Rosuvastatin ma Atorvastatin: o le fea e sili?

Rosuvastatin poo Atorvastatin e faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi e fesootai ma le hypercholesterolemia. O vailaau uma e lua o fualaau ia o fualaau sili ona aoga mo le faaitiitia o le cholesterol toto (cholesterol). A faʻaaoga tatau, e masani lava e le afaina ai aʻafiaga.

Uiga o le gasegase

O le Rosuvastatin o se 4-augatupulaga faʻasolosolo togafitiga. O laulau taʻitasi e aofia ai le 5 i le 40 mg o le gaioiga malosi o le gasegase. O le tuufaatasiga o vaega o ausilali o lo o suitulaga i: colloidal silicon dioxyide, lactose monohydrate, suauu toe teuteu poo sana, oona.

O tulafono e fesoasoani i le faateleina o le gaioiga ole lipoprotein maualalo maualalo, lea e mafua ai ona paʻu le numera. I le taimi lava e tasi, o le aofaʻi atoa o le toto cholesterol e faʻaitiitia ma ua faateleina le lipoproteins maualuga. O le togafitiga e amata i le 7 aso talu ona amata le togafitiga. E sili atu le maualuga o le tausiga pe a mavae se masina mai le amataga o le togafitiga.

O lenei fualaau faasaina e iloagofie ai le bioavailability - e tusa ma le 20%. Toeitiiti lava o mea uma na ave i lenei vailaau e fusifusia i masini plasma. Ua tumu i feces e le suia. O le taimi e faʻaitiitia ai le maualuga o le rosuvastatin i le toto i le afa e 19 itula. E faʻapupulaina ai le ate ma le gaioiga o galuega.

O le fualaau faasaina ua faailoaina mo le togafitiga o ituaiga eseese o le hypercholesterolemia i tagata mai le 10 tausaga. O lenei meafaigaluega ua fautuaina e avea o se faaopoopoga i se taumafa maualalo o le cholesterol, pe a faaitiitia le aoga o meaai maloloina. E fautuaina le Rosuvastatin mo le gencholesterolemia faʻamaoni.

O Rosuvastatin ua faailoaina o se sui lelei mo le puipuia o nisi o faamaʻi cardiovascular i tagata o loo lamatia.

Rosuvastatin e faʻafofoga tautala. Aʻo leʻi amataina le togafitiga, o le tagata gasegase ua siitia atu i se meaai e maualalo le cholesterol. O le vailaau e filifilia e mafaufau i faʻamaumauga taʻitasi, o uiga o le tulaga o le soifua maloloina o le maʻi. Amata ile togi - mai le 5 mg. Faʻasoaga o le aofaʻi o mea na tupu na faia i le 4 vaiaso talu ona amata togafitiga (pe a fai e le lelei tele).

  • i le matua o le maʻi e oo i le 18 tausaga,
  • tagata e silia i le 70 tausaga
  • tagata gasegase ma faʻafitauli o fatugaʻo, ate,
  • gasegase o loʻo mafatia i le myopathies.

O le fualaau faasaina ua ave ma le lapataiga pe a fai o le tagata maʻi o se gaoioiga faateleina o enzymes o le ate.

Rosuvastatin mafua ai nei aʻafiaga o itu:

  • le atiaʻe o le hyperglycemia,
  • vavao
  • tiga o le tino
  • vaivai,
  • tiga o le ulu
  • malosi
  • tiga i sooga ma maso,
  • se faʻaopoopoga o le aofaʻi o le porotini i le urine,
  • afaina o le tino
  • seasea, tuputupu aʻe o le susu.

O le ogaoga o gaioiga leaga i le taimi o le faaitiitia o le cholesterol e faalagolago i le fualaau. O le vailaau faasaina ua solia i:

  • tasi le le faapalepale o mea galue malosi po o vaega taitasi a ausilali,
  • maʻi faʻamaʻi o sooga ma maso (e aofia ai se talafaasolopito o)
  • toilalo faaletonu
  • o le ava malosi
  • o le a avea ma sui o le ituaiga o Mongoloid (i nisi o tagata o lenei vailaau e le o faʻaalia ai galuega faʻapitoa),
  • ogaoga o le musika,
  • maʻitaga
  • susu.

Atorvastatin Characterization

Atorvastatin o se 3rd generation faʻasolosolo. O le tuufaatasiga o le maʻalaʻau e aofia ai le vailaʻau oona mai le 10 i le 80 mg. O mea faʻaopoopo e aofia ai le lactose.

O le atorvastatin i totonu o laasaga talafeagai e faʻaitiitia ai le gaioiga o enzymes e fesoasoani i le faʻaogaina o le lipoproteins o le maualalo. I le taimi lava e tasi, o le maualuga o le cholesterol maualuga o loʻo faʻatuputeleina.

O le faʻaaogaina o lenei meafaigaluega e fesoasoani e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le tino mai maʻi faʻamaʻi, e aofia ai faʻaleagaina o le myocardial.

O le vailaau e faʻaitiitia ai le tele o maʻi fatu cardiovascular ma cerebrovascular.

A maeʻa le faʻaleleia o le loto, o loʻo gauai i le gastrointestinal tract for several hours. O le mauaina o le mea galue i le tulaga o le tautala tautala e maualalo. Toeitiiti lava o le aofaiga atoa o fualaau faasaina e fesootaʻi ma pulu plasma. Le fesuiai i totonu o fusi o le ate ma le faʻaogaina o metabolites o loʻo faʻamalosia.

O le vailaau faʻasaina o loʻo i totonu o le ate. O le afa-ola o le fualaau faasaina e tusa ma le 14 itula. E le o faʻamalosia e ala i le gasegase. I le gase o le ate, o loʻo i ai se laʻititi laʻititi i le faʻaogaina o le mea galue i le toto.

Faailoga mo le faʻaaogaina:

  • togafitiga faigata o le maualuga o le cholesterol maualuga i totonu o le toto,
  • le i ai o tulaga lamatia mo le atiina ae o maʻi fatu fatu, maʻisuka,
  • o le i ai o se talafaasolopito o maʻi o le fatu ma toto toto,
  • maʻisuka
  • o le i ai i tamaiti o le soliga o le metabolism o le cholesterol i le fesootaʻi ma le heterozygous hypercholesterolemia.

A o le i aveina lenei vailaau faasaina, o le tagata gasegase ua siitia atu i le meaai talafeagai ma le maualalo o le cholesterol. Ole laʻititi ole aso ole aso ole 10 mg, lea e 1 le taimi ile aso, e tusa lava poo le a le taimi o le taumafataga. O le umi o togafitiga, o se faʻaopoopoga e mafai ona faʻatupulaia i le metotia e fuafuaina e le fomaʻi, suʻesuʻeina le faʻaogaina o le tulaga o le maʻi.

Ole maualuga ile dose mo tagata matutua o le 80 mg o le atorvastatin. Tamaiti mai le 10 tausaga le matua ua le sili atu ma le 20 mg o lenei vailaʻau. O le tino lava lea e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina i le togafitiga o tagata gasegase ma fatuga o fatugaʻo. Tagata e sili atu ma le 60 e le manaʻomia se suiga o fua.

O aʻafiaga ma faʻamaʻiloga e tutusa ma Rosuvastatin. O nisi taimi o le fausiaina o le faʻalavelave i tagata. I tamaiti, o itu nei e mafai ona mafai:

  • le faitau aofaʻi o faʻaitiitiga,
  • tupe mama
  • taoto ma o nisi taimi o le vomiting
  • afaina o le ate
  • faʻamaʻaloga o le talo
  • vavaega o manoa ma liga,
  • atinaʻe o le edema.

Fua Faatatau o Fualaau Faasaina

O se faʻatusatusaga o nei meafaigaluega e fesoasoani e filifili ai le auala sili ona lelei e togafitia ai le toto maualuga o le cholesterol.

O nei vailaʻau e fesoʻotaʻi ma fuainumera. E i ai a latou fatuga gaosia. Rosuvastatin ma Atorvastatin o loʻo i ai se metotia tali tutusa, o aʻafiaga o le itu ma faʻamaʻi, faʻamaoniga.

O vailaʻau uma e faʻamalosi ai le poloka HMG-CoA reductase, lea e nafa ma le gaosiga o le cholesterol. O lenei gaioiga e afaina ai foi tulaga lautele o le maʻi.

O a eseesega?

O le eseesega i le va o nei auala, o Atorvastatin e aofia ai i le 3 augatupulaga, ma Rosuvastatin - le mulimuli, 4 augatupulaga.

O le eseesega i le va oi latou o le rosuvastatin e manaʻomia se laʻititi maualalo ifo e maua ai le togafitiga talafeagai.

O le mea lea, o aʻafiaga o aʻafiaga mai le togafitiga o fuainumera e sili atu ona taatele.

E mafai ona sui mai Atorvastatin i Rosuvastatin?

Suiga o fualaau e aunoa ma le uluai faatagaga a le fomaʻi e matua faasaina. E ui lava o vailaʻau faʻasaina e fesoʻotai ma fuainumera, e eseese lava o latou aafiaga.

E filifili e le fomaʻi le suia o fomaʻi i le tele o taimi ma le le faʻamaoni i soo se vaega. Le aoga o togafitiga e le suia.

O fea e sili atu - rosuvastatin poʻo le atorvastatin?

O suʻesuʻega faʻapitoa na faʻaalia ai o le afa o le fualaau o le rosuvastatin e sili atu le aoga nai lo le tele o atorvastatin. O le toto o le cholesterol i le taimi e sili atu le malosi o le faʻaogaina o fuainumera o tupulaga fou.

Rosuvastatin (ma analogues) e sili atu le maualuga o le cholesterol maualuga, o le mea lea, ei ai tulaga lelei pe a faatonuina. E faʻamaonia ai foi le manatu o tagata faatau.

Rosuvastatin amata ona vave galue. E sili atu ona faʻafeiloaʻi e gasegase ma mafua ai le itiiti o aʻafiaga.

Le manatu o fomaʻi

Aleksey, 58 tausaga, fomaʻi, Moscow: "Pe a osooso le cholesterol i le toto ina ia taofia le atinaʻeina o cerebral arteriosclerosis, ou te fautuaina tagata gasegase e ave Rosuvastatin. O fualaau faasaina e aoga tele ma i le taimi lava e tasi e mafua ai le itiiti ifo o numera o mea leaga. Ou te fautuaina togafitiga amata i se fualaau o le 5-10 mg. A maeʻa le masina, i le tulaga o le leai o se aoga o sea ituaiga, ou te fautuaina le faateleina. "E talia e tagata maʻi togafitiga lelei ma maualalo le taumafataga o le cholesterol, leai ni aʻafiaga e tupu."

Irina, 50 tausaga le matua, togafitiga, Saratov: "Ina ia taofia le atiina ae o le faaleagaina o le myocardial, atherosclerosis ma le stroke i tagata mamaʻi e faaletonu le lipid metabolism, ou te fautuaina Atorvastatin ia i latou. Ou te fautua atu ia te oe e ave muamua le fua aupito sili ona aoga muamua (Ou te filifiliina e tusa ai ma taunuuga o suega o suʻesuʻega). Afai e le faaitiitia le maualuga o le cholesterol pe a uma le masina, ia faateleina le fualaau. O tagata gasegase e talia lelei le togafitiga lelei, e le lava se mea e tupu ai. "

Manatu mo tagata maʻi mo Rosuvastine ma Atorvastine

Irina, 50 tausaga le matua, Tambov: "O le mamafa ua amata ona tupu soo. Liliu atu i le fomai, na ia faia uma suega talafeagai, lea na faaalia ai le faateleina o le cholesterol toto. Ina ia faʻaitiitia le faʻamaoniga, na fautuaina e le fomai le inu Rosuvastatin 10 mg, 1 le taimi i le aso. Na ou matauina uluai iuga ina ua mavae le 2 vaiaso. Sa faaauau pea ona ou faaaogaina lenei vailaau mo le 3 masina, na faaleleia atili ai loʻu tulaga maloloina. "

Olga, 45 tausaga, Moscow: "Ua maua i suesuega lata mai o le toto o le toto e maua ai le maualuga o le cholesterol i le toto. Ina ia taofia le atinaʻe o le atherosclerosis ma le fatu fatu fatu, na faatonuina ai e le fomai 20 mg atorvastatin. Ou te aveina lenei vailaau ile taeao pe a uma ona 'ai. 2 vaiaso talu mai le amataga o togafitiga, na ia maitauina ua faaitiitia loʻu tusitusi, na alu ese le vaivai i le maeʻa ai o galuega faaletino. A maeʻa le 2 masina o togafitiga, faʻaititia le toto toto. Ou te mulimuli i se meaai, ou te musu i oloa ma le "leaga" cholesterol. "

O le a le eseesega?

Atorvastatin ma rosuvastatin e eseese:

  • ituaiga ma vailaau o mea e gaosia (o le vailaʻau muamua e aofia ai le konioko, le lona lua e aofia ai le calcium rosuvastate),
  • le fua faatatau o le faʻaaogāina o vaega faʻamalosi (Rosuvastatin e vave faʻavaveina),
  • faʻasalaga afa-ola (o le muamua fualaau faasaina ua televavevavevave, o le mea lea e manaʻomia ai ona faalua 2 aso i le aso),
  • gasegase o le mea galue (atorvastatin ua liua i le ate ma faʻasalaina i le talo, e le faʻapipiʻi le rosuvastatin i le faiga o le gasegase ma tuʻu ai le tino ma feces).

O fea e sili atu le saogalemu?

Rosuvastatin i se tulaga maualalo e aafia ai le gaioiga o le ate ma fatuga, o lea ua manatu ai e saogalemu. E le gata i lea, e itiiti lava le tele o itu o le itu e faʻatusatusa i Atorvastatin.

Atorvastatin e sili atu le tele o aʻafiaga o aʻafiaga nai lo le rosuvastine.

Manatu mo tagata maʻi mo Rosuvastatin ma Atorvastatin

Elena, 58 tausaga, Kaluga: "O se suesuega na faaalia ai le faateleina o le cholesterol. Na fautua mai e le fomai le toorvastatin po o le rosuvastine e filifili mai. Sa ou filifili e amata i le fualaau muamua, lea ei ai lona tau maualalo. Na ou ave fualaau mo le masina, o le togafitiga na o faatasi ma foliga vaaia o le paʻu ma le suamalie. Na ou sui i Rosuvastatin, ma na mou atu nei faafitauli. O le aofaʻi o le cholesterol i le toto ua toe foʻi mai i le masani ma e leʻi faʻaleleia mo le ono masina. "

Toe iloiloga o Atorvastatin ma Rosuvatinatin

Atorvastatin o se fualaau faasaina e iai sona aafiaga o le hypocholesterolemic. I le taimi o le auala i le tino, e siaki e le inhibitor le gaioiga o mole elekene o le eletise lea e faatonutonu ai le tuufaatasiga o le mevalonic acid. O le mevalonate o se mea muamua i vaʻaia e maua i lipoproteins maualalo.

O le 3rd generation statin tablets o loʻo faʻaaogaina i le togafitiga o le maualuga o le cholesterol. I le vaitau o le atherosclerotic manifestations, o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faʻaalia ai se aafiaga lelei i le lipid metabolism, e faʻaitiitia ai le faʻasalaga o vaega ole lipid o le LDL, VLDL ma triglycerides, o le faavae ia mo le fausia o atherosclerotic neoplasms. Pe a faʻaaogaina se vailaʻau, o le a faʻaitiitia le faʻaaogaina o le cholesterol index, tusa lava pe o le a lona uiga.

O le vailaʻau o Rosuvatinatin ua faʻamaonia i le faateleina o le faʻalauteleina o molelaʻau LDL i le plasma toto. O le fualaau faasaina e maua mai i le vaega o fuainumera o le fa (mulimuli) augatupulaga, pe a fai o le eletise autu autu o le gasegase. O fualaau o le augatupulaga aupito lata mai ma le rosuvastatin e sili ona saogalemu mo le tino, ma e maualuga foi lona malosi i le togafitiga o le hypercholesterolemia.

Le mataupu faavae o le gaioiga o fualaau faasaina

Atorvastatin o le lipophilic fualaau faasaina lea e mafai ona suauu i na o gaʻo, ma o Rosuvastatin o se vailaʻau faʻasaina e sili ona solu i le plasma ma le toto.

O le gaioiga o vailaʻau faʻaonapo nei e matua aoga lava mo le tele o tagata gasegase o le togafitiga o fualaau faasaina se tasi e maualalo ai le aofaʻi o le cholesterol, o le vaega o le LDL ma le VLDL, faʻapea foi ma le triglycerides.

Le faiga o gaoioiga a statins

O nei sooupu o ni inhibitors o molini o le HMG-CoA reductase. O le Reductase e nafa ma le faʻapipiʻi o le mevaloniic acid, o se vaega o le elerolu ma o se vaega o le molécula o le kululiola. Molecules o le cholesterol ma le triglycerides o vaega ia o le lipoproteins eleʻele maualalo mole mole, lea e tuufaatasia i le taimi o le faʻasologa i totonu o ate.

Faatasi ai ma le fesoasoani a le fualaau faasaina, o le aofai o cholesterol e gaosia, ua faaitiitia, lea e mafua ai le mauaina o le LDL, o le, pe a faʻaaogaina, amata le sailiga mo lipids le maualalo, puʻeina ma ave i latou mo le faʻaaoga.

Faʻafetai i lenei galuega a le faʻaleleia, o se faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le cholesterol maualalo ma le faateleina o le toto maualuga i le toto, lea e puipuia ai le atinaʻe o maʻi faʻapitoa.

Mo le faʻatusatusaga, e amata ai le gaioiga, e le manaʻomia e Rosuvatinatin ni suiga i totonu o le ate, ma e amata ona vave galue, ae o lenei vailaʻau e le afaina ai le faʻaitiitia o siaki. E le pei o fualaau o le augatupulaga mulimuli, ua liliu mai Atorvastatin i le ate, ae e aoga foi i le faaitiitia o le faasinoupu o le TG ma fualaʻau saoloto o le cholesterol, ona o lona lipophilicity.

Faailoga ma le faʻailoga

O vailaʻau uma o loʻo i ai le itu lava e tasi i le togafitiga o le maualuga o le cholesterol index, ma, e ui lava i feeseeseaiga i fausaga vailaʻau, o ia uma o le HMG-CoA reductase inhibitors. E tatau ona ave faʻasolosolo i le lipid balance:

  • hypercholesterolemia o eseese etiologies (aiga ma fefiloi)
  • hypertriglyceridemia,
  • dyslipidemia,
  • sosoʻo atherosclerosis.

E le gata i lea, o vailaʻau e faʻataʻitaʻiina i tagata gasegase e maualuga le lamatiaga o le atinaʻeina o faʻasolosolo vascular ma cardiological:

  • toto maualuga
  • angina pectoris
  • fatu fatu
  • afaina ma le afaina o le gasegase,
  • faʻaleagaina o le myocardial.

O le mafuaaga o le hypercholesterolemia o se soliga i le lipid metabolism, lea e masani ona tupu ona o le faaletonu o le maʻi ona o le sese o le olaga.

O le taliaina o fuainumera o le a fesoasoani e puipuia ai le atinaʻeina o togafitiga, pe afai e te aveina i taimi uma mo faamoemoega puipuia i le i ai o ni mea taua:

  • meaai maualuga i oloa gaʻo manu,
  • ava malosi ma le vaisu o le nicotine,
  • popole ma popolega masani,
  • e le o se olaga ola malosi.

O le faʻailoga mo nei vailaʻau e lua e eseese (Laulau 2).

RosuvastatinAtorvastatin
  • hypersensitivity i vaega,
  • maʻitaga ma lactation,
  • tausaga e 18 tausaga
  • faʻalavelave i le galuega a le hepatocytes,
  • faʻateleina le faʻaleagaina o le hepatic,
  • se talafaasolopito o le myopathy,
  • fibrate togafitiga
  • vasega o togafitiga ma cyclosporine,
  • togafiti fatugao
  • o le ava malosi,
  • O le mea na tupu i le HMG-CoA rehibitase inhibitors,
  • gasegase mai le lanu Mongoloid.
  • le faapalepale i vaega
  • gestation ma le vaitau o le susu,
  • tamaiti ei lalo ifo o le 18 tausaga le matutua, sei vagana ai tagata gasegase i le homozygous gencho hypererolemia,
  • faateleina le faʻaleagaina,
  • leai se faʻatuatuaina faʻatuatuaina i fafine o le tausaga faʻatulagaina,
  • faʻaaogaina i le togafitiga o poloka protease (HIV).

Faatonuga mo le faaaogaina

O tulafono e tatau ona faia i le tautala ma le lava le vai. O le suʻeina o se laulau e faʻasaina, aua e ufiufiina i se membrane e solo i totonu o le manava. Aʻo leʻi amataina le togafitiga faʻatasi ma fuainumera o le 3 ma le 4 o augatupulaga, e tatau i le tagata gasegase ona pipii i le taumafa o le maʻamalala, ma o le meaai e tatau ona o faatasi ma togafitiga atoa ma fualaau.

E filifilia e le fomaʻi le vailaʻau ma fualaau mo tagata maʻi taitasi, e faʻavae i luga o iuga o suʻega fale suʻesuʻe, faʻapea foʻi ma le faapalepale o le tino ma faʻamaʻi faʻamaʻi faʻatasi. Fai le fetuunaiga, faʻapea foi ma le sui o le vailaau faʻasaina i se isi vailaau, e le tupu muamua atu i le lua vaiaso mai le taimi o le pulega.

Atorvastatin Dosage Schemes

Ole fua muamua ole atherosclerosis o Rosuvastatin e 5 mg, Atorvastatin 10 mg. E tatau ona e ave le vailaʻau 1 taimi i le aso.

Laasaga o aso taitasi i le togafitiga o le hypercholesterolemia o eseese etiologies:

  • ma le hypercholesterolemia, o le fua o Rosuvastatin e 20 mg, Atorvastatin e 40-80 mg,
  • i tagata mamaʻi i le heterozygous hypercholesterolemia - 10-20 mg o Atorvastatin, vaevaeina i le taeao ma le afiafi.

Le eseesega ma le aoga

O le a le eseesega i le va o rosuvastatin ma atorvastatin? O le eseesega i le va o vailaʻau e manino i le laasaga o lo latou faʻaaogaina mai le togafiti laiti. Rosuvastatin e le manaʻomia ona faʻapipiʻi i le taimi o le 'ai, ma Atorvastatin e amata ona leiloa ana mea totino pe afai e te ave se piliki i le taimi o le' aiga o le afiafi pe vave loa.

O le faʻaaogaina o isi fualaau oona e afaina ai foi lenei vailaau, aua o lona suiga i se mea e le aoga e tupu i le fesoasoani o enzymes ole ate. O le vailaau faʻasaina ua alu ese mai le tino faatasi ai ma le suka.

O Rosuvastatin e leai sona fesuiaiga. Aua nei galo e faapea, mo soʻo se togafitiga umi, e manaʻomia punaoa. Atorvastatin e 3 taimi sili atu ona taugofie nai lo le statin 4 augatupulaga, o lea e maua ai i vaega eseese o le faitau aofaʻi. Le tau o le atorvastatin (10 mg) - 125 rubles., 20 mg - 150 rubles. Le tau o Rosuvastatin (10 mg) - 360 rubles., 20 mg - 485 rubles.

O fualaau taʻitasi e galue i le tino o maʻi taʻitasi. E filifili e le fomaʻi fualaau e tusa ai ma tausaga, togafitiga, tulaga o lona alualu i luma ma faailoga o lipid profile. Atorvastatin poʻo Rosuvastatin e faʻaititia le cholesterol leaga toetoe lava tutusa - i totonu o le 50-54%.

O le aoga o Rosuvastatin e laʻititi maualuga (i totonu o le 10%), o le mea lea, e mafai ona faʻaaoga nei meatotino pe afai o le tagata maʻi e maualalo le cholesterol maualuga atu i le 9-10 mmol / L. E le gata i lea, o lenei vailaʻau i se piriota puupuu o le taimi e mafai ona faʻaititia ai le OXC, lea e faʻaititia ai le numera o aʻafiaga i itu.

Tali leaga

O le aʻafiaga leaga o le vailaʻau i luga o le tino o le vaega autu lea i le filifilia o fualaau faasaina. O tulafono e aofia ai i na vailaʻau lea, pe a fai e le talafeagai, e mafua ai le oti. Ina ia puipuia aʻafiaga ogaoga, o le fua na faʻamatala mai e le fomaʻi e le tatau ona sili atu ma o ana fautuaga uma e tatau ona mulimulitaia.

E tasi le tagata maʻi mai le 100 o aʻafiaga leaga nei:

  • le mautonu, faapea foi ma mafaufauga le lelei,
  • tulaga faʻavaivai
  • faafitauli tau feusuaiga.

I le tasi tagata maʻi mai le 1000, o aʻafiaga aʻafiaga o le vailaʻau e mafai ona tupu:

  • anaemia
  • tiga o le ulu ma le vevela ma le malosi tele,
  • paresthesia
  • musele maso
  • polyneuropathy
  • anorexia
  • pancreatitis
  • afaina o gasegase oona e mafua ai le tiga i le manava ma le vomiting,
  • faateleina pe faaitiitia i le kulukose toto,
  • ituaiga eseese o le hepatitis,
  • afaina o le tino ma le vevela vevela,
  • urticaria
  • alopecia
  • myopathy ma myositis,
  • asthenia
  • angioedema,
  • tino vasculitis,
  • gasegase
  • polymyalgia o se ituaiga rheumatic,
  • thrombocytopenia
  • eosinophilia
  • Hematuria ma le proteinuria,
  • ogaoga le manava
  • o le tuputupu ae o le tama ma le vaivai.

I tulaga ogaoga, e mafai ona atiaʻe le rhabdomyolysis, le ate ma le fatu fatu.

Fegalegaleaiga ma isi vailaau ma analogues

O tulafono e le mafai ona tuʻufaʻatasia ma vailaau uma. O nisi taimi o le faʻaaogaina o fualaau e lua e mafai ona mafua ai se aʻafiaga malosi:

  1. Pe a faʻatasi ma le cyclosporine, o le a tupu mai le myopathy. E faʻaalia foʻi le myopathy pe a faʻapipiʻiina faʻatasi ma antibacterial agents tetracycline, clarithromycin ma vaega erythromycin.
  2. O se faʻafitauli le lelei o le tino e mafai ona tupu pe a ave fuainumera ma niacin.
  3. Afai e te aveina Digoxin ma statins, o loʻo i ai se faʻaopoopoga i le faʻamasinoga o Digoxin ma statins. E le fautuaina le ave o fuainumera fualaau ma fualaau suamalie. O fua e faaitiitia ai le fualaau o fualaau o le statin, ae faʻaleleia ona aʻafiaga i aʻa ma tino i totonu o le tino.
  4. O le faʻaoga tutusa o fuainumera o fuainumera ma mea faʻamaʻi, ma le magnesium, faʻaitiitia le faʻamasinoga o le statin i le 2 taimi. Afai e te faʻaaogaina nei vailaʻau faʻatasi ma le vaeluaga 2-3 itula, ona faʻaititia lea o le aʻafiaga leaga.
  5. Pe a faʻapipiʻiina le faʻaaogaina o meaʻai ma inhibitors protease (HIV), o le AUC0-24 e matua faateleina. Mo tagata ua afaina, ua solia le HIV ma ua i ai ni taunuuga faigata.

Atorvastatin e 4 analogues, ma Rozuvastatin - 12. Faʻalogo Rusia o Atorvastatin-Teva, Atorvastatin SZ, Atorvastatin Canon e maualalo le tau ma le lelei. O le tau o vailaʻau e mai i le 110 i le 130 rubles.

O tala sili ona aoga o le rosuvastatin:

  1. Rosucard o se vailaʻau faʻatau a Czech lea e maualalo ai le cholesterol mo se vaʻaiga puupuu.
  2. Krestor o se fualaau faasaina Amerika o se uluai auala o statins o le 4 augatupulaga. Krestor - na pasia uma suʻesuʻega faafomaʻi ma suʻesuʻega. Naʻo le toe foʻi i tua o le tau o le 850-1010 rubles.
  3. Rosulip o se faʻataʻitaʻi Hungary lea e masani ona faʻatulagaina mo le atherosclerosis mo le faʻaaogaina umi.
  4. Hungarian medication Mertenil - ua faatonuina mo le faʻaitiitia o le cholesterol leaga ma le puipuia o faʻamaʻi pipisi.

O faʻamatalaga e uiga i statins e masani ona fefiloi, aua e fautuaina e le cardiologists le ave o fualaau fuainumera, ma tagata gasegase, ma fefefe i le le lelei o le tali a le tino, e tetee i le faaaogaina. O faʻamatalaga mai fomaʻi ma tagata gasegase o le a fesoasoani e fuafua po o le fea e sili atu ona lelei i le televastatin poo rosuvastatin:

O le tulafono 3 ma le 4 augatupulaga e sili ona lelei i le togafitiga o faʻamaʻi ma le cardiological mala. Ole fua saʻo o fualaau oona e mafai ona faia e se fomaʻi ina ia maua ai e le vailaʻau le tele o aoga ma ni aʻafiaga le lelei.

O a fuainumera?

O tulafono o se vaega ese o fualaau o lipid-lowering) o fualaau oona e faaaoga e togafitia ai le hypercholesterolemia, o lona uiga, maualuga maualuga o le cholesterol (XC, Chol) i le toto, lea e le mafai ona faaitiitia e faaaoga ai fualaau faasaina: o se olaga ola maloloina, taaloga ma meaai.

I le faʻaopoopoga i le aafiaga autu, o statins o loʻo i ai isi mea aoga e puipuia ai le atinaʻeina o faʻafitauli ogaoga i le cardiovascular:

  • tausia o le tuputupu ae o pepa atherosclerotic i se tulaga mautu,
  • toto totoʻa e ala i le faʻaitiitia o le platelet ma le erythrocyte tuufaatasiga,
  • taofi le mumunia o le mimitiuma ma toe faʻafoʻisia ana galuega,
  • faaosofiaina o le sifi o le oxide nitric, e talafeagai mo le taofiofia o vaʻa toto.

E masani lava, o fuainumera e ave i ai le tele o le faatagaina o le cholesterol masani - mai le 6.5 mmol / l, pe afai o le tagata maʻi e faʻapupulaina mea taua (ituaiga o vailaau o le dyslipidemia, atherosclerosis o loʻo i ai, fatuga o le fatu poo le talafaasolopito o le stroke), ona fuafua lea i lalo ifo - mai le 5 8 mmol / L.

Faʻavae ma mataupu faavae o gaioiga

O le tuufaatasiga o fualaau faasaina O le Atorvastatin (Atorvastatin) ma le Rosuvastatin (Rosuvastatin) e aofia ai vailaau oona mai i augatupulaga fou o fuainumera e pei o le calcium salt - atorvastatin calcium (III generation) ma le calcium rosuvastatin (IV augatupulaga) + vaega fesoasoani, e aofia ai le susu susu (lactose monohydrate) )

O le gaioiga o fuainumera e faʻavae i luga o le inhibition o le enzyme, lea e nafa ma le gaosia o le cholesterol e le ate (o se punavai e tusa ma le 80% o le vailaʻau).

O le faiga o gaioiga o fualaau faasaina ua faamoemoe e aofia ai le enzyme autu e gafa ma le gaosiga o le cholesterol: i le taofiofia (inhibiting) le synthesis o HMG-KoA reductase (HMG-CoA reductase) i le ate, latou te faaitiitia ai le gaosia o le mevalonic acid, o se vailaau o le cholesterol (internogenous).

E le gata i lea, o fuainumera e faaosofia ai le fausia o ni tagata e tali atu i lipoproteins maualalo (LDL, LDL), aemaise lava le maualalo (VLDL, VLDL) ma triglycerides (TG, TG) i le ate mo le lafoaia, lea e mafua ai le paʻu tele i vaega leaga "cholesterol" i le toto toto.

O le tulaga ese o statupulaga fou o le le afaina ai le gasegase o le gaʻo, o lona uiga, o Atorvastatin ma Rosuvastatin e faʻaititia ai le maualuga o le glucose, lea e mafai ai e tagata e le o insulin-foliga o le maʻisuka ituaiga II ona ave.

Atorvastatin poʻo Rosuvastatin: o le fea e sili?

O soʻo se isi lava faʻasologa o le vailaʻau faʻamalosi e mafua ai le faʻaalia o isi vailaau faʻamalosi i totonu, mulimuli ane, o le Rosuvatin mulimuli ane e ese mai Atorvastatin i uiga fou e mafua ai ona sili atu ona lelei ma saogalemu le fualaau faasaina.

Faatusatusaga o Atorvastatin ma Rosuvastastinn (laulau):

AtorvastatinRosuvastatin
Faʻatasi i se vaega faapitoa o fuainumera
III tupulagaIV tupulaga
Half-soifua o mea galue (itula)
7–919–20
Gaioiga gaoioigaaeileNuOi aʻutabolleai
ioeleai
Pepa Peraimeri, avefaʻatasiga ma pito maualuga (dos) (mg)
10/20/805/10/40
Taimi o le faʻaalia o le uluai aafiaga o le taliaina (aso)
7–145–9
Taimii dostizhenia terfaʻapitoaalu toeiuga90-100% (nfaʻamatalaga)
4–63–5
Aafiaga i luga o Laasaga Lafoʻa Lago
ioe (mamā)leai (hydrophilic)
Le maualuga o le aofia o le ate i le faagasologasuiga
sili atu ma le 90%itiiti ifo i le 10%

O le faʻaaogaina o Atorvastatin ma Rosuvastatin i ni tui puipui toetoe lava a faʻaitiitia ai le maualuga o le "leaga" cholesterol - ile 48-54% ma le 52-63%, o le mea lea, o le filifiliga mulimuli o le fualaau faasaina i tulaga taʻitasi e faʻavae i luga o uiga patino o le tino maʻi:

  • kenera, tausaga, matua ma le gasegase i le tuufaatasiga,
  • afaina o meaola ma le maʻi o le fatu,
  • vailaʻau faʻasolosolo faʻatasi, meaai paleni ma ola,
  • iuga o suʻesuʻega ma meafaigaluega.

O le Rosuvastatin e sili atu mo le togafitia o le hypercholesterolemia i tagata e maua i le ate ma le faʻalavelave faʻafitauli. E le pei o fuainumera ua mavae, e le manaʻomia ai le liua, ae vave ona ulu atu i le toto. E faʻapitoa foi e ala i le iniseti, lea e faʻaitiitia ai le mamafa o galuega i nei totoga.

Afai o se tagata ua maualuga le cholesterol ua maua le inumaga, ona tatau ai lea ona sili atu ona lelei le toorvastatin. Ona o le gaʻo o lona gaʻo, o loʻo aʻafia ai i le malepe o lipids faigofie ma taofia ai le liua o le cholesterol mai le gaʻo o le tino.

I le i ai o le fatosis po o le cirrhosis o le ate, o le tosoina o le Atorvastatin e masani ona manaʻomia ai le siakiina o le mamafa o enzymes o le hepatic i totonu o le toto, o le mea lea, pe a leai se inisua, mo le togafitiga umi e fautuaina ai e filifili se statin ma se vaega maualalo o le mea galue ma le aʻafiaga o "aʻafiaga", o Rosuvastatin.

Faʻasologa o Aafiaga Faʻatusatusa Siata

Afai e te faalagolago i togafitiga faafomaʻi ma iloiloga o tagata gasegase e umi se taimi, ae faaaoga le maualuga o fua o le gaosiga o le III ma le IV, i se tulaga e le masani ai (e oʻo atu i le 3%), o aʻafiaga o le eseesega o le matuia mai nisi tino tino e mafai ona matauina.

Faatusatusaga o "aafiaga i itu" o Atorvastatin ma Rosuvastatin (laulau):

O le vaega o le faaleagaina o le tinoAafiaga aʻafiaga o le ave o fualaau
AtorvastatinRosuvastatin
Fale gasegase
  • fulafula, afu, vulu, lagona o le vaivai,
  • solia o le nofoa (malosi poʻo le manava), afaina,
  • o le tino malulu, tofo o le tofo, le fia taumafa,
  • tiga ma le le toʻa i le manava / pelvis (gastralgia).
Polokafe masukalokeletal
  • afaina o le tino maso,
  • faʻaumatia atoa o filo.
  • faaitiitia le malosi o musika
  • vaega o le dystroph.
Laʻau o le faʻaaliga vaaia
  • faapupulaina o tioata ma le "pogisa" i luma o mata,
  • faʻasologa o cataract, atrophy o nesi opiki.
Ogatotonu o le tino
  • televave masani, leai o se ulu,
  • vaivaiga, vaivai ma le le fiafia (asthenia),
  • moe po o le le mautonu, gaogao i vae,
  • mu, tingling on the skin and mucous membranes (paresthesia).
Hematopoietic ma totoga o toto
  • le faʻavauvau ma le tiga i totonu o le pusa (faʻamalo),
  • toilalo (arrhythmia) ma le faateleina o le fatu (angina pectoris),
  • faaitiitia i le countlet count (thrombocytopenia),
  • faʻaitiitia le libido (malosi), faʻasologa o le erectile.
Foʻu ma le pancreas
  • foia ole ate ma le tino pancreatitis (0.5-2.5%).
  • le faʻatagaina o le galuega hepatocyte (0.1-0.5%).
Toto ma le urinary tract
  • o le faasolosolo o le fatugaʻo i tagata maʻi pipisi-o loʻo faalagolago i ai.
  • gasegase o le tino ma le gasegase toto.

E mafai ona ou suia Atorvastatin ma Rosuvastatin?

Afai e le talia lelei le vailaau, lea e faʻaalia i taunuuga le lelei mo le ate, faʻamaonia e le faʻaitiitia o le fausaga o suʻesuʻega, e tatau ona fetuutuunai le faʻatonuga o le Atorvastatin: faʻamalo le tumau, faʻaitiitia le metotia poʻo le mafai ona suia i le Rosuvastatin aupito lata mai.

E le mafai ona e faia lenei lava mea, aua e masani lava i totonu o le 2-4 vaiaso talu ona taofi le vailaʻau, o le maualuga o lipids i totonu o le toto e toe foi mai i lona aoga muamua, lea e matua faateteleina ai le soifua maloloina o le maʻi. O le mea lea, o le filifiliga i luga o le avanoa e toe sui ai e tatau ona faʻatasi ma le fomaʻi.

O fualaau aupito sili ona lelei o le 3 ma le 4 augatupulaga

I luga o le maketi o vailaau mo togafitiga, o fuainumera o le III ma le 4 augatupulaga o loʻo faʻatusalia uma i vailaau muamua - liprimar (atorvastatin) ma Krestor (rosuvastatin), ma kopi talitutusa, o le mea e taʻua. genericics e faia mai le mea lava e tasi, ae i lalo o se igoa ese (INN):

  • atorvastatin - Tulip, Atomax, Liptonorm, Torvakard, Atoris, Atorvastatin,
  • rosuvastatin - Roxer, Rosucard, Mertenil, Rosulip, Lipoprime, Rosart.

O le gaioiga a le tino e toetoe lava tutusa tutusa ma le uluai, o lona uiga e i ai i le tagata le aia tatau e filifili ai se mea tutusa e tusa ai ma mea e fiafia i ai le tagata lava ia.

E taua le malamalama e ui lava e le tutusa le Atorvastatin ma le Rosuvastatin, e tatau foi ona tutusa le taua o la latou gaioiga: ia suʻesuʻe ma le totoa le tulaga o le soifua maloloina o le ate ma fatugaʻo, muamua ma le lumanaʻi, faʻamautinoa lelei togafitiga e pei ona faatonuina e le fomaʻi, meaʻai ma gaoioiga faaletino.

E uiga i vailaau

E tusa lava po o le a lona igoa (simvastatin, rosuvastatin, atorvastatin), o statin uma lava ei ai le faiga lava e tasi o gaoioiga i le tino o le tagata.O fualaau nei e puipuia ai le enzyme HMG-CoA reductase, i totonu o le ate ma le auai i le tuufaatasiga o le cholesterol. I le taimi lava e tasi, o le polokaina o lenei enzyme e le na o le faʻaitiitia o le toto cholesterol, ae e faʻaititia ai foi le maualuga o le lipoproteins o le maualuga, ma e taua tele i le atinae o le atherosclerosis vascular.

I le taimi lava e tasi, o mea e maua i le lipoproteins maualuga (HDL) i le maualuga o le toto, e aveesea ai lipids mai le atherosclerotic plate ma feaveaʻi i le ate, lea e mafua ai ona faʻaitiitia le mamafa o le atherosclerosis ma le faʻaleleia atili o le soifua maloloina o le maʻi.

E 3 faʻamaumauga autu i faiga faʻapitoa i aso nei: rosuvastatin, atorvastatin ma simvastatin.

I le faaopoopo atu i lona aafiaga tuusao i le cholesterol metabolism i le tino, o tulafono uma lava e tasi le meatotino masani: latou te faaleleia le tulaga o le puipui i totonu o toto toto, ma faaitiitia ai le ono amataina o le atherosclerotic faagasologa oi totonu.

Atorvastatin - o le lipid-lowering agent

Atorvastatin ma rosuvastatin o loʻo faʻaaogaina e togafitia ai soʻo se tulaga e fesootaʻi ma le hypercholesterolemia (faʻaleagaina ma mauaina), faʻapea foʻi ma le puipuia o faʻamaʻi e pei o le faʻaleagaina o le myocardial ma le faʻasolosolo o mea. Ae ui i lea, o le tele o tagata gasegase ma fomaʻi o loʻo fesiligia se fesili taua, ae o le a sili atu - rosuvastatin poʻo le atorvastatin? Ina ia maua se tali sao, e tatau ona talanoaina uma eseesega i le va oi latou.

Faʻavae vailaʻau ma le natura o mea faʻaopoopo

Vaʻaia eseʻesega eseese o latou tupuaga - natura poʻo vailaʻau, lea e aʻafia ai a latou gaioiga faʻamalositino ma le aoga i le tagata gasegase. O le masani ai o fualaau faasaina, e pei o le simvastatin, e ese mai a latou mea faaonaponei i le faaitiitia o gaoioiga ma e mafua ai ona afaina aafiaga. A maeʻa, o le maualuga o le faamamaina o le meaʻai e ono le lelei le lelei.

Rosuvastatin ua faʻasaina i tagata gasegase e maua ai le maʻi ate

Laʻau faʻapitoa (mertenyl - le igoa tau fefaʻatauaʻiga mo le gasegase ma le atorvastatin) e maua mai e ala i le faʻapipiʻiina o le mea galue i aganuu faʻapitoa. E le gata i lea, o le taunuuga o le oloa o loʻo faʻaalia i se maualuga maualuga o le mama, lea e sili atu ona aoga nai lo ona tagata natura.

E leai se tulaga e tatau ona e aveina fuainumera, ona o le maualuga o aʻafiaga o aʻafiaga i le sese.

O se eseesega e sili ona taua pe a faʻatusatusa le rosuvastatin ma le atorvastatin o a latou mea e faʻaaoga i le tino, e pei o le solubility i gaʻo ma vai. O le Rosuvastatin e sili atu le suavai ma mafai ona solu i le plasma toto ma soo se isi lava vai. O le Atorvastatin, i le isi itu, e sili atu lipophi, o lona uiga. faʻaalia le faateleina o le solubility i gaʻo. O le eseesega i nei meatotino e mafua ai le eseesega i aʻafiaga e mafua ai. O le Rosuvastatin e sili lona aafiaga i sela o le ate, ma lona lipophilic counterpart, i luga o le faia o faiʻai.

E faavae i luga o le fausaga ma le amataga o nei vailaʻau e lua, e le mafai ona iloagofie le aoga. I lenei itu, e taua le gauai atu i le eseesega o le tasi mai le isi i uiga o le absorption ma le tufatufaina atu i le tino, faapea foi ma le lelei o lo latou aafiaga i le cholesterol ma le lipoproteins o ituaiga eseese.

Eseesega i le faagasologa o le faʻaaogaina, tufatufaina atu ma le faʻamalositino mai le tino

O le eseesega i le va o nei vailaʻau e amata mai i le tulaga o le faʻaaogaina mai le inumaga. O le Atorvastatin e le tatau ona faʻatasi i le taimi lava e tasi ma meaai, talu ai ona o le pasene o lona faʻaaogaina ua faʻaititia tele. I le isi itu, o le rosuvastatin e faʻaaogaina i se aofaiga tumau, tusa lava po o le a le faʻaogaina o oloa eseese.

Eseesega i va o vailaʻau e aʻafia ai faʻamaoniga ma le faʻasaʻoina o latou faʻasologa.

O le itu sili ona taua lea e eseese ai fualaau faasaina o lo latou metabolism, o lona uiga. suiga i le tino o le tagata. Atorvastatin ua liua i se faiga le galue e ni enzymes faapitoa i le ate mai le CYP Family. I lenei itu, o suiga autu i lana gaoioiga e fesoʻotaʻi ma le setete o lenei faʻasologa o le fofesa ma le faʻaaogaina o isi vailaau e aʻafia ai. I lenei tulaga, o le auala autu o le faʻamaʻalogaina o le vailaau faʻasaina e fesoʻotaʻi ma le excretion faatasi ai ma le talo. Rosuvastatin poʻo merlenyl, i le isi itu, o loʻo faʻateleina i le tele o feces i se mea e toetoe lava a le suia.

O nei fualaau oona o se filifiliga lelei mo le togafitiga umi o le hypercholesterolemia, talu ai o lo latou faʻaoʻoina i le toto e mafai ai e oe ona faʻaaoga fualaau faʻasaina na o le tasi i le aso.

Eseesega o Galuega Faatino

O le mea e sili ona taua i le filifilia o se vailaʻau faapitoa o lona aoga, o lona uiga. le tikeri o le faaitiitia i le maualuga o le cholesterol ma le lipoproteins maualalo (LDL) ma le faateleina o lipoproteins maualuga (HDL).

Mertenil - o se vailaʻau gaosia

I le faʻatusatusaina o le rosuvastatin ma le atorvastatin i faʻamasinoga faʻapitoa, o le tagata muamua e sili ona aoga. Matou te iloiloina auiliiliga i nisi auiliiliga:

  • Rosuvastatin e faʻaititia le LDL e le 10% sili atu ona lelei nai lo lona tulaga tutusa i se fua tutusa, lea e mafai ona faʻaaoga i le togafitiga o tagata gasegase ma le maualuga o le cholesterol.
  • O le faʻaleagaina ma le soifua maloloina i le va o tagata gasegase o loʻo ave nei vailaʻau e taua foi - o le faʻalavelave o le fatu ma maʻi faʻafomaʻi, faʻapea foi ma le soifuaga faaletino e maualalo i tagata e faʻaaoga ai le mertenyl.
  • O le aʻafiaga o aʻafiaga i le va o vailaʻau e lua e le eseese.

O faʻamatalaga e maua e faʻaalia ai e sili atu ona poloka poloka HMG-CoA reductase i totonu o le ate, lea e oʻo atu ai i le faʻamalosia o le togafitiga e faʻatusatusa i le atorvastatin. Ae ui i lea, o lona tau e mafai ona avea ma se vaega taua i le filifilia o se fualaau faasaina, lea e tatau ona amanaia e le fomaʻi.

O le Atorvastatin ma le rosuvastatin eseese e ese mai le tasi i le isi, ae ui i lea, o loʻo i ai i le vaega mulimuli le malosi o le falemaʻi ma eseesega i aʻafiaga e ono aʻafia ai, lea e tatau ona amanaia pe a faʻamaonia togafitiga mo se tagata maʻi faapitoa. Malamalama i le fomaʻi ma le gasegase o le eseesega i le va o statins e mafai ona faʻaleleia ai le aoga ma le saogalemu ole togafitiga o le hypocholesterolemic.

Tuua Lau Faamatalaga