Chocipeerol Bay Lecipe Recipe

E le tatau ona manatu faatauvaa ia togafitiga faʻapitoa. E mafai ona sili atu le aoga e le gata i togafitiga o soʻo se faʻamaʻi, ae faʻapea foʻi i le puipuiga. I luga o le Initaneti o loʻo i ai le afe ma afe o auala ma fualaau mai mea masani e faaleleia ai lou soifua maloloina. E toafia tagata latou te iloa e mafai ona faʻaaogaina le laʻau bay e fai ma mea faigaluega i le tau faasaga i le cholesterol? Ae e aliali mai e tele auala e mafai ona faʻaumatia ai le cholesterol e faʻaaoga ai laʻau laʻau.

O le mea moni, o le laʻau bay o se mea manogi lea e faʻapipiʻi i ipu mo se manogi sili atu ma le manaia mulimuli ane. Ae o se togafiti faʻapitoa sili lea mo le togafitiga o le tele o faʻamaʻi, e pei o ulu o le ulu ma le maualuga o le cholesterol.

E faʻafefea ona togafitia le cholesterol ma le laʻau bay?

O togafitiga faʻapitoa e sili ona faʻaaogaina e avea o se togafitiga faʻaopoopo togafitiga. Ae e leai se auala e mafai ai ona e faʻaaogaina e avea ma auala autu, sei vagana ai e leʻi tofia e se fomaʻi.

  1. E tatau ona ave se sipuni se tasi i luma ole taumafataga o lenei tuufaatasiga: 7 kalama o le bay bay e tatau ona tuu i totonu o se ipu uamea, sasaa vai inu ma tumau. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻamamaina ai toto, ma, o le mea moni lava, faʻasaʻo le cholesterol. E tatau ona inu le fafe i le masina e ausia ai se taunuuga.
  2. O le isi fua mo le faʻamamaina o ipu toto - sasaa se decoction o le 5-6 kalama o le pasili 300 ml o le vai vevela. Aumai foi aʻo leʻi 'ai ma ia maua se lelei sili atu e faʻafetaia ai se taʻi masina. O le a sili atu ona aoga pe afai e faʻaopoopoina le taumafa o le faʻasolosolo ma se meaai faapitoa.
  3. Ae e te leʻi alu i le moega, e mafai ona e inu i se decoction, ma saunia foi le aoga muamua. E tatau ona sasaaina le afa afa o le faisua 300 ml o le vai ma le kuka mo le 5 minute. A maeʻa lena, afifi ipu, faʻaauau 3 itula ma inu ao leʻi moe. O lenei metotia o togafitiga e mafai ona faʻaaogaina mo le 3 aso, pe a maeʻa le vaiaso e manaʻomia. E mafai ona faia lenei mea mo le masina, ma mulimuli ane - ia toe faia le vasega ia le itiiti ifo ile tasi i le tausaga mo le puipuia o vaʻa pisia.

O laʻau o faga laʻau e maua ai le mana malosi tele ma e te le manatu o se mea masani masani. E mafai ona fesoasoani laʻau o le Bay e faʻamalolo ai e le gata o le cholesterol ma le ulu tiga, ae o le a avea foi ma se puipuiga lelei o maʻi fatu, maʻi suka ma le manua.

Afai e te maua se mea sese, faamolemole filifili se fasipepa o mea ma taomi Ctrl + Ulufale.

Faʻalogo: o faʻamatalaga i totonu o le tusiga e mo na o faʻamatalaga faʻamatalaga. E fautuaina e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi (fomaʻi) aʻo leʻi faʻaogaina le fautuaga o loʻo faʻamatalaina i le tusiga.

E te fiafia i le tusiga? Faʻasoa mai ia i matou i Yandex Zen. E ala i le lesitalaina, o le ae nofouta i mea sili ona aoga ma aoga. Alu ma teu.

Oats mo le faʻaitiitia o le cholesterol o le toto: mea tau vailaʻau, faʻataʻitaʻiga

  1. O faʻamalologa o meaʻai o aʻa ma ona aafiaga ile cholesterol
  2. Fualaau oona e maualalo ai le cholesterol
  3. Uumi lanu auro mo le cholesterol: recipes
  4. E faʻapefea ona maualalo le Cholesterol Oat e faʻaaogā ai le kuka

O le gaioiga masani o le cholesterol o le puipuia o le tino ma fausia ni faʻaagaga. Ae o le masaniga o mea taumafa faʻaonaponei ma ituaiga o olaga nofofua e faʻaaogaina ai se mea aoga i se fili e sili ona leaga. E le mafai ona faʻasalaina, faʻaleagaina i vaʻalaʻau o le cholesterol, i le tele o taimi faʻateleina le lamatiaga o le fatu ma oso. Ina ia aloese mai lenei mea, matou te fautua atu o avo mo le cholesterol ma fualaau mo lona faʻaaogaina mo togafitiga faʻapitoa ma togafitiga.

O faʻamalologa o meaʻai o aʻa ma ona aafiaga ile cholesterol

O faʻamalologa o meaʻai (Igoa latina: Avena sativa) sa lauiloa i taimi anamua o Eleni ma Roma.O se faʻamatalaga o le faʻamaloloina o lenei mea totino e mafai ona maua i uluai tusi faafomaʻi. Na faʻaaogaina mo faʻamaʻi o le tino, tino o meaʻai, paʻu o le paʻu.

O le malosi lautele o le faamalosia o fualaau faasaina na matauina. O elixirs oati e mafai ona sii aʻe ai fitafita ua vaivai ina ua mavae ni manuaga ogaoga.

O suʻesuʻega faʻaonaponei o le tuufaatasiga o fatu o avoga e faʻaalia ai le mealilo o ona faʻamalologa. I le tuufaatasiga o fatu ma fatu sa maua:

Ua faamaonia e mafai e le oat polyprofinols ona gaoioi i luga o le toto ma faʻavalea lona fausaga. Latou te puipuia le faʻamaʻiina o le cholesterol leaga ma puipuia ai mai le nofo i totonu o masini ma luga o puipui o toto toto. E iai foʻi a latou lava vailaʻau mo pusa o le cholesterol ua uma ona faia.

Vitamini o le kulupu B, ma aemaise vitamini B3, e mafai ona faʻaumatia le teuina o le cholesterol tele ma aveese mai le tino. O le mea lea, e fautuaina e fomaʻi ia au ia togi ifo le cholesterol.

I totonu o tagata faʻataʻitaʻiga, teuteuga, meaʻai, infusions, kere mai le oats e faʻaaogaina e maualalo ai le cholesterol. Afai ei ai le maualuga o le lamatia o le fatu, e aoga le faʻalauiloa o le oatmeal ma le falaoamata i au meaai i aso uma. E le tatau ona le amanaiaina mea faaopoopo mai meaai mai lenei laau. O le faʻaaogaina o oats e aʻafia ai le cholesterol e maua ai iʻuga lelei.

I le sefulu tausaga talu ai, na faia ai e saienitisi Initia se suʻesuʻega o le tuufaatasiga o le toto o tagata faʻamaʻi ma tagata afaina i le sauāga. Na foliga mai o le muamua ma le lona lua, o le cholesterol sa i lalo ifo o le fuainumera. O le leai o lenei mea i totonu o le toto e tau atu i mafaufauga atuatuvale, o le a taofi e se tagata le tetee atu i tulaga le lelei ma avea ai ma tagata e ono afaina.

Fualaau oona e maualalo ai le cholesterol

E tele filifiliga mo le faʻaaoga o gaʻo i lalo ifo o le cholesterol ma fautuaga ile auala e fafagu ma inu ai. E manaʻomia lou filifili lau filifiliga faʻamalosi. E taua le taulai atu i lou tino ma cholesterol taitoatasi.

Oona e mafai ona vave faʻaitiitia le cholesterol, ae afai e sili atu le mamafa o faʻamaufaʻailoga, e tatau ona faia ma le faʻaeteete. O le faʻaitiitia o le paʻu e mafai ona taʻitaʻia ai le soifua maloloina.

Ofe ofe

O se teuteuga o outi mai le cholesterol e tele ana fua. O nisi o teuteuga ma se faʻaoga itiiti e mafai ona faʻaaogaina e avea o se tagata faʻafeiloaʻi faigofie, o isi o le a fesoasoani i le foia o tau maualuga.

O se gaʻo faʻafefeteina o le a maua ai se tali i le fesili pe faʻafefea ona togafitia i le oats ma le cholesterol maualuga. Ina ia saunia se vaiinu, e tatau ona fufulu lelei le 1 kilokalama o susu ma sasaa atu 3-4 lita. vai malulu. Aumai i se vevela, faʻaitiitia le vevela ma tumau le vevela mo le tele o itula. A maeʻa lenei mea, faʻafefe le vai e vevela, manava, lafo i le pusaaisa ma ave le tasi vaetolu o le tioata afa afa itula aʻo leʻi 'aʻai.

O le suasusu e faʻafefiloi o se ituaiga o mea manogi mai le oats ma o loʻo i ai se maualuga maualuga

E mafai ona saunia le oats infusion i lalo ifo o le cholesterol e faʻaaoga ai se vevela. I totonu o se lita mafana e tatau ona sasaa se ipu vai ma fufulu i vai inu. A maeʻa le valu itula, faʻamalo le suavai, faʻamalie ma avatu i le pusaaisa. Ave le ipu e tasi i luga o se manava gaogao i aso uma. O le faʻaleleia o le a oʻo mai ile masina.

Uumi lanu auro mo le cholesterol: recipes

Ina ia saunia se pulou auro mo le cholesterol, ia faʻaaoga le fua o loʻo i lalo: tipi se laupepa i ni fasi pepa laiti ma sasaa vai inu, tapena ma le faaeteete ma tumau mo se aso i se nofoaga pogisa. Ave le faʻafefete e tatau ona avea ma se sipuni sipuni aʻo leʻi 'ai mo le tolu masina. E maualalo le maualuga o le cholesterol maualuga.

O le aʻafiaga o le faʻaleleia o faʻataʻitaʻiga o le ate, o le faʻaitiitia o le kulukose toto ma le toe faʻaaogaina o le ate.

E faʻapefea ona maualalo le Cholesterol Oat e faʻaaogā ai le kuka

O le sau mai le cholesterol e le tatau ona inu, e mafai ma e 'ai. O ipu oona e le mafai ona vave faʻaleleia vave le toto lipotropic, ae latou te saofagā tele.Oatmeal e mauoa i fiber. A faʻaaogaina i le tautala, e fesoasoani i le faʻamamaina o le manava mai le gaʻo o meaʻai ma puipuia ai le faʻaleleia o gaʻo manu, ma o le mea lea o le kino cholesterol, i totonu o le toto.

Mo togafitiga faafomaʻi, e sili atu ona lelei le ave o le oatmeal e aunoa ma le fusi. O le itiiti ifo o le gaosia o le oloa, o le sili atu ona aoga o mea masani o loʻo puipuia i totonu.

O se tuusaunoaga o faʻamaʻi eseese o le manava. I le faaleagaina ai o le mucosa, o le manava o le ai ai se taimi faigata e faʻasolo ai filo filemū. O le mea lea, e sili atu le faʻaaogaina o le oatmeal, e sili atu ona faigofie ma faigofie ona eli.

I le maualuga o le cholesterol maualuga, e fautuaina le aofia ai o avo i le taumafataga. E tele suʻega mo le faʻaaoga o le oatmeal. E tuʻuina i meaʻai i fale, faaopoopo i falaoa, tao tao. E mafai foi ona e faʻaaogaina ni oona e aʻafia ai cholesterol i fualaau suamalie suamalie.

Sugar, suamalie e tatau ona tapulaa. Laʻau paʻu ua suia i fualaau mamago, honey, lea e vave ona vave

E aoga le faʻaopopo o fua i fua o susu susu. Yogurt ma le cereal poo yogurt faatasi ai ma le faʻaopoopoga o le oatmeal ma fualaau aina o le a avea o se taumafataga sili ona maualalo-calorie po o le 'aiga o le afiafi. Oatmeal i ona foliga uma lava e saturate atoatoa, aua e mafai ona fula ma ufitia le manava. O se vaifofo lelei lea mo le tagofiaina o meaai, lea e fesoasoani foi e maualalo ai le cholesterol i le toto.

E faʻaaogaina le fiva mai le oats i lalo ifo o le cholesterol

O avo e faʻaitiitia ai le cholesterol e mafai ona avea i le foliga o fiva. Ua faatauina atu le fiva i le fale talavai poo le supamaketi. O le faʻaaogaina o lenei mea faaopoopo mea taumafa e maua ai faʻamanuiaga lelei, i le noatia ma le fai fuafua i nisi o tulafono.

O le fiva o se vaega o le tele o taumafa paʻu. O loʻo i ai foi i le 'aneti o le cholesterol. O le sini autū o le faʻaaogaina o le gaʻo ma le leaga cholesterol i totonu o le manava. O ni mea e leai ni digestible e aoina uma ai le slag ma aumai i fafo.

O le gaioiga o le fiber i le inumaga:

  • Fufulu mai i toxins tuai, lea ua leva ona eleelea ai fatu laiti ma le tele,
  • O le faʻaaogaina o gaʻo manu ma le aveesea mai le tino i fafo,
  • Faʻaleleia o le gasegase ma le gaʻoina o otaota, o se taunuuga lea e mafai ona ulu atu ai vitamini aoga i le toto,
  • Faamalolosia ma faaleleia le metabolism.

O le tulaga autu mo le tagofia o le fila o le oat o le fafaga lea o le vai. A aunoa ma se vai, e faʻamautu i se mamafa mamafa ma liliu atu i le maʻa. O le mea lea, e fautuaina e inu vai ao leʻi 'ai, pe a uma le' ai ma le va o meaʻai.

O le mea lea, o avo mai le cholesterol e mafai ona faia i foliga o teuteuga ma mea laiti. O faʻataʻitaʻiga o le a taʻu atu ai togafitiga masani. E aoga le aofia ai o fua i au mea taumafa ma faʻaaoga e avea o se faʻaopoopoga meaʻai. O le faʻaaogāina o 'ai o le a fesoasoani i le faʻaitiitia o le cholesterol ma faʻamaualuga lona tulaga i se tulaga e aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau. O le tulaga lautele o le a faaleleia. O le malosi o le tino o le a faateleina.

Fualaau mata i lalo ifo o le cholesterol

O le Cholesterol e taumafai e faaputuputu i le tino. Faatasi ai ma lenei mea, e mafua ai le tele o faafitauli. Talu ai ona o le cholesterol, o loʻo i ai ni mea faʻapipiʻi, lea, i le isi itu, e faalavelave i le masani ai le felauaiga o le toto i tino. Ona o lea ituaiga o "faʻaleagaina" o le toto, o maʻi eseese e tulai mai, e pei o le stroke, atherosclerosis, ma maʻi fatu faʻapitoa.

A maeʻa ona maua se tulaga le atoatoa o le cholesterol, o le a faatonuina e le fomai togafitiga. Ae ui i lea, e tatau ona e fesuiai i se meaai, lea e fautuaina ai e faalagolago i nisi o meaʻai e pei o le garlic.

O lapisi e aofia ai le sili atu ma le 400 vaega o loʻo i ai se aoga aoga i le tino o le tagata. E faʻamamaina ai le toto, e maualalo ai le cholesterol, faʻafetai i lona masani ona faʻaaogaina, sela e le o laʻititi ma e oʻo lava i faʻasolosolo lautele e le paʻu. O vaʻa amata e faʻamama lelei lelei le cholesterol, pe afai e te 'ai 2-3 cloves i le aso.

O a meaai e le tatau ona faʻaaoga e faʻaaogaina ai le garlic?

O le faʻamamaina o vaʻa toto mai cholesterol ma le kalama o le a aumaia ai ni taunuuga lelei pe afai, faʻatasi ai ma lona faʻaogaina, oe tausisi i meaʻai lelei ma le fautuaga a se fomaʻi. E tatau ona faʻaeseese meaʻai ma gaʻo mai le taumafataga. Le lisi tutusa o tuusaunoaga e aofia ai oloa e pei o:

  • Meaʻai gaʻo: puaa, soisi, meaai kuka. E mafai ona e 'ai le moa pe a uma ona aveese le gaʻo.
  • Meaʻai gaʻo: pailani, sisi susu, margarine, pata.
  • Mea gaosi susu ma le lactic acid ma se pasene maualuga o mea e gaʻo.
  • Fried food.
  • Meaʻai anapogi, e aofia ai meaʻai vave.
  • Teu ma koko ma le faʻaopoopoga o meaʻai susu.
  • Umu gulu.
  • Meainu e aofia ai le ava malosi.

Afai e te vaʻaia oloa o loʻo i luga, o le a gaoioi lelei le kalaka.

O a meaai e te manaʻomia e aofia i au meaʻai?

E lelei lelei le puipuia o le tele o faʻamaʻi, ae i le taimi lava e tasi e tatau ona e faʻaogaina ai isi oloa ma o le a faʻaleleia ai lona aʻafiaga i faʻafitauli. I le tulaga o le maualuga o le cholesterol, o nei oloa e:

  • Se fuainumera tele o fualaau aina ma fualaʻau. E sili ona aoga ia pi ona o loʻo aofia ai le tele o pectin ma fiber. Pectin e aveese lelei ai toxini ma cholesterol, o le mea lea, e faʻaleleia ai le aʻafiaga o le kālati.
  • Laʻau paʻepaʻe. E sili atu ona fautuaina e tagata e sili atu mea taumafa se pipi, aua o lana aano o manu e sili ona lelei ma maloloina.
  • O le faʻatasi o le keke ma lemoni, fuamū mūmū, kanikoni, meloni, ma le suamalie ua aoga tele i le faʻaitiitia o le cholesterol.

E le tatau ona 'ai se fualaau faisua i lona tino mama, e sili atu le faʻaopopo i ipu. E mafai ona e 'ese faʻatasi le apu ma le ufiufi o le kālati, ma e mafai ona e faʻafefe uma oloa, faʻafefiloi ma' ai i lenei pepa. O le tofo o le a le sili ona manaia, ae o sea ituaiga o meaʻai o le a aumaia ai ni faʻamatalaga moni.

Garlic Cholesterol Recipes

Ona o le maualuga o le cholesterol, o le gass vevela ma le ate o loʻo mafatia foi. I taimi o togafitiga, e tatau ona faʻatuina a latou galuega. Mo lenei mea, o vaega laiti o laau ma le kalaka e talafeagai. O le suka e saunia mai fualaau aina e iai sona aʻafiaga, o nei mea e aofia ai le vaovao vaovao, tino ola, tansy. Ina ia saunia se vailaʻau faʻamaʻi, e te manaʻomia se lua vaimisi ole laʻau ma se paluga gaʻo o le kalani mo vai inu. Faʻaauau le paluga mo le 20 minute, mulimuli ane e mafai ona e faʻafefiloi i se sipuni siva 4 taimi i le aso.

O se fua lauiloa e faasaga i cholesterol o le faʻapotopotoga o le meli ma le kalaka. Mo le kuka, e tatau ona e ave le afa afa ipu o pi ma liligi le ava (2 cm le maualuga nai lo pi), faaopoopo se sipuniti o le meli ma le aofaʻi tutusa o le kalama eleka. O le faʻafefiloi e tatau ona tuʻuina i se mea malulu mo le 2 vaiaso, ona aʻafia ai lea. E tatau i se tagata matua ona ave le 1pp 30 minute aʻo leʻi 'ai. Afai o le tincture e malosi tele, e sili atu le faʻaalu o se sipuniti o le paluga ¼ ipu o vai inu vevela.

Garlic ma lemoni mai cholesterol e maua ai se taunuuga lelei. Ina ia saunia le vailaau vailaʻau, e tatau ona e ave le 3 lita o le vai mama, 4 lemoni ma le numera tutusa o ulu o le kalama.

O galala uma ma lemoni e manaʻomia ona faʻaaoga lelei, e sili ona lelei le faʻaaogaina o se mea e gaosia. Faʻasalaga kalama ma lemoni i totonu o se fagu lita-tolu ma faʻaopopo vai, tuu le kulupu mo le 3 aso i le pusaaisa, ona faʻamaʻi ai lea. E tatau ona faʻaumatia faatolu i le aso i le afa o le tioata. Faʻaauau le siʻosiʻomaga i se nofoaga malulu ma pouliuli. O le togafitiga e le sili atu i le 40 aso, pe afai e te faia lenei mea mo se taimi umi pe sili atu le lapisi nai lo le mea ua faatonuina, o le a gaoioi le tino i le tino - o le a pagatia le tino.

E sili atu le lelei pe a faʻaaogaina faatasi ma le meli le kulimi ma lemoni mai le cholesterol. I lenei tulaga, e tolu fati e maua i le tele o cholesterol, talu ai o mea taʻitasi o loʻo faʻafefiloi e fesoasoani e foia ai le faafitauli. Tincture, o loʻo i ai le lemoni, garlic ma le meli, o le a aʻafia ai le aafia ai o toto toto, ae faʻamalosia foi le tino atoa.

  1. 10 lanu e tatau ona fufuluina, sasaa le sua mai fafo, ma tipi le pulu i ni vaega laiti.
  2. Toto 10 ulu o le kalaka i totonu o se mea e fufulu ai poo se mea e teu ai meaʻai.
  3. Faʻafefiloi i se ipu e tolu-lita se lita o le meli, suamalie ma le lemon peel ma faʻamalo le aisa.
  4. Tuu le fagu tapuni i totonu o le pusaaisa mo le vaiaso, ona amata lea ona togafitia oe.

Ina ia mafai ona manuia le tuufaatasiga, e tatau ona faʻaaoga 4 taimi i le aso mo se sipuni, ae le sili atu. O le faʻafefiloi ua lava mo le 2 masina.

O le isi fua mo le togafitia o le maualuga o le cholesterol e maua ai le lau o le bay. Ina ia sauniuni, e tatau ona e ave se fagu vodka (0.7 lita), faʻafefiloi ma le fagu mai le 1 lemoni ma le 2 ulu o le keleka (e tatau ona tipi i se mea e suʻi ai meaʻai), faaopoopo 5 lau laʻau i le mea e tasi. O le tuufaatasiga e fausiaina mo le masina i totonu o le pusaaisa, mulimuli ane e tatau ona fufulu ma ave le 2 teaseti faatolu i le aso pe a uma taumafa.

Faʻafeiloaʻi i se meaʻai ma masani ona e faʻaaogaina togafitiga fale e faʻaititia ai le cholesterol, e mafai ona e maua ni taunuuga lelei. Ae aua le manatu e mafai ona faʻamaloloina oe i le fesoasoani mai ia i latou - e tatau ona e usitai i le fautuaga a se fomaʻi i le togafitiga o le maualuga o le cholesterol. O togafitiga fale e sili mo le puipuiga.

Fufulu ipu i le fale

O faʻamaʻi o le fatu ma toto toto e taatele i le lalolagi. E taua tele le tausia o lau toto toto maloloina. Latou te maua le avanoa i le toto e ave ai le okesene ma isi meaʻai i sulu o okeni ma gaʻo. I le fua o le ola, o le cholesterol e teu i luga o puipui o toto toto, o lo latou lumenine e faʻamaʻapeʻa, latou te le mafai ona faʻalavelaveina, o le a aʻafia ai le tafe o le toto ma le tuʻuina atu o le okesene ma meaʻai i tino. I le tulaga o le fausiaina o pusa atherosclerotic po o le toto, o le lumenia o le vaa ua maeʻa atoa pe vaeluaina foi le mauaina o le okesene i masini e mafai ona taofia pe faatapulaaina, lea e oʻo atu ai i le siama, faapea foi ma faamaʻi matuia e pei o le fatu, osofaʻi, atherosclerosis. Faatasi ai ma se toto toto, e mafai ona atiaʻe le thromboembolism o le aotelega o le pulmonary.

Mo le faatumauina o vaʻa toto i le lelei, o loʻo faʻamamaina vaʻa i le fale. O se togafitiga faʻavave taimi umi, e aofia ai le faʻaaogaina o vailaʻau, togafitiga faʻaleaganuʻu. E le gata i lea, e tatau ona aofia ai meaai maloloina i luga o le lisi e fesoasoani e faʻaititia ai le maualuga o le toto cholesterol.

Mafuaʻaga o le Faʻataʻiina o Vascular Clogging

O le a amata ona afaina ia vaa ao talavou, o lea e taua ai le taitaia o se olaga ola maloloina mai se talavou. O mafuaʻaga autu o le faʻalavelave o veins ma arteries:

  • Vaʻaiga faʻapitoa.
  • Maualuga maualuga
  • Fuʻa.
  • Totogi mamafa.
  • Soifuaga masani.
  • Meaʻai le lelei ma maualuga cholesterol.

E faʻafefea ona 'ai?

A faʻamamāina vaʻa i le fale, o meaʻai e taua tele. Ua fautuaina e fomaʻi le tausisia o tulafono nei:

  1. Taumafai e inu le vai mamā mama e pei ona mafai ai.
  2. 'Ai e pei o sina meaʻai pe a mafai ma tuʻu atu le fiafia i iʻa.
  3. I luga o le laulau e tatau ona avea ma fualaau faisua e tele, o laau fou, fualaau aina, suamalie, meaʻai o le cereal.
  4. Faʻesea atoa meaʻai o loʻo i ai le cholesterol leaga mai le meaʻai.
  5. Inu le lauti tiamata, lea e fesoasoani foi e faʻaitiitia ai le toto.
  6. Taumafai e inu pei o le kofe pe a mafai.
  7. Teʻena le inuina o le ava malosi.
  8. Faʻaaofia ai meaʻai e aofia ai gaʻo e leʻofaʻatasia ma fesoasoani e aveesea le cholesterol mai le tino. O iʻa ia, iʻa e maualalo le gaʻo, nati, fuālaʻau, fatu.

Fomaʻi togafitiga

O vailaʻau faʻasoifua maloloina o se auala lelei lea e faʻateʻa ai paʻu o le cholesterol ma fusi toto.

E le fautuaina e fufulu mama na o vai. E naʻo se fomaʻi e tatau ona faʻamaonia fualaau, talu ai o peleti e mafai ona i ai ni faʻamaʻi ma aʻafiaga itu.

Mo le faamamaina, o le auala o nisi vaega e faʻaaogaina:

  1. O tulafono o ni vailaau faʻamamaina toto. E le gata i lea, ei ai a latou faʻafitauli ma mea e le faʻaleagaina ai, toetoe lava leai ni aʻafiaga. O le togafitiga e faʻalagolago i le matua o le maʻi ma le faʻafefea ona afaina ai toto toto. Atonu e manaʻomia lou suʻeina i lou olaga atoa.
  2. Fiti. Tuʻu atu i le faʻaitiitia o le gaʻo o le gaʻo, faʻaitiitia le mea o loʻo i ai i le cholesterol leaga. O le itu o le fibrates o le gallstone disease.
  3. Vitamini: acid ascorbic and vitamin B.
  4. Sequestrants of acid acids. Faaitiitia mea o loʻo i totonu o le kulimi kulimi i totonu o le toto. O aʻafiaga - faʻavaivaia le aʻafiaga o isi fualaau oona, faʻapogai ai faʻalavelave i totonu o le manava.

Fofo faʻapitoa

O le toʻatele o tagata e faʻalagolago pea i metotia o fale, o le mea lea latou te mananaʻo ai i le faamamaina o vaa i vaifofo faʻaleaganuʻu. E tele faʻamatalaga ua lauiloa talu mai aso anamua, faʻavae i luga o laau afu, laau toto, fualaau 'aina, fualaau faisua, ma isi oloa. E sili ona aoga o teuteuga ma infusions o laʻau bay, fir, fatu o le flax, aʻa valerian ma isi laau totō. Mea manaʻomia mo le faamamaina o ipu - garlic, lemons, honey.

Fagavai lau

Faʻamamaina o vaʻa ma laʻau faʻaiʻu o se auala masani e iai le faʻasaina. E le mafai ona e faʻaaogaina lenei meaʻai ao maitaga, ona o lenei mea e mafua mai i le le mautonu. I le faaopoopo atu i ai, e le fautuaina e faʻaaoga se ituaiga fofo mo faʻamaʻi o le gastrointestinal tract (faʻamaʻi ai le gastric), ma le maʻisuka.

Ina ia fufulu vaʻa, e tatau ona e ave le laulaau matagogo masani, lea e faʻatau i faleoloa. O le fusi ua saunia e pei ona taua i lalo: ave le 300 grams o le vai inu ma liligi le 25 laulaau lauulu, afifi le pusa i se solo ma tuu mo ni nai itula. Inu le fualaau faasaina i le afiafi i tamai sipuni. O le togafitiga e tolu aso. E tatau ona toe faia i se vaiaso. E taua le manatuaina o le taimi o togafitiga o le launiʻai e tatau ona e mulimulitaʻi i meaʻai a le vaomatua, faʻapea foʻi le vaʻaia o le ava malosi.

Laʻau lauʻeleʻele (8 fasi vaega) faʻasaina le vai (0.5 l), tuʻu i luga le afi ma kuka mo le 5 minute. Ona tuu ai lea o le susu e sua mo le 5 itula. Ave se teuteuga mo aso e tolu tolu taimi.

Lemon ma le kalaka

I le kalakeke e faʻalavelave tele, lea ei ai aʻafiaga e aʻafia ai. O le elemene ascorbic o lo oi totonu o lemoni o loʻo i ai le malosi faʻamalosia lautele. O le tilotilo ma lemoni ma le kalama e mafai ona taʻua o se auala lautele. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e mafai ona fufulu ipu o vae ma le faiʻai.

Ina ia saunia le tincture, e tatau ona e aveina ni lita se tolu, vai e fa ma se pela, ni fagu tetele se fa o le kalaka. Tipi lemoni ma le kalaka i se mea e teu ai meaʻai, faʻaopopo vai, latalata vaʻa ma alu mo aso e tolu. Faʻafoʻi togafitiga faafolu i le aso, tasi vae tolu o se tioata. E mafai ona inupia le afaina mo se taimi umi.

Cook garlic (pe a ma le 350 g) ma le ava malosi (tasi le tioata). Taʻapala le kaluka, tuʻu i totonu o se fagu, tuʻu i se mea pogisa, tuʻu i sina mea itiiti. Ona faaopoopo lea o le ava malosi, vavalalata ma nofo i se nofoaga malulu mo aso e sefulu. Ave le fua e ala i le faaopoopoina o nai mataua i le kuata kuata o le susu po o le vai. O aso uma e faaopoopo ai le tasi mataua.

Laʻau mo le faamamaina o vaʻa

O le fufuluina o le taʻavale e faʻaaogaina ma le faʻaaogaina o laau. E tele naua meaʻai, ae ui i lea, i ai le vailaʻau a le tagata lava ia, faʻaeteete e tatau ona faʻaaogaina, ma sili atu le feutagai ma fomaʻi.

Ina ia saunia le susu, e te manaʻomia le paʻu (200 g o ulu), vai (1 lita), meli (lua punetuni). Sasaa le ulu i luga o le vai, faʻafefe mo le sefulu minute i luga o le vevela vevela. A maeʻa lena, faʻaopoopo i le lita ma faʻamalosi mo le tolu itula, ona tuʻu ai lea o le meli. Faʻaosooso ma le meli mo le isi lua itula. O le togafitiga o le vaitau atoa o le fuga o le clover. Totoga - tasi le ipu i le aso.

Ave le selau kalama o yarrow, immortalelle, buds birch ma chamomile. Sauniaina o le taotoga i le afiafi.Sasaa se sipuni sipuni o le faʻafefiloi ma le vai inu (afa-lita) ma faʻamalosi mo le afa itula. Ona liligi lea o se ipu tioata e afua i le sipisi poʻo le sulu, tuʻu se sipuniti o le meli iina ma inu ai. Seʻia oʻo i le taeao e le mafai ona e inuina pe 'ai se mea. I le taeao, faaopoopo le vai inu i le mea e totoe e totoe mai le afiafi, malulu, sasaa se ipu malamalama, faaopoopo le meli ma inu aʻo le i ai mo le afa itula. O le togafitiga e tumau pea seia maeʻa ona faʻafefiloi fualaʻau.

Fualaau mo le faamamaina o vaa

E mafai ona e faʻamamaina ipu ma fua, ia e aofia ai le tele o vitamini ma meaʻai.

Pipi rosehip (afa afa) ma vai inu ma tumau i se vevela. Lafo, veʻa, faʻaopopo le meli (laulau i luga o le sipuni) ma inu se ipu malamalama i tolu atopa i le aso.

Taumafa vine i le taimi o lona matua, 300 kalama i le aso.

Vaʻa pipi

O vailaʻau faʻapitoa e fautuaina ai le faʻamamāina o le ulu o le ulu ma vine, pala ma tangerines. O lenei vaifofo e manaʻomia ona ave mo se taimi umi. O le fua e matua faigofie lava: o taeao uma e 'aina le mandarin, vine (lima), tolu fasi pepa. Aua le faʻafefiloi mea e faʻaaoga pe suia le tele ma le faasologa. A maeʻa lena mea, e le mafai ona e 'ai pe inu mo le tusa ma le 20 minute, ona inu lea o le vai manino (se ipu malamalama) ma' ai le taeao. O le togafitiga e mai le tolu masina i le ono masina.

Ma le isi, garlic ma lemoni. I le afiafi, pi ma togi le ulu o le kalakeke i le faʻaaogaina o se lomitusi, faaopoopo le suauu suauʻu (1 le ipu), sili ona le faʻamaina, ona pusa ai lea. I le taeao faʻapipiʻi le sua mai le lemoni e tasi. Faʻafefiloi i se faʻafefiloi-suāuʻu suāuu (e tatau ona e tago i se sipuniti o mea uma e lua) ma ave i le afa itula ao leʻi 'aʻai. O le togafitiga e tasi i le tolu masina, o le fuainumera o atumaga e fa tolu taimi i le aso. A maeʻa le malologa, toe fai le kosi.

Faʻaaogaina o meaʻai o laʻau faʻaiʻu

Lora - o se laau po o se laau o le larala aiga ma o loo ola i totonu o vaega laiti. O le laau e mauʻoa i suauu taua, o elemene, resins, proteins, flavonoids ma tannins, vitamini A, B, C, PP.

O auala e faia mai lau laurel e maua ai se mea toʻafilemu ma le antimicrobial property. Faʻaitiitia le suka toto, faʻaleleia le fausiaina o otaota, faʻasaga i fungal ma viral infections. Latou te fesoasoani i le aveeseina o mea leaga mai le tino, faateleina le puipuiga, fufuluina o fatugaʻo, ma faʻamalolo le mumu.

Faatasi ai ma le fesoasoani a fomaʻi masani o vailaʻau faʻaleagaina, ua faʻamamaina lelei ia fagu i laʻau laulaau, ua faʻamalosia puipui o veins ma arteries, ma ua faʻalauteleina a latou gala.

Faʻaaoga lelei o vaʻa fai mea mama

O le vavalalata o vaʻavaʻai faʻapipiʻi e afaina i le atinaʻeina o faʻamaʻi tuga. Faailoga o pepa atherosclerotic o:

  • masani ona faapalepale ma le umi
  • vavao
  • vaivai,
  • faalogo le faʻaletonu
  • faʻanoanoa vaaia
  • tinisitus
  • leaga le miti
  • maualuga le toto maualuga
  • mafaufauga o le mafaufau
  • faʻapouliuligia o le paʻu i mata.

O le mafuaʻaga o le faʻaogaina o le gaʻo-pei o le meaʻai i totonu o vaa o se maualuga o le cholesterol i totonu o le toto. O lenei mea o le natura lipid, o le faapipiiina o laʻau o le ulu, e mafai ona mafua ai le solia o le faiai, o le cerebral ischemia, e mafua ai le le atoatoa.

O le puipuia o aʻafiaga leaga i le soifua maloloina ma le fufuluina o ipu mai pusa ua maeʻa e mafai ona teuteu poʻo le faʻafefeteina o laʻau bay. O lona aoga e aofia ai le malosi e faʻaumatia ai otaota i luga o puipui o toto toto na foliga mai ona o le maualuga maualuga lipoproteins i totonu o le toto. E i ai le malosi o le laau, lea e saofaga i le televavevave o le gaosiga o oloa mai le tino e ala i le polokalama urinary.

Ole launiu o le vasodilator ma fesoasoani i le faʻaleleia o le kilia ma le vevela, faʻaleleia le toto ma le okesene i le faiʻai. O le faʻamamaina o vaʻa o le faiʻai e le laau mai i mea faʻapipiʻi e manaʻomia ai le faʻaeteete ma le faʻaeteete i atumaga ma le taimi o le faʻaaogaina o le teuteuga.O le fagaloa ei ai salicylates, lea e vevela le toto. O le tele o le masani o le fualaau faasaina e mafai ona mafua ai le faamaligiina i tagata e maua i le maʻi pipili, o le afaina ma isi faʻamaʻi e ono lamatia ai le toto. Laʻau o le lau e fufulu ai toto toto o le faiʻai pe a faʻaaoga tatau.

O le fua mo le laʻau bay ma lona faʻaaogaina

Le faʻamamaina o le faʻasalaga o faʻasologa o le atherosclerotic i le fale, e mafai ona e suʻeina i fua o vailaʻau faʻavae e faʻavae i luga o meatotino o laurel leaves:

Ina ia saunia le susu, e manaʻomia 12-15 lau o mea manogi ma 1.5 kapu vai. Ua tuu le laau i totonu o se apa ma ua tumu i le vai. O le malosi e tuʻuina i luga o le afi, e kuka le kulimi mo le 5 minute. E tatau ona sasaa le susu i totonu o se vevela pe afifi i se palanikeke i luga o le palu lea na kuka ai, tuu ai e tuu i le 4-5 itula.

E aveese mai fasi pepa mai le vai ma lafoai, ma o vailaau e ave i le 1 sipese 5 taimi i le aso. O lea ia faia 3 aso, ona e malolo mo le 12-14 aso ma toe fai le faiga. I le vaitaimi o togafitiga, e taua le 'ai saʻo:' ai meaai maualuga i fiber ma fatty acids. Ia mautinoa e aofia ai fatu, cereals, cereals, fualaau faisua, fualaau 'aina, fualaau mama i le taumafataga.

O se teuteuga o laʻau bay e mafai ona faʻamamaina le tino atoa. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaoga le fua lea: 10-12 laulaʻau o mea manogi e sasaa mai 750 ml o le vai inu, ufiufi i se tapuni ma faʻafefiloi ma se solo ile pito i luga. Ia faʻamalosia le fualaau faasaina ia le itiiti ifo i le 3 itula, ona tofo ma inu 100-130 ml i le aso 40 minute ao leʻi oʻo i taumafataga.

Ina ia faʻaumatia atherosclerosis, 8-10 laulaʻau e tatau ona tuʻu i totonu o se vevela ma sasaa se ipu vai vevela. Faʻafesoʻotaʻi le kulupu mo le 3 itula, ona faʻailoga lea. O le aso masani o le fualaau oona o le a faʻaalia. O le inu e tatau ona 1, le maualuga o le 2 sipuni tele i le 2 itula. E fautuaina e muamua aʻo leʻi amataina le togafitiga togafitiga, o le faʻamaina o le intestinal faʻatasi ma se enema e faia.

E taua le mulimuli i le taumafataga o le cholesterol ma 'ai e masani lava o fualaʻau, cereals, fualaau aina suamalie, inu vailaau lanu meamata ma suavai masani. O le faagasologa e toe faia mo le 3 aso, ona maeʻa ai lea o le 7-10 aso, latou te toe inu foi i le fua. E tatau ona e 'ai lelei, ia le aofia ai mea taumafa e maua i le maualuga o le cholesterol meaʻai mai le meaai. A maeʻa le vasega lona lua o togafitiga, ona faia lea o se vaitau o le 6-8 vaiaso ma toe faʻaaogaina e tusa ai ma le polokalama tuai.

Ina ia fufulu le vascular system, e mafai ona e saunia se teuteuga i le auala lenei: 15-17 lau o le pasili ua fufulu ma tuu i totonu o se apa ua faʻamamafa, ua tumu i le 0.7 lita o le vai ma kuka mo ni nai minute. E fautuaina e aua le ufiufi le atigipusa, o le taimi o le kuka e tuʻuina atu ai nisi o suauʻu o loʻo i totonu o le laau e faʻaalu. A maeʻa le 5-8 minute, ona ave ese lea o le susuga mai le afi, ufiufi i se tapuni ma faʻafefiloi ma se solo. O le vailaʻau e tatau ona faʻaosoosoina mo le 3-4 itula, ona aʻafia ai lea.

O lenei lapisi o le susu e lava mo le tolu aso o le togafitiga. O le mea muamua i le 2 sips ua faia i luga o se manava leai. O le sipuni mulimuli e faia pe a uma le 1-1.5 itula, pe a mavae ni nai itula se tasi. Ma i le aso atoa. I le aso lona lua, o le mamanu e toe fai ma i le aso lona tolu, e tatau i le tasi ona fai le mea e tasi.

A maeʻa le 2 vaiaso, ona toe faia lea o togafitiga. O le faamamaina o mea leaga e tatau ona faia i le taeao, inu le tele o vai, faʻamavae meaʻai a manu, meaʻai susu, kofe, lauti uliuli. E faasaina le inu ava malosi ma ulaula.

E mafai ona faʻafefiloi lau laʻau mo le faamamaina o ipu ma le anapogi vai. Mo tagata e leʻi saunia, e tatau ona e amata ile aso e tasi e teena ai meaai mo togafitiga. E faatagaina e inuina vai faʻafefe ma se teuteu o sisi o le rose, fatu o fatu.

Afai o se gaioiga faanatura e tupu i le taeao, e mafai ona e aloese mai le enema.A le o lena, o se faʻamalosiga o se faʻamalosiaga ina ia aloese mai le inupia o le tino. O le aso e sosoo ai, e mafai ona e 'ai i le aoauli ma fualaau aina ma fualaʻau fualaʻau.

O le ala ese mai i le matelaina e taua ai se vaega taua. O le mea taua o le amata lea ona 'ai ma lemu ma i ni fua laʻititi: i le aso muamua, suamalie, i le lona lua - o sina oatmeal, nati ma fuālaʻau' aina, i luga o le tolu-cereals, faʻalaʻau faʻasusu, fualaau mamago ua faʻaofiina i totonu o le taumafataga. E le gata i lea, e mafai ona e 'ai isi mea gaosi ma le tulaga o le ai ai le maualalo o le cholesterol.

A maeʻa le 3 masina, e mafai ona toe faia le anapogi i luga o teuteu ma vai, e tatau ona e 'ai saʻo ma faʻanoi le tele. I le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi, o le anapogi faʻamalosi e mafai ona i ai le faʻailoga. I lenei tulaga, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma faʻalogo i ana fautuaga.

O faʻamaoniga ma mea e lamatia ai

E ui lava i le natura o le oloa, o le teuteuina ma le fusi o laupepa laititi e mafai ona afaina ai ma lamatia ai le ola maloloina i le i ai o nisi faamaʻi, tulaga o le tino.

O le faamamaina o ipu ma lau o se laau vevela ua solia i:

  • ogaoga maʻisuka mamana,
  • manava o le manava
  • fomaʻi faifai pea faʻamaʻi,
  • le lelei o le toto coagulation
  • fatuga o le fatu po o le ate.

E faʻasaina le inuina o vailaau i laulaau o le laurel i le taimi o le maitaga, o le laau e aumaia le tuatoa i le leo, lea e mafai ona mulimuli mai ai se faʻanoanoa. E aoga le aloese mai le togafitia o le atherosclerosis ma lenei metotia mo le lacting women.

E le tatau ona faʻaigoa pe inu le sipuni mo tagata o loʻo i ai se uiga masani. O le laau o loʻo i ai se meatotino tanu, o loʻo i ai sona faʻamalosiaga.

O lau laʻau e lauiloa i matou e pei o se mea manogi e kuka ai. Faatasi ai ma le faaopoopoina o laʻau manogi o le laurela laulaʻa, e maua ai e ipu taʻitasi se manogi ma se tofo faapitoa. Ae e foliga mai e aoga tele e le gata mo le kukaina, ae o loʻo i ai foʻi isi mea taua.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e le o le toʻatele o tagata latou te iloa o laʻau mamago o le a fesoasoani lelei i le ulu o le ulu ma le agavaʻa, faʻaitiitia le faʻafitauli o le pala, ma le tauʻave manuia faʻamaʻi. O le susu e faʻaaogaina mo le soona inu tele i tagata mamaʻi i le malulu ma le fulu, e pei foi o se emetic ma diuretic.

O isi mea aoga o Lavrushka o le faafaigofieina lea o le faamaloloina o manua. O le mafuaʻaga o lenei gaioiga o le laurela o loʻo i ai mea gaʻo e taofia ai le tele o meaola faʻamaʻi, e aofia ai Candida albicans, streptococcus hemolytic, Staphylococcus aureus, Aspergillus.

O suʻesuʻega talu ai nei o le leaf bay ua faʻamaonia ai lona gafatia e aʻafia ai le maualuga o le suka o le suka i le maʻisuka ituaiga II. E faʻamaonia ai le gaosiga o le inisalini ma lona malamalamaga e ala i sulu o le tino. Ma o le toto sugar masani o le puipuia lea o maʻi fatu.

O lau laʻau e aoga foi i le cholesterol. E pei ona e iloa, o lona maualuga o le maualuga i le toto e matautia aua o loʻo i ai se mea e teu ai lenei mea i puipui i totonu o toto toto. O le "leaga" cholesterol e faasolosolo malie lava ona soloia le lumenia o toto toto ma faaleagaina ai le toto. E tele gaioiga e mafatia mai lenei mea. O le isi lamatiaga o le maualuga o le cholesterol o le thrombosis. O se toto malepe e mafai ona afaina ai se vaa ma faatupu ai se taufaamatau i le ola o le tagata. O le mea lea, o le maualuga o le cholesterol i le toto e tatau ona tausia masani. Ma o le laʻau faʻailoa mo lenei mea o se vailaau faʻapitoa ma aoga.

Ae mo le faʻamamaina o vaʻa toto, faʻapea foi mo isi faʻamoemoe, na o laulaau e mafai ona faʻaaogaina. O isi ituaiga o lenei laau e le talafeagai mo le kuka ma vailaʻau. O le lailala Kalefonia, lea e talitutusa lava ma se tamalii, e lamatia tele mo le soifua maloloina, aua e mafua ai le le mautonu o le tino ma le fatugalemu.

E faʻapefea ona faʻaaoga le laʻau laʻau i lalo o le cholesterol? Ua fufulu ipu i le susuga o loʻo mulimuli mai: afa le fagu ua sasaa i le vai i totonu o se voluma o le 300 ml ma tuʻu i totonu o se afi faʻapipiʻi.Susu mo le 5 minute, ona afifi lea o le susu ina ia mafai ai ona umi le vevela, ma alu mo le 3 itula. A maeʻa le mafanafana, ona faʻafefe lea o le vai. Inu le broth ao lei alu i le moega i ni tamai sipuni.

A maeʻa sea inu, o le a liliu le urine i le piniki, ma e mafai ona faateleina le aofaʻi. E taʻu mai ai o le masima e faʻamalolo mai le tino. O le togafitiga mo le maualuga o le cholesterol ma le leaf bay e tolu aso, ona toe faia lea pe a uma le vaiaso. O le fufuluina o le faamamaina o vaa e tatau ona faia i le tausaga.

Aoao pe faapefea ona faʻaleleia le faʻasalalau i vae.

O faʻafitauli o le gaioiga i pito pito i lalo o se mea mataʻutia lea e ono afaina ai le soifua maloloina lautele. I vaega muamua, o le faafitauli atonu e foliga mai e le taua ma e le mafua ai le le mautonu, ae i le leai o togafitiga, o le ai ai i se tagata ni taunuuga le lelei. O a faʻamaʻi ma faʻamaʻi e mafai ona tupu ai lenei faailoga, ma pe faʻafefea ona faʻaleleia le toto i vae?

Mafuaaga ma faailoga

O le tele o faʻamaʻi e mafai ona afaina ai le toto i totonu o vae, e aofia ai le atherosclerosis, mumū o puipui tetele, vavave ma poloka o vaʻa, vailaʻau vevela, endarteritis, ma le maʻisuka. E le gata i lea, o lenei tulaga matautia e mafua ona o mafuaaga e pei o se olaga le talafeagai, mamafa ma masani leaga, ae maise lava ulaula.

O faʻafitauli o le le lelei o le toto i le pito i lalo o:

  • le faʻavauvau ma le tiga e tupu pe a mavae se savaliga uumi po o le tu i vae,
  • vaivai o pito i lalo,
  • tingling ma numera i vaega eseese o vae,
  • itiiti le fulafula
  • ogaoga, paʻu malulu o vae,
  • o foliga vaaia o le "upega" vascular, "fetu" ma le "vaʻavaʻaiti".

Aʻo faʻaauau le faʻaleagaina o togafitiga, o le a sili atu ona faʻalauiloaina faʻailoga ma e le gata ina faʻamalosi, ae o le malolo foi.

Fesoʻotaʻiga faʻatasi

O faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma faʻamaʻi totoga i vae e faalagolago i le faʻamaʻi na mafua ai. I maʻi e maua i le maʻisuka, faʻateleina le soona inu ma le fia inu, vaivaiga ma le vevela, paʻu o le mamafa, ma le mamafa tele o le siama. O faʻamaʻi inflammatory (vasculitis, ma isi), e faaopoopo atu i lagona lē lelei i pito i lalo, e faʻatasi ma faʻamaoniga masani - o le faʻalauteleina o le vevela o le tino ma le toto, totoʻa o le fatu, le mautonu o le manaʻo. O veins vevela, atherosclerosis, endarteritis ma isi patho tutusa e mafua ai se suiga i le paolo o le paʻu, paʻu laiti i luga o latou foliga, faʻavalea o lauulu, tiga matuia ma le gasegase.

Faʻailoga mo le solia

Ina ia iloa mafuaʻaga o le le lelei o le toto i vae, e tatau i le tagata gasegase ona faʻatalanoa se tagata suʻesuʻe ma maua se suʻesuʻega, e aofia ai metotia ma metotia suʻesuʻega.

  1. Suʻega fomai. E mafai ai ona iloa suiga i le pito i lalo (vascular network, etc.), faʻaoga faʻavae i mea mama, o le toesea po o le faʻaitiitia o le fua o le mamafa o fua.
  2. Faatalanoaina o ata. O se metotia suʻesuʻega lea e mafai ai ona e suʻesuʻeina le setete o toto toto, faʻamalositino faigamalama ma isi manua, faʻapea foʻi ma la latou fua.
  3. Faʻaauau. O loʻo faʻatinoina e fuafua ai faʻafitauli o le toto i le tino o le pito i lalo.
  4. Faʻafanua. O le suʻesuʻega e faʻavae i luga o le faʻaofiina o se faʻatagana faapitoa i totonu o le toto, lea e mafai ai e oe ona iloa le vavalalata ma le taofia o vaa.
  5. Faʻaaogaina infrared. I le taimi o le suʻesuʻega, e faʻaaogaina se masini faapitoa e fua ai le vevela vevela i pito i lalo: i nofoaga e tafe ai le toto, o le a matua maualalo.

Faʻafefea ona faaleleia?

I faʻavae muamua o le faʻamaʻi, pe a le faʻafefeteina le faʻafesoʻotaʻi o le hemodynamic, o le toto i le vae e mafai ona faaleleia faʻapitoa. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e mulimuli i nei tulafono ma fautuaga:

  • tuu le ulaula tapaa, ava malosi ma le kaisa,
  • 'ai paleni, pe a manaʻomia, aveesea le mamafa,
  • auai i gaoioiga faaletino mama,
  • faia e faʻaleleia ai le toto i vae ("uila", sii i luga vae ma lalo),
  • A uma se uumi umi pe tumau i luga o ou vae, mafanafana mo vae poʻo masini moli.

O suiga lelei o le a le vave iloa vave, ae a mavae sina taimi o le ai ai se alualu i luma taua i le toto totoga i vae, ma o le a faasolosolo ina mou ese atu tiga ma isi mea le lelei.

Fomai sauniuniga

O vailaʻau e mafai ona vave faʻaumatia faʻamaoniga o le paʻu o le toto, ae e mafai ona faʻaaogaina e pei lava ona faatonu e se fomaʻi, ma mafaufau i faʻamaʻiloga ma aʻafiaga e aʻafia ai.

Lagona le saoloto e fai au fesili i se tagata suʻesuʻe tumau i luga o le 'upega tafaʻilagi i faʻamatalaga. O le a mautinoa lava le tali. Fesili atu >>

E faʻapefea ona 'ave laupepa laʻau ma le maualuga o le cholesterol?

Mo le tele o tausaga le tauivi ma le CHOLESTEROL?

Ulu o le Inisetiute: "O le ae maofa i le faigofie o le faʻaitiitia o le cholesterol e ala i le ave i aso uma.

O le tele o le cholesterol o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o le tino o le tagata - o le ate, fatugaʻo, totoga o le gafa. O nisi tagata e maua mai i meaai o manu. O maualuga maualuga o le cholesterol i le plasma toto o le tagata e i ai sona aafiaga leaga i lona soifua maloloina atoa.

O tagata maʻi ua faʻavaivaia le faʻalogo ma le faʻaaliga, ma o le avanoa o le fatu fatu poʻo le stroke e faʻapupula. E mafua ona o le maualuga o le cholesterol maualuga e taʻitaʻia ai le faʻavaeina o atherosclerotic plate i luga o puipui o toto toto.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O nei faʻamaufaʻailoga e faasolosolo malie lava ona tutupu, faʻapipiʻiina le moli o le auala o le vaa ma aʻafia ai lona aʻafia. O se taunuuga o lenei faagasologa, o le afaina o toto toto, e mafua ai le le mafai ona maua le toto e pasia ai ma avatu ai le okesene i totoga ma fusi i totonu o le numera manaomia.

Ina ia faaitiitia le lamatiaga o le atinae o le atherosclerosis ma faamai o le fatu, e fautuaina ai le faia o se auala e pei o le faamamaina o toto.

Faʻafetai i lea mea, e mafai ai ona faʻaumatia faʻaulu o le cholesterol, e toe faʻafoʻi atu ai vaa i lo latou faʻamausali muamua ma elasticity.

O le tele o taimi, e fautuaina e fomaʻi vailaʻau mo le faʻamamāina, lea e faʻaitiitia ai le maualuga o le gaʻo i le plasma toto ma faʻalauteleina ai le gaosaʻi o toto toto. Ae ui i lea, o vailaau e mafai ona i ai ituaiga uma o aʻafiaga itu.

O le agavaa ma le sili atu ona mamā mama mai ipu mai atherosclerotic o le a fesoasoani i togafitiga faʻavae. O nisi tagata latou te fiafia e faʻaaogaina ia mea faʻatasi ma togafitiga fualaau faasaina. O se tasi o metotia sili ona taatele o loʻo faʻaaogaina i vailaau faʻasoifua maloloina e faʻaleleia ai le tulaga o toto toto o le faʻaaogaina o laupepa.

Faʻailoga o lau pepa

O le lau o le Bay o se mea faamanogi manogi lea e faʻaaogaina ai faletalimalo faʻatasi ma aano o manu ma iʻa. Talu mai aso anamua, na faʻaaogaina e tagata lenei laau e faamama ai ipu mai le cholesterol ma isi mea teu.

O le tuufaatasiga o le fusi faʻaiʻu e aofia ai ni tannins, ituaiga resins ma suauu tāua. O nei vaega taitasi ei ai sona aafiaga faapitoa i le tino.

O teuteuga ma le faʻaogaina o lau o le bay e tele o latou lelei, o le mea e sili ona taua e aofia ai:

  • O loʻo i ai se aafiaga lelei i le faʻaleleia o le puipuiga, o loʻo faʻaaogaina e avea ma faʻasologa o faʻamaʻi pipisi o viral and bacterial vasiology,
  • Faʻataʻitinoina le gaioiga o le tino o meaʻai, faʻamamaina le manaʻoga mai i togene faʻaopoopoga,
  • Faʻaaogaina e togafitia faʻamaʻi o le polokalama urinary,
  • E mafai ona latou faʻateleina le faʻamautuina o le tino,
  • E masani ona faʻaaogaina i togafitiga faʻapitoa o le maʻisuka ma isi faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma maʻi faʻaleagaina,
  • Aafiaga aoga i le setete o toto toto, faʻaititia le aofaiga o le cholesterol.

Fagalaʻau laʻau

Ia faʻamamaina lelei ia vaʻa i le fale e faʻaaoga ai piko ile laulaau. Ina ia faia se tafaoga atoa o le faʻamamaina, e na o se fasi laulaau e te manaʻomia.

O se mea tāua e te manaʻomia e teʻi totoʻa i ai, o le auala faʻamamāina mo le manava, ate ma le vevela muamua aʻo leʻi amataina le faamamaina o toto toto.

E tele mafuaaga e faia ai lenei mea:

  1. O nei faʻatonuga o le a fesoasoani e faʻaitiitia le lamatiaga o faʻafitauli.
  2. O siaki e aoina i nei totoga o le a faʻaauau ona i ai se aafiaga leaga i le tino.

O le fua mo le teuteuina o le bay bay mai le cholesterol e faigofie lava. O lona sauniuniga e faʻatinoina e pei ona taʻua i lalo:

  • 300 ml o le vai mama ma le 7 laupepa o le laulu ua faaopoopo i ai ua aumai i se mea e vevela ai,
  • Mo se taimi, o le susu o loʻo kuka. E tatau ai ona faʻaitiitia se suauu e tele,
  • A o kuka, aua le ufiufi le atigipusa ma se tapuni,
  • O le afu o loʻo afifiina i se palanikeke, pe afai e faʻaogaina mo le 3-5 itula,
  • A o lei aveina le susu e tatau ona faamamaina.

Fuafuaga mo le teuteuina o le launiu

E tele filifiliga mo le faʻaaogaina o le decoction e faʻaitiitia ai le cholesterol, ae ui i lea, o auala e lua e sili ona taatele.

E tusa ai ma le metotia muamua, e ave e se tagata se decoction mo aso e tolu. E tatau ona faia lenei mea i le taeao ma luga o se manava gaogao. E tatau ona e inu sina sipuni, a uma le 20 minute toe fai le faiga. Faatasi ai ma ia malologa, e tatau ona e inu uma le susu. I le isi 2 aso e sosoo ai, ua saunia ma faʻaaogaina ni auaunaga fou i le auala lava e tasi,

E tusa ai ma le polokalame lona lua, o le decoction e ave foi i le taeao i luga o se manava gaogao, ae ui i lea, o lona tino atoa e tatau ona onā i ni vaega laiti i le aso atoa.

E taua le manatuaina e le mafai ona inu le susu i vave ma vave, talu ai o le afaina o loʻo iai sona aʻafiaga. E mafai ona e inuina i sina sipuni ma faʻasolosolo.

Mo le faʻamamaina aupito sili ona lelei ma le maualuga o kululalalalapalapa aʻo ave se teuteuga o laʻau bay, e tatau ona e tausisi i tulafono nei:

  1. E fautuaina e fesuiaʻi i lisi o meaʻai, ma tuʻuina atu le faʻaaogaina o susu, susu susu ma meaʻai. E fautuaina foi le lafoaia o mea manogi ma le masima, ina ia le faʻaosoosoina ai foliga vaaia o ni tupe teu fou,
  2. I le avea ai ma mea inu, e mafai ona e faʻaaogaina na o le vai, suamalie ma compotes. Teʻa ma le kofe e faʻasaina i lenei vaitau,
  3. Ina ia taofia le toe faʻaaogaina o mea oona i totonu o le toto, e fautuaina le faia o enemas i aso uma.

A maeʻa ona faʻamamāina e le tagata maʻi, e le fautuaina e vave ona sui i le masani masani. Mulimuli i taʻiala o le soifua maloloina lelei ma faʻamalo meaʻai leaga i le tele e mafai ai i totonu ole vaiaso ole vaiaso.

E le afaina foi le ita i le taimi o lenei vaitau.

Faʻaiʻuga

Toeitiiti lava o taimi uma, e faʻamalieina ai le faamamaina o paipa o le cholesterol ma le faʻaogaina o laulaau. Faatasi ai ma aʻafiaga o loʻo aʻafia ai e mafai ona iloagofie ai le faʻasolosolo ma le sosoʻo o le urine i se lanu piniki.

O lenei gaioiga o le tino ua manatu e masani ma mafua ona o le ulufale atu o masima tuufaatasia i totonu ole auala ole urinary systems.

E tatau ona taulai faapitoa i le faʻaalia o faailoilo e pei o le faʻalauteleina o le fatu, leisa ma le vevela. O nei faʻaʻailoga e mafai ona taʻu mai ai le oona i decoction o laʻau bay.

Ina ia aloese mai le lamatiaga o aʻafiaga, e taua le mulimuli i faatonuga o kuka.

E faʻapefea ona faʻaleleia lelei toto o cholesterol?

Mai lea taimi i lea taimi, e te faʻalogo ai i uo o talanoa pe o le a faapefea ona latou fufulu ipu e foia ai faafitauli tau soifua maloloina.O le faaupuga "faamamaina o le vaituloto" e faʻapitoa, o ata faʻaletausaga. E le o atagia mai ai le vaega o le soifua maloloina o le faagasologa ma e masani lava ona valea le ulu o tagata le mautonu. E manaʻomia e fomaʻi faʻamalamalamaga: o le a le mea o le a faʻamamaina mai ma o fea vaa?

E faapefea ona faʻamamaina i se tino ola maloloina?

E tolu ituaiga o vaʻa i totonu o le tino: faʻaleagaina, vevela ma le gasegase. Latou te galulue o se "pipili" mo vai eseese. O mea leaga, o mea e faaleagaina ai le tino, carbon dioxide, viruses and bacteria, o elemene e le na o le feʻaveaʻi i le toto, ae o loʻo i totonu o se tulaga tuʻufaʻatasiga ma proteins, gaʻo ma gaʻo, o vaega ia o sima ma meaola, o le faʻamalositino o vanu ma hormones.

Ina ia aveese mea e le tatau ai mai le toto, o loʻo i ai le ate - o se "fale gaosiga masani" mo le lafoaia o meaʻai e tele. O fatugaʻo e suʻe le toto e ala i siama pito sili ona paʻu, taumafai e piki mea uma e te manaʻomia ma aveese toxins. E le o faʻaumatia faʻamalosi tagata e fasioti tagata, ae le gata ina faʻaumatia i latou, ae tuʻu ai faʻamatalaga mo a latou fanau i le autu o le "uo poʻo le fili". Faʻafeiloaʻiga-o le acini i totonu o le tino o le tino e maua ai le fesuiaiga o gas ma suauu toto e maua ai le okesene.

O le mea lea, ina ia faatumauina le faamamaina i se tulaga talafeagai, ua lava lea i le maua o ni okeni maloloina pe le faalavelaveina a latou galuega e ala i le tele o mea e mafai ona faia (o le gaosia o gaʻo, ava malosi, ulaula tapaa).

E uiga i cholesterol

Cholesterol ua faʻavasegaina o se mea e ono afaina ai le gasegase vascular - atherosclerosis. O le lipoprotein lea i le toto, ua fusifusia i pulu. O isi lipoproteins maualalo e mafai ona teuina i totonu o le paʻu o laʻau tetele ma le laititi e faʻamaʻiina e siama, aemaise lava i nofoaga o loʻo faʻapipiʻi. Mulimuli ane, o se atherosclerotic plate o loʻo faia i le puipui o le vaa, e aofia ai le paʻu (lime) i totonu.

E toatele tagata e manatu o le faamamaina o ipu toto mai cholesterol e aofia ai le aveeseina o pusa, faasaolotoina o le toto mo le tafe o le toto i totoga i totonu, faaleleia o le toto ma le toe faaleleia o galuega le lelei. E faigofie ona faʻaaoga ia tala e faʻamaonia ai lou lelava ma le le naunau e galue i se tino maloloina.

Auala e faʻaitiitia ai le cholesterol toto

Ina ia faʻaitiitia le aofai o le "leaga" cholesterol, o nisi fofo talafeagai:

  • faʻagesegese le faʻapipiʻi o le lipoproteins i le ate - atonu o le fesoasoani a statins, fualaau e aafia ai lenei gaioiga (simvastatin, atorvastatin, rosuvastatin),
  • faʻaauau le faʻaaogaina o le lipoproteins ma le aveeseina mai le tino - ua faia lenei mea e fualaau faʻasaina ai gaʻo gaʻo e aveesea ai le cholesterol e ala i le iniseti, o le elemene nicotinic e ala i le faʻaitiitia o vaʻa toto ma le faʻaleleia o le toto e faateleina ai le vaega o le "lelei" cholesterol,
  • e pasi le toto e ala i vailaʻau e mafai ona puʻeina le cholesterol,
  • faatapulaʻa le faʻaaogaina o le cholesterol ma meaʻai - e tatau ona faʻataunuʻuina nisi meaʻai e manaʻomia e le pei o le tau o se faʻamalosiga, ae taumafai mo se taumafataga lelei i le matua,
  • faʻaaoga togafitiga faʻa-aganuu, o le tele o taimi o latou gaioiga e faʻamoemoe e faʻaleleia le gaioiga o totoga faamama e ala i le faateleina o le metabolism, tuʻuina atu o le tele o vitamini ma minerale, meaola faʻasaina, faʻamaina o meaola faʻaleagaina ma le faʻamalosia o puipuiga.

Malosiaga o le hemocorrection Extracorporeal

O le autu o le metotia o le faamamaina lea o le toto mai cholesterol ma isi mea leaga. I se tagata maʻi i lalo o tulaga o le atoatoa atoatoa ile latalata i le potu galue, o le 200-400 ml o le toto ua tosoina, e pasi ile filiga faapitoa ma toe faʻafoʻi i tua. O nei faʻavae e manaʻomia ona pasia le 7-10. Ioe, o le toto atoa (4.5 - 5 l) e le mafai ona suia.O le tagata gasegase mo sina taimi e lagona se faʻaleleia atili ona o le faateleina o le toto i le faiʻai, aveeseina o masima o metale mamafa, ona faʻalauteleina ai lea o faailoga o le atherosclerosis.

Le faʻamamaina o aafiaga o taumafa

O meaʻai tau taumafa e maua mai i mea taumafa poʻo le faʻatapulaʻaina: gaʻo, falai ma ulaula tapaa, sola, vevela vevela ma le taimi, pailani ma gaʻo manu, suti ma meaʻai gaosi, paluga, kirimoli ma le mayonnaise, peanuti, falaoa paʻepaʻe, ava malosi ma carbonated meainu suamalie.

E mafai ona e 'ai: kukaina pe fafaga moa ma meaʻai i meaʻai, fuālaʻau fuālaʻau, cereals i le ituaiga cereals, tele fualaau faisua ma fualaau aina, kuka iʻa kuka, susu susu, kefir ma le siʻisi, falaoa suamalie ma pala, lanumeamata ma le lanu uliuli, kofe e le silia ma le tasi le ipu i le aso.

Talosaga inu: mo se tulaga lelei o vaa, e tatau ona inu i aso uma mai le tasi ma le afa i le lua lita o le vai mama. O lenei aofaiga e le aofia ai soup, fualaau suamalie, lauti, kofe ma isi ipu vai.

Ua talitonu tagata popoto e faapea, mo se masina o sea taumafataga, e mafai ona e faʻaititia le 10% o le cholesterol e aunoa ma fualaau.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Faataʻitaʻiga o fua o le faʻamamaina o tagata

Liligi 300 g o le keke ma launi e sefulu i le pele e ala i se mea e fai ai meaʻai, faʻafefiloi, tuu i totonu o se fagu lita e tolu ma sasaʻa vai mafanafana, faʻafei mo aso e tolu. A maeʻa, inu 1/3 ipu faʻatolu i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga. Nai lo le vai, e mafai ona e faʻaopoopoina le tasi kilokalama o le meli, faʻafefiloi lelei ma ave i luga o le lua teaseti i le ao.

O le ava malosi o le tasi lemoni, lua ulu o le keleni ma le lima laʻau mama o le laurel mo le afa o le lita o vodka. Faʻamalosi mo se masina. A maeʻa, ave lua teaspoons pe a uma se taumafataga.

O teuteuga o le mutortem grass, St. John's wort, fomomile fugalaau ma le buds birch ua saunia i le auala sili i se vevela. Liligi se sipuniti o le mea atoa, sasaa ni ipu tioata se lua, ia le sili atu i le luasefulu minute. Fai se inu i le taeao ma le afiafi. Mo le faʻaleleia atili o le faʻamamaina o le cholesterol, e fautuaina e faaopoopo le meli.

O se teuteuga o le lima sipuni o nila nila, o le tolu sipuni o le aniani ma o le a oso aʻe i luga o le siva i le po i totonu o le vevela lita. Inu i le aso i le tolu i le fa inumaga ma le meli.

I le taimi o le faʻamamaina, e tatau ona e manatua e uiga i le ono mafai e tagata taitoatasi ona le faapalepale i mea taʻitasi. O togafitiga o togafitiga e tatau ona toe faasefulu kuata. Ma e manaia le faʻaopoopoina o vailaʻau metered, savavali, aau i totonu o le vaitaele i le taumafataga. Ia mautinoa e siaki lou tulaga o le cholesterol ma talanoa i lau fomaʻi.

Cholesterol Benefits

O mea totino o le launiu, e pei o se mea faamanogi manogi, ua lauiloa. O vaega o le resini, o suauu taua, o vaega o tannins o lona faavae. Faʻaaogā teuteu o laʻau laʻau:

  • faamalosia le puipuiga
  • puipuia le salalau atu o faʻamaʻi viral,
  • lagolago le totoga o meaola, ona o le faʻamamaina o puipui i totonu o le inini mai papa,
  • e avea o se puipuiga mai faʻamaʻi o le tino urinary system,
  • faamalosia aʻa
  • saofaga i le faʻaumatia o le maʻisuka,
  • fesoasoani e faʻaumatia faʻataʻi cholesterol.
Toe foʻi i le laulau o mea

Anticoagulants

E faʻaaogaina foi mea e faʻamalosia ai le faʻamalositino e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le thrombosis ma faʻaleleia le toto, ae e iai se isi faiga o le gaioiga - e taofia ai le liua o le prothrombin i le thrombin, ma puipuia ai le faʻapipiʻi toto.

O loʻo maua i ituaiga eseese, ae sili atu le faʻaaoga o vae o sima e faʻaleleia ai le toto i le pito i lalo.

O vailaʻau mai le vaega o le statin e faʻaitiitia ai le toto cholesterol, e puipuia ai le faʻapipiʻi o paʻu i maʻa, le atiaʻe o le atherosclerosis, o le fatu fatu ma isi faʻafitauli.

Cilostazol (Pletal, Plestazol) o se vailaʻau antithrombotic e sili atu nai lo faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi ma antiplatelet o loʻo aʻafia ai. O le faʻamaoniga autu mo le faʻaaogaina o le faʻamalamalamaina ole taimi, lea e fesootaʻi ma faʻamaʻi pipisi o gaʻo ma toto le mama ile vae. E faʻamaonia i faʻamaʻi ogaoga o le ate, fatugaʻo, fatu, tui ulcerative o le gastrointestinal tract, faʻafitauli o le maʻi suka, hypersensitivity. O le tau e tusa ma le 19 afe rubles.

Fualaau mo le maʻisuka

O faʻafitauli o le gasegase i vae o se mea e masani ai i le maʻisuka, lea e mafai ona oʻo atu ai i le fausiaina o maʻi pipili ma isi faʻafitauli, ma e manaʻomia ai togafitiga faʻapitoa faʻamaʻi.

E masani ona faʻasolosolo ona faʻasolo mai le maʻisuka mo le maʻisuka, toto maualuga ma isi faʻamaʻi e faʻaalia i le faʻaitiitia o le toto i le pito i lalo ona o le edema.

Isi fualaau

I le faʻaopoopoga i fualaau o loʻo taʻua i luga, o le le atoatoa o le tino i le pito i lalo e faʻaititia e le faʻamalosi (Streptokinase, Alteplase), antispasmodics (No-shpa, Eufillin) ma vitamini, aemaise lava vaega B ma C.

E le fautuaina e ave nei tupe na oi latou lava - ua na o se fomaʻi e mafai ona tali le fesili i le auala e toe faʻafoʻi ai le toto i vae e ala i le fesoasoani a vailaʻau.

Ole faʻaleleia o le toto i vae e manaʻomia e le gata i vailaʻau, ae faʻapea foʻi ma se taumafa talafeagai. Meaʻai maloloina e aofia ai:

  • fualaau mata (aemaise lava beets, garlic, paukini, eggplant),
  • fua ma fua
  • fuālaʻau fuālaʻau
  • sami kale,
  • iʻa ma iʻa,
  • oloa susu.

O le lisi o oloa faʻasaina e ono faʻaleagaina ai le tulaga o se tagata maʻi ei ai le atherosclerosis ma isi faʻamaʻi e aofia ai:

  • gaʻo, ulaula, salima ipu,
  • faʻamaʻi ma sausage,
  • oloa faʻapipiʻi
  • sweets ma pusa,
  • mea inu gaʻo.

E le gata i lea, e fautuaina e faʻaititia le taumafa o le masima ma faʻatonutonu le aofaiga o le vai inu (aua e te inu i mea inu ae lei moe).

Faiga faʻavae

I tulaga ogaoga, o togafitiga faʻapipiʻi e faʻaaogaina e toe faʻafoʻi ai le toto i vae: angioplasty ma shunting. Faʻatasi ai ma veins varicose, e manaʻomia e nisi o tagata maʻi le faʻamalosi, le laser ma le faʻaliliuina o le radiofrequency, venectomy - o faʻatinoga ua mamanuina e toe faʻafoʻi ai le vevela ma faʻaitiitia le ono aʻafiaga o faʻafitauli.

Massage ma Acupuncture

Massage ma le acupuncture e mafai ona faʻaaogaina na o le faʻatasi ma togafitiga faʻasao i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. Latou te faʻamalosia le galuega o neura, toe faʻafoʻi le gaoioi o maso ma vaʻa toto, faateleina le puipuiga.

Ole massage faʻapitoa, lea e mafai ona faia tutoʻatasi i le amataga, taʻavale ma pipiʻi vae mai tulivae i lalo.

Vailaau faʻapitoa

Ina ia faʻaleleia le toto i vae, e tele gasegase e faʻaaoga togafitiga faʻaleagaga, ae aua nei galo o loʻo i ai le tele o faʻasolega ma mafai ona mafua ai aʻafiaga.

  1. Ea. Ave le 3 sipuni tele o le suka, sasaa se lita o le vai, ia tumau 15 minute. Faʻaopopo i le vai e mulumulu ou vae, ma e te le manaʻomia e fufuluina i latou pe'ā uma le faʻataʻitaʻiga - o le faʻafeusuaʻiga e tatau ona tuʻuina i totonu o le paʻu.
  2. Fagavai lau. O le afa o le fagu o le faisua launiu mo se ipu malamalama o le suauʻu manogi vevela, faʻamalosi i le vaiaso, faʻaaoga i ou vae i le massage.
  3. Ledum o le aau. I totonu o se ipu vai, uu se sipuniti o le laau, sipuni mo ni nai minute, mausali mo le afa itula, faamama. Inu se sipuni tele tolu taimi i le aso mo le 3 vaiaso.

Vitio i luga o lenei autu

Isi togafitiga

I le faaopoopo atu i togafitiga faasao ma togafitiga o togafitiga, o isi metotia e faʻaaogaina e faʻaleleia atili ai le tafe toto i totonu o vae - hirudothérapy ma le vai. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e mafai ona e faʻaleleia uiga o le toto, faʻamalo le lamatiaga o fusi toto ma faʻaleleia faiga faʻasolosolo i totonu o masini.

E fautuaina mo le faʻaaoga i le amataga o le faʻamaʻi i le leai o ni faʻafitauli ogaoga.

Togafitiga togafitiga

Faʻamatalaga lelei mo togafitiga, o le togafitiga mo le le lelei o le tafe toto i vae e lelei - faatasi ai ma le fesoasoani o fualaau faasaina, togafitiga o le physiotherapeutics ma meaai talafeagai, o le maʻi o le maʻi e mafai ona matua faʻaleleia ma ono mafai ona aloese mai aʻafiaga matautia. O le taotoga, o se tulafono, e faʻaaogaina mo laasaga maualuga o veins varicose, atherosclerosis ma isi faʻamaʻi, faʻapea foʻi ma taimi e tatau ai le faʻaleleia o le toto i vae o tagata matutua.

Isi faʻataʻitaʻiga

O le puipuia o le le atoatoa o le tino e aofia ai se olaga lelei, paleni paleni ma le teenaina o masani leaga.

Ina ia aloese mai faʻafitauli i le toto, e tatau ona e auai i le faʻagasologa o le tino ma masani ona mafai ona e savali i le ea fou.

O le faʻaitiitia o le toto i le vae i le leai o togafitiga ma le le tausisia o togafitiga puipuia e mafai ona avea ma se faafitauli matuia, o lea e tatau ai ona e amata tauivi i togafitiga i se taimi vave e mafai ai. O suʻesuʻega ma faʻatalatalanoaga a se tagata poto faapitoa faʻapitoa o le a fesoasoani e aloese mai le le lelei o taunuuga ma faʻamalosia ai vae maloloina.

Faamamaina o vaʻa toto mai cholesterol i le fale: oa meafaigaluega o le a fesoasoani?

O fuainumera ua faaalia ai e sili atu ma le 10% o tagata o le lalolagi ua maualuga le cholesterol i le toto, ma afai tatou te toesea mai le numera atoa o tamaiti laiti ma tupulaga talavou ei lalo ifo o le 30 tausaga, ona avea lea o le cholesterol ma mala o tatou olaga, o lea ua avea ai le faamamaina o vaa ma vaifofo . Ae ui i lea, aʻo leʻi faʻagasolo i le faʻamamaina o auala, e tatau ona e malamalama pe o le a le cholesterol, pe o le a lona uiga ma pe o le a lona taua. Atonu e lava le fesuiaiga i oloa e le o iai le cholesterol, ma faʻaaoga togafitiga o vailaʻau e pei o se faʻamamaina?

E faʻafefea ona kuka se mea teuteu?

E faigofie le saunia o se vaifofo mai lau laʻau i le fale. O mea nei e manaʻomia: vai faamama (300 ml), lavrushka (7 iunite). O le a tatau ona aumaia i le vevela le vai o loʻo i ai laulaau, ona - mo le 3-5 minute - tausia i lenei setete e aunoa ma le tapunia o le tapuni. E fautuaina e ufiufi le susu mo le tele o itula ma se ie mafiafia, ma le vevela aʻo lei aveina.

Talosaga

O se tasi o auala e faʻaaoga ai le susu e mo aso e tolu: i taeao uma ao leʻi oʻo i le taeao (i luga o se manava gaogao), e tatau ona e faʻaoga 2-3 sipalua faalua, ma le umi e 20 minute. Ma le isi, i le isi lua aso e sosoo ai, o le a manaʻomia ona e saunia se vai inu vailaʻau fou. E talia tutusa. O le isi filifiliga e aofia ai le faiga lava e tasi, ae i le aso atoa. E taua le inu i sina sipuni. Ia mautinoa e matau le malologa.

E tatau ona manatua i le mafaufau e le mafai ona faʻaaogaina se teuteuga, o taunuuga o ona aʻafiaga i le tino e mafai.

Ole aoga o laʻau mo le tuʻuina atu o le cholesterol e aoga pe a fai o masima ma vaitau, o aano o manufasi, susu ma meaʻai susu, lauti ma kofe e le aofia i le taumafataga i le taimi o le taumafa. E tatau ona e 'ai fualaau faisua, fualaau aina, compote, sua ma suavai. E fautuaina e usitai i lenei tulafono mo le lua vaiaso, a maeʻa ona faatagaina lea e toe foi i le lisi masani.

Tapulaa ma aʻafiaga itu

O le faʻamamaina o vaʻa toto o pusa cholesterol e ala ile decoction o le faʻaiʻu laʻau e aafia lelei ai le tino. E tatau ona manatua e tuʻufaʻatasia ma le faʻaogaina o le urination. O le isi itu o le faʻamalamalamaina o le urine: e alu i luga o se piniki piniki. E taua le mafaufau o le aʻafiaga o le teuteu i luga o le tino e mafai ona mafua ona o le televave o lona faʻaogaina (vavavevave, vave vave o le fatu, popole popolega).

Mea leaga pe aoga?

E le tusa ai ma le talitonuga lauiloa e uiga i le cholesterol o se mea e le talafeagai mo le tino, e tatau ona matauina e le o se agaigai ia i tatou ma faia ni galuega faapitoa: o se vaega o plasma ma lipid membranes, e muamua atu i le fausia o hormones steroid ma le suka. I totonu o masini ma suavai, o le cholesterol e masani ona avea o se oloa o le lipid metabolism, lea e tatau ona tupu i se tasi o auala i le tino ola o meaola uma o le lalolagi o manu.

O se faailoilo e oo atu i le 5.2 mmol / L o se tulaga masani o le aofai o le cholesterol, ae e taua o le lautele ma e leai se faʻamatalaga faapitoa. Mo le mauaina o faʻamatalaga mautinoa e uiga i le tulaga o le gaʻo gaʻo, e tatau ona vaevaeina le cholesterol atoa i vaega ninii, o le lipoproteins maualuga (HDL), le maualalo (LDL) ma le maualalo (VLDL) ma faʻatasi ai ma isi oloa e aofia i le lipid metabolism (triglycerides).

O le mea lea, o le tele o le cholesterol e fai si itiiti, ma o le matafaioi autu o ona vaega ia, e le afaina ai foi le fausia o pa, e mafua ai le suia o le atherosclerotic i le puipui o le vaa, o le mea lea, o le faamamaina o vaʻa toto i le fale e tatau ona faia e amanaʻia ai le fusi o lipid.

O le gafatia e fausia ai ni atherosclerotic plates e mafua mai i le cholesterol maualalo ma maualalo, ae o le galuega a le HDL, o le puipuia lea o puipui lapisi, o le mea lea, o le faamamaina o toto toto mai le cholesterol e tatau ona aofia ai na o le faʻaumatiaina o vaega leaga.

Ma afai o le aofaʻi o le cholesterol e faʻatupulaia ona o le mea aoga, ona leai lea o se mea e popole ai, e ui lava o meaai ma meaʻai i ia tulaga o le a fesoasoani e puipuia le "amio sese" o le cholesterol. O le faateleina o le cholesterol maualalo, e oo lava i tulaga o se tulaga masani o le faailoga lautele, o se faailoga taua mo le faia o fua e faamama ai le toto ma toto toto.

O le a le mea e tupu i le "sese" amioga a le cholesterol?

O le masani ai o le tafe o le toto i totonu o le vaa ua taʻua o le laminar. "Vortices" o loʻo tulaʻi mai i nofoaga o le faʻalauga o vaʻa ua taʻua o le vevela o loʻo i ai, lea e mafua ai le faʻaleagaina o le puipui vascular, lea e tosina ai faʻaopoopoga o lipysia o le plasma leaga i mataupu o faʻamaʻi totoga.

E maua lipids e macrophages, faaputuputu ma liliu atu i soʻo se mea e taʻua o "foamy". I le taimi muamua, o nei mea uma e foliga mai o ni manua ma ni pipisi i luga o le vaa, ona amata ai lea ona amata mai fiva o fesootaiga, lea, faatasi ai ma le "foamy" sela, e amata ona fausia ai se laupepa felanulanuai o loo i ai se lanu enaena ma e maualuga aʻe luga o le pito i lalo. Mai pusa e vaapiapi le lumenia o le vaa, o le tafe mai o le toto i lenei nofoaga e sili atu ona faalavelave.

O faʻafitauli o le gasegase e mafai ona faʻasolosolo i le natura ma faʻaalia e pei o le okesene o le matelaina o masini. E tupu lenei mea i le tulaga o le solia o le tafe o le toto i totonu o le gaʻo, lea e mafua ai ona iʻu ai i suiga o le vaʻaia ma le faʻamalosi, ma faʻalautele atili ai le tulaga. E mafai e se tasi ona mafaufau i le auala o le a tali atu ai vaa o le loto i ia suiga.

Faʻatasi ai ma le atherosclerosis, o isi "mea e ofo ai" e mafai ona faʻamoemoeina mai papa. I le faʻaopopo atu i le mea moni e mafai ona tupu le afaina i totonu o le paʻu, e mafai ona gase ma faʻamaʻapeina, sosoo ai ma le thrombosis. Faʻasagaga o suiga i le atherosclerotic o loʻo i ai i le puipui lapisi, o suauu calcium e mafai ona teu i le nofoaga o le faʻaleagaina. O se taunuuga o lenei mea, o le puipui o le fale ua avea ma mea eleelea, ua pala ma ua le toe aoga. Muamua lava, i tulaga faapena, o le aorta, vaʻa e faʻaaogaina ai maliu, vaʻaia o le vavalaʻau, o le tuilala ma fagalaʻau ma vaʻa o vae e mafatia. Faailoga o suiga o le atherosclerotic e mafai ona iloa i nofoaga eseese i le taimi e tasi, talu ai o le faagasologa o loʻo faʻaauau pea le natura.

I le suʻesuʻeina o le faʻaleagaina o puipui o maʻa, ua mafai ai ona tatou malamalama pe aisea e le gata ina faʻamamaina ai le toto toto, ae talafeagai foi taimi.

Faʻaiʻuga na fesoasoani i le atiaʻe o le atherosclerosis

Aiseā e amata ai ona vave amata mai nisi suiga faʻapitoa i le leai o se mamafa mamafa ma isi faʻamaʻi faʻamaʻi? Masalo, o le aʻafiaga o mea faʻapitoa e taʻalo ai se vaega autu iinei. Ae ui i lea, e tusa lava pe na "tofotofoina" e augatuaa ma na o na o geniu e mafai ona ofoofogia i lenei itu, o isi faamaʻi na tutupu i le taimi o le olaga e mafai ona faia se togafiti. Mo masaniga leaga, ma le ulaula aemaise lava, e le mafai ona fesoasoani se tagata i lenei mea pe afai o se tagata lava ia e afaina ai lona soifua maloloina, ma le faamoemoe ma le auala, e ui lava o le a sili ona ia fiafia i meaai o le cholesterol-leaga ma faamamaina pea ona toto toto i le fale. O tagata e le o manatu i le ava e masani lava ona latou manatu i le mea moni e faapea o le ava malosi ma le vodka e fesoasoani e faamalosia ai toto toto, talu mai le lanu eleni lauiloa, ua mamanuina e faamama toto ma toto, ua saunia mo le ava.

O se tāua taua mo le fausiaina o faʻamafaʻailoga o le faʻalavelave mamafa ma le mafaufau-lagona faʻafitauli. Ma o tagata o ia tulaga e sailia le faaolataga i se sikaleti poo totonu o se fagu e tatau ona matua taulai atu i lenei mea moni. O le inu ma le ulaula, i se isi itu, e maua ai tulaga lelei mo le atinaʻeina o faʻalavelave faʻalavelave e taʻua o faʻalavelave faʻafuaseʻi ma faʻafuaseʻi ona tupu. O le tapunia mafiafia o le lumen o le vaa e mafua ai le faamutaina o le toto, lea e mafua ai le afaina o le myocardial, stroke, gangrene o le inumaga, o lona uiga, i faamai, o igoa ia e iloa e tagata uma, e iloa foi o nei tuutuuga e manaomia ai fesoasoani faafuasei, ae le o le aoga.

O nei faʻamaʻi e muaʻi fuafuaina i le fausiaina o ni atherosclerotic plate ma faʻagasolo ona sili atu le ogaoga o le faagasologa o le faagasologa:

  • Faʻasaʻo maualuga,
  • O le maʻi suka
  • Faʻaleagaina o gaʻo gaʻo ma le gaʻo gaʻo,
  • Faʻafitauli o le Hormonal,
  • Faʻasalaga faʻaleagaina,
  • Itupa ma tausaga.

O le toʻatele o tagata e fia talanoa i le mafuaʻaga e afua ai ona osofaʻi muamua sui o le afa malolosi o tagata i le taimi muamua ma faʻateleina, faʻamatalaina lenei mea e le maualuga o le tino o le tino ma le tulaga faigata o le soifuaga o tagata, e le mafai e a latou vaʻavaʻa ona faʻafeteina le popole tele. Peitai, o le fatu o lenei mea matautia o loo i ai i le antiatherogenic o meatotino o le estrogen. E galue malosi Estrogens i tausaga faʻapitoa, puipuia o vaʻa o le tino. Faatasi ai ma le amataina o le misa, o le galuega a le estrogen e mou atu, ma o le fafine foi e le puipuia, o le mea lea na ia uuina ai le fua mo le faamamaina o vaa i le garlic, e ui ina ua matua atu nai lo alii e le faia se mea ae talitonu o nei talafatu uma leai se mea e popole ai muamua. Ae leai se aoga ...

Togafitiga o le atherosclerosis ma fualaau

Le togafitiga o le atherosclerosis ma fualaau o se faʻalavelave faigata ma umi. O le faʻamatalaga o vailaʻau mai le statin group e tele faʻasolega ma e manaʻomia ai le mataituina pea, o le mea lea, soo se cardiologist o le a mafaufau i le tele o taimi ao le i faatonuina ia vailaau mo le faamamaina o vaa. O fualaau uma e faʻatatau i vailaʻau e tatau ona faia e tusa ai ma se taimi faʻapitoa, faʻataʻitaʻiina e le fomaʻi, faʻatatau i le itupa ma le matua, tulaga o le hormonal, faʻamaʻi faʻamaʻi, le i ai o amioga leaga ma le tulaga o le mafaufau o le tagata maʻi. E le gata i lea, o togafitiga o fuainumera e manaomia ai le mataʻituina o le falesa o le lipid ma le filifilia o vaega uma ma le fuafuaina o le atherosicity coefficient (o se faailoga o le atinaʻe o le atherosclerotic process).

E le gata i le faigata ma e le afaina ma, mo ni mafuaaga, e lamatia ai le faʻamamaina o toto toto mai le pupuʻu o le toto na oi latou lava.O le le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le toto totoga o le anticoagulants e mafai ona oʻo atu ai i le toto ma le faʻalavelave matuia - o le pulmonary embolism, o le mea lea, o oloa o loʻo i ai aspirin ua faʻamalosia atili mo le puipuia o le thrombosis, ma e le pei o fufulu masini.

O le faia o togafitiga ma fualaau oona o lona uiga o le ave o fualaau, paluga oona, ma le faʻamalosi o le fale (faʻamalosi, fualaau oona). O le aoga aoga o le folic acid ma le vitamini C i luga o le vascular wall o loo maitauina, o lea ua faatonuina ai e le gata i laumei. Fautuaina i ia tulaga, o oloa o loʻo i ai gaʻo maualuga o nei vailaʻau o le a fesoasoani e faʻamamaina toto toto o le tino atoa.

E faavae i luga o mafuaaga o le aano ma le pathogenesis o le vashepes atherosclerosis, e mafai ona tatou maua le faaiuga le mautonu e faapea, o le puipuia e taofiofia le taua i le setete o le soifua maloloina ma le ola o se tagata pe a oo mai i suiga o puipui o toto toto. I lenei tulaga, o le faʻamamaina o vaʻa toto i le fale o le a fesoasoani e aloese mai faalavelave faʻafuaseʻi ma laveaʻi ola mo le tele o tausaga.

Fesoasoani ia te oe lava

E oo lava i tagata le malamalama i vailaau e iloa pe faapefea ona aliali mai le le atoatoa o le tino i le mafaufau ma o le a le mea e lamatia ai le hypoxia e mafua mai i le vasoconstriction. O le ulu o le ulu, tinisitus, faaitiitia le mafaufau ma le galue galue e aafia ai le lelei o le olaga o se tagata, o lona uiga o le faʻamamaina o vaʻa toto o le faiʻai o se galuega sili lea i le puipuia o faʻalavelave ogaoga.

A e filifili e faʻamamā vaʻa e fafaga ai le fatugalemu o le tino, e tatau ona e 'ai muamua i se meaʻai: faʻasaga le falai, gaʻo ma ulaula mai le meaʻai, ma tuʻuina atu mea e sili ona lelei i fualaau faisua ma fualaau suamalie, fuālaʻau fualaau, iʻa e maualalo le gaʻo, pata, nuts ma cereals.

Vitio: anti-atherosclerosis oloa

Le tele o faʻamatalaga e uiga i meaʻai ma ituaiga soifuaga mo le puipuia o le atherosclerosis e mafai ona maua iinei.

E sili atu le faia o le lauti mai laau, ma nai lo le suka faaopoopo le meli masani. Mo le faʻamamaina o vaʻa toto o le faiʻai, o vailaʻau o loʻo ola i totonu o le togalaau, i totonu o le togalaau, i totonu o fafie, i le togavao e matagofie tele. O loʻo avanoa mo tagata uma e nonofo i le vavalalata o le vavalalata, e le taua le faʻaogaina o galuega poʻo le leai o se meafaitino.

O fofo ma mea teuteu a le fale o le paoa, laumei, mauga o le mauga e fesoasoani e le gata i le faamamaina o ipu o le faiʻai, ae faapena foi i le tino atoa. E foliga mai o vaʻa o vae o le a lagona le malamalama ma o le a faapitoa lava le "faafetai."

Fualaau faʻapitoa

E tele suʻega mo le faʻamamaina o vaʻa toto mai pusa fila ma toetoe lava oi latou uma o loʻo i ai se togalaau masani e pei o le kalaka. O le faʻamamaina ma le kalaka ma le lemoni e matua aoga lava mo le puipuia o le atherosclerosis, lea e le o se mea e ofo ai, ona o le malosi o mea faʻaleagaina o le kālati ma le maualuga o le meaʻai o le acid ascorbic i lemoni, lea, i le ala, o se antioxidant lelei foi.

Fua mo le fufuluina o ipu ma le lanu ma lemoni

O se fua e sili ona lauiloa mo le faamamaina o ipu ma le keloni ma le lemon, ua fuafuaina mo le fasefulu aso o le faamamaina, ua saunia mo le sauniuni o le isi tolu-lita le fagu i aso uma e fitu. O le faagasologa atoa o le a ave ai le 16 o ulu o le keletilaina (e le o ni cloves!) Ma le 16 lemoni ma le peel, lea o le a alu i totonu o fagu. O lea, ave ni vaega se 4 ma le isi ma fusi i se mea e suʻi ai manu, sasaa i totonu o le vai mafanafana (kuka) ma ia e tu ai mo le tolu aso i le umukuka e aunoa ma se pusaaisa. O le faʻafefeteina o le afaina o loʻo faʻamamaina, tuu i totonu o le pusaaisa ma faʻatau faatolu i le aso i luga o se manava gaogao, 100 kalama taʻitasi.

Triple Cholesterol Moli: Honey, Lemon and Garlic

Latou te fai mai o le meli, lemoni ma le karika, na faia i le taimi e tasi e le gata ina faamalosia ai vaa, ae faapena foi le tino atoa.E matua faigofie lava le saunia o vailaau pe a fou ona sua le sua o le 10 lisi ma le pelu e faaopoopo i le tasi lita o le meli ma le pulupulu mai ulu e 10 o le keke ua maua i se mea e gaosi ai manu e fefiloi ai iina. O le faʻamalosia i se nofoaga pogisa e tatau ona tasi le vaiaso, a maeʻa e mafai ona e faia le siama i le aso. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e tago i se sipuni ma fafaga lemu. E tusa lava pe e te fiafia i vailaʻau, e manaʻomia pea ona e faʻaaoga na o le 4 teaseti. O le faʻafefiloi ua lava mo le 2 masina.

Filifiliga ma vodka ma le faisua

O se mea e sili ona manaia mo le faamamaina o vaa i le fale ua foliga mai talu ai nei, pe a faʻafefiloi se tasi fagu vodka ma le suamalie ma le kemonik, faʻataʻu i se mea e fai ai meaʻai (1 lemoni + 2 ulu tetele o kekeli), faʻasalalau lau (5 vaega) faʻaopoopo i le paluga. O mea uma lava e tuʻuina mo le masina, faʻamaʻaina ma ave i le 2 teaseti faatolu i le aso pe a uma ona 'ai.

Metotia Tibet: garlic ma le ava malosi

Ae ui lava i lea, o le sili ona lauiloa i totonu o tagata, o le silone o le kālatilo, lea e faavae i le garlic ma le ava malosi, ae o le mea lea o loʻo taʻua ai o le auala Tibet e faʻamama ai toto toto:

Ina ia maua le tincture, 350 g kalama, lea e sasaa mai i se tioata e lua-kalama o le ava malosi, ua nutimomoia e le kalama. O le tincture ua tuai i se nofoaga pogisa ma ua ave e tusa ai ma le polokalame 3 taimi i le aso 15 minute aʻo leʻi amataina meaai mo le 11 aso, e amata i le tasi le mataua, e faateleina i le 15 matā (i le afiafi o le 5 aso ma le taeao o le 6). Mai le aoauli o le aso 6, o le aofaʻi o mataua faʻaitiitia ma toe aumaia i le tasi mataua i le aso 10 o le afiafi. I le aso sefulutasi, o lapalai e ave i le aofaiga tutusa 3 taimi - 25 togi. E le gata i lea, e tatau ona manatuaina o lea faʻamamaina e manaʻomia ai le tele o le faʻafefe o le vai i totonu o le tino (leai se vai gaʻo!) Ma se meaʻai e le aofia ai le ava malosi, meaʻai gaʻo ma falai, ma meaʻai ulaula. O lea faamamaina e fautuaina i le taimi e tasi i le ono tausaga.

Sogi suamalie lauʻau

O le isi fua ua lauiloa o le auala Tibet mo le faamamaina o toto toto, lea e aofia ai na o laau afu - 100 kalama taitasi:

O Chamomile, St. John's wort, immortelle ma birch buds e malo, fefiloi ma tuu mo sina taimi ina ia "faʻaaogaina le tasi i le isi". Ave se sipuni sipuni mai le paluga ma sasaa 0.5 l. vai inu. A maeʻa ona tuʻuina atu le afa (afa itula), faʻafefete ma pipiʻi lelei ina ia oʻo uma ai mea taua i le fofo. Vaevae le suavai i ni vaega se 2, faaopoopo se sipuniti o le meli ma inu muamua aʻo lei moe, ma tuu le lona lua e tu i totonu o le pusaaisa seia a taeao, i le mea e mafai ona ave i le taeao, vevela, faaopoopo se sipuni o le meli ma inu 15 minute ao lei faia le taeao. O sea ituaiga afiafi ma le taeao e mafai ona onā seia maeʻa le aoina o le faʻamamaina. Latou te fai mai mo le lima tausaga e mafai ona e ola i le filemu, ona toe fai lea o le taualumaga, aua o le fua o loʻo tusia i lalo.

Vitio: faʻamamaina toto toto o le faiʻai i le fale

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le atherosclerotic process o se maʻi tuga tele. E le mafai ona faʻatagaina se faʻalavelave faʻafuaseʻi, o le mea lea, o soʻo se tagata, ma i latou e lamatia, aemaise lava, e tatau ona latou faia uma auala e puipuia ai se faʻalavelave faʻaleagafesa. O le apaʻau - o le faʻamaʻi e faigofie ona puipuia nai lo le togafitia, masalo, popole i le atherosclerosis i le mea muamua.

Laasaga 2: a maea le totogiina ona tuʻuina atu lea o lau fesili i le fomu i lalo ifo. ↓ Laasaga 3: E mafai foi ona e faʻafetai i le fomaʻi faapitoa ma se isi totogi mo se aofaiga e le mautonu ↑

Tuua Lau Faamatalaga