Torvacard: faatonuga mo le faʻaaogaina ma pe aisea e manaʻomia ai, tau, iloiloga, mea tutusa

O se meafaigaluega lelei i le tau faasaga i le atherosclerosis o Torvacard. E maualalo le aofaʻi o le cholesterol e ala i le 30-46%, le lipoprotein maualalo maualalo i le 40-60%, ma faʻaitiitia ai faʻamaʻi. E tele lava ina faatonuina e puipuia ai le faʻamaʻi o le myocardia ma le maualuga o le toto maualuga, maʻi faʻavafesa lautele, maʻi fatu faʻamaʻi, ma isi pathologies cardiovascular. Ole vailaau e sili ona aoga mo le maʻisuka.

O le a le Torvacard

O le kamupanī o Torvacard o le Czech pharmaceutical company Zentiva. O le meafaigaluega e faatatau i le lipid-lowering drugs, o lana gaioiga e faʻatatau i le lipoproteins maualalo (LDL), lea e ave le cholesterol i le tino atoa. O le mea lea, o le Torvacard e faaitiitia ai le aofaiga o le cholesterol i le tino (o le faaitiitia o le faamoemoe i lona "leaga" o le 36-54%), ma o le mea lea o le vailaau faafomai e faatatau i le vasega o fuainumera.

O le Cholesterol e maua i gaʻo gaʻo ma e avea ma vaega malosi i le tele o faagasologa e faia i le tino: e fesoasoani i le fausia o le vitamini D, o le gaosia o meainu kulimi, hormones steroid, e aofia ai tino. E valusefulu pasene o le cholesterol e gaosia e le tino, o le isi e sau ma meaai. E le faʻamaʻapeʻa le vai i le vai, ma o lea e le mafai ona ulu atu i sela e iai se toto. O le faia o lenei mea, e tuʻufaʻatasia ai ma fesuiaiga o femalagaiga, ma fai lipoproteins o eseesega eseese.

O le Cholesterol e oʻo i le taumatau saʻo e avea o se vaega o le LDL, lea, e ui lava e taʻalo ai se vaega tāua, e taʻua o le "cholesterol leaga" aua e faʻaosoosoina ai luga o puipui o toto toto. Le lipoproteins maualuga, HDL, ua taʻua o le cholesterol lelei, e nafa ma le aveesea o le cholesterol mai le tino ma le faʻamamaina o puipui puipui. O se maualuga maualuga o le HDL o se uiga o se tino maloloina.

Afai o le maualuga o le LDL i le toto e maualuga tele, o le "cholesterol lelei" ua faamuta le taulimaina o latou tiute. O le iʻuga, o loʻo tuʻuina i luga o puipui puipui lapisi o le cholesterol, lea e oʻo atu ai i le fesuiaiga o le tafe toto ona o le vavalalata o le toto o le toto. O faʻaputu e faʻaleagaina ai puipui o veins ma arteries, lea e faʻapogai ai le foliga mai o le toto, o le a amataina pe a amata ona faʻamalolo le alofilima ma isi siama.

I le aluga o taimi, e faʻamalosi ma faʻamalosi ai faʻatalaʻau o le cholesterol, ma o le mafuaʻaga lea o le a le maua ai e le fausaga, veins, capillaries lo latou malosi. I lalo o le malosi o le toto, e tele lava ina malepelepe, mafua ai le toto tele pe laiti. Afai e tupu mai le afaina i le vaega o le fatu poʻo le faiʻai, o le a tupu se fatu fatu. E oʻo lava i le fesoasoani taimi, e ono tupu le oti.

Ina ia faʻaitiitia le faʻasologa o le cholesterol, o le Torvacard e taofia le gaioiga o le enzyme HMG-CoA reductase, lea e aʻafia ai i le gaosia o le ava malosi. O lenei mea e mafua ai ona faʻaitiitia i lona faʻasologa, ma faatasi ai ma le faʻaitiitia o le numera o lipoproteins maualalo. Faʻatasi ai ma le LDL, ua faʻaitiitia foi faʻamaʻi - o se ituaiga o gaʻo e maua ai le tino ma le malosi ma e aofia ai i le fatuina o lipoproteins. E le gata i lea, o le aofaiga o le "cholesterol lelei" i lalo o le faatosinaga a Torvacard ua faateleina.

Faatonuga mo le faʻaaogaina Torvacard

I le taimi o togafitiga, e tatau i le tagata maʻi ona mulimuli i se taumafataga e faʻaitiitia ai le maualuga o lipid. E mafai ona e faʻaaogaina fualaau faasaina i meaai ma i luga o se manava gaogao. O le aveina o le Torvacard i le taimi o se taumafataga e faaitiitia ai le faiga o le absorption, ae o le aoga o vailaau mo lenei mea e le faaitiitia. Aʻo leʻi togafitiga, e tatau ona faia se auʻiliʻiliga mo le maualuga o lipids i totonu o le toto, faia isi suʻesuʻega talafeagai.

O le maualuga o le faʻaogaina o fualaau faʻasaina ile plasma e mataituina ile itula pe lua pe a uma ona faʻaaogaina. 98% o le gaioiga galue pe a uma le niniina i totonu o le toto e pipii ai i ona puipuiga ma maua mai i le galuega. O le tele o le Torvacard e tuua le tino o se vaega o le talo pe a uma ona gaosia e le ate. Faatasi ai ma le faanatinati, e le sili atu ma le lua pasene e sau. O le afa-ola e faʻaumatia ai e 14 itula.

Torvacard e mafai ona taofia le gaioiga o le enzyme HMG-CoA reductase ona o lona atorvastatin. O le vailaau faʻasaina e tuʻuina atu i totonu o fualaau, i totonu taʻitasi - 10, 20 poʻo le 40 mg o lenei mea galue. E tasi le pusa e aofia ai le 30 poo le 90 papa. I le faaopoopo atu i le mea galue, o le tuufaatasiga o vailaʻau e aofia ai:

  • microcrystalline cellulose - faʻasolosolo le faʻaogaina o le tino, faʻaitiitia le faʻasalalau o le cholesterol ma le glucose, fusifusia toxins,
  • magnesium oxide - faʻaitiitia le malosi o le eletise, faʻaleleia le malosi o le ponaivi, faʻaleleia le gaioiga o le fatu, maso, siama namu,
  • kasikoni dioxide - o le inisorbent lea e aofia ai toxins, allergens, siama ma isi mea faʻamalosi faʻamalosi,
  • kesi gaʻocarmellose sodium - fesoasoani i le papaa e faʻamavae vave pe a uma ona 'aiina,
  • magnesium stearate - faʻaleleia le fausia o se masini tutusa i le gaosia o laupepa,
  • hydroxypropyl cellulose - mafiafia,
  • lactose monohydrate o se mea faʻapipiʻi.

O le maualuga o le toto lipids (hyperlipidemia) o se faʻaaliga mo le tofiaina o Torvacard. Ave le fualaau faasaina e tutusa ma se meaai e maualalo ai lipoproteins ma triglycerides, faateleina le aofai o "cholesterol lelei." O le Torvacard o loʻo faʻatulagaina i tulaga nei:

  • maualuga maualuga o triglycerides i le toto (hypertriglyceridemia),
  • dysbetalipoproteinemia,
  • hypertriglyceridemia ma hypercholesterolemia (maualuga cholesterol),
  • heterozygous (matua) ma le homozygous hypercholesterolemia, pe a le aoga le taumafataga,
  • faamai o le cardiovascular system i luma o le dyslipidemia (solia o le fua o le lipids) mo le puipuia o le paʻu ma le faaleagaina o le myocardial.

Faʻatasi ai ma faʻamaʻi pipisi o fatu fatu, o laupepa Torvacard ua faʻamaonia mo le puipuia o le paʻu ma le fatu fatu, faʻafaigofieina le faʻaleleia o vascular (revascularization), ma faʻaitiitia le ono mafai ona i ai ile falemaʻi i le i ai o le loto nutimomoia. Faʻamatala se vailaau pe'ā leai ni faʻailoga o le fatu fatu faʻamaʻi (CHD), ae o loʻo i ai mea e manaʻomia muamua mo ona foliga vaaia:

  • maualuga le toto maualuga
  • ulaula
  • maualalo le maualuga o le cholesterol lelei
  • silia ma le 55 tausaga
  • faʻasologa o togafitiga.

I le puipuia o le paʻu, ua faatonuina le Torvacard mo le maʻisuka ituaiga 2 e le o iai ni faʻamaʻi o maʻi fatu fatu, ae maua ai le maualuga o le toto, retinopathy (faaleagaina le retina), protein i le urine (albuminuria), e faʻaalia ai faafitauli tau fatuga. Faʻamatala le fualaau faʻasaina peʻafai e ulaula le maʻisuka. E tatau ona matauina o le atorvastatin e mafai ona mafua ai le maʻisuka i tagata o loʻo i ai mo lenei faʻamaʻi, ma i le maʻisuka e faʻaleleia ai le maualuga ole kulukose. Mo lenei mafuaaga, e tatau ona e tago i le fualaau oona Torvard, ma le mataʻituina fautuaga a le fomaʻi.

O le togafitiga e amata i se fua masani o le 10 mg i le aso, lea e faasolosolo malie ona oʻo i le 20 mg. E le mafai ona e sili atu ma le 80 mg o le fualaau faasaina i le aso. O le vailaau e filifilia e le fomaʻi, i le amanaʻiaina o iloiloga, o uiga patino o le tagata maʻi. Mo tagata maʻi ei ai le hypercholesterolemia, o le fua faatatau e tusa ma le 80 mg. O le umi ole vasega o togafitiga e fuafuaina e le fomaʻi. O se faʻamatalaga mautinoa e mafai ona maitauina i le lua vaiaso pe a uma le fua muamua. I le tasi le masina talu mai le amataga o togafitiga, e tatau ona suʻe suʻega mo lipine toto ma o togafitiga e tatau ona fetuunai.

Contraindications

Torvacard o loʻo gaosia i le ate aʻo leʻi tuʻuina le tino, o lea la ua faʻasaina le vailaau i le tulaga o ni manua ogaoga o lenei okeni. E le mafai ona e tago i le fualaau faʻasaina i:

  • maualuga le maualuga o feʻau faʻaleagaga - enzymes e nafa ma le metabolism i le tino, o le faʻateleina lea e masani ona faateleina i faʻamaʻi ate,
  • faʻaleagaina o le le faapalepale i le lactose, glucose, lactase deficiency,
  • tausaga e 18 tausaga
  • o le tagata lava ia i le vaega o le vailaʻau.

Aua e te faatonuina Torvacard i fafine o le gaosiga o tausaga e le faʻaaogaina togafitiga: e mafai ona afaina ai le tino o se pepe e leʻi fananau mai. I le taimi o le maitaga, o le faʻateleina o le cholesterol ma triglycerides e faʻaauau pea ona faateleina, talu ai o nei mea e manaʻomia mo le atoatoaga o le pepe. O suʻesuʻega e uiga i le aʻafiaga o fualaau faasaina i luga o tamaiti laiti e le o faʻataitaia, ae ua iloa e iai le malosi e mafai ai e le tino ona ulu i le susu o le susu ma faʻaosofia ai aʻafiaga i se pepe ao faagasolo le lactation.

O le Torvacard ua faʻamaonia lelei mo faafitauli i le metabolism, faapaleni vai-electrolyte, ma le toto maualuga. Alcoholism, faʻamaʻi o le ate, maʻi o le maʻisuka, epilepsy, faʻaleagaga talu ai nei, taotoga ogaoga ogaoga e manaʻomia ai foi le faʻaeteete i le faʻaaogaina o fualaau faasaina, o le tausisia tonu o togafitiga ma togafitiga.

Faʻaiʻuga

O le aveina o le Torvacard e mafai ona mafua ai aʻafiaga. E mafai ona matauina mai le faʻalavelave popole:

  • tigā
  • ulu matua
  • faanoanoaga
  • paresthesia - o se ituaiga o le le atoatoa o le mafaufau e aofia ai le mu, tingling, goosebumps,
  • ataxia - o le solia o le faʻamaopoopoina o gaioiga o musika eseese,
  • Neuropathy o se lagenegenega-dystrophic leʻo o fiva nerve o se natura e le faʻaleagaina.

Atonu ei ai faafitauli i le fualaau oona: tiga i totonu o le manava, gasea, vomiting, manava manava po o le taʻavale, suiga i meaʻai, dyspepsia (faigata ma le tigaina o fualaʻau). Hepatitis, jaundice, pancreatitis e mafai ona tupu. O le masukalokeletal system can respond to Torvacard - cramps, tiga i maso ma sooga, tua, myositis (mumunia o maso skeletal).

Faatasi ai ma aʻafiaga o le vailaau oona o le tiga o le pusa, susu, gau o le lauulu, vaivaiga, mea mamafa. O nisi taimi e tupu ai fatuga, i alii - vaivai. O se mea faʻafefe i le Torvacard e faʻaalia o ia lava o le urticaria, o le vevela, lanu o le paʻu, le vevela, fula. O le suʻega o le toto e mafai ona faʻaalia ai se faʻaitiitia o le faitau o le platelet, o le faateleina o le gaioiga o le enzymes, o le creatin phosphokinase, ma fesuiaiga i le kulūkose.

O le pulega tutusa a Torvacard ma isi vailaʻau e manaʻomia ai le feutagaʻi ma se fomaʻi ina ia aloese mai aʻafiaga. E matautia le faʻafefiloi o le atorvastatin ma fualaau faasaina lea e faateleina ai lona faʻamalosi: o se tuufaatasiga e mafai ona faʻaosoina ai le rhabdomyolysis (faʻaleagaina maso skeletal). Afai e tatau i le tagata gasegase ona tago i fualaau faasaina, o le fomaʻi e faatonuina le itiiti ifo o le mamafa o le Torvacard i le maʻi o le vaavaaiga lea.

Faamatalaga ma le tuufaatasiga

O fualaau e oval, biconvex. E ufiufiina i latou i se paʻepaʻe paʻepaʻe pe toetoe lava sinasina.

I le avea ai o se mea malosi, o loʻo aofia ai le konioko. O vailaʻau nei o loʻo aofia ai vaega faaopoopo:

  • magnesium oxide
  • MCC
  • susu suka
  • Aerosil
  • kesi gaʻocarmellose,
  • E 572,
  • togi maualalalo maualalo.

O le atigi na fausia i mea nei:

  • hypelloli,
  • propylene glycol 6000,
  • talisa paʻu
  • paʻu paepae.

Faʻatulagaga ma fua faʻatatau

O le vailaʻau o le Torvacard e aofia ai le vaega o vailaau faʻasaina, vailaʻau. E tusa ai ma le faʻamatalaga i totonu o faatonuga, o le inhibitor o le HMG-CoA reductase enzyme lea e liua le meaʻai i le mevalone. Taofiofia o GMG-CoA-Toe faaauau pea 21-29 itula ona o le i ai o ni meaola mamana pe a maeʻa le gasegase o le gasegase. O le vaega autu autu, e tusa ai ma faʻatonuga o le tusi resitala o vailaʻau (RLS) o le calcium atorvastatin. Vaega o ausilali e aofia ai le oxnesium oxide, lekoni dioxide, lactose monohydrate, hydroxypropyl ma microcrystalline cellulose.

O le faʻamalositino autu a le torvafe i totonu o faatonuga o le faʻaititia le LDL synthesis i le ate, ma le faʻaopoopoga - o se faʻatupulaia mausali o le gaioiga o fegalegaleaiga ma tagata faʻaleleia o lenei vaega o le cholesterol. O le ituaiga o gaosiga o lenei vailaʻau o papa maʻa, o loʻo ufiufi luga, o foliga vaaia e pei o capsules. E maua i le tolu ituaiga filifiliga - Torvacard 10 mg, Torvacard 20 mg, Torvacard 40 mg.

Faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga a Torvacard

Torvacard o se fualaau faasaina e maua i le kulupu o le lipid-lowering drugs. O lona uiga e faʻaitiitia le tele o lipids i totonu o le toto, ma muamua lava, faʻaititia le cholesterol.

O vailaau o le lipid-lowering drugs e vaevaeina, i le itu, i le tele o vaega, ma o Torvakard e aofia ai se vaega e taʻua o fuainumera. O se faʻataʻitaʻiga faʻatauvaga faʻamalosi o le HMG-CoA reductase.

HMG-CoA reductase o se enzyme lea e nafa ma le liua o le 3-hydroxy-3-methylglutaryl coenzyme A i le mevalonic acid. Mevalonic acid o se ituaiga o precursor cholesterol.

O le faiga o le gaioiga a Torvacard o le taofia, o lona uiga, e taofia ai lenei suiga, tauva ma le poloka HMG-CoA reductase. E iloa ai o cholesterol, faapea foi ma triglycerides, o loʻo aofia i le fausaga o le lipoproteins maualalo maualalo, lea e mulimuli ane liliu atu i lipoproteins maualalo maualalo, fegalegaleai ai ma a latou faʻaaliga faapitoa.

O le gaioiga malosi a Torvacard - atorvastatin - e nafa ma le faʻaitiitia o le cholesterol ma le maualalo o le lipoproteins maualuga, e fesoasoani e faʻaleleia ai lipoprotein leʻo maualalo i totonu o le ate, i luga o luga o luga o potu, lea e aʻafia ai le saoasaoa o lo latou tauʻave ma le gau.

Torvacard e faʻaitiitia ai le faʻavaeina o le lipoproteins maualalo i tagata mamaʻi o loʻo mafatia i se faʻamaʻi pei o le hypercholesterolemia aiga, lea e masani ona faigata ona togafitia i fualaau faʻapitoa.

E le gata i lea, o le fualaau faasaina e fesoasoani i le faateleina o le numera o lipoproteins maualuga e gafa ma le fausia o le "lelei" cholesterol.

Pharmacokinetics ma vailaau mo togafitiga

Pharmacokinetics o suiga na e tupu i le vailaʻau i le tino o le tagata. O lona gaogao, o lona uiga, o le absorption, e maualuga tele. E le gata i lea, o le fualaau faasaina e vave oʻo i lona maualuga maualuga i le toto, pe a ma le tasi i le lua itula. E le gata i lea, i tamaitai, o le maualuga o le oʻo atu i le maualuga o le faʻatinoga e vave tele pe a ma le 20%. I tagata o loʻo mafatia i le gase o le ate ona o le ava malosi, o le faʻamalieina o ia lava e 16 taimi maualuga nai lo le masani, ma o le fua faatatau o lona ausia e 11 taimi.

O le fua o le absorption o le Torvacard e fesoʻotaʻi tonu ma le taumafaina o meaai, aua e faʻagesegese ai le faʻafefe, ae le afaina ai le faʻaitiitia o le lipoprotein cholesterol le maualalo. Afai e te tago i vailaau i le afiafi, ao le i momoe, ona oʻo ai lea i le toto, e le pei o le fua o le taeao, o le a sili atu ona maualalo. Na maua foi o le tele o le fualaau o fualaau faasaina, o le saoasaoa lea o le tagofia.

O le bioavailability of Torvacard e 12% ona o lona auala mai i le mucous membrane o le digestive system ma le auala i totonu o le ate, i le mea o loʻo faʻasalaga ai.

O le fualaau faasaina e toetoe lava 100% faʻamau i pulu plasma. A maeʻa se suiga o le ate ona o le gaioiga o isoenzymes faapitoa, o loʻo faia ai metabolites malolosi, o loʻo i ai le aafiaga autu o le Torvacard - faʻalavelave HMG-CoA reductase.

A maeʻa nisi suiga i le ate, o le vailaʻau faʻatasi ma le talo e ulufale atu i totonu o le manava, lea e faʻaaogaina atoatoa ai mai le tino. O le afa o le soifuaga o Torvacard - o le taimi lea e faaitiitia ai le saʻo o le fualaau faasaina i le tino - e 14 itula.

O le aʻafiaga o le fualaau faasaina e mafai ona faʻaalia mo le tusa o le aso ona o le gaioiga a le metabolites totoe.I le faʻavave, e mafai ona iloa se vaega itiiti o fualaau faasaina.

E taua le mafaufau o le taimi o le faʻamaʻiloga o le tino e le o faʻaalia.

Faailoga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

Torvacard e tele naua faʻaaliga.

E tatau ona maitauina o le fualaau faasaina ei ai le lisi atoa o faʻamatalaga mo le faʻaaogaina, ia faʻamalamalama pe a faatonuina le vailaʻau.

O faatonuga mo le faʻaaogaina e faʻaalia ai tulaga uma o le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

Faatasi ai ma i latou, o autu autu o mea nei:

  1. O le Torvacard ua faatonuina ina ia faaitiitia le aofaʻi o le cholesterol, faʻapea foi ma le lipoproteins maualalo, e faʻaititia ai le apolipoprotein B, faʻamaʻi, ma le faateleina o le maualuga o le lipoprotein cholesterol mo tagata e mafatia i le heterozygous poʻo le hypercholesterolemia muamua, faʻapea foi le lipid lipidemia II . O le aʻafiaga e mafai ona faʻaalia pe a oti.
  2. E le gata i lea, pe a oti, e faʻaaogaina le Torvard i le togafitiga o hypertriglyceridemia o aiga i le ituaiga lona fa e tusa ai ma Frederickson, ma mo togafitiga o le dysbetalipoproteinemia o le ituaiga lona tolu, lea e le aoga ai le meaai.
  3. O lenei vailaʻau e faʻaaogaina e le tele o tagata atamamai e faʻaitiitia le maualuga o le cholesterol ma le lipoproteins maualalo i se faʻamaʻi pei o le hypercholesterolemia aiga, pe afai o le taumafataga ma isi togafitiga e leai ni togafitiga e leai se mea e manaʻomia. O le tele lava o se vailaʻau lona lua.

E le gata i lea, o le fualaau faasaina e faʻaaogaina mo le loto ma vascular diseases i na gasegase o loʻo i ai le tele o aʻafiaga o aʻafiaga mo le atiaʻe o maʻi fatu fatu. E silia ma le 50 tausaga le matutua, toto maualuga, ulaula, hypertrophy o le ventricular agavale, maʻi o le maʻisuka, fatuga, vailaʻau vascular, faapea foi ma le i ai o maʻi fatu fatu i tagata pele.

E sili ona aoga i le dyslipidemia faʻatasi, aua e puipuia ai le atinaʻeina o le fatu fatu, stroke, ma e oʻo lava i le oti.

Faʻafitauli matuia mai le faʻaaogaina o fualaau faasaina

Pe a faʻaaogaina vailaʻau i se tagata maʻi, e mafai ona tupu se fati atoa o mea leaga.

O le mea na ono tutupu mai o ni uiga leaga e tatau ona mafaufau i ai pe a faatonuina se vailaʻau.

Ole numera tele o aʻafiaga ile faʻaaogaina ole vailaʻau e mafua ai le faʻagataina o le faʻamalosia o le fualaau oona i taimi o togafitiga. O le vailaau e tatau ona faʻatonuina e na o se fomaʻi, ma mafaufau i uiga o le tino maʻi.

Pe a faʻaaogaina le vailaʻau o le Torvakard, o ituaiga nei o faʻafitauli matuia e tutupu:

  • Ogatotonu ma le lautele o le tino - o le ulu o le ulu, o le vevela, o le vevela, o le le mautonu, o le pogisa, o le faaletonu o le mafaufau, o le faaitiitia o le mafaufau loloto, faanoanoa, ataxia.
  • O le tele o mea e mafai ona maua e le tagata, o lona uiga, o le mea lea, o le mea lea,
  • Fomaʻi gasegase - e masani lava ona i ai ni tiga i maso ma sooga, myopathy, afaina o fiva musele, rhabdomyolysis, tiga i le pito i tua, faʻalavelave faʻaleagaina o muso vae,
  • Faʻaaliga o le Allergic - faʻavave ma vevela le paʻu, urticaria, faʻalavelave faʻafuaseʻi o le vave (teteʻe anaphylactic), Stevens-Johnson ma Lyell syndromes, angioedema, erythema,
  • Faailoga o le laboratory - o se faʻaopoopoga poʻo le faʻaitiitia i le kulukose o le toto, o se faʻaopoopoga i le gaoioiga o le creatiphosphokinase, alanine aminotransferase ma le aspartate aminotransferase, o le faateleina o le hemoglobin glycated,
  • Isi - tiga o le paʻu, fulafula o le pito i lalo ma luga o pito i luga, vaivai, faʻaleleia o le tino, maua o le mamafa, vaivaiga lautele, faʻaitiitia o le platelet counts, le toe maualalo le numera.

O uiga matuia o uiga uma o fualaau o le statin vaega ua iloga foi:

  1. faʻaititia le libido
  2. gynecomastia - o le tuputupu ae o le mammary glands i alii,
  3. faʻafitauli o maso,
  4. Faʻafitauli
  5. seʻi oʻo mai faʻamaʻi pipisi i se umi umi o togafitiga,
  6. le faʻaalia o le maʻisuka.

E tatau ona faʻaeteete faʻapitoa i le aveina o Torvacard ma cytostatics, fibrates, antibiotic and antifodic drugs, talu ai e le tutusa taimi uma. E faʻaoga foi lenei i glycosides cardiac, aemaise le Digoxin.

O ia ituaiga o Torvacard e maua mai ia Lovastatin, Rosuvastatin, Vasilip, Liprimar, Akorta, Atorvastatin, Zokor.

O faʻamatalaga e uiga i fualaau faasaina e sili ona lelei, talu ai o statins o le kulupu sili ona lelei o fualaau oona e maualalo ai le cholesterol.

O le a talanoa tagata tomai faapitoa i fuainumera i se vitio i lenei tusiga.

Pharmacological group

O le gaioiga malosi e filifili ma faʻatauvaʻa poloka poloka HMG-CoA reductase, o se enzyme e aofia i le fausia o mea faʻamaʻi, e aofia ai le cholesterol. E faʻapupulaina ai foi le numera o le talileleia o le LDL i le ate, ma mafua ai le faateleina ma le faʻaleagaina o le LDL.

Atorvastatin e maualalo le LDL maualuga i tagata mamaʻi ma le hypercholesterolemia aiga, o le, e pei o se tulafono, e le mafai ona togafitia i isi vailaʻau faʻamalolo.

O le maualuga maualuga o le atorvastatin e matauina 1-2 itula pe a uma se taumafataga. Aʻo ave le fualaau faʻamaʻi i le afiafi, o lona faʻamanuiaga e 30% lalo ifo nai lo le taeao. O le bioavisi o le fualaau faasaina ua na o le 12%, e mafua mai i le mea moni o le mea o loʻo galue malosi e faʻafefiloi i totonu o le mucous membrane o le digestive tract ma le ate. E oʻo atu i le 98% o le vailaau faʻamalosi e pipii ai i aʻafiaga toto. E alu ese mai le tino ma le talo, le afa-ola o le 14 itula.

Mo tagata matutua

Torasemide i se tuufaatasiga ma se taumafataga ua faatonuina:

  • e faʻaitiitia ai le faʻatupulaia o le maualuga o le cholesterol, lipoproteins maualalo, apolipoprotein B ma triglycerides, ma ia faateleina le mataupu i le maualuga lipoproteins i tagata mamaʻi ma le hyperlipidemia muamua, aiga heterozygous ma le hyperlipidemia e le o aiga, ma hypercholesterolemia (mixed IIa and IIon Fred)
  • faʻatasi ai ma se faʻaopoopoga o faʻamaʻi (type IV e tusa ai ma Fredrickson),
  • ma le dysbetalipoproteinemia (ituaiga III e tusa ai ma Fredrickson),
  • faʻatasi ai ma le gasegase o le aiga faʻafeiloaʻi e faʻaititia le maualuga o le cholesterol ma le lipoproteins maualalo.

Lerasemide ua faatonuina mo faʻamaʻi o le cardiovascular system i tagata mamaʻi e sili atu i le 55 tausaga le matua o le maʻi fatu fatu, o le maualuga o le toto maualuga, maʻi o le maʻisuka, maʻi vascular lautele, o le talafaasolopito o le stroke, hypertrophy ventricular left, protein in urine, coronary heart disease in relatives aiga, e aʻafia ai le dyslipidemia. I nei gasegase, o le tagofia o fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le ono maliu, faʻalavelave leocardial, faʻamaʻi, toe falemaʻi ona o angina pectoris ma le manaʻoga mo le toe faʻafouina.

Torvacard e le tatau ona faʻamatalaina i tamaititi.

Mo le maʻitaga ma le lactating

Torvacard ua solia i maʻi i le tulaga ma le susu. Ole fualaau faasaina e le tatau ona faʻaaogaina mo fafine o le gafa tausaga pe afai latou te le faʻaogaina faʻamalosi faʻamaonia. E iai faʻamatalaga masani o le fananau mai o tamaiti ei ai maʻi faʻapitoa i le mataupu pe a oʻo i le taimi o le maitaga Torvacard.

Faʻaiʻuga

O faʻafitauli leaga nei e mafai ona tutupu i taimi o togafitiga ma le Torvacard:

  • tiga o le moe, maʻi vaivai, vevela, vevesi o le moe, lea e mafai ona faʻaalia e ala i le moe, moe, le mautonu, leiloloa o le mafaufau poʻo le faʻavaivaia, atuatuvale, polyneuropathy lautele, vailaau oona, paresthesia, ataxia,
  • tigaina o le manava ma le manava, afu, vomia, manava, manava, afaina o le tino, faamaʻi pipisi, afaina o le pancreas, sosolo cholestatic, faateleina o le fiaai, le atoatoa le fia ai,
  • musika ma tiga faʻatasi, tiga i tua, myopathy, afaina o musele skeletal, rhabdomyolysis, gaogao vae,
  • afaina i le paʻu, urticaria, Quumeke edema, anaphylaxis, faʻafefeteina, erythema multiforme faʻalauiloa,
  • faateleina pe faaitiitia i le kulukose toto,
  • o se faʻaopoopoga o mea o loʻo maua i le hemoglobin glycosylated, o le gaoioiga o enzymes o le ate,
  • tiga o le pusa
  • fuga o pito
  • faʻasologa o le erectile
  • lafoaʻi lauulu lauulu
  • tatagi i taliga
  • faaitiitia i tulaga o le platelet i le toto,
  • lua le toilalo
  • tupe mama
  • vaivaiga ma malaise.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

O le pulega tutusa o atorvastatin ma cyclosporine, fibrates, erythromycin, clarithromycin, immunosuppressants ma antimycotics o le vaega azole, acidic nicotinic ma le nicotinamide, o fualaau e taofia ai le gasegase, faatasi ai ma le auai o 3A4 CYP450 isoenzymes, ma / poo fualaau faasaina, ma le lamatiaga o le myopathy. O le mea lea, pe a le mafai ona faʻamaonia se tuufaatasiga, e tatau ona e vaʻai i mea lamatia ma faʻamanuiaga. O tagata maʻi e maua le togafitiga faʻapitoa e tatau ona i lalo o le vaavaaiga faʻapitoa o togafitiga faafomaʻi, ma, afai e iloa le tele o gaioiga kinini kinase poʻo faailoga o le myopathy, e tatau ona faʻagata le Torvacard.

O le Colestipol e faʻaitiitia le faʻaogaina o le atorvastatin, ae o le lipid-lowering effect of this combination is higher than that of each of these drugs separately.

O le Atorvastatin e faʻapupulaina le aʻafiaga o fualaau oona lea e faʻaititia ai le maualuga o hormones steroid.

Pe a faatonuina le atorvastatin i se aso i aso taitasi o le 80 mg i le taimi lava e tasi faatasi ai ma fomaʻi faʻamataʻu e faʻavae i luga o le norethindrone ma le ethinidestraliol, o se faʻaopoopoga i le faʻasalaga o contraceptives i le toto na matauina.

Aʻo ave le atorvastatin i se aso e 80 mg ma le digoxin, o le faateleina o le maualuga o le glycoside cardiac na matauina.

Faatonuga faapitoa

A o le i aveina Torvacard, o le tuuitiitia o le cholesterol e aoga le taumafai i se taumafataga, faateleina le faagaioiga faaletino, paʻu o le mamafa o tagata mamaʻi ma le tele o maʻi ma togafitiga o isi maʻi.

E tusa ai ma tua o togafitiga, ole galuega ole ate e ono vaivai, o lea e tatau ona siakiina lona tulaga aʻo lei amataina le Torvacard, 6 ma le 12 vaiaso talu ona amata le togafitiga, pe a uma le isi faʻateleina o metotia, faʻapea foʻi taimi, mo se faʻataʻitaʻiga, tasi i le ono masina. I le taimi o le togafitiga, o le faateleina o le gaoioiga o enzymes o le ate e mafai ona matauina, aemaise lava i le tolu masina muamua o togafitiga, ae afai o nei faailoga e sili atu ona maualuga i le 3 taimi, e tatau ona faʻaitiitia le fua o le atorvastatin pe taofi le ave.

E le gata i lea, o le togafitiga e tatau ona faamutaina pe afai ei ai ni faailoga o le myopathy, o le i ai o tulaga lamatia mo le faaletonu o le lapopoʻa ona o le rhabdomyolysis, e pei o le toto maualuga, ogaoga tuga, taotoga ogaoga, vevesi, faoa faamalosi, le gasegase oona, mafatiaga o le endocrine.

Faʻasaga i tua o togafitiga, o le maualuga o le kulukose i le tino e mafai ona faateleina, i nisi o tagata gasegase, o le faʻaalia o le maʻisuka ua mafai, lea e manaʻomia ai le tofiaina o vailaʻau o le hypoglycemic.

Ole fualaau faasaina e le afaina ai le malosi e ave ai se taavale.

Tulaga o le teuina

Torvacard e tatau ona teuina mai le mea e mafai ona maua e tamaiti mo le 4 tausaga mai le aso na gaosia ai le vailaʻau. O le fualaau faasaina e maua mai i le fale talavai e tusa ai ma le fomaʻi a le fomaʻi, o lea e le faatagaina ai i latou e mafaufau i le mafaufau.

  1. Anvistat. O se vailaau Initia lea o loʻo maua i papa niniʻe. O i latou, e le pei o laupepa Torvacard, o loʻo lamatia, lea e faigofie mo tagata gasegase e le mafai ona faʻaumatia uma vailaʻau.
  2. Atomax O vailaʻau faʻapitoa e maua mai e le kamupani Indian HETERO DRUGS Limited. O loʻo maua i lapotopoto, biconvex papaʻu ma se faʻalavelave. O le ola ola o le fualaau faasaina ua 2 tausaga.
  3. Atorvastatin. O fualaau faasaina ua gaosia e le tele o kamupani Rusia. O lona tau e maualalo ifo nai lo le Torvacard, ae o le mea mulimuli, e mafai ona e mautinoa le eseesega mai le falemaʻi i le fale. O le olaga ola o Atorvastatin atonu e puupuu nai lo le Torvacard, mo se faataitaiga, e 3 tausaga mo se vailaau faasaina na gaosia e Biocom CJSC.

E mafai ona e ave le faʻatusa nai lo le Torvacard pe a maeʻa ona e talanoa i se fomaʻi.

O le tau o le Torvacard e tusa ma le 680 rubles. O tau e amata mai i le 235 i le 1670 ru.

Faaaoga i le taimi o le maitaga

O le maʻitaga ma le faʻaaogaina o lenei statin o se faʻalavelave. E tusa ai ma faatonuga, e le o faʻamaonia le vailaʻau i le taimi o le susu, ona o le mea moni e leʻo saʻo ona faʻaalia pe o le vaega galue, atorvastatin, e pasi i susu susu.

E tusa ai ma faʻamatalaga, e le o faʻamaonia i totonu o togafitiga faafomaʻi ona o le leai o se faʻamaoniga mo le faʻaaogaina i lenei alamanuia.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

O le lamatiaga o le foliga mai ma le alualu i luma o le myopathy pe a faatonuina ai lipid-lowering drugs lea e faaitiitia ai le fausia o le cholesterol e faateleina i le faaaogaina o fualaau faasaina. Aemaise lava, fibrates, antimicrobials (azole derivatives), cyclosporine, ma le tele o isi vailaʻau. O faatonuga o loʻo i ai se lisi o meafaigaluega, o fegalegaleaiga ma se tele o itu:

  1. Faatasi ai ma le tuʻufaʻatasia tutusa o le torvacation ma phenazone poʻo warfarin - E leʻi iai ni faʻamaoniga faʻafesoʻotaʻi faʻapitoa na tutupu.
  2. Faatasi ai ma le puleaina o fualaau faasaina, e pei cyblosporine fibrates (gemfibrozil ma isi vailaau o lenei vaega), immunosuppressants, antimycotic agents o meaola azole, fualaau faasaina e taofia ai le metabolism ma le CYP450 isoenzyme 3A4, o le faateleina o le plasma concentration o Torvacard. Le siakiina ole tino ole gasegase ma, afai e tatau ai, ole fautuaina ole fualaau ole na o le amataina o tui ole a fautuaina.
  3. Faʻatasi ma le faʻaaogaina o le Torvacard i se aofaiga e 10 mg i le aso ma azithromycin i le aofaiga o le 500 mg i le aso, o le AUC o le muamua oi latou i le plasma sa tumau pea e le suia.
  4. Faatasi ai ma le faaaogaina tutusa o lenei fuainumera ma vailaau togafitiga, lea e aofia ai le hydroxyxides o le magnesium ma le aluminium, o le statin AUC i le toto na faaitiitia i le lata i le 30-35%, ae peitai e le suia le aoga ma le maualuga o le LDL i le plasma toto e ui i lea, puleaina e manaʻomia.
  5. Colestipol. E tutusa foʻi ma fuainumera o loʻo suʻesuʻeina i aso nei, o se lipid-lowering substance foi o le vaega o resins-exchange resins. Faatasi ai ma se talosaga faauo, o le maualuga o le plasma o Torvacard na faaitiitia i le toeitiiti kuata, ae o le tulaga lautele o le aoga mai le amataga o le faaaogaina o fualaau faasaina na sili atu ona maualuga nai lo i latou taitoatasi.
  6. Faʻamataʻu tautala. O le faʻatusatusaga tutusa o le statin suʻesuʻeina i se maualuga (80 miligrams) faʻatasi ai ma nei fualaau oona e mafua ai ona faateleina le vaega o le hormone o le fualaau faasaina. E tusa ai ma faatonuga, o le AUC o le ethinyl estradiol e tupu i le 20%, ma le noreteistrone e 30%.
  7. Digoxin. O le faʻatasi ai ma le digoxin e taʻitaʻia ai le mea moni o le pasene o plasma torvacard e faʻatupulaʻia e 20%. O maʻi maua le digoxin faʻatasi ma le statin i le maualuga aupito sili ona maualuga (80 milligrams - maualuga, faʻatonutonuina e faatonuga) e tatau ona mataʻituina tumau.

Tau fualaau faʻatau

O le tau masani o se fualaau faasaina i luga o fale talavai e faalagolago i lona fuainumera ma le numera o laulau i totonu o se ato. I Rusia le tau masani mo Torvakard i le atunuu o:

  • Torvacard 10 mg - pe tusa ma le 240-280 ruuga mo le 30 fualaau, mo 90 pusa e tatau ona e tuʻuina atu se aofaiga ile 700-740 ru.
  • Torvacard 20 mg - pe tusa o le 360-430 ru ma 30 pauna ma 1050 - 1070 rubles mo 90 pusa, i le faasologa.
  • Torvacard 40 mg - e tusa ma le 540 - 590 rupu mo le 30 papa ma 1350 - 1450 rubles mo 90 fasi vaega.

I Ukrainian O le maketi tau falemaʻi mo Torvacard i falemaʻi faʻapitoa:

  • Torvacard 10 mg - pe a ma le 110-150 UAH mo le 30 pauna, mo 90 pusa e te manaʻomia e tuʻuina atu ai le aofaiga i le aofaʻi 310 - 370 UAH.
  • Torvacard 20 mg - pe tusa o le 90 - 110 UAH mo le 30 papa ma 320 - 370 UAH mo 90 papa, i le faasologa.
  • Torvacard 40 mg - o le tau e eseese mai le 220 i le 250 UAH mo le 30 papa.

O le tau o le tau e faalagolago i le atunuu ma le gaosimea, i luga o uiga o le maketi tau vailaau mo togafitiga, i luga o tulafono faatonutonu faʻaitulagi faʻaitulagi.

Analogs Torvakard

Torvacard - o se vailaʻau na faʻamaonia lelei lava ia, o loʻo faʻaalia ai le lelei o suʻesuʻega tau falemaʻi ma e talafeagai le taugata - taugofie i le tau. Ae peitaʻi, i nisi tulaga (faʻaaloalo le tasi, suiga i fomaʻi, suiga i le maʻi), atonu e talafeagai le filifilia o se mea faʻaopoopo nai lo le faʻasalaga.

E i ai sui faatasi ai ma le mea lava e tasi e galue malosi ai i faatonuga, e pei o Torvakard - Atorvastatin. E aofia ai Atokor, Atoris, Liprimar, Torvazin, Tulip, Livostor.

I le faaopoopo atu ia i latou, e mafai e tagata tomai faapitoa faafomaʻi ona filifili mo le au faifaatoʻaga. o loʻo i ai foi i le vaega ni fuainumera. E aofia ai faʻamalosi e pei o Acorta, Rosuvastatin, Krestor, Rosucard, Rosart, Lipostat, Roxer, Simgal ma isi.

Faʻaaogaina faʻamatalaga

Faatasi ai ma fomaʻi, e uiga i iloiloga o le afi e sili ona faʻalelei. E masani lava ona aliali mai i tofiga mo le hypercholesterolemia o ituaiga eseese. I le gasologa o tausaga, o lenei fualaau faasaina ua faamaonia lelei i le faiga masani.

Zhilinov S.A. Endocrinologist, Ufa: "Sa ou taitaia le faimalaga i oʻu maʻi mo sina taimi. Ou te vaai i taimi uma i le mausali lelei o taunuuga ma le itiiti ifo o faʻafitauli poʻo aʻafiaga. E faʻatino lelei lava i le togafitiga o tulaga ma le maualuga o le cholesterol. E le gata i lea, i le puipuia o suʻesuʻega a le loto fatu, e taua ai foi se vaega taua. Ma i se tau o loʻo avanoa mo toetoe lava o soʻo se tagata maʻi. "

E pei foi o fomaʻi, o tagata gasegase foi e popole e uiga i lenei fualaau. Pe a faatusatusa i isi fuainumera lauiloa, o le tau ma le avanoa o fualaau faasaina e manaia tele.

Vasilenko S.K., avetaavale taxi, 50 tausaga, Kerch: "Sa i ai laʻu cholesterol i aʻu suʻega mo le ono tausaga talu ai. Na ou alu i le falemai, na faatonuina ai aʻu e le fomai i le lotoifale ia Torvakard. I le taimi muamua sa ou manatu na ou faaaluina tupe i se mea le aoga, ona ou faitau ai lea i faatonuga o le fualaau faasaina, faalogo i faatonuga a le fomai ma iloa ai o le aafiaga e le o vave, ae faifai malie. Ma ina ua mavae vaiaso e lua, na ou lagonaina ai suiga lelei i loʻu soifua maloloina. O lenei la e leai ni au faitioga, ou te lagona ua sefulu oʻu tausaga. "

Chegoday E.A. 66 tausaga, Voronezh: "Talu mai loʻu talavou ou i ai ni faafitauli ma le maualuga o le cholesterol. Aʻo leʻi alu e ave le meaʻai, na ou inu le lypimar - faʻamasino i faatonuga, e toetoe a tutusa uma. Ae o tau mo le lypimar ua le fiafia nei, o lea na fautua mai ai le fomaʻi ou te suia i se togafitiga taugofie. Ou te le iloa lava se eseʻesega, leai ni aʻafiaga mai lena lisi tele i faatonuga, ou te leʻi maua i vailaʻau poʻo lenei mea. E na o se lagona le fiafia e tatau ona inu nei fualaau aina nei i loʻu olaga atoa. "

Panchenko Vera, 39 tausaga, p. Antonovka: "O loʻu tama ua leva ona sili atu le maʻisuka ituaiga 2, aʻo leʻi togafitiga, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto i luga o se manava gaogao ua oʻo i le 8-9. E tele lona mamafa o le tino, ma e pei ona fai mai le fomai, o le mafuaaga lea e alu ese ai le cholesterol i le iloiloga. I le falemai o le itumalo, sa matou fautuaina malosi, e faaopoopo atu i togafitiga uma, e inu ai le 20 miligrams o le torvafe i le po, e tusa ai ma faatonuga. Na foliga mai e faigofie tele - e tatau ona e inuina na o le tasi i le aso. Tau lava o mea e te manaʻomia, aua o le tama ua toeitiiti atoa le 70 tausaga ma i ona tausaga e faigata tele ia te ia ona manatua fualaau uma. E le gata i lea, o faatonuga e fai mai o le avea o fualaau e le faalagolago i meaʻai - o lenei mea e sili ona lelei ona o le maʻisuka tama. I le masina muamua lava, ina ua amata ona matou inuina lenei vailaʻau, sa i ai se faʻaititia o le maualuga o le cholesterol, ma o lea ua lelei mea uma ia te ia, o ia masani».

E pei ona mafai ona e vaʻai, faʻamasinoina e ala i iloiloga a fomaʻi ma a latou gasegase, o fualaau faʻamaʻi fualaʻau ua filifilia - Torvakard - o loʻo i ai se tulaga sili ona maualuga ma e masani ona taatele i togafitiga faʻapitoa. E masani foi ona i ai iloiloga e uiga i le tau talafeagai o lenei fuainumera. E tatau ona amanaia ma ia manatua e mafai ona faʻamaonia le faʻasalaga pe a maeʻa se suʻega atoa ma faʻatalatalanoaga ma tagata tomai faapitoa, e mulimuli i le faʻamaonia o faatonuga a le tagata lava ia.

Tuua Lau Faamatalaga