Meaʻai mo le ituaiga 2 Tisuka

O le maʻi suka o se maʻi matautia. O le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e faalagolago i mea e 'ai e le tagata maʻi. O mea taumafa mo le maʻisuka e faalagolago ile maʻisuka e tatau ona faapitoa. E taua mo le maʻisuka ona 'ai saʻo. O le tagata gasegase e le gata na te faatapulaaina ia lava i meaʻai. O meaai mo le maʻisuka o se ituaiga olaga e tatau ona faʻaaogaina.

E TATAU ONA ILOA! E oʻo lava i le maʻisuka maualuga e mafai ona faʻamalolo i le fale, e aunoa ma se taotoga poʻo falemaʻi. Tau lava faitau le mea na fai mai Marina Vladimirovna. faitau le fautuaga.

Meaʻai Meaʻai mo Inisalini Diabetic

O meaai mo le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka e manaʻomia.

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻai, tulaga paʻu ma le lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma e oʻo lava i tumutumu faʻamaʻi! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

O le tagata maʻi e mulimulitaʻi i se lisi meaai faʻapitoa. Faʻaaoga le numera o le laulau 9, o le maʻisuka e mafai ona faʻasaʻo le maualuga ole kulukose o le toto. O le meaai mo le maʻisuka o le sili ona maualalo o le suka ma gaʻo i totonu o mea taumafa e faʻaumatia i le aso i le maʻisuka. I le suia o le meaai, o le maʻisuka maʻi e maua ai le mausali i le togafitiga o le maʻi. I le uma, e matua le mafai lava ona toe maua mai le maʻisuka. O se tagata gasegase e iai le maʻisuka e le o le inisalini e faalagolago i le maʻisuka o loʻo taʻitaʻia e taʻiala o meaʻai:

  • O aso uma o le kalori mo oloa o le maʻisuka e tatau ona mafaufau i ai.
  • O le faavae o meaai paleni o vailaʻau gaʻo ma meaʻai e maua i le fiva solu.
  • O le taumafa i aso taitasi o gaʻo gaʻo e 60%, gaʻo - e tusa ma le 20%, protein - e le silia le 20%.
  • E mafai ona faʻaaogaina oloa faʻasolosolo maualalo le faʻasologa o igoa.
  • O meaai e tatau ona 6 taumafataga i le aso, ma e tatau ona tutusa le aofaʻi o tautua.
  • E sili atu le lelei o le 'aiina o mea taumafa i taimi uma.
  • Auaunaga mo le maʻisuka e tatau ona laʻititi.

E le pei o le maʻisuka ituaiga 1, e sili atu ona faigata le tausisi i se taumafa o le maʻisuka ituaiga 2. I le maʻisuka ituaiga 1, e mafai ona faatagaina sina tofo o suka poo suauu. O le faʻamoemoega o le taumafataga o le tausia lea o le aofaʻi o le kulukose i se tagata maʻi i le maʻisuka i se tulaga latalata i le maualuga o le suka toto i se tagata soifua maloloina.

O le a se mea e mafai ona ou 'ai?

O aso uma i le maʻi e tatau ona 500-800 g fualaau faisua ma fua. E le fautuaina fualaau suamalie. O le eseesega o meaʻai a le tagata maʻi o le a faʻatagaina ai iʻa. E faʻatagaina tagata e taumafa taumafa e ulufale atu i vailaʻau faʻamalosi faʻapitoa e fai ma puna o le kulukose i le taumafa o le maʻisuka. O lapisi mo le maʻisuka e fufulu pe tao. E mafai ona e 'ai le sukalani lanu meamata poʻo se paluga o laisa ulaula ma le paʻepaʻe O le saito, millet, kariota meaʻai e aoga mo le tagata maʻi.

O meaʻai talafeagai mo le maʻisuka o le ki i togafitiga manuia ma le fesuiaiga i le tulaga o taui atoa.

Lentils, pi ma le keke e talafeagai lelei mo meaʻai meaʻai. Latou te faʻaaogaina aano o moa ma iʻa o ituaiga o meaʻai maualalo. O talo e sili ona suamalie, ae sui le masima laulau i le sami poʻo le iodi. E ui lava e faʻasaina le faʻaaogaina o suka, e le tatau ona e teena faʻasologa. Paluga, paluga, jelini - o se isi mea e sili ona taliaina i le maualuga o calorie desserts. Tausia meaai mai le 15 i le 60 tikeri.

O le a le mea e le 'ai?

O fua ma fualaau mamago e faateleina ai le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka. E tatau ona faʻateʻaʻese faʻataʻavaʻavaʻavalea mai le taumafa o le maʻisuka. O ia meaʻai e vave ona gaʻo, ma o ona vaega e aʻafia i le toto. O le iʻuga, o le maualuga o le kulukose e vave televave. Mea inu suamalie - suamalie, soda, kvass - e le aofia mai le lisi. O keke, falaoamata o le falaoa papaʻe, falaoa paʻepaʻe, laisa paepae e tatau ona suia i isi oloa. O meaai falai ma le oona e faasaina. O oloa e faʻamalosi i le suka, e le aofia ai se meaai mo le maʻisuka. Faʻasalaga faʻi, vine ma vine. A 'ai, e le tatau ona' ai tele le maʻisuka i le taimi.

Ituaiga o meaʻai e faatagaina mo le maʻisuka ile inisalini

O meaai mo le maʻisuka e faalagolago ile inisalini e manaʻomia se mea faʻapitoa (numera numera 9). Faʻatasi ai ma le maualuga o le inisalini, o loʻo faatagaina e 'ai ma:

  • polotini meaʻai
  • Manatu a Ducan
  • maualalo meaʻai gaʻo
  • taumafa taumafa.
O le taumafataga Buckwheat o se tasi o faʻatagaina i lenei ituaiga faʻamaʻi.

O le meaʻai na faia e Ducan e talafeagai mo le maʻisuka. Aʻo leʻi amata ona e tausisi i meaʻai Farani, e te manaʻomia le fautuaga a se fomaʻi ma togafitiga fomai. O le mea moni, faʻatasi ai ma le maʻisuka faʻalagolago i le insulin, e mafai ona manaʻomia nisi tui ole inisalini. O meaʻai a Ducan e faʻaseseina i tagata gasegase o le maualuga o le cholesterol poʻo le maua o faʻamaʻi gaʻo tumau. O meaai mo le maʻisuka ile inisalini e mafai ai ona faʻaaoga le yogurt natura, otaota, iʻa ma iʻa. O meaʻai e maua ai se avanoa mo tagata o loʻo i ai se talaaga o le vailaau i le faʻamaʻi e 'ai lelei ai e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka i le lumanaʻi. E matua faasaina lava mo le maʻisuka e alu i tui inisalini e nofo i luga o le Kremlin, kefir ma le meaʻai e leai se totogi. O meaai e tusa ai ma lenei polokalame e mafai ona afaina.

Sa i ai se meaai mo le puipuia o le maʻisuka. O se faiga fou lea e maua e tagata tausi soifua.

Faataʻitaʻiga o le lisi

Afai o maualuga le faasinoupu o le inisalini, ona tatau loa lea ona maua le taumafataga fou pe a mafai. E fautuaina e teena le faaaogaina o masima ma suka. Fuafua se lisi i aso uma i le aso na muamua atu. Mo se faʻataʻitaʻiga:

O mafuaʻaga autu ma faʻapogai o le maʻisuka e mafua ai le maʻisuka

E faigata ona faʻamatala atu mafuaaga patino o lenei ituaiga o maʻisuka. Ae ui i lea, e mafai ona iloga mea taua, e fai ma faʻataʻitaʻiga, faʻasologa o mea na tutupu.

E tatau ona tuʻuina atu faapitoa se faʻamaʻi pipisi (o le hepatitis viral transfe, rubella, ma isi). O le maʻisuka e faʻalagolago i le maʻisuka e mafai ona atiaʻe i lalo o le aʻafiaga o mea oona, mo se faʻataʻitaʻiga, vailaau e tineia ai manu faalafua, nitrosini, ma fualaau faasaina.

E le gata i lea, ia gauai atu i gaioiga o le autoimmune - faʻasalalauina le toso oona, thyrotoxicosis ma isi.

Togafitiga insulin

I le togafitiga o le inisalini-e manaʻomia ai le maʻisuka, e tuʻuina atu e tagata tomai faapitoa ni galuega autu se lua, e aofia ai: suiga o olaga ma togafitiga faʻasolosolo. Faʻalogo i le mea moni e faapea:

  • o le muamua e faʻataʻitaʻiina se taumafataga e faʻavae i luga o iunite falaoa,
  • fautuaina le faia o gaioiga faʻapitoa, faʻapea foi le mataʻituina e le tagata lava ia,
  • o le isi galuega o le filifilia lea o tulafono faatonutonu ma faʻasologa o togafitiga insulin i luga o se faʻavae taʻitasi ina ia togafitia lelei ai le faʻamaʻi.

O le maʻisuka e faʻalagolago i le insulin e mafai ona togafitia i totonu o le tulaga masani o togafitiga insulin. I nisi tulaga, o le fusiina faifaipea o le vaega o le hormonal i lalo o le paʻu ma le tele o inisiua gaʻo.

Soʻo se gaioiga faaopoopo poʻo le taumafaina o sauniga e tatau ona faamaumauina ma amanaia pe a mafaufau i le fua o le vaega o le hormonal. I lenei tulaga, o le togafitiga o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka o le a aoga.

Etiology ma pathogenesis

O le maʻi suka o se faʻamaʻi ua iloa e Eleni anamua. O lona uiga autu i na aso (o le taimi Eleni - IV - 146 TLM) o le tele o le manava o le urine ma se uiga lelei suamalie.

I le taimi nei, e 4% o le faitau aofaʻi o le lalolagi ua pagatia i lenei maʻi. E tusa ai ma le WHO, o aso uma i le lalolagi 8640 tagata maliliu i le maʻisuka, i le tausaga - 3 miliona tagata. O lenei faailoga e tele taimi e sili atu le maualuga nai lo le tino mai le hepatitis ma le AIDS. E tusa ai ma le International Diabetes Federation, e tusa ma le 2014, o le fuainumera o tagata na ave i ai se maʻi e 285 miliona. E le gata i lea, e tusa ai ma le valoʻaga, e oʻo i le 2030. o latou fuainumera e mafai ona faateleina i le 438 miliona.

O le maʻi suka o se maʻi faʻasolosolo faʻasolosolo faʻatasi ai ma le leai o se inisalini, faʻalavelave faʻasolosolo (catabolism o le polotini, gaʻo, gaʻo gaʻo ma le hyperglycemia, glycosuria).

I se tagata soifua maloloina, o le anapogi o le toto glucose e eseese i le va o le 3.3-5.5 mmol / L. Afai oi ai i le lautele o le 5.5-7 mmol / g, o le tagata maʻi e atiina ae muamua togafitiga, afai e sili atu i le 7.0, o le maʻi ua i le tulaga o le alualu i luma.

  • afaina
  • faʻasologa o togafitiga
  • vailaʻau faʻamaʻi pipisi (faʻamaʻi, tiga o le faʻaʻi), o se taunuuga o se liona o le gataifale o loʻo tupu ma o le maʻisuka tumau,
  • afaina faalemafaufau / faaletino
  • vascular, faaletonu autoimmune.

Faʻamatalaga mai fafo e fesoasoani i le atinaʻeina o le maʻisuka:

  • faʻaʻumiʻumi taimi faʻavaivai mafaufau, popolega, fefe, mataʻu,
  • o le faʻaaogaina o meaʻai e tele masini gaʻo, vailaʻau gaʻo tumu,
  • faaumiumi le gasegase.

O le nofoaga tutotonu i le pathogenesis o le maʻisuka o le toilalo lea o peta beta o le mea faʻapipiʻi o le pancreas, faʻatasi ai ma le le atoatoa o le gaosiga o le inisalini (faʻavalea o le hormone). O le iʻuga, o loʻo i ai se suiga i motu - vaivaia o le hydropic, fibrosis, hyalinosis.

Faailoga o le maʻisuka i alii ma tamaitai:

  • vaivaiga
  • polyuria (faʻaopoopoga i le urine e oo i le 8 l / aso),
  • toesea mamafa
  • lauulu lauulu
  • moe
  • faʻaauau faifaipea
  • matuai galala
  • faaitiitia le libido, gafatia,
  • sasaina o vae, alofilima, perineum,
  • faateleina le 'ai
  • manuʻa faʻamaloloina lelei
  • faaitiitia i le tino vaaia,
  • sosogi o le acetone mai le ooto tautala.

Afai e maua ni faailo o le maʻi, e tatau loa ona e faafesootai se fomaʻi, ona o le aoga o togafitiga o le maʻisuka e faalagolago i le saoasaoa o le faailoagofieina o faailoga muamua o le faamai, faia o se suesuega ma le faia o fualaau faasaina. Manatua, i le taimi muamua, o le maʻi e faigofie ona togafitia.

Mavaega o maʻi

  1. Ituaiga 1 maʻisuka. O lenei faʻamaʻi pipisi e aʻafia ai le gasegase kullucose metabolism. I lenei tulaga, o le pancreas e leai se mea e maua mai pe maua ai sina inisalini e manaʻomia e faʻamautinoa ai le gaioiga o le tino. O tagata e maua i le ituaiga muamua o faʻamaʻi e mafua ona o le le maua o le hormonone e ala i le tuiina. ma le faatumauina o se faasinomaga o le suka o le toto i le 6.0 mmol / L pe a maeʻa se taumafataga. I le mulimuli i se polokalama o meaʻai e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le hypoglycemia, faʻafitauli, faaleleia atili le gafatia galue ma le manuia o le tagata maʻi. Taumafa mo aso e maua ai le maʻisuka, tagaʻii le p. Diet for diabetes 1 degree.
  2. Ituaiga 2 maʻisuka. E masani ona tupu lenei fomaʻi i tagata nofofua e matutua, o le mamafa e sili atu i le 15% o le mamafa atoa. O le maʻisuka i le tikeri lona lua o le masani masani lea o le faamai, e tupu mai i tagata mamaʻi i le 90% o mataupu. Mafaufau i le 80% o le maʻisuka e faigata , e taua le gauai faapitoa i meaʻai, lea e tatau ona maualalo-kalori. A maeʻa le mamafa (polotini poʻo le faʻataʻitaʻiga), e faʻamalolo le tagata maʻi - e faʻaitiitia le faʻaitiitia o le toto ma le insulin resistance, ma o tulaga o le cholesterol e faʻapitoa. O le suia o le faiga o gaoioiga faaletino ma se taumafataga maloloina o le a fesoasoani e aveesea ai faailoga, taofi le alualu i luma o le maʻi mo se taimi umi. A leai, o le a lagona e le tagata maʻi le leaga.
    Auala e mulimuli ai i se taumafa - tagaʻi i le p. O le maʻisuka mo le maʻisuka e maualuga le 2 tikeri.
  3. Faiga faʻavae. O lenei ituaiga maʻisuka e amata i le 4% o fafine aʻo maʻitaga ile lua masina. E le pei o le faamai o ituaiga muamua e lua, i le tele lava o tulaga, e mou atu vave lava pe a mavae le fanau mai o le tamaitiiti, ae o nisi taimi e mafai ona "pala" i le ata lona lua. I le taimi o le maitaga, i le averesi, o le mamafa o le tupe maua e tatau ona 9-14 kilokalama (pe a faatalitali 1 pepe) ma 16-21 kg (masaga) . I le tulaga o le sili atu o faailoilo, o le aveeseina o pauna faaopoopo o le a fesoasoani i le soifua maloloina-calorie diet 3 mo le maʻisuka. O lona uiga o le faapaleniina lea o le meaai a le tina i le lumanaʻi (BJU) ma aveese mea lamatia e faʻalautele ai le kulukose toto (suamalie, falaoamata, pateta). A maeʻa le fananau, o le auala aupito sili e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le "toe fanauina" o le maʻisuka o le fesuiaʻi lea i meaai ma se faʻatapulaʻa ole aofaʻi o gaʻo ma faʻateleina le gaioiga faʻaletino (faʻamalosia, taʻavale, aau). I le taimi lava e tasi, e fautuaina e taulai atu i gaʻo masani soifua maloloina, meaʻai protein.

O fua masani masani (eseese) o le maʻisuka o loʻo tupu i le 1% o le faitau aofaʻi o le lalolagi o loʻo faʻasolosolo, latent, neurogenic, renal, steroid, bronze, MODY.

Ituaiga o maʻi o le Maʻisuka

O se nofoaga taua i le ausiaina o tulaga lelei i togafitiga o le faamai o loo nofoia e le inisalini injections, fualaau oona ma le gaioiga. Ae ui i lea, i le manatu o nisi fomaʻi (A. Bronstein, E. Malysheva, V. Kononov), o le taumafa lelei e taʻalo ai se matafaioi taua.

O le mea moni o le 80% o le maʻisuka o le mamafa, lea e aʻafia ai le manuia ma le faʻafitauli o le maʻi, o le taʻitaʻiga sili o le senituri lona lua na feagai ma le faigata o le faia o se polokalama lelei ma le saogalemu, e faʻaaogaina ai masini kilokalama sili atu ma faʻaleleia le pulea lelei o le maʻisuka. Talu ai ona o se faʻafitauli o le faʻafitauli o le tino, ua matua faʻasaina ai tagata mai le insulin e faʻalagolago i le faʻaaogaina o auala lauiloa o le leiloa o le mamafa (Energy, Kremlin, Carbohydrate-free, Kefir).

Ituaiga o Polokalame Taumafa

  1. O se meaai e leai ni meaʻai e leai ni suauu o se auala lea e faʻavae i le faʻaaogaina o fualaau faisua ma fualaau aina tele ma le faʻaaogaina o oloa gaʻo mai le lisi. I le taimi lava e tasi, o le lactic acid ma aano o manufasi o loʻo faʻafeiloaʻi i totonu o le taumafataga i se aofaʻiga talafeagai. I le avea ai o se tulafono, o lenei faiga o mea taumafa o loʻo faʻaaogaina i mataupu faʻafuaseʻi - faatasi ai ma le matuia o le meaʻai (diet 8) ma le maualuga o le suka e sili atu i le 3 pe sili atu taimi. A le o lena, e fautuaina e pipii atu i se taumafa maualalo o le gaʻo.
  2. O se meaʻai protein mo le maʻisuka e taʻua o DiaproKal. O le faavae o lenei polokalame o mea taumafa o le mataupu faavae lea o le faaitiitia o le faaaogaina o gaʻo ma gaʻo e ala i le faateleina o le protein i le taumafataga. O le faamamafa autu i le DiaproKal technique o le suia lea o aano o manufasi ma iʻa e maualalo le gaʻo, meaola moa ma susu susu. I le taimi lava e tasi, e taua tele le faʻaaogaina o fualaau faʻatoʻaga ma meaola i vaega tutusa. O se meaai maualuga-protein, ona o le fatuina o meaola oona i totonu o le tino, ua taofia ai le manaʻo. Mo le tasi le vaiaso o le protein, o le mamafa maualuga o le mamafa o le 2 kilokalama.
  3. O se meaʻai maualalo-carbohydrate e faʻaaoga e fatu ai se lisi mo le ituaiga 1.2 le maʻisuka.
  4. Buckwheat Diet O le faʻaauau ona faʻaaogaina o lenei oloa e maua ai se aoga aoga i le tino: e faʻaitiitia ai le maualuga o le "leaga" cholesterol ma faʻamamaina i le uʻamea, siaki, calcium, magnesium, fiber, iodine, ma vitamini B.
    O se taumafataga mo le maʻisuka e fesoasoani e faaitiitia ai le ono mafai ona tupu mai faafitauli o le macrovascular ma ulia.
    Buckwheat tekonolosi meaʻai:

  • 2 tbsp. l kili falaoamata i se mea e fai ai le kofe,
  • sasaa le paʻu buckwheat i le vai fefe, alu e lele i le po,
  • tui 200 ml i totonu o le pusa. kefir 1%.

O le Buckwheat e tatau ona faʻalua faalua i le aso 30 minute aʻo leʻi faia le taumafataga - i le taeao ma le afiafi. O le umi o lenei togafitiga e 7 aso, o le mamafa o le mamafa e 2-3 kg. O se meaai e puipuia ai le maʻisuka ua mamanuina e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atinaʻeina o le maʻi o le maʻi.
Tulafono autu o le auala:

  • o loʻo i ai meaʻai e maua i le fiber (i le aofaʻi, o la latou lita i le aso e tasi le kg),
  • "Malosiaga" faʻamafanafanaina togafitiga o meaʻai - kukaina, taʻavale, tao tao,
  • sui le aano mumu i iʻa po o moa,
  • inu vai 1.5 l o vai fou i le ao,
  • faatapulaaina le faʻaaogaina o meaola '' vave '' oloʻo maua i pastries, mea faʻafiafia, mea inu suamalie suamalie.

O le "Sugar" e masani lava ona taatele i tagata matutua, ma o se taunuuga, e mafua ai le le lava o le tuuina atu o le okesene i masini.O le mea lea, o se mea faʻapitoa mo le maʻisuka ituaiga 3 po o le Alzheimer o se auala sili lea e puipuia ai lou suka toto i lalo o le puipuiga e puipuia ai le maʻi mai le alualu i luma ma mafua ai ni faafitauli.
Afai e le o maitauina le taumafa, i totonu o fusi o vae vaivai o le tagata gasegase o loʻo i ai le le atoatoa o le okesene ma le tele o toxins o le gaʻo gaʻo, ma o le taunuuga, o le faaleagaina o neura i vae. Afai e le togafitia le maʻisuka i se taimi talafeagai, ona le mafai lea ona maua se ulutala vae. O le taumafataga i lenei mataupu e aofia ai le faʻaogaina o mea e maua mai i le maulalo ole igoa, le faaaogaina o fualaau faʻasa, faʻamaʻi-inflammatory, antihistamines, ma mataupu ogaoga, togafitiga faʻapitoa.
E faʻaitiitia ai le faʻalavelave o faʻamaʻi (neuropathy, angiopathy ma ketoacidosis), e tusa ai ma le Polofesa A.S. Bronstein o le a fesoasoani i "meaʻai tatau lelei" ma le puleaina taimi ole inisalini. Fai mai le fomaʻi, talu mai le amataga o le matua mo le puipuia o faʻamaʻi masimmune, e taua mo tamaiti ona masani i se soifua maloloina lelei. O le mea lea, o le meaai Bronstein mo le maʻisuka ituaiga 2 o se taumafataga maualalo-caloni lea e fesoasoani e faʻamautu ai le glucose index.

I le amataina o faʻavavega mai le fatu fatu ma toto toto, o le meaʻai masani 10 ua faia mo le maʻisuka. O lona uiga ese o le faʻaititia o le faʻaaogaina o vai mama, masima, gaʻo, mea gaʻo, talu ai o nei mea e faʻatuputeleina ai le ate, fatugaʻo, ma faʻaosofia ai le tino.

Sei o tatou iloiloina auiliili pe o le a le ituaiga o meaai e manaʻomia mo le maʻisuka, o meaʻai mo ipu e mafai ona faʻaaoga i le taimi o le taumafataga.

Carbohydrate count

Pe a iloa le maʻisuka, e taua le faapaleniina o le faʻaaogaina o masini gaʻo ma le suka i le tino. O se tafaoga lautele e taua o se areto falaoa ua faʻaaogaina e fuafua ai le kalori o meaʻai. I le taimi lava e tasi, o le 1 XE (10-13 g o mea mama gaʻo) faʻapupula le glucose i le 2.77 mmol / L ma "manaʻomia" 1.4 iunite o inisalini mo lona faʻaaogaina. Talu ai o le iniseti e faia aʻo leʻi 'ai, e taua tele le fuafuaina o se taimi e tasi le taimi e faʻaaogaina ai le taumafataga i le taimi muamua.

O le suauu o le carbohydrate o le tasi meaai e tatau ona i ai le 4-6 itū falaoa. Ole taimi ole taimi ole taumafa e faalagolago i le ituaiga o fualaau faasaina.

Ole aofaiga o oloa e tutusa ma le 1XE:

  • suka - 1 tbsp. l.,
  • meli - 1 tbsp. l.,
  • spaghetti - 1.5 tbsp. l.,
  • fualaau suamalie - 150 ml,
  • ice cream - 60 g,
  • sua suamalie i le kesi - 180 ml,
  • falaoa (rye, paʻepaʻe, uliuli) - 25 g.,
  • pancakes poʻo pancakes - 1 pc.,
  • paluga - 25 g
  • meloni - 300 g
  • falaoamata (oat, buckwheat, saito) - 2 tbsp. l vela
  • Sausages - 200 g.,
  • kefir, susu susu tunu, susu - 250 ml,
  • palu pateta - 100 g.,
  • apu - 100 g.,
  • leki (pi, pi) - 5 tbsp. l.,
  • Kiwi - 150 g
  • pears - 90 g.
  • Oranges - 100 g
  • vine - 150 g
  • plums - 100 g
  • peaches - 150 g
  • suauu - 400 g
  • fualaau mamago (palu, vine, apricots mago) - 20 g.

O le suauu o le carbohydrate o meaai i aso uma o le maʻisuka e le tatau ona sili atu i le 17 falaoa o falaoa (2000 kcal).

I le faaopoopo atu i le faitauina o sikolasipi, e taua tele mo tagata mamaʻi ma le faʻalavelave faʻalavelave e filifili ma le faaeteete meaai mo taumafataga e faavae i mea faasaina ma faatagaina.

Tusa o le Suka
Vaega o oloaFaʻamaonia e faʻaaogaFaʻai totonu
tau faatapulaa
Meaʻai faasaina
Faʻatau oloaFaʻafiafiaSuauu, saito atoa, sisi, falaoa e le mafai ona faia mai le falaoamata lona luaPuff pastry, tao tao
Meat ma moaVaʻa vela o vela, tamai mamoe, moa, tolotolo, lapiti, laulau faiva, sauaki o mea taumafaMeaʻai aano o puaa, povi, kosi, pato, meaʻai, kuka, keke, ulaula ulaula
Uluai vasegaBorsch, soupeti soupiga, taliga, soupeti: mushroom, iʻa, uʻameaNon-greasy solyankaNoodle Soups, Fatty Broths, Traditional Kharcho
IʻaLago iʻaPaʻu, moa, mimiti, lapisi, valiEli, caviar, meaʻai i totonu o le suauu, iʻa o le salmon (iʻa, samasoni, samasoni), togafiti (sprat, stratgeon, beluga, sturgeon)
Mea gaosi, susu susuMilu, kefir, sisi le pisa 25-30%Fale o le yogurt, susu 0%, cheese cheese, cheese cheese 5%, yogurt, susu susuPaʻu kulimi suamalie, sisi 50-60%, palu falale, paluga tioata, pata, susu gaʻo, kulimi
PorridgeBuckwheat, karite paʻu, oat, karite, milletSemolina, araisa e leʻi faʻasaina, pasta
Fualaau faisuaKāreti, kāpeti (ituaiga uma), beets, pumpkin, tamato, zuciniini, isalaʻelu, aniani, laumei, radishes, mushrooms, kukama, lau laulaau, lanu pepaKuka, kuka pateta, leki fouFries Farani, fufuluina o fualaau faisua, kukaina ma gaosia oloa
Fua, vineQuince, lemoni, fugalaau, piPlums, apples, peaches, oranges, cherries, blueberries, tilo, fualaau vineVine, vine, aso, vine, faʻi
DessertsFuamoa fuaSambuca, faʻapipiʻi, mea manogi suamalie, fualaau suamalie, lanu lanumeamata ma le meli (1 dess. L.)Ice cream, keke, keke gaʻo, keke, siamu, puddings, sweets, sukala sukalati ma nati
Sauga ma mea manogiMustard, pepa, horseradish, suamati, suamona, mea manogi mama ma otaotaFale 'aiga i le mayonnaiseKetchups, fualaau faisua, faatau mai sau sau
MeainuTea, koko, tapuni oneone (suka ma le kulimi saoloto), rosehip ma teuteuga fugalaau, nekars fuamalie e le i ai le suamalie, mea inu suamalieMeainu fualaau faisua (faʻaitiitia)Meainu suamalie suamalie, kvass, meainu suamalie, ava malosi
FatsO suauu o le fualaʻau (faʻafefiloi, sana, olive matala), pata e leʻi faʻamaloloFat, Meat Fats

A maeʻa ona faʻaaogaina gaʻo meaʻai i le falaoa, e taua tele le fuafuaina o le tele o le inisalini o le a manaʻomia e totogi ai le toto o le toto postprandial. O le faʻatinoina o lenei fautuaga o le a fesoasoani e aloese mai tulaga matautia mo le olaga - hyper ma hypoglycemia.

Meaʻai mo le maʻisuka 1 tikeri

O se paleni paleni filifilia o mea taumafa e mafai ai ona e:

  • faaitiitia le lamatiaga o le taia, fatu fatu, faafitauli,
  • tausisia le suka i totonu masani
  • faʻaleleia le soifua manuia, faʻatupulaʻia le malosi o le tino i faʻamaʻi, malulu,
  • leiloa le mamafa pe afai e te mamafa.

O le taumafataga mo le maʻisuka ituaiga 1 e faʻavae i luga o le pule malosi o le faʻamasinoga o le kulukose i totonu o le toto i se faailoga (3.5 ... 5.5 mmol / l).

Mafaufau i foliga o le taumafaina o meaai, e mafai ai ona faatumauina lona maualuga i totonu o tuaoi ua faatulagaina.

  1. O le maualuga o le kalori i aso taʻitasi o ipu (aofaiga i le aso) e 3000 kcal.
  2. Faʻasologa o mea taumafa (a itiiti ifo ma le 5 taimi).
  3. Faʻesea le mama mama mai le lisi e faʻaitiitia ai le suka toto.
  4. Tufatufa le fuainumera autu o mea inu gaʻo mo le 'aiga o le taeao ma le aoauli.
  5. Aua le 'ai i le po.
  6. Faʻatapulaaina le faʻaaogaina o meaʻai gaʻoloʻo faigofie: gaʻo, honey, jam, jam.
  7. I le avea o se mea suamalie, faʻaaoga se suauu, mo se faʻataʻitaʻiga, fructose.
  8. Mataitu le lelei, "natura" o oloa.
  9. Faʻatulaga le faasologa o togafitiga o le inisalini mo meaai (o se vailaʻau umi e faia aʻo leʻi faia taumafa, puupuu - pe a uma se taumafataga).
  10. Faitau le numera o iunite falaoa i le teugatupe mo le aofaʻi o meaʻai gaʻo e faʻaumatia i le aso. Mo le tasi taumafataga e sili atu le tau e le sili atu i le 8 XE.

I le tulaga o gasegase gastritis (pancreatitis, ulia, gastritis), o le maʻisuka taumafa e faasaina ai le taumafa o meaʻai (pipi, meaʻai ulaula, palu suamalie, kofe, mea inu suamalie, ava malosi, mushrooms, oloa gaosi), lea e faaosofia ai le sili atu o le pulelasi o enzymes, le saoasaoa ma le maualuga o le faʻaaogaina o gaʻo.

Mafaufau i oloa e ala i le vaega (faʻatagaina ma faʻasaina), lea e tatau ona amanaia pe a sauniuni le lisi mo le vaiaso ina ia le tulai ai le suka. A le o lea, o le aofia ai o "mea lamatia" o meaʻai i le taumafataga e mafai ona oo atu ai i taunuuga leaga.

Faamaonia oloa faamaonia mo le maʻisuka 1:

  • meaʻai e leʻi faʻafefete (pita falaoa),
  • vine, fua (fuamoa, cherry, lemoni, apu, pi, moli),
  • mea soya (tofu, susu),
  • cereals (paina tila, oatmeal, cereal buckwheat),
  • vailaʻau mamae mamae,
  • meainu (sina vai inu minerale suamalie, masini pipi, fualaau mamago),
  • fualaau faisua (aniani, zucini, pepa, beets, kāloti),
  • nati (e le falai)
  • vaivai le kofe, laulaʻau lanumeamata / pulu / fualaau suamalie.

Le mea e le 'ai:

  • 'oa suamalie, fala,
  • pasta, fua o le falaoamata,
  • sweets (keke, pusa, mea suamalie, sukalati, masi),
  • meaʻai vave, meaʻai talafeagai,
  • ava malosi (ua matua faasaina ona faaaoga le uaina mūmū mūmū),
  • mumu, ulaula, meaʻai vevela,
  • gaʻo gaʻo (puaa, tamai mamoe, pato), iʻa (maketi).

O se meaai malosi ma le maualuga o le maʻisuka 1 e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o mea taumafa ma sina tikeri itiiti o le gaosiga o meaʻai. Fualaau faisua, o fua e sili atu ona lelei ona 'ai, ae faʻatagaina e uʻu, kuka, tao tao. O meaai falai e tatau ona faʻaesea mai meaai a le tagata maʻi.

I le taimi o le aʻoga malosi, e tatau ona fetuutuunai le lisi autu a le tagata afeleti, talu ai ona o le faateleina o le tino galue e mafua ai le faateleina o le gaʻo gaʻo. O se taunuuga, mo le faamoemoega puipuia o le atiaeina o le gasegase o le toto, e tatau ona aofia ai i le polokalama o le fualaau oona mea e maua mai i le gaosiga (o le suamalie ma le lauti) e faaitiitia ai le maualuga o le suka.

Mafaufau i se taumafa malosi mo le maʻisuka.

O lenei taumafa, e pei o soʻo se togafitiga, o le tagata lava ia ma o loʻo faʻamatalaina e se tagata faʻamalosia e le gata i luga ole ata o le maʻi.

O le faʻaogaina o caloric i aso taitasi o se taumafataga o le maʻi maʻi o le tagata maʻi mo lenei taumafa ma le inisalini o loʻo i le va o le 1200-1400 kcal. I le leai o se manaʻoga e faʻaumatia ni paʻu faaopoopo, e mafai ona faʻateleina le faʻaaogaina o ipu.

Taumafa mo le vaiaso mo le inisalini e faalagolago i le mamafa

  • 'aiga o le taeao - falaoa - 1 leisi, falaoamata - 170 g., lanu meamata, sisi - 40 g.,
  • 'aiga o le aoauli - pear - 0.5 pc., sisi na gaosia - 60 g.,
  • 'aiga o le aoauli - borscht - 250 g., kāpeti fuʻu - 200 g., salati fuamoa - 100 g., sulu vaʻa - 100 g., falaoa pita,
  • aoauli o le aoauli - salu o le rose vao, cheese cheese - 100 g, jelly fua - 100 g,
  • 'aiga o le afiafi - zrazy o le faisalalaʻau - 100 g, salati fuamoa - 150 g,
  • ae leʻi alu i le moega-susu - 200 ml.
  • 'aiga o le taeao - vela vela - 50 g., lanumeamata lanumeamata, fuamoa fufulu, tamato - 1 pc., falaoa - 1 fasi lau,
  • lona lua o taeao - fualaau aina po o moli - 1 pc., pistachios - 50 g.,
  • 'aiga o le aoauli - susu moa - 100 g., salati fuamoa - 150 g., pamu elekeri - 150 g.,
  • aoauli aoauli - vine - 1 pc., kefir - 200 ml.,
  • taumafataga - iʻa fagota - 100 g., kāpeti laʻau - 200 g.,
  • aʻo le i alu i le moega - suauu e leʻi suʻeina - 50 g.
  • 'aiga o le taeao - pita falaoa, kofe kofe e aunoa ma le suka, kāpeti faʻataʻavale ma aano o manu - 200 g.,
  • le lua o le taeao - strawberries - 120 g., yogurt - 200 ml.,
  • 'aiga o le aoauli - pasta - 100 g, salati fuamoa - 100 g, iʻa fuʻa - 100 g,
  • aoauli o le aoauli - lanu moli - 1 pc., decoction of fruit dried,
  • 'aiga o le afiafi - falaoa paluga falaoamata ma pears - 250 g.,
  • ae leʻi alu i le moega - kefir.
  • 'aiga o le taeao - falala - 200 g., lanu meamata, sisi - 70 g fuamoa fuʻamu - 1 pc.,
  • 'aiga o le aoauli - fefete i le sisi, sooga kulupu,
  • 'aiga o le aoauli - zucchini faʻasaina ma aano o manufasi - 200 g, suamalie ole meaʻai vao - 150 g, falaoa falaoa - 2 pcs.,
  • aoauli o le aoauli - kuka faʻasolosolo - 15 g., lauti paʻu e leai se fagu,
  • 'aiga o le afiafi - lanu meamata - 200 g, moa moa kuka - 150 g, salu o le vao vao,
  • ao le i alu i le moega - mea taumafa meaai mamago - 3 pcs.
  • 'aiga o le taeao - falaoisi gaʻo-maualalo (e oʻo i le 5%) - 150 g, kefir - 200 ml,
  • o le lona lua o le taeao - palukini - 2 sipuni, vine - 3 sipuni,
  • 'aiga o le aoauli - pateta tao tao - 100 g, salati fuamoa - 150 g, compote e aunoa ma le suka - 100 g,
  • aoauli o le aoauli - laʻau suamalie e leʻi faʻasalaina, tao tao tao - 150 g.,
  • 'aiga o le afiafi - salamata fuamoa - 200 g, sulu vaʻa - 100 g po o panikeke ma le lanu o le falaoa - 250 g,
  • ae leʻi alu i le moega - kefir 1%.
  • 'aiga o le taeao - fuamoa' aina - 1 pc., lauti o fualaau suamalie, fugalaau suamalie - 30 g.,
  • lona lua o taeao - kosi falaoamata - 150 g., kāloti - 1 pc.,
  • 'aiga o le aoauli - lanumeamata borscht - 250 g, kapisi e taʻalo ma araisa ma kāloti - 170 g, falaoa pita,
  • aoauli i le afiafi - kefir - 150 ml., roll rolls - 2 pcs.,
  • taumafataga - popo fou - 100 g, moa kuka - 100 g, fualaʻau afu - 150 g,
  • ao le i alu i le moega - mamago mama - 50 g.
  • 'aiga o le taeao - ham - 50 g, falaoamata keke - 200 g, lanu meamata,
  • 'aiga o le aoauli - salati o le tuna, kukama, tamato faapelepele, fagaina falaoa atoa o le falaoa - 150 g.,
  • 'aiga o le aoauli - zucchini faʻasaina ma kāloti - 100 g., soupeti soup - 250 g., falaoa - 1 le fasi pepa, moa moa - 50 g.,
  • aoauli aoauli - kusi falaoa - 100 g., apricots poo plums - 4 pcs.,
  • taumafataga - squn schnitzel ma aniani - 150 g, fualaau suamalie mama,
  • ae leʻi alu i le moega-susu - 200 ml.

O le taumafa-maualalo o le maʻisuka mo le maʻisuka o se taumafa paleni paleni mo le tagata maʻi e taofi le suka i totonu o taʻaloga masani ma le gau o le mamafa.

O meaai mo le maʻisuka e maualuga le 2 tikeri

O faʻavae o meaai paleni:

  • sui fesuiaiga o gaʻo vailaʻau faʻasaina ma suālaʻau,
  • le fuainumera o le BJU e tatau ona 16%: 24%: 60%,
  • faaitiitia le faʻaaogaina o gaʻo manu e oʻo atu i le 50%,

O le kalori matāʻupu ole taumafa i aso taʻitasi e faalagolago ile malosi ole taumafa ole maʻi, mamafa ole tino.

O le taumafataga mo le maʻisuka o le ituaiga lona lua e aofia ai le taumafataga e 5-taimi, ae o ipu uma lava, i le vaʻaia o le gase o le gaio, o loʻo faʻapipiina faʻapitoa i totonu o le uu po o le vela. O se uiga iloga o le faamai o le maualuga o le mafaufau o fatugaʻo, o se taunuuga, mo le gaioiga masani o totoga paipa, o le aofaʻi o le porotini i le tagata maʻi e tatau ona matua pulea. I le taimi lava e tasi, e tatau ona taulaʻi le lisi i oloa e faʻaleleia atili ai le gaʻo gaʻo: lalala, dogrose, fuālaʻau fuālaʻau, cheese cheese, oatmeal.

O le aoga o se taumafataga maloloina e tatau ona pulea i fua faatatau o le suka o le toto: i luga o se manava susu, 2 itula pe a uma se taumafataga. I le tulaga o le vavaeeseina o faailoga mai le masani, e tatau ona faasaʻo le meaai, o le fua o le kulukose-faʻaitiitia o fualaau.

Meaʻai o le maʻisuka 9 po o le laulau 9 o se polokalame faapaleniina mo le maʻisuka ma le faʻafeololo i le faʻafeoloolo ma le maualuga. O le faʻauluina i ai, o le taumafataga o le maʻi e aofia ai: protein (100 g.), Carbohydrates (320 g.), Fats (80 g.), O le 30% o loʻo faʻamautuina triglycerides.

O le aano o le taumafataga mo le numera 9 o le maʻisuka o le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o "mea faigofie" gaʻo, gaʻo manu, faʻapea foʻi le faʻatapulaʻaina o le kalori. I le leai o ni faafitauli e sili atu le mamafa, e tatau ona suia le suka ma le suamalie i mea suamalie - sorbitol, xylitol, fructose, maltitol, i luma o le stevia, aspartame, glycyrrhizin, taumarin, neohesperidin.

O le taumafataga mo le maʻisuka ituaiga 2 e toetoe lava leai se eseesega mai le polokalama o meaʻai mo tagata e mataituina lo latou ola maloloina:

  • o le aofaiga atoa o meaʻai i aso uma e vaevaeina i le 5 faʻasalaga: 2 snacks for 1-2XE, 3 'au mo 5-8XE,
  • aua le fiu le taeao
  • maualuga le vaeluaga o taumafataga - 4 itula,
  • le taumafataga mulimuli i le afiafi - 1.5 itula ao lei momoe,
  • I le va o taumafataga, e fautuaina e ai fualaʻau fualaau aina, fualaau suamalie, suamalie fou, suamalie mago, kefir, susu, lanumeamata poo fualaau aina suamalie, kuki e le i sosolo (kosi), falaoa falaoa.

O le faʻaleleia o le polokalama saʻo, o le a le gata ina faʻaleleia lona soifua maloloina, ia faʻamalosia lelei lona foliga, ae aloese foi mai faʻalavelave matuia mai le loto (atherosclerosis o arteries), o le mata o le mata, fatuga (nephropathy), neura (neropathy).

I le tulaga o faamai o le biliary tract, ate, vevela, meaai 5 e faaaoga mo le maʻisuka, lea e faatapulaa ai le masima i le 10 g / aso, e faavae i le faaaogaina o greens, cereals, mashed soups, fualaau faisua, vine, fua, . O lenei togafiti togafitiga, faʻatasi ai ma vailaʻau, e taʻitaʻia ai i se faʻaleleia atili o le soifua manuia o le tagata maʻi ma le atoaga poʻo le vaeluaina o le faʻamaʻi, e fuafua i le tulaga o le faʻalavelave.

Taumafa mo aso uma ma le maʻi suka o le pepa lona lua

  • 'aiga o le taeao - asparagus - 100 g., fuamoa falai mai 3-4 fuamoa o le kuluga,
  • lona lua o le taeao - o se salati o launiu, squid, apples - 200 g.,
  • 'aiga o le aoauli - faʻasalaga faʻasalaga faʻasalaina i le rimoni, nati - 100 g, soupeti soup - 250 g,
  • aoauli o le aoauli - ice cream mai le avoka ma koko - 100 g.,
  • 'aiga o le afiafi - o le salmon steak ma le saumasi - 200 g.
  • taumafataga o le taeao - yogurt, fuamoa - 200 g (e mafai ona e faʻaaoga le stevia poʻo le agave nectar e avea o se mea suamalie), o le apu - 1 pc.,
  • o le taeao lona lua - fualaau suamalie (fualaʻau, strawberries, meloniki ma 4 ice cubes i totonu o le paluga mo le 80 g i le tasi),
  • 'aiga o le aoauli - vela vevela - 150 g, suauu fuamoa - 200 g,
  • aoauli i le aoauli - kusi falaoamata ma le pusa pasese - 150 g.,
  • 'aiga o le afiafi - o le faʻafefiloi o fualaau faisua - 200 g, avoka - afa o fua.
  • 'aiga o le taeao - lua-fuamoa fufulu o fuamoa i le siʻisi, basil, tamato
  • lona lua o taeao - "uila" fualaau faisua - 100 g., hummus - 100 g.,
  • 'aiga o le aoauli - meaʻai vavalaʻau ole puree - 200 g., peʻa lanumeamata - 50 g moa moa - 150 g.,
  • aoauli aoauli - pear - 1 pc., almonds - 50 g.,
  • 'aiga o le afiafi - salmon - 150 g, yogurt, meaʻai.
  • 'aiga o le taeao - falalaʻau (apples, plums, cherries) i agave nectar - 200 g.,
  • 'aiga o le aoauli - se sanuisi ma le tuna ma le lettuce,
  • 'aiga o le aoauli - suauu pipi - 150 g, falalaʻau kuka kuka - 200 g, salati tamato, arugula, parmesan - 100 g,
  • aoauli i le aoauli - fualaau suamalie ma mea taumafa (tuufaatasi mango manua, kiwi, strawberries ma le kiona, sasaa sua sua moli ma togi) - 150 g.,
  • 'aiga afiafi - broccoli roll - 200 g.
  • 'aiga o le taeao - moli - 1 pc., lauti o fualaau suamalie, susu susu - 30 g., falaoa falaoa - 2 pc.,
  • lona lua o taeao - fualaʻau paʻu ma fatu - 200 g.,
  • 'aiga o le aoauli - araisa - 200 g., salima vaʻa - 150 g.,' ulu - 1 pc.,
  • aoauli o le aoauli - vine ma le kulimi kulimi 10% - 150 g.,
  • 'aiga o le afiafi - susu o rosa rose, schnitzel squid ma aniani - 200 g
  • 'aiga o le taeao - mimiti mai kāloti ma le siʻisi sisi - 200 g.,
  • le lona lua o le taeao - zrazy mai le falalaʻau - 100 g.,
  • 'aiga o le aoauli - salati o le mandarin, susu o le chicken, arugula - 200 g., compote o fualaau mamago, sua o fualaau suamalie - 200 ml.,
  • aoauli aoauli - mumu mai kiwi, fugalaau - 200 ml.,
  • 'aiga o le afiafi - cod with carrots, steamed - 200 g., kefir.
  • 'aiga o le taeao - o le apu tao tao faʻatasi ma peʻa oisa, nati, vine - 1 pc.,
  • lona lua o taeao - fualaau aina suamalie ma fuamata aina mai kohlrabi, celeri, pears - 200 g, moa - 100 g,
  • 'aiga o le aoauli - polenta - 200 g., greens, keke tipi - 200 g., kiwi - 1 pc.,
  • tea tea - strawberries ma mascarpone - 100 g.,
  • 'aiga o le afiafi - fuamoa kokama ma aniani, meaʻai - 250 g, lanu meamata.

O le taumafataga mo le maʻisuka ituaiga 2 ma le oona tele e fuafua i le faʻaitiitia o le mamafa o le tino o le tagata maʻi e ala i le faʻaititia o le tele o le taumafa (poʻo le faʻamaeʻaina atoatoa) o oloa ma se numera o le sili atu ma le 60 iunite. ma calories e silia ma le 350 kcal.

Faʻalagolago i foliga o le maʻi, o suiga e mafai ona faia i le lisi ole maʻi.

Manatua, o meaʻai faʻamaonia o loʻo i luga e le o se mea masani mo meaʻai uma mo maʻisuka, o le mea lea, i le faagasologa o le tausisia, o se mea taua le mataituina o le soifua manuia. Afai e faʻalavelave, e tatau ona faʻamavaeina oloa o le "faafitauli" mai le lisi.

Taumafa mo le maʻisuka ituaiga

I nisi tulaga, i totonu o le tino o le tina faatalitali, o le lelei o le galueaina o le pancreas ua le manuia. I lenei tulaga, o le tino ua amata ona taofi le gaosiga o le inisalini, ma o se taunuuga, ua amata ona maua le maʻisuka. I le tele o tulaga, o lenei tulaga e faigofie lava ona pulea lelei meaai tatau.

Taumafa mo le maʻisuka ao maitaga

  1. E le aofia ai suka, mea faʻafiafia, pusa, semolina, fua suamalie, ma oloa e aofia ai mea suamalie mai le taumafataga.
  2. Paleni le lisi o aso uma. O le masani i aso taʻitasi o gaʻo meaʻai e 50%, palatini - 30%, gaʻo - 15-20%. I le taimi lava e tasi, o taumafa a Malysheva mo le maʻisuka e maua ai le faʻaitiitia o le aofaʻi o mea taumafa e aofia ai meaola ma manu vaefa (5-10%).
  3. Mataʻituina le inu ava - 1.5-2 lita o le vai i le aso.
  4. Faʻateleina meaai i aso taʻitasi ma le suamalie (cereals, falaoa o le falaoa, alalaʻau enaena, legumes, pateta suamalie, Ierusalema artichoke, radish, beets) ma oloa susu.
  5. Snack ma fualaau aina fou.
  6. Tufatufa le taumafa i aso taitasi i le 3 'autū "auala" (breakfast, lunch, dinner) ma le 2 snack (lunch, snack breakfast).
  7. Faʻateleina meaai i aso taʻitasi ma faʻalavelave faʻalavelave ninii mo fafine maʻitaga.
  8. Faʻaititia le suka ma togafitiga faʻataʻitaʻi e faʻaaoga ai teuteuga o seleni, fugālaʻau linden, blueberries, lilac buds, pi pi.
  9. Faatapulaa le faaaogaina o caffeine. O le alkaloids faʻatagaina e 2 tautoga o le kofe poʻo le lauti.

O le mea sili ona lelei o le kalori aupito sili ona lelei o taumafa i aso taitasi o se fafine maʻitaga o le 2000 - 3000 kcal. I le taimi lava e tasi, o se taumafataga e aunoa ma le gaʻoina o le gaʻo mo le maʻisuka ituaiga e faʻasaina.

Taʻiala fautuaina mo tina faʻamoemoe ei ai le kulukose maualuga

  • 'aiga o le taeao - falaoamata millet - 150 g, lauti fua, falaoa suamalie - 20 g,
  • o le taeao lona lua - o le falaoamata atoa o le fatu-50 g, sisi le kuka 17% - 20 g, apple - 1 pc.,
  • 'aiga o le aoauli - falale buckwheat - 100 g, o le faʻafefiloi o kapeti, atisichoke a Ierusalema, kukama - 150 g, povi moa - 70 g,
  • aoauli i le aoauli - kosi falaoa 5% - 100 g, suauu e le o faʻasaina - 2 pcs., moli - 1 pc.,
  • 'aiga o le afiafi - moa moa falai - 60 g, fualaau fagu fualaau (kāloti, kapisi, pepa) - 100 g, suamati juice - 180 ml, falaoa falaoa - 2 pcs.,
  • 3 itula aʻo lei moe - kefir / yogurt - 200 ml.

I le faaopoopo i le mulimuli i se taumafataga faapitoa, o tagata gasegase e maua i le maʻisuka faʻamaʻi e faʻaalia le savavali (40 minute i le aso) ma le faʻatinoga faaletino (gymnastics, exercices).

Aʻo leʻi faia le taumafataga, 1 itula pe a maeʻa se taumafataga, e taua mo fafine maʻitaga le fuaina o le taua o le kulukose i totonu o le toto. Afai e le faʻaitiʻitia le maualuga o le suka i le fua, e tatau ona e sailia le fautuaga a se tagata poto faapitoa i le suʻega. O le maʻisuka o loʻo maʻitaga i fafine maʻitaga i le 20% o mataupu e fai ma masani. O le mea lea, o tina taʻitasi, mo le 3 - 5 masina. pe a uma le fānauga, e taua le mataituina o au meaʻai ma pulea le maualuga o le gaosiga o lau inisalini.

Taumafa mo le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka i tamaiti

O le maʻi suka i le laʻitiiti ma le talavou e sili atu ona faigata le faʻapalepale nai lo tagata matutua. O le gasegase o le tama, o le atuatuvale, ma le le paleni o meaai, o mafuaʻaga autu ia o le atinaʻeina o se maʻi o le autoimmune.

I le 80% o mataupu, o tamaiti ua maua i le maʻisuka-faʻalagolago i le maʻisuka (1 ituaiga). "Taofi" o taunuuga o le faamai o le a fesoasoani i le vave iloa, vave togafitiga ma le tausisia o se meaai faapitoa.

Taumafa mo le maʻisuka i tamaiti

  1. Le vaʻaia le suka, suamalie suamalie, mea faʻafiafia, mea e tao ai meaʻai mai le falaoamata o le saito, meaai falai, pusa mai le lisi.
  2. Faʻalauteleina le lisi o aso taʻitasi ma fua e leʻi faʻasalalauina, fualaau faisua ma lauʻau (e aunoa ma ni tapulaa). I lalo o le faasaina - vine, faʻi, vine, aso, persimmons, fig.
  3. Faʻaaogā mea masani ole suka - fructose, sorbitol, xylitol.
  4. Tufatufa atu meaai i aso taitasi i le 6 taumafataga. I le taimi lava e tasi, e taua le 'aiina o meaai i taimi masani. Tolerances i le fuainumera o mea taumafa a tamaiti o le 15-20 minute.
  5. Aʻai meaai pe a uma le 15 minute. ina ua maeʻa le puleaina o le insulin ma le 2 itula i le maea ai o le tui.
  6. Afai e le mafai ona 'ai meaai i le taimi atofaina, e mafai ona e' ai falaoa, pi, nati, sisiisi sisi poʻo le apu o se meaʻai. E leai se tulaga e tatau ona e fiaai.
  7. "Taofi" osofaiga a le hypoglycemia o le a fesoasoani e ave vave se fasi keke sukalati. O le mea lea, o se tagata matua e alu faʻatasi ma se tamaititi e tatau ona i ai pea se mea suamalie.
  8. Faʻalauteleina meaai a le tamaitiiti i aso uma ma fua o susu susu.
  9. Faʻataʻitaʻi lau meaʻai i le aso fructose. O le aofaʻi o le suauu tuusao e tuusaʻo lava i le matua o le matua ma le natura o le faʻafitauli o le maʻi.

Ina ia faʻaitiitia le kulūkose i totonu o le toto, e fautuaina le tamaititi e tuʻuina atu deco decorations of blueberries, thrash, corn stems, mint leaves, lala o le barberry, bean pods, artichoke Ierusalema, ginseng ma le eleutherococcus.

Faʻaaliga mo togafitiga insulin i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2

O le ituaiga o maʻisuka e faʻalagolago i le insulin-o le uluaʻi faailoga lea mo le togafitiga o le inisalini. O le lisi o isi fautuaga e aofia ai le ketoacidosis ma le coma (tusa lava poo le a le ituaiga o le maʻi). O le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka ituaiga 2 e mafai foi ona avea o se faailoilo e itiiti le aoga o togafitiga o le soifua maloloina ma totoga o le suka.

O tagata maʻi pe a uma le pancreatectomy e fautuaina se togafitiga faʻapitoa, e pei o isi tulaga faʻamaʻi o le ituaiga lona lua. Atonu o se faʻaitiitia o le mamafa o le tino, faʻagasologa o le faʻaogaina o le mu, o se faʻalavelave matuia o le neuropathy.

I le faʻaopoopoga, o le maʻisuka e faʻalagolago i le insulin-2 e mafai ona togafitia i le auala lenei ma ni tiga matuia ma ni tiga matuia o le paʻu. O le maʻitaga, fanauina ma le susu o loʻo i luga o le lisi.

Vailaʻau Puree Soup

  • broccoli - 300 g
  • zucchini - 200 g.,
  • meaʻai - 100 g.,
  • seleni - 200 g.,
  • falaoamata rye - 1 sipuni,
  • susu - 200 ml.,
  • riki - 1 pc.,
  • kulimi - 100 ml,
  • vai - 500 ml.

  • pi, tipi le aniani, zucini, seleri, meaʻai,
  • vaevaeina le broccoli i totonu o mea,
  • fufuluina fualaau faisua i totonu o le vai vevela, kuka mo le 15 minute,
  • fuga oloa ua maeʻa ma se mea e gaosia,
  • i le mafuaʻaga o le faʻafefiloi o fualaʻau, faaopoopo le susu, kulimi, faaopoopo le masima ma le pepa, tuʻu i luga o le ogaumu,
  • faʻapipiʻi le supa mo le tolu minute,
  • pe a tautua, teuteu i greens.

Squid with squid slic

  • falaoa falaoa - 25 g.,
  • squid - 400 g.,
  • lelo
  • fuamoa - 1 pc.,
  • fuālaʻau manogi
  • greens (pasili, meaʻai),
  • aniani - 1 pc.

  • vili fasi anufe moa ma se fai meaʻai,
  • faʻaopopo mea faʻalavelave eleele, masima i meaʻai aano,
  • pi, tipi, tipi aniani i totonu o se apa,
  • tatipi tioata
  • sasa le fuamoa
  • faʻafefiloi aniani, gaʻo, manu fasi,
  • e faia ai le mincemeat schnitzels, 1 cm le mafiafia,
  • salu le aano o manu i le fuamoa, falaoa i falaoa,
  • fulu mo le 6 minute i luga o le afi seia oʻo i le auro.

Punipa ma laumei i luga o le falaoamata rye

  • kusi sisi 2% - 200 g.,
  • laumei - 150 g
  • Stevia herb - 2 sachets o le 1 g ia mea taitasi,
  • soda - 0.5 tsp e aunoa ma se mauga
  • suauu sasama - 2 tbsp.,
  • rye falaoamata - 200 g.,
  • masima
  • fuamoa - 1 pc.

  • faia le tinii o le stevia: sasaa 2 paʻu o le mutia ma se ipu vai vevela (90 ° C), faʻamalosi mo le 30-40 minute, lelei,
  • mulumulu fua, sua mama,
  • uʻu le paluga: faʻafefiloi le kusi, fuamoa, mimilo, ona faʻalauiloa lelei lea o falaoamata, soda, blueberries, pata,
  • taoina i totonu o se pusa o meaʻai mo le 20 minute.

Cauliflower Zrazy

  • fuamoa - 2 pcs.,
  • falaoamata araisa - 4 sipuni,
  • lanumeamata lanumeamata
  • pulufela - 500 g
  • fuālaʻau manogi
  • le masima.

Le faasologa o le foafoaina o le zraz:

  • faʻamaʻapeʻa le kalelepule mo inflorescences, faʻafefe mo le 15 minute, tuʻu i luga o se ipu, ona lelei lea ma 'ai,
  • i le taunuuga o le mamae, faʻalauiloa le falaoamata araisa, masima,
  • seti le paluga mo le 30 minute,
  • faʻafefete, tata le fuamoa,
  • filifili le riki
  • pulu laulaau mai le paluga paluga, faia ni keke faatasi ma i latou, i le ogatotonu o loo tuu ai le falaoʻamea-sipuni, faatumu, lola i le falaoamata araisa,
  • fry fualaau vaʻai i luga o le vevela vevela mo le 9 minute i itu uma e lua.

Taunuʻuga o le faʻamaʻi

E pei o soʻo se faʻamaʻi, o aʻafiaga o le maʻisuka e mafai ona ogaoga. E aofia ai le ketoacidosis, hypoglycemia, hyperosmolar ma lacticidal coma. I ia tulaga, o faʻafitauli e vave ona tupu, ma faasaga i le talaaga o le falemaʻi lautele, o faʻamatalaga e masani ona le maitauina.

O le gasegase o le maʻisuka e faʻalagolago ile inisalini e mafai ona faʻateteleina e ala i le tuai o faʻafitauli. O le vaega na tuʻuina atu e aofia ai le retinopathy, angiopathy, polyneuropathy ma le maʻisuka vae. O le lamatiaga o tulaga taʻitasi o loʻo tuʻuina atu o se faʻavavega faifaipea o le tulaga lautele o le maʻisuka. E le gata i lea, e oʻo lava i le i ai o le togafitiga saʻo e le o taimi uma e mautinoa ai le puipuiga lelei o le tino.

O le vaega mulimuli o faʻafitauli masani lea e foliga mai e 10-15 tausaga talu ona amata le faʻamaʻi. E mafai ona e faʻamoemoe e faʻaleagaina totoga ma gaioiga uma, e aofia ai toto toto, fatugaʻo, paʻu, tino o le tino. O tulaga taʻitasi ua tuʻuina atu e sili atu ona faʻalavelaveina ai le ola o le maʻisuka.

Laʻau kulimi ma le pusa paʻu

  • fuamoa - 2 pcs.,
  • kusi falaoa 2% - 600 g.,
  • kulimi kulimi 10% - 2 sipuni tele,
  • falaoamata araisa - 2 sipuni,
  • vanilla
  • pears - 600 g.

Dessert sauniuniga tekonolosi:

  • olo leisi falaoa ma falaoamata, fuamoa, vanilla.
  • vela le pears, aveese le tumutumu, vaevaeina i ni vaega se lua: muamua-tipi i totonu o le 1 cm x 1 cm cubes, le lona lua - faʻafefiloi i luga o se mea gaosi,
  • faʻafefiloi le kusi falala ma fualaau aina, alu e "malolo" mo le afa itula,
  • tuʻu le paluga i totonu o se pusa tioata, gaosia le pito i luga o le pusa anufe ma le kirimi kiripulu, salalau i luga o fasi pepa o pears,
  • tao i totonu o le ogaumu i le 180 ° C mo le 45 minute.

Faʻamalo mai le siʻisiʻi kulimi ma kāloti

  • kāloti - 2 pcs.,
  • falaoamata rye - 50 g.,
  • kusi cheese - 200 g.,
  • pasili
  • masima
  • fuamoa - 3 pcs.,
  • walnuts - 50 g.

  • olo le pupuni i se vaega tutusa,
  • pelo kāloti, olo ma se fatu,
  • vaevae fuamoa i protein, yolks,
  • tatipi pasili pasili
  • faʻafeiloaʻi le sooga i totonu o le paluga-kalo,
  • sasa le squirrels
  • tuʻu pepa i totonu o mamele,
  • faaopoopo i ai paluga i le paluga, faʻanofo, tufatufaina atu le tele i le vavae,
  • tuu le mumu i le ogaumu, tao tao mo le 20 minute i le t = 190 ° a.

O le mea lea, o le taumafa mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e taua tele, aua o le soifua manuia ma le soifuaga o le tagata maʻi e faʻalagolago i le sao o lana sauniuniga. O le mea lea, o le sauniuniga o le taumafataga ma mea o loʻo mulimuli mai, e taua le ave faʻamaoni ma le faʻaeteete, o le faʻamalalalea e mafai ona oʻo atu ai i taunuuga leaga.

E faʻapefea ona maitauina muamua faailoga

Aʻo le ituaiga I o le maʻisuka o loʻo amata ona tupu i totonu o le tino o se tamaititi poʻo se tama talavou, e faigata ona vave fuafuaina.

  1. Afai e masani ona fesili se tamaititi e inu i le vevela o le taumafanafana, atonu o le a ono maua e matua lenei mea masani.
  2. O le faʻaleagaina o le tino ma le maualuga o le vaivai o tamaiti aoga i le aoga tulagalua e masani lava ona mafua i le maualuga o aʻoga maualuga ma o le tino e le masani ai mo i latou.
  3. O le paʻu o le mamafa o se faʻamalologa, latou te fai mai, i le tino o le tamaititi o loʻo i ai se fetuunaiga o le hormonal, o le vaivai e afaina.

Ae o nei faailoga uma e mafai ona avea ma amataga o le fatuina o le maʻisuka ituaiga. Ma afai e le o iloa ia uluaʻi faailoga, ona faʻafuaseʻi lava lea ona tupu le ketoacidosis. E tusa ai ma lona natura, o le ketoacidosis e pei o le oona: o loʻo i ai le tiga o le tino, gaioiga, ma le vomia.

Ae i le ketoacidosis, e le mautonu le mafaufau ma e moe pea, e le o le mea e tupu i mea e 'ai meaʻai. O le manogi o le acetone mai le gutu o le faailoga muamua lea o le maʻi.

O le Ketoacidosis e mafai foi ona tupu i le maʻisuka ituaiga II, ae i lenei tulaga, ua uma ona iloa e le aiga o le maʻi le uiga ma le auala e amio ai. Ae o le ketoacidosis, lea na aliali mai mo le taimi muamua, e le o se mea e leʻi mafaufauina, ma o lenei mea e sili ona matautia.

Meaʻai mo le maʻisuka

E le saʻo le filifili o oloa e faʻavae i luga o le aofaʻiga o le XE, aua e tatau ona ese le taumafa ma aofia uma vaega talafeagai, faapea foi ma vitamini ma minerale. I lenei itu, o tagata ei ai le ituaiga insulin-faalagolago o le faamai e le gata ina naʻo le mataituina o le aofai o carbohydrates, ae ia mulimuli foi i se meaai masani.

O le fautuaga muamua mo le maʻisuka o le filifili lea o le tele o fatu o meaʻai e leʻi faʻasalaina, e pei o le saito atoa o le sana po o le araisa. E fautuaina e 'ai le meaʻai, e pei o le moa, tolotolo.

E fautuaina e aloese mai mea taumafa e aofia ai ma-oloa, e pei o fatugaʻo, ate ma le caviar. I le taimi lava lea e tasi, e sili atu nai lo le taumafa o ituaiga iʻa e maualalo maualalo.

O meaai paleni paleni e saʻo pe afai e mulimuli i ai isi fautuaga:

  • fuamoa e le faʻaseseina, ae ui i lea, e tatau ona manatua o le isu e faʻaleleia le fua o le cholesterol i le toto,
  • igoa susu e talia mo le faʻaaogaina. Ae ui i lea, e fautuaina e filifili le susu, yogurt poʻo le sisi ma se fua maualalo o le gaʻo,
  • e mafai ona faʻatagaina le faʻaaogaina o gaʻo susu, mo se faʻataʻitaʻiga, sunflower, olive poʻo le suauu pusa.

O meaai mo le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka e mafai ona faatagaina ai le faʻaaogaina o le tele o fualaau faisua e leai ni meaʻai. E le gata i lea, e tele fua o le a aoga, e taʻua o apples, peaches, fruit fruits.

O meaai mo le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka e tatau ona aofia ai meaʻai paleni. O vaega uma lava e laiti, o le tele o le taumafa o meaai e 5-6 taimi i le aso. E fautuaina e fuafua lau 'aiga i taimi masani.

O se taumafataga lona lua e tatau ona faia i le le itiiti ifo ma le lua itula aʻo lei moe. O le 'aiga o le maʻisuka e tatau ona aofia ai fua, e tatau ona' aina i le aoauli. O nei mea uma e mafua mai i le mea moni e faapea faatasi ma fua, o le kulukose e ulufale i totonu o le toto ma e tatau ona talepeina, lea e faafaigofieina e ala i gaoioiga faaletino, lea e masani ona tupu i le afa muamua o le aso.

O meaai mo le maʻisuka e tatau ona aofia ai meaʻai ma le tele o fiva. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tasi o loʻo galue i le oatmeal o le a faamalieina atoatoa le afa o le manaʻoga o le fiva mo le tino. Naʻo gaʻo e tatau ona kuka i luga o le vai ma e aunoa ma le faaopoopo ole pata.

O le meaai mo le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka e vaʻaia ai nei tulafono faʻavae:

  • O le tele o taumafataga mai le 5 i le 6 taimi i le aso,
  • Faʻasologa o mea taumafa, i vaega laiti,
  • Taumamafa i taimi masani
  • O oloa uma e filifilia se igoa maualalo maualalo,
  • O fua e tatau ona aofia ai i le meaai o le taeao,
  • Faʻafefe i luga o le vai e aunoa ma le faaopoopo ole pata ma aua le inu i fua o susu susu,
  • O le taumafataga mulimuli pe a ma le lua itula ao le i momoe,
  • O fualaau suamalie e matua faʻasaina, ae o le vai pateta e faatagaina i le aofaiga o le 150 - 200 ml i le aso,
  • Inu a itiiti ifo i le lua lita o le vai i le aso,
  • O taumafataga o aso taitasi e tatau ona aofia ai fualaau faisua, fualaʻau, cereals, aano o manufasi ma meaʻai susu.
  • Aloese mai le taumafaina ma le anapogi.

O nei tulafono uma ua avea ma faavae mo soʻo se maʻisuka meaai.

O le taumafa i totonu o le maʻisuka e le o le inisalini, o le faʻasaʻoina o le kulukose toto i le 5.5 faapelepele, toe faʻafoʻisia le lagona o le siama i le inisalini, faʻaitiitia le mamafa o le tino (talu ai o le 80% o le maʻisuka e le o insulin-o loʻo maʻi le mamafa) ma puipuia ai faigata ogaoga.

O iinei e mafai ai ona e faitau pe oa ni faʻafitauli o loʻo maua ai le maʻi suka i vae.

Tusa lava pe o maua se tagata i le maʻisuka e leai se inisalini poʻo le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka, e tatau ona i ai se taumafataga i itu e lua. A uma, e toetoe lava a le mafai ona faʻamaonia le maualuga o le suka toto e aunoa ma ni meaʻai faapitoa.

O le taumafataga e filifilia taitoatasi, ae o le autu o nei ituaiga mea taumafa o le maualuga lea o le faʻaaogaina o mea totino ma le itiiti ifo o le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo.

O le meaai e tatau ona filifilia e le fomaʻi. Muamua, e manaʻomia ona ia faʻatatauina le aoga o le malosi o le taumafa a le tagata maʻi i aso taitasi. O lenei mea e aʻafia ai le itupa o le tagata gasegase, o lona mamafa o le tino, o le matua ma le masani ona gaioiga faaletino. O le mea lea, e manaomia e se fafine le tusa ma le 20-25 kcal i le kilokalama o le mamafa i le aso, ma mo tane - 25-30 kcal.

O loʻo iloa e faʻapea, mo faʻamaʻi taʻitasi, tagata fai meaʻai ma fomaʻi faapitoa ua atiaʻe se faiga faʻavae paleni, o ia mea uma e iai lana lava numera. O le mea lea, o le fuainumera o le taumafataga mo le maʻisuka e 9. O lenei taumafataga e faʻaaoga i le faʻamautuina o le paleni o le gaʻo i totonu o le tino, e puipuia ai le tele o le teuina o suauʻu gaʻo ma le faʻateleina o le digestibility o gaʻo kulimi e sau ma meaai.

O meaai mo le maʻisuka ituaiga 2 e aofia ai mea taumafa i luga o le laulau fualaau meaai 9. O le sini autū o lenei taumafataga o le fesoasoani e toe faʻafoʻi le paʻu o le gaʻo ma le gaʻo i le tino o le tagata maʻi.

O nisi tagata gasegase e talitonu e fautuaina e lafoai atoa le faʻaaogaina o meaʻai o loʻo i ai vailaʻau, ae o lenei mea e le moni. O le teenaina o meaʻai gaʻo e le faʻaleleia ai le tulaga o le maʻi, ma i le tele o tulaga e naʻo le leaga.

Gaʻo meaʻai faʻamalosi e pei o le suka poʻo keke e fautuaina, sui i fua. E tāua tele le eseese o le taumafataga mo le faʻamaʻi ma e le maua ai le paleni.

O meaai mo le maʻisuka ituaiga 2 e aofia ai mea taumafa i le laulau o meaai Nu. 9

Fautuaga autu e uiga i le taumafa mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2:

  • aveese mea taumafa e maua ai le suka mai le meaai: keke, sweets, jams, etc.
  • faʻaaoga le suamalie,
  • faateleina meaai. O meaai e tatau ona faia ile vaevaega, ae le o ni vaega tele e oʻo i le 6 taimi i le aso, e taua e le o sili atu i le 3-3.5 itula le vavao i le va o taumafataga,
  • 2-2.5 itula ao le i momoe e tatau ona avea o le talisuaga mulimuli,
  • afai e manaʻomia ni meaʻai, ona mafai ai lea ona e 'aina fualaau aina po o pusi,
  • tagata gasegase e tatau ona 'aina le taeao. Taumafa meaai mama ae loto fiafia
  • pe a faʻalauiloaina aano o manu i totonu o le taumafataga, filifili ituaiga e leai ni gaʻo, e sili lava le moa, pepe poʻo le pipi. O meaʻai uma a manu e tatau ona vela pe faʻapipiʻi,
  • faʻapea foi, e tatau ona mataʻituina le numera o kalori e 'ai i le aso, aemaise lava i mataupu e sili atu le mamafa o le maʻi,
  • i le faaopoopo atu i lenei taumafa e manaʻomia le ulaula, ava malosi,
  • faʻaaogaina ai meaʻai i le fiber, aua e fesoasoani e sili atu le gaosia o meaʻai gaʻo ma taofia ai le gaogaina o le kulukose e le gastrointestinal tract,
  • o le maʻisuka ua fautuaina malosi e teena le areto paʻepaʻe, e sili atu le sui i le uliuli pe faʻaopopo i ai le fagalaʻau,
  • Aua neʻi galo se isi tulafono - o le maʻisuka e manaʻomia ai le sui o masini suauu mama ma mea faʻalavelave, mo se faʻataʻitaʻiga, oatmeal po o le buckwheat.

Pe a mulimuli i se taumafataga, e taua le aua nei fafaga, aemaise i le po ma mataʻituina lau mamafa. E oʻo i le 2 lita o le vai faamamaina e tatau ona onā i le aso.

mea taumafa e manaomia ai le ulaula, ava malosi

O le laulauʻai Nu.9 mo le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona suia e le Numera 8, i le mataupu pe a mamafa le maʻi.

Le uiga ma mataupu faavae ole togafitiga ole inisalini

O mataupu faavae o togafitiga insulin e faigofie tele. A maeʻa ona 'ai se tagata soifua maloloina, e faʻasaʻo e lona pancreas le fua saʻo o le inisalini i totonu o le toto, o le glucose e faʻapipiʻiina i siama, ma faʻaititia lona tulaga.

I tagata ei ai le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, mo mafuaʻaga eseese, o lenei masini e faʻavaivaia, o lea e tatau ai ona faʻaaogaina ma le lima. Ina ia saʻo le fuaina o le tui ole inisalini, e tatau ona e iloa le tele ma pe o le a le mea e maua ai e le tino ia gaʻo ma le tele ole inisalini e manaʻomia mo la latou gaioiga.

Ole aofaʻi o meaʻai i mea taumafa e le afaina ai lona kalori, o lea e taua ai le faitauina o kalori pe afai o le ituaiga I ma le ituaiga II o le maʻisuka eo faatasi ma le mamafa o le mamafa.

Faʻatasi ma le ituaiga I le maʻi suka, e le o taimi uma e manaʻomia ai se taumafa, e le mafai ona taʻua i le maʻisuka ituaiga II. O le mafuaʻaga lea e tatau ai i tagata uma o le maʻisuka maʻi ona fuaina tutoatasi a latou toto suka ma fuafua lelei a latou tui o inisalini.

O tagata e maua i le maʻisuka ituaiga II oe le faʻaaogaina inisalini e tatau ona tausia se tusi o le tagata lava ia. O le umi ma le manino o faʻamaumauga o loʻo tausia, o le faigofie foi mo le tagata gasegase ona amanaʻia faʻamatalaga uma o lona maʻi.

O le tusi o le a taua tele i le mataʻituina o meaʻai ma ola. I lenei tulaga, o le tagata maʻi e le misia le taimi pe a ulu le maʻisuka II II i le ituaiga o le insulin.

"Areto falaoa" - o le a le mea

O le maʻisuka I ma le II e manaʻomia ai le faʻatusatusa faifai pea o le aofaʻi o meaʻai gaʻoina e le tagata maʻi i meaʻai.

I le ituaiga o loʻu maʻisuka, e tatau ona fua saʻo le fua o le insulin. Ma le maʻisuka ituaiga II, ina ia mafai ai ona togafitia le soifua maloloina ma mea taumafa. Pe a faʻatatauina, naʻo na mea e gaosi ai le kulukose ma o loʻo i ai le malosi o le inisalini e faʻatonuina.

O nisi oi latou, e pei o le suka, ua vave ona gaoioi, o isi - pateta ma pata, ua sili atu lemu lemu. Ina ia faafaigofieina a latou fuataga, o se tulaga taua e taua o le "falaoa" (XE) ua uma ona faaaogaina, ma o se calculator se tasi o le falaoa e faafaigofie ai le soifua o tagata mamaʻi.

E tasi le XE e tusa ma le 10-12 kalama o meaʻai. O le mea tonu lea e pei ona i ai i totonu o se fasi paʻepaʻe po o se pulu uliuli "piliki" 1 cm le mafiafia. E le afaina pe o le a fuaina fua o oloa, o le aofaʻi o carbohydrates o le a tutusa:

  • i le tasi sipuni sipuni po o le falaoamata,
  • i totonu o le lua sipuni tele o le keke falala kuka,
  • i totonu o le fitu sipuni tele o lentils poʻo peas,
  • i se tasi alalaʻau alalaʻau.

O i latou e pagatia i le maʻisuka ma le maʻi maualuga II o le maʻisuka e tatau ona manatua pea o meaʻai suavai ma meaʻai e vevela e vave ona faʻavaveina, o lona uiga latou te faateleina le kulukose o le toto nai lo meaai mausali ma le mafiafia.

O le mea lea, pe a sauniuni e 'ai, e fautuaina le maʻi e fua le suka. Afai e lalo ifo i le tulaga masani, ona mafai lea ona e 'aina le semolina mo le taeao o le taeao, pe a maualuga le maualuga o le suka i luga o le masani, ona sili lea ona lelei le' aina o le taeao i fuamoa.

Mo le tasi XE, i le averesi, e manaʻomia le 1.5 i le 4 iunite o le inisalini. E moni, e tele mea e manaʻomia i le taeao, ma faʻaitiitia i le afiafi. I le taumalulu, o le a tulaʻi le gaʻo, ma i le amataga o le taumafanafana, e faaitiitia ai. I le va o taumafataga e lua, o le maʻi Masi I le maʻisuka e mafai ona 'aina le apu e tasi, o le 1 XE. Afai e siaki e le tagata le toto toto, ona le manaʻomia lea o se tui faaopoopo.

O le inisalini e sili atu

Faʻatasi ma le maʻisuka I ma le II, e tolu ituaiga o hormones pancreatic e faʻaaogaina:

Le mautinoa o le fea e sili atu e le mafai. O le aoga o togafitiga o le inisalini e le faʻalagolago i le mafuaʻaga o le hormone, ae i lona tulaga tatau. Ae o loʻo i ai se vaega o tagata gasegase ua naʻo le inisalini tagata e faatonuina:

  1. maʻitaga
  2. tamaiti e maua i loʻu maʻisuka ituaiga muamua mo le taimi muamua,
  3. tagata e maua i le maʻisuka faigata.

O le umi o le gaioiga o le inisalini e vaevaeina i le "puupuu", gaioiga ma gaioiga o le inisalini.

Poto puupuu:

  • Sui faʻatupu
  • Faaulu
  • Iletin P Homorap,
  • Inisalini Humalog.

Soʻo se tasi oi latou e amata ona galue i le 15-30 minute pe a uma le tui, ma le umi ole inisiua e 4-6 itula. O le fualaau faasaina e faia aʻo leʻi faia taumafataga taitasi i le va oi latou, pe afai o le maualuga o le suka e maualuga aʻe i luga masani. O tagata ei ai le maʻisuka ituaiga I e tatau lava ona i ai nisi faʻataʻitaʻiga faʻatasi ma i latou.

Laititi le insulin

  • Semilent MS ma le NM
  • Semilong

Latou te faʻaalia a latou gaoioiga 1.5 i le 2 itula pe a uma le tui, ma o le pito sili o le latou gaioiga e tupu pe a mavae le 4-5 itula. E faigofie mo latou gasegase e leai se taimi pe le mananao foi e fai le taeao i le fale, ae fai i le tautua, ae ua maasiasi e taitaia le fualaau faasaina.

Tau lava o lou mafaufau afai e te le 'ai i le taimi, o le maualuga o le suka e mafai ona paʻu malie, ma afai e tele atu gaʻo i le meaʻai nai lo le mea e te manaʻomia, e tatau ona e faʻaogaina se tui faaopoopo.

O le mea lea, o lenei vaega ole iniseti e na o latou lava, e 'ai i fafo, iloa lelei le taimi o le a' ai ai meaai ma le fia o meaʻai.

Umi umi le iniseti

  1. Monotard MS ma le NM,
  2. Protafan
  3. Iletin PN,
  4. Homofan
  5. Humulin N,
  6. Tape.

La latou taga e amata 3-4 itula pe a uma le tui. Mo sina taimi, o lo latou maualuga i le toto e tumau pea e le suia, ma o le umi o le gaoioiga e 14-16 itula. I le ituaiga o loʻu maʻisuka, o nei insulin e faalua i le aso.

O fea ma afea e faia ai inisalini

O le taui o le ituaiga o le maʻisuka e faia i le tuufaatasia o le inisalini o tafaoga eseese. O le lelei o ia ituaiga polokalame e mafai ona faʻaaogaina e sili ona vavalalata le vaʻaia, ma e tatau ona e iloa le mea e tui ai le inisalini.

O le mea e sili ona lauiloa i meaai paleni e pei o lenei: i le taeao latou te tuiina se "hormone" puupuu ma le "umi". A o leʻi faia le taumafataga o le afiafi, o le hormone "short" ua tui, ma ao lei alu i le moega, na o le "umi". Ae o le polokalame atonu e eseese: i le taeao ma le afiafi "hormones" umi, ma le "puupuu" aʻo le i faia taumafataga taitasi.

Tuua Lau Faamatalaga