Tusa le maʻisuka ituaiga 2

E ui lava o agai i luma i le pito i luga ma tuaoi, e masani lava ona fautuaina e fomai se fofo e pei o lago mo le maʻisuka malosi. O se meafaigaluega faapena e sili ona lelei ma e faʻaalia ai se maualuga.

E masani lava, o togafitiga ma lago e fautuaina e avea o se togafitiga faaopoopo i auala autu o togafitiga. O le mea lea, i le fesili: e mafai ona tuʻuina ni lago mo le maʻisuka malosi, e maua e fomaʻi se tali manino.

O le a le aafiaga o le hirudotherapy

E masani ona faʻaaogaina le uila mo le maʻisuka ituaiga 2. Latou te fesoasoani i le foia o faafitauli i le taimi e tasi. Faatasi ai ma i latou:

  1. Toe faʻafoʻisia le tulaga o le endocrine - o lenei mea e mafua mai i le mea moni, o aʻafia e faʻafesoʻotai tonu lava le eleele,
  2. Faʻavaveina ma le faʻamautuina o le metabolism,
  3. Faʻasaʻoina o polokalame i mea tau fualaau,
  4. Cholesterol o loʻo paʻu maulalo
  5. Ua faʻaitiitia le kulukose o le toto - o lenei mea e mafua mai i le mea moni e faapea, o le siama e maua ai le lagona o le inisalini pe a uma ona faʻafefe i luga o le puluvaga i luga ia i latou,
  6. Faʻasalaga masani
  7. Ua faʻaititia le tulaga lamatia o le paʻu,
  8. Mafuli o le toto ma e iai se lamatiaga ogaoga o fusi toto,
  9. O le tulaga o toto toto ua toe faasolo malie mai.

E le gata i lea, e faʻamamaina ipu mai pusa atherosclerotic ma o se mea faʻaleaga masani e pei o le cholesterol. E le gata i lea, o le fusi o lago e mafai ai e oe ona aveese faʻamaoniga o numera i vaevaega, faʻafetai i ai, o le faʻamaloloina o maʻi pipili, ma faʻaleleia ai le tulaga o le maʻi suka.

Lisi e mafai ona fesoasoani i faafitauli faʻafomaʻi - o maʻi e matauina le faʻaumatia o le puao e tupu i luma o mata, faʻaleleia mea vaaia, ma isi. O nisi tagata latou te faailoa atu foi ua leai se tiga.

Aisea e fesoasoani ai le hirudotherapy?

O Hirudotherapy e aofia ai le faʻapipiʻiina o ni anufe faʻapitoa e tupu aʻe i tulaga saʻo i nisi vaega o le tino. Luga e mumu i le paʻu ma susu mai le 5 i le 15 ml o le toto.

Ma oo latou aafiaga e iai sona aafiaga faapitoa i luga o le tino:

  • I le tulaga o le faʻataʻitaʻiga: o lago o loʻo i totonu o vailaʻau faʻataʻitaʻiga ma faʻamalosia ai le faʻatinoina o le faʻatulagaina o auala ma okeni. Lisi i lenei tulaga e faʻaalia ai le gaioiga o nila i le vailaʻau,
  • Aafiaga faʻapitoa: ona o se toto laiti, o le toto e amata ona faʻagaoioia, i le lautele ma faʻalapotopotoga,
  • Faʻaleagaina o meaola: alalaʻau e tuʻuina atu ai le sua i totonu o le toto.

Lisi ma le maʻisuka o se vaega aoga tele. O le misa, o loʻo mimiti i le paʻu, vave faʻaaogaina se tele o mea aoga i totonu o le toto, o mea masani e masani ai meaʻai mo le tino. E vave lava ona amata ona vevela le toto o Hirudin, ma o le apyrase o loo i totonu o le uila o le lauiloa e lauiloa mo le i ai o se antisclerotic mea ma faaleleia atili ai le lagona o sela i le toto toto (glucose).

Kalina - o le isi vaega o meaʻai - e puipuia ai platelet mai le faʻapipiʻi faatasi. Ma o Destabilase e faʻaalia e ala i aafiaga e pei o antithrombotic ma bacteriostatic.

E le gata i lea, o le vavalo o lago e fesoasoani e faaleleia atili ai le gaʻo, faaleleia atili le feʻaveaʻi o vavae, ma faʻafefeteina le fulafula ma faʻavaveina le salalau o le faasee.


Lisi mo le maʻisuka e matua aoga tele aua o anufe e iai mea inisalini-pei o mea o loʻo i totonu o latou fulufulu - o loʻo latou gafa ma le faʻaitiitia o le suka suka.

Ma o latou saofaga i le faʻamautuina o metabolic processes ma faateleina le puipuiga.

Contraindications mo togafitiga

Togafitiga o le maʻisuka ma le lago e le mafai i nisi tulaga:

  1. I le taimi o le maitaga
  2. Faatasi ai ma se siama o le hemophilia,
  3. Faatasi ai ma le masalosalo,
  4. I le i ai o le anemia,
  5. I le i ai o oncology.

O fea e tuʻu ai le lago

Lisi mo le maʻisuka, o fea e tuʻu ai - o lenei fesili e popole tele ai. A maeʻa mea uma, e manaʻomia ona tuʻuina saʻo ina ia maua ai le talafeagai.

I le maʻisuka, e masani ona faigaluega tagata hirudotherapists i vaega tetele e fa:

  • O le tasi vaega i luga o le fatafata o loʻo i totonu o le vaega o le xiphoid faagasologa i le vaʻavaʻaʻi ma le 4 centimita i lalo,
  • I le eria o le fata ma le siʻusiʻu,
  • I le ate
  • I le 11 ma le 12, o le vertebra thoracic i luga o le koluma, i se faaopoopoga, 4 cm i le itu tauagavale ma le itu taumatau o lenei vaega.

O le a le mea e tatau ona mafaufau i ai pe a fai le faʻatinoga?

E le tatau ona vaʻaia se taʻavale seia maeʻa. O le taimi lava e pasi ai lona tino, o le a vavaeeseina o ia mai le paʻu. I le averesi, o se sauniga e 20-60 minute, ma o lanu uma e mafai ona faʻaaogaina naʻo le tasi. O manua uma e fausiaina pe a maeʻa le faʻataʻitaʻiga e tatau ona togafitia i se solosolo ma ufiufi i se ofu e leai ni mea.


E tatau ona manatua i le mafaufau e ono mafai ona tafe mai i le 2 aso. E moni, o loʻo tatou talanoa e uiga i sina toto toto.

I se taimi faʻapea, ina ia aloese mai faʻamaʻi pipisi, e tatau ona togafitia manua i se tui faʻapitoa ma suia ai pea lavalava.

Seia oʻo ina faʻamalolo manuʻa i le paʻu, e le tatau ona e fufuluina i totonu o le taele taele, alu i le sauna, aua le solomuli ma e le faʻaaogaina soʻo se mea teuteu i luga o le paʻu.

O le togafitiga o le Leech e na o le faʻatagaga a le fomaʻi aoga. O ia lava o le a ia fai pe a talafeagai, ma pe fia le toe faʻaaogaina o auala.

E mafai ona ou inu susu i le maʻisuka ituaiga 2

  • Glycemic index, o ona faamanuiaga ma mea leaga
  • E mafai ona ou inu susu i le toto maualuga?
    • Faʻatasi
    • Laʻu susu mo le maʻisuka
  • Faʻaaogaina meaʻai i le maʻisuka

Mo le tele o tausaga e tauivi ma le DIABETES e aunoa ma se taumafaiga?

Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o le maʻisuka i le ave i aso uma.

O le tele o le maʻisuka e le mautonu i le taumafaina o susu. E mafua lenei mea ona o tuuaiga e foliga mai o le faateleina o le suka toto pe o le oloa o le a aʻafia ai le faʻaleagaina o le tino. O aogā ma faʻamaʻi o le susu i le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona talanoaina faʻatasi ma se tagata tomai faapitoa, ae o le inupia e faʻatagaina. E tatau ona e filifilia saʻo le aofaiga, taimi o le faʻaoga ma le ituaiga o oloa.

Glycemic index, o ona faamanuiaga ma mea leaga

O faailoilo GI o susu susu o le 32 iunite, e fetaui ma se oloa atoa - o le 'oti ma le povi (manava ma gaosia). O le mea lea, e le tatau ona masalosalo i aoga o lenei meafaitino mo le tino. E aoga lenei mea ona o uiga nei o le igoa:

  • le i ai o le casein, susu suka. O faʻafitauli o loʻo tuʻuina atu e taua tele mo le gaioiga o totoga uma o loʻo aʻafia i le maʻisuka (fatugaʻo, cardiovascular system),
  • suauu o minerale, e aofia ai le kopole, iron, sodium, magnesium,
  • B vitamini, e igoa o le toto,
  • elemene elemene: apamemea, zinc, vaimusu, fuluʻi.

O le mea lea, susu e tele vaega e aoga mo le tino, e le gata o se tagata soifua maloloina ma le maʻisuka. E le mafai ona e gauai atu i proteins, gaʻo ma gaʻo, ma faaopoopo atu i le tuufaatasiga. Ae peitai, ina ia mafai ona 100% aoga mo faamai tuusaʻo, o le a manaomia lou faamasani i foliga o lona faaaogaina.

E mafai ona ou inu susu i le toto maualuga?

E fautuaina le maʻisuka e inu le susu ma le itiiti o le kalori. O lenei mea e mafai ona maualalo le igoa o le gaʻo poo le soya. I le tautala e uiga i se oloa fou (lea e le fetaui), o le a sili ona saʻo le faʻaaogaina i aso uma, ae i se aofaiga e le silia 200 ml. A leai, e faʻaleleia ai le suka toto, faʻalavelaveina le gaʻoina.

Pe a inuina se meainu, e tatau ona manatua o ipu taʻitasi e aofia ai le XE. E tusa ai ma lenei mea, o le maʻisuka e maua ai le glucose sili ona lelei e faʻatagaina e faʻaaogaina i le taumafataga e sili atu nai lo le afa lita (2XE) o susu susu i le aso. I lenei tulaga, e le afaina ai le suka. I le maua o aoga o le oloa, susu ma le ituaiga 2 ma le maʻisuka ituaiga 1 e matua fetaui lava. E tatau ona maitauina ni meaʻai eseese ile GI maualuga - fou ma 'oti ma pe faapefea ona tatau ona inu.

E faʻasaina le susu susu i le maʻisuka o le ituaiga muamua ma le lua. E mafua ona e aofia ai le tele o mea inu. O le mea lea, faʻatasi ai ma le maʻisuka, o lona faʻaaogaina atonu o le mafuaaga lea o le atinaʻeina o se oso malosi i le kulukose.

Le ute o le hirudotherapy

  1. Toe mafaufau. O loʻo tuʻuina atu le lalaga i nofoaga autu o le malosiaga - o laufanua o le reflexogenic, o le aʻafiaga e faʻaosofia ai le gaioiga o totoga talafeagai. E faia e anufe tutusa galuega e pei o ni acupuncture nila.
  2. Mechanical. Ona o le faʻaitiitia o le toto, ua faʻagaoioia ai le toto ma le lautele.
  3. Biological. I le faagasologa o le susuina o le mumu mūmū i le uʻu, o le suavaia ua faʻasaʻolotoina, lea e ulu atu i le faiga o le toto. O loʻo aofia ai le anoanoai o vaega taua, o mea autu ia:
    • hyaluronidase - o se enzyme faʻatasi ai ma se mea e foia ai, fesoasoani i le togafitiga o maʻila ma faʻafefe,
    • destabilase - o se faʻapotopotoga e tetee i le pipisi o le toto ma faʻasese ai mea oi ai nei,
    • apyrase - o se mea e fesoasoani e faʻaititia le cholesterol,
    • bradykinins - peptide ma aʻafiaga e le faʻamaʻi ma le aʻafia,
    • hirudin - o se enzyme e faʻaitiitia ai le toto ma e iai ni mea antithrombotic,
    • orgelase - o se faʻalapotopotoga lea e faʻavaveina ai le fausiaina o capillaries fou, faʻaleleia le fausaga o puipui o toto toto, ma faʻateleina ai foi le toe faʻaleleia o le edema,
    • kininase o se mea e masani ai,
    • mea e pei o le histamine-o le "faʻaumatia" o vaʻa toto.

O aoga o le hirudotherapy mo le maʻisuka

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e mafua ai le le atoatoa o le tino o le endocrine.

Faatasi ai ma lenei togafitiga, o vaega uma o le neurohumoral chains e mafatia, e amata mai i le hypothalamus ma faaiu i le pancreas. E i ai se faʻafitauli i le gaosia o hormones e pei o insulin, cortisol, glucagon ma catecholamines.

  • I le taimi o le gasegase, o le anufe e faʻaaogaina mea e pei o inisalini e fesoasoani e faʻaititia le aofaʻi o le kulukose i totonu o le toto, ma faʻalautele ai le pulelasi o le inisalini e le pancreas,
  • faʻafetai i vaega taua o loʻo i totonu o le vevela, o loʻo faʻaleleia le tulaga o le cardiovascular system - o le mamafa e faʻasalalau ai, ua faʻamamaina ipu ile atherosclerotic plate ma cholesterol,
  • ona o le faateleina o le toto, e maua ai e le masima le tele o meaʻai, o le a mafua ai ona paʻu le edema, ua le toe i ai le numera i pito, e vave ona faʻamalo le maʻi o le paka ("maʻi maʻi suka"),
  • o le malosi o faʻafitauli faʻapitoa e faʻaitiitia - o le puao aʻo leʻi galo mata, faʻaleleia le vaaia o mea vaaia, ma isi,
  • o le malosi o le tiga e faaitiitia.

A maeʻa se vasega o le hirudotherapy, o tagata e maua i le maʻisuka e maitauina se faʻaleleia atili o le soifua manuia ma lagona, faʻalauteleina o le 'ai ma le malosi o le malosi.

I taimi o togafitiga, o le faasaʻoina o fualaau e masani lava ona manaʻomia: insulin, hypoglycemic drugs, ma isi.

Lelei togafitiga o le maʻisuka Leech: uiga o le faʻatinoga

O le faʻataʻitaʻiga o le hirudotherapy, lea e le mafai ona e faʻaogaina ai mea manogi ma le asu, e pei o lenei:

  1. Lisi o togafitiga e togafitigaina i se vaifofo le lelei. E pei o nofoaga faʻasalalau mo le maʻisuka ua filifilia:
    • pesini - o loʻo i luga o le pito i luga o ponaivi mumu ma le fata,
    • tua - o loʻo i luga o le pito o le vaʻai i le va o le 11 ma le 12 o le vertebrae, faʻapea foʻi ma le va o le lumbar ma le 12 vertebra,
    • pusa - manatu i luga o le faasologa o le xiphoid ma i se mamao e 4 cm i lalo,
    • manava - galu i le pito i lalo o le pusa i le itu taumatau (itu o le ate).
  2. Lisi e faʻaaogaina i nofoaga ua lafoaia. E mafai e le fomaʻi ona totoina i ou lima poʻo le faʻaaogaina o se suʻega suʻega. O anufe e paʻu i totonu o le paʻu ma amata ona susu mai le toto - o lenei mea e molimauina e gaioiga e pei o le galu oo latou tino. I le taimi nei, e le lagona e le tagata le tiga; e tusa ai ma lagona, e mafai ona faatusatusaina le uʻu o lago i le maunu o se namu. 3-5 anufe ua faʻaaoga. I le taimi muamua o le vasega, e masani ona totō le toʻalua, ona faʻateleina lea o le numera.
  3. A maeʻa ona '' aina 'e le uila, e vavae ese lava mai le paʻu. E le mafai ona e faʻaumatiaina e le malosi. Afai ei ai se manaʻoga e faʻavevesi le faiga, e faʻamusuina anufe i vai masima, ma latou taofi le susu. I le faaiuga o le vasega, o lona umi e ese mai i le 20 i le 60 minute, e lafoaʻi ai lago. O le faʻaaogaina o lava anufe e lua e le faatagaina.
  4. O manua e aliali mai pe a uma ona suamalie e togafitia i se visepisi ma tapunia faʻatasi ai ma se ofu e le lelei. O le gasegase laʻititi e mafai ona toe tusa ma le 2 aso. A o faagasolo lenei vaitau, e tatau ona masani ona togafitia manua ma sui suiga. I le taimi lava e maeʻa ai le vasega, edema, mumu, ma le sasaina e mafai ona tupu i nofoaga e faʻaalia, lea e mou atu i totonu o le 2-3 aso.

  • taʻele, asiasi i le sauna (na o le vai na faʻatagaina),
  • mea e pala ai meaʻai, e faʻamalolo ai le suamalie, e mafai ona lūlūina i le saline poʻo se gel faapitoa,
  • faʻaaoga vailaʻau e faʻaleagaina ai le paʻu.

E faapefea ona faʻaaoga mea manogi i le taumafa o le maʻisuka? Clove ma ona mea aoga

Pulu ma le maʻisuka - e mafai ona faʻaumatia le maʻisuka?

Tulafono o le Saogalemu

Ina ia mafai e le hirudotherapy ona aumaia na o faamanuiaga, e taua le iloilo uma o faʻailogaina, faʻapea foi ma le filifilia o se tagata poto faapitoa.

  • maʻitaga
  • onosaʻi,
  • maʻi o le toto (hemophilia),
  • stroke (i totonu o le gaioiga laititi),
  • anaemia
  • manatu faʻapitoa
  • vaivai o le tino,
  • maʻa faʻaleagaina
  • le i ai o se tagata sosoʻo,
  • le faapalepale i le uila.

O se fomaʻi agavaa e le amataina le faʻagasologa seia maeʻa ona suʻeina le talaʻaga o le maʻi ma le tulaga oi ai nei. I le maʻisuka, o le "ulufale" i le hirudotherapy o le faatonuga tusitusia a le endocrinologist. E le gata i lea, e mafai e le hirudotherapist ona manaʻomia iuga o suʻesuʻega o toto - lautele, vailaʻau faʻasaina ma coagulograms.

Tuua Lau Faamatalaga