Faʻafefe mo le maʻisuka: faʻamanuiaga mo le maʻisuka ituaiga 2

A maua se tagata i le maʻi suka, e le o lona uiga e tatau ona e 'ai monotonously. Faatasi ai ma oloa gaosia ua i ai le tausoga, aua o le maʻisuka e le o se mea sili ona taufaamatau. Mai ia mea e mafai e le tasi ona saunia ni ipu suamalie e oʻo lava i tagata soifua maloloina e le teena. Ae ui i lea, ao le i sauniaina ni paluga, e tatau ona e malamalama i le tuufaatasiga o le oloa ma maua ai lona faasinomaga glycemic.

E TATAU ONA ILOA! E oʻo lava i le maʻisuka maualuga e mafai ona faʻamalolo i le fale, e aunoa ma se taotoga poʻo falemaʻi. Tau lava faitau le mea na fai mai Marina Vladimirovna. faitau le fautuaga.

Faʻavaega, meaʻai ma le faʻasologa o fuainumera

E gaosia le fatu o le semolina. O le gaosiga o le gaosiga o le taimi e alu ai, ae o le taunuuga o se cereal aoga ma faamalieina. O le lelei o le oloa o le faigofie lava lea ona faʻaaogaina, lea e aoga mo tagata ei ai faʻafitauli o le gastrointestinal, ae o le maualuga maualuga o mea taumafa o le a tuʻuina atu ai le faʻavasega. E faʻapipiʻi e Couscous le tino faʻafetai i mea nei:

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻai, tulaga paʻu ma le lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma e oʻo lava i tumutumu faʻamaʻi! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

  • B vitamini,
  • minerale (sodium, magnesium, potassium, copper, phosphorus),
  • vailaʻau (tetradecanoic, folic ma aspartic).

O le taua o le tausoga o le 376 kcal mo le 100 kalama. O le tele o gaʻo o gaʻo - 72.5 kalama, ae o le polotini - 12.8 kalama, ma le gaʻo - 0.6 kalama, lea e mafua ai ona maua ni ipu mama-calorie.

Carbohydrates i cereals ua taʻua o le "faʻagesegese," o le mafuaʻaga lea o le maualuga o le maualuga o le toto suka. O lenei uiga e mafai ai e oe ona kuka falale mo le maʻisuka mai ai. E ui lava o le oloa o loʻo i ai se GI o le 65 iunite, lea e manatu i ai o le averesi, o le tausoga e manatu o se tuusaunoaga. I se isi faaupuga, e mafai ona 'aina faʻamaʻi i le maʻisuka, ae i ni mea laiti. E ui o le lafoaia, o le maʻisuka o le a le misia se mea, aua o le oloa e mafai ona suia i le araisa poo le falala.

Faamanuiaga ma le afaina

O le faʻaaogaina o faʻamalaʻau e faʻamatalaina e ala i lona fatuina:

    Mo i latou e mananao e aveesea le mamafa, o le tausoga o le a fesoasoani i le faatea ese o paʻu faaopoopo.

E faʻateleina le malosi o le vitamini B, faʻamalosi le puipuiga, lea e taua tele mo tagata maʻisuka, talu ai ona o le faʻamaʻi ua faʻaumatia ai le puipuiga masani a le tino.

  • O le faʻatauina o le oloa e faʻaleleia ai lagona i le gaʻo siama, lea e fesoasoani e maua ai le serotonin hormone.
  • Carbohydrates e maua ai le lagona o le maofa, aʻo taoto mo se taimi uumi, lea e fesoasoani e aveesea ai le mamafa, ma o le mamafa o se tagata faʻavevesi o le maʻisuka po o se mea e faʻateleina ai.
  • E faʻaitiitia e le Croup le aofaʻi o le cholesterol i le toto, e taofia ai le faʻavaeina o le toto.
  • O vaega o le oloa e maua ai se aafiaga lelei i le gaioiga o le vaega o meaʻai ma faʻafefeteina ai le faiai.
  • O le oloa e fesoasoani i le tino e sili atu le faʻaleleia o le calcium, lea e taua mo sooga.
  • O minerale e faʻamalosia ai le loto, faʻaitiitia le lamatiaga o le maualuga.
  • E ui i uiga taua ma le manaia o le tofo, ae o loʻo i ai foi se faʻalavelave i le taumafa o mea taumafa - le faʻapalepale i fua o le cereal. O maʻi maʻisuka ma tagata o loʻo i ai faʻatalanoaga o louroid e le tatau foi ona faʻaleagaina ipu mai lenei oloa - e tusa lava pe o le GI, o le pata e faʻalosolo lemu le kulūkose. Afai o loʻo e masalosalo, e sili le vaʻai i se fomaʻi.

    O le fua mo tausoga mo le maʻisuka

    E masani lava o le falaoamata e masani ona faia i le pata, aano o manufasi po o fualaʻau. Ae le o fua uma e talafeagai mo le maʻisuka o soo se ituaiga. O se fua saogalemu ma talafeagai e saunia le tausoga ma fualaau faisua. Auala e kuka ai:

    1. Kaloti faʻamaʻaʻaina, pepa logo ma se uila o le kalaka. E mafai ona suia le paʻu poʻo le kālati i tamato.
    2. Ua sasaa le cereal i totonu o le pani, sana, pi ma tipi fualaʻau.
    3. Faafefiloi, vaitau ma le masima ma le suauʻu olive.
    4. O le faʻafefiloi e sasaa i le vai fefe ma ufiufi i se tapuni mo le 20 minute.

    O le fua mo se tausoga masani mo le maʻisuka: e sasaa le cereal i le vai e kuka ai le suavai, e faʻapipiʻi le masima, ona tuʻu ai lea o le ipu i lalo o le tapuni mo le 20 minute.

    A fesili le tino mo ni aano o aano o manufasi, e mafai ona e palu faʻatasi ma se ipu aoga ma le faʻaopoopoga o moa:

    1. E tipiina le fusi tile, lea e togi i lalo o le tapuni mo le 5 minute e aunoa ma le faaopoopoina o le suāuu. Sili atu ona lelei le faʻaaogaina o se meaʻai.
    2. O le aano o manu e tumu i gaʻo ma, pe a manaʻomia, fualaau faisua - sana, pepa, tamato poʻo karuti.
    3. O le suavai suamalie ua sasaaina, o le paluga e tatau ona vevela ma osofaʻi.
    4. O le ipu e fufulu ile vevela vevela mo le isi 5 minute.

    E le gata i le itu o ipu e saunia mai le tausoga poʻo le muamua vasega, e faʻaaoga foi e faʻaopopo i salakeke, o loʻo faʻafefiloi ai cereal ma tomato ma kukama, faʻasaina i le sua o le tipolo ma le suāuʻu olive. E tele taimi e sui ai le sukaisa i lenei oloa, ma o se pilafasi tulaga ese ua saunia. Ma o mea tausami tausoga e ofoofogia: o le oloa e matua lelei atoatoa lava ma le citrus ma le mint.

    Gi couscous

    E tatau ona maitauina vave lava e tatau i tagata mamai ona maua ni oloa e tusa ai ma le laulau faʻamaufaʻailogaina, ma faʻatusatusa i le 49 iunite e aofia ai. E taua foi le gauai atu i a latou kalori.

    O le mea moni, e masani lava, o oloa faʻatasi ma se faʻamaufaʻailogaina o iunite eleelea e aofia ai cholesterol, lea e sili ona matautia i le i ai o se faʻamaʻi "suamalie". O le faʻaauau ona faʻaaogāina o le cholesterol e faʻasatau ai le tagata maʻi i le fesuiaiga o toto toto ma le faʻavaeina o pusa cholesterol.

    O le faʻaitiitia o le GI i meaai, o le itiiti ifo o lenei meaai o le ai ai sona aafiaga i le siitia o le maualuga o le kulukose i le toto o le tagata. I le tulaga lautele, o lenei tau e atagia ai i fuainumera numera le fua o le suka e ulufale i totonu o le toto pe a uma ona 'ai se oloa faapitoa.

    Afai o se maʻisuka e inuina se meainu pe 'ai se meaʻai i le GI laʻititi ma maualuga, ona mafai lea ona maualuga lona maualuga o le kulukose i le 4-5 mmol / L i se taimi pupuu ma faʻaosofia le hyperglycemia.

    Faʻafiafia ma ona uiga:

    • GI o cereal e 65 iunite,
    • calories i le 100 kalama o le oloa gaʻo 370 kcal.

    E mulimuli mai o le tausoga lea o lona igoa faʻamaualuga i le ogatotonu o le faʻaaogaina o se oloa na faʻatagaina i le laulau o le maʻisuka vagana na o se tuusaunoaga.

    Faʻafefe - mo pe teteʻe?

    E mafai e le tausoga ona aoga pe afai ei ai lona maualuga o le kalori ma se fuainumera? O le tali le saʻo o le ioe, ae naʻo le pe afai e le mafatia le tagata mai faʻamaʻi o le endocrin system ma le oona.

    O lenei cereal e le aofia ai se aofaiga tele o vitamini ma minerale, e pei o le keke, araisa po o le falaoamata sana. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e sili atu le lafoaia o le tausoga. Mai i lea ituaiga teteʻe, o le tino o le tagata maʻi e le maumau ni mea taua. E mafai ona faigofie ona suia i isi fualaau e sili atu ona aoga.

    Ae peitai, afai e taʻitaʻia e se tagata se olaga malosi, e masani ona taʻalo i taʻaloga ma faʻamalosi tele, ona taua lea o le tausoga i lona olaga ma o le a sili ona aoga, aua e aofia ai le 70% o gaʻo.

    Couscous e aofia ai vitamini ma minerale:

    O le tele o vitamini B 5 e fesoasoani i le tino e tau ai le soona ma le atuatuvale. Selenika lapatai e faasaga i le dystrophic muscular, faʻamalosi ma tuʻuina atu le malosi.

    Vitamin PP e taua mo le maʻisuka, talu ai ona o le i ai i totonu o le tino i le tele o mea, e tau ai le faʻavaeina o pusa cholesterol, lea e aʻafia ai tagata ei ai le suka maualuga. Maofa ma le calcium e fesoasoani e faamalosia ai ponaivi o mea, faʻaleleia atili ai lauulu ma fao.

    Copper o loʻo i totonu o le tausoga e faʻamalosi ai galuega puipui o le tino ma faʻaleleia le faʻavaeina o le toto.

    Couscous Recipes

    E taua le iloa o le mea e maua ai se mea maloloina, e le mafai ona kukaina lenei falaoa. E faigofie lava ona saunia, lea e mafai e tagata atamamai o le umukuka ona faia. E tele auala e fai ai le fagu.

    O le auala muamua: ua sasaa atu le tausoga i le vai inu, i se vaega o le tasi i le tasi, salima ma totoe mo le 20 i le 25 minute ao lei tupu. O le auala lona lua: o le cereal e tuʻuina i totonu o se mea e teu ai meaʻai ma tuʻu i luga o se ipu e fufulu vai ina ia le susu ai le pusa. I lenei auala, o le a saunia le tausoga i le 3 i le 5 minute.

    E taua tele le lelei o lenei falaoloa ma fualaʻau, ma fua, ma aano o manu ma iʻa. E masani ona talitonu o le tausoga e masani lava ona faʻaaogaina i totonu o Aferika ma Asian cuisines.

    O se tasi o fualaʻau sili ona lauiloa o le falaoamata ma fualaau faisua, o le sauniuniga o le a manaʻomia ai mea nei:

    • tausoga - 200 kalama,
    • kulite uala - 100 kalama,
    • tasi karioti
    • popo poo popo fou - 100 kalama,
    • tasi pepa lanu mumu
    • tasi laʻau o le kalaka
    • sipuni tele o le suāuu olive:
    • cilantro ma basil - tele lala.

    E tatau ona maitauina i le taimi lava lena e saunia ai le suka o le maʻisuka, e aoga le suia o tausoga i le saito, talu ai o le falaoamata saito ma le maʻisuka ituaiga 2 e faatagaina ona o le maualalo o le GI. E le gata i lea, o le falaoamata saito e matua ese lava i le tofo mai le tausoga.

    Faʻasalaina lelei le galala, tipi le kāloti i ni ogalaau lapoa, faʻafefiloi ma le cereal ma liligi le 200 mililiters o vai inu, faaopoopo le suauu olive ma masima. Ufiufi le apa ma faatalitali mo le 20 minute mo le pusa e faʻafefete.

    I le taimi lea, ia tipi le kuka ma le basil, tipi i totonu o pepa pepa. Aʻo sauni le falaoloa, tuʻufaʻatasia mea uma.

    Auauna atu i le ipu, teuteu i fua o lauusiusi.

    Ina ia saunia se taumafataga atoa po o le 'aiga o le taeao, e mafai ona e sosolo pepe e le gata i fualaau faisua, ae faapea foʻi ma aano o manu. Mo sea ituaiga ipu o le a e manaʻomia:

    1. moa moa - 300 kalama,
    2. tausoga - 250 kalama,
    3. vai faʻamamaina po o suāuʻu manu - 300 milliliters,
    4. lanu meamata, sana, aniani ma pepa - na o le 250 kalama.

    Afai o le kulimi fualaʻau na faʻamaʻi, ona tatau lea ona faʻamalo. Otioti le moa i totonu o poloka i le tolu senetimita, ma falai i totonu o se pani mo le lima minute.

    A uma ona sasaa le vai i totonu o se apa falai ma maualuga itu, faaopoopo fualaau faisua ma falaoamata, faʻafefiloi mea uma, faaopoopo le masima ma le pepa. Ufiufi ma faapipii mo le lima minute.

    E tatau ona maitauina e faapea, mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka o soo se ituaiga, e matua taua lava le mulimuli i mataupu faavae o togafitiga o le soifua maloloina mo le maʻisuka ina ia le faʻaleagaina le ala o le faʻamaʻi ma lona alualu i luma.

    O le vitio o loʻo i lenei tusiga o loʻo faʻamatalaina le kukaina lelei o le tausoga ina ia le maumau ai ana meatotino taua.

    Faʻaaoga meatotino a tausoga

    E iai le tele o elemene - magnesium, copper, potassium, phosphorus, zinc, iron, manganese. E le gata i lea, o le cereal e aofia uma ai le paolo o vitamini B. O le mea lea e le gata e lelei ai le cereal, ae e aoga foi mo le tino.

    O se numera tele o vitamini B e faia ai le oloa e taua mo le soifua maloloina o le tino. O le faʻaauau ona faʻaaogāina o tausoga e mafai ai e oe ona lafoai le le lava, popole, atuatuvale, atuatuvale. Manatua o le vailaʻau B e leiloloa i le taimi o le vevela o togafitiga o vevela, o lona uiga e sili ona aoga le kukaina o sana mo se ulugalii.

    Couscous o loʻo i ai le tele o carbohydrates ma se fuainumera faasinomaga. O lona uiga o le oloa o se punavai sili lea o le kulukose mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. Ae aua le aafia i le tausoga ma lenei maʻi, ia mautinoa e feutagai ma se fomaʻi.

    O le maualuga o le potassium o meaʻai e lelei ai le cereal mo le fatu. E le gata i lea, o le tausoga e faʻaitiitia ai le cholesterol toto.

    O le tausoga e aofia ai le kopa, lea e aoga tele mo le tino o le tino. Muamua, o le aofaiga o le 'apamemea e faʻaolaina ai le gaosiga o le melanin, lea e puipuia ai le lauulu mai foliga o le lauulu sinasina.

    Lona lua, o le paʻu e faʻaolaina ai le gaosia o hormones sex sex. Lona tolu, e tausia e tausoga le paʻu o le paʻu, o le vitamini B9 e faʻaleleia ai le toe faʻaleleia o le tino.

    Faʻafefe taua i le anemia - faʻapupula le maualuga o le hemoglobin i le toto.

    E aoga tele le Croup mo le gastrointestinal tract, o loʻo tauivi lelei i le faʻamalosi, faʻaleleia le motumotu o le intestinal. I le taimi lava lea e tasi, e mafai ona faʻaogaina le tausoga mai le manava, o se taumafataga lelei mo taumafa taumafa. Couscous e tosoina toxine ma aveeseina mai le tino e masani lava.

    E matua taua lava le gaioiga i lau taumafataga pe afai o loʻo e tauivi pea i le mamafa. O le maualuga o le paleni o mea taumafa ma le itiiti o le faasino igoa o le oloa e mafai ai ona e lava e tusa lava pe itiiti se numera o tausoga.

    E le gata i lea, a maeʻa sea taumafataga o le ae le fiaai i se taimi vave. Ma o le tausoga e faʻamautuina faiga masima-masima, lea e mafai ai e oe ona faʻaumatia le edema ma sili atu i le tino.

    O le cereal e aofia ai le fiber, lea e le gata e faʻamamaina ai le manava o toxins ma toxins, ae faʻasaina ai foi le gaosia o le hormone, ma o ia lea na te tuuina atu i le tino se faʻailoga fiaai. O lona uiga, e te 'ai le tausoga ma e te le toe lagona le fiaai, aua le faʻafefe.

    Couscous e aoga tele mo tagata o loʻo auai i galuega tau mafaufau. O le faʻaauau o meaʻai o le cereal e faʻateleina le faʻatupulaʻia, gauai, ma mafaufauga faʻapitoa.

    O le kopa e aoga tele mo le tulaga lautele o le tino. A maeʻa le masina o le faʻaaogaina masani o le oloa, o le a e matauina ua faʻaleleia le faʻaogaina o le tino, o le tino lautele o le tino ua tulaʻi mai, ua e le toe lagona se lagona faifaipea o le vaivai ma le le fiafia.

    Ona o le maualuga o lona taua o meaʻai, e fautuaina ai le susu o tausoga mo tamaiti, tagata matutua, gasegase ina ua mavae ni faʻamaʻi pipisi. O ia ituaiga ipu e mafai ai e le tino ona maua le malosi ma toe faaleleia atili vave.

    Couscous e sili ona aoga mo fafine maʻitaga, ona o le tele o gasegase o le nucleic, o le taumafa masani e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atinaʻeina o ni faaletonu o le fetal.

    E ofoofogia le taua ma le aoga o nei cereal mai fafo e mafai. Ae ui i lea, i le tauiviga mo se soifua maloloina lelei, aua nei galo ia e faamasani ia oe i nisi o mea e fai ai le faʻailoga.

    Faʻaleagaina le tausoga, poʻo le ua faʻaseseina ai le cereal

    I lo matou atunuu, na maua vave e le tausoga lona tufatufaina atu, mo i matou, buckwheat, rice, oatmeal, ma isi mea e latalata. O le mafuaaga lena e le tatau ai ona e faʻaaogaina se oloa e le masani ai le tino e aunoa ma le iloa e uiga i ona faʻailoga autu.

    O nisi taimi o le croup e mafai ona mafua ai le le faapalepale taitoatasi ma mafua ai le afaina o le tino i le ituaiga o le paʻu o le paʻu, le galala ma le tiga o le tino. O le mea lea, afai e te filifili e faʻataʻitaʻi le tausoga mo le taimi muamua, amata i ni vaega laiti.

    E tele feeseeseaiga e uiga i penefiti ma faʻamaʻi o tausoga mo le maʻisuka. I le tasi itu, o se punavai lelei o le gaʻo ma le kulukose, lea e teuina i totonu o le toto mo se taimi umi. I le isi itu, o le faʻaauau pea o le tausoga e mafai ona faʻaleagaina le faʻamaʻi.

    Afai e te manaʻo e faʻaoga le tausoga mo le maʻisuka, talanoa ma lau fomaʻi e uiga i le fua o le faʻaaogaina o le maʻisuka mo lenei oloa.

    Afai e te manao e leiloa le mamafa ma le fesoasoani a se tausoga, e le tatau ona e 'ai fatu masini i le otaota, e maualuga tele i le kalori. E oʻo lava i sina vaega o le cereal o le a tuʻuina atu ia te oe le mafanafana ma le mama i le taimi e tasi. Aua le faʻafefiloi faʻamaʻa ma isi oloa gaʻo - pateta, pasta, araisa. E sili atu le faaopoopo o iʻa, iʻa, fualaau faisua, ma isi mea faapena i le tausoga.

    Manatua o le tausoga o se oloa gaosi oloa o loʻo i ai meaʻai. O tagata e maua i le maʻi celiac, faʻaaogaina le tausoga e matua faʻasaina.

    A filifilia se oloa, faʻalogo lelei i lona fatuga. E tatau ona faʻaalia naʻo gaʻo ma le vai, leai ni faʻaopoopoga, faʻasao poʻo ni meaʻai. Pe a faʻamaufaʻailogaina i se nofoaga malulu ma malulu, e mafai e le tausoga ona taofi ona uiga aoga ma le lelei mo le sili atu ma le ono masina.

    E faʻafefea ona kuka le tausoga - vave se meaʻai mo se falaoa o le itu

    I le avea ai o se falaoa o le itu, e aunoa ma se mea faaopoopo, o le tausoga e kuka vave ma faigofie. Ina ia faia lenei mea, ave: 120 g o le cereal ma le 2 taimi sili atu vai, 1 pc. aniani ma kāloti, o se pine o le masima ma le pi, 60 mili o le soya soya.

    1. Krupa e lava le moe i totonu o se fagu, faʻafefe ma faʻafefea i le talo. A maeʻa maeʻa fefiloi, e tatau ona sasaa i le vai inu ma tuʻu ai e fula i lalo o le tapuni mo le 15-17 minute.
    2. A o gaogao le tausoga, e tatau ona e tago i fualaau faisua - tiʻetiʻe lelei le kulimi lanu ma faʻafefe le karioti i luga o se mea gaosi. O nei mea uma e fagaina i totonu o le suauu seia mama.
    3. A maeʻa ona faʻafefiloi le soya soya i le apa, o mea e gaosia e suʻeina mo le isi 7-10 minute.
    4. E tumau pea e faʻaopoopo i ai fualaau faisuala, ma faʻafefiloi le ipu.

    Ina ia lelei le tufaina o se meaʻai i se laulau, e tatau ona e togiina muamua i totonu o se siola lapotopoto, ona faapipii lea ma le lemu i luga o se ipu mafolafola. Mai le pito i luga, o le mea e ono tupu mai ai o loʻo teuteuina ma faʻamaʻaʻaina fualaau fou.

    Faʻatoʻa ma moa

    O mea na talanoaina e matuā faʻafefiloi ma fuamoa ma fualaʻau. E sili ona lelei le ave o le moa (350 gm) mo sea ituaiga ipu. E le gata i lea: 230 g o le cereal, 2 tamato tetele, 2 aniani ma karatiti, sina pulu pasili fou, se pine o le namonone ma le masima, 450 ml o le vai mama.

    1. E sasaa le suavai i le vai inu ma tuu mo 5-7 minute. E te le manaʻomia ona kuka.
    2. E fufuluina fualaau faisua, vele ma tipi i auala faigofie.
    3. I luga o soʻo se suāuʻu faʻamamaina, o muamua aniani e falai seia oʻo ina manino, pe a maeʻa ona faaopoopo i ai kaloti ma tamato. Faʻatasi, o meaʻai e kuka i luga o le vevela maualuga o le 2-3 minute ma le faʻaosoosoina pea. E oʻo mai i le taimi nei, ua tatau ona leiloa o latou foliga.
    4. E tuʻuina atu fualaau faisua i se isi pesini, ma fagu fasi moa i le suauu na totoe mai ia latou. Ua faaopoopo le masima i aano o manu.
    5. O fualaau faisua ua toe faafoi i le apa, faʻafeinu le vai, o lenamon ma masima e sasaa e tofo. Faʻatasi, o meaʻai e kuka mo ni nai minute.
    6. E tumau pea ona sasaa le tausoga i totonu o le koneteina, tape le vevela, ufiufi le fagu ma se tapuni, ma tuu i luga o le ogaumu seia oʻo ina gauai atoa le vai i le paluga.

    O le pasesa faʻamaʻaina e faʻapipiʻi i le mea faʻamamaina i le taimi lava lea ao lei faia.

    E faʻafefea ona kuka i Moroccan?

    O lenei faʻataʻitaʻiga o le ipu e aofia ai le faʻaaogaina o se fuainumera tele o fualaau 'aina ma mea manogi. Faatasi ai ma i latou: 2 pcs. 4 radishes, turnips, tamato ma aniani kāloti ma le zuciniini laitiiti, o le pauna o le paukiki, o le fusi o coriander twigs, o se pine o le faʻaogaina o le eleele, o le mumu, pepa uliuli, masima. E manaʻomia foi ona e ave le 750 g o soʻo se aano o manufasi ma gaʻo, 130 g moa chickpeas, suauu, vai.

    1. O fasi fasi manu, coriander, masima, mea manogi uma ma sisi tiki tipi ua lafoina i le apa. O se vaega itiiti o le vai e faaopoopo atu i oloa, ma o le a gaosia mo le 12-15 minute.
    2. E ufiufi Tomatoes i vai inu ma solo ese paʻu.
    3. E sasaa le ulu i totonu o se ipu lapopoa, sasaa ma le suauu manogi ma paʻu i lenei meainu eletise.
    4. 1 le sipuniti e faaopoopo i le afa lita o le vai mafanafana. masima masima. O le mea mulimuli e tatau ona solo lelei i se vai.
    5. E tatau ona faʻafefeteina le suasusu o le suka i le sua masima, ma fusi le tausoga (e pei o le suāuu). E tatau ona tumu atoatoa i le vai.
    6. O moa vavave e alu i se fagu aano. Ua faaopoopo le vai i oloa.
    7. O suamalie e faʻafefiloi i le masima masima e fufulu. Ona toe toilalo ai lea i luga o le laulau, aveese lemu ma fusi i le vai mafanafana. E toe faʻatolu ona faia le faʻatonuga. A maeʻa vaʻavaʻa taʻitasi, o le a faʻalauteleina le manogi o cereals.
    8. O fualaau faisua uma, tipi ma teu i ni vaega tetele, e auina atu i totonu o se ipu o aano o manufasi ma moa. E faaopoopo le masima i le masini e tofo ai, ma e sasaa ai se vaega fou o le vai. Faʻatasi, e kuka le meaʻai seia oʻo ina sauni fualaau faisua.
    9. E tolu taimi e tafe mai ai i luga o se ipu lautele. Liligi i luga o le mea atoa ma sau sau mai le apa. A maeʻa lena, i le ogatotonu o le ipu, o meaʻai e tuʻu saʻo i luga o le cereal, ma tuʻu fualaau faisua i luga.

    Sulu Sala

    O le meaʻai e talanoaina lelei e lelei tele fualaʻau fou i salakeke. Mo se faataitaiga, faatasi ai ma kukama (3 pi.) Ma le pepa mumu mumu (1 pc.). I le faaopoopo atu i fualaau faisua, e tatau ona e ave: 2 lala o le basil fou ma le aofaiga tutusa o le lanumeamata lanumeamata, 80 g o tausoga, 1 tbsp. apple cider vinegar, 2 punetēpu sua suamalie fou, suamalie, suauu olive.

    1. O fualaau suamalie ma kukama fou e tipiina i totonu o ni tamai cubes. O le fualaau faisua muamua e mafai foi ona kuka.
    2. Greens finely chopped with a sharp knife.
    3. E sasaa le kuka i le vai inu mo le 15 minute, a maeʻa ona tuʻuina atu lea o le lua teaspoons o le suauu.
    4. O oloa uma o loʻo tuʻuina atu i totonu o se ipu loloto, faʻafefe, faʻafeinu i le paluga o le sua o le lemon ma le vineta. I le faaiuga lava, e auina atu ia i latou sina suauu olive.

    O le meaʻai e faʻafiafiaina.

    I le gagana Sipaniolo

    O se meaʻai e saunia e tusa ai ma se fua masani masani a le Sipaniolo e masani ona aofia ai olive. Nai lo le vai, e sili mo ia le ave o le paluga pipi (450 ml). E tatau foi ona e faʻaaogaina: 1 talo ata, 1 tbsp. cereals, 470 g o le paluga o le eleele, le afa o le sipuni paepae, 2 cloves o le garlic, afa afa o olive, o se pine o le masima, alatele caraway ma mago lau lau.

    1. O se ipu vai e aumai i se mea e vevela, pe a maeʻa ona alu ese le afi, ma auina atu le tausoga i le apa.
    2. O le meaʻai e falai i le suauu seia oʻo i le afa kuka. I le faagasologa, e tatau ona e tipiina i ni vaega laiti ma se sipuni.
    3. O aniani ua tipi, kilikisi, masima ma taimi uma e auina atu i le fasi meaʻai. O mea e faʻaaogaina e faʻafefe faʻatasi mo ni nai minute.
    4. E sasaa le sua o le povi i totonu o le atigipusa e iai aano o manu ma fualaau faisua, ma o olive e tipi i fasi moa ua sasaa. A maeʻa pe a ma le 5 minute, ona faaopoopo lea o poloka o le logo. Lave le masini seia oʻo ina faʻaitiitia le faʻafefete i le pusa pe a ma le 2 taimi.
    5. Faʻafesoʻotai le tausoga o loʻo faʻafeiloaʻi i totonu o se pesini loloto ma sina tatalaina i se vavae. O luga e sasaa mai i le paluga o meaʻai mai le apa.

    Pork couscous - laʻasaga i lea laasaga fua

    Afai e le faʻafefete le kuka i mea o le kalori o le ipu, ona mafai lea ona ia saunia se togafiti a le tausoga ma le puaa ma le suamati. Mo lenei mea e tatau ona e faʻaaogaina: 350 g aano o manu (pulp), 2 aniani laʻitiiti, 1 tbsp. cereals ma le aofaiga o le vai, 350 ml o le tomato, suamalie, masima, mea manogi.

    1. O gaʻo ua tipiina i totonu o ni nai fusi ma falai i le pata seivagana ua vaivai.
    2. O fasi meaʻai o le puaa o loʻo auina atu i le fualaʻau. Faʻatasi, o mea e gaosia e kukaina seia oʻo i se meaʻai suamalie i luga o le aano.
    3. E sasaa le sua o le Tomate i totonu o le fagu, o le masima e faʻafefe, faʻafefe, ufiufi i se tapuni ma aumai i se vevela.
    4. Ona mafai lea e oe ona faʻaitiitia le afi, ma faʻapipiʻi le fuvy o le lumanaʻi i luga o le vevela vevela mo le 25 minute.
    5. O le sima o le masima ua auina atu i le tausoga, ma ua uma ona sasaa le oloa i le vai fefe ma ufiufi i se tapuni.
    6. A maeʻa le 5 minute, ona tatala lea o le cereal i se tui ma sasaa i totonu o le apa ma aano o meaʻai.
    7. A uma ona faʻafefiloi, e mafai ona aveese le ipu mai le vevela.

    O le togafitiga e faʻaaogaina i fualaau faisua fou pe tipi.

    Taʻu meaʻai ma masini pati

    E sili ona lelei le ave sieti tomati mo sea ituaiga ipu. I le faaopoopo atu i tomato laiti (2 tbsp.), E tatau ona e faʻaaoga: 2/3 ipu pata, 60 g nati pine, lemon peel ma lona suamalie, 60 ml o le suauʻu olive, se vaega o moa fou, masima, pepa. O loʻo faʻamatala auʻiliʻilia i le auiliiliga le auala e saunia ai se tausoga ma fualaau faisua.

    1. Tomato ua gaugau i le tasi le apa i soo se ituaiga vevela, sasaa ma se sipuni tele o le suauu olive ma auina atu i se ogaumu vevela seia faamaluluina.
    2. Ua sasaa atu tane i le vai inu ma totoe mo le 8 minute.
    3. O loʻo tuʻuina atu Tomatoes i totonu o le pusa faʻatasi ma le tausoga fulafula (faʻatasi ai ma le sua ua faia i le taimi o le taoina). O loʻo iai ni patipi faaopoopo, o loʻo totoe pea suauu, moa felaʻoti, lemon peel ma le sua, masima, soʻo se taimi e filifilia.

    A maeʻa ona faʻaosoosoina, o le ipu e faʻapipiʻiina i le laulau.

    Se fualaau suamalie ma faigofie mo se masini fai kuka

    E matua faigofie lava ona kuka le tausoga i se fai kuka taofi. O le masini e tatau ona i ai le "Soup" mode. I le faaopoopo atu i cereals (1 tele-tioata), e tatau ona e ave: 2 taimi sili atu vai, 1 pc. aniani ma kāloti, 70 g pata, o se pine o le masima.

    1. O gaʻo ma kāloti pe a uma le tapuni e kuka i le "Frying" mode i le pata seivagana vaivai.
    2. Ua sasaa le masima i totonu o le koneteina, ua sasaa le vai ma ua amata le polokalame "Soup".
    3. A maeʻa ona fufulu le vai, e mafai ona e faʻaopopo le tausoga i le ipu, faʻafesoʻota le masini i le "Heating" mode mo le 17 minute ma tapuni le tapuni.
    4. A maeʻa le taimi atofaina, o le a saunia atoatoa le meaai.

    O le tele o tagata nonofo i le Maghreb o le meaai autu lea. I totonu o nei atunuu, ua kukaina paluga toetoe lava o isi aso uma, suia suiga, mea faaopoopo ma mea manogi. E i ai pea Couscous i le laulau fiafia.

    O se falaoa lauiloa tele o le tausoga ma se tamai mamoe, lea e fafagaina i moa, o fuamoa ua kuka ma vine. E mafai ona avea le suamalie ma se meaʻai, ua saunia i fatu rimoni, aso, almonds ma le sesame halva. Taumafai ma oe ipu faʻapitoa o tausoga vaʻaia!

    O a eseesega?

    E masani lava o fesili e tulaʻi mai e uiga i tausoga - e faʻafefea ona suia i fualaau? O le au faipisinisi o loʻo le mautonu le suʻesuʻeina o vaʻa eseese i luga o fata o supermarkets, e leai se foliga tutusa ma foliga vaaia, ae masani lava o se mealilo atoatoa mo se tagata faatoa sau e kuka. Aemaise lava, tausoga, bulgur, millet, quinoa foliga foliga tutusa i foliga vaaia ...
    Pe i ai i Berber ni eseesega taua mai le Bulgur? E vavalalata ma e tutusa le mea e tasi?
    Bulgur, semolina ma tausoga e faia mai i fua eseese. Semka ei ai sina vaega itiiti. Bulgur - saito saito, ufiufi ma salu. O le gasegase o se fua o le tele, ae o nei meaʻai uma e maua mai i le cereal e tasi, o lea e le mafai ona fai mai e sili atu ona aoga - semolina, couscous poʻo bulgur.

    O le a le eseesega i le va o le quinoa ma le tausoga? O fualaau e lua e foliga tutusa, ae faia mai i laau eseese eseese, o quinoa e le o ni meaʻai, ae o fatu o se fugalaau. E sili atu ona matauina lenei mea pe a uma le kuka: o quinoa e pei o le caviar i le faifai pea, e oso i le gutu. O le vailaʻau faʻasolosolo o quinoa e sili atu ona tutusa ma le susu nai lo gaʻo masani.
    O le a le eseesega i le va o tausoga ma le maila? O oloa e foliga tutusa lava i foliga vaaia, ae faia mai i fualaau eseese: afai o le uluai cereal e faia mai le saito, ona sosoo ai lea o le lona lua mai le millet.

    Masalo o le ae fiafia foi e iloa le ala e aoga ai le araisa ma leaga? Faitau faʻamatalaga uma e uiga i lenei croup iinei ...

    Vailaau faʻamaʻi

    O le faʻaaogaina o vaʻai tausoga e lelei tele: e le o se mafuaʻaga e lauiloa ma alofaina i le tele o atunuu.
    O le aoga o le taumafataga o cereals e 375 kcal mo le 100 g.
    Kbzhu 100 g tausoga:

    • 13 g porotini
    • 0.6 g gaʻo
    • 77 g o suauu.

    O le tuufaatasiga o tausoga e matua manaia aua o loo i ai le tele o vaega taua:

    • vitamini - o se lisi toetoe lava atoa le lisi o vaega B, PP,
    • amino acids
    • gaʻo gaʻo
    • minerale - phosphorus, magnesium, manganese, apamemea, ma isi.

    Mo tagata e le faʻaaloalo i meaʻai o le cereal, e taua le iloa pe o iai se tamaʻi pusi. O Berber e faia mai le saito, o le mea lea, e le masalomia, o le oloa e aofia ai le paluga.
    O le fuainumera glycemic index o cereals - 65 iunite - e faatatau i le ipu i le aofaʻi o maʻisuka faatagaina, o le tausoga e aofia ai "lemu" gaʻo gaʻo, o lona uiga o le a mafai ona aloese mai le oso i le toto suka i le maʻisuka.

    O le a le aoga

    O aoga aoga o tausoga, pei o soʻo se cereal, e tele:

    • O se punavai foi o le malosi, o se faleteuoloa o vitamini ma elemene, faaleleia atili le gaioiga o totoga i totonu,
    • O le oloa e faʻamalosia ai malosiaga puipuia, e fesoasoani i le tino e tetee atu i mea faʻavaivai,
    • O Krupa e lelei mo tagata o loʻo auai i le mafaufau: faafetai i le i ai o vitamini B ma gaʻo gaʻo (Omega-3 ma le 9), faʻaleleia mafaufauga, manatua, ma le gauai. O le popole o le tino i le tino e faʻamautuina, o le vaivai, le mautonu, le fiafia, ma le le mautonu ua faatoilaloina. Faateleina le malosi ma lagona,
    • O Berber o se mea sili ona aoga i le fualaau oona, ma o le lelei o le galueaina o le mea e gaosi ai meaʻai e faaosofia. Cereals e taua tele mo le faʻaogaina o le maʻi: manava ma le manava. O lenei oloa e faʻatagaina e oʻo lava i le gastritis ma le pancreatitis: o le falaoa faigofie faigofie e le afaina ai le manava, ei ai se mea teutusi,
    • O le potassium i le tuufaatasiga o pata e faamalosia ai puipui o toto toto ma le fatu o le fatu, e faaosofia ai le gaioiga o le hematopoietic. E le gata i lea, ua faʻaitiitia le cholesterol,
    • E umi le uumi o le autalavou: mo e alolofa i lenei falaologa, o le paʻu e mama ma sili atu, lauulu - maloloina lelei ma malosi,
    • O le oloa e faʻaosofia ai le gaosia o hormones i feusuaiga i totonu o fafine, toe faʻaleleia le toto i le taimi o le faʻagasologa, faʻafefe tigaina,
    • O Berber e faʻamalosia le faʻaogaina o le masukuleti, faʻaititia le aʻafiaga o faʻamaʻi faʻatasi,
    • O le oloa e alofagia e tagata taʻaalo, e pei e aofia ai le seleni - o se elemene e aofia ai i le fatuga o maso maso,
    • E mafai ona e 'ai ma se meaʻai: e toe faʻaleleia le paleni o le malosi, e aofia ai le porotini - o le fale o le maso mass,
    • O le i ai o le gaʻo susu i le pata e faʻaaoga ai le faʻatagaina mo le mamafa o le mamafa: e mafai ona e 'ai le falaoʻo mai le pusa mo le' aiga o le taeao (e aunoa ma se suauu), poʻo le 'aiga o le aoauli (faatasi ai ma fualaʻau kuka). O le a alu se taimi umi mo le fiaai
    • E manaʻomia le aofia ai o pata i taumafa a tamaiti: meaʻai mo le 'aiga o le taeao mo tamaiti o le a tuʻuina atu le malosi mo le malamalamaaga o le lalolagi mo le aso atoa, faʻaleleia le faagasologa o le taulotoina, faʻatonuga,
    • I le taimi o le maitaga, o loʻo faʻaalia foi le oloa: o le i ai o le siama gaosi e fuafua lona aoga, aemaise lava i le amataga. O lenei vaitamini o loʻo aʻafia i le atinaʻe tatau o le tamaititi, i le faʻasalalau lelei o ona uiga lelei,
    • Aʻo susu susu, e faʻaleleia e le tausoga le taua ma le taua o le susu, ma e aʻafia ai foʻi le soifua maloloina o le tina. Faʻamaloloina le vaivai ma le atuatuvale. Faatasi ai ma le GV, e tatau ona faʻaaogaina le oloa e faifai malie e siaki ai le i ai o faʻamaʻi i le tamaititi.

    O le a e iloa uma auiliiliga e uiga i aoga o le tausoga mai le vitio:

    Ma e faʻafefea ona faʻaaogaina le meaʻai mo le tino? O Buckwheat e tulaga ese i lona tuufaatasiga kemikolo. O se vaega tāua o le laulau faʻavaitaimi o loʻo i ai iinei i suiga eseese. Faitau atili e uiga i le faʻailoa i lenei tusiga ...

    Contraindications

    O le faʻaleagaina o tausoga e ono mafua ai le gaʻo: ae ui i lea, o le oloa e maualuga tele-kalori. O le inu o le falaoa o le a mafua ai le pagatia i le manava, le toʻa, tiga.
    E le mafai ona e 'ai fualaʻau ma se allergy i le kulupena ma vaega o loʻo faia ai le oloa. Croup, e ui lava i le igoa tele, e leai ni mea e le masani ai mo o tatou manava. E faʻatagaina le faʻaaogaina naʻo le i ai o allergies, o le le faʻamaoni ma le gaʻo.

    Faʻamatalaga Faʻatau

    O se mea sese le manatu o le tausoga e na o se paʻu. E faitau selau avanoa mo taumafataga o cereal. E saunia mai le meaʻai (faaopoopo le meli, fualaau mamago ma le pata), faaopoopo i soupeti ma saula, ma faʻaaoga foi e avea o se vaega i salakeke.

    O le lelei lelei o le tausoga e tao, tao, fuālaʻau 'aina, ituaiga o aano o manufasi, iʻa ma iʻa. O lenei mea teuteu e lelei lelei i le sua o le tipolo, faapea foi ma le pata. O le mea lautele, o lenei cereal e sili ona taua mo le mea moni o loʻo faʻafefiloi uma lava soʻo se sau.

    O se vaega o le kuka o le fafie o le saoasaoa. 2-5 minute o kuka e lava, ma ua saunia le pusa. E mafai e le 'aufaipese o se soifua soifua maloloina ona kuka ni kosi i se isi auala - vaʻa. E sasaa le ulu i totonu o se fafie ma tuu i luga o se ulo e fufulu vai (pe faʻaaogaina le fafie eleʻele).
    O le isi metotia o sauniuniga o le a faʻatagaina ai le faʻasaoina o mea aoga uma o le saito: o le cereal e sasaa i le palu faʻafefe ma faʻafefete mo le 15 minute e aunoa ma le kuka.
    Couscous o se auala sili lea e faʻavasegaina ai le lisi e ala i le 'aina o meaai masani. E pei o soʻo se meaʻai, e le tatau ona faʻaleagaina: o le masani lelei e tasi i le aso, e le sili atu ma le faatolu i le vaiaso.

    O le a lenei oloa?

    Mai lava i le amataga, o le millet na taʻua o le tausoga, ma na o le taimi lava lea na faia ai le fatu o le saito mai le saito. I fafo, e foliga tutusa ma laisi araisa, o lona tele e 1-2 mm. O le atunuʻu i le taimi nei e le o faʻamautuina.

    E tusa ai ma nisi o ala, o Morocco lea, e tusa ai ma isi Libya poʻo Tunisia.E le gata i lea, i setete taitasi, o le masani o tapenapenaga e matua ese lava. Mo se faataitaiga, i Algeria ua faia mai semolina. Ina ia faia lenei mea, e palu faatasi ma le suka ma fuamoa, pata ma le fefete. I Tunisia, o laʻititi ma le itiiti o saito e mafaufauina, lea e faʻafefiloi ma le suauu olive ma vai.

    O lea o le a le tausoga? Na muai fai mai o le amataga o le millet. Faʻafetai i le faʻaleleia atili o le gaosiga, na amata ona latou faʻaogaina le saito - ituaiga susu ma faigata. Ina ia maua le fua tutusa o le saito, na teu ai le tausoga. I le taimi nei, o gaioiga uma e faʻainisinia.

    O le Croup le mea lea:

    • B vitaminio se punavai o le malosi
    • uʻameamafai ona vave faʻafouina le toto poʻo le faʻafouina,
    • paluga e faʻafaigofie le paleni o le vai,
    • fumelamamanuina e faamalosia ai musika ma ponaivi mea,
    • apamemeafaʻamalosia le maualuga o le hemoglobin,
    • gaʻo e toe faʻafouina ai le malosi
    • filo meaaimafai ona faʻafaigofieina le vaega o meaʻai.

    Mea aoga

    Couscous o se oloa lea e matua faigofie lava ona ufiufiina e le tino, o lona uiga o le aʻafiaga i luga o le fualaau oona e tulaga ese lava le lelei. E le gata i lea, o le tino atoa e maua le malosi o le malosi ma le manuia.

    O faʻaogaina o oloa faʻapitoa:

    • faʻamamā le iniseti mai toxins, o loʻo lelei le aʻafiaga o le vaega o meaʻai,
    • vave saturates ma mo se taimi umi tausia ai se lagona o le nofo malie,
    • faaitiitia le toto cholesterol,
    • fesoasoani e faʻaleleia lelei le calcium
    • osofaia le le mautonu ma faʻamalosia le faʻalavelave puipuia, faateleina le hemoglobin,
    • fesoasoani e tauivi ma le atuatuvale, gasegase faifai pea, siitia le malosi,
    • faaosofia ai le faia o faiʻai, faʻamautuina le paleni-masima ma le faʻaaoga pea,
    • e gaosia ai lauulu ma paʻu paʻu, e faʻalavelave ai lona matua,
    • fesoasoani e taofi le lauulu o le lauulu ma taofia ai le lauulu sinasina,
    • e aʻafia ai le galuega a le loto, e puipuia ai le atinaʻeina o le maualuga.

    E taua foi le iloa o le tausoga e le mafai ona suitulaga mo fafine maʻitaga, talu ai ona o le i ai o le nucleic acid e fesoasoani i le atinaʻe masani o le fetus ma faʻaitiitia ai faʻalavelave faʻafuaseʻi. E le gata i lea, mo tamaiti e sili atu ma le tausaga, o se mea lelei tele lea i le taumafataga. E faʻaleleia le faʻaogaina o le tino ma faʻaleleia le moe a le pepe.

    Tusa ma le maʻisuka

    E i ai le tusa ma le 65 iunite o le faasinomaga o le glycemic index, ae o lenei gaʻo e faʻapupulaina ai le kulūkose, e ui lava i le lemu tele. Ma o le faasinomaga igoa o le tausoga e kuka kuka e maualuga atu.

    O lenei oloa e mafai ona suia i isi e tele atu vitamini ma minerale. I le taimi lava e tasi, e le o se mea talafeagai le lafoai atoa o se oloa lelei.

    I nai vaega laiti, e mafai ona faʻaaogaina ma e le afaina ai. O le mea autu i lenei tulaga o le mulimuli lea i tulafono o kuka. Lalo o nisi o fualaʻau e mafai ona talafeagai mo le maʻisuka.

    Fualaau aoga

    O le masani masani mo le kukaina o soʻo se cereal o le suauʻu suauʻu ma le faʻaopopoina o fualaʻau ma aano o manufasi. Ae ui i lea, mo le maʻisuka ma i latou e mananao e aveesea le mamafa, e lelei tele le vavaeeseina o le suauʻu ma faʻaaoga nisi auala masani.

    O le filifiliga pito sili ona lelei o le faʻafefe ma fualaʻau, lea e aofia ai mea nei:

    • 200 gr. tausoga
    • tasi karioti
    • 100 gr. sana mala
    • tasi talo ata, sili ona mumu,
    • 100 gr. pi (e mafai ona faʻaaoga pe faʻaaoga poʻo fou),
    • tasi laʻau o le kalaka
    • basil ma cilantro,
    • o se sipuni o le suauʻu olive.

    Ina ia saunia fualaau faisua, e tatau ona e tipi ma fefiloi ma falala, pi ma sana. E leai se mea e tatau ona fai i le kuka. Ua lava lea e sasaa ai vai inu i luga o mea uma ma tuu i luga mo le 20-25 minute, mulimuli ane o le a saunia le ipu. Pe a auauna atu, ia teuteuina i lau o lauusiusi.

    E le gata i fualaau faisua, e mafai ona e faʻaaogaina aano o manu. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia mea nei:

    • 300 gr moa moa,
    • 250 gr tausoga
    • 250 gr sana, peʻa lanumeamata, pepa ma aniani,
    • 300 ml o vai poo le susu.

    Ina ia saunia lenei ipu, e muamua ona e tipi le aano i totonu o ni kopa ma fulu mo le 5 minute.

    E tatau ona faaopoopo i le aano o manu fasi, sasaa suavai poʻo le susu ma sasaa i totonu o le cereal. Ma le isi, e tatau ona fefiloi mea uma, masima e tofo ai ma ufiufi. O mea uma e tatau ona faʻaaoga i luga o le vevela vevela mo le 5 minute.

    E le gata mo le itu o ipu, e mafai ona avea ma vaega o soupeti ma salakeke. Ina ia saunia le salati, o kukama ma tamato e masani lava ona faaopoopoina, o mea uma e fefiloi, faʻafefea i le olive olive ma le sua o le tipolo.

    Soup e mafai ona saunia mai vaega nei:

    • afa afa o tausoga,
    • tasi kāloti ma le anisi,
    • 3 cloves o le kalama,
    • se pauna o tamato,
    • tasi ma le afa lita o le vai,
    • olive suauu
    • mea manogi (pepa uli, coriander, zira, mint, ma isi),
    • cilantro mo teuteuga.

    Ina ia saunia le ipu, o le laasaga muamua o le tipiina o kāloti, aniani ma le kalaka. E aoga le paʻuina mai tamato ma tipi i totonu o kupita. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona faʻafefiloi i le faʻafefe vai mo se minute. A maeʻa lenei mea, e tatau ona faʻaopopo le suauʻu i le apa ma faʻamalamalama lelei ia aniani.

    Ma le isi, o isi fualaau faisua o loʻo faʻaopoopoina ma tafe mo le 5 minute. I le isi laasaga, e tatau ona e sasaa vai, masima ma faaopoopo mea manogi, faʻatali mo le faʻala. Pe a faʻaputu le vai, e tatau ona faʻaopopo le cereal e aveese ai ipu mai le afi. A maeʻa le 10 minute, o le a saunia le ipu.

    Vitio aoga

    Couscous o se oloa aoga lea e matua taua tele mo tamaiti, o tagata matutua ma tagata taaalo, aua e mafai ona vave faʻapalapalaina le tino ma e tele mea aoga. Ae ui i lea, e matua faʻaeteete lava le faʻaaogaina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, talu ai e telegese, ae o lenei cereal e mafai ona faateleina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O le mea lea, e taua le aua nei faʻaleagaina, ae e mafai ona e faʻasalalau le taumafataga 1-2 taimi i le vaiaso ma ia manatua o le maualuga o le kalori oloa e le manaʻomia ni vaega tele.

    • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
    • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

    Aoao atili. E le o se fualaau faasaina. ->

    Tuua Lau Faamatalaga