E faʻaaoga le metformin 850 mo le gau o le mamafa

Metformin o se vailaʻau e faʻatatau i biguanides. Metformin o se vailaau faafomaʻi e faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka.

O le gaioiga o le fualaau faasaina e faavae i luga o le mea moni e mafai ona taofiofia le faagasologa o le gluconeogenesis i totonu o sulu o le ate, e faaitiitia ai le fua o le absorption o le kulukose mai le moli o le intestinal ma fesoasoani e faaleleia ai le faagasologa o le faaaogaina lautele o le kulukose.

E le gata i lea, o Metformin 850 mg o fualaau e faʻalautele ai le lagona o le inisalini i totonu o siama o masini insulin-faalagolago o le tino.

O le faʻaaogaina o le vailaʻau e leai sona aafiaga faʻapitoa i le faagasologa o le inisalini gaosiga i le pancreas, e le faʻaosofia ai le atinaʻeina o se setete o le hypoglycemia i le tino. O le tagofia o vailaʻau e mafai ona faʻaititia ai le mamafa o triglycerides ma lipoproteins i totonu o le toto.

O le tuufaatasiga o le vailaʻau faʻamalolo ma ona fale faʻamalositino

O le vailaau faasaina e taofia ai le atinaʻeina o le lafoaia o elemene musika lelei o puipui o le tino vascular system. O se aafiaga lelei o le fualaau faasaina i luga o le tulaga lautele o le fatu ma le vascular system na faaalia ma taofia ai le atiina ae o le maʻi o le maʻisuka.

Togafitiga o le maʻisuka ma Metformin e naʻo lau fomaʻi e mafai ona faʻatulagaina pe a uma se suʻega auiliili o le maʻi. O le umi o togafitiga ma le fualaau o fualaau ua faʻaaogaina e faʻamoemoeina e mafaufau ai i foliga uma o le maʻi o le tino maʻi.

O le gaioiga malosi o le vailaʻau o le Metformin hydrochloride. E tasi le papalama e aofia ai le 850 mg o le kuluma malosi. I le faaopoopo atu i le ofisa autu, o le tuufaatasiga o vailaʻau e aofia ai vailaau o vailaau fesoasoani.

O vailaʻau faʻamalosi e maua ai vailaʻau o mea nei:

  • calcium phosphate masini,
  • suauu maso
  • Lactose
  • povidone
  • sodium benzoate,
  • talisa paʻu
  • magnesium stearate,
  • suauu kulimi sodium,
  • titanium dioxyide
  • hydroxypropyl methylcellulose,
  • ethyl cellulose,
  • propylene glycol
  • polyethylene glycol.

O le aveina o le Metformin e le afaina ai le maualuga o le hormone i le tino o le tagata, ae e fesoasoani i se suiga i ana pharmacodynamics, lea e tupu ona o le faaititia o le fua faatatau i le va o le insulin ma le saoloto, o le faateleina o le fua faatatau i le tino o le tagata i le va o insulin ma le proinsulin. O se tasi o laasaga sili ona taua i le faiga o le gaioiga o fualaau faasaina o le faaosofiaina lea o le faaaogaina o le kulukose e sela maso.

O le mea galue malosi e faʻaleleia ai le toto i totonu o le ate ma e fesoasoani e faʻavave le gaosiga o le kulukose i le glycogen. O le faʻaaogaina o le Metformin 850 mg e faʻaleleia ai le fibrinolytic o le toto. E mafua lenei mea ona o le taofiofia o le tui o le plasminogen activator inhibitor.

O le faʻaaogāina o le mea galue malosi o loʻo faia mai le lumenia o le gastrointestinal tract ma o se faailoga lea e amata mai i le 48 i le 52%. O le afa-ola o le vaega galue e tusa ma le 6.5 itula.

O le gaioiga gaioiolosi e aluese mai le tino o le tagata i lona tulaga muamua. O le vaega malosi e le fesoʻotaʻi ma poloka poloka o le plasma toto. O le faaputuputuina o fualaau faasaina e tupu mai i vaovao oona, musika, fatugaʻo ma le ate.

Aveesea mai le tino e fatugaʻo i le faagasologa o le faʻavaveina.

Faailoga ma le faʻailogaina mo le faʻaaogaina o se vailaʻau

Faʻamatala lou suka pe filifili se itupa mo fautuaga Suʻeina E leʻi maua Sailia e leʻi maua Sailiga e le maua

O faʻamaoniga autu mo le faʻaogaina o mea nei:

  1. o le i ai o le maʻisuka ituaiga 2 e aunoa ma se faʻalauiloaina o le ketoacidosis,
  2. le i ai o le maʻisuka i le leai o se aoga mai togafitiga o meaʻai,
  3. togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 e faʻatasi ma le togafitiga o le inisalini, aemaise lava i le maualuga o le gaʻo o le gaʻo, lea eoʻo mai ma le foliga mai o le tetee lua i le insulin.

O le maitauina autu i le faʻaaogaina o fualaau faasaina i togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 e faapenei:

  • o le atinaʻeina i le tino o le ketoacidosis o le maʻisuka, muaʻi maʻi o le maʻisuka poʻo le coma,
  • gaioiga o le fatu fatu,
  • o le tulaʻi mai ma le alualu i luma i le tino o le maʻi o gasegase tuga ma se lamatiaga o le le atoatoa o galuega - faamalolo, fiva, hypoxia, faamai pipisi o gaʻo, atinaʻe o maʻi bronchopulmonary,
  • o le atinaʻeina o gasegase ogaoga ma le gasegase e ono faʻaosofia ai le alualu i luma o le tino o le hypoxia,
  • ogaoga faʻalavelave tau taotoga i totonu o le tino ma le tagata gasegase maua manuʻa tuga,
  • le tupu ma le alualu i luma o faaletonu i le gaioiga o le ate,
  • o le tagata gasegase e maua i le ava malosi poo le ava malosi,
  • atinaʻe o le faʻamaʻi lactic acid i le tino,
  • le manaomia mo se taumafa maualalo-kalori,
  • le vaitaimi o le faʻataʻitaʻiga,
  • lactation period
  • o le tagata gasegase e iai lona faʻaaloalo ile vaega ole vailaʻau.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

Ina ia mafai ona e iloa le auala e saʻo ai le vailaʻau, e tatau ona e faʻatalanoa lau fomaʻi. O le tagata maʻi e tatau ona suʻesuʻeina faatonuga mo le faʻaaogaina o Metformin.

O le fualaau o le vailaau faʻasaina e naʻo le tagata aoga ole endocrinologist. O le fomaʻi e fuafua le atinaʻe mo tagata taʻitoʻatasi faʻapitoa, ma mafaufau i taunuʻuga na maua i le taimi o le suʻega o le tino ma mafaufau i uiga o le tino maʻi. O le fualaau o le fualaau faasaina e tatau i le maʻi ona inu e faalagolago i le maualuga o le kulukose i le toto plasma i le tino o le maʻi.

Ina ia mafai ai ona ave saʻo Metformin, o le fua muamua e tatau ona mai le 500 i le 1000 mg i le aso, o le 1-2 papa. A maeʻa le 10-15 aso o le faʻatagaina, e tusa ai ma le faaiuga a le endocrinologist o loʻo matauina le maʻi, o le a faʻaleleia atili le gasegase pe afai e manaʻomia lenei mea i se maualuga maualuga o le kulukose i le tino o le maʻi.

O faatonuga mo le faʻaaogaina e fautuaina e te faʻaaogaina le 1500-2000 mg o le vailaʻau e avea o se fua o le tausiga, o le 3-4 laulau, ma o le tapulaa aupito maualuga e faatagaina mo le ave e 3000 mg i le aso.

I le tulaga o le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 i tagata matutua, ole fua ole faʻaaoga e le fomaʻi masini e le tatau ona sili atu i le 1 g poʻo le 2 pusa i le aso.

E tatau ona faia ni laulau e aunoa ma le faimamago i le taimi poʻo le vave pe a uma se taumafataga. E tatau ona ave le vailaʻau ma sina aofaiga o le vai. Mo le puipuia o le atinaʻeina o aʻafiaga i le tino, ua fautuaina le tulaga o aso taitasi e vaevaeina i 2-3 inumaga.

Talu mai le taimi e ave ai le fualaau faasaina, ei ai se maualuga maualuga o le atinaʻeina o le lactic acidosis, o le fualaau e faʻaaogaina mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaitiitia pe afai o le tagata maʻi o loʻo i ai ni faʻafitauli matuia.

I le tulaga o le pulega tutusa i le inisalini i se fualaau o le le sili atu ma le 40 iunite i le aso, o le togafitiga o le fualaau faasaina e tumau pea e le suia. I togafitiga e manaʻomia ai le inisalini i aso taʻitasi o le sili atu ma le 40 iunite i le aso, e tatau ona ave le faʻataʻitaʻiga o fuataga ma le faʻaeteete tele. O le filifiliga o le tui e tatau ona faia i lenei tulaga i se falemai i lalo o le vaavaaiga faifaipea a le fomaʻi.

Faʻaaogaina o le fualaau faasaina ile tino

Faatasi ai ma le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o fualaau, o se mea e ono tupu i le tino o le faʻafitauli e fesoʻotai ma le faʻaaogaina o le vaitamini B12.

Faatasi ai ma le faʻagasologa o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, e tatau ona totogi le tausiga faʻapitoa i le mataʻituina o le tulaga o le ate o le ate ma fatugaʻo.

Pe a faʻaaogaina le fualaau faasaina, o aʻafiaga nei e mafai ona tutupu:

  1. Mai le gaioiga o le gastrointestinal tract, e mafai ona faʻafitauli, faʻaalia i foliga o se lagona o le nausea, vomiting, tiga i totonu o le manava, faʻaitiitia poʻo le leai o se manaʻoga, o foliga vaaia o se tofo metotia i le gutu.
  2. Mai le paʻu o loʻo i ai le avanoa e maua ai ni mea e ono afaina i foliga o se paʻu paʻu.
  3. O le endocrin system e mafai ona tali atu i le faʻaaogaina o fualaau faasaina e ala i le fausiaina o tulaga o le hypoglycemic. O le tele o taimi, o ia tulaga e tulaʻi mai o se taunuuga o le le lava o vailaau o fualaau faasaina.
  4. I le vaega o le auala o le faagasologa o metabolic i se tulaga e le masani ai, pe a fai le le atoatoa o tui, o le atinaʻeina o le faamaʻi lactic i totonu o le tino e foliga mai. Afai e tupu lenei tulaga, e le manaʻomia le faʻaaogaina o fualaau faasaina.
  5. E mafai ona tali atu i le vailaʻau faʻamalosi i vailaʻau e ala i le faia i nisi o mataupu o le anemia megaloblast.

Ona o le maualuga o le lamatiaga i le tino, o le faʻaaogaina o le metformin i le taimi o le toilalo i se tagata e tatau ona faamutaina pe tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga faafomai ma i se togi laitiiti.

O le tele o endocrinologists i lenei tulaga ua fautuaina le taofi atoa o le vailaʻau, ma ave i se tulaga maualalo, talu ai o le mataʻituina o le suka o le mea sili ona taua.

Faatonuga faʻapitoa mo le faʻaaogaina o Metformin

Pe a fuafua se maʻitaga poʻo le taimi e tupu ai, e tatau ona faʻagata le fualaau faasaina. I le tulaga o le maitaga, o le faʻaaogaina o le vailaʻau mo le taimi o le gaioiga e suia i le togafitiga o le inisalini.

Talu ai ona e leai se faʻamatalaga i luga o le mafai ona gaosia o vaega o le vailaau faʻasaina ma le gaioiga galue i le tuufaatasiga o susu, pe a fafagaina le susu, e tatau ona faʻagata le faʻaaogaina o fualaau faasaina. Afai ei ai se manaoga faʻanatinati e faʻaaoga Metformin i le taimi o le lactation, e tatau ona taofia le fafagaina o susu.

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faasaina mo tamaiti ma tamaiti talavou i lalo o le 18 tausaga.

E le fautuaina e fomaʻi le faʻaaogaina o fualaau oona i le togafitiga o le maʻisuka i tagata matutua, o latou tausaga ua oʻo i le 60 tausaga ma faia galuega mamafa e fesoʻotaʻi ma le faʻalauteleina o le tino i le tino. O lenei fautuaga e mafua mai i le mea moni e faapea o nei tagata gasegase o le a foliga mai e atiaʻe le siama lactic i le tino.

I le tulaga o le aveina o Metformin, e mafai ona tuʻuina atu faatasi ma soʻo mai le sulfonylurea. Faatasi ai ma se ituaiga o fualaau faasaina tuufaatasi, o le mataituina ma le faaeteete o le setete o le faailo o le kulukose i totonu o le tino e manaomia.

E faasaina le inu ava malosi ma vailaʻau o loʻo iai le ethanol i le vaitau o le tagofia o fualaau faasaina. Taking Metformin i le taimi lava e tasi ma le ava malosi e mafai ona faʻaosoosoina ai le atinaʻe o le lactic acidosis i le tagata maʻi e maua i le maʻisuka.

Le tau o Metformin, o analogues ma iloiloga a le tino i le faʻaaogaina o fualaau faasaina

O vailaau nei e tutusa lelei ma Metformin:

  • Laʻau,
  • Glycon
  • Glyminfor,
  • Glyformin
  • Glucopeli,
  • Glucophage Long,
  • Langerine
  • Methadiene
  • Metospanin
  • Metomalu 500, 850, 1000
  • Metformin
  • Metformin Richter,
  • Metformin Teva,
  • Metformin hydrochloride,
  • Nova Met
  • NovoFormin,
  • Siofor 1000,
  • Siofor 500,
  • Siofor 850,
  • Sofamet
  • Formin,
  • Formin Pliva.

O faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o fualaau faasaina e tagata gasegase mo le togafitiga o le maʻisuka e taʻu mai ai o lenei vailaʻau e aoga tele i le tino, lea e mafai ai e oe ona pulea le faʻaogaina o le kulukose i totonu o le tino.

E tele iloiloga e uiga i le fualaau faasaina lea e faʻaalia ai suiga lelei i le tino pe a ave Metformin poo ana faʻalogona ma le foliga mai o tulaga lelei i togafitiga o le maʻisuka.

O le tele lava o taimi, o maʻi o loʻo mafatia i le maʻisuka ma meaʻai tele o loʻo taʻu mai ia latou iloiloga o le faʻaaogaina o Metformin i le faagasologa o fualaau faʻamalositino ua faʻaitiitia ai le mamafa o le tino.

O le tau o fualaau faasaina i falemaʻi a le atunuu e faalagolago i le itulagi ma le afifiina o fualaau faasaina.

O le tau o le fualaau faasaina Metformin Teva 850 mg i le atunuu e tusa ma le 100 ruuga i le pusa e aofia ai le 30 papa.

O fualaau faasaina e pei o le Metformin Canon 1000 mg ua i ai le tau i le atunuu o le 270 rubles i le pusa, lea e 60 pusa.

O le tau o le fualaau faasaina e faalagolago tele i le aofaʻi o fualaau o loʻo i totonu o le afifi. A e faʻatau mai le fualaau faasaina, e tatau ona manatuaina o lona aso malolo e naʻo luga ole faʻatauga e faia e lau fomaʻi.

I le vitio i lenei tusiga, o le a talanoa Dr. Myasnikov e uiga i le mataupu faavae o le faatinoga a Metformin i le maʻisuka.

Faʻamatala lou suka pe filifili se itupa mo fautuaga Suʻeina E leʻi maua Sailia e leʻi maua Sailiga e le maua

Faʻaaogaina faʻatasi ma sulfonylurea, meaola, acarbose, inisalini, salicylates, inhibitors MAO, oxytetracycline, inhibitors ACE, with clofibrate, cyclophosphamide, the hypoglycemic effects of metformin may be enhanced.

Faʻatasi ma le GCS, faʻamaʻi faʻamaʻi mo le faʻafofoga tautala, danazol, epinephrine, glucagon, hormones thyroid, phenothiazine derivatives, thurezide diuretics, mea e maua ai le acidic nicotinic, o le faʻaitiitia o le aafiaga hypoglycemic metformin e mafai.

I tagata gasegase maua metformin, o le faʻaaogaina o iodine e aofia ai vailaʻau faʻapitoa mo suʻega faʻamaʻi (e aofia ai le urography, o le cholangiography oona, angiography, CT) e faʻateleina ai le lamatiaga o le leʻo faʻamalolo ma le lactic acidosis. O nei faʻapotopotoga o loʻo faʻaseseina.

O le beta2-adrenergic agonists e faateleina ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ona o le faaosofia o le s2-adrenergic receptors. I lenei tulaga, e tatau ona taofiofia le faʻaogaina o le kulukose i totonu o le toto. Afai e manaʻomia, e fautuaina e faʻatonu le inisalini.

O le faʻaogaina o le cimetidine e mafai ona faateleina ai le lamatiaga o le lactic acidosis.

O le faʻaaogaina faʻaaogaina o le "gaogao" diuretics e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o le lactic acidosis ona o le gafatia o le gaioiga o le tino.

O pulega faʻatasi ma le ethanol e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le siama lactic acid.

O le Nifedipine e faʻaleleia ai le absorption ma Cmax o le metformin.

O fualaau faasaina (amiloride, digoxin, morphine, procainamide, quinidine, quinine, ranitidine, triamteren, trimethoprim ma vancomycin) o loo natia i totonu o le lapisi tubules e tauva ma metformin mo masini feaveaiga o taavale ma e mafai ona tupu ai le faateleina o lona Cmax.

Metformin mo le leiloa o le mamafa: tulafono mo le faʻaaoga, fua, tau, mea tutusa ma iloiloga

- taofi tuʻu le gaʻo! E mafai ona e aveesea le mamafa e aunoa ma le tele o taumafaiga.

Le faʻaaogaina o le gaʻo mai le manava ma ituAveese mai le tino se mea matautia "gaʻo i totonu"Faʻasaʻo le gaʻo palaAveese toxins, fufulu le tino

Metformin (poo le glucophage i se isi auala) e ave e tagata pe a uma le 20 tausaga le matua ma le maʻisuka ituaiga 2, ma e maualalo ai le cholesterol, ae peitaʻi, pe afai o le inisalini e maua i le tino.

Pe a tago i lenei fualaau faasaina, e tupu vave le leiloa o le mamafa, lea e le toe foi mai. O lona gaioiga i totonu o le tino e matua faigofie lava, e poloka ai le gaʻo uma e sau ma e le mafai ai ona faaputuputu i "faleoloa" o le tino, o le malosi tele o le tagata e amata ona faʻaumatia. O le mea lea, o le tele o faʻataʻitaʻiga, tagata taʻaleʻaleʻa ma naʻo tagata e mananao e aveesea le mamafa i se taimi puupuu, ave Metformin.

Faatinoga i le tino

O le vailaʻau faʻaititia le gaosia o le inisalini i le tino, o le faʻaaogāina o gaʻo i totonu o le gastrointestinal tract, faʻapupulaina ai le faʻaoga o le kulukose e alala i musika, faʻavevesi ai le faiga o oxidative o gaʻo susu ma le metabolism. O nei mea uma i luga o le tino e mafua ai le faʻaitiitia ma le faʻamautuina o le mamafa.

O mea taua o le aveina o Metformin o le:

  • faaitiitia ai se manaoga malosi,
  • faʻaitiitia ai manaʻoga mo lauulu suamalie,
  • pe a tago saʻo, o le fualaau faasaina e le afaina ai aʻafiaga,
  • faʻaitiitia ma tausisia le maualuga o le kulukose o le toto e aunoa ma le puleaina o insulin,
  • e faʻaitiitia ai foi cholesterol leaga i le tino.

Ae o le mea autu lava o le mamafa o le mamafa pe a ave le vailaʻau e le toe foi mai, ioe, pe afai e le faʻaleagaina e le tagata, e pei ona i ai muamua, o le tele o meaʻai ma se olaga e le taua.

O le le lelei o le faʻaaoga soo o fualaau faasaina o faafitauli faʻalesoifua maloloina, lea e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o faʻafitauli le lelei:

  1. Vomiting, nausea ma isi faʻamaʻi vailaʻau,
  2. Vaʻaia ma le manava o le manava,
  3. Manua o le uamea i le gutu
  4. Faʻasologa taimi
  5. E masani ona mafua ai le atinaʻeina o le anemia i le B12 le lava.

Tuua Lau Faamatalaga