4 tapenaga o le hormone pancreatic

Antithyroid o vailaʻau faʻaaoga mo le hyperthyroidism (thyrotoxicosis, malaria bazedova). I le taimi nei, o vite antithyroid e masani ona faʻaaogaina. thiamazole (merkazolil)lea e faʻalavelave ai lau thyroperoxidase ma faʻalavelaveina ai le faʻaaogāina o togi o tyrosine o lauroglobulin ma faʻalavelave ai le faʻasologa o T3 ma T4. Tofi i totonu. A faʻaaogaina lenei vailaʻau, leukopenia, agranulocytosis, faʻafefe o le paʻu e mafai. E ono mafai ona faʻalauteleina le vevela.

E pei o antithyroid o vailaʻau, o iodides o loʻo faʻatinoina i totonu - atui iodide poʻo sodium iodide i ni fua maualuga (160-180 mg). I lenei tulaga, o iodides e faaitiitia ai le gaosiga o le hormone stimulating stimulate o le pituitary gland, i le faasologa, o le fatuga ma le faasee a le T e faaitiitia3 ma T4 . O se masini faapena foi o le taofia o le faasaolotoina o le hormone faaosofia o le thyroid e matauina foi ma vitioto. O vailaʻau e faʻafofo tautala. Latou te mafua ai se faʻaitiitia i le maualuga o le vevela. O aʻafiaga: o le ulu, lacrimation, conjunctivitis, tiga i le gaogao vavalalata, laryngitis, fagu paʻu.

Tatalo masani ile inisalini

Inisalini e tuʻuina: matua taʻitasi.

E tatau ona faʻaitiitia le kulukose o le toto i le tino lelei, faʻaitiitia le glucosuria ma isi faʻaʻailoga o le maʻisuka.

Vaʻaia Inisiua Vaega (eseese le fua faatatau o le absorption): o le pito i luma o le puipui o le manava, o le pito i fafo o tauau, o le pito i luma o ogavae, papa.

Faʻataunuʻu fua fualaau - i totonu o le manava (faʻavaveina vave),

O fualaau oona umi - i totonu o sipuni po o pulu.

O tauau e le lelei mo le tui o le tagata lava ia.

Le mataalia o togafitiga e mataitu e

-o le fuafuaina o le "matelaina" toto toto ma

- o le faʻaaogaina o le faʻamalosi i le aso

O le filifiliga sili ona lelei mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 o le

O se faʻataʻitaʻiga o le tele o tui inisalini e faʻaaogaina ai le puleaina o le insulin.

I tulaga o le physiological

Basal (pito i tua) faʻaauau pea le inisalini ma e 1 le inisalini i le itula.

I le gaioiga faaletino O le faʻamalosi o le inisalini e masani ona faʻaitiitia.

Faʻaopoopo (faʻamalosia) faʻamalositino o le inisalini (1-2 iunite mo le 10 g o gaʻo).

O lenei togafitiga faigata o le inisalini e mafai ona faʻatusatusa e pei ona taua i lalo:

Aʻo leʻi faia taumafataga taʻitasi, e faʻataʻitaʻiina fualaau faasaina.

O faʻamalositino Basal e lagolagoina e fualaʻau umi.

Faʻafitauli o togafitiga insulin:

Faʻafitauli o le maʻisuka

-o le le lava o tui ole inisalini,

A aunoa ma le vave togafitiga, o le maʻisuka (faʻatasi ma le cerebral edema)

e masani lava ona afaina.

- faʻateleina le inu o le CNS i tino o le tino,

Faʻafitauli faʻafuaseʻi tauaveina ita le folasaga o le inisalini.

I lalo o le aʻafiaga o le tele o le inisalini i sela ma le kullukose e aofia ai le kapalala

(ate, skeletal muscle),

Pisipisia o le toto toto pa'ū lemu. O le iʻuga, o maʻi le loto.

Inisalism allergy, e puipuia ai le faʻamalosia o le inisalini.

Lipodystrophy i le nofoaga o tui.

Mo le faʻamoemoe o le puipuiga, e fautuaina e sui nofoaga o iniseti o inisalini i totonu o le vaega lava e tasi.

Teuteuga o le parathyroid hormone

O le parathyroid hormonone polypeptide parathyroid hormone e aafia ai le metabolism o le calcium ma le phosphorus. E mafua ai le faaleagaina o le ponaivi. E faʻamalosia ai le faʻaaogāina o katini calcium mai le gastrointestinal tract, faʻapupulaina ai le faʻamautuina o le calcium ma faʻaititia ai le faʻamautuina o le phosphate i totonu o le taʻavale. I lenei tulaga, o le gaioiga o le parathyroid hormone e faateleina le maualuga o le Ca 2+ i le plasma toto. Falemaʻi parathyroid fualaau faasaina parathyroidin faʻaaogaina mo le hypoparathyroidism, spasmophilia.

1. O sauniuniga o insulin ma vailaau oona elepene

O le inisalini e faʻaolaina ai le talipupuni o le membrane e faʻatasi ma tyrosine kinase. I lenei itu, inisalini:

e faʻamalosia ai le faʻaaogāina o le kulukose e siama faʻanatura (sei vagana ai le tino ogatotonu), faafaigofieina le felauaiga o le kulukose e ala i siama,

faaitiitia le gluconeogenesis i le ate,

3) faʻamalosia le faʻavaeina o le glycogen ma lona teuina i le ate,

4) faʻamalosia le tuʻufaʻatasiga o proteins ma gaʻo ma puipuia ai lo latou catabolism,

5) faʻaititia le glycogenolysis i totonu o le ate ma le musele skeletal.

Ona o le le lava o le gaosiga o le inisalini, o loʻo maua ai le maʻisuka, o loʻo faʻalavelaveina ai le gaʻo, gaʻo ma le porotini.

O le maʻisuka o le maʻisuka (o le insulin-dependent) e fesoʻotaʻi ma le faʻaumatia o β-sene o motu o Langerhans. O faailoga taua o le ituaiga I o le maʻisuka na mafua mai: hyperglycemia, glucosuria, polyuria, fiainu, polydipsia (faateleina le malosi o le vai), ketoneemia, ketonuria, ketacidosis. Ole tino o le maʻisuka e aunoa ma togafiti togafiti, maliu i le tulaga o le hyperglycemic coma (taua tele o le hyperglycemia, acidosis, le iloa, manogi o le acetone mai le gutu, foliga vaaia o le acetone i le urine, ma isi). I le ituaiga ou o le maʻisuka, ua na o le pau lava le fualaau oona o sauniuniga o le inisalini e faʻatautaia matua.

O le maʻisuka (II-insulin-dependent) e fesoʻotaʻi ma se faʻaitiitia o le inisalini (faʻaitiitia le β-cell activity) poʻo le atinaʻeina o teteʻe i le insulin. O le faʻamalosia o insulin e mafai ona fesoʻotaʻi ma se faʻaitiitia o le aofaʻi poʻo le lagona o le inisalini o loʻo talia. I lenei tulaga, o le maualuga o le inisalini e mafai ona masani pe maualuga foi. O maualuga maualuga o le insulin e saofaga i le oona (anabolic hormone), o le mafuaʻaga lea e taʻua ai le maʻisuka ituaiga II i nisi taimi o le maʻisuka maualuga. I le ituaiga II o le maʻisuka, o loʻo faʻaaogaina ai vailaʻau o le hypoglycemic, lea, e le lava le lelei, e faʻapipiʻiina ma sauniuniga inisalini.

I le taimi nei, o sauniuniga aupito sili ona inisalini o ni faʻaopoopoga o le insulin o sauniuniga. E le gata i lea, latou te faʻaaogaina vailaau o inisalini e maua mai le paluga o puaa (inisalini puaa).

O sauniuniga a le inisalini tagata e maua mai i le inisinia.

Inisalini e mafai ona fofoina tagata (NM) ua gaosia i totonu o fagu o le 5 ma le 10 ml ma se mea e maua mai i le 40 poo le 80 PIECES i le 1 ml, faapea foi i cartridges o le 1.5 ma le 3 ml mo peni tui. O le fualaau faasaina e masani lava ona faia i lalo o le paʻu 15-20 minute aʻo leʻi faia se taumafataga 1-3 taimi i le aso. Ole vailaau ole filifilia taʻitasi e faalagolago i le mamafa o le hyperglycemia poʻo le glucosuria. O le aʻafiaga e atiaʻe pe a uma le 30 minute ma e na o le 6-8 itula. E mafai ona tupu le lipodystrophy i nofoaga o asiasiga insulin injections, o le mea lea e fautuaina ai le suia i taimi uma le nofoaga o tui. I le maʻisuka, o le inisalini e mafai ona faʻatonuina i se auala vavalalata. I le tulaga o le maualuga o le inisalini, e tupu ai le hypoglycemia. Pallor, salu, lagona malosi o le fiaai, atuatuvale, faʻavaivaia, faʻaleagaina, le mautonu. O le vaʻaia o le hypoglycemic (le iloa o le mafaufau, faʻasalaga, faʻaletonu o le fatu) e mafai ona atiaʻe. I uluai faailoga o le hypoglycemia, e tatau i le tagata gasegase ona 'ai suka, kuki, poʻo isi meaʻai o le kulukose. I le tulaga o le faʻalavelave o le hypoglycemic, o le glucagon poʻo le 40% glucose solution e tui i totonu o le tino.

Crystalline Zinc Susueina o le Inisalini Tagata (Ultratard HM) o loʻo faʻafoeina i lalo o le paʻu. O le inisalini e fausua lemu mai le tino o le tino, o le a amata ona tupu pe a mavae le 4 itula, o le maualuga pe a maeʻa le 8-12 itula, o le umi o le gaoioiga e 24 itula. O le vailaʻau e mafai ona faʻaaogaina e avea o se sooupu masani e faʻatasi ma fualaau faʻamaʻi vave.

O sauniuniga o le inisalini o Porcine e tutusa lelei lava ma gaioiga mo sauniuniga o inisalini. Ae ui i lea, o gasegase e mafai ona mafai ona faʻaaoga.

Inisalinisolublele faʻaituau gaosia i totonu o fagu o le 10 ml faʻatasi ma se mea e maua i le 40 poo le 80 PIECES i le 1 ml. Ulufale i lalo o le paʻu 15 minute aʻo leʻi 'aʻai i le tolu taimi i le aso. E mafai ona maua le puleaina o le intramuscular ma le ita.

Inisalini-zincfaʻamaloloamorphous e na o lalo lava o le paʻu e faʻaaogaina, e maua ai le faʻavaveina o le inisalini mai le nofoaga o inisiua, ma, e tusa ai ma se gaioiga umi. O le amataga o le gaioiga ina ua mavae le 1.5 itula, o le maualuga o le gaioiga ina ua mavae le 5-10 itula, o le umi o le gaoioiga e 12-16 itula.

Insulin Zinc Crystal Suspension e na o lalo lava o le paʻu e faia. O le amataga o le gaioiga ina ua mavae le 3-4 itula, o le maualuga o le gaioiga ina ua mavae le 10-30 itula, o le umi o le gaoioiga e 28-36 itula.

Malosiaga o le hypoglycemic supent

O kulupu nei o vailaʻau faʻamalosi faʻamalosi tino faʻapitoa e iloga:

1) fua o le sulfonylurea,

Tusa o le sulfonylureas - lanu, chlorpropamide, glibenclamide tofia i totonu. O nei vailaʻau e faaosofia ai le faʻamalosia o le inisalini e ala i sē-sene o tamaʻitaʻi a Langerhans.

O le faiga o le gaioiga o le sulfonylurea o mea e aʻafia ai e fesoʻotaʻi ma le poloka o vaʻalele K + o loʻo faalagolago i le AT + o vailaʻau β ma le faʻapooloaina o le membrane. I lenei tulaga, ua faʻaaogaina ai laina Ca 2+ e mafai ona faʻatuputeleina, o le Ca g + ulufale e faʻamalosia ai le puleaina o insulin. E le gata i lea, o nei vailaʻau e faʻalauteleina ai le lagona o le inisalini na talia le gaioiga o le inisalini. Na faaalia foi faapea o le sulfonylurea o meaola e faateleina ai le malosi o le inisalini i le felauaiga o le kulukose i totonu o sulu (gaʻo, maso). O fua o le Sulfonylurea e faʻaaogaina mo le maʻisuka ituaiga II. Faʻatasi ma le maʻisuka ituaiga, latou te le aoga. Faʻateʻa vave ma atoatoa le faʻaogaina o le gaʻo. Le tele e fusifusia i masini plasma. Metabolised i le ate. O le gasegase e faʻamalo faʻamalosi e fatugaʻo, ma o se vaega e mafai ona faʻasalaina i le talo.

O aʻafiaga: taotoga, tofo gaosi i le gutu, tiga i le manava, leukopenia, faʻafitauli o le maʻi. Faatasi ai ma le maualuga o mea e maua mai le sulfonylurea, o le hypoglycemia e mafai. O vailaau faʻasaina ua faʻasaina i mataupu o le ate, le fatu, ma le toto.

Biguanides - metformin tofia i totonu. Metformin:

1) faʻapupulaina le kulūkose e ala ile gaʻo lautele, aemaise maso,

2) faʻaititia le gluconeogenesis i le ate,

3) faʻaitiitia le faʻaaogaina o le kulukose i totonu o le manava.

E le gata i lea, o le metformin e faʻaitiitia ai le manao, e faʻaosofia le lipolysis ma faʻafefe ai le lipogenesis, ma mafua ai ona faʻaitiitia le mamafa o le tino. Ua fautuaina mo le ituaiga II o le maʻisuka. O le fualaau faasaina, o le umi o le gaioiga e oʻo atu i le 14 itula. O aʻafiaga: faʻamalosite lactic (faʻalautele i le maualuga o le lactic acid i le plasma toto), tiga i le loto ma maso, puupuu le manava, ma le gaosiga o le gutu, leu, vomiting, manava.

2.3.1.2. O hormones pancreatic ma a latou mea gaosia

O le pancreas e faʻamaonia ai hormones e lua: inisalini ma glucagon, o loʻo i ai le aafiaga tele i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O le inisalini e maualalo ai le kulukose o le toto, faʻamautinoa o le felauaiga i totonu o siama ma le faʻaogaina i totonu o masini, e faʻamalosia ai le fausia o le kulukose-6-phosphate, faʻamalosia ai le faagasologa o le gaosiga o le eletise, e faʻamalosia ai le faʻaogaina o palatini ma gaʻo. O le le atoatoa o le inisalini e mafua mai i le maʻisuka - o se faʻamaʻi tuga, faʻaalia i le faateleina o le suka o le toto ma lona foliga mai i le urine, faʻafitauli o le oxidative (faatasi ai ma le faaputuputu o tino o le ketone), le gasegase o le lipid deficit and the development of vascular pathology (diabetic angiopathies). Carbohydrate matelaina o sela (mea e ola ai le insulin), o le le atoatoa o le electrolyte ma le ketoacidosis e mafua ai le atinaʻeina o faʻaaliga matuia o le maʻisuka - o se maʻi o le maʻisuka.

O le inisalini o se porotini e aofia ai filifili polypeptide e lua e fesoʻotaʻi ma alalaupapa vaʻapala. I le taimi nei, ua maeʻa ona faʻapipiʻiina le inisalini o le tagata ma manu, o le metotia o le biotechnology mo lona gaosiga (inisini genetically engineered) ua faʻaleleia. O le inisalini e faʻaaogaina mo le maʻisuka faʻalagolago ile inisalini ma se uiga o le ketoacidosis. O le faʻaofiina o le inisalini i tagata mamai e maua i le maʻisuka e oʻo atu ai i le pa'ū i le suka toto ma le faʻapipiʻiina o le glycogen i totonu o masini. Faʻaititia le glucosuria ma le taunuuga o le polyuria ma le polydipsia. O le palatini ma le lipid metabolism e masani ona faʻasolosolo, lea e oʻo atu ai i le faʻaititia o le mea o loʻo i ai i totonu o le elemene. O tino o Ketone e le toe iloa i le toto ma le urine.

I faʻataʻitaʻiga faafomaʻi, o sauniuniga ile inisalini ma le eseesega o gaoioiga (puupuu, ala, umi) e faʻaaogaina. O le fualaau e fuafua faʻapitoa, ma mafaufau i le mamafa o le gaioiga. I le faʻaitiitia o le numera o injections, pe a uma ona maua taui, e faʻafeiloaʻi tagata gasegase ile inisalini faaumiumi: o le taofiga o le zinc-inisalini, o le faʻamalolo o insulin-ultralong, insulin-protins-zinc. E masani lava, o tuufaatasiga o eseese (i le umi ole gaoioiga) o ituaiga inisalini e faʻaaoga mo togafitiga. O tapenaga o le inisalini e leʻo aunoa ma ni faʻafitauli. O le inisalini e le faʻamalosia i le ate e le insulinase, lea e oʻo atu ai i le le lava o le umi o lana gaioiga (4-6 itula). Injections injections e matua tiga lava, o aʻafiaga e ono tupu i le nofoaga o tui. Ole inisalini ma ona umi faaumiumi e mafai ona mafua ai ni mea e afaina ai. Faatasi ai ma le maualuga o le inisalini, e mafai ona atiaʻe se coma hypoglycemic. Faatasi ai ma sina tikeri malu o le hypoglycemia, e mafai ona totogi i le faaaogaina o suka poo meaʻai e maua i le gaʻo, ma e tatau ona faʻaaogaina glucose matua.

I le faaopoopo atu i le insulin, o vailaau e faʻaaogaina hypoglycemic synthese o loʻo faʻaaogaina e avea ma vailaʻau o le hypoglycemic. O nei mea e aʻafia ai le sulfonylurea: fualaʻau (tioamide), chlorpropamide, biguanides: buformin (glibutide, metformin (glucophage, glyformin) O le sulfonylureas o loʻo faʻatulagaina mo le maʻisuka maʻoti e faaopoopo atu i togafitiga o meaʻai. E fautuaina e faʻaaoga biguanides mo le maʻisuka ma le insulinosis. faʻapea foi ma le inisalini ma le sulfonamides. O le masini fuafuaina o le gaioiga o vailaau o le antidiabetic oral e fesoʻotaʻi ma le faʻateleina o le inisalini ma le faʻalogoina o le cell sheney. faiga o le faatinoga o maso pogai biguanide mafua mai i le faaosofia o le kulukose uptake ma le taofiofia o kulukose faagasologa mitiia.

Tuua Lau Faamatalaga