suka maualuga ma le aʻafia o neoplasms. E aʻafia i lena fualaau fualaʻau, lea, e aunoa ma se misia, e pagatia i le fatu o se gasegase tuga.

O elemene o loʻo i luga o le seleni e fai ai se galuega faʻatonuina - latou te pulea toetoe lava o vailaʻau vailaʻau i totonu o le tino:

  • O le aofaiga o le magnesium e faʻasaʻolotoina ai se tagata o le vaivai masani, fefe ma le le fiafia,
  • O le uʻamea e faʻaolaina ai le hematopoiesis, auai i le toe faʻafoʻiina o mea e fai ma le faʻatonutonuina o le tino puipuia,
  • O le potassium e faʻamalosi ai ponaivi, e tumau ai le tulaga sili ona lelei o le siosiomaga o le eleele.

O le faʻaaogaina o le seleni ma le maʻisuka i le tele o aofaiga o le a maua ai le tino ma vitamini B (B1, B2, B9), PP, E, A, B-carotenes ma suauu tāua.

Ascorbic acid - o se antioxidant malosi - e faʻateleina le faʻafefeina o le uʻamea e le tino ma faʻalautele ai le galuega o le tino atoa o le endocrine.

E tolu ituaiga o laau:

  1. Lele launiu, lea e faʻaaogaina mo mea faʻapitoa ma teuteuga i vailaʻau faʻapitoa, faʻapea foʻi ma le faʻavasegaina o meaʻai i le sauniuni o salakeke, saula, meaʻai aano o manu ma le faʻasaoina o fale,
  2. Petryle seleiele, o le paluga e 'aina i le taimi o sauniuniga o salakeke, meaʻai ma faʻatoʻaga,
  3. O le aʻa e foliga lautele ma fetaui mo le sauniuniga o mea taumafa taumafa ma i le taimi lava lea e tasi o vasega muamua ma matagofie.

Ina ia saunia se laulaau o laulaau fou, ia sasaa le 20 g o launiu seleni ma le tasi ipu tioata ma le suavai pe a maeʻa le 20 minute e ala i se mea e uʻu ai poo se ie susu. O le mea e afua ai e ave muamua ao leʻi 'ai le 50-60 g i le tolu aso i le aso.

Ole suāsusu taua o loʻo iai i laulaʻau lanu meamata, seleseleina le motumotu o le intestinal, le gaosiga o le suka gaʻo ma puipuia ai le faʻamalosi.

O fualaau e aveesea atoa ai masima ma toxins, ma puipuia foi le fula. O meaʻai uma lava, vitamini ma minerale o loʻo maua i totonu o le sua, e ala i le lymph ma le toto, toetoe o le vave lava ona ulu atu i le tino.

Mo le sauniuniga o le sua, o laulaau fou ma laʻau o petiole selesele o loʻo faʻaaogaina. Lafoaina o petioles ma fua o greens ua nutimomoia i totonu o se paluga eletise i se setete o le suavai ma togi i se gau poo se fasi ie mama mama.

Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e faʻaaogaina se suʻe eletise masani.

O le tagofia o le sua suamalie mo le maʻisuka e taua e le faʻafefeina: e lava le inu 30-40 g i le lua itula pe a uma ona 'ai i le taeao ma le afiafi.

O se fua lelei tele mo le maʻisuka ma seleni seleni ma lemoni

O le faʻaaogaina o lenei meafaigaluega e maua ai togafitiga faʻaʻumiʻumi (mai le 1 i le 2 tausaga). O le fua e sili ona lauiloa i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, ma o loʻo i ai ni iloiloga lelei i le malosi o le faʻaitiitia o le tulaga.

Mo le kukaina, e tatau ona e tilotilo le 500 g selesele mai le paʻu, ma ufiufi i se fai meaʻai e 6 lanu ma le paʻu. E tatau ona muamua faia i vai inu, tipi i totonu o nofoaga ma aveese fatu. Tausia mea e faʻafefiloi ai i totonu o le vai vaiʻeleʻele mo le 100-120 minute.

A maeʻa le mafanafana, e teuina vailaʻau i totonu o le pusaaisa ma ave i le taeao ao leʻi faia le 'aiga i se sipuni sipuni. O sea faʻafefiloi o le seleni ma lemoni i le maʻisuka o le a faʻaitiitia ai le toto toto ma faʻaleleia le tulaga masani o le maʻi.

O lanu lanumeamata o le seletile i Eleni anamua o se faailoga o le manumalo i tauvaga taʻaloga ma taʻaloga, na tuʻuina atu ma le laurel wreath i tagata malolosi ma tagata taʻavale.

I totonu o Europa i Sasaʻe, ua leva ona mafaufauina le togafitiga ma togafitiga, ma na amata ona faʻaumatia ina ua mavae tausaga. O Seleti o se faʻaopoopoga o meaʻai faʻafeiloaʻi i fualaau faisua fou ma fuamoa o aano o manufasi, e tuʻuina i ni sau, vaʻavaʻai ma tumu.

O le manogi mausali ma le taua o seleni seleni e tuʻuina atu e suauu taua. O le salatisi, lea e aofia ai seleni lanumeamata, e mafai foi ona manatu o le pule o le pulelaa, ma le faʻamaʻiina o le maʻisuka o le a faasolosolo lava ina amata ona leai se eleele.

Seleti salati i apu ma oranisi

Ina ia saunia se salati lanu suamalie lanu suamalie, o le ae manaomia 300 g lanu lanumeamata, fufulu apu ma fasi keke moli. Faʻasalaina lelei le laʻau, tipi le fualaau i ni fasi pepa 1-1.5 cm ma sasaa se ipu maligi o le kulimi kulimi-maualalo.

O mea insulin-like substances o loo i totonu o le seleni selesele i le maʻisuka malosi e aʻafia ai le galuega o le eleele.

O le faʻaaogaina o ipu mai le falesa e mafai ona faʻaititia ai le faʻaaogaina o vailaau e manaʻomia mo le maʻisuka. O le aʻa e masani ona faʻaaogaina e fomaʻi faʻapitoa - o sauniuniga faʻamalolo sili-aoga e saunia mai ai.

20 g o aʻa e tipi i luga o le fua o le sua, sasaa se ipu vai inu ma kuka mo le afa itula ile vevela vevela. Taʻu ma inu le paluga i le gasologa o le aso i ni vaega laiti. Ole togafitiga ole gaosiga e masani ona faʻatulagaina ai le metabolism, o le galuega a le manava ma le fatu.

O le aveina o se mea teuteu mai seleni seleni mo le maʻisuka ituaiga 2 e lua ona aoga: e faʻamalosia le soifua maloloina ma e le mafatia le paketi a le aiga e pei o le faatauina o fualaau taugata.

O palu pateta ua faʻafefiloi e masani ona faʻaaogaina Farani, ae ua saunia i se auala faigofie ma e aunoa ma se mea e le tatau ai.

  • Tasi le ogatotonu ma se sipisi laʻitiiti,
  • O se pea o cloves o le kalama,
  • Se ipu susu
  • Se sipuni sipuni o le kulimi mafiafia,
  • Suamalie, fagalaʻau, lua peas of allspice ma pepa oona,
  • 30 g Paʻu poo le pata.

Tasi fualaau faisua, tuu i totonu o se meaʻai ma faaopoopo mea manogi. Sasaa mea o le apa ma susu ma kuka mo le 20-25 minute. seia saunia. Ona liligi lea o le susu i totonu o le fagu, aveese le peppercorns ma le faga. I le maeʻa ona kukaina o falalaʻau, faaopoopo le masima i le tofo, masima kuka ma le pata.

Apalai mea uma o loʻo i ai ma se mea e gaosia ai le suamalie, ma faasolosolo malie le sasaa o le susu susu i totonu o se vaitafe lanu. Aumai le palu pateta i le mea e manaʻomia (vai poʻo le vai-vai) ma tuʻu i luga o se ipu, teuteu i laulaau launiu ma fufuluina i se pine o le nutmig.

Ina ia mafai ona saunia vailaau ma ipu mai seleni mo le maʻisuka e le gata i le vaitau o fualaau aina, ae faapea foi i le tausaga atoa, e taua le iloa o aʻa o loo lelei ona teuina i totonu o le pulou i totonu o se fale oneone. Puele tilotilo mata i fagu ma teu i totonu o le pusaaisa i le taumalulu uma. O se auala lelei e teu ai o le faʻaopopo atili lea o le malulu i le kisaisa.

A maeʻa ona faʻamatalaina, o le tele o vitamini ma minerale o le a puipuia ma o le a aumaia ai aoga aoga ma le toomaga i lou soifua maloloina.

Seleti e aʻafia i le maʻisuka: mea tau vailaʻau ma togafitiga maloloina

Leleti o se televitamin na faia e le natura lava ia, ma o se tasi o fualaʻau matutua tuai. Mo le sili atu i le lua afe tausaga, o lenei meaai ma togafitiga faʻamalolo o loʻo fafagaina ma faʻamaloloina tagata soifua.

I aso nei, faʻafetai i le tamaoaiga o meaola ma vitamini, o lenei oloa sili ona maualuga e sili ona taua i meaai paleni.

O le vailaau i aso nei e fautuaina ai le fafagaina o le maʻisuka, i le togafitiga o le faʻamaʻi ma i lona puipuiga.

I le taimi nei, toeitiiti atoa le luasefululua ituaiga o seleni e lauiloa. E vaevaeina i latou: ituaiga o laʻau, petiole ma aʻa. E tusa ai ma lea, o laulaʻau, aʻa ma aʻa aʻa o le laau o loʻo faʻaaogaina i meaai. E tutusa uma lava le aoga mo le maʻisuka, aua o loʻo i ai le malosi e faʻasaʻo ai le suka.

Falesa ua maeʻa suʻesuʻeina e tagata fai meaʻai. "Tupe teu" o microelements na maua i totonu:

  • paluka (400 ml) - e nafa ma le okesene o le tuʻuina atu o sela o faiʻai,
  • calcium (65 mg) - faʻamalosi le fausiaina o le ponaivi ma faʻaleleia faiga faʻava-o-tino,
  • magnesium (33 mg) - toe faʻafouina sela o le tino, lagolago ipu i le leo,
  • sodium (78 mg) - faʻaleleia le gaosia o le suka gaosia ma faʻamaonia ai le gaioiga gaioiga,
  • fuamosa (28 mg) - auai i le fausaga o le ponaivi mea,
  • uʻamea (tusa ma le 500 mcg). E tatau mo le "foafoaga" o le hemoglobin.

O loʻo iai foʻi le tele o vitamini:

  • Vitamin C - o se faʻalavelave malosi o le tino, sili ona manaia. E le gata i lea, e maua ai le fusipaʻu ma fesoasoani i le uʻuina o le uʻamea e le manaʻoga,
  • lipine. E le manaʻomia mo le faʻamalosi o le protein,
  • riboflavin. Faʻaleleia le tuputupu ae o le ola ma le toe faʻafouina,
  • vitamin PP. Faʻataʻitinoina le gaioiga o le galuega,
  • B1. Aafiaga lelei i luga o le faʻatinoga o le faʻalavelave faʻalavelave atoa,
  • B-carotene. Faateleina le "masini" puipuia o le tino,
  • maualuga maualuga o gaʻo taua.

O ia ituaiga o minerale tele-vitamini e faia ai se fualaau faisua o se vaega taua i le maʻisuka ipu.O le fualaʻau fou o le celery glycemic e maualalo tele - 15 iunite.

Leleti o se tasi o nai laau e faʻapipiʻi ai mea aoga e pei o le:

  • maualalo kalori
  • o suauu taua o loʻo i totonu o le aʻa ma aʻa o le laau e faʻaleleia ai le gaioiga o le manava,
  • magnesium e faʻasolosolo ai le metabolism,
  • seleni fatu aveese le uric acid mai masini,
  • i aʻa o le laau o loʻo i ai se vailaau faʻamalosi faapitoa - mannitol, lea e suia lelei ai le suka o le natura,
  • pailani ma le uʻamea faʻaleleia le faʻasaina o masima-masima.

O lenei laau e mautinoa lava e aoga i le ituaiga o le insulin.

Falesa (pe a faʻaaogaina), "fesoasoani" i le pancreas e maua mai ai se mea faalilolilo faapitoa-o le sua, lea e malolo le kulūkose.

O laupega o lenei laau tulaga ese e aofia ai le mineral-vitamins complex which improves the functioning of almost all organs and systems, which helps prevent the type of diabetes 1. Ads-mob-1

Mo i latou e masalosalo pe mafai ona tuʻuina le maʻisuka 2 ma seleni. I lenei tulaga, o le laau ua avea ma mea e le mafai ona suia. E taua tele le taua o le magnesium i lona fatuga. Faʻataʻitaʻi e fomaʻi lona aoga aoga i le tino o le maʻi.

O lenei mineral e faʻaogaina atili ai le faʻaogaina o tui o le tino ma lagolagoina ai le "talafeagai" le faʻaaogaina o faiga uma. O le faʻaopopoina o le 100ml o le magnesium i le aso e mafai ona faʻaititia ai le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka e le o le insulin-maʻi e 19%.

O mea faʻamalolo o seleni:

  • "Totogo ifo" le matua o sela,
  • faʻaleleia fuamalie,
  • "Faamama" le toto, faʻaaogaina o se aʻafiaga o le antimicrobial,
  • fesoasoani e faʻaitiitia le mamafa
  • faamalolosia loto ma toto toto.
  • faʻasaʻo le suka (faʻaaogaina masani),
  • faʻamālōlō tino paʻu o gaʻo i totonu,

O le maʻisuka menu faʻaaoga vaega uma o le laau. O kuka seleni e le tele se taimi e alu ai, ma o le tofo ma le lelei o latou maʻisuka e taua tele.

Faʻaitiitia faʻaitiitia le kulukose toto. O aso uma e te manaʻomia ai le inu 2 tbsp. sua (suamalie fou). Lelei - aʻo leʻi 'ai.

Celery Juice

20 g o tumutumu fou (tumu sipunipuni atoatoa) o selelale e sasaa vai ma kuka mo le afa itula. Inu 2 tbsp ao lei faia taumafataga taitasi.

Lagolago faapitoa mo le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka. Faʻavae: 20 g aʻa - 1 tbsp. vai. Cook mo le 20 minute. Ia ave muamua meaʻai 2 tbsp. O le taunuuga o le a lagona i totonu o le vaiaso. O le tino ua soloia toxins, o le metabolism e faʻamaonia.

Celery ma lemoni mo le maʻisuka o le fua sili ona lauiloa.

Tipi le 0.5 kilokalama o le rhizome ma le 5-6 laʻau-lapopoa (faatasi ai ma le peel) i totonu o se fai meaʻai. Ona aumai ai lea o le masini i le saunia i totonu o se vai vai taele mo le 1.5 itula.

Faʻaleleia i le 1 tbsp. i le taeao. Teuina i se nofoaga malulu ma na o mea tioata. O le aʻafiaga o sea faʻafefiloi o le a na o le umi faʻaaoga (e oʻo atu i le tausaga).

Mo le salati, aʻa ma lau o loʻo faʻaaogaina. O le faʻamaʻi o le uamea ua tipiina i ni vaega. Ua vaelua laupepa. Faʻaopopo i le laulau autu e pei o se faʻavasega. Teu se salatisi sauniuni mo le silia ma le 1 le aso.

O le tuufaatasia o aʻa aʻa ma oloa eseese, e mafai ona e mauaina se mea maloloina lelei ma lelei.

Fualaau saito:

  • aʻa - 150 g
  • sea ​​sea - 200 g,
  • kukama (fou) - 1 pc.,
  • lanumeamata lanumeamata (fou) - 100 g,
  • pateta - 1 pc.,
  • mayonnaise sauce - 2 sipuni tele,
  • greens ma se pine o le masima.

Suauu suamalie (e pei o le anufe), seleni ma pateta seia kuka. Ona tapuni lea o fualaau faisua ma kukama ma faaopoopo i ai pi. Faafefiloi paluga, sasaa le sisi ma masima.

O sea soup e aofia ai le tele o le potassium ma le magnesium.

Faatulagaga:

  • tuber - 1 pc. (600 g).
  • tamato - 5 pi.
  • kopa paʻepaʻe - 1 pc. (laiti).
  • 4 kāloti ma aniani
  • pepa suamalie - 2 pi.
  • suamati suamalie - afa lita.
  • mea manogi e tofo.

Fufulu ma fufulu lelei fualaau faisua (peel le tamato). E lafo uma i totonu o le apa ma sasaa sua. O mea e tatau ona aofia uma i le vai. O le mea lea, e mafai ona e faaopoopo vai i le sua ma faaopoopo mea manogi. E tatau ona kuka seia maeʻa mea uma, o lona uiga, 15-20 minute pe a uma le kuka.

Ina ia mafai e le falesa ona tuʻuina atoa uma ona faʻamalolo, e taua le filifili sao. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e iloa tulafono nei:

  • o le aʻa o se laau ola maloloina o le a mautinoa lava le mamafa, pala, ma le lanu lanu. Vaavaaia ma le faʻaeteete le mea faʻapipiʻi - e le tatau ona faʻamaʻatia (vaʻavaʻaʻi poʻo vaʻavaʻa), faʻapea foi ma ni mea pogisa. O le fufuluina o fua o se mea manogi manaia. E itiiti lava le faʻamalosi. Manatua o se fale fou e sili ona aoga.
  • O fualaau faisua fou e lelei mo le 8 aso. O se seleni matua matua e tatau ona faʻaaoga i le aso o le faʻatau,
  • seleni seleni e mauoa i fiber. E itiiti ni elemene i totonu ia i latou nai lo isi vaega, aua e na o se taʻitaʻitamaina o meaʻai mai le pulou i luga. A filifilia se mea e tatau ona gauai atu i le faigata ma le lanu o lanu (paepae). A e taumafai e faʻalautele le 'au, o le a faʻalogoina se uiga taua,
  • laau laʻau o loʻo aofia ai le tele o elemene o elemene. I le seleni fou, o loʻo i ai la latou lanu meamata lanu meamata. O latou eleelea ma e fetaui lelei lava. O laulaʻau lanumeamata ma vaivai e tatau ona faʻamaonia oe. O se faailoga lenei o se fualaau faisua e leʻi totogia pe ua uma ona faʻaalu. O fautuaga o laupepa e ono i ai sina mea e maua ai se mea itiiti. I le faagasologa o le kukaina, e tatau ona vavaeina.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e mafai ona e 'ai sau falesa i taimi uma, aua o loʻo i ai le tele o mea aoga aoga. Ae o lona faaaogaina e tatau lava ona togafitia ma le faʻaeteete.

O maʻi suka atonu o le a le gauai i nisi o vailaʻau poʻo vailaʻau i le fualaʻau. E taua tele le 'ai o le laau i ni vaega laiti, ae masani lava mo le maʻisuka ituaiga 2. Ads-mob-2

Faatasi ai ma le faʻaaogaina masani, o le seleni o le a matua faʻaleleia lelei ai lou soifua lelei ma fesoasoani e foia faafitauli nei o le soifua maloloina:

  • toto maualuga
  • masani ai
  • fiainu
  • leaga manatua
  • manua,
  • allergies
  • leaga le gasegase.

O le maʻisuka e masani ona o faatasi ma le oti i le lotoifale o siama, o le mea lauiloa e aoga mo ituaiga eseese o le mumu ma le suppuration. E le gata i lea, ua ia faamaonia o ia o se auala mo le aveesea o le mamafa (lea e taua tele mo le maʻisuka ituaiga 2).

Leleti e tatau ona lafoaia mo tagata o loʻo aʻafia e pei o:

  • gastritis ma le maʻi o le manava,
  • togafiti
  • vailaau toto
  • gasegase gasegase
  • manava manava

E sili atu Leleti e le 'ai i le taimi o le maitaga poʻo le fafagaina o le pepe. O le tele o vitamini e mafai ona mafua ai allergies i le pepe ma faʻaitiitia ai le lactation i le tina talavou.

O le teuina o le laau e manaʻomia ai se nofoaga pogisa ma lelei. I le fale o se pusaaisa. Mo lenei mea, ua afifiina le fualaʻau i le polyethylene. I lenei pepa, e teuina i le 8 aso. Afai ua matua o ia, e sili atu ona lelei le 'ai vave.

E uiga i aogā ma faʻamaʻi o seleni mo le maʻisuka i le vitio:

Leleti o se fesoasoani tele i le tau faasaga i le maʻisuka. E tele meaʻai suamalie ma vitamini e saunia mai ai. Ae, e ui lava i le maualalo o le faʻalauiloaina o le seleni ma ona uiga aoga uma, o le "saʻo" le faʻaaogaina o se fualaau faisua e mafai ona faʻamoemoeina e se fomaʻi. Faʻaaogaina o se laau e avea o se meafaigaluega i le tau faasaga i siama suka, e manaʻomia lou onosaʻi. O lenei togafitiga, tusa lava pe umi, e matua aoga lava.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Seleni i le maʻisuka ituaiga 2: mafai, ae faʻaeteete

O le manogi seleni seleselega ua aliali mai i la tatou aganuu masani talu ai nei, e ui na faʻaaogaina o se vailaau i aso o Hippocrates. O le fiafia i le seleselega na tulai mai i le taimi o le fiafiaga mo le mateina mo le paʻu o le mamafa. Na talitonuina foi e iai sana mea e le lelei ai le kalori. O le mea moni, o le vailaʻau e aofia ai le suka i le ituaiga fructose ma galactose. Ona o lenei mea, e fesoasoani i le paʻu o le mamafa. Faʻatasi ai ma le tele o filo o mea taumafa e faʻasaina ai le inu o le suka, selesele i le ituaiga 2 o le maʻisuka o se oloa aoga lea o le a fesoasoani e faʻavasega ai le lisi autu.

E ui lava i le mea moni o tagata fiafia o se tagata laʻititi na muamua lava fiafia i le falesa, e fiafia foi i le maʻisuka ma le mamafa. O le maʻisuka ituaiga 2 e toetoe lava o taimi uma e faʻatasi ma le tele o le mamafa o le tino poʻo le tele o meaʻai. O le mea lea, e tatau i fomaʻi ona faʻatasi ma faʻamatalaga o fualaau faasaina ma togafitiga o meaʻai. Meaʻai e oʻo mai i luma o loʻo i ai le tele o elemene e aoga i le maʻisuka, ae o nai calories. 100 g seleni tala mo na o le 13 kcal. I le taimi lava e tasi, o le laau e mauʻoa i filo o meaʻai, fesoasoani e faʻaititia le mamafa.

O le suka i le celery o loʻo faʻatusalia e le tolu o le galactose, o se mea e maualalo le faʻamavaega glycemic (GI), ma le isi tolu, fructose. O nei mea, faʻatasi ma le fiber, lea e faʻagesegeseina ai le faʻafefe o le suka i totonu o le manava, e le faatagaina ai le hyperglycemia i le maʻisuka.

Mea sili ona aoga mo le maʻisuka i le faʻailoa

O se mea taua o le seleni o le tuʻufaʻatasia lea o le tele o vitamini faʻatasi ai ma le aʻafiaga o aʻafiaga. I le maʻisuka ituaiga 2, o le taua faasaga i le saolotoga o radicals e taua tele aua latou te tauaveina le lamatiaga o le faaleagaina o sela e maua mai ai le insulin i le pancreas.

O vailaau faʻamalolo o loʻo maua i aʻa o seleni, ma i lona lauulu laulaʻau ma luga o fatu o le laau. I le taimi lava lea e tasi, e mafai ona i ai ni mea faʻapitoa ma mamana e mafai ona afaina ai le tino ma le tele o le faʻaaogaina o le oloa.

O se tasi o ia mea o le vitamini K. E maua i le mea lauiloa ma i aʻa, ma i luga foi o laulaʻau. O le vailaau suamalie ua lauiloa mo ona meatotino antihemorrhagic. O loʻo aofia ai o ia i le faʻapipiʻiina o le toto tototini e nafa ma le faʻamaopoopoina - o le faʻavaeina o se toto toto ma le faʻamutaina o le toto. Ae ui i lea, e tele naua lenei vaitamini i le seleni e le o fautuaina le oloa mo i latou e mafatia i le thrombophlebitis ma veins varicose. I le maʻisuka, o lenei faʻalavelave e taatele.

O le isi mea malosi o seleni o lona suauu taua lea. E maua i aʻa ma fatulaʻau, ae o le tele o le suauu o loʻo faʻapipiʻiina i le selesele fatu.

Celery Essential Oil Components

E manaia le maitauina o mafutaga mafana e avea o se vaega o le seleselega taua e mafai ona puipuia mai ai le thrombosis o le toto, talu ai o loʻo i ai so latou aafiaga faʻapitoa. Ae o lo latou lamatiaga o loʻo i ai i gaoioiga faʻapitoa, o lea la e le fautuaina le faʻailoa mo fafine maʻitaga, ina ia le faʻaosooso ai i le faʻaaogaina o uterine contractions.

O le aofia ai le faʻailo i le lisi o maʻisuka e mafai lava pe a maeʻa le maliega ma le fomaʻi, aua o le sua o le laau e mafai ona mafua ai allergies, faʻasalaga o le maʻi o le peptic ma gastritis.

Maʻisuka Celery Food and Beve Recipes

O le inu faʻatasi ma le seleni e lua ona maua i le maʻisuka ituaiga 2. Latou te maualalo le toto suka ma saofagā i le mamafa o le paʻu. E le gata i lea, o sua suamalie fou ma salati ma le seleni ei ai le malosiaga faʻamalosia lautele ma tuʻuina atu le tino i vitamini, fiva fila.

O teuteuga o seleli e saunia e faʻaaoga ai rhizomes, lea o le a manaʻomia ai le 1 kg. E faʻamamaina, fufuluina, nutimomoia, tumu i le 250 ml o le vai ma kuka mo le afa itula ile vevela vevela. Lisi le susu e te manaʻomia e vaʻaia ma inu 3 sipuni vavave aʻo leʻi faia le taeao, le aoauli ma le 'aiga o le afiafi.

O se teuteuga o laulaau seleni ua saunia tutusa. O le a avea ma 20 g o fualaau aina fou, lea e sasaa atu i le 250 ml o le vai mafanafana ma kuka i luga o le vevela vevela mo le afa itula. E faʻamamaina, gaosia ma inu le gaʻo ua saunia, e tolu taimi i le aso, 2 sipuni faʻatasi.

E mafai ona e faia se paluga faʻamalolo o le seleni ma lemoni. Mo le faia o lenei mea, mo le 500 rhizomes mafolafola, e tatau ona e tago i le 6 launiu e leai ni pati, tipi ma faʻapipiʻu mo le itula ma le afa ile vai vai. O le meaʻai ua uma ona faʻamamaina ma teuina i totonu o le pusaaisa, ave se sipuni tele i taeao uma ao leʻi 'ai.

O vine ma seleni e lauiloa. Ua saunia i latou e faʻaaogā se suāuu poʻo se mea e faʻaleleia ai le suavai (ona faaopoopoina lea o sina vai i le tele). E mafai ona e oloina selesele i luga o se fatu ma togi le sua i totonu o le susu. E mafai ona inu le suka i le sili atu i le 2-3 punetini o lenei sua i le aso - mo se faataitaiga, o se malologa. Afai e tautino mai e le fomai, o le suamalie seleni e palu faatasi ma le apu, moli poo le kālati. Ae o se taumafataga maualalo-kapiti, e masani ona faatonuina i le maʻisuka, fualaau aina ma fualaʻau e tatau ona lafoaia.

Sapalai maualalo-kalori ma seleni o le a faaopoopoina ai le eseese i le lisi o le maʻisuka. E le gata e tamaoaiga i vitamini, ae e matua lelei lava.

Salmon Salad. Uu i le kāloti'oti ma le 2 saito o seleni, tipi i ni fasi moa i se itu. Taʻu ma faʻafefete 150 g salmon talima. Faʻafefiloi meaʻai salalau i totonu o se pesini, faʻaopoopo se sipuni tele o le suauʻu olive, faʻapipiʻi sina sua o le tipolo.

Mo nisi faʻataʻitaʻiga mo seleni lauti ma le faʻamaloloina o meainu mo le maʻisuka ituaiga 2, vaʻai le vitio o loʻo i lalo.


  1. Dedov I.I., Shestakova M.V., Milenkaya T.M. O le maʻisuka na maua: retinopathy, nephropathy, Mental Medicine -, 2001. - 176 p.

  2. "Auala e ola ai i le maʻisuka" (sauniuniga o le tusiga - K. Martinkevich). Minsk, Literature Publishing House, 1998, 271 itulau, faasalalauga o kopi e 15,000. Reprint: Minsk, lolomiina fale "Tusitala o ona po nei", 2001, 271 itulau, faasalalau 10,000 kopi.

  3. Mkrtumyan A.M., Nelaeva A.A. Endocrinology o faalavelave faafuaseʻi, GEOTAR-Media - M., 2014 .-- 130 p.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Mea aoga

I le taimi nei, toeitiiti atoa le luasefululua ituaiga o seleni e lauiloa. E vaevaeina i latou: ituaiga o laʻau, petiole ma aʻa. E tusa ai ma lea, o laulaʻau, aʻa ma aʻa aʻa o le laau o loʻo faʻaaogaina i meaai. E tutusa uma lava le aoga mo le maʻisuka, aua o loʻo i ai le malosi e faʻasaʻo ai le suka.

Falesa ua maeʻa suʻesuʻeina e tagata fai meaʻai. "Tupe teu" o microelements na maua i totonu:

  • paluka (400 ml) - e nafa ma le okesene o le tuʻuina atu o sela o faiʻai,
  • calcium (65 mg) - faʻamalosi le fausiaina o le ponaivi ma faʻaleleia faiga faʻava-o-tino,
  • magnesium (33 mg) - toe faʻafouina sela o le tino, lagolago ipu i le leo,
  • sodium (78 mg) - faʻaleleia le gaosia o le suka gaosia ma faʻamaonia ai le gaioiga gaioiga,
  • fuamosa (28 mg) - auai i le fausaga o le ponaivi mea,
  • uʻamea (tusa ma le 500 mcg). E tatau mo le "foafoaga" o le hemoglobin.

O loʻo iai foʻi le tele o vitamini:

  • Vitamin C - o se faʻalavelave malosi o le tino, sili ona manaia. E le gata i lea, e maua ai le fusipaʻu ma fesoasoani i le uʻuina o le uʻamea e le manaʻoga,
  • lipine. E le manaʻomia mo le faʻamalosi o le protein,
  • riboflavin. Faʻaleleia le tuputupu ae o le ola ma le toe faʻafouina,
  • vitamin PP. Faʻataʻitinoina le gaioiga o le galuega,
  • B1. Aafiaga lelei i luga o le faʻatinoga o le faʻalavelave faʻalavelave atoa,
  • B-carotene. Faateleina le "masini" puipuia o le tino,
  • maualuga maualuga o gaʻo taua.

O ia ituaiga o minerale tele-vitamini e faia ai se fualaau faisua o se vaega taua i le maʻisuka ipu. O le fualaʻau fou o le celery glycemic e maualalo tele - 15 iunite.

Leleti o se tasi o nai laau e faʻapipiʻi ai mea aoga e pei o le:

  • maualalo kalori
  • o suauu taua o loʻo i totonu o le aʻa ma aʻa o le laau e faʻaleleia ai le gaioiga o le manava,
  • magnesium e faʻasolosolo ai le metabolism,
  • seleni fatu aveese le uric acid mai masini,
  • i aʻa o le laau o loʻo i ai se vailaau faʻamalosi faapitoa - mannitol, lea e suia lelei ai le suka o le natura,
  • pailani ma le uʻamea faʻaleleia le faʻasaina o masima-masima.

Faʻasologa o le maʻisuka a le Celery

O lenei laau e mautinoa lava e aoga i le ituaiga o le insulin.

Falesa (pe a faʻaaogaina), "fesoasoani" i le pancreas e maua ai se mea faalilolilo faapitoa-o le sua, lea e malolo ai le kulūkose.

O filo o lenei laau tulagaese e aofia ai le mineral-vitamin complex which improves the functioning of almost all organs and systems, lea e fesoasoani e puipuia ai le maʻisuka ituaiga 1.

Mo i latou e masalosalo pe mafai ona tuʻuina le maʻisuka 2 ma seleni. I lenei tulaga, o le laau ua avea ma mea e le mafai ona suia. E taua tele le taua o le magnesium i lona fatuga. Faʻataʻitaʻi e fomaʻi lona aoga aoga i le tino o le maʻi.

O lenei mineral e faʻaogaina atili ai le faʻaogaina o tui o le tino ma lagolagoina ai le "talafeagai" le faʻaaogaina o faiga uma. O le faʻaopopoina o le 100ml o le magnesium i le aso e mafai ona faʻaititia ai le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka e le o le insulin-maʻi e 19%.

O mea faʻamalolo o seleni:

  • "Totogo ifo" le matua o sela,
  • faʻaleleia fuamalie,
  • "Faamama" le toto, faʻaaogaina o se aʻafiaga o le antimicrobial,
  • fesoasoani e faʻaitiitia le mamafa
  • faamalolosia loto ma toto toto.
  • faʻasaʻo le suka (faʻaaogaina masani),
  • faʻamālōlō tino paʻu o gaʻo i totonu,

Faʻafefiloi aʻa ma lemoni

Celery ma lemoni mo le maʻisuka o le fua sili ona lauiloa.

Tipi le 0.5 kilokalama o le rhizome ma le 5-6 laʻau-lapopoa (faatasi ai ma le peel) i totonu o se fai meaʻai. Ona aumai ai lea o le masini i le saunia i totonu o se vai vai taele mo le 1.5 itula.

Faʻaleleia i le 1 tbsp. i le taeao. Teuina i se nofoaga malulu ma na o mea tioata. O le aʻafiaga o sea faʻafefiloi o le a na o le umi faʻaaoga (e oʻo atu i le tausaga).

Salad salamu

O le tuufaatasia o aʻa aʻa ma oloa eseese, e mafai ona e mauaina se mea maloloina lelei ma lelei.

Fualaau saito:

  • aʻa - 150 g
  • sea ​​sea - 200 g,
  • kukama (fou) - 1 pc.,
  • lanumeamata lanumeamata (fou) - 100 g,
  • pateta - 1 pc.,
  • mayonnaise sauce - 2 sipuni tele,
  • greens ma se pine o le masima.

Suauu suamalie (e pei o le anufe), seleni ma pateta seia kuka. Ona tapuni lea o fualaau faisua ma kukama ma faaopoopo i ai pi. Faafefiloi paluga, sasaa le sisi ma masima.

O sea soup e aofia ai le tele o le potassium ma le magnesium.

Faatulagaga:

  • tuber - 1 pc. (600 g).
  • tamato - 5 pi.
  • kopa paʻepaʻe - 1 pc. (laiti).
  • 4 kāloti ma aniani
  • pepa suamalie - 2 pi.
  • suamati suamalie - afa lita.
  • mea manogi e tofo.

Fufulu ma fufulu lelei fualaau faisua (peel le tamato). E lafo uma i totonu o le apa ma sasaa sua. O mea e tatau ona aofia uma i le vai. O le mea lea, e mafai ona e faaopoopo vai i le sua ma faaopoopo mea manogi. E tatau ona kuka seia maeʻa mea uma, o lona uiga, 15-20 minute pe a uma le kuka.

Filifiliga ma le teuina

Ina ia mafai e le falesa ona tuʻuina atoa uma ona faʻamalolo, e taua le filifili sao. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e iloa tulafono nei:

  • o le aʻa o se laau ola maloloina o le a mautinoa lava le mamafa, pala, ma le lanu lanu. Vaavaaia ma le faʻaeteete le mea faʻapipiʻi - e le tatau ona faʻamaʻatia (vaʻavaʻaʻi poʻo vaʻavaʻa), faʻapea foi ma ni mea pogisa. O le fufuluina o fua o se mea manogi manaia. E itiiti lava le faʻamalosi. Manatua o se fale fou e sili ona aoga.
  • O fualaau faisua fou e lelei mo le 8 aso. O se seleni matua matua e tatau ona faʻaaoga i le aso o le faʻatau,
  • seleni seleni e mauoa i fiber. E itiiti ni elemene i totonu ia i latou nai lo isi vaega, aua e na o se taʻitaʻitamaina o meaʻai mai le pulou i luga. A filifilia se mea e tatau ona gauai atu i le faigata ma le lanu o lanu (paepae). A e taumafai e faʻalautele le 'au, o le a faʻalogoina se uiga taua,
  • laau laʻau o loʻo aofia ai le tele o elemene o elemene. I le seleni fou, o loʻo i ai la latou lanu meamata lanu meamata. O latou eleelea ma e fetaui lelei lava. O laulaʻau lanumeamata ma vaivai e tatau ona faʻamaonia oe. O se faailoga lenei o se fualaau faisua e leʻi totogia pe ua uma ona faʻaalu. O fautuaga o laupepa e ono i ai sina mea e maua ai se mea itiiti. I le faagasologa o le kukaina, e tatau ona vavaeina.

Faʻasalaga ma faʻaleagaina

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e mafai ona e 'ai sau falesa i taimi uma, aua o loʻo i ai le tele o mea aoga aoga. Ae o lona faaaogaina e tatau lava ona togafitia ma le faʻaeteete.

O maʻi suka atonu o le a le gauai i nisi o vailaʻau poʻo vailaʻau i le fualaʻau. E taua tele le 'ai i le laau i ni vaega laiti, ae masani lava i le maʻisuka ituaiga 2.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina masani, o le seleni o le a matua faʻaleleia lelei ai lou soifua lelei ma fesoasoani e foia faafitauli nei o le soifua maloloina:

  • toto maualuga
  • masani ai
  • fiainu
  • leaga manatua
  • manua,
  • allergies
  • leaga le gasegase.

O le maʻisuka e masani ona o faatasi ma le oti i le lotoifale o siama, o le mea lauiloa e aoga mo ituaiga eseese o le mumu ma le suppuration. E le gata i lea, ua ia faamaonia o ia o se auala mo le aveesea o le mamafa (lea e taua tele mo le maʻisuka ituaiga 2).

Leleti e tatau ona lafoaia mo tagata o loʻo aʻafia e pei o:

  • gastritis ma le maʻi o le manava,
  • togafiti
  • vailaau toto
  • gasegase gasegase
  • manava manava

E sili atu Leleti e le 'ai i le taimi o le maitaga poʻo le fafagaina o le pepe. O le tele o vitamini e mafai ona mafua ai allergies i le pepe ma faʻaitiitia ai le lactation i le tina talavou.

O le teuina o le laau e manaʻomia ai se nofoaga pogisa ma lelei. I le fale o se pusaaisa. Mo lenei mea, ua afifiina le fualaʻau i le polyethylene. I lenei pepa, e teuina i le 8 aso. Afai ua matua o ia, e sili atu ona lelei le 'ai vave.

Vitio faʻatalanoa

E uiga i aogā ma faʻamaʻi o seleni mo le maʻisuka i le vitio:

Leleti o se fesoasoani tele i le tau faasaga i le maʻisuka. E tele meaʻai suamalie ma vitamini e saunia mai ai. Ae, e ui lava i le maualalo o le faʻalauiloaina o le seleni ma ona uiga aoga uma, o le "saʻo" le faʻaaogaina o se fualaau faisua e mafai ona faʻamoemoeina e se fomaʻi. Faʻaaogaina o se laau e avea o se meafaigaluega i le tau faasaga i siama suka, e manaʻomia lou onosaʻi. O lenei togafitiga, tusa lava pe umi, e matua aoga lava.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Aoao atili. E le o se fualaau faasaina. ->

E uiga i aoga o le seleni suamalie mo le maʻisuka ituaiga 2

O le ituaiga 2 o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka e mafua mai i le tuufaatasiga o faʻalavelave faʻaleagaina, e faʻavevelaina ona o le le lava o le lagona o le tino i le inisalini. I le isi itu, o le le lava o le mafaufau e atiina ae ai le gaioiga pancreatic function, lea e nafa ma le gaosia o le inisalini. O togafitiga faʻasolosolo e masani lava ona maua i tagata gaogao pe a mavae le 40 tausaga. O le maualuga o le glucose o le toto e faʻalauteleina ai le fia inu, masani ai o le urination, masi mucous membranes, ma le paʻu o le paʻu.

O le togafitiga autu mo le maʻisuka ituaiga 2 o se taumafa maualalo-calorie ma le gaioiga faaletino. Ina ia faʻaitiitia le toto toto mai le taumafataga, e tatau ona aveʻesea uma gaʻo paluga pasta, pasta. O le maʻisuka ua tuʻuina atu i ai se taumafataga e aofia ai ituaiga o meaʻai e maualalo le gaʻo, iʻa, fualaʻau, fualaau 'aina ma fualaʻau. O fautuaga fautuaina e aofia ai le seleni, lea ei ai uiga lelei.

O le a le aoga o le maʻisuka?

Leleti i le maʻisuka ituaiga 2 e sili ona aoga i lona masima, lea e puleaina ai le toto toto ma faʻasaʻo le inisalini mai le pancreas. O le le maua o le magnesium mo taimi uumi e tau atu ai i le le atoatoa o le fatu, e afaina ai le gaʻo ma le vaai.

O le tuufaatasia o fualaau faisua o se punavai lelei o vitamin manaomia ma elemene. O le faʻaauau pea o le taumafa e fesoasoani i le mu o gaʻo, faʻafetai i le faʻaleleia o metabolism. O le maualuga o le fiber content improvise system digestive, ma faʻaleleia le paleni vai masima. O le a le mea e sili ona taua mo le maʻisuka ituaiga 2, o loʻo faamatalaina i se seti o le mamafa o le mamafa. O lapisi ma seleni e matua lauiloa lava i taumafa faʻaonapo nei. O se mea lelei o le faamamaina o le toto, faʻamalosia o puipui o toto toto, faʻaitiitia le maualuga o le cholesterol leaga. O fualaau o le Carbohydrate ei ai se fuainumera maualalo maualalo, lea e faaitiitia ai le mamafa i luga o le pancreas ma e le faateleina ai le suka toto.

Auala e filifili ai ma faʻaaoga

Ua tupu le Celery i ituaiga e tolu, laʻau ma aʻa. O le laupepa ei ai lona manogi ma le sogisogi, e faʻaaogaina e fai ma mea manogi, faaopoopo i soupe, salakeke, sau sau. O le mea e sili ona lauiloa o le ituaiga lea o aganuu fualaʻau. E faʻaaogaina le pusa faʻaaoga i le vevela ma le vevela. O aʻa e faaopoopo i ipu vevela, faʻaaogaina e pei o se falaoa o le itu, ma ua saunia salalami eseese.

Filifili seleni, e tatau ona e taulai atu i le fou o le fualaau faisua. O le laʻau e le tatau ona faʻanoanoa, e matua tele ma malosi, o laulaʻau e lanumeamata. Laʻau malosi maualuga i le paʻu o le mea manogi, malosi ma faʻafefe. E le tatau ona i ai se faʻaleagaina faʻaleagaina ma pala. O le seleni leleti e iai se mea e le masani ai, o le masani lea.

Fuga kuka

O le maʻisuka ituaiga 2 e manaʻomia ai se taumafa faifaipea, e tatau ona tuʻuina atu i le kuka, fuʻu poʻo le kukaina o meaai. O ituaiga uma i soʻo se faʻaoga e le faʻaumatia a latou meatotino aoga. Mo le maʻisuka, o le taumafa maualalo-masima e fautuaina, o meaai ma seleni e le mafai ona faʻafefe. Ona o ana vailaʻau amino, o le fualaau faisua e maua lona tofo.

  1. Laʻau fou e fautuaina e faaopoopo i salati ma soupeti. O se teuteuga o laulaau ua faʻaaogaina e faʻaititia ai le faʻasologa o igoa. 20 gr. laulaʻau 'aina i le 4 ipu vai mo le 15 minute, faʻaaogaina le 20 ml aʻo leʻi' ai.
  2. E fautuaina le inu o le suka selesele mai i aso taʻitasi i le aofaiga o 2 tbsp. l, aʻo le i ai. Afai e manaʻo ai, e mafai ona faʻafefiloi le sua ma isi fualaau aina poo le apu.
  3. Stalk soup. Ina ia saunia le kuka, selesele seleni, kapisi, kokoloti, pepa logo, tamato ua tuu i totonu o le vai vevela. Faʻaopopo sina tamaʻi fualaʻau manogi ma masima i le sou, kuka mo le 15-20 minute. I le kuka maeʻa, e mafai ona e faʻaopopo i ai le kulimi kulimi e maualalo.
  4. O le suauu kuka (mo le maʻisuka) e matua gaosia ma sasaa i le yogurt, afai e te faaopoopoina le oatmeal e te maua se taumafataga o le taeao.
  5. Stryk seleni salati i laʻau lanumeamata. O lapisi ma laʻau e solo i totonu o se meaʻai, faʻamaʻaina ma le yogurt e leai ni gaʻo, pe a manaʻomia.
  6. O le seleni suamalie o le a faʻaititia ai le suka ma le cholesterol leaga. O le suamalie suamalie e tatau ona ave le afa afa i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga, mo le 3 vaiaso.
  7. Laʻau seleni seleni ma kālati. O aʻa ma le kāloti ua faʻasalaina i luga o se paʻu laʻau, faʻafeinu i le sua o le tipolo ma le suauʻu manogi.
  8. E aʻafia aʻa i aano ma iʻa. Meat po o le iʻa faatasi ai ma aʻa o le seleni seleni, palu, salu pe i se kuka taofi, o le a avea ma se meaʻai maloloina ma maualalo-kalori.
  9. Laʻau faʻafefete o seleni ma lemonmon root. O le afa o le kilo o le aʻa peeled ma 6 lemoni o loʻo i lalo. O le masini e fufulu mo le tele o itula. Ave se manava gaogao 10 ml 3 taimi i le aso. O le togafitiga e 6 masina.

Lelesa mo le maʻisuka ua faʻaseseina:

  1. O fafine maʻitaga, aua e mafai ona faateleina le leo o le tagata matua. Faʻatasi ma le susu, taumafa seleri e mafai ona mafua ai se faʻafefe o le maʻi.
  2. E le tatau ona e 'ai i se fualaʻau mata, ma se meaʻai suamalie i se ulutala duodenal, faʻamaualuga o gastritis.
  3. Aua neʻi 'ai fualaau faisua i totonu o voluma tetele ma faʻasolosolosolo ma veins varicose.

Leleti e le gata i le calories, o le fualaau aina e fesoasoani i le vevela tele o kalori, ma faʻasaina le toto suka. O lona faʻaaoga masani e maua ai foi le toe faʻafouina, toe faʻaleleia o lona malosi, faʻamalosi malosi faʻaletino ma mafaufau.

Celery Recipes

Faʻaaogaina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka o le a avea ma mea teuteu:

  • 20 g o laulaau seleni seleseleina ua sasaa mai i le 250 ml o vai ma kuka i luga o le vevela vevela mo le 10-20 minute,
  • faamama le meaʻai maeʻa ma faʻaalu faatolu i le aso ao leʻi 'aʻai mo le 1 tbsp. l i le taimi.

Ina ia saunia se vailaau togafitiga faafomaʻi, e mafai ona e faʻaaoga le aʻa o le laau - o le eleele, sasaa i le vai (i le va o le 1 i le 2) ma kuka mo le 30 minute. O le mea na maeʻa e faʻamamaina, faʻamaʻaina, faʻapena tutusa ma vailaau muamua.

Isi mea aoga aoga:

  • 5-6 lemons,
  • 500 kalama o seleni seleni.

E tipi ese lemoni (tuu le zest), aveese fatu. Pe a uma lena mea, faʻatasi ai ma le falesa, e tuʻuina i totonu o se mea e gaosia (mea e gaosi ai manu) ma nutimomoia i se pusa-pei o le faifai pea.

O le faʻafefiloi maeʻa ua tuʻuina atu i le pani ma kuka i totonu o le vai vaiinu mo le itiiti ifo ile itula. Auala e ave ai vailaʻau: 1 tbsp. i luga o se manava gaogao (e sili atu ma le afa itula ao leʻi faia le taeao).

I le fale, e mafai ona e kuka se salalaʻau vitamini:

  • 40 g walnut, 100 g seleri,
  • 30 g kulimi kulimi, 20 g mayonnaise,
  • 50 g apu, 5 g greens,
  • 2 tsp leona tipolo.

Laʻau seleni aʻa ma apu, tapuni, faaopoopo ni fatu. O le faʻafefiloi e sasaa atu i le kulimi mumu faʻatasi ma le sua o le tipolo.

Fualaau o le Potato:

  • 5 g o manu,
  • 50 g pateta
  • 100 g seleri
  • 40 g gaʻo fuamalie malie.

O fuālaʻau totō o loʻo kuka ma falesa, tipi ma sasaa atu i le kirimi kirī. Ua teuteu le ipu i le opu.

Sauniuniga saogalemu

E sili atu le aloese mai le 'aina o seleni:

  1. Tagata gasegase e afaina i gastritis poʻo maʻi o le manava,
  2. Tagata mamai e maua i le maʻisuka, lea e faigata ai le faʻafitauli o le faʻamaʻi i veins varicose poʻo le thrombophlebitis,
  3. Faʻaipoipo ma faʻamalosi fafine.

E fautuaina e teuina le fualaʻau i totonu o le pusaaisa mo le le sili atu i le 3-7 aso (i totonu o se pusa paʻu).

Tuua Lau Faamatalaga