E mafai ona 'ai le jalie ma le maʻisuka ituaiga 2: fualaʻau mo le maʻisuka

E mafai ona 'ai le aspic ma le maʻisuka ituaiga 2? O lenei fesili e popole ai le tele o gasegase, aua o nisi taimi e te manaʻo ai e te tausia oe lava i se mea manaia, ae e le afaina ai lou soifua maloloina. O nisi fomaʻi e lapataʻia tagata mamisuka e uiga i le masani ona faʻaaogaina na o meaʻai gaʻo, aemaise lava talu ai e le faatagaina le 'aiina o aano o manu fasi mai soʻo se ituaiga o aano o manufasi.

O le fua masani mo le gaosia o aano o manufasi e maua ai le vevelaina o aano o manu, e pei o le kuka. A maeʻa le faaumiumi o le kuka, ona vaevaeina lea o le aano i ni fasi vaega, sasaa i le susu ma agavale e faamafanafana. A maeʻa ni nai itula, o le a fufulu le ipu ma mafai ona faʻaumatia.

O aano o aano o manu e mafai ona faʻatagaina e 'ai i se faʻatapulaʻa faʻapulaaina, i le autu i lenei tulaga, ua faatagaina fomaʻi e' ai i lenei mea suamalie. E tatau ona filifili ni meaʻai vela, e mafai ona avea ma povi, popo, moa poʻo vela vela.

E sili atu le mumusu e kuka le kulimi mai meaʻai gaʻo, tilo mai le kusi, puaa, ponaivi o le a gaʻo tele, e mautinoa e leai se aoga mo tagata mamai. E oʻo lava i se vaega itiiti o se ipu, faʻaalu i ni nai taimi, o le a aʻafia ai le suiga o le suka toto, o le a mafua ai le le lelei o le soifua maloloina, o se osofaiga o le hyperglycemia.

O le kalori ihi o le ipu e mai le 100 i le 300 kaloli i le 100 kalama o le oloa, o le glycemic Index of the jelly is very low. Taumafa tau taumafa:

  • polotini - 13-26 g,
  • gaʻo - 4-27 g,
  • carbohydrates - 1-4 g.

O le ipu o loʻo i ai vitamini A, B, C, PP. O le gaʻoina o aano o manu e maua ai foi i le potassium, calcium, iodine, gaʻo susu ma le manganese.

O a faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o mea leaga?

O le keli e sili ona aoga ona o le i ai o le paʻu i totonu, lea e fesoasoani e faafou ai suauu, faʻamalosia ai tino o le tino o le tagata, puipuia lelei mai le matua. O le meaʻai o le a taofia ai foi le gaogao o le ponaivi ma puipui ai le faletila, faʻaitiitia le vaivai o le ponaivi.

Afai mai lea taimi i lea taimi, e gasegase ai tagata mama i le suka suka i le maʻisuka ituaiga 2, e faʻafefeteʻumiʻumiʻumi ai le toto, e faʻamalosi le toto i totonu o le mafaufau, e faʻamalosia le mafaufau, o le alu atu o le lotovaivai, ma ua faʻaitiitia le atuatuvale popole.

O le i ai o le gaʻo susu, o le vitamini B ei ai sona aafiaga lelei i le faagasologa o le hematopoiesis. O aano o le aano o manu e iai ni mea e puipuia ai le tino, e faʻamalosi ai le vaai, puipuiga. I le taimi lava e tasi, o le glycemic index of the product will not affect the level of glucose in the blood.

O le mea e leaga ai, o le ipu e mafai ona afaina, e mafai ona aʻafia ai le tulaga o le soifua maloloina, o nisi o gasegase e maua i le maʻisuka e tatau ona aloese mai le faʻaaogaina o aano o manu. E mafai ona 'aina e tasi pe faalua i le masina. O le ipu e mafai ona:

  1. faʻaititia le mamafa i luga ole ate,
  2. fatuina faafitauli mo le cardiovascular system.

O le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona malamalama o le i ai o le cholesterol i le jelly e faʻamalosia ai le teuina o pusa i luga o puipui o toto toto, lea o le a oʻo atu ai i le paʻu, faʻalavelave leocardial, thrombosis. O le mea e sili ona afaina ai mai le puaa, ma le gaʻo tino manogi, pe a iai se kusi i totonu. O le faʻamaonia o le faʻamaulu o le malie o le tele o taimi e maualuga atu.

I le faʻaaogaina soo o aano o manu, e tatau i se tasi ona talanoa e uiga i le atinaʻeina o ia faʻafitauli faʻalesoifua maloloina e pei o le faateleina o le cholesterol toto. O le ipu o le a aʻafia ai le setete o vaʻa, o le a mafua ai le atinaʻeina o paʻu, pupuni toto. I lenei tulaga, o le maʻisuka lamatia e maua i le fatu fatu.

O le tele lava o taimi, e sili atu le manaʻo o tagata gasegase i laulaau lauulu i le tilo, e afaina ai foi i le maʻisuka, ma le faʻaosoina o pathologies:

O nei okeni ua faʻavaivaia i le gasegase maualuga, o lea e ono mafai ai ona vave faʻaitiitia le lelei mai le vevela vevela.

E toaitiiti tagata latou te iloa o pala o manu e aofia ai le mea e taʻua o le homone tuputupu aʻe, ua manatu o le mafuaaga autu lea mo le atinaʻeina o faiga o le mumusu i le tino. E le gata i lea, o le tuputupu aʻe o le homone i nisi tulaga e avea ma mea e manaʻomia mo le gasegase o manu.

O fala o le pipi falala e aofia ai le histamine. O lenei elemene ua manatu o le mafuaʻaga o le atinaʻe o furunculosis, faʻamaʻi o le gallbladder ma le appendicitis.

Tuua Lau Faamatalaga