O le fualaau oona Baeta: faʻamatalaga ma iloiloga

O fualaau faasaina a Baeta mo le faaitiitia o le suka o le toto, o le tuai, o le amid acid amidopeptide. E aʻafia ai le tino e pei o se mea faʻafefete, faʻafeiloaʻi le gaogao gaogao, ma faʻaleleia le gaioiga o sosoʻo peta. Pharmacological, mea tau vailaʻau ma le tau e iloa ai le fualaau mai le insulin.

Mo tagata e maua i le maʻisuka, meaʻai E fesoasoani le Baeta e faʻamautu le pulea o le maʻisuka. E mafua lenei mea i faiga nei:

  1. Faatasi ai ma le maualuga o le kulūkose i totonu o le toto, o le fualaau faasaina muamua e faateleina ai le pulelasi o le homone-faalagolago-hormone-insulin mai le parenchyma beta sela.
  2. Faʻalēaogaina le faʻaaogaina i le taimi tonu e amata ai ona faʻaitiitia le maualuga o le kulukose i le toto.
  3. I le laasaga e sosoo ai, o faitauga kullukose e masani lava.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le 10 minute muamua i le maea ai o le puleaina o le Baeta, e leai se pule a le insulin. Faʻaauau le faʻateleina o le tino ma toe faʻafoisia vaega uma o le inisalini tali (o loʻo matou talanoa e uiga i le ituaiga 2 ole maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka).

Faatasi ai ma lenei ituaiga o le faamai i le taimi o le puleaina o le mea na tupu:

  • taofiofia o le sili atu o le pule faitalia a le glucagon,
  • motauli gastric ua taofia,
  • faaitiitia le fiaai.

Faʻatasi ma le faʻaogaina o le puleaina o tagata mamaʻi ma le maʻisuka, o le a faʻafuaseʻi lava ona faʻamalosia le tino o le maʻisuka, ma o le a oʻo mai le maualuga o le gaioiga pe a ma le 2 itula. O le afa-afa mulimuli o le 24 itula, ma o le fualaau o le fualaau faasaina e le afaina ai le afa-ola.

O le maualuga o le maualuga o le Baeta e fuafuaina pe a uma le 10 itula talu ona tui. E masani lava, e tatau ona e iloa le auala e tui ai inisalini.

O tagata maʻi na faʻaleagaina fatugaʻo, ate ma tagata matutua latou te le manaʻomia ona faia se fesuiaiga o togafitiga mo Bayeta. E le gata i lea, o le folasaga o Exenatide e le manaʻomia ai le fuafuaina o le BMI.

O le vailaʻau ua faatonuina mo le maʻisuka ituaiga 2 mo isi togafitiga e:

  • thiazolidinedione,
  • metformin
  • sulfonylurea gaioio,
  • tuufaatasiga o le sulfonylurea, metformin ma se mea e maua mai,
  • tuufaatasiga o thiazolidinedione ma metformin,
  • poʻo i le le lava o le pulea tatau.

Faʻasologa o mea

O le Bayeta e faʻapipiʻiina i le suʻevae, lima poʻo le manava. Ole fua muamua ole 5 mcg. Ulufale i totonu 2 taimi i le aso e tusa ma le 1 le itula ao leʻi faia le taeao ma le 'aiga o le afiafi. A uma ona 'ai, e le tatau ona faʻaaogaina le vailaʻau.

Afai o le tagata gasegase na mafua ai ona faaseʻe le puleaina o fualaau faasaina, o isi injections e tupu e le suia. A maeʻa le masina o togafitiga, e tatau ona faʻateleina le fua muamua o le vailaʻau i le 10 mcg.

Faatasi ai ma le pulega tutusa o Bayet ma le thiazolidinedione, metformin, poo le tuufaatasiga o nei vailaau faasaina, o le fua muamua ole thiazolidinedione poo metformin e le mafai ona suia.

Afai e te faʻaaogaina se tuufaatasiga o le Baeta ma le sulfonylurea (mea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le hypoglycemia), atonu e manaʻomia le faʻaitiitia o le fua o le sulfonylurea.

Talosaga faʻaoga

  • e le tatau ona faʻatauina le vailaʻau pe a uma se taumafataga,
  • o le faʻaofiina o le fualaau faasaina IM po o le IV e le fautuaina,
  • e le tatau ona faʻaaogaina le vailaʻau pe afai o le vaifofo e pisapisao pe puaoa,
  • E le tatau ona faʻatonu Bayetu pe a maua ni vaega i le fofo,
  • faasaga i le talaaga o togafitiga mo le soona fai, antibody gaosiga e mafai.

Taua! I le tele o tagata gasegase o latou gasegase na maua mai ai na ituaiga o siama, na faaitiitia le aufaipese ma togafitiga tumau mo le 82 vaiaso ao faaauau le togafitiga. Ae ui i lea, o le i ai o faʻamalosi e le afaina ai ituaiga ma taimi o aʻafiaga aʻafia ua lipotia.

E tatau i le fomaʻi ona logoina lona tagata maʻi o le togafitiga ma Bayeta o le a mafua ai ona le lava le fiaʻai, ma e tusa ai ma le mamafa o le tino. O se tau maualalo tele faʻatusatusa i le aafiaga o le togafitiga.

I faʻamatalaga faʻapitoa na faia i luga o tama ma muse ma le aʻafiaga o le tino o le tino pe a faʻapipiʻi i le meaola, e leʻi iloa.

Pe a oʻo i le taimi e toʻasefulu valu taimi na tofotofoina ai le fua o le tagata i fualaau, na faaalia ai le faateleina o le faʻateleina (e aunoa ma se faʻaalia o le valea) o le thyroid C-cell adenomas.

Sa taua e saienitisi lenei mea moni i le faateleina o le soifuaga o manu faataitai o loo maua le manava. Leai, ae ui lava i lea, ua i ai le soliga o le galuega. Na aofia ai

  • le atinaʻeina o le le atoatoa,
  • faateleina le creatinine serum,
  • faʻaleagaina o le gasologa o le gasegase ogaoga ma le masani ai, lea e masani ona manaʻomia ai le totogia.

O nisi o nei faʻamatalaga na maua i na gasegase oe na ave se tasi poʻo le sili atu fualaau faʻasaina i le taimi e tasi lea e aʻafia ai le faʻafouina o le vai, galuega faʻapitoa, poʻo isi suiga faʻaleaga.

Faʻatasi ai ma fualaau faʻasaina e aofia ai NSAIDs, inhibitors ACE, ma togafitiga. Aʻo faʻatulagaina togafitiga symptomatic ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina, lea e foliga mai o le mafuaʻaga o togafitiga faʻaleaga, na toe faʻaleleia le galuega suia o fatugaʻo.

Ina ua uma ona faia suesuega faafomaʻi ma suesuega tuusaʻo, o le faanatinati na le faaalia ai se faamaoniga o lona aʻafiaga tuusao. E le gata i lea o le faʻaaogaina o fualaau faasaina o Bayeta, o mataupu e le masani ai o le pancreatitis.

Faamolemole ia matau: E tatau i tagata maʻi ona mataala i faailoga o le tino pancreatite. Aʻo faʻataʻitaʻiina togafitiga symptomatic, sa maitauina le faʻamagaloina o le mumū tele o le pancreas.

Aʻo le i faia le tuiina o Bayeta, e tatau i le tagata maʻi ona faitau faʻasinoala mo le faʻaaogaina o le peni, o le tau o loʻo faʻaalia ai foi iina.

Contraindications

  1. O le i ai o le ketoacidosis o le maʻisuka.
  2. Ituaiga 1 maʻisuka.
  3. Toto
  4. Le iai o faʻamaʻi gasegase ogaoga.
  5. Faʻailoga matuia tele.
  6. Fafagaina susu.
  7. Tausaga i le 18 tausaga.
  8. O le gasegase ile vaega ole vailaʻau.

Tina ma le susu

I nei vaitau uma e lua, o le fualaau faasaina ua solia. O le tau o se uiga le lelei i lenei fautuaga atonu e maualuga tele. E iloa e tele vailaʻau vailaʻau e aʻafia ai le atinaʻeina o le fomaʻi.

O se tina ua le amanaiaina pe valea e mafai ona taitai atu i le faaletonu o le fetal. Toeitiiti o fualaau uma e ulu atu i le tino o le pepe ma susu o le tina, o lea o nei vaega o tagata gasegase e tatau ona faaeteete i togafitiga uma.

Monotherapy

O gaioiga ogaoga ua matauina i tagata gasegase e sili atu ma le tasi ua lisiina atu i lalo:

E masani lavaE itiiti ifoE sili atu
seasea lava0,01%
seasea0,1%0,01%
leai se taimi1%0,1%
masani10 %1%
masani lava10%

Faʻaalia i le lotoifale:

  • E masani lava ona tupu i luga o nofoaga o tui.
  • E seasea, mumu ma le vevela.

I luga o le vaega o le faʻaogaina o meaʻai, o faʻamatalaga nei e masani ona maua:

O le fatugalemu o le tino e masani ona tali mai i le vavao. Afai tatou te faatusatusa le fualaau faasaina i le Bayeta ma se placebo, ona avea lea o le tele o faamaumauga o le hypoglycemia i le fualaau faasaina ua maualuga e 4%. O le malosi o faʻaaliga o le hypoglycemia o loʻo faʻaalia e laʻititi pe faʻalelei.

Faʻatasi togafitiga

O mea leaga na tutupu i le gasegase na sili atu nai lo le faʻatasi ma le faʻasologa o togafitiga e foliga tutusa lava ma i latou e iai le monotherapy (tagaʻii le laulau i luga).

E tali atu le faʻaogaina o meaʻai:

  1. E masani lava: o le le lava o le manaʻo, gasega, vomiting, manava manava, reflux gastroesophage, dyspepsia.
  2. Faʻasalaga: afaina ma le manava o le manava, faʻavae, fusiva, afaina, faʻaleagaina o lagona lelei.
  3. Tesea: gasegase pancreatiti.

O le tele o taimi, o le vaʻaia o le faʻaleʻaleʻa poʻo le vaivai foi o loʻo matauina. O le faʻalagolago i le totoga ma faʻaitiitia i le taimi e aunoa ma le aafia ai o gaoioiga i aso taitasi.

O le fatugalemu o le tino e masani ona tali mai ma le ulu tiga ma le vevela, e seasea lava i le moe.

I le vaega o le endocrin system, o le hypoglycemia e tele lava ina matauina pe afai e faʻatasi ma le sulfonylurea. E faavae i luga o lenei mea, e tatau ona toe iloilo ia metotia o le sulfonylurea mea e maua ai ma faʻaititia ai i latou i le tele o aʻafiaga o le hypoglycemia.

O le tele o vaega o le hypoglycemous o le malosi o loʻo faʻaalia e agamalu ma faʻalelei. E mafai ona e taofi nei faʻaaliga e ala i le faʻaaogaina o le mea e gaosi ai gaʻo. I le vaega o le metabolism, pe a ave le fualaau faasaina o le Bayeta, e masani lava ona matauina le hyperhidrosis, e le sili atu i le tele o le maʻi e maua i le vomiting poo le manava.

O le urinary system in rare cases e faʻataunuʻuina ma le faʻaogaina o le le atoatoa ma le faigata tele.

O faʻamatalaga e taʻu mai ai o mea e afaina ai le tino e seasea lava. Atonu o le edema poo anaphylactic manifestations.

O gaioiga i le lotoifale i le taimi o le tui tele e aofia ai le vevela, mumu, ma le tosoina i le nofoaga o tui.

O loʻo i ai iloiloga o mataupu o le siitia o le erythrocyte sedimentation rate (ESR). E mafai lenei mea pe afai e faʻaaogaina le esini i le taimi e tasi ma warfarin. O ia faʻaaliga i se mea e le masani ai e mafai ona o faatasi ma le toto.

O le mea e masani ai, o aʻafiaga o loʻo aʻafia pe laʻititi, lea e le manaʻomia ai le faʻaaogaina o togafitiga.

Iloiloga le tumau ma le tau

Mai le itu o le tino tutotonu: moe, dysgeusia.

Faʻasoloina o le gasegase ma le paleni o meaʻai: seasea lava - o le leiloa o le paʻu e fesootaʻi ma le gasea poʻo le manava manava.

O faʻamatalaga e faʻaalia ai o le anaphylactic tali e matua le maua lava.

Mai le faʻaogaina o le tino: faʻaleagaina, le mafiafia, e seasea lava - o le pancreatitis.

Mai le polokalama urinary: suiga i galuega o fatugao, faʻalauteleina le faʻatupu o le creatinine, faʻalavelave faʻaleagaina, faʻalavelave tele o le le manuia masani.

Tali o le Dermatological: o le paʻu o le paʻu, alopecia, faʻavave o le tino, angioedema, urticaria.

O le tau o fualaau faasaina i falemaʻi o le laumua e amata i le 2500r i le pusa.

Tuua Lau Faamatalaga