Suiga i le urine i le maʻi suka: Acetonuria, Albuminuria, Isi mea le talafeagai, Fautuaga

Afai o le maualuga o le suka i totonu o le mimilo e vave ona tupu, o fatugaʻo, o mea masani ia o le tino o le tino, amata ona aveese mea e sili atu. I lenei tulaga, e masani lava ona mafai ona matauina le solovaʻa faifaipea ma, e tusa ai, ona o le televave o le paʻu o le vai i totonu o le tino, ua vave ona le maua le mamafa o le mamafa o le tino.

TAITAI! E taua tele le iloa o togafitiga mo le maʻisuka, pe afai e maua le suka i le uila, e le manaʻomia le ave. O le mea moni, i le i ai o le suka i le urine, o le tagata maʻi ua leva ona faʻaauau i le masani ai ma o le mea lea, o le gau o le vai ile tino.

E le o iai i se tulaga patino o le toto toto i le urine i le maʻisuka, ae pe a amata ona faateleina le tele o le suka o le suka, o fatugaʻo, o mea e masani ai o tatou tino, faʻapipiʻi i le maʻisuka. O lenei vaega faapitoa o le suka lea e taʻua o le tapuni pito i tua.

TAITAI! O tagata uma e mafatia i le maʻisuka o loʻo i ai se faitotoʻa taʻitoʻatasi. Ae o le fua faatatau o le fuainumera o le kulukose i totonu o le toto, pe a uma ona amata ona gaosia le gaʻo e fatugaʻo ma faʻamalosi i le urine, e 9-10 mmol / l.

Acetonuria

Faʻatasi ai ma le maʻisuka i le faʻavave, e tele suiga e tupu. O le tele lava o taimi, o se faʻavavega e tupu pe a aliali mai le acetone i le urine ma le maʻisuka.

E faapefea ona sau le acetone i le mimi? Ona o le mea moni o le tino o le glycogen reserves, lea e talafeagai mo le gaosiga o le malosi, ua faʻaitiitia, o le tino ua amata ona talepeina gaʻo. O le Acetone ua mafua ona o se taunuuga o nei tali.

O le acetone i le urine ma le maʻisuka ituaiga 1 e aliali mai i tulaga e gasegase ai gasegase o le inisalini ma amata ai ona momotu le gaʻo. E i ai taimi e mulimulitaia ai e le tagata maʻi tulafono uma mo le faʻaaogaina o le inisalini, ae o loʻo filifili pea le acetonuria. E taʻu mai ai e le saʻo le filifilia o le fualaau faasaina ma e tatau i le fomaʻi ona toe iloilo le tofiga.

E le o iai le Acetonuria i le maʻisuka ituaiga 2.

Faailoga o le atinaʻe o le acetonuria i le maʻisuka:

  • susu ma le galala, gasegase e le mafai ona onā,
  • vevela paʻu, paʻu,
  • e masani ona faia i le maʻisuka.

Afai e le o faia ni togafitiga i lenei laasaga o le atinaʻe o le acetonuria, o faailoga nei e tupu i le 2-4 aso:

  • vaivai,
  • ulu matua
  • o le paʻu e paʻu, o nisi taimi e foliga mai ai ulaula,
  • leai se manaʻo
  • Tachycardia
  • o le le atoatoa o lagona, o tagata gasegase e masani ona masani i lagona,
  • le lelei tele, galo,
  • fiva maualalo
  • valea ma le leai o se malamalama.

Le faailoga o le initaneti sili ona manino lea e mafai ai e le tagata maʻi poo ona aiga ona fuafua le faateleina o le acetone i le urine ma le maʻisuka o le manogi o le acetone mai le gutu. O le tele lava o taimi, o lenei faʻalavelave e faʻateleina i le po.

O ituaiga autu o le maʻisuka

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e tele ituaiga o suʻega o le vai ola e mafai ona faʻatulagaina:

  1. O le auiliiliga aoao na talanoaina i luga. O le faʻaaogaina lea o le suʻega e sili ona faʻamaonia ma taugata. O le vailaau vailaʻau, microbiology ma le tino, ua faʻaalia. O faʻafitauli faʻapitoa o loʻo maua i tino eseese o tino.
  2. Biochemistry e fuafua le aofaʻi o mea e maua i elemene o loʻo iai ile tino atoa. O nei mea e le o ni meaola, fua maualalo mole mole, nitrogen, lipids, carbohydrates, pigments, proteins.
  3. O le metotia o suʻesuʻega e tusa ai ma le Nechiporenko e fuafua ai le maualuga o le faʻaogaina o leukocytes, toto mumu mūmū ma meainu. O laumei toto mumu e lauiloa e faʻaleleia ai le faʻafeiloaʻi o le okesene I totonu o le urine o loʻo i ai i se vaega itiiti.Afai e sili atu le masani, o loʻo faʻaalia mai ai faʻamaʻi o fatuga ma le tino. E mafai foi ona fai tutusa e uiga i leukocytes, talu ai e fesootai foi i le toto. Ae o vailaau eleʻele e manatu i ai o ni polōtini, lea e faʻapipiʻi i le urine ma faʻamaʻi pipisi.
  4. Iloiloga (suʻega) e tusa ai ma le faʻamatalaga a Zimnitsky i le faʻatinoina o le tino. O le tele o le vai, o le aso ma lona tufatufaina i le aso atoa ua fuafuaina. O le tele o taimi, maualuga maualuga e faailoa ai le maʻisuka (suka poʻo le maʻisuka). Laititi maualalo e faʻaalia ai togafitiga o le fatu, gaʻo.

O a faʻamaʻi e mafai ona suia le manogi o le urine i se tamaititi

O le mea e leaga ai, o le maʻisuka o loʻo maua foi i tamaiti. O le tele lava o lenei mea e tupu faʻafuasei i le taimi o le suʻega o le urine poʻo le toto e iloa ai soʻo se faʻamaʻi.

O le ituaiga 1 o le maʻi e faʻaleagaina, ae o loʻo i ai se tulaga lamatia o le mauaina i le taimi o le tamaitiiti po o le talavou.

Inisalini e faalagolago i le maʻisuka (ituaiga 2) e mafai ona atiaeina e le gata i tagata matutua, ae faapena foʻi i tamaiti. Afai e le o le maualuga o le suka i le maualuga o le uiga o le maʻisuka, e mafai ona e aʻafia ai le atinaʻe atili o le maʻi. I lenei tulaga, o le maualuga o le suka e faʻamautuina e ala i se meaai faapitoa na filifilia e le fomaʻi.

O se suiga i le manogi o le urine i totonu o se tamaititi atonu e mafua ona:

  1. maʻi faʻapitoa. I lenei tulaga, o le "amber" e foliga mai i le taimi lava na fanau ai pe o le tausaga muamua o le olaga. Faʻatapulaʻa (e fai ma faʻataʻitaʻiga, ma le maʻisuka), o se maʻi pipisi e faʻaalia ai ia lava i se matua,
  2. mauaina o togafitiga: e mafai ona tupu i le taimi lava e uma ai le fanau mai (e pei o le gardnerellosis, pe a feaveaʻi le siama mai le tina i le pepe ao fanau mai), ma i soo se taimi lava,
  3. le ola mama o totoga i totonu.

Urine discoloration

O le lanu o le urine e mafai ona eseese lautele. O mea eseese e mafai ona aafia ai lenei faailo.

O le lanu o le urine ma ona mea e matua eseese lava e faalagolago i le i ai o se faʻamaʻi faapitoa ile tino. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le mumu mumu po o le moli moli e faʻaalia ai le i ai o toto i totonu ma le atinaʻe o le hematuria i le tino, o le faʻamaʻaina moli e faailoa ai le i ai o ni maʻi pipisi i le tino, o le lanu moana enaena e faʻaalia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi ate, ma foliga mai o le pogisa talanoa e uiga i le atinaʻeina o faʻalavelave faʻapipiʻi i totonu o le faiga o meaʻai.

Urine i le maʻisuka i totonu o se tagata e mauaina se vai, lanu enaena, ao lanu o le urine i se tagata e sui, o le lanu o feces i le maʻisuka e tupu.

O mea autu e aʻafia ai le lanu o le mimiia e faʻamalosi e le tino o:

  1. O nisi meaʻai. Mo se faʻataʻitaʻiga, beets, blackberries, carrots, blueberries ma isi.
  2. Le i ai o ni vailaʻau eseese i mea taumafa taumafa.
  3. Le aofaiga o le vai faʻaalu i le aso.
  4. Le faʻaaogaina o vailaʻau faapitoa i le taimi o togafitiga.
  5. Faʻaaogā i le faagasologa o togafiti faʻataʻitaʻiga o nisi o mea faʻapitoa ua faʻafefiloi i le tino o le tagata maʻi.
  6. Le i ai o faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi i le tino.

E le gata i lea, e tatau ona e sailia vave togafitiga faafomai ma fesoasoani faafomaʻi pe afai ua maua e se tagata:

  • O se faʻamalamalamaga o le faʻamalosi e le fesoʻotaʻi ma le taumafaina o nisi meaʻai.
  • I le vevela, na iloa ai le i ai o vaega toto.
  • O le uila na natia e le tino ua maua se lanu uliuli enaena. Ma o le paʻu ma le pala o mata na avea ma lanu samasama.
  • I le tulaga o le suʻesuʻeina o le urine faʻatasi ai ma se faʻavasegaga tutusa o feces.

E tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi pe afai o faʻamatalaga muamua o se faʻafitauli i le tulaga o le tino poʻo se suiga i le lanu ma le loloto o le lanu o le urine e maua.

Suiga i le urine i le maʻisuka

O le suia o le lanu o le urine, e mafai ai e le fomaʻi ona faʻamasino le tele o faʻalavelave e tutupu ma le alualu i luma o le maʻisuka.

I le tulaga masani, o le urini ei ai se lanu samasama lanu samasama, e le manogi pe a fai le faagasologa o le urination.

I le tulaga o se maʻi gasegase o le tino i le tino lea e tupu i le taimi o le atinaʻeina o maʻi o le endocrine e matauina ma le alualu i luma o le maʻisuka, o se suiga i le masani masani o toto. O lea e mafua ai ona suia suiga i le tino ma mea tau vailaau ma le tuufaatasiga o le urine.

O tagata maʻi e maua i le maʻisuka e masani lava ona fiafia i le fesili pe o le a le lanu ma le sosogi manogi e maua i le maʻisuka. O le tele o le suka i le toto plasma e mafua ai ona aofia ai le tino e aofia ai le totogi, lea e mafua ai le faasaolotoina o le maualuga o le suka i le urine. O lenei mea e taʻitaʻia ai le faʻamalosi o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e maua ai le manogi o le acetone poʻo le liliuina o apu.

O se suiga i le manogi o le urine i le maʻisuka eo faatasi ma le faateleina o lona tele, lea e mafua ai le faateleina o le numera o aioi e urinate. I nisi o tulaga, o le aofaiga o le urine tuusaʻo e mafai ona oʻo atu i le 3 lita i le aso. O lenei tulaga o se taunuuga o le atinaʻeina o galuega le atoatoa.

I le tele o taimi, o suiga i le lanu ma mea totino o le urine e tupu i le taimi o le gaioiga. O lenei tulaga e faʻaalia ai le atinaʻeina o le maʻisuka histiocytic i le tino o se fafine maʻitaga.

O le i ai o tino o le ketone i le urini e mafai ona faʻaalia ai se faʻalavelave i le tino e pei o le faʻamaʻaloina ma le faʻaleagaina o le tino. E le gata i lea, o lenei tulaga e tupu i le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi o le tino o le tino o le tino.

O le atinaʻega o faʻalavelave pipisi e aʻafia ai le tino o le tagata e masani lava ona tupu i maʻi e maua i le maʻisuka. Faatasi ai ma le atinaʻeina o le faʻalavelave faʻaleagaina, faʻaleagaina o le mucous membranes ma o le paʻu o loʻo matauina, masani lava o se siama siama e fesoʻotaʻi atu i sea faagasologa.

I lenei tulaga, o le maʻisuka e le o le mafuaʻaga o suiga faʻapitoa i le tuufaatasiga o le urine ma lona lanu.

Le manogi manogi manogi

O le faʻailoga aupito sili ona taua o le faʻaalia o le manogi o le ammonia i le urine. Talu ai ona o lenei uiga taua, ua mafai ai e le fomai tipitipi ona iloa le ituaiga o maʻisuka. O le i ai o se manogi o le acetone e mafai ona faʻaalia, faatasi ai ma le maʻisuka, le atinaʻeina o se neoplasm maʻi i le tino o le maʻi ma le faʻafuaseʻi o le maalili.

I le tele o taimi, o le maʻi o le maʻisuka e mafai ona iloa e na o le faateleina o taimi o le urination ma le foliga mai o le manogi o le acetone e sau mai le urine e faʻamalosi e le tino. E masani ona i ai foliga o se manogi mai le urine aʻo lei tupuina se vailaʻau hypoglycemic i totonu o se tagata.

O le manogi le manogi o le mimilo i le taimi o le atinaʻe o le maʻisuka e mafai ona faʻaalia ai le atinaʻeina o le maʻisuka i le tino:

O le faʻaogaina o le maʻi i le urethra ma le maʻisuka eo faatasi ma se suiga i le tumau o le urine, o le a sili atu ona mafiafia ma o foliga vaaia o le toto e le mafai ona mafai.

Pyelonephritis o se faʻalavelave masani o le maʻisuka i le maʻisuka. O lenei faʻamaʻi e tuʻuina mai faatasi ma le tosoina o tiga i le vanu o le lumbar, ma o le urine lafoina ua avea ma mea le fiafia.

Faatasi ai ma le atinaʻeina o cystitis i se tagata maʻi e maua i le maʻisuka, o le urine e maua ai se manogi sili atu ona logoina o le acetone.

I le va o mea tutupu e lua - o le foliga mai o se manogi mai le urine ma le atinaʻeina o se hypoglycemic coma, e tele aso e pasia, lea e mafai ai ona e toe faʻafoʻi le maualuga o le kulukose i totonu o le tino i faailoilo e latalata i le masani o le tino.

Suiga i tulaga o le tino-kemikolo o le urine ma faʻamaʻi faʻatasi

I le tulaga o se suiga i le manogi o le urine, e tatau ona totogi le totino i faʻamaoniga faʻaopopo o le tino e faʻaalia ai le i ai o soliga i totonu. O nei faailo e mafai ona aofia ai:

  • o le faʻaitiitia o le mamafa o le tino ma le foliga mai o le pallor o le paʻu,
  • foafoaga atinae,
  • o le foliga mai o se lagona o le fia inu ma susu mucous membranes,
  • o le tupuga o le vaivai ma le vaivai i le maea ai o le aina o suti,
  • o foliga mai o se lagona faifaipea o le fiaaai ma le foliga mai o le vevela,
  • suia le tuinanau
  • solia o le gaioiga masani,
  • o foliga vaaia o le maofa o lima, ulu o le ulu, fula o lima,
  • o le faʻaalia i luga o le paʻu o le mumū ma maʻi pipili e le faʻamalolo mo se taimi umi.

O nei faailoga uma e faʻatasi ma se suiga i le tele ma le physico-kemikolo o le urine e mafai ona faʻaalia ai le atinaʻe o le maʻisuka i le tino o se maʻi. Afai e te iloa uluaʻi suiga i le tuufaatasiga ma le lanu o le urine, e tatau ona e faʻatalanoa lau fomaʻi-endocrinologist e faʻavae se faʻamautinoaga saʻo. Mo lenei mafuaʻaga, e taʻitaʻiina e le fomaʻi le tagata maʻi mo suʻega a le fale suesue o le toto, urine ma feces. E le gata i lea, o se suʻesuʻega a le tagata gasegase ma isi faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻatinoina ina ia faʻamaonia ai le siama.

O se manogi manogi manogi o le acetone e sau mai le urine e alu ese pe a tupu i le maualuga o le suka i totonu o le tino. O lea ituaiga tulaga e mafai ona faʻaosofia ai le atinaʻe vave o se siama i le tino.

I nisi tulaga, o le atinaʻeina o le maʻisuka i totonu o le tino o le tagata e le mafua ai suiga iloga i mea o le tino ma le lanu o le urine. I ia tulaga, e na o le suiga o le kulūkose i le tino o le tagata maʻi e matauina ai suiga.

Pe a faʻamaonia le faʻamautinoaga, o le meaʻai fautuaina ma togafitiga o togafitiga, lea e atiae e le endocrinologist ma le tausisoifua, e tatau ona tausisia.

I totonu o le vitio i lenei tusiga, o faʻapogai uma lava o le manogi le manogi o le urine o loʻo suʻe auiliili.

Microalbuminuria

Microalbuminuria (MAU) i le maʻisuka e faʻaalia mai i le faʻamalositino o se numera itiiti o siama albumin i le urine.

Aisea e tupu ai le microalbuminuria? O le UIA o se faʻalavelave lea o le ituaiga o maʻisuka. Na te atiaʻe i le toetoe lava o tagata uma e maua i le maʻisuka mo le 10-15 tausaga.

O le Microalbuminuria e suʻeina i le taeao po o aso uma. I le faʻasalaga muamua, o le tuʻuina atu o le albumin e oo i le 20 mg / ml ua manatu o le masani. ma se faailoga i le va o le 20-200 mg / ml, latou te talanoa e uiga i le UIA.

I urine i aso uma, o le i ai o pulu plasma i se aofaiga e oo atu i le 30 mg / aso ua manatu o le masani. I le va o le 30 i le 300 mg / aso, ua iloiloina le UIA. Sili atu i le 300 mg / aso - proteinuria.

Faʻaaliga faʻapitoa o le microalbuminuria:

  • le tumau i le tino ma, o se taunuuga, o le i ai o le edema o pito i luga ma pito i lalo,
  • tui toto ma le toto maualuga,
  • urine ma fulufiti, faʻafefe,
  • tiga tiga
  • leai se fia 'ai, fia inu pea,
  • lago i lalo o mata
  • paʻu mago ma mucous membranes.

Urine color i totonu o fafine maʻitaga

O le lanu masani o le urine aʻo maʻitaga o le samasama, ae o ona lanu eseese e faatagaina, e fesuisuiai e fuafua i le vaitaimi. E mafua lenei ona o le faateleina o le gaioiga o le fatu, ona e tatau ona latou tosoina toxins i le lua.

Afai o se fafine, o loʻo i ai i se tulaga, na ia matauina se pogisa po o le mama tele foi, ona manaʻomia lea e ia se suʻega o le urine. O lenei lanu e ono faʻaalia ai le toilalo.

O le lanu o le urine aʻo maʻitaga e taua tele, ae e tatau foi ona e gauai atu i lona faaletonu. O le kulimi vai e faailoa ai le faateleina o le protein, o lona uiga o le auala o le faʻaogaina o le fulafula.

Isi mea sese

O a ni suiga i le urine ua matauina i le maʻisuka? O lenei fesili e masani ona fesiligia e tagata gasegase o loʻo mataʻituina lo latou ola maloloina.

O le masani o le suka i le urine mo le maʻisuka e mai le 0 i le 0.8 mmol / L. Soo se sili atu o lenei tulaga masani e manaomia vave le feutagaʻi ma le endocrinologist.

Le lanu o le urine i le maʻisuka e tele sona sao i le siama. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le urine e maua ai se lanu samasama manino pe lanu.O le lanu o le urine e mafai ona fesuisuiai e fuafua i meaʻai a tagata gasegase.

E le gata i lea, o le lanu o le urine e ono fesuisuiaʻi e fuafua i le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻamaʻi i le tino.

  • O le vavao ma le pogisa e matauina ma le faʻaopoopoga o faʻamaʻi pipisi urinary.
  • O le mumu o le urini e tupu i le hematuria.
  • O se lanu uliuli e matauina i faʻamaʻi ate.

Ole maualuga o le urine i le maʻisuka masani, 1.010-1.025.

  • Afai e maualalo ifo le mamafa o le kalapu nai lo nei faailoilo, ona tatou talanoa lea e uiga i le maʻi o le maʻisuka.
  • Faatasi ai ma le faateleina o le mamafa o le urine norms, e mafai e se tasi ona faamasinoina le maʻisuka ma le tuputupu aʻe o le togafitia i le fatu, gaʻo, faamalolo, sili atu le polotini, glucose ma toxins i le tino.

O le manogi o le urine i le maʻisuka ei ai se uiga faʻafefe, e ese mai le manogi masani o le urine i se tagata soifua maloloina.

A le o le manogi leaga e le o se faailoga o maʻi

O mafuaʻaga o se manogi le lelei o le urine e le o taimi uma lava e faʻaalia ai soʻo se faʻamaʻi. E pei ona manino mai le lisi i le vaega muamua, e mafai foi ona matauina masani. O mataupu nei:

  • pe a ave e se tagata vailaau. Ae o nei mea, o vailaau faʻamaʻi (aemaise lava Ampicillin, Augmentin, Penicillin, Ceftriaxone) ma vitamini (aemaise lava le vaega B), ma e le afaina pe na faapefea ona ave nei vailaʻau: i totonu poʻo injections. I lenei tulaga, ei ai le manogi o le urine ma se vailaʻau,
  • pe afai na 'aina e se tagata le tele o le sititi, kalaka, asparagus, faʻavasegaina i le horseradish, curry, caraway fatu poʻo fatu cardamom. O le manogi o le urine i lenei tulaga e mataʻutia, ae e mafai foi ona e puʻeina faʻamatalaga o le mea na faʻaaoga i ai,
  • ao faagasolo suiga o le hormonal: i le talavou, i fafine - i le taimi o le taofiofi, maʻitaga ma le moa. I lenei tulaga, o le plasma ultrafiltrate e sili atu le malosi ma le faʻamalosi,
  • ma le le lelei o le tumama o totoga tino i fafo.

Suesuega o le Urine mo le maʻisuka: o le a le lanu mumu mo le maʻisuka, faʻasalalauga lautele ma faʻamaoniga

O se faʻamatalaga faʻamatalaga mo le maʻisuka e fesoasoani i le pulea o maualuga o suka ma siaki ai suiga i le tino o le maʻi.

O le faʻamaonia saʻo e talafeagai mo le taimi e iloagofie ai faʻasalaga ma fetuʻutuʻaiga i togafitiga ua filifilia.

E le gata i le faia o suʻesuʻega i totonu o le fale suesue, ae faʻapea foi i le fale, lea e faʻamalosia ai le faagasologa o le siakiina o fesuiaiga i totonu o le siosiomaga o le tino ma fesoasoani ai e aloese mai faʻalavelave ogaoga o le maʻi.

Faailoga tutusa ma le manogi manaia manogi

O le faʻasalaga le taua o le acetone i le plasma e faʻaalia ai o ia lava o lagona tiga i totonu o le vaega o meaʻai ma faʻailoga o le soona inu lautele.

O faʻafitauli e pei o le le fiafia, moe, fiva, masi mucous membranes ma le paʻu o le paʻu, vaivaiga, faʻaitiitia o le aofaʻi o urina na gaosia, faapea foi le faateleina o le ate e ono foliga mai i se taimi mulimuli ane.

Faailoga mo

O le maʻi suka e faʻasese ma e le faalagolago i le matua poʻo le itupa. O alii ma tamaitai o vaitausaga uma e tutusa lava le aafia.

E le gata i lea, o le taimi muamua na amata ai le atinaʻeina o togafitiga, o le sili atu lea o le taufaamatau i le ola maloloina, o lea o le mataituina vave o le soifua maloloina o le tamaititi e taua tele.

I le isi itu, o suʻesuʻega vave e fesoasoani e aloese ai mai faʻalavelave faʻalavelave ma faʻamaonia taimi talafeagai togafitiga:

  • Afai e popole se tagata e uiga i faʻamatalaga faapitoa mo se taimi umi, ona tatau lea ona e faʻatalanoa se fomaʻi e faʻamaonia ma faailoa mai togafitiga. O le gasegase e le mafaamatalaina, televave ma masani ai, o le fesuiaiga o le tino ma le le lava o le fiaai, o manuʻa e le faʻamalolo ma le paʻu vevela, faʻaleagaina faifai pea o le tino, faʻalavelave vaaia, faʻafefe o lagona ma le faʻaitiitia o le tino - o nei faailoga e masani ona faʻaalia le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga I poʻo le II.Muamua ma sili atu faʻamatalaga suʻesuʻega o le a filifilia e le fomaʻi i le taimi o le a maua ai le faʻamalosi ma suʻesuʻega toto e faʻamautinoa ai mea faʻasolosolo. O le laasaga muamua lea, ma afai e faʻamaonia le siama, o le a avea faʻataʻitaʻiga masani ma o le a avea ma se vaega taua o le ola o le maʻisuka.
  • O tagata e maua i le maʻisuka o le a mautinoa e lesitala ma le endocrinologist ma maua togafitiga talafeagai e tausia ai le tino ma ina ia aloese ai i faafitauli matuia ma le tumau. O le siaki lelei o le setete ma suiga malosi i le soifua maloloina e faia i le suesuega o meaola o le tino ma le toto.
  • O le gasegase o le maʻisuka e fesoʻotai ma vaitau o le faʻamautuina ma le taufaasese. O le lona lua e tupu i le le atoatoa o le togafitiga, o mea sese i meaʻai ma le solia o le tulafono o le tagofia o fualaau. Soʻo se faaletonu o tagata gasegase o loʻo maua i le maʻisuka o se faʻaaliga mo suʻesuʻega le suʻesuʻeina o mimi ma le toto ma se faʻalauteleina le fua.

E leai ni tapulaa i le suʻega o le mimi ma le toto. Soʻo se tasi e mafai ona alu i le falemaʻi ma fesili mo se faʻamaoniga tatau o lo latou soifua maloloina.

O suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga e fesoasoani e iloa ai faʻafitauli o le gaosiga o le gaʻo ma le faʻamaoniga muamua o suiga o le maʻisuka i le amataga, lea e sili ona faafaigofie togafitiga, e mafai ona toe faʻafoʻisia atoatoa galuega a totoga i totonu.

E faʻapefea ona fuafua lau lava tapuni faitofa?

Afai ua maitauina e se tagata se manogi le lelei o le urine i le maʻisuka, o le faifai pea ma le leai o se mamafa o le maʻisuka, ona tatau loa lea ona e faafesootai se fomaʻi. E i ai foi se metotia mo le fuafuaina o le tagata lava ia o le tapuni lautele. Mo lenei mea, o se laulau e lua koluma ua tuufaatasia.

O le koluma muamua e tatau ona i ai faʻamatalaga o le aofaʻi o mea e maua i le suka i totonu o le toto, ma le lona lua - o faʻamaoniga o le suka i le sologa o le 30 minute minute. Ina ia fuaina le tolusefulu minute minute, e muamua ona e faʻamauina le vevela, saili mo le afa itula ma fua le maualuga o le suka i se vaega fou o le urine.

O ia fua e tatau ona faaluaina i le tele o taimi. O le mea lea, e mafai ona e fuafuaina lou faitofaʻi alo ma faʻasaʻo vave le atinaʻe o faʻamaʻi fatugaʻo.

Urine, e tusa ai ma lona natura, o se vai e leai se vai, e mafai ona avea o se faʻamalolo mo le tele o faafitauli tau le soifua maloloina. Soo se suiga i le tuufaatasiga o le urine atonu e taʻu mai ai le amataga o le atinaʻeina o faʻamaʻi eseese. Le manogi po o le lanu o le urine i le maʻisuka e le taua tele, aua e mafai ona e fuafuaina le i ai o le suka i totonu ma le fesoasoani o suega faapitoa.

Uiga masani

Aisea e mafua ai ona masani le maʻisuka? I tagata soifua maloloina, o le gaioiga i le aso e mai le 8 i le 10 taimi i le aso. O le tele o le urination i le maʻisuka e faateleina ma e tusa ma le 15-30 taimi i le aso.

E mafua mai i le mea moni o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ua faʻalauteleina ma ua i ai se faʻaopoopoga o le mamafa o le gasegase i totonu o fatugaʻo o fatugaʻo, ona o le mea moni, o molimula suka e tosina mai le vai i le taimi o le manava. O le maualuga o le suka o le toto, o le sili atu o le suavai ua aveesea mai le tino.

Fautuaga

O le taumafataga ma le suka i le urine o se vaega taua o togafitiga. I le faaopoopo atu i vailaau ua fautuaina mai e le endocrinologist poʻo le fomaʻi, o fualaau faʻainisinia e mafai ona faʻaleleia atili ai le tulaga o tagata gasegase, ma i nisi tulaga e faʻatuu atu ai fualaau.

  • Faʻasoʻotoga faʻasalalau 5-6 taimi i le aso.
  • O oloa e sili ona lelei le kuka, tao tao, kuka. E tatau ona aloese meaʻai mai le meaʻai.
  • Faʻesea nai meaʻai gaʻo mai au mea taumafa (suka, meli, falaoamata o saito, paʻu paʻepaʻe, ice cream, pusa).
  • O le mea e sili ai, o le taumafataga mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka o le faʻaogaina lea o vailaʻau faʻamalosi (fualaau faisua, fualaau aina, suauu ma le oatmeal).
  • O se aafiaga lelei i le maualuga o le suka o le faʻaaogaina o sauerkraut, pi, fualaau aina.
  • Nai lo o le lauti, e fautuaina e faʻaaoga totoʻa faapitoa mo le maʻisuka, wort St. John's, lingonberry, blackcurrant ma nettle.

O nisi faʻamatalaga e uiga i mea taumafa paleni mo tagata gasegase o le a faia e le fomaʻi, e faalagolago i le ituaiga o maʻisuka.

Le atinaʻe o le faateleina o le urination

O le faʻataʻitaʻiga vave o se faʻailoga o le maʻisuka ma o se tasi o faʻaaliga o faʻafitauli e fesootaʻi atu i ai. O se tagata soifua maloloina lelei e masani ona togi lima i le fa taimi i le aso. I nisi tulaga, o lenei faailoga e mafai ona faateleina, mo se faataitaiga, i le tulaga o le faʻaaogaina o nisi meainu malosi poo le vevela o le vaitau. Ae sei vagana ai na tulaga, o le faateleina o le taimi o le urination e faailoa ai le i ai o se faamai.

Silasila e uiga i le atinaʻeina o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka pe a faʻateleina le urination faʻatasi ma:

  • leai se faʻavalevalea,
  • malosi, le fia inu
  • mafaufau le lelei,
  • lagona tumau o le vaivai,
  • vave tele le leiloa
  • sasaa
  • mamafa mamafa
  • malogo i le gutu
  • faaitiitia le vevela o le tino.

O faʻamaoniga uma o loʻo taʻua i luga o loʻo faʻaalia ai le atinaʻe o le maʻisuka. Ae ui i lea, i fafine, o faʻamaoniga faapitoa o le faʻaogaina o le faamai e ono aliali mai. Faatasi ai ma:

  • sasaina i totonu o le potu
  • fouvale
  • faʻalavelave faʻafuaseʻi o le gaogao.

O vaega o le fausaga faanatura o le tino o le tino e sili atu ona faigofie i le faatosinaga a Candida fungi. O le atinaʻeina o le au faʻasalalau e faʻalauiloa e le toto maualuga o le kulukose o loʻo i totonu o le maʻisuka. Ona o le solia o le microflora vavave e mafua mai i nei fatugi, o le ono mafai ona tupu aʻe ni siama vavalalata e faateleina. E le gata i lea, o tamaitai e sili atu ona atiaʻe le cystitis, lea e aʻafia ai le polokalama urinary. O nei mea e faʻateleina ai le ala o le faʻamaʻi.

Afai e faigata tele faʻamaʻi i faʻamaʻi pipisi o loʻo aʻafia ai le tino, sosoo ai ma alii, o le maʻisuka e mafai ona faʻateleina i le gaioiga e le afaina lea e atiina ae i le prostate ma le faʻaaliga paleoposthitis. O le atinaʻeina o le adenoma i le talaaga o le maʻisuka e matautia. Ona o le faʻaitiitia o le vevela i le lapisi ma le leai o se leo, o le uunaia o le urinate e masani lava ona masani. E faigata ona taofiofi urine. O le tulaga ua faateteleina i le oo mai o le po.

O le a le mafuaʻaga e masani ai ona faia i le maʻisuka ituaiga 2? Afai o le maʻisuka o le mafuaaga lea o le faateleina o le gaioiga o le urine, ona tupu lea o lenei mea matautia i lalo o le faatosinaga a se tasi o mea nei:

  1. Le faiga mo le aveeseina o le kulukose mai le tino. Faatasi ai ma le faateleina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, o le tino e taumafai e faamautu le maualuga o lenei mea, aveese le tele i le urine. Ae ui i lea, o le tele o suka, o le malosi tele o loʻo aʻafia ai. Ina ia faasaʻo le tulaga, e manaʻomia e le tino se tele o le vai. O le mea lea na mafua ai le foliga mai o se ituaiga o uiga e pei o le galala malosi. Afai o le mafuaʻaga o le faafitauli e faʻataoto tonu lava i lenei tulaga matautia, e maua e le tagata maʻi le avanoa e faasaʻo ai le tulaga e ala i le fetuunaiga o le taumafa ma se seti o faʻamalositino faapitoa.
  2. Faʻaleagaina i aʻa. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le le lava o le leo o le vevela e mafai. I ia tulaga, o le faateleina o le malosi o le ola e faʻalauteleina ai le tulaga, talu ai o lenei tino ua galo le malosi e taofia ai. O le taunuuga o lenei mea o se faʻaopoopoga i le aofaʻi o le urine ua faʻaaogaina i le aso ma le faʻaauau pea ona fai. E le pei o le mea muamua, o le leai o se leo o le vevela e le mafai ona faʻafitia. O le tagata maʻi o le a le mafai ona taulimaina na o ia lava le faafitauli. O mea taumafa ma mea e fai ai le tino e le afaina ai le tulaga.

E taua le faʻatuina o le mafuaaga tonu o le atinaʻeina o le polyuria.Afai o le faafitauli o le faateleina o le urination o le auala lea mo le faamautuina o le maualuga o le kulukose i le toto, e mafai ona faasaʻo le tulaga i le suia o le ala o le ola. A le o lena, o le togafitiga o le a na o sina aafiaga le tumau, o lea e tatau ai ona toe fai soo.

Faʻailoga

Ole faʻasolo vave o le faʻamaoniga o se faailoga manino e manaʻomia ona e vaʻai i se fomaʻi. E le tatau ona e taumafai e fai se siama e oe lava ia, ma sili atu ona e piki vailaʻau. I lenei tulaga, o le faatuai i togafitiga e mafai ona taitai atu ai i le atinaʻeina o faʻalavelave matuia e afua mai i le faaleagaina o totoga i totonu.

Ina ia maua se faʻamaoniga saʻo, e tatau i le tagata maʻi ona asiasi atu i ni tagata tomai faapitoa se lua: o le nephrologist ma le endocrinologist.

Pe a suʻeina se tagata maʻi, ole siaki ole siama ole siakiina o le suka i le toto, ma, afai e tatau ai, faʻatonu le tagata maʻi e siaki le pancreas. E faʻatatau i suʻega ma suʻega, o le endocrinologist o le a faia se suʻesuʻega saʻo mo ia lava pe o le a ia sailia le fesoasoani a se nephrologist.

O se nephrologist o le a ia auiliiliina le mimi ma le toto mo mea e aofia ai mea eseese o iai. I tagata maʻi ma le ituaiga muamua o le maʻisuka, mo se faʻataʻitaʻiga, o tino o le ketone e mafai ona iloa i le urine. O loʻo faʻaalia ai le amataga o le inisua o le maʻi. I le taimi lava e tasi, i tagata taʻitoʻatasi o loʻo mafatia i le ituaiga lona lua o faʻamaʻi, e mafai ona tupu le faʻaleagaina ona o maʻi o le urinary system. Faatasi ai ma isi mea, e mafai e le nephrologist ona faasino le tagata gasegase i se ultrasound o fatugaʻo, lea o le a mafai ai ona suʻesuʻeina le tulaga o lenei okeni ma faʻamaonia pe faʻamaonia le atinaʻeina o maʻi faʻamaʻi e fesootai ma ia.

E tusa ai ma suʻesuʻega na faia e le endocrinologist ma le nephrologist, e mafai ona faia se faʻamaoniga saʻo. O faʻataʻitaʻiga o loʻo faia o le a mafai ai ona faʻatuina se ata o le soifua maloloina o le maʻi ma, e tusa ai ma ia, e filifili ai le togafitiga sili ona lelei.

  • Mafuaaga1
  • Polyuria i le maʻi suka suka
  • Fomaʻi Faʻamaʻi3
  • Urinary incontinence4
  • Diagnostics5
  • Togafitiga6
  • Faʻamaumauga7
  • Puipuiga ma fautuaga8

E masani ona popole i le maʻisuka ona o le le mafai e le tino ona suia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Afai e sili atu, o le tele o le mimilo e alu ese ai.

Ae ui i lea, ei ai isi tulaga e mafua ai le mimitiina o le maʻisuka i le maʻisuka.

Faʻavaʻa faifaipea i le maʻisuka - mafuaʻaga faʻaleaga, e fai ma faʻalavelave pe a maʻi:

  • O le nephropathy o le maʻisaga o le faʻaleagaina o le maʻi. O nisi taimi, i le tulaga o le le atoatoa o le aoga, e taʻu mai ai e le fomaʻi se maʻi endocrine. I se taimi muamua, o se faailoga o le microalbuminuria e aliali mai, ma i se taimi umi, o le albumin i le vavave e tulaʻi mai. Urination i maʻi maʻisuka i maʻi ma le nephropathy i le taimi muamua e sili atu ona masani ona naʻo le aso, ona tatau ai lea ona asiasi i faletaele i le po.
  • Faʻaleagaina o le masima-masima metabolism. O le tino e taumafai e taui mo lenei mea e ala i le faateleina o le pule o le vai. E tupu lenei mea i le tele o meaʻai (lea e le faʻatagaina i le maʻisuka), maualuga le maualuga o le calcium poʻo le potassium i le toto.
  • Tumama i totonu o le puipui o le vavalo, o le vaega o le faiʻai lea e faʻatonutonu ai le paleni o le vai.

O le faʻasolosolo taimi masani e faʻaalia ai faʻafitauli matuia e mafai ona taʻitaʻia ai le gaioiga o le gaioiga o fatugaʻo.

E i ai foi mafuaʻaga faʻapitoa mo le faia pea o faʻamalosi i le maʻisuka. O nei mea e aofia ai le tele o meaʻai o le vai, o se mea e maua ai le maualalo o le protein.

O le faʻasolosolo vave i fafine e maua i le maʻisuka e mafai ona aʻafia ma le maitaga. E sili atu ona aʻafia le malosi o le tino pe a faateleina. O le mea lea, i le lona lua ma le tolu piliona, e masani ona asiasi tamaitai i le faletaele.

O le tagofia o fualaau faasaina e faʻaleleia atili ai le faʻamalosi o le urine - o mea tau togafitiga - e manatu foi o le mafuaʻaga faʻapitoa o le faʻateleina o le urination i le maʻisuka i alii ma tamaitai.

Suauu toto e masani lava 3.8 mmol / L

Faʻafouina i le maʻisuka - na ona inu i aso uma ...

Polyuria i le maʻisuka

I le gasologa o le aso, e faalilolilo le tino o le tagata 1-1.5 lita o le urine. O le masani lenei. O kenera taitasi o le kulukose i le alu e ave pe tusa ma le 30-40 ml o le urine.

Faatasi ai ma lenei togafitiga, o nei faailoga e sili ona maualuga. O le maualuga o le suka o le toto o le maʻi e tulaʻi mai, e taofia ai le faʻafefe o le vai i le epithelium tubular.

O lona uiga, o le polyuria e le na o ni asiasiga faifaipea i le faletaele "i se auala itiiti", e pei o le cystitis, o le tele o le urine e faateleina foi i le 2 taimi. Faatasi ai ma lenei togafitiga, e 2-3 lita o le urini e faʻateleina i le aso.

O le a le tele o taimi o le urination mo le maʻisuka? Tagata maʻi maua i le maʻisuka eo atu i le faletaele 8 i le 10 taimi i le aso, atonu o le tele o taimi.

Fomaʻi faʻamaʻi

O faʻamaʻi pipisi urinary e avea ma faafitauli matuia mo tagata ei ai le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. O le maʻisuka ma le masani ai e masani lava ona o faatasi uma lava, aemaise lava pe a oo mai le cystitis, maʻi o le urethritis, le mumu o le urinary ma puipui o le vevela ma le maʻi endocrine.

Cystitis o se mea taatele i tagata maʻi e maua i le maʻisuka. Faʻaleagaina le puipuiga ma le maualuga maualuga o le kulukose e mafai ai ona aʻafia le tino i siama.

O se taunuuga, o loʻo tupu aʻe se faʻamaʻi pipisi. Ona o le faateleina o le suka i le urine, o tulaga lelei na faia mo le toe gaosia o meaola matautia.

Cystitis e le afaina ai tagata e leai se maʻisuka. Paʻu pe a faʻamaʻi le maʻisuka, e faʻasalalau i le mea e sili ona lelei.


Fomaʻi fautuaina
Mo togafitiga lelei o le maʻisuka i le fale, e fautuaina e tagata atamamai DiaLife. O se meafaigaluega tulaga ese lenei:

  • Faʻamaʻosaʻo le kulukose toto
  • Faʻatonuina le galuega o le pancreatic function
  • Aveese le faʻanoanoa, faʻasaʻo le faʻavaʻaina o vai
  • Faʻaleleia le vaʻai
  • E talafeagai mo tagata matutua ma tamaiti.
  • E leai se faʻailoga

Ua maua uma e le au gaosiga laisene uma ma tusi faamaonia lelei i Rusia ma atunuu lata ane.

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

Faʻatau i le 'upega tafaʻilagi aloaia

E fesootaʻi Urethritis ma le mumū i puipui o le urethra. E sili atu ona faʻafeiloaʻi e tama lenei faʻamaʻi nai lo tamaitai. O le mafuaʻaga o lenei mea o uiga faʻaanatura o le faiga o genitourinary system.

E atiina ae ona o maʻi mama, ma le ita o le mucosa i maʻa laʻititi (pe a iai i fatuga). O le mafuaaga autu o togafitiga o le endocrine, lea e mafua ai le tigaina o le tino, siama ai siama i totonu o le paluga, ma mafua ai le malosi o le faʻailoga.

Urination i le maʻisuka ituaiga 2 i le tagata gasegase i le maʻi o le maʻi, e le na o taimi uma e tupu ai, o le mumu mumu (toto) e foliga mai i le urine, ma o taimi uma e tiga ai i le pubis. O le faʻamaʻi e faʻaalia foi i le vevela ma le susunuina.

Auala

Ina ia maua faʻamaumauga faʻamaonia saʻo, e tatau ona tausisi i le auala mo le pasia o se auiliiliga masani o urini ma isi faʻataʻitaʻiga suʻesuʻega:

  • O le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina ma se faʻamaʻi pipisi e tatau ona le aofia i le le itiiti ifo i le 2 aso ao le i fuafuaina le suʻega. Ole faʻamalologa e masani ona malilie i ai ma le fomaʻi, ma o le taimi o le tagata o loʻo i luma o le suʻega o loʻo i lalo o le silasila mamao a le endocrinologist.
  • Alu malosi ma faamalositino o loo faasaina foi i le aso. O le urine composition e matua nofouta lava i aafiaga i fafo.
  • O le auiliiliga e fuafua ai le maualuga o le suka e aofia ai le suʻesuʻeina o se tasi o tautua. E tāua tele le tuʻuina atu o le suʻesuʻega faʻasolosolo i le fale suesue i se taimi vave lava, e faʻasaina le teuina mo se taimi umi, ona o le a faʻalavelave le faʻamatalaga autu faaletino ma le ola. E le mafai foi ona lafoina le sili atu ma faʻaalia le mimilo i totonu o le tane i le okesene, talu ai o faʻataʻitaʻiga oxidative o le a faʻaosofia ai le siama ma faia suiga i iuga.
  • O suʻesuʻega o meaola e mafai ona pulea ai le maualuga o le suka ma le vaega autu o meaola oona o le a naʻo le 90-150 ml o le urine. O sea suʻega e mafai ona faia e faʻaaoga ai suʻega falesuesue poʻo le fale e faʻaaoga ai fasi pepa faapitoa. O faʻamaumauga o faʻamaumauga o faʻataʻitaʻiga o le a faʻaalia ai fesuiaiga o fesuiaiga i mea o le mafaufau o le urine. O lenei faʻamatalaga e fesoasoani i le siakiina o suiga i faʻamatalaga o le urine, faʻamaonia o mea leaga i gaʻo ma le faʻafitauli o le tino.

O faatonuga mo le tagofiaina o fale ma suʻega mo le pasia o se auiliiliga o tagata gasegase e faʻafeiloaʻi i nofoaga faapitoa ma aʻoga mo le maʻisuka.

Urinalysis mo le maʻisuka

O se faʻataʻitaʻiga lautele e maua ai se manatu i le galuega o fatugaʻo ma totoga i totonu, ma e mafai ai foʻi ona e suʻesuʻeina faiga faʻavaomalo. O le tau faʻamaonia o:

  • meatotino faʻapitoa, lea e aofia ai uiga o le lanu, o le mamafa, manino,
  • vailaau faʻasolosolo e iloilo ai le malosi,
  • mamafa faapitoa, o se suiga lea e fesootaʻi ma le mafai ona filiga o gaʻo,
  • suauu o meaola oona ma se iloiloga o le maualuga o le suka, tino o le ketone (acetone), protein, faamatalaga taua mo le faailoaina o le taui taui o le tino,
  • o mea totino o le vaʻaia ma le faʻatusatusaina o le fuainumera o vaega ninii o le toto, siama epithelial, o le i ai o le fualaau oona e fesoasoani e faʻamaonia ai le i ai o faʻasalaga faʻafefete.

O le mafai gafatia o meaola olaola e atagia ai suiga i le totonugalemu o le tino, o se mea taua tele o suʻesuʻega, ma o suʻesuʻega faʻamalosi mo le maʻisuka o le tele o faʻamatalaga faigofie, faʻamaonia ma vave.

Urinary incontinence

Ole faʻateleina o le maʻisuka e mafai ona o faatasi ma se mea le lelei e pei o le le mautonu.

O lenei faailoga e le o iai na o ia. O le le mautonu e masani ona fesootaʻi ma le cystitis poo le maʻi o le mai. O lenei faailoga e masani lava ona faʻaalia i le po, pe a leʻo pulea e le tagata maʻi ao moe.

Ituaiga o suega o le urine

Suʻega suʻega mo microalbuminuria

I le faaopoopo atu i le faʻataʻitaʻiga masani, o se suʻega i aso taʻitasi o loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga faʻamaonia mo le faʻamaonia o togafitiga faʻasolosolo e fuafua ai le maualuga, faapea foi ma le aofaʻi o mea e maua ai le protein ma le suka.
O se suesuega Nechiporenko ma se suʻega tolu-tioata ua faia e fuafua ai vaega ninii o le porotini, faitau le numera o leukocytes ma totola mumu, iloilo le galuega o fatugaʻo ina ia mafai ai ona iloa ai le faaletonu ma le toilalo.

Suʻega suʻega mo microalbuminuria (UIA) e masani lava ona faatonuina i le maʻisuka ma le poto masani. Latou te masani ona atiina ae le nephropathy o le maʻisuka, o le autu autu o le maualuga o le palatini i le urine.

O ia faʻamatalaga e mafai foi ona maua e ala i le faʻaaogaina faʻamatalaga lautele, ae o se suʻega faapitoa e faia e tusa ai ma se auala loloto ma tuʻuina atu se ata e sili atu ona faʻatuatuaina.
O le faʻamautinoaina o enzymes pancreatic i le urine o le maʻisuka o loʻo faʻaalia ai se gaioiga talafeagai ma le faʻaleagaina.

O tulaga masani masani e i le va o le 1-17 U / h. O le tele o lenei fuainumera e taʻu mai ai se maʻi le lelei poʻo se faʻaopoopoga o le mamafa i luga o le paʻu.

Fualaau faʻapitoa

Faʻatasi ai ma le faʻasolosolo o le maʻisuka i le maʻisuka, e mafai ona faʻapipiʻiina togafitiga i togafitiga faʻataʻitaʻi. O faʻamalositino faʻamalositino e vave ona taʻitaʻia i le faaleleia.

Togafitiga mo le faia pea o le maʻisuka i le maʻisuka - aoga aoga:

  • Liligi 1 tbsp. l wormwood 200 ml o vai inu. Tuu le faʻaaoga mo le 8 itula. Inu i luga o se manava gaogao 75 ml i le aso.
  • O le tasi lau lapopoa o se mumu auro o le eleele ma le 1 lita o le vai inu ua sasaa. Faʻaofi se fagu, faʻamalosi se aso. Inu 3-4 taimi i le aso mo le ¼ cup 40 minute aʻo leʻi 'ai.
  • O le suka o le toto e faʻamaonia ai se teuteuga o le laʻau bay. 10 laulaau sasaa 600 ml o vai inu. E mafai ona e aveina i totonu o le itula. Inu le faʻafefete o le 100ml 3 taimi i le aso.

Togafitiga ma togafitiga faa-tagata o le a le aoga vave.E tatau ona ave decoctions ma infusions i totonu o le 2 vaiaso ina ia lagona le iuga.

O a mea e fua ai fua

Le taua ma le tele o le tuufaatasiga o le urine e taua mo le siakiina:

Urinalysis

  • Muamua, o le endocrinologist e fiafia i le maualuga o le suka i le urine. O le foliga mai o le kulukose i maualuga maualuga o loʻo faʻaalia ai le atinaʻeina o maʻi o le hyperglycemic, ma le tele o le masaniga ua sili atu, o se manatu o le loloto o le togafitiga. O faʻamatalaga masani o se tagata soifua maloloina ile maualuga ole kulukose e mai le 0.06-0.083 mmol / l. faʻateleina le iloa o le maualuga o le faʻatagaga faatagaina e faʻaalia ai le atinaʻe o le maʻisuka. I lenei tulaga, o le maualuga o le tasi le taimi i le suka i le mimilo e le mafua ai se tulaga ogaoga o le siama, talu ai e mafai ona mafua mai i mea sese meaʻai.
  • O vaega o le fuafuaina o le suka i le urini e faʻaaoga ai faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga e suia le lanu pe a oʻo le maualuga o le kulukose 0.1 mmol / L.
  • O se faʻafitauli taua mo suʻesuʻega mo le fomaʻi o le a le lanu o le urine. O se pogisa, toetoe lava a leai se paʻu e taʻu mai ai e le gata o se maualuga maualuga o le kulukose, ae o loʻo faʻaalia foi se suiga i le filiga.
  • O le suʻesuʻeina o le acetone (tino o le ketone) i le urine o le uiga lea o le ituaiga maʻisuka. I lenei tulaga, o le kulukose o loʻo tausia i le 13.5 i le 16.7 mmol / L. O le tele o le tele o mea masani e masani ona faʻaalia ai le loloto o soliga, ma o le acetone o se mea e tupu mai i le metabolism.
  • O le i ai o le toto i le faʻavaveina e masani lava o se faailoga leaga. O le faailoga autu lea o le le atoatoa, pe a fai o le filtration o se gaʻo ma o se vaega o le toto o loʻo faʻaaogaina. O le mea masani lava, o lenei tulaga matautia o le uiga o le maʻisuka masani masani ma se aafiaga i le silia ma le 15 tausaga.
  • E maualuga tele le maualuga o le protéini mo le mauaina o le gaioiga ma le faʻamautuina o le ituaiga o maʻisuka. O le leiloa o polotini i le ituaiga o vaega ninii albumin e fesoasoani e fuafua ai le mafuaʻaga o le faafitauli.

O se faaiuga atoa ma le faamaninoina o mafuaʻaga o mea sese mai le masani o le matafaioi lea a le fomaʻi ma e faalagolago i faʻauiga faʻatasi ma faʻamaumauga o isi ituaiga o diagnostics.

Faʻafefea ma o afea e alu ai

I lenei tulaga, e tatau ona tuʻuina atu i ai ni mea e le mautonu, mai le mea e vaʻaia ai faʻamaoniga o le acid-base, ina ia aua nei faʻalavelave ai faʻataʻitaʻiga masani o microflora.

E manaʻomia e tamaʻitaʻi ona aloese mai le suʻega i le taimi o le tamaʻitaʻi ma le isi 4-5 aso mulimuli ane.

Mo le tuʻuina atu i le fale suesue, e tatau ona e ave se pusa mama mama ma tuʻuina atu i le nofoaga o suʻesuʻega vave vave.

E faʻafefea ona 'ai ao lei aoina le urine

Talu ai ona o mea masani faaletino o loʻo aʻafia i le auiliiliga masani o le urini, ona fautuaina lea e lafoaʻi oloa lanu (blueberries, beets, pumpkins, kāloti) mo le 2 aso, faapea foi ma mea e suia ai le aoga (fualaʻau, cherries, strawberries). O sea fuataga o le a aloese ai mai le faʻaogaina o faʻamatalaga.

Faʻasalaga oloa vali

E leʻo faʻateʻaina foi diuretics, faapea foi ma fualaau faasaina i le taimi o sauniuniga, ina ia le faalavelaveina le paleni masani o le microflora ae le o le suia o uiga o le fuamini.

O faʻafitauli faʻapitoa o le vitamini ua taofia le faia i le taimi o faʻataʻitaʻiga tatau uma.

O elemene o loʻo aofia ai i totonu e mafai ona matua suia ai faʻamaoniga, talu ai latou te auai i le metabolism ma aafia ai le maualuga o le diuresis.

O le suia o masaniga masani e le fautuaina. O lenei mea o le a faʻavaivaia ai le tino i se tulaga o le le mautonu ma mafua ai se suiga i le gaioiga o fatugaʻo, faʻalavelaveina ai taunuuga.

Tulaga masani ma faʻamatalaga o faailoga

I lalo o tulaga masani, o le urine e le o iai ni mea eleelea eleelea, e manino ma ei ai le lanu vaomago po o le lanu amber.I le maʻisuka, o nei suiga e sui, ona o nei taʻiala e faʻalagolago i le maualuga o le filtration ma luga o le setete o metabolic process in the body.

O le maualuga o le urine o loʻo iai i le lautele o le 1.012 g / l - 1022 g / l, ma pe a faʻatupulaʻia le tau, o le filtration e faʻaleagaina ma gaʻo ai fatugaʻo. O vaega ninii o le Protein, elemene toto, sigi, parasite ma siama e le masani ona maua i totonu o le urine, ma o le sugar sugar content e matua maualalo lava e le o fuafuaina i se tele o suʻega.

Soo se eseesega mai le masani o le a fiafia i le fomaʻi ma faamalosia o ia e vaavaai mo le mafuaʻaga o soliga.

O faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga mo faʻamaumauga o fale e sili atu ona sao i le sao o faʻamatalaga, ae mo le puleaina o fale e oo lava i faʻamatalaga faʻamalosi e taua ma talafeagai.

E masani lava, o tagata gasegase e maua i le maʻisuka latou te faia se tusi faʻataʻitaʻi, lea e faʻaalia ai fesuiaiga i faailoga autu ma fualaau o fualaau. Mo le fomaʻi, e taua foi lenei mea i le siama.

Aisea e taua ai suega masani o le urine

Ole taimi ole suʻesuʻega e taua mo ituaiga uma o faʻamaʻi, ma o le maʻisuka e manaʻomia ai se auala faʻapitoa ona o le lamatiaga o le olaga-faʻafitauli faigata.

O le mea sili ona lamatia o le hypo- ma le hyperglycemic coma, lea e mafai ona aloese pe afai o togafitiga faafomaʻi ma togafitiga ua fautuaina e le fomaʻi.

O le faaletonu o le Renal ua mafua ai le ala o le faamaʻi, ma na o le pau lava le faailoga o le protein i le urine.

O le faʻamatalaga muamua e faʻavae i le suʻesuʻeina o urine e le o se mea e masani ai, ma o suʻesuʻega taimi e fesoasoani e faʻamautinoa ai togafitiga talafeagai ma aloese mai faʻalavelave.

Afai o masani nei e te masani ai:

  • tumau le maualalo o tiga
  • faigata faigata
  • solia o le toto.

Na pau le auala taotoga? Faatali, ma aua le galue i metotia faʻamalosi. E mafai ona faʻamalolo le maʻi! Mulimuli i le fesoʻotaʻiga ma saili pe faʻapefea ona fautuaina e le Specialist le togafiti ...

Suesueina o le Urine mo le maʻisuka faafesootai le sootaga i le lomiga autu

I le maʻisuka, o le lanu o le urine

O le lanu o le urine i le maʻisuka e tele sona sao i le siakiina o le maʻi.

O le tele o taimi, e gauai le tagata i le suiga i le lanu o le urine i le taimi mulimuli. I le tulaga pe a tupu lenei mea, o se tagata e fia iloa pe o le a le lanu mimilo o loʻo i ai i se tulaga masani.

O le lanu o le urine e manatu masani lava i le lautele mai le lanu samasamanua e foliga tutusa ma le lanu o le vaomago i le samasama lanu e pei o le lanu o le amber. O le lanu o le urine e fuafuaina i le i ai o le urochrome pigmenti i totonu, lea e maua ai le lanu ma eseese lanu samasama.

Mo le fuafuaina o le lanu o le urine i totonu o fale suesue, o se suʻega lanu faapitoa e faʻaaogaina e faʻatusatusa ai le lanu o le sailiga suʻesuʻe ma ata o tulaga faʻamautu lanu.

Urine mo le maʻisuka

O faʻasalaga o le natura endocrine e aʻafia ai le lanu, manogi, le fua o le urine.

Urine i le maʻisuka na suia suiga ma e mafai ona faʻaalia suiga faifai pea i fatuga ma gaioiga gasegase, lea e faʻaalia i le 20-40% o tagata gasegase.

E le gata i lea, o mea na mafua mai i le maualuga o le kulukose o le toto e mataitu. Ina ia iloa ai togafitiga i le taimi, o suʻega e faia i taimi uma 1-2 taimi i le tausaga.

Vaevaega faapitoa o le urine i le maʻisuka

O le urine o se tagata soifua maloloina e faʻaalia i le leai o le manogi, e le aoga, samasama samasama. I le maʻisuka, o loʻo i ai se toilalo i le metabolism o gaʻo kuluga ona o le faaleagaina o le endocrine polokalama.

O le urine e faʻanofoina ma maua ai se manogi manogi o le taamilosaga o apu po o le acetone. Faʻasagaga o le faʻalauteleina o microflora pathogenic, faʻamalosi e urinate e sili atu ona masani.

I le gasologa o le aso, o le volumine o le mimilo na alu ese i le 3 lita.

Talu ai e le mafai e gaʻo ona taulimaina le gaioiga o le maualuga o le suka, o le tele o meaʻai e ulufale atu i le urine. I lenei tulaga, ua faaopoopo le suavai faaopoopo, ua mafua ai ona maua e se tagata se lagona faifai pea o le galala.

O le maualuga o le kulukose e fesoasoani i le gaosia o tino o le ketone. O nei mea e mafua mai i le gaʻo o le gaʻo e aunoa ma le i ai o le inisalini ma e mafai ona afaina i le tino i ni aofaiga tele.

Afai e sui tele le lanu o le urini ma se maʻi e leʻi faʻaaogaina, ia faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi e fuafua le mafuaʻaga. O le faateleina o le urination ma se manogi le lelei e ono taʻu mai ai le maʻisuka le tumau, le maalili, poʻo le faalumaina.

Le lanu o le urine i le maʻisuka: o le a se mea e mafai ona taʻu mai e le urini

O fatugaʻo a le tagata o se okeni lea e tuusao saʻo i le metabolism. O le toilalo o le okeni e taufaamatau ma ni taunuuga ogaoga. Sugar i le urine e maua i le maʻisuka e mafai ai ona e iloa le gasegase o gasegase i le taimi. O le lanu o le urine i le maʻisuka e iai foi sona sao i le siama.

Faʻailoga o Renal

O le a lava le umi e le sili atu ai le maualuga o le suka i se tulaga, e matua gauai uma lava i le renal glomeruli i le toto. A vave ona faʻavave le kulūkose vevela, o le a amata ona faʻaogaina e fatuga e ala i le filiga.

I totonu o se tagata soifua maloloina, o aso uma o le urine e mafai ona aofia ai suauu e le o fuafuaina e metotia falesuesue.

O le aso faatagaina o le kulukose e 2.8 mmol / l, ma o le taeao e le tatau ona sili atu i le 1.7 mmol / l glucose.

Faitau foi Taunuuga masani o le Sugar Sugar

O le aofaʻi o fatugaʻo e amata ai le suauu gaʻo i le urine e taua o le tapuni pito i luga. O lenei faailo e taʻitasi.

O le pito i luga o le tapuni e 7-10 mmol / L. Faatasi ai ma le faateleina o le suka toto, o le tele o le urination e faateleina. E aveesea e le tino le sili atu o le kulukose.

Ole tali puipuia lea mai aafiaga leaga o le hyperglycemia.

O se lauiloa lauiloa mo le fuafuaina o le tulaga o le tagata lava ia o le mafai ona gafatia o le kulukose. Ina ia faia lenei mea, ia gaogao le vevela. A maeʻa le 30 minute, fua le kulukose toto, aoina mai le urine ma suʻesuʻe le suʻesi o loʻo i totonu. O lenei faiga e tatau ona faia i ni nai taimi. O le fuainumera o fuainumera e fuafua ai le tapulaʻa lautele.

Pe a mataʻituina le maualuga ole kulukose o le toto, e tatau ona mataʻituina ma le mataʻituina le pito i luga. O lenei mea o le a aloese ai i le tuai o faʻafitauli o le maʻisuka. A uma, pe afai e le taofia le faamai, ona mafai lea ona liua i le fatuga fatu. O le gasegase o le tino o le tasi o faafitauli ogaoga o le maʻi suka e mafua ai le oti.

Faʻailoga o fatuga o maʻi suka

O fatugaʻo e aveesea le tele o le vai mai le tino faʻatasi ai ma oloa gaʻo ma toxins. I le maʻisuka, e oʻo atu i le 45% taimi o faʻamaʻi fatugao. O le maʻi ua taʻua o le nephropathy o le maʻisuka.

O le taimi sili ona taua mo le maʻi o le 5 tausaga muamua lea o le maʻi. Afai na iloa le faamai i le taimi lenei, ona oʻo mai loa lea o faafitauli e le o toe mamao. A aunoa ma se togafitiga talafeagai mo le lima tausaga, o le a le mafai ona faʻaleagaina le fausiaina o fausaga.

O le tele o vai, glucose ma mea oona e pasi atu i fatugaʻo. O le faateleina o le fuainumera o le filtration e taʻitaʻia ai le vave ona faʻaaogaina o le lapoa tupales ma le faʻatusatusaga o le glomeruli. O fatugaʻo ua faʻaleagaina, palasi ma mimiti.

O se tasi o faʻamuamua muamua o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le tino o le microalbuminuria. O foliga mai ia o le protein i urine i aso taitasi. I le faʻaopoopoga i le protein ma le kulukose, o le faateleina o le toto maualuga e faʻaalia ai le gaʻo. O le malosi o le malosi o le tino e faʻagesegese ai le faʻaumatia o le okeni

Afai, faatasi ai ma se suʻesuʻega atoa ma suʻesuʻega i fale suʻesuʻe, faʻamaonia togafiti ua iloa, ua faatonuina e le fomaʻi togafitiga faapitoa. O le togafitiga e faʻamoemoe i le faatumauina o le metabolism autu ma le faʻamalologa galuega. Ae ui i lea, e le mafai ona fofo atoatoa fatugaʻo. I le tino o le nephropathy, faʻapipiʻi ma le fatuga o le gaosiga o fatugao ua toe faʻaaogaina.

Faaiuga

O suiga i le urini e le o taimi uma e maua ai le maʻisuka. E mafai ona tupu i na o taimi faigata.Afai o le faʻamaʻi ua i ai i le tulaga o le faʻaauau pea ona totogi, ona faʻaaogaina lea o auala eseese e avea ma mafuaʻaga o le aliali mai o suiga i le faanatinati. Ae ui i lea, o se suʻesuʻega masani mo le maʻisuka e tatau ona faia ia le itiiti ifo ma le ono masina.

Urinalysis mo le maʻisuka

O se suʻega faʻamaʻi mo le maʻisuka e maua ai e le endocrinologist le avanoa e iloilo ai le soifua maloloina o le urethra o le maʻi. I le maʻisuka, e taua tele, aua i le 20-40% o mataupu, e tupu ai faʻamaʻi ogaoga fatu. O le mea lea, o le togafitiga o le maʻi e faigata tele, o aʻafiaga faʻapitoa e tupu, ma le ono mafai ona faʻaosoosoina taualumaga faʻagasolo.

O le a le taimi e tatau ona ou suʻe ai se suʻega o le suka?

O se suega masani mo le maʻi o le maʻisuka e tatau ona faia pe a ma le 2-3 taimi i le tausaga, pe afai e lelei le tagata. E tele taimi (e tusa ai ma fautuaga a le fomaʻi) e tatau ona e faia se auʻiliʻiliga peʻafai:

  • o se fafine e maua i le maʻisuka o loʻo maʻitaga
  • e aʻafia ai, e oʻo lava i faʻamaʻi ogaoga (faʻataʻitaʻiga) malō ua faʻamaonia,
  • maualuga le maualuga o le suka i luga o le toto o le tagata maʻi,
  • e iai faafitauli i le urethra,
  • ei ai manuʻa e le faʻamalolo i le taimi,
  • o loʻo i ai pe na iai ni faʻamaʻi pipisi
  • o loʻo i ai faʻamaʻi faʻamaʻi e masani ona toe maua mai lea taimi i lea taimi,
  • o loʻo i ai faailoilo o le taufaasese o le maʻisuka: o le le mafaia ona faatino galuega faaletino, paʻu o le mamafa faafuasei, o le fesuisuiaʻi faifaipea i le maualuga o le kulukose o le toto, le mautonu le mafaufau, ma isi.

Fomaʻi fautuaina e faia se suʻega urine i le fale e faʻaaoga ai se suʻega pe a fai o se tagata ei ai le ituaiga I maʻi:

  • lagona lagona le lelei, mo se faataitaiga, lagona lagona le fiafia, tosina,
  • ei ai le maualuga maualuga o le suka - sili atu i le 240 mg / dl,
  • Tauave pe fafaga le tamaititi ma i le taimi lava e tasi e lagona le vaivai lautele, vaivai.

O tagata e maua i le maʻi II e tatau ona vave faia suʻega faʻamatalaga vave mo le acetone pe afai:

  • togafitiga o le inisalini,
  • se maualuga o le kulukose o le toto (sili atu i le 300 ml / dl) na maua,
  • o aʻafiaga leaga o loʻo i ai: faʻavalea, fia inu, vaivaiga lautele, ita, pe, i se isi itu, le pasi ma le faʻalavelave.

O nisi taimi e tatau i le tagata gasegase ona suʻe se suʻega urine e fuafua ai le aoga o togafitiga. Afai e leai ni suiga lelei i taunuuga, e tatau i le endocrinologist ona fetuutuunai le fualaau o le vailaʻau poʻo le suia o le mea galue. Urinalysis o se auala e pulea ai le maʻi.

Vaega o sauniuniga ma auiliiliga

O sauniuniga faʻapitoa aʻo leʻi pasia suega e le manaʻomia. Ae peitai, ina ia le aafia ai le lanu o le urine, aua le inuina meainu ma meaai e ono aafia ai le paolo o le vai (faataitaiga, beets, carrots) i le afiafi o le aveina o mea. Aua le tuʻuina atu le mimila pe a uma ona faʻaaogaina oloa gaosi, ava malosi.

Afai e mafai, o vailaʻau, aemaise lava diuretics, vitamini, supplements dietary, e tatau ona lafoai. Afai e le mafai ona e musu e teu nei tupe, e tatau ona e lapatai e uiga i le fuainumera mulimuli ma le fualaau o le fomaʻi ma le fale suesue fesoasoani.

E mafai ona aoina i totonu o le fale. Mo se suʻesuʻega manuia, o le 50 ml o le vai e manaʻomia. E manaʻomia lou tuʻuina i totonu o se pusa tioata, e mafai ona e faia i totonu o se fagu vailaʻau. A o le i auina atu i le fale suesue, e tatau ona sainia le koneteina.

E tele metotia o auiliiliga, ma e tofu lava ma ona lava uiga. O le mea lea, mo se suʻesuʻega lautele, e tatau ona e faʻaaogaina se fua o le urine taeao.

Mo suʻesuʻega i aso uma, e tatau ona e aoina mai le urine mai vaega eseese. I le suʻesuʻega o le urine, o lona aofaiga atoa o le volumini, protein ma le suka e aofia ai.

Nechiporenko analysis e maua ai se suʻesuʻega o le maualuga o le toto mūmū ma sela papaʻe i le tasi unite.

O le filifiliga sili ona faigofie o le suega o le acetone. O ona tagata maʻi uma e maua i le maʻisuka o loʻo i ai le avanoa e faʻaalu ai i latou lava i le fale.Mo le faia o lenei mea, e tatau ona e faʻatau ni faʻataʻitaʻiga faapitoa i totonu o le fale talavai, o se pusa faʻamalosi mo le aoina o le urine. O le metotia mo le faia o le auiliiliga e tutusa lava ma le tulaga o suega o maitaga.

Urine Sugar Strips

Pe a iloa le tino o le ketone, e vave ona aliali mai le tagata o loʻo i luga o le fasi pepa. E le mafai ona mauaina faʻamatalaga e uiga i le maualuga o suka ma protein. Faʻamatalaga e mafai ona aʻafia ai taunuuga o le auiliiliga:

  • tulaga faʻamaonia i fafine
  • maualuga maualuga
  • vevela
  • nofo i le afiafi o le auʻiliʻiliga i mea masani ma baths.

Faʻasalaina ma faʻasologa o suʻesuʻega o urine mo le maʻisuka

O taunuʻuga o suʻesuʻega o le urine o tagata e maua i le maʻisuka i tulaga maʻaleʻale o le faʻamaʻi e tatau ona vavalalata ma i latou o se tagata soifua maloloina. I le iloa e uiga i le faʻamaʻi, e mafai e fomai ona fai sina suiga i tulafono mo le maʻisuka. O le mea lea, o le maʻisuka, o le faʻaitiitia o le lanu lanu o le urini poʻo lona faʻamaʻiina atoa ua faatagaina. O le urine o se tagata maloloina e samasama.

O se mea taua i le iloiloga lautele o le urine o le manogi o le urine. I mea a se tagata soifua maloloina, ua matua leai lava. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka, e ono oʻo mai le manogi o le acetone. O lenei mea o loʻo taʻu mai ai le taui. I lenei tulaga, o tino o le ketone e aliali mai foi i le vai.

O le mamafa o le tino ma le maualuga o le suka e maualuga lona faateleina i le 1030 g / l pe faaitiitia i le 1010 g / l i le tulaga o faafitauli i le gaioiga o galuega. O le masani o lenei faailo i le urine o se tagata soifua maloloina mai le 1015 i le 1022 g / l. E le tatau ona aliali mai le pulu i le urine pe a maloloina le tagata.

Puipuiga i le urine ma le maʻisuka e mafai ona maua i le 30 mg i le aso, ma faʻamaʻi ogaoga fatuga - e oo atu i le 300 mg i le aso.

O se faailoga leaga o le kulukose i le urine. I le mimiti o le maʻi, e na o tulaga lava ua tele naua i le toto (sili atu i le 10 mmol / l) ma e le mafai ona faʻaitiitia e ia le tino.

E tusa ai ma le endocrinologists, e le o ni faailoilo patino o suiga o le maʻisuka i le tele:

  • bilirubin
  • hemoglobin
  • mūmū toto mumu
  • urobilinogen
  • parasite
  • meaʻai.

O le faateleina o le numera o leukocytes e ono mafai ai e le fomaʻi ona masalomia faiga faʻaleagaina o le mafaufau i fatugaʻo, lea e masani ona tupu i le maʻisuka.

Suesuega Hyperglycemia

O le Hyperglycemia o se tulaga matautia mo le maʻisuka. E atiina ae pe afai, i tagata maʻi ei ai le maʻisuka ituaiga, o le maualuga o le inisalini i le toto e faʻaititia e le afa poʻo le tino o gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, e le faʻaaogaina le inisalini. Ina ia maua ai le malosi i lenei tulaga, o le gaʻo e amata ona mu. Fua o le pala o le tino - tino o le ketone, pe, pei ona taʻua ai, acetone, ulu i le toto.

E i ai tulaga pe a faʻaaoga tino o le ketone e faʻatumu ai le tino i le malosi, ae i le tele lava o tulaga, o mea faapena e matua matautia ma matautia i le ola o le tagata. Faatasi ai ma a latou aofaiga tele i totonu o le toto, o le tino o le ketone e amata lemu ona ulu i le urine. I lenei tulaga, o fomaʻi e suʻesuʻeina le ketoacidosis.

O lenei tulaga e mafai ona iloa uma i le fesoasoani a suʻega suʻega, ma i le fale e ala i suʻega suʻega. O le vaega mulimuli e aofia ai ni mea e faʻafoʻi ai mea e tali atu i vaega eseese o le acetone. O le tagata gasegase o se taunuuga o le televave sailiiliga e maua ai se sikuea o se ituaiga lanu i luga o le pepa.

Ina ia iloa le maualuga o tino o le ketone, e tatau ona e faʻatusatusa le lanu e maua mai i lanu i le paluga paluga.

E tatau i le maʻisuka ona faʻaogaina lenei metotia pe a latou lagona le leaga, leisa, le mautonu, galala tele, ita, ita, le mautonu, faʻalavelave mafaufau, ma le manogi o le acetone mai le gutu.

I lenei tulaga, o le urine i le maʻi suka e mafai foi ona sosogi e pei o le acetone, faʻafefeteina, ae i ai se vaʻaia. E masani lava, e le tatau ona i ai ni tino ketone.Afai e te mauaina se faailoilo maualuga o le acetone, e tatau ona e valaʻau mautinoa se falemaʻi.

O le a le mea e fai i le le lelei o le auiliiliga?

Afai o le mimita i le maʻisuka e le ogatasi ma tulaga o le suega o le toto, e auina atu e le fomaʻi le maʻi mo se suʻesuʻega faaopoopo. I lenei tulaga, e taua tele le sailia po o le a le mea tonu e aʻafia ai: o le urethra, o gaʻo po o latou vaa. O faʻamatalaga saʻo i luga o lenei mea e mafai ona maua ai metotia e pei o le ultrasound, MRI, CT poʻo le leitio.

Afai o le albumin (o le protein sili) e maua i le urine, e mafai e le fomai ona fautuaina togafitiga faafomai ina ia faagesegese ai le faagasologa o le fatuina o fatugao. E le gata i lea, atonu e talafeagai le suia o togafitiga togafitiga o le maʻisuka lava ia. O faʻataʻitaʻiga leaga e manino ai o le faʻamaʻi e le o iai ma e mafai ona lamatia.

O le maualuga o le maualuga o le porotini po o le tino o le ketone e aofia ai le togafitiga o le maʻi.

O le faʻatagaina i lenei tulaga o le mataʻituina pea o le cholesterol ma le toto. O le masani o le tagata mulimuli mo maʻi ma le maʻisuka e 130 i le 80 mm RT. Art., Ae le sili atu.

O se maualuga maualuga o tino o le ketone i totonu o le uila, e iloa i fasi siaki i le fale, e manaʻomia ai foi le faanatinati. I lenei tulaga, e tatau i le tagata maʻi ona vave valaau i lana fomaʻi ma feutagai ma ia e uiga i isi gaioiga. Afai ei ai ou uiga faʻaalia o le hyperglycemia, e tatau ona e valaʻau i se taʻavale. Aʻo lei oʻo mai fomaʻi, e tatau ile tagata maʻi ona:

  • inu tele - o le vai e maua ai le faʻaleleia masani o le tino, ma o le faifai pea e mafai ona faʻaitiitia le maualuga o le acetone i le urine ma le toto,
  • siaki siaki - afai e foliga mai e maualuga tele, o le faʻaaogaina o le insulin o le a talafeagai.

E sili atu i le tagata maʻi ona tumau i le nofoaga ae le o le fale. E faasaina i lenei setete soo se gaoioiga faaletino. I le pasia o suʻega mo le urine, e maua ai e le maʻisuka le avanoa e faʻamautinoa ai o loʻo pulea lona maʻi, poʻo le faailoaina o faafitauli tau soifua maloloina i se taimi tatau. O le tele o taimi, o nei suʻega e le gata ina fesoasoani e masalomia se faʻamaʻi, ae laveaʻi ai le ola o se tagata.

Aisea e tofotofoina ai le maʻisuka mo le maʻisuka

O faʻamaʻi o le maʻisuka e le faʻaalia i taimi uma, o le mafuaʻaga lea e ono le iloa ai e tagata mamaʻi a latou siama. I le taimi lea, o suiga e le mafai ona suia i le faʻalavelave faʻafuaseʻi, e tupu aʻe ai faʻamaʻi fatu.

O le galala le faʻamaoniaina o le maʻi ma le faateleina o le tele o le urine atonu e faʻaalia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

O le tofiaina o togafitiga e tupu pe a maeʻa le faʻamalositino ma le siama o le maʻi. E faia e le endocrinologist poʻo le fomaʻi maʻi. O le faʻataʻitaʻiga e aofia ai le faia o suʻega.

O le maʻisuka e mafai ona faʻamoemoe e ala i le suʻesuʻeina o le urine poʻo le toto. O se suʻega faʻamatalaga mo le maʻisuka o le auala sili lea ona lelei ma saʻo e faia ai le faʻamaonia saʻo.

Afai e faʻamaonia, o le tagata tomai faapitoa o loʻo auai i le filifilia o se inumaga o le inisalini, e faʻamaonia ai se meaʻai, maua ni vailaʻau maʻoti.

E faʻafefea ona pasia le uila mo le auiliiliga

I le maʻisuka, o le auʻiliʻiliga e faʻaalia ai le i ai o maualuga maualuga o kulukose, lea e le o se tulaga masani mo se tagata soifua maloloina. Mo le maua o faʻamaumauga mautinoa i luga o le tuufaatasiga o le urine, e tatau ona mulimuli i tulafono o sauniuniga mo le auʻiliʻiliga.

O le le amanaiaina oi latou e mafai ona mafua ai ni sese sese. O lenei mea o le a taʻitaʻia ai i se faʻamaoniga le saʻo ma togafitiga. I le tulaga sili ona lelei, o le a leai se aoga, i le sili atu ona leaga o le a oʻo atu ai i se mea leaga.

I le aoina o urine mo suʻesuʻega, e tatau ona e usitaia fautuaga nei:

  • Aoina mea i totonu o se pusa mama, faʻamaonia, faʻamaufaʻailoga. O koneteina mo auiliiliga e mafai ona faʻatau i le fale talavai. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona fufulu i le vai inu, pe a uma ona paʻi i totonu o puipui o le fagu ina ia aloese mai siama mai le ulufale,
  • Aʻo leʻi oʻo i le faʻapipiʻiina o le gaosiga, e tatau ona fufulu mamā tino.Ua fautuaina tamaitai ina ia tuʻu se laumei i totonu o le vaalele e puipuia ai mea faalilolilo mai le ulufale atu i mea suʻesuʻe,
  • urine mo le auiliiliga e tatau ona fou, o lea e tatau ai ona e aoina i le taeao, aʻo lei pasia i le fale suesue,

Afai e manaʻomia, e mafai ona teuina i totonu o le pusaaisa meaʻai mo sina taimi. E moni lava lenei mea mo le vevela taimi. Ina ia faia lenei mea, tapuni le fagu, tuʻu i totonu o se ato i luga o se mea e leai se mea, e ese mai meaʻai.

Aʻo saunia le tagata maʻi, e tatau ona pipii i se mea taumafa mo se aso ao le i oʻo i le urine. E tatau ona e aloese mai le taumafaina o gaʻo ma meaʻai falai, faʻapea foʻi meaʻai e ono aʻafia ai le lanu o le urine.

O nei mea e aofia ai beets, kāloti, fuamoa o le suauu, moa, rimoni. O aʻafiaga o le auʻiliʻiliga e aʻafia i suamalie, suamalie ma suavai, o lea e tatau ai ona le aofia ai.

O le aso ao lei tuʻuina atu, e tatau ona faʻaitiitia le faʻafitauli o le tino ma le mafaufau, aua latou te aʻafia ai le gaioiga a le tino i lona atoa ma, e tusa ai ma taunuuga o le suʻesuʻega. E aoga le taofi le inu o fualaau, aemaise o vailaau faʻamaʻi ma togafitiga.

Tulaga masani ma faʻamatalaga o faʻamatalaga

O se suega masani mo le maʻisuka e fesoasoani i le fuafuaina o faailoga o le suka, faʻamalamalama le faʻamaonia o le siama. O lona i ai e faailoa ai le hyperglycemia, o le faʻaaliga sili lea o le maʻi.

O le fua o le kulukose i le urine e 0.06 - 0.083 mmol i le lita. O faʻataʻitaʻiga e faʻaalia ai le maualuga o le kulukose 0.1 mmol.

Afai e faia e le tagata maʻi se siaki tutoatasi o le urine mo le suka, e tatau ona amanaia lenei mea moni. Afai o le taunuuga e lelei, o le faailoilo o le lanu e lanu. Afai e le tupu lenei mea, o le aofaiga o le suka i totonu o le tino e leai se aoga.

I le auiliiliga o le urine mo le maʻisuka, o le i ai o le kulukose, o lelaʻe paʻepaʻe ma puluvaʻa e lauiloa, o lo latou maualuga e sili atu nai lo tulaga masani. O vailaʻau masima ma tino o le ketone e maua foi i le urine.

O uiga masani o le suiga o le urine, e aofia ai le lanu ma le manogi, manino, mamafa ma le mamafa o le urine, ma le maualuga o le eletise.

I se tulaga e masani ai, o le toto paʻepaʻe i le urine o loʻo i totonu o se vaega itiiti, o le sili atu o le masani o loʻo faʻaalia ai se faʻaogaina o le faʻaogaina.

Ole maualuga o le urine o se tagata maloloina e i le lautele o le 4-7. O le faateleina o lenei faailo o se uiga mo le alualu i luma o le faamai.

O uiga faaletino e mafai foi ona suia. O le suavai e sili atu ona manino, o le lanu o le urine i le maʻisuka suiga mai le vaomago i le lanu.

I tagata soifua maloloina, o le sosogi o le urine e le o maoaʻe, le faaituau, ma le maʻisuka, o le manogi o le acetone e aliali mai, ma se laʻau aisa.

O le mamafa o le urine e atagia ai lona faʻaogaina, ma e faʻalagolago i le gaioiga o fatugaʻo. E siakiina foi le toto mo le toto. O ona eleelea e mafai ona taʻu mai ai le maʻisuka ua le amanaiaina poʻo le le atoatoa.

O le maʻisuka urination

O le tulafono o le faʻaaogaina o le suavai i tagata taitoatasi e ese. Ae ui i lea, o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e fai mai o tagata lautele e le sili atu ma le 8 taimi i le aso. O le mea moni, o le a tele se mea o le a fai pe oe inu tele, mea na e 'ai ma ave ni togafitiga. A maeʻa ona 'aina le afa o le silotilo, e mafai ona e faʻamoemoe e sili atu ona masani nai lo le masani ona faʻamalosia e urinate. O le maualuga o le suavai e le gata i fafo atu o le urethra, ae faapena foi i luga o le paʻu o le paʻu ma le manava.

O le masani ona fai i le maʻisuka e le na o upu. O le numera o asiasiga i le potu faletaele i luma o lenei faʻamautinoaga e faʻateleina ma e sau mai le 15 i le 50 taimi i le aso. Ma o lenei mea e le o lona uiga o le uunaiga e toetoe lava a sese. O taimi uma lava, o se mea taua tele lenei, e sili atu i le masani a se tagata soifua maloloina. E le gata i lea, o le tulaga lelei o le olaga e matua afaina. E tatau ona e le gata ina latalata ile faletaele i le ao, ae ia e ala i luga i le tele o taimi i le po. O le taunuuga o lenei mea atonu o se tulaga o le vaivai faifai pea.O le maʻisuka talitutusa e muta i se tulaga o le faʻamalaina.

O le maʻi maʻisuka ma faʻasolosolo faifaipea e alu i le lima. O le mea moni e faapea o lenei suʻesuʻega o lona uiga o le maʻi ua faʻalauteleina le manaʻo ma, sili atu ona taua, o loʻo i ai pea se lagona o le fia inu malosi. A maeʻa le faʻaaogaina o se vai tele, o le maʻisuka e masani ona faʻafefe i le polyuria.

Etiology ma pathogenesis

O se taunuuga o le maʻi endocrine e taʻua o le maʻisuka, o loʻo tupu ai le le atoatoa o le inisalini. E mafua ona o le faʻavaivaia o le kulukose. O le inisalini o le hormone e faʻaaogaina e maua ai le suka i siama o le tino o le tino, e maua mai e le pancreas. O se taunuuga o lona le atoatoa, o se faʻaauau pea o le kulūkose e tupu - hyperglycemia.

O le faateleina o le kulukose e faʻapupulaina ai foi mea o loʻo i totonu o fatugaʻo, lea e auina atu ai manaʻoga e uiga i lenei tulaga i le faiʻai. A maeʻa lena mea, o le cerebral cortex, e faʻaitiitia ai le maualuga o le suka i totonu o le toto, ate, mama ma le paʻu, e faʻamalosia atili ai gaioiga. O le faʻamamāina o le toto e faʻatinoina e ala i le faʻamamaina o le kulukose, lea e iu ai ina faateleina le tele o le mimi.

E le gata i lea, faatasi ai ma le sili atu o le kulukose, e faaleagaina ai totoga o le tino o le tino. O lenei tulaga e oʻo atu ai i le faʻaogaina ma le oti o aʻa faʻamaʻi i totonu o le tino, vevela ma le urinary tract, lea e aʻafia ai le leiloa o lo latou gafatia ma le malosi, ma mafua ai ona le lelei le puleaina o gaioiga. O le mafuaaga lenei mo le faia soo o le urination.

Isi faailoga

O le tino ua leiloloa le vai i ai mea nei:


O le fia inu i le po e mafai ona avea ma se faʻamaoniga o se faʻamaʻi.

  • faateleina le fausia o le mimiti mumu,
  • urination i le po
  • naunau e inu, e oo lava i le po:
  • faateleina le 'ai
  • o le gau o le mamafa i le ituaiga 1 pe, i se isi itu, o le mamafa o le gaʻo i le maʻisuka ituaiga 2,
  • vaivai, moe, tiga ma gaogao i tamai povi o vae,
  • taoto ma vili
  • vevela ma le suamalie i totonu o le vailaau,
  • maʻitaga maʻitaga ua afaina i le endocrin,
  • numera o pito i luga pe pito i lalo,
  • o foliga vaaia i le mimilo o le polotini ma le acetone,
  • purulenia paʻu paʻu,
  • mumu i luga o alafau, o le manogi o fua suamalie mai le gutu,
  • mafaufau le lelei,
  • faʻamaʻi pipisi.

Mafuaaga o Urination Faigofie

E iai ni mafuaʻaga autu e taʻitaʻia ai pea i le maʻisuka. O se tasi oi latou o le manaʻoga mo le tino e aveese le tele o le kulukose pe a mafai ai. O le isi - o le faʻamaʻi e masani ona oʻo atu ai i le faʻaleagaina o le namu, o le mea lea e faʻavaivaia ai le faʻaogaina o le tino i le gaioiga o le vevela mo sina taimi. O mafuaʻaga taua nei i le atinaʻeina o le vave faʻasolosolo, lea e mafai mulimuli ane mafai ona faʻaosoosoina se faʻamaʻi e pei o le neuropathy.

O se tulaga e maua ai le ola mama mai le tino e oʻo atu ai i le inu ma le inu.

O le vave faʻataʻitaʻiga e taʻitaʻia ai taunuuga e le mafai ona faʻafitia. E tatau ona faʻafesoʻotaʻi loa se fomaʻi i le faailoga muamua ma amata togafitiga, e pei o isi metotia (faʻaaogaina ole vai, gaioiga filifilia faʻapitoa e faʻamalosi ai le vevela) e mafai ona faʻateteleina le tulaga i le tolopoina o le taimi.

E faʻapefea ma pe aisea e tupu ai le faʻafitauli o le masani ona faia i le maʻisuka?


O le faafitauli e maua i le ituaiga 1 poʻo le maʻisuka ituaiga 2. Afai o loʻo maʻi se maʻi i le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona faʻateteleina le togafitiga e faʻamaʻi o totoga totoga ma le afaina o le vevela. O le faʻaaogaina o togafitiga, lea e aofia ai thiazides, e taʻitaʻia ai le faʻafitauli o le masani ona faia. O le masani ona faʻaaogaina o nei vailaʻau, lea e mafua ai le masani ai o le urination, e mafai ona faʻavevelaina ai le le lelei o le vevela ma le malolo o ona maso.

O le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaalia i le faaputuputuina o se aofaiga tele o vailaʻau ketone, lea e mafai ona mafua ai le oona. E manaʻomia le suavai e aveese ai le kulūkose mai le tino.O le mea lea, o maʻi e maua i le maʻisuka e tele lava ina fiainu. Faʻaaliga e tupu i le tele o tagata gasegase ile amataga o le maʻisuka:

  • urine e tele ma i ni mea laiti
  • i le po, o le taimi ma le tele o le faʻateleina o le faʻateleina faʻatusatusa i le aso,
  • e le mafai ona taofiofia le faia pea o le urination, atiaʻe le enuresis,
  • e le mafai ona tineia lou fiainu e tusa lava po o le a le tele o le vai inu
  • o loo i ai se lagona tumau o le fiaaai,
  • mamafa le mamafa o le tino
  • i luga o le tulaga faaletino o loʻo i ai vaivaiga tumau, vomiting,
  • le sosolo o le maʻi maʻi (faailoga o ketoacidosis).

O le amataina o le maʻisuka e masani lava ona faʻaalia mai i le malosi o le fiainu ma le faʻateleina o le maʻi. O tagata maʻi e faitio i le manava. Soo se ituaiga o le maʻisuka o loʻo faʻaalia foi i le faaletonu o le urination. O le faʻateleina o le faʻateleina e masani lava e tusa lava po o le a le taimi o le aso, e faʻaosoosoina pea le faʻamalosi i le ao ma le po. O le tele o le urine e faʻaleleia foi - i le aso, o le aofaʻi o le suavai e mafai ona oʻo i le 3 lita pe sili atu.

Vaevaega faapitoa o le urine i le maʻisuka

O se tasi o faʻafitauli o le maʻisuka ua faʻavaivaia le toe aoga. Na tupu aʻe Natropathy ona o le faʻaumatia o le puipui lapoa o le renal glomeruli e ala i kulūkose molekone. O le mamafa o le avega i luga o nei totoga e fesootaʻi foi ma le mea moni e mai lava i le amataga o le faamai ua i ai le tele o le manava o le urine e taui ai le maualuga maualuga o le suka o le toto.

O suiga masani e mafai ona iloa i totonu o suʻesuʻega lautele ole suʻesuʻega ole urine e aofia ai:

  • lanu: o le faʻamaʻalogaina o le suavai faʻaitiitia le faʻaogaina o pigments, o le mea masani e masani ona mama,
  • manino manino: o le faʻataʻitaʻiga e puaoa pe a vaʻaia le polotini,
  • le manogi: e suamalie pe a oʻo mai tino o le tino,
  • mamafa mamafa: faʻateleina ona o le maualuga maualuga o le suka,
  • malosi maualuga
  • polotini amata ona aliali mai i le faanatinati e oʻo lava i le leai o ni faʻamaoniga o faʻamaʻi fatu,
  • ua filifilia le suka pe afai e sili atu le toto fofo maualuga mo le kulukose (9.6 mmol / L),
  • ketone body faʻaalia i le faʻasalaga o le maʻisuka, o lo latou faʻaleleia o se taʻavale o le au,
  • paʻu o le paʻepaʻe paʻepaʻe, toto mumu mūmū ma meainu faʻaalia le mumunia o se afaina poʻo le mimamune, mafuaʻaga o le nephropathy.

O se suʻega masani mo le maʻisuka e fautuaina ia le itiiti ifo i le tasi i le ono masina, i lalo o le masani masani. Afai e saʻo le filifilia o le fua o le suka-lowering drugs, ona le tatau lea ona i ai ni mea sese i le suʻesuʻega.


Matou te fautua e faitau le tusiga i luga o togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. O le ae iloa ai le togafitiga autu mo le maʻisuka ituaiga 2, faapea foi ma fualaau fou e foia ai lenei faamaʻi.

Ma o iinei e sili atu i le fualaau faʻatau Metformin mo le maʻisuka.

Urinalysis mo microalbuminuria

Microalbumin - O le fua maualalo lea o le porotini lea e aliali mai i le urine o se maʻisuka aʻo lumanaʻi le amataga o faʻamatalaga ile falemaʻi. O le auʻiliʻiliga e fesoasoani i le suʻeina o le nephropathy i se taimi muamua pe a oʻo ina suia uma suiga. I le ituaiga muamua o le maʻisuka, o se suʻesuʻega e faʻaalia i le lima tausaga talu mai le amataga, ma i le ituaiga lona lua, o se suesuega tuusaʻo i le taimi o le siama. Ona, faatasi ai ma soʻo se fesuiaiga o le faʻamaʻi, e fautuaina e ave le urine i le ono masina tasi i le 6 masina.

Ina ia saʻo le fuafuaina o le maualuga o le protein, e tatau ona aoina i aso taitasi. Afai e faigata lenei mea mo soʻo se mafuaʻaga, ona faia lea o le suʻega i se tasi vaega. Talu ai o mea o loʻo i totonu o le microalbumin e faʻalagolago i fesuiaiga i aso taitasi, ma e faʻalagolago foʻi i le tikeri o le gaioiga faʻa-tino, o le gaioiga o le urine e faʻatasi loa ona suʻeina. I le taua o le faailo mulimuli, o le faʻasolosolo o le urine ma le fua o le creatinine i le albumin e mafai ona fuafuaina.


Urine microalbumin test strips

O fomaʻi faʻapitoa e faʻaofiina i totonu o le faataitaiga o le urine, lea e fusifusia i le albumin.O le iʻuga, o se faʻalavelave faʻafuaseʻi, o loʻo aʻafia ai se laʻau o le malamalama e faʻalagolago i luga o le protein. O le taua tonu o le microalbuminuria ua fuafuaina i luga o le fua o le faʻasologa.

Maʻi faʻamaʻi faʻamaʻi na faʻaalia e le suʻega

O le tele o le solia o le tuufaatasiga o le urine i le maʻisuka, e faaopoopo i le foliga mai o le kulukose ma le polotini, o se suiga i le tuufaatasiga o le pellet cell. O le faateleina o le toto toto toto e maua i faʻamaʻi e pei o le:

  • gasegase ogaoga poʻo le masani (faʻapalapalaina o le pelv)
  • glomerulonephritis (faʻaleagaina faʻaleagaina),
  • lapataiga o le inflammatory i totonu o le 'ureters, cystitis,
  • maʻi o le mai i le tane, prostatitis,
  • vaginitis i fafine (pe a tuʻufaʻatasia ma le le atoatoa o le tumama),
  • lupus nephritis.


Suiga i le prostatitis

Ole numera tele ole totola mumu o se faailoga lea o le toto ile toto i totonu o le polokalama urinary.

O tamaitai e le aofia ai se feʻau o le manstrual blood. O le mafuaʻaga o le hematuria (toto i le urine) e mafai ona:

  • fatugao, eleelea, poʻo le maʻa
  • fulafula
  • lapisi
  • toto maualalo toto ona o faʻamaʻi po o mea faʻasolosolo ma mea faʻamaʻi,
  • mafatiaga
  • nephropathy i le maualuga, lupus erythematosus,
  • mea oona.

Flat epithelium i le tele o le aofaʻi e atagia ai le mumū o le vaega pito i lalo o le tino, ma o le tamaititi e aliali mai i le urine ma faʻamaʻi pipisi, faʻaʻona ma faʻamaʻi pipisi. E mafai ona i ai i totonu o le uila se tagata soifua maloloina i ni vaega laiti. O latou o le lafoina o tui o fatugaʻo. O le ituaiga tele o le epithelium alumini e maua i le tele o mea e faaleagaina ai le gaʻo fatu.

E faʻapefea ona faia se suʻega urine

Mo suʻega faʻamalositino, e pei o se tulafono, o se tasi o auʻaunaga, aoina i le taeao, e talafeagai. Ina ia maua ni faʻamoemoega mautinoa, e tatau ona e:

  • faʻailoga meaʻai ma togalaau ile 2-3 aso,
  • taofi le inu pia ma meaʻai ma mea lanu i le aso - o lanu violē ma moli fuālaau, fualaau 'aina, o meaai mama e le fautuaina,
  • aloese mai taʻaloga 18 itula ao leʻi faia le suʻega.

O le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina e lipotia i le fale suesue, lea e auiliiliina ai le faanatinati. E tatau ona manatua i le mafaufau e faʻasalaina e ave le mea i le taimi o le tamaʻitaʻi ma mo le 3 aso talu ona maeʻa. E taua tele le tausisia o tulafono o le tumama. Mo le faia o lenei mea, i le taeao e fufuluina faʻamaʻi tino i le fasimoli ma fufuluina i le tele o vai, faʻamamaina lelei.

Muamua e manaʻomia ona e sosolo i totonu o le faletaele, ona faʻamaonia loa lea o le pusa faʻatasi ma le tapuni, o le vaega mulimuli e le talafeagai foi mo suʻesuʻega. O le vaeluaga o le vaeluaga o le taeao e tatau ona toe faafoi i le fale suesue e le silia le 90 minute talu ona maeʻa.

I le aoina o urine i aso taʻitasi, o le ae manaʻomia se pusa mama poʻo se fagu-3-lita. O le taimi muamua o le taeao o le tagata gasegase e toso i le falemaʻi. O le taimi e tatau ona makaina i luga o le atigipusa, ona faʻafefe uma ai lea o le urine iina mo le 24 itula. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le taimi e valu i le taeao, o lona uiga e tatau ona sili atu nai lo le 7-55 i le aso e sosoo ai le asiasi faletaele mulimuli.

A maeʻa ona aoina uma mea, e tatau ona faʻaalia le atoaga o le voluma i luga o le pepa faʻatumu. 50 ml o le aofaiga atoa o loʻo tuʻuina atu i le fale suesue.


Urine collection container

E faʻapefea ona iloa maʻi faʻamaʻi?


Faatasi ai ma se togafitiga o fatugaʻo, o le a amata ona manogi le urine e pei o le amonia.

Ona o faʻafitauli o le tino, o le maʻisuka eo mai faatasi ma faʻamaʻi e aafia ai le urinary system and kidneys: cystitis, pyelonephritis, nephropathy o le maʻisuka. E mafai ona tutupu vave le faʻaogaina o inflammatory, ae o le urini e maua ai le manogi o le ammonia, o nisi taimi o le toto e aliali mai i le urine. Mo le vave iloa o faʻafitauli tau fatuga, ua faia ai se suʻega microalbuminuria. O faʻamaumauga i luga o le aofaʻi o mea e maua i le protein fesoasoani e fuafua ai le natura o le faʻamaʻi o le okeni ma faʻamaonia togafitiga mo togafitiga. O le faateleina o le anotusi o le acetone ua faailoa mai ai le mafai ona inu, faalēaogāina, faʻaogaina o le inflammatory i le faiga o meaʻai.I le maualuga o tulaga taua, ua maua ai le ketoacidosis - o se tasi o faʻafitauli o le maʻisuka.

Aisea e masani ai ona i ai pea i le maʻisuka?


Polyuria o se tasi o faʻatelega masani o le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

O lenei tulaga e faʻaalia i se faʻaateleina o le faateleina o le mimilo faimalaga i aso taitasi. I nisi tulaga, o lona voluma e mafai ona oʻo i le 6 lita.

O le pasene tele o tagata mamaʻi e maua mai i le maʻisuka latou te iloa, o le a oʻo mai lenei maʻi, ua faateleina le numera o faʻasolo atu i le urinate, ma o le maualuga o le vai lea e tuua ai le tino o le maʻi ua faʻalauteleina foi. O le mea moni, o le televave o le uiga o ituaiga muamua ma le lua o le maʻisuka. Ae o nisi eseesega i nei tulaga e i ai.

Uluaʻi ituaiga


PO le ituaiga muamua o le maʻisuka o loʻo faʻamatalaina e faapea o le pancreas ua matua leiloa le malosi e maua ai le inisalini.

O ia maʻi e manaʻomia le tausiga faifai pea ma le faʻaauau pea ona faia le inisalini tui, a leai o le a oti le tagata.

I le faʻaopoopoga, o le maʻi e toetoe lava a le faʻateleina pea, lea e sili atu ona malosi i le pogisa. O tagata maʻi o lenei vaega e manatu o le insulin-e faalagolago.

E matua faigata lava ona pulea le tulaga, aua o le maualuga o le suka i totonu o le toto o loʻo tupu pea.

Lona lua

Tusa 2 faʻamaʻi e faʻaalia i le mea moni e faʻapea o le tino o le tino e faʻamalosia i le insulin.

O le pancreas ua le toe mafai ona maua le maualuga o le inisalini e manaʻomia mo se tagata e foia ai le faʻavaveina o le kulūkose.

O aafiaga o le maʻisuka na faʻateleina le faʻamalosia e faʻataʻitaʻi uma i le po ma le ao. Ae i lenei tulaga, e sili atu ona faigofie le pulea o le tulaga.

E tatau i tagata maʻi ona tausisi i se meaʻai, faia ni taʻaloga gymnastic faapitoa, suʻe fualaau ma mataʻituina a latou suka i le taimi atoa. Ona o lenei mea, o le tele o le maʻisuka latou te le maua ni faʻafitauli le lelei o le polyuria.

Faailoga o le Polyuria

O faʻamatalaga faʻapitoa o faʻamalosi i le maʻisuka o:

  • matagogo
  • arrhythmia,
  • vavao
  • faʻaauau faifai pea i le tele o galuega faʻaleleia,
  • faaitiitia taimi i le toto maualuga,
  • vaivaiga
  • faʻanoanoa vaaia.

E taua le maitauina o le umi o le polyuria e taʻitaʻia ai le fausia o vavave i luga o le mucous membrane o totoga tino. O nei faʻaʻailoga e tutupu ona o le faʻalaumuina o le tino ma le leai o se eletise taua.

Faʻafitauli o le faʻaleagaina o le urinary system in the diabetes

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e sili ona mafatia ai le polokalama urinary. Faatasi ai ma nei gasegase, o le gasegase o le vevela e sili ona taatele. O se faʻafitauli faigata o le maʻisuka e mafai ona faʻaleagaina ai le namu, o loʻo taofiofia ai le tele o le aoga o le maʻisuka.

O faʻaleagaina i faʻamavaega o loʻo faʻamatalaina e ata lua o falemaʻi:

  1. i le tulaga muamua, o loʻo i ai le faʻaopoopoga o le numera atoa o le faʻanatinati i le faletaele, faʻapea foʻi ma le faʻaletonu o le urinary i le pogisa,
  2. i le faʻatulagaga lona lua, o loʻo i ai se faʻaitiitia o le faʻasalaga o le urine e oʻo ai i le vaeluaina poʻo le maeʻa foi o le faatumauina o le urinary.

I le masani a fomaʻi poto masani, e iai taimi e faigata ai le maʻisuka i le faaopoopoina o faʻamaʻi pipisi e mafai ona afaina uma ai le urethra. O le tele lava o taimi, o lenei tulaga e maua mai ai le siama o le siama, lea o loʻo i ai i totonu o le vaega o meaʻai.

Faʻasaga i tua o le maʻisuka, o uiga le lelei o se vevela vevela e mafai ona tupu, lea e mafua mai i le leʻo faʻamaʻi o lenei okeni.

A aʻafia le maʻi urethra ma le ureter, o le tagata maʻi e feagai ma maʻi faʻapitoa - cystitis ma le maʻi o le urethritis. Afai o nei faamaʻi e le faʻaumatia i le taimi, e mafai ona mafatia gaʻo, lea e mafua mai i le atinaʻe o le glomerulonephritis ma le pyelonephritis.

O faʻamaʻi pipisi e masani lava ona maua i faʻamaʻi pipisi o vailaau faʻamaʻi.Ae o gasegase taatele e masani ona maua i le maʻisuka o le cystitis ma le cystopathy.

Faʻafefea ona togafitia le televave?

Ina ia faʻamaonia le diuresis, e tatau ona amata togafitiga i taimi talafeagai.


E tatau i tagata gasegase ona tausisi i se meaʻai, e le tatau ona aofia ai:

  • kofe, sukalati,
  • masima ma mea manogi vevela
  • mea inu gaʻo ma le ava malosi,
  • meaai tao ma falai.

I le faaopoopo atu i ai, e tatau foi i le maʻisuka ona vavaeese le suka, meaai gaʻo, ma gaʻo gaʻo faigofie e mafai ona faʻaaogaina mai a latou meaʻai.

O le maʻi faʻamamaina e manaʻomia ai:

  • se aofaiga tele o le vai faatasi ai ma le faaopoopoina o eletini eletise (potassium, sodium, chlorides, calcium),
  • Faʻasaʻoina o le paleni o le acid-base i le toto,
  • aveeseina o le inisua.

Faʻatau togafitiga


O le faʻamalositino togafitiga mo le televave i le maʻisuka e faʻavae i luga o le faʻaumatiaina o le faʻamaʻi faʻamaʻi ma ona faailoga.

Ina ia faʻaitiitia le maualuga o le urine i aso uma, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina togafitiga thiazide.

O le tulaga faapitoa o nei fualaau faasaina e faavae i luga o le mea moni e faapea, latou te faateleina le suamalie o le vai i totonu o tubules o le nephron, ona o lea, o le maualuga o le urine e faateleina.

I soʻo se tulaga, o togafitiga e tatau ona filifilia faapitoa e se fomaʻi.

O le a se mea e faʻaalia ai le suʻesuʻeina o le urine i le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka?


30-40% o tagata e maua i le maʻisuka ei ai faafitauli ma o latou fatuga ma le polokalama o le urinary.

O le tele o taimi, o nei gasegase e faʻaalia ai le pyelonephritis, nephropathy, cystitis, ketoacidosis.

Talu ai o nisi o faʻamaʻi ua lisiina ua i ai se vaitau umi umi, e le mafai ona iloa i taimi uma. Urinalysis o se auala faigofie ma le taugofie lea e mafai ai e le fomaʻi ona vaʻaia o loʻo faʻaleagaina le gasegase o gaioiga i totonu o le tino.

E le gata i lea, talu ai suʻesuʻega i suʻesuʻega o suʻesuʻega i fale suʻesuʻe, e mafai e le fomaʻi ona vaʻaia i taimi uma soʻo se suiga i le tino na mafua ona o le maualuga o le toto o le tagata mamaʻi.

O se suʻega faʻamatalaga mo le maʻisuka ua tuʻuina atu i ni mataupu se tolu:

  • gasegase gasegase o le gasegase gasegase na maua i le taimi muamua,
  • fuafuaina le mataituina o le togafitiga ma le tulaga oi ai nei o le maʻi,
  • faʻamalamalamaga o le siama i le i ai o mea faʻalavelave faʻafefe: oso i le mamafa o le tino, fesuiaiga i le kulūkose, faʻaitiitia le gaioiga faaletino, ma isi.

E le gata i lea, o le auiliiliga e mafai ona tuʻuina atu i so o se taimi ma i lau oe lava gaioiga.

Glucose, o se porotini i isi mea i le urine ma le maʻisuka

Talu ai e le mafai e le fatu o le maʻisuka ona taulimaina le gaioiga o le tele o suka i totonu o le tino, o le sili atu o le kulukose e alu i le urine.

Sei o tatou faʻamalamalama e le tatau ona i ai le suka i le faanatinati o se tagata soifua maloloina.

E tele taimi e galala le maʻi, ma o le tele o mea faalilolilo e mafai ona oʻo atu i le tolu lita i le aso. Taumafai e urinate, pei o se tulafono, faʻaola. O le isi faʻamatalaga iloga faʻapitoa o le polotini.

O lona anotusi e le tatau ona sili atu i le 8 mg / dl pe 0.033 g / l i le aso. Afai e sili atu le masani, o le a faailoa mai ai o le gaioiga o le gaioiga o fatugaʻo ua faʻavaivaia.

O tino pepe Ketone e tele lava ina maua i le urine o le maʻisuka (e le tatau ona maua e tagata soifua maloloina). E faia i le taimi o le gaosia o gaʻo i tulaga o le le lava o le inisalini. Afai e maualuga le maualuga o tino o le ketone, o le a lamatia tele ai le soifua maloloina o tagata.

O le i ai o le polotini, tino o le ketone ma le kulukose i le urine o se faailoga patino lea o loʻo maʻi le maʻi mai le maʻisuka. Ae o se vavaeese mai le masani masani e mafai foi ona maua i isi faamaʻi, o le mea lea, i le faaopoopo atu i le suʻesuʻeina o urine, o suʻesuʻega faaopoopo ua faia.

Suiga i le susu o le maʻisuka


E suʻesuʻeina le vai o le urine e ala i le faʻaaogaina o se suʻega ole suʻesuʻega ole suʻesuʻega ole microscopic.

I le faagasologa o auiliiliga, o le agavaa ma le aofaiga o le tuufaatasiga o vaega elemene o le urine ua iloiloina. O nei mea e aofia ai sima, siama epithelial, siama, paʻu vai, faʻapea foʻi ma sela paʻepaʻe ma sela mumu.

O le microscopy o le toto o le urine o se suʻesuʻega tutoatasi lea e faʻataʻitaʻiina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e faaopoopo i se suʻega masani o le urine. Faamoemoega: ia iloa le auala e galue ai fatugaʻo, faʻapea foi le faʻamaonia le aoga o togafitiga.

I luga o faʻamatalaga ole microscopy ole suauu urine ile laulau:

ParakalafaTulaga masani i aliiTulaga masani i tamaitai
Slimetoesea po o le tau le maualalotoesea po o le tau le maualalo
Bacterialeaileai
Suamalieleaileai
Epiteliumitiiti ifo i le 3itiiti ifo i le 5
Laʻau toto mumuleai se sili atu nai lo le 3leai se sili atu nai lo le 3
Laʻau paʻepaʻe totoitiiti ifo i le 5itiiti ifo i le 3
Pulufanaleai poʻo le nofofualeai poʻo le nofofua

O faʻataʻitaʻiga e faʻamaonia ai e le o lelei le faiga o le urinary system. O le faʻamaʻi mulimuli e mafai ona faia e se fomaʻi.

Le mamafa o le urine i le maʻisuka

E
O lenei faailo e atagia ai le gafatia o fatugaʻo e faʻapipiʻi ai le urine. O le mamafa masani masani mo se tagata matua e tatau ona i ai i tulaga nei: 1.010-1.025.

Afai o le maualuga o le urine e maualalo, atonu o le a faailoa mai ai le pipisi o le maʻisuka, faʻaleagaga o le tino po o faʻamaʻi tuga ogaoga.

O se faʻamaʻi maualuga e mafai ona taʻu mai ai e le gata o le maʻisuka, ae faʻapea foi faʻamaʻi o le fatu ma gaʻo, faʻamalaina, faʻaputuina o polotini, suka poʻo toxins i le tino.

Le masani ma togafitiga o le urination

I le leai o ni faʻamaʻi tuga e aafia ai le urinary system, e alu se tagata i le faletaele i le tusa ma le 8 taimi i le aso. O le numera o malaga e aafia i le ua inu, o nisi meaʻai ma le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamalosi. O lea, faatasi ai ma le ARVI poʻo le taimi o le faʻaaogaina o suauʻu, o lenei aofaʻiga e mafai ona faʻatupulaia atili.

E naʻo le tasi le vaega o le vai inu ua faʻateleina e le manava ona sosoo ai lea, ma ua gaʻo fatugaʻo. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le aofaʻi o malaga i le ao ma le po i le faletaele e mafai ona faateleina i le 50, ma o le a faʻanatinati ia gaioiga i taimi uma. I le po, e mafai e se tagata maʻi ona ala mai i le 5-6 taimi.

I le maʻisuka, o le televave (faʻateleina le excretion of urine) e fesootaʻi ma le fia inu ma se manaʻoga malosi e mafua mai i le faʻamaʻaina o sela.

Faʻataʻitaʻiga ma le tala

O le faʻaleagaina o le tino e fesootai tuusaʻo ma le kulukose maualuga. I le tutusa ai ma lona faateleina, o le mamafa i totonu o le tubules o le okeni e gaosia, e faateleina, talu ai e mafai e le glucose ona gauai ma aveese le vai (e oʻo atu i le 40 ml o le vai i le 1 g o le meaola).

O le faʻaaogaina o le vai ua faʻaaogaina i se tagata e maua i le maʻisuka ua faʻaleagaina ona o faʻafitauli faʻapitoa. O le iʻuga, e ono oʻo atu le 10 lita i le aso.

Taua! Ona o le faʻamalolo, o mea taua e fufulu ese mai le tino - potassium ma le sodium, lea e tatau ai mo le faʻatinoina lelei o le fatu ma toto toto.

Ae ui i lea, o le faia pea o le maʻisuka ituaiga 2 e le o taimi uma lava o se faailoga o le hyperglycemia, o le maʻi e amataina:

  1. Faʻatasi ma le neuropathy o le maʻisuka,
  2. Faatasi ai ma le atinaʻeina o pyelonephritis poʻo cystitis,
  3. Faʻatasi ma le neuropathy o le vevela.



O le umi o le maʻi e aʻafia ai le lagona o aʻafiaga o le nerve, ma o le taunuuga lea e faigata ai i le tino ona taofia le mea na maua mai. Faatasi ai ma le fausiaina o le neuropathy o le vevela, e masani lava ona tupu le mimiti o le urinary. O le isi mafuaʻaga e masani ona faia i le maʻisuka o le atinaʻeina lea o se faʻamaʻi fatu poʻo se siama.

Faʻafefea ona maua le mamafa i le maʻisuka ituaiga 2

Faʻatafunaina faʻaumatia

I le maʻisuka, e le toe aoga pe a tupu le neuropathy autonomy.

Afai e masani lava ona lagona e se tagata le naunautaiga ia urinate pe a faaputuputu le 300 ml o le urine, ona sosoo ai lea ma le cystopathy, e le lagona e tagata mama e tusa lava pe 500 ml. I le po, o le le mafai ona foliga mai ona o lenei.

I le faʻaopoopoga i faʻamaoniga e aofia ai:

  • E le atoatoa le gaogao o le vevela,
  • Vailaʻau vavave vaivai
  • O le umi o falemalaga e malaga,
  • Ole feʻaveaʻi o le uumi i le va o asiasiga i le falemaʻi,
  • Faʻasolosolo le umi o le cystopathy, e tupu ai le mimiti o le urinary.

Faʻamataga o fatu

O gaʻo o le maʻisuka e masani ona mafatia mai le nephropathy, lea e faʻaalia i le faʻaleagaina o galuega filtration. O se taunuuga, o le fatuina o fatugao ua atiae, o le tino ua afaina i toxins, lea e tumau pea i totonu o le tino mo se taimi umi ma e le oʻoina e fatugaʻo.

  • Faapipiiina o polotini i le urine
  • Vomiting ma le naunu
  • O se faʻaopoopoga taua i le volumine o le urine,
  • Maualuga maualuga
  • Tue le paʻu
  • Lē vaivai ma le ulu.

Faʻatasi ai ma le faʻaitiitia o le soifua manuia ma le faʻavavevaveina o le faagasologa o le faʻaumatiaga tele, o tagata e maua i le maʻisuka ua faʻamatalaina ile maʻi.

Faailoga o iloiloga

Mai faʻataʻitaʻiga uma o faʻamaʻi, o le fesuiaiga sili ona taatele ma o le faʻamaonia o le palatini e tele lava ina faʻataʻitaʻiina. O ia suʻega e tatau ona faia i le 6 masina.
Urinalysis iloiloga:

  • Faʻasologa faaletino: lanu mimiti, manino, le i ai o mea le mama.
  • Taumafaiga - faʻaalia le suiga suiga.
  • O le mamafa o le kalave o loʻo faʻamalamalamaina ai le gafatia o fatugaʻo e tusa ai ma le faʻasolosolo o le urine (malosi e taofi ai le vai).
  • Protein, glucose, acetone - i lenei ituaiga o suʻesuʻega, o faʻamatalaga e faʻasese, talu ai o taunuuga e ono le aʻafia i le maʻisuka (faʻatasi ai ma le urogenital faʻamaʻi poʻo se pusa ua le saunia mo le teuina o suʻega). Afai o le mafuaʻaga o le maualuga o fua faatatau o le a solia ai le gaioiga o gaʻo gaʻo, o lea o lenei ata o loʻo faʻaalia ai se faʻalavelave ogaoga o le faʻamaʻi ma faʻafitauli faigata. O le foliga mai o le acetone o se faailo o le faʻasalaga o le maʻisuka.
  • O le vai o le urine e suʻesuʻeina i lalo o se microscope, lea e mafai ai ona iloa faʻamaʻi faʻamaʻi o le urinary tract.

Ua iloiloina foi le diastasis, ae o se faitioga atonu e le aofia i totonu o le tulaga masani.

O isi uma ituaiga o suʻesuʻega e mafai ai ona faʻataunuʻuina lelei le iloiloga o le tulaga o fatugaʻo ua faʻamaonia e tusa lava pe togafiti togafitiga mo le maʻisuka.

O ai o loʻo faʻaalia le siama

O suʻega faapena e taʻu mai:

  • I le uluai siakiina o faʻafitauli i le gataifale gaʻo.
  • Faatasi ai ma se suʻesuʻega fuafuaina e uiga i le malosi o le atinaʻe o le maʻisuka.
  • Faʻailogaina o le maʻisuka faʻamaʻi: suiga le lelei i le glucometer, o se suiga taua i le mamafa, o le paʻu o le gaioiga faigaluega, o se faʻafitauli ogaoga o le tino i le taimi o faʻamalositino, faʻaleagaina o le paʻu masani, manuʻa e le o faʻamalolo, tumau le le fia pulelaina ma fiainu, faaletonu le vaaia le tumau, suiga i le mafaufau ma isi mea.

E le mafai e se tasi o faʻamatalaga ona fai se mea, ae afai e lua pe tolu faʻamaoniga e faʻamaonia, e tatau ona avea ma se taimi e asiasi ai i se endocrinologist.

O loʻo avanoa tagata aʻoga i aʻoga i le aso, o lea e mafai ai e tagata uma ona faia ia suʻega mo le faʻamoemoega o le puipuiga poʻo faʻamaonia masalosalo. E moni, e na o se tagata poto faapitoa o le talafaamaumau talafeagai e mafai ona ia iloiloina ia iuga.

Urinalysis

Sei vagana ua faʻamaonia faapitoa, e le tatau ona faia togafitiga ile afiafi o le suʻega. E tatau foi ona e fetuunai au meaai, e pei o nisi mea (mo se faataitaiga, beets) e mafai ona suia le paolo o le urine.

Aʻo sauniuni le faʻamalositino, e tatau ona matua faʻaeteete:

  1. Faʻatau i le fale talavai se pusa faʻapitoa mo suʻega faʻasolosolo poʻo le faʻamaʻi lau fagu,
  2. Fufulu le totoa ao leʻi oʻo i le aoina, e fautuaina tamaitai e tapuni le vaʻa ma se paʻu mo le mea tonu,
  3. O le mamafa o le urine taeao (oʻo atu i le 50 ml) e aoina i totonu o se pusa faʻapitoa e leai ni mea (poʻo le fufulu mama foi)
  4. Ava i le fale. O le suʻega faufautua o le a taitaia se suʻesuʻega e tusa ai ma tuʻutuʻuga maoti.

Togafitiga mo masaniga masani

O fomaʻi eseese e aʻafia i le suʻesuʻeina o fatugaʻo ma faʻamaʻi o le maʻisuka, ae o le endocrinologist ma le fomaʻi e masani ona aofia ai. Muamua, o suʻega toto ma urine e faʻamaonia, ona fautuaina lea e fomaʻi se taumafataga ma faʻamalositino faʻapitoa. Afai e tatau ai, o loʻo iai faʻamaumauga faapitoa.

Afai ole togafitiga e le galue, ma maualuga maualuga le kulukose o le toto, o fualaau ua faatonuina e tuuitiitia le maualuga o le suka.


E taua le mafaufau o le leai o se togafitiga talafeagai e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o le maʻisuka insipidus.

E mafai ona togafitia i na o fualaau oona, ma o le faʻaaogaina o laupepa o le a tumau seia oʻo i le iuga o le olaga.

Vaega o le taumafataga ma le faʻasolosolo faifai pea

O togafitiga lelei mo le masani ona faia i le maʻisuka amata i se taumafa paleni. E manaʻomia ai le faʻatapulaʻaina o meaʻai gaʻo ma gaʻo.

E talafeagai le lafoai atoa o suga faigofie, suamalie ma falaoamata paepae paʻepaʻe. O le tapulaa e faatatau i oloa ma gaʻo manu. E mafai ona talia le suamalie, ae na o le faatapulaaina ole aofaiga.

Taua! O fualaʻau ma fualaau e pei o melons ma suamalie, apricots ma peaches, cranberries, vine, seleri ma tamato e vavae ese mai le taumafataga ona o le masani ona faia i le maʻisuka.

Faʻatasi ma le nephropathy, e fautuaina le tagata maʻi e faʻalogo i le faʻaitiitia o le aofaʻi o fuatini o le protein i le taumafataga. O le masima foi e le o aofia ai i le taumafataga, pe o le tele o lona taumafaina e faaitiitia i le tele o taimi. Faʻatasi ma le nephropathy, e fautuaina e 'ai e le sili atu i le 0.7 g o le porotini i le aso i le 1 kilokalama o le mamafa.

Aisea e le mafai ai ona e tuiina le inisalini i se tagata soifua maloloina, o le a le lamatiaga?

Tuua Lau Faamatalaga