Suesuega mo le maʻisuka

Palola 300: faatonuga mo le faʻaaoga ma iloiloga

Igoa Latina: Berlithion 300

ATX Code: A16AX01

Mea gaosi gaosi: Acetio o le Thioctic (Thioctic acid)

Foafoa: Jenahexal Pharma, EVER Pharma Jena GmbH, Haupt Pharma Wolfratshausen (Siamani)

Faʻafouina faʻamatalaga ma le ata: 10.22.2018

Tau o falemaʻi: mai 354 rubles.

O le mataupu 300 o se sui o le metabolic.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

  • taulaʻi mo le sauniuniga o se vaifofo mo le afaina: o se vaifofo manino o se lanumeamata lanumeamata-lanu samasama o le 12 ml i le tioata tioata ampoules ma se laina paʻu (paʻepaʻe paʻepaʻe) i le pito i luga o le amipoule, 5, 10 poʻo le 20 pi. i pusa pepa pepa (fata), i se pepa pepa pepa 1 afifi,
  • ata vevela: lapotopoto, biconvex, ma se lamatiaga i le tasi itu, samasama samasama, o se vaega o loʻo felafoaʻi e faaalia ai se lanu samasama lanu samasama o le 10 pcs. i totonu o pusa tioata (paʻu), i se pepa pepa pepa o le 3, 6 poʻo le 10 pepa.

O le gaioiga malosi o le vailaʻau: masima ethylenediamine o le thioctic (α-lipoic), i le 1 papa ma le 1 ampoule o le concentrate, i le tulaga o le thioctic acid, e aofia ai le 300 mg.

Tagata faʻaaogaina o le mafaufau: propylene glycol, ethylene diamine, vai mo tui.

Isi vaega o papa maʻa:

  • meaʻai: croscarmellose sodium, magnesium stearate, povidone (K = 30), lactose monohydrate, cellulose microcrystalline, diologide colloidal,
  • ata vali ata: afifi vai ma Opadry OY-S-22898 samasama, e aofia ai le sodium lauryl sulfate, dioxide (E 171), hypromelilose, parafura vai, sunset samasama samasama ma quinoline samasama (E 104).

Pharmacodynamics

O le thioctic acid o se coenzyme mo le decarboxylation o α-keto acids. O se vailaau faʻamaʻi o mea tuusao ma le le faʻaaloalo (vaʻaia faʻamalosi saoloto). Puipuia o siama mai le faaleagaina e ala i le faaleagaina o oloa, faateleina ai le gaioiga o meaola o le antioxidant glutathione, faaleleia atili le tafe toto ma le microcirculation. Auai i le faʻatonutonuina o le lipid ma le carbohydrate metabolism, faʻapupulaina le maualuga o le glycogen i le ate, faʻateleina ai le fesuiaiga o le cholesterol. I le maʻisuka, o le a faʻaitiitia ai le faʻavaeina o oloa faaiu o le faasolosolo malie o le puipuia o aʻafiaga i siama nasu, faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose glucose ma le inisalini, ma faʻaititia ai le metabolism o le glucose, ma faʻaitiitia ai le faaputuputuina o metabolites mamai i foliga o polyols, ma faʻaitiitia ai le fula o le tino. O le auai i le metabolism o gaʻo, o le α-lipoic acid e faateleina ai le biosynthesis o phospholipids (aemaise le phosphoinositol) ma faʻaleleia atili ai le faʻaleagaina o le fausaga o siama.

O le vailaʻau o le thioctic e aveesea ai aʻafiaga o pyruvic acid ma acetaldehyde (metabolite oona), e faʻamaonia ai le faʻasalalauga o aʻafiaga o le neura ma le malosi o le metabolism, e faʻaitiitia ai le tele o le faʻavae o molini radical free, hypoxia endoneural and ischemia, thereby weakening such manifestations of polyneuropathy as paresthesia, numbness, pain and burn sensation in lima.

O le mea lea, o le vailaʻau e faʻaleleia ai le gasegase o le lipid, o le antioxyidant, hypoglycemic and neurotrophic effects.

O le gaioiga malosi, faʻaaogaina i le ituaiga masima o le ethylenediamine, e faʻaitiitia ai le matuia o aʻafiaga o aʻafiaga e aʻafia ai i le thioctic acid.

Pharmacokinetics

Faatasi ai ma le puleaina o le aciso-lipoic i le fualaau o le 600 mg, o le maualuga o le plasma concentration e tusa ma le 20 μg / ml ma e matauina pe a uma le 30 minute.

Pe a ave ma Berlition 300 papa, o le gaioio o le gaiolo e vave lava ona maua mai i le gastrointestinal tract. O le maualuga maualuga o le plasma e oʻo ile 25-60 minute. O le bioavailability atoatoa e 30%. O le tele o tufatufaga e tusa ma le 450 ml / kg. E faʻaititia le faʻaitiitia o mea taumafa.

O le fualaau faasaina ei ai le aafiaga o le "uluaʻi fua" e ala i le ate. O le iʻuga o le faʻalavelave ma le faʻamaʻiina o le filifili o le itu, o le faʻavaeina o metabolites e tupu.Ole faʻamaonia ole plasma ole 10-15 ml / min / kg. E mafua mai i fatugaʻo (mai le 80 i le 90%) i foliga o metabolites. O le afa-ola (T1/2) - oʻo atu i le 25 minute.

Contraindications

  • tausaga e 18 tausaga
  • maʻitaga ma lactation,
  • hypersensitivity i so o se mea o le vailaʻau.

I le ituaiga pepa, o le Berlition 300 o loʻo faʻasaina foi i le tulaga o le lactase, le gasegase lactose ma le glucose-galactose malabsorption syndrome.

Faʻalautele mo le fofo mo le faʻasusu

O le fofo e saunia mai le concentrate e faʻatinoina lemu (mo le itiiti ifo i le 30 minute) faʻatasi ma le inumaga i aso taitasi o le 300-600 mg (1-2 ampoules) i le vasega 2-4 vaiaso. Ma le isi, o le tagata gasegase e faʻafeiloaʻi i le laupepa pepa o le vailaau faʻasaina ma 1-2 laulau i aso taʻitasi ua faʻamatalaina.

O le umi o le auala lautele o togafitiga ma le manaʻomia mo lona toe faia o mea ua fuafuaina e le fomaʻi taitoatasi.

O se fofo mo le puleaina o le tino e saunia vave aʻo le i faaaogaina. Mo lenei, o mea o loʻo i le 1-2 ampoules e faʻamaluluina i le 250 ml o le 0.9% sodium chloride solution. O le gaioio o le thioctic e malamalama i le malamalama, o lea e tatau ai ona puipuia le fofo sauniuni mai ia te ia, mo se faataitaiga, e faʻaaoga ai le pepa alumini. I se nofoaga pogisa, e mafai ona teuina le mafaufau ile vavae mo le silia ma le 6 itula.

Palama vali ata

Fualaau 300 pusa e tatau ona tautala faʻafofoga 1 taimi i le aso 30 minute ao lei faia se taumafataga, folo atoa ma inu tele vai.

O tagata matutua e masani ona faatonuina le 600 mg (2 papa).

O le fomaʻi e fuafua le umi o le togafitiga ma le manaʻomia mo vasega faʻaopoopo taʻitasi. E mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau mo se taimi umi.

Faʻasalaga

I le tulaga o le faʻalavelave maualuga, maʻi tiga, ita, ma le vomia e mafai ona tupu.

I tulaga ogaoga (pe a ave le thioctic acid i se fualaau e sili atu ma le 80 mg / kg), e mafai ona faia mea nei: faʻalavelave matuia i le paleni o le acid-base, lesesese acidosis, le mautonu po o le psychomotor agitation, faasalalauina le syndrome coagulation, musika skeletal muscle necrosis, geneticised seizures, hemolysis, , taofiofia o gaʻo o le ponaivi, hypoglycemia (e oʻo i le atinaʻe o coma).

Afai e te masalomia le soona inu, e fautuaina le falemaʻi faʻafuaseʻi. Muamua, latou te faia le tele o auala talafeagai mo le faaonaponei: latou te mafua ai le vomiting, fufulu le manava, faamalama ua gaosia, ma isi. O le togafitiga o le lactic acidosis, o le gasegase lautele ma isi aafiaga lamatia o le inupia o se faailoga lea, na faia e tusa ai ma mataupu autu o le tausiga ogaoga faaonaponei.

E leai se vaifofo faapitoa. O metotia o le filiga faʻatasi ai ma le faʻamalosia o le faʻamaʻapeina o le gaioiolosi, o le hemoperfusion ma le hemodialysis e le aoga.

Faatonuga faapitoa

Faatasi ai ma le puleaina o le fualaau faasaina, e mafai ona atiaʻe ai le gasegase o le hypersensitivity. I le tulaga o faʻamaoniga e pei o le toso, malaise, leu, Berlition 300 e tatau ona faalēaogā vave.

O le ava malosi e faʻaitiitia ai le aoga o le gaioiopi, o le mea lea, i le taimi o togafitiga ma, afai e mafaia, i le va o vasega, e tatau ona e aloese mai le inu ava.

O le fofo ua saunia mai le lyophilisate e tatau ona puipuia mai le faʻaalia i le malamalama.

I maʻi e maua i le maʻisuka e maua mai i luga o fualaau oona poo le inisalini, o le kulukose plasma o le maualuga e tatau ona mataʻituina, aemaise lava i le amataga o togafitiga ma le pipiʻi 300. Afai e tatau ai, e tatau ona fetuutuunai a latou fuainumera e aloese mai ai i le atinaʻe o le hypoglycemia.

Tina ma le lactation

I suʻesuʻega faʻapitoa mo le faʻamalosia o le gasegase, e leai se lamatiaga ua faʻaalia e tusa ai ma le fausiaina o meaola, mea faʻapitoa o le fualaau faasaina ma lona aafiaga ile atinaʻe o tama.Ae ui i lea, e le lava le aoga i le faʻaaogaina o le thioctic acid i lenei vaega o tagata mamaʻi, o le mea lea o le tofiaina o le Berlition 300 i le taimi o le maitaga ua faʻasaina.

E le o iloa pe o le gaioio o le thioctic e ulu atu i le susu o le tina, ma o le mea lea o loʻo faʻasaina foi le vailaʻau i le taimi o le lactation.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

E mafai ona gaosia e le vailaʻau o le thioctic complexes maʻalaʻau ma metala; o lona faʻaoga tutusa ma le uʻamea ma le magnesium, ma le faʻaaogaina o meaʻai susu (ona o loʻo aofia ai le calcium), e le fautuaina. Afai e tatau ai, e tatau ona maitauina la latou fefaʻasoaʻiga tuufaʻatasi pe a ma le 2-itula i le va o tui.

O le suʻesuʻeina 300 e faʻaitiitia ai le aoga o le cisplatin.

O le aoga o le gaioiose acid e faʻaititia ai le ethanol.

O le fualaau faasaina e faʻaleleia ai le gaioiga o le inisalini ma vailaʻau o le hypoglycemic i le taimi e tasi.

O le vailaʻau o le thioctic e faʻapipiʻiina ma le suka, o le mea lea, ona o le le mafaatusalia, o le Berlition 300 e le mafai ona faʻaaogaina faatasi ma ni fofo i vaʻavaʻaveʻa vavave, vailaau a Ringer, dextrose, glucose ma fructose, ma fofo e tali atu i vaega SH.

Faʻamatalaga o le Berlition 300

O le fualaau faasaina e masani ona faatonuina mo maʻi o le maʻisuka ma le ate. O le tele o iloiloga o le Palola 300 e lelei, e le gata i fomaʻi ma nisi o gasegase ua togafitia. O le fualaau faasaina ua faamatalaina o le aoga ma e le o le mafuaʻaga o aʻafiaga. Ae peitai, e tatau ona na o le fomaʻi talafeagai e togafitia pe afai oi ai ni faʻamatalaga mo le faʻaaogaina.

Faʻamatalaga o fualaau faasaina, faʻasalaga tuʻufaʻatasia ma tuʻufaʻatasia

O le meafaigaluega e tele aʻafiaga:

  • faaitiitia le maualalo o le lipid,
  • faʻateleina le faagasologa o le metabolism o le cholesterol,
  • faaleleia le galue o le ate,
  • faʻaitiitia le toto suka.

O le suʻesuʻeina o se vailaʻau faʻasaina. O loʻo faʻamatalaina i se aafiaga vasodilating.

O le meafaigaluega e fesoasoani i le faʻavaveina o le faagasologa o le toe faʻaleleia o le tino ma faʻavaveina ai le faiga o gasegase i totonu. O vailaʻau faʻaaogaina e faʻaaogaina i le togafitiga o le osteochondrosis, polyneuropathy (diabetic, ava malosi).

Ole faia ole suega e faia i ni auala:

  • 300 mg tablets
  • i le ituaiga o se faʻaoga e faʻaaogaina mo le tui (300 ma le 600 mg).

O le vaega autū o le vailaʻau oona. I le avea ai o se elemene faaopoopo, o loʻo iai le Ethylenediamine ma le vai inu. Tuʻu atu i concentrates ma propylene glycol.

O le tuufaatasiga o maʻalaʻau e aofia ai le magnesium stearate ma le povidone. O loʻo i ai cellulose i foliga o microcristall, diokone, ma le laosela ma le sodium croscarmellose.

O le gaioiga poʻo le suʻesuʻega: o le a le mea sili mo le maʻisuka ituaiga 2

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o sea lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Le faʻaaogaina o le fualaau faʻamalosi O le siakiina mo le maʻisuka e puipuia ai le atinaʻeina o le polyneuropathy.

O le polyneuropathy o le maʻisuka o se maʻi lea e tupu i tagata gasegase i le amataga o le atinaʻeina o se togafitiga poʻo se taimi umi ao leʻi oʻo i lona uluai faʻaaliga. O loʻo faʻaalia i le faʻaititia o le toto i le toto (ischemia), faʻapea foʻi ma faʻafitauli o le tino i le neura. I le faaopoopo atu i le puipuia o le polyneuropathy, o le vailaʻau e faʻaleleia ai le gaioiga o le ate, faʻatulagaina le metabolism o lipids ma gaʻo.

Soʻo se tagata lona lua o loʻo maua i le maʻisuka vave faʻalogo pe mulimuli ane logo mai le fomaʻi e uiga i le atinaʻeina o le polyneuropathy syndrome. E tele naua tagata e aʻoaʻoina e uiga i le ate, e aofia ai faʻamaʻi tuga (cirrhosis, hepatitis). O le mea lea, o loʻo i ai se manaʻoga mo le puipuia o faʻamaʻi pipisi i le tala o le maʻisuka.

Talu ai nei, e lua fualaau faasaina ua maua ai le lauiloa - Berlition ma Thioctacid, lea e tutusa le aafiaga i le puipuia o le polyneuropathy o le maʻisuka.O lenei tusiga o le a fesoasoani ia te oe e iloa ai poʻo fea e sili atu - Berlition or Thioctacid?

Faʻaaogaina o mea tau vailaau faasaina

Talu ai o fualaau oona e tutusa lelei, latou te aofia ai le mea autu autu - alpha lipoic acid (isi igoa - vitamini N poo le thioctic acid). E i ai ni meatotino faʻaleaga.

E tatau ona matauina o le alpha-lipoic acid e talitutusa lava i le aafiaga o meaola i luga o vitamini o le vaega B. E faatino ai galuega taua:

  1. Alpha-lipoic acids e puipuia ai le fausaga o le suauu mai le faaleagaina o le peroxide, e faaitiitia ai avanoa o le atinaʻeina o patho tuga e ala i le fusia o tuusao saoloto, ma e masani lava ona taofia ai le matua o le tino.
  2. O le Alpha lipoic acid e taua o se tagata e galue i le faagasologa o le mitochondrial metabolism.
  3. O le gaioiga o le thioctic acid e faʻamoemoe e faʻaitiitia le kulukose o le toto, faʻateleina le glycogen i le ate ma faʻatoʻilaloina le faʻamalosia o insulin.
  4. Alpha lipoic acid e faatonutonu ai le metabolism o gaʻo, lipids, ma le cholesterol.
  5. O le vaega malosi e aafia ai neura o le gataifale, faʻaleleia atili o latou tulaga faʻatino.
  6. O le vailaʻau o le thioctic e faʻaleleia ai le ate, puipuia le tino mai aafiaga o mea i totonu ma fafo, aemaise lava le ava malosi.

I le faʻaopoopoga i le thioctic acid, o loʻo aofia ai le tele o mea faaopoopo: lactose, magnesium stearate, sodium croscarmellose, microcrystalline cellulose, povidone ma le silica dioxide.

O le vailaau faasaina o le Thioctacid, i le faaopoopo atu i le vaega galue, e aofia ai se vaega itiiti o le hydroxypropyl cellulose, hydroxypropyl cellulose, hypromelilose, magnesium stearate, macrogol 6000, titanium dioxide, quinoline samasama, indigo carmine ma talc.

Suesuega mo le maʻisuka

O le suʻesuʻega e faʻaaoga i le maʻisuka ia puipuia ai le polyneuropathy, o se tulaga e mafua ai le faʻaitiitia o le toto. E le gata i lea, e mafai e le fomaʻi vailaʻau ona faʻatagaina oe e faʻatonutonu le ate ma faʻaleleia le metabolism o gaʻo. Aʻo leʻi faʻaaogaina fualaau, e taua le faitau ma le faʻaeteete faatonuga.

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

O le vailaau "Berlition" ua faia i ituaiga e lua: taulaʻi mo le gaosia o se vaifofo mo tui ma papa. O le gaioiga malosi o fua o fualaau oona o le alpha lipoic acid. O pusa e 300 mg, ma o le mafaufau, e taʻua foi o ampoules, e aofia ai le 300 ma le 600 mg.

O isi vaega o le microcrystalline cellulose, acid stearic, povidone, lactose ma le diokide. O lapisi ma se lapotopoto lapotopoto ma se lanu samasama o loʻo i totonu o se afifi o 100, 60 poʻo le 30 fasi vaega, ma o le a manino le tufatufaina atu o ni masini.

Faʻatinoga o gaioiga

Alpha-lipoic acid, lea e taʻua foi o le thioctic, e mafai ona faʻaleleia le taumafa o neu, faʻamaonia le metabolism o le carbohydrate, ma faatonutonu le cholesterol. I tagata mamai e maua i le maʻisuka, pe a faʻaaogaina vailaʻau, o faailoilo o le pyruvic acid i le toto suia, faʻaleleia atili le ate.

E le gata i lea, o le vailaau mo togafitiga o le "Berlition" e faʻamaonia ai le gaioiga o neura lautele, o loʻo i ai se meatotino faʻasao ma le faʻamalolo.

Faatonuga mo le faaaogaina

Fualaau pipi

O le vailaau "Berlition" i le ituaiga o laupepa e faia i le tautala. I lenei tulaga, e le mafai ona kopiina ia laumei, ua maligi ma fufulu i le tele o vai. O le tele lava, o vailaʻau ua faatonuina mo le 1 laulau i le aso, lea e tatau ona faia i le afa itula ao lei faia le taumafataga muamua.

O le polyneuropathy o le maʻisuka e aofia ai le faʻaaogaina o le 600 mg o le vailaʻau faʻataʻitaʻi i aso taitasi. E taua le maitauina o le sao saʻo ma le umi o le faʻaaogaina o le "Berlition" e faʻamoemoeina e le fomaʻi, e fuafua i le ogaoga o le maʻi.

Avanoa "Faatalanoaga"

O le mafaufau mo le iniseti e faʻaaogaina i vailaau faʻapitoa, mo se faʻataʻitaʻiga, sodium chloride.E masani ona faʻaaogaina se kululu mo le faʻaofiina i totonu o le tino, aʻo e taua le faʻamautinoa e le pa'ū le la i luga o le vial ma le vailaʻau.

O faatonuga mo le faʻaaogaina e taʻu mai ai o le umi o togafitiga e le tatau ona sili atu ile masina. I le taimi o togafitiga, e taua tele mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ina ia siakiina e le aunoa le tau o le kulukose toto.

Contraindications

    tasi le le faapalepale i vaega taitasi o fualaau faasaina, tamaiti ei lalo ifo o le 18 tausaga le matutua, maitaga, lactation.

Faʻaiʻuga

O nisi taimi o le oloa vailaau faʻatau "Berlition" e mafua ai le itu o loʻo i lalo:

  1. Gaioiga o le gasegase: vomiting, faʻalavelave, tofo o le tofo, faʻaoʻo, manava.
  2. Faiga palapala cardiovascular: fatu faʻalavelave faʻafuaseʻi, mumu o foliga, tiga i tua o le sternum.
  3. Ogatotonu o le tino: o le ulu, o le fefe, vaeluaga vaʻaia.
  4. Faʻatonuga a le Allergic: mimilo, paʻu o le paʻu, mimiti ma le mu o le paʻu.
  5. Lautele: faateia, vevela tele, le vaaia o le vaaia o mea vaaia, faigata le manava, faaitiitia le pepa platelet i le gaʻo susu.

Analogs o vailaau mo togafitiga

O fualaau mo le maʻisuka "Berlition" o loʻo i ai togafitiga faʻataʻitaʻi nei, lea e aofia ai le mea taua e tasi:

    "Lipamide", "Lipothioxone", "Oktolipen", "Neuro lipon".

E le gata i lea, i totonu o potu o falemaʻi, o loʻo i ai foʻi vailaʻau e tutusa le faiga o gaioiga i luga o le tino e pei o le Palola. Muamua i togafitiga faafomaʻi, o vailaʻau faʻataʻitaʻi nei e faʻaaogaina:

O fomai e tosina atu le gauai o tagata i le mea moni e faapea ua matua faasaina le faia o se filifiliga e lagolagoina ai le faatulagaga o le Berlition. O nei lapataiga e fesootaʻi ma le mea moni e faapea, o le fualaau oona lava ia e mafua ona o le afaina tele i tulaga o le soifua maloloina. O lenei mea e matua moni lava mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, talu ai ona o loʻo feagai ma latou faʻafitauli faigata.

Afai e te masalomia soʻo se faʻamaʻi, e taua le faʻafesoʻotaʻi faʻapitoa i se fomaʻi, pe a faia e tagata tomai faapitoa se suʻega ma faʻamaʻi tatau, ma pe a maeʻa ona mafai ona latou faʻamaonia le fua saʻo. I lenei tulaga, o le a suʻesuʻe ma le totoa e le fomaʻi le tala faʻasolopito o le tagata ma ia amanaʻia ona uiga taʻitasi.

E foliga mai e le mafai ona togafitia le maʻisuka? O le faʻamasinoga i le mea moni o loʻo e faitauina nei laina i le taimi nei, o le manumalo i le taua faasaga i le maualuga maualuga o le suka suka e le oi lou itu ... A ua e mafaufau e uiga i togafitiga i le falemaʻi?

E manino, aua o le maʻisuka o se maʻi sili ona leaga, lea, afai e le togafitia, e mafai ona iu i le oti. O le fiainu, faʻanatinati faifaipea, vaʻaia le vaʻai ... O nei mea uma e masani ai oe muamua.

Faiaʻoga i togafitiga ole neuropathy o le maʻisuka

O le neuropathy o le maʻisuka o se tasi lea o faafitauli sili ona taatele o le maʻisuka malosi (DM). O lona tulaga masani, e tusa ai ma tusitala eseese, e 15.5-47.6% (Boulton A.J.M., 1997), ae ui i lea, e faalagolago i metotia o le suesueina o tagata gasegase, o le tele o le siakiina o le neuropathy o le maʻisuka e eseese mai le 10 i le 100%.

I totonu o faʻafitauli uma o le tino o le tino na feagai ma togafitiga faafomaʻi, o le neuropathy o le maʻisuka o loʻo i ai se tulaga maualuga. O le faifai pea o le atinaʻeina o lenei faʻalavelave faʻapupulaina i le matutua o maʻi, faʻapea foʻi ma le faʻateleina o le taimi o le maʻisuka.

O le neuropathy o le maʻisuka o se faaupuga faʻamatalaga e faatatau i soʻo se faʻalavelave i luga o le vaega o le tino, faʻaalia i le tino poʻo le faʻalavelave, mafua mai i le maʻisuka i le leai o nisi mafuaaga o le neuropathy. O le maʻi o le neuropathic e aʻafia ai faʻamaoniga mai vaega o le somatic and / or autonomous of the system nervous system.

Neuropathy e seasea ona tupu ile vavae ese, e masani ona faʻatasi ma faʻamaʻi eseese.E tusa ma le 400 maʻi faʻaleagaina e iloa ai le tele o faʻaaliga o le neuropathy, o le maʻisuka e sili ona taatele. E tusa ma le 1/3 o mataupu uma o le neuropathy lautele o loʻo maua i le falemaʻi e mafua mai i le maʻisuka.

O le suʻesuʻega o le neuropathy o le maʻisuka e mafai ona faʻatuina ma le faʻaaogaina o isi mafuaʻaga ma faamaʻi e mafai ona taʻitaʻia ai le gaioiga o le gaioiga o le tino. E aofia ai:

    o le ava malosi, ava malosi, maʻitaga, tulaga faʻatasi ma le tele o maʻi gasegase (vaivaiga B, faaletonu o le vitamin B, syndromes paraneoplastic), falemaʻi ma falemaʻi (gasegase ma gasegase), vailaʻau: sulfonamides, nitrofurans, antibiotic (kanamycin, polymyxin-B , gentamicin, amphotericin), vailaʻau o le tuberculostatic ma antitumor (vincristine, cisplatin), faʻamaʻi pipisi (diphtheria, botulism, paratyphoid, measles, afaina mononucleosis, influenza) o aʻafiaga o le maʻi maualalo, faʻamaʻi faʻapitoa e aʻafia ai le tino o le tino: lepela, syphilis, tuberculosis, maʻi faʻamaʻi: sarcoidosis, arthritis, amyloidosis, hypoxic conditions ona o le tele o mafuaʻaga (gasegase ma le barium, carbon monoxide, tali (maʻi faʻamaʻi, meaʻai meaʻai, allergy i fualaau).

E tele faʻavasegaga o le neuropathy o le maʻisuka, faʻaleaogaina le amanaʻia o le falemaʻi, faʻafanua, pathophysiological poʻo le etiological foliga, ae o mea sili ona faʻaaogaina o mea na e faia e tusa ai ma le faʻasologa o mataupu.

E tusa ai ma lenei taʻiala, o faʻasalaga uma o le faʻalavelave o le tino i tagata mamaʻie maua i le maʻisuka ua vaevaeina i:

    le neuropathy tutotonu - faaletonu o le neuropsychiatric gasegase o loʻo faʻaalia mai le talaaga o tulaga ogaoga e fesootaʻi ma le faʻateleina o le maʻisuka, faʻalavelave faʻafuaseʻi o le cerebrovascular, o le neurosis-like and psychopathic states, encephalopathy, mielopathy, neuropathy lautele - o le vaega autu o liona. O le neuropathy (polyneuropathy) i le vaeluagalemu o le vaeluaga o le vaeluaga o le fiva o le nerve ma le autasi ("neuropathy vegetative"). O lona uiga, o lenei vaevaega e tatau ona amanaʻia le tala o le faʻasologa o leona ma le faʻaogaina o foliga o vaega eseese o le tino.

Matou te tuʻuina atu se faʻavasegaga o liona o le faʻalavelave o le toto i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka:

Faʻasolo mai le neuropathy:

  1. O le neuropathy o le senetimotorita matala ma le faʻaleagaina o le tele: fiva namu, filo lapoa, lapoa tetele ma laiti.
  2. Autonomic neuropathy i le solia o tulafono: tulafono faatonutonu o le vascular tone, galuega a le tamaititi, mai i totoga o le genitourinary system, galuega o le digestive tract, gaioiga o le fatu, hypoglycemia e le masani ai, galuega o le afu o le afu, innervation of endocrin glands, death death.
  3. O le neuropathy o le mafaufau: mononeuropathy, tele mononeuropathy, plexitis (plexopathy), radiculopathy, leu neuropathy nerve.
  4. O faʻamatalaga o le gasegase o le neuropathy o le liʻo e mafai ona avea ma neuropathy matuia poʻo le mafaufau masani-le neuropathy motusia, lea ei ai ni eseesega.

Faʻaalia foʻi:

    O le a le mea e masani ona tupu, e masani lava ona tupu i le amataga o le maʻi poʻo se taimi puupuu, e masani lava ona atiae i alii, e faʻaalia i se faʻalavelave mataʻutia ma ni faʻafitauli ogaoga (tiga ogaoga, gau), o loʻo faʻaititia i se lagona itiiti, o le taunuuga ma lenei ituaiga o neuropathy o le maʻisuka e masani lava ona lelei, o le gaioiga o le tino o le tino ua toe faʻafoisia ma le taimi talafeagai ma le fetaui lelei o togafitiga ole maʻi.O le neuropathy e le masani ai: e tupu faʻafuaseʻi i alii ma tamaitai, e tupu i tagata gasegase e maua i le maʻisuka umi, o aʻafiaga o le tino e atiaʻe lemu, tiga, pagatia, faaitiitia le lagona o le eseesega o le mamafa e pei o "totigilima", "teu", le faaitiitia ma le toesea mafaufauga, vaivaiga maso i vaega eseese, le i ai o isi faafitauli masani o le maʻisuka: nephropathy, retinopathy, leions o le cardiovascular system, i le le lava o togafitiga ma le taugata tele mo le le atoatoa o le maʻisuka. Nij, e matele i se alualu i luma e le aunoa.

O faʻamatalaga faʻapitoa o le neuropathy o le gasegase o le gasegase o le tiga e masani lava ona tupu i le po, malolo, musele maso, ituaiga eseese o le paʻu, ma lagona le mautonu (faʻailoga, tiga, faʻalelei, vevela, faʻamaonia).

O le neuropathy lautele e mafai ona maua i luga o le faavae o le emenesis, foliga vaaia o le falemai, faapea foi ma taunuuga o se suesuega o le neurology, lea e fuafua ai le tiga, tiga, le vevela, le gaioiga, ma le le faailoga tagata.

Metotia o suʻesuʻega o le neurological e matua malamalama lelei ma, i le tele o tulaga, e fesoasoani i le faailoagofieina o suiga faʻaleagaina i se taimi vave. O le elemeneurofesa ma le fuafuaina o le saoasaoa o le lagona i luga o fiva nerve ua faalauteleina ai le malosi o le mafaufau, ae o lona faatinoga e masani ona faatapulaa i suesuega faapitoa.

Talu ai ona o le faigata ma le taugata, o lenei metotia e le o faʻaaoga lautele i togafitiga faafomaʻi. O le suʻesuʻeina o le neuropathy autonomy e sili atu ona faigata, e manaʻomia ai fesoasoaniga faʻapitoa. O le tulaga faʻatinoina o le faʻaogaina o le tino o le tino e iloiloina e faʻavae i luga o faʻamatalaga o suʻesuʻega faʻapitoa, suesuega o le ultrasound ma suʻesuʻega o le gaioiga o le gaioiga o le manava ma le fatu, urography ma urofluometry.

I le taimi nei, o le 5 o faʻamatalaga e sili atu ona faʻamaonia e leai ni osofaiga na atinaʻe, faatasi ai ma le fesoasoani o loʻo faʻatulagaina ai le tulaga o le tulaga o le autonomous system. O nei suʻega e masani lava ona amanaʻia le natura o le tali atu o le tino cardiovascular i le tali atu i suʻega faʻaosooso faʻaosooso.

O le solia o le inocervation o le myocardium e faʻaitiitia ai lona faʻamausalisa, e mafua ai le solia o le fatu o le fatu, faʻapupulaina ai le aʻafiaga o le latchemia ma le faʻaleagaina o le myocardial, faʻapea foi ma le soifuaga o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O le pathogenesis o le neuropathy o le maʻisuka e telefactorial. Taumafai e iloa le faʻavae o le faʻavae o lenei faʻalavelave ua le manuia.

I le suʻesuʻega o vailaʻau o le autu o le histocompatibility complex, e leai ni eseesega na maua i le va o le soifua maloloina ma tagata gasegase o le neuropathy o le maʻisuka. I le taimi lava e tasi, o le faaitiitia o le gaoioiga o le erythrocyte Na + / K + -ATPase i tagata soifua maloloina, o sui o nisi ituaiga ituaiga, na maua e tutusa ma i latou e maua i le maʻisuka neuropathy.

O nei faʻamatalaga e ono faʻaalia ai faʻaalia le tulaga gafatia o fatuga o le enzyme i tagata mamai e maua i le neuropathy o le maʻisuka, e ui lava e leai se faʻamaoniga tonu o lenei mea. O le faʻamaʻi e faʻaalia mai i le tele o le degeneration o neura o le gataifale.

O le toe faʻaleleia o le fausaga ma le faʻatinoga o fiva nerve e faalagolago i le tele o mea, aemaise lava i luga o le maualuga o le aʻafia o le namu, o le faʻalauiloaina o le mea e iloa ai i manu e maua i le maʻisuka ma le neuropathy. Faatasi ai ma le sili ona taatele ma faamauina E lua lomiga faʻaonapo nei o le pathogenesis ole neuropathy o le maʻisuka:

    gasegase, vascular.

O le talitonuga o le gasegase i le faʻamatalaga o loʻo iai i luga o le faʻaoga o le faʻafitauli o le kulukose, lea e faʻamatalaina ai le atinaʻeina o leona o le faʻalavelave ona o aʻafiaga o le maualuga o le kulukose i luga o le tino o le tino, lea e matauina e le lava le pulea o le tino.

O le faʻamaoniga o lenei talitonuga e faapea o faʻamaʻi ma faʻamaʻiga o le neuropathy o le maʻisuka e tutusa lelei ma tagata mamaʻi i le ituaiga I ma le ituaiga o maʻisuka II, ituaiga o le faʻamaʻi e matua ese lava i le faʻaioioio ma le gasegase o masini. O ituaiga uma o le maʻisuka o loʻo faʻaalia mai i le hyperglycemia masani.

Na maua ai o le faʻamautuina o le gasegase o le gaʻo e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le amataina ma le alualu i luma o faafitauli masani o le maʻisuka, e aofia ai le neuropathy. O aʻafiaga o le kulukose i maualuga maualuga i luga o namele tino e mafai ona tupu i ni auala. O se tasi oi latou e fesoʻotaʻi ma le faʻafouina o le polotini glycosylation process, lea e aofia ai le faapipiiina o kulukose molekone i vaega amino o pulu.

O le iʻuga, ua faʻamaʻi faʻamaʻi mole porotini, o mea ia o loʻo faʻavaeina o paʻu ma lalo ifo o membranes, protein o le enzyme, protein responsive or proteins i le faʻagasologa o le tino. O lenei mea e mafua ai le solia o la latou galuega ma se suiga i le tele o metabolic, felauaiga ma isi faiga taua e tuuina atu e nei puipuiga i totonu o siama.

O le isi metotia o le gafatia o le kulukose e fai ai le ketoaldehydes, o foliga o le okesene free o le okesene i luma o metals i valency variable. E mafai foi e suiga o le hydroxyl ona suia le fausaga o le polotini faatasi ai ma le fausia o sootaga i le va o molini moletini ma le leiloa oa latou galuega.

O lenei auala e mafai ona mafaufauina o se faʻaaogaina lautele o le faʻaleagaina o le cell, lea e mulimulitaia ai le tele o tulaga faʻaleaga, e aofia ai le neuropathy o le maʻisuka. O lona faʻatoagaina i le tele o tagata maʻi e maua i le maʻisuka e fesoasoani i le faʻaitiitia o le puipuiga o le tino o le tino o le faʻamalosia o le maʻisuka.

O se vaega tāua i le faiga o puipuiga faʻapitoa e aofia ai le glutathione, e aofia ai le enzyme glutathione peroxidase ma faʻaitiitia ai le glutathione, lea e aofia ai i gaioiga na maua e le glutathione peroxidase, ma mafua ai lona foliga faʻamalolo.

O le faʻaaogaina o le glutathione e mulimuli ane toe faʻafouina ma le auai o le enzyme glutathione reductase ma le faʻaititia o le fomaʻi o le nicotinamide adinuine dinucleotide (NADH), o le maualuga o loʻo maua i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka ua faʻaititia, aemaise lava i le faʻateleina o le faʻamaʻi o le maʻi.

O lenei mea e solia ai le gaioiga o le physiological e faʻasaʻo ai le maualuga o le faʻaitiitia o le glutathione, lea e faʻaitiitia ai le gaioioiga o le tino o le tino, faʻapupulaina ai le lamatiaga o siama ma le atinaʻeina o suiga faʻaleaga.

O le toe faatoagaina o le faagasologa o le glycation o puipuiga o le tino o le tino e taitai atu ai i le vavaeeseina o le mea mulimuli, o se taunuuga o le tele o phospholipids o le membrane e faigofie ona maua mo le faaleagaina o peroxide. O loʻo i ai se liʻo mataʻutia lea e aʻafia ai ma lagolagoina e se isi le tasi.

O le auala lona tolu e iloa ai le aʻafiaga o le kulukose o le faʻagaoioia lea o lona metabolism e ala i auala eseese, aemaise lava le sorbitol. O le faʻaaogaina o le kulukose i totonu o le faiʻai, olaʻau lautele, vasothelum vascular, lenses, retina, ma le tele o lelaulea o se masini insulin-tutoatasi.

I lalo o tuutuuga o le hyperglycemia, o le glucose e oso i totonu o le tiga o le tino, o le a fesoasoani tele i le amataina o le enzyme intracellular, aldose reductase, lea e aofia ai le liua o le kulukose i le sorbitol, lea e sosoo ai ma le auai o le sorbitol dehydrogenase enzyme, e avea ma fructose.

O loʻo i ai se faʻapipiʻi faʻapipiʻi o le sorbitol ma le fructose, faʻateleina le osmolarity o le cytoplasm o vela nerve, lea e mafua ai le atinaʻeina o le edema suamalie ma lo latou faʻaumatia i le lumanaʻi. O le matafaioi a le moemiti e taofia le faʻamalosia i le atinaʻeina o le neuropathy ua faʻamaonia i taunuuga o le tele o suʻesuʻega suʻesuʻega.

O se faʻamaoniga tuusaʻo o lenei talitonuga e faapea o le faʻaaogaina o inhibitors aldose reductase e faʻaleleia ai le gaioiga o aʻafiaga i meaola e maua ai le maʻisuka ma le neuropathy.Faʻatoagaina o le auala sorbitol mo le glucose metabolism e iai isi aʻafiaga leaga.

E tusa ai ma manatu o vascular vasions, o le pathogenesis o le neuropathy o le maʻisuka e mafaufauina mai i le vaaiga o le vasa nervord deficiency. O se tasi lenei o muai manatu o le pathogenesis ole neuropathy o le maʻisuka. O mea moni na faʻamaonia ai lona agavaa na maua i le tele o suʻesuʻega ma suʻesuʻega.

O le faʻamaʻiina o le paʻu o lalo, o le faʻavasegaina o sela toto, taʻaloga o le toto, faʻaleagaina o le endothelial, suiga i le vasa nervorum tone o faailoga ia o tagata mamai o le neuropathy o le maʻisuka. O nei vala uma e auai i la latou genesis, ae o le faʻagasologaina o faiga faʻaauau o le faʻamaloloina o le faʻamalosi e taʻalo ai se vaega faapitoa.

O le taunuuga o nei faiga, ua faaleagaina ai elemene faatulagaina o le puipui lapisi, ma o le faia o le prostacyclin, o le oxid nitric ua faaleagaina, ma, i se isi itu, o le fatuina o le thromboxane ma le toto o le toto, lea e mafua ai le tupu o le vasoconstriction, faateleina le thrombosis, le atoatoa le toto, ma le totoina o le hypoxia - o mea ia e mafua ai suiga faataumaoi i le tino.

O le tele o togafitiga togafitiga e faʻaaogaina i le togafitiga o le neuropathy o le maʻisuka e faʻapupulaina i lalo i togafitiga faʻataʻitaʻiga e fuafua i le faʻaitiitia o le ogaoga o le tiga o le tiga ma faʻaleleia ai le mafaufau o le tagata maʻi.

O le taui o le faamai e sili lona taua i le togafitiga o tagata gasegase i ona faafitauli masani, ae i le toatele o tagata gasegase e le mafai ona faavasega tulaga faatapulaa metabolic. O se taunuuga, o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka ua faʻamalosia e toetoe lava o taimi uma e faʻaaoga ai fualaau faʻasaina ma se faiga tele o le gaioiga o gaioiga, lea ei ai aʻafiaga leaga.

O le mea lea, o le taua o fualaau faasaina e mafai ona aafia ai le tele poo sili atu o fesoʻotaʻiga faʻapitoa e mafua ai le atinaʻeina o le faʻamaʻi ma ona faʻafitauli e taua tele. O se tasi oi latou o le pule, o le vailaʻau kemikolo o le lipoic acid.

O taunuʻuga o faʻasalalauga faʻavaomalo i nisi o falemaʻi i Europa o loʻo faʻaalia ai le aoga maualuga o lenei vailaʻau i togafitiga o tagata gasegase ma ituaiga eseese o le neuropathy o le maʻisuka. O se mea tāua tele o le faʻauluuluga o le aʻafiaga lea i le tele o faʻafitauli o le tino e tupu i le tino o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka.

I le 82% o tagata gasegase, ua faaleleia le tulaga lautele. O se iloiloga lelei a le tagata lava ia o loʻo faʻamaonia e le faʻaogaina o faʻamaoniga ma faʻamatalaga mai meafaigaluega. O le suʻesuʻega e faʻamaonia ai le faʻatinoga o matagaluega uma o le potu i le sili atu ma le 76% o tagata gasegase, lea e faʻaalia ai lona maualuga tele.

Ua faʻamaonia foi o se umi faaumiumi o togafitiga ma se fualaau faasaina i le fualaau o le 600 mg / aso mo le 4 masina, ei ai lona aafiaga lelei i le gaioiga o le neuropathy o le maʻisuka - o se tulaga e sili ona faigata ona faasaʻo i le falemaʻi.

O le suʻesuʻega (a-lipoic (thioctic) acid e galue e avea o se coenzyme o se faʻalavelave o enzymes e aʻafia ai i le faʻamaʻi faʻamaʻi o le a-keto. O le vailaʻau e faʻaleleia le felaʻuaiga o le kulūkose ma e aʻafia ai le malosi ole gasegase o le suauu, faʻamalosia ai enzymes mitochondrial.

O le suʻesuʻega e taofia ai le faʻaaogaina o le gluconeogenesis ma le ketogenesis, lea e fesoasoani i le faʻasaʻoina o metabolic processes ma totogi ai le faʻamaʻi. O le pulega tasi o le fualaau faasaina i se fualaau o le 1000 mg e faateleina ai le inisalini ile 50%, ma lona faʻaaogaina i tagata mamaʻi ma le NIDDM mo aso e 10 i vailaau faʻapitoa (600 mg i le aso ile lua aso) - e 27%.

I lalo o le faatosinaga o le puleaina, o le fegalegaleaiga o inisalini ma le faʻaleleia e faʻaleleia, o le gaioiga o suauu o le glucose ma le avega intracellular o le maualuga o le kulukose. Na maua ai o le puleaina e taofia ai le gaioiga o le lipolysis ma pe a faʻaaogaina, o le faʻasaʻoina o gaʻo gaʻo mai mea faʻapitoa e faʻaititia e le 50%.

O le matafaioi o le faʻauluuluga i le faʻamautinoa o le galuega a le tino o le puipuiga o le tino e taua tele. O le faiga mo le faʻatinoga o le aʻafiaga o le vailaau faʻasaina e faalua. E mafai e le suʻesuʻega ona faʻamalosi faʻamalositino faʻasalalauga saoloto, e avea o se ituaiga "mailei" mo i latou.

E le gata i lea, e fesoasoani i le faʻamautuina o le faʻatinoga o le polokalame o le puipuiga o le glutathione anti-radical, o loʻo galue e avea o se foaʻi a le vaega SH ma sui le faʻaitiitia o le glutathione i gaioiga na maua e le glutathione peroxidase. O le mea lea, e mafai ona tatou faʻauʻuina o le faʻauluuluga o le vailaʻau o le filifiliga, e mafai ona motusia le filifili o maʻi le gasegase, lea o le faavae o le pathogenesis ole neuropathy o le maʻisuka.

O le agavaʻa o le gaioiga o le fualaau faasaina e mafai ai ona tatou fautuaina e le gata mo le togafitiga o tagata gasegase e iai ni faafitauli i le mafaufau. O le avea ma se faʻaogaina o mea faʻapipiʻi, e faia uma i le lipid ma i le vaega o le aqueous, e mafai ona faʻaaogaina i le tulaga faʻaleagaina uma, lea e faʻavae i faʻamaʻi o le membrane, o lona uiga, toetoe lava o faʻafitauli masani o le maʻisuka.

O taunuʻuga o se iloiloga faʻatusatusa o faʻamaumauga na maua e faʻamaonia ai o le aʻafiaga o le aʻafiaga o le uiga o le faʻatulagaga. I le faʻatusatusaina o lona aʻafiaga i ni vailaʻau eseese i luga o faʻamalosi o faʻamaʻi o tagata i maʻi na maua i le neuropathy o le maʻisuka, na faʻamautuina ai le malosi o le togafitiga i le 1200 ma le 600 mg o le vailaʻau i le aso, le itiiti - i se fualaau o le 100 mg i le aso poʻo se placebo.

I le taimi lava e tasi, e leai se eseesega tele i le faʻaogaina o faʻamaʻi o le falemaʻi pe a ave le fualaau faʻamaʻi ile 1200 ma le 600 mg i le aso, lea e mafai ai ona mafaufauina ole fualaau o le 600 mg i le aso e tatau ona faʻamanuiaina. I se fualaau o le 600 mg, o le pipiʻi ua faatonuina 1 taimi i le aso poʻo, lea e sili atu ona talafeagai, e fuafua i uiga o ana pharmacokinetics, 300 mg 2 taimi i le aso.

Faʻamatalaga - faatonuga, analog, iloiloga, tau

Ole suʻesuʻeina o se faʻamaʻi pipisi e faʻaleleia le gaioiga o le ate ma faʻateleina ai le teteʻe mai ona sela i aafiaga leaga. E le gata i lea, o le suʻesuʻega o loʻo i ai mea totino o se fomaʻi, faʻaleleia meaʻai o namela ma e aofia i le tulafono faatonutonu o le metabolism o gaʻo ma lipids, e aofia ai le cholesterol. Faʻaaogaina i togafitiga o le atherosclerosis, faʻamaʻi o le ate, mea oona ma le ava malosi poʻo le neuropathy o le maʻisuka.

Igoa, faʻasologa faʻasologa ma le tuufaatasiga o le vasega

I le taimi nei, o le fualaau faasaina o loʻo maua i ni pepa se lua:

  1. Pills
  2. Taumafai mo fofo mo le tui.

O pusa e aofia ai le 300 mg o le vailaau oona, ma o le mafaufau mo le sauniuniga o le fofo o le 300 mg poo le 600 mg. E le gata i lea, o le mea o loʻo i ai i le mea o loʻo galue malosi e tutusa lava ma e 25 mg / ml. Ma o le aofaʻiga atoa o le vaega galue e maua ona o le maualuga o le concentrate i le moli: 300 mg o loʻo i totonu o le 12 ml ampoules, ma le 600 mg i le 24 ml.

I le avea ai o se vaega malosi, o le suʻesuʻega o loʻo aofia ai le alpha lipoic acid, lea e taua foi o le thioctic. I le avea ai o ni vaega fesoasoani, o le taula mo le sauniuniga o le fofo e aofia ai le propylene glycol ma le vai mo le tuiina. A O fualaau palu e avea ma vaega fesoasoani o loʻo i ai mea nei:

    Lactose, Microcristalline cellulose, magnesium stearate, sodium Croscarmellose, Povidone, Polycar dioxide eletise.

O pusa pipi e maua i pusa o le 30, 60 po o le 100 fasipepa, 300 mg concentrate - 5, 10 poo le 20 ampoules, ma le 600 mg faʻalautele - naʻo le 5 ampoules. O le faʻamoemoe o loʻo i totonu o le faʻamaufaʻailogaina manino o ampoules. O le manatu lava ia e manino, valiina i se lanu lanumumu-samasama.

O lapisi e lapotopoto, foliga biconvex ma lanu samasama. E i ai se tulaga lamatia i luga o le tasi itu o le laulau. I luga o le sese, o le laulau e iai se laupepa e le mafaamatalaina, mafiafia, vali samasama.

Faʻafitauli tau togafitiga o le faila

O le togafitiga o togafitiga o loʻo tuʻuina mai e ala i le alifa alpha-lipoic. I le taimi nei, ua faʻamaonia le faʻamaonia o faʻamatalaga mulimuli nei:

    Faʻaleagaina faʻaleaga. O le vailaʻau e fesoasoani i le faʻamaloloina o faʻamaʻi saoloto e faaleagaina ai sela, mafua ai lo latou oti vave, faʻaleagaina o le tino. O le vailaʻau o le thioctic e faʻasaʻo ai le ate ma puipuia ai le tino mai aafiaga le lelei o mea eseese, e aofia ai le ava malosi ma fualaau faasaina, aafiaga o le hypolipidemic. O le fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le faʻaogaina o vaega ninii lipid leaga i le toto, aafiaga o le hypocholesterolemic. O le fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol i le toto, aafiaga o le hypoglycemic. O le fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le maualuga o le suka i totonu o le toto ma puipuia ai faʻafitauli o le maʻisuka, aʻafiaga o le faamamaina. O le vailaau faʻamalo e faʻaaogaina ai faailoga o le inupia.

O le vailaʻau o le thioctic e masani ona faʻapipiʻiina e siama o le tino o le tagata ma e iai se fusi o le gaioiga e tutusa lelei ma vaega o vitio B. O le faʻamaeʻaina ma le gasegase o le tino e mafua ai le faʻaleleia i le tulaga lautele, o le faʻaitiitia o le maualuga o le suka i totonu o le toto, ma le faʻaleleia atili o le tino o neura (neurons).

O le mea lea, o le a faʻaitiitia ai le hypoxia o fiva namu ma sela, e puipui ai i latou mai faʻasalalau saoloto, ma faʻaleleia ai a latou meaʻai ma galuega. O le iʻuga, i tagata mamai e maua i le maʻisuka, o le neuropathy e fesootaʻi ma le tele o le glycosylation protein e puipuia. O lona uiga, o le suʻesuʻega e faʻaleleia ai le gaioiga o le tino, ma taofi ai faʻamaoniga o le polyneuropathy (mumu, tiga, faʻaletonu, ma isi).

Faailoga mo le faʻaaogaina

Fualaau faʻamalama ma injections ua faʻaalia mo le faʻaaogaina i faʻamaʻi poʻo tulaga nei:

  1. O le neuropathy o le maʻisuka (solia o le lagona ma le faʻamalosi o neura o le gataifale e le aʻafia ai le faaleagaina o le kulukose),
  2. Neuropathy e le inu malosi (le lelei le galue ma le fausiaina o neura o le gataifale e le o le mea e faaleagaina ai le ava malosi)
  3. Hepatitis o ituaiga eseese (viral, toxic, etc.),
  4. Cirrhosis
  5. Maʻi faʻamaʻi o le ate (faʻamalolo),
  6. Faʻaipoipo taimi (oona) i soʻo se vailaʻau, e aofia ai sima o masini mamafa,
  7. Atherosclerosis o vaʻa-gataifale.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina O le avea o se fualaau faasaina tutoatasi, o le paluga i le ituaiga pepa ma vaifofo mo le iniseti e faaaoga mo le ava malosi po o le maʻisuka neuropathy. Mo faʻamaʻi lisi o loʻo totoe, o le Berlition e faʻaaogaina e avea o se vaega o togafitiga faʻapitoa i na o pepa laulau.

Fualaau pipi

Mo le togafitiga o le neuropathy, e tatau ona ave faʻamalosi fualaau e lua i le aso. O lona uiga, e lua laulau e ave i le taimi. E tatau ona foloina le paluga e aunoa ma le ulaula ma inu tele vai (a itiiti ifo ma le afa afa). O laulau e ave i le taeao, afa afa itula aʻo lei faia le taumafataga muamua. O le umi o togafitiga e faalagolago i le saoasaoa o le toe faʻaleleia, faʻamalologa o faʻamaoniga ma le faʻamautuina o le tulaga.

I le averesi, o togafitiga e mai le 2 i le 4 vaiaso. A maeʻa se togafitiga mo le neuropathy, e mafai ona e faʻaauau le faia o le faʻasologa o le tasi laupepa i aso taitasi o se togafitiga lagolago e faʻamoemoe e puipuia ai le toe faʻafoʻi. E le gata i lea, e mafai ona avea papa o le paluga e avea o se vaega o se togafitiga faigata o faʻamaʻi ate, oona ma atherosclerosis, tasi i le taimi. O le umi o le faʻatagaina e fuafuaina i le fua faatatau o le toe faʻaleleia.

Palosaga - tulafono mo le taofiofia o se lola

O se vaifofo mo le afaina o meaʻai (kuluma) ua saunia e faavae i le fua faatatau lenei: 1 ampoule o le 12 ml po o le 24 ml ua soloia i le 250 ml o le saline. O se vaifofo o se tasi o le ampoule o le Berlition concentrate e faia mo le itiiti ifo ma le afa itula i le fua faatatau e le sili atu i le 1.7 ml i le minute. I le avea ai o se solvent mo le faʻamoemoe, e na o le suauu mama e mafai ona faʻaaogaina.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

O le mea lea, e mafai ona faʻaitiitia ai le mamafa o aʻafiaga o togafitiga o fualaau faʻasaina, e pei o le Cisplastine ma isi. Ona o le malosi e fefaʻasoaaʻi ai ma paipa, o le a le fautuaina e ave le magnesium, uʻamea poʻo le calcium sauniuniga pe a uma ona faia le suʻesuʻega, talu mai o le a faʻaitiitia ai la latou gaogao.

E le ogatasi le faʻatonuina o suʻesuʻega ma fofo o le kulukose, fructose, dextrose ma Ringer, talu ai o vailaʻau o le thioctic o loʻo faʻaaogaina ai ni mea e le mafai ona suauu ma gaʻo. O le suʻesuʻega e faʻaleleia ai le aʻafiaga o fualaau faʻasaina ma le inisalini, o le mea lea, faatasi ai ma le faʻaoga tutusa, e tatau ona faʻaitiitia a latou metotia.

Palosaga (300 ma le 600) - tutusa

I le taimi nei, o le maketi faʻamalositisi a Rusia ma atunuu CIS e tutusa ma uiga tutusa o le Feagaiga. O upu synonyms o fualaau oona, e pei o le Fualaʻau, alpha-lipoic acid e avea o se vaega malosi. Analogs o ni vailaʻau e iai ni faʻafitauli faʻapitoa e pei o le Fua, ae o loʻo i ai isi mea gaioiga.

O fualaau nei e tutusa lelei lava ma le Faauuga:

    Lipamide - fualaau, Lipoic acid - fuamoa ma vaifofo mo tui iniseti, lipotioxone - faʻalautele mo le sauniuniga o se fofo mo le faʻaogaina o le tino, Neyrolipon - capsules ma se gaioiga mo le sauniuniga o se fofo mo le faʻaogaina o le tino, Oktolipen - capsules, tablets ma se mafaufauga mo le sauniuniga o se fofo mo le puleaina o le tino, Thiogamma - fualaau, vaifofo ma le mafaufau mo le faʻafefeteina, Thioctacid 600 T - faʻafofo mo le faʻaogaina o le tino, Thioctacid BV - papaʻitusi, Acino thioctic - tablets, Tiolept - tablets ma faʻafofo mo le faʻasolosolo, Tiolipon - faʻamoemoe mo le sauniuniga o se fofo mo le puleaina o le tino, Espa-Lipon - papa maʻa ma mafaufau mo le sauniuniga o se fofo mo le puleaina o le tino.

O vailaau nei e tutusa lelei ma le faʻataʻitaʻiga:

    Bifiform Kids - pepa maʻagofie, Gastricumel - papa homeopathic tablets, Curtain - capsules, Orfadin - capsules, Kuvan - papa.

Lauga (300 ma le 600) - iloiloga

E i ai ni nai faʻamatalaga e uiga i le fualaau faasaina, ae o le tele oi latou e lelei. O tagata na tuua ni iloiloga lelei na faʻaaogaina le suʻesuʻeina mo le togafitiga o le neuropathy o atunuʻu eseese, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a uma le moa, i le talaaga o se meaʻai o le intervertebral disc ma le faʻamalosi o neura, ma le maʻi suka, ma isi.

Aʻo le i amataina le togafitiga, na matauina e tagata le i ai o faʻamatalaga faʻapitoa o le neuropathy ma le tiga i luga o neura, o le lagona o le sogi pipili, faʻalavelave, atuatuvale, ma isi. I le maea ai ona faʻaaogaina o le Feagaiga, o nei uiga le lelei o le neuropathy ua maeʻa atoa pe leai foi se mea na faʻamalieina.

O le mafuaʻaga lea na mafua ai e tagata na faʻaaogaina le Berlition mo le togafitiga o neuropathy, na latou tuua ai le tele o iloiloga lelei e uiga i le fualaau faasaina. O nisi o iloiloga na faailoa mai ai o le lelei o le togafitiga e le o se mea na tupu, talu mai lena taimi na taumafai ai auala eseese e aveese ai faailoga o le neuropathy.

O iloiloga le lelei o le Paleniina e itiiti lava ma e mafua ona o le leai o se mea e faamoemoeina mai ai. I se isi faaupuga, o tagata na faitau i se tasi itu, ma o le taunuuga na laʻititi ese. I lenei tulaga, o loʻo i ai se lagona le fiafia i le fualaau faasaina, ma ua tuua e tagata se iloiloga le lelei. E le gata i lea, o fomaʻi o loʻo mulimulitai i le tausisia o mataupu faavae o faʻamaumauga faʻamaonia e tuʻuina mai ni iloiloga le lelei e uiga i le Faʻailoga.

Talu ai ona e le i faamaonia le aoga ole aoga, ua latou talitonu ole fualaau faasaina e le talafeagai ma e matua le talafeagai lava mo togafitiga o neuropathy i le maʻisuka ma isi tulaga poo faamaʻi.E ui lava i le faʻaleleia atili o le tulaga o le tagata soifua, e manatu fomaʻi e le aoga ma tuʻuina ni iloiloga le lelei e uiga ia te ia.

Faʻatauga poo le Lotu?

O le suʻesuʻega ma le thioctacide e tutusa lava fualaau oona, o lona uiga, o le eletise malosi lea o loʻo i ai le mea lava lea e tasi-o le alpha-lipoic acid, lea e taua foi o le acio thioctic. O le au gaosi o fualaau uma e lua o loʻo faʻaaloalogia lelei i le falemaʻi (Berlin-Chemie ma Pliva), o lea la e tutusa lava le lelei o Berlition ma Thioctacid.

Afai e te manaʻomia le faʻaaogaina o le 600 mg o le lipoic acid, ona mafai lea ona e filifilia soʻo se meafaigaluega e faʻavae i luga o mea e te manaʻo iai. O loʻo maua foi i le pepa laupepa, ma afai e manaʻomia le faʻaaogaina o tupe mo le faʻafofoga tautala, e mafai ona e filifilia soʻo se vailaʻau.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo maua i le vailaʻau o le Thioctacid i se fua o le 600 mg, ma le Berlition - 300 mg, o lea e tatau ona ave muamua le tasi i le aso, ma le lona lua, taʻitasi, lua. Mai i le tulaga o le mea e faigofie ai, e sili le lelei o le Thioctacid, ae afai e le faʻamaasiasi se tagata e ala i le manaʻomia e ia ni papamaa se lua i aso taʻitasi i le taimi, ona lelei loa lea o ia.

E le gata i lea, o loo i ai le faapalepale tasi i fualaau faasaina, e fuafua i uiga o le tino o tagata taitoatasi. O lona uiga e tasi le tagata e faʻafeiloaʻi lelei le suʻesuʻe, ma le isi - Thioctacid. I se tulaga faapena, e tatau ona filifili le vailaʻau e sili ona toleniina ma e le afaina ai aʻafiaga.

I se tulaga faapena, e tatau ona faʻaaogaina le Paleniu i le tulaga o le tuʻuina atu o se fofo mo le puleaina o le tino, poo le Thioctacid 600 T. Berlition (papa, ampoules, 300 ma le 600) - o le tau o le Berlition e faia e le fomaʻi faʻamaonia ile palemene Berlin-Chemie ma, e tusa ai ma le CIS ua faaulufale mai.

O le mea lea, o eseesega o le tau o fualaau faasaina i falemaʻi o loʻo faʻamatalaina e ala i tau feʻaveaʻi, fesuiaiga o tupe ma le tau fefaʻatauaʻiga o se fesoʻotaiga faʻamaonia faapitoa. Talu ai ona o nei mea uma e le afaina ai le lelei o le fualaau faasaina, e leai se eseesega i le va o Berlition ua faatauina atu i se tau sili atu ona taugata ma le taugofie. O le mea lea, e mafai ona e faʻatau le filifiliga sili ona taugofie.

I le taimi nei, i totonu o falemaʻi o aai a Rusia, o le tau o le Palola e pei ona taua i lalo: Fualaau o le paluga 300 mg 30 fasi pepa - 720 - 850 rubles, Berlition concentrate 300 mg (12 ml) 5 ampoules - 510 - 721 rubles, Berlition concentrate 600 mg (24 ml) 5 ampoules - 824 - 956 rubles.

O fea e faʻatau ai?

O le suʻesuʻega e tusa ai ma fautuaga e tatau ona faʻatauina e ala i faʻasalaga, ae o le mea moni i le toetoe o falemaʻi uma e tuʻuina atu le vailaʻau e aunoa ma se faʻamaumauga. O le mea lea, e mafai ona faʻatau mai ni fualaau faʻataʻitaʻi ma le mafaufau i soʻo se falemaʻi faʻapitoa poʻo se faʻamalosi i le initaneti. A e faʻatau, e tatau ona e gauai atu i le aso e muta ai, lea e 2 tausaga mo papa, ma le 3 tausaga mo le mafaufau, faitau mai le aso o le gaosiga.

O pusa ma fofo e tatau ona teuina i se nofoaga malulu ma le pouliuli e aunoa ma se avanoa i le malamalama ma le susulu o le la, i se ea vevela e leai se maualuga atu i le 25 ° C. E mafai ona teu le vailaʻau i totonu o le pusaaisa, aloese mai le faʻamaisa. Afai e muta le aʻoga, pe le saʻo le teuina o fualaau faasaina, ona tatau lea ona lafoaia lona faaaogaina. Aʻo leʻi faʻaogaina, faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa.

Faʻataʻitaʻiga

O le suʻesuʻega o se fofo mai le vaega ole hepatoprotectors. E i ai foi se faʻafitauli o le tino ma le hypoglycemic. O le gaioiga malosi o le alpha-lipoic acid - o le coenzyme o gaosiga o le oxidative decarboxylation o le alpha-keto acid. O loʻo faʻatupuina ma le le fiafia.

I le maʻisuka, o le faʻaitiitia o le toto maualalo, o le atinaʻeina o suʻesuʻega, o se faʻaopoopoga o le faʻamaʻiina o le radical free ai ma le faʻaputuina o mea e le i lalo ifo i lalo ole tino e faʻalavelaveina ai le gaioiga o neura lautele.

O nei gaioiga uma e mafai ona maua e le hyperglycemia, ma o le taunuuga lea e faaputuputu ai oloa mulimuli glycosylation i luga o puipui o toto i totonu o le eria o loʻo i ai le puipuiga o matrix. O le faʻaofiina o le acel-lipoic acid e fesoasoani e faʻaititia ai le mea o loʻo i ai glycosylated, faʻateleina ai toto maualalo, faateleina le faʻateleina o le glutathione (antioxidant).

O le aʻafiaga o le uluaʻi fua i totonu o le ate e maualuga, o lea o le bioavailability o le oral forms of berlition e 20% pe a faʻatusatusa atu i le pule faʻaleagaina. O le metabolism o le Alpha-lipoic e mafua mai i le faʻamaʻiina o le pito i lalo e pei o le S-methylation o thiols. Alphabipoic acid metabolites ua faʻamalosi e gaʻo.

Faailoga mo le faʻaaogaina:

  1. maʻisuka ma le ava malosi polyneuropathy (togafitiga ma togafitiga puipuia),
  2. afaina o le ate (o le hepatitis ogaoga o soo se ituaiga, sei vagana ai le maualuga o le hepatitis, cirrhosis).

Vaitaimi faapena

O faʻasologa o tala o le Thiolipon o le faʻamalosia e tusa ai ma le faiga o gaioiga e:

O nei vailaau e tutusa o latou falemaʻi falemaʻi ma ua i ai le malosi o le antioxidant ma le faʻamalolofesa. O le eseesega ua fuafuaina e ala i le i ai o meaola ma le ituaiga salts o le thioctic acid, lea e fuafua ai tau o le gaosiga ma, e tusa ai ma le tau o le fualaau faasaina.

O faʻamatalaga e uiga i vailaau faʻasaina na saunia mo le faʻamoemoega o le faʻatautaia, ae le mafai ona suitulaga ia faʻatagaina faaletulafono faʻamaonia mo le faʻaaogaina o togafitiga o fualaau faasaina.

Fegalegaleaiga ma isi vailaau

O le suʻesuʻeina o loʻo faʻaalia i vaega nei o fegalegaleaiga ma isi vailaʻau faʻamaʻi:

  • ona o le le lelei o le soloia o le thioctic acid, o le pulega tutusa tutusa ma vaifofo e aofia ai le fructose, glucose, dextrose e le fautuaina,
  • faʻaleleia le gaioiga o le inisalini ma manaʻomia ai se faʻaitiitiga o lona tootoo aʻo aveina,
  • faʻaititia le aoga o oloa o loʻo aofia ai le uʻamea, magnesium, calcium (e te manaʻomia se isi fua i taimi eseese),
  • faʻaititia le aoga pe a faʻaaogaina ma le ava malosi,
  • faaitiitia le aafiaga o le cisplatin.

  • i le ituaiga muamua ma le lona lua o le maʻisuka, e tatau ona fetuʻunaʻi le vailaʻau o le hypoglycemic: o le α-lipoic acid e faʻavaivaia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto,
  • aua le inuina ava malosi ma igoa o le ethanol,
  • pe a faʻafefiloi ma le uʻamea, magnesium, calcium, α-lipoic acid o foliga faʻapitoa. Ina ia le aofia ai le fegalegaleaiga o fualaau faasaina e faavae i luga o elemene o loo lisiina i luga o fualaau aina poo le paluga o le Berlition, ia mautinoa e taofi le taotoga mai le 6 i le 8 itula,
  • o le vailaau oona Cisplatin e le toaga pe a tuufaatasi ma se antioxidant e faavae i le gaioiokawa.

O le vaega autu o le Berlition o le thioctic acid - o se vailaʻau e pei o vitamini e gaosia e le ate e faʻafefe ai le toxins ma puipuia a latou sela mai ia i latou. E iloa o le thioctic (o le isi igoa o le lipoic poʻo le alpha-lipoic) o le kulimi o loʻo aofia ai i le tuufaatasiga

  • mo capsules - gaʻo mau ma triglycerides,
  • mo laumei - lactose monohydrate, cellulose, colloidal, povidone.

Faatonuga mo le faaaogaina

O le faʻaaogaina o pepa e faʻaaogaina e avea o se vaega o togafitiga faʻapitoa. I le ituaiga o ampoules, o le vailaʻau e faʻaaogaina i le togafitiga o le maʻisuka ma le neuropathy.

I le avea ai o se vaega o togafitiga faʻapitoa, o le fualaau faasaina i le ituaiga o fualaau e ave 300 mg i le aso. O le faʻaaliga o le atherosclerosis ma le maʻi ate.

I le togafitiga o le neuropathy, o le fomaʻi o loʻo faatonuina se fualaau o aso taʻitasi, e tutusa ma le 600 mg. I le taimi e tasi, e lua pusa o fualaau faasaina ua onā i le taimi e tasi. O fualaau paluga e fautuaina e inu lelei.

Talu ai ona o le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o fualaau faasaina ao ave mea taumafa, ua fautuaina e ave le Paleni 30 minute ao leʻi oʻo i taumafataga.

O le taimi fautuaina mo le taliaina o le taeao. Togafitiga ma se vailaau faafomai e 14-30 aso, ma mafaufau i le saoasaoa o le faagasologa faamaloloina.

A maeʻa togafitiga, e mafai ona ave le 300 mg i le aso mo faʻamoemoega puipui.

O le fualaau faasaina i le ituaiga o ampoules e fautuaina mo le faʻaaogaina e tagata gasegase e le neuropathy. O se auala e tuiina ai le togafitiga e faʻaaogaina foi pe a le mafai e le tagata gasegase ona faʻaaogaina fualaau faasaina i le ituaiga pepa.

O le numera 600, e pei o le 300, e faʻaaoga tutusa. Faʻalagolago i le malosi o le faʻamaʻi ma lona malosi.

E tasi le faʻamalaʻau o le vailaau faʻasaina ua faʻafefiloi ma le 250 ml o le suka. E fautuaina e ave le fualaau faasaina i foliga o se lola. O le fofo o loʻo faʻafoe tasi i le aso mo le 14-30 aso. I aso na sosoo ai, o togafitiga e faʻaalia i le 300 mg i le aso.

O le fofo ua saunia lelei ao le i faaaogaina. A maeʻa lana sauniuniga, e tatau ona puipuia ia ufulu mai le faʻaalia o le la. Ina ia faia lenei mea, o loʻo afifiina i le pepa alumini. O le fofo sauniuni e mafai ona faʻaaogaina mo le 6 itula, faʻapitoa e teuina lelei.

O le iloiloga i le ituaiga o fofo o loo faafoeina ile afa itula. E fautuaina e faʻalauiloa le 1 ml o le vailaʻau i minute uma.

E mafai ona faʻaaoga le mafaufauga le faʻaaogaina pe afai e toso lemu i totonu o se vein e ala i se tui (1 ml i le minute).

O vailaʻau faʻapitoa e mafai ona faʻatonuina i totonu o le tino. I luga o se vaega faapitoa o maso, 2 ml o le vaifofo ua faatagaina. I le folasaga o le 12 ml o le vaifofo, e 6 inisiua e faia i vaega eseese o le maso, ma le folasaga o le 24 ml - 12 inisiua.

Ole suʻesuʻeina o se faʻamaʻi pipisi e faʻaleleia le gaioiga o le ate ma faʻateleina ai le teteʻe mai ona sela i aafiaga leaga. E le gata i lea, o le suʻesuʻega o loʻo i ai mea totino o se fomaʻi, faʻaleleia meaʻai o namela ma e aofia i le tulafono faatonutonu o le metabolism o gaʻo ma lipids, e aofia ai le cholesterol. Faʻaaogaina i togafitiga o le atherosclerosis, faʻamaʻi o le ate, mea oona ma le ava malosi poʻo le neuropathy o le maʻisuka.

I le taimi nei, o le fualaau faasaina o loʻo maua i ni pepa se lua:

  1. Pills
  2. Taumafai mo fofo mo le tui.

O pusa e aofia ai le 300 mg o le vailaau oona, ma o le mafaufau mo le sauniuniga o le fofo o le 300 mg poo le 600 mg. E le gata i lea, o le mea o loʻo i ai i le mea o loʻo galue malosi e tutusa lava ma e 25 mg / ml. Ma o le aofaʻiga atoa o le vaega galue e maua ona o le maualuga o le concentrate i le moli: 300 mg o loʻo i totonu o le 12 ml ampoules, ma le 600 mg i le 24 ml.

Lapataiga: O igoa faigofie o le "Berlition 300" poo le "Berlition 600" e masani ona faʻaaogaina e faʻaalia ai le fua o se fualaau faasaina. O le mafaufau mo le sauniuniga o le fofo e masani lava ona faatatau i le "Berlition" ampoules. O nisi taimi e mafai ona e faʻalogo e uiga i le pipiʻi o capsules, e ui i lea, o le aso e leai se ituaiga o fualaau, ma e mafaufau se tagata i se fesuiaiga o fualaau faasaina mo le faʻafofoga tautala.

I le avea ai o se vaega malosi, o le suʻesuʻega o loʻo aofia ai le alpha lipoic acid, lea e taua foi o le thioctic. I le avea ai o ni vaega fesoasoani, o le taula mo le sauniuniga o le fofo e aofia ai le propylene glycol ma le vai mo le tuiina. Ma o fualaau o paluga e avea ma vaega fesoasoani o loʻo i ai mea nei:

  • Lactose
  • Microcrystalline cellulose,
  • Magnesium stearate,
  • Croscarmellose sodium,
  • Povidone
  • Silicon dioxide faʻamalolo.

O pusa pipi e maua i pusa o le 30, 60 po o le 100 fasipepa, 300 mg concentrate - 5, 10 poo le 20 ampoules, ma le 600 mg faʻalautele - naʻo le 5 ampoules. O le faʻamoemoe o loʻo i totonu o le faʻamaufaʻailogaina manino o ampoules. O le manatu lava ia e manino, valiina i se lanu lanumumu-samasama.

O lapisi e lapotopoto, foliga biconvex ma lanu samasama. E i ai se tulaga lamatia i luga o le tasi itu o le laulau. I luga o le sese, o le laulau e iai se laupepa e le mafaamatalaina, mafiafia, vali samasama.

O le togafitiga o togafitiga o loʻo tuʻuina mai e ala i le alifa alpha-lipoic. I le taimi nei, ua faʻamaonia le faʻamaonia o faʻamatalaga mulimuli nei:

  • Faʻaleagaina faʻaleaga.O le vailaʻau e fesoasoani e faʻamaʻi faʻamalolo saoloto e faaleagaina ai sela, mafua ai lo latou oti vave,
  • Faʻafesoʻotaʻi faʻamalolo. O le vailaʻau o le thioctic e faʻasaʻo ai le ate ma puipui ai le tino mai aafiaga le lelei o mea eseese, e aofia ai le ava ma fualaau faasaina,
  • Aafiaga o le tino. O le fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le faʻaogaina o vaega ninii lipid leaga i le toto, aafiaga o le hypocholesterolemic. O le fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol i le toto,
  • Aafiaga o le hypoglycemic. O le fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le maualuga o le suka i le toto ma puipuia ai faʻafitauli o le maʻisuka,
  • Faʻaleagaina o aʻafiaga. O le vailaau faʻamalo e faʻaaogaina ai faailoga o le inupia.

O le vailaʻau o le thioctic e masani ona faʻapipiʻiina e siama o le tino o le tagata ma e iai se fusi o le gaioiga e tutusa lelei ma vaega o vitio B. O le faʻamaeʻaina ma le gasegase o le tino e mafua ai le faʻaleleia i le tulaga lautele, o le faʻaitiitia o le maualuga o le suka i totonu o le toto, ma le faʻaleleia atili o le tino o neura (neurons).

O le ausia o se faʻaititia o le toto maualuga o le suka e mafua ona o le faʻalautele

O le vailaʻau ua faatonuina e avea o se togafitiga fou ina ia mafai ai ona faatelevave le malosi o le metabolism intercellular, faaleleia le tino o le gaʻo, faʻasaʻo le maualuga o le carbohydrate ma le lipid i totonu o le tino.

Fualaʻau (alpha lipoic acid) ua faailoaina mo:

  1. suiga i le atherosclerotic i vaʻa faʻaleagaina,
  2. anaemia
  3. manatu faʻapitoa
  4. faʻatasi ai ma maʻi o le ate ma le vaʻalele,
  5. gasegase ogaoga ma le masani ai o ituaiga eseese (oona oona ma masima mamafa, gaʻo, ava malosi),
  6. polyneuropathies o pito i luga ma pito i lalo (inflammatory, toxic, allergic, traumatic, diabetic, autonomic),
  7. vailaau faʻasolosolo i totonu o sela o le faiʻai ma le taulaʻau,
  8. tiga o le endocrine e fesootaʻi ma maʻi faʻafitauli ole tino.

Naʻo se neurologist e faʻamatalaina togafitiga faʻatasi ma le faʻamalosi mo le osteochondrosis. O le metotia, o le togafitiga ma le metotia o le togafitiga o fualaau oona o le a faatonuina e amanaʻia le tulaga o le osteochondrosis (ogaoga poʻo le faʻasolosolo), o le mamafa o faʻamaoniga, faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻamaumauga faavae.

Ina ia faʻaesea taunuuga le lelei o togafitiga ma le faʻamalosi, ia tatau ona e mulimulitaʻi i faatonuga, aua le faʻamaonia le vailaʻau, ia le sili atu i le fua fautuaina.

  • maʻisuka, ma le ava malosi polyneuropathy (puipuiga ma togafitiga),
  • afaina o le ate - o le hepatitis ogaoga o le tele o etiologies o le agavaʻa poʻo le agavaʻa, agavaʻa faʻavafesa ma le gase cirrhosis.

Maʻisuka ma le ava polyneuropathy. I tulaga ogaoga o le faamai, o le puleaina o le 24 ml i le aso o le fualaau faasaina Berlition 600 U e fautuaina i le 1-2 vaiaso o togafitiga.

Mo nisi togafitiga, o le togafitiga fautuaina o le 300-600 mg o le a-lipoic acid i le ituaiga o laupepa poʻo capsules o Berlition.

Mulimuli ane, latou te fesuiaʻi i le togafitiga faʻapitoa mo le 3 masina.

O pusa ma capsules o loʻo tautala faʻaluaina i lona tulaga atoa, e le paʻu pe ulaina. O le fualaau faasaina e ave i lea aso i lea aso, i le taeao, afa itula ao leʻi faia le taeao.

I le polyneuropathy o le maʻisuka, o le alpha-lipoic acid o loʻo faʻamatalaina i se fua o le 600 mg i le aso.

Mo faʻamaʻi o le ate, o fualaau masani o fualaau mo tagata matutua mai le 600 mg i le 1200 mg.

Talosaga faʻaoga

O le Ethanol e faaitiitia ai le lelei o le togafitiga o le Feagaiga, o le mea lea, e tusa ai ma fomai, mo le vaitaimi o togafitiga, e tatau ona lafoaia le faaaogaina o soo se mea inu ava ma ava.

O faʻamatalaga aloaʻia, faʻamaoniga faʻapitoa mo faʻamaoniga mo le faʻaogaina o le Faʻamaumauga:

  • Neuropathy i le maʻisuka malosi o vaega eseese ma fomu, mo se faʻataʻitaʻiga, ma se isi faʻasalaga o namu faʻapitoa po o uʻamea poʻo se laasaga masani o le tino, lea e lamatia ona o lona aʻafiaga i faʻalapotopotoga e lagolagoina ai le ola,
  • faʻamaʻalogaina o le polyneuropathy i le ava malosi, talu ai o le vailaau faʻasaina ei ai sona aʻafiaga malosi.

O le maʻi suka ua faatonuina mo le maʻisuka e faʻaitiitia ai le toto suka.

E maua i le pepa o tala na tautalagia e le gutu. Ua tuʻuina atu i le vaega ole vailaʻau faʻasaina e aofia ai sulfonylurea.

O le faaitiitia o le suka toto e maua e ala i le faaosofiaina o le piliki e maua ai le inisalini ma faasao atu i totonu o le toto.

Ripoti O le maʻi suka o se vailaʻau faʻalua lea e aofia ai le vaega o le sulfonylureas.

E le pei o ona tagatanuu, e iai ona lelei:

  • E fesoasoani i le toe faʻafoʻiina o le amataga, ae le o le laasaga lona lua o le gaosiga o le inisalini: o le maualuga o le siama insulin i le toto o le maʻi suka maualuga mo sina taimi puupuu.
  • Ona o lenei mea, ua faʻaititia le cholesterol, ua faʻaititia le maualalo o le tupe, o le atinaʻeina o le atherosclerosis faʻagesegese.
  • O le maʻisuka e naʻo na aʻafiaga o le sulfonylurea e maua i luga o peta beta o le pancreas. Talu ai ona o lenei mea, o laulau e itiiti lava aafiaga taua.
  • E itiiti le lamatiaga o faʻafitauli faʻapitoa i le cardiovascular.

Mo lona lelei uma, o le maʻisuka, e pei o sulfonylurea uma, e tele mea leaga. E ui i le mea moni o loʻo i ai sona faʻaititia o aʻafiaga o aʻafiaga, ae o loʻo i ai pea lona tasi.

Faamanuiaga ma le afaina i le ate

O le faʻamanuiaga poo le afaina i le ate o le fualaau faasaina O le siakiina e mafua mai ile gaioiga ole gaioio (alpha-lipoic):

  • le aʻafiaga o le faʻamautuina o le membrane o le ate (ate) (hepatocytes),
  • le gafatia e toe faʻafoisia le sapalai o le intracellular glutathione - o se vailaʻau e puipui ai le cell mai le faʻatafunaina o fualaau oona ma fuafua ai uiga faʻalelei o le siosiomaga intracellular,
  • puipuiga o le faaleagaina o le mitochondria ma le taofia o le fausia o le oxid nitric i hepatocytes,
  • o le fausaga o le molecule o le thioctic acid e aofia ai vaega e lua o le thiol lea e mafai ona fusifusia ai mea tau gasegase matautia, lea e taua mo gaʻo tuga o le tino,
  • thioctic (lipoic) o le elemene foi ei ai se meatotino e le faʻamalosia, faʻaleleia le toto i le ate, faʻaititia ai le manava o le mumusu ma le leʻo i le ate.

Ata: le mataupu faavae o le gaioiga o le thioctic acid E ui i le aoga tele o le aoga, o taiala mo le faʻaaogaina o togafitiga faʻapitoa Fautuaga faʻatasi ma le isi vasega o le hepatoprotectors - o phospholipids taua. Talu ai ona o le lelei o aafiaga o fualaau faasaina o le tasi i le isi ua faaleleia atili, o le malosi o le puipuiga mo le ate o le a faateleina le alualu i luma.

Faʻamatalaga - faatonuga, analog, iloiloga, tau

Mai suʻesuʻega onosai, e mafai ona tatou faʻamaonia o le fualaau faasaina e lelei le faʻafefe. O aʻafiaga e seasea lava ma laiti.

O le tau o vailaau i vaipanoa eseese e eseese uiga ma e faalagolago i ona foliga:

  • 300 mg tablets - 683-855 rubles,
  • 300 mg ampoule - 510-725 rubles,
  • 600 mg ampoule - 810-976 rubles.

ads-pc-4Producer - le kamupani Berlin-Chemie AG (Siamani).

  • Paleni 600 concentrate, 5 ampoules - 800 rubles,
  • Faʻataʻitaʻiga 300 faʻalauteleina, afifiina o le numera 5 - 720 rubles,
  • pulu, 300 mg o le gaioiokawa, tele - 30 vaega, tau - 750 ruuga.

E tatau ona teu malu i se mea pogisa, ae le o se mea e manaia ai

A maeʻa sauniuniga, faʻaaoga le fofo pe a maeʻa le ono itula. Mo le puipuia o mea tau vailaau, e tatau foi ona teuina sauniuniga tufofoga i totonu o se afifi ua uma ona faamau e aunoa ma se malamalama. O le tulaga maualuga o le tau vevela e mai i le 15 i le 30 tikeri.

Faʻaiʻuga

  • Metabolism: e seasea ona tupu - o se faʻaitiitia o le kulukose o le toto (e oʻo i se tulaga o le hypoglycemic, faʻaalia e le ulu o le ulu, vavao, vevela ma le vaʻaia),
  • faiga o le hemostasis: e seasea ona tupu - o le toto faʻaopoopoga e mafua mai i le gaioiga o le platelet function, purpura,
  • faʻalavelave faʻafuaseʻi: e seasea ona tupu - vaʻai faalua i mata, solia pe suia i le tofo, faʻavevesi,
  • faiga faʻapitoa: e seasea ona tupu - urticaria, paʻu o le paʻu, mea vevela, mea faʻapitoa - faʻalavelave anaphylactic,
  • tali a le lotoifale (faʻapitoa i le pulega): e seasea lava - mu i le nofoaga o inisiua mo le faʻafefeteina,
  • isi tali: faigata le manava ma faateleina le mamafa o le intracranial (e aliali mai i le mataupu o le televave o le pulega o le Berlition 300 ma pasi lemu).

Tuutuuga ma tuutuuga o le teuina

Teu i se vevela e le sili atu i le 25 ° C. Taofi ese mai le aapa atu o tamaiti.

O le mafaufau mo le sauniuni o le fofo mo le afuina e le tatau ona faamaapeina ma faʻaalia i le malamalama saʻo.

Faʻafiafiaina o le ola: ata e vali ata-2-tausaga, faʻalautele mo le sauniuni o se fofo mo le afu - 3 tausaga.

O le fofo sauniuni e mafai ona teuina mo le silia ma le 6 itula i se nofoaga pogisa.

Pipi (pusa, ampoules, 300 ma le 600) - tau

O le suʻesuʻega o loʻo tuʻuina atu e le Siamani e uiga ile popole ile Berlin-Chemie ma, e tusa ai ma lea, ua faaulufale mai i totonu o atunuu CIS. O le mea lea, o eseesega o le tau o fualaau faasaina i falemaʻi o loʻo faʻamatalaina e ala i tau feʻaveaʻi, fesuiaiga o tupe ma le tau fefaʻatauaʻiga o se fesoʻotaiga faʻamaonia faapitoa. Talu ai ona o nei mea uma e le afaina ai le lelei o le fualaau faasaina, e leai se eseesega i le va o Berlition ua faatauina atu i se tau sili atu ona taugata ma le taugofie. O le mea lea, e mafai ona e faʻatau le filifiliga sili ona taugofie.

I le taimi nei, i totonu o falemaʻi o aai Rusia, o le tau o le Palolaina e faapenei:

  • Fualaau pipi 300 mg 30 fasi - 720 - 850 rubles,
  • Fualaʻau faʻamoemoe 300 mg (12 ml) 5 ampoules - 510 - 721 rubles,
  • Fualaau toto 600 mg (24 ml) 5 ampoules - 824 - 956 rubles.

Totoga o fualaau faasaina

Muamua lava, e tatau ona maitauina o le faʻaaogaina tutoatasi o fualaau faasaina e matua faasaina. E mafai ona e faʻatau togafitiga e tusa ai ma le faʻasologa o loʻo faatonuina e le fomaʻi pe a uma le faʻatalanoaga.

O le atunuu o gaosia o fualaau faasaina Berlition o Siamani. O lenei vailaʻau o loʻo avanoa i le 24 ml ampoules poʻo le 300 ma le 600 mg pepa.

O pusa e fai faʻafofoga, latou te le manaʻomia ona ulaina. O le muamua fualaau e 600 mg i lea aso ma lea aso, ae sili le meaʻai i luga o se manava gaogao. Afai o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka e pagatia mai le gase o le ate, o loʻo faʻamatalaina mai le 600 i le 1200 mg o le vailaʻau. Afai o se vailaau e faʻaaogaina i se tulaga le talafeagai i le tulaga o se vaifofo, e faʻamaʻi muamua i le 0.9% sodium chloride. O faʻamaumauga e tuʻuina atu e mafai ona maua ile auiliiliga faʻatasi ma tulafono o le faʻaaogaina matua o le fualaau faasaina. E tatau ona manatua o le togafitiga e le mafai ona faʻalauteleina mo le silia ma le fa vaiaso.

O le vailaau faasaina o le Thioctacid e gaosia e le kamupani Suetena Suetena Meda Pharmaceuticals. E maua mai ai le vailaʻau i ni mea se lua - otaota o le 600 mg ma se vaifofo mo le tuiina i ampoules o le 24 ml.

O faatonuga e taʻu mai ai o le sao saʻo e mafai ona fuafuaina e le tagata tomai faapitoa e auai. Ole fua muamua o le dose ole 600 mg poʻo le 1 ampoule o se vaifofo lea e faʻaaogaina ile vavave. I tulaga ogaoga, 1200 mg e mafai ona faʻatulagaina pe 2 moli. I lenei tulaga, o le togafitiga e mai i le lua i le fa vaiaso.

Afai e manaʻomia, pe a maeʻa se togafitiga, ona faia lea o se taʻi masina, ona faʻagasolo lea o le tagata maʻi i togafitiga faʻafofo, lea o le dose ole aso e 600 mg.

Faatusatusaga uiga o fualaau faasaina

E ui lava i le mea moni e faapea o vailaau oona e maua ai le alpha lipoic acid ma e tutusa lava le malosi o le tino, latou te maua ai ni uiga iloga. E mafai ona aafia ai le filifiliga a le fomaʻi ma lona maʻi.

I lalo ifo e mafai ona e iloa e uiga i mea autu e aʻafia ai le filifilia o vailaʻau:

  1. Le i ai o isi vaega. Talu ai o sauniuniga o loʻo i ai vailaʻau eseese, e mafai ona faʻatagaina e tagata gasegase i auala eseese foi. Ina ia iloa po o fea vailaʻau e leai ni aʻafiaga leaga, e tatau ona faʻatau uma fualaau faʻasaina.
  2. O le tau o vailaau e tele foi sona sao.Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tau masani o Berlition (5 ampoules o le 24 ml i le tasi) o le 856 Rupese Rusia, ma le Thioctacide (5 ampoules o le 24 ml i le tasi) o le 1,559 ropu Rusia. E vave lava ona manino le eseesega. O se tagata gasegase i laʻititi ma maualalo le maualalo o tupe maua e ono taulai atu i le filifiliina o se fualaʻau taugofie lea ei ai lona aafiaga tutusa.

O le mea lautele, e mafai ona maitauina o fualaau oona ma le siakiina o loʻo i ai se aafiaga lelei i le tino o le tagata ma le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. O fualaau faasaina ua faaulufale mai ma ua gaosia e ni kamupani e sili ona faaaloalogia.

Aua neʻi galo e uiga i le faʻasaʻoina ma le faʻaleagaina o fualaau. A o leʻi aveina i latou, e te manaʻomia se faʻatalanoaga faʻatagaina ma lau fomaʻi.

Pe a filifilia le filifiliga sili, e tatau ona e taulaʻi i mea e lua - tau ma tali i vaega o loʻo faia ai vailaʻau.

A faʻaaogaina tatau, o le a fesoasoani i le puipuia o le atinaʻeina o le polyneuropathy o le maʻisuka, ae faʻapea foʻi isi faʻafitauli matautia o le ituaiga 2 ma le maʻisuka ituaiga 1 e fesootaʻi ma le galuega o le ate ma isi totoga. O le vitio i lenei tusiga o loʻo talanoa e uiga i aoga o le lipoic acid.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Ituaiga 2 maʻisuka: togafitiga

O le maʻisuka ituaiga 2 e maua ile 90-95% o maʻisuka uma. O le mea lea, o lenei faʻamaʻi e sili atu ona taatele nai lo le maʻisuka ituaiga 1. E tusa ma le 80% o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e mamafa tele, o lona uiga, o lo latou mamafa o le tino e sili atu nai lo le 20%. E le gata i lea, o lo latou gaʻo e masani lava ona faʻaalia e ala i le tuʻuina atu o mea faʻapipiʻi i totonu o le manava ma le tino pito i luga. O le ata e pei o se apu. E taua lenei mea o le gaogao o le tino.

O le sini autu o le upega tafaʻilagi o le DiabetM.Com o le tuʻuina atu lea o se fuafuaga lelei togafiti mo le maʻisuka ituaiga 2. E iloa o le anapogi ma le malosi malosi mo le tele o itula i le aso e fesoasoani i lenei maʻi. Afai ua e nofosauni e mataʻituina se tulafono mamafa, o lona uiga o le a le tatau ona e tuiina le inisalini. Ae ui i lea, o maʻi e le manaʻo e fiaaai pe "galue malosi" i vasega o aʻoga faaletino, e oʻo lava i tiga o le oti tiga mai le maʻisuka faafitauli. Matou te ofoina atu auala faʻalelei e faʻaitiitia ai le toto suka i le masani ma faʻamautu maulalo. Latou te agamalu e tusa ai ma tagata gasegase, ae i le taimi lava lea e matua aoga.

Meaʻai mo le maualalo o meaʻai mo le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo maua iinei.

I lalo o le tusiga o le ae maua ai se polokalame lelei togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2:

  • e aunoa ma le matelaina
  • e aunoa ma le maualalo o meaʻai i le kalori, sili atu ona tiga nai lo le fiaai atoatoa,
  • e aunoa ma se galue malosi.

Aoao mai ia i matou le auala e pulea ai le maʻisuka ituaiga 2, faʻamautinoaina e tetee i ona faʻalavelave ma i le taimi e tasi e lagona ai le atoatoa. E le tatau ona e fia 'ai. Afai e te manaʻomia inisiua o le inisalini, ona e aʻoaʻo lea e faia ma le leai se faʻaletonu, ma o le a fai si laʻititi. O a tatou metotia e mafai ai i le 90% o mataupu ona togafitia lelei le maʻisuka ituaiga 2 ma aunoa ma le inisalini o le inisalini.

O se lauiloa lauiloa: "e maua e tagata uma a latou lava maʻisuka," o lona uiga, mo tagata maʻi taitoatasi, e maua lava i lona lava ala. O le mea lea, o se polokalame lelei togafitiga o maʻisuka e mafai ona faʻaalia. Ae peitai, o le laasaga aoao mo le togafitia o le maʻisuka ituaiga 2 o loo faamatalaina i lalo. E fautuaina e faʻaaogaina o se faavae mo le fausiaina o se polokalama a le tagata lava ia.

O lenei tusiga o se faaauauina o le tusiga "ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2 Tisuka: O fea e amata ai." Faʻamolemole faitau faʻamuamua le tusiga autu, a leai o se mea atonu e le manino iinei. O faʻaaliga o togafitiga lelei o loʻo faʻamatalaina i lalo, pe a saʻo le maua o le maʻisuka ituaiga 2. O le ae iloa pe faapefea ona lelei le pulea o lenei maʻi ogaoga. Mo le tele o gasegase, oa tatou fautuaga o se avanoa e teena ai inisiua insulin.I le maʻisuka ituaiga 2, o le taumafataga, faamalositino, faʻamaʻi ma / poʻo le inisalini muamua e fuafua mo le maʻi, ma mafaufau i le ogaoga o lona maʻi. Ona fetuunaʻi lea i taimi uma, e fuafua i taunuʻuga na ausia muamua.

Faʻafefea ona togafitia lelei le maʻisuka ituaiga 2

Muamua lava, suesue i le vaega "O fea e amata ai togafitiga o le maʻisuka" i le tusiga "ituaiga maʻisuka ituaiga 1 poʻo le 2: o fea e amata ai". Mulimuli i le lisi o taga o loʻo lisiina iina.

O se fuafuaga mo togafitiga lelei mo le maʻisuka ituaiga 2 e aofia ai le 4 vaega:

  • Laʻasaga 1: Meaʻai Faʻateʻa Carbohydrate
  • Laasaga 2: Meaʻai maualalo ole tino gaʻo ma le gaioiga faʻale-tino e tusa ai ma le metotia o aʻoga faʻale-tino ma le fiafia.
  • Laʻasaga 3. O se meaʻai maualalo-carbohydrate faʻatasi ai ma fualaau o le maʻisuka e faʻalautele ai le lagona o le tino ile inisalini.
  • Laʻasaga 4. Faʻalavelave, faʻatamala mataupu. O se mea e maua ai le maʻisuka e sili atu ona maualalo ma faʻatasi ai ma inisuasiga inisalini, faʻatasi ma poʻo le leai foi o fualaau o le maʻisuka.

Afai o se taumafa maualalo-carbohydrate e maua ai le toto toto, ae le lava, o lona uiga, e le ogatasi ma le masani, ona fesoʻotaʻi lea o le vaega lona lua. Afai ole lua le mea e le mafai ai ona totogi atoa mo le maʻisuka, latou te fesuiai i le lona tolu, o lona uiga, faaopoopo i ai meaʻai. I mataupu faigata ma le le amanaia, pe a oʻo ina tuai ona maua le maʻi suka, latou te auai i le tulaga lona fa. E tele le inisalini e tui pe a manaʻomia e toe aumaia ai le suka i le masani. I le taimi lava e tasi, latou te faʻaauau ai pea ona 'ai i luga o se meaʻai maualalo-carbohydrate. Afai e mulimuli ma le maelega le maʻisuka i se taumafataga ma faʻatino ma le fiafia, ona masani lea e manaʻomia ni tui laʻititi o inisalini.

O se meaʻai maualalo-carbohydrate e matua taua lava mo tagata uma o le maʻisuka ituaiga 2. Afai e te faʻaauau pea ona 'ai mea taumafa e tumu i gaʻo, o lona uiga e leai se mea e moemiti i le ave o le maʻisuka i lalo o le puleaina. O le mafuaʻaga o le maʻisuka ituaiga 2 o le tino e le faʻafeiloaʻi ia mea -ona o loʻo e 'ai. O se meaʻai gaʻo-faʻatapulaʻa e faʻaitiitia ai le toto toto vave ma malosi. Ae peitai, mo le tele o le maʻisuka, e le lava le faatumauina o le toto toto masani, e pei o tagata maloloina. I lenei tulaga, e fautuaina e tuʻufaʻatasia se taumafataga ma gaioiga faaletino.

  • Aoaoga faaletino mo le maʻisuka. Auala e faʻaaoga ai ma le fiafia
  • Tausiga o le soifua maloloina, aau ma isi taʻaloga cardio
  • Tinovaega (aʻoaʻoga malosi) mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2
  • E faʻafefea ona faʻapipiʻi faʻamalositino faʻamalo ma anaerobic
  • Mo maʻi e maua i le maʻisuka ma faʻalavelavega - faʻamalositino faʻamalosi

I le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona faia ma le malosi ia togafitiga e faʻaitiitia ai le avega i luga o le suka. Ona o lenei mea, o le faagasologa o le "susunuina" o ona peta beta e taofia. O fua uma e faʻamoemoe e faʻaleleia atili ai le lagona o sela i le gaioiga o le inisalini, o lona uiga, faʻaitiitia le faʻamalosia o le insulin. O le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona togafitia i le inisalini ile iniseti i na o se tulaga ogaoga ogaoga, e le silia le 5-10% o tagata gasegase. O le a faamatalaina auiliili i le faaiuga o le tusiga.

Le mea e fai:

  • Faitau le tusiga "Resistance Resistance." O loʻo faʻamatalaina ai foi pe faapefea ona taulimaina lenei faafitauli.
  • Ia mautinoa ia e maua le mita saʻo ile kulukose o le toto (pe faapefea ona fai lenei mea), ona fuaina lea o lou suka i le tele o taimi i aso uma.
  • Taulaʻi faapitoa i le puleaina o lou suka toto pe a uma ona 'ai, ae faʻapea foi i luga o se manava leʻo.
  • Suʻe i se mea maulalo o le gaʻo. Taumamafa na o le faatagaina o mea taumafa, ia aloese mai meaai faasaina.
  • Faamalositino. E sili ona lelei le faia o le faʻataʻitaʻiga e tusa ai ma le auala o le televave o le jogging, aemaise lava mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2. O galuega faaletino e taua mo oe.
  • Afai e le lava se taumafataga e maualalo-carbohydrate faatasi ma aʻoga faaletino, o lona uiga, oe maualuga pea le suka pe a uma ona 'ai, ona faaopoopo atu lea o fualaau Siofor poʻo le kullucofage ia i latou.
  • Afai o mea uma - mea taumafa, faamalositino ma Siofor - e le lava le fesoasoani, ona na o le tulaga lea e tatau ona e tuiina le insulin umi i le po ma / poo le taeao i luga o se manava gaogao. I lenei taimi, e le mafai ona e faia e aunoa ma se fomaʻi. Aua o le polokalame o le inisalini o togafitiga o se endocrinologist, ae le o le tutoatasi.
  • Leai se tulaga, ia teena se taumafataga maualalo-carbohydrate, e tusa lava pe o le a le tala a le fomai, o ai o le a faatonuina oe ile inisalini. Faitau pe faapefea ona siaki le maʻisuka inisalini togafitiga. Afai e te vaʻai ua faatonuina e le fomaʻi tui o le inisalini "mai le taualuga", ma e le tilotilo i au faamaumauga o fua o le suka i le toto, ona e le faʻaaogaina lea o ana fautuaga, ae faʻafesoʻotaʻi le isi tagata poto faapitoa.

Ia manatua o le tele lava o mataupu, e tatau ona tuiina le inisalini i na o gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e le lava le faʻaaoga.

  • Faʻataʻoto paleni mea taumafa i calorie
  • Meaʻai maualalo ole gaʻo
  • Injections injections
  • Sugar-lowering pills
    • Le sili atu i le 5.2-6.0 mmol / l
    • Toa masani pe a uma taumafa - e oo atu i le 11.0 mmol / L
    • E sili atu ona taua le puleaina o le sugar sugar nai lo le 'ai
    • Siaki le mita mo le saʻo. Afai e foliga mai o loʻo taoto le mita - lafo ese ma faʻatau se isi, saʻo
    • Asiasi soo i se fomaʻi, suʻe suʻega
    • Maua le Faʻafitauli mo le Inisalini ma isi Faʻafitauli
    • O nei vailaau uma, ma e tatau ona e taofia le aveina
    • Maninil, Glidiab, Diabefarm, Diabeton, Amarilu, Glurenorm, NovoNorm, Diagnlinid, Starlix
    • Faʻamatala i vaega o sulfonylureas ma uʻamea (meglitinides)
    • Faʻasolo le pancreas e maua ai nisi inisalini
    • O lenei aʻafiaga e tuʻuina atu i laumei e maualalo ai le suka.
    • Na liliu le maʻi i le maʻisuka ituaiga 1
    • E le aʻafia e le tino ni meaʻai ona o faʻalavelave fatuga
    • Meaʻai maualalo ole gaʻo
    • O se paleni paleni, e pei o tagata maloloina
    • Laititi meaʻai ile calorie, meaʻai gaʻo maualalo
    • Le lelei le lelei o vai inu
    • Soifuaga masani
    • Mafuaaga e atiaʻe i luga o tausaga
    • Taumafa ai meaai le talafeagai-gaʻo-tamaoaiga
    • O mea uma o loʻo i luga sei vagana ai le leaga o le sua vai
    • Le mautonu le lagona o sela i le inisalini
    • Faʻaleagaina ile inisalini ona o le le lelei o le teuina
    • Suʻega faʻamalosi o maʻisuka maualalo ile inisalini
    • Aoao ia fiafia i aʻoga faaletino
    • Aua le 'ai meaʻai gaʻo - aano o manu, fuamoa, pata, faga vela
    • Suʻe i se mea maulalo o le gaʻo
    • O mea uma o loʻo i luga sei vagana ai "'aua le' ai meaʻai gaʻo"
    • Fai se siakiina o le toto toto, fua le mamafa o le toto i le vaiaso
    • I le ono masina, suʻe suʻega mo le "lelei" ma le "leaga" cholesterol, triglycerides
    • Fai suʻe suʻe toto mo le C-reactive protein, homocysteine, fibrinogen, ferritin serum
    • Aua le 'ai i meaʻai mumu, fuamoa, pata, ina ia aua le totoina le cholesterol
    • O mea uma o loʻo i luga sei vagana ai "'aua le' ai meaʻai mumu, fuamoa, pata"
    • Faitau faʻasologa o togafitiga o le maʻisuka ua faʻatagaina e le Matagaluega o le Soifua Malōlōina ma faʻasalalau faʻapitoa
    • Mulimuli i togafitiga o togafitiga fou o le suka
    • I le faʻaaogaina o faailo o le glucometer, saili pe o fea metotia e maualalo ai le suka ma e le o
    • Laʻau Faʻauʻau o le maʻisuka Manuʻa Lelei Sili Le Fesoasoani
  • O le a le mea e le faia

    Aua le ave faʻamalosi sulfonylurea. Siaki pe afai ua uma ona tuʻuina atu oe i le maʻisuka o le sulfonylurea. Ina ia faia lenei mea, faitau ma le faaeteete ia faatonuga, vaega "Vailaau galue". Afai e foliga mai o loʻo e ave sulfonylureas, ona lafoai lea.

    Aisea e leaga ai nei vailaau o loʻo faamatalaina iinei. Nai lo le aveina o ia mea, ia pulea lou suka toto ma se meaʻai maualalo-carbohydrate, gaoioiga faʻaletino, fualaau Siofor poʻo le kalapu, ma pe a manaʻomia, insulin. Endocrinologists e pei o le faatonuina o fualaau oona lea e aofia ai sulfonylureas + metformin. Suʻe mai ia i latou i le "mama" metformin, o lona uiga.u. Siofor poʻo le Kopilo.

    O le a le mea e le faia

    O le a se mea e tatau ona e faia

    Aua e te faalagolago tele i fomaʻi, e tusa lava pe totogiina, i falemaʻi mai fafoTauave tiute mo au togafitiga. Tumau i se taumafataga maualalo-kapiti. Vaavaʻa lelei lau toto suka. Afai e tatau ai, tui inisalini i mea maualalo, faʻaopopo i meaʻai. Faamalositino. Faʻailoga mo le faʻasalalau o le DiabetM.Com. Aua e te fiaai, aua le faʻatapulaʻaina le kalori aoga, aua e te fiaaaiTaumamafa i meaʻai lelei ma faamalieloto e mafai ona faʻatagaina mo se taumafa maualalo-carbohydrate. ... ae aua le gaogao, e tusa lava pe mafai ai ona maua ni meaʻai faatauvaaTaofi le taumafataga pe a maeʻa ona e 'ai atili pe itiiti, ae mafai pea ona' ai Aua nei faʻatapulaʻa lau meaʻai gaʻo'Ai fuamoa, pata, meaʻai gaʻo. Mataʻituina lou toe foʻi mai o le cholesterol i le masani, i le matauʻa o tagata uma e te iloa. E sili ona aoga le iʻa iʻa. Aua e te alu i tulaga e te fiaai ai ma e leai se meaʻai talafeagaiI le taeao, fuafua le mea ma mea o le a e 'ai i le aso. Ave ni meaai mama - kisisi, puaa vela, fuamoa ua afifi, nati. Aua e te faaaogaina fualaau leaga - sulfonylureas ma le omeaFaitau ma le faaeteete le tusiga e uiga i vailaʻau maʻisuka. Malamalama po o fea fualaau oona e leaga ma e le o. Aua le faʻamoemoe i ni vavega mai Siofor ma Glucofage tabletsO le Siofor ma le Glucofage sauniuni le sugar i le 0.5-1.0 mmol / l, e le sili atu. E seasea lava ona suia le inisalini o le inisalini. Aua nei teuina i luga o kulupu o le mita sikolaFua lau suka i aso uma 2-3 taimi. Siaki le mita mo le saʻo e faʻaaoga ai taualumaga o loʻo faʻamatalaina iinei. Afai e foliga mai o loʻo taoto le masini, vave tulei ese pe avatu i lou fili. Afai e itiiti ifo i le 70 suʻega suʻega i le masina, o lona uiga o loʻo e faia se mea sese. Aua nei faatuai le amataga o le inisalini togafitiga pe a tatau aiO faʻafitauli o le maʻisuka e tupu e tusa lava pe a uma le 'ai poʻo le taeao i luga o se manava gaogao e 6.0 mmol / L. Ma sili atu pe afai e sili atu. O le insulin o le a faʻalauteleina lou ola ma faʻaleleia lona tulaga lelei. Fai uo ma ia! Aoao le metotia ole injections e leai ni tiga ma le auala e fuafua ai tui o inisalini. Aua e te paie e pulea lou maʻisuka, e oʻo lava i malaga faapisinisi, i le atuatuvale, ma isi.Tausia se tusi o le tagata lava ia e mataituina, sili ona lelei i le faiga faaeletoroni, sili ona lelei i Google Docs Sheets. Faʻailoa mai le aso, taimi na e ai ai, suka o le toto, o le a le tele ma le ituaiga inisalini na tuiina, o le a le gaoioiga faaletino, popole, ma isi.

    Suesue ma le faʻaeteete le tusiga "Faʻafefea ona faʻaitiitia le tui o le insulin. O le a le televave o le gaʻo. Afai e tatau ona e faʻatupulaʻia le fua o le insulin, ona e faia lea o se mea sese. E tatau ona e taofi, mafaufau ma suia se mea i au galuega faafomai.

    O aʻoaʻoga faʻale-tino ma le suka e faʻaititia ai fualaau

    O le manatu autu o le filifili lea o faʻatinoga e te fiafia ai. Afai e te faia lenei mea, ona e faʻamalositino lea mo taimi malie. Ma o le faʻasaina o le suka toto ma le faʻaleleia o le soifua maloloina o "aʻafiaga itu." O se avanoa faʻapitoa mo aʻoaʻoga faʻapitoa ma le fiafia o se faʻataʻitaʻiga faʻalesoifua maloloina e tusa ai ma le auala o le tusi "Chi-run. O se auala feteenaʻi e tamoe ai - ma le fiafia, e aunoa ma ni manuʻa ma mafatiaga. " Ou te fautuaina malosi.

    Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o sea lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

    I le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, e lua vavega:

    • Meaʻai maualalo ole gaʻo
    • Taaloga faafiafiaga e tusa ai ma le auala o le tusi "Chi-jogging".

    Tatou te faʻatalanoaina auʻiliʻili mea taumafa maualalo maualalo. E tele tala e uiga i lenei autu i la tatou 'upega tafaʻilagi aua o le auala autu e pulea ai le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. Ae o le tamoe, o le vavega o le mafai ona e tamoe ae le o faʻasalaina, ae ia malie.E tatau ona e iloa le auala e tamoe ai ma le agavaa, ma o le tusi o le a fesoasoani tele i lenei. A o faagasolo, o "hormones of happiness" e maua i totonu o le tino, lea e maua ai le maualuga e pei o fualaau faasaina. Taaloga faafiafiaga e tusa ai ma le auala Chi-jogu e talafeagai lava mo tagata o loʻo i ai soʻotaga faʻatasi. E fetaui lelei i le soʻotaga faʻatasi ma vasega i simulators i le falemaʻi. Afai e te le manao e tamoe, ae o le aau, tenisi poʻo le uila, ma e mafai ona e gafatia - i lou soifua maloloina. Tau lava ina ia auai i taimi uma.

    Afai na e suʻeina se taumafataga maualalo-carbohydrate e tusa ai ma a matou fautuaga ma talitonuina e fesoasoani tele, ona taumafai lea "Chi-run". Faʻafesoʻotaʻi se taumafataga o le maualalo-carbohydrate ma faamalositino. Ua lava lea mo le 90% o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e fai e aunoa ma le inisalini ma fualaau. E mafai ona e faatumauina le maualuga ole kulukose o lou toto i se tulaga masani lelei. E faatatau lea i le suka pe a uma ona leai se maualuga maualuga atu nai lo le 5.3-6.0 mmol / L ma le hemoglobin glyc e le sili atu i le 5.5%. E le o se mea manaia, ae o se sini moni e mafai ona ausia i ni nai masina.

    O le faamalositino e faateleina ai le lagona o le tino i le insulin. E taua tele lenei mea mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2. Pusa Siofor poʻo Glucofage (o le metformin malosi) ei ai le aafiaga tutusa, ae o le tele o taimi e vaivai. O nei fualaau e tatau lava ona faʻataʻitaʻiina i le maʻisuka, oeo loʻo paie tele e faʻamalositino, e ui lava i faʻamalosi uma. Matou te faʻaaoga foi le metformin e avea ma fofo lona tolu pe afai e le lava le taumafa maualalo ma le gaʻo. O le taumafaiga pito lata mai lea i tulaga maualuga o le maʻisuka ituaiga 2 e faʻasala ai le inisalini.

    A manaʻomia le tui o inisalini

    O le maʻisuka ituaiga 2 i le 90% o mataupu e mafai ona faʻamalosi atoatoa e aunoa ma le inisalini o le inisalini. O meafaigaluega ma metotia na matou lisi atu i luga e fesoasoani tele. Ae peitai, afai o le maʻisuka ua tuai ona "mafaufau i le mafaufau", o lona tino ua uma ona mafatia, ma o lona lava inisalini e le o lava le gaosia. I nei tulaga ua le amanaiaina, afai e te le tuiina le inisalini, o le toto maualuga o le a maualuga, ma o faafitauli o le maʻisuka ua na o le tulimanu.

    I togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 ma le inisalini, o loʻo i ai mea taua e taua. Muamua, o le inisalini e masani lava ona tui i totonu o tagata gasegase vaivai. I le avea ai o se tulafono, o le filifiliga o le: insulin poo aʻoga faaletino. Ou te toe aioi atu foi ia te oe e te alu i totonu mo le fiafia ma le fiafia. O le malosi o le aʻoga i le falemaʻi e aoga foi aua latou te faʻalauteleina le lagona lelei o sela i le inisalini. Ma se tulaga maualuga, faafetai i aʻoga faaletino, e mafai ona faalēaogāina le inisalini. Afai e le mafai ona lafoaia atoa le injections, o lona uiga o le inisalini o le a faʻaitiitia.

    Lona lua, afai e amata ona togafitia lou maʻisuka ituaiga 2 i le inisalini, e le o lona uiga e mafai nei ona e taofia le mate. I se isi itu, tausisia le maualalo o mea taumafa maualalo e mafai ona maua e ala i ni nai laasaga o inisalini. Afai e te manao e faʻaitiitia le inumaga o le inisalini - faʻaaoga ma taumafai e aveesea le mamafa. Ina ia lafoaʻia le tele o le mamafa, atonu e manaʻomia lou faʻatapulaʻaina o le protein i luga o se meaʻai maualalo-carbohydrate. Faitau a matou mea i le auala e ave ai tui inisalini ma le leai o se paʻu i le maʻisuka.

    Tolu, o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e masani ona tolopo le amataga o le togafitiga o le inisalini i le mulimuli, ma o lenei mea valea. Afai o le a maʻi faʻafuaseʻi ma vave ona maliu le maʻi, ona mafai ai lea ona tatou fai atu ua laki. Talu ai o loʻo i ai filifiliga sili ona leaga:

    • Gangrene ma le vaevaeina o vae,
    • Tauaso
    • Maliu matautia mai le le atoatoa.

    O nei faʻafitauli o le maʻisuka lea o le a le manaʻo le fili pito sili ona leaga. O le mea lea, o le inisalini o se meafaigaluega matagofie lea e laveaʻi mai i se tagata vavalalata vavalalata ma i latou. Afai e mautinoa o le inisalini e le mafai ona tufatufaina atu, ona amata loa lea ona vave faʻasolo, aua le faʻavave taimi.

    • Togafitiga mo le maʻisuka ma le inisalini: amata mai iinei. Ituaiga o inisalini ma tulafono mo lona teuina.
    • O le a le ituaiga inisalini e tui, i le a le taimi ma i le a le mea e fai. Fuafuaga mo le maʻisuka ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.
    • Laau insulin, peni tui ma nila ia i latou. O fea o togalaau e sili ona lelei e faʻaaogaina.
    • Lantus ma Levemir - o le inisalini e faʻateleina. Faʻamaʻo le suka i le taeao i luga o se manava gaogao
    • Ole inisalini Humalog, NovoRapid ma Apidra. Inisalini ole tagata
    • Auala e faʻaitiitia ai le inisalini e faʻamalosi ai le tui i lalo ifo
    • Togafitiga o se tamaititi e iai le maʻisuka ituaiga insulin Humalog (aafiaga faʻaPeretania)
    • Inisalini Pump: Pros ma le Cons. Pump insulin togafitiga

    I le tulaga o le tauaso po o le tosoina o se vae, o le maʻisuka e masani ona i ai ni nai tausaga o le le atoatoa. I le taimi lea, na te pule e mafaufau ma le totoa pe o le a le valea o ia ina ua le amata ona toilalo le inisalini i le taimi ... O le togafitiga o lenei ituaiga o togafiti o le maʻisuka e le o "oh, insulin, o se mea taufaaleaga", ae "oso, insulin!".

    Ituaiga 2 maʻisuka sini

    Seʻio tatou tilotilo i ni nai tulaga masani ina ia mafai ai ona faʻaali i le faʻatinoga poʻo le a le sini moni o togafitiga. Faamolemole suesue le tusiga "Sini o Togafitiga o le Maʻisuka" Muamua. O loʻo aofia ai faʻamatalaga faavae. O faʻaaliga o le faatulagaina o togafitiga togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo faamatalaina i lalo.

    Seʻi faapea o loʻo iai i matou le maʻisuka o le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo pulea le puleaina o le toto suka ma le taumafa maualalo o meaʻai ma faamalositino ma le fiafia. E mafai ona ia faia e aunoa ma le maʻisuka ma inisalini. O le maʻisuka faapena e tatau ona taumafai e faatumauina lona suka toto i le 4.6 mmol / L ± 0.6 mmol / L muamua, i le taimi ma a maeʻa taumafataga. O le a mafai ona ausia lenei sini e ala i le fuafuaina o meaʻai. E tatau ona ia taumafai e 'ai i le tele o meaʻai e maualalo le carbohydrate, aʻo ia fuafuaina le sili ona lelei o ana taumafataga. E tatau ona e aʻoaʻo pe faʻapefea ona fai se lisi mo se taumafataga maualalo-carbohydrate. O auaunaga e tatau ona matua telē se tagata e alu ae mai luga o le laulau, ae le faʻafefe, ma i le taimi lava e tasi o le toto o le suka e foliga mai e masani.

    O sini e te manaʻomia e taumafai ai:

    • Sugar i le 1 ma le 2 itula i le maea ai o taumafataga - leai se maualuga e maualuga atu i le 5.2-5.5 mmol / l
    • Glucose o le toto i le taeao i luga o se manava gaogao e le sili atu i lo le 5.2-5.5 mmol / l
    • O le hemoglobin Glycated HbA1C - lalo ifo 5.5%. Maʻega - i lalo ifo o le 5.0% (pito i lalo o le tino).
    • Faailoga o le "leaga" cholesterol ma triglycerides i totonu o le toto o loʻo i totonu o taʻaloga masani. "Lelei" cholesterol e maualuga atu nai lo le masani.
    • Toto toto i taimi uma e sili atu nai lo le 130/85 mm RT. Art., E leai ni faʻalavelave faʻafuaseʻi (atonu e manaʻomia foi oe e ave supplements mo le maualuga).
    • Atherosclerosis e le atiina ae. O le tulaga o toto toto e le sili atu ona leaga, e aofia ai i vae.
    • Faailoga lelei o suʻega toto mo le lamatiaga o le fatu (C-reactive protein, fibrinogen, homocysteine, ferritin). O suʻega taua nei nai lo cholesterol!
    • Vaʻai matala mataʻitusi.
    • O le mafaufau e le faasolo ina leaga, ae sili atu ona lelei. O mafaufauga foi e faapena foi.
    • O faʻamaoniga uma o le neuropathy o le maʻisuka e mou ese atu i totonu o ni nai masina. E aofia ai le vae o le maʻisuka. Neuropathy o se faʻalavelave atoatoa.

    Faapea ua taumafai o ia e 'ai i luga o se meaʻai maualalo-carbohydrate, ma o se taunuuga, e maua lona suka toto pe'ā uma ona' ai ma le 5.4 - 5.9 mmol / L. O le a fai mai le endocrinologist e sili lenei. Ae o le a matou fai atu o lenei mea e sili atu nai lo le masani. O se suesuega i le 1999 ua faaalia ai i lea tulaga, o le lamatiaga o le fatu o le fatu ua siitia i le 40%, pe a faatusatusa i tagata e le sili atu le 5.2 mmol / L. i le suka o le suka. Matou te fautua malosi atu i se tagata maʻi e faia faʻamalositino faʻamalositino ma le fiafia ina ia faʻaitiitia lona toto suka ma aumai i le maualuga o tagata soifua maloloina. O le sologa manuia o se mea manaia tele, ma e galue foi i mea e ofo ai i le faʻamautuina o le suka toto.

    Afai e le mafai ona e faʻamaonia se tagata maʻi i le maʻisuka ituaiga 2 e faʻamalositino, ona tatau lea ona faʻamatalaina ia Siofor (metformin) faʻamalama e faʻaopopo i se taumafa maualalo-carbohydrate. O le fualaau oona Glucophage o Siofor tutusa lava, ae o se gaioiga faaumiumi.E itiiti lava se aʻafiaga e ono afaina ai aʻafia - afaina ma manava. E talitonu foi Dr. Bernstein o le Glucofage e faaitiitia le toto suka 1.5 taimi sili atu ona lelei nai lo Siofor, ma o lenei mea e faamaonia ai lona tau maualuga atu.

    O le tele o tausaga o le maʻisuka: o se mataupu faigata

    Mafaufau i se mataupu sili ona faigata o le maʻisuka ituaiga 2. O le tagata gasegase, o le maʻisuka umi, e mulimuli i se taumafataga maualalo-carbohydrate, e maua ai le metformin, ma e oʻo lava ile aoga faaletino. Ae o lona suka toto pe a uma ona 'ai e tumau pea le maualuga. I se tulaga faapena, ina ia faʻaitiitia ai le toto toto i le masani, e tatau ona e suʻe muamua pe a maeʻa le taumafataga e maualuga le suka o le toto. Mo lenei mea, o le aofaʻi atoa o le suka i le toto e faia mo le 1-2 vaiaso. Ona faataitai lea i le taimi e ave ai fualaau, ma taumafai foi e suitulaga ia Siofor ma Glucofage. Faitau iinei pe faapefea ona pulea le suka maualuga i le taeao i luga o se manava gaogao ma pe a uma ona 'ai. E mafai ona e galue i le auala lava e tasi pe afai o lau suka e masani lava e le ala i le taeao, ae i le aoauli po o le afiafi. Ma e na o le pau lava le mea e fesoasoani ai nei mea uma i le leaga, ona tatau loa lea ona e tuiina le "faalautele" insulin 1 pe 2 taimi i le aso.

    Faʻapea o se tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2 e tatau lava ona togafitia i le "umi" insulin i le po ma / poo le taeao. Afai e mulimuli o ia i se meaʻai maualalo-carbohydrate, o lona uiga o le a ia manaʻomia ni togi laʻititi o le inisalini. O le pancreas e faʻaauau pea ona maua lona inisalini, e ui lava e le lava. Ae afai o le suka toto e sili atu ona pa'ū, o le a faʻafuasei ona tape e le pancreas le gaosiga o le inisalini. O lona uiga o le lamatiaga o le maualuga o le hypoglycemia e maualalo, ma e mafai ona e taumafai e faʻaitiitia le toto toto i le 4.6 mmol / L ± 0.6 mmol / L.

    I tulaga ogaoga, pe a maeʻa ona "susunuina" le pancreas, o maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e le gata ina inisiua ai le inisalini "faaumiumi", ae o injections foi o le "puupuu" inisalini aʻo leʻi 'ai. O ia ituaiga o gasegase e tutusa lava le tulaga e pei o le maʻisuka ituaiga 1. O le togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2 ma le inisalini ua na o se endocrinologist ua faatonuina, aua le faia oe lava. E ui o le faitauina o le tusiga "Fuafuaina o togafitiga insulin" i soo se tulaga o le a aoga.

    Mafuaaga o le maʻisuka tutoatasi tutoatasi - auiliiliga

    Ua ioe tagata popoto e faapea o le mafuaaga o le maʻisuka ituaiga 2 o le maualuga o le tui o le insulin - o se faaitiitia o le lagona o sela i le gaioiga o le inisalini. O le leiloa o le gasegase o le gafatia e gaosia ai le inisalini e tupu i na o le taimi mulimuli o le maʻi. I le amataga o le maʻisuka ituaiga 2, o le tele o le inisalini e salalau i totonu o le toto. Ae e maualalo ai le toto suka, ona o le tele o siaki e le o nofouta tele i lana gaioiga. O le gasegase e mafua ai le faʻamalosia o le inisalini. Ma le isi itu - o le malosi o le tui o le inisalini, o le tele o le inisalini e taamilo i totonu o le toto ma o le televaveina o le gaʻo gaʻo.

    O le gasegase o le resdominity o se ituaiga faapitoa o le gaʻo lea e faʻapipiʻi ai le gaʻo i le manava, i le tino pito i luga. I totonu o se tamaloa na atiina ae le gaʻo o le abdomina, o le a sili atu le lapoa o lona sulugatiti nai lo ona atigivae. O se fafine e i ai le faafitauli e tasi o le ai ai lona vavao o le 80% poʻo le sili atu foi o ona sulu. O le gasegase o le resdominality e mafua ai le malosi o le inisalini, ma e faʻamalosia e le tasi le isi. Afai e le mafai e le pancreas ona lava le inisalini e faʻapipiʻi ai le tele o manaʻoga, ia tupu le maʻisuka ituaiga 2. I le maʻisuka ituaiga 2, o le inisalini i totonu o le tino e le lava, ae o le 2-3 taimi sili atu nai lo le masani. O le faʻafitauli o le faʻaaogaina lea o siaki i le leaga. O le faʻamalosiina o le pancreas e maua atili ai le inisalini o se togafitiga oti.

    O le toatele o tagata i tulaga o le tele o meaai ma aso e le tauagafau e faigofie lava i le atinaʻeina o le oona ma le malosi o le insulin. Aʻo faʻapupula le gaʻo i totonu o le tino, o le mamafa i le pancreas e faasolosolo malie lava.I le iʻuga, e le mafai ona faʻafesoʻotaʻia e sela beta le gaosiga o le insulin. O le kulūkose o le toto e sili atu nai lo masani. O le mea lea e i ai le malosi o le vevela i luga o peta beta o le pancreas, ma ua matua fasiotia lava. O le auala lea e atiaʻe ai le maʻisuka ituaiga 2.

    Eseesega i le va o lenei maʻi ma le maʻisuka ituaiga 1

    O le togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2 e talitutusa i le tele o auala, ae e iai foi ni eseesega taua. O le malamalama i nei eseesega o le ki lea i le pulea lelei o lou suka toto. O le maʻisuka ituaiga 2 e amata lemu ma lemu nai lo le maʻisuka ituaiga 1. O le suka o le toto i le maʻisuka ituaiga 2 e seasea ona tulaʻi i luga o '' ea '. Ae ui i lea, e aunoa ma se togafitiga faʻapitoa, e tumau pea le maualuga, ma o lenei mea e mafua ai le atinaʻeina o faʻafitauli o le maʻisuka lea e mafua ai le le atoatoa poʻo le oti.

    O le faateleina o le suka o le toto i le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaleagaina ai le namu faamalosi, faaleagaina ai toto toto, fatu, mata, fatuga ma isi totoga. Talu ai o nei laasaga e masani lava e le mafua ai ni faʻamaoniga, o le maʻisuka ituaiga 2 e taʻua o le "fasiotiga lemu". O faʻamaoniga manino e mafai ona tupu e tusa lava pe le mafai ona faʻaseseina ia liona - mo se faʻataʻitaʻiga, faʻalavelave toe faʻalavelave. O le mea lea, e taua le aua le faʻavalevalea e matauina tulafono ma faia togafitiga faʻapitoa, tusa lava pe leai se mea e tiga ai. A maʻi, o le a tuai.

    I le amataga, o le maʻisuka ituaiga 2 o se maʻi sili ona leaga nai lo le maʻisuka ituaiga 1. Le itiiti ifo o le tagata maʻi e leai se taufaamatau o le "liusua" i le suka ma le vai ma tiga tiga i totonu o nai vaiaso. Talu ai ona e leai ni faʻafitauli iloga i le taimi muamua, o le faʻamaʻi e mafai ona matua faʻalavelave, faʻafuaseʻi ona faʻaleagaina le tino. O le maʻisuka ituaiga 2 o le mafuaʻaga autu lea o le faʻailoga o fatugao, vaevaega pito i lalo, ma mataupu o tauaso i le lalolagi atoa. E fesoasoani i le atiina ae o fatu ma oso i le maʻisuka. E masani ona faʻatasi ma faʻamaʻi pipisi i fafine ma le vaivai i tamaloloa, e ui lava o nei mea taufaasese pe a faatusatusa i se fatu fatu poʻo se faʻamaʻi.

    O le faʻamalosia o insulin i totonu oo tatou tino

    O i tatou uma lava e tupuga mai ia i latou oe na sao mai i vaitau umi o le oge. Kenera e fuafua ai le faateleina o le malosi i le tele o meaʻai ma le inisalini e aoga tele pe a leai se meaai. E tatau ona e totogia lenei mea ma se faʻaopoopoga o le gasegase o le maʻisuka ituaiga 2 i le taimi fafagaina lea e ola ai le tagata i le taimi nei. O le taumafa maualalo o le gaʻo i le tele o taimi e faʻaititia ai le lamatia o le maʻisuka ituaiga 2, ma afai ua uma ona amata, e faʻagesegese ai lona atinaʻe. Mo le puipuia ma le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, e sili ona lelei le faʻafefiloi o lenei taumafataga i aʻoaʻoga faaletino.

    O le faʻamalosia o insulin e mafua mai ona o mafuaʻaga faʻavae, o lona uiga, faʻamaoni, ae le na o latou. O le sosolo ole sosolo i le insulin e faaitiitia pe afai o le gaʻo gaʻo i foliga o triglycerides e tafe i totonu o le toto. O le malosi, e tusa lava pe le tumau, o le faʻamalosia o le inisalini i meaola falesuesue e afua mai i iniseti matautia o triglycerides. O le gasegase o le resdominality o le mafuaʻaga lea o le mumū masani-o se isi auala mo le faʻaleleia o le faʻasaina o le inisalini. O faʻamaʻi pipisi e mafua ai le faʻaogaina o faʻamalama i le auala lava e tasi.

    Le faiga o le atinaʻeina o le maʻi

    O le faʻamalosia o insulin e faʻaleleia ai le manaʻo o le tino mo le inisalini. O maualuga maualuga o inisalini i totonu o le toto e taua o le hyperinsulinemia. E manaʻomia le "tuleia" o le kulukose i totonu o sela i lalo o tulaga o le faʻamalosia o le insulin. Le tuʻuina atu o le hyperinsulinemia, o le pancreas e galue ma faʻateleina le atuatuvale. O le inisalini o le maualuga o le toto ei ai taunuuga le lelei nei:

    • faateleina le toto toto
    • faaleagaina ai toto toto mai totonu,
    • atili faʻaleleia le faʻamalosia o inisalini.

    O le tui vavalalata ma le inisalini e faia ai se liʻo mataʻutia, faʻamalosia e le tasi le isi. O faʻamaoniga uma o loʻo lisi atu i luga e faʻapotopotoina o le maʻi faʻasolosolo.E tumau i le tele o tausaga, seʻia oʻo i le taimi e mumu ai pene beta o le pancreas "ona o le faateleina o le avega. A maeʻa lenei mea, faʻaopoopoina le toto toto i luga o faʻamaoniga o le maʻi pipisi. Ma ua e faia - e mafai ona e iloa le maʻisuka ituaiga 2. E manino lava, e sili atu le le aumaia o le maʻisuka i le atinaʻe, ae ia amata puipuiga i le vave e mafai ai, e tusa lava pe oʻo i le tulaga o le faʻamaʻi pipisi. O le auala aupito sili ona lelei o lea puipuiga o se taumafataga maualalo-carbohydrate, faapea foi ma aʻoga faaletino ma le fiafia.

    E faʻapena ona faʻaleleia le maʻisuka ituaiga 2 - ia tauaofai. O mafuaʻaga faʻaleagaga e mafua ai le faʻaogaina o faʻamalama i le toto - o nei mea uma e mafua ai le faʻamalosia o le inisalini. O le itu, mafua ai le hyperinsulinemia - o se maualuga o le inisalini i totonu o le toto. O lenei mea e faʻaolaina ai le faʻaopoopoga o le faʻapipiʻi o meaʻai i totonu o le manava ma le puʻu. O le lapisi o le abdominal e faʻapupulaina ai le triglycerides i totonu o le toto ma faʻaleleia atili ai le mumū masani. O nei mea uma e faʻaitiitia ai le lagona lelei o sela i le inisalini. I le iuga, o le pancreatic beta cell e le mafai ona taulimaina le faateleina o le avega ma faasolosolo malie le oti. O le mea e lelei ai, o le talepeina o le taamilosaga leaga e tau atu i le maʻisuka ituaiga 2 e le faigata tele. E mafai ona faia lenei mea i se taumafataga e maualalo-carbohydrate ma faamalositino ma le fiafia.

    O le mea e sili ona manaia ua tatou faʻasaoina i le iuga. E aliali mai o le gaʻo le lelei o loʻo tafe i totonu o le toto i foliga o triglycerides e le o le ituaiga o gaʻo e te 'ai. O le maualuga o le faʻateleina o faʻamaʻi i totonu o le toto e le tupu ona o le taumafaina o gaʻo meaʻai, ae ona o le 'ai o gaʻo ma le faaputuputuina o le tino o le tino i le tino o le tino. Mo faʻamatalaga, tagaʻi i le tusiga "Puipuia, Masini, ma Carbohydrates i le Diabetes Diet". I totonu o sela o mea faʻapipiʻi, e le o na gaʻo tatou te 'aʻai e faʻaputuina, ae o mea ia e maua e le tino mai meaʻai gaosi i lalo o le aafiaga o le inisalini. O gaʻo meaʻai masani, e aofia ai gaʻo gaʻo tumu, e taua ma maloloina.

    Tusa 2 le gaosiga o le maʻisuka inisalini

    Tagata mamai e maua i le maʻisuka ituaiga 2 oe na maua talu ai nei lava, o se tulafono, o loʻo faʻaauau pea ona faia a latou lava inisalini i se aofaiga. E le gata i lea, o le toatele oi latou e sili atu le maua o le inisalini nai lo tagata pagatia e aunoa ma le maʻisuka! E na o le tino o le maʻisuka ua le toe lava lona lava insulin ona o le atinaʻeina o le malosi o le inisalini. O se togafitiga masani mo le maʻisuka ituaiga 2 i lenei tulaga o le faaosofia lea o le pancreas ina ia maua atili ai le inisalini. Nai lo lena, e sili atu ona lelei le gaoioi ina ia faʻalautele ai le lagona o sela i le gaioiga o le inisalini, o lona uiga, ina ia faʻamalosia le faʻamalosia o le inisalini (pe faapefea ona faia).

    Afai e togafitia lelei ma maeʻaeʻa, o le tele o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 o le a mafai ona toe aumaia a latou suka i le masani e aunoa ma ni inisua o inisalini. Ae afai e le togafitia pe togafitia i le "masani" metotia o le endocrinologists (domestic high-carbohydrate, sulfonylurea derivative tablets), vave pe mulimuli ane o le a "susunuina" atoa ia "cell beta pancreatic". Ma o le inisalini o inisalini o le a matua tatau lava mo le ola o le maʻi. O le mea lea, o le maʻisuka ituaiga 2 e sosoʻo lelei e liua i le maʻisuka matuia 1. Faitau i lalo pe faapefea ona e tausia lelei oe lava ia puipuia lenei mea.

    Tali i fesili e masani ona fesiligia e tagata maʻi

    O le togafitiga autu mo le maʻisuka ituaiga 2 o se taumafataga maualalo-carbohydrate. Afai e te le mulimulitai i ai, ae 'ai i le' paleni 'meaai, lea ua tumu i le gaʻo meaʻai leaga, ona leai lea o se lagona. E leai ni fualaau oona po o ni pata, otaota, maliliega, ma isi. O le Milgamma o le vitamini B i le tele o doses. I loʻu manatu, latou te aumaia ni mea moni aoga. Ae e mafai ona suia i vitamin B-50 i papa. O le faʻataʻitaʻiga o se kulupu ma le pulu alpha lipoic acid. E mafai ona suʻeina i latou mo le neuropathy o le maʻisuka, faʻaopopo i se taumafataga o le maualalo o le maʻisuka, ae leai se mea latou te maua.Faitau se tusiga i le alpha lipoic acid. E maeu le aoga o Actovegin ma Mekisidol - ou te le iloa.

    O le diaglazide o se sulfonylurea. O fualaau leaga nei ua maeʻa (faʻaitiitia, "susunuina") lau laʻau. O se taunuuga, o lou maʻisuka ituaiga 2 ua liua i le maʻisuka matautia 1. I le endocrinologist oe na faʻamaonia nei fualaau, fai mai alofa, maea ma fasimoli. I lou tulaga, e le mafai ona e faia e aunoa ma le inisalini i soo se auala. Amata ona vave oso i luga seʻia oʻo ina tupu aʻe ni faʻafitauli faigata. Aoao ma mulimuli i se polokalame o le maʻisuka ituaiga 1. Faʻalēaogāina le faʻataʻitaʻiga. Ae paga lea, ua e maua le tuai o la matou 'upega tafaʻi, o lea la o le a e tuiina le inisalini seia oʻo i le iuga o lou olaga. Ma afai o loʻo e faʻavalevalea, ona oʻo lea i totonu o ni nai tausaga o le ae faʻaleagaina oe mai le maʻisuka faafitauli.

    O lau fomaʻi e saʻo - o le vailaʻau muamua lea. Ae ui i lea, i sea tulaga, o le tufatufaina atu o vailaʻau e mafai ma faigofie. Alu i se meaʻai maualalo-gaʻolaʻo aʻo taumafai e aveesea le mamafa. Ae aua e te fiaai. Faitau faʻamatalaga e uiga i le faʻamaʻi pipisi, faʻamalosia o le inisalini ma pe faapefea ona leiloa le mamafa. O le mea lelei, o oe, faatasi ai ma le taumafataga, e faia foi faʻamalositino i le fiafia.

    O mea e te faʻamatalaina e le sili atu pe itiiti foi le masani, ae e le lelei. Talu ai ona o minute ma itula e maualuga ai le suka o le toto, o le maʻisuka faafitauli e tupu i le taʻavale atoa. Glucose e fusifusia i palatini ma faʻalavelave ai a latou galuega. Afai e sasaa le fola i le suka, o le a avea ma mea paʻu ma o le a faigata ona savali i ai. I le auala lava lea e tasi, o glucose o loʻo faʻapipiʻiina "faʻatasi". E tusa lava pe leai sou maʻi suka, fatuga o le fatu fatu poʻo le tauaso, o le aʻafiaga o se faʻafuaseʻi o le fatu poʻo le stroke e maualuga tele. Afai e te manaʻo e te ola, ona e mulimuli ma le totoa i la matou polokalame mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, aua le faʻavalevalea.

    E te leʻi tusia le mea autu. Sugar e le maualuga atu nai lo le 6.0 - i luga o se manava gaogao pe a uma ona 'ai? O le sao o le suka o se mea sese. Naʻo le suka pe a uma ona 'ai meaai. Afai o loʻo e lelei le puleaina o suka pe a uma se taumafataga ma se meaʻai, ona faʻaauau pea lea o le galuega lelei. E le manaomia ni fualaau oona poo insulin. Afai e na o le tagata gasegase e leʻi alu ese mai le "fiaai" meaai. Afai na e filifilia le suka i luga o se manava gaogao, ma a uma ona e 'ai, oe fefefe e fuaina, ona pipii lea o lou ulu i le oneone, pei o le ostriches. Ma o taunuuga o le a talafeagai.

    O le nofo i luga o se 'aiga fiaaai, ua e faʻaititia le uta i luga o lau paʻu. Faafetai i lenei mea, na ia toe malosi ma mafai ai ona tetee atu i le pa. Ae afai e te toe foi atu i se mea e le lelei, o le a faʻauʻu loa le faʻamagaloina o le maʻisuka. E le gata i lea, e leai se aoga faaletino o le a fesoasoani pe afai e te fafagaina i gaʻo. O le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faʻamautuina le pulea e le maualalo le taumafataga o meaai, ae i se taumafataga e maualalo-carbohydrate. Ou te fautuaina oe alu i ai.

    E mafai ona pulea le maʻisuka ituaiga 2 i loʻu olaga atoa i se taumafataga e aunoa ma ni fualaau oona ma insulin. Ae mo lenei mea e tatau ona e mulimuli i se taumafa maualalo-carbohydrate, ae le o se mea maualalo-kalori "fiaaai," lea e faʻalauiloaina e fomaʻi aloaia. Faatasi ai ma se meaʻai fiaai, o le toʻatele o tagata gasegase e toilalo. O se taunuuga o lenei mea, o lo latou mamafa o le salu ma le pancreas "e mu". A maeʻa ni nai osofaiga, e matua faigata lava ona faia e aunoa ma ni fualaau oona ma insulin. I le eseesega, o se meaai maualalo-carbohydrate e manaia, matagofie ma e manaia. O maʻi suka ma le fiafia e mataʻituina, aua le faʻaumatia, ola e masani lava e aunoa ma ni fuamini ma insulin.

    O oe o se tamaʻi lima, e leai se mamafa mamafa. O tagata faʻamavae e leai se maʻisuka ituaiga 2! O lou maʻi ua taʻua o le LADA, ituaiga 1 i le maʻisuka i se foliga malie. Sugar e matua le maualuga, ae sili atu le maualuga nai lo masani. Tuu lenei faafitauli e le o faʻamoemoeina. Amata le togafitiga ina ia iai ni faʻalavelave i luga o vae, fatugaʻo, e le tupu lau vaai. Aua nei faatagaina le maʻisuka ia faaleagaina tausaga o le auro o le a oʻo mai.

    O lau fomaʻi e le tusitusi e uiga i le maʻisuka, e pei o le tele o ana paʻaga.O tagata faapena latou te togafitia le LADA io latou gasegase i le auala e tasi e pei o le maʻisuka masani ituaiga 2. Ona o lenei mea, o tausaga uma e sefulu afe afe o tagata gasegase e maliliu vave. Maninil - fualaau leaga, ma mo oe e tele taimi e sili atu ona lamatia nai lo maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2. Faitau faʻamatalaga auiliili, "LADA Maʻisuka: Suʻesuʻega ma Togafitiga Algorithm."

    O le mea e te le manaʻo ai mo lau sima, ou te fautuaina oe e te tago i mea faaopoopo. Muamua, chromium picolinate, e pei ona faamatalaina iinei. Ma o loʻo i ai foi laʻu auupega lilo - o le L-glutamine le paʻu. Faʻatau atu i fale taʻavale meaai. Afai e te faʻatonu mai Amerika mai le fesoʻotaʻiga, o le a sili atu le tau ma le afa. Vaevae se sipuni ma se paʻu i se ipu vai ma inu. E vave ona tulaʻi mai le lagona, o le naunau e alu le paʻu, ma o nei mea uma e 100% e le afaina, e aoga tele mo le tino. Faitau atili e uiga i le L-glutamine i le tusi Atkins "Faʻaopoopoga." Faʻaaoga pe a e lagona se manaʻoga tele e "agasala" poʻo le faʻasolosolo, 1-2 ipu o vaifofo i aso uma, faʻapitoa i se manava gaogao.

    Ua iai le maʻisuka ituaiga 2 a lou tina ma ua avea ma ituaiga 1 maʻisuka malosi. Amata vave ona tui le inisalini! Ou te faʻamoemoe e le o tuai ona laveaʻi le vae mai le tipi. Afai e manaʻo le tina e ola, ona tuu atu lea ia te ia e suesue i le ituaiga 1 togafitiga o le maʻisuka ma faʻaaogaina ma le maelega. Tetee i tui inisalini - e te le moemiti foi! O fomaʻi i lau mataupu na faʻaalia le faʻaletonu. A maeʻa ona e faʻasaina le suka i tui inisalini, e fautuaina e faitio i se pule maualuga. Faʻamā vave glucovans.

    Ou te fautua atu ia te oe ia vave ona e alu atu i se meaʻai maualalo-carbohydrate ma ia matua matauina. Ia faia foi faamalositino faaletino ma le fiafia. Faʻaauau pea ona ave Diaformin, ae aua le amataina le maʻisuka. Aisea e leaga ai le maʻisuka, faitau iinei. Seʻi vagana pe a maeʻa le 2 vaiaso i luga o le taumafa maualalo o le suka o le suka o lou suka pe a uma ona 'ai e totoe i le 7.0-7.5, ona amata lea o le tuiina o le inisalini umi - Lantus poʻo Levemir. Ma afai e le lava lenei mea, ona e manaʻomia foi lea o le inisuali o le insulin anapogi ao leʻi oʻo i taumafataga. Afai e te faʻaopoopoina se taumafataga maualalo-carbohydrate i aʻoga faaletino ma mulimuli ma le maelega i le pulega, ona oʻo lea i le 95% o le ae faia e aunoa ma le inisalini.

    O le maualuga o le maualuga o le suka mo le maʻisuka e 1.5 taimi le maualuga nai lo tagata soifua maloloina. Atonu o le mea lea e te popole ai. Ae tatou te maua i le DiabetMed.Com fautua mai ia taumafai tagata uma o le maʻisuka e taofi a latou suka e pei lava o tagata e maua i le soifua maloloina o le gaʻo. Faitau sini mo le maʻisuka. E na o le aoga lava mo oe. I lenei tulaga, e leai se mea e popole ai. O le isi fesili o le a le umi o le ae tumau ai? O loʻo e mulimuli i se faiga faigata tele. Puleaina le maʻisuka e ala i le fiaaai tele. Ou te manatu o le a vave ona e paʻu, pe o le a toe foʻi mai, ma o le "toe foʻi" o le a avea ma mala. E tusa lava pe e te le malepe, o le a le isi mea e sosoo ai? 1300-1400 kcal i le aso - o lenei mea e laitiiti tele, e le aofia ai manaʻoga o le tino. E tatau ona faateleina le faʻaogaina o calorie i aso taʻitasi pe o le a amata ona e ola mai le fiaai. Ma afai e te faaopoopo le calories ona o gaʻo, ona faaopoopo lea o le uta i luga o le pancreas ma o le a alu aʻe le suka. I se faapuupuuga, ia fesuiaʻi i se taumafa maualalo-carbohydrate. Faʻaopoopo calories i aso taʻitasi e ala i palatini ma gaʻo. Ma o lau manuia o le a umi se taimi.

    Puleaina o le suka i le toto: fautuaga mulimuli

    O lea la, e te faitau pe o le a le polokalama lelei o le maʻisuka ituaiga 2. O le auupega autu o se taumafa maualalo-carbohydrate, faapea foi ma le gaioiga faaletino e tusa ai ma le auala o aoaoga faaletino faatasi ai ma le fiafia. Afai e le lava le taumafa lelei ma le aʻoga faaletino, ona faʻaopopo atu lea ia i latou, o fualaau oona e faʻaaoga, ma i tulaga ogaoga, inisopa insulin.

    • E faʻafefea ona faʻaitiitia le suka o le toto i mea masani ma le maualalo o taumafa gaʻo
    • Tusa 2 maʻisuka. Fualaau oona maʻisuka ma aoga
    • Auala e fiafia ai i le aʻoga faaletino
    • Togafitiga mo le maʻisuka ma inisalini inisua: amata iinei

    Matou te ofoina atu auala faʻalelei e pulea ai le suka toto, aʻo aoga. Latou te tuʻuina atu le avanoa sili e mafai ai e se tagata maʻi i le maʻisuka ituaiga 2 ona mulimuli i fautuaga. Ae ui i lea, ina ia maua se togafitiga lelei mo lou maʻisuka, o le a manaʻomia lou faʻaalu o se taimi ma suia ai lou olaga. Ou te fia fautuaina se tusi, e ui lava e le afaina tonu i togafitiga o le maʻisuka, o le a faateleina ai lou faaosofiaga. O le tusi lenei "Itiiti i tausaga taʻitasi."

    O lona tusitala, Chris Crowley, o se loia muamua o le, ina ua maeʻa ona litaea, sa ia aoao e ola e tusa ma lona finagalo, ma le isi, i se faigamalo o le faʻamalosi tupe e faʻaola. O le taimi nei o loʻo faʻamaoni ma le filiga i aʻoaʻoga faaletino, aua o loʻo ia te ia le faʻamalosi mo le olaga. I le tepa muamua, o le tusi lenei e uiga i le mafuaaga e fautuaina ai e auai i aʻoga faaletino i le matua e faʻagesegese ai le matua, ma pe faapefea ona fai saʻo. Ae sili atu le taua, o loʻo ia talanoa e uiga i le mafuaʻaga e taʻitaʻia ai se olaga ola maloloina ma mea aoga e te maua mai ai. O le tusi ua avea ma se laulau mo le faitau fiaselau afe o tagata litaea Amerika, ma le tusitala - o se tagatanuu o le atunuu. Mo le au faitau i le upega tafaʻilagi a le DiabetMed.Com, "faamatalaga mo mafaufauga" mai lenei tusi o le a aoga tele foi.

    I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, i le amataga, "oso" i le suka mai le maualuga i le maualalo e mafai ona matauina. O le mafuaʻaga tonu o lenei faafitauli ua manatu e leʻi faamaonia. O se meaʻai maualalo-carbohydrate lelei "faʻalelei" nei oso, ma faʻalogo lelei vave ai tagata. Ae ui i lea, mai lea taimi i lea taimi, e mafai ona paʻu le suka toto i le 3.3-3.8 mmol / L. E aʻafia lenei mea i tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e le o togafitia i le inisalini.

    Afai o le suka toto e foliga mai e 3.3-3.8 mmol / l, o le mea lea e le o le hypoglycemia matautia, ae mafai ona mafua ai le le mautonu ma le tele o le le fiafia. O le mea lea, e fautuaina e aʻoaʻo pe faʻapefea ona taofi le hypoglycemia, faʻapea foi ona i ai i taimi uma se pelemu glucometer ma kulukose i oe i lenei tulaga. Faitau le tusiga "Fesoasoani Muamua Fesoasoani. O mea e te manaʻomia e maua ai le maʻisuka i le fale ma oe. "

    Afai ua e sauni e faia soʻo se mea e maua i le maʻisuka ituaiga 2, afai e te le o "nofo i lalo" i luga o le inisalini, e lelei! Ia mulimuli ma le faʻaeteete i se meaʻai maualalo-carbohydrate e faʻaitiitia ai le faʻamalosi i luga o le paʻu ma ia faʻaoʻo ola au peta peta. Aoao pe faʻapefea ona faʻaaogaina ma le fiafia, ma faia. Faʻaauau le faʻatumu o le toto atoa i le suka. Afai o loʻo tumau pea le maualuga o le suka i luga o se meaʻai maualalo-carbohydrate, faʻataʻitaʻiga ma fualaau Siofor ma Glucofage.

    Tausiga lelei, aau, uila vilivae poʻo isi ituaiga o gaoioiga faaletino - e sefulu taimi e sili atu le aoga nai lo soʻo se suka o lalo ifo o suka. I le tele o mataupu, o le inisalini tuiina e na o na o gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 oe lelava e faʻaaogaina. O gaoioiga faaletino e malie, ma inisalini injections o se mea faigata. O lea, "mafaufau mo oe lava, filifili mo oe lava ia."

    Metotia o le talosaga

    Mo le ava malosi po o le maʻisuka polyneuropathy: togi 300 (capsules) poʻo le pipi-300 oral - 2 capsules 1 r / s i le tautala, berlition 600 (capsules) - 1 capsule i le aso ao leʻi faia le taeao (muamua falaoa) mo le 30 minute. Ole fualaau faasaina e le tatau ona fufulu i le susu (faʻatasi ma le calcium, o loʻo maua i meaʻai susu).

    I tulaga ogaoga o le faamai, o se tuufaatasiga tuufaʻatasiga o le siakiina i totonu ma le le mautonu ua faatonuina mo le 7-14 aso (24 ml o le 1 r / s i le taeao, paluga oona 600 po o le 12-24 ml le faaputuga 300, i le afiafi e ave se pulou po o se laupapa o le faapipii 600 poo le 300).

    Ae ole a puipuia mai le malamalama, ole aoga ile maeʻa e talafeagai mo le faʻaaoga mo le 6 itula. A maeʻa le faʻavae o le faʻafefete, latou te fesuiaʻi i se laulau i le tagofia o fualaau faasaina (poʻo le pusa 300 poʻo le 600 capsules). O le umi o togafitiga e le itiiti ifo i le 2 masina. Afai e manaʻomia, toe fai le vasega i le mavae ai o le 6 masina.

    O le suʻesuʻega 300 e talafeagai mo le tuiina o le intramuscular: o le inigi volumetric e le tatau ona sili atu nai lo le 2 ml, o le vaega o le inisiua IM o loʻo suia pea. O le umi o togafitiga e 2-4 vaiaso. O le pulega o le intramuscular e faaopoopoina i le puleaina o le pipiʻi i totonu o le fualaau faasaina 300 pusa i le 1-2 pusa i le aso mo 1-2 masina.

    I faʻamaʻi o le ate, e faʻaaogaina le 600-1200 i le aso, e faʻalagolago i le ogaoga o le faʻamaʻi ma faʻamatalaga o suʻesuʻega suʻesuʻega o galuega a le ate i le tagata maʻi.

    Faʻaiʻuga mo le gau o le mamafa: iloiloga

    O fualaau faasaina o le "Berlition" e masani ona faʻaaogaina mo le gau o le mamafa, e ui lava e mamao ese mai lona faamoemoega autu. O le auupega o loʻo i ai se faʻamamaina ma le faʻamamaina o le aʻafiaga, peitai, o fomaʻi e faamanatu atu ia te oe e le aoga le faʻaaogaina o fualaau faasaina. E ofoina atu i ni mea se lua: i le ituaiga pepa ma se vaifofo mo tui.

    Faateleina le teteʻeina o siama tino i aʻafiaga leaga ma mea oona. Ae o le toʻatele e faia le Suʻega mo le faʻaaogaina o le faʻamalosiga mamafa, ma, e lava le talafeagai, tali lelei i ai, e faʻaalia ai se toe faʻaleleia ma le malosi.

    O le molimau a Burliton

    Faʻataʻitaʻi e fomaʻi se oloa faʻapea ma le maualuga o le cholesterol. E talafeagai mo le puipuia o le atherosclerosis ma faʻamamaina atoatoa le ate. O se malosiaga malosi mo le faamamaina o le tino e mafai ai ona faʻaaogaina i le tulaga o le oona. E faʻaleleia ai le gaosiga o le gaʻo, fesoasoani e toe faʻafoʻisia le faʻaogaina o tino i totonu ma okeni i le maʻisuka, puipuia mai le gaioiga o faʻamalolo saoloto.

    Ole suʻesuʻega e le naʻo se vailaʻau e faʻamaonia ai le ate ma faʻamamā le tino. E i ai se aafiaga lelei i le metabolism, e puipuia ai le matua o le matua ma le ofuina o le tino. Faʻamatalaga faʻafefe - o se isi faʻaopoopoga, lea e mafai ona taʻua o se ponesi i mea uma.

    Faamanuiaga Autu

    O le aʻafiaga o aʻafiaga ma le lamatiaga itiiti o aʻafiaga i itu e mafai ai ona tatou faʻaaogaina lenei atinaʻe e faʻavave ai le gaosiga o gaʻo. O le mea moni, o le suʻesuʻega e tatau ona gauai atu i ai, aua e fufulu mama le tino, toe faʻaleleia le ate, ma faʻamaonia le metabolism.

    Ae ui i lea, o le aoga tele e faʻalagolago i le lelei o le faʻatulagaina o le talosaga. O nisi taimi, o le faʻaaogaina e le gata e le manaʻomia, ae e lamatia foi, e pei oi latou e leiloa le mamafa e tatau ona latou iloa, o ē faʻatau oloa, e ui lava i le faʻasaina o fomaʻi.

    O le atinaʻe ei ai le tele o faʻafitauli e le mafai ona faʻafitiaina lea e taua ai mo faafitauli ma le mamafa i le lotolotoi o le faʻavaivaia o le ate poʻo le alualu i luma o le atherosclerosis. O faʻamalologa laiti e faʻalauteleina ai gafatia o togafitiga faʻapitoa. Faatasi ai ma ona lelei:

      gaoioiga o le hypoglycemic - faʻaaoga e puipuia ai faʻafitauli o se maʻi suka. Faatasi ai ma lana fesoasoani, e mafai ai ona faʻatonutonu le maualuga o le suka ma pulea le mamafa o le tino, aʻafiaga faʻaleagaina - e puipuia ai le oti ma le faʻaleagaina o le tino. E faʻaleagaina ai faʻamalolo saoloto ma puipui le tino mai le matua, toe faʻaleleia - e afaina ai faʻafitauli uma o totonu o se tagata. Fesoasoani i le toe faʻaleleia o sela o le ate ma puipuia mai aʻafiaga le lelei o le ava malosi, vailaau faʻamaʻi ma vailaau, gaioiga faʻaitiitia le lipid - e aʻafia ai le tele o gaʻo, e aofia ai le "leaga" cholesterol, o le faʻamaualalo e faʻaitiitia.

    Ole lisi ole faʻailoga e tauagafau. E tatau ona e aloese mai le tagofia o fualaau faasaina i le taimi o maitaga, i le taimi o le tamaitiiti, ma le lactation ma le hypersensitivity. A faʻaaogaina saʻo, o le mea e ono tutupu i aʻafiaga e itiiti.

    Mataupu faavae o le gaioiga

    O le mea aoga o le alpha lipoic acid (thioctic, vitamin N). Faatasi ai ma vaega faaopoopo:

      povidone, lactose, magnesium stearate, cellulose microcrystalline, diokone silicon, sodium croscarmellose.

    O le fiafia i le oloa i luga o le vaega oi latou o loo leiloloa le mamafa, e mafua mai i le malosi malosi o le antioxidants ma le gaʻo o le vitamini N. O le vailaʻau e faʻaleleia ai le gaosiga o le eletise, faʻavaveina le metabolism, puipuia ai le faʻamaogaina o siama, faʻaleleia le susunuina o le gaʻo, faʻaleleia le metabolism, ma faʻamautuina le tino.

    O poloka e poloka ai le kulukose i totonu o siama, ma puipuia ai mai le liua i le gaʻo. O vailaau faʻavalea faigofie e vave ona avea ma malosiaga, ma e le o teuina i vaega o faafitauli. I le taimi nei, o le leiloa o le mamafa ma le tasi "Berlition" o le a le faigofie. E tatau ona manatua e uiga i meaʻai lelei ma le pulega sao o le aso. O le meafaigaluega o le a fesoasoani i le puleaina o le mamafa, ae o le galuega autu o le faʻamaonia lea o meaʻai ma faʻalauteleina le gaosiga o le afi.

    O le fualaau faasaina e mafai ona faateleina ai le lagona o sela i le inisalini, lea e mafua ai ona faaitiitia le teuina o le kulukose. Sulu e maualalo ifo mai le hypoxia ma le faʻaleagaina. Ua toe faʻaleleia le galuega o le faʻaoga o le tino, o meaʻai ma le faʻaogaina o sela e faʻaleleia. Faʻaaliga mo le faʻaaoga e aofia ai:

      afaina o le ate, faʻavaʻa o le inupia, faʻaaliga atherosclerotic, diabetic ma le neuropathy.

    I le taimi lava lea e sili atu le mamafa o le tino, e leai ni papa po o ni injections ua faatonuina. E mafai ona fautuaina le meafaigaluega mo le masalomia o le maʻi o le ate ona o le gaʻo ma isi maʻi e fesoʻotai ma se gasegase lemu. E ui lava i le faʻasaʻoina faʻamaoni, e le fautuaina e fomaʻi le inu o le pona e le tatau ai. Aʻo leʻi amataina togafitiga, e tatau ona e feutagai ma se tagata poto faapitoa.

    Auala e ave

    O le fualaau faasaina na o le togafitiga ma le puipuia o neuropathy. I isi tulaga uma, e manaʻomia togafitiga faʻapitoa. E tusa lava pe o se maʻi ole gasegase ma le televave o le tupe maua, e tatau ona e faatonuina se meaʻai, faamama le tino ma isi fuafuaga e faʻamoemoe e toe faʻafoʻi le metabolism. Ona fautuaina lea o le "Berlition" e avea o se sui. Ina ia faʻaitiitia le mamafa, na o se pepa laulau e faʻaaoga.

    Mo le gau o le mamafa e le faʻaaoga mo se taimi umi. Mo le 2-4 vaiaso, e mafai ona faʻamalosia faiga faʻavae, lea e mafai ai e oe ona amataina le masini o le gaʻo o le gaʻo masani. O galuega autu ile leiloa o le mamafa e tatau ona tumau i le tino, gaioiga lelei ma togafitiga.

    I le taimi o togafitiga, e tatau ona faʻaaogaina uma mea inu ava malosi mai le faʻaaogaina. Faatasi ai ma le faʻaaoga faʻaaogaina o fualaau faasaina ma le ava malosi, e mafai ona atiaʻe ai se tulaga faʻaleagaina o le soifua maloloina. O le fualaau faasaina e mafai ona afaina tele ai le gaioiga ma le gauai, lea e tatau ona iloa e i latou o loʻo galulue i mea matautia poʻo le aveina o se taavale.

    I le tulaga o se faʻalavelave maualuga, o faʻamatalaga nei e mafai:

      aceticosis, faʻavevesi o le atuatuvale, fomaʻi hypoglycemic, faʻavevesi, le mautonu.

    I le oona malosi, ua faia ai le gaugala vavalalata ma ua faʻamaonia mai le vavalo. Vitamin N e le faʻaaogaina i vailaʻau faʻasaina. O le "suʻesuʻega" e faʻaleagaina ai le aʻafiaga o faʻatulagaga e aofia ai palasini, iron ma magnesium. E le fautuaina e faʻaaoga i le tele o oloa e aofia ai nei elemene i taimi o togafitiga.

    I togafitiga o faʻamaʻi o le maʻisuka, e tatau ona mataituina le fualaau o vailaʻau oona, ma o lona aoga e faʻaleleia ai le tele o taimi pe a faʻaaogaina faʻatasi ma le faʻataʻitaʻiga. I le tulaga o faaletonu vaaia, faoa faamalosi, faafitauli o gastrointestinal, dizziness ma reactions reactions, e tatau ona e vave taofia le ave.

    O le suʻesuʻega o se faʻapogai o oloa tau vailaau mo togafitiga pei o Tiolepta, Thioctacide, Lipamide ma isi. O nisi o analogues sili ona lauiloa o Gastrikumel, Orfadin.

    Fualaau faasaina

    O nisi e leiloa le mamafa e iloa ai le aoga o le atinaʻe. Mo nisi, o le thioctic acid o se faʻaopoopoga masani i se taumafataga i aso uma.Ae o fomaʻi e fautuaina e te le sili atu i le metotia ma e le faʻaaogaina e aunoa ma le faanatinati.

    "E tusa ma le tolu kilokalama i le masina, faʻatasi ai ma le malamalama i totonu o le tino atoa"

    Vitamin N o laʻu lava mea na maua e tusa ma le 7 tausaga talu ai. Talu mai lena taimi ua ou faauo i fualaau faasaina e faavae i luga. O le taimi nei ou te inu "Berlition". Ou te le manaʻomia se faʻatauga o fualaʻau, aua a maeʻa le aʻoga ou te lagona le faʻaleleia atili o le gafatia o galuega, o le faateleina o le lagona, o le malosi o le malosi. I le masina sa mafai ona ou leiloa le 3 kilokalama, ae ou te leʻi naunau e aveesea le mamafa.

    I le tulaga lautele, o loʻu mamafa o loʻo i luga o le tapulaa maualuga o le masani, o lea ou te le tau popole ai. Ae, i soo se tulaga lava, o le mea moni e faapea, ua mafai ona ou leiloa le 3 kilokalama o le mamafa o se mea sili ona ausia. Ou te inu i lea taimi ma lea taimi e faatumauina ai ma faʻaleleia le manuia lautele. O le oloa e maua ai se aafiaga lelei i le ate ma faʻaleleia ai le gaʻo.

    "Toe faafou, faamaloloina, sima"

    O a ituaiga o oloa e le ofoina atu mo le sologa lelei ma le toe faafouina. O i latou uma lava e taugata tele le tupe, ma o le taunuuga o le mafaufauga. O le faʻauigaga o se tuusaunoaga. E le taugata, e aoga tele. E le mafai ona iloiloina le mea moni i le taimi lava lena, ae e le mafai ona e maitauina le mea e maua ai.

    A maeʻa pe a ma le 2 vaiaso, amata ona e lagona le māmā, vaivai le vaivai, le manaʻo e galue, faia se mea, taalo i taaloga, i le iuga. Faʻatinoina atoatoa, ma e faigata le le matauina. Taumafa mamafa ma le moni. E le o le vave, ae mausali, ma sili atu ona taua, o le iuga e faʻaolaina.

    Mo le lua masina o faʻaaoga, na leiloa 5 kilokalama. A o lei aveina, talanoa ma se fomaʻi. Na ia lapatai mai i le va o vasega e te manaʻomia e te malolo ai, e le mafai ona e faʻapalapalaina pea le tino i le suka, a leai o le a avea ma vaisu.

    "O se Metabolism Improvement Method"

    Na fautua mai e le fomai ia te aʻu le faʻamalosaga ma le maualuga o le suka ma le mamafa. Vaʻai manino e tusa ai ma faatonuga. Ou te leʻi matauina ni aʻafiaga, ae na tuʻuina aʻu e le fomaʻi i le iloa pe mafai faapefea e le tino ona tali mai pe a matou faʻaoga faʻatasi oloa o loʻo i ai le uʻamea po o le ava malosi.

    O le togafitiga e 4 vaiaso. I le taimi lea, e mafai ona faʻaititia sina suka ma faʻafefe 4 kilokalama o gaʻo. O lea la ou te mulimuli i se meaʻai maualalo, ma o le mea o loʻo tumau pea. O le meafaigaluega e tulaga ese le galue ma taugofie.

    Tuua Lau Faamatalaga