Ua faatagaina almonds i le maʻisuka

O le faʻaogaina o le faʻaaogaina o le oloa, lea i totonu o se vaitau puupuu e faʻataga ai oe e faʻaleleia le gaioiga a le tino.

O lea la, e tusa ai ma tagata atamamai, o le maʻisuka tatau e tatau ona faʻaaoga e tasi le tsp. i totonu o le 24 itula.

  • O le a le almonds lelei mo?
  • Minerale
  • Vitamini
  • Le faʻaaogaina ma le aoga o le kiona
  • O le a le mea e tatau ona manatuaina e le maʻisuka pe a taumafaina alimoni?
  • Paʻu Amasona Faʻapuupuu

O le faʻaaoga o almonds i le maʻisuka o le muamua ma le lona lua e mafai ai ona faʻaleleia le tulaga lautele o le soifua maloloina, faʻapea foʻi ma le taulimaina o suiga ogaoga i lenei tulaga. I le faʻaopoopoga, o le oloa na tuʻuina atu e toetoe lava a leai se faʻamaʻi, ae o loʻo i ai le tele o mea aoga ma mea oona i le tuufaatasiga.

E le gata i le faʻaaogaina o aluni mama e pei o le maʻisuka, e mafai ona faʻaaoga le suauu almond. E tatau foi ona maitauina o le fuainumera glycemic o le oloa e 25, lea e maualalo ifo i lalo, ma o lea e le mafai ona afaina ai le maʻisuka.

O le a le almonds lelei mo?

I le tautalagia e uiga i aoga o almonds i le lautele, o tagata tomai faapitoa e gauai atu i le mea moni e faapea, o lenei nutimi ua tumu i vaega o meaola. O lenei mea e mafai ai e oe ona televave le toe faʻaleleia o le tino, faʻavaivaia i lenei maʻi.

O le i ai o fiva o mea taumafa e mafai ona faʻaleleia atili ai le faʻaogaina o le tino, aʻo gaʻo elemene (e pei o Omega 3) sili ona lelei le gaioiga o le faiʻai, faʻamautinoa le maualuga o le cholesterol.

O le isi mea taua i le tau faasaga i le maʻisuka e tatau ona manatu o le arginine. E fesoasoani i le puipuiga lelei o vaʻa toto, ma i le umi taimi e faʻaitiitia ai le faʻavaeina o le atherosclerosis. I le talanoa e uiga i le taua o nei mea poʻo na vaega o almond, e taua tele le gauai atu i le i ai o minerale ma vitamini.

Talu ai ona o le maualalo o le faasinomaga ma le i ai o minerale i le tuufaatasiga o aluni, e mafai ona tatou talanoa ma le mautinoa e uiga i aoga o fatu mo le maʻisuka. Ou te fia tosina atu i le mea moni e faapea:

  • calcium ma magnesium e fesoasoani i le faʻamalosia o le fausaga o le ponaivi, lea e mafai ai ona vavaeeseina le fausia o le osteoporosis,
  • minerale i le togafitiga o le maʻisuka e mafai ai ona faʻaitiitia le toto, faʻamalosia ai vaʻa toto,
  • faafetai i sodium, phosphorus, manganese, zinc ma isi elemene, e mafai ona tatou talanoa e uiga i se saoasaoa tele o le metabolism. O lenei, i le isi itu, ei ai sona aafiaga lelei i le faʻaitiitia o le suka,
  • faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o almonds (i le faʻaitiitia o le aofaiga, o le mea moni lava), o le faʻaumatiaina o faʻafitauli i totonu o le faʻavae o lenei faʻamaʻi, faʻapea foi ma le puipuia o le faʻamaʻi atoa, e foliga mai.

O elemene e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e le aoga ona o le i ai o elemene, ae ona o le vitamini i lona tuufaatasiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, sili atu ma le 30% o le fualaau o le vitamini E i le aso e mafai ona tuʻuina atu e le tasi le kulimi. l pusa ma luga. O le antioxidant ua tuʻuina atu e lelei i le fesoasoani lea e faʻateʻa ese ai faʻamaʻi eseese e mafai ona faʻateteleina ai le tulaga lautele o le maʻisuka.

I le tautala e uiga i vitamini patino, faʻalogo i le PP, beta-carotene, vitamini A, B1, B2 ma le tele o isi. E le gata i lea, o le vitamini C, E ma le choline o loʻo i ai i le tuufaatasiga o almonds.

E taua tele le faʻaaogaina o vaega uma, ma o lea e mafai ai e oe ona faʻamama vave le ate ma fatuga. E fesoasoani foi i le faʻaleleia o le setete o le cardiovascular system ma le tulaga lautele o le puipuiga o le tino.

Ina ia mafai ona malamalama lelei pe o le a tonu le aʻa e aoga ma pe aisea foi e le afaina ai lona faasino igoa, ou te fia tosina atu i manatu o le faaaogaina o le oloa.

Laʻau le laulaʻau ma le maʻisuka o loʻo i ai ni faʻalapotopotoga faʻamalolo pe afai e te iloa le kukaina o se mea teuteu poʻo se faʻafefete. O sea talosaga e fautuaina e fomaʻi masani. Mo le togafitiga o le faamai, o vaega uma o le kuline e faʻaaogaina: o le atigi, vaeluaga, kernels, faʻapea foʻi ma laʻau fou ma mago. E fautuaina foi le 'ai o le paluga o fatu mo le maʻisuka i le faʻamautuina.

Faamanuiaga o le Maʻisuka

O a faʻamanuiaga o paʻu palapala mo le maʻisuka, ma e mafai ona 'ai a latou fatu? O nei fua, ma le faamalieina lelei o le fiaʻai, e mafai ona faʻaaogaina e le maʻisuka o ni meaʻai nai lo o sanuisi. O a latou meaola e tamaoaiga i fualaau aina, gaʻo ma minerale. O loʻo aofia ai foi ia mea amino e pei o le methionine ma le lysine, lea e fesoasoani i le gaioiga masani a le tino.

O le aoga o fualaau paina mo le maʻisuka o le i ai lea o le zinc ma le manganese, o nei mea e fesoasoani e faʻaititia ai le suka. E le gata i lea, e faʻaleleia atili ai le faʻaogaina o toto toto, lea e taʻalo ai se taua tele i le faʻamaʻi. O meaʻai e le gata i totonu o le uila, ae i totonu foi o laulaau ma vaega o loʻo faʻasalalau le malosi o le manava ma puipuia ai se maʻi e pei o le atherosclerosis vascular.

O le maʻisuka e mafai ona 'ai e 5-6 pulu i le aso pe faaopoopo i ni ipu eseese. E tatau ona saunia ni mea faʻapitoa ma teuteuga e tusa ai ma fua. O vaega, laulaʻau ma kernels e faʻaaogaina mo a latou fatuga.

Suauu kuki mo le maʻisuka

O se oloa e pei o se keke suamalie masani o loʻo faʻaumatia e tagata soifua maloloina e sili ona matautia mo se tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka.

Ae peitai, e le o lona uiga e tatau ona e lafoaia atoa se meaʻai i lau meaai.

I le faʻaaogaina o nisi o tulafono ma oloa talafeagai, e mafai ona e faia se keke e fetaui ma manaoga o meaʻai mo le maʻisuka.

O a keke e faatagaina mo le maʻisuka, ma o fea mea e tatau ona lafoai?

Carbohydrates, lea e maua i luga o fualaau suamalie ma falaoamata, ei ai le gafatia e faigofie ona eli ma vave ulufale atu i le toto.

O lenei tulaga e mafua ai le faateleina o le kulukose o le toto, o lona taunuuga atonu o se tulaga ogaoga - o le maʻisuka hyperglycemic coma.

O keke ma meaʻai suamalie, lea e mafai ona maua i luga o fata teu, e faʻasaina i le taumafa a tagata gasegase e maua i le maʻisuka.

Ae ui i lea, o le taumafa o le maʻisuka e aofia ai se lisi lautele o meaʻai e le faʻaosofia ai le faʻamaʻi o lona maʻi.

O le mea lea, o le sui o nisi o meaʻai i le fua o le keke, e mafai ona kuka mea e mafai ona 'aina e aunoa ma se afaina i le soifua maloloina.

O ai ua faalēaogāina almond

E le fautuaina ia amene mo le faʻaaogaina ma le faʻaopoopoga o taimi o fatugaiga o le loto, le mautonu, le i ai o le siama i le maʻisuka. Ole lafoaia atoatoa o le oloa e talafeagai mo na gasegase e maua i le maʻisuka o loʻo i ai le lua ma le tolu tikeri o le gaʻo, o se faʻafefe faʻafefe ia i latou.

E sili atu le le tuʻuina atu o aluni i tamaiti laiti, aua e mafai ona oʻo i totonu o le manava. Afai e afaina le nut, o le a lafo vave loa i le otaota, a leai o iai se tulaga lamatia o le oona, o na ituaiga oona oona. E lelei foi le aloese mai le 'aina o almonds e le mafaamatalaina, o loʻo i ai cyanides, o le a faigofie foi ona mafua ai le gaʻo matautia.

O aoga o fatu mo le maʻisuka o le a aofia i totonu o se vitio i lenei tusiga.

Sugar level

Faʻaalia lou suka pe filifili le itupa mo fautuaga

E mafai ona ou aofia i le taumafataga

Faʻataʻitaʻiga fomaʻi fautuaina tagata gasegase ma le maʻi o le endocrine e faʻapipiʻi alimoni i le lisi o mea laiti. I le maʻisuka ituaiga 2, o loʻo i ai se aafiaga lelei i le setete o le soifua maloloina. E mafai ona aofia ai i le taumafataga o tagata gasegase oe latou te pulea lelei o latou kulukose. Afai e maua e le tagata le hyperglycemia, ona lelei lea ona teena le faʻaopoopoga o fatu. E le fautuaina le totoina o totoga o meaʻai ma meaʻai maualuga ma calorie ma gaʻo.

Ae o almonds e mafai ona faʻaleleia le tulaga o le maʻisuka, o ia lea na amata ai ona alualu i luma le faʻafitauli o togafitiga endocrin. E mafai ona e taofi la latou atinaʻe e ala i le toe iloiloina o le meaʻai ma faʻaopoopo leisi i le lisi e fai ma meaʻai.

Endocrinologists matauina o almonds e fesoasoani i le faateleina o le lagona o le tino i le inisalini. O lona uiga e le tusa ai ma le talaaga o le latou faʻaaogaina, o le kulukose e tatau ona faʻaitiitia. Ae peitai, afai e le tausisia e le tagata maʻi mataupu faavae o mea taumafa tatau lelei e tusa ai ma se meaai ua fuafuaina mo le maʻisuka, ona leai lea o se mafuaaga e faamoemoe ai se faaleleia o tulaga.

Faamanuiaga, faʻaleagaina

Afai o se tagata ei ai maʻi le atoatoa na filifili e usitai i mataupu faavae o taumafa lelei, ona tatau lea ona ia mataituina ma le faaeteete le faaaogaina o mea e tatau ai. E aofia ai almonds i le taumafataga, e mafai ona e:

  • faaleleia le tulaga o le fatu, toto toto,
  • faaitiitia le lamatiaga o le atherosclerosis,
  • faatea ese le toilalo, popole,
  • faatulaga le manatua
  • faateleina le tetee i siama, viral infections,
  • faʻamamaina le faʻaogaina o meaʻai.

Faʻasolosolo i aso uma o nati, faʻamalositino i totonu o le manava ma le gaogao faʻalelei le alualu i luma. O fua e saofagā i le faʻavaeina o se puipuiga i le mucosa. O vaega o loʻo faʻamalosia e faʻamalosi ai le tino, puipuia le atinaʻe o faʻamaʻi nifo. O le tele o tagata gasegase o loʻo filifili e taumafa i luga o almonds i aso uma o se faʻaleleia atili o mafaufauga ma le faʻamoemoe.

Ae o le maʻisuka e tatau ona nofouta e mafai ona aʻafia aʻa e aʻafiaga. E maitauina i latou i tulaga masani pe a 'aina e se tagata i latou i ni aofaiga e le faʻamapulaʻaina. E mafai ona e lagona le leaga pe afai e te faʻaaoga ni nati paʻu.

Faʻasoʻatoa le maʻisuka

Gynnecologists fautuaina fafine fananau mai ina ia latou gauai faapitoa i le tuufaatasiga o meaai. E tatau ona i ai fatuga. E taua mo le tina o loʻo faʻamoemoe ona maua mai i le oloa le aofaiga o mea aoga e mafai ona faamalieina ai manaʻoga o meaola e lua. Ae na o fuamalie suamalie e tatau ona 'aina. O fua suamalie i le taimi o le maitaga e faʻasaina: latou te aofia ai le hydrocyanic acid. E moni, e faʻaumatia i togafitiga vevela.

I le maʻisuka faʻamama, e le tatau ona e tuʻuina lau fatu e sili ona e fiafia i ai. Ae o tinā i le lumanaʻi oe na faʻamautinoaina faafitauli faʻafesoʻotaʻi e tatau ona manatua e sili atu le 'ai e le silia ma le 15 nucleoli i le aso. O le tele o le taumafa e fesoasoani i le maua o le mamafa, ma i le tele o mea, o loʻo aʻafia le tulaga o fafine maʻitaga.

I le maʻisuka faʻamama, e manaʻomia e le fafine ona toe iloilo meaʻai. Afai e mafai ona aumai le maualuga o le suka i tulaga masani e ala i le suia o le meaai, o le a le mafatia le tamaititi. A leai, e faatonuina e fomaʻi le inisalini. Faatasi ai ma le fesoasoani a le hormone, ua tuʻuina ifo le suka pe a maeʻa taumafataga taʻitasi. O le musu i togafitiga e mafai ona mafua ai faafitauli i le tamaititi. E faʻaleagaina e le pepe le gaioiga o gaioiga ma tino, pe a uma ona tupu le hypoglycemia.

Meatotino aoga o aluni

O elemene i le maʻi suka e le o aofia ai le cholesterol, o lea e masani ona aofia ai i mea taumafa paleni mo ituaiga uma o tulaga faʻaleagaina e fesootaʻi ma maʻi faʻafitauli. I lenei tulaga, o le almond tree e aʻafia i le tulafono faatonutonu o le maualuga o le cholesterol maualuga i le toto o le tagata maʻi.

O le mea lea, e mafai ona feagai ma mafuaʻaga o le atiaʻe o le atherosclerosis o vaʻa, o isi faʻafitauli i le cardiovascular system e tupu i le maʻisuka malosi. Mo le tele o gasegase, o lona uiga o loʻo i ai se avanoa sili e puipuia ai le lamatiaga o tuai o faʻalavelave o le hyperglycemia.

E fautuaina faapitoa lava e 'ai alimoni i le tulaga o le atuatuvalega, faʻafitauli faigata. Endocrinologists e mautinoa o le faʻaaogaina masani o le oloa, o le mafaufau e sili ona lelei, o le tagata e toʻafilemu, o le malosi o lona tino e faʻalavelave ai ma faʻamaʻi faʻamaʻi.

Afai e te aofia ai se teuteuga o le kulini i le meaai, e mafai ona e maua ni taunuuga lelei i le togafitia o faʻafitauli o le maʻisuka e aʻafia ai faʻamaʻi o le mea e gaosi ai meaʻai, talu ai ona o mea nei:

  1. faamamāina le lapataiga o le tino i luga o le mucous membranes o okeni,
  2. e teu ai le mucous lelei.

E le gata i lea, e faʻamalosia le manava, ma o faʻamaʻi pipisi e puipuia.

O le oloa e aofia ai le tele o vitamini (aemaise lava E ma le kulupu B), calcium, magnesium, copper ma fiber. O lea ituaiga mea taua ua faia ai le almond nut o se oloa e sili ona fiafia i ai le tele o endocrinologists ma nutritionists. O le mea lea, o aʻa e sili atu ona faateleina le lagona o le tino o le tagata i le insulin, o se mea taua lea i le togafitiga o le maʻisuka, o ituaiga muamua ma le lua.

Amene e sili ona aoga mo tagata ua maua i le maʻisuka (o le amataga o le maʻisuka). Faatasi ai ma le faʻaauau ona faʻaaoga, o le a faʻaitiitia ai e nū le ono mafai ona togafitia le fesuiaiga i le ituaiga maʻisuka ituaiga 2.

O lenei faaiuga na ausia e le au suʻesuʻe ina ua maeʻa suʻesuʻega lautele o tagata e le atoatoa le kulukose.

Ona o le faʻamautuina o le cholesterol i le taimi o se taumafataga ma le faʻatagaina o le aofia o aluni i le lisi, i le tele o mataupu, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ua toe foi mai i le masani.

Faʻatapulaʻa Alimonis Dietary

E ui i faʻamanuiaga uma o almond, e tatau ona manatua o se oloa maualuga tele-kalori (e 609 kcal mo le 100 kalama) ma e le mafai ona faʻaumatia tele. Mo se faʻataʻitaʻiga, 1 sipunipuni faʻatasi ai ma le 30% o almonds ma le 182.7 kcal.

Aua nei galo o almonds o lo o aofia ai gaʻo (16.2 kalama i le 100 kalama o le oloa) ma e tatau ona amanaia pe a fuafua le fua o le inisalini po o le suka.

Mo le maʻisuka, e sili atu le aloese mai le faʻaaogaina o almonds masimasi, lea e afifiina e pei o ni pia pia, aua e tele le masima, e mafua ai le taofiofia o le vai i totonu o le tino ma faateleina ai le toto.

Faatasi ai ma se taumafataga maualalo maualalo

O le faʻatulagaga o le taumafa lelei e mafai ai ona faʻaitiitia le ono mafai ona faʻaleagaina le lapisi ma le atinaʻeina o isi faʻafitauli o le maʻisuka. Afai e mafai ona faʻavasega lelei le kulūkose ma tausia i le tulaga manaʻomia mo se taimi umi, o le a le mafatia le tino.

Ina ia ausia le soifua maloloina lelei, e tatau i le maʻisuka ona tausisi i mataupu faavae o le maualalo o meaʻai. O meaʻai e aofia ai le suka e le aofia. Cereals, falaoa, paluga, meaʻai, pasta i lalo o le faasaina. O le meaai e tatau ona faia mai aano o manu, iʻa, iʻa, fualaau faisua, fuamoa.

O le teenaina o meaʻai e gaʻo ai le gaʻo, e taʻitaʻia ai i le mea moni o le maʻi o le maʻi e amata malie ona faʻatulaga. E le gata o le maualuga o le kulūkose e faʻaititia, o le aofaiga o le inisalini e toe foʻi i le masani. O lenei mea e mafua ai le gau o le mamafa.
Afai e manaʻomia, o tagata maʻi e maua i le maʻisuka e mafai ona taumafai e tao, i le gaosia o le falaoamata almond. E leai se gutu (gutu), o lea o le a le fesuiaiga tele le kulukose. Pe a faia ni meaʻai suamalie, e faʻasaina le faʻaaogaina o le suka i luga o le laulau, sui i mea suamalie.

Taumafa tatau mo le 100g:

  • Calories - 576cal
  • Aofaʻi Carbohydrates - 21.69g
  • Aofaʻi o gaʻo - 49.42g
  • Squirrels - 21.22 i
  • Vitamin A - 1mkg
  • Mimine - 0.211mg
  • Riboflavin - 1.014 mg
  • Niacin - 3.385mg
  • Pantothenic acid - 0.469 mg
  • Vitamin B6 - 0.143mg
  • Folic Acid - 50mcg
  • Choline - 52.1 mg
  • Vitamin E - 26.2mg
  • Kalaku - 264mg
  • Copper - 0.99mg
  • Uʻamea - 3.72mg
  • Magnesium - 268mg
  • Manganese - 2.285mg
  • Phosphorus - 484mg
  • Potassium - 705mg
  • Selenium - 2.5mkg
  • Sodium - 1mg
  • Zinc - 3.08 mg

O lenei ua e iloa le taua o meaʻai o almonds, o se ituaiga o meaʻai. Ae seʻio tatou tilotilo i se lisi o meatotino aoga:

  1. E taofia ai le faʻatuina faʻafuaseʻi o le suka o le toto

I tagata e maua i le maʻisuka, o le maualuga toto maualuga o le suka e maualuga ma faʻamalosi, aemaise lava i taumafataga. O lenei mea e mafua mai i meaai o lo o aofia ai gaʻo meaʻai ma le suka. O le mea lea, o le kulūkose e faigofie ona tupu.Ae ui i lea, o suʻesuʻega ua faʻaalia ai o mea e gaosi i le almoni e ese. E mafai ona i ai elemene maualuga maualuga elemene, ae ui i lea, e mafai ona faʻaitiitia le aʻa toto ma le insulin pe a uma ona 'ai.

I se suʻesuʻega i le 2011, na faʻaalia ai e 30g o alimoni pe tusa ma le 45 fasi vaega e mafai ona maua ai se tele o kalori e manaʻomia e le tino. O le mea lea, o le ae le manaʻomia ni meaʻai faaopoopo. E taua tele le kalorique i tagata e maua i le maʻisuka.

  1. Faateleina le malosi o le insulin

O aoga o almonds mo tagata e maua i le maʻisuka e le gata. E mafai ona e mauaina se aoga e tusa lava pe e te iai se predisposition i lenei maʻi. O se suesuega i le 2010 sa faaalia ai o le masani ona faʻaaogaina o almonds i tagata e maua i lenei faʻamaʻi e faʻaititia ai le lagona o le inisalini ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le maʻisuka ituaiga 2.

E le gata i lea, aua nei e pasia se tusiga e uiga i aoga o cloves mo le maʻisuka, lea e "mimics" insulin.

O le masesium o se minerale lea e maua i le tele o alimoni. E tusa ai ma le taua o meaʻai o aluni, o suʻesuʻega e fautuaina ai le faʻaaogaina o le tele o le kiona, lea o le a faʻaitiitia ai le atinaʻe o le maʻisuka ituaiga 2.

E le gata i lea, o tagata ua maua i le maʻisuka ua latou le maua le magnesium mo se taimi umi ona o le mea moni o lenei minerale ua faʻateleina i le urine. O le mea lea, aua le faatuai ma 'ai le magnesium mo le soifua maloloina.

  1. E taofia faʻamaʻi o le cardiovascular system

E tele suʻesuʻega na maua ai se fegalegaleaiga malosi i le va o le maʻisuka ma faʻamaʻi o le cardiovascular system. E tele faʻamatalaga ua faʻaalia ai tagata e maua i le maʻisuka e ono aafia i faʻalavelave o le fatu. O le mea lea, e le mafai ona e lagona le tausalaina pe afai e te 'aina almonds. O elemene o loʻo aofia ai gaʻo mamafatu, e aoga e puipuia ai faʻamaʻi o le cardiovascular system.

Matou te fautuaina foi le faitau e uiga i aoga o fualaʻau launiu e puipuia ai le maualuga o le maualuga.

Alimoni, pei o isi fatu, e maualuga i le kalori. Ae ui i lea, o almonds e sili atu le soifua maloloina ma e mafai ona fesoasoani e pulea le mamafa. Faʻatasi ai ma le mamafa o le fale, e sili atu ona faigofie le faʻaitiitia o le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka.

Aoao atili e uiga i aogā o le popo o le tupu mo le puleaina o le mamafa ma sili atu.

  1. Pule o le cholesterol

O gaʻo faʻapitoa i almonds o loʻo taumafai e faʻaitiitia le lipoproteins le maualalo (leaga le cholesterols). E pei ona tatou iloa, o le lipoproteins maualalo maualalo o tagata mamaʻi o le maʻi cardiovascular. O le mea lea, o le faʻaaoga o almond e mafai ona fesoasoani e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiina ae o faʻamaʻi o le cardiovascular system, e pei o le maʻisuka faafitauli.

Ioe, e tatau ona e gauai atu i le auala e kuka ai. E tatau ona e lanu enaena lau kulupu mo le lelei o le pule o le cholesterol.

Matou te fautua atu ia e vaʻavaʻai i aoga o le maʻisuka mo le maʻisuka, lea e pulea lelei ai le cholesterol.

Tagata e maua i le maʻisuka e ono aʻafia i le faʻamaʻi. E pei ona tatou iloa, o le paʻu e mafua ona o le fesuiaiga o arteries ma veins e gaʻo ma cholesterols. O le mea lea, o fuamalie almond e faʻamalolo e fesoasoani e faʻaitiitia ai le lamatiaga, aemaise lava i le maʻisuka ituaiga 2.

Ua faʻaalia e suʻesuʻega o le aoga o le almond e faʻaitiitia ai le mumu i le maʻisuka ituaiga 2. O elemene e faʻaitiitia ai faʻamaʻi-inflammatory by 10-15% i tagata e maua i le maʻisuka.

  1. Lelei le Suiga o le Carbohydrate Maualuga

O tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona latou maua ni meaʻai maulalo gaʻo. O le mea lea, pe a faʻaaoga meaai ma gaʻo, o le maʻisuka e tatau ona faʻaeteete, aua e mafua ai ona osooso malosi i le suka suka.

O elemene e mafai ona avea ma se mea maualuga e suitulaga ai carbohydrate. O alimoni e masani ona faʻaaoga i le paʻu pepa. I le isi itu, o le paʻu o loʻo faʻaaogaina i ipu eseese, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaopoopo i oloa gaosi. Ona o le mea moni o alimonds e maualalo i gaʻo, ua talitonuina o lenei nut o le saogalemu mo tagata e maua i le maʻisuka.

O amoni e le gata o le paʻu, ae o le susu foi. O le susu elemene e sili atu ona aoga mo tagata e maua i le maʻisuka, aua e mafai ona faʻaitiitia le mumū i le maʻisuka ituaiga 2.

  1. Puipuia le Macular Degeneration Disease
  2. E taofia le masani o le 'ai e le aunoa
  3. Faʻaleleia le metabolism
  4. Faateleina le Maualuga Maualuga Lipoprotein
  5. Puleaina le tafe toto

Fautuaga

Ae ui i lea, o le a le tele o alimonds e te manaʻomia ina ia manuia ai mai le maʻisuka? E fautuaina e tagata e taumafa meaai le taumafaina o ni fasi pepa i se aso. 30g o alimoni e aofia ai le 30 vaega.

Amene e mafai ona 'ai i la latou masani masani, ae mafai foi ona faʻaopopo i le falaoʻo po o le salati. O tagata e maua i le maʻisuka e mafai foi ona latou inu le yogurt ma le maualalo o le suka, fufuluina almonds i luga.

Lapataiga

E pei foi o isi fatu, o almonds e mafai ona mafua ai ni allergies. O i latou e matua nofouta i se suauʻu ola maloloina e tatau ona latou iloa o le faʻaaogaina o almonds e ono mafua ai se faʻafefe o le tino. O se faʻalavelave faʻafuaseʻi e mafai ona mafua ai le gaioiga, vevela, tiga o le manava, ma le vomia.

E le gata i lea, o almonds ua taua o le maualuga-kalori. O le mea lea, o tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona faaeteete e uiga i le tautua.

Maʻeu pe faʻapefea ona faʻaitiitia lou ono lamatia ile atiaʻe o le maʻisuka? Ona matou fautuaina lea e faitau e uiga i aoga o le kale i le maʻisuka.

Tuua Lau Faamatalaga