Hirudotherapy mo le maʻisuka: pe faʻafefea ona togafitia i le vaʻai

E ui lava i le atinaʻe malosi o vailaau faʻaonapo nei ma le faʻaalia o auala eseese o togafitiga, o le hirudotherapy mo le maʻisuka o loʻo tumau pea le manaʻo ma e iai ni faʻamatalaga lelei mai fomaʻi. E masani lava, o se fomaʻi e iai le faʻamaʻi 2 e tuʻuina atu ai se tagata e maua i le maʻisuka mo se faʻatulagaga faapena. Pe fesoasoani lenei togafitiga, e mafai ona faʻaaogaina pe afai ei ai se tagata e 1 le maʻisuka ma o fea e tatau ona ou alu i ai?

O le manatu autu o le "hirudotherapy" ei ai le faa-Latina, i le faaliliuga o lona uiga "togafitiga ma lago." E taua le malamalama o le togafitiga o se faʻamaʻi faapitoa e mafai ona faatagaina naʻo le fesoasoani a le fomaʻi faapitoa, o lea e tatau ai ona e iloa o latou eseesega mai anufe masani.

O lanu mai le maʻisuka o loʻo i ai se liʻo sugu, lea o loʻo i luga o le ulu. O le anufe ua i ai se foliga lautele, o se pea o lanu samasama laititi vavalalata ile tino. I tua, o le eria e ufiufi i le mumu, olive lanumeamata, uliuli po o le enaena. O le togafitiga faʻaleagaina o le ulu atu i totonu o le toto o le tagata e ala atu i vaovao o le hirudin, lea e faʻagesegeseina ai le faagasologa o lona faʻasologa.

Faʻafefea ma le mea e tuʻu ai le lago

Lisi i le maʻisuka ma isi faʻamaʻi e tatau ona i ai le matua o le matua, o lona uiga, o tupulaga laiti poʻo anufe mo lenei mea atonu e le aoga. O le mamafa o se tasi o le ufi e masani lava 1-5 g. E manaʻomia ona teuina i totonu o se ipu tioata, fagu tioata poʻo se isi atigipusa e sasaa ai le vai masani, ao le vevela o le vai e tatau ona vevela.

Aʻo leʻi oʻo ile laumei mo le maʻisuka poʻo se isi faʻamaʻi, e tatau ona siaki anufe. O faitotoʻa uma e faʻaaogaina mo togafitiga faafomaʻi ua i ai foliga vaaia lelei. E masani lava ona siakiina e ala i le tigāina o le tino i se mea e le taua tele - e tatau ona tali atu le uila i le paʻi i le faʻamalosi. E tatau foi ona fou, o lona uiga, e le o tumu i le toto.

Aʻo leʻi amataina le faʻataʻitaʻiga, o vaega uma o le paʻu o le paʻu o loʻo faʻaaogaina i se meafaigaluega faapitoa. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaoga se mea mama e le mama, a leai o le a le pipii le uila i le tino. Ina ia faafaigofie le togafitiga, o nisi taimi o suavai suamalie poo le siva e faʻaaogaina i vaega o le paʻu.

Afai ei ai le lauulu i luga o le paʻu, e tatau ona aveeseina. O Hirudotherapy mo le maʻisuka o loʻo faia i totonu o le fanua o tulaga faʻapitoa faʻalauiloa. E faʻatagaina le tuʻuina o lago i pito i tafatafa o veins vaaia, gaʻo uʻamea ma isi toto toto. E aofia ai e leʻo tuʻuina i luga o le paʻu mafiafia foliga.

  1. Mo le faʻaogaina ma le faatumauina o le gaioiga, e tuʻuina ai ni filo i ni siaki eseese. E tele taimi e faʻaaogaina ai se vailaʻau faʻalaʻau tele mo nei faʻamoemoega, lea e vavaeeseina ai le pito i luga. E tuʻuina le pito i totonu, pe a maeʻa ona tuʻuina atu lea o le satini poʻo le suʻega faʻataʻitaʻi i le itu o le paʻu. O le isi, ia faʻamalosi i luga o le piston e fesoasoani ai i le anufe susu i le mea e manaʻo ai.
  2. Afai e faʻamalieina le taula, o le a faʻaalia ai gaioiga e pei o le galu. A maeʻa ona latou iloa lenei mea, latou te tuʻuina se fasi mama i lalo o le uila.
  3. E taua tele le faʻataunuʻuina o le faʻataʻitaʻiga i lalo o tulaga faʻamaonia. Togafitiga o le maʻisuka ma le hirudotherapy e faia i totonu o se potu faʻapitoa e faʻaaoga ai totigilima maʻaleʻale.
  4. O le tasi sauniga e masani lava e 5-40 minute, e fuafua i fautuaga a le fomaʻi ma le nofoaga o le lago. I le taimi o le tasi togafitiga togafitiga, ua faatagaina e tuu mai le 1 i le 10 iva i le taimi lava e tasi. E masani lava ona amata i se aofaiga maualalo, faʻaopoopoina i faʻatonuga mulimuli ane i le fautuaga fautuaina.
  5. A uma ona tumu le toto i le toto, o le a mou ese atu lava ia. O manua laiti e tumau i le nofoaga o anufe. O se taʻavale e pa'ū pe a maeʻa se togafitiga faʻapitoa e tuʻuina i totonu o se fagu vai vai.

E tatau ona manatuaina e leai se mea e mafai ona e vavae ese ai filo mai le paʻu, e mafai ona afaina ai le paʻu ma mafua ai le gasegase ogaoga. Ina ia mafai ona alu ese le anufe, afai e alu le taimi, o le ulu o le vai e faʻafeinu i vai masima.

E tatau ona e saunia mo le mea moni o manua pe a uma le faʻalavelave ona paʻu mo se taimi faapitoa ona o le gaioiga o le valea, lea e manatu e masani. Mo lenei mafuaʻaga, e tatau ona tuʻuina atu i le tagata gasegase se ofu e le faʻamalositino ina ia le aʻafia ai le manua i manua.

Afai e manaʻomia, pe a maeʻa se taimi e faʻaaogaina se isi lavalava, o le mea tuai e tumau i le tino. O le faʻataʻitaʻiga o le hirudotherapy e mafai ona faia i totonu o le lima aso.

I le togafitiga o faʻamaʻi eseese, e na o ni nofoaga faapitoa e tuʻu ai lago, ae o le manava, vae ma le ua le faʻaaogaina mo le faʻaalia. A le o lea, o le mea e fai ai le mea na tupu ua mumu, e mago ma fufula.

I le aso muamua e te le manaʻomia le tuʻuina atu o le tele o lekeni e mafai ona mafai ai i le faʻamoemoe o le mauaina o le sili ona lelei ma le vave faʻamalolo. O le le tausisia o fautuaga a fomaʻi e mafai ona mafua ai le solia o le tafe o le toto i totonu o toto toto, o le oso malosi o le toto, o le ulu, o le lagona o vaivaiga, le mautonu.

E masani lava, o le togafitiga e amata i le 1, o loʻo faʻapipiʻi i le coccyx, i le aso lona lua e faʻamalosia ai le taualumaga.

E faʻapefea ona sauniuni mo le uluaʻi sauniga o le hirudotherapy?

E taua le manatuaina o lago o ni tagata agavaivai lelei, e ui lava i lo latou foliga faʻafefe. Latou te nofouta i mea manogi, o lea aua nei faʻaaogaina mea manogi i le lua i le tolu aso aʻo leʻi amataina le vasega.

I le aso o le faʻataʻitaʻiga, 'aua le faʻaalu se vai, aua nei faʻaoga fasimoli, tuʻuina le sikaleti ma le ava malosi. E sili le faʻaalu i le taeao ma faʻatulaga oe lava mo le toe faʻaleleia.

E faʻafefea ona alu se sauniga faʻataʻitaʻiga?

Tasi le togafitiga ma lago e ave mai le afa itula i le lua itula. E tuʻuina e le fomaʻi le maʻi i lona manava poʻo tua, ona togafitia lea o le vaega ole manaʻoga ma se vailaau antibacterial e fufulu ese ai mea manogi ma faʻaleagaina siama. A maeʻa ona maua mai ni uʻu (5-10 ml o le toto), o le fomai o le a aveesea i latou mai le tino.

I nisi o eria, e mafai ona gaogao faailoga, e tatau ona ufiufi i se faʻasusu poʻo se fusi.

Faʻalogo! O le falemaʻi e tatau ona i ai se tagata agavaa faapitoa mo le tausiga o le tino e faapitoa i le togafitia o lago. Saili se tagata poto faapitoa e aloese mai le le lelei o taunuuga o le hirudotherapy - maʻila, tiga, siama.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e le o le inisalini e faʻalagolago i le laʻau o loʻo tuʻuina i:

  • pelvic region, i le pito i luga o le coccyx ('afa 17-26),
  • itulagi o le vaeluala, i le va o le 11 ma le 12th vertebrae (vaega 8-16),
  • ate o le ate (vaega 3-7),
  • xiphoid eria (vaega 27),
  • le vaʻa i le va o ivi i le itu taumatau ma le agavale ('afa 1 ma le 2).

Fuafuaga o lago mo le maʻisuka ituaiga 2

O le uila e tuʻuina i totonu ole suʻega suʻega poʻo ni faʻauʻu ma se isu tipi ma faataatia i vaega filifilia. E mafai ona faia mai ni nai sekone i le lua i le tolu minute seʻia oʻo lava i le mea o loʻo tu ai le taulaʻi i le nofoaga ua filifilia. Taumafai e malolo ma faʻafeiloaʻi i se togafitiga lelei.

I nai uluai laasaga, e mafai ona totoina le lua i le fa lago i luga o le tino. O le togafitiga e faʻavaeina e le fomaʻi e faʻatatau i le maʻi o le maʻi. E mafai ona faia mai le lima i le sefulu faiga. O le tau mo le tasi vasega o le hirudotherapy i le 2018 e mai le 1700 rubles.

E faapefea ona fesoasoani le lago i le maʻisuka?

O le Hirudotherapy o loʻo faʻamautuina muamua ina ia faatumauina le soifua maloloina o le tagata i taimi o togafitiga autu. Mai le maʻisuka ituaiga 2, o mata ma vae e muamua ona mafatia. Faʻatasi ma le ogaoga o le hyperglycemia, o loʻo maʻi le gasegase i le galala tele, vavao, vaʻaia le vaʻavaʻai, vaivaiga, toso, paʻu mamafa. Ina ia aloese mai na taunuuga, e faʻaaogaina lago. O latou fuluvaʻai o loʻo i ai vailaʻau faapitoa ma enzymes e fesoasoani ai i le faʻaʻailoga o le maʻisuka:

  • hirudin - faʻamalosi toto toto,
  • destabilase - o se enzyme e faʻamaepe ai le toto na uʻuina,
  • apyrase - o se enzyme lea e faʻaleleia ai lagona o sela i le kulukose,
  • vailaʻau o le histamine faʻaitiitia le toto toto, faʻaosofia le faʻaogaina o le tino, i ai se aafiaga e sili ona leaga, aveese toxins mai le toto,
  • agelase - O se enzyme e fausia ai capillaries e faʻaleleia ai le toto.

Hirudotherapy e faʻamaonia ai faʻamaoniga mo le maʻisuka ituaiga 2

Faatasi ai ma mea lelei uma o le togafiti, o lea, pei o le tele o isi togafitiga faafomaʻi, ua i ai le faʻasaʻo. E aofia ai:

  • maʻitaga
  • faaitiitia le tui toto,
  • toto maualuga
  • anaemia
  • oncology.

O Hirudotherapy mo le tele o tausaga ua faʻaaogaina ma le faʻaaogaina e avea o se meafaigaluega faaopoopo i le vaega autu o togafitiga mo le maʻisuka. Mo lenei faiga e manuia ai, mulimuli i ni nai fautuaga faigofie.

  1. Faia ma le faʻaalia le filifiliga a se falemaʻi ma se fomaʻi faapitoa-tagata faʻalogo. Lagona le saoloto e fesili atu i le kesi i luma mo nuances. O se fomaʻi atamai o le a taliina ma le atamai au fesili ma tusi i luga le fuafuaga saʻo togafitiga.
  2. Faʻapena tatau ona sauniuni mo le faʻataʻitaʻiga muamua: aua e te faʻaaogaina gels manogi, fasimoli, ma mea manogi. Aua le inuina ava malosi pe ulaula i le aso o le faʻatulagaga.
  3. O se uiga mautinoa e taua tele. A o faagasolo, aua e te popole, mafaufau e uiga i se mea manaia, aua e te fefe i lago.
  • O loʻu igoa o Andrey, ua ou maʻisuka mo le silia ma le 35 tausaga. Faafetai mo lou asiasi atu i laʻu saite. Diabei e uiga i le fesoasoani i tagata e maua i le maʻisuka.

    Ou te tusia tala e uiga i faʻamaʻi eseese ma fautuaina oe lava i tagata i Moscow o loʻo manaʻomia le fesoasoani, aua i le sili atu o le tele o tausaga o loʻu olaga na ou vaaia ai le tele o mea mai ou lava aafiaga, na ou taumafai ai i le tele o auala ma vailaʻau. O lenei tausaga 2019, o loʻo faʻalauteleina le tekinolosi, e le iloa e tagata le tele o mea na faia i le taimi mo le olaga fiafia o le maʻisuka, o lea na ou maua ai laʻu sini ma fesoasoani i tagata e maua i le maʻisuka, i le mamao e mafai ai, ola faigofie ma fiafia.

    O Hirudotherapy o le ...

    O togafitiga a Leech - hirudotherapy - na faʻaaogaina e fomaʻi i le lima afe tausaga talu ai. Faatasi ai ma le atinaʻeina o vailaʻau faʻasoifua, ua galo ai lenei metotia. Ae o le tele o faʻafitauli pe a maeʻa se fualaau oona e faʻamalosi ai le au saienitisi e toe tepa i tua ma toe manatua ni auala le talafeagai.

    O Hirudotherapy i le asō o se tasi lea o auala alualu i luma o togafitiga faʻaonapōnei, o loʻo faʻateleina lona lauiloa, ma o lona aoga ua faʻamaonia le saienisi.

    O le autu o le metotia e pei ona taua i lalo: o le tagata tomai faapitoa e totoina ni fiva i luga o le tino o le tagata maʻi, lea e susu ma amata ona inuina le toto. A mavae se taimi faapitoa e aveeseina.

    Hirudotherapy - togafitiga ma lago - ua faʻaaogaina i le togafitiga o le tele o faʻamaʻi, e aofia ai le maʻisuka ituaiga 2

    Ae i le manino uma, o loʻo i ai tulafono faʻapitoa o le hirudotherapy:

      e mafai ona e faʻaaogaina na o ni fomaʻi faapitoa faafomai,

    I totonu o Europa ma Rusia, o lenei tulafono e matuā tausisia lava, aʻo i Aferika, Asia ma Amerika, o isi ituaiga o uila e masani ona faʻaaogaina.

    Faailoga mo le tofiga

    Sa faʻamaonia e le au saienitisi le aoga atoatoa o le hirudotherapy mo le maʻisuka ituaiga 2 (e le o le inisalini). O lenei togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 1 (o le insulin-dependent) e naʻo mo faamoemoega faasaienisi ma e le faaaogaina i faiga masani.

    E taua foi le manatuaina o le togafiti o le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaaogaina faatasi ma isi vailaʻau ma e le mafai ona suia le faʻaaogaina o fualaau, talu ai o lenei auala e le faʻamalolo ai tagata mamaʻi, ae na o le faʻaleleia lelei o latou tulaga, e puipuia ai le atinaʻeina o faʻafitauli.

    Togafitiga o togafitiga

    O le toʻatele e talitonu o le aoga autu o lago o le fausiaina lea o le toto, ae o le totofatuina e mafai ona faia i isi auala. Ae o le taua tele o nei meaola ola e eseese: faʻatasi ai ma le gaʻo, o le selu e faʻaaogaina ai le tele o enzymes o meaola, tulaga ese i le tuufaatasiga, i totonu o le toto o se tagata, faapea foi ma se mea e pei o insulin.

    E mafai ona toe faʻaaogaina i lalo o le suʻesuʻega, ae na latou "oti," o lona uiga, e leai ni a latou meaola ma e leai se aafiaga i tagata.

    suega toto mo le suka "w> Faamolemole ia matau o le hirudotherapy o se metotia o togafitiga, o lea e le tatau ai ona e lafoaia le togafitiga autu, aemaise lava mo le maʻisuka

    I le maʻisuka ituaiga 2, o se mea e pei o se "ola ola," e amataina ia ituaiga o gaioiga:

    • Faʻasalalau le faʻamalosi,
    • faʻaagaoioia le polokalama faʻafesoʻotaʻi
    • faʻaleleia le faʻafouina ma faʻaleleia meaʻai,
    • faʻaitiitia le toto suka
    • faaleagaina le "leaga" cholesterol,
    • e puipuia ai oso i le toto,
    • faataapeina le toto ma o le a taofia le fausia o se mea fou,
    • toe faaolaolaina galuega a le vascular system,
    • toe faʻafoisia tulafono faatonutonu popole, ma taofi ai suiga fesuiaiga--dystrophic i nega o gaioiga.

    O se taunuuga, o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ua maeʻa i le 2-3 aso talu ona mavae le uluaʻi sauniga e lagona suiga i le tulaga masani: o le fiaʻai ma le moe e faʻaleleia atili, lagona ma le faʻatupulaia o le malosi. Ina ua maeʻa le atoaga o le poto masani, sa taʻua e fomaʻi e faapea e le maualuga le suka i luga aʻe o le 6, o le a faʻaleleia atili le faʻalelei, e le toe i ai le edema, e faʻamalolo i lalo vae o le tino. I nisi tulaga, o lago na taofia ai le atinaʻeina o le galanrene vae, faʻasaʻo ai le maʻisuka mai le le atoatoa. E iai foi se aafiaga lelei o le gau o le mamafa i le masani, lea e taua tele mo le gasegase o le maʻisuka.

    Faʻailoga ma faʻamaoniga talafeagai

    I le ituaiga 2 o le maʻisuka, o le hirudotherapy e tatau ona faatonuina e na o se endocrinologist pe a uma ona suʻe atoa le maʻi. O lenei metotia e itiiti lava le faʻamaonia:

    • oncology
    • hemophilia
    • taimi faʻavalea i fafine,
    • ogaoga o le anemia poo le faʻamalosi (toto maualalo maualalo),
    • o le i ai o se paiotia cardiac,
    • ogaoga o le fatu poʻo le taia,
    • tamaiti ei lalo o le 12 tausaga.

    O nisi taimi ei ai le allergy i le lago, o lona uiga, o le tino mo nisi mafuaaga e le taliaina a latou enzymes. Ae o sea mea moni e seasea lava ona tupu.

    E tatau ona muamua feutagai ma lau fomaʻi ma ia faia se suʻega atoa

    Fai mai tagata faapitoa o le hirudotherapy e solia i le maitaga. Ae i le tele o falemaʻi Europa, o loʻo faʻaogaina ai ni vailaʻau faʻafailele e togafitia ai fafine o loʻo tauaveina se tamaititi, ma faʻamalamalamaina lenei mea e ala i le mea moni e le o faʻatagaina i le taimi lenei.

    O le manua o se urose e alu ai se manua i luga o le tino, lea e sili ona faʻamalolo e aunoa ma se siaki i ni nai masina. Ae o nisi tagata o le ai ai pea ni maʻila paʻepaʻe paʻepaʻe i le mea e gaoia ai. E faʻalagolago i uiga taʻitasi o le tino.

    A maeʻa le vasega, faʻavalea le vevela, vaivaiga, maʻi vevela, gasegase ogaoga e mafai ona tutupu - o nei mea uma o taunuuga o ni mea e le tatau ona filifilia o lago poʻo le tele o latou.

    E faʻapefea ona avea le hirudotherapy mo le maʻisuka ituaiga 2

    Togafitiga e amata i se 10 minute minute, ma na o le 1 le tauvaga i vaega taʻitasi o le ola. Ona faasolosolo malie lea o le taimi o le vasega, ma aumaia i le 40-60 minute, mai le 3 i le 7-10 lela ua uma ona totoina. O le filifiliga o le togafitiga e faʻalagolago i le tulaga o le maʻi, le tali a lona tino i togafitiga.

    O le vaega o loʻo nofo ai le uila e muamua faʻamamaina i le fulufulu mamoe ua faʻafefeteina i se mea le lelei, a leai o le anu o le a na ona mumusu e inu le toto. Mo le faigofie, o le lauulu e aveesea mai lenei nofoaga.

    I le faaiuga o le faʻataʻitaʻiga, e muta le toʻatasi, o nisi taimi e aveeseina e ala i le lafo muamua o le ava poʻo le sua masima.

    Taua! Faʻasalaga faʻamalosi le vevela mai le paʻu e matua faasaina.

    A maeʻa le gasegase, e maʻi le manua mo sina taimi, o lea e togafitia ma ufiufiina i se fusi poʻo se mea faʻapitoa faapitoa.

    E taua tele le tuʻu saʻo o laumei, o lea e sili ai le faʻafesoʻotaʻi se tagata poto faapitoa

    I le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka, o loʻo faʻaaogaina le fuafuaga o loʻo i lalo:

    • vaega o le afaina - o le pito sili ona maualuga o le coccyx ma le sacrum,
    • vertebral axis - i le va o le vertebrae thoracic 11 ma le 12, i le va o le 12 thoracic ma le 1 verbarbra lumbar,
    • i totonu o le fatafata - le pito i lalo o le sternum (xiphoid process) ma i se nofoaga e 3-4 cm i lalo,
    • i le ate - le pito i lalo o le fatafata.

    O faʻagasologa e faia faʻaauau 2 taimi i le vaiaso mo le 1-1.5 masina. O le vasega lona lua e faʻatagaina e le sili atu nai lo le ono masina mulimuli ane.

    Patient Reviews

    E mautinoa lava e le mafai ona toe maua mai le maʻisuka i na o le lago, ae o togafitiga faʻapitoa, o le hirudotherapy ei ai lona aafiaga lelei i le tino o le maʻi ma le maʻisuka. O le mea lea, endocrinologists fautuaina le faʻaaogaina o lago, ae aua neʻi galo e uiga i le auala autu o togafitiga.

    Crox

    I le togafitia o se faʻamaʻi faapitoa ma le lago, tatou te le masalomia pe faapefea ona tatou aoga i le tino atoa. O se mea e mafai ona maitauina i le taimi lava lea: moe, manaʻo fia lelei, faʻaleleia lagona. Ma o se mea o loʻo natia loloto: o le metabolism e faʻasolosolo lelei, ua faʻagaoioia le polokalama puipuia. E le gata i lea, o le tele o faʻamaʻi o toto toto, toto, ma le faʻaogaina o feʻau e "taofia i totonu o le pupu". O le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le toto o loʻo faʻaalia foi. Ole lauiloa o Leech o se "fale gaosi falemaʻi," ma maua ai se paleni paleni o meaola o le ola maloloina, o loʻo i ai se aafiaga tele i tagata. O le taunuuga o le faamaloloina ma le toe faafouina o le tino. O tagata ua amata togafitiga ma se tagata hirudotherapist e masani ona fefefe i le leiloa o le tele o le toto. E le tatau ona e fefe i lenei mea, aua o le mea moni, e le o le toto, ae o le pipisi o le lymph, ua faasaʻolotoina mai le manua na tuua e se tauva. O se taunuuga o le umi o le gasegase o le lymph (5-6 itula), o le okeni fulafula o le tino e mauaina se foliga masani ma le tele. O laʻau e faʻaaogaina i togafitiga o faʻamaʻi eseese. Pau lava le faʻamavaega faʻamaonia i le latou faʻamaumauga o le le atoatoa o le tino o le toto toto (hemophilia). E le manaʻomia le togafitigaina o le uila ma le taimi o le maitaga. E le seasea lava le le faʻaaloalo.

    Katyusha Vorobyova

    http://diabet-forum.ru/oslozhneniya-pri-saharnom-diabete/484-girudoterapiya-i-saharnyi-diabet.html

    A maeʻa togafitiga, o le toʻatele o tagata fiafia o le hirudotherapy. Faʻapitoa: o le aʻafiaga e lagonaina i le taimi lava lea ma e tele ni nai masina. Le lelei: e le mo i latou oe, e ala i le natura, le fefe i luma o nei meaola.

    laska35

    http://otzovik.com/review_98338.html

    Na ia faamaeaina le vasega ia Ianuari-Fepuari. Pe a maeʻa ona vaʻaia e le selu ni suiga. E le mo le lelei poʻo le leaga.

    Sanya

    http://www.babyplan.ru/blog/72087/entry-172132-vopros-pro-girudoterapiyu/#ixzz4RgqEBLjQ

    O le a le faʻataʻitaʻiga

    Faaliliu mai le gagana Latina, o le upu "hirudotherapy" e pei o le "togafitiga ma lago." Mai lenei mea ua maeʻa ona manino pe o le a tonu (poʻo le o ai) o loʻo faʻaaogaina e avea o se sui sooupu.

    E masani lava, e le o ituaiga uma o anufe nei e talafeagai mo togafitiga faafomaʻi, ae na o ni fomaʻi faʻamaonia manino. Ina ia aua nei fenumiaia i latou ma isi sui o lenei vaega, e tatau ona e iloa ni eseesega:

    1. I luga o le ulu vaega o le uila o loʻo i ai se liʻo suʻi e aofia ai ipu inu.
    2. E i ai le tino o le uʻamea.
    3. E lua ni lanu lanu samasama o loʻo tafe faʻatasi ma le pito i luga o loʻo vaaia i le tino. Le lanu o le taʻavale e le faʻafefe.
    4. E mafai ona valivali le vaega o le uʻamea i le lanu enaena, olive lanumeamata, uliuli poʻo le mumu.

    O vavao o loo i luga o le uila e maua ai se mea faapitoa e taua o le "hirudin". Pe a ulu atu i le toto o le tagata na afaina, e faʻagesegeseina ai lona faʻatonuga.

    Auala e fai ai le hirudotherapy

    E sili ona lelei le vaʻavaʻai vaeluagalemu mo lenei faiga, o lona uiga, e le tatau ona laʻititi, ae le o matua. E tofu le fomaʻi ma le fua o le tasi i le lima kalama. E tatau ona teuina i totonu o pusa (tioata poʻo ipu) tuʻu i vai masani i le vevela o le potu.

    Aʻo leʻi togafitia le lago, e tatau ona siaki ma iloilo lo latou tulaga. E tatau ona latou foliga lelei, e le inu i le toto, ma afai e fai sina siʻosiʻomaga i le tino o se uʻamea ma se mea e le o se mea, e tatau ona faʻavaivai i le tali.

    Aʻo leʻi tuʻuina le lago i le tagata gasegase, e tatau ona faʻapipiʻi na nofoaga i le tino o le a tuʻu ai i latou. E faʻaaogaina se fufulu le manogi mo le togafitiga, aua a faʻapea o le a le mafai e le matamuli ona musu e suʻe. Ina ia amata vave lenei faagasologa, o le paʻu o le paʻu e mafai ona fufulu ese i le sua suamalie po o le siva. E tatau ona ave muamua le lauulu o le paʻu.

    O fea e tuʻu ai fomaʻi

    Mo nei faʻamoemoega, o nisi o mea e faʻaaogā ai le faʻaogaina o meaola faʻaalia e iloga. E faasaina ona tuu nei anufe i luga o vaega o paʻu mafiafia, i luga o foliga, ma i nofoaga foi e vavalalata ai toto toto (carotid artery, veins vaaia tele, ma isi).

    Aʻo leʻi tuʻuina se uila, e sili ona lelei le tuʻuina o le paipa muamua. I nisi tulaga, e faʻaaogaina e fomaʻi tui masani mo lenei faʻamoemoe e ala i le aveeseina o le nila ma tipi ese le vaega pito i luga mai ia latou aʻo leʻi amataina. E muamua tuʻuina le uʻamea i totonu o se suʻe suʻega poʻo le tuila, ona faʻaleleia ai lea o le koneteina ma lona matala i le mea e manaʻomia ona totōina.

    Ma, i le tulaga o le faʻaaogaina o se tuila, e tatau ona faʻaauau i luga o le piston ina ia mafai ai ona faʻataunuʻuina le uila i le nofoaga o loʻo manaʻomia. Ina ia iloilo pe na suʻe le palasi i le lelei poʻo le leaga, e mafai ona e vaʻai. Afai e alu uma mea uma e pei ona tatau ai, ma faʻamautu lelei le taula, o le ulu o le anufe o le a maua ai gaioiga e pei o le galu.

    A maeʻa ona faʻapipiʻiina i lalo o le uila, e tatau ona e tuʻuina se fasi mama mama. O le faagasologa atoa o le hirudothpypy e tatau ona faia i totonu o se siosiomaga ua le atoatoa. O mea uma lava e tatau ona faia i se potu mamā ma lelei (uarota), ma e tatau i tagata fomaʻi ona faʻaaoga totoa lima totino e le faʻaaoga.

    E tasi le sauniga i le taimi e mafai ona tumau mai le lima i le fasefulu minute. E faʻalagolago i le nofoaga na tuʻuina i ai anu, faʻapea foʻi ma faʻamatalaga avanoa mo lenei auala o togafitiga.

    I le taimi e tasi, e mafai ona e faʻapipiʻi mai le 1 i le 10 lago. Muamua e tatau lava ona e faʻaaoga se vaega itiiti, ma i isi sauniga, ia faʻagasolo malie ona aumaia i le mea e tatau ai.

    I le vaega o le mai, e tumau pea se manua itiiti i luga o le paʻu, ma e vavaeʻeseʻesea e le uʻamea ona o le tino ua tumu i le toto. A maeʻa le faʻagasologa, e tatau ona tuʻu le parasi i totonu o se fagu vai.

    O le manuʻa e mafai ona maligi mo sina taimi pe a maeʻa togafitiga. E masani lava ma e tatau ona e saunia mo lea mea. O lenei mafuaʻaga ona o le aʻafiaga o le hirudin, e pei ona taʻua i luga.

    Ina ia puipuia le mai i le ulufale atu i le manua, pe a maeʻa le paʻu, e tatau ona faʻaaogaina se ofu e le faʻamaonia i luga o le nofoaga o loʻo faʻaalia. A maeʻa, pe a talafeagai ai, e mafai ona e faʻaopopo ni laei faʻapitoa poʻo ni vailaʻau faʻaoga, ae e le tatau ona aveese le mea tuai. O le faʻatonuga lona lua e mafai ona faʻatinoina e leʻi muamua atu i le lima aso mulimuli ane. E mafai ona fai mai o lago o se ituaiga o togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2 ma togafitiga faʻasalalau ma o le a saʻo lenei mea.

    O ai e mafai ona faʻaaoga le hirudotherapy

    I le taimi nei, o togafitiga ma laei o loʻo i ai faʻamatalaga nei mo le faʻaaoga:

    • hypertensive heart disease,
    • ituaiga 2 maʻisuka, faapea foi le puipuia o ona faafitauli,
    • veinsose veinsose,
    • togafiti
    • atherosclerosis
    • faʻasolosolo totolo
    • siama fatu fatu
    • faʻaleagaina o le myocardial
    • taunuuga o se paʻu,
    • malamatika
    • togafitiga faʻaleagaina i le faʻalavelave faʻalavelave: sciatica, faʻalavelave moe, neuritis, neurosis, ulu o le ulu, neuralgia, epilepsy, faʻalavelave faʻalavelave i le tino,
    • maʻi mata: glaucoma, maʻi ma manua, keratitis,
    • vaega o le cosmetology: tau o le cellulite, o le resinption o le siʻosiʻomaga, o le faʻafefeteina, faʻasolosolo le soifua matua, resorption o le hematogenes pe a uma le taotoga,
    • paʻu o le paʻu: siama, furunculosis, eczema, psoriasis, neurodermatitis,
    • afaina o gasegase oona: gastritis, cholecystitis, pancreatitis, colitis, duodenitis, uiga o le faamaʻi, siama,
    • faafitauli gynecological: afaina, afaina o ovaries, uterine fibroids, colpitis,
    • i le togafitiga faʻatasi ma le prostate adenoma, maualalo le fanau mai, urolithiasis, prostatitis.

    O ai e faʻasaina ona togafitia i le vaʻai

    E ui lava i le mea moni o loʻo i ai le tele o faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o le hirudotherapy, ae le o faʻamaʻi uma lava e mafai ona faʻaogaina togafitiga anamua. E le gata i lea, faatasi ai ma le tele o faʻamaʻi ma tulaga faʻaleagaina, e matua faasaina lava ona togafitia i le vaʻaia. Contraindications e aofia ai:

    1. hemophilia
    2. maʻitaga
    3. se tulaga laititi o le stroke,
    4. ituaiga ogaoga o le ania,
    5. faʻamalosi pea
    6. fomai diamorrhagic,
    7. leukemia
    8. lagona taitoatasi i vaega o le ulavavale,
    9. gaioiga mamafa o le faʻaleagaina o le myocardial,
    10. maʻi leaga
    11. faʻapipiʻi le pacemaker,
    12. aso faʻataʻitaʻi i fafine
    13. tamaiti ei lalo o le 12 tausaga.

    Hirudotherapy mo le maʻisuka

    O maʻi e maua ai lenei siama e tatau ona manatua o lago e le mafai ona laveaʻiina atoa se tagata mai lenei faʻamaʻi, ma, ioe, e le o se mea e suitulaga ai mo togafitiga fualaau faʻataʻitaʻi e faʻaaogā ai vailaʻau faʻasolosolo masani poʻo insulin.

    Ma le isi, aua nei galo e uiga i le oti ma le faaletino. Na o fua uma o loʻo i luga ole faʻatasi o le a mafai ai ona e tetee atu i le faʻamaʻi, faatumauina tulaga masani o le suka toto ma ola i se olaga atoa.

    Hirudotherapy o se auala lona lua o le togafitiga ma afai e faʻaaoga saʻo ma faʻatalanoa e tagata tomai faapitoa, o le a sili atu le faʻaleleia atili o le pulea o le maʻisuka ma le ala o le maʻisuka. Togafitiga ma le lago e mafai ona faia i naʻo le taimi autu, o lona uiga, faavae, togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2.

    O le aoga lelei o lenei togafitiga o le faʻaaogaina o le faʻaogaina o le gaioiga i luga o le nofoaga o le suʻeina o le uila, lea e faʻaitiitia ai le vevela vevesi. E le gata i lea, o gaioiga uma o malosiaga e amata ona sili atu ona lelei le tafe i le tino.

    Afai e te faʻapipiʻi se uila i le eria o le falemaʻi malosi, ona iai lea o se toe faʻaleleia o le malosi o le malosiaga. I se isi itu, e talitutusa lenei ma le auala e aafia ai le tino o le tagata i le mafaufauga (acupuncture).

    I se isi faaupuga, o le matai e taʻalo i le vaega o se nila ola. O se faʻaopoopoga faʻaopoopo, o le taimi lea o le a faʻapena le tino i le taimi o le vasega.

    Aʻo faagasolo le faʻagasologa, e faʻataʻapeʻa e le uila se aofaiga tele o meaola faʻasolosolo i totonu o le toto o se tagata, e maua ai se faʻalavelave faʻapitoa i le tino. E le gata i lea, i le maʻisuka, o le hirudotherapy e fesoasoani i le faʻasaʻoina o metabolic processes, faʻaleleia le gaioiga o le pito o le endocrine e ala i le faaosofia o toto toto.

    O le vailaau o le vailaau e aofia ai mea faapitoa e pei o le inisalini. O lenei mea o loʻo faamatalaina ai le taua o le hirudotherapy mo le maʻisuka. I le taimi muamua i le maʻisuka, o le gutu o le gutu e faʻaitiitia ai le kulukose toto.

    O aʻafiaga o le hirudotherapy mo le maʻisuka:

    • faatulagaina masani o le toto,
    • gaioiga o le antithrombotic
    • faʻatoaagaina o le puipuiga o le lotoifale ma le faʻatinoga o le tino puipuia o le tino,
    • faaitiitia le maualuga o le "leaga" cholesterol,
    • afaina i le nofoaga o le sogasoga, faapea foi i le tino atoa,
    • toe faʻaleleia o mea e faʻapipiʻi ai ipu mai totonu,
    • resorption of clots toto na faia muamua,
    • faʻaleleia atili o meaʻai gaosi meaʻai,
    • faʻaitiitia le faʻaaliga o le encephalopathy vascular.

    O le taua tele o le hirudotherapy mo le puipuia o faʻafitauli i le maʻisuka ituaiga 2. E moni lava lenei mea mo faʻalavelave e fesoʻotai ma vaʻa toto, aemaise le afaina mai ipu o mata.

    A maeʻa ni nai vasega, e le o faʻamatalaina le retinopathy o le maʻisuka, o le lagona o le vaivai ma le le mautonu i vae e mou atu, o le toto toto e faʻaleleia atili.

    O le faʻaogaina o lago e aoga tele pe afai e togafitia se vae o le maʻisuka. E talitonuina o nei "fomai" e le gata ina faʻagesegese ai faiga faʻaleagaina, ae faʻamalosia ai foi le faʻaleleia o le tino i nofoaga ua faaleagaina, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o le tiga.

    O a 'auʻaunaga o le lago mo le maʻisuka

    Faatasi ai ma lenei faamai, o le sili ona lelei o le taimi o le seti o lelei i nofoaga nei:

    1. I totonu o le vaega o le paʻu - i le pito i luga o le coccyx ma le pito i luga o le fata.
    2. I le eria o le vaʻa - i le va o le sefulutasi ma le 12 tausaga o le vertebrae, faʻapea foʻi ma le va o le sefululua ma le muamua o le vertebrae lumanaʻi i luga o le itu o le vaʻa.
    3. I le togafiti o le togafiti - i luga o le siaki o le sternum, ma le 4 simita i lalo o lenei vaega.
    4. I le ate - i le pito i lalo o le fatafata.

    O le vasega o le hirudotherapy mo le maʻisuka ituaiga 2 e mai i le 7 i le 10 faiga e faia i aso uma e lima. Mo se tasi sauniga, e pei o se tulafono, e tolu lago e faʻaaogaina. O faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o togafitiga e mafai ona faʻatino i le ono ono masina.

    E taua le manatuaina ao le i amataina ia togafitiga, e manaʻomia e le maʻi ona maua fautuaga mai se tagata poto faapitoa. I lenei tulaga, e manaʻomia lona faʻafesoʻotaʻiina o se tagata e finau.

    Faʻatau ma faʻasoa

    O fomaʻi faʻapitoa o se ituaiga faapitoa o vai inu suʻe toto ma maua faailoga nei i fafo:

    • Tasi 1-5 cm,
    • Lanu e uliuli, enaena, lanumeamata lanumeamata,
    • 2 lanu samasama i tua,
    • 3 au
    • 10 mata.

    O mea taumafa o loʻo i lalo o loʻo maua i totonu o latou fulufulu:

    • Hirudin
    • Hyaluronidase,
    • Destabilase
    • Apiraza
    • Orgelase
    • Kininase
    • Talafaasolopito,
    • Bradykinins.

    O le vaega muamua o loʻo i ai le mea sili ona maualuga, e mafua ai ona faʻaitiitia le toto i le nofoaga faʻasaʻo. O isi enzymes e afaina ai le tiga, vevela ma le palasi, thrombosis.

    Ona o le lelei o le mea e mafai ona faʻaaogaina, o le mea e tupu ai le miti e leai se faʻaletonu, e umi se aafiaga i le tino o le maʻi. O ona taunuuga e aofia ai:

    • Faʻaleleia ma le faʻafouina o le toto,
    • Resorption of clots toto,
    • Faamalosia o vaʻa toto.

    O se "fomaʻi masani" e aʻafia ai le vevela, "leaga" vai. E tasi le tagata e mafai ona gauaʻi 15-20 ml.

    I le faaiuga o le sauniga o le hirudotherapy, o le toto e faaauau pea ona togi mo le tele o itula, o lea o le tele o le gau ua faateleina i le 20-30 ml.

    O le faʻaitiitia o le voluma o le suavai o le physiological faʻasalalau e faʻaosofia ai le gaʻo ponaivi, faiga faʻasolosolo i totonu o le tino. O loʻo i ai se faʻamamāina o vaʻa toto mai pusa cholesterol. O faʻamanuiaga o le faʻamamaina o toto ma faʻataʻitaʻiga masani e aofia ai:

    • I le tulafono faatonutonu,
    • I le faʻaleleia atili o uiga taua o le suavai, o le vevesi ma le faʻaleagaina,
    • I faʻatinoga i luga o le vascular system i le nofoaga o le talosaga.

    O tulaga lelei o le hirudotherapy i le tulaga tutusa o ona uiga leaga. E mafai ona tupu:

    1. Faʻateleina le toto.
    2. Faʻaaliga Allergic i fomaʻi faʻamalosi.

    Faatasi ai ma le hemophilia, leukemia, anaemia, tui, tui i totonu ma le toto toto, o le faʻaaogaina o lago o le a faʻaleagaina ai le tulaga o le maʻi. O le taamilosaga, o le maʻitaga, e oʻo i le 13 tausaga le matua, o mea faʻamaʻi e fai ma faʻatagaga mo lona faʻaaogaina.

    O se lanu mumu mumu i luga o le saite o le gaʻo tele ma le ogaoga o le tui, loimata, tiga i mata, sina gutu o le isu: o molimau ia o se tali atu i le gutu o le mata. O le tumau pea o nei faʻamaoniga mo ni nai aso talu ona togafitia togafitiga e fautuaina ai le soloia o isi taimi o le totoina.

    E mafai ona tuʻu ni laumei ma le maʻisuka? Afai tatou te talanoa e uiga i le ituaiga 2 faamaʻi, ona, pei ona faatonuina e le endocrinologist, o ia togafitiga e faʻaaogaina.

    O fea mea e fesoasoani ai le lago i le maʻisuka

    O loʻo matou talanoa e uiga i se gasegase o le tino puipuia o le tino, e mafua mai i le faaitiitia o le ono gasegase o siama i le insulin ma le faateleina o le suka toto mo lenei mafuaaga.

    1. Neuropathy.
    2. Mafuaaga
    3. Macro ma microangiopathy,
    4. Maualuga maualuga

    Faatasi ai ma tulaga maualuga, o mata ma pito i lalo e sili ona afaina ai. Hirudotherapy mo le maʻisuka malosi o le ituaiga lona lua o se tagata faʻasoa i se faʻalavelave o togafitiga o togafiti e faʻafefe ai le hyperglycemia.

    Ina ia ausia le manaʻoga e manaʻomia, e faʻaaogaina ai se anufe mimiti toto i nisi vaega i le tino o le tagata. O le numera o lelei e mafai ona oʻo atu i le 10 fasi vaega i le taimi ma e fuafua i le ogaoga o le faʻamaʻi, faʻapea foʻi ma le gasegase i le gaogao.

    O mea e faʻasolo ai mo le retinopathy o le vaega o le malumalu ma le ua. A maeʻa le 2 vasega, o le tagata maʻi e faʻaleleia atili le faʻaaliga, ua maeʻa ona gase.

    E masani ona afaina ai le tino o le maʻisuka ituaiga o le maʻisuka ituaiga 2. O le faʻasalaina o le toto e taʻitaʻia muamua ai i le edema, ona oʻo ai lea i le necrosis ma le tino o le tino. "O le maʻi suka" o se faailoilo o se inisalini-tutoʻatasi o faʻamaʻi. O le totoina i totonu o le tapuvae e toe faʻafoʻi ai taʻaloga, aveese le valea. Uluai maʻi.

    E le gata e faʻaaogaina lanu i le tino mamai, ae faʻapea foi i isi vaega o le tino ina ia mafai ai ona faʻagaoioia aʻafiaga o meaola ma aafia ai le tino atoa, o lona uiga:

    • I totonu o le vaega ole interscapular,
    • I le ogatotonu o le pusa
    • I le taumatau saʻo,
    • Faatasi ai ma le tui.

    Ina ia faʻaitiitia le mamafa, faʻasaʻo le mamafa, o le vaega o le faʻaaogaina o lago o le vaega o loʻo i luga o le laʻau. Hirudin, e faaopoopo i le vevela o meatotino, faʻaleleia le faʻaitiitia o le insulin, ma faʻaitiitia ai le kulukose o le toto.

    O le mafuaaga o le faateleina o le manava mo le maʻisuka o se va i le filifili o faailoga e ulufale mai i le faiʻai: toto toto - o se lagona o le fiaai. O le glucose e le faʻaaogaina e teuina i foliga o gaʻo, ma foliga mai i le tagata maʻi e manaʻo e 'ai.

    Faʻafetai i le gasegase, meaʻai ma vailaʻau, ua maua le maualuga o le monosaccharide.

    Le faʻaleleia o le toto e faʻaitiitia ai le toto, e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le paʻu ma le fatu fatu. O le le mautonu, ulu o le ulu, le mautonu ma le fula o lima ma vae e alu. Ua faʻaleleia le tulaga o le paʻu ma le lauulu.

    Talosaga faʻaoga

    Aʻo leʻi amataina le hirudotherapy, e tatau i se tagata ona aʻoaʻo ia iloa ma vavaeese ia parakalafa talafeagai mai mea le talafeagai. O laumei ola maloloina ma le fiaai ua i ai se foliga lanu, e aau aau i totonu o le faletupe, tafe ma vave ona gaoioi i luga o se mea faigata. Pe a faʻafesoʻotaʻi ma se mea malosi, latou te toe faʻafesoʻotaʻi, e leai ni mea faʻafefe i le tino.

    Afai e te tuʻu lou alofilima i totonu o le fagu, ona vave tali atu lea o lelei i le mea faitino, pipii atu i ai ma amata ona gase.

    E le talafeagai mo togafitiga togafitiga, o loʻo faʻamaluluina e le toto suckers le leai o se taʻavale i se mea faʻapitoa.

    Le auala e togafitia ai le maʻisuka ma lago, o le a manino lava pe'ā uma ona faʻatalanoa ma se tagata poto faapitoa - o se tagata sosoʻo. E na o ia lava e mafai ona valaʻaulia i tulaga taʻitasi:

    • O fea tonu e faʻaaoga ai
    • E fia vaega e manaʻomia
    • Taimi e faʻaalu ai
    • Numera o vasega
    • Se malologa.

    Fofo faafomai e ola i totonu o se faletupe vai. O anufe o tausaga laiti e sili atu ona talafeagai mo togafitiga: latou te le fiaai ma galulue ao laiti, ae ua tumu i le malosi ma ua i ai le sao, e le pei o le matutua, o mea e le masani ai ma e le malolosi.

    O le tausaga o le toto suckers e leai sona taua tele, talu ai e tatau ona taofiofia le tele o le toto. O tamaiti faʻamalosi e mafai ona sili atu nai lo le mea e tatau ai. O tagata e le mafaʻatinoina o le a itiiti ifo nai lo le mea e manaʻomia mo le togafitiga.

    E sili atu ona faʻapipiʻi le ufiufi i se mafana mafana mafana e togafitia i le vai inu. O vaifofo o loʻo iai ni vaifofo i luga o le paʻu o le tino ma lima e faʻafefe ai, ma o le a le afaina. O le inuina o le ava i le afiafi o le a faia ai le taualumaga e le mafai.

    E le tatau ona i ai ni toto toto tetele i le nofoaga o le gaʻo. E tatau ona filifilia le saite ina ia lava le paʻu. Mo le faigofie, e tuʻuina le uʻamea i se tuilaʻau e mafai ona faʻaaogaina ma se tipi tipi mo le nila. Ona togiina lea ma le faaeteete i fafo i se vaega o le suction muamua. Afai e le suʻe le taua, ona faʻapipiʻiina lea o le vaega o le suauu ua molia ma le suamalie suamalie poʻo le isi toʻalua pe toʻalua e totōina seia oʻo ina tupu le tui.

    O gaioiga e pei o galu o le tino o le totosucker o se faailoga o le faagasologa ua amataina. I le averesi, 20-120 minute e mou atu aʻo leʻi faʻamalo (faalagolago i le tele o anufe), ona paʻu ese ai lea o le paʻu. I nisi o tulaga, o le fomaʻi e aʻafia i le polokalame, faʻapuʻupuʻu le faiga ma ave ese le tagata auai muamua. A maeʻa lena mea, o le a faʻaaogaina le faʻaumatia i se vaifofo.

    E le o faʻaaogaina ni laʻau, aua e mafai ona latou faʻamalosi le hepatitis, HIV ma isi faʻamaʻi toto.

    O le manua e faʻamalolo mai le 2 itula i le aso, e fuafua i le umi o le vasega ma le tui toto. O le fufuluina e sau faʻatasi ma le faʻamamaina ma tumau mai le vaiaso i le 2 pe sili atu. E le mafai ona e fufulu ma auai i faʻamalositino mo ni nai aso pe a maeʻa le faʻatinoga.

    E le tatau ona togafitia siama i siama oona ma fomaʻi, ae tatau ona faia ni tulaga faʻamaonia e ala i le ufiufi o le manua ma se totoa o le cotton i le mea faapipii. Aʻo tatau ai, ia suia laei seia oʻo ina taofi le paʻu o le lymph ma le toto. E mafai ona toe faia se faʻasalaga vave nai lo le 5 aso.

    O le matafaioi o le silasila i vailaau faʻaonapo nei

    O le lautele o "toto suckers" i togafitiga e faatapulaaina. O loʻo faʻamatalaina lenei mea e ala i foliga o latou mataupu, faʻaoga tasi, metotia o togafitiga.

    O lenei ituaiga o meaola o loʻo nofo i vai fou. Ona o le faʻaleagaina o vaitafe ma vaituloto, na mou atu ai mai le natura natura, o lea ua tupu aʻe ai i luga. O falemaʻi e tatau ona i ai tulaga mo le tausiga, ma i falemaʻi - tupe mo le mauaina.

    O le poto faapitoa o le hirudotherapist e le oi totonu o le lisi o matata o inisitituti faafomai. Faʻaauau aʻoaʻoga i luga o se faʻavae totogi i le tulaga o aʻoaʻoga. O isi tagata fomaʻi e leai ni aʻoaʻoga manaʻomia. O nei mafuaʻaga e taofia ai le faʻaaogaina o togafitiga faʻapitoa i togafitiga faʻaonapo nei.

    Le ute o le hirudotherapy

    Hirudotherapy, poʻo togafitiga ma lago, e aofia ai le faʻapipiʻiina o faʻataʻitaʻiga faʻalauiloa ua tupu i tulaga faʻapitoa i nisi vaega o le tino o le tagata. Laua le paʻu ma suʻe fafo 5-15 ml o le toto. E pei o le mumu mūmū mūmū e faʻamalolo mai i manua taitasi pe a maeʻa ona aveese le lili. O le a le latou aafiaga i le tino?

    1. Toe mafaufau. O loʻo tuʻuina atu le lalaga i nofoaga autu o le malosiaga - o laufanua o le reflexogenic, o le aʻafiaga e faʻaosofia ai le gaioiga o totoga talafeagai. E faia e anufe tutusa galuega e pei o ni acupuncture nila.
    2. Mechanical Ona o le faʻaitiitia o le toto, ua faʻagaoioia ai le toto ma le lautele.
    3. Biological I le faagasologa o le susuina o le mumu mūmū i le uʻu, o le suavaia ua faʻasaʻolotoina, lea e ulu atu i le faiga o le toto. O loʻo aofia ai le anoanoai o vaega taua, o mea autu ia:
      • hyaluronidase - o se enzyme faʻatasi ai ma se mea e foia ai, fesoasoani i le togafitiga o maʻila ma faʻafefe,
      • destabilase - o se faʻapotopotoga e tetee i le pipisi o le toto ma faʻasese ai mea oi ai nei,
      • apyrase - o se mea e fesoasoani e faʻaititia le cholesterol,
      • bradykinins - peptide ma aʻafiaga e le faʻamaʻi ma le aʻafia,
      • hirudin - o se enzyme e faʻaitiitia ai le toto ma e iai ni mea antithrombotic,
      • orgelase - o se faʻalapotopotoga lea e faʻavaveina ai le fausiaina o capillaries fou, faʻaleleia le fausaga o puipui o toto toto, ma faʻateleina ai foi le toe faʻaleleia o le edema,
      • kininase o se mea e masani ai,
      • mea e pei o le histamine-o le "faʻaumatia" o vaʻa toto.

    O aoga o le hirudotherapy mo le maʻisuka

    O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e mafua ai le le atoatoa o le tino o le endocrine.

    Faatasi ai ma lenei togafitiga, o vaega uma o le neurohumoral chains e mafatia, e amata mai i le hypothalamus ma faaiu i le pancreas. E i ai se faʻafitauli i le gaosia o hormones e pei o insulin, cortisol, glucagon ma catecholamines.

    O Hirudotherapy mo le maʻisuka e faʻaleleia ai le galuega o meaola uma o le endocrine ona o le faateleina o le toto, faatosinaina o le reflexogenic ma le tafe o meaola. Uiga faʻatusatusa o glucometers Satellite satelite ELTA

    Aisea e tatau ai i se maʻisuka ona suʻe se suʻega faʻamaʻi ma pe faʻapefea ona faʻapipiʻi saʻo?

    O le maliu o le povi i togafitiga o le maʻisuka: o mea aoga, o fualaau o le soifua maloloina. O togafitiga ma lago e aafia ai le tino o tagata maua i le maʻisuka i vaega nei:

    • I le taimi o le gasegase, o le anufe e faʻaaogaina mea e pei o inisalini e fesoasoani e faʻaititia le aofaʻi o le kulukose i totonu o le toto, ma faʻalautele ai le pulelasi o le inisalini e le pancreas,
    • faʻafetai i vaega taua o loʻo i totonu o le vevela, o loʻo faʻaleleia le tulaga o le cardiovascular system - o le mamafa e faʻasalalau ai, ua faʻamamaina ipu ile atherosclerotic plate ma cholesterol,
    • ona o le faateleina o le toto, e maua ai e le masima le tele o meaʻai, o le a mafua ai ona paʻu le edema, ua le toe i ai le numera i pito, e vave ona faʻamalo le maʻi o le paka ("maʻi maʻi suka"),
    • o le malosi o faʻafitauli faʻapitoa e faʻaitiitia - o le puao aʻo leʻi galo mata, faʻaleleia le vaaia o mea vaaia, ma isi,
    • o le malosi o le tiga e faaitiitia.

    A maeʻa se vasega o le hirudotherapy, o tagata e maua i le maʻisuka e maitauina se faʻaleleia atili o le soifua manuia ma lagona, faʻalauteleina o le 'ai ma le malosi o le malosi.

    I taimi o togafitiga, o le faasaʻoina o fualaau e masani lava ona manaʻomia: insulin, hypoglycemic drugs, ma isi.

    Lelei togafitiga o le maʻisuka Leech: uiga o le faʻatinoga

    O le faʻataʻitaʻiga o le hirudotherapy, lea e le mafai ona e faʻaogaina ai mea manogi ma le asu, e pei o lenei:

    1. Lisi o togafitiga e togafitigaina i se vaifofo le lelei. E pei o nofoaga faʻasalalau mo le maʻisuka ua filifilia:
      • pelvis - manatu o loʻo i le pito i luga o ponaivi ma le ositaulaga,
      • tua - manatu o loʻo i luga o le pito o le vaʻai i le va o le 11th ma le 12th vertebrae, faʻapea foʻi le va o le lumbar ma le 12th thotelet vertebra,
      • pusa - faʻasologa i luga o le faʻasologa o le xiphoid ma i se mamao e 4 cm i lalo,
      • manava - galu i le pito i lalo o le pusa i le itu taumatau (itu o le ate).
    2. Lisi e faʻaaogaina i nofoaga ua lafoaia. E mafai e le fomaʻi ona totoina i ou lima poʻo le faʻaaogaina o se suʻega suʻega. O anufe e paʻu i totonu o le paʻu ma amata ona susu mai le toto - o lenei mea e molimauina e gaioiga e pei o le galu oo latou tino. I le taimi nei, e le lagona e le tagata le tiga; e tusa ai ma lagona, e mafai ona faatusatusaina le uʻu o lago i le maunu o se namu. 3-5 anufe ua faʻaaoga. I le taimi muamua o le vasega, e masani ona totō le toʻalua, ona faʻateleina lea o le numera.
    3. A maeʻa ona '' aina 'e le uila, e vavae ese lava mai le paʻu. E le mafai ona e faʻaumatiaina e le malosi. Afai ei ai se manaʻoga e faʻavevesi le faiga, e faʻamusuina anufe i vai masima, ma latou taofi le susu. I le faaiuga o le vasega, o lona umi e ese mai i le 20 i le 60 minute, e lafoaʻi ai lago. O le faʻaaogaina o lava anufe e lua e le faatagaina.
    4. O manua e aliali mai pe a uma ona suamalie e togafitia i se visepisi ma tapunia faʻatasi ai ma se ofu e le lelei. O le gasegase laʻititi e mafai ona toe tusa ma le 2 aso. A o faagasolo lenei vaitau, e tatau ona masani ona togafitia manua ma sui suiga. I le taimi lava e maeʻa ai le vasega, edema, mumu, ma le sasaina e mafai ona tupu i nofoaga e faʻaalia, lea e mou atu i totonu o le 2-3 aso.

    Seia oʻo i manua, e le tatau ona e:

    • taʻele, asiasi i le sauna (na o le vai na faʻatagaina),
    • mea e pala ai meaʻai, e faʻamalolo ai le suamalie, e mafai ona lūlūina i le saline poʻo se gel faapitoa,
    • faʻaaoga vailaʻau e faʻaleagaina ai le paʻu.

    I le taimi o togafitiga, e tatau ona lafoai le ava. O aʻafiaga e ono aʻafia ai o le hirudotherapy o le faʻaitiitia o le paʻu o le toto, vaivaiga, tiga o le ulu, faʻanoanoa, ma le mamafa o le toto. E mafai ona tupu ona o le le faʻapipiʻiina o lago poʻo le tele o latou.
    O le togafitiga mo le maʻisuka e aofia ai ma le 7-10 faʻatonuga ma se vaeluaga o le 5 aso. E mafai ona e toe faia i le ono masina. Faamalositino ma le maʻisuka - tulafono, fautuaga ma aafiaga ile tino

    E faapefea ona faʻaaoga mea manogi i le taumafa o le maʻisuka? Clove ma ona mea aoga

    Pulu ma le maʻisuka - e mafai ona faʻaumatia le maʻisuka?

  • Tuua Lau Faamatalaga