Faailoga ma togafitiga mo le vevela i le pancreas

Lancomatosis pancreatic (pancreas) o le sui lea o mea masani masani ile gland fat. E leʻo se faʻamaʻi ese - e atagia mai ai togafitiga faʻaleagaina i totoga o parenchymal. Pe a suʻesuʻeina e le ultrasound, o nei suiga ua faamatalaina o le vevela gaʻo o le pancreas. Lipomatosis e seasea, e taulaʻi i se auala alualu i luma ma o loʻo i ai faʻatasi ma faʻalavelave matuia i le tino ona o le faʻaitiitia po o le leiloa o le galuega a le totoga ua afaina. O le natura o suiga o le tino o manu e mafai ona fai i le lotoifale ma faʻasalalau. Soo se vaega o le pancreas e aafia: ulu, tino poʻo le siʻu.

O le a le lipomatosis pancreatic?

Ole lipomatosis Pancreatic o se faiga e le mafai ona faʻaaogaina, lea o loʻo faʻagasolo malie ai le ola o sela o le okeni, e le o se mea e fesoʻotaʻi ai, ae o le tino o le tino. O se tulaga lelei lea o le paʻu paʻu matua, o le igoa lona lua o le steatosis. O le tulafono e tusa ai ma le ICD Numera 10 o le k.86.

O suiga faʻapitoa e aʻafia ai le palanyma o le okeni, ae o nisi taimi o le lipomas lapoa i luga o le gland.

Mafuaaga o togafitiga

O mafuaʻaga o le lipomatous suiga i le pancreas e le o malamalama lelei i ai. E masani lava, o le lipodystrophy e maua i tagata matutua matutua, pe a iai i le taimi lava e tasi:

  • fomaʻi faʻamaʻi,
  • afaina
  • faateleina le 'ai
  • ava malosi, ulaula,
  • fomaʻi faʻamaʻi masani.

O se mafuaaga mausali mautinoa mo le suia o le tino o le tino o le tino e le i faavaeina. E i ai le tele o itu poʻo faʻamaʻi (faʻaopoopoga i togafitiga o le pancreas ia lava) lea e mafai ona faʻaosoosoina ai le vavao o le gland ma le ate i le taimi lava e tasi:

  • aʻafiaga (aiga) faʻamaʻi faʻasolosolo i le maʻi poʻo le aiga,
  • faaletonu o mea tau lemoni,
  • maʻi o le maʻisuka ma le hypothyroidism,
  • faʻamaʻi o le tino o le hepatobiliary,
  • mamafa tele.

O togafitiga lisiina e mafai ona avea ma mafuaaga ma se taunuuga o le lipomatosis.

O mataupu o lipomatosis pancreatic i tagata soifua maloloina atoatoa o loʻo faamatalaina.

O lipomasua lapoa i luga o le okeni e ono mafua mai i le vevesi poʻo le mumū. O nisi taimi o latou o le muai totoga o se maʻi vevela, faʻamalosi siamoni ma ola loloto i totonu o masini. O mataupu tuuesea o le germination o le lipoma e ala i le tatalaina o le diaphragm ma le faia o le lipomatosis o le mediastinal front.

Symptomatology

Talu ai o le lipodystrophic pancreatic ua amata lemu i luga o le tele o tausaga, o le a le afaina i le tele o tulaga. O le lamatiaga o le tulaga e faapea o se tagata mo se taimi umi e le iloa e uiga i togafitiga o loʻo iai i le taimi nei.

E masani lava, lipomatosis e mafua ai ona le atoatoa le exocrine i le gland. Faʻavave tutusa suiga i le taimi e tasi i le ate.

Faailoga e faʻalagolago i le maualuga o le fesuiaʻiga o fulufulu masani ma gaʻo gaʻo. O le uluaʻi laʻasaga o loʻo i ai se aʻoaʻoga asymptomatic. A o faagasolo le faagasologa, o galuega a le pancreas o loʻo faasolosolo malie pea, o loʻo i ai faafitauli i le faʻaogaina o le tino. O foliga vaaia o le manava ma le tiga o le manava o le tele o le faʻasalalau ma le faʻafefe i le lumbar e fai ma faʻaaliga faʻaalia.

I le aluga o taimi, ua tupu le falemaʻi, ei ai isi faailoga o suiga i le paʻu:

  • taoto ma vili
  • afaina (afaina),
  • faʻanoanoa
  • faʻaalia o le lagi (vaivaiga, vaivai, moe, le fiafia, ulu o le tino, faʻalavelave moe).

Pepa, ituaiga ma tikeri o lipomatosis

I totonu o fusi o le pancreas i le tele o tulaga e maua:

  • laiti lipomas lapopoa e faʻaaogaina le atoa o le okeni e tufatufa faʻasoa,
  • laiti i totonu poʻo se tasi meaʻai e tupu aʻe i ni meaʻai maloloina,
  • lipomatous deposits lea e faia i luga o le mea e fesoʻotai ai i le nofoaga o manuʻa poʻo le faʻaleagaina ma tuʻuina atu i le fibrosis,
  • lipomas i le lotoifale, faʻasalaina mai meaola maloloina e lata i le membrane o loʻo fesoʻotaʻi - e le afaina, talu ai o le tino malosi e le faatagaina ai le tuʻuina atu o gaʻo i totonu o le tino, ma e le tupu, ae na o le salalau solo, o loʻo i le va o latou sela.

O le mea lea, e tolu ituaiga o le faʻaaogaina o le fatcreatic infiltration:

  • fefaʻasoaʻi - lipine lipid e tufatufa tutusa i totonu o masini o le pancreas,
  • knotty - faʻamapulaʻa tapulaa o gaʻo, o loʻo siosiomia e se pusa o mea faʻafesoʻotaʻi, e masani lava ona tuʻufaʻatasia i se tulaga tutusa,
  • fefaʻasoaʻi solo - faʻatasi ai ma le ultrasound, e lua ituaiga o suiga i luga o loʻo maua i le taimi e tasi.

O se ituaiga eseese o suiga o le patho o le ituaiga lea o leiona i tagata gasegase i le maʻi a Cushing e faasaga i se maʻi tumo pituitary.

O le lipomatous suiga i le pancreas ua faasolosolo lemu, 3 vaega (tikeri) pasia i la latou atinae:

  • Lipomatosis o le tikeri muamua - aafia ai le lt, 1/3 o le vaega o le okeni, e le o faʻavaivaia le galuega o le gland, e le oi ai ni faʻaaliga i le falemaʻi, o se tagata e seasea ona asiasi atu i se fomaʻi i lenei taimi, o le mea lea e matua maualalo lava le siama.
  • Vasega 2 - faʻasologa o aʻafiaga e aafia ai le 30-60% o tisipesa glandular, o se faʻalavelave faʻalavelave o le gaioioiga o le okeni e tupu ao lipomatosis e salalau ma faʻapipiʻi siaki pathologically 60%.
  • Laasaga 3 - o se tulaga sili ona matuia o togafitiga, e silia ma le 60% o masini masani e suia i le gaʻo. E le mafai e le pancreas ona taulimaina le avega: o le gaosia o enzymes digestive ma enzymes ua faʻaitiitia - faʻaitiitia le gaʻoina o masini gasegase ona o le maualalo o le gaosiga o le inisalini, o isi faʻaletonu o mea e tutupu.

    O le ā le lamatiaga o faʻafitauli mo tagata?

    O le matafaioi a le pancreas i le tino ua fuafuaina e ala i lona lua galuega: o le totoga tutotonu foi lea o le gaogaina ma e aofia i le system endocrine. O le mea lea, soʻo se faʻalavelave faʻaleagaina lea e tupu i le gland e faʻaleagaina ai le metabolism, mafua ai suiga ogaoga i isi totoga. I le fesoʻotaʻiga ma le mea masani, o loʻo tupu aʻe ai i le ate le faʻamaʻi vavave - o le faaleagaina o mea e faaleagaina ai le tino ma le faʻaleagaina o le hepatocytes ma le faʻaaogaina o le tele o gaʻo i totonu o masini. E matua faaleagaina ai lenei galuega. O le le maua o togafitiga o le etiological ma le pathogenetic e mafua ai foi faʻafitauli e lamatia ai le ola.

    E aʻafia foi le afaina o le gall, o le pule lea e fusia faatasi ma le pancreatic masani ma tafe atu i totonu o le auala o le duodenum. Talu ai ona o faiga le lelei o le tino, o le a suia ai puipui o le Uiga o le Ui - ua latou vevela, o lona lumenene ua solo. E mafai ona fausiaina maa, o le cholecystitis e tupu ona o le malolo o le talo.

    I vaega 2 ma le 3 o le lipomatosis, o le tuputupu ae o le gaʻo e solia tele ai le galuega a le pancreas. Ae e tusa lava pe i ai ni vaega laiti e le o faʻatinoina, o enzymes i lalo o aʻafiaga mai le vaiti vavalalata e alu i totonu o le gland tissue ma amata ai le gaioiga o le autolysis - faʻaogaina o le gland. O loʻo i ai le mumu, i tulaga ogaoga - necrosis, suiga mulimuli ane i le membrane, suiga fibrotic ma le vevela gaʻo ua faia. O le faagasologa e maua ai se liʻo mataʻutia ma le faʻavaeina o le fibrolipomatosis - o vaega o faʻamaufaʻailoga i le ituaiga fibrosis ma le lipoid.

    O loʻo faʻalauteleina pea le pancreatitis, ona o lona umi umi, o lona uiga:

    • tuputupu aʻe o le tino
    • le faʻavaeina o faʻamaufaʻailoga ma nonoa mai mea faʻalelei,
    • le tupu mai o le tele o fibromas.

    Auala mo le faʻamaoniga o togafitiga

    Ina ia iloa suiga gaʻo i totonu o masini o le pancreas, e faʻaaogaina suʻesuʻega faʻailo ma suʻesuʻega. O le auala sili ona faigofie ma sili atu ona taugofie o se suʻesuʻega ultrasound o le pancreas ma tino o le tino. E saogalemu, e faʻamatalaina e oo lava i pepe. O se auala aoga lea e iloagofie ai soʻo se suiga i totonu o fusi o okeni.

    Faʻatasi ma suiga tele i le pancreas i luga o le ultrasound, o lona telē e mafai ona tumau le masani, e manino le pito o le tino. O le faʻateleina o le faʻalogoga o nisi o fausaga ua fuafuaina, e faʻaalia ai togafitiga faʻaleagaina i le parenchyma. O lenei mea e faʻaalia mai i faailo o le faʻalogo ma ni faʻafitauli e le mafaamatalaina:

    • le vaaia o meaʻai i se ata o ultrasound e ala i le faateleina o le faʻalogo,
    • fibrolipomatosis - faʻaitiitiga maualalo, ae o le maualuga o le stroma ona o le fesoʻotaʻiga.

    Afai e suʻeina se tagata mo se isi mafuaaga, o le a mafai ona iloagofie le suiga o le tino i le vave amata e pei o se sailiga i luga o le ultrasound scan. Pe a faʻamautuina i latou e le toto, e tatau ona faʻamaonia togafitiga taimi, ma e mafai ona puipuia le alualu i luma.

    I tulaga masalosalo MRI - faʻasologa faʻamalolo magnetic e faʻataʻitaʻiina. E mafai ai ona e faʻamaonia lelei ma maeʻa iloilo le fausaga, faʻavae volumetric i soo se mea, e oʻo lava ile amataga o suiga. Pe a fua le lipomatosis i luga ole MRI:

    • faʻaitiitia le faʻaitiitia o le pancreas,
    • manino manino
    • faʻaitiitia le mamafa o le tino
    • suiga i le fausaga o le tino - felafolafoaʻi, felafolafoaʻi-faapipii, nonoa.

    MRI o se metotia lelei lea ua maua ai ni tali mai manatu mai tagata tomai faapitoa o loʻo aofia i le togafitiga o togafitiga faʻapitoa (fomaʻi, gastroenterologists, fomai tipitipi) ona o le maualuga o le gasegase. E tele tapulaa: o le maitaga, o le palemia o fafo, o vaega o le uʻamea i totonu o le ulu.

    E faʻaaogaina foʻi le CT - faʻatautaia o suʻesuʻega faʻavae e faavae i luga o le faʻamautuina o le radiation, o le mea lea ua solia ai i tamaiti ma fafine maʻitaga. O le CT scan e faʻamaonia pe afai e le mafai ona iai se mafuaaga e maua ai se MRI.

    O se vaega tāua i le siakiina o loʻo faia e suʻega falesuesue. Ina ia iloa ai galuega le lelei o le gland ma le ate, ua fuafuaina:

    • diastasis o le toto ma le urine,
    • toto suka
    • bilirubin - aofaʻiga, tuusaʻo, leai, faʻaleagaina - ALT, AST, GGT, protein atoa ma vaega ninii.

    Auala mo le togafitia o maʻi

    Lipomatosis o le liona vaivai o le pancreas, ae i vaega mulimuli e soli ai galuega a le okeni. O suiga e tutupu i totonu o masini e le mafai ona faʻafitia, e le mafai ona toe faʻafoʻi ia sela ua leiloloa, o le mea lea, e le mafai ona faʻamalolo le liona o loʻo i ai nei o le gland tissues. O le mea lea, o togafitiga e faalagolago i le aano o le faʻamaʻi ma le tulaga o le gaioiga ma e faʻamoemoe e:

    • e faʻagesegese ai le sui o suauʻu gaʻo vaivai,
    • e faʻasaoina ai mea ola maloloina tumau,
    • e faʻasaʻo ai le le maua o le enzyme ma le valea.

    E tatau ona faia le faʻamaonia saʻo ile taimi ma amata togafitiga. Afai e iloa le mafuaʻaga ma e mafai ona faʻaumatia, o le a fesoasoani i le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o le tino gaʻo. I le taimi nei, e leai se togafitiga faapitoa mo lipomatosis pancreatic. Faʻatasiga o togafitiga e aofia ai:

    • suiga o olaga
    • soifua maloloina
    • togafitiga fualaau faasaina.

    I se tulaga e le masani ai, o le faʻaaogāina o taotoga e faʻaaoga pe afai e le mafai ona togafitia togafitiga.

    O mea taumafa o se vaega o le olaga, faapea foi ma le gau o le mamafa, teenaina o uiga leaga. E faʻaaogaina i le taimi e tasi ma isi metotia o togafitiga. I le taimi muamua, o se vaitaimi talafeagai e fuafuaina i le taimi e le o aofia ai ni meaai. Faʻalagolago i le mafuaʻaga ua iloa, e mafai ona faʻatulagaina meaai faapitoa mo le olaga.

    O le fesili o le filifiliga o togafitiga togafitiga e filifilia i mataupu taʻitasi taʻitasi, e fuafua i suiga o loʻo i ai i le pancreas.

    Auala faasao

    Talu mai le togafitiga o le leʻo ma le pathogenetic o le gaʻo o le ate, e leʻo iai, e faʻamalosia togafitiga faʻapitoa. Sa ia taitaia:

    • ia taofi faailoga,
    • ia faamamaina le tulaga,
    • ia faʻaleleia le lelei o le olaga.

    Faʻaaoga togafitiga faʻaaogaina ma le faʻaaogaina o fualaau oona i nisi vaega:

    • anti-inflammatory
    • faʻamaʻi
    • antispasmodics
    • enzymone
    • hepatoprotectors
    • PPI (proton pump inhibitors), H2-blockers of receptors histamine e faaitiitia ai le gaosiga o le suka o le hydrochloric i totonu o le manava,
    • vailaau fofo e fesoasoani e faʻaititia le gaosiga i totonu o le manava,
    • hypoglycemic.

    Fualaau faasaina, oa latou gaioiga ma le umi o le pulega e fuafuaina e le fomaʻi e fuafua i le tele o faailoga.

    Faʻalavelave faʻafuaseʻi

    O le ogaoga o faʻamaoniga e le fetaui ma taimi uma i le ogaoga o le maʻi. Suiga i le foliga o se tamai laumei i totonu o le lotoifale e le afaina, e aunoa ma le afaina ai. Ae afai latou te maua i le pancreas i tafatafa o ona ala, o lo latou faʻailogaina ma le ogaoga o le solia o le gaioiga, ma le leaga loloto o le tino o le okeni ma le atinaʻe o le necrosis e mafai ona tupu. I ia tulaga, e manaomia le togafitiga.

    O faʻamatalaga mo togafitiga faʻapitoa e faʻapea foi:

    • faʻaopoopoga tele o mea faʻapipiʻi, e oʻo atu ai i faʻamalosi tino,
    • o se tuufaatasiga o lipomatosis ma ni neoplasms le lelei ma leaga.

    Fofo faʻapitoa

    O fomaʻi faʻasolosolo masani e masani ona faamatalaina, e faʻavae i luga o ituaiga o vailaʻau faʻamaʻi e faʻamalolo ai le lipomatosis. O le fesuiaiga o le tino i le tino o le tino o se mea e le mafai ona faʻaaogaina, ma o faʻalauiloaina o faʻalavelave e tupu e oʻo lava i suiga loloto i le okeni, lea e fesootaʻi ma le tuai o le siama. O le mea lea, o togafitiga faʻale-aganuʻu o le a le toe faʻafoʻisia ai lela o le gland ua leiloloa ma o le a le aveesea ai le lipocyte na suitulaga ia i latou, ae mafai ona latou faʻaosoosoina le faagasologa tiga poʻo le mafua ai foi o se mea e tupu ai le maʻi.

    E le fautuaina e togafitia lenei maʻi faʻapitoa e aunoa ma le faʻatalanoaina o se fomaʻi.

    Taumafa mo togafitiga

    O le sini autu o le taumafa mo le lipomatosis pancreatic o le aveesea lea o le tino o le tele o le gaʻo ma le mamafa. O ona mataupu faavae autu:

    • taumafa faʻafefe faʻafefete (4-6 taimi i le aso i ni vaega laiti),
    • auala e kukaina ai - salu, kuka, taʻavale,
    • tausisia le paleni malosi ma se taumafa atoatoa.

    O se mea e manaʻomia muamua o le faʻamalosi lea o le ava ma le ulaula tapaʻa, meaʻai maualuga-kalori ma gaʻo, o se faʻaitiitia o le taumafa o le kofe, koko, sukalati, lauti malosi. O le le taliaina o meaai e fautuaina mai: o le anapogi faʻamafanafana e maua ai iʻuga lelei le pancreatitis, o lea e manatu ai tagata atamamai o se metotia lelei mo lipomatous suiga i le pancreas. I le lumanaʻi, o meaai e tatau ona i ai le faateleina o le popo, o se faʻaitiitia o le gaʻo ma le gaʻo.

    O mea e le tusa ai ma le tulafono e aofia ai le gaʻo, falai, ulaula, suamalie ma suamalie. E tatau ona tuʻufaʻatasiga le totoina o meaai. O le mea sili ona aoga o le paukini, o le atisiliko o Ierusalema, zucini, ma le keke, le araisa ma le oatmeal, lanu lanumeamata, gaʻo susu ma gaʻo susu.

    O le faʻaogaina o calorie i aso taitasi e 2,800 kcal.

    I le tulaga o le gasegase o le galuega, o le laulau meaai faaopoopo Nu.9 e tusa ai ma le Pevzner faatasi ai ma le faatapulaaina o le gaʻo. I ia tulaga, o le faavae o le taumafa e tatau ona matua mataʻituina, talu ai o soʻo se suiga e mafua atu ai i tulaga e lamatia ai le ola ma suiga e le mafai ona suia i totonu o vaa o le retina, fatugaʻo, vaega pito i lalo, ma vaʻa laʻau o vae.

    Mo le sauniuniga o le lisi, o loʻo i ai ni laulau faapitoa e lisiina ai oloa faʻasaina ma faʻatagaina, o latou tau aoga caloric.

    Faamanuiaga Faamanuiaina Faamanuiaina

    O le fomaʻi mo le lipomatosis e faʻalagolago i le vave mauaʻi, e ui lava e faʻafitauli ona o le leai o ni faailoga i lenei laasaga. Le tele o mea e afaina ai le tino, o le taimi o le togafitiga ma mea taumafa ua faatonuina, o le teenaina o masani leaga, gaoioiga faaletino, o masaniga masani mai le kosi togafitiga faafomaʻi e aoga. E tatau i tamaloloa ona lafoaia atoatoa le ava malosi e taofia ai le atinaʻe o fibrolipomatosis.

    I le noatia ma le fai fuafua i fautuaga uma a fomaʻi, o le toe faʻaleleia atili o le gaʻo o suiga o le gaʻo i le pancreas e mafai ona taofia.

    Puipuia o le alualu i luma o faamaʻi

    Ina ia puipuia le alualu i luma o le alualu i luma o suiga gaʻo i le pancreas, e tatau ona faʻamautu lelei taumafa ma tulafono: e taua le aua le fafagaina, 'ai faʻasolosolo ma masani, ma faʻaitiitia meaʻai leaga. E tatau ona suia le ituaiga olaga: tuu le ava malosi ma le ulaula, faʻaleleia nisi mea, fai le faʻalavelave faatonuina o togafitiga faʻasoifua maloloina. Lipomatosis e manaʻomia ai le fesoasoani a tagata tomai faapitoa, o lea, pe a iai ni faailoga o le malaise, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, ae le o le mafaufau. I le noatia ma le fai fuafua i nei tulafono, e mafai e le tasi ona ausia le tele o tausaga o le faʻamagaloga.

    Faailoga o le tuiina o meaola lata ane

    O le le lava i totonu o le paʻu o se faailoga o le solia o le gaioiga o le gastrointestinal tract ua tupu. Ma faatasi ai ma le gaʻo o le steotosis, e masani lava ona tupu, talu ai o ia sē e mafai ona faʻatupulaʻia malosi, ma faʻatumu ai se vaega tetele ma i latou lava. A oʻo ina oʻo mai le gaʻo o le pancreas, o lenei tulaga e masani lava ona le afaina ai soʻo se popolega.

    Ae peitaʻi, o se faʻaleagaina o le tulaga e mafai ona tupu pe a amata ona fausia ni kulupu filafiti. O se tagata e atiina ae se maʻi mama - lipoma. O ia lava, e le o le faʻamalosi ma e le faʻafefeteina i isi totoga, e tusa ai ma lea, e leai se lamatiaga i totoga tuaoi.

    Ae o faʻafitauli e aliali mai pe a tupu aʻe le tino o le tino i le tele ma amata ona taʻalo i luga o vaʻa, faʻamamaga faʻamavae ma le paʻu. O lenei mafuaʻaga o faʻamaoniga nei:

    Fomaʻi togafitiga faʻapitoa mo le steatosis pancreatic

    O le tele o meaʻai e matua faigata lava i le togafiti. E masani lava, o tagata tomai faapitoa e faʻamatala se togafitiga atoatoa, e aofia ai:

    • faaleleia atili o le lelei o le olaga o le tagata maʻi,
    • ave fualaau
    • aveeseina o le tino pipili e ala i taotoga.

    Afai e faasaʻoina le olaga i le amataga o le togafitiga faʻaleagaina, ona faʻaleleia loa lea o le tulaga, ma e mafai ona faia e aunoa ma le togafitiga fualaau. O le faʻaitiitia o le malosi o le le lelei o faʻaaliga o lipomatosis e mafai ona ausia i auala nei:

    • meaʻai e suia
    • togi mamafa o le maʻi
    • le musu e inu pia
    • faateleina le faagaioiga faaletino.

    E le mafai e le tasi ona mafaufau i le inuina o fualaau, talu ai latou te le faatagaina le togafitiga o le gaosiga o le gaʻo. O le matafaioi a le toʻatele oi latou e na o le faʻaitiitia o le le fiafia o faʻaaliga o le maʻi.

    I togafitiga faʻapitoa, o vailaʻau nei e faʻaaogaina:

    1. O vailaʻau faʻasaina ma se faʻamatalaga faʻapitoa faʻamalosi - Ibuprofen ma ana faʻaoga: Nurofen, Brufen, Burana, Ibufen, Mig 200 poʻo 400, Faspik ma isi, faapea Drotaverin (No-shpa).
    2. Faʻafeiloaʻiga e faʻaleleia le faagasologa o le faʻapalapalaina: Pancreatin, Biozyme, Penzital, Mezim Forte ma isi vailaau faʻasaina o loʻo i ai le enzymes digestive.
    3. Vailaʻau faʻamaʻi: Loperamide, Diar, Lopedium, Imodium.
    4. Fualaau e faʻamalolo ai le gasea: Metoclopramide, Perinorm, Cerucal, Metamol.
    5. Antispasmodics e faʻafefe ai le gaogao o le vavalaʻau: mebeverin hydrochloride ma analogues structure - Mebeverin, Duspatalin, Sparex.

    E le gata i lea, atonu e manaʻomia e le tagata gasegase ona faʻaaogaina fualaau faasaina e faʻamautuina ai le tulaga o le tino, toto o le kulukose o le maʻisuka ma tuʻuina atu togafitiga mo tulaga faʻaleagaina.

    Afai e maua e le fomaʻi le gasegase gaʻo, o le a ia iloiloina le tulaga o le maʻi ma faatonuina se togafitiga fualaau faasaina e faavae ile iuga ole suega. Ma talu ai ona o soʻo se vailaʻau e iai aʻafiaga e aʻafia ai ma faʻailoga, e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a le fomaʻi.

    Afai e liliu le tagata maʻi i se fomaʻi pe afai o le maʻi o loʻo i se tulaga maualuga, o lona uiga atonu e le mafai ona e faia e aunoa ma se taotoga. O le taotoga e faʻatatau i le aveeseina o le lipomatosis, ae o se mea le tumau lea - o le mea e sui ai le tino e suia lea i le leʻo.

    I faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, o se faʻataʻitaʻiga masani e seasea lava, ona o loʻo i ai le tele o faʻafitauli i lona faʻatinoga ma le maualuga o aʻafiaga o faʻafitauli. E tusa ai ma tagata atamamai, e le o se vailaau poʻo se taotoga, ae o se taumafataga mo le gaʻo o le ate ma le paʻu paʻu e mafai ona faʻaitiitia ai le avega i luga o le okeni aʻafia, faʻaleleia atili le ata o le falemai.

    Taumafa mo le afaina o le gaʻo

    Afai o loʻo maua i totonu o le okeni se gaʻo gaʻo, ona manaʻomia ai lea o le faʻamalolo, ona e mafai ona faʻatinoina ana galuega. Afai tatou te talanoa e uiga i le pancreas, ona tatau lea ona tatou mulimuli i mataupu faavae autu o le taumafaina o meaai:

    1. O meaai e tatau ona vaevaega - 5-6 taimi i le aso i ni vaega laiti.
    2. O le tele o meaai gaʻo i le meaai e tatau ona laʻititi.
    3. E tuʻuina atu i ai meaʻai laiti-calorie.

    O maʻi o loʻo mafatia i le meaʻai o meaʻai faapitoa e pei o le laulau o meaai Numera 5. I lenei tulaga, o nisi o oloa e faʻasaina:

    • iʻa, aano o manufasi, gaʻo maualuga gaʻo,
    • ulaula meaʻai, marinades, sau sau - mayonnaise, ketchup,
    • meaʻai manogi
    • oloa gaosiga i le faasaoina
    • oloa gaosi susu,
    • meaai falai
    • mea manogi ma suamalie suamalie.

    E fautuaina e aofia ai ipu nei i le lisi:

    • fualaau faisua - fou, vevela pe uʻu,
    • soupeti ua saunia i luga o se fualaʻau fualaau aina e aunoa ma ni aano o manu ma ni laau fou,
    • susu susu
    • o le sisi falaoa-maualalo
    • maualalo susu susu
    • uila vaovao,
    • fualaau faisua
    • oat, buckwheat, rice ma semolina porridge, faapea foi ma nei meaʻai e pei o se ipu falaoa,
    • meaʻai gaʻo susu-yogurt, kefir, yogurt, susu susu.

    E le gata i lea, o le taumafataga o lona uiga o le faaitiitia o le masima i le 6-10 g i le aso. O se vaega tāua o togafitiga pe a fai o se mea e faʻaaogaina ai le suamalie o le tausia lea o se masani masani o le inu. I le averesi, e fautuaina e inu le 2 lita o le vai i le aso. O metotia o le gaosiga o oloa, vaʻavaʻa, taʻi ma tao i totonu ole ogaumu e sili.

    Fualaau faʻapitoa mo le gaʻo susu

    O isi vailaau, pei o togafitiga aloaia, ua ofoina atu auala eseese mo le togafitia o se faamai e pei o le gaosiga o le fatcreatic infiltration. Togafitiga e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o vaega o vailaʻau faʻamalolo.

    E le mafai e togafitiga faʻamaloloina ona laveaʻi le maʻi mai le faʻamaʻi, ae lagolagoina le pancreas. O sauniuniga o togalaau nei e sili ona aoga:

    • valerian, hypericum, calendula ma upega,
    • immortelle, mint ma rose sipuni,
    • stigmas, mint ma le fusi manu,
    • otaota o lauulu, vao, birch buds ma calendula fugalaau,
    • mite launiu, geranium, plantain, fatu o le fatu ma le buds birch,
    • fatuga muamua, medunica, mullein fugalaau, laʻau violet ma fugalaau,
    • fugalaau o laufanua, fasi mea, plantain, mea manogi manogi ma laʻau manogi,
    • fualaau o manulele manulele, fugalaau chamomile, aʻa elecampane, kasusisi ma le marshmallow.

    Faʻamatalaga faʻapitoa e faigofie lava ona fai - o loʻo faʻapalapala vaega i le faʻaaogaina o se mea faʻaleleia poʻo se mea e teu ai manu, sasaa i le vai inu. E sili ona lelei le kukaina o se meafaigaluega i totonu o se vevela ina ia faʻaaoga le vai mo le 8-10 itula. O le tele lava o taimi, e fafagaina ai infusions ma decoctions 3-4 taimi i le aso, ma o le averesi o le taimi o togafitiga e 10-12 vaiaso. A maeʻa le 2 vaiaso, ona mafai lea ona faʻaauau pea le faʻaaogaina o faʻamalosi e tusa ai ma le faʻaaogaina o le polokalame.

    O le aoga o togafitiga o fualaau o le gafatia lea e faʻaaoga ai deco deco ma infusions faʻatasi ma isi vailaʻau. Ae muamua, e sili atu le talanoa ma lau fomaʻi.

    E faʻafefea ona togafiti le gaʻo maʻi? E faʻapefea ona iloa faʻamaoniga ma faʻamaonia ai mea lelei talafeagai mo le faʻamalolo, faʻafesoʻotaʻi poʻo le gaʻo? O le a lenei maʻi

    Faʻamatalaga o aʻafiaga

    Lipomatosis Pancreatic - ova o le pancreas.

    Aisea e maua ai e nisi tagata le lipomatosis, ao isi e leai, e le o mautinoa.

    Ae ui i lea, o suʻesuʻega fuainumera faʻatinoina e mafai ai ona tatou iloa nisi o tulaga lamatia, lea e mafai ona maua ai le gaosia o suauu mama e le o manaʻomia i le pancreas.

    O tulaga sili ona taatele na mafua ai le atinaʻe o le lipomatosis o loʻo lisi atu i lalo:

    1. talafaasolopito o le tino pancreatite
    2. gaʻo pancreatiti o loʻo iai nei,
    3. masani ona faʻaaogaina ava malosi,
    4. mafatia i le faʻamaoni,
    5. o loʻo maua nei le maʻisuka poʻo le hepatitis tumau,
    6. afaina
    7. le lava le tele o hormones.

    O le mea moni e faapea o mea ua taua i luga e mafai ona faaosofia ai le atinaʻe o le lipomatosis e le o lona uiga oi latou o loʻo i totonu o nei tulaga o le a mautinoa lava le tupu aʻe o le meaʻai o le pancreatic. Ae peitai, i le leai o nei mea uma, o le maʻi e toetoe lava a le mafai ona atiaʻe.

    Etiology ma pathogenesis

    O le atinaʻeina o le faʻamaʻi e faʻavae i luga o gaioiga e mafua ai le fulafula o fomaʻi i le okeni poʻo le taʻitaʻia ai ona aʻafiaga oona.

    Muamua lava, o le tupuga o le gaʻo susu e fesoʻotaʻi ma faʻamaʻi e pei o le pancreatitis ma le maʻisuka.

    O nisi fualaau faasaina po o isi mea oona e mafai ona i ai se aafiaga faataumaoi i totoga o okeni e mafai ona oo atu ai i le gaʻo o le okeni.

    O se tasi o matafaioi e mafua mai i le faʻamaoni, faʻaleagaga o le pancreatic ma isi togafiti faʻaleagaina i totonu o le meaʻai (digestive, stomach and duodenum and other structures).

    O le aʻafiaga e faʻaaogaina e ala i le afaina mai le pule pituitary poʻo se faʻaitiitia i le maualuga o hormones.

    O vailaʻau oti e suia e se mea e fesoʻotai ai mea poʻo se mea faʻapipiʻi. E talafeagai lenei mea ina ia mafai e le tino ona faatumauina lona foliga ma le saʻo. I le taimi lava e tasi, o siosiomaga ua suia e le o faʻatinoina galuega talafeagai, o le mea lea, o le galuega a le okeni e faasolosolo malie ona faʻalavelaveina.

    Afai ole laʻititi o le liona, o le faagasologa e umi se taimi e le iloa e le tagata maʻi. Ae a oʻo i luma le "toe fanaufouina" ma maua se voluma faapitoa o le okeni, ona maua ai lea e le tagata maʻi ni faʻaʻailoga e fesootaʻi ma le le lelei o le gland.

    Pancreatic Malfunctions

    Talu ai ona o le faʻaitiitia o le pasene o le soifua maloloina, masani lava o le gaioiga o gasegase e fesoʻotaʻi ma le mea na afaina, ua faʻaleagaina ai le nutimomoia. E matua faigata lava ona iloa meaai a le protein ma mea uma e gaʻo. O le tagata ei ai uiga nei:

    • taʻavale
    • tiga o le manava
    • afaina
    • mamafa, tiga o le tino,
    • e masani lava ona maua ai le gaʻo ma isi mea leaga.

    Ona o le faʻamaʻi, ua galo ai le gaosiga o le hormone. O le iʻuga, o loʻo faʻalauteleina faʻafitauli faigata o le endocrinological. I se tulaga sili atu, o lenei mea e faatatau i le metabolism carbohydrate. I le taimi lava e tasi, o le maualuga o le kulukose e maualuga tele.

    Le tikeri ole lipomatosis pancreatic

    Mafaufau i laʻasaga o loʻo aʻafia ai se faʻamaʻi i lona atinaʻe, e tolu tikeri o le faagasologa e mafai ona iloga:

    • Vasega 1 - lipomatosis e ave pe tusa ma le 30% o le okeni, ae o le leiloa o galuega o le gland e faʻafeololo (e masani lava, i lenei laasaga, o le faʻamaʻi o le tino o le tino)
    • 2 tikeri - lipomatosis e salalau atu i le 30-60% o le gland tissue,
    • O le vasega 3 - mea faʻapipiʻi e salalau atu i le sili atu ma le 60% o le maualuga o le pancreas (o loʻo i ai se falemaʻi o le maʻi e aʻafia ai le le atoatoa o digestive ma endocrine).

    Faʻaiʻuga o le dystrophic pancreatic

    O le mafuaʻaga autu e mafua ai le amataina o le gaʻo o le tino o mea faʻalavelave i gaioiga faʻasolosolo e tutupu i le tino.

    O le iʻuga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, o le oti o siama o le pancreatic e tupu. Ma i le mea o loʻo maua ai sela e matelaina, o loʻo maua mai ai le gaʻo.

    O le faʻatinoga o lenei faiga faʻafouina e le tino e mafai ai ona faatumauina le saʻo o le okeni.

    O le tele o taimi, o lenei maʻi e iloa i tulaga nei:

    • i le tulaga o le atinaʻega o le masani poʻo le pancreatitis i le tino,
    • le le atoatoa po o le le saʻo le filifilia o togafitiga mo le mumū e iloa i totonu o sela o le pancreas,
    • ava malosi
    • atinaʻe o le oona i totonu o le tino,
    • faʻasologa o togafitiga.

    O le tele o taimi, o le alualu i luma o le faʻamaʻi o loʻo matauina i tagata matutua. O le ate o se okeni, e oo atu i le 40 tausaga, e mafai ona ia taulimaina na o ia mea, ae pe a mavae le 40 tausaga, ua faaitiitia le faaagaga o le tino, lea e mafua ai le le mafai ona gafatia le tino o le ate e taulima ai faafitauli e afaina ai.

    Ina ia faʻaitiitia le faʻamaʻi, e tatau ona togafitia le tagata gasegase e le gata o le okeni na faia suiga, ae faʻapea foʻi ma faʻalavelave faʻapitoa ma faʻamaʻi na faʻaosofia ai le atinaʻe o le maʻi.

    O le tiga o le tino e avea o se faailoga o le solia o le vaega o meaʻai.

    E mafai e atigi sima ona atiaʻe, faʻatumu se avanoa tele. O le iʻuga, e tupu le toto o le tino, lea e sili atu le avanoa nai lo suauu ola maloloina e muamua atu.

    Afai o tufuga gaʻo e tufatufaina uma i le pancreas uma, o le mea lea e le afaina ai faafitauli. O le tulaga e sili atu le leaga pe a faʻaputuina ni siaki i vaega.

    Ona amata lea ona latou talanoa e uiga i le lipoma, o se maʻi mama. E leai se mea e taufaafefe ai, aua o le a le maua ai ni mea e gaosia, o lona uiga e le afaina ai totoga tuaoi.

    O le a oʻo mai le faʻafitauli pe a tupu aʻe le paʻu i se telē e amata ai ona tuʻuina le mamafa i luga o vaʻa, pancreatic ducts, ma faʻamavae. O le faʻaleagaina o le a oʻo atu ai i le tiga, gaioiga, faʻasalaga, ma isi mea le lelei.

    Le faʻataʻitaʻiga, ata o lipomatosis

    O faʻamaoniga masani o le faʻamaʻi e aofia ai:

    • tiga o le fesuisuiai faigata, se lagona o le le mautonu poʻo le mamafa i le suʻesuʻega o le gland, lea e tuusaʻo tuusaʻo i meaʻai,
    • o vailaau faʻamalosi e pei o le nausea, vomia, afaina ma mafua ai le manava,
    • o tagata gasegase e masani lava ona le fiafia, le faʻaaogaina ma le faʻamalosi,
    • faʻatasi ai ma le faagasologa o le faagasologa, o le maualuga o le suka o le toto o le tagata maʻi ua tulaʻi, lea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o faailoga uma ma faʻafitauli o le maʻisuka natura.

    Meaʻai mo lipomatosis

    I le olaga i aso faisoo, ei ai le manatu e faʻaitiitia le tele o gaʻo i le taumafataga o le a fesoasoani e taofi lipomatosis. Ole faʻamatalaga sese lea.

    E oʻo lava i le faʻavaeina atoa o le gaʻo o le a le taofia ai le faʻaitiitia o suauu ola maloloina i suauʻu gaʻo. O le atinaʻeina o le lipomatosis e le afaina i meaʻai. Ae peitai, e sili atu le tuʻu ese o gaʻo. O lenei mea o le ai ai se aoga aoga ile tino:

    • faʻafitauli lavelave
    • aveeseina o paʻu faaopoopo.

    O le faʻaitiitia o le aofaʻi o gaʻo o loʻo i ai e fesoasoani e faʻaitiitia ai le tulaga, o le tele o faʻailoga o le faʻamaʻi ua mafua ai ona le toe faʻaleleia. I le leai o ni faʻamatalaga mai fafo o le faʻamaʻi, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le faʻaogaina o faʻataʻitaʻiga.

    O lona uiga o galuega uma e masani lava ona masani ai, e le faʻasalalauina e ala i siama. Faatasi ai ma le masaniga masani o le pancreas, o le faatapulaaina o gaʻo i meaʻai o le a fesoasoani e aveesea le mamafa, ae o le a le afaina ai le atinaʻe atili o le maʻi.

    Faʻamatalaga ma togafitiga o togafitiga

    O fuataga o fuataga e aofia ai se suʻesuʻega faafomaʻi masani ma le aoina o faʻamatalaga e uiga i le talaʻaga o le maʻi, o se tulaga masani, ma, pe a talafeagai ai, suʻeina o le toto. O le suʻega o le biopsy ma le hardware e fesoasoani e faʻamalamalama ai le faʻamaoniga: ultrasound, CT poʻo le MRI.

    Togafitiga mo le faʻamalolo o le pancreas e amata i le tau faasagatau i au masaniga. Afai o le mafuaʻaga o le maʻi o loʻo taoto i le tagofia o mea inu o le ava malosi - e tatau ona faʻamavae atoa mai le faʻaaogaina, a leai o mea uma o le a vave faʻafuaseʻi ma leaga.

    Taua! Fafaga soo 5-6 taimi i le aso, ae i ni mea laiti. Mo meaai paleni, o tagata gasegase o loʻo iai se faʻamaʻi o le faʻamaʻivaʻa e matua faʻasaina i gaʻo, ulaula, vevela, suamalie, mea faʻamaʻi ma ipu ua saunia ma faʻaaogaina. O le faʻatasi ma isi pauna o se mea e manaʻomia muamua mo se taulau manuia i le faʻamaʻi.

    Mo fualaau faasaina, e aofia ai, e faalagolago i le faailoga, o fualaau oona, fualaau e lagolagoina ai le ate, ma o nei mea, e avea o se tulafono, fualaau e faaaoga ai vaega e faavae i le vaovao o le vaovao, fomaʻi digestive, painkillers, ma fomaʻi. I le tulaga o le faʻamalosi o le pancreatic, o se faʻaopoopoga i le ituaiga o inisalini sauniuniga vaega e mafai.

    Manatua i le mataupu pe a sili atu i le afa o vaʻa o le okeni e aʻafia i le faʻamaʻi, o le togafitiga o taotoga o loʻo faʻamaonia mai ai le saʻolotoga mai le gaʻo "koko". O le taotoga e faigata tele ma matautia, o le mea lea latou te faʻaaogaina ai i mataupu sili ona ogaoga.

    Manatua o le puipuia o le vevela o le gaʻo o le a taugata ai se tagata gasegase e sili atu ona taugofie nai lo togafitiga. E lava lava le mataʻituina lelei o lau mamafa e le sili atu nai lo le masani ona faʻatagaina mo oe, lea e tatau ona e 'ai lelei.

    O le le faʻatagaina o le ava mai le taumafataga, o le ae faʻaitiitia ai le faʻamaʻi o se isi avanoa e nofo ai i lou tino. Aua le faʻaaogaina le suamalie, soda, mataʻituina le lagona faʻalagona, ma sili ona taua - ia siakiina e le aunoa le tulaga o le tino, e faatatau i tagata tomai faapitoa.

    O le i ai o faitioga i se tagata maʻi e fesoʻotai atu i lagona o le mafaufau ma le tiga e mafai ai e le fomaʻi ona masalomia togafitiga faʻaleagaina i totonu o masini o le pancreas. O le talaʻaga o faʻamaʻi na muamua atu i le okeni (ituaiga eseese o pancreatitis, maʻisuka ma isi) e amanaia. Ua faamanino mai e le fomai le faalagolago o faailoga i luga o meaʻai ma mea e sili atu.

    O le mea moni e tosina atu ai le mafaufau i le tulaga o le paʻu o le maʻi, faʻateleina le mamafa o le tino poʻo le ogaoga o le manua. I luga o le palpation i le vaega o le suʻesuʻega o le gland o loʻo i ai le tiga poʻo se faʻalogona faʻavaivai. O le laulaufaiva o le tagata maʻi e ufiufi i le paʻepaʻe.

    E leʻo faʻaalia i taimi uma le ata moni o le mea o loʻo tupu. Faatasi ai ma le malosi o le faagasologa, o le le mautonu i faailoga o le enzyme ua matauina. O le tele o suʻega faʻataʻitaʻiga o loʻo faia, o le faʻamoemoega o le fuafuaina lea o le maualuga o le solia o le galuega secretory a le gland (fuafua le tuufaatasiga o le enzyme, le tikeri o le le atoatoa, ma isi).

    O se vaega faapitoa i le siakiina o le vevela gaʻo e aofia ai suʻesuʻega meafaigaluega:

    • suʻesuʻeina o leitio e mafai ai e oe ona vaʻai i vaega o le faʻatulagaina i totonu o le gland, faʻavaeina faʻalauiloa, ma isi,
    • O faʻamatalaga faʻaalia manino le foci o le gaʻo gaʻo, o le vaega o la latou tufatufaina, o le tele o le okeni, o le fua o vaega ma sili atu,
    • TTTS ma MRI o le pancreas o loʻo i ai se faʻamatalaga maualuga o suʻesuʻega faʻamaonia ma sili ona taua mo le faia o le faʻamaonia saʻo.

    Taofiaga

    O meaʻai talafeagai o se puipuiga lelei tele lea o le oona.

    E mafai ona puipuia le gasegase o le pancreatic, ae le faʻamalolo.

    O le mea lea, e tatau ona fai se numera o taga faigofie ina ia tumau ai le soifua maloloina ae le o feagai ma le manaʻoga e togafitia le lipomatosis. O le fautuaga a tagata tomai faapitoa i le puipuia o lenei faamaʻi e faapenei:

    1. Puleaina o le mamafa.
    2. Teenaina o le ava malosi.
    3. Teʻena o gaʻo.
    4. Faʻasalaga o tulaga faʻalavelave mai le olaga.

    Faʻaititia le galuega a le pancreas ma le ulaula tapaa, o lea e sili ai foi le teena. A maeʻa, o le pancreatitis o se taunuuga o le ulaula tapaa, ma lipomatosis e atiaʻe mai pancreatitis. O le puipuia o le atinaʻe o le meaʻai o le pancreatic, e tatau ona tausia le ate, fatuga ma isi totoga i totonu ile tulaga lelei. E taua tele le faatumauina o le galue masani o le ate ma le biliary tract.

    Ua e matauina se mea sese? Filifili ma lolomi Ctrl Ulufale e taʻu mai ia i matou.

    Fetufaai lenei tusiga ma au uo i luga o lau upega tafaʻilagi fiafia e sili ona e fiafia iai i le faʻaogaina o fesoʻotaʻiga lautele Faafetai lava!

    Pepa ma tikeri o le prystrophic pancreatic

    Faʻalagolago i le natura o suiga na tutupu i le pancreas, i galuega faafomai, o le suiga ua vaevaeina i ni ituaiga.

    O suiga tetele o uiga ia o le lipomas muscle, o lipid cells e masani ona ola i luga o fiva muscle, ua fufulu ese tuaoi o mea masani ma maʻi faʻaleaga.

    Nodular dystrophy o loʻo faʻaalia i le faʻapipiʻiina o nonoa o loʻo faʻataʻitaʻi lelei, o loʻo siosiomia i latou e se kapoti patino. O le tele lava o taimi, o le tele o nodules. O le vaaiga fefiloi e tuufaatasia ai uiga o ituaiga e lua na muamua atu.

    Faʻavasegaina suiga i le pancreas e ala i le ituaiga o infiltration gaʻo ua vavaeina e tusa ai ma le ogaoga o le faagasologa. E tolu tikeri:

    • Muamua tikeri. O le iniseti na maua pe tusa ma le 30% o le tino, aʻo le faʻaleagaina o le tino o se tulaga faʻalelei. I lenei laasaga, o le maʻi e le o faʻatasi ma soʻo se faailoga,
    • O le tikeri lona lua o loʻo faʻaalia i le salalau o le lipid tissue e ala i le 50-60% o le okeni atoa, o se faʻafitauli o le pancreas ua lauiloa,
    • O le tikeri lona tolu - lipid tissue e sili atu i le 60%. O loʻo i ai faʻamaoniga faʻapitoa o togafitiga, e mafua mai i le gasegase o le digestive ma le endocrine.

    Ole tele o fomaʻi faapitoa e le lagolagoina lenei faʻavasegaga, talu ai o le tikeri muamua e sili atu ona faigata nai lo le 2-3 vaega o le maʻi.

    Mafuaaga ma uiga o le faʻaalia o le dystrophs fatty gland

    I le pathogenesis o ni gaioiga lea e faʻaosofia ai suiga o le inflammatory i totonu o le okeni poʻo le taʻitaʻia ai faʻaleaga mea leaga. O le mea muamua, o le faʻaleleia o le gasegase gaʻo e atiina ae o se taunuuga o ia ituaiga o maʻi: o le maʻisuka, o le tino ma le masani o pancreatitis.

    O nisi vailaʻau poʻo isi mea oona o loʻo i ai le faʻaleagaina o aʻafiaga o le tino e mafua ai le suia o suiga. O se vaega tāua i le genesis e tuʻuina atu i se genetic predisposition, faʻalavelave i le pancreas.

    O isi gasegase gastrointestinal e faʻaosofia le atinaʻeina o le gaʻo susu:

    1. Faʻi maʻi.
    2. Cholecystitis.
    3. KDP.
    4. Faʻafitauli i le manava, gaʻo.

    O le faapaleni o le Hormonal i le tino ei ai sona aafiaga tuusao i le atinaʻeina, ae maise lava i le faʻaitiitia o le maualuga o hormones. E masani lava, faatasi ai ma le "toe fetuutuunaiga" o le gland, ua maitauina le faaleagaina o le ate o le ate, ua maua ai le faamasefesa.

    Faatasi ai ma le pancreatitis, o isi faafitauli e masani ona tulai mai. Faʻalavelave faʻalavelave e tupu ona o le mumū - o se tali le puipuia i le necrosis. O taunuʻuga talafeagai e aofia ai le toe faʻaleleia, o le faʻavaeina o suauu paʻu, purulent process.

    O le dystrophy o le gland e le afaina, ae i nisi tulaga, o le tino o le tino i luga o le ulu po o le siʻu o le okeni e mafai ona faapipiiina ai le le fiafia, lea e oo atu ai i lagona tiga ma isi faailoga i se taimi vave.

    O le a le mea e maua ai le gaosiga o le palacreatic fat, e maua. Mafaufau i le falemaʻi i laʻasaga mulimuli ane:

    • Paʻu syndrome o le eseʻese o le malosi, i le suʻesuʻeina o le gland, lagona o le le mautonu ma le faʻalavelave - e tupu pe a uma ona 'ai meaai,
    • Faʻaaliga pipisi - osofaʻiga o le nausea, vomiting, faʻateleina le gaosiga o le kesi, leai se faʻamaʻi pipisi,
    • Lethargy ma le lautele o le malaise (masani lava o tagata mamaʻi o loʻo mamafa tele e masani ona faitio).

    I le tulaga alualu i luma o le steatosis o le pancreatic, o le toto toto e amata ona faaputuputu, talu ai e le mafai e le gland ona galue masani, lea e mafua ai ona maua i le maʻisuka faailoga ma faafitauli.

    Lancomatosis lipomatosis togafitiga

    O le faagasologa o le degeneration o le okeni o se tulaga matautia lea e le mafai ona fesuiai e tusa lava pe fesoasoani i fualaau faasaina. O na fusi ua uma ona suia e le mafai ona liua i ni siama ola maloloina. Ae e le o lona uiga o togafitiga e le talafeagai. O togafitiga talafeagai e mafai ona faʻagesegese ai le alualu i luma o maʻi.

    E fautuaina muamua tagata maʻi e suia o latou olaga - meaʻai, gaioiga tino lelei, paʻu o le mamafa. Mai le taumafataga, e manaʻomia le vavae ese uma o mea gaʻo, lafoai le auala kuka - fuga. E le manaomia le inuina o le ava malosi, talu ai ona o le ava e faʻaleleia ai le faʻalavelave faʻalavelave. E tatau ona lafoaʻi oloa tuʻufaʻatasia ma ni mea faʻapitoa. O oloa e maua mai i le lipipo (fualaʻau) gaʻo e faatagaina i se vaega itiiti.

    Ina ia faaitiitia le popolega mai se okeni vaivai, o le taumafa e aofia ai le taumafaina o le tele o fualaau aina fou ma fualaau faisua, vai suamalie. Aʻai soo, ae i ni vaega laiti.

    E taua le matauina o le inu ava. O le faʻaaoga lelei o le vai mamā e fesoasoani i le faʻasaʻoina o metabolic processes i le tino, e aofia ai le gland lava ia. O le tagata maʻi e tatau ona inu mai le lua lita o le vai i le aso.

    Afai e te le amanaiaina taunuuga o le ultrasound e faʻaalia ai se faʻaoga filosolo, ona leaga lea. E le o toe umi ona sui uma ia sela maloloina, o le a le toe galue le gland. O le faʻaaliga mo sea ituaiga ata e le faʻamafanafanaina.

    O le sini o togafitiga e le faʻaleleia o le toe faʻafoʻiina lea o le faagasologa masani, o le togafitiga faʻafouina o loʻo faia foi. Tofia ni sui o le enzyme e tutusa ma mea na gaosia e le pancreas:

    Mo le puipuia o le ate ma faʻaleleia lona gaioiga, e fautuaina e faʻaaoga le hepatoprotectors. O le faʻafefeteina o faʻamaʻi pipisi o le gastrointestinal tract, o vailaʻau e faʻaaogaina e taofia ai le gaioiga o le vai gastric (proton pump inhibitors). O vailaau faʻasaina e faʻasinoina i naʻo mataupu pe a oʻo mai se siama faʻamaʻi i le tino.

    Pe a maʻi le inisalini, e faʻaaogaina fualaau oona i le siama, e fesoasoani i le faʻasaʻoina o kulūkose. E le gata i lea, e mafai ona e faaaogaina metotia faʻaopoopo (decoctions ma infusions ma otaota), e faʻamoemoe i le faʻaitiitia o le suka o le toto. O le chamomile faʻamalosi, yarrow, immortelle, leavesainain, o le birch buds o vailaʻau faʻamaʻi e fesoasoani e puipuia ai suiga o le dystrophic i le pancreas.

    O faʻamatalaga e uiga i faailoga o le maʻi pancreatic o loʻo maua i le vitio i lenei tusiga.

    Faʻailoga masani o le faʻaaogaina

    Patreatic steatosis e fesoʻotaʻi ma na faʻamaʻi e le televave le atinaʻe, ma e toetoe a le mafai ona iloa le tagata maʻi i le taimi muamua. Ona o le le lava o faailo faʻalauiloa, o le maʻi e tumau pea le le iloa mo se taimi umi. O faʻamaoniga muamua o le steatosis e na o le tele lava o le gaʻo (sili atu i le 20%) e faʻapupulaina.

    O le ata o le fomaʻi o le pancreatic steatosis e aofia ai faitioga a tagata mamaʻi o le nausea, faʻavevesi o le ogaumu (manava), vavalalata taimi ma le totoina (flatulence). O faailoga iloga e iloa ai le i ai o le lipomatosis lipine o le tiga i le pito i luga o le gutu i lalo ifo o le ivi. O nisi taimi o le tiga e mafai ona sulu.

    I tagata gasegase e iai le steamosis, o le tuinanau e leaga, vaivaiga lautele, moe ile moe, ma le faʻaitiitia o le puipuiga. E mafai foi ona tupu se faʻafitauli faʻafefe i le tulaga o le suamalie i mea masani e masani ona iloa. I le tele o tulaga, o le suamalie e sili atu le malie ma pei o se lagona mu itiiti. O se faailoga sili ona taua o le foliga sili o le pancreatic steatosis o le lanu uiga ese o le paʻu, o mucous membranes and proteins eyes.

    Togafitiga Steatoosis

    O le pancreas o se tasi o mea sili ona taua i le tino, lea ei ai le tele o galuega autu, e tusa ai, o soʻo se suiga i lana galuega e mafai ona faʻaalia ai foliga o le tele o faʻamaʻi tuga. I le feagai ai ma le steatosis pancreatic, e toatele e fiafia i lenei fesili, e mafai ona aveesea faʻamaʻi. E le mafai ona faʻaumatia le faʻaaogaina o le tino, e mafai lava ona maua i togafitiga talafeagai e taofi ai lona atinaʻe ma tausia le gland.

    E le aoga le vailaʻau a le tagata ia te ia lava, aua e masani lava ona taʻitaʻia atu ai i taunuuga e le mafai ona faʻafitia. E naʻo se fomaʻi e mafai ona ia iloa pe faapefea ona togafitia se faʻamaʻi faʻatasi ma aʻafiaga faʻavaivai. Pe a faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, o le tagata gasegase e suʻe atoa le suʻega, e aofia ai se talaʻaga faafomaʻi, suʻega ma vailaʻau faʻapitoa o totoga i totonu (ultrasound, MRI, ma isi). E naʻo le maeʻa ona maua o taunuʻuga, o le tagata maʻi e tuʻuina atu se faʻamautinoaga mulimuli ma talafeagai togafitiga ua faʻamatalaina.

    Togafitiga o le lipomatosis lipine e mafai ona faʻatinoina pe faʻaaogaina. O le mataupu autu o togafitiga o le faʻaitiitia o mafuaʻaga o le le atoatoa o le tino i le tino. Mo mataupu taʻitasi taʻitasi, e faʻatautaia ai se togafitiga o togafitiga e aofia ai le tele o mea: o le faʻalauiloaina o le gaʻo susu, o le laasaga o lo latou atinaʻe, le tulaga masani o le maʻi ma lona matua. I le tulaga e afaina ai le okeni o le digestive system i se vaega itiiti ma tumau ai le malosi e galue atoatoa ai, o togafitiga e faatapulaaina i le aveina o vailaau, tuuese o masaniga leaga ma mulimuli i se meaai. O togafitiga faʻamaʻi e aofia ai le tofiaina o nei vailaʻau e pei:

    • enzymes (lagolago i le pancreas ma fesoasoani e faʻamaonia le faʻaogaina o le gaioiga),
    • visecretory fualaau faasaina po o le faapaologa o le pamu pupuni (poloka le faʻavaeina o le kulimi hydrochloric i totonu o le manava),
    • gaʻo gaʻo (faʻalavelaveina le faʻafefe ma le faʻafefe o le gaʻo i le gastrointestinal tract),
    • faʻamaʻi
    • vailaʻau
    • antiemetic ma antidiarrheal agents,
    • vitamini faʻalavelave.

    I le tulaga o le tele o leona o le gland ma leona gaʻo lea e faʻalavelaveina ai lona galue masani, latou te faia togafitiga. E mafai ona faia se taotoga i le 2 auala. O la latou eseesega taua o le ituaiga o initaneti. E tusa ai ma lenei mea, o laparotomy ma laparoscopic taotoga e iloga. Pe a faatusatusa i le taotoga o le abdominal, o le a sili atu le faigofie o le faagasologa ma le toe faaleleia o le vaitau pe a mavae atu ia i latou.

    O meaai mo le steatosis pancreatic o le vaega taua o togafitiga. O mea taumafa e tatau ona maualalo i le kalori, o loʻo i ai se popo physiological faʻatasi ma le faʻasaina tele o gaʻo ma gaʻo. E tatau ona e amanaʻia le mea moni o meaai e tatau ona vaevaega - e tatau ona e 'ai e 5-6 taimi i le aso, ae i ni vaega laiti. I le tausisia o le taumafataga, e tatau i le tagata maʻi ona 'ai meaai kuka poʻo kuka. E matua faʻasaina le faʻaaogaina o le falala, gaʻo, gaʻo, ulaula, vevela. Sour ma meaai kuka ua faʻasaina foi. E tatau ona lafoai le faʻaaogaina o le ava ma le tapaa. Mai le taumafataga, e tatau ona e aveese lau sisi ma buns. E le fautuaina le faʻaaogaina o meaʻai susu ma gaʻo maualuga.

    E tatau ona e faʻagaloina le kofe ma mea inu inu. E mafai ona e inuina faʻamalamalama le lanu uliuli poʻo le lanu meamata. O le lisi o aso taitasi e tatau ona aofia ai oloa e faʻavaveina ai le malepe ma le aveesea o gaʻo. O nei mea e aofia ai iʻa maualalo, o paluga tipi ma moa, soya, pata, sina sisi falaoisi po o se pasene laiti o le gaʻo (e le sili atu i le 5%).

    E taua le tuʻufaʻatasiga i soupa mama ma cereals ma fualaau faisua. Mo le kukaina o le pata, e lelei tele le faʻaaogaina o araisa, meaʻai ma le fala. Mai fualaau faisua e mafai ona e 'ai: pateta, zucchini, eggplant, paukini, radish, kukama, cauliflower, tamato.

    E tatau ona matauina i taimi uma se mamanu faʻapitoa e mamanuina. O le tausisia lelei o le soifua maloloina o le a fesoasoani e puipuia ai faafitauli ma le alualu i luma o le maʻi.

    Faʻavalea o le pancreas: o le a lea?

    Faʻaleagaina le tino o le pancreas, faʻasusu, steatosis poʻo le lipomatosis - o nei mea uma o igoa o le maʻi lava e tasi. O le natura o le togafitiga o le faifai malie malie o gaʻo o le okeni masani i ni mea faʻapipiʻi poʻo ni siama faʻamalosi, lea e le mafai ona faia se tele o galuega patino ua tuʻuina i le pancreas. E masani lava e tupu lenei mea i le talaaga o se faagasologa umi o le afaina o le afi, i lalo o ia tulaga, e taumafai le tino e faatumauina lona foliga ma le amio saʻo, ma o lea e amata ai ona sui fue ua faaleagaina ma ni fausaga o se ituaiga ese. I le mea mulimuli, o lenei mea e tau atu ai i le le atoatoa o le gaioiga ma le le gafatia e maua ai ni enzymes talafeagai e tatau ai mo le teuina o meaai.

    I le avea ai o se tulafono, suiga suiga i le tagata maʻi mo le tele o tausaga, ma o le mea lea e le o lagona e se tagata ni uiga e mafai ona avea o se faailoga o le popolega. Ae ui i lea, i le aluga o le taimi, ao faagasolo lenei faagasologa, pe a amata ona nofoia e vaega o le sami se vaega tele o le pancreas, ua tulai mai ai se tasi o faailoga, ua manino mai ai o nisi ituaiga o faaletonu e tupu i totonu o le tino.

    O ai o loʻo lamatia i le faʻaleleia o togafitiga?

    Lipomatosis e le mafai ona tupu e aunoa ma se faavae, e masani lava ona muamua muamua nisi o tulaga: amioga le lelei o le tagata maʻi, le lelei o meaai paleni, poo le i ai o nisi o maʻi tumau.

    E tusa ai ma lenei mea, o vaega o tagata e sili ona faigofie i le atinaʻeina o le paʻu o le paʻu o le tino, ua iloga:

    • Alu oona
    • Gasegase
    • Tagata e mamafa pe mamafa
    • Tagata maʻi ma le pancreatitis (lipomatosis i lenei tulaga e atiina ae o se faʻalavelaveina o lenei maʻi),
    • O tagata o latou taumafa e faʻavae i luga o meaʻai gaʻo ma falai, faʻapea foʻi ma i latou o loʻo faʻaleagaina ma le faʻaleagaina mea taumafa faatonuina i le i ai o se faʻalavelave le lelei o le pancreas.

    E tusa ai ma le au atamamai, o le vaega taua i lenei mataupu o loʻo taua ai foi se taua tele, o le mea lea, e matua le aoga lava ona tusia.

    Faʻailoga o le faʻamaʻi o le pancreatic steatosis

    O le sui o sene masani ma gaʻo gaʻo e le mafai ona faʻatinoina ma faia galuega o suauʻu tuai na muamua o se gaioiga e le o noatia i le fesuiaiga o suiga. O le tele lava o taimi, o le faʻamaʻi e maua mai i se foliga laititi, o loʻo taʻu mai ai e le masalomia e le tagata maʻi ia solitulafono e tupu i lona tino. I le avea ai o se tulafono, ua ia aʻoaʻoina e uiga i lenei mea i luga o se faʻatautaia o ultrasound, o le faʻatinoina o nisi taimi e le o se mea e fesoʻotai tonu lava i lenei togafitiga.

    O le Steatoosis e amataina i le tele o tausaga, o lona uiga o ona faailoga e mafai ona faaalia i latou lava i le 2-3 tausaga, o nisi taimi e sili atu le tele o taimi, mo se faataitaiga, se sefulu tausaga atoa. O le mea e sili ona mataʻutia o le a tupu pe a afaina le tolu o le okeni: o faʻamaoniga o le faʻamaʻi i lenei tulaga e le o vaʻavaʻa, latou te mauaina se uiga faʻaalia. Muamua lava, o le le mautonu o loʻo matauina mai i le fualaau oona, aemaise lava, o le a atili ai ona faʻalauteleina i le 'ai o meaʻai ma meaʻai. O nei faailoga o le lipomatosis e aofia ai:

    • Paʻu i totonu o le fale,
    • Nausua, o nisi taimi e fesuiaʻi,
    • Totoina ma le manava o le tino,
    • Uma masani
    • O le i ai o gaʻo ma isi mea leaga ile feces,
    • General malaise: vaivaiga, moe, vaivai.

    O le faʻaleagaina o le pancreas e aʻafia ai e le gata mo le faʻaogaina o fualaau oona, ae o se punavai foi o le gaioiga o le hormonal performance. Muamua lava, o se gaosiga o le gaosiga o le carbohydrate, e faʻaosofia ai le maualuga o le kulūkose. O le le amanaiaina o ia ituaiga o gaioiga e vave tele pe mulimuli atu foi i le atinaʻeina o ituaiga togafitiga e pei o le maʻisuka, ae peitai, o le vaʻavaʻai o loʻo mataituina iinei, talu ai o lenei faʻamaʻi e masani ona avea o se eleele lelei mo le tupu o le lipomatosis.

    O le ata o le falemaʻi o loʻo faʻagasolo ina faateleina le malosi pe a amata ona faʻalautele le faʻalauteleina o le siʻosiʻomaga o le fibrous tissue. O se lipoma e taʻua o le lipoma ua faia - o se tumutumu o se uiga mama, lea e le afaina ai le ola o le tagata, ae peitai, e afaina ai le ola maloloina o totoga tuaoi. I le faateleina o le lapopoa, o le neoplasm e amata ona soli i luga o le namu ma toso ai le alavai, vaʻa toto, e masani lava o totoga lata ane e faʻaalia i lenei gaioiga. O le tagata maʻi e atiina ae se faʻamaʻi tiga ogaoga, lea e masani ona maua i le itu tauagavale o le hypochondrium, o loʻo i ai le nausea, faʻatasi ai ma le vomiting, faʻapea foi ma le vevelence ma le poloka.

    Mafuaaga o Steamosis

    E pei lava o isi faʻamaʻi, e le tupu faʻafuaseʻi le faʻaleagaina o le susu. O le faʻavae o lona pathogenesis o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le pancreas, lea e mafua ai suiga eseese i lona parenchyma. O mafuaʻaga sili ona taatele o le steamosis o le maʻisuka malosi, pancreatitis i foliga lapopoa poʻo le masani. O le faʻamaʻi mulimuli o faʻamaʻi e afaina i le tele o faʻalavelave, ma e ono le gata i le faʻaleagaina o le gaʻo, ae o le necrosis foi o le tino, o le gaosia o cysts, purulent areas.

    O le le lelei poʻo le faaumiumi o le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina ei ai aʻafiaga le lelei i suauu pancreatic e mafai foi ona faʻaosofia ai suiga o le degenerative i totonu o le tino. O nisi taimi o mafuaʻaga o le lipomatosis o loʻo taoto i le manua muamua i le gland poʻo i le gasegase o le gasegase o le gasegase i lenei mea matautia.

    Tuʻu atu i le amataga o le faagasologa o le vevela gaʻo ma nisi faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai. E aofia ai:

    • Cholecystitis
    • Faʻi maʻi
    • Soo se togafitiga o le duodenum poʻo le manava.

    O le le atoatoa o le Hormonal e mafai ona fesoasoani i le suia o le tino maloloina o le tino i le tino gaʻo, ae maise lava mo mea e teu ai lauroid, pe a faʻaitiitia lona faʻatinoga.

    Ituaiga o togafitiga mo togafitiga

    I togafitiga faafomaʻi, e 2 auala e faʻaaoga ai togafitiga o le gaʻo: taotoga ma le faʻaleleia. O le muamua o ia mea e talafeagai i le taimi mulimuli o le faagasologa o le togafitiga, pe a sili atu ma le 60% o le pacreatic tissue e afaina, ma o lona gaioiga e matua leaga lava. I le avea ai o se togafitiga mo le muamua ma le tolu tikeri o le faamai, o se lavelave o vailaau faapitoa e faaaoga e taofi ai le pa'ū.

    O le taua tele o le tausia o taumafa paleni, lea e faʻavae i luga o le mataupu o le lafoaia o otaota leaga: ole tagata maʻi e tatau ona mumusu e 'ai ni meaʻai ma meaʻai faʻafefeteina, meaʻai sili ona mama ma meaʻai vevela, meaʻai vave, ulaula meaʻai. O ia ituaiga meaai e manaʻomia ai le faʻatupulaia o le gaioiga o le gaioiga: ina ia mafai e le tino ona eli meaai mamafa, e tatau ona gaosia e le gland le tele o le vai pancreatic e aofia ai enzymes digestive. Ma o lenei mea, i tulaga o le faʻaleagaina o le tino, e matua le manaʻomia. O se lamatiaga ogaoga i le pancreas o le carbonated ma mea inu ava - o le latou maʻi e tatau ona faʻateʻa vave loa pe'ā maeʻa ona faʻamaonia.

    Faʻasologa togafitiga faʻamalolo

    E tele lava, lipomatosis pancreatic e tupu, faatasi ai ma le ate. I vailaau, o lenei maʻi o loʻo i ai isi igoa - gasegase mama poʻo le gaʻo gaʻo.

    O le faʻaleagaina o lenei okeni o se faʻamaʻi faʻavaivai, o lona natura e leai se mea e faia i soo se faʻamaʻi. Faʻailoga, faatasi ai ma le faaputuputuina o gaʻo i le ate, e masani lava ona maua i tagata matutua (i le mavae ai o le 45 tausaga), aʻo tamaitai e sili atu ona faʻafesoʻotaʻia nai lo sui o le feusuaʻi malosi.

    O le faʻaleagaina o le hepatocytes i suauʻu gaʻo e faʻalauiloaina e le gata i le le lelei o mea taumafa, faʻavaleaina o le ava malosi poʻo le fafagaina, ae o isi foʻi mea taua:

    • Fomaʻi vailaʻau
    • Vaʻaiga faʻapitoa
    • Umi umi ma le le lelei
    • Fesoʻotaʻiga tumau ma vailaʻau ma vailaau faʻasaina (masani lava e mafua mai i galuega faʻapitoa),
    • Faʻaleagaina le metabolism, mamafa,
    • O le maʻi suka
    • Tuai i le felauaiga o gaʻo i masini o le tino atoa,
    • Anemia, faʻaleagaina o le ate, faʻavaʻa ona onā - o nei mea uma o loʻo mafua ai le faʻaitiitia o le faʻamaʻiina o gaʻo,
    • Giardiasis

    O togafitiga o togafitiga faʻafomaʻi o lenei togafitiga e faalagolago, muamua lava, i le mafuaaga na mafua ai le maʻi. O le tele o fautuaga a tagata tomai faapitoa e aofia ai:

    • Tuuina atu o masani leaga,
    • Suiga i meaʻai: o le faʻaaogaina o gaʻo ma gaʻo-o loʻo i ai meaʻai,
    • Faʻaaofiofia se olaga faʻalelei.

    Mo le togafitiga o le gasegase susu, e faʻaaoga uma vailaʻau ma togafitiga faʻaleaganuʻu. Mafaufau i nei auala i auiliiliga atili.

    Fomaʻi togafitiga

    O togafitiga o vailaʻau o le degenerative processes of the liver e faʻatatau i:

    • Faʻaaogaina o mea e faʻaosofia ai le atinaʻeina o le oona o lenei totoga,
    • Faʻasaʻoina o metabolic processes,
    • Aveesea o mea e pala ma toxins mai le tino,
    • Toe faʻafouina o faʻasologa o le ate,
    • Tulaga masani o le gaioiga o le okeni.

    Mo le togafitiga o le gasegase oona, o fualaau oona e faʻaaogaina e faʻamautuina ai siama ma faʻaleleia ai le toe faʻafouina o le hepatocytes. O mea nei e taua tele phospholipids (Fosfogliv, Essential Forte, Essliver Forte).

    I le faaopoopo atu, faʻaaoga:

    • Hepatoprotectors, faia i luga o se faʻavae laau, e talafeagai e toe faʻaleleia ai le ate ma faaleleia le metabolism lipid ("Hepabene", "Karsil", "Silimar", "Hofitol"),
    • Fomaʻi, o mea ia e maua mai ai mea amino, e maua ai le faʻamalosia, faʻavaveina le toe faʻaleleia o le hepatocytes, e faapitoa le aoga mo le gasegase gasegase mafua mai i le ava malosi (Glutargin, Heptral, Gala Merz),
    • Sauniunigae aofia ai le ursodeoxycholic acid, o le choleretic, immunomodulating ma le hypoglycemic o le "Ursosan", "Ursofalk"),
    • Meaʻai taumafa, e manaʻomia mo le faʻaleleia o le gasegase lipid, faʻapea foi ma le toe faʻafouina o suauu ate, o le tupe e faia faapitoa lava mai vaega o vailaʻau - tamarix, oats, susu o le vaitui, sulu, capers, nightshade (Galstena, Ovesol, Liv 52).

    O fualaau e pei o Progepar, Heptral e faʻaaogaina foi e togafitia ai le ate. E faia i luga o le faʻavae o le hydrolyzate e gaosia e le ate o povi po o puaa. Talu ai ona o nei vailaʻau e mafai ona mafua ai le ogaoga o gasegase ogaoga, e tatau lava ona ave na o le faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi, ma ia mautinoa e leai ni faʻalavelave i la latou togafitiga.

    Faʻamālōlōina tagata

    O nisi o vailaʻau faʻamalositino e mafai ona i ai se aafiaga lelei i le faʻamalolo o le faagasologa o le faʻaleagaina o le pancreatic process. Ae ui i lea, e taua le manatuaina o le faʻaaogaina o togafitiga faʻapitoa masani e fai ma togafitiga autu e matua le taliaina. O le filifiliga lelei lava o le inuina o fualaau, faʻatasi ai ma le faʻaopoopoga faʻaaogaina o togafitiga masani. Aʻo le i amataina togafitiga fale, e tatau ona faʻatalanoa se tagata tomai faapitoa, saili le avanoa e faʻaaoga ai se tasi poʻo se isi vaega ile vao i se tulaga patino.

    Ia mautinoa:

    • Le lava o tagata taitoatasi le faapalepale i laau,
    • O mea e mafai ona tuʻuina atu i na vailaʻau na faatonuina e le fomaʻi.

    O teuteuga o le tino olaola, wormwood, calendula fugalaau ma vine o vine e lauiloa i le togafitiga o steatosis. E i ai foi se fua e sili atu ona faigata, lea e te manaomia e aoina ai laau eseese:

    • O se faasologa o fugalaau ma birch lau (30 g ia taitasi),
    • Laau faila (40 g),
    • Wormwood (20 g),
    • Linden fugalaau, yarrow, aʻa o le shumu (10 g i le tasi).

    E tatau ona faʻafefiloi lelei mea inu vevela, pe a uma le 40 g e tatau ona ave mai le aofaiga atoa, sasaa lenei lapisi i se lita o vai ua tunuina. I le sasaaina o le suavai maua i totonu o se atigipusa, e tatau ona tapunia ma tuu i le po mo le fausiaina. E talafeagai le ave o le susu i se mea e le mautonu mo ni nai aso.

    O togafitiga mo le steamosis e mafai ona faia e tusa ai ma isi fua.

    • Faʻaaogaina o le tino ola ma le chamomile. 7 g o meafaitino mata e tatau ona faatumuina i le 250 ml o le vai inu. E tolu taimi i le aso e ave ai le suka e 20 aso, 100 ml ia taʻitasi.
    • Totoina o togalaau valerian, nettle, hypericum ma fualaʻau calendula. Aumai vaega tutusa o laau taʻitasi, sasaa se paluga o le 200 ml o vai ua kuka, ona afifi lelei lea o le atigipusa ma tuu ai i lenei pepa mo ni nai itula. O se fala oona e ave i sina vaega i le aso atoa. O le polokalame o fuafuaga e pei ona taua i lalo: 3 vaiaso o le faʻatagaina faʻafeiloaʻi ma se vaiaso malolo. O le umi o ia togafitiga e tatau ona amata ile 3 i le 4 masina.
    • Faʻaaogāina o pi ma birch buds. O lenei vai inu e faigofie lava ona saunia: 10 g o le meafaitino e tumu i le 200-250 ml o le vai inu, a maeʻa ona faʻamamaina ma faʻamamaina le vai. E manaʻomia lou inuina o se vailaau falemaʻi i aso taʻitasi nai lo lauti (1-2 masini e lava).
    • O le afaina o le lilac buds poo le decoction o le plantain leaves - ave 10 ml tolu taimi i le aso mo le 20-30 minute aʻo lei faia le taumafataga.

    Fesoasoani taua i le togafitiga o le vevela susu e le gata i le pancreas, ae mafai foi ona maua i le ate e nisi laau.

    1. Turmeric - o loʻo i ai meatotino faʻaleaga, fesoasoani e faʻaitiitia le cholesterol ma le glucose, faʻaleleia faiga faʻava-o-tino i totonu o masini o le tino, faʻamaonia le gaosiga o bile.
    2. Sorrel - o loʻo faʻamoemoe foi e faʻaleleia le metabolism lipid, e faʻafoʻisia ai le gaioiga o le okeni ua faʻaleagaina, faʻamavaeina le pele.
    3. O le vaovao o le vaovao o se laau lea o le faavae lea o le tele o fualaau faasaina (Goabene, Karsil, Silymarin). O le paʻu po o le suauu o lenei laau e faʻaaogaina e toe faʻafouina ai le ate ma pancreas sene, faʻapea foʻi ma le faʻavaeina o le galuega o le vevela, faʻamalo le vaʻaia o se puna o le tiga.

    O nei vaega e mafai ona faʻaaoga e fai ma faavae mo teuteuga, lea e fautuaina e ave nai lo le lauti.

    Le taua o meaʻai i le togafitiga o le steatosis

    Pe a togafitia le steatosis, o le tagata maʻi ua faatonuina se laulauʻai meaai Nu.5, lea o mea nei e maua ai meaai:

    • Fualaau faisua (fou pe uila),
    • O fualaau suamalie leaga,
    • Lisi kulimi ma soʻo se isi lava gaʻo susu gaʻo susu,
    • Lafulafua gaʻo, meaʻai taumafa,
    • Mucous cereals (buckwheat, oatmeal, rice, semolina).

    Meaʻai faasaina i le vevela gaʻo e aofia ai:

    • Meaʻai gaʻo, iʻa gaʻo,
    • Faʻamafa i meaʻai,
    • Marinades ma le faasaoina,
    • Ketchup, mayonnaise, ituaiga sauʻai,
    • O meaʻai ma taimi,
    • O gaosiga susu o susu ma fualaʻau faʻatasi ma se pasene maualuga o mea oona,
    • Faigamalaga fou, pastries,
    • Sukalati, koko,
    • Meaʻai falai
    • Teu, gaʻo pia ma meainu malolosi.

    I le faaopoopo atu i le mea moni o le tagata maʻi e tatau ona filifili e uiga i filifiliga o oloa, e tatau ona ia tausisia nisi o mataupu faavae o meaai paleni, lea o le a le gata ina faaitiitia ai le avega i luga o le okeni ua faaleagaina, ae faapea foi le faaleleia atili o le soifua manuia. Muamua lava, e tatau ona faatulaga se vaega faʻavae, ae i le taimi lava lea e masani ona 'ai (6 taimi i le aso). O meaai e tatau ona maualalo-kalori, kuka poʻo le gaʻo, e tatau ona kuka ma kukaina. Mo soʻo se togafitiga o le pancreas, e le fautuaina e 'ai le malulu poʻo le vevela tele o meaʻai, vevela,' ai muamua ao leʻi moe.O le taua tele o le pulega o le ava: e tatau ona e inuina le itiiti ifo i le 2 lita o vai mama i aso taitasi - e tatau ona faʻamautuina le pancreas ma le faʻaogaina atoatoa o le tino.

    Puipuiga o le vevela susu

    E pei ona taua i luga, e le mafai ona togafitia le steamosis, ae puipuia atoatoa. O le faʻafeiloaʻi i ni nai faʻamatalaga faigofie, o le ae puipuia atoa oe lava mai lenei mea faʻalavelave faʻaleaga, lea e mamao ese mai le faʻataʻitaʻiga sili ona lelei.

    Fautuaga a tagata tomai faapitoa:

    • Faʻasalaga uma le inu ava ma ulaula,
    • Faʻaitiitia mea gaʻo mai meaai,
    • Faia o le pulea lelei o le mamafa,
    • Faʻasalaga o tulaga faigata.

    O le tausisia o meaʻai talafeagai ma mea autu o se olaga ola maloloina o mea ia e manaʻomia mo le tulaga masani o le gata o le pancreas, ae faʻapea foi totoga uma o le tino.

    O le mea e leaga ai, o le degeneration gaʻo o le pancreas e le mafai ona faʻamalolo atoatoa, peitaʻi. faafetai i le tele o vailaʻau faʻaonapo nei, o lenei maʻi e mafai ona faʻamalieina ma le manuia. O le onosai ma le onosaʻi o le tagata maʻi na te faia se matafaioi tele, talu ai ona o sea tiute e pei o le mulimuli i se taumafataga e tumau ia te ia, e tatau ona tausisia ana tulafono e oo lava i le faaiuga o le togafitiga, sei vagana ai i lenei tulaga e mafai ona faamoemoeina o le faaleagaina o le tino o le lala ua faaleagaina o le a le faaauau pea lona alualu i luma.

    Le au pele pele e, o lo outou manatu e taua tele ia i matou - o le mea lea, o le a matou fiafia e toe manatua mea o le palacreatic fatty degeneration i faʻamatalaga, o le a aoga foi i isi tagata faʻaogaina le upega tafailagi.

    Christina

    O loʻu gasegase gaʻo gaʻo na tupu i tua o le pancreatitis. O le mea moni, sa ou ita tele i le isi aso mulimuli na ou faalogo ai foi i sea ituaiga o siama. O lenei ou te faaaogaina foi fualaau faasaina e fesoasoani e tau ai lenei sasa.

    Victoria

    Afai o le pancreatitis na tupu muamua, ona e tatau lea ona e nofo i luga o se meaai lelei ma faʻamaʻapeʻavaʻava ai le ava malosi, a le o se osofaʻiga lona lua, le necrosis poʻo le dystrophy tutusa e le mafai ona aloese. Ma latou te le ulagia i ia mea, aua o se tasi o taunuuga sili ona matautia o le oti.

  • Tuua Lau Faamatalaga