Suga (glucose) i le toto i le maualuga o le 24-24

Afai o le toto o le kulukose o le toto e eseese i le va o le 3.3-5.5 iunite, o loʻo taʻu mai ai le masaniga o le tino o le tino atoa. Ae peitaʻi, pe a maitauina le suka o le 24 iunite, o loʻo taʻu mai ai o le ono mafai ona tupu ni faʻafitauli matuia.

O le maʻi suka o se gasegase tumau lea e atiaʻe e avea ma se taunuuga o le le atoatoa i le soona tagofia o le kulukose i le telefoni feaveaʻi e le tusa ai ma le talaaga o le leai o le insulin i le tino o le tagata.

O le ituaiga muamua poʻo le lua o le maʻisuka e masani ona maua. I le ituaiga muamua, ua fautuaina le tagata maʻi e taitaia le insulin e puipuia le aofaiga o suka. I le ituaiga lona lua o faʻamaʻi, latou te taumafai muamua e taulimaina le faafitauli i se paleni paleni taumafa ma le gaioiga faaletino.

O lea la, e tatau ona e malamalama i le a le maualuga maualuga o le suka, ma o a ni taunuuga? Saili po oa faailoga o loʻo matauina i le glucose i le 24 iunite, ma o le a le mea e fai i lenei tulaga?

E faʻapefea ona suʻe lau suka?

E pei ona uma ona taʻua, o le maualuga o le suka o loʻo faʻavaeina i togafitiga faafomai e maualuga ma pito i lalo. Afai o loʻo vaʻavaʻai i le tasi itu poʻo le isi, ona maua ai lea o se maʻi faʻaleagaina.

Afai ole sili atu i le 5.5 iunite ole toto maualuga, ona mafai lea ona tatou talanoa e uiga i le atinaʻeina o se tulaga o le hyperglycemic. A oʻo i lalo ifo o le 3.3 iunite le maualuga o le glucose, o loʻo faʻaalia ai se tulaga o le hypoglycemic.

O le suʻesuʻeina o le vai ola mo le suka o se masani masani, ma o le auiliiliga e fautuaina mo tagata uma, e aunoa ma se faʻasesega. Suesuega o suʻesuʻega e mafai ai e oe ona vaʻaia faʻavavevave i le taimi, e tusa ai, e vave ona e faia togafitiga.

O le mea masani lava, o le suka suka mo tagata uma e foliga tutusa ma le taua, tutoatasi mai le itupa ma le matua. Ae peitai, e i ai ni mea sese laiti mo tamaiti uma (o le tulaga masani e laʻititi lalo ifo) ma mo tagata matutua (o le tulaga masani e laʻititi maualuga atu).

O le suega o le kulukose e iai ona lava uiga, lea e pei ona taua i lalo:

  • O le auiliiliga e masani lava ona faʻatulagaina i le taeao, ua fautuaina le tagata maʻi e aua nei 'ai, e le fautuaina e fufuluina ou nifo.
  • A o lei aveina le vai ola, e mafai ona e inu na o vai manino (o isi meainu ua matua faasaina, aua e mafai ona aafia ai taunuuga o le suesuega).
  • I ni nai aso aʻo le i faʻatalanoaina, e le mafai ona faʻaaoga. Faatasi ai ma lenei mea, o le faatapulaaina o oe lava e le fautuaina. Ua lava lea e faʻapulaʻa ai le tele o meaʻai, suamalie.

O le toto mo le auiliiliga e mafai ona aveesea mai le tamatamailima, faapea foi ma se vein. Mo le maualuga o le maualuga o le toto toto e maualuga le 12% ma o lenei foi le masani. Ma o le pito i luga e ese mai le 6.1 i le 6.2 iunite.

Afai o se suʻega toto mo le suka na faʻaalia ai se taunuuga o le sili atu i le 5.5 iunite, o isi togafitiga faʻataʻitaʻiga e faʻaopoopoina i le faʻamaonia / faafitia o le maʻisuka po o se setete.

Suga Suauʻu 24: Faʻailoga

A maualuga le suka ma taofi i le 24 iunite, o lenei tulaga e masani lava ona mafua mai i ni aʻafiaga leaga o le eseesega. I nisi o tagata gasegase, o faʻamaoniga e ono ogaoga, i isi, e ono i ai le malise malulu.

Fai mai fomaʻi afai e maualalo le lima maʻi o le tagata maʻi mo le itiiti ifo ma le lima tausaga, ona oʻo lea i le tele o faʻamaoniga leaga o le a foliga "i lona mamalu uma." Afai o se tagata ua maʻi mo se taimi umi, o lona tino o loʻo i ai le gafatia e fetuunai ai i ia eseesega, lea e oʻo atu ai i faailo vaivai poʻo lona toesea atoa.

I soo se tulaga, o maʻisuka uma e tatau ona iloa mea o loʻo matauina i le suka i le 24 iunite:

  1. Vaʻai le vaʻai, e le lelei le vaʻaia o le maʻi, fog po o lago i luma o mata.
  2. O le malologa lautele, le mautonu, atuatuvale, e le manao e faia se mea.
  3. O le vaivai tele, ua faʻaalia ai ulu tiga.
  4. O le tagata inu e inu i le tele o vai, ma le tafe o le vai i totonu o le tino e le aumaia ai le toomaga, ae oe fia inu.
  5. O le maualuga o le suavai e taʻitaʻia ai i taimi uma i le falemaʻi.
  6. O le paʻu e amata ona toso ma paʻu.
  7. E gutu le gutu.

E pei ona uma ona maitauina, o le maualuga maualuga o le suka e aafia ai le soifua manuia lautele, ae faapea foi le gaioiga o le tino o le tagata. I le isi itu, o lenei mea e mafua ai ona faaitiitia le tulaga faaletonu, o le mea lea, o le maʻisuka e masani lava ona mafatia mai maʻi pipisi ma le pipisi.

Afai e aliali mai faʻamaoniga o loʻo i luga, e te manaʻomia muamua le suʻega o le suka. E mafai ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, pe fuaina oe lava (pe'āfai ei ai sau glucometer i le fale).

Glucose 24 iunite o se lamatiaga ogaoga e le gata i le soifua maloloina o le maʻisuka, ae faapena foi i lona soifuaga.

O se faʻalavelave faʻalavelave atonu e tupu lelei - o se maʻi suka.

Faʻafitauli matuia o le maualuga o le kulukose

E tele gasegase e fesili mai pe o le a le mea e mafai ona i ai i le maualuga maualuga 24 vaitela poʻo sili atu? I le itu i tua o le suka, o le a tupu ai se toto maualuga, lea e manaʻomia ai le vave mafai ona mafai ona maua, ona ua afaina i taunuuga le lelei.

E tolu ituaiga o siama o le maʻisuka e faasino i ai: ketoacidotic, lactic acidic, hyperosmolar. Ma e manaʻomia ona togafitigaina i tulaga tumau i le potu maʻi tigaina i lalo o le vaavaaiga a le fomaʻi auai.

Ketoacidosis o le faʻalavelave masani masani lea e atiaʻe ai ma le ituaiga muamua o le maʻi e faasaga i tua o se maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le toto. I le avea ai o se tulafono, o se taunuuga leaga e faʻaalia mo mafuaʻaga nei:

  • Le lava le fuataga o le suka-lowering tablets or insulin. O le mea moni e faapea o le tagata maʻi e mafai ona tausisia lelei fautuaga a le fomaʻi, ma ave uma vailaʻau e tusa ai ma faʻamaumauga. Ae ui i lea, o mea uma e le mafai ona amanaia, ma o nisi tulaga e manaomia ai le faateleina o le fua o fualaau faasaina: malulu, vevela maualuga o le tino, ma le vomiting.
  • O se tulaga sili atu ona faigata o se talafaasolopito o se gasegase faaumiumi, faamai pipisi, faʻaleagaina o le myocardial, stroke, teteʻi, mumu, manua matuia, faʻalalauina.
  • Le fua saʻo o inisalini / palama, faʻafoega o se hormone o loʻo i ai se ola ola mama pe ua teuina saʻo.

Ketoacidosis e fa ona vaega. I le taimi muamua, o le vevela tele o le paʻu ma mucous membranes ua faʻaalia, e te lagona pea le fia inu, vaivaiga, moe, ma o le ulu tiga, o le mamafa o le urine i le aso e faateleina.

I le taimi lona lua, faʻalauteleina le moe, e le malamalama le tagata maʻi i mea o loʻo latou fai mai, na te sosolo le acetone, ua faʻaitiitia lona toto, ua vave ona tataʻi lona fatu, ma ua i ai se osofaiga o le vomiting.

O le lona tolu o vaega o le muamua lea. O le tagata gasegase o loʻo moe pea, e faigata ona fafagu ia te ia, osofaʻiga o le vomiting faʻatele (vomiting brown color). O le pao o suiga o le manava, e manava le tagata maʻi, masani, ma le manaia.

O le mea mulimuli o le coma, ma o le taunuuga o le maʻi o le maʻisuka. O le togi i lenei mataupu e le mo itula, ae mo minute. E manaʻomia e le tagata maʻi ni togafitiga talafeagai i totonu o se falemaʻi, e taua le faia o le vai mo le inisalini, e toe faʻafoʻi ai le vai inu o le tino.

E fesootaʻi atu i le lamatiaga o taunuuga o le ola e fautuaina ai le siakiina pea o le suka.

Ma i sina siʻitia, ia faia uma gaioiga tatau e faʻamoemoe e faʻaitiitia.

O le hyperosamola coma

O le hyperosmolar coma i le tele o mataupu e atiaʻe i le maʻisuka ituaiga 2 oe ua silia ma le 50 tausaga. O lenei togafitiga o le taunuuga o se maualuga maualuga o suka ma le sodium i totonu o le toto.

O mafuaaga mo le atinaʻe e mafai ona avea ma mea nei: faʻamaʻi ile maʻi, manava, osofaia o le vomiting, inisua o le tino, tino o le cholecystitis, pancreatitis, gasegase matuia, fualaau oona.E ese mai i tua o nei tulaga, e masani lava ona le lava le hormone.

E masani lava o le hyperosmolar complication e le tupu vave. Mai le amataga i le tumutumu, e tele ni aso po o ni nai vaiaso e mafai ona pasia. I le amataga, o faailoga o le maʻi o le maʻisuka e sili atu ona faʻailoaina: fia inu, tele o le urine, leai se manaʻo.

A maeʻa ona vaʻaia maso laiti, i le gasologa o le taimi, o lenei uiga e liua i totonu. E pipii le Diarrhea, e lagona e le maʻi maʻi ma vomite.

Ona malamalama ai lea o le mafaufau, i le taimi muamua e le malamalama le tagata maʻi i le mea o iai, e faigata ia te ia ona faamaopoopo ona suiga. E le gata i lea, e mafai ona ia taufaasese, faʻailoga. E mafai e se fomai ona fesoasoani i le tagata maʻi, o le mea lea, faatasi ai ma ia faailoga, o le au taʻavale a le falemaʻi e vave ona valaʻau.

O togafitiga e aofia ai le faʻatumu o le leai o le inisalini, eletise, vai ma e faia i le potu maʻi tigaina o le falemaʻi.

Maualuga glucose mea e fai?

Afai o le suka i totonu o le tino e 24 iunite, o le mea muamua e te manaʻomia e suʻe fesoasoani a se fomaʻi. E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai i faʻamatalaga o loʻo i luga, o le tolopoina o le ola ole maʻi.

Faataitaiga e faaalia ai o le suka e manaomia le mataʻituina pea, aua na o le pau lava le auala e mafai ai e le maʻisuka ona ola i se olaga masani ma atoatoa, o le totogi lea o le faamaʻi, ma na o ana taumafaiga e mautinoa ai le maualalo o le avanoa o faafitauli.

O le faafitauli o le toto toto e masani lava ona tulaʻi mai i se tulaga e leʻi fuafuaina, e oʻo lava i se maʻisuka e 10-tausaga e le mafai ona valoia lenei taimi. O le mea lea, e fautuaina oe e suʻesuʻe ma le totoʻa ia lapataiga nei:

  1. Taaloga, gaoioiga i fafo, taaloga (aau i le maʻisuka, tamoe, asiasi i le falemaʻi).
  2. O le mumusu atoatoa e inuina le ava, ulaula.
  3. Ia mulimulitaʻi i meaʻai faʻatinoina, mataʻituina le aofaʻi o meaʻai gaʻo taumafa, tuʻuina atu mea e sili ona fiafia i ai oloa e maualalo le faʻasologa o fuainumera.
  4. Talia taimi uma togafitiga e aunoa ma le amataina. Aloese mai faʻafitauli o maʻi.
  5. Aloese mai popolega, tulaga atuatuvale.
  6. O le pule malosi o le suka (tele taimi i le aso)

E maitauina afai e te usitai i fautuaga faigofie, ona suia lea o lou olaga mo le sili atu. O ia mea na tutupu e tele mea lelei. Muamua, latou te faatumauina le suka i le tulaga saʻo, aua neʻi faʻafuaseʻi ona osooso. Lona lua, e faʻaititia le tulaga lamatia o faʻalavelave faʻalavelave ma le tumau.

Afai o le tagata gasegase i le amataga o togafitiga e le amanaʻia le fomaʻi o le fomaʻi, ona faʻaalu lea o le taimi, e faʻamaonia ai le suka, o le ae manaomia le ave o fualaau e faʻaitiitia ai. Ae ui i lea, o lo latou aoga e mafai foʻi ona faʻaitiitia i le taimi.

O le a le mea o le a taitai atu ai i le togafitiga o le insulin, lea o le a faia i le taimi atoa o le soifua o le maʻi.

Auala le faʻasalaga o togafitiga

I le togafitiga o le maʻisuka, o le paʻu o aspen o se tasi o auala sili ona aoga ma lelei e faʻaogaina i le faʻasaina o le glycemia ma le faʻateleina o le tulaga puipuia. O le paʻu e tele ona aafiaga lelei.

A faʻaaogaina i foliga o tinctures / decoctions, e mafai ona faʻaleleia faiga faʻavae i le tino, toe faʻaleleia le siakiina o le tino, faʻamaonia le faʻaogaina o meaʻai, faʻaleleia puipui a le tino, faʻatupulaia le gaosiga o lona lava inisalini.

I le fale, e mafai ona e saunia se fusi e fesoasoani e faʻasaʻo le faitau kulūkose. E faigofie le faiga o le kuka: tasi le sipuni sipuni o le vaega nutimomoia ua tumu i le 400 ml o vai kuka. Faʻamalosi mo le afa itula, faamama. Ave le 125 ml i le taeao ma le afiafi ao leʻi oʻo i taumafataga.

O le a le mea e maualalo ai le toto suka? Ina ia faʻaitiitia le suka, e mafai ona e faia mea nei:

  • 10 kalama o lou thym mo le 250 ml o le vai vevela, aumai i se vevela i totonu o se vai vai taele lelei. Ave 125ml tolu taimi i le aso. O le togafitiga e le faatapulaaina.
  • Tasi le 10 'olo o le kalaka, aʻa o le horseradish (pe tusa ma le 20 cm), sasaa mea uma ma se lita o pia lelei. Ia faʻamalosi saʻo 10 aso.Amata ona ave se sipuniti, faasolosolo malie le faateleina o le dose i se sipuni sipuni.
  • Lua laulau punumu o le blueberries fou mo le 250 ml o le vai, aumai i se vevela, vaevae le voluma i ni vaega tutusa se lua. Ave i le taeao ma le afiafi ao leʻi 'aʻai.
  • E mafai ona e suʻe fualaau poʻo fualaau faila pe'ā uma ona inu e pei o le lauti. O sea inu e faʻaitiitia ai le suka, e fesoasoani e faʻamafiesea ai faʻafitauli leaga.

E fautuaina e maitauina o nisi o togafitiga faʻasolosolo e aunoa ma le lelei o mea taumafa ma gaioiga faaletino o le a le mafai ona foia ai le maualuga o suka. O le togafitiga o le maʻisuka o se togafitiga faigata, lea e tele itu.

O le mea lea, o le tausisia o fautuaga uma e le o se fofo mo le faʻamaʻi, o se olaga fou e tatau ona mulimulitai i taimi uma.

O le toto maualuga o le suka e mafua mai i le atinaʻeina o le taufaasese o le maʻi. E uiga i lenei faʻaaliga o le a taʻuina atu le vitio i lenei tusiga.

Suga Suauu 24 - O Le A Le Uiga

O mafuaʻaga o le glycemia o ni aʻafiaga faʻaleagaina poʻo le atinaʻeina o nisi faʻamaʻi. O tau mai le 24.2 i le 24.9 iunite o loʻo faʻamaumauina i le tulaga o le solia o le gaosiga o gaʻololo o loʻo ulufale atu i le meaʻai fualaina i meaai. O faʻavaega mai le masani o le 3.3-5.5 mmol / l ua uma ona manatu e le faʻaleagaina ma manaʻomia vave le vaavaaiga faafomai.

O mafuaʻaga e mafai ai e le suka ona oso i le 24.8 mmol / l o:

  • sese le taia o le pa - e le o luga o se manava leai. Aʻo faʻafefiloi le meaai i totonu o le toto, o le kulūkose maualuga e tulaʻi i luga. Vaʻai pe faʻapefea ona foai toto mo le suka,
  • le lava o faamalositino ma le leai o se gaoioiga faaletino talafeagai. O tagata ei ai se olaga nofofua masani e masani lava ona maua le glycemia, ma latou faamaumauina tulaga taua o le suka i totonu o le 24.3 ma luga atu iunite,
  • olaga i le atuatuvale, popolega faalemafaufau-lagona e mafai ona maua ai le malosi i le faateleina o le suka,
  • le i ai o masani leaga. O le faʻaaogaina tatau o le ava, ulaula le lelei e afaina ai le setete o le soifua maloloina,
  • suiga taumone. I fafine i le taimi o le menopause, e mafai ona maua le suka i le maualuga o le 24.4 mmol / L. E le gata i lea, o le maitaga e mafai ona oʻo atu i se tulaga talitutusa. Ona maua ai lea o le tina o loʻo faʻamoemoe i le maʻisuka faʻamaʻi, ma pulea lona soifua manuia ao le i fanau.

O faʻamaʻi e fesoasoani i foliga vaaia o le glycemia, o mea nei e iloga:

  • maʻi o le maʻisuka ma le faʻamaʻi o le endocrine e mafua ai ona le lelei le gaosiga o le inisalini,
  • faʻamaʻi e aafia ai le pancreas,
  • faʻaʻateleina le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina, vailaʻau o le mafaufau, faʻamalosi, vailaau faʻamalosi, faʻamaʻi faʻataʻitaʻi e masani ona avea o se faʻaosoosoga o maualuga maualuga o suka,
  • faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi o loʻo faʻalavelaveina ai le gaosiga o le glycogen, lea e mafua ai le faateleina o le maualuga o le kulukose.

O le maʻi suka o le faʻalavelave sili lea ona matautia ma ogaoga lea e mafai ai e le suka ona ola i tulaga faatauaina o le 24.7 ma le maualuga. O ia fesuiaiga e fesoʻotaʻi ma ituaiga olaga, meaʻai, vailaau, ma le tele o le siakiina o le taua o le toto. Po o le a lava mafuaʻaga o le solia, e tatau i le tagata maʻi ona faia uma fuafuaga e faʻamaonia ai le tulaga ma iloa le mea e fai pe afai e oso i luga le suka.

Taua! O le i ai o le maʻisuka e faʻaalia ai le mataʻituina pea o faailo o le kulukose e puipuia ai faʻalavelave matautia i se taimi talafeagai. O faʻamaʻi i le fale e mafai ona maua e mita mita kulukose toto e mafai e tagata uma ona maua. I le maea ai ona faaali mai se maualuga maualuga o le suka i totonu o le toto, mo se faataitaiga, 24.1 mmol / l ma le maualuga, o le a mafai ona ia fetuunai togafitiga ma aloese mai se faalavelave.

O le a le mea matautia

Pe a tofotofoina le toto mo le suka, e taulai atu tagata tomai faapitoa i le 5.5 mmol / L. Tulaga maualuga o le 7.8 iunite. O le taimi lava e faʻapipiʻi ai le kulukose i le toto i se aofaiga, o suiga e le mafai ona suia i totonu o le tino.

O le sili ona lamatia ma matuia taunuuga o le glycemia o:

  • faʻaleagaina o le tino,
  • tulaga le mautonu
  • faifaipea vaivaiga ma le leai o se malosi faatasi ai ma le lūlūina o manatu autu,
  • hyperglycemic coma,
  • maʻi faʻamalolo e mafua mai i le ketoacidosis,
  • taunuuga leaga.

O faamaʻi e maua mai i le hyperglycemia tumau, maʻi o le maʻisuka, retinopathy, microangiopathy, maʻi o le gaʻo, gaogao, gangrene, polyneuropathy e iloga. Toeitiiti lava oi latou uma e taʻitaʻia ai le le atoatoa ma le leai o se malosi e tausia ai le tagata lava ia.

O le taua o le kulukose o loʻo taʻitaʻia ai ma le oti o se tagata mo tagata maʻi taʻitasi. O nisi tagata latou te lagona le taua tele o le 17 mmol / l, i isi tagata gasegase e iai na iloiloga, e mafai ona tupu le oti. O le mea lea, o se faailo o le 24.6 poʻo le sili atu i vailaʻau e le mafai ona manatu i le maʻi ile maʻi.

O faʻamaoniga eo faatasi ma ketoacidosis coma e aofia ai:

  • ogaoga faʻamalolo
  • moe
  • faamagoina o le mucosa ma le paʻu,
  • manogi malosi o le acetone mai le gutu,
  • manava malosi.

E mafai ona e malamalama e aunoa ma le mita o le kulukose o le toto ma le suʻesuʻeina o le toto suesue lea e tupu i le tino e ala i faʻamaoniga nei:

  • malosi ma le le mafaaseseina (e mafai e se tagata ona inu 3.5-4 lita o le vai i le aso),
  • faʻaoga faifaipea,
  • matagogo
  • ulavale ma le moe,
  • taliga taliga
  • faʻapenaina o le tino (masani i tamaitai),
  • afaina, popolevale,
  • atuatuvale, atuatuvale,
  • o foliga vaaia i luga o le paʻu o le pigmenti ma mea umi e le faʻamalolo ai,
  • felagolagomaʻi ma tiga tiga
  • numera o vae
  • osofaiga leai se mafuaʻaga o le vomiting ma le gaioiga.

O le tulaga o le muagagana o loʻo faamatalaina e:

  • o se paʻu mataʻutia o le faʻatupulaʻia ma le saoasaoa o gaioiga,
  • fatu palpitations,
  • pa'ū i le toto toto
  • lagona o le manogi o le acetone mai le gutu,
  • moe, e pei o le le mautonu.

Faatasi ai ma nei faailoga, o le maualuga o le suka i totonu o le toto e tatau ona vave fuafuaina. Afai ua sili atu le fuainumera o faailoga i luga o le faailoga o le 7 ma oo i le 24.5, e tatau ona e valaau i se avetaʻavale.

O le a le mea e fai pe a maualuga le maualuga o le suka i luga aʻe o le 24

Faʻafuaseʻi faʻalavelave i le suka o le toto e masani lava ona faʻamaumauina ona o mea sese o meaʻai. O maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona mulimulitaʻi i se meaai faʻapitoa ma mataʻituina lelei a latou meaʻai ina ia leai ni fesuiaiga. I tulaga e sili atu ai le glycemia i le faʻatagaina faatagaina, e tatau ona e iloa le mea e fai e faʻamautinoa ai le tulaga:

Fomaʻi o Fomai Faʻafomai, Ulu o le Inisetiute o Taʻafia - Tatyana Yakovleva

Sa ou suesue i le faafitauli o le maʻisuka mo le tele o tausaga. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala fiafia - o le Endocrinology Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaau faʻamalosi e puipuia atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei fualaau faasaina ua lata i le 98%.

O le isi tala fou: ua faʻamautinoa e le Matagaluega o le Soifua Malōlōina le faʻatagaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau maualuga o le fualaau faasaina. I Rusia, maʻisuka seia oo i Me 18 (aofia ai) mafai ona maua - E na o le 147 rubles!

  1. Mulimuli i se taumafataga ua fautuaina e se endocrinologist poʻo se tagata paleni. E tusa lava po o le a le mafuaʻaga o le faʻamaʻi ma le i ai o faʻafitauli, e tatau ona 'ai e le tagata maʻi na o meaʻai e le mafai ona mafua ai le maualuga o kulūkose.
  2. Mulimuli i fautuaga uma na tuʻuina atu e le fomaʻi ma mautinoa ia ave vailaau na ia faʻamaonia.

Faʻatasi ma siama o le suka e oʻo atu i le 24 iunite, e manaʻomia le fesoasoani muamua:

  • faʻaauau le inisalini i lalo o le toto. O le mea taua ao leʻi faia lenei mea o le sailia lea o le mafuaʻaga o le tulaga leaga o le tagata afaina o loʻo taoto tonu lava i le suka maualuga. O le taimi lava e toe foʻi mai ai le suka, e tatau ona siaki i le 20 minute,
  • valaau se falemaʻi peʻa a uma le lua injections o le soifua manuia o le tagata e leʻi faʻaleleia

O le endocrinologist e aʻafia i togafitiga o le maʻisuka. A maeʻa ona maua iuga o suʻega ma suʻesuʻeina le tagata maʻi, na te faʻamatalaina togafitiga ma fesoasoani e faʻatuina le tui o le inisalini, talu ai ona o le sese o le fuaina o fualaau faasaina e mafai ona avea ma mafuaʻaga o le osofaʻi malosi i le hyperglycemia.

Taua! Afai e le maua se tagata i le maʻi suka, ae i le taimi lava e tasi e maualuga le glucose i le toto i le 24 pe sili atu foi, e matua faasaina le faia o le insulin i lona lava.

Puipuiga

O le faateleina o le glycemia i le 24 mmol / l e mafai ona puipuia e ala i le matauina o ni fautuaga faigofie:

  • ave vailaau i le taimi e tausisia ai le maualuga o le suka i le tulaga sili ona lelei,
  • aloese mai suti ma isi meaola gaʻo mama,
  • ia aloese mai amioga le lelei, sui i taaloga ma gaoioiga faifaipea faaletino,
  • pulea le aofaʻi o le inisalini faʻatoʻilaloina ma aʻoaʻo pe faʻapefea ona fuafua le fualaau. O le taimi o le puleaina o fualaau faasaina e le taua tele. Injections ua tuʻuina atu ao leʻi 'ai taumafa e aloese ai mai le faʻateleina o le maualuga o fua o le suka,
  • faʻaaoga auala faʻapitoa e avea o se vaega faaopoopo o togafitiga. O le tele o teuteuga ma totogifuapauina o le a fesoasoani e puipuia le leaga o le soifua maloloina i tua o le hyperglycemia. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le kinamona ma le meli ua manatu o se vaifofo lelei. E ave i luga o se manava gaogao i aso uma mo sina sipuni laitiiti,
  • suka e mafai ona tulaʻi ona o le atuatuvale, o lea e tatau ai i le maʻisuka ona aloese mai le le mautonu, ma, pe a mafai, fatufatu se siosiomaga faʻalagona lagona lelei i latou.

Afai o le maualuga maualuga o le suka i totonu o le toto e tumau mo le taimi muamua, e leai se mea e te fefe ai. Masalo, a maeʻa le suʻega o le toto na sosoo ai, lea e tatau ona faʻatino i le vave e mafai ai, e tumau le tulaga e aunoa ma se togafitiga faafomaʻi. Afai e maua le maʻisuka, e tatau ona faia mea uma ina ia faʻamaonia ai faailoilo ma faʻaleleia lou lelei.

Ia mautinoa e aoao! E te manatu o le pulega o fualaau oona ma le inisalini i le olaga atoa e na o le pau lea o le ala e teu ai le suka? E le moni! E mafai ona e faamaonia lenei lava oe e ala i le amata ona faʻaaogaina. faitau atili >>

Aisea e Mafai ai e le Maʻisuka Mesi le Sugar

E tele mafuaʻaga mo le oso maualuga o le kulukose o le toto. Ae o le tele lava o taimi, o taimi faigata e mafua mai i le le lelei o meaai, ogaoga ogaoga, le atoatoa o le tino ma faʻamaʻi pipisi (faatasi ai ma nisi o siama, o le gaioiga o totoga o le tino e matua leaga).

O nei mea uma e mafai ona faʻapupulaina le kulukose e tusa lava pe i ai tagata maʻi. I le maʻisuka, o le suka e pa'ū e masani lava, pe afai e mafai ona taua i latou e le taua. Ae afai e oso i luga le suka, e tatau ona e malamalama - o le a le mea, o a mea e mafua ai.

O maʻi suka o se vaega o tagata gasegase e tatau ona malamalama lelei i le natura o la latou maʻi. O le maʻisuka ua avea o se auala o le olaga, o faʻaaliga e fesootaʻi ma le faʻamaʻi e mafai ona faʻamanatuina oe lava i aso uma.

E taua tele e le gata ina logoina se tagata e uiga i lona gasegase, ae e aunoa foi ma le popole, e tali atu i luga o faailoga i luga o se glucometer (o se masini mo le fuaina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto). E tatau ona ia malamalama i tulaga taua e talia, e matautia, ma e taua.

Tulaga masani po o le vavae ese

Mo se tagata soifua maloloina, o le toto maualuga o le suka e tusa lea ma le 3.3-5.5 mmol / L; pe a fuaina pe a uma ona 'ai, e oʻo atu i le 7 mmol / L, lea e manatu foi o le masani.

alii ma tamaitaimaʻitagatamaiti ei lalo o le 14 tausagatagata matutuapepe fou
3.3-5.5 mmol / L4.6-6.7 mmol / L3.8-5.9 mmol / L4.6-6.4 mmol / L2.8-4.4 mmol / L

Afai o le fuaina i luga o se manava gaogao o le faateleina o le faailo i le 11 mmol / l o loʻo maua, ona manatu lea o se sitete prediabetes. E taua tele le sailia o le fautuaga a se tagata e finau i tua o le a ia faatonuina vailaau ma mea taumafa e puipuia ai ma faamautu le kulukose.

O le faailo o le 11 mmol / L o lona uiga o loʻo maua le maʻisuka. O se faailoilo o le 24 mmol / L ma sili atu e lamatia ai le atinaʻeina o se tulaga matautia poʻo le oti.

alii ma tamaitaimaʻitagatamaiti ei lalo o le 14 tausagatagata matutuapepe fou 3.3-5.5 mmol / L4.6-6.7 mmol / L3.8-5.9 mmol / L4.6-6.4 mmol / L2.8-4.4 mmol / L

Afai o le fuaina i luga o se manava gaogao o le faateleina o le faailo i le 11 mmol / l o loʻo maua, ona manatu lea o se setete.E taua tele le sailia o le fautuaga a se tagata e finau i tua o le a ia faatonuina vailaau ma mea taumafa e puipuia ai ma faamautu le kulukose.

O le faailo o le 11 mmol / L o lona uiga o loʻo maua le maʻisuka. O se faailoilo o le 24 mmol / L ma sili atu e lamatia ai le atinaʻeina o se tulaga matautia poʻo le oti.

O le hypoglycemia (maualalo le suka) o loʻo faʻaalia e ala i le 2.2 -2.8 mmol / L. Ina ia faʻaleleia, e masani ona lava le 'ai o le sukalati sukalati.

Faatasi ai ma le masani ai o le gaosiga o le endocrine, o tane ma fafine e tutusa lava le suka e tasi. Ae faʻatasi ai ma le faʻaleagaina o le hormonal i fafine (toʻalua, maʻitaga), e maualuga le suka. O se fomaʻi o loʻo matauina le maitaga e faʻamatalaina togafitiga, talu ai o le maʻisuka ituaiga e mafai ona afaina ai le tina, ae o le pepe e leʻi fananau mai.

E mafai ona tupu se siʻosiʻomaga ma le atrophy o le endocrin gland, lea e faʻaitiitia ai le okeni ma oʻo ai ina tele. O lenei tulaga e masani lava mo tagata maʻisuka oe na gasegase mo le silia ma le 10 tausaga.

Mafuaʻaga talafeagai

O le i ai o le toto maualuga o le toto e aʻafia i:

Faʻafouina i le maʻisuka - na ona inu i aso uma.

  • popole
  • maʻitaga
  • le lelei
  • faʻalavelave faʻafuaseʻi
  • maualuga fiva (i ai o se faʻamaʻi pipisi),
  • tiga tiga
  • leaga leaga (ulaula ma ava malosi),
  • le galue malosi.

E le gata i lea, o le i ai o le maʻisuka e aafia ai le faateleina o le suka, o le mea lea e talafeagai ai le fuaina o lona maualuga i taimi uma ma se glucometer.

E taua tele le logoina o le maʻisuka e uiga i tulaga e taua tele ina ia leai se lagona o le fefe i le taimi o le fua. O le sese o le inisalini poo le afaina ua afaina e aafia ai lou soifua maloloina. O se mea tāua o le aso e muta ai poʻo le tausisia o tulafono mo le teuina o fualaau.

Faʻamatalaga o le maʻisuka

O se faailoga o le 24-24.9 mmol / l e seasea mauaina i le taimi o le suʻega. O le tele o taimi, o le maualuga o le suka o loʻo i totonu o tagata gasegase o loʻo mafatia i faʻamaʻi o le endocrine ma togafitiga.

I tulaga o suʻesuʻega, e tatau ona e pasia:

  • toto mo le suʻeina o le suka (e tatau ai le meaʻai mulimuli ma le suavai e 8-10 itula aʻo leʻi faʻatalanoaina),
  • urine
  • toto kullusese toleni.

Mo le suʻega, e aveesea le toto mai se vein poʻo mai capillaries. O fua faatatau mai le vein e laʻititi maualuga. O faʻamaoniga e masani lava mo le maʻisuka:

I le maʻisuka ituaiga 1, o le mamafa o le mamafa o loʻo mataituina, e maua ai le tele o le 'ai. O lenei ituaiga o le inisalini e faʻalagolago, o ona uiga e tupu vave.

Tusa 2 maʻi o le endocrine e mamafa tele. I le taimi lava e tasi, o le maualuga o le inisalini e tumau pea i totonu o tapulaa masani, ae o taunuuga o se suʻega toto mo le faʻapalepale kullukose e faʻaalia ai se soliga. O faailoga muamua o se faʻalavelave o le faʻalavelave, vaevaega o vae, ma le faʻaitiitia o le gaioiga o le tino puipuia.

O taunuuga

Faʻamatalaga o le 24 - 24.9 mmol / l, o loʻo i ai se taufaʻamataʻu o le ketoacidosis coma, ma le maʻisuka ituaiga 1, le foliga mai o se hyperosmola coma. Ketones o toxins ia e faʻapipiʻi i le tino i le taimi o le malepe o gaʻo. Pe a latou faaputuputuina, e afaina ai le tino. Keatocidosis coma e tupu pe a:

  • siitia le suka i le 16 pe sili atu
  • o le i ai o le acetone i le uila,
  • glukose i urine mai le 50 g / l.

I le taimi muamua, e taumafai le tino e taulimaina na o ia lava, ae pe a oʻo i le tulaga o loʻo faʻaleagaina, e le afaina ai faʻafitauli:

  • tiga o le manava
  • acetone mai le gutu,
  • vevela paʻu,
  • mamafa le manava
  • vaivai o mata
  • leai se mafaufau.

E 4 vaega o le ketoacidosis coma. O le tulaga e manaomia ai togafitiga faafomai i le potu maʻi tigaina. Faʻaalu:

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

  • inisalini togafitiga e faʻaitiitia ai le suka,
  • faia mo le leai o se mea
  • e mafua mai i togafitiga faʻamaʻi,
  • vailaau oona.

O le hyperosmola coma e faʻailoaina i faʻamaoniga:

  • moe, vaivaiga,
  • toilalo o mata mata,
  • paʻu mago ma mucous membranes,
  • uila faifaipea, papaʻu.

O le tulaga e le maua ai le tiga ma le manogi o le acetone, ae o loʻo i ai se aʻafiaga o le le atoatoa o le tino. O le faateleina o le suka i le 24 mmol / l - o lona uiga e tatau ona e sailia se fesoasoani mai se endocrinologist, e le tatau ona e foia lenei faafitauli ia oe lava.

O le a le mea e fai e faʻaitiitia ai le suka o le toto

O se tulaga e matauina ai le 24 - 24.9 mmol / l o se faailoga o le vave togafitiga faafomaʻi, talu ai o taunuuga e mafai ona afaina. E tatau ona valaʻau i se falemaʻi.

Ina ia taofia lenei faateleina, e tatau ona e siakiina e le aunoa le kulūkose e faʻaaoga ai se glucometer.

E taua le mulimuli i fautuaga a le endocrinologist:

  • taʻaloga taʻaloga (aau, uila, taʻavale faʻaleleia),
  • savali i le ea fou,
  • lafoai ava malosi
  • taumafa masani ma le faʻasalaga,
  • oti
  • filemu, itiiti le atuatuvale ma faigata,
  • taimi e togafitiga ai isi faʻamaʻi.

Aloese mai le faatonutonuina e oe o fualaau. Taumafa meaai ma mea taumafa maualalo-glycemic diet. O le aoga aoga o le faʻaaogaina o meaʻai ma teuteu o laau ma vine (thyme, rosehip, leaf bay).

Afai e tupu mai le hyperglycemia, faʻaititia le suka i lalo ole taʻiala a se fomaʻi. I se tulaga faifai pea, e taua le faʻaoga o fautuaga a le fomaʻi. Pe a faʻaitiitia le suka o le toto, e taua le manatuaina o le faʻaitiitia o le faʻaititia o le hypoglycemia. O le mea lea, e fautuaina le tuiina o le inisalini i ni togi laiti. I lenei tulaga, e tatau ona toe faʻatumu le tuʻuina atu o le vai ile tino. Afai e leai ni faʻaleleia, valaʻau i se falemaʻi.

I le toto maualuga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. Aua nei faatuai, aua o le tulaga i le fale o le a na o le leaga.

Faalatalata lata mai ma tulaga maualuga o le suka

O le faateleina o le maualuga o le kulukose o loʻo faʻaalia e se faʻaaliga faʻaleagaina o le tulaga, ma o le tulaga e mafai ona oʻo i se faʻalavelave - e le o faʻamavaeina se ketoacidotic coma (i totonu o tagata e faalagolago ile inisalini - o se hypermolar coma).

A oʻo ina faʻaititia le aʻafia o le ketoacidotic coma:

  • I le siitia o le suka o le 16 + iunite,
  • Afai e maua le acetone i le vavao,
  • A oʻo ina ave ese ma le glucose o le urine sili atu ma le 50 g / l.

Muamua, o le tino e faatonutonuina sea tulaga taua tele. Ua faʻamalosia le galuega totogi. Ae a mavae sina taimi, ona faʻaalia lea o faailoga o le hyperglycemia. Afai e le fesoasoani se tagata i le taimi, o le a le faʻaitiitia le suka, o le a tulai mai ni faʻafitauli.

O le mea moni ua sau se ketoacidotic coma:

  1. Paʻu o le tino e le o manino le faʻasalalau,
  2. Aano o le acetone
  3. Paʻu paʻu,
  4. Lemu o mata,
  5. Le manava malosi
  6. Dyspeptic disorders.


Aisea e amata ai ona malepe le gaʻo nai lo le glucose

Afai e le mafai e le tino ona faʻaaoga le suka e avea o se punaoa malosi, e faʻaaogaina le faʻaaogaina o taui, e faʻapipiʻi e le tino gaʻo susu. I le faagasologa o lo latou suiga, ua faasaoloto ketones. E leai se mea vagana na o toxins e faʻalauteleina i totonu o le tino ma faʻafefe ai. Ma o sea faʻailoaina o le inisua e mafai ona mafua ai se maʻi o le maʻisuka.

O le a le mea e mafai ona vaʻai i se faʻalavelave o le ketoacidosis:

  • Faailoga a le Peraimeri o le maʻisuka ituaiga 1,
  • Le le saʻo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1,
  • O le le tausisia o meaai ua faatonuina,

O le ketoacidosis o le maʻisuka e mafai ona faʻaalia i totonu o le tolu tikeri. Faʻatasi ai ma se laʻititi laʻititi o le faʻaleagaina o le faagasologa o le togafitiga, o le a atili ai ona masani le maʻi, o le maʻi e lagona le manaia, o faʻamatalaga muamua o le inupia o loʻo matauina. E i ai le manogi o le acetone i le ea malulu ua uma ona momoli.

I le tikeri maualuga o le ketoacidosis, o le maʻi o le tulaga o le a faasolosolosolo malie ona leaga. Faailoga o pathomasis cardiovascular on face, pressure decreases, tachycardia amata. O le tagata gasegase e faʻalavelaveina i le le atoatoa o le maʻi ma le le faʻavaivai i le faʻasolosolo.

O se tikeri ogaoga o le ketoacidosis e sili ona lamatia - o le tulaga ua le mautonu, o tamaiti e le tali atu i le malamalama, ma le manogi manogi o le acetone. Suʻeina ma faʻamaonia manino o le faʻamalaina tele.

E faʻapefea ona maua le ketoacidosis?

I uluai faailoga o sea tulaga, e manaʻomia e le maʻi ona momoʻe i le falemaʻi, ma sili atu le valaʻau i se falemaʻi.

O fomai o le a auiliiliina faailoga, iloilo le tala faafomai, pathologies e fesootai ai. O le a mautinoa lava latou te faia se suʻega vave o le toto mo le suka, faʻapea foi ma se faʻataʻitaʻiga e fuafua ai tino o le ketone, faʻapea foʻi ma le acetone. O le a manaʻomia ai foʻi suʻesuʻega o le toto ma le urine, faʻapea foʻi le foai toto mo le suʻesuʻeina o meaola.

Togafitiga amata vave lava pe'ā uma se faʻamaoniga saʻo. E masani lava, o ia togafitiga e manaʻomia ai togafitiga i tulaga o le toe faʻaolaina.

Togafitiga e aofia ai:

  • Inisalini togafitiga. O le insulin e tuʻuina atu i lalo le kulukose o le toto. E le aveeseina le suauu i lenei tulaga.
  • Gaioiga faʻamalolo. O le vai ua leiloloa e tatau ona toe faʻatumu. O Saline e faia i se tulaga le mautonu.
    Faʻasaʻoina o le le manuia o le electrolytic.
  • Vaʻaia togafitiga. O lenei fuataga e talafeagai e puipuia ai le alualu i luma o faafitauli faʻalavelave.
  • Anticoagulants.

E faʻafefea ona tupu le coma o le hyperosmola

O lenei tulaga e alualu i luma i totonu o le lua vaiaso. Ma o le kulūkose e mafai ona tulaʻi i tulaga taufaʻatau - 50 iunite, aʻo glucose ua matua faʻaaogaina i le urine.

Faailoga o se vavalalata o le vavalalata ole vaʻaia:

  1. O le moe ma le tele o vaivaiga,
  2. Paʻu paʻu ma foliga mucous,
  3. Faʻasalaga o le sinking
  4. Le lava le manogi o le acetone,
  5. Faʻaauau, e masani ona faʻaalia ma le manava manava.


O le tiga o le tino e le o iai i totonu o le hypersmolar coma, faʻapea foi ma maʻi lesepese. Ae o le lamatiaga o le atinaʻeina o le malosi tele o le tino e le maualuga, o lea e tatau ai ona vave fesoasoani.

I le hypoglycemia, e mafai e se tagata ona maua se lagona e le masani ai o le fiaai, euphoria e tupu, amio atonu e le masani ai, o le a faʻalavelaveina le faʻasalaga, faʻalavelave faʻaleagaina le maʻi, o le maʻi e faitio i le faʻapouliuli i mata.

E i ai ni mea sese i le togafitiga o le inisalini?

Mo le maʻisuka, o le oso i luga o le suka e pei o le 24 iunite o loʻo i ai i le tele o tulaga sese i togafitiga. O lona uiga, afai e togafitia se tagata, e le tatau ona i ai ni tulaga maualuga taua. O le faaiuga e faigofie lava: o le togafitiga na maua ai nisi o mea e le lelei, ma o lenei mea e maualuga lava lona tulaga.

5 sese masani o togafitiga insulin:

  1. E le o lena ituaiga o fualaau faasaina. I aso nei, e 4 ituaiga autu o inisalini e faʻaaogaina - o nei mea e taʻua o le poto-gaioiga ma gaioiga e faʻamalosi umi, e faia muamua ao le i ai taumafa ma latou te faʻamaʻoina le maualuga o le kulukose. O le so-so-insulin-acting and insulin insulin will keep the glucose values ​​in the blood when insulin insides will fail. Ma a faʻaaogaina polokalame o "inisalini puupuu ma le umi" e mafai ona faʻalavelaveina se tagata i totonu o le tino. Ae o le tele lava o taimi, o le inisalini i lenei tulaga e le tulai mai i tulaga taufaamatau, e masani lava o le kulukose, i se isi itu, e paʻu malie.
  2. Faʻatau le penisini tuila mo le inisalini. I aso nei, o pulu tuila e mafai ona faʻaaoga pe toe faʻaaoga. O mea mulimuli e sili ona lelei i le tele o tagata gasegase. Ae afai e te ave le peni a se isi tagata, e oʻo lava i le uʻesea o lau nila, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le puʻeina o se tagata.

Ae e te manaʻomia le siakiina o faʻaliliuga talafeagai. Suafa oso lemu - faafesootai fomai, ma aua le mateina le mea na tupu. Faʻaeteete i le taimi o le tigaina o gasegase tumau, o le taimi lea o le aʻafiaga o le oso i le kulukose e sili ona taua.

Sugar jump and pancreatic atrophy

O le atrophy pancreatic o se tulaga e mafua mai i le faaitiitia o le tele o le okeni, faapea foi ma le maualuga o le fausaga o le gland ma lona le atoatoa. E masani lava, o nei suiga e tupu i le tino e maua ai le maʻisuka.

Faailoga masani o le faamai o tiga i le itu tauagavale o le hypochondrium, e masani ona fugalaau pe a uma ona 'ai, faʻamalamalamaina o le laulaufaiva (e avea ma fugalaau poʻo le mumu), taʻalo nifo ma se mea faʻapitoa i luga o le laulaufaiva. O le taimi lava e aliali mai ai na uiga, e tatau ona e alu i se gastroenterologist. O le a faatonuina e le fomaʻi suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga e fuafua ai togafitiga.


Suauu toto 24 iunite - mea e fai

O le maualuga maualuga o le suka e masani lava ona fuafuaina i le maʻisuka, ma o le tagata e vaai i nei fuainumera i luga o le mita pe a fai se fua. O le tele lava o taimi, o tulaga taua taua e maua i luga o se suʻega masani o le toto, ae o ia faailoilo i totonu o se falemaʻi (mo se faʻataʻitaʻiga, pe a uma le taotoga) e masani ona taatele.

Afai o le tagata maʻi i le fale e maua maualuga le suka i ia faailoga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi fomaʻi. O le filifiliga sili ona saʻo o le valaʻauina lea o se taʻavale.

Ia mautinoa e faamatala i tagata atamamai mea semanu e ono mafua ai le oso i le suka, lea na muamua atu i le leaga o le soifua lelei. Manatua na e 'ai, pe na e tuiina tui inisalini saʻo ma i le taimi (pe'ā iai sou maʻisuka ile maʻi suka). O faʻamatalaga saʻo faapena o le a faʻamaopoopo ai galuega a fomaʻi.

O le mea moni, e le mafai ona faʻamoemoeina "o mea uma o le a pasi na o ia lava". 24 iunite o se maualuga maualuga maualuga o suka, o le mea lea e le mafai ona faʻamagaloina. Vaʻavaʻai faʻamaonia ma se suʻesuʻega atoa o loʻo faʻaalia. Afai e maua i totonu o se tasi o tagata o le aiga ia tulaga o le kulukose o le toto, e tatau i tagata o aiga ona iloa e manaʻomia e le tagata se togafitiga faafomaʻi.

Toto toto toto masani

Health-ua.org o se faʻafomaʻi faafomaʻi mo faʻamatalaga i le initaneti o fomaʻi ma fomaʻi matutua o mea faʻapitoa. E mafai ona e faia se fesili e uiga i 'suauu toto ma le ave masani' ma maua se faʻatalatalanoaga a le fomaʻi i luga ole luga.

Fesili i lau fesili

Paʻepaʻe paepae o vailaau faʻaonapōnei

O le tino o le tagata o se tasi o vaega atoa e fesoʻotaʻi ai totoga ma mamanu uma. O se tasi o faafitauli o la tatou vailaau o le vavalalata vavalalata o fomaʻi e masani ona faalavelave i se vaaiga atoa o le maʻi ma ona gasegase. Ua lauiloa ...

Fesili i lau fesili

Talofa! O loʻu igoa o Yekaterina, ua 19 ou tausaga, maualuga 152, 84 kenera 2 tausaga talu ai; sa ou fetuunai le sili atu i le 30 kilokalama po o le sili atu; E masani lava ona i ai ou faafitauli i lau thyroid gland; ou te leʻi alu i le fomaʻi; o le tikeri e uiga i mea uma lava masani, na faatonuina au e le fomaʻi i le endocrinologist, na ia fai mai ia te aʻu ou te alu i se meaai i le aso, ai 1300-1400 kcl ma ina ua uma le 6 ou le 'ai, ma auina mai au e suʻe (suʻe toto mo sugar ma se mamafa o le 75 g glucose, x-ray o le nofoa Turkika, lipoteta o grenades ma hormones TTG t4) suʻesuʻega o le cro Vee na faʻaalia le anapogi 5.3 i le tasi le itula talu le glucose 4.8 i le isi 5.3 itula mulimuli ane ma le X-ray ma le ultrasound e leʻi pasi atu i mea uma i hormones ae ona o le faʻamalosi faaletino (Ou te viliina le paʻu. fautua i lenei tulaga? pe faʻapefea se isi mea e mafai ona e faʻateʻa ese ai le mamafa o le mamafa fesoasoani faʻamolemole faamolemole ...

Fepuari 04, 2013

Tali Shikht Olga Ivanovna:

Talofa, Catherine. Muamua lava, e tatau ona e amata faia sauniuniga a Metformin. Ona faʻaopopo atu lea o le Diet o le Soifua Maloloina ia te oe ma le manuia!

toto foaʻi mo le suka ma se uta i luga o se manava leʻo-5.0 pe a mavae le 2 itula e leʻi toe foʻi le suka i le masani, 7.0 o le a le uiga o lenei mea?

Tesema 07, 2008

Tali Zuev Konstantin Alexandrovich:

O fua masani masani o le anapogi toto toto mo tagata soifua maloloina e 3.3 - 5.5 mmol / L, toto toto 2 itula i le maea ai o le faʻatauina o se fua faʻatatau (75 g) o le kulukose i lalo ifo o le 7.8 mmol / L. O le mea lea, Tatyana, i lau mataupu, ou te le iloa se mafuaaga e popole ai.

Talofa Faamolemole fesoa- soani mai ia te aʻu e mafaufau i ai E 45 ou tausaga, maualuga 153, mamafa 55. Talu ai nei, na amata ona popole le faʻalavelave i galuega a le loto. I le taimi o osofaiga, ou te lagona ai le pa'ū i le sternum, pe a fuaina le pulupulu i loʻu tapulima, o le a paʻu ese le pa, ae le o se mea faapitoa, ae o le lagona, o le lagona o le fefe, popole, ma le uunaia o le urinate ma le faatoilaloina e avea ma masani.

O osofaiga e tupu i le ao, masani ona malolo (nofo, pepelo, tu) i le po - leai. I le taimi o gaoioiga faʻaletino, o le a mou atu faʻalavelave (pe ou te le lagonaina). O osofaiga e tupu e aunoa ma se faʻamaoni faapitoa i soʻo se mea na tupu. E sili atu ona faʻalavelave lenei mea. O suʻe toto, hemoglobin, suka e masani lava. Faʻasalalauina o le vevela.

Ecg-2 o le masani, i le lona tolu lea na latou mauaina i se taimi: o le pao o sinuses ua afaina i le faiga o le repol ()? i le itulagi o puipui.

Iʻuga o le siakiina o Holter (Na ou lagona le lelei i le aso atoa, e leai ni osofaiga, ou te lei lagona le faalavelaveina): fua o le fatu 79ud / lalolagi, fua faatatau o le fatu aupito maualuga47ud / lalolagi, maualuga 174, aofaiga 76 contraricric contractions, e aofia ai le 76 systolic, 8 supraventicular contractions, e aofia ai le systolic , pito i maualuga 0 -2, mita maualuga, maualuga le maualuga 2.

56 mita. 1 malolo taimi o sili atu i le 1.6 sekone. I le taimi o le mataituina i le 0.61%, o le faʻamalosia o le iniseti na faʻapitoa. O le vaitaimi maualuga QT430ms o le maualuga o le QT c529ms, o le taamilosaga QT le maualalo e 212 ms, o le taamilosaga pito i lalo ole QT e 294 ms. O le index circadian e 1.58. Faatulagaina o le fatu: fatu fatu 112 pele / lalolagi.

O le taumatau tauagavale: DPRK 4.6, KSR-2.4, faʻaleagaina 47%, MFD 0.72, MFL 0.8 i le MFD ua faʻamalamalamaina le mea e le o aofia i le hyperechoic. Faʻapitoa: KDO 86.7, KSO 29.4, leo teteʻi 57.3, fv 66.0. Aorta: d2.7, leotele elemene 1.6, V max 1.32, GP max / lalolagi 7.0, faʻasagaga o afifi AK ma puipui puipui. Taumatau taumatau: D 1.8, puipui lautele 4 mm.

Loto o le pulmonary V max 0.83, GPsist / sheet 2.8. Agavale agavale 2.6, Tricuspid valve: I le max 0.45, le VH system / leaf 0.8, faʻafouina i totonu o vaʻa. Mitral valve: de 1.48 Ef96, 0.83, ma le 0.71, e / a 1.1, i le max. 0, 83, gp max / min 2.8, faamaufaʻailoga o le pito i luma μ, faʻafefeteina o le pito i luma i le 3 mm. Faʻasalaga faʻavavevave. Pericardium e aunoa ma ni foliga, O trabeculae faaopoopo e iloa i totonu o le potu LV.

Iuni 14, 2016

Fai mai Bugaev Mikhail Valentinovich:

Talofa. Ioe, mo auala saʻo, e tatau ona e vaʻaia saʻo le ECG i le taimi o le osofaʻiga. E mafai ona fesoasoani lenei mea ia Holter monitoring, e 2-3 aso foi. Manaomia ona fai.

Ina ua uma ona piki ni fualaau oona mo le faʻaaoga pea. Ma e tatau ona e faia se auʻiliʻiliga mo hormones thyroid. E ui lava o le mea e ono tupu, i loʻu manatu, o le moliaga o le iniseti.

Ae o lenei mea e manaʻomia ai le faʻamaoniga.

O le mea lea, ua ou fesili e uiga i le suega o le suka i lalo o le avega (Oketopa 26, 2015 e fesili ai Ekaterina: Talofa, ua 34 ou tausaga, 2 maitaga 34-35 vaiaso, faamalosia e ave se suega o le toto o le PTG ma, o le taunuuga o se manava gaogao 4.22 , pe a ma le itula - 10.33, pe a uma le 2 itula - 9.35, o le endocrinologist ua maua i le maʻisuka maʻi maʻisuka.O le a le mea e tatau ona ou faia nei? Novema 2, 2015 Elena Mikhailenko Answers: Doctor of the highest class, endocrinologist, nutritionist, Ph.D. faamatalaga faufautua

Lelei lelei I le afiafi o le pasia o le suʻega, e tatau ona vaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻaʻi uma (Carakes, pastries, sweets, etc.). Pasia le suʻega e le o le tala lelei o le toʻafilemu atoa. O se suega faigata lea (e amata mai i le 20 i le 26 vaiaso), ae afai e te foai sao, e sili atu le toe toe maua mai, a le o lea e te manaomia le faatonuina o le inisalini, a leai o le a mafatia tele le tamaititi.), Ou te fia faamanino atili le isi mea: Na ou tuuina atu foi se suega hemoglobin - o le taunuuga e 5.7 (e foliga mai masani) Ou te fia iloa lou manatu.

Novema 10, 2015

Tali Mikhailenko Elena Yuryevna:

O le tulaga e ogaoga. Ua uma ona ou taliina oe. O le mea lea e tatau ai ona foia le fesili o le togafitiga o le inisalini. talu ai o loʻo iai oe i le maʻisuka faʻamama. I le ultrasound, e tatau ona e vaʻavaʻai i le atinaʻe o le tamaititi, le tikeri o le matua o le placenta. Lou tulaga masani. O le taimi nei, o se taumafa malosi, e aunoa ma ni meaʻai gaʻo (digestive) uma (e le aofia uma ai mea suamalie). Tuuina atu i le 38 vaiaso, o se tulafono.

Talofa Faamolemole taʻu mai, ua 26 oʻu tausaga, ao ou maitaga sa ou mauaina le maʻisuka faʻalanesa, togafitia i se meaai, mea lelei uma lava! Na ou fanauina se pepe, o mea uma e lelei ia te ia ma le suka toto ma na fanau i totonu o le 48cm 3.325 kilokalama mo le 40 vaiaso! Ina ua mavae le 6 vaiaso sa ou faia se suʻi o le suka mo le suka ma le mamafa o le 75 kulukose ma ina ua mavae le lua itula na latou ave le toto, o le taunuuga o le manava le aoga 76 ma pe a mavae le 2 itula 164, o le a le uiga? O le a le maʻisuka e leʻi tuʻua aʻu? O le a le mea e fai nei? O loʻu maualuga e 172 le mamafa pe a uma le fanau mai 62 (aʻo lei maitaga le 58) Ou te le mafatia mai le gaʻo ma e leʻi mafatia, i totonu o loʻu aiga e leai se tasi e maua i le maʻisuka ...
Faafetai tele mo lau tali.

Me 23, 2014

Tali atu Volobaeva Lyudmila Yuryevna:

Lelei lelei E tusa ai ma le taunuʻuga o le suega o le toleniga o le kulukose, o loʻo e solia le faapaleʻaleʻa (prediabetes). O fafine e maua i le maʻisuka ituaiga e sili atu le lamatia o le atiaeina o le maʻisuka pe a uma le fananau.

Fautuaga mo oe: 1) gaioiga faaletino.2) faʻatapulaʻaina o gaʻo (faʻamalositino, meaʻai, falaoamata). 3) faʻamautinoa o le maualuga o le hemoglobin glycosylated.

4) anapogi kullucose anapogi i taimi uma i le 3 masina.

Faʻasologa o le thyroid gland: hypoechoic, faʻamalosi le capsule, leai ni pona, leai ni kiona. uʻamea tele 10.6. Faʻamatalaga - AIT. Iloiloga mo tagata nofo sala: TTG - 5, 71 (faʻavae e oʻo i le 4.2), AkTPO - 8.6 (faʻasalalau i le 36), AkTG-197 (faʻapitoa i le 115). Toto mo le suka - 4.5. Ina ua mavae le 2 vaiaso, o le suka ma se avega--6.5 i luga o se manava gaogao o le capillary (aʻo lei i ai le faigata ma le po e aunoa ma le moe), pe a ma le itula - 6.

9, ina ua mavae le 2 itula - 6.1. Na faatonuina e le fomai le 25mkg o le eutirox, o le suauʻu iʻa mo le 6 masina, vitamini E mo le 6 masina, suauu cedar - 2 masina. Sa ia fai mai e le mafai ona sili atu (170 maualuga, 52 kilokalama), e le mafai ona lelei le maʻisuka, e leai se SD i totonu o le aiga, e leai se tasi e fefe. I le taimi o le maitaga, o le mamafa na mauaina 13 kilokalama, na fanau le pepe 3150, e leai se fula. Sa ia fuafuaina se taumafataga - 20 iunite falaoa. e oʻo i le iuga o le olaga.

Ianuari 14, 2014

Berezhnaya Irina Yuryevna tali:

Doctor endocrinologist, Ph.D.

Hello Natalya
Ua maeʻa lau suʻega ma tofiga. O le fesili ole umi o togafitiga e faalagolago i le manino o le mulimuli i nei fautuaga ma, ioe, o le a faasaʻo. O le faʻamatalaga o le faʻafitauli o loʻo maua ai le faavae mo valoʻaga manuia.

Talofa, o loʻo ou faia togafitiga mo le masina ma le afa ma se faʻamaʻi o le gastroduodenitis, o le gastroscopy, o le reflux, o le manava atoa o le talo, o le ultrasound of the pancreas norm, a ate, form of gallstone, tests blood of amylase 50 units, creotinin 53m, urea 4.73m.

, hemoglobin 123, erythrocyte sedimentation rate 8, suʻeina le suʻe masani, togafitiina o le nol, e le mafai ona fesoasoani, leai se tiga, e taofi i le plexus, aʻo le i ai, ma a maeʻa le 1-2 itula mulimuli ane, le susu , paʻu lima, vaivaiga, palloruli o le paʻu, o nisi taimi e toso i le itu o le fatu, o le cardiogram e masani lava, 3 tausaga talu ai o le vevela e 39, o le suka na pa'ū ifo i le 1.5 -2, e leʻi alu, ona 5 masina le maʻitaga, fanau mai, na toe amata foi se tulaga talitutusa, ao le i maua i le gastritis, o le pancreatitis, o suega o amylase 44, creatinine 74, cholesterol 3. E le iloa e fomai au? Fesoasoani! ou inu vaitamini 1.5 masina, aua le inu a teu o sesega ma vaivai ....

Aperila 01, 2013

Answers Ventskovskaya Elena Vladimirovna:

Lau pele Lilia! Na e aumaia le tele o faʻamatalaga e le fesoʻotaʻi iinei, faʻamolemole. O le mea moni e iai lau vevela i le 39 tausaga le tolu talu ai e leai se mea e fesoʻotaʻi ma lou gastroduodenitis ma le faʻaleleia, ae o le ARVI masani lava i lena taimi.

Ae mo le suka o le toto ma isi faʻamatalaga - Ou te fautuaina oe e faʻatalanoa se endocrinologist. Ia togafitia ma tausia oe e lau gastroenterologist. Afai e leʻi leva talu ona e fananau mai, e mafai ona e maua le vaivai masani masani, le lava le moe, ma isi, e fesoʻotaʻi ma ia.

Ona tatau ai lea ona inu vitamini, usitai i le faigamalo o le galuega ma malolo, 'ai lelei, ma isi.

Lelei lelei I le taimi lava na ou maua ai le faateleina o le toto i le toto, sa faia se suega o le mamafa, o faailoga uma na masani ai. Ae talu mai lena taimi na amata ona ou mataituina lelei laʻu suka. O le tausaga na teʻa na ou ofoina atu ai le toto mai le vein i le kullukose (e tusa ma le lima taimi i le tausaga), e le sili atu le 5.1.

e masani ona 4-4.6. I sauniuniga mo le maitaga, na faatonuina ai e le fomaʻi se suega o le kulukose mai le tamatamailima, ma o le aso lava lea na ou pasia uma ai le tamailima ma le vein. Taunuʻuga: vevela -4.6, capillary -6.34. Liliu i le endocrinologist, faia se suega ma se mamafa o le 75 g o le kulukose.

Taunuuga: i luga o se manava gaogao-5.53, pe a mavae le 2 itula-6.29. Na fai mai le fomaʻi, o le masani lenei, ae ua faatonuina e pasia le c-peptide, insulin ma le hemoglobin glycemic. E i ai loʻu mamafa faaopoopo, ma le maualuga o le 164cm Ou te mamafa ile 78 kg.

I le auala, ao leʻi faia le suʻega ma se avega, na vave lava ona faʻatapulaaina au lava i le faʻaaogaina o mea leaga uma, ou te leʻi faʻamavaeina atoa, ae na amata ona ou faʻaaogaina gaʻo.

I le fesoʻotaʻiga ma mea uma o loʻo i luga, o loʻo i ai au fesili mo oe - mafai ona ou maua pea le maʻisuka i le taimi nei? Ma e mafai e le toto mai se vela ona faʻaali atu lenei mea mo se tausaga atoa? Ma e mafai ona avea se tapulaʻa i le mea e gaosia ai le gaʻo ma avea ma se taunuuga sese pe a pasia se suʻega o le avega?

Aokuso 03, 2012

O le Faufautua o le fale suesue faafomai "Sinevo Ukraine" e tali:

Malosiaga o le toto toto ma mafuaʻaga o mea sese

Ua umi se aga masani e faʻaaoga ai le faʻamatalaga maualuga o le toto suka, e ui o le mea moni o se mea sese tele. O le manatu o le toto toto o lona uiga na o le pau lea ma le punavai autu o meaʻai mo totoga ma fusi o le tino - glucose.

Suga, pe a faʻamalosia, e faʻamavaeina i le kulukose i lalo o le aʻafiaga o mea faapitoa i totonu o le inumaga, ma e ulu atu i le toto i lona mamanu mamā.

O se vaega o lea mea e faʻaaogaina mo manaoga ole malosi o le tino, ma o se vaega o loʻo teuina i foliga o le kalukalo, lea, i se mea e itiiti ifo lona manaʻoga, ua malepe, liliu i le kulukose.

O le mea lea, o le kulukose lea e siitia i totonu o le toto, ae o le fatu e le suia. O se faailoga lenei, pe a le o se faʻamaʻi tuga, e pei o le maʻisuka, ona avea lea o se mea e manaʻomia muamua mo lona tupu.

Aisea o le kulukose i totonu o le toto

E pei ona taʻua i luga, o le kulukose o le mea sili ona taua mo o tatou tino. O se monosaccharide - o le mea mulimuli o le faʻamavaeina o suga faigata ile vaega o meaʻai. O le kulukose o loʻo aʻafia ai i faiga faʻafesuiaiga uma o malosiaga ile tino.

O le faʻaaogaina o le kulūkose, o lona teuina i foliga o glycogen ma le suiga o suiga o loʻo i ai i le tutusa lelei. O se aofaiga tumau o lea mea e faatumauina i le toto toto. Faiga ese mai le masani - o le le manuia o le tulafono faatonutonu e mafua mai i le faamaʻi.

Faʻafefea ona faʻatonutonu

  • adrenaline ma norepinephrine - na gaosia i le taimi o le atuatuvale ma gaioiga faaletino i totonu o laufanua,
  • glucagon - o loʻo faʻapipiʻiina i le pancreas, e nofouta ile faʻaitiitia o le kulukose,
  • glucocorticoids - na gaosia foi i totonu o le eleele
  • vevela vevela,
  • pituitary ma hypothalamic e faʻatele ai le gaosia o hormones thyroid ma galala, ma faʻateleina ai le suka toto.

E na o le tasi le hormone e maualalo le toto suka - o le insulin e faia e sulu o le pancreas.

Ma e tatau ona masani

I le faaopoopo atu i homoni, o le maualuga masani o le suka i totonu o le toto e faʻatonutonuina e le autonomic nervous system, lea e faʻapupulaina ai le kulūkose i le vaega alofa, ao faʻaitiitia i le vaega parasyysympathetic.

Faʻafitauli o le tino ma le faʻaleagaina o le hyperglycemia

O le a tatou iloa pe a fai o se fua faatatau maualuga e ono avea ma masani. E tupu lenei mea i mataupu nei:

  • pe a uma ona 'ai
  • ma le popole tele
  • ao faagasolo le malosi faaletino.

O se siʻitiaga mo sina taimi e ono mafai ona aofia ai:

  • ogaoga tiga
  • mu
  • infarction myocardial poʻo angina pectoris,
  • pe a uma ona faoa faamalosi.

O le faʻaaogaina o vailaau uumi e mafai ona faʻaititia ai le suka toto. O fualaau taua e mafua ai ona avea lenei mea ma glucocorticoids, faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi, nisi faʻamaʻi faʻamalosi ma le mafaufau, vailaʻau faʻasolosolo.

O le faʻateleina o le maualuga o le kulukose o loʻo matauina ma se faʻamaʻi tuga faʻamaʻi - maʻisuka. Mafaufau i lenei mea i sina mea itiiti.

O le maʻi suka, mafuaʻaga o lona atinaʻe

O le mea moni, o le maʻisuka e mafai ona muamua ma tulaga lua. O le maʻisuka o le Peraimeri o faʻamaʻi tutoatasi e lua - ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. O le maʻisuka lona lua e atiaʻe i le i ai o togafitiga i totoga autu, aemaise lava i le pancreas (oncology, pancreatitis, cyst).

O lenei mea e oʻo atu ai i se vaega pe maeʻa atoa le faia o le inisalini e le okeni ua faaleagaina. E i ai foʻi faʻamaʻi e mafua ai ona soli le gaosiga o le gaosiga o le carbohydrate e ala i le faʻateleina o le gaosia o hormones e faʻateleina ai le suka suka. O le uiga o le pheochromocytoma, acromegaly, Itseko-Cushing syndrome.

E ese lava, o loʻo i ai le maʻisuka faʻateʻa aʻo maʻitaga.

O le maʻisuka ituaiga 1 o se maʻi faʻaleagaina o le natura autoimmune. Faatasi ai, o le faʻaleagaina o le tagata lava ia o sela o le pancreatic e maua ai le inisalini e tupu, ma o le a le toe faʻaaogaina le suka. E le gata i lea, o aʻafiaga ma gaʻo e matua aʻafia lava i lalo, oona ai le tino ma oloa gaosiolosi.

O tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e faʻamalosia e faʻaaogaina pea o latou inisalini e fai ma togafitiga

O le maʻisuka ituaiga 2 e atiina ae i se tulaga laʻititi laʻitiiti. O se faʻamaʻi na mafua mai i faʻamaʻi. O suauu pancreatic e faʻamalosi ai inisalini, peitaʻi, ona o nisi o mafuaʻaga ma faʻamaʻi, o le aʻafiaga o siama faʻapipiʻi i ai e faʻaititia. O le mea lea, ua faateleina le maualuga o le suka i le toto ma o se aofaiga tele o insulin o loo matauina.

E taua le iloa o le maʻi i le amataga. E ui lava o le muamua anapogi toto maualuga o le suka e mafai ona masani lelei mo sina taimi.

Faʻamatalaga o aʻafiaga mo le atiaʻe o le maʻisuka:

  • afaina
  • faʻaleagaina o le ava malosi, aemaise lava le maualalo ma maualuga tele,
  • leaga meaai paleni ma le faʻaaogaina o se tele o meaʻai gaʻo palu vave,
  • ulaula, faʻamaonia faʻamaʻi ma mafua ai faʻamaʻi faʻamaʻi,
  • galuega le mautonu ma le teena o taaloga,
  • popolega faifai pea, i le galuega ma i le fale,
  • atherosclerotic ma faʻamaʻi pipisi.

O le faʻaaogaina o le "meaʻai vave" e faʻateleina ai le lamatia o le maʻisuka e faasefulu

Suʻe auʻiliʻiliga au suāuʻu

Ina ia iloa le maʻisuka ma faʻavaivaia le kulūkose, e faia se fua o le suka i le toto. I sauniuniga mo le auʻiliʻili, e tatau ona ausia tulaga nei:

  • I luga o se manava gaogao, ma e oo lava i le faʻaaogaina o le vai e le aofia ai,
  • I le aso na muamua atu, e tatau ona e 'ai e pei ona masani ai,' ai uma na mea taumafa ma meaʻai, pei o taimi uma,
  • Taumafai e aloese mai le atuatuvale ma le faʻamalositino malosi i le afiafi, ao latou faʻaaoga uma le kulukose i se faʻavavevave o le fuainumera ma o le auiliiliga e mafai ona faʻaituau,
  • E fautuaina e aloese mai se suʻesuʻega masani i taimi o faʻamaʻi pipisi, e ono le mafai ona faʻatonuina taunuuga.

O fua masani o le kulukose o le toto

  • mai se tamatamailima i luga o se manava gaogao 3.5 - 5.5 mmol / lita
  • mai vein 4 - 6.0 mmol / lita

E i ai isi vaega. E faavae i lenei mea, o le suka o le suka e mai le 60 i le 100 mg / dl. Ina ia faaliliuina le auʻiliʻiliga mai le mol / lita i le milligram / milliliter, e tatau ona e faʻateleina le taunuʻuga i le 18.

O le suauu e tumau. E tutusa lava mo alii ma tamaitai.
E mafai ona suia sina suka i le aso. Mo se faʻataʻitaʻiga, a maeʻa se taumafataga, o le gaʻo faatagaina e mafai ona oʻo atu i le 7.8 mmol / lita. Ma o le a faapena foi le masani. O le mafuaaga lena e tatau ai i le taimi muamua ona tatau ona foai atu le toto mo le sugar sugar.

Faamatalaina o Tali

O lea la, na e foaʻiina le toto mo le suka ma vaʻai i lou iuga. Afai e itiiti ifo le suka i le 5.5 mmol / lita, e lelei mea uma. Afai o le suka e mai le 5.5 i le 6.5 mmol / lita - o loʻo i ai se faʻafitauli e manaʻomia ona faʻailoa vave.

O ia tulaga, pe a maualuga le suka, ma o le maʻisuka e leʻi atinaʻe, e taʻua o le faʻavaivaia o le kulukose.

E le gata i lea, latou te manaʻomia le tele o le gauai atu ia i latou lava ina ia puipuia le alualu i luma ma le atinaʻe o le maʻisuka.

Afai e sili atu i le 6.5 mmol / lita, e ono foliga mai ua iai oe i le maʻisuka. O se manaoga faʻanatinati e tatau ona suʻesuʻeina ma amata togafitiga faʻapitoa. E le gata i lea, afai e te masalomia le maʻisuka ma le faʻavaivaia o le faapalepale, e tatau ona faia se suʻega toto mo le suka ma se glucose avega ma fuaina le hemoglobin glycated.

E mafai foi ona e faitauina:
Meaai ma le toto maualuga

Ina ia faʻamaonia le faʻamaonia, ia faʻaaoga faʻataʻitaʻiga nei:

  1. Faʻaauau ona anapogi le toto toto.
  2. Totogi o le kulūkose o le toto - ua tuʻuina atu ia te oe se vai inu o le suka ua liu i le vai, pe a uma le lua itula latou te fuaina. I lenei tulaga, e le tatau ona e alu, 'ai pe inu seia oʻo i se suʻega. O se taunuuga i lalo ifo o le 7.8 mmol / lita o loʻo masani ai; mai le 7.8 i le 11.1 mmol / lita o le solia lea o le faapalepale. I le maʻisuka, o lenei faailoga e sili atu nai lo le 11.1 mmol / lita.
  3. O le hemoglobin glycated o le toto, e mafua mai i le mea moni o loʻo faʻaalia ai le faʻateleina o le faateleina o le suka o le toto. Fuaina i le pasene.I le avea ai o se tulafono, ua aofia ai i totonu o le faʻalavelave ma se suʻega o le toto, ae, e fiafia, e le taua le faia o se auʻiliʻiliga i luga o se manava gaogao. O le score o le 5.7 pe itiiti ifo ua manatu lelei. Afai e sili atu i le 6.5% le hemoglobin glycated, o le maʻisuka e ono tulai mai. E le gata i lea, e tusa ai ma le taunuʻuga o lenei auʻiliʻiliga i le maʻisuka, e mafai e se tasi ona faʻamasino pe ua totogi le maʻi pe leai.

Tina, fanau ma glycemia

O suiga taua e tupu i totonu o le tino o se fafine maʻitaga e faʻamautinoa le faʻaleleia o meaʻai ma le faʻaleleia o fetal. Metabolism e sui foi. O le suka o le toto i le taimi o le maitaga e laʻititi maualuga ma e amata mai i le 3.8 i le 5.8 mmol / lita. E tatau ona matala le sili atu o le faailoilo i luga o le 6.0 mmol / lita. O loʻo i ai foi le maʻisuka faʻamama, e masani lava mai le 26 i le 28 vaiaso o le gaioiga.

I tamaiti ei lalo o le tausaga e tasi, o le masani e 2.8-4.4 mmol / lita, e oʻo atu i le lima tausaga - 3.3-5.0 mmol / lita. I se tausaga mulimuli ane - pei lava o tagata matutua.

O ai e manaʻomia ma pe faapefea ona tuʻuina atu injections mo le maʻisuka

Injections o le inisalini mo faʻamaʻi pipisi e tatau ona faia i taimi uma. I le taimi nei, o vailaʻau e le iloa se isi auala e faatumauina ai le maualuga o le suka i le maʻisuka o le insulin-dependant and non-insulin-dependent type. E manaʻomia e tagata maʻi ona suia lelei o latou uiga i le iniseti ma ia le faʻaleagaina i latou, ae o se auala e tausi ai le ola.

Pe a tui, e tatau ona maua se mita saʻo ole kulukose toto. Faatasi ai ma lana fesoasoani, o le a mafai ona pulea le ala o le faʻamaʻi. Aua nei teu i luga o fasi mita i le mita, a leai o le ae faʻaaluina le tele o tupe i le lumanaʻi i le togafitiga o faʻalavelave lamatiaga o le ola.

O a ituaiga insulin o loʻo i luga o le maketi?

Seʻi oʻo i le 1978, o le inisalini na mafua mai i meaola na faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka. Ma i le tausaga ua atofaina, faʻafetai i mea fou o le inisinia, na mafai ona faʻapipiʻi le inisalini e faʻaaoga ai Escherichia coli masani. I aso nei, e le faʻaaogaina le inisalini manu. O le maʻisuka e togafitia i fualaau faasaina.

  1. Ole inisalini. O le amataga o lana gaioiga e tupu i le 5-15 minute i le maea ai o le pulega ma e oʻo atu i le lima itula. O nisi oi latou o Humalog, Apidra ma isi.
  2. Short insulin. O Humulin, Aktrapid, Regulan, Insuran R ma isi. O le amataga o le gaioiga o sea inisalini e 20-30 minute pe a uma le tuiina ma se umi e oo i le 6 itula.
  3. Ole inisalini ole tino e faʻaaogaina i le tino ile lua itula pe a uma le tui. Umi - e oʻo i le 16 itula. O Protafan, Insuman, NPH ma isi.
  4. O le insulin e amata le gaoioiga tasi i le lua itula pe a uma le tui ma tumau e oʻo i le aso. O fualaau nei e pei o Lantus, Levemir.

Aisea e tatau ai ona faia le inisalini?

Injections o lenei hormone e mafai ai ona faʻamalosi mai sela peta pancreatic. Afai o togafitiga vave o le faamai ma le inisalini amata, ona oʻo mai lea o faafitauli i se taimi mulimuli ane. Ae e na o le pau le mea e mafai ona ausia pe afai o le tagata maʻi o loʻo i luga o se taumafataga faapitoa faatasi ai ma se faʻaitiitiga o le maʻamaʻa.

O le tele o tagata gasegase e fefefe le fefe i le amataina o togafitiga ma le inisalini, aua o le a mulimuli ane e le mafai ona faia se mea e aunoa ma lea. O le mea moni, e sili le lelei o le tuiina o lenei hormone nai lo le lamatiaga ma faʻaalia lou tino i ni faʻafitauli e mafai ona tupu ni faʻalavelave matuia.

E iai pene beta i le pancreas e maua ai le inisalini. Afai e te tuuina atu i latou i se avega mamafa, o le a amata ona oti. E faʻaumatia foi i latou i le maualuga o le suka.

I le laasaga muamua o le maʻisuka, o nisi o lela e le o toe galue, o isi ua vaivai, ma o le isi vaega o loʻo galue lelei. Injections injections e na o le fesoasoani e fofola lau o peta totoe. O le iniseti o inisalini e taua mo tagata mamaʻi ma soʻo se ituaiga o suka suka.

O le a le mea e momoe ai

Afai e maua se tagata i le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka, ona avea lea o se tulafono, o loʻo i ai se mea e le masani ai maualuga le kulukose.O le mafuaʻaga lea latou te masani ai i uiga masani o le maʻisuka, e pei o le paʻu o le mamafa, galala, ma le masani ai. Latou te pasia pe afai e amata ona tui e le tagata maʻi le inisalini. O le manaʻomia mo le faʻagasologa o le faʻamalositino e faʻaititia lelei.

Afai e te taofia le tuiina o le inisalini, ona tumau pea lea o le suka o le maʻi ma i totonu o tapulaa masani. O le manatu sese o le faamalologa mai se maʻi ogaoga ua oʻo mai. O le mea lenei e taʻua o le meli.

Afai o le tagata maʻi o loʻo i luga o se meaʻai paleni (ma o loʻo aofia ai le tele o meaʻai gaʻo), ona maeʻa lea o lenei tulaga ile tusa ma le masina pe lua, i le tele, i le tausaga. Ona oso ai lea o le suka - mai le maualalo tele i le maualuga.

Afai e te mulimuli i se taumafataga e maualalo i gaʻo meaʻai ma i le taimi lava e tasi e aʻafia ai tui faʻaitiitia o le inisalini, ona mafai loa lea ona faʻaleleia le meli. O nisi taimi e mafai ona faʻaola mo le ola. E matautia pe afai e taofi e le tagata maʻi le tuiina o le inisalini ma faia ni mea sese i le taumafataga. O lea na te faʻaalia ai le pancreas i mamafa tetele. E tatau i le faʻaauau ma le saʻo le fuaina o le suka ma faʻaaogaina le inisalini ina ia mafai ai e le pancreas ona malolo. E tatau ona faia lenei mea mo soʻo se ituaiga o maʻisuka.

Le faʻaaogaina o le inisalini e aunoa ma se faʻaleagaina

E tele gasegase e popole o le a afaina le inisalini. Latou te fefefe e saʻo le tuiina o le taua taua, tuʻuina i latou lava i se tulaga matautia. E tusa lava pe latou te le tuiina le inisalini, latou te ola i taimi uma i le fefe neʻi i ai se aso o le a latou faia ai se tui ma tumau ai i le tiga. Ae ui i lea, e le mafua mai i le inisalini, ae ona o le mea moni ua faia saʻo. O loʻo i ai se metotia mo injections e leai ni tiga, pe afai e saʻo le faia.

O tagata gasegase uma e tatau ona amata tui le inisalini, aemaise lava le ituaiga o le insulin. I le malulu, o se mea e le lelei ai, e maualuga le maualuga o le suka, ma e le mafai ona e faia e aunoa ma se tui. E le gata i lea, faatasi ai ma lenei ituaiga o maʻisuka, e taua tele le faʻaitiitia o le avega i luga o peta beta. Ma faʻatasi ai ma le maʻisuka o le ituaiga muamua, o ia injections e tatau ona faia i le tele o taimi i le aso.

O le inisalini e tui faʻafuaseʻi. Ua faaali e le fomai i ana tagata gasegase le auala o nei injections. Vaega o le tino o loʻo e manaʻomia e teu ai:

  • pito i lalo ifo, i le eria o loʻo siomia ai le pusa - afai ei ai se manaʻoga mo le vave faʻavaveina,
  • lapisi pito i fafo - mo le gauai lemu,
  • pito i luga o le alāvai - mo le faʻavaveina o le faʻaaoga,
  • o le pito i fafo o le tauau e mo le vave faʻaaogaina.

O nei vaega uma o loʻo i ai le sili ona telē o mea faʻapitoa. O le paʻu i luga ia i latou e sili ona faigofie e gagau ma le limamatua ma le limatusi. Afai tatou te puʻeina le maso, tatou te maua se tui tui. E afua ai le tiga. I lenei tulaga, o le inisalini o le a vave galue, lea e le talafeagai i nisi o tulaga. O le mea lava lea e tupu pe afai e te tuʻuina se tui i le lima ma le vae.

Ina ia saʻo le tui, ave le paʻu i totonu o se faʻava. Afai o le paʻu o loʻo i ai se lapoʻa tele o gaʻo, ona saʻo lea ona totoina i totonu. Ole tui e tatau ona uʻu ma le limamatua, ma lua pe tolu isi. O le mea taua lava e tatau ona e iloa pe faapefea ona faia vave, e pei o le togiina o se taʻavale mo se taʻavale.

O le a sili atu ona faigofie mo oe e tui i ni tui fou e iai se pipi vavalalata. I le taimi tonu e paʻu ai le nila i lalo o le paʻu, vave faʻavave le piston e faʻaalia vave ai le suavai. Aua nei vave aveese le nila - e sili atu le faʻatali mo ni nai sekone, ona vave aveese lea.

Leai se mea e tatau ona toe faʻaaogaina inisalini. I lenei tulaga, o se tulaga lamatia maualuga o le polymerization o le inisalini. E le mafai ona faʻaaogaina le inisalini ona e le maualalo le suka. I totonu o se tui se tasi, e le tatau foi ona faʻafefiloi ituaiga eseese o fualaau faasaina: oi latou, i le mea moni, ei ai se aafiaga le mafaamatalaina.

Inisopa-faʻalagolago i le maʻisuka injections

O tagata uma lava e maua i le maʻisuka e tatau ona tuiina le inisalini. A leai, o le maualuga o le maualuga o le suka o le a taitai atu ai i le tele o faafitauli faigata.Faatasi ai ma le inisoga, taumafai e ausia se maualuga maualalo o le suka, o lona uiga, o se faʻaopoopoga o le taimi o le nofo ai. Manatua o le inisalini e sili ona puupuu, pupuu, ma le umi, ma faaumiumi e faʻaaoga lelei ai le maʻisuka.

  • saʻo faʻatulagaina faʻasologa,
  • inisalini tui taimi
  • tele o tui.

Ma, o le mea moni, o se tulaga masani o le tagata e le mafai e aunoa ma se taumafa.

Pulea oe lava

O le maʻisuka ma tagata e le lelei le faapalepale e manaʻomia le mataʻituina o faailo, e oʻo i le tele o taimi i le aso. Mo lenei mea, e mafai ona faʻaaogaina masini feaveaʻi e taʻua o glucometers.

O tufuga o tufuga eseese e mafai ona i ai ni feeseeseaiga i fafo, ae o le mataupu faavae o le galulue faatasi ma i latou e tutusa, ma masini (utiuti mo le pupu, puʻega, masini ma faatonuga)

Ina ia fuaina le suka toto ma se glucometer, e tatau ona e:

  • faia se auiliiliga i luga o se manava gaogao,
  • fufuluina lima i se fasimoli,
  • togafitia le nofoaga o puncture ma se antiseptic, sili atu i le ava malosi,
  • e sili atu le faia o se pupu i le ogatotonu o le tamatamailima, ae i luga o le itu,
  • solo le mataua muamua i mea faʻamaonia (fusi poʻo fulufulu mamoe),
  • faʻaaoga le lua lona lua i le laina o le suʻega, talu ai ona faʻafesoʻotaʻi muamua le mita, mulimuli i faatonuga,
  • vaai i le iuga pe a uma le pito o le faitau e le masini.

Faatasi ai ma le faia soo o iloiloga, e fautuaina e sui nofoaga o le aoina o toto i luga o tamatamai lima eseese o le itu taumatau ma le lima tauagavale ina ia maua ai manua e maua ai le taimi e faamalolo ai ma le mumu e le tupu.

Aisea e afaina ai le maʻisuka i le 'ai o gaʻo

O le tele o meaʻai gaʻo e mautinoa lava e taʻitaʻi atu i le suka ma le manaʻomia mo le inisalini. I le isi itu, o inumaga tetele o inulin e mafai ona le maua ai le toto maualuga o le suka. O le mea lea e afaina ai le maʻisuka e 'ai ai le tele o meaʻai gaʻo.

Nai lo lena, e tatau ona i ai le faamalieina i sina vaega tele o gaʻo, ma o se taunuuga, o togi laiti o fualaau faasaina. O lea e mafai ona e fetuunai lou suka toto i le maualuga saʻo. Nai lo o le tele o meaʻai gaʻo, e manaʻomia ona e 'ai le protein (o mea faamalieloto) ma gaʻo fualaʻau maloloina.

O oloa faʻatagaina mo soo se ituaiga faʻamaʻi e:

  • aano ma manufeʻa
  • fuamoa
  • iʻa ma iʻa,
  • fualaau faisua (lanu meamata, sei vagana ai pateta, talu ai e maualuga lona maualuga o le gaʻo),
  • sisi
  • pata, kulimi kulimi, yogurt free fua,
  • nisi ituaiga o nati,
  • mea soya.

O oloa nei ua faʻasaina:

  • sipuni
  • meaʻai uma
  • meaʻai uma
  • o fualaau aina uma, faapea foi fualaau faisua o lo o aofia ai gaʻo,
  • meaʻai e taʻua o le maʻisuka,
  • susu susu, kusi falaoa.

O le aʻafia o le protein e faʻateleina ai le suka, ae le tele, ma o ona oso e mafai ona tapeina i taimi uma. O susu e le faateleina le kulukose. Ae o meaai mauoa-gaʻo-gaʻo e maua ai le suka e tusa lava pe leai se aofai.

O le iniseti o le maʻisuka faatasi ai ma mea taumafa o le tulaga autu lea mo togafitiga o soo se ituaiga o le maʻisuka e aunoa ma se faʻafitauli.

O a ni faailoga e masalosalo ai

O le maʻisuka vae e masani lava mo le maʻisuka ma e atiina ae ona o le le lelei o le tino ma le fatuina o maʻi

O le maualuga maualuga o le suka e faʻaalia ai ia lava i itu autu nei:

  • fiainu
  • televave urination (polyuria),
  • faateleina le 'ai
  • vaivaiga ma le vaivai,
  • sasaina o le paʻu,
  • gaogao i vae, e masani lava i le po,
  • faʻateleina pea, faʻamalositino e le mafaamatalaina faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi,
  • faailo o le lipid metabolism disorders i foliga o lanu lanu samasama i lalo o le paʻu, hypremia o foliga ma taliga,
  • afaina o gaʻo o pito i lalo ifo.

Le matautia o le maualuga maualuga o suka ma ona taunuuga

O le faʻalauteleina o le maualuga o le suka toto e matua afaina ai le tulaga o le cardiovascular, nervous, ma isi tino. E mafua ai ona faʻaitiitia le mafaufau, malamalama, atinaʻe ma le alualu i luma o le atherosclerosis o toto toto.

O se taunuuga, e tau atu i le osofaʻi o le fatu ma le taʻavale.Ua aʻafia foi vaʻa o gaʻo, o le faaletonu o le lafoaʻi masani o loʻo atiae e tetee atu i le tala o le nephropathy o le maʻisuka.

O le polyneuropathy o le maʻisuka e atiina ae, o le gaioiga o le tino e faʻalavelaveina i le fausiaina o maʻi pipili, ma mulimuli ane le gangrene.

I tagata gasegase e maua ai le maualuga o le toto, o le atuatuvale o le mafaufau e mafai ona atiaʻe, e oʻo atu i se coma.

E faʻafefea ona maualalo le suka ma puipuia le maʻisuka

O mea taua i le togafitiga o le maʻisuka o soo se ituaiga:

  • o le taua i le meaʻai,
  • meaai paleni ma le tuusaʻoina o mea taumafa e maua mai ai gaʻo vailaʻau faigofie,
  • gaioiga faaletino,
  • feteʻenaʻi le teena o le ava malosi ma sikaleti,
  • Faʻaaloalo lelei i fautuaga uma a fomaʻi.

Faʻamaʻosaʻo le suka - faʻamalosi lelei e faʻaititia le mamafa

Ae peitai, afai e maualuga le suka ona o le faamaʻi, e tatau ona e inuina vailaau e fuafua e faʻaitiitia ai (Diabeton, Metformin). I le tulaga o le maʻisuka e faʻalagolago i le insulin, o le togafitiga o fesuiaiga ma togafitiga insulin e faʻatulagaina mo le olaga. E tusa ai ma le maʻisuka faʻamalosi, i le tele lava o meaʻai togafitiga e lava.

E iai foi togafitiga faʻamaonia a tagata e fesoasoani e faʻaititia ai le suka. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le atisisisi o Ierusalema ma le kalaka ei ai sona aafiaga lelei. O fualaau faisua sei vagana ai pateta e aoga.

O se fua lelei mo le faʻamautuina o le suka o se faʻafefeteina o oona. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona sasaa i le vai inu ma tauanau mo se itula. Faʻaaogā le faʻafefete i le tele o taimi i le vaiaso i le aso atoa.

O le mea taua o le faʻaalia vave lea o le solia o le tino ina ia mafai ai ona taofia le atinaʻe o le maʻisuka. Ma afai ua amata ona maua le maʻisuka, amata togafitiga ma togafitiga o le inisalini i se taimi vave lava e mafai ai aʻo le i tulai mai ni faafitauli ogaoga.

Le lamatiaga o le toto suka 24 iunite - o le a le mea e fai?

O le maualuga o le kulukose o le toto e mai le 3.3 i le 5.5 mmol / L. O le siʻitia i nei numera o loʻo taʻu mai ai le vaʻaia, o se tulaga e faʻamalosia ai le atinaʻe vave o le maʻisuka. E sili atu i luga o le 8-11 mmol / L ua masani ona maua i le maʻisuka.

Ma afai o le maʻisuka ei ai le suka toto e lata i le 24 iunite, o ni mea matautia nei. O ia tulaga taua e maua i tagata e masani ona latou iloa o latou faʻamaʻi. O le fesili talafeagai, pe afai e togafitia se tagata, faʻapefea ona mafai e le glucose ona tulaʻi i ia tulaga faatauaina? E i ai se faʻamatalaga mo mea uma.

O le a le lamatiaga o le maualuga o le toto suka: lamatiaga, faʻalavelave, puipuiga

I le lalolagi faʻaonapo nei, ua maua ai le tele o faʻamaʻi. O i latou uma e eseese e le gata ia latou faailoga, ae faapena foi i le faigata.

E tatau ona filifili le auala saʻo mo tagata uma, ia malamalama pe mataʻutia. Tagata atamamai i ona po nei e iloagofie ai se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka.

O lona uiga, o le tele o le suka e faʻapitoa i le toto o le tagata. Ae o le ā le lamatiaga o le maualuga o le suka o le toto?

Vaega o maʻi

Fomaʻi vaevaeina tagata mamaʻi i ni vaega se tolu.

  1. Muamua o le fefefe tagata oe, e tusa lava pe itiiti ifo le le fiafia, latou te faʻauʻuina i latou lava. Latou te le fia faalogo i se mea, ia talia le faʻamaʻi. O se taunuuga, o le maualuga o le toto toto e tulaʻi mai i se tulaga ogaoga. O le iʻuga, e manaʻomia se togafitiga faʻapitoa faʻapitoa, o faʻafitauli e tulaʻi mai.
  2. O le lona lua o tagata e matua le amanaiaina le faafitauli o le maʻisuka. E faigofie ona latou galulue i lalo o le igoa "pipii lou ulu i le oneone." O le iʻuga, o faʻafitauli e tulaʻi mai e mafai ona oʻo atu ai i le oti. Ua toto le suka toto. Ina ia taofia lenei mea, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi.
  3. O lona tolu o la latou numera sili ona itiiti. O tagata nei e mafai ona suʻeina ma le faʻaeteete le tulaga ma faia soo se mea e tatau ai ina ia faʻateʻa ese ai le maʻisuka. O nei gasegase o le a leai se suka maualuga. E mafai ona latou mulimuli i fautuaga a le fomaʻi, auai uma i taualumaga.

I lenei tusiga, o le a tatou talanoa e uiga i vaega muamua e lua, sili atu, mo i latou.O le tagata muamua na talitonu o le maʻisuka e le o se faʻasalaga, ma e talitonu le au mulimuli o le faʻaaogaina o le a mafua ai ni faafitauli ogaoga. E toʻatele tagata atamamai e mautinoa pe afai ei ai se tagata e maualuga lona toto, o lona uiga e le o se faʻalavelave. I le avea ai o se tulafono, o tagata mai le 30 tausaga o mafatia mai le faafitauli.

O le mea moni o le siosiomaga, o le olaga sese ma le popole e mafua ai le atinaʻeina o le maʻi. I le taimi nei, o loʻo i ai se fuainumera tele o vailaau e mafai ona fesoasoani i le tagata gasegase o le maʻisuka. E na o le tatau lava ona ave saʻo mea uma ma asiasi atu i se fomaʻi i taimi uma. A aunoa ma lenei, e le mafai ona maua se taunuuga lelei, o le maualuga o le suka o le toto e le pa'ū.

O le ā le lamatiaga o le maʻi?

I le taimi o le suʻega, e mafai ona iloa se numera tele o faʻafitauli. E eseese i latou i ni vaega autu se lua:

Muamua ona o le mea moni e maualuga le maualuga o le maualuga o le suka i le toto. E le mafai ona faʻamatalaina lona uiga. O faʻafitauli matuia e aofia ai le hypoglycemia, ketoacidosis, ma le lactic acidosis.

O le vaega lona lua e mafua mai i le faʻateleina o le taua o le toto toto. I lenei tulaga, e atiae e se tagata ia faafitauli nei:

  • faaleagaina le mata,
  • faaleagaina i le eria fatuga
  • lameness
  • o le faiʻai ua faifai lemu
  • aʻafiaga namu e aafia
  • totoga i totonu
  • ponaivi ma sooga e aafia.

I nei mea uma, e tatau ona faaopoopo e faapea o le hyperglycemia masani e fesootaʻi ma le mea autu i le tupu mai o le cardiac ischemia, fatu fatu, ma isi. E mafua lenei mea ona o le faʻaleagaina o vaʻa-gataifale, lea e taua tele.

Faitau foi le Gangrene o pito i lalo ifo o se faʻalavelave o le maʻisuka

O le a lelei pe afai o le toto maualuga o le suka e teuina i se tau faʻaalu. E latalata lena i se tagata soifua maloloina.

I lenei tulaga, o le aveesea o le maʻisuka e le faigata. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia se togafitiga talafeagai o togafitiga ma leai se isi mea.

O taʻiala e faʻalagolago i luga o le matua o le maʻi, o le i ai poʻo le leai foi o faʻamaʻi.

Muamua mafuaaga

O se tagata o loʻo faʻaauau pea ona totoina le suka. O lona uiga, i le aso atoa, o se suiga tele i tulaga e mafai ona faia i le va o le 8-13 mmol / L. Faatasi ai ma lenei faiga, e mafai ona tumau le tino nai lo nai masina. Mo lenei mea, o loʻo faʻaogaina ai punaoa i lotoifale, e aofia ai mea faʻaaogaina.

O se taunuuga o lenei mea, e mafai ona tupu se sugaring o toto toto. Ioe, afai o le 30 o ona tausaga o le a mafai ona fuafua lenei faagasologa i se taimi vave, ona lelei lea. I lenei tulaga, e mafai ona toe faaleleia mea uma ma faʻamaonia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Mo lenei, e tatau ona faia se suʻesuʻega faaopoopo ma se tagata poto faapitoa. E le o se mea e tupu mai ai le tele o vasega e iloa ai faʻamaʻi.

Lua mafuaaga

O le kulūkose e osooso malosi. Ona o lenei mea, e le mafai ona faʻamaonia le saʻo tatau. I le taeao, aoauli ma le afiafi eseese faailoga.

E taua le maitauina o le eseesega o le 3 mmol / l e le taua, o se tau talafeagai. E le gata i lea, o tagata atamamai e iloa le fua o suiga i le kulūkose. O le mea lelei, e le sili atu i le 4 mmol / l i le itula.

Afai e ese le taua o le maʻi, ona tatau lea ona togafitiga.

Faʻailoa mafuaaga

Vailaʻau e le faʻaleagaina. O lenei vaega e seasea, ae taua tele. O nisi taimi e tupu ai se tagata e maloloina atoatoa, e le popole, ae o loʻo i ai se okeni e faigofie ona maua i le maʻisuka.

O le mea moni, o se mea vaivai lea, lea e oʻo atu ai i faʻafitauli. O se mea manaia e iloa.

20 pasene o tagata e le oʻo i faʻalavelave, 5 pasene e oʻo lava i le faʻapuupuuina o taimi i suga, ma o isi o loʻo i ai le teteʻega aloaʻia.

O vailaau faʻaonapo nei e mafai ona aʻafia ai naʻo mafuaaga muamua e lua. O le sili ona lamatia o le maualuga maualuga o le suka. E le mafai e se tagata ona ola i le filemu, o loʻo ia te ia le mea e manaʻo ai. E tatau ona mulimuli i se taumafataga, asiasi i se fomaʻi ina ia mafai ai ona maua se tulaga maualuga.E moni lenei mea mo tagata e 30 tausaga ma sili atu.

Faʻatulagaina o Vaega

E tusa ai ma le faʻatonuga a le Matagaluega o le Soifua Maloloina ile aso 04.06.1991 numera 117 i tamaiti ei ai manaoga faʻapitoa i le maʻisuka, ua tuʻuina atu se tusi faamaonia faafomaʻi i le faʻatulagaga o lenei tulaga seia oʻo i le 18 tausaga. O le maʻisuka e tusa ai ma lenei faʻatonuga ua tuʻuina atu i le vaega III: o loʻo i ai se lisi o tulaga faʻaleagaina e maua ai le aia tatau e atofa ai le le atoatoa. O le palakalafa 15 o loo faailoa mai ai le maʻisuka (o ona foliga o le insulin).

O lenei tulaga e taʻitaʻia ai se faʻagata o le olaga o le tamaititi. E manaʻomia e ia le puipuiga lautele, fesoasoani a le setete.

A maeʻa, o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka o le mafuaʻaga lea o le atinaʻeina o faʻalavelave matuia e le mafai ona faʻafefeteina i le gaioiga o mamanu ma okeni. O se tusi faamaonia faafomaʻi i luga o le tuʻuina atu o le le atoʻatoa le malosi e tuʻuina atu 1 le taimi e oʻo i le 18 tausaga. A o leʻi oʻo i le 18 aso fanau, e alu tamaiti mo se suʻega VTEC.

I se tulaga ese, ua faia se lipoti faafomaʻi e uiga i le manaʻoga e tuʻuina atu i le tamaititi meafaigaluega faʻapitoa. O nei mea e aofia ai masini faʻapitoa, masini e manaʻomia e totogi ai le tulaga ma faafaigofie ai ona fetuunai.

Faʻapipiʻiina le Lagolago

E tusa ai ma tulafono a le Faʻalapotopotoga, o tamaiti e mafatia i le maʻisuka, o latou sui e agavaa e faʻamauina:

  • o le tuʻuina atu o togafitiga faʻapitoa tau soifua maloloina (poʻo i luga o tulaga faʻamaonia),
  • tufatufa atu vailaau tatau,
  • tupe maua mo le falemaʻi ma togafitiga mo le soifua maloloina o se tamaititi ua i ai le atoʻatoa le malosi (ua tuʻuina atu se tagatanuʻu faʻatasi ma se taʻaloga i luga o tulaga tutusa),
  • malaga saoloto i le nofoaga mo togafitiga togafitiga (faʻa-tasi i le tausaga),
  • tuusaunoaga mai lafoga totogi
  • le amanaiaina o le le atoatoa atoatoa mo le auaunaga faamiliteli,
  • se toesea i luga o aoga ma lisi i le aofaiga o le itiiti ifo ma le 50%,
  • tuusaunoaga mai le manaoga e totogi le lafoga o taavale (e tatau ona avea ma meatotino a se tamaititi e le atoatoa),
  • tuusaunoaga lafoga: fanua, meatotino a tagata taitoatasi, meaalofa, tofi,
  • taui mo tau faʻatupulaia i le faʻatinoina o aʻoaʻoga i le fale,
  • ulufale atu i nofoaga tau aʻoaʻoga i luga o se tulaga e le tauva.

Aiga e mafua ai ona maua e tamaiti o le maʻisuka le aia tatau e fuafua ai i le tulaga faamuamua o le mauaina o fuafuaga na fuafua mo le fausiaina po o le tausiga o fale tumaoti, nofoaga ma fale.

O isi aia tatau e faʻamaonia i mātua pe afai o loʻo maua le latou maʻi i le maʻisuka ma e iai se faʻaletonu:

  • malaga saoloto i le nofoaga o togafitiga,
  • faaopoopo 4 aso mai masina taitasi (tuʻuina i le matua matua),
  • aiaiga o le malologa e le i totogiina o le 14 aso,
  • toesega i tupe maua lafoga,
  • o le taimi o le tausiga o se tamaititi ei ai le atoʻatoa ua atofaina e faitauina i le umi o le tautua.

Afai ua faʻamaonia se tamaititi o se tagata e le atoatoa le malosi o le tino i lalo ifo o le 8 tausaga, ona avea lea o se matua e popole ia te ia ma se mea inisiua i le silia ma le 20 tausaga, e iai le aia tatau e litaea ai i luma o le taimi faatulagaina: tamaitai i le 50 tausaga, alii - 55.

Tina o tamaiti ei ai manaoga faʻapitoa, faʻaaogaina lo latou saolotoga, e mafai ona latou maua le aia tatau e asiasi ai i le teritori o le faʻasaoina faʻapitoa i le tausaga mo le 7 aso.

Le faʻatagaina o maʻi

A o leʻi malamalama i le auala e maua ai tamaiti maua i le maʻisuka, e tatau ona lesitala le le atoatoa. A o laʻititi lava, o le maʻisuka e faʻalagolago ile inisalini 1 e maua ai le maʻisuka. O tamaiti uma lava o loʻo i ai nei ituaiga faʻamaʻi ua i ai le aia tatau i le tulaga o se tagata e le atoatoa le malosi: e le o tofiaina i latou se vaega. O le fomaʻi o loʻo tuʻuina atu se faaiuga e taʻu mai ai o le tamaititi o se tamaitiiti e le atoatoa. Ina ia atofaina lenei tulaga o le a e manaʻomia:

  • talosaga mai le sui tulafono (tausi, matua),
  • pepa e iloagofie ai le tama ma sui,
  • pepa faafomaʻi (kata, suʻega suʻesuʻega, faʻasao mai falemaʻi),
  • isi faʻamatalaga e uiga i le manaʻoga e fai mai le fomai.

A uma ona tusia se manatu ma tofia se vaega, e mafai ona e faʻamoemoe e maua ni faʻamanuiaga. E maua foi e tamaiti le penisione o mea faʻaletonu. O lona telē i 2017 o le 11,903.51 rubles.

E mafai foʻi e matua ona faʻalagolago i se alauni ile tausiga laiti - o totogi totogi nei i se matua e le o faigaluega e faʻamalosia e tausia se tamaitiiti ei ai maʻi le atoatoa. O lona telē ua faʻatuina e le Decree of the President o le Russian Federation ma e tusa ma le 5500 rubles. mo matua ma tagata tausi. O isi tagata o le a mauaina taui i le aofaiga e 1200 rubles. Totogi masina o totogi faʻatasi ma le penisione mo le tamaititi.

Maua o fualaau

O matua ei ai tamaiti ei ai manaoga faapitoa e fiafia i mea latou te tuuina atu e aunoa ma se totogi i le fale talavai. O le faʻamaumauga mo fualaau e aunoa ma se totogi e tatau ona faʻatonuina e lau fomaʻi. I lalo o le tulafono, o tagata gasegase ua faʻatagaina e le atoatoa le agavaa e mafai ona maua:

  • fualaau faasaina e fuafua e tuuitiitia le suka o le toto,
  • o se glucometer ma se suʻega i ai,
  • isi fualaau oona e talafeagai mo togafitiga o taunuuga ma faʻafitauli o le faʻamaʻi.

O vailaau faafomai e tatau ona tuuina atu i le aofaiga ua fuafuaina e le fomai. O le endocrinologist e tatau ona taʻitaʻia e le tulaga o togafitiga faafomaʻi mo maʻi o le insulin. Na ia tusia se taotoga mo vailaau: e tatau ona maua i totonu o le masina mai le taimi na tuʻuina atu ai le faʻasalalauga. Toeitiiti lava o vailaau uma ua faatonuina mo le maʻisuka e sili ona lelei.

I le masina e mafai ona e maua:

  • 100 alcohol alcohol
  • inisalini tui tui, ola,
  • syringes pei o le "Plyapen", "Novopen" 1 ma le 2,
  • inisalini

E le gata i lea, o gasegase e maua i le maʻisuka e mafai ona faʻalagolago i le tuʻuina atu saoloto o vailaʻau faʻatau. Le lisi o vailaʻau faʻapitoa:

  • Inisalini Glargin: faʻafofo mo pulega faʻapitoa,
  • Inisalini Aspart: vaifofo tui,
  • Inisinia Tatala: tui i lalo o le paʻu,
  • Inisalini Aspart: faʻamalolo le palolo mo tui,
  • O le inisalini biphasic tagata e fai ma faʻamalolo mo le pulega faʻapipiʻi,
  • Insulin Lizpro i le tulaga o se fofo mo le tui,
  • inisalini soluble tagata i le ituaiga o se fofo mo le tui,
  • Inisalini insulin: faʻamalolo mo le tui.

Ole vailaʻau maʻoti e filifilia e le fomaʻi. O ai e manaomia le inisalini saoloto? O tamaiti uma lava e iai le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka e mafai ona talia.

E le gata i lea, o isi vailaʻau e faʻalagolago i se faʻamaʻi:

  • filifili peta-blockers
  • beta ma le faʻailoga o le pi,
  • afuaga o le dihydropyridine, phenylalkylamine,
  • ACE inhibitors
  • angiotensin II tagata faʻatau,
  • HMG-CoA rehibitase inhibitors,
  • fibrates
  • glycogen gaumoni,
  • penisillin group agents, e aofia ai ma se tuufaatasiga ma le peta-lactamase inhibitors,
  • salicylic acid (o ona fua),
  • fluoroquinolones.

O le fua na tusia i luga o le faavae o suʻega ma suʻega. O le mea masani lava, o loʻo faʻamalosia e le endocrinologists fualaau ina ia lava mo le masina. E mafai ona e maua ni vailaʻau sili ona lelei i na o falemaʻi faʻapitoa i matagaluega faapitoa mo le tuʻuina atu o fualaau faasaina fualaau faasaina.

E mafai ona e suʻeina e uiga i le maua o vailaau faʻasaina i le falemaʻi ua tuʻuina atu i lau falemaʻi soifua maloloina. O lana numera telefoni e tatau ona faʻaalia i luga o le faʻasalaga o faʻasalaga. E le gata i lea, o faʻamatalaga pe mafai ona maua ni vailaau e maua fua e ala ile valaʻau ile 24-itula ole fesoasoani ole fesoasoani.

Isi ituaiga lagolago

I le faaopoopo atu i vailaau e leai se totogi, o tamaiti e maua i le maʻisuka e mafai foi ona maua ni tupe mo faʻataʻitaʻiga. E aofia ai:

  • glucometers
  • fasi siaki manaʻomia e fua ai kulūkose.

E faigata ona iloa pe fia le tele o suʻega mo se glucometer ua faʻataʻitaʻiina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1. O le tofiga e tatau ona faʻatino e le fomaʻi, e faʻatatau i faʻamaoniga taua.I le tele o tulaga, e manatu o tagata e faalagolago ile insulin e manaʻomia 3 suʻega taʻitasi i le aso. Afai o se numera sili atu o suʻega suʻega e manaʻomia e faʻamautinoa ai galuega taua, ma o lenei mea moni ua faʻamaonia e fomaʻi, o lona uiga e mafai ona tatou faʻamoemoe e talia i latou i le tele o manaʻoga.

Afai e fuafua e le fomaʻi e faapea o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka e manaʻomia ai vailaau e le o se vaega o le tulaga o le tausiga, e tuʻuina atu foi e aunoa ma se totogi. E faʻaoga lenei i vailaʻau ma masini e manaʻomia mo le mataituina o le setete ma le tausia o le setete o le soifua maloloina.

I nisi o itulagi, latou te mumusu e tuʻuina atu ni suʻega e aunoa ma se totogi, faʻamaonia le mea moni oi latou o mea taumafa, ae le o se mea faʻapitoa. Ae o le le faʻasalaina o ia gaioiga e faʻamaonia e le faamasinoga.

E le gata i lea, e mafai ona maua e tagata gasegase le falemai i le falemai i le 730 taimi i le tausaga mo suʻega o le toto ma le faʻatonuina o le maualuga o le kulukose.

O le poloaiga a le Malo o le Rusia i le aso 29 o Tesema, 2014 Nu 2762-r na faʻaalia ai se lisi o oloa o loʻo tuʻuina atu pe a tuʻuina se seti o auaunaga faʻaagafesootai e tusa ai ma faʻatulagaga, ma tupe o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o le tino o se vaega o polokalame e mautinoa ai le tuʻuina atu o togafitiga faʻapitoa. E aofia ai:

  • faiga mo le mataituina o le kulukose,
  • penisini faʻamamafa faʻapipiʻi ua faʻapipiʻiina i se glucometer ua fausia,
  • inisalini autoinjectors faʻatasi ai ma kata faʻafesuiaʻiga e aofia ai,
  • folasia mo le afaina o le insulin cannula.

E mafai ona e suʻe pe faʻapefea ona maua ni masini ma vailaau mai se fomaʻi poʻo le endocrinologist. Ae e tusa lava pe maua ni mea faʻapitoa ma faʻamautuina le tulaga mo le leai o se totogi, o maʻi (o latou matua) e tele lava ina latou faatauina mai vaega eseese mo a latou tupe.

Fesoasoani i tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga II

Afai o se tagata e leai se inisalini e faalagolago i le maʻisuka ua tuʻuina atu i ai se le atoʻatoa, ona ia maua lea o le aia tatau e maua ai vailaʻau faʻasaʻoloto ma faʻamaʻi.

O le mea lea, e ala i le poloaiga a le Matagaluega o le Soifua Maloloina Nu 748 o le 12/11/2007, o le maʻisuka e tatau ona:

  • 180 fasi siaki mo se glucometer,
  • tuʻuina atu o se peni tui mo le puleaina o inisalini (i le taimi e tasi, pe'ā tatau ai, toe faia se tasi ile 2 tausaga),
  • tuʻuina o ni iniseti e tuiina ai peni tui (110 tausaga taʻitasi).

O le lisi o fualaau faasaina mo le 2017 mo le maʻisuka ituaiga 2 e aofia ai vailaau nei i le laulau:

  • Glyclazide
  • Glycidone
  • Acarbose
  • Glucopeli,
  • Glipizide,
  • Glibenclamide,
  • Glimepiride
  • Metformin
  • Repaglinide,
  • Rosiglitazone.

O fualaau faasaina ua filifilia e le fomaʻi. Na ia tusia se taotoga mo lana lisiti e aunoa ma se totogi: o le numera manaomia o afifi ua fuafuaina i le masina. Ua tusia e le fomaʻi se talavai e tusa ai ma le taimi fautuaina mo le tagofia o fualaau faasaina. I le avea ai o se tulafono, o le fale sili ona taugofie fale e tuʻuina atu e aunoa ma se totogi. E tele gasegase e fai mai latou te le aoga. O le mea lea, e tatau ona e faʻatau ni vailaʻau i au oe lava tau.

Ae o le tuufaatasiga o le tulaga o togafitiga faafomaʻi mo tagata mamaʻi ma se maʻi e le o le inisalini e faʻalagolago ile maʻi e aofia ai le tofiaina o isi vailaʻau:

  • sooupu e aafia ai le polokalame cardiovascular: Inhibitors ACE, AT-1 tagata teteʻe, beta-blockers, taʻavale o le calcium,
  • toto e aʻafia ai sui soʻo: faʻaaogaina, lipid-lowering,
  • fualaau faasaina
  • fualaau e tatau ai mo le togafitiga o le urinary tract and kidneys,
  • vailaʻau e faʻamoemoe mo togafitiga o le osteoporosis (osteogenesis stimulants),
  • vailaau talafeagai mo togafitiga ma le puipuia o liona pona (antibacterial medicines).

Pe a faʻamatalaina, o tagata ei ai manaoga faʻapitoa e iai le aia tatau e talosagaina ai se faʻamaumauga mo le tuʻuina atu o fualaau faasaina.

Pe a tofia se vaega, o le maʻisuka o le a maua se peni maʻi. O lona telē o le a faʻalagolago i le umi o le auʻaunaga, o le numera o aofaʻiga o penisione.

Motoga o le Mafaufau

I le tulaga o se vaega atoʻatoa ua le atoʻatoaina, o vailaau talafeagai e tatau ona tuʻuina atu e aunoa ma se totogi.Ae afai o le tagata maʻi ua maua i le maʻisuka, ona ia te ia le aia e faitau ai i luga o le fesoasoani fua mai le setete. Faatasi ai ma tagata maʻi, e tatau ona latou:

  • tufatufa atu fualaau faasaina (fualaau oona ma le fualaau faasaina e togafitia ai aafiaga o le maʻisuka),
  • Tuʻu ni fasi siaki mo le mita
  • tuʻuina atu togafitiga faafomaʻi, auina atu suʻega i nofoaga autu faapitoa.

Ae o faʻamanuiaga mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e aunoa ma le faʻafitauli o le a le maua. E le tatau ona latou faalagolago i:

  • mauaina o se penisione
  • tuusaunoaga mai le tele o lafoga ma totogifuapauina,
  • faʻaitiitiga i pili faʻaaoga,
  • mauaina o togafitiga ile togafitiga ile saolotoga.

E le gata i lea, o le maʻisuka e tatau ona faʻatauina faʻatasi le glucometer.

O le setete o loʻo taumafai e lagolago tagata ma tamaiti o loʻo mafatia i le maʻisuka. Ae tele taimi e le lava le fesoasoani ua tuʻuina atu: o tagata gasegase ua faʻamalosi e maua se vaega o vailaau, o lona uiga o le togafitia o le tulaga ma le taui mo le maʻi na oi latou lava.

Gaoioiga faaletino

O le gasegase ole gaioiga e manaʻomia ai le gauai faʻapitoa. E fautuaina e te faʻamalositino i aso uma. Faatasi ai ma lenei faagasologa, ua susunuina le tele o gaʻo, ma ua sili atu le malolosi o maso.

I le itu lelei, o le kulūkose e le faʻafefe i totonu o vaa. O lona uiga, e maua mai e aunoa ma ni faʻafitauli, e tusa lava pe sili atu le tele.

Lava 10-20 minute i le aso e tausia ai le tulaga o le tino. Metotia lelei e aofia ai:

  • savavali i luga o faasitepu
  • se savali i totonu o le paka ma uo
  • taaalo ma tamaiti
  • faʻaaoga auala femalagaai nai lo le tagata lava ia.

Fautuaga faufautua e aloese mai aloese mai tulaga faigata. O lona uiga, aua le faʻafesootaʻi tagata le lelei. Afai e le mafai ona fai lenei mea, ona e taumafai lea e taofi oe lava i le pulea ae le o le malepe. E mafai ona e suʻeina le fesoasoani a se fomaʻi maʻi e maua ai fautuaga. A uma mea uma, afai e momotu se tagata, ona osooso loa lea o le kulukose.

E le tatau foi ona e faʻaaogaina tapaa. O loʻo i ai se tala faʻasolopito e faapea o le ulaula o loʻo malolo. Ae o le manatu sese lenei. O le mea moni o le taimi o le ulaula, o siama o le tino e le mautonu. O le nicotine o loʻo sau naʻo le faʻaleleia atili o le tulaga o le tagata.

Ia mataʻituina oe lava

O lenei tusiga e aofia ai asiasiga masani i le fomaʻi ma le puipuiga. E toatele tagata latou te iloa le falemai o se nofoaga malolo faaopoopo. Afai o maualuga le maʻisuka e maualuga, ona fautuaina lea e sui i se meaʻai laau ma nofo i luga mo ni nai masina.

O togafitiga faʻamaʻi e mafai ona taʻitaʻia ai se taunuuga le lelei. O le mea moni o loʻo i ai vailaʻau malolosi e faʻavae i mea oona. O le mea moni, o le a faʻaumatia vave e se tagata ia faʻaʻailoga o le maʻisuka, ae o le pancreas o le a maua se paʻu tele.

Suga sugar

E taua le matauina o le masani ua lauiloa mo se taimi umi, i le amataga o le 20 seneturi. O se numera tele o suʻesuʻega na faʻatautaia e faʻamaeʻa.

FaʻailogaMaʻiSoifua maloloina
Suga i le taeaoI le va o le 5 i le 7.2I le va o le 3.9 - 5
Lua itula talu ona 'aiE tusa ma le 10E le sili atu nai lo le 5.5
GlycatedLalo 6.5 - 7E le silia le 4.6 - 5.4

O loʻo faaalia i le laulau e ese le kulūkose mo se tagata maʻi ma maloloina. E le gata i lea, e faʻalagolago i le taumafaina o mea taumafa. E fautuaina le faia o se suʻega i luga o se manava gaogao e maua ai se sao saʻo.

Ma i le faaiuga, ou te fia fai atu o aso uma e te manaʻomia e fua ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ia teu se tusi faapitoa mo le mataituina, usitai i se meaai faapitoa. I lenei auala, o le aveesea o le maʻisuka e faigofie. Afai e le aoga se mea, ona e faʻafesoʻotaʻi lea i lau fomaʻi. O le a ia faatonuina se ala ma tuuina atu ni fautuaga o le a fesoasoani i le lumanaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga