Faʻafefea ona togafitia pancreatic pancreatitis i le fale

O le pancreatitis gasegase o se maʻi sili ona mataʻutia lea e tupu ai le mumū i totonu o le tino o le pancreas, faʻatasi ai ma le faʻaleaogaina o le tino ma le maʻisuka. O nei mea uma ua avea ma mafuaaga o le faʻaalia o se maʻi tiga faʻafuaseʻi, lea, i le uiga tonu o le upu, fusi se tagata ma tuʻuina o ia i luga o le moega o le falemaʻi. Na te mauaina le togafitiga autu i le falemaʻi, ma a maeʻa ona faʻatagaina o ia e faʻaauau le togafitiga, ae naʻo le fale. Ma pe faʻapefea ona togafitia le maʻi pancreatitis i le fale, o le ae iloa nei.

O le atinaʻeina o pancreatiti tino e tupu mo mafuaaga eseese. O le matafaioi taua i lenei mataupu e faia e le soifua maloloina o tagata ma le i ai o uiga leaga. O le faʻaaoga pea o taumafa "mamafa" ma le ava malosi e tuʻuina ai se mamafa mamafa i luga o le paʻu, e mafua ai ona mumū i totonu o ona masini i se tasi "taimi lelei," o le latou tali lea i le faʻatupulaia o le mamafa.

I le isi itu, o le mumū e taʻitaʻia ai le vavao i le pito o le gland ma le vavalalata o latou lumen. Talu ai ona o lenei mea, o le tafe mai o le vai oona o le a faʻalavelaveina. Ma nai lo le lafoina i le duodenum, e pei ona tatau ai, e amata ona faaputuputu i totonu o le okeni. Ma talu ai o le sua pancreatic o loo i ai ni enzymes oona, latou te amata amataina ai sela pancreatic, solia o latou amio saʻo ma oʻo atu ai i le oti. O le auala lenei e faʻaleleia ai necrosis. Ma afai e le taofi i se taimi talafeagai, ona avea lea ma mafuaʻaga mo le oti o vaega tetele o le gland ma lona faʻamaʻi atoa.

E le gata i lea, faatasi ai ma le atinaʻe o le necrosis, o le tino e afaina ai le tele o le inupia (oona), o se taunuuga o lea galuega ua faʻalavelaveina ai ona totoga ma ona tino. Ma ina ia aloese mai faafitauli ogaoga ma le sili atu ona osofaʻi pancreatitis, pe a tupu muamua faailoga o lona atinaʻe, e tatau loa ona e valaʻau i se 'au taʻavale. Talu ai e naʻo fomaʻi e mafai ona taofia le necrosis, faʻamalolo le mumu ma faʻaitiitia le faʻavevesi i le paʻu vave i le vave e mafai ai.

A o leʻi talanoa e uiga i le auala e togafitia ai se pancreatitis, e tatau ona fai ni nai upu e uiga i le faʻaalia o lenei maʻi.

O ona uiga autu o:

  • se tiga mafiafia,
  • taʻavale
  • vomiting, mulimuli ane e leai se faʻaleleia atili o le lelei,
  • vaivaiga
  • pallo o le paʻu,
  • manava manava
  • paʻu.

O nei faailoga uma o le pancreatitis. Afai e te inuina soo se vailaʻau e taofi ai le vomiting poʻo le manava, o faʻamaʻi na o le faʻamaʻi na o le faateleina, talu ai i le tulaga o laumei, e leai ni vailaʻau e mafai ona ave i se pancreatitis. E tatau ona maitauina i le taimi o le faigata o le pancreatitis, o le ata lava lea e tasi e foliga mai. O le mea lea, e tusa lava pe o le a le ituaiga tagata o loʻo i ai le pancreatitis i totonu, afai e osofaia, e tatau ona ia saunia le fesoasoani muamua.

Fesoasoani Muamua mo se osofaʻiga o pancreatitis

O le a le mea e fai pe'ā iai se faʻamaoniga o se tagata e sili atu i le pancreatitis? E tatau ona vave valaau se au o le falemaʻi. Na o fesoasoani faafomaʻi agavaa o le a mafai ai e se tagata ona vave faʻaumatia se osofaiga o le tiga ma puipuia ai le atinaʻeina o faʻalavelave ogaoga ona o maʻi. I le taimi nei, o le au o fomaʻi e oʻo i le nofoaga, e manaʻomia e le tagata maʻi le fesoasoani muamua, lea e pei ona taua i lalo:

  1. Manaomia le faia o se tui o No-shpa. O lenei fualaau faasaina ei ai le aafiaga o le antispasmodic ma e fesoasoani i le vave aveeseina o spasms i le pancreatic ducts, ma faaitiitia ai le tiga. E le mafai ona faʻaaogaina fualaau faasaina i pepa, ae na o pulega faʻapitoa e faʻatagaina. Afai o le tui o No-shpa na tuʻuina atu i le tagata gasegase i le taimi o se osofaiga o pancreatitis, e taua tele le taʻu i le fomaʻi e uiga i lenei mea.
  2. E tatau ona e ave le tulaga sao o le tino. Aua le tuʻuina le tagata gasegase i luga o le moega, aua e mafai ona ia vili i soo se taimi. E tatau ona nofo i luga, ae o lona tino pito i luga e lūlū i luma. O lenei tulaga o le a fesoasoani e faʻaleleia le tafe o le suasite juice mai le pancreas i le duodenum ma faʻaitiitia ai le tiga. E le gata i lea, i lenei tulaga, o tulaga lamatia e afaina ai le tagata i le puao e tutusa ma zero.
  3. E tatau ona faʻaaogaina se faʻamalosi malulu i le pancreas. E fesoasoani foi e faʻaititia le tiga.

E te le manaʻomia se isi mea i le fale. O le taimi lava e taunuu ai fomai i le nofoaga, latou te ave le tagata maʻi i le falemai, lea o le a latou filifili pe faapefea ona aveese le osofaiga. I le avea ai o se tulafono, i ia tulaga, o se togafitiga faʻapitoa e faʻaaoga, lea e aofia ai:

  • i le anapogi faafomai,
  • i totonu o le faʻalavelave poʻo le faʻaaogaina o faʻamatalaga faʻamalosi faapitoa - antispasmodics, antienzyme ma anti-inflammatory drugs.

O le a le isi mea e fai?

Afai e mumusu le pancreas ma ua togafitia le falemaʻi, e tatau ona ia iloa o le meaai o se mea taua ma taua i togafitiga. O le matelaina o le taumafa e faia ina ia faʻaitiitia ai le gaosiga o enzymes digestive ma faia mo ni nai aso seia oʻo ina tumau le tulaga o le maʻi.

O le taimi lava e taofi ai le osofaiga, e faatagaina le tagata maʻi e 'ai, ae i le taimi lava e tasi, o sauniuniga o le enzyme ua faʻamatalaina ia te ia, lea e fesoasoani e faʻaleleia ai le faʻaleleiaina o faʻanatinati. E aofia ai:

O fualaau faasaina ua faatonuina mo le umi. E tatau ona e ave e le aunoa mo le le itiiti ifo ma le 3 masina talu ona uma taumafataga. Mo meaʻai, ina ia puipuia le tupu mai o se osofaʻiga lona lua, o se tagata ua faatonuina se meaʻai, lea e tatau ona ia mulimuli ai mo se taimi umi.

Meaʻai mo le tino pancreatite

E pei ona taʻua muamua, o le togafitiga o le faʻavaveina o pancreatitis e manaʻomia ai se taumafataga faapitoa. A oʻo mai se osofaʻiga o le tiga, o le a matelaina meaai, ae o le taimi lava e taofi ai, e mafai ona 'ai se tagata. Ae le o meaai masani, ae o meaai. O le vaiaso muamua ina ua maeʻa le osofaʻiga, o faʻamaʻi pipisi i pancreatitis ua faʻatagaina e faʻaaogaina:

  • masini suamalie suamalie ua saunia e aunoa ma le suauu ma masima,
  • sina sisi gaʻo maualalo
  • toli
  • falaoa mago.

Afai a maeʻa le faʻaofiina o nei mea taumafa i le taumafataga, e tumau pea le tulaga o le maʻi, ma pe a mavae ni nai aso ona faʻalauteleina lea o lana meaai. Ua faaopoopo atili:

  • meaʻai ma meaʻai e gaosia i le gaʻo (cutlets, uʻamea, ma isi),
  • fualaau faisua ma fualaau suamalie,
  • fualaau fuā mama mai kāloti, pi, kapisi,
  • le manava ma le vaivai le lauti uliuli,
  • susu ma susu susu oloa.

Afai a maeʻa le faʻaofiina o nei oloa i le taumafataga, o loʻo tumau pea le tulaga o le maʻi, o loʻo faʻatulagaina. I le fale, e tatau foi ona ia mulimuli i lenei taumafataga mo le isi 2-3 masina. E le gata i lea pe a mafai ona faaopoopo isi mea taumafa i le taumafataga, sei vagana ai mea e faʻasaina mo le faʻaaoga e tagata uma e maua i le pancreatitis. E aofia ai:

  • gaʻo gaʻo ma iʻa,
  • meaai uma falai
  • piko
  • ulaula meaʻai
  • meaʻai vave
  • taumafa vevela ma sau sau,
  • musika
  • carbonated ma ava malosi,
  • oloa faʻapipiʻi
  • meaai e mafai ona kuka.

Togafitiga o le tino pancreatitis ma togafitiga faa-tagata

O le togafitia o le pancreatitis i le fale e le gata i le tagofia o fualaau ma le taumafa lelei. I lenei tulaga, o le faʻaaogaina o isi vailaau faʻasoifua maloloina e mafai foi ona fai, ae tatau ona faia lenei mea pe a maeʻa feiloaiga muamua ma le fomaʻi.

Faatasi ai ma isi togafitiga, o le mea e sili ona lauiloa o ni fualaau e aʻafia ai lau laau e iai aʻafiaga ma faʻaosofia ai aʻafiaga. E aofia ai:

  1. Faʻasalaga o calendula, chamomile, yarrow, sigā suauʻu. O nei laau e tatau ona faia i le aofaiga tutusa, fefiloi ma tuu i totonu o se apa tioata tioata. Le isi, e manaʻomia ona e 'ave 3-4 tbsp. l o le mea e tupu mai i le togalaau vao, sasaa i le 350 ml o le vai vevela, faʻamalosi mo le afa itula ma le vevela. O sea inu e tatau ona faia i le ½ cup 4 taimi i le aso ao leʻi 'ai.
  2. Faʻasoʻotoga o le paʻu paisa barberry. Ina ia kuka, e tatau ona e 1 tbsp. l paʻu, sasaa i se ipu vai inu, tumau i le 20-30 minute ma le vevela. O le faʻaaogaina o sea ituaiga e faʻaaogaina e talafeagai i le aofaiga o le 1 tbsp. l ao lei faia taumafataga taitasi.

O loʻo i ai se isi decoction, lea ua tele tausaga ua faamaonia lona aoga i le togafitiga o le tino pancreatitis. Ua saunia mai i laau nei:

  • chamomile - 1 tsp,
  • cross mint - 3 tsp,
  • fualaau o le hawthorn - 2 tsp,
  • fua o fatu - 3 tsp,
  • fugalaau olaola - 2 tsp

O nei laau e tatau ona fefiloi lelei i totonu ia i latou lava, muamua ona tatipi fua o le hawthorn, ona ave lea o le 1 tbsp. l o le mea na maua mai ma sasaa se ipu vai. Fufulu le oloa mo le 15 minute ile vevela vevela. Ma le isi, e tatau ona ia faʻamavaeina (pe tusa ma le itula) ma aʻa. Faʻaaoga se inu vai inu ½ cup 3-4 taimi i le aso mo 15-20 minute aʻo leʻi 'ai.

E le gata i lea, o avo e mafai ona faʻaaogaina e togafitia ai le tino pancreatiti. E naʻo le tulaga lenei, e le faʻaaogaina fatu o oat, e tatau ona vaʻaia, fufulu ma faʻatumu i le malulu i le po. O le isi, e tatau ona e faʻafefe le vai, ma faʻagogo le fatu oatati ma olo i se mea e fai ai le kofe i le paʻu paʻu.

Ina ia mafai ona saunia se fualaau faasaina mai ituaiga o oona, e tatau ona e ave le 1 tsp. pau, sasaa i se ipu vai inu ma tuu i luga se afi. E le tatau i le afu ona kuka! E tatau ona vaivai mo le tusa o le afa itula, ona faaopoopo atu lea i le meainu e inu ai le 50ml o le motherwort decoction, lea e tatau ona saunia i le vai taele. O le iʻuga, e tatau ona e inu se mea inu e pei lava o foliga o le jelly. E tatau ona inu i aso uma i luga o se manava gaogao i le aofaiga o le 1 ipu.

Faatasi ai ma le tele o pancreatitis, o le sua pateta sa lelei foi ona galue lelei. E tatau ona inu i lona tino mama, e aunoa ma le faaopoopoina o ni mea manogi i ai, i le aofaiga o le ½ cup 2-3 taimi i le aso. Ae e mafai ona faia lenei mea ao le i 'ai. Ina ia faʻaleleia le lelei o le pateta, e mafai ona faaopoopo i ai le vai koko (1: 1). O se vaiinu faapena e fautuaina e inu 1 ipu tioata i le taimi ao le i 'ai. E mafai foi ona e faʻaaoga le sua sauerkraut, ae naʻo le tasi na saunia e aunoa ma le auai o mea manogi ma kapiti.

Ina ia taofia le atinaʻeina o se fao e le o aʻafiaga i le atinaʻeina o faiga faʻamalosi i le pancreas, o isi vailaʻau faʻapitoa foi e fautuaina ai le faʻaaogaina o le propolis. O loʻo iai le tele o meatotino, e aofia ai ma le antibacterial, anti-inflammatory and regenerative. O le faʻaaogaina o propolis i le fale e faigofie. E tatau ona ulaina i le va o 'aiga mo le 30-40 minute. E le afaina le toese, ae feanu.

E tatau ona malamalama o le maʻi pancreatitis o se maʻi ogaoga. Ma o lona togafitiga e manaomia ai le tele o le malosi ma le onosai mai se tagata. Ina ia taofia le atinaʻeina o faʻafitauli eseese i lona talaaga, e tatau ona atoatoa le togafitiga. O lona uiga, e le mafai ona faʻaaogaina na o isi vailaʻau. E tatau ona tuʻufaʻatasia ma taumafa ma togafitiga fualaau. A leai, o taunuuga ogaoga e le mafai ona alofia.

O le a le pancreatitis ma le auala e togafitia ai

O le le lelei o meaai paleni o le mafuaaga autu lea o faailoga o pancreatitis. E afaina le afaina ona o le taumafa soo, taumafa i meaʻai ma mea manogi. I le tulaga o le masani ona usitai i mea mama, o le tulaga lamatia o faamaʻi e sili foi. Ona o le le lava o puipuiga ma gaʻo, o le tino e le lelei lona galue. I le taimi lava e tasi, o le inu ava malosi e matua faateleina ai le avanoa o le pancreatitis o se tagata.

O fafine ua maua i se faʻamaʻi lona lua ona o se taunuuga o:

  1. Gall vladder problems.
  2. Ofo faʻamaʻi.
  3. Cholangitis (le lelei le gaioiga o le biliary).
  4. O maa i totonu o le vevela.
  5. Le faʻaaogaina o sikaleti ma le ava malosi.

E faʻafefea ona togafitia le pancreas e faʻalagolago i le maualuga o le maʻi. O le faʻamaʻi e mafai ona faʻasolosolo poʻo faʻalavelave. Le leai o togafitiga e mautinoa lava e tau atu i taunuuga faanoanoa. E mafai e se tagata ona maua le maʻi pipisi, cholecystopancreatitis, maʻi suka, poʻo le pancreatic necrosis. O faʻafitauli uma mulimuli ane e tafe atu i isi faʻamaonia, e aofia ai le kanesa.

O le faʻafitauli tele o le faʻamaʻi o nisi taimi e faigata ai ona iloa. E lagona e le tagata maʻi le le mautonu i le vaega o tauau o le taua, loto, tauau, itu tauagavale o le tino. I lenei tulaga, o le tulaga o le tagata ua matua alualu i luma mo le leaga. I ia tulaga, o le togafitiga o pancreatitis i totonu o le falemai e manaomia, sili atu i le vave e mafai ai. E tele taimi e tatau ai ona e alu i le taotoga o le pancreatic.

Taimi

O loʻo i ai se isi faʻalavelave o le faʻamaʻi - masani. Faatasi ai, o le pancreas e masani lava ona mumusu ma e le lelei le galue. O mea taumafa e le lelei ona aʻafia i totonu o le manava, ma mafua ai le tele o siama faʻamaʻi. Faailoga o le faʻavavevaveina o le faʻamaʻi i lenei tulaga:

  • manava manava (e mafai ona toe faʻaluaina i le fitu taimi i le aso, o le tagata e televave lona alu ese pe a fai o se mea e sili atu ona tupu i taimi uma),
  • faʻanoanoa
  • vili
  • fufulu.

Togafitiga o le pancreatitis e masani ai e aofia ai meaʻai talafeagai, lagolago faʻamalosi, suʻesuʻega masani o ultrasound. O lenei mea o le a mafai ai e oe ona iloa suiga mo le leaga i le taimi muamua ma puipuia ai le atinaʻega o faʻalavelave. I ni faʻalavelave matuia, faʻaopoopoga i togafitiga fualaau, o le maʻi e faʻamaonia le fiaai mo le 3-5 aso, ma o nisi taimi o meaʻai paleni.

Togafitiga o le pancreas ma togafitiga faa-tagata

Fesoasoani i le tino e togafitia le pancreatitis i le fale o se auala tutusa lelei. Togafitiga o se maʻi ma togafiti a tagata lautele e maua ai taunuuga lelei pe afai e faia lelei. O le tele o meaʻai i totonu o le togalaau ma totonu o le pusaaisa e mafai ona fesoasoani i se tagata, pe a faʻaaoga saʻo. O se meaai malosi poo le fiaai foi, o fua o kuka a tinamatua ma tina e le o togafiti togafitiga e sili atu nai lo togafitiga.

O togafitiga o togalaau o se tasi lea o auala lauiloa e foia ai le tele o faʻamaʻi na faʻaaogaina e tagata Rusia mo se taimi umi. E aoga mo le puipuia ma o le a fesoasoani e faʻamalolo le pancreas. E faʻapefea ona togafitia pancreatitis ma vao? Faʻaauau taimi e ave ai decoctions ma infusions. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le chamomile, immortelle, celandine ma le wormwood o loʻo faʻamalosi ma ave le afa afa ao leʻi 'aʻai.

Fua mo le kukaina:

  1. Laʻau ma fugalaau vevela e 1 tbsp. sipuni o vasega taitasi.
  2. Sasaa vai inu (300 ml).
  3. Faʻafiafia ma inu 6 taimi i le aso.

O se tasi o auala faigofie ma mataalia auala e togafitia ai le pancreatitis i le fale o le aofia ai o fua i le taumafataga. O lenei cereal ua lauiloa i vailaau mo ona fale faʻamamaina ma ua faʻaaogaina mo le tele o tausaga e aveese ai toxins ma toxins mai le tino. Oatmeal poo susu e aoga e faʻaoga e le gata mo pancreatiti, ae ia toe faʻafoʻi ai le ate. Ina ia saunia le meaʻai i le fale, kuka ni paluga o fatu (cereal cereal atoa).

O se mea e gaosi ai le beekeeping e aoga tele mo le tino. O se vailaʻau faʻapitoa, anti-inflammatory, soʻo puipuiga. E faapefea ona togafitia pancreatitis ma le meli? Faʻafefiloi 100 g o le meli ma le suamalie uliuli (250 ml). O le oloa e maua ai e tasi le masina i aso uma mo le 1 tbsp. sipuni aʻo leʻi 'ai. O lenei mea o le a fesoasoani i le faʻasaʻoina o metabolic processes, faʻafouina gaʻo ua faaleagaina, ma faafou le toto.

Mo i latou e fia iloa auala e togafitia ai le pancreatitis ma se meaai, e taua le aʻoaʻoina o le tulafono: "E le afaina, sili atu meaʻai maloloina." O uluaʻi aso e lua e tatau ona teena meaai.I le taimi lea, e tatau ona tupu le faʻaleleia atoa o le gastrointestinal tract, ma o le a taofi le gaosiga o le enzyme tele. I le laasaga muamua o togafitiga, ua faatagaina ai e ave togalaau, suavai e aunoa ma le kesi, tapuva o le ulu. Ma le isi, e tusa ma le lua vaiaso o le eseese o meaai paleni o loʻo faʻatulagaina ma faasolosolo malie le faateleina o le meaai.

Vailaʻau mo le pancreatiti

Togafitiga o le pancreas i se tamaititi poʻo se tagata matua e faʻavae i se tuufaatasiga o le tele o metotia i le taimi e tasi. O le polokalame e faapenei:

  1. Fiaai.
  2. Faʻafoega leaga o vitamini.
  3. Antibiotics.
  4. Afai e tatau ai, antispasmodics, antihistamines, suauu.

Pills

A maeʻa suʻesuʻega, e fautuaina e fomaʻi vailaau i le tagata maʻi faʻapitoa:

  1. Afai o le tagata gasegase ei ai le atinaʻe lona lua o cholangitis, ona faʻamaonia mai ai lea o vailaʻau: Zefspan, Doxycycline, Ampioks.
  2. O vailaʻau faʻasaina nei mo pancreatitis e faʻaaogaina: No-shpa, Gastrocepin, Platifillin, Atropine.
  3. Afai o le faʻamaʻi faʻatasi ma le fulafula, e faʻasolosolo ona faʻatulagaina ia togafitiga.
  4. I le tulaga o le solia o le galuega faalilolilo o le pancreas, o sauniuniga o le enzyme ua faatonuina: Vigeratin, Pancreatin, Nyguedazu.
  5. E mafai ona faʻamalamalamaina palola: Baralgin, Pentazocine, Ibuprofen.

Pancreatic drugs

I le faʻaopopo atu i pusa mo togafitiga o pancreatitis, fofo tui, suspensions, microspheres e faʻaaoga:

  1. O le sauniuniga o le enzyme o le "Creon" e le o aofia ai meaola kulimi. O le tuufaatasiga e aofia ai vaega masani e fesoasoani i le malepe o gaʻo ma pulu.
  2. Gentamicin o se vailaau mai le vasega aminoglycoside. E faʻaaogaina faʻapitoa e puipuia ai faʻalavelave.
  3. O le "Cerucal" o loʻo faʻataunuʻuina ma le faʻaogaina ina ia puipuia ai le faʻaleagaina o spasm.

Aigaopathy

Togafitiga o pancreatitis ma le homeopathy ua faʻataʻitaʻiina i tagata gasegase faatasi ma se taumafa malosi, o nisi taimi ma le tofiaina o insulin (enzymes poʻo hormones). O le faʻatinoga o loʻo faʻatinoina ile falemaʻi. O se togafiti togafitiga faʻafesoʻotaʻi lea e faʻapipiʻiina ai se faʻavae malosi mo le tagata maʻi. Togafitiga e mafai ai e oe ona maua se faʻamagaloga mausali o le pancreatitis masani, e aloese mai faʻalavelave. O nisi taimi, e tusa ai ma tulafono ma manaoga a le fomaʻi, ua faʻamalolo atoa se tagata.

E mafai ona faʻamalolo atoatoa le pancreatitis?

O tagata uma lava na feagai ma se faʻafitauli o loʻo fesili mai: "E mafai ona faʻamalolo lelei atoatoa le pancreatitis tumau?" E i ai le manatu e le mafai ona faʻaumatia le mumu o le pancreas e faʻavavau. E taofia ai tagata mai togafitiga. O pancreatitis e mafai ona faʻamalolo e i latou e le fiu taumafaiga ma ausia le manuia e ala i le faʻaumatia o le maʻi.

O le togafitiga o le pancreatitis masani i totonu o le taotoga umi e faaumiumi seʻia maeʻa le toe faʻaleleia. A leai, o le a toe faʻaalia mai faailoga o le maʻi. O le afaina o le pancreas e afaina ai le tino. Ina ia puipuia ni faafitauli ogaoga, e taua le amataina o togafitiga i le amataga. Amata mai le tele o aso o le fiaaai, faʻaauau pea ma se taumafa malosi ma vailaʻau, o nisi taimi e mafai ona foʻia le maʻi. O le manuia o le faʻatinoga e faʻalagolago i le tagata gasegase, lona loto ma lona tiute tauave. E fesoasoani le fomaʻi e faʻasaʻo le tiga ogaoga ma tuʻuina atu faatonuga. Faʻafouina toe faʻaleleia i lima o le tagata maʻi.

Afai e faʻatauaina e se tagata lona soifua maloloina, o le a ia faia fautuaga nei mo togafitiga o pancreatitis:

  • Aloese i masaniga leaga.
  • Taumafa i le taumatau.
  • Aloese mai le atuatuvale.

O fea fomaʻi e togafitia pancreatitis

Mo togafitiga manuia o le pancreas, e taua le faʻafesoʻotaʻi le tagata poto faapitoa. O lenei faamaʻi o le matafaioi a le tele o tagata tomai faapitoa ma e manaʻomia le suʻeina e tagata uma:

  1. I se tiga tiga, e tuʻuina atu i latou i se fomai tipitipi.
  2. A maeʻa lena - i le gastroenterologist.
  3. O le tagata maʻi e tatau ona siakiina e se endocrinologist mo faʻalavelave faʻatasi ma le faʻailoga.
  4. A maeʻa ona faʻatagaina - suʻesuʻeina e le fomaʻi.

Vitio: auala e togafitia ai le pancreas i le fale

Faiga faʻaonapo nei o le togafitia o le pancreatitis e fesoasoani i le tau faasaga i faʻalavelave faʻalavelave, ogaoga tiga, ma puipuia faʻalavelave faifai pea. O se fesoʻotaʻiga tuʻufaʻatasia o le faʻasaʻoina o le faʻamaʻi, o le soifuaga sao ma togafitiga lelei o le a faʻaitiitia ai le faʻavauvau ma le le toʻa. I le vitio o loʻo i lalo, o le ae vaai i fautuaga mo le taitaia o togafitiga i le fale.

Togafitiga Manatu

Alofa, 47 tausaga sa ou ola ai ma pancreatitis mo le fitu tausaga. Ou te masani ona ave pancreatin ma omeprozole e faʻaleleia ai le meaʻai. Faʻafetai i lenei mea, o le pancreas e le faʻalavelave tele. Ou te fiafia i fualaau faasaina e le taugata ma aoga.

Inga, e 27 tausaga le matua. E tele tausaga talu ona maʻi loʻu tina pancreatitis. Togafitiga mo le vevela i le falemaʻi ua faʻamaonia, ma i le fale e inu ai le kuka. E aofia ai enzymes e fesoasoani i le pancreas.

Ivan, 43 tausaga. Na fautua mai e le fomai se auala o le homeopathic mo pancreatitis. O le faafitauli i le pancreas na faasolosolo ina faalumaina, ae na foliga mai ua le mautonu. Ona o faʻafitauli, ou te lei faamalieina i togafitiga.

Tuua Lau Faamatalaga