Pamekaisa i le maʻisuka: e mafai pe leai

Na amata ona faʻaaogaina le suamiti mimiti mo togafitiga ma le puipuiga o faʻamaʻi eseese talu mai aso anamua. I lenei tulaga, o le maʻisuka e le o se faʻasalaga. O le rimoni o loʻo aofia ai vailaʻau e mafai ona faʻamalosi puipui o toto toto ma faʻaumatia ia atherosclerotic plate. E i ai se vaega itiiti o le suka. Faʻapefea ona faʻaaoga le rimoni i le maʻisuka?

Faʻatonuina o le Pameka

O le fualaau aina e aofia ai le tele o mea aoga aoga e faʻapena ai ona fatuga. I totonu o le talnet o loʻo i ai:

I totonu o le talnet o loʻo i ai:

  • e oo atu i le 20% kulukose ma le fructose,
  • e oo atu i le 10% malic, oxalic, acidic succinic,
  • ese,
  • gaʻo ma tannins.

O le pamekaisa e 15 amino acids, e 6 o na o meaʻai e maua.

E mafai ona ou 'ai le rimoni mo le maʻisuka? E faʻavae i luga o lona faʻasolosolo o vailaʻau faʻasaina, e fautuaina e tagata atamamai e aofia ai se fetus i a latou meaʻai mo tagata mamaʻi o loʻo mafatia i lenei maʻi

Mea aoga o le rimoni

O le a le aoga o le rimoni mo le maʻisuka ituaiga 2? O le fetus o loʻo faʻamaloloina uiga mo tagata o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi:

  1. O le tulaga o vaʻa toto e masani ona faʻatulaga.
  2. E faʻatusaina ai le metabolism.
  3. Le lelei o le galue o le pancreas.
  4. Faamalolosia puipui o le tino.
  5. Fesoasoani i le faʻaumatia o atherosclerotic plate.
  6. Faamama le ate ma le gastrointestinal tract, pe afai e te faʻaaoga fatu rimoni ma fatu.
  7. E puipuia ai aʻafiaga leaga o le inisalini i puipui o toto toto, pe afai e te 'ai i taimi uma.
  8. O le maualuga o le hemoglobin e faʻapitoa, lea e fesoasoani e puipuia le anemia.

Talu ai nei, ua maua e saienitisi o le rimoni e mafai ona taofia le tupu mai o le kanesa. Ae faʻaititia le faʻaitiitia o aʻafiaga o le susu ma le prostate.

Faafetai i ona uiga matagofie, o le pomegranate e aoga tele mo le maʻisuka. E i ai lona tofo, ae e faʻasaina le faaopoopo i ai o suka. E le talafeagai mo tagata gasegase ona inu suamalie ua faʻatau i totonu o se faleoloa ona o mea suka o loʻo i totonu.

E mafai ona ou faʻaaogaina le rimoni mo le maʻisuka ituaiga 2

O le tele o fualaau aina e le faatagaina mo le maʻisuka ona o le maualuga o latou suka. O se tuusaunoaga na faia mo na o le pomegranate ona o ona vailaau faafomai.

E mafai ona aofia le fomaʻi i le meaʻai mo ituaiga uma o faʻamaʻi, e ui i le mea moni o loʻo iai le suka. A uma, e ulu atu o ia i le tino o le tagata maʻi ma vitamini, salts ma amino acids. O nei mea e le faatagaina ai le maualuga ole kulukose o le toto, ma o lea, aua le afaina ai le maʻisuka. O nei mea totino o le fetus e mafai ai ona aofia i le taumafa o ia ituaiga o gasegase i taimi uma.

O le faʻaaoga lelei o le rimoni o le a mafai ai e tagata gasegase maua i le maʻisuka ona tausia le galuega o totoga i totonu ile tulaga lelei.

E tatau ona e 'ai fatu ma fatu ma inu le rimoni i aso uma, ae o loʻo i ai ni tapulaʻa. E mafai ona 'aina e le sili atu ma le tasi i le aso le keke. E tatau ona matua ma e le aofia ai mea leaga (vailaʻau). E le mafai ona inu le vai pikiaka i le taimi nei, ae sili atu le inu sina mea i le aso. E faatatau foi lenei i le fetus, e tatau ona 'ai i ni fua talafeagai. I lenei tulaga, e tatau i le maʻi ona mulimuli i se meaʻai ma faamalositino.

Na o le faʻaaoga tatau o le rimoni o le a manuia ai le maʻisuka.

E faʻapefea ona inu le rimoni i le tulaga o se faʻamaʻi

O fomaʻi e fautuaina le inu o le rimoni le vai mo le maʻisuka, ae ia maitauina nisi tapulaa.

Aʻo le i saunia le inu, e tatau ona e aveesea ponaivi ma paʻu papaʻe ina ia le afaina ai lona tofo. E mafai ona faʻamalo le suamalie i gaioiga nei: 60 pa'ū mo le 100 ml o le vai. E le mafai ona e inu nai lo le 1.5 ipu tioata o le vai i le aso.

Le aʻafiaga o le rimoni luga o le tino o le tagata

O le suamini mimiti i le maʻisuka ituaiga 2 o le a aumaia ai faʻamanuiaga nei i le tagata maʻi:

  • Talu ai ona o le maualalo o le kalori o mea inu, o se meaʻai fua. O le mea lea, e mafai ona onā ona o faafitauli e sili atu le mamafa.
  • O fualaau suamalie e maua ai uiga lelei ma uiga lelei, ona o lenei mea e mafai ona onā ai tagata e maua i le toto maualuga ma le fulafula. O ia faʻaʻailoga i le maʻisuka e le masani ai.
  • O le uʻamea i fua e mafai ona faʻalautele ai le maualuga o le uʻamea i le toto ma puipuia ai le atinaʻeina o le anemia.
  • O le fua e faʻamaonia ai le tulaga lautele o le tino o le tagata faʻafetai i le antioxidants o loʻo faia ai lona tuufaatasiga. Latou te aveesea mea leaga mai le tino i le maualuga o le cholesterol maualuga. E iai se aoga aoga i le tulaga o le soifua maloloina o le maʻisuka.
  • O le inuina o le inu i aso taitasi e i ai sona aafiaga lelei i le galuega a le vaega o meaʻai.
  • E lelei le inuina o le suamalie ma le meli mai le maʻisuka faafitauli.
  • Faʻatasi ai ma le faʻamaʻi, o se faʻafitauli le lelei e pei o le totoga faʻapena e aliali mai. Meli faatasi ma le suamalie e mafai ona faʻamalo pe faʻaitiitia ai se faʻafitauli talitutusa.

O le faʻaaogaina o le rimoni i le aso i le fua talafeagai e fesoasoani e faʻaleleia le tulaga o le tino atoa.

Faʻaaogāina o le isi rimoni

Faʻapefea ona faʻaaoga le rimoni i le maʻisuka? E mafai e tagata maʻi ona aofia i totonu o le taumafataga e le gata o saito po o sua. E mafai ona e faʻaaogaina le isi vaega o le rimoni e pei ona taua i lalo:

  1. O vaega uma o le laau (paʻu, lau) e aoga mo faamaʻi fatu. Ae o lenei mea e taua tele mo le maʻisuka - ia tausia i se tulaga lelei.
  2. O teuteuga o le peel o le a fesoasoani i faʻamaʻi o le manava. E sili ona aoga mo le manava.
  3. O se meaola faapitoa e saunia mai le paʻu, lea e mafai ona faʻaaoga e togafitia ai manua o le paʻu.
  4. O ponaivi mamago e mafai ona faʻamautuina le tulaga faʻamalolo mo tamaʻitaʻi ma alii.
  5. O se teuteuga o paʻu rimoni ua mafai ona feagai ma stomatitis ma faʻaitiitia ai faʻasau faʻatasi.

Faʻafetai i ona faʻamalologa, o le rimoni ua mafai ai ona faʻaaogaina mo le tele o faʻamaʻi ma faʻaitiitia le tulaga o se maʻi o loʻo maua i le maʻi suka.

Faʻaleagaina ma le faʻasaʻoina mo le faʻaaogaina o le rimoni

O a aʻafiaga ma soifua maloloina o le rimoni i le maʻisuka ituaiga 2? O le fetus e tele ona togafitiga faafomaʻi, ae, e ui lava i lenei, o loʻo i ai tapulaa i lona faʻaaogaina. O se kulimi maualuga o fualaʻau i fualaau aina e mafai ona faʻaumatia le manava o le nifo, mafua ai le pala o nifo ma le pogisa pouliuli.

Ina ia faʻaitiitia le aʻafiaga o le sua, e sili ai ona inu i totonu o se pusa, ma a maeʻa ai, fufulu lou gutu i le vai.

O le pamekaisa o loʻo i ai faʻatauiga nei:

  • gasegase gastrointestinal (gastritis ma maualuga maualuga),
  • tasi le le faapalepale i le tamaititi,
  • afaina o le tino
  • otaota ma faʻamalo fagu,
  • pancreatitis

Afai o le paʻu o le fusi e faʻaaogaina e avea o se vailaʻau, ona tatau lea ona ave ma le faʻaeteete ona o faʻamaʻi leaga i le tuufaatasiga.

E faʻafefea ona aofia ai rimoni i lau meaai ma le maʻisuka? O le fetus o le a naʻo le tagata maʻi e maua i le maʻisuka, pe afai e te mulimuli i le fualaau talafeagai, ma tausisia foi le auala sao o lona faʻaaogaina.

Tuua Lau Faamatalaga