O le a le uiga o le acetone i le urine i le maʻisuka ma i se tagata soifua maloloina: mafuaaga ma togafitiga o le acetonuria

O le acetone i le maʻisuka o se mea e masani ona taatele. Ina ia mafai ona taulimaina, matou te fautua atu ia e malamalama i mafuaaga o lona tupu. Ma talanoa foi i auala e faʻaaogaina ai.

O le faaputuputuina o tino o le ketone (ketosis - e aunoa ma se fesuiaiga i le toto pH, ketoacidosis - ma se fesuiaiga i le vaega o le alo) i totonu o le tino ona o le solia o le carbohydrate, protein ma le gaʻo gaʻo i vailaau faafomaʻi ua taʻua o le acetone syndrome, lea e taua lauiloa o le "acetone".

O lenei igoa e le o manino le faamaninoina o mea e tutupu i totonu o le tino, talu ai o le vailaʻau e le o le pau lea o le iuga o le gaosiga o le metabolism.


Afai e faafaigofieina le auiliiliina o le fausiaina o tino o le ketone, lea e aofia ai foi le β-hydroxybutyric acid, o le mea uma lava e mafua mai i le leai o se toto poo se aiga (le mafai ona gafatia i le le lava o le inisalini) le leai o suauu, o gaʻo eletise e avea ma punavai autu o le malosi (LCD).

I lalo o le gaioiga a nisi o enzymes, o FAs e masani ona liliu atu i le acetyl-CoA, lea e avea ma puna o le tele o mea e manaomia e le tino. Talu ai ona o le leai o ni meaʻai, o le gaioiga o polokalama uma o le enzyme o loʻo faʻaitiitia ma acetyl-CoA e le mafai ona faʻaauau le osofaʻi. O le faaputuputuina o lenei vailaau e tau atu ai i le mea moni e tuufaatasia ona lala mole ma iu ai ina fausia se tuufaatasiga e pei o le acetoacetic acid, ma, i le itu, e faigofie ona liliu atu i tino o le ketone: acetone ma le β-hydroxybutyric acid.

O nei taunuʻuga mulimuli e lua o le gasegase lea e avea ma mafuaʻaga o le inupia ma le atinaʻeina o faailoga uma tatou te taʻua o le "elevated acetone".

O a mafuaaga o le faateleina o le acetone?

Eseesega i le va o le tulaga muamua ma le tulaga maualuga o le acetoneemic syndrome.
Peraimeri e fai ma sui o se maʻi faʻapitoa lea e tupu ona o se faʻafitauli o le faʻalavelave faʻaleagaina o le tino ma e masani ona taʻua o le faʻamaʻi pipisi o le vomiting. (E tusa ai ma fuainumera faʻaonaponei, toetoe lava o tamaiti uma e lima o tamaiti aʻoga ma aʻoga amata e afaina i taimi o faʻalavelave o acetone faifaipea mai lea taimi i lea taimi, lea e mou atu i le taimi)
Maualuga O le faʻamaʻi o le maʻisuka e naʻo se faʻamaoniga o nisi o faʻamaʻi pipisi: o le maʻisuka o loʻo i ai i le tulaga o le taupulepulega (e masani ona faʻapipiʻi 1) ma isi maʻi o le endocrinological, faʻamaʻi pipisi, afaina o le faiʻai, fiaai, meaʻai, ma isi.

Faailoga o le faateleina o le acetone

Afai o le kososis e tupu mai ona o le taufaasese o le maʻisuka, ona avea lea o uluai faailoga ma faailoga masani o le maualuga o le toto suka:

- faʻasolosolo vave, faʻasolosolo i le po, faateleina le maualuga o le urine

- paʻu mago ma mucous membranes ...

Ma e na o le 2-4 aso (seasea vave), pe afai e le fetuunai le tulaga, auai faailoga o le kososislea e mafai ona vaevaeina i ni vaega se tolu:


1. Faailoga o le lautele o le soona inu ma tino o le ketone: leu, vomiting, manogi o le acetone i luga o le ea ma urine, vave le manava.
2. Faʻailoga o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le tino: maʻi tiga, faʻaleagaina, faʻafefe, atinaʻe o le muaʻi ma le coma.
3. Faailoga o le abdomina (e fesootaʻi ma le ita o le gastrointestinal tract): tiga o le manava, ma le vevesi o le puipui o le abdomina tua.


Afai e atiaʻe le ketosis mo se mafuaaga e ese mai i le maʻisuka, o le a muamua atu i faʻamaoniga tutusa o le maʻi maualalo.
E taua tele le le misia muamua o le "muamua" o le kosamo i tamaiti ma mataʻituina ma le totoʻa ia suiga i le amio a le pepe ma mataʻituina le maualuga o le suka.

Acetone i le urine: e matautia?

E le mafai ona fai mai o le acetone ma isi tino o le ketone e matautia mo o tatou tino pe afai e leai ni faʻalavelave i le soifua maloloina ma isi faʻalavelave, e pei o le faateleina o le kulukose toto. O le i ai o se aofaiga faapitoa o nei mea e masani ma tuusao e faalagolago ile taumafa (meaai laiti-carb, mea maualuga o mea gaʻo ma le protein, ma isi mea), soifua maloloina lautele, faʻaleleia lagona ma lagona. Ae ui o isi mea uma e masani ai e masani ma e le mafatia, e leai se mea e popole ai, e tusa lava pe o fasipepa i luga o ketones e faʻaali 2-3 faʻaopoopoga.

O le a le lamatiaga o le ketoacidosis?

O le taunuuga sili ona le manaomia o le acetonemic syndrome o le coma. O se faʻafitauli faʻalavelave lea e mafua mai i se faʻaopoopoga taua o le kulukose (luga aʻe o le 13 mmol / L), faʻamalolo o le toto, ma le aʻafiaga o le ketones i luga o le faiʻai (5 mmol / L ma luga). O le mea lea, afai e faʻaopoopo le acetone faʻatasi ma suga maualuga, e tatau ona e faʻaeteete ma fetuunai i se taimi vave e mafai ai.

Urine Acetone Treatment

Matou te toe faamanatu atu ia te oe e tatau ona amanaia e le gata o le fanua maualalo, ae o le soifua manuia lautele ma le maualuga o le kulukose toto. Afai ei ai se maualuga maualuga o suka, e tatau ona e toe faʻafoʻi i se mea masani i le vave e mafai ai, mataʻituina le suka ma faʻaauau pea.

O se matafaioi tele e faia i le inu malosi. Talu ai o tino o le ketone e faʻamalosi e fatugaʻo (o ketones e le oona i gaʻo). E sili ona lelei le faʻaaogaina o vai faʻapitoa faigofie (Borjomi, Polyana Kvasova, ma isi), vaifofo faʻapitoa teuteuina o saline poʻo le uzvar.

Afai e tupu le vomiting, o le inu i le tele o mea o le a na ona faʻateleina ai le faafitauli. I ia tulaga, e tatau ona inu sina sipuni i 10-15 minute uma. O le mea sili: aua e te soona faʻamalosia ou tomai ma afai e te lagona oe e te le lagona lelei, o le suka e le pa'ū, ma o le ketoacidosis ua faʻatupulaia, poʻo manaomia e lou alo, ona e manaʻomia lea ona e sailia se fesoasoani faafomaʻi.

Suga ma le acetone i le urine: o le a le uiga?


E masani lava, o le suka ma le acetone i le urine e le tatau ona. O le suauu ua malamalama o se ituaiga taatele o le gaʻo, lea e avea o se mea e gaosia ai le malosi.

Acetone - tino o le ketone na gaosia e le ate e mafua mai i le gaosia o kemisi o pulu ma gaʻo.

O le masani o le suka i le urine mo alii ma tamaitai e 0.06-0.083 mmol / l. O le maualuga o le taliaina o le glycemia mo se tamaitiiti o le 0.07-0.08 mmol / L. I pepe, e le tatau ona i ai le kulukose i le urine.

O le fua masani o le acetone i le urine mo tagata matutua e 0.3-0.5 mmol / L, mo tamaiti e 0.3-1.5 mmol / L. O le maualuga maualuga o le suka i le urine i vailaau faafomai e taua o le glucosuria, ma le ketone - acetonuria. O le i ai o le suka ma le acetone i le urine o lona uiga o se togafitiga faʻapitoa i le tino.


O le tele o taimi, o lenei suʻesuʻega e taʻu mai ai le i ai o faafitauli ma le gasegase, fatugaʻo, o loʻo faʻaalia ai le atinaʻe o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka.

Afai ole sili atu i le 3% le glucose i totonu o le mimi, o le mea e maua i tino o le ketone e faʻapupula. Ae o le acetone e mafai foi ona i ai i le maualalo o le glycemia.

Glucosuria ma acetonuria o loʻo matauina i le taimi o le maitaga (2-3 taʻi tolu) ma le maʻisuka faʻamama.

O le le taua o nisi taimi o lona uiga o le oona malosi.

Kino Ketone: o le a le mea ma o le a le uiga?


O tino Ketone o ni tagata faufautua.

E faʻapipiʻiina i le ate. Sui mai acetone, beta-hydroxybutyric ma acetoacetic acids.

Faʻaalia le faʻamalolo o le malosi i le taimi o le vaevaeina o mea gaʻo. O tino o Ketone i le tino o se tamaititi poʻo se tagata matua e masani ona liua.

I le le lava o le gaosiga o le inisalini o suauu pancreatic, o totoga e amata ona pagatia mai le glucose, e maua ai glycogen i le ate.

A maeʻa ona momotu ese le tino mai faʻatoʻaga o glycogen, e amata ona malepe. Afai o le lipid metabolism e malosi, ona amata vave lea o le acetone nai lo le faʻaumatia. O le mea lea, o le maualuga o le mimilo e tulaʻi mai.

O le a le mea o faʻaalia ai le i ai o le protein faateleina i le urine?

Faʻaopoopoga masini i se aso o urine e valaʻau i fomaʻi fomaʻi proteinuria. O lenei tulaga e faailoa ai le i ai o se soliga matuia i totonu o le tino. O le mafuaʻaga o le proteinuria e mafai ona avea ma mea oona malosi, mumu, manuʻa, faʻafitauli faʻapitoa.

Malosiaga maualuga i le urine e mafai ona talanoa e uiga i:

  • faaletino le galue
  • faʻamalosi o le palatini
  • le maalili o le tino,
  • tulaga popole
  • aveina nisi o fualaau faasaina,
  • afaina o mea faʻafefe
  • talu ai nei na faʻafeiloaʻi ai faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi.

I le taimi o le gaioiga, e mafai e tamaitai ona maua le faʻamalosi o fatugaʻo ma se faʻalautele lautele. E tau atu ai foi i le proteinuria.

O le faateleina o le popo i le urine e tele lava ina matauina i faʻamaʻi pipili:

  • nephroptosis,
  • pyelonephritis,
  • glomerulonephritis,
  • le atoatoa i le galuega a le tino.

O faʻamaʻi faʻamaʻi e ono aʻafia ai le faʻaogaina o tino uma. O le mea lea, e tatau ona togafitiga faʻamaʻi fatugao.

O a faʻamaʻi o loʻo i ai le sili atu o le acetone i le urine?

O loʻo maʻi le maʻi suka i lenei fofo, e pei o le afi!

E naʻo lou manaʻo e faʻaaoga ...

O Acetonuria ua matauina ma ia ituaiga o pathologies:

  • ituaiga muamua poʻo le lua o le maʻisuka,
  • anaemia
  • ulu le manu
  • hyperthyroidism
  • inupia ona o le aʻafiaga o vailaʻau i luga o le tino,
  • O le maʻi a Itenko-Cushing,
  • faʻamaʻi pipisi (cystitis, maniteitis, fiva vevela),
  • cerebral coma
  • ava malosi
  • thyrotoxicosis,
  • afaina toto
  • vailaʻau
  • manava o le manava
  • faʻalavelave i le tino.

O nei tulaga uma ua mafua ona o le le lava o le malosi, lea e tatau ona faia e le tino mo ona manaʻoga e ala ile gaʻo o gaʻo.

Acetonuria (ketonuria) mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2


O le acetone i le urine i se tagata ei ai lona lua poʻo le ituaiga muamua o le maʻisuka e masani ona iloa. E le faʻamalolo le maʻi o le endocrinological.

O le maʻi o loʻo lagolagoina e suālaʻau maualalo poʻo le faʻasologa o le homone ma le inisalini. Faʻasaga i tua o le maʻisuka, o le paleni o le acid-base e faʻalavelaveina ma ua suia i le vaega o le alo.

O le mea lea, o tino o le ketone e maua i le urine ma le serum. O le faʻamaʻi e masani lava ona faigata i le ketoacidosis, lea e matua faateleina ai le maualuga o le acetone, o faʻalavelave e tupu i le endocrine system.

Acetonuria i le maʻisuka o loʻo taʻu mai ai le solia o le polotini ma le gaʻo gaʻo.

O le a le mea matautia mo le maʻisuka?

O le maualuga o tino o le ketone e faalagolago i le tulaga o okeni ma faiga, o uiga o meaʻai, o le maualuga o lagona faʻalagona.

Pe tusa ma le 50% o tagata ei ai le ituaiga o maʻisuka o loʻo i ai faʻaaliga o le ketoacidosis. Afai o le maualuga o le acetone e sili atu i le 5 mmol / l, ma o le suka e sili atu nai lo le 12 mmol / l, o le maʻi suka e atiina ae acidosis ma coma.

O lenei tulaga e matautia aua o le mafaufau, ate, fatuga, ma le fatugalemu o le tino e aafia ai. Afai e te le fesoasoani i se tagata, aua le aveesea ni tino tetetone ma ni kullukose, e mafai ona maliu le tagata maʻi.

O le maʻisuka coma e tupu ona o le le lava o le togafitiga ole inisalini. E faʻaalia i le le mautonu, se manogi manogi o le acetone mai le gutu.

Faailoga faʻapitoa ma faailoga

O Acetonuria o loʻo faʻaalia i nei faʻaʻailoga:

  • teena o meaʻai, taumafa fua,
  • fiafiaga
  • vaivaiga, vaivai,
  • maualuga le vevela
  • afaina faʻasalaga i le manava,
  • faʻamaʻi
  • manogi manogi o le acetone mai le vevela o le tautala,
  • ogaoga o le mafaufau
  • vevela ma vili pe a uma ona 'ai meaai,
  • lanu samasama paʻepaʻe luga o le laulaufaiva,
  • faigata faigata,
  • le foliga mai o se manogi le lelei i le taimi o le gaioiga.

O le biochemistry toto ua faaalia ai le maualalo o le maualuga o chloride ma glucose. O le faʻatupulaia o le lipoproteins, cholesterol, tino o le ketone e faʻapupula. O loʻo aofia i le leukocytes ma le ESR le faʻataunuʻu.

E faʻapefea ona iloa le faateleina o le anotusi o le acetone, pe leai, i le fale?

Ina ia fuafuaina le maualuga o le acetone i urine i le fale, e tatau ona e faʻatau se suʻega faapitoa. Ketur Test, Ketostix, Acetontest e saʻo lelei. O nei meafaigaluega e tuʻuina mai ma faʻamatalaga auiliili mo le faʻaoga.


O le algorithm mo le suʻesuʻeina o le urine mo le i ai o le acetone:

  • aoina i aso taʻitasi
  • Aveese le fasi siaki ma tuu i lalo i totonu o se atigipusa ma le urine,
  • pe a mavae ni nai sekone, toso mai ma faatalitali mo sina taimi,
  • o le faailoga o le a valiina i le lanu e fetaui ma le maualuga o tino o le ketone.

O le saʻo o le iuga e faalagolago i le sao saʻo, o le taimi o le aoina o se vaega ole urine ma le ola o le olaga o le suʻega.

I le taeao, o le acetone e sili atu nai lo le afiafi po o aso uma.

Taʻiala mo togafitiga

O le aveesea o le acetone mai le tino e faia i auala eseese.

O mataupu autu mo le togafitiga o le ketoacidosis o:

  • faʻataʻitaʻiga mo togafitiga autu lea na mafua ai le faateleina o tino o le ketone i le tino (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le faʻauluuluga o le tino maliu poʻo le taotoga, ma le maualuga o le toto suka e tuiina ai le inisalini),
  • o le faʻaaogaina o vailaʻau e faʻaleleia ai le paleni o le acid-base,
  • togafitiga o faʻamaʻi pipisi
  • filifiliga o se tulafono faatonutonu ole inisalini togafitiga,
  • puipuiga e taofia ai le hypoglycemia,
  • taumafa i aso taitasi mai le 2 i le 3 lita o vai mama,
  • o le faʻaaogaina o fualaau faʻataʻitaʻi,
  • oti.

Afai o le acetone e fai si laʻititi i le urine, ona fautuaina lea e fomaʻi sorbents ma fautuaina se meaʻai faapitoa. Ina ia faʻaitiitia le faʻasalaga o tino o le ketone i le urine, ua faatonuina e fomaʻi Regidron, Oxol.

I le i ai o vomiting matuia, o le inisiua a Cerucal ua faʻaalia. Mai faʻamaʻi, Multisorb, Enterosgel, Polysorb, Maama koala poʻo Lactofiltrum e faʻaaogaina.

Afai ei ai le ania, ona faʻatulagaina lea o mea faaopoopo. Ina ia faʻaleleia le hemoglobin, e fautuaina e faʻaaoga le fala, opu, chokeberry.

O le tulaga autu mo le manuia o le toe maua mai o le saʻo saʻo lea o le aso, faasaʻoina o gaioiga faaletino. I le maualuga o le acetone tagata, o loʻo faʻamaʻi i le falemaʻi ma ua faʻamamāina le tino.

O se taumafataga faapitoa o le a fesoasoani e puipuia le atinaʻe o ketoacidosis. Fomaʻi fautuaina:

  • aofia ai mea taumafa o loʻo faʻagesegese lemu i totonu o le vaega o meaʻai,
  • le fuainumera o gaʻo vailaʻau e faʻafefiloi ma le fua o le insulin,
  • faatamaoaigaina le lisi autu i le fiva,
  • faʻaitiitia le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo ma le pala.

Faʻatasi ai ma se maualuga maualuga o acetone, ua faʻatagaina oloa nei:

  • meaʻai suamalie
  • fuamoa
  • vine
  • falaoa atoa o le falaoa
  • fualaau suamalie
  • vela
  • lauti
  • compotes, meainu suamalie, vine,
  • greens
  • susu susu
  • fala fala
  • oloa susu,
  • fualaau faisua.

Faasaʻoina i maʻi:

  • ulaula meaʻai
  • marinades
  • kofe
  • buns
  • saisi
  • falaoa paʻepaʻe
  • oloa gaosi susu,
  • ava malosi
  • puaa
  • Fale faʻafiafia
  • fale gaosi oloa
  • piko
  • vai manaia
  • pasta
  • fualaau mamago.

Vitio faʻatalanoa

E uiga i mafuaaga ma metotia o le togafitia o le acetone maualuga i le urine ma le maʻisuka i le vitio:

O le mea lea, o le acetone i le urine e mafai ona faatagaina, ae i se aofaiga itiiti lava. O le faateleina o le mea o loʻo i totonu o tino o le ketone o se uiga o ituaiga maʻi faʻapitoa. O le tele o taimi, o le acidosis e talanoa i le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka.

Laititi ituaiga o acetonuria e togafitia i luga o le falemai ma sorbents ma meaʻai, ma togafitiga ogaoga e togafitia, e ala i le faʻamamaina o le tino. E sili atu i le maualuga o le faʻamoemoe o tino o le ketone e lamatia ai le tagata maʻi i se coma.

Acetonuria i le maʻisuka malosi: mafuaaga

Acentone i le faʻavavega e tupu ona o le mea moni e le lava faleoloa glycogen e tausia ai le tele o le malosi o le malosi, ma mo lenei faamoemoe o le tino ua amata ona talepeina faleoloa o loʻo maua. O le Acetone o le mea tonu lava lea o lenei gaioiga.

Muamua lava, e tatau ona e malamalama o le gaioiga i le urini e mafai ona avea ma se faailoga o se gasegase faʻapitoa poʻo se afaina o se faʻamaʻi, i la tatou tulaga, maʻisuka.I le ituaiga muamua o faʻamaʻi, o le gaosiga o le acetone e tupu pe a le maʻi le tagata maʻi ile tapenaga o le inisalini i le taimi, mafua ai ona amata ona gaʻo le tino. O le mafuaʻaga atonu foi o le sese o le inisalini. I lenei tulaga, e tatau foi i le tino ona saili mo isi punaoa o le glycogen. I le maʻisuka ituaiga 2, e leai se acetone i totonu o le uila.

O mea eseese faʻapena e ono faʻaosofia ai le faʻatuina o tino o le ketone, lea e aofia ai le acetone. E aofia ai:

  • Vomiting le tumau
  • Tatala
  • Faʻamalalaina
  • Fafanoina o le tino ma vailaau, masini mamafa, vailaau oona,
  • O le matelaina, faapea foi ma meaai mama e leai ni meaʻai,
  • Faʻafefe
  • Tulaga le mautonu le mafaufau: popole, atuatuvale,
  • O le tele o meaʻai gaʻo, ulaula meaʻai,
  • O le le lelei o le fualaau oona, ua faailoa mai i le le mafai ona gaosia le lipids atoa,
  • Faʻatauga o le faʻaogaina o meaʻai,
  • O aʻafiaga o le faʻamaʻi.
O le faʻalalalaina e mafai ona mafua ai le afetonuria

O le mafuaaga o le acetoneuria e mafai ona oʻo lava i le mamafa o le tino ma le faʻaleagaina o masaniga leaga.

Faailoga o le falemaʻi

O faʻamaoniga e faʻaalia ai le i ai o le acetone i le urine e fesoʻotai tonu lava i faʻamaʻiga o le faʻamaʻi lea na mafua ai ona latou faʻamalosia. I le tulaga o maʻi o le maʻisuka, e amata ona lagona e le tagata gasegase ia ituaiga uiga o lenei maʻi e pei o:

  • Lagonaina o le fiainu
  • Faʻateleina le matutu o le paʻu ma foliga mucous,
  • Uiga masani.

A maeʻa le 3-4 aso, ona amata loa lea ona faʻalauiloaina ia faailoga. E mafai ona latou auai:

  • O ulu o le ulu, e masani lava ona i ai se uiga malosi,
  • O le vaivai ma le vaivai,
  • Paʻu paʻu, pe, i se isi itu, o foliga mai o ni mea paʻu manu,
  • Leai o le fiaai ma, o se taunuuga, gau o le mamafa,
  • Loto o le fatu
  • Faʻaletonu o le mafaufau-lagona lagona, fesuiaiga o lagona,
  • O le leai o se mafaufauga ma le mafaufau,
  • Laga maualalo maualalo
  • Le iloa le mafaufau.
O le vaivai ma le vaivai o ni faailoga ia o le acetonuria

O se tasi o faailoga sili ona mataʻutia o le acetoneuria o le foliga mai o se manogi faapitoa o le acetone mai le gutu o le tagata maʻi. I le avea ai o se tulafono, e sili atu ona lagona lagona i le taimi o le po.

E taua foi le maitauina o lenei tulaga faʻaleagaina e masani lava ona maua i fafine e maua i le maʻisuka aʻo maitaga.

Lototele o le acetonuria

O aʻafiaga o le acetonuria e faʻatatau tonu lava i le ogaoga o tulaga faʻaleagaina. I le aotelega, o se aganuʻu le iloa o le 4 laasaga autu: agamalu, agavaʻa, ogaoga ma faʻama. A o faagasolo le maʻi, o le numera o faailoga e sili atu, ma o le voluma o le mimilo ese, e ese mai, e itiiti.

O le vave ona maua le acetone i le urine, o le tele foi lea o le faʻaaogaina e aunoa ma ni faʻalavelave matuia mo le tino.

Faʻatasi ma le agamalu, e ono le lagona e le tagata maʻi soʻo se faailoilo patino ma faʻaalia se soliga o le tino i le taimi o suʻesuʻega. O nisi tagata gasegase atonu latou te matauina suiga e pei o le le lava, malologa lautele, ma le galala. E le gata i lea, i lenei laasaga, e masani ona maua mai le manogi o le urination ma sina manogi itiiti o le acetone mai le gutu.

O le tikeri tikeri o le tulaga o le maʻi e mafua mai i le maualalo o le maualuga o le toto, ma, o se taunuuga, pallor o le paʻu. I le faaopoopo atu, e mafai ona faʻaalia le tagata maʻi:

  • Faʻalavelave i le gaioiga o le faʻaogaina o le tino,
  • Paʻa i le manava
  • Naua, vili,
  • Tigā o le faleoloa: manava, manava,
  • Faʻitiʻitia le faʻaiʻuga o le urination.

O le talatalanoa e uiga i se tikeri talafeagai o le acetonuria e mafai foi ona faagesegese ona o le gasegase o maso o le tagata maʻi ma se tali a le tamaititi i se malamalama malamalama.

O le maualuga o le acetonuria o se tulaga ogaoga o le tino, lea e manaʻomia vave togafitiga faafomaʻi. I le taimi lea, e mafai e le tagata maʻi ona lagona ni faʻailoga pei o le:

  • Faʻafitauli o le respiratory
  • Vaitaimi masani
  • Tautala mai manogi o le acetone mai le gutu,
  • Faʻaitiitia le siʻosiʻomaga ma le vaaia,
  • E seasea ona tupu, o nisi tulaga atonu e le atoa.
O le le manuia o le respiratory may be a sign of a severe degree of acetonuria

O suʻesuʻega i lenei vaitau e mafai ona faʻaalia ai le tele o le ate ma maualuga le maualuga o le acetone ma le kulukose i totonu o le toto.

Coma tulaga

O se tagata gasegase e iai se maualuga o le acetone i totonu o le toto e mafai ona pau i totonu o le sogasoga o le maʻisuka. Faʻasaga i tua o lenei tulaga, o le siosiomaga faʻapitoa i le tino o le tagata maʻi ua faʻaitiitia faʻaitiitia mai le 50 i le 15%. O le mea lea, o le maualuga o le elemene e faʻaleleia.

E i ai ni faʻailoga e mafai ona avea ma faʻamalosi o le coma. E aofia ai:

  • Tele le faʻamalaina,
  • Leai o le elasticity e ala i mata,
  • Laulau mūmū
  • Mumu o le fefaʻatauaʻiga,
  • Loto o le fatu
  • Laititi o le toto maualuga
  • Faʻaauau ma faʻaoga le vomiting
  • Paʻu i totonu o le manava ma le pancreas,
  • Faʻataʻituina faʻaitiʻitia ia gaioiga.

O lagona atuatuvale malosi, o le le atoatoa o le tino po o faamaʻi pipisi e mafai ona faaosooso ai se tasi.

Faʻamatalaga Faʻamatalaga

Ae e te lei fesili ia te oe lava pe faapefea ona maua le maʻi o le maʻisuka, e tatau ona e faia se suʻega ma faʻamaonia le i ai o fomaʻi. O togafitiga uma i lenei tulaga ua faʻaititia i se auʻiliʻiliga o le tuufaatasiga o le urine. E mafai ona:

  • Faʻamatalaga lautele
  • Nechiporenko auiliiliga,
  • Suʻesuʻega o le aso i aso taitasi.

Urinalysis

Falemaʻi poʻo, i se isi faaupuga, o le auʻiliʻili lautele o le faʻasolosolo e aofia ai se suʻesuʻega faʻavaomalo o le urine e ala i le faʻaogaina o meaola, vailaau faʻasolosolo, mea faʻainitaneti ma le physico-kemikolo.

Ina ia mafai ai, i le sao atoatoa, e manaomia e le tagata maʻi ona aoina le vaega o le urine taeao i se voluma e tusa ma le 120-150 ml i totonu o se pusa tioata po o se koneteina tioata, lea e tatau ona tapunia ma le faaeteete ma se tapuni. Le vaʻaia le aʻafiaga o siama mai fafo i totonu o le mimi, o le tagata maʻi e tatau muamua ona tauaveina le tumama masani. E le fautuaina e teuina mea mo se taimi umi, e sili ona lelei le tuʻuina atu i le fale suesue ile 1-2 itula.

Urinalysis

O le suʻesuʻega i aso uma e lauiloa foi o le toatolu faʻatopetaga. I lenei tulaga, e tatau i le tagata gasegase ona tuʻuina atu le fale suesue i mea e aofia ai vaega e tolu o le urine, o le vaitau i le va o le tuʻuina atu e le itiiti ifo i le 3-4 itula.

Afai o le acetone i le urine e tusa ai ma taunuuga o suega suʻesuʻe ile suʻesuʻega e le o iloa, o le a vaʻaia se solo i le pepa sikoa. I le tulaga o le iloa, e tuʻuina atu se faʻaopoopoga. O le numera o le faaopoopo e mafai ona ese mai le 1 e oʻo i le 4. O lenei fuainumera o loʻo faʻaalia ai le maualuga o le faʻasalaga o le acetone.

Vaevaega

E mafai ona e fuafuaina le i ai o le acetonuria i le fale e faʻaaoga ai faʻataʻitaʻiga faʻamaonia. O ni vaega faʻapitoa o loʻo i ai se numera taua o tulaga lelei: tau taugofie, faigofie o le faʻaaogaina, vave fua. O le metotia faʻaaoga e faigofie lava:

  • Fai togafitiga faʻamalosi o tino,
  • Aoina faʻamaʻi i le taeao i totonu o se pusa mama,
  • Faʻaseʻe le siaki i totonu o le vailaʻau i le faailoga na faʻaalia i luga mo le 3-5 sekone,
  • O faʻamatalaga o le urine mai le fasi pepa e mafai ona aveeseina ese mai se solo mama.
E mafai ona iloa Acetonuria i le faʻaaogaina o suʻega vave.

A maeʻa le 1-2 minute, e mafai ona e iloiloina le taunuʻuga. Afai e saʻo mea uma, o se faailoga o le a susulu i luga o le fasi pepa, lea e mafai ona faʻaalia ai le maualuga o le acetone i le urine.

Faʻaaliga o le faʻamalosi o le acetonuria

O le aveeseina o le acetone i le urine ma le maʻisuka e na o le fesoasoani lava o togafitiga togafitiga antidiabetic. O le auala autu i le taua e tatau ona ave insulin. Afai ua uma ona faia e le tagata maʻi ni tapenaga o le inisalini, ae i le taimi lava e tasi e tupu ai le acetonuria, e aoga le toe iloiloina o lona metotia, atonu e le lava. A oʻo mai le inisalini i totonu o le tino, ona faʻapipiʻi lea o sela o le tino ma le aofaʻi tatau o le kulukose. I lenei tulaga, o le manaomia mo le malepe o gaʻo ua mou atu, o lona uiga o le acetone foi ua faamutaina le gaosia. O le tui o le inisalini e faʻapitoa faʻatulagaina mo tagata taʻitasi e faʻatonuina i luga o fua o suʻesuʻega. I le tele o tulaga, o le fualaau faasaina e ave i le 1 le aso i le aso, ae i mataupu sili atu ona ogaoga e mafai ona faateleina e oʻo ile 2 taimi. E mafai ona e mataʻituina le iʻuga o sea togafitiga e ala i le masani ona tuʻuina atu le urini mo le auiliiliga. A oʻo ina pa'ū le maualuga o le acetone i se tapulaa talafeagai, e mafai ona faalēaogāina le inisalini pe mafai ona faaitiitia le tui e pei ona malilie i le fomaʻi.

Ina ia mafai ona togafitia togafitiga, e tatau i le tagata gasegase ona faia mea nei:

  • Inu se tele o vai inu, ia le itiiti ifo i le 2-2.5 lita i aso uma,
  • Mulimuli i se taumafataga
  • Mataitu le paleni-faavae o le tino,
  • Puipuia le atinaʻe o faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi tumau,
  • Faʻaauauina le puipuiga o le tino ma le fesoasoani o meaʻai fuamini, faamalositino.

Mai metotia a tagata e mafai ona ofoina atu teuteuga e faʻavae i luga o le chamomile, vine, fualaau mamago, faʻapea foi ma le faʻaaogaina o vai vai. I le tulaga e le mafai e le tagata gasegase ona 'ai se vai e lava lelei ona o le leaga o le vomiting, e mafai ona ofoina atu ia te ia le puleaina o le faʻaaogaina o le tino.

O faʻafitauli faigata

O se vaega itiiti o le acetone i le urine e le o se mea sili ona matautia, ae afai o le maualuga e amata ona faateleina, o taimi tatau e tatau ona faia. E aunoa ma se togafitiga talafeagai o le acetonuria ma le maʻisuka, e mafai ona faʻaosofia ai faʻafitauli e pei o:

  • Vavave
  • O faamai o le tino cardiovascular,
  • Faʻalautele le ate
  • Faʻatoʻaina o fatuga ma fulafula tele,
  • Faʻaleagaina o le tino popole.

O le mea e sili ona le lelei o se coma, lea e aunoa ma se fesoasoani faafomaʻi, e mafai ona oʻo atu ai i le maliu o le maʻi.

Puipuiga

Ina ia le togafitia togafitiga togafitiga ma le maualuga o le acetone e le toe tulaʻi, e tatau i le tagata maʻi ona mulimuli i togafitiga. Muamua lava, e tatau ona e faʻalogo i lau fomaʻi ma mulimuli i ana faatonuga. E mafai ona latou aofia ai i le tagofia o vailaʻau, faʻapea foʻi ma le faʻatinoga o nisi faʻataʻitaʻiga.

E le gata i lea, o le maʻisuka ua fautuaina malosi:

  • Ina ia taitaia se olaga ola maloloina, lafoai amioga leaga,
  • Faʻaalu le taimi i fafo
  • Faia ni nai faʻafitauli faaletino faigofie.

E tatau ona faʻapitoa le tausiga i meaʻai. O le taumafa a se tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona aofia ai meaai maloloina ma le aofia ai mea mamafa, falai, mea ulaula. E tatau foi ona tausisia mataupu faavae nei:

  • O meaai e tatau ona i ai se taimi faatulagaina manino,
  • O le numera o taumafataga e tatau ona tele ma sili ona lelei ina ia latou vaevaega,
  • O le taumafataga muamua ma le mulimuli, e taʻua o le taeao ma le leva o le taumafataga o le afiafi e tatau ona aofia ai meaai faigofie e leai ni meaʻai,
  • O le faavae o mea taumafa e tatau ona avea ma meaʻai e maua i le fiber ma gaʻo maulalo,
  • O le aofaʻi o insulin o loʻo faʻatonutonuina e tatau ona fuafuaina e faʻavae i luga o le aofaʻi o le carbohydrate faʻaumatia.

E le aofia ai: ava malosi, siva, digestible carbohydrates, fat trans, mayonnaise. E fautuaina le teena o le faaaogaina o laʻau suamalie, paluga, pulu, mea inu suamalie, kofe ma oloa gaosi susu ma se pasene maualuga o le gaʻo. E taua le gauai atu i le mea moni e faapea, e foliga mai o fualaau mamago mama e mafai ona aofia ai le tele o suka, lea e le manaomia ai foi ona 'ai.

E tatau i le tagata gasegase ona faia suʻesuʻega masani. Afai e le mafai ona asiasi i le falemaʻi i lea taimi ma lea taimi, e mafai ona e faʻaaogaina vave faʻataʻitaʻiga mo le faʻaaogaina o le fale. Ma e leai se taua o le puipuia o le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi. I a latou faailoga muamua, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi mo fesoasoani faafomaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga