Metformin Richter: faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina, tau ma faʻasologa

E tele fualaau e fesoasoani i le maʻisuka ituaiga 2. Ae ui i lea, o le metformin o lo o uuina pea le pama mo i latou mo le tele o tausaga - faafetai i lona maualuga ma le saogalemu. O lenei tusiga o loʻo faʻamatalaina ai foliga o le faʻaaogaina o se tasi o fesuiaiga o fualaau faasaina ma le metformin - Metformin - Richter.

O le faavae o le fualaau faasaina Metformin-Richter o le metformin compound, o le vaega o biguanides. O le aafiaga o le hypoglycemic metformin e vave maua ona o le tele o ituaiga o gaioiga:

  • e puipuia ai le faʻafefe o le kulukose mai le mea o loʻo i ai meaʻai,
  • e puipuia ai le faʻapipiʻi o le kulukose i totonu o suauu o le ate (o le fualaau faasaina e faʻaititia ai lenei aafiaga e 30%),
  • faʻalauteleina le faʻalogoina o fusi lautele i le inisalini (sili atu i le musele nai lo le tino o le tino).

O le mea lautele, o le metformin e iai lona aafiaga aoga i luga o le tele o metabolic processes in the body, fesoasoani e faaitiitia le aofai o le "leaga" cholesterol i le toto, ei ai le fibrinolytic aafiaga, e faatonutonu ai le tele o le hormone-thyroid-stimulating i le tino, ma taofia ai le thrombosis.

Metformin e le afaina ai le inisalini o le inisalini i totonu o le pancreas, o lona uiga o le aofaiga o le inisalini e maua mai e tumau pea. O lona uiga o le metformin e le saofaga i le mamafa o le tupe maua, e ese mai ile inisalini matua. Faatasi ai ma le faʻaauau ona faʻaaogaina o le metformin i tagata mamaʻi, o le faʻamautinoaina o le mamafa o loʻo matauina. O le fibrinolytic aʻafiaga o le uiga lea o metformin. E le gata i lea, o le leai o se faʻaaliga i le pancreas o lona uiga e le o faʻataunuʻuina ia punaʻoa o lenei totoga i luma atu o le taimi. E le pei o isi biguanides, o le metformin e itiiti le lamatiaga o le atinaʻe o le lactic acidosis. E le gata i lea, faatasi ai ma le monotherapy, o le metformin e le maua ai le hypoglycemia, e tusa lava pe sili atu le fua.

Pharmacokinetics

O le bioavailability of drug is 50-60%. E maitauina le maualuga o le maualuga ile 2.5 itula pe a uma le pulega. Metformin ua tufatufaina i totonu o masini ma e masani lava e le noatia i masini plasma. E mafai ona ulu atu i sela mumu. E laʻititi lava le metabolized, e mafua mai i fatugaʻo. O le afa o le ola e faʻaleagaina e 6.5 itula. O vailaau faʻamalosi o le pharmacokinetic i tamaiti e talitutusa ma latou i tagata matutua. I le tulaga o le gaioiga o le tino, o le faatuputeleina o fualaau faasaina i totonu o le tino e mafai.

O le faʻamaoniga autu mo le faʻaaogaina o Metformin-Richter o le maʻisuka ituaiga 2, o lona uiga, o le maʻisuka e le o le insulin. Faatasi ai ma lenei ituaiga o maʻisuka, e leai se faaitiitia o le gaosiga o le inisalini e suauu o le pancreas, ae peitai, o le lagona o le gasegase lautele i le inisalini e faaitiitia, ma le gaosiose gaosiga e maua mai i le ate.

I le laasaga muamua o le maʻisuka, e sili ona lelei le faʻaaogaina o metotia fualaau o togafitiga - meaʻai, faamalositino, paʻu o le mamafa. Ae peitai, afai o nei metotia e le aumaia ai taunuuga, ona faatonuina lea o vailaʻau. Muamua lava, e fetaui lelei. I lenei tulaga, e masani ona tausia le taumafa.

E le gata i lea, o Metformin-Richter e mafai ona faʻataʻitaʻiina i tagata e maualalo le kulukose (prediabetes) o se faʻasologa. Ae ui i lea, i le tele o tulaga ma togafitiga, o meaʻai ma faamalositino e sili atu ona lelei nai lo le tagofia o fualaau.

Metformin o se togafitiga muamua mo le maʻisuka. E mafai ona faʻaaogaina uma naʻo le fualaau faasaina ma o se vaega o togafitiga faigata.

O nisi taimi o le metformin e faʻaaoga foi e togafitia ai isi faʻamaʻi, e pei o le polycystic ovary disease or obesity. Ae ui i lea, o vailaau faʻapitoa e le fautuaina le faʻaaogaina o le metformin e faʻafefe ai le mamafa.

Faiga faʻapolopolo

E tele fualaau faʻasaina ma metformin i le maketi. Metformin-Richter o se fesuiaiga o fualaau faasaina na gaosia e le kamupani Hungary Gideon Richter. Na o le pau le ituaiga o fualaau faasaina ua gaosia - otaota. O laulau taʻitasi e aofia ai le 500 poʻo le 850 mg o mea aoga.

Tagata faʻatagaina o loʻo avea ma vaega o fualaau Metformin-Richter:

  • copovidone
  • polyvidone
  • microcrystalline cellulose,
  • silica
  • magnesium stearate.

E taua le maitauina o pepa e lua o le 500 mg e le tutusa ma le 850 mg papa. E mafai ona faʻatau le vailaʻau i le fale talavai e aunoa ma se faʻamaumauga.

Contraindications

Metformin Richter e itiiti ni faʻasalaga. Faʻatagaina le fualaau mo tamaiti mai le 12 tausaga. Ae ui i lea, i le taimi o le maitaga ma le susu, e le fautuaina le fualaau faasaina. O le isi faʻalavelave faʻaleagaina o le faʻaaogaina lea o le le atoatoa (faʻamalologa o le creatinine e itiiti ifo ile 60 ml / minute). Talu ai o le fualaau faasaina e aveeseina mai le tino e fatugaʻo, o le le atoatoa e mafai ona oo atu ai i le tuufaatasia o fualaau faasaina i totonu o le tino, lea e mafua mai i taunuuga le lelei, lea o loo faamatalaina i lalo i le vaega "overdose".

Metformin-Richter ua faʻamaonia foi ile:

  • maʻi o le maʻisuka ma le muamua,
  • maʻetukacidosis o le maʻisuka,
  • gasegase o le myocardial,
  • loto vaivai fatu,
  • afaina o le manava
  • faʻamaʻi
  • ogaoga faʻamaʻi pipisi
  • lactic acidosis (e aofia ai se talafaasolopito o)
  • o le ava malosi
  • togafitiga o faʻataʻitaʻiga faʻaaoga vailaʻau iodine (2 aso ao le i faia taualumaga ma 2 aso mulimuli ane),
  • taotoga i gasegase lautele (2 aso ao le i faia taualumaga ma 2 aso mulimuli ane),
  • lactase deficiency ma le laosose inlepale.

E le mafai ona e tago i le fualaau faasaina i tagata o nonofo i luga o meaai maualalo-kalori (lalo ifo o le 1000 kcal / aso)

Ma le faʻaeteete, ua faʻatautaia Metformin-Richter mo tagata matutua (silia ma le 60 tausaga le matutua) o loʻo galulue i galuega mamafa mamafa. E fesoʻotaʻi lenei mea ma se faʻalavelave faʻalavelave o le lactic acidosis i lenei vaega o maʻi. I le ogaoga o le faʻafitauli o le tino, e manaʻomia ai se faʻaititia o fualaau.

Metformin Richter 500, 850, 1000: faatonuga, iloiloga, tala faʻatusa

I le tele lava o mataupu, o loʻo faʻasalalauina ai biguanides e pei o le fualaau muamua mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. Metformin-Richter o se tasi o le tele o vailaau e fesootaʻi ma lenei vasega o sui o le hypoglycemic. O le laulau na gaosia e le lala a Rusia o le kamupani Hanikeri o Gideon-Richter, o se tasi lea o kamupani sili ona tele a Europa.

O le lauiloa o le metformin ua faʻamatalaina i lona maualuga maualuga i le amataina o le maʻi, le pito maualalo o numera o aʻafiaga, o se aafiaga lelei i le cardiovascular system ma le mamafa o le maʻisuka. E tusa lava pe o le a le masani poʻo le faʻafouina o togafitiga a lau fomaʻi, i le taimi lava e maeʻa ai le siama o le maʻisuka, o le a ia faatonuina se meaʻai, faʻagasologa ma metformin.

Faamatalaga lautele e uiga i fualaau faasaina

Metformin Richter o lo o maua i foliga o pepa paʻepaʻe paʻu. O le kamupanī o le kamupani a le kamupani GEDEON RICHTER-RUS CJSC. 1 papalama o loʻo aofia ai le metformin hydrochloride, faʻapea foi le talc, magnesium stearate ma le maso masima i ni mea laiti. E maua i gaosiga eseese: 500 mg, 850 mg ma le 1000 mg.

E mafai ona faʻatulagaina se sui o le hypoglycemics e se endocrinologist mo le maʻisuka ituaiga 2, pe afai e le o le gasegase le atinaʻe o le ketoacidosis, faʻapea foʻi ma le inosia ma le inisalini. O le fualaau faasaina ua ave faatasi ma le leai o se paleni o taumafa paleni ma aʻoga faaletino.

A maua e se tagata maʻi fualaau o Metformin Richter, latou te gauai i totonu o le mea oona. Aveesea o le fualaau faasaina e mafua mai i fatugaʻo e le suia. O le faʻatinoga faʻamalositino o fualaau faasaina o:

  1. Faʻaitiitia le faʻafefe o le kulukose i le ate.
  2. Faʻaleleia o le faʻaogaina o le kulūkose.
  3. O se faʻaitiitia i le faʻasalaga o le hormone-o le faʻaliliuga i le toto toto.
  4. Faʻaleagaina o le kullucogenesis - o le faagasologa o le kulūkose i le ate.
  5. Faʻateleina le faʻalogoina o fusi lautele i le inisalini hormone.
  6. Faʻaitiitia le tomai e fausia ai le toto.
  7. Le faʻamalosia o le faagasologa o le toe faʻafoʻiina o toto.
  8. Faʻitiʻitia ia triglycerides, faʻapea foi ma le palapopoteins maualalo.
  9. Faʻateleina le faʻamaʻiina o le aūsia.
  10. Faʻaitiitia le maualalo o le cholesterol.

E le gata i lea, o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faʻamautinoa ma faʻaititia ai le mamafa o le tino.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o laupepa

E le mafai ona faatauina lenei vailaʻau e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a se fomaʻi. O le vailaau o le fualaau faasaina e ono fesuisuiai e fuafua i le maualuga o le suka i totonu o le toto, le ogaoga o le gasegase o le faamai, maʻi faamalolo ma le soifua manuia o le tagata maʻi. A maeʻa faʻatau Metformin Richter, e tatau ona suʻesuʻe ma le totoʻa faatonuga a le tagata maʻi mo le faʻaaogaina.

O le maʻisuka e amataina togafitiga ua faatagaina e ave le lima selau i le afe miliona piliona o fualaau faasaina. A mavae le lua vaiaso o togafitiga, e mafai ona maua le faateleina o tui. E matua faasaina le ola tutoatasi i le fualaau o le fualaau faasaina, e na o se fomai e mafai ona iloilo ma le mautinoa le mafai ona faateleina.

E manaʻomia e tagata matutua ona oʻo atu i le 1000 mg i le aso. O se togafitiga tausiga e manatu mai e 1500 mg i le 2000 mg. I le taimi lava e tasi, e oʻo atu i le 3000 mg e mafai ona faʻaalu le maualuga i le aso. I le faʻamaufaʻailoga ua faapipiiina, ua fautuaina e ave le vailaau i le taimi poʻo le maeʻa foi o le taumafataga, inu ipu ile vai.

E tatau ona maitauina o le avea o se taunuuga o le aveina o Metformin Richter, o nisi o gaioiga a le tino e mafai. E fesoʻotaʻi ma lana vaisu i le gaioiga a le mea galue malosi. O vaiaso muamua e lua, e mafai e le tagata maʻi ona faitio i le vevela o meaʻai, e taua o le nausea, manava, o le suiga i le tofo, leai o le fiaʻai, faʻalauteleina o le kesi, paʻu o le tino. E masani lava, o nei faʻamaʻi e alu ese na oi latou lava. Ina ia faʻaitiitia le ogaoga o aʻafiaga leaga, e tatau ona vaevaeina le fualaau faasaina ile tele o taimi.

Metformin Richter e tatau ona teuina mai le mafai ona maua vai, ese mai tamaiti laiti. O le vevela e le tatau ona sili atu i le +25 tikeri Celsius.

A maeʻa le 2 tausaga mai le aso na faʻatuina ai le vailaʻau, e faʻasaina lona pulega.

Isi fesoʻotaʻiga fualaau faasaina

E iai vailaʻau e eseese i lo latou aʻafiaga i le togafitiga o isi fualaau. O lea la, o nisi oi latou e faʻaitiitia le aafiaga o le hypoglycemic Metformin Richter, ma mafua ai ona faateleina le maualuga o le suka. O isi, i se isi itu, naʻo le faʻaleleia o le aʻafiaga o fualaau faasaina ma e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le kulūkose.

O le mea lea, o le tuufaatasiga fautuaina ma le Metformin Richter, lea e mafai ona oo atu ai i le hyperglycemia, o danazol, glucocorticosteroids, contraceptives, epinofrin, "loop" ma thiazide diuretics, sympathomimetics, hormones thyroid, acidic nicotinic and derotosiazine, faapea foi chlorpromazine.

O le pulega tutusa a Metformin Richter ma le ACE ma le MAO inhibitors, sulfonylurea ma faʻamaʻi faʻamaʻi, NSAID, oxytetracycline, cyclophosphamide, insulin, acarbose ma beta-blockers e faʻatele ai le faʻaitiitia o le suka.

E le gata i lea, o le faʻaaogaina o le ava malosi i le taimi o togafitiga fualaau, o le atinaʻeina o le siako lactic acid e mafai, aemaise lava pe a le mulimuli le tagata maʻi i se taumafa paleni. Cimetidine e ono faʻapupulaina ai foi le lamatiaga o le lactic acidosis i le maʻisuka ituaiga 2, talu ai e faʻagesegese ai le faʻasalaga o le vaega galue o le fualaau faasaina.

Ina ia puipuia nei taunuuga, e tatau ona talanoaina uma le tuufaatasiga o fualaau faasaina ma le tagata tomai faapitoa e auai, ma ia faitau ma le totoa le faamatalaga o le fualaau faasaina i faatonuga ua faapipiiina.

Tau, iloiloga ma analogues

O le tagata gasegase, maua mai se vailaʻau faʻamalosi, e le gata i le faʻapitoa i ona togafitiga.

Talu ai ona o le faitau aofaʻi o tagata maua tupe maua, e mafai e tagata uma ona maua se vailaau i le sili atu o latou tomai tau tupe. O le tau o le fualaau faasaina e eseese e faalagolago ile atinaʻe o le eletise autu autu.

Le tau a Metformin Richter:

  • 500 mg (60 pusa i le pusa): tau mai le 165 i le 195 rubles,
  • 850 mg (60 pauna i le pa): tau mai le 185 i le 250 rubles,
  • 1000 mg (60 pusa i le pusa): tau mai le 220 i le 280 ru.

O faʻamatalaga e uiga i le tele o maʻisuka ma fomaʻi e lelei. Metformin Richter e fesoasoani e puipuia le maʻisuka pe a maʻi se tagata maʻi i se setete predabetic. Ole fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le maualuga o le suka. O aʻafiaga, i le faʻaopoopoga i le gaogao, e le o faʻaalia. O le vailaʻau e fesoasoani foi e leiloa ni nai pauna faaopoopo.

O nisi taimi e le mafai ona faʻaaogaina Metformin Richter ona o le i ai o nisi faʻasolega, faapea foi ma foliga vaaia o ni mea le lelei. I lenei tulaga, e mafai e le fomaʻi ona faʻatonuina se isi togafitiga faʻapitoa i le maʻi. Talu ai ona o le metformin o se sui lauiloa o le hypoglycemic i le lalolagi atoa, o loo i ai le tele o fualaau oona o loo i ai lenei vaega. O le eseesega i mea e mafai ona naʻo le mea e aofia ai mea e sili ona leaga. O le vailaʻau Metformin Richter o loʻo i ai tala tutusa nei e mafai ona faʻaalia e se tagata poto faapitoa i vailaau mo togafitiga i soʻo se falemaʻi i totonu o le atunuʻu, o sauniuniga e mafai ona fesuisuiai ma e tutusa i mataupu faavae o le gaioiga:

  1. Gliformin (500mg No. 60 - 108 rubles).
  2. Glucopeli (500mg No. 30 - 107 rubles).
  3. Metopo (850mg No. 30 - 130 rubles).
  4. Metformin Teva (500mg No. 30 - 90 rubles).
  5. Formine (500mg No. 30 - 73 rubles).
  6. Siofor (500mg Numera 60 - 245 rubles).
  7. Metformin Canon (500mg No. 60 - 170 rubles).
  8. Metformin Zentiva (500mg No. 60 - 135 rubles).

O mea uma o loʻo taʻua i luga e faʻaaogaina mo le maʻisuka e le o le insulin, o le eseesega na o le faʻailogaina ma le ono afaina. I le faʻaaoga lelei, e mafai ona e maua se faʻaitiitia ma le faʻamautinoaina o maualuga o le kulukose, ma Metformin Richter e leai ni aʻafiaga ogaoga.

O le vitio o loʻo i lenei tusiga, o loʻo tuʻuina atu i lalo, o le a talanoa e uiga i uiga faʻafomaʻi o Metformin.

Metformin Richter Tablets

O vailaʻau mo le maʻisuka o loʻo avanoa i ni ituaiga o pepa e 500 poʻo le 850 mg o le metformin: biconvex, lapotopoto, luga i se atigi papaʻe. I totonu o le afifi o fasipepa e 10. O se vailaau e tuʻuina atu mai falemaʻi e tusa ai ma le faʻasalalauga a le fomaʻi auai.

O le tuufaatasiga o le vailaau faasaina e aofia ai vailaʻau e mu ai le suka i le tino, faʻamaonia le soifua manuia o le tagata maʻi:

colloidal silicon dioxide - 2%, microcristalline cellulose - 98%

White Opadrai II

hypromelilose - 40%, dioxide - 25%, lactose monohydrate - 21%, macrogol 4000 - 8%, triacetin - 6%

Pharmacodynamics ma pharmacokinetics

O se fualaau faasaina o le group biguanide e faʻaitiitia ai le suka o le toto. Ave faʻamalosi fualaau e tusa ai ma faatonuga. O le faagasologa o le inu o le kulukose i le ate o loʻo taofiofia mai le 30% ma sili atu le maualuga, aʻo le faʻamalositino o isi hormones e tumau pea e le suia. O lenei mea e oʻo atu ai i le faʻaititia o le gaʻo gaʻo.

O le isi meatotino o le fualaau faasaina o le taofia lea o mea taʻavale ma le faʻasaʻoina mulimuli ane i le plasma. O se vailaʻau faʻamalolo e faʻaaogaina e avea o se auala mo le faʻaitiitia o le mamafa, ae e le tatau ona e lafoaia se taumafataga maualalo. O le meafaigaluega e gaoioi ai le faagasologa o le faʻamaʻiina o gaʻo gaʻo, faʻalavelave ai le biosynthesis o le cholesterol, faʻapupulaina ai le lagona o le tino ile inisalini.

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina i luga o se tulaga masani e fesoasoani i le paʻu o le mamafa. Ona o lenei mea, o le vailaʻau e lauiloa i tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e sili atu ona mamafa. A faʻafoeina, o le metformin e faʻapipiʻiina e le inumaga, ma o le maualuga pito i luga o le vaega galue e tatau ona faʻamoemoeina e leʻi muamua nai lo le 2-3 itula.

O le vailaʻau e tufatufaina faʻasalalau, o le autu o le matauina o loʻo matauina i totonu o musika, ate, vailaʻau faʻafefe, ma le palanyma tele.O le oloa e faʻaaogaina e ala i le gaoioiga o le faʻalavelave faʻapitoa ma e tupu lenei mea i totonu o le 1-4 itula, faʻalagolago i uiga patino o le tino.

Tuʻuina ma tuʻuina atu pepa

O le vailaʻau (1 le laupepa) E naʻo le metformin mea galue malosi, o lona vaega tele e mafai ona 500 mg ma le 850 mg. O isi mea faaopoopo ua tuuina mai:

  • Magnesium Stearate
  • Polyvidone
  • Aerosil
  • Copovidone
  • MCC.

500 mg ma le 850 mg o fualaau o loʻo faʻalanuina, paʻepaʻe. O laulau e tuʻuina i le paʻu o le 10 pcs. I totonu o le afifi o loo i ai le 5 paʻu.

Faamalologa meatotino

I lalo o le aafiaga o metformin, o le puipuia o le gluconeogenesis i totonu o suauu ate o loʻo matauina, ua faʻaitiitia le fuaina o le kulukose e puipui o le intestinal, ma ua faʻaleleia le faʻaogaina o lona faʻaoga lautele. I le taimi lava lea, o le faateleina o le gasegase o gaʻo i le gaioiga o le inisalini e tusia e aunoa ma le afaina o le gaosiga o le inisalini e vavalo-sene o loʻo i totonu o le pancreas, ma o le taunuuga lea e mafai ai ona faʻaitiitia le aofaʻi o le cholesterol, LDL, ma triglycerides i le toto.

O le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamalosi o fualaau faʻasaina ua faʻaalia:

  • Le faʻamalosia o le faagasologa o le vaevaega o le kulūkose ma le faʻaitiitia o le gaʻo i le ate
  • Faatonutonuina o le maualuga o le homone stimulating horroone
  • Faʻailoga o le gluconeogenesis
  • Faʻaitiitia le tulaga o le thrombosis
  • Faʻaleleia le faagasologa o le faʻaitiitia o le toto
  • Lotoina o linoproteins ma triglycerides
  • Faʻateleina le faʻamaʻiina o le tele o gaʻo eletise
  • Tulaga masani o le cholesterol.

A maeʻa le faʻaaogaina o meaʻai, o le a vave ona faʻaaogaina le mea galue o le gastrointestinal tract. O le faʻamatalaga o le bioavailability e le silia le 60%. O le maualuga maualuga o le plasma concentration e tusia pe a uma le 2.5 itula. Pe a 'ai, o lenei tau e faʻaititia e le 40% ma o lona tulaga e faʻamaonia pe a ma le 35 minute.

Metformin e faʻaalia i le vave tuʻuina atu i totonu o masini, faʻapea foi ma le fua maualalo maualalo. O le mafutaga o metformin ma pulu plasma e itiiti lava.

O le faʻaaogaina o le faʻagasologa o le faʻatinoga o loʻo faʻatinoina ma le auai i le faʻaogaina o le tino. E taua le matauina o le afa-olaga e 6.5 itula.

Metformin Richter: faatonuga atoatoa mo le faʻaaogaina

Tau: mai le 162 i le 271 rubles.

O vailaʻau e faʻaumatia i meaʻai poʻo vave pe a uma. O paluga e tatau ona fufulu i lalo i le lava o le vai. Ina ia faaitiitia le ono mafai ona atiaʻe ni uiga le lelei, ou te inu i le aso i le 2-3 r.

O le fualaau o fualaau faasaina ua fuafuaina e taʻitoʻatasi le mafaufau i le glucose index.

Faʻafeiloaʻi o fualaau oona i se fua o le 500 milligrams: amata togafitiga i aso taʻitasi o le 0.5-1 g. I le 10-15 aso. faʻaleleia fua o le faʻasolosolo pe a uma le puleaina o le kulukose. E masani lava, o le tausiga o aso taitasi e le sili atu i le 1.5-2 g, le maualuga - 3 g.

Le faʻaaogaina o laupepa ma se fua o le 850 milligrams: i aso muamua o togafitiga, ua fautuaina e ave 850 mg metformin i le aso. A maeʻa le 10-15 aso. e mafai e lau fomaʻi ona fautuaina le faateleina o lau tui. I le taimi o le togafitiga, o le fua o le metformin i aso uma e ave i le aofaiga o le 1.7 g. O le maualuga pito i luga e le tatau ona sili atu i le 2.55 g.

E le fautuaina tagata maʻi matutua e faʻaaogaina le silia ma le 1 g metformin i le aso.

I tulaga o le ogaoga o le faʻafitauli o le tino, o le mea e ono tupu i le lactic acidosis e faʻalauteleina, o le a mafua ai ona faʻaitiitia le fua o le fualaau faasaina.

Fesootaiga i fualaau faʻasaina

E i ai le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o le hypoglycema i le taimi e faʻaaogaina ai:

  • Ata-poloka
  • NWPS
  • O sauniuniga e faʻavae i luga o le sulfonylurea, faʻamalosi
  • ACE inhibitors ma MAO
  • Acarbose
  • Cyclophosphamide
  • Oxytetracycline
  • Inisalini.

O le faaitiitia o le aafiaga o le hypoglycemic e faamauina i le taimi o le faaaogaina o fualaau oona nei:

  • COC
  • Sympathomimetics
  • Oona horroone
  • GKS
  • Faʻamatalaga o le phenothiazine faapea foi ma le nicotinic acid
  • Epinefini
  • O nisi o togafitiga ("faʻagasologa" ma vaega faʻavae)
  • Glucagon.

E mafai e le cimetidine ona taofiofia le faʻaumatia o le metformin, lea e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le siako lactic acid.

Faatasi ai ma le faʻaogaina faʻapitoa o tui puipuia, o le aʻafiaga o fualaau oona e faʻavae i le metformin atonu e vaivai.

O le inuina o le ava malosi ma vailaau oona e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o le lactic acidosis.

Faʻaiʻuga

O aʻafiaga pe'ā mafai ona faʻaalia le fualaau faʻamaʻi i gasegase o le tino, faʻalavelave fomaʻi, gase, vomiting, afaina ai, tofo i le gutu. O nei mea faʻalavelave e masani ona faʻaalia ma e aliali mai i le silia ma le toatasi le tagata mai le 10. E masani lava, o ia mea faʻapitoa e tupu i le amataga o togafitiga ma mafai ona pasi na oi latou lava. E le gata i lea, o le siʻitia o le faʻatupulaia ole fua, e pei o se tulafono, e fesoasoani foʻi e faʻaumatia aʻafiaga itu. Faʻatasi ai ma faʻalavelave lē lelei e fesoʻotaʻi ma le gastrointestinal tract, ua fautuaina e faia ni mea faʻapitoa, mea faʻapitoa poʻo ni antispasmodics.

O le hypoglycemia o se itu e masani ona fesootaʻi ma le faʻaaogaina o isi vailaʻau faʻatasi. O le lisi o nei fualaau oona o loʻo tuʻuina atu i le vaega "Fegalegaleaiga ma isi vailaau faʻamaʻi". O le acidosis lactic, e pei o se itu itu, e tupu tele lava. E masani lava o lenei aafiaga e aliali mai i tagata o loʻo mafatia i le faʻaaogaina o le galuega. O le itu taua e tatau ona vave faʻaaogaina togafitiga.

Faatasi ai ma togafitiga faaumiumi, o le le atoatoa o le vaitamini B12 e ono mafai ona o le soli o lona absorption i totonu o le inumaga, measina megaloblastia. O le faateleina o le gasegase o le gasegase ma le hepatitis e le mafai foi ona tafiesea. O nei mamanu e mou atu pe a uma le faʻamalolo o le vailaʻau.

Le aʻafiaga o fualaau faasaina i luga o mafaufauga o le psychomotor

Monotherapy faʻatasi ai ma le fualaau faasaina e le afaina ai le fatugalemu o le tino. O le mea lea, afai e na o le metformin e gasegase, e mafai e le tagata gasegase ona mafai ona tietie taavale pe auai i galuega e manaʻomia le faʻamalosi. Ae peitaʻi, pe a faʻaaogaina isi vailaau (sulfonylurea, mea inisalini), e mafai ona maua ni faʻasologa o le hypoglycemic. O ia maʻi e le fautuaina e auai i gaoioiga o loʻo i luga.

Faʻasalaga

E tusa lava pe sili atu i le faasefulu le vailaau togafitiga, e le masani ona maua e tagata gasegase se mea e pei o le hypoglycemia. E ui i lea, e mautinoa lava i lenei tulaga, o le a tulai mai se setete o le lactic acidosis - o le sili atu o le maualuga faatagaina faatagaina o le lactic acid i totonu o le toto. O lenei tulaga e matua lamatia tele ma e ono afaina i le leai o se togafitiga talafeagai. Faailoga o le lactic acidosis:

  • tiga o musika
  • musele maso
  • dyspepsia
  • faaitiitia i le vevela o le tino
  • leai se faamaopoopoga
  • faʻanoanoa
  • faʻaitiitia le toto maualuga
  • bradycardia.

I le le maua o togafitiga faafomaʻi, e tupu ai se coma ma le oti. Togafitiga o le faʻamaʻi lactic acid e mafai ona faia i na o le falemaʻi. O le siama, ua fautuaina le togafitiga.

Ina ia puipuia lenei faʻalavelave pe a ave Metformin-Richter, e tatau ona siakiina le toto toto mo le lactic acid faalua i le tausaga. E tatau ona manatua o le lamatiaga o le siako acid e faateleina i le taumafa tele o le ava malosi, o meaai maualalo-calorie ma le gase o le galuega. Laosis acidosis e mafai foi ona tupu pe a uma ona ave ni sooga eseese o iodine.

I tagata matutua, o le toto creatinine e tatau ona siaki i lea taimi ma lea taimi ina ia iloa ai le faaitiitia o le gaioiga i le taimi, talu ai o lenei tulaga e mafai foi ona fesoasoani i le faaputuputuina o le metformin i le toto ma lona taofiga. O lenei faiga e tatau ona faʻatino 2 taimi i le tausaga.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

E le tatau ona faʻaaogaina le vailaʻau faʻatasi ma le ava ona o le faateleina o le aʻafiaga o le siako aloka. E tutusa foi le faaaogaina o le cimetidine. E le gata i lea, o nisi vailaʻau e faʻaleleia le aʻafiaga o le metformin ma e mafai ona taʻitaʻia ai le hypoglycemia. O lenei vaega e aofia ai:

  • cyclophosphamide
  • MAO inhibitors
  • ACE inhibitors
  • NSAIDs
  • peta blockers,
  • sulfonylurea meaola,
  • inisalini
  • salicylate,
  • acarbose,
  • oxytetracycline

O fomaʻi faʻapitoa, glucocorticosteroids, epinephrine, hormones thyroid, faʻasolosolo o vailaʻau o le nicotinic, sympathomimetics, diuretics e faʻaitiitia ai le lelei o le metformin.

I le isi itu, o le metformin e faavaivaia ai le aafiaga o mea e maua mai i le coumarin.

O vailaʻau vavalalata o Iodine e mafai ona taʻitaʻia ai le metformin.

E faapefea ona galue le fualaau faasaina?

Metformin o le fualaau faasaina autu lea ua faatonuina i le maʻisuka vave ma mo le ola. O le mafuaaga mo le tautinoga a fomaʻi i lenei vailaau o loʻo aʻafia ai:

  1. Metformin ei ai le malosi maualuga o le hypoglycemic e tutusa ma le sulfonylureas. O lona mafuaʻaga e mafai ai ona faʻaitiitia le hemoglobin glycated i le 1.5%. E sili ona lelei mea e maua i siama maʻisuka.
  2. O le fualaau faasaina ua tuʻufaʻatasia ma isi fualaau oona ua faatonuina mo le maʻisuka. Lua ma le tolu-vaega togafitiga ma metformin e mafai ona ausia ai le puleaina o le maʻisuka i le tele o tagata gasegase.
  3. O vailaʻau faʻapitoa e maua i le cardiovascular. Ua faʻamaonia o le ave e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le fatu, faʻaleleia le vaʻaia o le cerebral.
  4. Metformin o se tasi lea o fualaau faasaina e sili ona saogalemu. E masani lava e le afaina ai le hypoglycemia, o isi itu matautia matautia e faamaumauina e seasea lava.

O le faʻaitiitia o le suka o Metformin-Richter o le taunuuga o le galuega o le tele o auala, e leai se mea e afaina ai le iniseti o le inisalini. A maeʻa ona tago i le pulu, ona faʻapipiʻiina lea o le kulukose i le ate i le taimi lava e tasi, ona faʻaleleia lea o le felaʻuaiga i le tino ona o le faʻaitiitia o le faʻamalosia o le inisalini. O faatonuga mo le faʻaaogaina o faʻamatalaga e faapea o le faʻaopoopoga o aʻafiaga o le metformin e fesoasoani i le faʻaleleia atili o le puleaina o le maʻisuka - faʻateleina le faʻaitiitia o le gaʻoina o gaʻo mai le gastrointestinal tract, ma le faʻaitiitia o le manava. E tusa ai ma iloiloga, o lenei gaioiga e mafai ona faafaigofie ai le faagasologa o le leiloa o le mamafa o le maʻisuka.

Faailoga mo le faʻaaogaina

I le iloiloga o fomai, o le metformin e masani ona taʻua o le faavae mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. O maliega faʻavaomalo ma faʻasinomaga Rusia e malilie atoatoa i lenei faʻamatalaga. O agai atu i togafitiga o suiga, o fualaau faasaina ma auala o le gasegase o loo aliali mai, ae o le nofoaga o le metformin e tumau pea le le maluelue.

Ua faatonuina le fualaau faasaina:

  1. O tagata uma e maua i le maʻisuka e le o iai ni faʻataʻitaʻiga o meaʻai e le maua ai le glycemia.
  2. I le taimi lava na maua ai le maʻisuka, pe a fai o suʻega na maualuga ai le maualuga o le insulin. E mafai ona faia i masini e maualuga le mamafa.
  3. O se vaega o togafitiga mo le maʻisuka ma se gasegase umi.
  4. Faʻatasi ai ma le maʻisuka faʻalagolago i le insulin, e faʻaitiitia le tui ole inisalini.
  5. Tagata faʻamaʻi pipisi i le gasegase o le tino, prediabetes o se faʻaopoopoga i suiga o olaga.
  6. Tagata e iai le tele o meaʻai ma maualuga le lamatia o le maʻisuka. O le faʻaitiitia o le faʻamalosia o le insulin, o Metformin Richter e faʻateleina ai le lelei o le taumafataga.

I le taimi nei, o loʻo i ai le faʻamaoniga o le mafai ona faʻaaogaina le vailaau faʻasaina mo ovary polycystic ma le ate steatosis, ae o nei faʻamatalaga e le o aofia ai i totonu o faatonuga.

Aafiaga le talafeagai o le metformin

O le aʻafiaga pito sili o le metformin e fesootaʻi ma lona aafiaga i le fua faatatau o le auala e maua ai meaai e ala i le manava ma i luga o le motility o le inumaga laiti, lea e tupu mai ai le faagasologa o le faʻaleleiaina o tino. O nei faaletonu e le lamatia i le soifua maloloina, ae sili atu ona faateteleina le faapalepale o le fualaau faasaina ma faateleina le numera o le teena o togafitiga ona o le le lelei o le soifua maloloina o tagata mamaʻi.

O aʻafiaga i le gastrointestinal tract i le amataga o togafitiga ma Metformin-Richter e matauina i le 25% o le maʻisuka. E mafai ona faʻaalia i le nausea ma se tofo i le gutu i luga o se manava gaogao, vomia, manava manava. O lenei aafiaga e le manaomia e avea ma fualaau-faalagolago, o lona uiga, e tuputupu ae faatasi i le taimi e tasi ma le faateleina o le metotia. A mavae ni nai vaiaso, o le gastrointestinal tract e fetaui ma le metformin, o le tele o faailoga e vaivai pe leʻa.

O faʻamatalaga e uiga i le maʻisuka e taʻu mai ai o le aveina o fualaau i le taimi e tasi o se meaʻai malosi e fesoasoani e faʻaitiitia ai faʻamaoniga, vaevaeina ole dose i aso uma i ni 3 inumaga, ma faasolosolo malie le faateleina o le metotia e amata mai le itiiti ifo (500, maualuga 850 mg).

E le gata i lea, pe a ave Metformin-Richter i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, o gasegase o le paʻu o le paʻu, e mafai ona mataʻituina se faʻafitauli le tumau ma le itiiti o le ate. O latou tulaga lamatia e seasea maua (e oo i le 0.01%).

O le aʻafiaga o le aʻafiaga e naʻo le metformin o le siama lactic. O lona tulaga e 3 mataupu mo le 100,000 tagata gasegase. Ina ia aloese mai le lactic acidosis, e tatau ona e mulimulitaʻi i faatonuga mo le faʻaaogaina, aua le tagofia le vailaʻau pe'ā iai ni faʻamaʻi, aua nei sili atu i le metotia faatonuina.

Fomaʻi o Fomai Faʻafomai, Ulu o le Inisetiute o Taʻafia - Tatyana Yakovleva

Sa ou suesue i le faafitauli o le maʻisuka mo le tele o tausaga. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala fiafia - o le Endocrinology Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaau faʻamalosi e puipuia atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei fualaau faasaina ua lata i le 98%.

O le isi tala fou: ua faʻamautinoa e le Matagaluega o le Soifua Malōlōina le faʻatagaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau maualuga o le fualaau faasaina. I Rusia, maʻisuka seia oo i Me 18 (aofia ai) mafai ona maua - E na o le 147 rubles!

Faʻafefea ona ave Metformin Richter

Metformin fuataga e tatau ona filifilia patino mo maʻisuka taitasi. I le taimi o le filifiliga, e fautuaina e le aʻoga ia sili atu ona faʻaaogaina fua o le kulukose.

E faʻapefea ona fuafua le metotia manaʻomia:

  1. Ole fua ole amata ole mafaufau 1 tablet Metformin-Richter 500 poo le 850. O le 2 vaiaso muamua e le faasaʻoina. O pusa e ave pe a uma le 'aiga o le afiafi.
  2. Afai e leai ni aʻafiaga, o le a faʻatupulaʻia le atunuʻu i le 500 pe 850 mg i le 2 vaiaso. E vaevaeina laulau i le 2, ona oʻo lea i le 3 inumaga. Aʻo faʻatupulaʻia le fualaau, muamua faʻataʻitaʻi le kullukose anapogi, sosoo ai ma le kulukose i aso taʻitasi.
  3. O le mea sili ona lelei o le 2000 mg. O se isi faʻaopoopoga o le numera o laulau e faʻatasi ma se faʻaitiitia maualalo maualalo i le glycemia faʻatusatusa i le muamua.
  4. Ole maualuga ole aso ole aso ole metformin ile 3000 mg, mo maʻi faʻamaʻi - 1000 mg, i le tamaitiiti - 2000 mg.

Fomaʻi ma le maʻisuka e uiga i fualaau faasaina

I le gasologa o tausaga, sa mafai e Metformin-Richter ona aoina le tele o iloiloga lelei ma le le lelei. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka, o lenei vailaʻau e sili ona lauiloa, aua e faʻaitiitia ai le maualuga o le maʻisuka, e aunoa ma le mafua ai o le hypoglycemia. Latou te maitau le gaioiga vave o le fualaau faasaina: "moni mai le tasi laulau."

Metformin-Richter ua avea foi o se auala e taofia ai le manao, faaosofia ai le vavalalata i le PCOS, e faaitiitia ai le mafiafia o gaʻo gaʻo i tagata taaalo. O aafiaga faaopoopo o le metformin e suʻesuʻeina ma le le mautonu. O loʻo i ai le maʻitaga umi ma le paʻu o le mamafa e ala i le fiasefulu kilokalama i le faletupe puaʻa. I le masani ai, e iai foʻi iloiloga le lelei. O le tele o taimi, o latou tusitala o tagata na latou aveina metformin e aunoa ma le talanoa i se fomai, lea e faigofie ona faamatalaina. Endocrinologists faatonuina se fualaau mo le mamafa o le paʻu naʻo tagata e maua i le tui insulin, lea e le o tagata uma lava.

O fomaʻi ua maitauina le maualuga o le aoga o Metformin-Richter, e le gata i le maʻisuka, ae faapena foi i tagata o le a feagai ma le maʻisuka i le lumanai. Faatasi ai ma togafitiga talafeagai ma uiga talafeagai o tagata gasegase, e mafai ona aloese mai le faʻamaʻi i le 75% o mataupu.

Analogues o fualaau faasaina

Soo se fualaau Rusia o loo i ai le upu "metformin" i le igoa e mafai ona suitulaga ia Metformin-Richter. O loʻo gaosia e Vertex, Medisorb, Canonfarm, Akrikhin ma isi. Glyformin, Merifatin, Bagomet tutusa tutusa. Faʻamatalaga mamao mai fafo o Metformin-Richter - French Glucophage, Siofor Siamani Sini ma le Metone. O nei fualaau oona e talitutusa ma le malosi, o lea e mafai ai ona e fesuiai i latou e aunoa ma le toe filifilia o se fualaau.

Mo tagata gasegase e le taliaina ni laulau, e fautuaina e fomai e le o Metformin-Richter e inu ana analog o le faaumiumi o gaioiga faatasi ma le mea lava e tasi: Glucofage Long, Metformin Prolong, Metformin MV.

Ia mautinoa e aoao! E te manatu o le pulega o fualaau oona ma le inisalini i le olaga atoa e na o le pau lea o le ala e teu ai le suka? E le moni! E mafai ona e faamaonia lenei lava oe e ala i le amata ona faʻaaogaina. faitau atili >>

Tuua Lau Faamatalaga