Dessert mo le maʻisuka ituaiga 2: siama o le maʻisuka ma ata

O suamalie suamalie e le gata o meaai kuka kuka. O le kulukose o loʻo aofia ai i totonu o se mea aoga ma aoga lea e faʻaaogaina ai siama o tisipesa o le tino o le tagata e maua ai le malosi taua. O le mea lea, o laʻau suamalie e maua ai le tino ma se malosi faʻaagaga taua.

I le taimi nei, ua lauiloa o le taumafataga o le maʻisuka e tatau ona leai se suka. O a ni sisi mo le maʻisuka e mafai ona ou 'ai? I le taimi nei i luga o le faʻatau, e mafai ona e mauaina ni maʻoti faapitoa o le maʻisuka lea e mafai ona faʻaumatia i ni vaega laiti.

O le tele o kamupani i le gaosia o taumafa maloloina e maua mai ai suauu tala, ae nai lo le suka o loʻo iai le fructose. O fale teuoloa e tamaoaiga i ituaiga eseese o mea taumafa suamalie i luga o kuki, falaoa ma le kulukose-free chocolate.

Faʻapitoa vailaʻau mo le maʻisuka

O ipu uma e mafai e le maʻisuka ona 'ai, e aofia ai meaʻai, ei ai le tele o mea faʻapitoa. Mafaufau i ai:

  1. Mea maualalo o le carbohydrate.
  2. Faaaogaina o suka suka.
  3. Le faʻaaogaina o falaoamata atoatoa o le falaoamata.
  4. Faʻaaogaina o le tele o gaʻo, lo latou sui ma le tele o analogues.

E fautuaina foi e tagata tomai faapitoa le faʻaaogaina o le protein mo meaʻai e faʻaumatia ai le maʻisuka. O le a mafai ai ona faʻapipiʻiina vaega o le ipu, ae le faʻaleagaina le tino o le tagata maʻi i le maʻisuka.

O meaʻai e saunia lelei mo le maʻisuka e tatau ona ausia ni taʻiala autu se tolu:

  • aoga
  • maualalo kalori
  • amio lelei.

Afai e te pipii atu i uiga o loʻo i luga i le sauniuniga o mea taumafa, o le a le gata ina faʻamalieina ai le maʻisuka, ae o le a aumaia ai foi faʻamaoni moni i le tino o le maʻi.

O le fasi oatmeal na tumu i le yogurt ma fua

O le mea e ofo ai, o le tele o le maʻisuka o le a avea ma nifo-nifo, ma o le a latou le fiu lava le tao. Afai e te mulimulitai i tulafono faʻavae i le sauniuniga o meaʻai, ona sui ai lea o le suka masani e te manaʻomia e faʻaaoga ai mea e suitulaga ai pe fructose.

O le isi tulafono - o faʻasalalaʻau o le maʻisuka e talafeagai mo le 'aiga o le taeao po o le aoauli. Ae tasi le auaunaga e le tatau ona sili atu ma le 150 kalama i le taimi.

O se ituaiga tele o le suka o le maʻisuka o se fasi oatmeal ma fualaau aina ma fatu. O le fua mo lana sauniuniga e le faigata. Mo lenei keke o le ae manaomia e ave mea autu nei:

  • 150 kalama o le oatmeal
  • lua fuamoa moa mata
  • tasi fualaau aina taʻitasi - pear ma plum,
  • 50 kalama o nati (o alofoni ma almonds e lelei, ae le o ni pi)
  • 100 kalama o le susu o le yogurt e le faaseeina.

E te manaʻomia foi le fructose poʻo le suka e suitulaga - o se mea suamalie. O lenamamoni, lea e aoga tele mo le maʻisuka, e lelei lava e pei o se taumafataga o meaʻai.

I le taimi muamua, o le paluga ua saunia mo le lumanai: oatamal, nati, mea suamalie ma lenamon ua fefiloi faatasi. O lenei faʻafefiloi e nutimomoia i le falaoamata e faʻaaoga ai se mea e faʻafefeteina poʻo se meaʻai. O laumei e faaopoopo i le "falaoamata" na maua mai (e toatele e naʻo na o le puipuia o pulu), kuka le paluga, ma fai se keke. E tuʻuina i totonu o se mea tao tao e fufulu muamua i le tao tao. Pipi i le 200 tikeri pe a ma le 15 minute.

O le vaega lona lua o le faʻatumu. E aofia ai fuamalie na 'aina ma le yogurt (e mafai ona e faʻaopopo sina mea suamalie mo le suamalie). I luga o se keke e leʻi maeʻa, faʻalautele le fufuluina ma fufuluina i le almond nut, pe a maeʻa ona latou tunu mo le 20 minute i le vevela lava.

Teu meaai vao: kusi cheese ma le pudding palu

Faatasi ai ma le maʻisuka, o meaʻai mai i le siʻisiʻese gaʻo susu e fiafia lava i taimi uma i le lauiloa tele. Matou te ofoina atu e kuka le kuka i le sipisi pudding ma le pauki. O lona tofo fiafia o le a fiafia e sili lava le manaia sili ona lalelei.

Ina ia saunia lenei ipu, o le ae manaʻomia:

  • kusi falaoa (500 gm),
  • pikiapu pulupulu (500 kalama),
  • fuamoa mūmū gaʻo maualalo (150 kalama),
  • tolu fuamoa moa mata (e mafai ona e faʻaaogaina naʻo paletini),
  • tolu punetini o le pata,
  • tolu punetini o semolina.

E faaopoopo le suamalie ma le masima i le tofo.

O le sauniuniga o lenei mea taumafa e aofia ai ni vaega:

  1. O le pulupuni pulukulu o loʻo faʻapipiʻi i luga o se paʻu lapoa ma sasaina mai le tele o le vai (o lenei mea e tatau ai ina ia le mafai ai ona suavai le paluga, talu ai ona o le paukini na te faʻaaogaina le tele o le sua).
  2. E sasaese ese fasi mamoe i le masima ma se suauu.
  3. O kulumu, kulimi mumu, semolina, cheese cheese ma le pauki o loʻo faʻaopoopoina i le paletini, o le paluga e faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete (e tatau ona faia i luma o le palatini nofo i lalo).
  4. O le falaoa tao e kuka i le pata, ma o le paluga faʻamamaina ua tuʻuina i totonu.
  5. Pipi i totonu o le oven mo le 30 minute i le vevela o le 180-200 tikeri.

Faʻapipiʻi faʻataunuʻu meaʻai ma kirimi kiripulu poʻo le kulimi e tautua.

Tisuka Ice Cream

O se mea suamalie suamalie mo le maʻisuka o le a avea ma seisi ice cream, lea e ese mai le masani masani i le faaitiitia o le gaʻo. E mafai ona 'aina faalua i le vaiaso, ae le tele taimi.

Mo le faia o ice cream cream, mo se faataitaiga, mai fualaau faisua fou poʻo strawberries, o le a e manaʻomia:

  • o se ipu malamalama o le fufuluina ma mamago (vine, fugalaau, currants ma isi),
  • wheteni (30 kalama),
  • susu susu po o le yogurt - 3 punetini.

Ina ia tofo e faaopoopo se mea suamalie po o se mea suamalie - fructose, stevia.

O le faʻavelaina o le kuka ma le mafanafana o le a alu pe a ma le tolu itula. E faigofie tele: o mea uma (sei vagana ai le susu poʻo le yogurt) e faʻafefiloi e faʻaaoga ai se mea faʻaleleia poʻo se mea e gaosi ai mea taumafa i se masini tutusa. O le kulimi poʻo le yogurt e vaeluaina i totonu o lenei masini, pe a uma ona tuʻuina i totonu o fulufulu ma tuu i totonu o le pusaaisa seia maeʻa maeʻaeʻa atoatoa.

O se vaega o sea ituaiga meaʻai mo le maʻisuka e le tatau ona silia ma le 150 kalama i le taumafataga.

Filifiliga o oloa

Talu ai o le taumafa o le gaʻoloʻo gaʻo e fautuaina i le maʻisuka, e na o meaai e maua ai meaʻai e maua ai le maʻisuka e faʻaaogaina i fualaau suamalie. E tatau ona maualalo a latou faʻamatalaga mataʻitusi. E mafai ona faia ni meaʻai, ae na o ni nai mea laiti, ma a maeʻa ona 'ai le suamalie, e le faateleina le maualuga o le suka.

O le mea e masani ai, o fualaau mo meaʻai e faʻatagaina mo le maʻisuka o le muamua ma le lua o ituaiga e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o le siʻi gaʻo susu, fua, vine, ma fualaau faisua. I le taoina, faʻaaoga le falaoamata:

E le faasaina le "suamalie" meaʻai suamalie, meaʻai, paluga e maua i le maʻisuka ma le pata, salalau, margarine. Ae i se tulaga faatapulaʻa faatapulaa. O le kulimi, kulimi, kirimi kirimigi, yogurt, cheese cheese, ma isi oloa o lenei vaega e faʻatagaina, ae i lalo ifo i le pito sili ona maualalo gaʻo gaʻo i totonu.

Laʻau mo le maʻisuka e sili ona saunia i luga o le faavae o le yogurt gaʻo maualalo, pa. E sili atu le lelei o le kulimi suauu mo le maʻisuka e le faʻaaogaina.

Fautuaga lautele

Mo le maʻisuka e le o le inisalini e faʻalagolago i le maʻisuka, o faʻamafaʻaloga e le pei o le malosi o le maʻi insulin. O le mea lea, e masani ona latou aofia ai se lisi o meaʻai suamalie - keke, pies, puddings, casseroles, ma isi. I le taimi lava e tasi, e fautuaina e faʻaaoga le falaoamata o le falaoamata atoatoa, ma faʻaaoga sui ae le o le suka.

O tulafono autu mo le maʻisuka ma soʻo se ituaiga o togafitiga:

  • Aua e te aafia i meaʻai.
  • O le taumafaina o sipuni e le o aso uma ma sina mea laitiiti - i vaega o le 150 g, leai.
  • Taumafa paluga falaoamata i le taeao o le aoauli ma le aoauli aoauli, ae le o taimi o le malologa.

E fautuaina le kukaina o le fale, jam, jams e faʻasao ai mea aoga i se masini kuka, suamalie i le meli pe faʻapipiʻi vine i lau lava sua.

I luga o le siloni mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka e alu na o fua malulu ma fualaʻau faʻatasi ma se faʻamaumauga maualalo maualalo. Mo le faʻamaʻaina o meaʻai, e tatau ona e faʻaaogaina le gelatin meaai poʻo le agar-agar. Faʻaopopo mea inu suka ma mea suamalie e tofo ai, e faʻatatau i le suamalie o meaai autu.

Faʻalogo! E le mafai ona e 'aiʻalie mo le maʻisuka i aso uma. Ae ia tausia oe lava i le suamalie o le siloni i lou gutu 2-3 taimi i le vaiaso e faatagaina.

O le mea suamalie o isi faʻamafaʻailoga mo le maʻisuka o:

O le mea sili ona aoga o le failaina ma le stevia - suālaʻau sui mo fualaau fualaau. O mea manogi e faʻamaonia ai le suamalie suamalie. Ae o lo latou faʻaaoga tele e mafua ai le le fiafia i le digestive.

E ui i le tele o tapulaʻa, o loʻo i ai se numera tele o fualaau mo mea suamalie mo le maʻisuka o le ituaiga 2 ma le ituaiga 1. Ae o le a tatou taulaʻi atu i laʻau suamalie e sili ona suamalie, faʻatoʻa malulu - ice cream ma le silo.

Pululo kulimi kulimi i le kirimoni

O le kuka na saunia e tusa ai ma lenei fua mo le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka e le gata e lelei, ae ia maloloina foi. O le mea faalilolilo o loʻo i totonu o mea manogi lelei aemaise lava o lenamon, lea o loʻo i ai le meatotino o le faʻaitiitia o le maualuga o le suka i le hematopoietic system.

  • Lisi teuteu palu paʻau - 400 g.
  • Laʻu popo - 400 ml.
  • Vanilla extract - 2 tsp.
  • Paina (paʻu) - 1 tsp.
  • Laʻau suamalie e filifili, tutusa tutusa ma le 1 tbsp. suka.
  • Salt - ¼ tsp
  • Meaʻai (nutmeg, ginger, cloves) - o se pine o lau filifiliga.

O le faia o se meaʻai e le tele se taimi. E tatau ona faʻapipiʻi i totonu o le pusa e tasi mea uma na ofoina atu ma tuu i totonu o le pusaaisa. A maeʻa le itula ma sina meaʻai laitiiti, ave i fafo mai le pusaaisa, sasaa i totonu o se mea faʻafefeteina ma taia lelei. Faʻafetai i lenei mea, o le a faʻaali malie le aisa kulimi, malu. Ona sasaa lea o le paluga i totonu o fagu ma toe tuu i totonu o le pusaaisa mo le 2-4 itula.

ul

Sukalati Avocado Ice Cream

O le aisakulimi ice cream e matua suamalie lava o le a fiafia i ai tagata uma. E mafai ona saogalemu le 'ai ma le maʻisuka ituaiga 2, tagata ei ai le ituaiga muamua o faʻamaʻi, tamaiti, fafine maʻitaga.

  • Avaka ma moli - 1 fualaau taitasi.
  • Pogisa tipi (70-75%) - 50 g.
  • Laʻau o le koko ma le meli suavai masani - 3 tbsp taitasi. l tagata uma.

Meaʻai: fufuluina laʻu moli, faʻafefe le vevela. 'Otiʻoti le fua i le afa ma tuʻu le sua i totonu o se ipu. Matou te faʻamamaina le avoka, tipi le tino i totonu o vavao. Tuu mea uma i totonu o le masini faʻaofuofu vagana ai sukalati. Fufulu seia oʻo ina avea le masini ma mea manogi, foliga tutusa. Sii le sukalati i luga o se fatu laulauina. Faʻaopoopo i isi oloa, faʻafefiloi malie.

Tuu le faʻafefiloi i le kisaisa mo le 10 itula. Matou te o ese ma faʻafefiloi i itula uma ina ia aua nei faʻamago le sukalati ma fualaau 'aisa mo le maʻisuka ma se tasi mea. Faatasi ai ma le faʻasolosolo mulimuli, tuʻu le lole i cook cutters. Matou te saunia seisi kulimi ice cream i ni vaega, teuteu i launiu mintuna po o vali paʻu moli i luga.

Fuʻu suamalie gelatin

O le suka o le suka suka faia mai le moli ma le panna cotta. O se mea e le mafaatusalia matagofie, manogi, suamalie suamalie mo le maʻisuka, lea e mafai ona saunia saogalemu e le gata i aso o le vaiaso, ae faapena foi mo se taumafataga fiafia.

Orange Gelini Ingredients:

  • Susu susu - 100 ml.
  • Keʻu maualalo-gaʻo (oʻo atu i le 30%) - 500 ml.
  • Vanillin.
  • Lemon - tasi fua.
  • Oranges - 3 fua.
  • Instant gelatin - lua sachets.
  • O le suamalie i le tusa ma le 7 tsp. suka.

Meaʻai: vevela le susu (30-35 tikeri) ma sasaa se taga o gelatin i totonu, faʻavevela le kulimi mo ni nai minute i luga ole vaʻa. Matou te faʻaopopo ma le faʻaeteete le afa o le vaega o le suauu, moli, lemoni e sau i totonu o le kulimi mafanafana. Faʻafefiu le susu ma le gelatin ma le kulimi. Liligi i totonu o mea mama, ma tuu ai se avanoa mo se lanu meli tioamata. Matou te tuu le panna cotta i totonu o le pusaaisa e togi ai. Matou te liliu atu i le sauniuniga o le meli tioamata. Somi le sua mai vai, faamama e ala ile sieve. Faʻaopopo le gelatin ma le suauu (pe a tatau ai).

O lo o matou faatalitali mo le taimi pe a "pipiʻi" e le paluga se mea laitiiti ma totoa ma le faaeteete ia laeli i luga o le panna tioisa. Tuu le ipu i totonu o le pusaaisa. Auauna atu i le laulau i totonu o le 3-4 itula, pe a maeʻa faʻamalosi lelei se meaʻai mama e lua.

Lemel jelly e sili atu ona faigofie ona fai.

  • Lemon - 1 fua.
  • Suavai suamalie - 750 ml.
  • Gelatin (paʻu) - 15 g.

Muamua, salu le gelatin i le vai. Aʻo fufula ia paluga, aveese le mea e teu ai le masi lemoni, faʻasusu le sua. Liligi le suamalie i se gelatinous vaifofo, faʻafefiloi ma vevela i totonu o se masini vavalaula seia oʻo ina faʻamavae atoa fatu. Liligi i totonu o sina sua o le tipolo.

Tatou te faamamaina le taele vevela ma liligi i totonu o koneteina. Faʻamalie, ona tuu lea i totonu o le pusaaisa mo le 5-8 itula seia oʻo ina faʻamaʻaʻa le suasusu.

O le a se faaiuga e mafai ona faia e tusa ai pe mafai ona 'ai fualaʻau i le maʻisuka? O i latou e manatu e le mafai ona faia faʻataʻitaʻiga e aunoa ma le suka, e sese. O le mea moni, e tele naua mea manaia mo fualaau suamalie e le o iai ni gaʻo suka. Ae o le tofo, o le maʻisuka desserts e foliga mai e le gata o le manaia tele, ae saogalemu ma e aoga foi mo se "maʻi mama".

Aisea e faʻasaina ai le ulaula mo le maʻisuka

E le o se mea faalilolilo mo le ituaiga 1 maʻisuka ma le maʻisuka ituaiga 2, o se meaʻai malosi e manaomia, lea e le aofia ai sisi ma mea uma e aofia ai le tele o kulukose i le tele e mafai ai.

Afai e maua i le maʻisuka, e maua e le tino se le lava o le inisalini, o lenei hormone e manaʻomia mo le felauaiga o kulukose e ala i toto toto i nila o totoga eseese. Mo le gaʻoina o gaʻo, o le maʻisuka e aʻafia le inisalini i aso uma, lea e fai o se natura masani ma faʻalauteleina le auala o le suka e ala i toto toto.

A o leʻi 'ai, o le tagata maʻi na te fuafuaina le aofaʻi o le meaʻai i le meaʻai ma faia se inisiua. I le lautele, e le ese le taumafataga mai le lisi o tagata soifua maloloina, ae e le mafai ona aveeseina oe i le maʻisuka ituaiga suamalie e pei o suamalie, susu susu, suamalie suamalie, honey, sweets, lea e maua vave ai le gaʻo. O nei oloa e afaina i gasegase ma e mafai ona mafua ai ni mea faafuaseʻi i le suka o le toto.

  1. I le maʻisuka ituaiga 2, o le le lava o le hormone e maua i totonu o le tino, o lea e tatau ai i le maʻisuka ona musu e 'ai meaʻai gaʻo ma ia le tatau ai ona sui i togafitiga ma inisalini injections. E leai se meaʻai e maua mai i le gaosiga vave o meaʻai.
  2. O lona uiga, o vailaʻau mo le maʻisuka e tatau ona maualalo i lalo. Nai lo o le sukari, o suauu suamalie e aofia ai le suka e suia, lea o lemu lemu i totonu o le iniseti ma puipuia ai le faaputuga o suka i le toto.

Mea suamalie mo le taumafataga

Mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, o meaʻai suamalie suamalie e masani ona aofia ai le suka. Mo le maʻisuka, e tele ituaiga o suamalie e masani ai ma le faʻamalosi e ofoina atu, lea e suitulaga lelei ai le suka atoatoa ma tuʻuina atu ai ipu suamalie.

O mea sili ona aoga o fualaʻau masani e aʻafia ai le stevia ma le laisene, lea e maua ai se suamalie manaia ma e aofia ai le tele o kalori. I le taimi nei, o se tulafono, o mea suamalie masani e sili atu le maualuga-kalori nai lo le gaosia, o lea o le aso o le suamalie e le sili atu nai lo le 30 g.

O meaʻai suamalie e aofia ai le itiiti ifo o kalori, o ia mea suamalie e foliga mai o le suamalie lelei, ae pe a 'aina i le tele o mea e mafai ona mafua ai le ita.

  • O le suamalie faalenatura ei ai le vailaʻau suamalie, o lenei mea e fesoasoani i le faʻaopoopoga o le inisalini i le pancreas.E le gata i lea, o le suauu e faʻaleleia le faʻaogaina o le tino, faʻamalolo manuʻa, faʻaitiitia faʻamaʻi pipisi, aveese faʻamaʻi ma fesoasoani i le faʻavavevaveina o gasegase i le tino.
  • Laisene e aofia ai le 5 pasene o le sucrose, 3 pasene glucose ma le glycyrrhizin, lea e maua ai se tofo suamalie. E le gata i lea, o se suauu masani o le suka e fesoasoani e toe faʻafouina sela pancreatic ma le gaosiga o le inisalini.
  • E tele foi isi mea masani, ae o loʻo maualuga i le kalori ma e le talafeagai i taimi uma le saunia o ipu mo le maʻisuka.
  • Sorbite E42 o se vaega o vine o le pusi mauga (10 pasene) ma le hawthorn (7 pasene). O se mea suamalie lea e fesoasoani e aveese le talo, faʻamaonia le fualaau oona o le inumaga, ma maua le vitamini B. E taua le matauina o le fua ma e le sili atu nai lo le 30 g o se mea suitulaga i le aso, pe a fai o se mea e sili ona maualuga e mafua ai le fatu ma le gaʻo.
  • Xylitol E967 ua aofia i le sana ma le sua o le birch. Ole inisalini e le manaʻomia mo le faʻaaogaina o lenei vailaʻau. E fesoasoani le suamalie i sela e faʻaaogaina ai le okesene, faʻaitiitia le aofaʻi o tino o le ketone. Faʻamalosi o le talo mai le tino.
  • E mafai ona maua fructose i le tele o vine, fua, ma le meli. O lenei vailaʻau o loʻo i ai se fua faatatau faʻavave lemu i totonu o le toto ma le maualuga o kalori.
  • O le erythritol suamalie e taua foi o le suka tilo, o loʻo i ai se mea e maualalo le kalori, ae e faigata ona maua i luga o le faʻatau.

O meaʻai faʻamalosi e sui e avea o meaʻai, o loʻo iai a latou mea e maualalo ifo i le kalori, ae e iai se aʻafiaga i le tino. O faʻataʻitaʻiga e sili ona leaga faʻapitoa e aofia ai le saccharin E954, cyclamate E952, dulcin.

Suclarose, acesulfame K E950, aspartame E951 e manatu o mea manogi e leai se aoga. Ae o le aspartame ua solia i tagata e leai se fatu.

O le Aspartame e le faʻaopoopoina i ipu e faʻamalosia i togafitiga faʻamaʻi mo se taimi umi.

Auala e filifili ai oloa saʻo mo le maʻisuka

Pe a filifilia meaʻai mo le kuka, e tatau i le maʻisuka ona tuʻuina atu se mea e sili ona fiafia i mea e maua ai i le maulalo o le faasinomaga. E le aoga le tuʻuina atu o lauusiusi, ae e manaʻomia lou mafai ona filifili le saʻo saʻo. O a meaʻai suamalie e mafai ona faʻatagaina mo tagata e maua i le maʻisuka?

O le suka ua faʻamamaina e suia i fuamalie masani po o suka, mo le faʻaaoga o fructose, xylitol, sorbitol, honey. E tatau ona aofia ai meaʻai a le Dessert mo le maʻisuka ituaiga 2, o le keke, buckwheat, oat, grits. E mafai foi ona faʻaaoga mea e fai i le fua o fuamoa fuamoa, gaʻo leʻo gaʻo, fuālaʻau manogi. E mafai ona suia le kulimi suamalie mama i le sipuni mai fualaau aina po o vine, fualaʻau oona, susu yogurt.

Faatasi ai ma se faʻamaʻi o le maʻisuka, e mafai ona e faʻaogaina faʻalaʻau ma pancakes, ae o le tui e tatau ona tasi pe lua pancakes. I le taimi lava e tasi, o le paluga ua saunia i luga o le faavae o le kefir o le maualalo, vai ma le falaoamata pipi. O le pancake e falai i totonu o se apa ma le faʻaopoopoga o le suauʻu manogi, ma o loʻo faʻafefeteina faʻalaʻau.

  1. O fualaau le faʻamaonia, fualaau faisua po o vine e faʻaaogaina e faia ai se suamalie suamalie po o se tila. O le filifiliga lelei o le faaopoopo lea o fualaau mamago, fualaau 'aina po o fualaau faisua, lemoni, mint po o le pama lemoni, o sina aofaiga itiiti o fua ua tunu. E le taliaina le faaaogaina o le kulimi kulimi ma le gelatin.
  2. O vailaʻau sili ona lelei mo le maʻisuka e fou, compote, vai o le lemoni, tīele monastery mo le maʻisuka faatasi ai ma le faaopoopoina o le suauu.

E ui lava ile aoga o mea aoga, e tatau ona faʻamamafa faʻamaʻaloga i fua faatapulaʻa ae le o aso uma, ina ia paleni le taumafa.

O meaai sili ona lelei mo le maʻisuka: recipes ma le auala o sauniuniga

E ui i le faʻasaina o le suka, e tele naua meaʻai mo meaʻai mo le maʻisuka ma se ata. E pei o ni blues ua faia ma le faaopoopoina o vine, fualaau faisua, fualaau faisua, cheese cheese, susu yogurt. I le maʻisuka ituaiga 1, e tatau ona faʻaaogaina suka.

E mafai ona faia le jeri fualaau mai fua mama po o vine. Faamaonia mo le faʻaaogaina i le maʻisuka. O fua e nutimomoia i totonu o se mea faʻapala, e faʻapipiʻi le gelatin ia i latou, ma ua faʻafefiloi le paluga mo le lua itula.

E faʻafefiloi le faʻafefiloi i totonu o le microwave, vevela i le vevela o le 60-70 tikeri seia oʻo ina faʻamavae atoa le gelatin. A faʻamalieina meaʻai, e faaopoopoina ai le suka ma faʻafefiloi le paluga.

Mai le seleselega e mafua ai, e mafai ona e faia se keke matagofie-calorie. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga le 0.5 l o le kulimi o le nonfatasi, 0.5 l o le yogurt oona, lua lepu punetini o le gelatin. suamalie.

  • Ua sasaa le gelalatini i le 100-150 ml o le vaiinu ma ua tauanau mo le 30 minute. Ona vevela lea o le paluga i le maualalo o le vevela ma susulu.
  • O le gelatin faamafanafana ua palu faatasi ma yogurt, kulimi, suka suia. Afai e manaʻo ai, faʻaopopo le vanillin, koko ma fatu laʻau i le faʻafefiloi.
  • O le mea e maua ai le paluga e sasaa atu i totonu o pusa laititi ma faʻamalosi i totonu o le pusaaisa mo le itula.

I le avea ai o se mea suamalie suamalie, e mafai ona e faʻaaoga fualaau o le suka mai le oatmeal. Ina ia saunia, o le ae manaomia le 500 g o fualaau e le i faʻasalaina, e lima laulau pununi o le oatmeal. O fua e nutimomoia ma le suavai ma sasaa i se lita o vai inu. O le oatmeal ua sasaaina i le paluga ma kuka ile vevela vevela mo le 30 minute.

E le gata i lea, o le fua o fualaau suamalie e sili ona lelei mo le maʻisuka, ua saunia mai le 0.5 l o le suamalie suamalie ma le tele o le vai oona. Orange, keke poʻo le pineapple suamalie ua fefiloi ma vai inu. O le suamalie fou e tipiina i ni nai liʻo ma faʻaopopo i le paluga o fualaʻau, o loʻo tuʻuina ai ni aisa.

Ina ia saunia se kosi sisi, ia faʻaaoga le kusi e leai ni gaʻo i le aofaiga o le 500 g, tolu i le fa o le suka, sui o le suka, 100ml o le yogurt poʻo le pata gaʻo, vine fou ma nati.

  1. Faʻafefiloi le kulimi kulimi ma sui i le suka, o le mea e maua mai ai le faʻafefiloi e maualalo le kulimi kulimi poʻo le yogurt. Ina ia maua se toniga, pulu tele, ia faʻaaoga se mea faʻafefiloi e faʻafefiloi mea uma.
  2. Mai i mea lava e tasi e mafai ona e kuka ai se casserole maualalo-calorie. Ina ia faia lenei mea, o le paluga falaoa e fefiloi ma fuamoa e lua poo lua laulau punetala o le fuamoa ma le lima punetini o le oatmeal. E faʻafefiloi uma vaega ma tao i totonu o le ogaumu.

O se siakila maloloina e faia mai fualaau e le i ai ma le oatmeal. Plums, apples, pears i se aofaiga o le 500 g ua gaogao ma fefiloi ma le 4-5 o le punetini o le oatmeal. A le isi, o le oatmeal e mafai ona faʻaaoga nai lo le falaoamata, ae i lenei tulaga, e tatau ona faʻafefiloi le faʻafefiloi mo le 30 minute e faʻafefete ai vaega. A maeʻa lena mea, ona taoina lea o le mea taumafa i le ogaumu.

Mai fualaau suamalie ma vine e le i faʻasalaina, e mafai ona e faia se suamalie suamalie lelei e aunoa ma le suka. Mo lenei, o apu lanumeamata i le aofaiga o le 500 g ua nutimomoia i totonu o se masini totogo seia oʻo ina maua se puree-pei tutusa. I le taunuuga o le masini e faaopoopo atu i ai le kinamona, sui o suka, fualaau suamalie ma le fuamoa e tasi. O le faʻafefiloi e sasaa i totonu o fagu ma tao i totonu o le ogaumu.

O nei suʻega uma e faʻatagaina ai oe e faʻaopopo le eseese o meaʻai i le ola o le maʻisuka, ma o se punavai foi o vitamini ma isi mea aoga. I luga o le Initaneti e mafai ona e maua le tele o fualaʻau eseese i ata, faatasi ai ma le fesoasoani latou te saunia ai meaʻai aoga ma maualalo-calori mo tagata o loʻo i ai le maʻisuka.

Meaʻai mo meaʻai suamalie ma maloloina mo se maʻisuka o loʻo maua i le vitio i lenei tusiga.

Tuua Lau Faamatalaga