Metabolic syndrome

Metabolic syndrome o se falemaʻi ma suʻesuʻega faʻapitoa o faʻamaoniga e tupu i faʻafitauli faʻaleaga. O faʻataʻitaʻiga e faʻavae i luga o le tui o le inisalini poʻo le teteʻe o sela ma fusi lautele ile inisalini.. Afai e le iloa le hormone e nafa ma le faʻaaogaina o le kulukose, o mea uma i le tino e amata ona tupu faʻafuasei. I maʻi, o le metabolism o lipids, purines, carbohydrates ua faʻalavelaveina. Le maualuga o le kulukose o le toto, ma i totonu o sela o loʻo i ai le le atoatoa.

I le faaiuga o le 20 senituri, sa tuufaatasia ai e saienitisi mai Amerika ni suiga eseese i le tino i se tasi o maʻi. Polofesa Riven, aoteleina taunuuga o suesuega a isi tusitala ma ona lava manatu, ua taʻua o le togafitiga "Syndrome X". Na ia faʻamaonia le faʻamalosia o le inisalini, o le gasegase visceral, maualuga o le toto ma le myocardial ischemia o faailoga o se tasi o maʻi faʻaleaga.

O le mafuaʻaga autu o le maʻi o le faʻateleina. O se vaega taua i le atinaʻeina o le faamai e faia i se olaga le saʻo, o le popole ma le le atoatoa o le hormonal. I totonu o tagata e taʻua o le hypodynamic oe sili atu i meaʻai gaʻo ma le maualuga-carb, o le aʻafiaga o le atinaʻeina o togafitiga e maualuga tele. O meaai maualuga-calorie, felauaiga i le tagata lava ia ma galuega e le mautonu e mafua ai mafuaaga o le le atoatoa o le soifua maloloina i le tele o le aofaʻi o atunuu atiaʻe. I le taimi nei, o le faʻamaʻi faʻasolosolo faʻasolosolo e faʻatusatusa i se faʻamaʻi poʻo se faʻamaʻi. O le faamaʻi e masani ona afaina ai tagata 35-65 tausaga. O lenei mea e mafua ona o uiga o le tala o le tino o le tino. I fafine, o le a tupu le maʻi pe a maeʻa le misa, pe a maeʻa le gaosiga o le estrogen. O faʻasalaga tulaga o maʻi faʻapitoa o loʻo faʻamaumau i tamaiti ma le autalavou, ae o se siitaga o le fua faatatau o le tau i lenei tausaga o le matua e lei leva ona matauina.

O tagata e maua i le maʻi e faʻaalia ai faailoga o le tele o faʻamaʻi faʻamaʻi faʻatasi i le taimi e tasi: maʻi suka, gaʻo, toto maualuga ma le siama cardiac. O se fesoʻotaʻiga autu i lo latou atinaʻe o le faʻamalosia o le insulin. I tagata gasegase, o le gaʻo e maua i le manava, e masani ona faateleina le manava o le toto, e le lava le manava, vaivai, ulu, cardiagia, ma lagona faifaipea o le fiaai. Hypercholesterolemia ma hyperinsulinemia e maua i le toto. O le gasegase o le kulukose o le a atili ai ona leaga.

Faʻamatalaga o le maʻi e faʻavae i luga o faʻamatalaga na maua i le taimi o suʻesuʻega lautele o le maʻi e se endocrinologist. O le taua tele o faʻamatalaga o le numera o le tino, o le vavao o le puʻu, o le lipid spectrum ma le kulukose toto. Faatasi ai ma auala faigaluega, o le sili ona malamalama o le: ultrasound o le fatu ma le fuaina o le toto. O le maʻi gasegase e faigata ona togafitia. Togafitiga e aofia ai le matauina o se meaai faʻapitoa e mafai ai ona e faʻamaonia le mamafa o le tino, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o vailaʻau e faʻafouina ai le gasegase vaivai. I le leai o se taimi talafeagai ma le talafeagai o togafitiga, o faʻafitauli o loʻo lamatia ai le ola e atiaʻe: atherosclerosis, stroke, fatu fatuga, faʻaletonu, leai se fanau, gasegase mama, gout.

Metabolic syndrome - o se faʻafitauli faʻafitauli faʻafuaseʻi e mafua mai i se olaga le lelei o le toʻatele o tagata. Ina ia aloese mai faigata ogaoga o le togafitiga, e tatau ona 'ai lelei, faʻamaonia le mamafa o le tino, faʻamalositino, tuʻuina atu o le ava ma le ulaula. I le taimi nei, o le maʻi e le o atoatoa ona togafitia, ae o le tele o suiga e tupu i le tino o le tagata maʻi e mafai ona toe faʻafitia. O togafitiga talafeagai ma se olaga ola maloloina o le a fesoasoani e maua ai le faʻamautuina tumau o le tulaga lautele.

Faʻaliliuga o mea faʻapitoa

Metabolic syndrome o se fomaʻi faʻasolosolo faʻasolosolo e tutupu i lalo ole aʻafiaga o mea eseese. O le faʻamalosia o insulin e faʻavaeina i tagata taʻitoʻatasi ma le mamafa o le faʻamalosi. O le mafuaaga autu lea o le maʻi. O le gene o loʻo faʻaogaina le metabolism i le tino o loʻo i luga o le chromosome 19. O lona fesuiaiga e mafua ai se suiga i le tele ma le maualuga o le faʻaleleia e nofouta ile inisalini - latou te faʻaitiitia pe latou te le toe iloa le homone. O le faʻaogaina o le tino e faʻapipiʻi ai auupega e poloka ai ia suauu talisapaia.

O isi mea e faʻaosofia ai maʻi faʻaleagaina e aofia ai:

  • Meaʻai le lelei ma le tele o meaʻai ma gaʻo gaʻo i le taumafataga, faʻaauau pea o mea taumafa, sili atu le tele o kalori ma le le lava o taumafa,
  • Le lava o faamalositino, le lava o gaioiga faaletino ma isi mea e faʻagesegese ai le gataifale,
  • Spasms o vaʻa toto ma faʻamaʻi totoʻa ona o le fesuiaiga o le toto maualuga ma mafua ai ona faʻavevesi pea i le toto totoga i totoga i totonu, aemaise lava le faiʻai ma le myocardium,
  • Manatu o le mafaufau-lagona-faʻalavelave masani, afaina o lagona, lagona, feteenaiga, le oona o le leiloloa ma isi avega e solia ai le tulafono faatonutonu o neuro o le tino ma gaʻo,
  • O le le atoatoa o le Hormonal e mafua ai le le atoatoa o le tino, le gaʻo o gaʻo i luga o le manava ma le fausiaina o visa-gaʻo abdominal,
  • Faʻalavelave faʻafuaseʻi ona puʻeina i le moe, mafua ai le faiʻai o le hypoxia ma faʻaleleia le pulelasi o le homone o le tuputupu aʻe, lea e faʻaitiitia ai le lagona lelei o sela i le inisalini,
  • Aveina o le inisalini - glucocorticosteroids, fomaʻi faʻamataʻu tautala, hormones thyroid, faʻapitoa foʻi ma vailaau faʻasaina, faʻamaʻi faʻamaʻi ma antihistamines,
  • O le le atoatoa o togafitiga o le maʻisuka e maua i le inisalini, lea e faateleina ai le tele o le homone i totonu o le toto ma e fesoasoani i le tagofia o mea ua fai ma vaisu o le faʻaleleia i le faasolosolo malie atu o le tui o le inisalini.

Faʻaitiitia le lagona o le inisalini o se faʻalauiloaina lea e mafai ai e le tino ona ola i le matelaina. Tagata faʻaonapo nei, 'ai meaai maualuga-kalori ma maua ai se vailaʻau faʻasolosolo, faʻasolosolo le lamatiaga o le atinaʻeina o meaʻai paleni ma le faʻamaʻi pipisi.

I tamaiti, o mafuaʻaga o le maʻi e fafagaina ai masaniga, maualalo le mamafa o le fanau, ma le soifuaga lautele ma le tamaoaiga. O tupulaga talavou e mafatia i le faʻaleagaina i le leai o se paleni taumafa ma le lava gaioiga faaletino.

Ole inisalini o se hormone lea e faʻatinoina se numera o galuega taua, e aofia ai le autu o le kulukose i sene o le tino. E fusifusia i talipupuni o loʻo i luga o le puipui o le cell, ma faʻamautinoa le ulu atu o gaʻo i totonu o le suauʻu mai le extracellular space. Pe a le lagona e le tagata le mafaufau le inisalini, kullukose ma le hormone lava ia e faaputuputu i le toto i le taimi e tasi. O le mea lea, o le faʻamalosia o le inisalini o le faavae lea o togafitiga, lea e mafua mai i ni mafuaaga.

O le gaioiga o le inisalini e masani lava. Faʻatasi ai ma le faʻamalosia o le inisalini, e le tali mai le cell i le i ai o se hormone ma o le auala mo le glucose e le tatalaina. Inisalini ma le suka e tumau pea i totonu o le toto

Aʻo faʻaaogaina se aofaiga tele o mea inu gaʻo faigofie, o le faʻatupulaʻia o le kulukose i le toto e faateleina. E sili atu nai lo manaoga o le tino. Glucose muscle e faʻaaogaina i taimi o galue malosi. Afai e taʻitaʻia e se tagata se olaga le mautonu ma i le taimi lava e tasi e 'ai meaʻai maualuga-carbohydrate, o le kulukose e faʻapupulaina i le toto, ma le siama e faʻatapulaaina lona faʻaaogaina. O le pancreas e totogi mo le gaosiga o le inisalini. Pe a oʻo le tele o le hormone i totonu o le toto i fuainumera taua, o le a le toe iloa e le masini. O le auala lenei e faʻavaeina ai le inisalini. O le tui vavalaʻau, i le itu, e faaosofia ai le gaʻo ma le dyslipidemia, lea e aʻafia ai le toto toto.

Ole vaega aʻafia mo le faʻamaʻi pipisi e aofia ai tagata:

  1. O ai e masani ona maualuga le toto
  2. O le mamafa po o le mamafa
  3. O le taʻitaʻia o se olaga ola solo,
  4. Faʻaaogaina o meaʻai gaʻo ma gaʻo,
  5. Faaopopo i vaisu leaga
  6. Mafatiaga mai le maʻisuka ituaiga 2, maʻi fatu faʻamaʻi, maʻi faʻamaʻi,
  7. O le i ai o aiga i le oona, maʻi suka, fatu fatu.

O foliga faʻamaonia o le syndrome e mafai ona faʻatusalia e pei ona taua i lalo:

  • Le lava o faamalositino ma meaʻai paleni,
  • Faʻaitiitia le faʻalogoina o tagata faʻalogo e fegalegaleai ma le inisalini,
  • Faateleina le maualuga o le hormone i totonu o le toto,
  • Ole vaʻaia,
  • Dyslipidemia,
  • Hypercholesterolemia,
  • Mafuaaga
  • Maualuga maualuga
  • Faʻaleagaina o le cardiovascular,
  • Hyperglycemia,
  • Le faʻavaeina o aʻafiaga saoloto i le taimi o le malepelepe o puipuiga,
  • Faʻaleagaina o tino.

Le tikeri o le atinaʻeina o togafitiga, e atagia mai ai lona faʻaleagaina:

  1. Muamua - dysglycemia, tausisia pea o galuega faʻapitoa, le lava o le maʻisuka ma fatu faʻamaʻi,
  2. Faʻavaʻa - faasolosolo malie o le faapalepale o le kulukose, mea faʻalavelave faʻapitoa, hyperglycemia,
  3. Teteʻe - o le i ai o le maʻisuka, o se faʻamalosaga faʻapitoa o le pancreas.

E faʻapefea ona faʻaalia le maʻi?

O faʻafitauli e amataina lemu ma e faʻaalia e ala i faʻamaʻi o le maʻisuka, o le maualuga o le toto maualuga ma le maʻi fatu fatu.

Tagata faitio e faitio i:

  • Vaivai
  • Paʻu
  • Faʻitiʻitia galuega
  • Mamafa
  • Moega o le moe
  • Faʻafeiloaʻi Mood
  • Faʻaaloalo
  • Teenaina o meaʻai a manu ma mea ua fai ma vaisu i suti,
  • Faateleina le manaʻo
  • Talia
  • Polyuria.

Loto o le fatu, tachycardia, puupuu le manava e auai i faailoga lautele o le tino. E i ai suiga i le faʻaogaina o le tino, faʻaalia i le faʻamalosi, bloating, colic. O le taumafaina o meaʻai sugary e faʻapuupuu faʻaleleia ai lou uiga.

O tagata e iai le maʻi e iai se laʻau faʻapitoa o gaʻo i luga o le manava, pusa, tauau. E i ai a latou gaʻo e teuina i totonu o totoga i totonu. O le mea lea ua taʻua o le iniseti o le visceral, e mafua ai ona le lelei le fausiaina o fausaga. E faia foi e le tino o le tino se galuega endocrine. E maua mai ai mea e mafua ai le mumū ma suia ai mea e maua ai le toto. O le siama o le gasegase o le manava e faia pe a oʻo i le 102 cm le alofilima o le alofilima i tamaʻitaʻi 88. O le faʻailoga o fafo o le manumanu o le paʻu - paʻu poʻo le cyanotic vaʻai lanu eseese o lautele lautele i luga o le paʻu o le manava ma le ogavae. O lanu mumu i le tino pito i luga o se faʻaaliga o le maualuga o le toto. E maua e tagata maʻi le gasegase, taʻavale ma le tuʻimomomoina o le ulu, susu le gutu, o le hyperhidrosis i le po, o le vevela, le vevesi o le pito i tua, o le feʻilafi o "lago" i luma o mata, faʻasalaga o gaioiga.

Tulaga faʻamaonia

O le faʻamaoniga o le maʻi faʻasolosolo e mafua ai nisi faigata i tagata tomai faapitoa. E afua ona o le leai o ni faʻamatalaga patino, o loʻo fautua mai ai le i ai o se faʻamaʻi faapitoa. E aofia ai le suʻesuʻeina lautele o le tagata maʻi e le endocrinologist, aoina o faʻamatalaga faʻasolopito o talafaʻasolopito, faʻatalatalanoaga faʻapitoa ma se fomaʻi, cardiologist, fomaʻi, ma le fomaʻi. O fomaʻi e suʻeina pe o le tagata gasegase o loʻo i ai le gasegase o lona tino, pe faapefea ona suia lona tino i le taimi o lona soifuaga, o le a le ituaiga toto maualuga e masani ona ia maua, tusa lava poo le a le tiga o le loto ma maʻi faʻavafesa, i tulaga o loʻo ola ai o ia.

tulaga faʻamaonia mo le faʻamaʻi faʻasolosolo

I le taimi o le suʻega, e gauai atu tagata atamamai i le i ai o le paʻu ma le mumu i luga o le paʻu. Ona fuafua lea o le faamatalaga athicometric o le tagata gasegase ina ia mafai ai ona iloa le iniseti falesa. Ina ia faia lenei mea, ia fua le taamilosaga puʻu. E faavae i luga o le tuputupu ae ma le mamafa, o le numera o le tino ua fuafuaina.

Faʻamaumauga o suʻesuʻega ole falemaʻi - faʻavae ile toto:

Ole maualuga o nei mea e maualuga atu nai lo le masani. E maua le protéini i le urine, o se faailoga o le nephropathy o le maʻisuka.

O metotia suʻesuʻe e faʻaaogaina ai metotia faʻapitoa. O tagata maʻi e fuaina le mamafa o le toto i le tele o taimi i le aso, ua tusia ai se electrocardiogram, ultrasound o le fatu ma fatuga, ultrasonography, x-ray, CT ma MRI o gutu o endocrin.

Faamalologa o le faʻaleleia

Ole togafitiga o le maʻi e faʻamoemoe e faʻafouina le metabolism ole gaʻo ma gaʻo, ma faʻaitiitia le mamafa o le tagata maʻi, faʻamalo faʻamaoniga o le maʻisuka ma faʻafetaui le maualuga ole toto maualuga. Mo le togafitiga o togafitiga, ua atiaʻe ai fautuaga faapitoa a le falemaʻi ma ua faʻaaogaina, o le faʻatinoina o lea mea o se mea e manaʻomia mo se faʻamoemoe lelei.

O le togafitiga o mea taumafa e taua tele i le togafitia o togafitiga. I tagata ua manumalo i le mea oona, toto maualuga ma le toto suka e vave ona faʻateleina, o faʻamaoniga o le faʻamaʻi e faʻaitiitia le faʻailoaina, ma ua faʻaitiitia le aʻafiaga o faʻafitauli ogaoga.

O mataupu faavae o taumafa talafeagai:

  • Tuusaunoaga mai le taumafataga o meaola suamalie faigofie - muffins, mea faʻafiafia, mea suamalie, mea inu gaʻo, faʻapea foʻi meaʻai vave, meaai kuka, ulaula meaʻai, soʻo,
  • Faatapulaa meaai mama, pasta, araisa ma semolina, vine, faʻi,
  • O le faʻaaogaina o fualaau faisua fou ma fualaau 'aina, o gaʻo, o gaʻo, o le aano o aano ma iʻa, iʻa o le sami, meaʻai susu e aunoa ma le suka,
  • Faʻasologa o mea taumafa 5-6 taimi i le aso i ni vaega laiti i le tolu itula e aunoa ma le 'ai ma le matelaina,
  • Mea inu faʻatagaina - mea inu suamalie ole suamalie ma compotes, tīʻau vao e aunoa ma le suka, vai oona,
  • Faʻaleleia o le taumafataga ma vitamini, minerale, fiva meaʻai.

O maʻi e maua i le maʻi e tatau ona mulimulitaʻi i se meaʻai maualalo-gaosi mo le olaga. O le faʻamapulaʻaina o calories e maua ai ni taunuuga lelei i le tau faasaga i le mamafa o le mamafa, ae le mafai e tagata uma ona tetee atu i lenei faigamalo. E maua e tagata maʻi vaivaiga, vaivai, ma le le fiafia. E masani ona i ai le faʻalavelave ma le le fiafia. O le mafuaʻaga lea e tatau ai ona avea le puipuiga o meaola ma faavae o le taumafa. O le le lava o le faʻaaogaina o gaʻo - o le punavai autu o le malosi, e taʻitaʻia ai le faʻaaogaina o le teuina o gaʻo, lea e fesoasoani i le faʻaitiitia o le mamafa o le mamafa. I tulaga ogaoga, i le leai o se aʻafiaga o togafitiga o le gasegase togafitiga, o loʻo faʻatinoina se gaioiga - faʻalavelave gasegase poʻo le faʻasalaga.

O gaioiga faʻale-tino e faʻaalia mo tagata mamaʻi e leai ni faʻamaʻi o le maskloskeletal system. O le mea pito sili ona aoga o le tamoe, uila, aau, savali, siva, vailaʻau, aʻoaʻoga malosi. Mo tagata ei ai tulaga faʻaletino maloloina, ua lava lava le faia o taʻaloga i aso uma ma alu i le ea fou.

Fomaʻi togafitiga - o le tofiaina o fualaau o vailaʻau faʻafomaʻi eseese:

  1. Fualaau mo le tau faasaga i le hyperglycemia - Metformin, Siofor, Glucofage,
  2. Luga o le lipid-faaitiitia o fualaau faasaina mo le faasaʻoina o le dyslipidemia - "Rosuvastatin", "Faamautuina",
  3. O sui antihypertensive e faʻamaonia ai le toto maualuga - Moxonidine, Kapoten, Perineva,
  4. Vailaʻau e taofia ai le faagasologa o le gaʻo gaʻo - "Xenical", "Orsoten",
  5. Vailaʻau e faʻaitiitia ai le manaʻo - "Fluoxetine."

O sauniuniga faʻamaloilo e filifilia taitoatasi mo tagata maʻi taitoatasi, ma mafaufau i le tulaga lautele o le tino, laasaga o togafitiga, mea e leʻo ma le hemogram. A e leʻi amata togafitiga i vailaʻau, e tatau ona e suʻe uma metotia e le o faʻatau fualaau - meaʻai, taʻaloga, soifua maloloina. O nisi taimi e lava lea e taulimaina ai le faʻamaʻi faʻasolosolo o le tino ma le mamafa.

O togafitiga o vailaʻau e faʻaleleia atili ai le aoga o meaʻai ma vailaʻau. E masani lava, o togafitiga e faʻataʻitaʻiina ai le massage, potu faʻafefefe, o le myostimulation, cryotherapy, o le fofo o le tino, o le hirudotherapy.

O vailaʻau faʻasoifua i le tau faasaga i le faʻamaʻi pipisi e leai se aoga.Faʻaaogä totogifuaʻau toto, totoʻa, choleretic totoʻa, faʻapea foʻi ma vailaʻau e faʻavaveina ai le metabolism. O mea e sili ona lauiloa ma teuteuga o aʻa o le chicory, siama o le sana, laumei rhizomes, fatu fatu.

Puipuiga

Fua e puipuia ai le atinaʻeina o le faʻamaʻi pipisi:

  • Meaʻai talafeagai
  • Gaoioiga atoa faaletino
  • Tuuina atu o masani leaga,
  • O le tau faasaga i le le atoatoa o le tino,
  • Faʻasalaga o le atuatuvalega popole, popolega, vaivai lagona,
  • Aveina o fualaau ua faatonuina e lau fomaʻi
  • Le siakiina e le aunoa o le toto ma le siakiina taimi o le cholesterol,
  • Puleaina o le mamafa ma tino o le tino,
  • Suʻega faʻamaʻi ma le mataʻituina e le endocrinologist ma suʻesuʻega faʻavaitaimi mo hormones.

O le faʻataʻitaʻiina o togafitiga faʻatasi ma le vave amata ma filifili saʻo togafitiga i le tele o mataupu e lelei. O le suʻesuʻega faʻasolosolo ma le le lava o le togafitiga o mafuaʻaga o faʻalavelave matuiā ma lamatia ai le ola. E vave faʻasolosolo ona faʻaleagaina e tagata maʻi le fatu ma fatuga.

O le iniseti, angina pectoris ma le maualuga maualuga o mafuaʻaga o le oti vave o le faitau miliona o tagata. O nei maʻi faʻafuaseʻi e tutupu i le talaaga o le maʻi faʻaleaga. I le taimi nei, o le toatele o tagata o le lalolagi e mamafa pe mamafa. E tatau ona manatuaina e sili atu ma le 50% o tagata e maliu mai le le atoatoa o le matelaina e aʻafia ai ma faʻafitauli o le tino.

Togafitiga: tiute a le fomaʻi ma le tagata maʻi

O sini o le togafitia o maʻi gasegase o le:

  • leiloa le mamafa i se tulaga masani, poʻo le sili atu e taofi le alualu i luma o le meaʻai,
  • faʻasaʻoina o le toto maualuga, faʻasologa o le cholesterol, triglycerides i le toto, o lona uiga, faasaʻoina o aʻafiaga o le fatu cardiovascular.

O le taimi nei e le mafai ona togafitia moni maʻi maʻi. Ae e mafai ona e pulea lelei ina ia mafai ai ona e ola i se ola maloloina umi e aunoa ma le maʻisuka, fatu fatuga, stroke, ma isi. Afai ei ai se faafitauli i se tagata, ona tatau ai lea ona faia togafitiga mo le olaga. O se vaega tāua o togafitiga o le aʻoga onosai ma le faʻamalosi e sui i se olaga ola maloloina.

O le togafitiga autu mo le maʻi o le metabolic o le taumafa lea. Ua faʻaalia e le faʻatinoga e leai se aogā e taumafai ai e faʻatasi i nisi o taumafa "fiaaai". O le a le pine ona e vave leiloa pe mulimuli ane, ma o le mamafa o le mamafa o le a vave ona toe foi mai. Matou te fautuaina e te faʻaaogaina e pulea ai le faʻamaʻi pipisi.

Auala faaopoopo mo le togafitiga o le gasegase metabolic:

  • faʻatupulaia le gaioiga faaletino - o lenei mea faʻaleleia lagona o le tino i le inisalini,
  • tuu le ulaula ma le tele o le ava malosi,
  • fua masani o le toto maualuga ma togafitiga o le maualuga o le toto maualuga, pe afai e tupu,
  • faailoga o le mataʻituina o le "lelei" ma le "leaga" cholesterol, triglycerides ma le kulukose toto.

Matou te fautuaina foi oe e fesili e uiga i le vailaʻau ua taʻua. Ua faʻaaogaina talu mai le amataga o le 1990 e faʻalauteleina ai le lagona o sela i le inisalini. Ole fualaau faasaina e aoga i tagata mamaʻi ma le maʻisuka ma le maʻisuka. Ma e oʻo mai i le taimi nei, na te leʻi faʻaalia aʻafiaga o itu e sili atu ona ogaoga nai lo episodic cases o le galala.

O le tele o tagata ua maua i le maʻi pipisi e matua fesoasoani tele e ala i le faʻaitiitia o gaʻo i a latou meaʻai. Afai e sui se tagata i se meaʻai maualalo-carbohydrate, e mafai ona tatou faʻamoemoe o loo ia te ia:

  • o le maualuga o triglycerides ma le cholesterol i totonu o le toto e masani ai,
  • maualalo le toto
  • o le a leiloa lona mamafa.

Laʻau Maualalo Carbohydrate Diet Recipes Get

Ae afai e le lelei tele le taumafataga o le maualalo o le carbohydrate ma le tele o le tino faaletino, ona faʻatasi ai lea ma lou fomaʻi e mafai ona e faʻaopopo le metformin (siofor, glucophage) ia i latou. I mataupu aupito sili ona ogaoga, pe afai o le tagata gasegase e iai le numera o le tino ile 40 kg / m2, e faʻaaoga foi togafitiga o le gaʻo. E taʻua o le taotoga maʻa.

E faʻafefea ona faʻamaopoopoina cholesterol ma triglycerides i le toto

I le gasegase gasegase, e masani lava ona maua e le tagata maʻi le taua o le toto mo cholesterol ma triglycerides. E itiiti le "lelei" cholesterol i le toto, ma le "leaga", i se isi itu, ua faateleina. O le maualuga o triglycerides ua faʻalauteleina foi. O lona uiga o nei vaʻa e aʻafia e le atherosclerosis, o le fatu fatu poʻo le taʻavale ua naʻo le tulimanu. O suʻega o le toto mo cholesterol ma triglycerides e faʻapotopotoina o "lipid spectrum." O fomaʻi e fia tautala ma tusitusi, latou te fai mai, o loʻo ou taitaia oe e suʻe suʻega mo le fusi o le lipid. Po o le leaga, o le fusi o le lipid e le lelei. O lenei o le ae iloa le mea.

Ina ia faʻaleleia atili taunuuga o suʻega toto mo cholesterol ma triglycerides, e masani ona fautuaina e fomaʻi se taumafataga maualalo-calorie ma / poʻo fualaau o fualaau. I le taimi lava lea e tasi, latou te faʻalelei foliga, taumafai e foliga matagofie ma talitonu. Ae ui i lea, o se taumafa fiaai e le aoga tele, ma o fualaau e fesoasoani, ae mafua ai aʻafiaga taua. Ioe, o fuainumera e faʻaleleia le toto o le cholesterol. Ae pe o le faʻaitiitia o le ola faaletino e le o se mea moni ... e eseese manatu ... Ae peitai, o le faafitauli o le cholesterol ma le triglycerides e mafai ona foia e aunoa ma ni fualaau leaga ma le taugata. E le gata i lea, atonu e faigofie atu nai lo le mea e te manatu i ai.

O meaai maualalo maualalo-kalori e masani ona le faʻasaina le cholesterol toto ma triglycerides. E le gata i lea, i nisi o gasegase, o suega e oʻo lava ina oʻo ai le leaga. E mafua lenei mea ona o le taumafa maualalo o le "matelaina" o meaai e sili atu ona mamafa i le gaʻo. I lalo o le malosi o le inisalini, o meaʻai gaʻo oe 'ai e liua i triglycerides. Ae na o nei mea sili ona taua ou te manaʻo e maualalo le toto. E le mafai e lou tino ona faʻafefiloi gaʻo, o le mafuaʻaga lea ua atiaʻe ai le maʻi syndabolic. Afai e te le faia fua, o le a faasolosolo malie atu i le maʻisuka ituaiga 2 pe faʻafuaseʻi ona muta i se faʻalavelave cardiovascular.

Latou te le savavali faataamilo i le vao mo se taimi umi. O le faafitauli o le triglycerides ma le cholesterol e saʻo lelei. O le maualuga o triglycerides i le toto e faʻasalalau pe a mavae 3-4 aso o le tausisia! Fai suʻega - ma vaai mo oe lava ia. Cholesterol faʻaleleia mulimuli, pe a uma le 4-6 vaiaso. Fai suʻesuʻega toto mo cholesterol ma triglycerides aʻo leʻi amataina se "olaga fou", ona toe fai lea. Ia mautinoa o se mea e maua ai se taumafataga maualalo-carbohydrate e fesoasoani tele! I le taimi lava e tasi, e faʻamaonia ai le mamafa o le toto. O le moni lea o le puipuia o le fatu ma le stroke, ma e aunoa ma le lagona tiga o le fiaaai. Faʻaopoopoga mo le mamafa ma mo le loto e fetaui lelei lelei le taumafataga. Latou te totogiina tupe, ae o tau e totogi, aua o le a sili atu lou fiafia.

Taimi Taimi: 0

Iʻuga

Tali sao: 0 mai le 8

  1. I le tali
  2. Faʻailoga

    O le a le faʻailoga o le maʻi gasegase:

    Mai mea uma o loʻo taʻua i luga, naʻo le maualuga o le toto maualuga o se faailoga lea o le maʻi pipisi. Afai ei ai i le tagata le gasegase gaogao, ona ono maua lea o lona maʻi gasegase poʻo le ituaiga 2 o le maʻisuka. Ae ui i lea, o le ate o le ate e le o aloaiaina o se faailoga o le MS.

    E faʻapefea ona maua le maʻi pipisi i le cholesterol?

    O le faitalia aloaia mo le siakiina o le gasegase metabolic ua faaitiitia ai le "lelei" cholesterol.

    O a ni suʻega toto e tatau ona faia e iloilo ai le lamatiaga o se osofaiga o le fatu?

    O le a le mea e faʻamaonia le maualuga o triglycerides i le toto?

    O le fofo autu o se taumafataga maualalo-carbohydrate. O aʻoaʻoga faʻale-tino e le fesoasoani i le faʻafaigofieina o le maualuga o faʻamaʻi toto i totonu o le toto, sei vagana ai tagata taʻaloga faʻapolofesa o loʻo toleni mo 4-6 itula i le aso.

    O a aʻafiaga o le cholesterol statin drugs?

    Catad_tema Metabolic Syndrome - mataupu

    Mafuaaga o mea tutupu:

    E le o iloa le tala. O loʻo i ai suʻesuʻega e faʻaalia ai le taua o mea nei i le atinaʻe o le MS:
    ■ faʻateleina le leo o le faʻalavelave popole popole,
    ∎ le malosi o le inisalini,
    ■ hyperandrogenism,
    ■ le lava o le inisalini e pei o le tuputupu ae,
    ■ le matafaioi a cytokine pro-inflammatory (TNF-a, C-reactive protein, IL-6, IL-10).
    Metabolic syndrome - o le muaʻi laasaga o le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka, e ese mai i le siama mulimuli, talu ai o le faʻamalosia o le inisalini i lenei laasaga ua taofia ona o le hyperinsulinemia. O le faaitiitia o le mamafa o le tino e ala i le faateleina o le gaosiga o le afi ma se tulaga talafeagai e faaitiitia ai le lamatiaga o le atiina ae o le maʻisuka ituaiga 2 i le 30-50% i le taimi nei.
    Le aʻafiaga o hormones o feusuaiga i luga o le lipid tissue:
    Estrogens:
    - faʻatupulaia le gaioiga o le lipoprotein lipase i totonu o le fomaʻi o le buttock,
    - O le faaputuputuina o le lipids e maua ai le malosi faʻaagaga ao gaʻo ma le lactation.
    Progesterone:
    - faʻasolosolo faʻaleleia o loʻo maua i gaʻo o le gaʻo,
    - auai i le faʻatonutonuina o le faʻaleagaina o le tino,
    - o se tagata tauva o glucocorticoids mo a latou faʻaleleia i suauʻu gaʻo i le pito i tua o le luteal, faʻateleina le malosi o le malosi,
    - i le taimi o meli mulimuli, o le leai o se porotini e faʻamatalaina ai le vaivai o le metabolism.
    O le faʻatonutonuina o le gasegase o le estrogen o le leptin e adipocytes e mafua mai i se faiga faʻafoe lelei. Leptin - o le hormone protein synthesized i suauʻu gaʻo, faailoilo i le faiʻai e uiga i le paepae satu, e uiga i le malosi o le malosi i le tino.
    O le natura o le tufatufa atu o le tino o le tino e fuafua i hormones sex: o estrogens ma progesterone e nafa ma le faʻasalalau o le gaʻo i le itumalo o le buttock-femoral (gynoid), androgens in the abdominal (android).
    O le tino o le tino o le faʻaopoopoga o gasegase ma le metabolism o estrogens, i le faagasologa lea e aofia ai le P450 aromatase.
    O le lapomaʻi aemaise lava le vevesi o le visceral o se mea e ono aʻafia ai maʻi o le cardiovascular, lea e mafua mai i mea patino ma mea faʻale-tino o mea faʻapipiʻi. O loʻo faʻaleleia lona toto, faʻalauteleina le gasegase o masini, ma gaʻo eletise ei ai le maualuga tele o le p-adrenergic receptors (o latou faʻamalosi e taʻitaʻi atu ai i le lipolysis) faʻatasi ai ma le maualalo o eletise-adrenergic ma le insulin receptors, lea e faaosofia e le lipolysis. & Nbsp & nbsp
    Ole lipolysis mumusu i totonu o le tino o le tino-visceral e mafua ai le faateleina o le maualuga o le gaʻo gaʻo i le tino, lea e mafua ai le tulaga o le le atoatoa o le gasegase o le abdominal: le insulin resistance, faateleina le glucose, insulin, VLDLP ma triglycerides i le toto.
    I le faʻamalosia o le inisalini, e le faʻamaofiofia le faʻamaʻiina o le lipid ma, e tusa ai ma lea, o le tele o le gaʻo gaʻo saoloto e tuʻuina mai mai gaʻo gaʻo. E le gata i lea, o le sili atu o gaʻo gaʻo maualalo e faʻamalosia ai le gluconeogenesis, faʻateleina le faʻasologa ma solia ai le faʻamaʻaloga o le cholesterol-VLDL ma triglycerides, lea e faʻatasi ma le faʻaitiitia i le maualuga o le cholesterol-HDL. O le Dyslipoproteinemia, i le itu, e faʻateleina ai le tulaga o le inisalini, e pei ona molimauina, mo se faʻataʻitaʻiga, i le faʻaitiitia o le aofaʻi o suʻi resitara i totonu o masini faʻatulagaina faatasi ai ma se faʻaopoopoga i le anotusi o le LDL-C.
    O le sootaga i le va o le toto maualuga ma le hyperinsulinemia e faamatalaina e:
    ■ faʻateleina le resisorption o le sodium i fatugaʻo (aʻafiaga antidiuretic),
    ■ faʻamalosia o le faʻalavelave popole popole ma le gaosiga o le catecholamine,
    ■ faʻaleleia atili le faʻalauteleina o siama maso mumu ma le suiga i le faʻaogaina o ionic sodium i le gasegase vascular vascular.
    I le Mutuaopausal MS, e tusa ai ma le talaaga o le le lava o hormones o feusuaiga, o le faʻaogaina o se porotini e fusifusia ai fomaʻi fomaʻi ua faʻaititia, lea e mafua ai le faateleina o mea e maua i freerogeneene i totonu o le toto, e mafai ai ona latou maualalo le maualuga o le HDL ma mafua ai le inisalini ma le hyperinsulinemia.
    I le gasegase ma le inisalini, o le a mafua ai le TNF-a, IL-6, le plasminogen-1 activator activator (IAP-1), gasegase gaʻo saoloto, angiotensinogen II, lea e mafua ai le faaletonu o le endothelial, mafatiaga oxidative, ma le afaina o cytokines, le atinaʻeina o le inisalini.
    O le sootaga i le va o le hemostatic system ma le insulin resistance e faamatalaina i se sootaga tuusaʻo i le va o le inisalini ma le gaioiga o mea VII, X ma le (IAP-1): o le inisalini e faʻateleina ai a latou pule.
    O vaega uma o le maʻi gasegase: faʻamalosia o le inisalini, dyslipoproteinemia, vaʻaia o le tino popole popole - e fesoʻotaʻi fesoʻotaʻi, ae o ia mea uma e fesoʻotaʻi ma le manua o le abdomina, lea e manatu o se faailoga autu o le maʻi gasegase.

    O le faʻamavaega o le MS e matua taua tele, ona o le mea moni o lenei tulaga, i le isi itu, o le a suia le atiaʻe, ma o le isi itu, o le faavae o le pathogenesis o le le gata 2 ituaiga, ae e taua foi le maualuga o le maualuga ma.
    I le faaopoopo atu, e tusa ai ma le fuainumera o mafuaʻaga ogaoga mo le atinaʻe o faamai pipisi o le fatu e aofia i le MS (maualuga o le oona, le gasegase o le glucose, AH) ua faauigaina o se "quartet dead". MS e aofia ai vaega taua nei:
    ∎ le malosi o le inisalini,
    ■ hyperinsulinemia ma maualuga maualuga o C-peptide,
    □ le gasegase o le faapalepale glucose,
    ■ hypertriglyceridemia,
    ■ se faʻaitiitia i le HDL ma / poʻo le faateleina o le LDL,
    ■ o le manava (telefoni, visceral) o le oona,
    ■ AG,
    ■ hyperandrogenism i tamaitai,
    ■ & nbsp & nbsp & nbsp & nbsp & nbsp & nbsp; maualuga maualuga o le hemoglobin glycated ma le fructosamine, o le foliga mai o le polotini i le urine, o le purine metabolism,.
    E mafai e MS ona faʻaalia i le tulaga o soʻo se tulaga ua lisiina; o vaega uma o le maʻi e le o tausia i taimi uma.
    O le gasegase o le resdominity o le faʻaʻauʻau autu lea o le maʻi gasegase.
    O le tele lava o taimi, o le faasolosolo solofanua e faʻalavelaveina e ala i le ituaiga, faʻasalaga,. O le Polycystic ovaries e masani ona iloa.
    O le tele o mea e faʻalavelave ai le:
    maʻi fatu cardiovascular,
    faʻataʻapeʻapeʻa o le moe (snoring),
    maʻi maʻisuka,
    oseoarthritis,
    afaina maualuga,
    togafitiga o le ate,
    faʻamaʻi pipisi,
    faafitauli tau mafaufau
    susu o le susu.
    O le gasegase o le moe o loʻo mataʻituina i le 60-70% o tagata gasegase. O le taimi e moe ai, o le fatu, suʻesuʻega o le myocardial, syndrome hyperventilation, le maualuga o le pulmonary, o le le atoatoa o le cardiovascular o uiga ia.

    Faamoemoega o togafitiga: leiloa le mamafa o le mamafa, toe faʻaleleia o galuega faʻatino i le tulaga o le solia.

    O togafitiga lelei o le maʻi gasegase e aofia ai:
    a. le faʻavaeina ma le tausiga o le lotofuatiaifo o le tagata maʻi mo le paʻu o le mamafa,
    e. fesoʻotaʻiga faifaipea ma le tagata gasegase i le faʻatulagaina ma le faʻamaopoopoina o sini tumau ole togafitiga ma le pulea o mea ua ausia.
    Faʻaaoga togafitiga e le faʻatauina:
    Lectures mo maʻi.
    - Mea faʻapitoa hypo - ma eukaloric nutrition.
    - Faʻatupulaia le gaioiga faaletino.
    - Faʻatulagaina o le olaga.
    - O togafitiga faʻapitoa e faʻaitiitia ai le manava o le manava.
    Faiga faʻamalositino:
    - Serotonin filifilia ma le norepinephrine retaption (sibutramine) 10-15 mg i le aso: mafua ai le vave vave amata ma le faalauteleina o se lagona o le atoatoa ma, o se taunuuga, o se faaitiitia o le aofaiga o taumafa ua faaaogaina. Ole fua muamua o le sibutramine e 10 mg i le aso. I le le lava o le mamafa o le tino e itiiti ifo i le 2 kilokalama mo le 4 vaiaso, ua siitia le fua ile 15 mg i le aso. O le fualaau faasaina ua solia i le maualuga o le toto.
    - O se vailaau faʻataʻitaʻi - o le lisi o igoa e faʻalavelaveina le faiga o le enzyme o le intestinal, faʻaitiitia ai le aofaʻi o gaʻo gaʻo maualalo ma monoglycerides i le tootoo laiti. O le metotia sili ona aoga o le 120 mg 3 taimi i le aso. Faatasi ai ma le gau o le mamafa i le taimi o togafitiga faʻatasi ai ma le faʻataunuʻuina, faʻasolosolo poʻo le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto, o le cholesterol atoa, LDL-C, o le triglycerides na maitauina, o loʻo faʻaalia ai se faʻaitiitia o le lamatiaga o le atiaʻe o maʻi cardiovascular. Xenical ua lelei le faʻafefe ma saogalemu.
    - Vailaau faʻamalolo - faʻamaonia faʻamaʻi lerotelo serotonin e faʻaalia mo tagata mamaʻi ma le popole ma le faʻalavelave faʻalavelave, faʻalavelave faʻafuaseʻi ma le neurotic bulimia: fluoxetine - o se aso i aso taitasi o le 20 i le 60 mg mo le 3 masina poʻo le fluvoxamine 50-100 mg i le aso mo le 3 masina.
    Faʻatau togafitiga faʻapitoa o togafitiga faʻasolosolo togafitiga MS - hormone replacement.

    O le mamafa o le mamafa o le tino e fesoasoani tele e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faatupuina o le maʻi cardiovascular, puipuia o le maʻisuka ituaiga 2, ma faʻaitiitia ai le faʻalavelave o le apnea ma le osteoarthritis. O auala mo le ausia o le iuga mulimuli pe a mavae le paʻu o le mamafa e matua faigata ma e aofia ai:
    - faʻatulagaina o le lipid metabolism,
    - o le faʻaitiitia o le toto, totoga o le inisalini, cytokine pro-inflammatory, o le lamatiaga o le thrombosis, le faʻamalosia o le oxidative.
    Talu ai o le oligomenorrhea e masani lava ona matauina i tamaitai o le tausaga fanau o loʻo mafatia mai i le MS, i le avea ai o se tulafono, o le faaitiitia o le mamafa o le tino o le 10% poʻo le sili atu e fesoasoani i le faʻamautuina o le taamilosaga i le 70% o fafine ma le toe faʻaleleia o le oviti i le 37% o fafine e leai ni fualaau faʻamalo. HRT faʻatasi ai ma MMS fesoasoani e faʻaititia le mamafa o le tino, faʻaitiitia le faʻaogaina o le auvae puluʻu / vavalaʻau, ma faʻamaonia tulaga maualuga o le inisalini ma le lipid lipid lipid.

    O le tele o le mamafa o le tino o le a faateleina ai le lamatiaga o le maʻi cardiovascular, faaleagaina i le masculoskeletal system, faapea foi ma nisi faamaʻi matuitui ma le gynnecological (hyperplasia endometrial, DMC, vaivaiga o le galuega faakonekarate a le matua i le taimi na fanau ai).

    O se tasi o maʻi sili ona taatele ma matautia i le tamaloa nei o loʻo manatu nei o le gasegase metabolic. O fomaʻi e le o taʻua lenei tulaga i faʻamaʻi taʻitasi, ae, o se tuufaatasiga o nisi o faʻamaʻi tuga tuga ma le cardiovascular system. O faʻasologa e taatele i le vaitau ogatotonu, aemaise lava i tamaloloa, ae a mavae le 50 tausaga, o le maʻi faʻasolosolo e sili ona taatele i tamaitai. E mafua ona o le faʻaitiitia o le estrogen i lenei taimi. Talu ai nei, o le faʻasologa o maʻi ua avea ma mea e masani ai, toetoe o le kuata o le faitau aofaʻi o atunuu faʻamaonia o loʻo mafatia i le faʻalavelave faʻaleagaina. Sa amata foi ona ia faateia tamaiti. E mafua lenei mea ona o se olaga le taua ma se meaʻai gaʻo i le tele o tagata.

    Metabolic syndrome i fafine: o le a

    O lenei togafitiga e le o se faʻamaʻi ese. O le faʻamaʻi pipisi e aofia ai le faʻatasi o nei faʻamaʻi faʻamaʻi e fa:

    • ituaiga 2 maʻisuka
    • toto maualuga
    • siama fatu fatu
    • afaina.

    O nei faʻamaʻi uma e ogaoga ia i latou lava, ae pe a tuʻufaʻatasia, e sili atu ona lamatia. O le mea lea, o fomaʻi e taʻua le maʻi o le gasegase o le "quartet deadly." A aunoa ma se togafitiga talafeagai, o maʻi e masani ona oʻo atu ai i ni faʻafitauli matuia ma e oo lava i le oti. O le mea lea, e taua tele le faʻamaonia o le maʻi gasegase i fafine i le taimi. Le mea e sili ona lauiloa i tamaitai i le taimi o le misa. Ma o le tele o fafine e faʻatasi o latou maʻi ma le moa. O le mea lea, o le fomaʻi ua faʻatalanoa ua maeʻa ona amataina le atinaʻeina o togafitiga, pe a mafai ona faʻaalia suiga o le cardiovascular system. Ae faʻatasi ai ma le fesoasoani a togafitiga faʻapitoa, e mafai lava ona taofi le alualu i luma o le le atoatoa o le soifua maloloina. E ui lava e talitonu e le mafai ona faʻamalolo atoatoa togafitiga.

    Metabolic syndrome i fafine: faʻamatalaga

    O lenei faʻalavelave o suiga i le setete o le soifua maloloina e fesoʻotaʻi ma faʻafitauli. O le mea autu o le atinaʻeina o le le mautonu o le cell ile inisalini. O se taunuuga, o lenei hormone ua faamuta le faataunuuina o ana galuega tauave, ma o le kulukose e le o gauai i fusi. E mafua ai ona suia suiga o le tino i gaioiga uma, aemaise le mafatia o le faiʻai.

    O le galuega autu o le inisalini o le amataina lea o le faiga o le glucose i totonu o le masini. Ae afai o le aʻafiaga o loʻo aʻafia ai i lenei mea e tumau pea le le mautonu i lenei hormone, o le a faʻalavelave le faagasologa. O se taunuuga, o le kulukose e le o galu, e maua pea le inisalini, ma latou faaputuputu i totonu o le toto.

    I le faʻaopoopoga, o le maʻi faʻasolosolo i fafine e faʻaalia i le faateleina o le maualuga o le "leaga" cholesterol ma triglycerides ona o le tele o le uric acid ma le le iloa o le hormonal. O se taunuuga o nei suiga, o le toto maualuga e tulai mai, o le a foliga mai le manuʻa, ma o le galuega o le fatu ua faʻalavelaveina.

    O nei suiga uma e tutupu i le tino i le faasolosolo malie. O le mea lea, e leʻo vave ona mafai ona faʻamaonia le faʻaleagaina o le maʻi gasegase i fafine. O faailoga e maua ai pe a suia suiga i le galuega a le tele o totoga. Ae o le mea muamua, ona o le le paleni o meaai ma le ola mama, o le lagona o le tino i le inisalini e faʻalavelaveina. O le iʻuga, o le pancreas e amata ona maua atili ai lenei hormone e tuʻu ai le kulūkose i siama. O le tele o le inisalini i totonu o le toto e taʻitaʻia ai i le faʻafitauli ole gasegase, aemaise lava le faagasologa o le gaʻo gaʻo. E tele mea e tutupu, e tulai mai le toto maualuga. Ma o le sili atu o le kulukose i totonu o le toto e tau atu ai i le maʻisuka malosi, faapea foi ma le faʻaumatia o le peletini polotini o siaki, ma mafua ai le matua matua.

    Mafuaaga o faʻamaʻi pipisi i fafine

    O suiga faʻapitoa i le tino ma lenei maʻi e fesootaʻi ma le le mautonu o sela i le inisalini. O lenei faagasologa e mafua ai uiga uma e faʻaalia ai le maʻi o le metabolic i fafine. O mafuaʻaga mo le faʻamalosia o inisalini e ono ese.

    E faʻapefea ona faʻaalia le maʻi pipisi

    O maʻi faʻapitoa e atiina ae ma le le mautonu, i tausaga talu ai nei ua faʻagasolo ina faʻaalia atili i le talavou. Ae o le tele o ona faʻaaliga e le o matauina i le amataga. O le mea lea, e masani lava ona liliu atu tagata gasegase i le fomaʻi pe a uma ona matauina ogaoga o soliga i le galuega a le tino ma le tino. E faʻapefea ona iloa e le tasi i le taimi e amata ona tupu se maʻi o le metabolic i fafine? O faʻamaoniga o maʻi faʻapitoa e mafai ona faapenei:

    • vaivai, leai se malosi, faaitiitia galuega,
    • faatasi ai ma se malologa umi i le 'ai, o foliga le lelei, e oʻo lava i osofaiga,
    • Ou te fiafia lava i mea suamalie, o le faʻaaogaina o masini gaʻo e faʻaleleia ma faʻaleleia ai lagona,
    • o loʻo i ai se faʻanoanoa vave, ma - o le tiga i totonu o le loto,
    • ulu o le ulu e masani lava ona tulai mai ma le maualuga o le toto,
    • gasegase, susu ma le fia inu tele e mafai ona tupu
    • otaota faʻaitiitia le faʻaitiitia, faʻalaʻi foliga,
    • faʻamaoniga o togafitiga o le tino o le tino o loʻo faʻaleleia - tachycardia, soona suamalie, faʻaletonu o le faʻagasologaina o gaoioiga ma isi.

    E i ai foi faailoga mai fafo o lenei togafitiga. E mafai e se fomaʻi ona togafitia se maʻi pipisi i fafine i le tilotilo. O le ata o nei tagata gasegase o loʻo faʻaalia ai se faailoga masani mo tagata uma: o le meaʻai e ala i le manava. O lona uiga o le gaʻo e maua mai i le manava. E lē gata i lea, e le gata i totonu o le tino, ae faʻapea foi i totonu o totoga o le tino, lea e faʻaleagaina ai a latou galuega. E talitonuina o le gasegase o le tino e atiina ae pe afai o le peʻa o le fafine e sili atu i le 88 inisi.

    E le gata i lea, e mafai ona e matauina lanu mumu i luga o le ua ma le fatafata. O latou foliga vaaia e fesoʻotaʻi ma vasospasm faʻatasi ai ma le faʻateleina o le mamafa poʻo le mamafa.

    Faʻalavelave ma faʻafitauli o le faʻamaʻi pipisi

    O se maʻi faʻasolosolo masani ma se faʻafitauli ogaoga. A aunoa ma togafitiga talafeagai, o le maʻi faʻasolosolo i fafine e taʻitaʻia ai iʻuga ogaoga. O le tele o taimi, faʻalavelave faʻafuaseʻi o le toto na mafua ai le afaina o le myocardial poʻo le taʻavale. O le atherosclerosis, thrombophlebitis, poʻo le maʻi faʻamaʻi pipisi e mafai ona tupu.

    Ma o togafitiga lē talafeagai o le maʻisuka ituaiga 2 e taʻitaʻia ai le atinaʻeina o lona ituaiga insulin-dependent. O le faaumiumi o le faateleina o le kulukose toto o le mafuaʻaga lea o le tauaso, le matua matua, ma le le lelei o vaʻa. E mafai foi ona atiaʻe le ulu poʻo le gaʻo. O nei tagata gasegase e masani ona faʻamalosia, e masani ona latou mafatia i le malulu, bronchitis, ma le niumonia.

    Afai o loʻo faʻateleina le maʻi faʻasolosolo i fafine o le gafa o le matua, e mafai ona mafua ai le le fanau mai. O le mea moni, o soliga i lenei faʻamaʻi e aafia ai le naʻo le carbohydrate ma le gaʻo gaʻo. E afaina uma totoga ma gaʻo, o faʻalavelave faʻafuaseʻi e masani ona matauina. Polycystic ovaries, afaina, faʻaitiitia o le faʻasolosolo o taʻavale, e ono tutupu mai ni mea e le masani ai.

    Faʻamatalaga o le maʻi pipisi

    E masani lava, o tagata gasegase ei ai faʻamaoniga muamua e alu i se fomaʻi. A maeʻa ona suʻeina ma aoina se tala faʻasolopito, o le tagata maʻi e tuʻuina atu i se endocrinologist mo se suʻesuʻega atili ma le filifiliga o togafitiga togafitiga. O se suʻesuʻega o le tagata gasegase e mafai ai ona e fuafua lelei uiga o le ola ma meaʻai, o le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi. E le gata i lea, o le endocrinologist e faia suʻesuʻega i fafo o le tagata gasegase: fua le puimanava, faʻataʻoto le numera o le tino. Ae e le gata i nei faailoga o le maʻi gasegase i fafine ua fuafuaina. O suʻesuʻega o togafitiga faʻapitoa foi e aofia ai suʻega falesuesue. O le tele o taimi, e faia ai suʻesuʻega toto ma urine mo lenei mea. O le i ai o se maʻi gasegase o loʻo faʻamaonia e ni faailoilo:

    • maualuga eleelea,
    • faaitiitia le maualuga o lipoproteins maualuga,
    • maualuga maualuga o cholesterol leaga,
    • se glucose gaogao gaogao o le itiiti ifo i le 5.5 mmol / l,
    • maualuga maualuga o le insulin ma leptin,
    • O meaola moletini ma maualuga eleʻele o le uric acid e maua i le urine.

    I le faʻaopoopoga, o isi metotia suʻesuʻe e faʻaaogaina foi. Tests mo le faapalepale kullukose, faʻamaʻi toto,

    E mafai e le fomaʻi ona fautuaina se ultrasound o le thyroid gland, poo le pituitary gland, ECG o le fatu. O se faʻaaliga iloga foʻi o le faʻasalaga o le maʻi.

    Taʻiala mo togafitiga

    E manaʻomia e tagata taʻitoʻatasi se faʻagasologa taʻitasi. Togafitiga o le maʻi faʻasolosolo i fafine ua fautuaina e faalagolago i le toto, le maualuga o le oona ma le i ai o faʻamaʻi pipisi. O ana galuega autu e tatau ona faʻaitiitia ai le mamafa o le tino, faʻatupulaia le lagona o sela i le inisalini, faʻafaigofie le faiga o gasegase ma le toto, faʻasalaga saʻo ma faʻaleleia le faʻatinoga o le cardiovascular system.

    O le tele o taimi, o metotia nei e faʻaaoga mo togafitiga:

    • o se taumafa faʻapitoa mo le faʻamaʻi pipisi i totonu o fafine o se auala faʻamaonia ma aupito sili ona lelei e faʻaitiitia ai le mamafa ma faʻamalositino faiga faʻavalea,
    • ua fautuaina foi le tagata maʻi e suia lona olaga e ala i le faateleina o gaoioiga faaletino,
    • eseese vailaʻau e faʻaaogaina e faʻasaʻo ai faʻafitauli i le gaioiga o totoga o totonu,
    • o le lagolagoina o le mafaufau ma le faatumauina o se uiga lelei e taua tele mo tamaitai ei ai lenei maʻi.

    Ma le isi, e mafai e le tagata gasegase ona faʻaaoga isi metotia. Faatasi ai ma le fesoasoani a fomaʻi masani faʻapitoa, togafitiga o le metabolism, faʻaitiitia le mamafa o le tino, faʻaleleia toto toto. E aoga i se falemaʻi e togafitia ai le faʻamaʻi pipisi i fafine. O mataupu faavae o le physiotherapy o loʻo faʻaaogaina iina, faʻaleleia le gaʻololo ma le lipid metabolism, faʻafilemuina le faʻaogaina o le tino, faʻasaʻo le toto maualuga. O le sili ona aoga mo nei faʻamoemoe o le paina, massage, faʻaaogaina o vai, electrotherapy.

    Fualaau mo le togafitiga o le gasegase metabolic

    O togafitiga o vailaau e fuafua e fuafua i le ogaoga o faʻamaoniga o togafitiga. O le tele o taimi, o fualaau e faʻaaogaina e faʻavasegaina ai le lipid ma le gaʻo gaʻo, e faʻalauteleina ai le lagona o sela i le inisalini, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o le toto ma faʻaleleia ai le fatu. O nisi taimi o fualaau oona e faʻaaogaina e faʻasalalau ai le tala faʻasolopito. O vailaʻau e filifilia e le fomaʻi taitoatasi pe a uma le suʻega atoa.

    • Mo togafitiga o le lipid metabolism disorders, o fualaau o le statin ma fibrate vaega ua faatonuina. E mafai ona avea Rosuvastatin, Lovastatin, Fenofibrat.
    • Le faʻaleleia atili o le suamalie o le kulukose e ala i siama ma faʻalautele ai lo latou lagona ile inisalini, o mea faapitoa ma vitamini e manaʻomia. O nei "Metformin", "Glucophage", "Siofor", "Alpha Lipon" ma isi.
    • Afai o loʻo faʻalautele le maʻi faʻasolosolo i totonu o fafine moa, o le togafitiga o le hormone e faʻaaogaina. Atonu o vailaʻau nei e aofia ai leradio ma lelenesone.
    • Faʻailoga a le ACE, faʻaaogaina o le calcium cancers poʻo le togafitiga e faʻaaogaina e faʻasaʻo ai le toto ma faʻamalosia le galue o le fatu. O fualaau e sili ona taatele o Captopril, Felodipine, Bisoprolol, Losartan, Torasemide ma isi.

    E masani lava, o le togafitiga o le faʻamaʻi pipisi i fafine ma fualaau faasaina e faʻamoemoe i le paʻu mamafa. I lenei tulaga, o auala e faʻaaogaina e poloka ai le manaʻo ma faʻaleleia le tulaga mafaufau o le fafine pe a teena meaai. Atonu o lenei, mo se faataitaiga, le fualaau faasaina "Fluoxetine." O le isi vaega e faʻatagaina oe e faʻavave ona aveese mai gaʻo mai le manava, e le faatagaina ai i latou e gauai i totonu o le toto. Ole Orlistat poo le Xenical. E le manaʻomia mo le faʻamaʻi faʻasolosolo ona faʻaaogaina nei fualaau faasaina e pei o le Prozac, Reduxin, Sibutramin, faapea foi ma meaʻai o le taimi nei e aunoa ma le talanoa i se fomaʻi.

    Metabolic Syndrome

    Ina ia mafai ai ona faʻavae ni gaioiga gasegase ma faʻalauteleina ai le lagona o sela i le inisalini, e taua tele le faʻateleina o le gaioiga faaletino o le maʻi. Ae pe a taʻalo taʻalo e tatau ona mataʻituina ni tulafono, ona togafitia lea o togafitiga o le gaʻo:

    • e tatau ona e filifilia le ituaiga taaloga e maua ai le fiafia, talu ai e te manaʻomia le auai i se uiga lelei,
    • o taʻaloga e tatau ona faia i aso taʻitasi mo le itiiti ifo ma le itula,
    • O mamafa e manaʻomia le faʻatupulaia lemu, e le mafai e se tasi ona galue,
    • E le mafai ona e taulimaina le toto maualuga, solia matuia o le fatu po o fatuga.

    O a aʻoaʻoga o le a fesoasoani ai i tagata e maua i le gasegase faʻasolosolo? Mo fafine ei lalo ifo o le 50 tausaga, faʻaaogaina anaerobic ma faʻamalosi malosi e talafeagai. O lenei mea o le faʻataʻitaʻiga, aʻoaʻoga i luga o simulators, sikuea, aau i se saoasaoa vave, vaʻalele. I le mavae ai o le 50 tausaga, e lelei tele le savali i Nordic, aau, sisiva filemu, uila.

    Meaʻai talafeagai mo le faʻamaʻi faʻasolosolo

    O le paʻu o le mamafa o le sini autu o togafitiga o lenei maʻi. Ae ina ia aua le afaina ai le soifua maloloina, e tatau ona faifai lemu. E talitonuina e iloa e le tino, e aunoa ma le atuatuvale, o le leiloa masina o le 3% o le masini muamua. E tusa ma le 2-4 kilokalama. Afai e te leiloa le mamafa vave, o le a faʻaitiitia le faʻagasolo malie o metabolic processes. O le mea lea, ua fautuaina se fafine e gauai totoʻa i le filifilia o se meaʻai. Fautuaina ia faia e le fomaʻi le meaʻai. I lenei tulaga, o le maualuga o le oona, o le i ai o faʻafitauli, o le tausaga o le maʻi o le a amanaia.

    O le taumafataga mo le faʻamaʻi pipisi i fafine e tatau ona maualalo i gaʻo ma gaʻo. E tatau ona e lafoaia mea mama, tao ma tao, mea suamalie, meaʻai ma iʻa, gaʻo meaai, araisa, faʻi, vine, gaʻo faamamaina ma meainu suamalie. O le meaai e tatau ona i ai fualaʻau lanu meamata, fua e le i faʻasalaina, meaʻai maualalo, iʻa ma meaʻai susu, falaoa atoa o le falaoa, buckwheat, groats karite. E le gata i lea, e tatau ona e mulimuli i nei tulafono:

    • e tatau ona e 'ai i ni vaega laiti, ae le o le faʻatagaina o ni paʻu tetele i le va o meaʻai,
    • meaai e sili ona kuka, kukaina pe tao,
    • o meaai uma e tatau ona tatuina ma le faaeteete,
    • e le mafai ona fufulu meaʻai,
    • e te manaʻomia e faʻatapulaʻa le faʻaaogaina o masima,
    • o se tusi o meaai e fautuaina.

Tuua Lau Faamatalaga