Cholecystopancreatitis: faailoga ma togafitiga

Cholecystopancreatitis - O se faʻafefiloi faʻatasi o le gallbladder ma le pancreas. E faʻaalia ai o ia lava o le tiga i le faʻasolosolo, i le taumatau ma le tauagavale o le tino, toe faʻasua, isi faʻamaʻi vailaʻau, suiga i le natura o le nofoa, ma le jaundice. E maua i le faʻaaogaina o se suʻesuʻega o meaola o le toto ma le urine, o se kopi, ultrasound of the abdominal cavity, MRPHG, RCHP. Mo togafitiga, analgesics, myotropic, anticholinergic, antisecretory, antiemetic ma antibacterial agents e faʻaaogaina. Fautuaina o togafitiga o togafitiga o metotia eseese ia o le cholecystectomy, stomatology i fafo ma totonu o le pulelele masani, faʻasalaga ole papilla Vater.

Faamatalaga lautele

O le tulai mai o le cholecystopancreatitis e mafua ona o le mafutaga vavalalata ma le galulue faatasi o le pancreas (pancreas) ma le vevela. O le le lava o tulafono faatonutonu a le tagata lava ia o le sphincter system o le totoa o le Vater ao faia se faʻamaʻi o se tasi o totoga vave atu pe mulimuli ane oʻo atu ai i suiga faʻapitoa i le isi. E tusa ai ma suʻesuʻega i le vaega o le gastroenterology, i le 69-70% o tagata gasegase o le cholecystitis, o le parenchyma o le gland e faʻafeiloaʻi, ma i le cholecystitis tumau o le faailoga e oʻo atu i le 85-88%. I le 38-39% o tagata o loʻo mafatia i le tino pancreatite, ua iloa ai le cholecystitis, ma le mumū o le pancreas, o le gallbladder e aafia i le 62-63% o mataupu.

Mafuaaga o Cholecystopancreatitis

O le tupuga o le faʻafefeteina o le pancreas, o le vevela e fesoʻotai ma le laumua muamua o se tasi o nei totoga. I le 85% o tagata gasegase, o le cholecystitis e fesootaʻi ma cholelithiasis ua avea ma uluaʻi sootaga i le maʻi. I le 15% o mataupu, o le gaioiga o le mumusu e atiina ae i le pancreas ma e faigata tele i le cholecystitis enzymatic tuarua. O le matafaioi autu a cholelithiasis i le atinaʻe o le cholecystopancreatitis e mafua mai i gaioiga a mea e pei o:

  • Faʻalavelave faʻapitoa i le papilla o le Vater. Faatasi ai ma le poloka o auala mo le tufatufaina o le sua o le pani, pipi, mea e maua ai le biliary, e mafua ai le faaputuputuina o se aofaiga taua o le fugalaau i totonu o le gallbladder, ma le mumu o le okeni. O le faʻateleina o le faʻateleina o le aʻafiaga o le tino i le pancreatic gland e oʻo atu ai i le fatuina o ona lava enzymes i totonu o le okeni ma le amataga o suiga mumusu ma le faʻaleagaina.
  • Sphincter Oddi Faletonu. O le ita tele i le laʻititi laʻititi e mafua ai le dyskinesia o muso lamolemole ole papilla Vater. O aʻafiaga o le biliary-pancreatic ma pancreatic-biliary refluxes e fesoasoani i le ulufale atu i talo, e aofia ai pisia, i totonu o le pancreas, ma le palacreatic enzymes - i totonu o le talo. O se mea e sili ona leaga o le maualuga o le totoga i luga o se talaaga o le tuinanau o le sphincter o Oddi.

O le faiga o le atinaʻe o le cholecystopancreatitis e faʻavae i luga o le soliga o le vailaʻau physiologia o le talo ma le vai o le pancreatic i le duodenum. I lalo o tuutuuga masani, o le tagata lava ia o sphincters o le pancreatic ma le mulimulita masani ole ala e puipuia ai le toe tuʻuina atu o faʻalilolilo. Faʻatasi ai ma le maualuga o le totoga e mafua mai i le faʻaaogaina o masini o papilla poʻo le dyskinesia o le sphincter o Oddi, e mafai ai ona ulufale atu ile talo i le pancreatic conduct.

O lenei mea e mafua ai le faʻafouina o le phospholipase, isi enzymes pancreatic, o le faʻavaeina o mea vevela maualuga e faʻaumatia ai le okeni mai vaega o le talo. O le tele o taimi, e le o le tala o le pancreatitis, o le enzymes ua lafoina i le alalele, lea e faʻaosofia ai le atinaʻe o cholecystitis. O le isi mea e aofia ai le faʻaleleia o le toto, patipati, ma le lymphogenes. I ituaiga gasegase o le cholecystopancreatitis, o le mumu o le catarrhal poo le purulenti-necrotic; i mataupu masani, fibro-degenerative faagasologa e sili atu.

Faʻavasegaga

Pe a faʻaogaina ituaiga o cholecystopancreatitis, o le natura o suiga o le talafaasolopito ma uiga o le kosi o le faʻamaʻi. Faʻalagolago i faʻafitauli o le morphological, o mea faʻapitoa, purulent, faʻaleagaina-faʻaleagaina ma vailaʻau o le faʻamaʻi o loʻo iloga, ae o le ituaiga o mumu i le gallbladder ma le pancreatic gland e mafai ona ese. I le natura o le taimi nei, latou te iloa ai:

  • Ava cholecystopancreatitis. I le avea ai o se tulafono, e tupu faʻafuaseʻi i le iai o le faʻalavelave faʻainisinia poʻo mea sese i meaʻai. O loʻo faʻaalia i le ogaoga o tiga ma le faʻasolosolo. I le le lava o le togafitiga, o le olaga faaletino e 31.5-55.5%.
  • Taimi ole cholecystopancreatitis. O le maʻi e amata lemu ma e masani ona fesoʻotaʻi ma cholelithiasis. O faʻafitauli o le vailaʻau, faʻalavelave faʻafuaseʻi ma le hypochondrium, o se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faʻaogaina o gaioiga e mafua mai i le faʻaleagaina o le pancreatic.
  • Faʻasologa faifai pea cholecystopancreatitis. O le tele o taimi o le taunuʻuga o se faʻalavelave faʻapitoa o togafitiga, e le masani ona mātauina i le aʻoga na faia muamua. O le toe faʻaleleia e masani lava ona afaina i le le atoatoa o meaʻai. Ole laʻititi o le tino i le taimi o faʻasalaga e oʻo ile 3.5-7%.

Faailoga o le cholecystopancreatitis

O le falemaʻi o le faʻamaʻi e eseese ma e aofia ai faʻamaoniga o le mumu o le gallbladder ma le pancreatic gland. O le faitioga autu a tagata maʻi ma le cholecystopancreatitis o le tiga o le manava, lea e mafai ona maua i le hypochondria po o le vaega o le auga. O le faateleina o le tiga pe a uma ona 'ai le tele o meaʻai gaʻo ma inu ava malosi. E tele le fufulu ole vailaʻau faʻasalaina ole talo, e le maua ai le toomaga ile maʻi.

O faaletonu o le fomaʻi i le foliga o le nausea, belching, ma le mamafa i totonu o le manava e matauina pea i taimi uma, e oʻo lava i le vaitaimi o faʻasalaga. O le Cholecystopancreatitis o loʻo faʻaalia i le le atoatoa o le ogaumu: o tagata gasegase e matauina le faʻailoaina o feces, le i ai o le faʻaaogaina o meaai e leʻi faʻaaogaina, faʻalauteleina le faʻavaveina o le toto e oʻo i le 4-6 taimi i le aso. Yellowing of the sclera, mucous membranes ma le paʻu e mafai ona tutupu i se tuufaatasiga ma se lanu uliuli o le urine. I le vaitaimi o le vevela, subfebrile poʻo febrile fiva, vaivaiga lautele ma le faʻaitiitia o le toto maualuga ua matauina.

Faʻaiʻuga

Faʻatasi ai ma le cholecystopancreatitis, o le gasegase o le le atoatoa o le tino, ua aʻafia ma le soliga o le pulelasi o talo, leai se mea e manaʻomia ai le palacreatic enzymes. O tagata maʻi ei ai le steatorrhea ma linterea, o se mea taua tele o loʻo matauina. Talu ai ona o le aafia o tamaʻitaʻi o Langerhans i le faʻaleagaina o le tino, e mafai ona atiaʻe le maʻi suka o le pancreatogenic. O le afaina o vaega lata ane o le tootoo laitiiti e mafua ai le tulai mai o le duodenitis ma le eunitis.

O se faʻalavelave ogaoga o le cholecystopancreatitis o le pancreatic necrosis, lea e iloa pe a faʻaaogaina elemene i totonu o le pancreatic ducts. O tagata maʻi e masani ona faʻaalia le faaleagaina gallbladder i le tulaga o le pericholecystitis ma le empiema. A aunoa ma se togafitiga, o le totoga o le okeni ma le faʻasaʻoina o mea o loʻo pisia i totonu o le vaeluaga o le manava avanoa e mafai ona tupu. E i ai se tulaga lamatia o le biliary peritonitis. Faatasi ai ma le faʻaaloalo tele, e tele mea e le mafai ona faia, o nisi taimi e oʻo atu ai i le oti.

Faʻailoga

Cholecystopancreatitis e mafai ona masalomia i le i ai o faitioga masani ma faʻalogona faaletino (Kera, Murphy, Mayo-Robson, Mussse-Georgievsky). Ina ia faʻamaonia le faʻamaonia, o se suʻesuʻega auiliili e faʻaaoga ai suʻesuʻega falesuesue ma meafaigaluega. O le tele o faʻamatalaga i le fuafuaga o faʻataʻitaʻiga o auala ia e pei o:

  • Toto o le toto. O faailoga iloga o le faʻamaʻi o se faʻaopoopoga tele o le alkaline phosphatase ma le bilirubin tuusao, faatasi ai ma le necrosis pancreatic, o le maualuga o le AST ma le ALT o loʻo faateleina. E maua foi le hypoalbuminemia ma le dysproteinemia, lea e fesootaʻi ma le le atoatoa o fualaau.
  • Suʻega faʻataʻitaʻiga o feces. I le tulaga o le cholecystopancreatitis, o toega o meaʻai e leʻi faʻaaogaina, o le tele o faʻamau musele ma le fatu o le suka o loʻo faʻamoemoeina i le kopi. E le gata i lea, o ELISA o feces for alpha-amylase - o se faʻalauteleina o le maualuga o le enzyme e 3-4 taimi e faʻataga ai oe e faʻamaonia le siama.
  • O le ultrasound abdominal. O le faʻasologa o le gallbladder, o le pancreas o loʻo faʻaalia ai faailoga o le faaleagaina o okeni. O le faʻamaʻiina o puipui ma le fulafula o le gallbladder, o le i ai o le siaki i ona vaega ma alalele, o le eseesega o le parenchyma pancreatic, o le leaga o ona taʻavale o uiga ia.
  • Tomography. O le pancreatocholangiography resonance resonance ua faʻaaogaina mo le le lava o faʻamatalaga o isi metotia ma fesoasoani e suʻesuʻe auʻiliʻili le fausaga o le pancreas ma le biliary system. O le metotia e tatau mo le siakiina o tumutumu ma vaega o le necrosis, o togafitiga o maʻi o le ate ma le ulu o le pancreas.
  • RCP. Retrograde cholangiopanomygraphy e faʻaaogaina e faʻaali ai le tulaga o le biliary tract ma pancreatic ducts. O le metotia e mafai ai ona e iloa le numera X-ray leaga, iloilo le lapoa o le talo, ma le tulaga o le sphincter o Oddi. E tusa ai ma faʻamatalaga, e mafai ona faatino papillosphincterotomy.

I le faʻataʻitaʻiga o le toto mo le faʻavavevaveina o le cholecystopancreatitis, itiiti leukocytosis ma le faateleina o le ESR. I se suesuega o meaola o le urine, bilirubin ma urobilin atonu o iai. Afai e te masalomia helminthiasis, o loʻo faʻataunuʻuina se faʻataʻitaʻiga faʻafesoʻotaʻi faʻamaʻi. Ina ia mafai ona vaʻaia faʻamaʻi pipisi o isi totoga o le gastrointestinal tract, o le televise elemene ma le x-ray suʻesuʻe ma faʻamatala eseese e faia.

O le mea muamua lava, o le gasegase o le cholecystopancreatitis ma le faʻateleina, e eseʻese ma le faʻaaogaina o le appendicitis. O le autu o suʻesuʻega o le faʻavasegaina lea o le tiga i le faʻasolosolo poʻo le tuʻuina atu o le hychochorium, faʻamaoniga o le pancreatic ma lilia vaʻa, faʻamaoniga lelei o Mayo-Robson ma Kera. Faʻalogo lelei i le mea na fai ma le umi o le gasegase o le faʻamaʻi - o le faʻavaveina o le faʻaalia o faʻamaoniga i le talaaga o le soifua manuia lautele o loʻo molimau e lagolagoina ai togafitiga faʻapitoa maʻi. O se gastroenterologist, o le hepatologist ma le fomai tipitipi e aafia i le suʻega o le maʻi.

Togafitiga o cholecystopancreatitis

Pe a filifilia se togafiti togafitiga, o le malosi o le atinaʻeina o togafitiga, o le mea na mafua ai le suiga o le morphological i gaʻo, o le i ai o le faʻalavelave faʻalavelave ua amanaia. O tagata maʻi ei ai se gasegase togafitiga e faʻamaʻi i falemai i le falemaʻi, tuʻuina atu le malologa o galuega o meaʻai (matelaina, gaogao o le intestinal, ma, afai e tatau, fafagaina o le matua pe o le tino). I le taimi masani o le cholecystopancreatitis, latou te faatapulaa le faaaogaina o meaʻai gaʻo, faaitiitia le aofai o meaʻai. Mai fualaau faasaina:

  • Faʻafitauli e leai ni nakoti ma nakoti. O le faavae mo le vailaau oona o le tiga tumau. I tulaga e sili ona ogaoga, e mafai ona faatonuina antipsychotics ma faia faʻasolosolo faʻamaʻi.
  • Myotropic antispasmodics. O le aveeseina o le masima o musele malie e faaitiitia ai le maualuga o le toto, e faafaigofie ai le faasaolotoina o le sua pancreatic ma le talo. Afai e manaʻomia, o le togafitiga o le cholecystopancreatitis e faʻapipiʻiina ma faʻamalosi.
  • Vailaʻau faʻamaʻi. I le i ai o le faʻasologa o le faʻamaʻi, o fualaau faʻamuamua o le dopamine ma serotonin blockers. O faʻamaʻi pipisi e faʻaalia i le vomiting o loʻo faʻaalia ai le poloka o le 5HT-3-serotonin receptors.
  • Antibiotics. Mo le puipuia o faʻalavelave faʻalavelave ma le faʻamaʻaloina o togafiti faʻamaʻi, penisillines penicillines, macrolides, cephalosporins ma aminoglycosides e faʻaaogaina. Pe a filifilia se fualaau faasaina, o le lagona lelei o le pathogen e teuina.
  • Faʻataʻitaʻiga o vailaʻau. Ina ia mafai ona taofia le pulepulega faʻanatura, faʻapipiʻi poloka poloka poloka ma le iniseti o le receptor histamine. Faʻatasi ai ma le cholecystopancreatitis ma le faʻaleagaga matuia, o le octapeptides ma le inhibitors protease e aoga.

I le amanaia o le ogaoga o faʻamaoniga, o le faʻasolosolo togafitiga e faia faʻatasi ma le faʻaofiina o fofo o eletise, analeptics ma giacosides cardiac e faʻamautinoa ai le gaioiga o le fatu. O le leai o se aoga o togafitiga faasao o le cholecystopancreatitis o se faailoga mo taotoga. E masani lava, faʻaleleia le faʻaleleia pe a uma ona tatala, laparoscopic poʻo SILS cholecystectomy. I le faʻalavelave faʻalavelaveina o le biliary tract, choledochostomy, choledochoduodenostomy poʻo le choledochoenterostomy. O tagata mamaʻi o loʻo i ai se vaʻavaʻa vaʻaia o le totoa o le Vater o loʻo faʻaalia ai papillosphincterotomy.

Forecast and Prevention

O le fomaʻi e faʻalagolago i le umi o le gasegase o le faʻamaʻi ma le tikeri o faʻalavelave faʻavae. O le taunuuga e sili ona lelei i le tulaga o le vave iloa o le cholecystopancreatitis ma lona togafitiga faʻapitoa. Faʻatasi ai ma se faʻalavelave faigata o le faʻamaʻi, o le faʻasolosolo e le mautonu. Mo le puipuiga, e tatau ona mulimuli i se mea taumafa (aloese mai le faʻaaogaina o meaʻai falai ma le gaʻo, faʻatapulaʻaina ai le ava), auai malosi i tino, ma togafitia isi maʻi gastroenterological.

Mafuaaga o le atinaʻeina o le faamai

O mafuaʻaga autu o lenei faʻamaʻi e aofia ai:

  • faʻateleina le mamafa i luga o le duodenum ma le ate i le taimi o le totoina,
  • nofoaga vavalalata o gasegase o le tino, e mafua ai ona lafoina le talo i le duodenum,

E i ai foi auala o togafitiga o le pathogenetic, lea e mafai ai e le cholecystopancreatitis ona atiina ae, e aofia ai:

Pancreatic cancer

O le ata o loʻo faʻaalia ai le Vater Nipple

Ata Sketchy Sphincter o Oddi

Vaega o togafitiga o le maʻi

O le tele o taimi, o le maʻi e togafitia togafitiga. O togafitiga faʻapitoa ua faʻamaonia mo se taimi umi. O vailaʻau faʻaaogaina e faʻaaogaina e faʻaleleia ai otaota. O ia sooupu o ni mea tutusa o le elemene oona ma ua faamoemoe e aveese le steatorrhea, faʻamaonia le lomiina ma le puipuia le fausia o le elastase i feces.

O le togafitiga atoa e faʻavae i mataupu faavae nei:

  • faʻaputuina o le pancreas,
  • faaleleia atili o le lelei o le olaga o le tagata maʻi,
  • le faʻaitiitia o faʻafitauli faigata,
  • faʻamaʻalogaina o faiga faʻaletonu.

O le faʻamaʻiina ua faʻaaogaina e ala i le tofiaina o vai maualalo e aofia ai chlorides ma bicarbonates (tasi le tioata e lima taimi i le aso).

Suʻesuʻeina o le vai

Na saunia foi se meaai faapitoa (o lo o matou talanoa e uiga i taumafa Numera 5P), e aofia ai le gaʻo, meaʻai vevela ma meaʻai, meainu suamalie.

Lalo o vailaʻau o loʻo faʻamatalaina i le togafitiga o le cholecystopancreatitis.

Faʻatau auala

E pei ona taua i le amataga o le tusiga, o togafitiga e mafai ona faaopoopo i nisi o togafitiga faa-tagata. O le tele lava o ia mea o ni faʻalavelave. O mea sili ona lelei o loʻo lisiina i lalo.

Laulau. Laʻau faʻamalosi mo togafitiga o cholecystitis

O mea aogaSauniuniga Taualumaga, Talosaga
E tatau ona e ave se sipuniti o mea taʻitasi, sasaa le 250 ml o le vai inu ma faʻaoso mo le afa itula. O le oloa maeʻa e faʻamaʻaina ma faʻaaoga i le ½ ipu tolu i le fa taimi i le aso.

Vafeleti, moli, lanu o le linden, St. John's wort, chamomile

O mea uma lava e faʻaaogaina i le aofaiga lava (i le teaspoon), faʻafefiloi ma sasaa i le 500 ml o le vai inu. O le fualaau faasaina e tuʻuina mo le afa itula, e tasi le ipu faʻataʻitaʻi i le aso ao leʻi 'aʻai.

Wormwood, St. John's wort, Peppermint

O le faʻatulagaga sauniuni e faʻataʻitaʻiina: e tatau ona e ave se sipuniti o mea uma, sasaa le 500 ml o le vai kuka ma alu mo le 20 minute. Ave faʻatasi le tasi ipu faʻataʻi faalua i le aso, i luga o se manava leʻo.

Faailogaina Taiala Fesoasoani

O nisi nei o fautuaga aoga mo le faʻaitiitia o le faʻafitauli o le maʻi.

    E tatau ona e inuina le tele o vai pe a mafai - ia le itiiti ifo i le 2 lita i aso uma.

Cholesterol i meaʻai

Taofiaga

O le mataupu autu o le puipuia o le cholecystopancreatitis o le teena o le ava ma le ulaula.

Taofi le ulaula, fualaau faasaina ma le ava malosi

E le gata i lea, o osofaiga a le faʻamaʻi e ogatasi ma le tiga i le pito i luga ina ua maeʻa taumafataga taʻitasi, o le mea lea e tatau ona mamanuina le meaai ina ia itiiti le tele o le faʻavevelaina o meaʻai. E tatau ona e 'ai faʻatasi (e le sili atu ma le 60 g i le taimi), faʻatasi ai ma taimi e toe fai ai, o le aofaʻi o gaʻo e tatau ona faʻatapulaʻaina, ma vitamini, i le isi itu, faʻalauteleina.

O le a le cholecystopancreatitis

O le Cholecystopancreatitis o se soliga tutusa i le gaioiga o le gallbladder ma le pancreas, faatasi ai ma se gaioiga mumusu.

O le faagasologa e fetaui lelei, faatasi ai ma le faaleagaina o totoga lata ane o le system hepatobiliary. O le pancreatitis ma le cholecystitis, lea na amata ona atinaʻe i le taimi lava e tasi mo mafuaaga eseese poʻo le faʻamafanafana.

I le faʻavasegaina faavaomalo o faʻamaʻi, ua tofia le cholecystopancreatitis i se nofoaga i le vasega 11 (faʻamaʻi faʻamaʻi). O le faʻamaʻi i le kulupu K80-K87 - O faʻamaʻi o le gallbladder, le biliary tract ma le pancreas.

O le ICD ei ai lona lava komi K87.0 "Liona o le gallbladder, o le biliary tract and pancreas in diseases classified in other places."

Fomaʻi togafitiga

Togafitiga i tagata matutua e aofia ai le faʻaaogaina o meaʻai, mea faʻataʻitaʻi, faʻamaʻi o le enzyme ma vitamini.

O faʻaʻailoga o le cholecystopancreatitis o le a le faʻaleleia pe afai e le amanaia meaai paleni ma togafitiga fualaau.

Togafitiga o le cholecystopancreatitis masani ma gasegase e faia i le faʻaaogaina o fualaau oona nei:

  • painkillers - ua faatonuina mo le toomaga o le tiga. O lenei vaega o le Papaverine, leai-spa, Ketorolac, Motugaum.
  • tapenapenaga o le enzyme - fesoasoani i le faʻaogaina o meaʻai. Mo se faʻataʻitaʻiga Feso, Mezim, Pancreatin ma Creon.
  • faʻataʻitaʻiga - o le mea sili ona lelei mo le togafitiga o cholecystopancreatitis Alemagel. O le vailaʻau e manaʻomia e faʻaitiitia ai le eletise ma faʻaleleia le faʻaogaina o meaʻai.

O le togafitiga faʻapitoa o le a aliali mai pe afai e te mulimulitaʻi i fautuaga a le fomaʻi.

Togafitiga

Faatasi ai ma le mumusu faifaipea, e fautuaina se taotoga. O lona uiga o le taotoga gallbladder e tatau ona faia i totonu o le 24 itula pe a uma le falemaʻi.

O le gallbladder mumū e mafai ona faʻamalolo e aunoa ma se taotoga. Ae ui i lea, a maeʻa togafitiga faasao, o faʻafitauli e masani ona tulai mai. I le 30% o mataupu o le togafitiga o le cholecystopancreatitis, o le fomai e faatonuina le taotoga.

A uma ona aveese le okeni, ona mulumulu lea o le manava o le manava e aveese atoa ai le talo.

Faʻasalaga poʻo le tele o taotoga aʻafia ona o faʻamaʻi pipisi, o le taotoga e mafai ona tolopoina seia oʻo i se aso mulimuli ane.

Faʻasoifua maloloina mo cholecystopancreatitis

E tatau i tagata matutua ona 'ai lelei meaai tatau. Faatasi ai ma togafitiga, o le masani ole cholecystopancreatitis diet o se auala o le olaga.

I le tino o le faʻamaʻi, o nisi taimi e faʻatagaina ai fomaʻi ona o ese mai tulafono latou te faʻatutu i tulaga o meaʻai, ae e le tatau ona faʻaleagaina.

O le a le uiga o le meaʻai? Muamua lava, o le faʻaaogaina lea o oloa leaga. Ina ia faia se meaʻai, talanoa lau fomaʻi. E taua le amanaʻia o le faʻafitauli o le faʻamaʻi, le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻataʻitaʻiga o le suʻega ma uiga lelei o le maʻi.

Dieting o se laasaga tāua i togafitiga. Ae peitai, o lenei metotia e le mafai ona galue e pei o le monotherapy. O le tasi meaai e le fesoasoani e fofoina le cholecystopancreatitis.

O le taimi o le taumafataga e tatau ona fuafuaina vave. O meaai e fautuaina i le 2.5-3 itula. Mo se faʻataʻitaʻiga, e tatau ona avea le taeao ma le 30% o le meaai i aso taitasi, o le aoauli - 10%, le aoauli - 30%, tea o le aoauli - 15%, taumafataga - 10%.

O le tausisia o le taumafataga e le fesoasoani e te le 'ai,' ai lelei, e le faʻavaivaia le manava ma taofi ai le faʻaogaina o le mea e fai.

Faataʻitaʻiga o meaʻai taumafa:

Aso Gafua:

  • 3 fuamoa moa, oatatal i luga o le vai, vaivai lauti, masi po o masi,
  • se ipu malamalama o le kefir poʻo sina kisi falaoa,
  • fualaau faisua, se fasi lapisi o le lapiti po o isi meaʻai vela, semolina,
  • se ipu malamalama o le kefir ma keke,
  • atofa o fualaau mamago, e le o le suamalie.

Aso Lua:

  • oatmeal, fue ma le gaamomile fusion,
  • pastille ma mite tea,
  • masini kāloti, tipi pipi, faʻafefete,
  • pamu lemu-lemu ma se fasi keke o ananafi falaoa ma le lauti,
  • se ipu susu o le susu o le yogurt fale, kuki keke.

Aso Lulu:

  • pateta o pateta, tipi aisa, fuamoa ua suamalie, ti,
  • pulupa o le rosehip ma le caramel,
  • aano o aano o manu, tao tao i le saumoni, sau lanu meamata,
  • aano o le aoauli - apu tipi,
  • 200 ml o le terf fat-fat ma le susu.

Aso Tofi:

  • Laʻau moa suamalie, pasta ma le sipisi, lauti ma susu,
  • chamomile lauti ma keke mamago,
  • apu tao, kuka ole vegetarian, susu,
  • kusi falaoa,
  • fuamoa fuamoa o tamato ma kukama, lauti ma lemoni.

Aso Faraile:

  • uila vaovao ma salati fuamoa, falala falala ma susu, se ipu malamalama vevela ma lemoni,
  • kuki keke ma susu susu,
  • nameri po o fulufulu ma le fala, pata pateta ma pata, yogurt,
  • curd sua, kissel,
  • ipu o le kefir.

Aso Toonaʻi:

  • semolina porridge, tea lanu meamata, suauu i le saumalie meli,
  • fualaau suamalie
  • seleni soup, iʻa faʻamaʻave, falala falala ma salati fuamoa,
  • lemon tipolo ma le gaosi uila,
  • yogurt ma tao tao.

Aso Sa:

  • vaega o le oatmeal, cheese cheese and cracker, kissel,
  • fuamoa fuamoa, meringue,
  • palukin soup puree, compote, meringue,
  • apu o tao i le kusi falaoamata,
  • o le siʻi gaʻo susu, tii ma le lemon.

Ina ia saunia se mea taumafa mo le vaiaso, e tatau ona e iloa meaʻai e faasaina ona faʻaaoga ma pe o le a le faiga e kuka ai meaai.

O tagata maʻi e iai le cholecystopancreatitis e fautuaina e ave meaʻai mama. Uu, tao tao, kuka. E leai se mea e manaomia e le susu.

E le mafai ona e fufuluina ipu, ulaula meaʻai, paluga, mea na faʻatau mai oloa ua saunia (o soupeti i faʻamaʻi, vave masini). E faasaina le 'ai i falaoa fou, meaʻai gaʻo, kulimi, legumes, inu kofe ma le ava malosi.

E aofia ai foi meaai faasaina e aofia ai meaʻai ua gaosia, gaʻo manu, muffins ma pulo.

Mafuaaga o le faamai

O le Cholecystopancreatitis e atiina ae i ni auala se lua: gasegase ma le le afaina, aʻo ese a latou faailoga. Ae o loo i ai faailoga masani o le atinaʻeina o le faamaʻi,

  • faʻamaʻi pipisi
  • maʻisuka malosi
  • afaina o le tino, gasegase oona, faateleina le eletise:
  • eseese faʻamaʻi e faʻalavelave i le gaioiga o le sphincter o Oddi,
  • gasegase gastrointestinal.

Mafuaaga o le gallbladder mumū:

  1. Faʻasalaga o le sao o le talo i luga o le ala, o lona faʻalavelave.
  2. Taumafa le lelei.
  3. Faʻaleagaina o le tino faʻatasi ai ma parasite

O le cholecystopancreatitis taimi e tupu ona o le le paleni, le ava malosi ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina e aunoa ma le vaavaaiga a se fomaʻi, ma le maualalo o le palatini, toto le toto i totonu o vaa, ma faʻafitauli pipisi.

Faailoga ma togafitiga o le maʻi

A oʻo i le cholecystopancreatitis i totonu o le gaioiga laititi, e matauina faailoga:

  1. Lagonaina o le gasea ma le vomiting, afaina, aemaise pe a uma ona 'ai.
  2. Paʻa i le taumatau saʻo.
  3. Dyspeptic disorders.
  4. Paʻu o le paʻu.
  5. Le i ai o gaʻo i feces.
  6. O Palaish o loʻo i totonu o le uila, i luga o le manava.
  7. Le lava le fiaʻai.

Afai o le cholecystopancreatitis e ogaoga, ona faʻaalia ai lea o faʻamaoniga: tiga o le manava, vomiting, bloating, ma isi, pe a uma ona 'ai meaʻai poo meaʻai vevela. Ma faʻapena foʻi ona atiina ae le manava, faʻalogo ma faasaga i le talaaga o nei mea uma ua le mautonu.

O faʻamaoniga o loʻo i luga o faʻamaʻi ua faʻaalia i le vaitaimi o le faʻamalolo o lenei faʻamaʻi, aʻo mafai ona faʻalautele le ate, tiga i le gallbladder. Togafitiga o le cholecystopancreatitis masani e aofia ai le: tagofia o vailaʻau, togafitiga o togafitiga, isi auala, faʻapea foʻi ma meaʻai talafeagai.

Faiga faʻalavelave

Afai o le cholecystopancreatitis e ave lenei fomu, ona tatau loa lea ona togafitia. E mafua ona o le taimi o lona gasologa o loʻo i ai se faʻaogaina o le pancreatic ducts, lea e oʻo atu ai i faʻalavelave i le gaioiga o totoga o meaola, ma le tele o mumū i le pancreas ma isi totoga o le digestive system.

Cholecystitis i lenei pepa ei ai uiga nei:

  • samasama o le paʻu
  • faaleagaina i sooga laiti,
  • le tupu mai o taufaasee sese.

Afai e le amataina togafitiga i le taimi, o faʻafitauli e pei o le faʻaalia o toto i totonu o veins, faʻamaʻi o le endocrin system, ma peritonitis e mafai.

Faʻatau togafitiga

I le cholecystitis masani ma le pancreatitis, o vailaau ua faatonuina: o vailaau faʻamaʻi, painkillers, metabolic agents ma le enzymatic:

  1. Ina ia faʻamalieina le tiga ma faʻaleleia le galuega a le gallbladder, ua faʻamatalaina mai le antispasmodics. O le Papaverine lenei, Faʻamatalaga.
  2. Le faʻaleleia o fualaʻau ma maua ai ni enzymes - Creon, Pancreatin.
  3. Le faʻaitiitia o le pulelaina o le gland - Omeprazole.
  4. Antibacterial drugs - metronidazole.
  5. Toe faʻafoʻi le microflora o le intestinal - Hilak.

O nei tupe uma e le mafai ona faʻaaogaina na oi latou, e tatau ona malilie faʻatasi ma le fomaʻi muamua.

I le taimi o le togafitiga o le cholecystopancreatitis, o le maʻi ua faʻamatalaina auala eseese o le physiotherapy: togafitiga laser, UHF, diadynamic therapy, cryotherapy, lea e faʻasaʻo ai le tiga. Mo le faʻamalolo o spasms, magnetotherapy, electrophoresis ma faʻamalosaga faʻaaogaina. Ole togafitiga faʻaaoga e pei lava ona faatonuina e se fomaʻi.

Faʻamatalaga Faʻamatalaga

O le faʻamoemoega o suʻesuʻega o le faʻamaonia lea o le mafuaʻaga o le maʻi. O metotia nei e faʻaaogaina e fuafua ai le siama:

  • Faailoga ma faitioga a le tagata maʻi (talafesa faʻasolopito),
  • Iloiloga ata a se fomaʻi
  • Paʻu o le manava,
  • Iloiloga o le toto, urine, feces,
  • Iloiloina o tala,
  • Faʻaliliuina le manava
  • Faʻaauau foliga faʻamaʻi (MRI) o le vaega o le manava.

Faʻavae i luga o iuga o se suʻega atoa, o le faʻamaonia saʻo o le maʻi.

Cholecystopancreatitis e manaʻomia ai le faʻasoa fesoʻotaʻiga i togafitiga. O le vasega e aofia ai le tagofia o vailaʻau, mulimuli i se taumafa faʻatatau, ma le physiotherapy. Faʻalagolago i le ogaoga o le faʻamaʻi, ua filifilia se togafitiga taʻitasi. Faʻamatala togafitiga: antibiotic (Cefazolin, Ampioks, Gentamicin), choleretic (Cholagol, Liobil), painkillers (No-shpa, Papaverin), enzymes (Omeprazole, Creon, Mezim, Pancreatin), toe faʻaleleia le gastrointestinal tract, antispasmodics, Drota ), antibacterial (Cycvalone, Oxafenamide), faʻataʻitaʻiga (Almagel), fualaau faʻamalo-inflammatory. O le umi o le togafitiga, togafitiga e faʻafefe ai le cholecystopancreatitis e filifilia e le fomaʻi. E faʻasaina le faʻaaogaina o fualaau oona, e mafai ona e faʻalavelave faʻalavelave i le faʻamaʻi!

O le togafitiga o le tino e faʻamaonia i le maʻi pe afai o le faamaʻi o loʻo faʻamagaloina. Faʻafetai i le electrophoresis, faʻaleleia o toto, faʻaleleia le pipi, ma faʻaitiitia le faʻaogaina o faʻafitauli. I le tulaga o le cholecystopancreatitis (pancreatic cholecystitis) poʻo le faʻateleina o le faʻamaʻi, e solia ai taualumaga. O le togafitiga faʻatasi o le faʻamaʻi o le a maua ai se taunuuga vave.

Taumafa mo le cholecystopancreatitis

O meaai paleni taumafa o se vaega taua o togafitiga. Mea taumafa e mafai ona faʻalavelaveina ai le mea o loʻo i ai meaʻai, faia ai se faʻalavelave faaopoopo i luga ole vevela, ate, fatugaʻo. Tausi lelei i tulafono o meaʻai ma fomaʻi fautuaga.

  • Mulimuli i meaai talafeagai
  • Taumamafa i meaʻai laiti
  • O le taumafataga o loʻo tausia mo se taimi umi, e le gata i taimi o faʻamaʻi o le faʻamaʻi,
  • Taumafa na o meaai ua faamaonia,
  • Aua e te solia le meaai (mo se faʻataʻitaʻiga, o se mea itiiti o mea ulaula e mafai ona toe faʻafoʻi).

O le lisi meaai e faia faatasi ma le fomaʻi aoga. O maʻi e maua i le cholecystopancreatitis o loʻo faʻatatau i taumafa Numera 5. O le taumafataga e aofia ai meaʻai maloloina: mea taumafa ua kukaina, iʻa gaʻo, soupu o fualaau suamalie, mea gaʻo susu-susu, cereals, vai vaivai, compote, meainu suamalie, ma isi.

  • Meaʻai, meaʻai vevela, meaʻai vevela,
  • Faʻamafa i meaʻai
  • Fafaga: falaoa paʻepaʻe, buns,
  • Oona, suamalie suamalie,
  • O oloa e maua ai koko (sukalati),
  • Garlic, aniani, radisa,
  • Faʻatau malosi le teas
  • Alu
  • Lafoaʻi vai
  • Marinades o loʻo iai le vinika.

Fofo faʻapitoa

O togafitiga faʻapitoa e maua ai se aoga aoga i totoga o meaʻai. O togafitiga faʻatasi ma togafitiga ma isi metotia o le a aumaia ai se vave vave ma lelei le taunuʻuga. Laʻau faʻamaʻi ma laau mo togafitiga o faʻamaʻi gasegase:

  • O le teuteu o le rosehip dried. 500 gr. Rose sipuni ua sasaa i le vai, taofiofia le 30 minute, tuu i luga o se afi mumū, vevela mo le 5 minute. Faʻaalu 3 taimi i le aso, 200 ml pe a uma ona 'ai. Taofi le salu i totonu o le pusaaisa. Faʻaaoga mo pancreatitis.
  • Lea o se Musika Mumu. Galu 2-3 laʻau o le laau, sasaa 500 ml o le vai inu, vevela ile vevela vevela mo le 10-15 minute. Faʻamalosia 8 itula. E fautuaina e inu le manava mafanafana 3 taimi i le aso aʻo leʻi 'ai, 50 ml. O le vasega e 30 aso. O nei togafitiga e fesoasoani e faʻamalolo ai le afaina o le biliary tract, e faʻaaogaina mo faʻamaʻi o le gallbladder.

  • Aoina o laʻau: burdock, manoa, wormwood, fugalaau chamomile, calendula officinalis, sage. Faʻafefiloi laʻau i le tutusa tutusa, sasaa 2 sipuni tele o le 400 ml o le 100-tiketi vai inu, tuʻu mo le itula. Faʻaalu 3 taimi i le aso, aʻo leʻi 'aʻai, 100 ml. O le togafitiga e 3 vaiaso. O le aoina o le a fesoasoani e fofoina le tele o faʻamaʻi o le manava.
  • Fugalaau vao. O aʻa o vine vao (1 tbsp) sipuni vai suamalie (250 ml). Faʻamauina mo le 1 le itula. Inu 100 ml i le taeao ma le afiafi. Faʻaaogaina i le cholecystitis, gastritis, mai le pancreatitis.
  • Uma. E faʻaaogaina le vai mo faafitauli i le gastrointestinal tract. Umu fualaau suamalie e sasaa ai vai inu, ia faʻamavae. Inu 3 taimi i le aso mo le 100 ml. E mafai ona faʻatauina le vai inu vai i le fale talavai.
  • St. John's wort, tinawort, fomomile fugalaau, rose vao, upega. Ave i le tutusa o le mutia, fefiloi. Salu se sipuni sipuni o le aoina i vai inu (250 ml). Faʻailoga mo le 6 itula. Manatua ao lei 'ai, 100 ml 3 taimi i le aso.
  • Red ash ash. Le eseesega i le va o le efuefu mumu mumu i le aoga lelei o le aoga i le vaega o meaʻai. E faʻaaogaina e avea ma sui o le aufailautusi, i le puipuia o le fualaʻau o le suamalie, e mafai ona faaopoopo faʻamaʻi vine vine i tiuti ma ipu. E mafai ona e kukaina le faʻamamaina o le mauga. Tipi se sipuni sipuni o vine, sasaa le 200 ml o le vai kuka, ia tuu mo le 5 itula. Inu 100 ml i le taeao ma le afiafi.
  • Horseradish. E faʻaaogaina e pei o le anti-inflammatory, antibacterial, diuretic, choleretic, analgesic. Tincture faʻaleleia togafitiga faalilolilo. Tipi le aʻa o le horseradish, ave le sipuni se tasi, sasaa le 100ml o le susu, faʻapipiʻi mo le 10 minute ile vevela vevela. Faʻafiafia, faamama. Fai i le aso.

E tatau ona faʻaaogaina le metotia faʻataʻitaʻi i togafitiga i se faʻalavelave ma vailaʻau, faatasi ai ma le faʻatagaga a le fomaʻi.

Puipuia faʻamaʻi

O le puipuia o le faʻamaʻi e faigofie atu nai lo le togafitiga, ave fualaau ma faʻafetaui ma faʻafitauli mulimuli ane. Auala puipuia:

  • Soifua maloloina
  • Meaʻai talafeagai, mate,
  • Taimi talafeagai suʻesuʻega
  • O se auala faamaoni i togafitiga,
  • Tuuina atu o masani leaga,
  • Tausia le siakiina o le mamafa, aloese mai le taumafa,
  • Aloese mai tulaga faigata.

Cholecystopancreatitis o se maʻi ogaoga, ae faʻatasi ai ma se auala talafeagai i togafitiga, e mafai ona e faʻaumatia faʻamaʻi le lelei. Ia soifua maloloina!

Tuua Lau Faamatalaga