Faʻaitiitia le suka toto i se tamaititi: mafuaʻaga o le hypoglycemia

Aua e te popole o le pepe fou ua lamatia ona o le toto maualalo. O le tele o le soifua maloloina o loʻo tuʻuina atu e faʻamautinoa o saogalemu le soifua maloloina o lau tama. A uma ona fanau mai o ia, o lau faatosaga ma isi aufaigaluega o le a mautinoa o loʻo lelei lona mafaufau. O le a latou siakiina le kulūkose o le pepe i suʻega toto. I nisi o falemaʻi, o nei suʻega toto e masani lava ona faia mo pepe e maualuga le lamatiaga mo le hypoglycemia.

O potu taitasi i totonu oo tatou tino e manaʻomia ai se suāsusu poʻo le kulukose mo le masani ai. E maua e tagata matutua le kulukose mai meaʻai. O pepe faatoa fananau mai e maua mai le suka tatau mai susu o susu. A maeʻa ona 'ai, ona maualuga ai lea o le suka. A oʻo mai le taimi mo le isi fafagaina, o le maualuga o le suka e amata ona faʻaitiitia ma o loʻo i ai se lagona o le fiaaai. O fua o le suga e faʻatulafonoina e hormones, aemaise ile inisalini, lea e fesoasoani i nisi o masini e uu ai le kulukose mo le teuina. A lelei mea uma, o lemoni e teuina le maualuga o le toto i totonu o le laina talafeagai. A faʻalavelave le paleni, e ono tulai mai le hypoglycemia.

O le tele o tamaiti soifua maloloina e mafai ona faigofie ona feagai ma pa'ū masani i le suka o le toto.

A o faileleina, o le a inu le pepe susu pe a latou fia 'ai. Ae ui i lea, o nisi tamaiti e lamatia, e aofia ai i latou e fananau mai i tina o loʻo mafatia i le maʻisuka. E mafai ona latou gaosia le tele o le inisalini, lea e mafua ai ona maualalo le suka o le toto.

O pepe faatoa fanau mai e faigofie ile hypoglycemia pe afai latou te:

  • Fanau vave pe mamafa tele
  • sa faigata ona manava i le fanau mai
  • mafatia mai le malulu tele po o le maalili
  • latou i ai se siama.

O le hypoglycemia i pepe faatoa fananau mai, o se tulafono, e tatau ona alu na o ia. Afai e le alu ese le faʻamaʻi, ona manaʻomia lea ole suʻeina o le tamaititi e suʻe ai le mafuaaga o le faafitauli.

Suauu toto

Ina ia fuafua le maualuga o le suka poʻo le puleaina o le togafitiga, e tatau ona faia se suʻega toto talafeagai e faʻaaoga ai se glucometer poʻo le masani, auala suʻesuʻe. E mafai ona faia le sampling toto mai le limatusi lima po o vein. I le tulaga muamua, o le toto ua taʻua o le capillary, aua e ave mai i vaʻa laiti - capillaries, ma i le tulaga lona lua - vevela. E tatau ona tuʻuina atu i luga o se manava gaogao.

Ua faamaonia e le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Faalapotopotoga le maualuga o le suka i le toto toto ma faalagolago i le toto na ave mo le auiliiliga: capillary or venous. O nisi faʻamatalaga i lenei mataupu o le toto capillary.

Tagata matutua

  • toto capillary: 3.5-5.5 mmol / l (e tusa ai ma le isi faiga - 60-100 mg / dl).
  • toto vevela: 3.5-6.1 mmol / L.
  • O le samisi o le toto pe a maeʻa le taumafataga o le a faʻaalia ai le maualuga maualuga o le suka. O le masani e manatu o se taunuuga e oʻo atu i le 6.6 mmol / l, e le maualuga.

Taua! O mea taua nei e le fesoʻotaʻi ma tulaga faʻaleagaina o le tino e aʻafia ai le taunuʻuga:

  • le tumau le moe,
  • popole
  • faʻavavevaveina o faʻamaʻi faʻamaʻi,
  • maʻitaga
  • ulaula - i le lautele ma i le taimi lava lea aʻo leʻi oʻo i le toto sampling,
  • faʻamaʻi i totonu.

Toto

E manaʻomia le puleaina o le suāsusu aua e mafai ai e oe ona mataʻituina le tulaga o se fafine ma le atinaʻe o pepe. A o faagasolo le gaioiga, o le a maua e le au o masini a le fafine maʻitaga le nofouta tele i le inisalini, o lona uiga o le maualuga o le maualuga ole maualuga o le toto suka o le toto e sili atu le maualuga: 3.8-5.8 mmol / L. Afai o le tau e sili atu i le 6.1 mmol / l, o le suʻega "Faʻapalepale i le kulukose" e manaʻomia.

O nisi taimi o le maʻisuka faʻamalosi e amata i le ono masina o le maitaga, lea e le aʻafia ai le inisalini o se fafine maʻitaga i le inisalini na faia e la latou lava paʻu. I nisi tulaga, o le maʻisuka ituaiga e mafai ona mou ese pe a uma le fanauina, ae o nisi taimi e tupu aʻe ai i se maʻi atoatoa, aemaise lava i le gaʻo po o se gasegase faʻatoʻateleina. I lenei tulaga, e tatau ona pulea e le fafine le suka toto ma ia togafitia.

Tofa

O le taimi lea, o suiga matuia o suiga faʻafuasei e tutupu i totonu o le tino o le endocrine, o le mea lea, o fua o le suka toto atonu e maualuga le taua.

Faʻasologa masani i le matua:

  • 2 aso - 1 masina - 2.8-4.4 mmol / l,
  • 1 masina - 14 tausaga - 3.3-5.5 mmol / l,
  • silia le 14 tausaga - 3.5-5.5 mmol / l.

Taua! O le faʻatulagaga mo le galulue faatasi ma le mita

  1. Liliu le masini ('aua neʻi galo e teu maa ia sauni e suia ma faigofie pe a manaʻomia).
  2. Fufuluina lima i le fasimoli ma solo ese. Fufulu le tamailima i le ava malosi, faʻagogo ma toso.
  3. Fai se pupu i le itu o le ogatotonu poʻo le mama tamatamailima e faʻaaoga ai le nila, lea e faʻapipiʻiina i le masini pe faʻatau faʻatau eseese i le fale talavai.
  4. Aveese le mataua muamua o le toto ma le fulufulu mamoe, ma tuu le isi mataua i luga o se siaki.
  5. Faʻaofi i totonu o le mita e fuafua ai le iuga (o fuainumera i le scoreboard o le aofaʻi o le suka, o lona uiga, kulukose o loʻo i totonu o le toto).
  6. Faamaumau le taunuuga i le "Tusi o le siakiina o le malosi o le faamaʻi ma togafitiga faifai pea." Aua e te amanaia: o faitauga o le glucometer o le a fesoasoani i le pulea o le maʻi.

Fuaina o fua i le taeao, i le taimi lava e maeʻa ai. E le tatau ona e 'ai i le taeao, fufulu ou nifo ma faʻamalositino, pe a faʻavasegaina e le tino le faʻaitiitia o le suka.

E tatau ona manatuaina o tulaga faatauaina o glucometers e eseese e fuafua i le atunuu o gaosia o le glucometer. I lenei tulaga, o laulau o loʻo faʻapipiʻi i ai, fesoasoani i le faʻaliliuina o tau o loʻo maua i totonu o faʻasalalauga taliaina i Rusia.

O foliga vaaia o glucometers o se taimi tāua mo le maʻisuka: o le puleaina o le inisalini e faʻasaina e aunoa ma se malamalamaga mautinoa o le maualuga o le suka. I le maualuga o le kulukose, e mafai ona oti.

O le maʻisuka e aʻafia ai le faaleagaina o ipu laiti - capillaries - i totoga eseese. O se taunuuga, o lo latou toto e maua ai le faʻalavelave, o lona uiga o meaʻai. O lenei mafuaaga e mafua ai ni faafitauli ogaoga:

  • o le faʻafitauli o le tino: o le afaina o le toto, o le pisipisaitis, o le faʻasalaga, o le glaucoma ma le tauaso,
  • toe faʻaleagaina: faʻalavelave faʻalaʻau ma le siama,
  • faʻalavelave e fesootaʻi ma pito pito i lalo: gangrene o tamatamailima ma vae, faʻapea foi le gangrene,
  • faʻataʻavaleina i totonu o vaʻa tetele (aorta, arthur coronary arteries and arthbral arteries),
  • polyneuropathy - o se soliga o le gaioiga o neura lautele. E lagona e tagata maʻi le numera, fetolofi fetolofi, gaogao, tiga o le vae, aemaise lava i le malologa, o lea latou te faʻaitiitia pe a savavali. O nisi taimi, o fesoʻotaʻiga e fesoʻotaʻi ma le faʻasolosolo o le tuputupu ae, ma alii e popole i faafitauli ma le malosi.

Aisea e maualalo ai le suka o le toto

O mafuaʻaga o le maualalo o le toto i le fafine e eseese, e mafai ona:

  1. Meaʻai le lelei ma le tele o va i le va o taumafataga.
  2. Gaioiga faaletino pe a 'ai ma sina faʻataʻitaʻiga o kalori.
  3. Le faaaogaina o meaai suamalie, maoaʻe.
  4. Ulaula, inu pia.
  5. Tumama o le pancreas.

O nei laumei o loʻo lalelei, o le tele lava o teineiti e nonofo i meaʻai eseese, e le fia 'ai, ma' ai mea leaga. E mafua ai ona faaleagaina le suka o le toto. Ma le isi, e le mafai ona e taaalo i taaloga mo le tele o itula, e le aofia ai meaai maualuga-kalori i lau taumafataga. O le tino e tatau ona faatumuina i taimi uma i aʻafiaga e taulimaina ai le popole.

I soo se tulaga, o mafuaʻaga ma faailoilo o le faʻaitiitia o le suka o le toto i totonu o tamaitai, e taʻitasi, mo faʻamalamalamaga, e tatau ona e sailia le fautuaga a se fomaʻi.

I tagata i vaitausaga eseese, o le lagona o le maualalo o le kulukose e mataituina i tulaga eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, e le lagona e fanau le maualalo o le suka e avea ma tagata matutua. E tele mamanu e mafai ona maitauina:

  1. I se tamaititi, o le maualuga o le glucose o le 2.6 i le 3.8 mmol / lita e ono faʻaleagaina ai le tulaga lautele, ae o le a leai ni faailoga o le hypoglycemia.
  2. O faʻamaoniga muamua o le faʻaitiitia o le suka i se tamaititi o le a amata ona oʻo i le maualuga o le 2.6-2.2 mmol / lita.
  3. I pepe faatoa fananau mai, o nei fuainumera e maualalo ifo - itiiti ifo i le 1.7 mmol / lita.
  4. I pepe laiti e leʻi itiiti ifo i le 1.1 mmol / lita.

I se tamaititi, o nisi taimi o faailoga muamua o le hypoglycemia e masani lava e le maitauina.

I le matua, e ese mea uma e tupu. I le glucose concentration e oo lava i le 3.8 mmol / lita, o le tagata gasegase ua mafai ona lagona muamua faailoga o le suka e maualalo.

O lenei mea e sili ona lagona pe a pa'ū le suka i tagata matutua ma matutua, aemaise lava pe afai latou te mafatia i se paʻu poʻo se fatu oso. E mafua lenei mea i le mea moni o le faiai o le tagata i lenei tausaga e matua tigaina le toilalo o le leai o se okesene ma le kulukose ma o le aʻafiaga o faʻalavelave faʻafuaseʻi e faʻateleina le faʻatupulaia. O le mea lea, o ia ituaiga o gasegase e leai ni mea e manaomia mo le gaosiga o le gaʻo i le tino.

Vaega o tagata gasegase e le taliaina e le hypoglycemia:

  • tagata matutua
  • tagata gasegase i faʻamaʻi o le fatu ma toto toto,
  • gasegase e maua i le maʻisuka retinopathy ma le tele o le aʻafiaga o le afaina o le toto,
  • tagata latou te le matauina sina mataua itiiti i le suka o le toto, talu ai e mafai ona latou atiina ae se faʻafuasei.

O ia tagata e tatau ona faatumauina a latou kulukose i se tulaga e sili atu lona maualuga nai lo tulaga faatonuina (pe tusa o le 6 - 10 mmol / lita), faʻapea foi ma fuataga e tele ina ia iloa ai o le suka e maualalo.

O le filifiliga lelei o se faʻaauau pea le siakiina o polokalama lea e mafai ai e oe ona mataʻituina le kulukose i le taimi moni ma fuaina.

Faailoga o le kulukose o le toto maualalo i tamaitai

O le suka maualalo o le toto, o lona uiga i tamaitai, na suʻesuʻeina e fomaʻi mo le tele o tausaga. I le taimi nei, o uiga taua o le maualalo o le suka ua lauiloa:

  1. soona inu tele
  2. pallo o le paʻu,
  3. gatete
  4. musika momomo
  5. popole ma le osofaʻiga
  6. Tachycardia
  7. maualuga le toto maualuga.
  8. mydriasis

I fafine, o le toto maualalo maualalo e faʻaalia ai le faʻaogaina o mea faʻapitoa:

  • vaivaiga lautele o le tino,
  • taoto ma vili
  • le manino le lagona o le fiaaai.

  1. vevela ma tiga tiga,
  2. faʻanoanoa
  3. mafaufau le lelei ma le amnesia,
  4. tulaga faʻapitoa ma faʻalauiloaina o le neurological symptoms,
  5. i nisi tulaga, o se faaitiitiga o le le lava.

Ona o le faʻaitiitia o le suka toto, diplopia ma paresthesia o loʻo matauina i nisi tulaga.

I nisi o tulaga, o le auga e agamalu, e le lagona e tagata le le lavava ma faʻamatalaina o latou tulaga ma le malosi o le olaga. I nei tulaga, o le moe i aso malolo e mafai ona avea ma se faailoga o togafitiga.

O ia faailoga o le faʻaitiitia o le suka o le toto i tamaitai e tele lava ina matauina. O faʻamaoniga e mafai ona taʻitasi. Afai ei ai uma faʻailoga, ma e toe faia i aso uma, e aoga le asiasi vave atu i se fomaʻi.

O tagata matutua ma tamaitai o soo se vaitausaga latou te tali atu atili i le faʻaitiitia o le kulūkose o le toto. O le hypoglycemia e sili atu ona matautia mo tagata matutua, talu ai o le setete o le cardiovascular system ma le faiʻai ia i latou e sili atu le leaga nai lo le tupulaga talavou. O faʻamaoniga o lenei tulaga, e masani ona matauina e tagata matutua i le taimi sese, ma mafaufau o nei mea o ni faʻaaliga tonu o maʻi faʻamaʻi masani. Ona o lenei mea, o le aʻafiaga o faʻalavelave (faʻamaʻi fatu, stroke, thrombosis) faʻapupula, aua o le fesoasoani o le a sili atu ona maua nai lo le manaʻomia.

O le hypoglycemia mo tamaitai o tupulaga talavou ma le vaeluaga e le o se mea matautia, ae e faʻalavelave foi. Suiga i le loto, fiaaai ma le moe momoe e mafai ona mafua mai i suiga faʻafefe i totonu ia i latou, e fuafua i le aso o le matatiole. O le mea lea, e masani lava o le faʻaitiitia o le suka o le feusuaiga lelei e maua i le taimi sese. O faailo iloga o le toto maualalo i fafine atonu e aofia ai faʻamatalaga nei:

  • vevesi ma lagona o le vevela,
  • pallo o le paʻu, suia i la latou mumu,
  • faʻalauteleina le toto i le taimi o le faʻasologa, pe afai o le mea na tupu o le hypoglycemia na fetaui ma lenei vaitau o le taamilosaga.

Matou te ofoina atu ia te oe e faitau: Paʻu o le paʻu ma le suka maualuga

Afai ei ai ni ou masalosaloga e uiga i le maualuga o le suka i totonu o le toto, e tusa lava poʻo le a le matua, ituaiga ma le ituaiga o maʻisuka, e manaʻomia e le maʻi ona faʻaaoga se glucometer ma, pe a tatau ai, ia 'ai mea taumafa ma meaʻai gaʻo. Afai e le faʻasolosolo le tulaga ma e le tulai mai le suka, e tatau ona e valaʻau i se falemaʻi ma falemaʻi ile falemaʻi.

O le mataʻu i le kulukose o le toto, lona le lava, o se faʻalavelave faʻalavelave o le maʻisuka. O le fesili e tulaʻi mai: e maualalo tele le suka i le toto ma o le a le mea e sili atu ona leaga - o se maualuga maualuga o le suka pe o se vaitaimi o le hypoglycemia?

Faailoga ma laʻasaga o le suka maualalo e mafai ona faʻaalia i tulaga eseese - mai le itiiti i le ogaoga, i se tagata matua ma se tamaititi. O se tulaga maualuga lava o le hypoglycemic coma, lea e taitaia ai le suka suka.

Talu ai nei, o le faʻavaeina o le maʻisuka ua faʻamamaina, o lea ua oʻo mai nei e ono tulai mai le hypoglycemia. Afai o nei tulaga e maitauina i le taimi ma taofi saʻo, ona leai lea o se mea matautia i totonu ia i latou.

O le suka maualalo o le toto o le tikeri, o le hypoglycemia, e faaluaina i le vaiaso, e leai sona aoga i le atinaʻe ma le manuia lautele o tamaiti. I le 2000, o le tele o tamaiti e maua i le maʻisuka na suʻesuʻeina ma na maua ai o vaitaimi vaivai o vaevaega o le paʻu i le glucose faʻatonuga e le afaina ai le aoga ma o le atamai o ia tamaiti e le ese mai le poto oa latou uo e le o maua i le maʻisuka.

O le maualuga o le suka o le toto e foliga mai o se ituaiga o faʻatulagaga mo le manaʻoga e faatumauina le kulūkose e latalata i mea masani ina ia puipuia ai le atinaʻeina o faʻalavelave sili atu ona lamatia o le faamai ma le mafuaʻaga e le gata i le maʻisuka.

E tofu le tagata ma se laasaga taʻitasi mo le faʻalogo i le maualalo o le kulukose, ma pe a pa'ū, o le faʻavae e faalagolago ile:

  • tausaga
  • le umi o le faamai ma le tikeri o lona faasaʻoga,
  • fua o le pa'ū.

I le maualalo o le suka toto, o le setete o le soifua maloloina e eseese, e fuafua i le a le maualuga o le pa'ū. O foliga vaaia o faailo e faʻalagolago foi i le fua o le faʻaitiitia o le suka. O faʻamaoniga o le hypoglycemia e mafai ona tupu pe a fai o le pa'ū o le kulukose na tupu malosi, ae i le taimi lava e tasi e tumau pea lona tulaga masani.

Paʻu lemu

O le kulūkose e pa'ū ifo i le 3.8 mmol / L ma lalo. I lenei tulaga, atonu o le a toesea ia faailoga pe faʻapenei:

  • vaivaiga, gatete i le tino atoa, tagi,
  • faʻateleina le afu, malulu, afu paʻu, e masani ona salu le ulu, aemaise lava i tua,
  • vavao
  • fiaaai
  • taʻavale
  • popolevale, atuatuvale, atuatuvale,
  • palpitations (tachycardia),
  • tingling or limbasts o laugutu ma tamatamailima,
  • faanenefu vaaiga.

Ina ia lagona le masani ma le mea e mou atu, ia 'ai sina mea suamalie.

Faʻasologa o le paʻu

O le kulūkose e pa'ū i lalo o le 3 mmol / L. Afai o loʻo i ai se faʻaititia o le toto maualuga, o uiga nei e aliali mai:

  • ita, ita,
  • fenumiai, le mafai ona taulai,
  • le mautonu i avanoa,
  • musele maso
  • telegese ma le faʻasalaga lauga
  • tulaga le mautonu, le mautonu, gaogao le tuufaatasia o gaoioiga,
  • moe
  • vaivai ma vaivaiga
  • tagi.

O le malosi o le hypoglycemia

Afai e pa'ū le kulūkose i le 1.9 mmol / L, o taunuuga e mafai ona faapenei:

  • gaogao
  • coma
  • taʻavale
  • maualalo le vevela o le tino
  • taunuuga leaga.

O se faaumiumi ma le taua o le suka e mafai ona oo atu ai i le suia o le faiʻai ma le maʻi cardiovascular. O faʻafitauli o le hypoglycemia e mafai ona toesea pe afai e maua e se tagata ni vailaʻau maʻoti, e aofia ai peta-blockers.

O le faʻaitiitia o le suka e mafai ona tupu i se miti. I le avea ai o se tulafono, i le taeao e ala mai se tagata ma se maʻi tiga. Faailoga o le hypoglycemia i le aoauli e pei ona taʻua i lalo:

  • mamafa mamafa
  • pauu ese mai le moega
  • savali i se miti
  • amioga le lava
  • moe malulu
  • leo le masani ai na faia e le tagata.

O faʻamaoniga uma o loʻo i luga i tagata ese e mafai ona aliali mai ma eseese tulaga o le kulukose i totonu o le toto. O nei faʻaaliga e mafai ona maua i le suka masani, pe a fai o loʻo i ai se paʻu mataʻutia. Faʻatasi ai ma le hypoglycemia tumau i tagata ei ai le ituaiga 1 ma le ituaiga maʻisuka ituaiga 2, o faailoga e ono aliali i le 6-8 mmol / lita. O le umi o le maʻi o le maʻisuka, o le itiiti ifo lea o le malosi o le tino e lagona ai le hypoglycemia i le taimi muamua.

O tamaiti e le mautonu i le maualuga o le toto suka. Pe a pa'ū i le 3.6-2.2 mmol / lita, soʻo se faʻaaliga i le tamaititi atonu e toesea, ma faʻaalia pe a faʻaitiitia i le 2.6-2.2 mmol / lita. E amata ona lagona e tagata matutua suiga i le manuia, masani i le 3.8 mmol / lita.

E faʻapefea ona fuafua pe iai sou toto maualalo?

Faʻalogo lelei i mea nei:

  • lagona le lava o le vaivai
  • e te le lava le moe e le aunoa ma taimi masani moe,
  • e te lagona e te le o momoe i le po atoa, ae lafoai taavale i le nofoaga,
  • moe masani e masani ona amata
  • tiga o le ulu i le taeao
  • e masani lava ona vaai i alofilima, e oo lava i le malulu,
  • e masani ona manaʻomia e le tino le urination,
  • nai lo le fiafia i le taeao, e te lagona le le fiafia,
  • oe manaʻomia se meainu, fiainu malosi,
  • o le vavalalata vaitaimi e amata,
  • o loo i ai se lagona o le atuatuvale, fefe, le fiafia,
  • o sina mea itiiti o le tino
  • faʻanoanoa vaaia.

O a ni taunuuga? Afai e le faʻasaʻo le setete o le toto maualalo, ona oʻo mai ai lea o le faʻavevesi, o le uiga o le lagona o loʻo mamafa, o le tautala a le tagata ua faʻafefeteina, fenumiai. E mafai ona tupu se taʻavale, faʻamaʻi pe maliu foi.

O le iloaina ma le iloaina o faailoga o le faʻaitiitia o le suka i le vaveao o le a fesoasoani e aloese mai nei taunuuga le lelei ma lē manaomia. Afai o masani e masani ona faʻasauā oe, matou te fautuaina oe faʻafesoʻotaʻi lau GP. O le a ia faʻatonuina suʻega talafeagai mo oe ma filifili vailaʻau.

O le siama o le hypoglycemia e faia pe afai o le auiliiliga e maua ai le maualuga o le suka toto ma ei ai ni uiga e mou atu pe a uma ona 'ai se meaai lelei po o se meainu.

E le gata i lea, e faia e le fomaʻi se suʻega faaletino, fesili e uiga i le setete o le soifua maloloina, soifuaga, tagofia o fualaau faasaina, suiga i le mamafa o le tino.

Faʻamatalaga ma togafitiga i se tagata matua ma se tamaititi e tupu e tusa ai ma se polokalame e tasi. Ina ia iloa le faigata o le tulaga, e tatau ona faia se faasologa o suʻesuʻega. O suʻesuʻega autu e:

  • suega toto mo le suka,
  • Glucose toleni test.

E mafai ona e aʻoaʻoina mea uma e uiga i le masani o le suka o le toto i totonu o se tamaititi mai se tusiga i luga o la matou upega tafaʻilagi.

Mo faʻafitauli o loʻo i ai nei, aemaise lava o le maʻisuka, o le puleaina o suka o loʻo aofia i totonu o le polokalama o aso taʻitasi o taualumaga. Mo le faigofie, faʻaaogaina o glucometers ma faʻataʻitaʻiga faapitoa.

O le faaitiitia malie ma le itiiti o le suka e le o se mea e ono lamatia ai ma e mafai ona aveese e ala i le 'ai. E tupu lenei mea i le tele o le vaivai ma le faʻaaogaina o le malosi o le tino. Ae faʻapefea pe a pa'ū le maualuga i lalo ifo o le 3 mmol / l ma faʻaauau ona pa'ū? O le maʻisuka i lenei tulaga o loʻo i ai se sapalai o suti faʻatasi ma i latou: o se suka, se sukalati, lole, vai suamalie. E iai foi i le fale talavai e mafai ona e faatauina ai kulumacose.

Faʻatasi ai ma se faʻafitauli matuia o le togafitiga ma le lamatiaga o le pa'ū i totonu o se tasi e faʻateleina maualuga le maualuga o le suka i le toto, o le a fesoasoani le togafitiga faʻasolo. E faʻaaogaina se kulupu e iai se kulūkose pe faʻaaogaina se tui tui. Falemai ole maʻi.

Tetele ma le malosi

Mpoglycemia mama (1st tikeri)

O le fiaaai, pallor, le fiafia, afu, vaivaiga, moe, ma le le fiafia10-20 g o suauu gaʻo e ala i le gutu i le tino o pepa o glucose, suamalie poʻo se suamalie suamalie

Hypoglycemia o le agavaʻa faʻamalosi (lua tikeri)

Ootia, tiga o le manava, suiga o amioga (amioga mataga po o le faʻamalosi), faʻafefe, pallor, sweating, tautala ma faʻaletonu le vaai10-20 g o le kulukose e ala i le gutu sosoo ai ma se meaʻai e aofia ai falaoa

O le malosi o le hypoglycemia (vasega 3)

Le loto vaivai, le mautonu, leai se mafaufau, le mautonuO fafo o le falemaʻi: inisiua glucagon (IM). Tamaiti Faʻaitiʻitia le suka o le toto: pa'ū faʻamaoniga Lisi i le lomiga autu

O lenei saite e faʻaaoga ai kuki e teu ai faʻamaumauga. O le faʻaauau pea ona faʻaaoga le 'upega tafaʻilagi, o loʻo e tuʻuina atu lau maliega e galue ai i nei faila.

Faʻamatalaga o le Adblock

E faʻapefea ona ou iloa pe maualuga le kulukose a laʻu pepe?

O le siakiina o le maualuga o le suka toto i tamaiti ua faigofie nei. O tamaititi uma i le ono masina poʻo le tausaga, e fuafua i le setete o le soifua maloloina, e tatau ona tuʻuina atu ana tagata gasegase mo se suʻega toto. Aua nei e teenaina sea faiga! Ae maise lava pe afai o lau pepe o loʻo lamatia. Afai o se tasi o ona matua ma aiga vavalalata e maua i le maʻisuka, ona i ai lea o se tulaga maualuga e mafai ona tuu atu ia te ia lenei maʻi e ala i le tofi. O lenei suʻega e aoga foi mo tamaiti ua mamafa tele pe o loʻo tele naua mea suamalie.

O lea la, na e maua se faʻamatalaga mo auʻiliʻiliga. Ae ina ia mafai ona maua le sili ona sao, e tatau ona e foai saʻo le toto. E i ai nisi tulafono mo lenei mea:

  • E le tatau i le tamaititi aoga ma le tamaititi aoga ona 'aina soo se mea taumafa mo le itiiti ifo i le 10 itula ao lei faia le taʻaloga. O le mea moni, afai e lagona e le pepe se fiaai tele, e mafai ona e tuʻuina atu ia te ia oloa e aofia ai sina vaega o le suka. Leai se tulaga e avatu ia te ia le suamalie po o le falaoamata. Tamaiti e oʻo atu i le tausaga, e fautuaina e aua le fafagaina le susu 3-4 itula aʻo leʻi faia le taʻaloga.
  • E mafai ona e inu sina vai. E le mafai ona faʻatagaina fualaau inu, compotes ma sua.
  • E fautuaina e le mama le nifo ona o le mama o le auiliiliga, talu ai o le tele o meaʻai, aemaise lava o paʻu o tamaiti, o loʻo i ai le suka e mafai ona ufiufi i totonu o le mucous membrane.
  • Ia mautinoa o lau tama e le faʻafefeina i taaloga i fafo. Tuu atu ia te ia e taumafai e nofo filemu ao le i faia le taualumaga, ae le oso ma tamoe. O gaioiga faaletino o le a taʻitaʻia atu ai i se faʻaosoosoga o faʻataʻitaʻiga.
  • Aua neʻi tuʻuina atu le toto pe a maʻi le pepe. Ona o se faʻamaʻi e faʻaitiitia ai le puipuiga, o le maualuga o le suka i lenei vaitaimi e ese mai le maualuga pe a uma ona toe faʻaleleia. O lea filifili se aso sili atu mo lenei faiga.

Aua e te faatali e fai atu e te le togiina le nai aluga o le tamatamailima o le pepe, ae laitiiti mai le itu - ona le afaina ai lea, ma o le a sili atu le toto. Aua e te popole pe a aveese le toto mai le fanau laiti e le mai le tamatamailima, ae mai le taligalu, mulivae. E masani lava ona masani. O nisi fomaʻi e fautuaina malosi le toto e le mai le tamatamailima, ae saʻo mai le vein. Aua e te teena nei fautuaga - o se suʻesuʻega e mafai ona maua ai ni faʻamatalaga saʻo.

Afai e te manaʻo e vaʻaia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto o lau pepe - faʻaaoga se glucometer. O le aʻoaʻo e faʻaaogaina e faigofie tele, ma o sea ituaiga masini e le taugata tele. O le aoga o lenei mea faigaluega e mafai ona e faia se suʻega toto i le tele o taimi ma vave, e le gata i lea, i le fale ma oe lava, ae le o se falemaʻi. E tasi pe lua taimi i le masina o le a lava. E taua le matauina o le tiga o se punct punc (o se tootoo laitiiti), lea e sau ma se glucometer, e itiiti ifo nai lo le pupu nila i se falemai. Ma mo tamaiti e tele sona sao.

O le a le maualuga o le suka i tamaiti i vaitausaga eseese?

O le tino o le tama e matua ese lava mai le matua. O le mea lea, o le faailo o le toto toto i tamaiti o le a matua ese lava. O tamaiti o loʻo faʻaauau pea ona atinaʻe ma tuputupu aʻe, o la latou maualuga o le suka o le suka e le o mausali, o lea e taua ai le suʻesuʻeina i taimi uma e mafai ai ma taumafai e faʻamaumau iuga.

Ae o le mea sili ona taua, o le kulukose i vaitausaga eseese o le ai ai se eseesega masani. O le masani o le suka e fua tonu i le matua, ae le o le mamafa poʻo le maualuga. O le mafuaaga lena e tatau ai ona e iloa le mea e tatau ona faia i le va o le suka i tausaga eseese. O loʻo i ai se laulau faapitoa lea e faigofie ai ona iloa le tele o le kulukose e tatau ona i totonu o le tino o se tamaititi soifua maloloina ma pe o lau tama e maua i le maʻisuka.

Tula toto i totonu o se tamaititi ei lalo o le lua tausaga

E taua tele le mataituina o le soifua maloloina o lau tamaititi mai lona fanau mai. E toʻatele matua e matataʻu pe a maualuga le maualuga o kulukose o tamaiti nai lo latou. Ae e le o lona uiga o lau tama maualalo le suka! E tatau i fanau laiti laiti ona maua le kulukose i le tino nai lo tamaiti matutua, ma sili atu i tagata matutua. Aua e te popole pe afai o le auiliiliga e faaalia ai se iuga laitiiti. E matuā masani lava.

  • O le masani o le suka o le toto i se pepe faatoa fananau mai ma le pepe e tasi le tausaga e mai le 2.7 i le 4.39 mmol / lita.
  • Mo se tamaititi e lua-tausaga le matua, o le tulaga masani o le taunuuga mai le 3.25 i le 4.99 mmol / l.

O le masani o le suka i tamaiti mai le lua i le ono tausaga

I tamaiti aʻoga, o le maualuga o le maualuga o le toto suka e matua maualuga atu nai lo pepe faatoa fananau mai. Ae e tatau ona e mataʻituina lenei mea vavalalata - i le vaitau o le tuputupu aʻe ola, o le maualuga o le suka o le toto e mafai ona matua le mausali. O le a le tele o le a manatu o le masani?

  • 2 tausaga - o le faasologa masani e amata mai i le 3.25 i le 5 mmol / l
  • 3-4 tausaga - mai le 3.27 i le 5.45 mmol / lita
  • 5-6 tausaga - o fuainumera mai 3.29 i le 5.48 mmol / lita ua manatu o le masani

Le masani o le suka i tamaiti pe a mavae le ono tausaga

I le tamaitiiti i le aʻoga, e aofia i tamaiti 6 i le 14 tausaga le matua, o le aofai o le kulukose e le eseese ma lona aofaiga i se tamaititi aʻoga. Ae o le tino e amata ona tupu atili ma sili atu lona malosi, o lona uiga o le mataʻituina o le soifua maloloina o le tino olaola i se vaitaimi e taua tele foi.

  • 6-7 tausaga - o le masani masani e mai le 3.29 i le 5.48 mmol / lita
  • 8-9-10 tausaga - mai le 3.29 i le 5.49 mmol / l
  • 11-12 tausaga ma le matua - o fua masani o fuainumera mai le 3.3 i le 5.5 mmol / L.

A maeʻa le 14 tausaga, ona maeʻa loa lea e le tino le toe faʻaleleia o le tino, o le kulūkose ua faʻamautuina. E le gata i lea, o loʻo ia te ia nei faʻamaumauga e tasi o se tagata matua. O lenei mai le 3.6 i le 6 mmol i le lita.

Mafuaaga ma ituaiga o hypoglycemia i tamaiti

E faʻatatau i le matua, e ono fesuisuiaʻi le masani o le suka. O lea, i le tausaga muamua o le olaga, o faʻataʻitaʻiga talia e mai le 2.8 i le 4.4 mmol / l. I le mavae ai o le lima tausaga, o le kulukose e pei o le masani pe afai e mai le 3.3 i le 5.0 mmol / L.

E masani lava, o le glycemia e vaʻaia lelei le maʻisuka. O ia ituaiga o gasegase ua faamalosia e ave fualaau faasaina ma fualaau faasaina e faavae i le sulfonylurea. I lenei tulaga, o mafuaʻaga nei o le maualalo o le suka i se tamaititi e aliali mai:

  1. togi o fualaau faasaina
  2. sili atu le malosi o le tino i le leai o ni meaʻai talafeagai,
  3. o fualaau oona e ave i le sao saʻo, ae o le tagata gasegase e le 'ai naʻo meaai.

Faʻaitiitia le suka o le toto i totonu o se tamaititi e matauina ma faʻalavelave faʻafuaseʻi o le Fono a le Atunuu (o manuaga, gasegase faʻamaʻi), gaʻo, gasegase ole gasegase ma gastroduodenitis, pancreatitis, gastritis ma gastroenteritis. I le faʻaopoopoga, o le hypoglycemia e tupu ona o le faʻamalalaina, matelaina, poʻo le le lelei o meaai. E le gata i lea, o mafuaʻaga o le faʻaalia o sea tulaga e taoto i le i ai o se paʻu i totonu o le pancreas, faʻamaʻi vailaʻau, sarcoidosis ma faʻamaʻi faʻamaʻi tumau.

E tupu o le aʻafiaga o aʻafiaga i fafo atu o hormones e nafa ma le faʻatonutonuina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e taʻitaʻia ai fesuiaiga i le glycemia. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le inisalini e maualalo ai le glucose, ma le adrenaline, glucagon, hormones o le hypothalamus, pituitary ma le pancreas e faʻaititia ai le maualuga o le suka, aemaise lava i le taimi o le atuatuvale poʻo le faʻafouina o metabolic processes.

O mafuaaga masani o le hypoglycemia i pepe faatoa fananau mai o le fananau mai vave ma le maalili o le maalili. E maua pea le suka maualalo pe a oʻo i le taimi o le fananau mai o le pepe ua i ai le sophyxiation ma le faʻanoanoa o le manava.

E le gata i lea, o le ono tulai mai o le atiaeina o le hypoglycemia e faateleina pe afai e maʻi le tina i se ituaiga o le maʻisuka-tutoatasi o le maʻisuka ma ave ai le palapala suka. I lenei tulaga, e manaʻomia togafitiga faanatinati, e aofia ai le faʻafoega o se vaifofo o le kulukose, hydrocortisone ma glucagon.

O ituaiga o le faamaʻi e iloa ai mafuaaga. O le mea lea, o le hypoglycemia e mafai ona:

  • foliga vaaia - foliga mai pe a le iloa e le tino le fructose ma le galactose,
  • hormonal - e tupu pe a iai le tele o inisalini, le lava le gaioiga o hormones pituitary ma suauu,
  • Leucine - e atiina ae i se talaaga o le tui i le lecine.

E le gata i lea, o le maualuga o le kulukose e faʻaititia mo mafuaaga e le iloa pe faʻalavelave. O nei mea e aofia ai le hypoglycemia, lea e foliga mai i tamaiti e maualalo le mamafa, ketone, ideopathic foliga ma le maualalo o le suka i le vaʻaia.

Mafuaaga mo le faaitiitia o le suka o le toto

I le tulaga lautele, o tagata maʻi e maua i le maʻisuka e popole i le maualuga o le suka. O tamaiti o loʻo tagofia vailaʻau faʻasaina ma oloa e aofia ai le sulfanilurea e iai le lamatiaga o le hypoglycemia pe afai:

  • maua le tele o fualaau i le tasi taimi
  • maua le fua saʻo o le vailaʻau ma e le faʻaaogaina le aofaiga fautuaina o meaai,
  • faia ni gaioiga faʻapitoa e aunoa ma le toe faʻaleleia o le malosiaga faʻasao ma se aofaiga o meaai.

O le kulūkose o le toto atonu e faʻaitiitia i tamaiti i tulaga faapena:

  • umi le anapogi, leai se vai i totonu o le tino,
  • taumafa mataʻutia
  • faʻamaʻi o le faʻalavelave o le tino (faʻaleagaga faʻapitoa, afaina o le faiʻai i le mafaufau),
  • ogaoga faʻamaʻi masani
  • afaina o le tino, gaʻo,
  • insulinomas (tino o le pancreatic),
  • afaina i mea mamafa (arsenic, chloroform),
  • sarcoidosis o se faʻalapotopotoga faʻapitoa o le inflammatory inflammatory, aemaise lava i tagata matutua, i tulaga e masani ona tutupu i tamaiti,
  • togafitiga o le gastrointestinal tract (gastritis, pancreatitis, gastroenteritis, gastroduodenitis).

Pepa o le hypoglycemia

Faʻalagolago i mafuaaga, e tele ituaiga o faamai e iloga:

  1. Hypoglycemia ona o le le atoatoa o le galactose poo le fructose.
  2. O le hypoglycemia ona o le le atoatoa o le hormonal. O lenei ituaiga o maʻi e amataina i le tele o le inisalini, hypersensitivity i leucine (leucine form), o le leaga o gaioiga o hormones poʻo le pituitary gland.
  3. Toto maualalo o le toto o se mataupu faʻapitoa pe le iloa. E aofia ai:
  • Ideopathic form
  • ketone form
  • hypoglycemia ma le mativa,
  • hypoglycemia i pepe laiti e mamafatu.

Faailoga o le hypoglycemia

O le maualalo o le suka i totonu o le tino e mafai ona ese uma ai leioiologies. I nisi, o le hypoglycemia e iloa lava ia i le taeao pe a mavae le moe: o se tamaititi e faitio i vaivaiga ma le le fiafia, ma o ona maso o loʻo vaivai.

I se tulaga faapena, ua lava mo le tamaititi ona maua se taumafataga o le taeao ina ia mafai ai e le faiga o le gataifale ona faʻalelei ma faʻamalosia le tulaga. E tupu foi le pepe tele o le pepe ma galo ai e 'ai, ma mafua ai ona pa'ū le paʻu toto. Ma i nisi o tamaiti, e mafai ona tulai mai le hypoglycemia faʻatasi, ma tuʻuina atu muamua faailoga o le ono tupu aʻe o le maʻisuka - o le tele o le taimi e pasia pe a uma ona 'ai, o le sili atu ona leaga le tulaga o le tino.

Faatasi ai ma soʻo se ituaiga o le faʻamaʻi, ua le mafai e le faiʻai ona maua le malosi, ma o loʻo taumafai le tino e lipoti atu lenei mea i ituaiga uma o faʻailoga e taua tele le matau i le taimi. Faailoga iloga o le maualalo o le kulukose i se tamaititi:

  • vaivai, vaivaiga,
  • tiga o le ulu
  • faʻaleagaina
  • vavao
  • afaina o vae, mamafa i lima ma vae,
  • taoto ma fiaai
  • faʻateleina le sosolo
  • uila, faʻavevela le vevela,
  • gator (gatete) o lima,
  • o le foliga mai o se veli, faapogisaina o mata ma isi mea leaga vaaia,
  • popolega po o le le fiafia.

O nei faailoga uma e taʻu mai ai le sugar sugar content below 3 mmol / L (ua fautuaina e fua lenei faailoilo ma ia mautinoa e te masalomia oe lava pe o iai sau glucometer). I lenei tulaga, e tatau ona tuʻuina atu i le tamaititi ni mea inu gaʻo (candy, sukalati, vai, lauti suamalie). Afai e le faia i le taimi, o le a sili atu le ogaoga o tali:

  • gagana le mautonu ma le le mautonu (e pei o le soona inu o le ava malosi),
  • le faʻaletonu
  • musele maso
  • leai se mafaufau
  • hypoglycemic coma (aemaise lava mataupu ogaoga).

O le a le lamatiaga o le glycemia mo se tamaitiiti?

Pe a pa'ū le kulūkose i lalo ifo o le masani, e faʻavaivaia le galue o faiʻai. O lona uiga e tusa lava pe oʻo lava i se tamaititi matua e ono le mafai ona mafaufau i le lelei ma le faʻamaopoopoina o faʻamaopoopoina o gaioiga. Masalo o le a le gauai le pepe i lagona le mautonu (o lona uiga o le toto ua i ai le maualuga o le suka) ma o le a le 'ai i le taimi. Ae afai ei ai se talaʻaga o le maʻisuka, o le a le mafai ona iloa, paʻu i totonu o se paʻu, ma e mafai ona afaina i le faia o mea leaga i le faiʻai e oo lava i le oti.

O le mafuaaga lena e matua taua ai le faʻamatala atu i lau tama: aiseā e tatau ai ona e 'ai e le aunoa. Lapatai faiaoga i le aoga e uiga i se gasegase o loʻo iai. Ma o matua lava ia e mataituina le tulaga o le tamaititi. A uma mea uma, e sili atu ona faigofie le puipuia o se tulaga ogaoga nai lo le togafitia o taunuuga ogaoga mulimuli ane.

Fesoasoani muamua ma togafitiga

I le iloaina o le tulaga matautia o le maualalo o le kulukose i le tino, e tatau ona e saunia le fesoasoani muamua. Atonu e talafeagai lenei mea e le gata mo oe, ae mo le isi tama foi. O lea la, afai e iloa e le tagata, e tatau ona e avatu ia te ia sina ituaiga o suamalie i le vave e mafai ai (sua, kuki, lole, poo na o le suka ua solo i le vai), ona e auina atu lea i le endocrinologist pediatric. I le tulaga ua le iloa e le tamaititi, vave ona valaau se taʻavale. O fomaʻi o le a tuʻuina atu se tui malosi o le vaifofo o le kulukose ma faʻamaonia le tulaga.

A maeʻa ona toe foʻi le suka i le masani, e tatau ona e fafagaina ia meaai maloloina lelei (pateta, araisa poo pasta ma aano o manu, salati), o le a puipuia ai se osofaiga lona lua. I nisi ituaiga o le faamai, ua faatonuina e le fomai ni fualaau faasaina, o le fua faatatau lea ua faatulagaina e tusa ai ma le matua. O nisi taimi e manaʻomia ai togafitiga togafitiga, ave fualaau faʻamaʻi (pe'ā manaʻomia e le maʻi faʻamaʻi).

E le gata i le togafitiga autu mo le maualalo o le toto i totonu o se tamaititi, e taua le mulimuli i se meaai faapitoa. O le taumafa e tatau ona aofia ai vailaʻau faʻamalosi faʻamalosi - cereals, legumes, bran ma falaoa atoa o le falaoa, fualaʻau fou, otaota, fua ma fua. Faʻatapulaʻa le faʻaaogaina o meaʻai manu, falaoamata ma meaai mama i le tino o le tamaititi, taumafai e tuʻuina atu aano o manu, fuamoa ma susu i ni vaega laiti. O meaai e tatau ona 5-6 taimi i le aso, i ni vaega laiti.

Hypoglycemia i tamaiti e maua i le maʻisuka

Ina ia aloese mai se pa'ū mataʻutia i le kulūkose i le tino o lau tama, taumafai e fua le maualuga o lona suka i le tele o taimi i se masini faapitoa. O tamaiti matutua atu e tatau ona aʻoaʻoina i lenei faiga ma faʻaauau ona latou faia i latou lava. Faʻaaoga i taimi uma nisi o fualaau suamalie suamalie, mamago poo le sua. O masini gaʻo vailaʻau e mafai ona faʻaititia le maualuga o le suka i totonu o le 15 minute.

Suesue ma le faaeteete faailoga o le hypoglycemia ma matau le tamaititi e fesoasoani ia te ia i uluaʻi faailoga. Aemaise lava, i tulaga taitasi, e ono eseese faailoga: o le taimi nei e lagona ai e le pepe le fiaai ma vaivaiga, ma o le isi taimi o le a oso mai ai le mafanafana ma le afaina tele. Taʻu faiaoga ma faiaoga e uiga i le faʻamaʻi, aʻoaʻo ia i latou tausiga faʻafuaseʻi.

Faailoga o le maualalo o le toto suka e mafai ona faʻatasi ma faʻamaʻi tuga, o lea e taua tele le faʻafesoʻotaʻi le fomaʻi e aunoa ma le faatuai. O le siama o le hypoglycemia ua faia e tusa ai ma taunuuga o suʻesuʻega o le toto suʻesuʻe mo le suka. Mo tamaiti matutua, o faailoga lava e tasi o le hypoglycemia e taua mo tagata matutua.

O le faaitiitia o le kulukose i pepe e matautia e le gata i osofaiga, ae faapea foi i le faaleagaina o le fatugalemu o le tino, le atinaeina o epilepsy, ma le lafoaia o mafaufau. Aisea e aliali mai ai nei mea le lelei uma? O le mea moni, o le nerve sela o tamaiti o loʻo matua laiti lava ma faʻaeteete i se pa'ū i le kulukose.

Ina ia aloese mai se osofaʻiga o le hypoglycemia i tamaiti soifua maloloina, mataʻituina a latou meaʻai (e tatau ona tumu), tuʻu lauulu i le ato a le aoga. A alu le tamaititi mo se savaliga umi, avatu ia te ia tupe ina ia mafai ai ona e faʻatau meaai i le faleoloa.

Faailoga o le maualalo o le suka i se tamaititi

O le hypoglycemia e fuafua i le malosi ma le faʻaalia o faʻamaʻi o le maʻi.

  1. Malamalama malamalama (I). Faailoga o faʻaaliga:
    • fiva
    • pallo o le paʻu,
    • gatete
    • faateleina le fiaai, lagona faafuasei o le fiaaai,
    • popole
    • faʻateleina le sosolo
    • loimata
    • leai se moe.
  2. Vasega laʻititi (II). E faʻaalia e ia lava ia faʻamaoniga:
    • ulu tiga ma le vaivai,
    • tiga i le manava
    • taoto ma vili
    • faʻamalosi i se tamaititi,
    • vaivaiga i le tino atoa
    • fatu fatu
    • mamafa mamafa
    • tulaga le mautonu pe a savali,
    • pale paʻu
    • mafaufau le lelei ma le tautala.
  3. Tulaga maualuga. (III). O faʻamuamua faʻamalosi e faʻateleina, ma ua faaopoopo atu i ai mea fou:
    • gaogao
    • coma
    • faʻanoanoa.

Faailoga i pepe fou:

  • agamalu
  • lafoaʻi ole susu
  • vaivai sucking reflex pe a fafaga,
  • moe
  • gatete i le tino
  • loto vaivai,
  • gaogao
  • le gasegase urination
  • taofi le manava pupuu,
  • faateleina le gaoioi o mata mata.

Aisea e lamatia ai le faaletonu o le kulukose?

I le maualalo o le kulukose o le toto, e tupu ai se faaletonu i le faiʻai. O lona le atoatoa i se vaitaimi umi e mafua ai lona edema ma faaleagaina ai le fatugalemu o le tino, ae o taunuuga e mafai ona le mafai ona suia. I se tamaititi e iai le hypoglycemia, o le gafatia e mafaufau ai e masani ona le lelei, o faafitauli ma le faʻamaopoopoina o gaioiga e aliali mai.

Le lava o le kulukose e mafai ona taʻitaʻia ai le gasegase i mata, ma aafia ai le cardiovascular system.

O le faʻalavelave matuia o le faʻamaʻi o le hypoglycemic coma - o lenei tulaga e mafai ona tupu i ni nai minute ma mafua ai ni faʻalavelave matuia i le gaioiga o le mafaufau ma le fatugalemu o le tino. Afai e le o saunia togafitiga faafomaʻi taimi, o loʻo i ai se soliga i le manava, lea e mafua mai i le faʻamaonia ma le oti.

E faʻapefea ona faʻasaʻo le glycemia?

Mo faʻataʻitaʻiga vave o le kulūkose, faʻaoga:

  • sugar, sweets,
  • lauti suamalie, tuufaatasia,
  • glucose solution 40%,
  • dextrose solution
  • hormones: "Dexamethasone", "Adrenaline", "Glucagon" - na faaaogaina uma i le vavao ma le tautala.

O le auala sili e puipuia ai le faʻamaʻi o se paleni paleni ma paleni taumafa:

  1. Le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo: fualaau faisua, falaoa atoa o falaoa, pasta mai le saito o le kulumu, ituaiga o gaʻo (sei vagana semolina).
  2. E tatau ona iai le fiva i le taumafataga. O le a faʻagesegese ai le faʻafefe o le suka. Sa i totonu o sana, laʻei tao tao pateta, pi.
  3. Faʻaaogaina fua o fua.
  4. O meaai o loʻo i ai le protein-mea nei e talia: o meaʻai paʻepaʻe, iʻa, pi, nati, ma meaʻai gaʻo susu.
  5. Chromium, maua i le fatu ua totogo, broccoli, ma nati, e fesoasoani e maualalo le suka. E mafai ona e tuʻuina atu vitamini o loʻo aofia ai le chromium.
  6. E tatau ona vavaeeseina mai meaʻai a le tamaititi: kuka, ulaula mea manogi, mea manogi, gaʻo gaʻo ma mea inu inu. Faatapulaa le faaaogaina o le meli, suti, sua ma kuki.
  7. E tatau ona 'ai e 5-6 taimi i le aso, i ni vaega laiti.
  8. E tatau i se tamaititi ona i ai i taimi uma ni mea suamalie, sua oona poo ni fualaau aina faʻatasi ma ia, ina ia mafai ai ona ia faʻamautuina lona tulaga ile laʻititi maʻi.

Vitio mai se tagata tomai faapitoa i meaʻai mo le maʻisuka:

E tatau ona faʻatuina se tulafono ole malologa ma moe ina ia leai se mea e sili atu. Aʻo leʻi taʻalo taʻalo, e fautuaina e 'ai nisi o gaʻo vailaʻau faigofie.

Afai e te mulimulitai i mataupu faavae o togafitiga o meaʻai, e mafai ona e maua ni taunuuga lelei i togafitiga o le hypoglycemia.

Mo le pulea o maualuga o suka, e fautuaina e suʻe suʻega nei:

  • suesuega lautele o le toto
  • suesuega o le faapaleʻa o le carbohydrate
  • mo le suka (a itiiti mai ma le tasi i le masina).

Ina ia taofia le faaitiitia o le maualuga o le suka i tamaiti laiti, e taua tele le fafagaina o susu mai susu mai aso muamua lava. E manaʻomia e le pepe ona faʻamautinoa le filemu ma aloese mai tulaga faʻalavelave. Mo lenei mea, e tatau ona i ai pea ia te ia tina.

E le mafai ona faʻaitiitia faʻaitiitia le suka i tagata mamaʻi e iai le maʻisuka e le mafaamatalaina mo se taimi umi. Talu ai o le suka e tulai mai i taimi uma, faatasi ai ma lona faʻaitiitia vave (e oʻo lava i le 6 mmol / lita), o faʻaalia ai le hypoglycemia.

I le hypoglycemia, infusions ma deco deco o:

A togafitia, e lelei tele le lemons.

Ina ia saunia le vailaʻau, e tatau ona faʻafeiloaʻi ia ituaiga o oloa i se mea e teu ai meaʻai poʻo se gaosi meaʻai:

  • fufulu lemoni - 1 kilokalama,
  • 1 le fua tele o pasili fou,
  • 4 ulu o le tafatafa tafatafa.

Faʻafefiloi lelei mea uma, tuu i totonu o se ipu fagu ma pusa mo le 5 aso. A maeʻa le vaitau, aveese mea mai le gaʻo ma faʻapipiʻi le vai e ala i le susu. O meaʻai na tupu ae leʻi fafaga 3 taimi i le aso. O le togafitiga e 1 le masina.

Ae ui i lea, e tatau ona e amanaʻia le uiga o tamaiti i allergies. Aʻo lei faia togafitiga o togalaau, e tatau, e faaopoopo i le feutagai ma se fomaʻi, ia mautinoa o le a talia lelei e le tino o tamaiti.

Faʻaitiitia le suka o le toto i totonu o se tamaititi e ono lamatia tele. E taua tele le taofia o le fesuiaiga o ituaiga agamalu ma le talafeagai o le hypoglycemia i le ogaoga - togafitiga e tatau ona vave amata.

Tuua Lau Faamatalaga