Togafitiga ma faailo o le maʻisuka i tamaiti

O le faʻamaʻi e faʻaalia i ona lava tausaga. O loʻo i ai le maʻisuka i pepe faatoa fananau mai. E foliga mai o le natura, ae o lona tele o taimi e tupu mai ai e maualalo. O le faʻamaʻi e taatele i tamaiti 6-12 tausaga. Metabolism i le tino o se tamaititi, e aofia ai le carbohydrate, e maua i le tele o taimi vave nai lo se tagata matua. O le tulaga o le tino e le o toe faʻaleleia ai lenei mea e aʻafia ai le maualuga o le suka i totonu o le toto. O le laʻitiiti o le tamaitiiti, o le sili atu foi lea ona ogaoga o le maʻi.

O le maʻisuka e maua i le 1-3% o tagata matutua. E maʻi tamaiti ile 0.1-0.3% o mataupu.

O le atinaʻe o le maʻisuka i tamaiti e tutusa ma le faʻamaʻi i tagata matutua. O vaega o le faʻamaʻi ao laʻititi e fesoʻotaʻi ma le setete o le pancreas. O lona telē e laiti: i le 12 tausaga, o le umi e 12 centimita, o le mamafa e tusa ma le 50 kalama. O le masini o le inisalini gaosiga e faʻafetaui i le 5 tausaga, o lona uiga o le vaitaimi mai le 5-6 i le 11-12 tausaga e taua mo le faʻaalia o le maʻisuka.

I vailaau, o se aganuʻu le vaevaeina o le maʻisuka i ituaiga e lua: siama maʻisuka e faalagolago i le insulin ma le maʻisuka e le o le inisalini (1 ma le 2, faasolosolo). E tusa ai ma fuainumera, o tamaiti e masani ona maua i le maʻisuka ituaiga 1. Mo ia o se tulaga maualalo o le inisalini gaosiga o uiga lelei.

Faailoga ma faailoga o le maʻisuka i tamaiti

E tatau i matua ona gauai atu i ni vaega o amioga a le tamaititi ina ia mafai ai ona vaai i se fomaʻi i se taimi vave e mafai ai. O le maʻisuka mamana e vave ona tupu pe afai o le maʻi suka o le a tupu i le taimi mo togafiti talafeagai.

O faailoga autu o le maʻisuka i tamaiti:

susu ma le manao faifaipea e inu,

e masani ona fai, ae o le urine e toto,

o se faʻaitiitia o le faʻaaliga,

meaʻai taumafa ona o le mamafa o le mamafa,

vaivaiga, vaivai ma le le fiafia.

O le faʻaalia o se tasi pe sili atu faʻamaoniga i le taimi lava e tasi o le faavae lea mo le alu i le fomaʻi. O le a ia faʻatonuina ia suʻega talafeagai, i luga o le faavae e mafai ai ona maua se faʻamaoniga saʻo.

O faʻafitauli o le faʻamaʻi e aofia ai faʻamatalaga masani ma faʻavasega. E le mafai ona iloa lelei e matua. O faitioga nei mai le tamaititi e uiga i le ulu o le ulu, o le le lelei ma le vaivai.

O le faʻaʻauʻau masani (masani) o le maʻisuka i tamaiti:

televave, poʻo le faʻasolosolo urinary. O matua o tamaiti laiti latou te sese e ave lenei faailoga mo le vaveao po o le mimita, lea e taatele i le matua. O le mea lea, e taua le iloa o faailoga muamua o le maʻisuka,

polydipsia, faatasi ai ma se lagona tiga o le fia inu. E mafai e se tamaititi ona inu i le 10 lita o le vai i le aso, ma o le a tumau le gutu malogo,

paʻu mamafa mamafa i tua o le faateleina o le 'ai, po o le polyphagy,

o foliga vaaia o le suamalie i luga o le paʻu, faʻapipiʻi faʻavae. E mago le paʻu,

pe a maeʻa, o le a foliga mai i le itu tino,

utiuti eletise tetele (sili atu i le 2 lita i le aso). O lona lanu e mama. Urinalysis e faʻaalia ai le maualuga o le kalave ma le mea e aofia ai. Masalo o le aliali mai o le suka i le uila, e le tatau ona masani,

O le anapogi o le toto na faaalia ai le faateleina o le toto toto o le sili atu ma le 5.5 mmol / L.

Afai e masalomia se tamaititi o le maua o le maʻisuka, o le suʻesuʻega taimi ma togafitiga talafeagai e taua tele.

Mafuaaga o le maʻisuka i tamaiti

E tele mafuaaga o le maʻisuka i tamaiti. O autu autu e:

uiga faʻamaoni. O le faʻamaʻi e taatele i aiga. O matua e maua i le maʻisuka e 100% atonu o le a maua ni fanau oeo le a vave ona maua le mea lava lea e tasi. E mafai ona tupu le maʻi i le taimi o le pepe, ma i le 25, ma i le 50. E tatau ona taofiofia le maualuga o le suka i fafine maʻitaga, aua o le placenta e faʻaleleia lelei ma faʻaleleia le faʻapipiʻiina i totoga o gaʻo ma fusi o le fetus,

viral infections. Ua faʻamaonia e le saienisi faafomaʻi faʻamaonia o lapisi, chickenpox, mumps) ma le hepatitis viral e faʻaleagaina le pancreas. I se tulaga faapea, o le faiga o le atinaʻeina o le faamai ua tuuina atu i se auala e mafai ai e sē o le tino puipuia o tagata ona faaleagaina ai sela o le insulin. Ae o se siama talu ai o le a taitai atu ai i le atinaʻe o le maʻisuka i na o mataupu o le mamafa o le faʻamalosi,

gasegase. O le faateleina o le fia 'ai e mafai ona mafua ai le gaʻo. O lenei mea e matua moni lava mo oloa faʻavavevave faʻavevelaina: suka, sukalati, falaoamata falaoamata. O se taunuuga o le masani ona faʻaaogaina o ia ituaiga meaai, o le mamafa i luga o le pancreas e faʻapupula. O le faifai malie o le faʻaaogaina o sela o le inisalini e oʻo atu ai i le mea moni o loʻo taofia le faia,

tulaga maualalo o le gaioiga afi. Inactivity e taʻitaʻia ai le mamafa. Ma o le faʻaauau pea o le tino faʻaleleia atili le galuega o sela e nafa ma le gaosiga o le inisalini. E tusa ai ma lea, o le suka toto o loʻo i totonu o tapulaa masani,

malulu faifai pea. O le puipuiga o le tino, feagai ma se faʻamaʻi, e amata ona gaosia ma le gaosia o meaola faʻapitoa e tau ai. Afai e masani ona faʻaalia pea ia tulaga, ona faʻaaogaina lea o le tino, ma faʻamaonia le puipuiga. O le iʻuga, o faʻamaʻi, e tusa lava pe leai se siama, o loʻo faʻaauau pea ona gaosia, e faʻaumatia a latou lava siama. E i ai se faaletonu i le pancreas, o se taunuuga o le faʻaititia o le inisalini.

Togafitiga o le maʻisuka i tamaiti

I le taimi nei, o vailaʻau e leʻi maua ai se metotia e mafai ona faʻamalolo atoatoa se tamaititi o le maʻisuka. O le togafitiga e faʻatatau i le faʻafaigofieina o metabolic processes i le tino mo se taimi umi. Mataʻituina le tulaga o le maʻi i le vaega a matua (pe tutoʻatasi, e fuafua i tausaga o le tamaititi) e faia i taimi uma.

O togafitiga talafeagai, o le leai o ni faʻafitauli ma le umi masani o le tamaititi e mafai ai ona tatou vaʻai i tulaga lelei mo le olaga ma isi galuega.

O loʻo faʻagasolo le soifua maloloina o le taimi nei i le tulaga o le maʻisuka i le tele o eria:

auala uma ma le leai o ni auala e faʻatino ai sauniuniga o inisalini i le tino o le tamaititi o loʻo atiaʻe,

O le totoina o le cell pancreatic e gafa ma le faaseeina o le inisalini o loʻo suʻesuʻeina

metotia ma vailaʻau faʻataʻitaʻiina, o ana galuega e tatau ona faʻamaonia le faʻaogaina o mea faʻaleleia o le immunological o le tamaititi.

O se endocrinologist e aafia i togafitiga o le maʻisuka.

O le uluai laasaga o le maʻi e mafai ona faasaʻo i se falemaʻi.

O tulaga nei o le maʻisuka e manaʻomia ai le suʻesuʻega faafomaʻi

I tamaiti, o togafitiga e amata i le filifilia o meaai sili ona lelei, faʻatasi ma le fomaʻi ma fetuutuunai e fuafua i le ogaoga o le maʻi. O le tausisia o le taumafa e manaomia, e pei e maua e le tama le tele o vailaʻau i le gasologa o le aso. O lo latou faʻalagolago e faalagolago ile taimi ole taumafa. O togafitiga togafitiga e tatau ona matua tausisia, a leai o le aoga o fualaau faasaina o le a matua faaitiitia.

O le mea e maua ai le kalori o meaai e fuafua i le fua faatatau lea: - taeao - 30%, - lunch - 40%, laauli o le aoauli - 10%, taumafataga - 20%. E tatau ona i ai le totoa e fuafua ai taumafa gaʻo. Ole aofaiga ole aofaiga i le aso e le tatau ona silia le 400 kalama.

Faʻaaogaina ile inisalini

Inisalini, lea e faʻaaogaina i le togafitiga o tamaiti o le maʻisuka, e fai sina puupuu. Protafan ma sauniuniga faʻataʻitaʻiga o lenei meatotino. O le tuufaatasiga e faʻatonutonuina i se auala faʻapitoa e faʻaaoga ai se penisini faapitoa. E faigofie lenei mea ma mafai ai e le tamaititi ona aʻoga e faʻaaogaina le fualaau faasaina i se taimi e aunoa ma se fesoasoani mai fafo.

Pancreas transplantation

I mataupu e sili ona faigata, e faʻaaogaina le totoina o le pancreatic. A maeʻa le sui o le okeni poʻo se vaega o ia mea o loʻo faʻatinoina. Ae o loʻo i ai se tulaga lamatia o le teenaina, o le faʻaalia o le aʻafiaga o aʻafiaga i se okeni mai fafo ma le atinaʻeina o faʻafitauli i le tino o le pancreatitis. Vaʻaia e le fomaʻi le vavalalata e faʻaaoga ai le paʻu o le embryonic e pei ona folafola mai, o lona fausaga e faʻaitiitia ai le aʻafiaga o ni mea le lelei.

O faʻataʻitaʻiga i le faʻavasegaina o b-sel o teineiti o Langerhans, e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o suauu-lapiti o lapiti ma puaa, na fesoasoani i taimi pupuu. Lavea ua tuʻuina atu i totonu o le faitotoa vein faatagaina tagata maʻi maua i le maʻisuka e aunoa ma le insulin mo le itiiti ifo ma le tausaga.

Puipuia o le maʻisuka i tamaiti

Tamaiti, mai aso muamua o le olaga, oeo loʻo fafagaina, e sili atu ona lamatia le atiaʻe o le maʻisuka. O le faʻafefiloi e aofia ai le susu susu o le pulu, lea e faʻalavelave ai le pancreas. O susu susu o le uluai puipuiga lea o le a faaitiitia ai le ono mafai ona maua se faamaʻi. Fafagaina se tausaga pe sili atu o le a faʻamalosia ai le puipuiga o le pepe ma puipuia mai faʻamaʻi pipisi e mafai ona amataina ai le atinaʻe o le maʻisuka.

I le tulaga o tamaiti matutua, e tatau ona mataʻituina le meaʻai, o lona faʻatulagaina ma le faʻatulagaga. O le meaai e tatau ona faapaleniina ma fesuisuiai, ia le aofia ai se tele o gaʻo ma gaʻo. Ia mautinoa e 'ai fualaau aina ma fualaʻau.

O fua puipui e oʻo mai i lalo i le fuafuaina o le vaega lamatia: o le i ai o le maʻisuka i totonu o le aiga, faʻafitauli o le tino i le tamaititi ma le gaʻo. O tamaiti ei ai a latou faʻamaoniga tutusa e faamauina i le endocrinologist ma e lua faalua ona suʻesuʻeina i le tausaga. Afai e faʻamautu le faʻamautinoaga, o le siakiina o suʻesuʻega ma se suʻega faalemasina ma le fomaʻi ua faatonuina ina ia faʻamaonia le polokalame togafitiga, faʻamaonia vave taimi o le faʻamalosia ma puipuia ni faʻalavelave ogaoga i le gasegase.

Ole taimi ma metotia o metotia ole suʻega e fuafuaina ile faalagolago ile tulaga o le maʻi.

O tagata maʻi e maua i le maʻisuka latou te faia suʻesuʻega faaletausaga e tagata tomai faapitoa: o le fomaʻi maʻi, cardiologist, neuropathologist, nephrologist, fomai tipitipi, ma isi. O suʻesuʻega faʻatagaina mo i latou o se electrocardiogram, faʻataʻitaʻiga ma na fuafuaga o le a fesoasoani i uluaʻi amataga e faailoa ai le solia o totoga ma tino

O se fofo atoatoa mo le maʻisuka e le mafai. O togafitiga talafeagai ma taimi talafeagai o le a maua ai le faʻamagaloina, ma o le a mafai e le tamaititi ona taitaia se olaga masani, e atiae e tusa ai ma tausaga.

9 vailaʻau faʻamaʻi mo le manava o le manava - faʻamatalaga faasaienisi!

Faailoga o le maʻisuka i tamaiti

O faailoga muamua o le maʻisuka i totonu o se tamaititi e lua-tausaga le matua e mafai ona faigata tele ona matauina. O le taimi o le atinaʻeina o faʻamaʻi o le faamai o le a faʻalagolago i lona ituaiga. O le maʻisuka ituaiga 1 e televavave lona vavave, o le maʻi o le maʻi e mafai ona sili atu ona leaga ile tasi vaiaso. I le taimi o le maʻisuka ituaiga 2, o le a faasolosolo lemu le faʻaalia o le faʻamaʻi. O le tele o matua e le o gauai atu ia i latou, liliu atu i le falemai pe a maea ni faafitauli ogaoga. Ina ia puipuia nei tulaga, e tatau ona e iloa pe faapefea i le amataga iloa le maʻi.

Le manaʻoga mo le sipuni

E manaʻomia e le tino le kulukose e faʻaliliu ai i le malosi. O le tele o tamaiti e fiafia i laʻau suamalie, ae i le taimi o le atinaʻeina o le maʻisuka, o le manaʻomia o sukalati ma laʻau suamalie e mafai ona faʻatupulaʻia tele. E tupu lenei mea ona o le matelaina o sela o le tino, talu ai e le faʻapipiʻi le kulukose i le malosi ma e le o aʻafia. O se taunuuga o lenei mea, e masani ona aapa le pepe mo keke ma keke. Galuega a mātua - faʻamaonia le taimi e masani ai le alofa masani o lagomalie mai le faʻaalia o le togafitiga i le tino o le tamaititi.

Faateleina le fiaaai

O le isi faailoga masani o le maʻisuka o se lagona faifaipea o le fiaaai. E le 'ai le tamaititi e tusa lava pe lava le taumafa o meaʻai, e tumau i vavao i le va o fafagaina ma faigata. E masani lava, o lagona le mautonu o le fiaai e amata ona o faatasi ma vaega o gatete ma le ulu. O tamaiti matutua e masani ona fesili mo se mea e 'ai, ma latou te fiafia i meaai suamalie ma maualuga.

Faʻitiitia le gaoioiga a le moto

A maeʻa taumafataga, e ono paʻu'ū tamaiti gaoioiga faaletino. Ua tagi le tamaitiiti, ua le fiafia, ua teena e tamaiti matutua le taaalo i taaloga. Afai o lenei faailoga e faʻaalia i le tuufaatasiga ma isi faailoga o le maʻisuka (faʻaogaina o meaʻai, faʻafefe i luga o le paʻu, faʻalauteleina o le tele o le mimilola, ma le faʻaitiitia o le faʻaaliga), ona tatau loa lea ona faia vave suʻega suʻe.

Manatu manino o le maʻi

I le taimi o le atinaʻe atili o le faʻamaʻi, o faʻamaoniga o le maʻisuka e maua ai se uiga faʻalauiloaina. Ina ia iloa pe maua e le pepe se faʻamaʻi, o le a mafai e matua ona tusa ai ma le tele o faʻamaoniga:

  1. O le fiainu lava. Polydipsia o se tasi lea o uiga manino. E tatau i matua ona gauai atu i le tele o le ola a le la tama i aso taitasi. I le taimi o le maʻisuka, e lagona e tagata maʻi le fiainu i taimi uma. E mafai e se tamaititi ona inu i le 5 lita o le vai i aso uma. I le taimi lava e tasi mago mucous membranes.
  2. Polyuria O le maualuga o le urine e afua ona o le faateleina o le faʻaaogaina o le vai. E mafai e se tagata ona faʻataʻitaʻiina le silia ma le 25 taimi i le aso. Urination e matauina i le po. E masani lava ona fenumiai e tagata matutua lenei mea i le tamaitiiti laiti. E mafai foi ona tupu maʻi faʻamalolo, o le paʻu o le paʻu, mago o le mucous membrane o le gutu.
  3. Paʻu mamafa. O le maʻi suka e faʻatasi ma le paʻu o le mamafa. I le amataga o le faamai, e mafai ona faateleina le mamafa, ae mulimuli ane e pau. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea e le maua e sela i totonu o le tino le suka, lea e manaʻomia mo le gaosia i le malosi, o se taunuuga, o gaʻo e amata ona malepe, ma mamafa le mamafa o le tino.
  4. Faʻamālōlō faʻamaʻi manu. O foliga o le maʻisuka e mafai ona fuafuaina e ala i le faʻagesegese o le faʻamalolo o togafiti ma manua. E mafua ona o le faʻalavelaveina o capillaries ma vaʻa laiti ona o le maualuga o le maualuga o le suka i le tino. Aʻo faʻaleagaina le paʻu, o manua e le faʻamalolo mo se taimi umi, suppuration ma siama faʻamaʻi pipisi. Afai e iloa nei faailoga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau endocrinologist i se taimi vave e mafai ai.
  5. E masani ona faʻaleagaina faʻasalaga faʻasalaga o le siama. O le maʻisuka e masani ona mafatia mai le tele o manua o le paʻu. O lenei faailoga ei ai lona igoa faafomaʻi - maʻisuka dermopathy. Pustules, faʻamaufaʻailogaina, sola, vaʻa matutua, kulus ma isi faʻaaliga o loʻo i luga o le tino o le maʻi. E mafua lenei ona o le faʻamalaina, faaitiitia le puipuiga, le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o vaʻa toto ma metabolic processes, suiga i le fausaga o siama.
  6. Vaivaiga ma le ita. O le le lava le vaivai e foliga mai ona o le le lava o le malosi, e lagona ai e se tagata lagona faʻapitoa e pei o ulu tiga, vaivai, vaivaiga. Tamaiti e maua i le maʻi suka i tua i le mafaufau ma le faʻaleleia o le tino, o le aʻoga e amata ona mafatia. A maeʻa ona asiasi atu i se aʻoga poʻo se aʻoga, e le mananao nei tamaiti e talanoa ma a latou uo, latou te lagona le vaivai ma le moe.

Maʻisuka i Tamaiti

I tamaiti laiti, e faigata tele ona fuafua le faʻamaʻi, talu mai tamaiti e oʻo ile tausaga, e faigata ona iloa le tele o le malosi ma le fia inu mai se tulaga masani. E masani ona maua le maʻi i le taimi o le atinaʻeina o faʻamaoniga e pei o le soona inu, vomiting, coma, ma le faʻamala.

I le faʻagasolo malie o le tuputupu aʻe o le maʻisuka, o loʻo moe le moe, e mafai e le fanau ona maua le mamafa i le mamafa, o faʻafitauli i le faʻavaveina o le fale, o le gaogao ma le loimata. I teineiti, e mafai ona maitauina le gase o le diaper, lea e le umi se taimi. Pepa o tamaʻitaʻi uma e lua e iai o latou paʻu paʻu, afaina o le tino, lino vavave, vevela. E tatau i tagata matutua ona gauai atu i le tumau o le urine o le pepe. A oʻo i luga o le fola, o le a amata ona avea le papa ma mea totino.

Faailoga i le Preschoolers

O le atinaʻeina o faʻailoga ma faʻamaoniga o le maʻisuka i tamaiti i lalo ifo o le fitu tausaga le matua e vave tele, e le pei o pepe.A o le i amataina se tulaga muamua pe vave foi, e sili atu le faigata ona iloa le maʻi, ona e tatau ona gauai tagata matutua i le maʻi. ia faaaliga i tamaiti:

  • faateleina le peritoneum, telefoni masani,
  • vave vave le paʻu o le mamafa o le tino, e oʻo i le dystroph,
  • tiga masani i totonu o le manava o le manava,
  • solia le nofoa
  • loimata, le fiafia,
  • ulu, ulu,
  • sosogi o le acetone mai le ooto,
  • mumusu e ai.

I aso nei, o le maʻisuka ituaiga 2 e sili atu ona taatele i tamaiti aʻoga. E mafua lenei mea ona o le maua o le mamafa, faʻaaogaina o meaʻai faʻamaʻi, faʻaleagaina metabolic processes, faʻaitiitia le gaoioiga tau afi. O mafuaʻaga o le maʻisuka ituaiga 1 o loʻo natia i foliga vaaia o le tino, o lenei ituaiga o le maʻi e masani lava ona faʻatuina.

Maʻi i tamaiti aoga

Faailoga o le maʻisuka i tama talavou, e sili atu ona faigofie le iloa o le maʻi. I lenei tausaga, o uiga nei o uiga ia:

  • nocturnal enuresis,
  • faʻaauau faifaipea
  • paleni mamafa
  • fia inu pea
  • solia o le ate ma fatugaʻo,
  • paʻu paʻu.

O faʻafitauli faigata o le maʻisuka i tamaiti

O faʻafitauli o le maʻisuka ua vaevaeina i le gaʻo ma le gasegase. I le mataupu mulimuli, o aʻafiaga ogaoga o le faʻamaʻi e atiaʻe i soo se laasaga o maʻi.

Faʻasologa faʻamaʻi

E le gata i le le lava o le inisalini i le tino o le tagata, ae faateleina ai le suka. I lenei tulaga, o uiga nei e aliali mai:

  • faateleina le fiaaai,
  • matuai galala
  • moe, vaivaiga, loimata, popole,
  • faʻaauau faifaipea.

Afai e le maua se fesoasoani, ona faʻateleina lea o faailoga o le hyperglycemia. O le ulu o le ulu e foliga mai, o nisi taimi o le vomiting ma le nausea.

O le hypoglycemic coma

O lenei faʻalavelave e aliali mai ona o le faʻaofiina taua tele inisalini O se taunuuga o lenei mea, o le maualuga o le kulukose i le toto o le tagata maʻi e faʻaitiitia faʻafuaseʻi, ma o le tulaga masani o loʻo mamafa. O le pepe o le a faʻamagaloina oe i taimi uma mo le inu, fia ai le fiaai, vaivai le vaivaiga, ma o le tele o le mimilo e alu ese. O suiga o le afate e matua tele lava i taimi o le fiafia, o le paʻu e susu, o tamaiti aoga ua vaʻaia. I le taimi o le atinaʻeina o lenei tulaga, e tatau i le tagata gasegase ona ulu i le kulukose pe aumai se suamalie mafanafana.

Ketoacidotic coma

I tamaiti, o le ketoacidosis e seasea ona matauina, o le tulaga e matua lamatia ai le ola. Faʻalavelave e mafai ona tuʻuina mai ma faʻamaoniga nei:

  • vailaina, faʻalavelave,
  • lanu mumu
  • lanu lanu meamata ma le paʻu paʻepaʻe
  • o foliga vaaia o le tiga i totonu o le fale,
  • tau faʻaitiitia
  • faateleina le sao o le fatu.

I le taimi lava e tasi, o le manava e le faʻafefete ma le manava, o laimata e vaivai. E masani ona le mautonu le mafaufau o le maʻi. I le toesea o togafitiga talafeagai, e tupu mai ai se ketoacidotic coma. Afai e le faanatinati le tamaititi i le falemai, ona aliali mai lea lamatiaga o le oti.

O faʻafitauli faʻafuaseʻi e le o vave mai, latou te atiina ae ma se umi faaumiumi o le maʻisuka:

  • O le gasegase o se maʻi faʻatasi. O se taunuuga o lenei mea, o tiga faʻatasi, e ono lagona ai e le tamaititi faafitauli i le gaoioi,
  • Ophthalmopathy o se maʻi mata. E vaevaeina i le toe faʻaleagaina o le tino (retinopathy) ma uaua faʻavaivaia, lea e nafa ma mata mata (squint),
  • Nephropathy - o le uluai laasaga o le atinaʻeina o le le atoatoa,
  • Neuropathy - faʻaleagaina le faʻaogaina o le tino. O faʻamaoniga e pei o le le atoatoa o le tino cardiovascular, tiga o le vae, faʻalavelave o vae o loʻo matauina iinei.

Fuafuaga puipui

E leai se tamaitusi e iai ni faʻamatalaga puipuia. Ina ia faʻaitiitia le ono mafai ona atiaʻe le faʻamaʻi i tamaiti o loʻo lamatia, e te manaʻomia:

  • faamalosia le puipuiga
  • tausia le mamafa masani
  • togafitiga faʻamaʻi faʻatasi
  • saunia le gaoioiga faaletino talafeagai.

O Dr. Komarovsky ua tosina mai le mafaufau:

  1. Vave vave alu i le falemaʻi ao faʻaalia soʻo se faailo o le maʻisuka.
  2. Afai o le pepe e faʻataʻitaʻiina le togafitiga o le inisalini, ona aloese lea mai le inisiua i le nofoaga lava e tasi, e ono tupu aʻe le lipodystrophy.
  3. I le fale, e tatau ona i ai se glucometer - o se mea e fua ai le aofaʻi o le kulukose i totonu o le toto po o le urine.
  4. E foliga mai o le a manaʻomia e le tamaititi le fesoasoani faʻapitoa e oʻo ai i le faʻamaʻi.
  5. Faʻalavelave le pepe ma le faʻaeteete ma aua le fefe.
  6. Leai se mea e tatau ona fai ai ni tulaga faapitoa mo le tamaititi. O ia, e pei o isi tamaiti, e tatau ona taalo, auai i vasega ma aʻoga.

E ui i le ogaoga o le faʻamaʻi, aua neʻi galo o le fia miliona o tagata e ola i lenei faʻamaʻi, o le ua tumu ma tumu i le olaga. O le maʻisuka e le mafai ona faʻamalolo atoa, ae o le togafitiga fesoasoani taimi e mafai ona faʻaaogaina ai le atinaʻe o faʻafitauli ma taunuuga.

Mafuaaga ma foliga o le maʻi

O le faamaʻi e mafua mai i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma ua vaevaeina i ni vaega se lua, e matuā ese lava mai le tasi i le isi e ala i le atinaʻeina o le masini. O le maʻisuka ituaiga 1 i tamaiti e mafua mai i le predisposition i le gataifale. O mea e manaʻomia muamua atonu o le faʻafitauli poʻo le leai o se tulaga. O togafitiga e manaomia ai le faʻaauau pea o le inisalini ma le vaavaaia o tagata tomai faapitoa. O le maʻisuka ituaiga 2 e faʻavevesi ona o faʻafitauli o le tino i le tino.

O mafuaʻaga o le maʻisuka i tamaiti e mafai ona fesuisuiaʻi, o le mea masani e aofia ai:

  1. Faʻamaumauga. Afai e sili atu ma le tasi o matua e maua i le maʻisuka, o le avanoa o le a fanau mai ai le pepe ma le mea lava e tasi poʻo le mauaina mai mulimuli ane o le 100%. O le placenta e faʻapipiʻi lelei le kulukose, e fesoasoani i lona faʻapipiʻiina i le taimi o le fausiaina o totoga, o le mea lea, i le taimi o le fanauina o le pepe, e tatau ona mataʻituina pea lona faailoga ile toto.
  2. Maʻi faʻamaʻi. O faʻafitauli o le pancreatic e mafua mai i le rubella, moa, mumps, poʻo le siama o le vaka. I le taimi nei, o sene o le polokalame puipuia e amata ona faʻaumatia le inisalini. Afai e iai nisi faʻamaʻi pipisi, o le mea lea e ono mafua ai le maʻisuka i tamaiti.
  3. Fafaga tele. Pe a 'ai se fuainumera tele o falaoamata, sukalati poo suka, e mafai ona amata mai le meaʻai, lea e faatele ai le mamafa i luga o le pancreas. O lenei mea e oʻo atu ai i le faʻaogaina o suauu insulin, ma le le lava o le gaosiga.
  4. Fuga. A maeʻa le faʻamaʻi i totonu o le tino, o le gaosiga o auupega e mamanuina e amataina. A masani ona maua e le pepe le maʻi poʻo le faʻamaʻi, o le a faʻaitiitia lona puipuiga. Ma e tusa lava pe leai se faʻamaʻi, e faʻaauau pea ona faʻaogaina ai meaola faʻapitoa, e mafua ai le le lelei o le gland ma le faʻavaeina o le inisalini.


O faailoga muamua o le maʻisuka i tamaiti e agamaluO le mea lea, e tatau i matua ona gauai faapitoa atu i amioga, lagona ma suiga i fafo. O le maʻi e vave ona tupu, o lea e tatau ai ona amata togafitiga i se taimi vave e mafai ai.

O mea autu e aofia ai:

  • o le fiainu ma se lagona o le malulu
  • e masani ona faia, ae o le urine ei ai se tulaga tutusa,
  • afaina ma le vomiting (pe faapefea ona taofi i latou e mafai ona maua iinei),
  • fiaaai, faʻavave o le mamafa,
  • faʻaleagaina, vaivai, le mautonu.

Afai e le itiiti ifo ma le lua ni faailoga e iloa, e le tatau ona e tolopo le asiasiga i le fomaʻi ma le endocrinologist.

O aʻafiaga o le maʻisuka i tamaiti o se faʻafitauli ese o le faʻamaʻi, o ona faailoga e faʻaalia e faalagolago ile tausaga.

1 E oʻo atu i le 1 le tausaga. E matua faigata lava ona iloa le maʻisuka i se pepe faatoa fananau mai e ala i faailoga mai fafo. O le faʻamaoniga e faʻamaonia e ala i le vomiting, faamalalauina, inisua poo le coma. O le faatelegeseina o le faʻamaʻi o loʻo faʻaalia i le le maua o le mamafa o le tupe maua, o le faʻafefe o le moe, o le loimata, o faʻalavelave faʻalavelave, suiga i le tumau o le fale, ma faailoga o le toto i totonu. E maua e tama teine ​​le faʻavave o le papatusi e le o alu ese mo se taimi umi, o se mea vevela ma le pustules i le tino atoa (tagaʻi i lenei mataupu 16 ituaiga o faʻafefeteina i totonu o se tamaitiiti ma a latou mafuaaga). E tatau ona taulai atu i le urini: e pipii i le paʻi, pe a uma ona faʻagogo i luga o le pepa o le paʻu lanu paʻepaʻe.

2 1-7 tausaga. I tamaiti ei lalo ifo o le fitu tausaga le matutua, o le maʻisuka e vave ona tupu, o le tele lava o taimi latou te o atu ai i le falemaʻi i se coma poʻo se faʻalavelave faʻafuaseʻi. E tatau i matua ona mataalia mo le mafaufauina (ma iloa foi le ala e fesoasoani ai i le la tama e taofia le faʻamaʻavaina), le faʻavevesi, le mautonu, le manogi o le acetone mai le vavau, ma suia i le nofoa. E mafai e le tamaititi ona faitio i le tiga i le ogatotonu ole vaega ole manava. O le faʻaitiitia o le mamafa o le mamafa ma le le lelei o le fiaʻai e mafai ona iloa.. I le tausaga aʻoga, o le maʻisuka ituaiga 2 e toetoe lava o taimi uma e maua ai. E mafua ona o le faʻaaogaina o se numera tele o oloa faʻaleagaina.

3 7-15 tausaga. I lenei tausaga, o le suʻesuʻeina o se maʻi pipisi e sili atu ona faigofie. Faailoga o le maʻisuka i tamaiti o lenei vaitau o vaitausaga e aofia ai le masani ai o le solo, malaga i po i faletaele, galala malosi, ma le tiga o le paʻu. Faʻamatalaga ma le faaeteete, e mafai ona matauina faʻaaliga eseese o faʻamaʻi mai le ate ma fatuga. O faʻamaʻi faʻapitoa mo se tausaga tuʻufaʻatasi ua vaivai, pa'ū i le faʻatinoga o aʻoaʻoga, ma le mumusu e fesoʻotaʻi ma paaga. Soʻo se suiga i le amio a le tamaititi o le logo lea mo feutagaiga ma tagata tomai faapitoa oe mafai ona faʻamaonia saʻo ma faatonu togafitiga lelei.

Faʻailoga

O le faʻamaʻiina o le maʻisuka i tamaiti e amata i se aofaʻi o tala faasolopito. E tatau i matua ona faʻamatala auiliili mea e popole ai lau tama pe a aliali mai muamua faailoga muamua.

Mo nisi suʻesuʻega, o suʻega nei o loʻo faʻatulagaina:

  1. anapogi e tuuina atu le toto pe a mavae le sefulu itula talu ona 'ai, o le samples e faia mai se tamatamailima poʻo se vein e fua ai le kulukose,
  2. LHC ua faʻatinoina e suʻesuʻe le galuega o totoga uma,
  3. auiliiliga mo le C-peptide e faʻamaonia pe faʻamaonia ai le gafatia o le pancreas ina ia tutoatasi le synthesize inisalini.

E le gata i lea, o fautuaga a tagata tomai faapitoa o loʻo feagai ma faʻafitauli pe a uma ona fautuaina le maʻisuka. O le tagata suʻesuʻe o le a suʻesuʻeina ma le totoʻa le tupe, siaki le vaʻai mo le atinaʻe o le retinopathy, lea e mafai ona tupu ai le fiber detachment.

O le faʻamaʻi e mafai ona aafia ai le polokalame cardiovascular. O le mea lea, o le auala o se electrocardiogram, o le ultrasound o le fatu ua faʻamaonia muamua.

Meafaigaluega faʻaonapo nei e mafai ai e oe ona fuafua le faʻamaʻi i le amataga: e le tatau ona lafoaia fautuaga ma fautuaga a se fomaʻi i taimi o suʻesuʻega.

Faʻataʻitaʻiga o vailaʻau faʻamaʻi

Togafitiga o le maʻisuka i tamaiti, o le autu o le toe faʻafoʻisia o faiga faʻasolosolo ma le siakiina pea o le kulūkose.

O togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 1 i tamaiti o loʻo ola i le insulin-o loʻo mulimuli mai.

O fualaau oona i le togafitiga o tamaiti mamisuka ei ai sona aafiaga puupuu. E tatau ona faʻatonuina faʻaletonu i aso uma. O le fua, o le numera o injections i le aso e faalagolago i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

E le gata i lea, e tatau i matua ona faʻafeiloaʻi le tamaititi i se taumafataga faapitoa, lea e faʻamaoaigaina i le gasegase gaʻo, gaʻo ma le protein, e faʻatautaia ai le tino. O faʻaopoopoga i togafitiga o le inisalini e faʻaaogaina ai fualaau faasaina, angioprotectors, vitamini ma fualaau faasaina.

O faʻafitauli faigata

O taunuuga e mafai ona eseese ma aliali i soo se laasaga o le maʻi. O le taatele e aofia ai:

  1. hyperglycemic coma, lea e tupu i le faanatinati faifai pea, fiaai, vaivaiga, moe,
  2. hypoglycemic coma, lea e mafua ona o le le lelei o le soifua maloloina, fia inu malosi, o le faateleina o le volumine o le urine, tamaiti vaevaeina, ma le paʻu susu,
  3. ketoacidosis o le solia lea o le gaosiga o le carbohydrate, lea e faʻailoaina i le mumu o le paʻu, faʻaauau o le gaselase, faʻavavevave o le tino, maualalo le mamafa.

Maʻisuka ao maitaga, ona aʻafiaga mo le pepe

E le mafai e se maʻi o le endocrine ona faʻaleagaina le polyhydramnios, edema, le taimi o le toxicosis, ma faafitauli i le polokalama urinary.

O le mamafa, o le tele o le tino o le tino, o aʻafiaga o totoga eseese o taunuuga o le maʻisuka aʻo maitaga mo se tamaititi.

O le mea lea, pe a fuafuaina se mafaufauga poʻo lona amataga, o le fafine e sili ona lelei le fesuiaiga i le insulin ma ia mataʻituina e tagata tomai faapitoa.

Puipuiga

O le puipuia o le maʻisuka i tamaiti e aofia ai le faatumauina o le paleni vai. Latou te manaʻomia ona aʻoaʻoina e inu i aso uma se ipu vai i luga o se manava gaogao. Aveese caffeinated, mea inu gaʻo, sua suamalie mai le taumafataga.

Mo le soifua maloloina o le tamaititi o le a aoga lelei faaletino, taʻaloga i fafo. O faʻatelega masani o le maʻisuka i tamaiti o ni faʻafitauli, o lea e tatau ai i le tamaititi ona faia ni tulaga lelei, se mafanafana ma le toʻafilemu.

Mai le lisi o aso taʻitasi e tatau ona e ave ai meaai maualuga-kalori, meaʻai vave, e puipuia ai le mamafa. E tatau i matua ma a latou fanau ona iai fualaau faasaina i le lima e fua ai le kulukose toto.

E faʻapefea ona iloa e le maʻisuka ia lava i tamaiti, e tatau i matua taitasi ona iloa. I le mea uma, na o le vave iloa o le maʻi ma ona togafitiga e aofia ai le atinaʻeina o faʻalavelave ogaoga.

Vaʻaia ole maʻi suka

O faʻaaliga o le faamai o le a faalagolago i le i ai o le toesea o le inisalini ma le togi o le kulukose. E le o ituaiga uma o le maʻisuka o le tamaitiiti e tupu mai ma se faʻaitiitia iloga o le maualuga o le insulin. I nisi tulaga, o loʻo i ai se auala agamalu ma e oʻo lava i le faʻamalosia o le insulin i le faateleina o le inisalini toto. O le maʻisuka e mafai ona afaina ai soo se tausaga, ma i le 1 le tausaga, ma i le 5 tausaga le matua, ma i le 10 tausaga, ma tusa lava pe 18 tausaga.

Laititi le inisalini e tupu i:

  • ituaiga 1 maʻisuka
  • nisi o vaega laiti o le maʻisuka MODY
  • maʻisuka fou

O tulaga masani ma maualuga le maualuga ole inisalini e matauina ma:

  • ituaiga 2 maʻisuka i tamaiti
  • nisi o vaega laiti o le maʻisuka MODY
ia faamalieina

E faʻafefea ona tupu le faʻamaʻi ma le faaletonu o le inisalini

O foliga o le maʻisuka mai le lisi muamua o loʻo faʻaalia e mafua ai le le atoatoa o le inisalini, o lona uiga, e laʻititi lava e le lava le vave faʻaaogaina o le kulukose, ma o le mea lea e amata ona maua ai le malosi o le fiaai. Ona filifili ai lea o le tino e faʻaaoga le gaʻo faʻaagaga e pei o le malosi o le suauu. Ioe, o lo tatou gaʻo o se faleoloa tele o le malosi, lea e faʻaalu naʻo se mea mulimuli. O le mea moni, o le vaeluaina o le gaʻo i le malosi o se tau e sili ona taugata mo le tino, o le mafuaʻaga lea e le faʻaaogaina i le taimi, ae sili atu le taugofie - glucose.

I lalo o le tulaga o le le lava o le inisalini, e amata ona faʻaaogaina gaʻo, ma o se taunuuga o le malepe o gaʻo, tino o le ketone ma le acetone, lea i le tele o mea e matua afaina i le tino, aemaise i le mafaufau. O le vave lava, o nei tino o le tino e faʻaputuina i le toto ma faʻaalia ai o latou aafiaga oona, e pei o le "acidification" o le tino e tupu (faʻaitiitia le pH o le toto i le itu alofilima). O lea, e amata ai le ketoacidosis o le maʻisuka ma o le a oʻo mai faailoga muamua o le maʻisuka.

Ketoacidosis i tamaiti e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e vave ona tupu ona o le le atoatoa o le polokalama o le enzyme a tamaiti ma le le mafai ona vave aveeseina o mea oona. O le taunuuga o le ketoacidosis o le maʻi suka, lea e mafai e tamaiti ona atiae i totonu o nai vaiaso mai le amataga o faailoga muamua o le maʻisuka. O a ni faʻamatalaga talafeagai o le au, o le a ou taʻuina atu i tusiga nei, o lea ou te fautuaina oe teu i luga o le blog ina ia le misia.

A o faagasolo le vaitau o le pepe, o le ketoacidosis e mafai foi ona atiaʻe vave ma lamatia ai le olaga o le pepe. Ae o le maʻisuka MODY, ketoacidosis ma le coma e le mafai ona galue, ona o le le lava o le inisalini e le malosi ma o le faʻamaʻi e tupu atili ai le maʻi. Ae o faailoga muamua o lenei ituaiga o maʻisuka o le a tutusa lava.

Ou te faʻamoemoe e te malamalama pe aisea e taua tele ai le faailoa muamua o faailo muamua i le vave e mafai ai, faia se suʻesuʻega ma amata togafitiga mo le maʻisuka? Ae e le o mea uma. O maualuga maualuga o suka e saofaga i le vave faʻaleagaina o nei siama.O le mea lea, e taua tele le maua o le maʻisuka i le vave e mafai ai ma amata togafitiga ma le inisalini ina ia mafai ai ona taofi le faʻaumatiaga ma faʻasaoina le pulefaʻatasia o le maʻisuka mo se taimi uumi.

A iai se mea e sili atu nai lo le puleaina o le tino, o le maʻisuka e sili atu ona faigofie, e le o le labile. I le faaiuga, ioe, pe a mavae sina taimi, tutusa uma lava, o siaki uma o le a oti, ua na o se mataupu o le taimi.

E faʻapēfea ona amataina le maʻi ile maualuga poʻo le masani o le inisalini

O le mea e leaga ai, i le sefulu tausaga talu ai, o le tele ma le tele o tamaiti ei ai le maʻisuka ituaiga 2 poʻo, e pei ona taʻua e nisi, o ituaiga meaola ua aliali mai. O le masini o le mea e tupu e le o se mea e ese mai le faiga o lenei maʻi i tagata matutua. E faʻavae i luga o le mamafa o le mamafa, le gauai o le tino i le inisalini ma, o se taunuuga, faateleina le maualuga o le inisalini.

I ni foliga vaivai o le maʻisuka MODY, atonu e iai foi se mea e tupu ai le inisalini, ae leai se inisalini faailogaina, o lona uiga o le setete o le ketoacidosis e le tupu. O le faʻamaʻi i nei tulaga e amata lemu i le tele o masina ma e leai se leaga matuia i le manuia o le tamaititi.

Ae peitai, ei ai mataupu pe afai o nei tino o le maʻisuka e manatuaina le gasegase o le maʻisuka ituaiga 1 ma manaʻomia le inisalini i le amataga o le maʻi, sosoo ai ma le fesuiaiga i pepa ma meaai faapitoa. E mafai foi ona latou maua le ketoacidosis, lea e na o le inisalini e mafai ona togafitiga ma le faʻamaʻaloina o le faʻafitauli o le kulukose. Ae o uluai faailo e uiga i le amataina o le faamai o le a tutusa lava. Seʻi o tatou vaʻavaʻai pe o le a le uiga o nei maʻi o le maʻisuka i le lumanaʻi.

Faailoga faʻamaʻi i tamaiti laiti ma talavou

O le mea lea, na e iloa ai i tamaiti ma tamaiti (12-13 tausaga ma matutua atu) ma le le atoatoa o le insulin, o le maʻi e vave ona tupu, i ni nai vaiaso. Ma o lenei o le a ou taʻuina atu ia te oe faailoga e tatau ona gauai i ai matua ina ia masalomia le maʻisuka ia latou fanau.

  • Manava.
  • Faʻasologa faifaipea, aemaise i le po.
  • Faateleina le manaʻo.
  • Taunuuga pe'ā uma ona 'ai.
  • Paʻu mamafa mamafa.
  • Vaivaiga ma le le mautonu, salu.
  • Faʻaleaga faʻafuaseʻi.
  • Smell o le acetone mai le gutu.

E masani lava, e le o mea uma o loʻo taʻua i luga o le a matauina i lau tama. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le leai o le inisalini, o le manogi o le acetone ma le mamafa o le mamafa e le mafai. Ae o le faʻamasinoina e ala i iloiloga o tina ei ai le maʻisuka ituaiga 1, o faʻamaumauga uma e lisiina o le a faʻaalia tele. Mafaufau i nisi faʻamatalaga auiliiliga taitasi. I le ata o loʻo i lalo, e mafai ona e vaʻai manino i faʻaʻailoga ma faʻaaliga o le maʻisuka o le tamaitiiti (o le ata o le a mafai ona faʻaalia).

Tigā ma masani ai

E amata ona inu e tamaiti le tele o vaiinu ona o le maualuga o le suka o le toto "e toso mai ai" le vai mai sela, ma o le galala e faʻalauteleina. E masani ona fesili tamaiti e inu i le leva o le aoauli. O le tele o le kulukose o loʻo i ai se aafiaga oona i fatugaʻo, e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le urine muamua, o le mafuaʻaga lea e aliali mai ai le tele o faʻamatalaga, aemaise i le po. O le auala lea e aveesea ai toxini le tino.

Faateleina le manaʻo

O le faateleina o le manao e foliga mai ona o le matelaina o sela, e le o tuuina atu le kulukose. E tele le meaʻai a le tamaititi, ae o meaʻai e le aʻafia ai le tagata e faʻaaoga. O le paʻu mamafa mamafa e fesoʻotaʻi ma le faʻavaivaia o le kulukose ma le vaevaeina o gaʻo i le gaosiga o le malosi. O se faailoga faʻaalia o le maʻisuka i tamaiti o le faʻalauteleina o le taumafa faʻatasi ma le paʻu mamafa.

Taunuuga pe'ā uma ona 'ai

O lenei faailoga e fesoʻotaʻi ma le faateleina o le kulukose pe a uma se taumafataga o loʻo i ai ni vailaʻau. O le maualuga o le kulukose o le toto i totonu ia te ia lava e mafua ai le leaga o le soifua lelei. A maeʻa sina taimi, o le a mafai ona toe faʻaaogaina le kulukose i le mea masani ma toe faʻamalosi le tamaititi seia oʻo i le isi taumafataga.

Paʻu o le mamafa o mea mamafa

O le mamafa o le paʻu e matauina naʻo le le atoatoa o le insulin. I lenei tulaga, o le kulukose e le mafai ona ulu atu i sela ma maua ai le malosi. O le iʻuga, o le gaʻo gaʻo e amata ona faʻaaogaina e pei o le malosi faʻaagaga ma le tamaititi e leiloa le mamafa. O lenei faailoga atonu e le oi ai i le maʻisuka ituaiga 2 ma nisi vaega o le MODY.

Vaivaiga ma le le mautonu

O le vaivai ma le le mautonu i se tamaititi e fesoʻotaʻi uma ma le faaletonu o le kulukose ma le aʻafiaga o tino o le ketone i totonu o le toto. O le manogi o le acetone mai le gutu o se faailoga o le ketoacidosis. O le tino, e pei ona mafai ai, aveese le toxins: e ala i fatuga (faateleina diuresis), ona (sweating), ma e ala i le mama (acetone i fafo o le ea). Ae le mafai e tagata uma ona sogisogi i ai.

Smell o le acetone mai le gutu

E tupu lenei mea ona o le pala o le gaʻo e avea o se tino malosi mo le tino, e fausia ai tino o le ketone, e aofia ai le acetone. O le tino i soo se auala lava e taumafai ai e faʻaumatia lenei vailaau oona, aveese mai le māmā. O lenei faailoga e ono le tupu foi i le maʻisuka ituaiga 2 ma nisi vaega o le MODY.

Fomaʻi masani

O nisi tamaiti e le mafai ona o ese mai faamai pipisi mo se taimi umi. O lona uiga, e mafai e tamaiti ona o ese mai le tasi faʻamaʻi faigata ma mo se taimi umi, e le faʻamalolo atoa, i le isi. E mafai ona avea ma siama siama o le paʻu, furunculosis, mo se faʻataʻitaʻiga, poʻo ni faʻamaʻi pipisi - candidiasis.

Afai e te le o gauai atu i le tulaga o le faateteleina, ona faaalu lea o le taimi e le aoga ai le tamaitiiti, le aoga, e taoto i taimi uma. O le fiaʻai tele ua suia i se vevesi i meaai, afu, vulu, ma le tiga o le manava. O nei faailoga o loʻo faʻaalia ai le ogaoga o le ketoacidosis ma, atonu, o se atinaʻega o le tupu. I lenei tulaga, e tatau loa ona e valaʻau i se avetaʻavale ma ave le tamaititi i le fale-maʻi o le falemaʻi. O le isi laasaga o le a leai se mafaufau ma se mea, e le mafai e le tamaititi ona alu ese.

Gaoioiga a matua mo le masalomia o le maʻisuka tamaiti

Afai e te masalomia le maʻisuka i lau tama, ona ou fautuaina oe e aua nei faatuai le suʻesuʻega. Afai ei ai ou aiga e maua i le maʻisuka i totonu o lou aiga, atonu e iai sau glucometer poʻo se suʻega suʻega mo le urine. Faia se suʻega o le toto po o le urine ma iʻuga vave i le fomaʻi.

Afai e leai se mea faapena, ona vave alu atu lea i le falemaʻi ma faʻamatala atu lou manatu i le tamaititi. O le suʻega toto mo le suka, urine mo le suka ma le acetone, faʻapea foi ma le hemoglobin glycated mai lou tamatamailima, e mafai ona vave faia (e aunoa ma le faatali mo le taeao e sosoo ai). Afai e faʻamaonia le faʻamaonia, o le a tuʻuina atu oe ile falemaʻi i le ofisa faapitoa o le falemaʻi a tamaiti. Aua le faatuai ma aluese, o le faatuutuu e le taliaina.

Afai o le tulaga o lou alo e matua ogaoga, ona e manaʻomia lea ona e alu loa i le uarota a le fanau a le falemaʻi. Afai e faʻamaonia le siama o le maʻisuka, o le a faʻamatalaina oe o le inisalini, e ono avea ma uo a lau tama i le olaga atoa seia oʻo ina latou maua mai se vailaau mo le maʻisuka, poʻo isi metotia o le tuʻuina atu o le inisalini i le tino. I nisi tulaga, e mafai ona faʻafeiloaʻi i fualaau faʻasaina ma faʻamaonia se meaʻai faapitoa. O le a tonu lava ia mataupu, vaai i luga.

O nisi o matua e le fia mananao e talia le mea moni o le maʻi, o le mea lea latou te taumafai ai e faasaina fomai e tuuina atu inisiua, ma le fefefe e faapea o fomai o le a "tuu" lana tama i luga o le nila e faavavau. Ae, matua pele, a aunoa ma lenei, o le a maliu lau tama, pe fia tausaga talu ai aʻo faʻaaogaina le inisalini o tamaiti uma e maua i le maʻisuka ua maliliu. Ua e sauni mo lenei mea? O lea ua maua e oe ma lau tama le avanoa e ola faatasi ai i se olaga umi ma le fiafia. Aua nei e taofia o ia ma oe lava ia i lenei fiafia!

O a ni faailoga o le maʻisuka i laʻu tama. O laʻu iloiloga faamaoni

Sa matou iloa le maʻisuka i le 2010 ia Iuni, ao le ulumatua e 2 ma sina tamaititi. Ma o le taumafanafana mafanafana lea e leʻi i ai i Rusia mo se taimi umi na faatoa amata lava. I le masina o May, na matou filifili ai e alu i le aʻoga, ae ina ua maeʻa le vaiaso, sa matou maʻi i se faʻamaʻi ogaoga o le adenovirus. O lea matou te leʻi maʻi! I le sefulu aso mulimuli ane, ina ua matou maua le lagona sili atu, o le vevela pea o le vevela. Toe faʻafoʻi togafitiga ma le moega ... Na ma filifili e vave tele mo i matou e alu i le aʻoga.

Na lelei le tulaga, ae o le tamaitiiti e le tutusa ma muamua. O le tama e telefoni feaveaʻi ma e faʻapitoa i le natura, ma o lenei e le oso ma e le oso, e ui ou te le matauina ni faʻaʻailoga tiga.

Ogatotonu o Iulai - latou te aveina au i le falemaʻi, ma a maeʻa le vaiaso, matou te o ma loʻu ataliʻi laitiiti. A ou taunuu atu i le fale, ou te le iloa lava loʻu atalii, o ia e aunoa ma se lagona ma le le fiafia. I le vaiaso muamua i le fale, na amata ona ia maitauina e sili atu ona inu ma inu atili, aemaise lava le lagona i le po. Ou te matauina le malosi o le sulu, o le sosolo lelei. Le manogi o le acetone mai se tamaititi, na ole atu e sisi aiga ma uo, ae leai se tasi oi latou na mauaina lenei manogi. E oo lava i le taimi nei, faatasi ai ma mea sese i meaai poʻo taimi o maʻi ma loʻu atalii, pe a oʻo i luga le acetone, ou te lagona lelei, ae le lagona e le aiga. Ou te le manaʻomia le faia o se suʻega urine mo le acetone, o lea ou te maua ai le manogi.

E leai lava se mea e iloa ai le malulu, ae o loʻu mafaufau faiifo e malamalama o loʻo tupu se mea ma e leai se faʻavasegaina o faʻamaʻi ma maʻi.

Ona sosoo ai lea ma le tasi aso i le afa afa na mafaufau ai le mafaufau ia te au e pei o se uila, o loʻu fatu o loo taalili tele: "O le maʻisuka lenei! Maʻimau e le o le maʻisuka! " I le 12 i le taeao, ou te tuleiina loʻu toalua ma fai atu e mafai ona maua i le maʻisuka, lea e na o le fufulueseina ma tuu i totonu o le moe.

I lena taimi, matou te nonofo faatasi ma oʻu matua, o loʻu tinamatua ei ai se glucometer ma ou te fia alu ia te ia. Seoli, e leai ni sasa, e tatau ona e faʻatali seia oʻo i le taeao. I le taeao ou te auina atu loʻu toalua i le fale talavai. Matou te faia se pupuʻu, ou te matua popole lava, ou te mautinoa o le siama. Ioe, o ia ... sugar 12.5. Fufuluina oʻu lima ma maeʻaeʻa, toe fai mea uma. E foliga mai na latou aveeseina le faiai ma i luga o le ulu na gaogao ma leai se mea. E leai ni mafaufauga ... ae leai se atuatuvale, tau lava o le fefe ma loimata, lea ou te le faatagaina e malepe. Ou te iloa le mea na tupu ma na tupu i lo matou aiga. O le olaga na vaeluaina ma muamua atu ...

Sa matou matua laki, matou te o mai i le matagaluega ma o maʻua lava vae, ma mai iina na auina atu ai i matou i le matagaluega o le finocrinology tamaiti. E pei foi o soo se tina, sa ou lagona ua i ai se mea sese i le tamaitiiti. Ae o oʻu lagona uma sa le amanaiaina, aua i lena taimi i ni nai aso talu ai na ou fanau ai le ma atalii lona lua ma faatoa foi mai le falemai. I se isi itu, ou te taʻutino aʻu lava ona o le le maitauina o le ata muamua o le ata muamua, ae ou te leʻi faamoemoeina lenei maʻi i se tamaititi, e ui lava o lenei, e le o se mea alofa.

O loʻo ou tusia nei laina ma pei o loʻo ou faʻalagolago i na taimi. E leai ni loimata, ei ai le faanoanoa loloto. Masalo o lenei mea e le o faʻagaloina ma tumau ai pea o se taula mo le ola, ae o le olaga e alu pea ma ou te mautinoa o le a tatou maua se olaga umi ma fiafia faʻatasi. Ma o lena mea uma mo aʻu. Ou te faʻamoemoe o le malamalama mai lenei tusiga o le a le aoga ia te oe i le olaga. Sei vagana se tala fou, uo!

Faatasi ai ma le mafanafana ma le tausiga, endocrinologist Lebedeva Dilyara Ilgizovna

Ou te toe tilotilo i le itulau i lenei tusiga - o le fatu o loʻo fai konekarate i tiga i le vaaiga o se ata o se pepe pale!
Aua e te faatalitonuina oe lava o le maʻisuka e le o se faʻamaʻi, ae o se ala o le ola, oe malamalama pea o lenei mea o se mea sese, aemaise lava pe a maua e tamaiti le maʻisuka: o nisi o inisua o insulin ma suʻesuʻega toto e aoga!
Faʻafetai tele mo le talanoa e uiga i faʻamatalaga sili ona leaga i pepe. O le aotelega oa latou iloiloga i tausaga talu ai na maua pea lava pea ona o meaʻai matautia e le o se natura ma le le malamalama o matua i le taua o le mataupu. E lelei tele le latou faʻatau atu o le acetone i le fale talavai. -o faʻamatalaga e mafai ai e oe ona suʻe vave le auiliiliga ma i le fale.
Ma ou te puʻeina le manogi o le acetone mai le gutu o le tamaititi i le taimi lava lena: o le poto masani o le tama o mea sese ...

Ou te manatu o le a oʻo i le taimi, o le inisalini injections ma suʻega suʻe e avea ma mea moni. O loʻu tamatamailima e toetoe lava a le toe tali mai i le inisalini o loo taumate pea, aemaise i le manava. E foliga mai ia te au o le a sili atu le faigofie pe a amata ona ia faia mo ia lava, pe a e le afaina oe lava ia. E pei o le faapipiiina o fulufulu mata: i totonu o le fale e le mafai ona gafatia, ae i le fale e foliga mai e leai se mea.

Maʻeu, o fea na e maua ai le avanoa e sui ai mai le tasi tusitusiga i le isi (matua, fou)? E sili atu ona faigofie.

Sa ou fesili faapitoa e faamama, se mea ou te le fiafia i ai. Ma o faamatalaga e mautinoa lava e sili. E lelei le polokalama komepiuta!

Maimau pe ana fai na o le inisalini pills na uma ona fausia! Matou te lele le upu i le vanimonimo, o loʻo matou atinaʻe ni tala, ae o mea uma lava ...

O le mea lea, i le mea na i ai, na i ai ni insulin insulin mai le Abbot, i loʻu manatu, o lea i le 2006 na taofia ai le tatalaina. Le aoga, sili atu tau nai lo le toe faafoi atu i tupe teufaafaigaluega, ma le bioavailability faʻaitiitia. Faatasi ai ma le T2DM e masani lava, ae leaga tele i le T2DM. latou te fai mai se mea e sauniuni ai i le lumanaʻi, o le ituaiga o "pomu", o se mea e pei o le pancreas.

E vave tele! E masani le augatupulaga matutua, ma o le a latou tumau ai, ae o tamaiti fiafia e matua faamalie lava.
O le mea e faanoanoa ai, o mea uma i lenei lalolagi e fuaina i tupe maua 🙁
Sa na ona ou matamata i se lipoti i le tala fou: o lenei o se tagata foai e manao e faia se galuega lelei ma foai atu le toto e tatau ona totogi se saofaga alofa e tusa ma le $ 7 e faatau ai koneteina mo le toto. O fea tatou te oi ai?

Aisea e te le moe ai, po o le lulu? Afai o mea uma lava i le lalolagi na fuaina i le tatau ai, ona oʻo mai ai lea o le lautele)) O ai o le a totogi? Le maualuga le tekinolosi, o le sili atu ona taugata. O lea tatou te galulue e faalagolago faʻalagolago ia i tatou lava, nai lo le faʻanoanoa mo se totogi mataga. Lea ou te manaʻo i tagata uma. O i latou e le mananao e faia se mea faitioga. O isi e maua i latou. Ou te fiafia i lenei faaupuga: "Aoao aʻo moe isi, galue ae o isi o loo feoai solo, sauni ao taaalo isi, ma moemiti aʻo manao isi."

O se manatu manaia na suia: i le mataupu faavae, o le vaega lona lua o le tali lea i le muamua. Afai e maua se avanoa e faia ai se mea ma aoao se mea, ou te taumafai e faia, o lea ou te faaaluina le tele o le taimi i le Initoneti. Ae na galo ia te oe taimi eseese)))
Ae ... e te le mauaina uma (ma mo taimi uma) tupe i le olaga, o le mea lea "e leai ni 100 rubles, ae e 100 uo" - e le tatau ona faʻagaloina foi lenei mea!

Ma luga o le autu o le tusiga: Na ou manao e fesili atu ia te oe e uiga i le maʻisuka mo tagata gasegase aupito sili (e oo i le 6 masina). E i ai se isi ituaiga natura o le maʻisuka o le maʻisatal? Aemaise lava, o le maʻisuka e le toe maua i le maʻisuka, lea e alu ese i le 4 masina, o se mealilo ia te au. Pe o maua i Rusia? E mafai faʻapefea e mātua ona mateina le maʻisuka o le pepe? E masani ona faʻaaoga le pepe i le pusa.

Ioe o le ae le mauaina uma le tupe. Ou te le malie i le tala. Ma afai e valaau uo i taimi uma e inu, fiafia ma talatalalata i mataupu autu, ona sili atu lea ona i ai le 100 rubles nai lo na uo. O le mea moni, o loʻo ou aveesea filemu ia "taimi e 'ai" mai loʻu olaga. Ina ia faamaoni, ou te le o malamalama tele i lenei mataupu, talu ai o loʻo galulue faʻatasi ma latou o le neonatologists ma endocrinologists, ma o loʻo ou togafitia tagata matutua. Ae o le a ou taumafai e tapunia i luga o le taimi, ma o se vaega paepae lea i loʻu iloa.

Ua leva ona faʻasalaina aʻu e le fesili a tamaiti aʻoga ma le maʻisuka. A uma, o le aʻoga e le o se aʻoga, e te le nofo i le fale ... Ae a le meaʻai?
Po o se faʻaopoopoga mo tamaiti lelei e masani lava e le taliaina, na o le tausiga o le fale ma se lisi?

Ma e na o le 1-2 tausaga matou te saili ai, ona ou le amanaia lea. E ui ina e le o faʻalavelave tele i lenei mataupu, o loʻo tatou i ai pea i tamaiti. e le alu le togalaau i mea tatou te aʻoga ai.

I le taimi na ou faitauina ai le tulafono e uiga i aso malolo (o le matou Ukrainian): Ua faatagaina le tina e tausia se tamaititi e oo atu i le 3 tausaga, i le tulaga o soʻo se faʻamaʻi (poʻo le tele o tamaiti e mamaʻi), o le faatagaga e mafai ona oʻo atu i le 6 tausaga. Ma tina o tamaiti e maua i le maʻisuka O le mea lea o le a tuʻuina atu i le 14 (pe afai e le sese aʻu) tausaga.

Ioe, na ou faalogo i se mea pei o lena, ae o lea ou te le i vavalalata ma lenei mataupu, aua o le taimi nei ua ou nofo faatasi ma le laitiiti ma o loo fuafua pea e tuuina atu le matua i tamaiti. le togalaau.

Na e faateia au, fai mai le itiiti ... E tatau ona ave aʻu mai le togalaau e aunoa ma le maʻisuka, aua o le lisi o meaʻai ('ato ato mo le taeao, moa o le aano ma le ate o mea e le masani ai, borscht i luga o le faʻatau mai o tamato, mufui, kuki pipi kuki ...) faʻaosofia le DZhVP, gastritis, suiga o le ate, faʻavasega suiga i le pancreas - vaivai i le inu o vailaʻau ma mate ((((
O lenei ata e amata mai i le masina o Fepuari. O le taeao e amata i upu: "Tina, o loʻu manava e tiga," ou te fia tagi e pei o se luko!
Ou te fefe o nei mea uma o le a sili atu le leaga ... E masani lava ona manaʻo le tama e 'ai, ae o loʻo i ai se tele o mea e maua ai.
Mai le fiva laʻau, na na o ni beets kuka, kāloti ma le falelola, e le mafai ona toe vaʻai.
Ae i fafo atu o le faamalama o le taumafanafana: greens, berries ...
Ina ua malolo le tulaga laitiiti, na amata ona ia aveina o ia i vasega i le aoga tulagalua ina ia aua nei tafao: o le taeao i le fale, o le aoauli i le fale. Mai le 9 i le 12 i le togalaau.
O le mea pito sili ona faanoanoa o le lagona lea ia te au i le Stone Age: e leai se suʻesuʻega, ae o togafitiga ma meaʻai mo pancreatitis, gastritis ma le tele o galuega faalilolilo ma le DZHP o kinesisi eseese o nisi taimi e faʻafeagai ma le faʻafeagai.

Ioe o le ai ai i le fale, ou te le talitonuina le fuaina ma le iniseti o tagata tauagavale, ma o lea ou te manatu o le a lelei mea uma. E le tatau i le tamaititi ona lagona le vavae ese mai le sosaiete, o le alo ua leva ona manao i fesootaiga atoatoa. O le a ou le mautonu e uiga i iuga o la matou suesuega ua taʻua o le "Kindergarten".

Le manogi o le acetone, e saʻo saʻo, e pei o se fagu ma se soli? o fea e tu ai, mai le gutu po o le afu?

E le taua, ae tutusa tutusa. E natia mai soʻo se mea mai le mama, ma le afu, ma le faanatinati.

Talofa, Dilishi! O le fesili o se mea itiiti mai le autu, ou te fia iloa po oa fualaau e mafai ona maua mai i le falemaʻi mo maʻi suka? O aʻu o se tagata maʻi faʻaitulagi, ua 22 oʻu tausaga. Ua fautuaina e fomai na o le insulin, ma latou fai mai e mafai lava ona latou faatonuina, ae foliga mai o se mea ese ia te au, aua na aumai e le endocrinologist ia te au ni suega ma insulin, nila mo peni, ma isi. Ou te le manaʻo e faʻaalu uma aʻu tupe i fualaau faʻasaina ma suʻe suʻega.
O loʻo ou nofo i Almetyevsk, seivagana o le mea moni o loʻu nofoaga e fesoasoani i le taliina o le fesili.
Faafetai i le taimi muamua.

Ae paga lea, i se fesoʻotaʻiga matua, o mea uma lava e ese lava. E te manaʻomia na o le inisalini + nisi o vailaʻau e pei ona faʻaalia, leai ni tui ma nila. E tofu le itulagi ma a latou lisi lisi ma e faʻatupeina mai le paketi a le lotoifale, o le mea lea o le a faʻamaonia e pulega. Latou te tuʻuina atu ni nai taʻavale i ofisa o le malo, ae ia maua se vaega o le maʻisuka e tatau ona e avea ma se tagata matua vaivai.

afiafi lelei! Taʻu mai ia te aʻu, e mafai ona fatuina le maʻisuka ituaiga i le 1.5 tamaiti pe a uma le tui? aiga vavalalata leai se tasi na maua i le maʻisuka.
O a togafitiga e tatau ona i ai i nei tamaiti laiti? atonu o nisi o tui?

Ioe, e mafai lenei mea pe afai e le saʻo le tui. Togafitiga o le maʻisuka i tamaiti e iai le inisalini ma na o le puleaina ma se peni

Talofa, Dilyed. Mo nisi mafuaʻaga, ou te le o vaʻai i laʻu tala talu ai ma lau tali i lenei mea. Sa ou faitau mai le meli. Ou te manaʻo e faʻamalamalama: ou te manaʻomia se suʻega o le glucose, ma matamata i le c-peptide i luga o se manava gaogao ma i le mavae ai o le 2 itula? E te manaʻomia e ave faʻamaʻi? Na galo ia te au le faailoa atu o loʻu atalii na amata ona afu tele. Faafetai mo lau fesoasoani!

Ma na e tali mai ona o aʻu i meli, ae le o iinei i le blog. E manaʻomia le C-peptide i luga o se manava gaogao ma se avega. E mafai foʻi ona e tuʻuina atu faʻamaʻi e faʻafilemu ai oe i lalo.

Lelei lelei Taʻu mai ia te aʻu, faamolemole, o faapefea oe faia i le vasega lua? E faapefea ona fafaga lau pepe? E faʻapefea ona fai se lisi o meaʻai ina ia le faʻaaogaina ai mea faasaina, ae le faʻafefeina le tamaititi o vitamini ma mea e talafeagai mo le atinaʻe lelei? Ua matuai mafatia lava au i nei fesili! O laʻu tama teine ​​ua 1 nei tausaga ma le 2 masina, aʻo ou maitaga sa maua loʻu maʻisuka ituaiga. Sa mulimuli o ia i le suka talu mai le fanau mai, o fua anapogi e amata mai le 4.5 i le 6.3! A maeʻa ona 'ai pe a uma le 10 minute ma se mita o le kulukose toto i le 9.7! Matou te le tuiina le inisalini, ua matou faamauina i le endocrinologist, na ia tusia "meaai Nu.9" e pei ona tatau ai, e manao le tama i mea uma fou ma fou, fesili mai pe o le a le mea matou te 'ai, ae masani ona kuka, ma ou te le iloa pe faapefea ona faʻapipiʻi meaʻai ... . aua ou te kukaina le suka arati (aoga), ae ou te manatu i le teori e le mafai ona tuu, ou te tuu pateta i le soup puree (sili atu ona faamalieina), ae tatau ona faatapulaa foi ... E leai se tasi e faʻafesoʻotaʻi, e le o feagai a matou fomaʻi ma se faʻaaliga vave ... Faʻamatala mai, pe faapefea ona e taulimaina? pe faapefea ona faʻamatala atu i le tamaititi le mea e le mafai? E faapefea ona usitai le tamaʻitaʻi aʻoga? Ma sili atu ... E te manatu o loʻu faʻamoemoe ua faʻamafanafanaina e mafua ona o laʻu maualuga o le suka i le taimi o le maʻitaga, na faʻaaogaina ai le pepe i lenei tulaga mai le manava, ma o le tino o le tamaititi o loʻo faatumauina pea le suka i le masani masani. Atonu o le a maeʻa mea uma? Pe o se mea le manuia ma 6.3 numera o anapogi ua uma ona faailoa mai le le maalofia o le afaina o le maʻi? I le 9 masina, o le matou glycosylate e 5.7, ma i le 1 tausaga - 5.9. Faʻafetai i le taimi muamua mo lau tali! Ou te faʻamoemoe moni mo ou manatu ma fautuaga!

Lydia, na latou le toe aoga i le aoga maualuga. O taeao o le a matou muamua i le vasega)) Ae ina ua matou o, sa ou aumaia mea uma ma aʻu ma sa ia maua ni meaai iina, matamata i le suka ma tuu le insulin i le tele o laʻu tala. Sa latou 'ai meaai maloloina masani. O le taimi nei tatou te 'aina sina mea itiiti, tatou te le' aiina meaʻai ma isi meaʻai e leai ni meaʻai, suamalie ole saogalemu, tele masini ma gaʻo. I lenei taumafataga, e le manaʻomia ona e mafaufau e uiga i vitamini ma minerale, aua o na meaai e aofia ai mea e sili atu na i lo le JANK-meaai poʻo gaʻo. Ma le isi ou te tuʻuina atu le Vit C, E ma le Omega 3 faʻaopoopo.

Ou te talitonu o loʻo e faia se mea sese matuia - fafaga le tamaitiiti e te le 'ai. A tatou fai mai tatou te 'ai pe le' ai, o lona uiga o lo tatou aiga atoa, e aofia ai i tatou lava, o tatou taitoalua, ma la tatou tama soifua maloloina lona lua. Tatou te aai uma i le auala lava e tasi. O le a le uiga o le fafagaina ese o le pepe? O lenei mea e afaina ai le mafaufau i le mea muamua, o le a tupu, ma o le a le faia ni masani saʻo. O le a sau mai i lalo o lau tausiga ma paʻu mo meaai leaga. E te manatu e faamaoni lenei mea?

Ua i ai a tatou fomaʻi se mea uiga ese e uiga i meaʻai maloloina ma taumafa. O le taimi nei i Sisifo, ua leva ona toe faʻaleleia le meaʻai, ae i Lusia i totonu o lo tatou atunuu, o le meaʻai autu o le gaʻo ma falaoa. Taumafai oe lava ma lou toʻalua e fai se suʻega toto mo le suka pe a uma le taumafataga e tasi, 100% o le a e vaʻaia ia lava taunuuga, atonu o sina taimi mulimuli ane, pe a uma le 20-30 minute. O laʻu tane soifua maloloina ei ai le suka i le mimiti 10 mmol / L, E 8 mmol / L. Mai i le vaaiga o la matou vailaau, o le masani lea, aua o le suka e masani lava 2 itula pe a uma se taumafataga. O le mafuaaga lea latou te le suʻeina ai le suka 1 le itula pe a uma le faʻamalositino, ina ia aua nei vaʻai i nei suʻi maualuga, nai lo le suia o mataupu faavae o se soifua maloloina maloloina ma faʻaitiitia le faʻaaogaina o le carbohydrate.

Aisea e te manatu ai ua lelei le sukalati? E mai i le araisaisa ma le faʻasaoina o fualaʻau uma o saito? Afai e leai, o lona uiga o lenei mea e le aoga uma. Faʻatasi foʻi ma pateta. E tele naua mea aoga e maua mai ia i matou, ae fefefe tagata uma ia i latou. Meat, iʻa, moa, fuamoa, fualaau faisua, iʻa oona, meaʻai susu, laumei i vaega laiti, fua ma fua o la tatou taʻavale.

E LE manaʻomia le faʻamatalaina i le tamaititi mea e le mafai, e tatau ona faʻamatala pe aisea e afaina ai ma mea o le a tupu. Ae talu mai le laʻitiiti o le tamaititi, e tatau lava ona e faia mea uma ina ia le iloa ai e le tamaitiiti nei oloa, ma e naʻo le taimi e leai ai se tasi e 'ai ma e le oi ai i le fale, e aloese foi mai le faleoloa ma taofi taumafaiga a isi tagata e tuu se filo suamalie i le tamaititi. O le mea mulimuli na ia mauaina, o le sili atu mo tagata uma.

Ia, ua e fai mai "o loʻo aoga le tamaʻitaʻi aʻoga" 🙂 Na matou malilie faʻatasi ma le faatonu ma o le aʻoga e le faigofie, ae faʻatasi ma tamaiti e iai meaʻai ma le maʻisuka. Ou te manatu e mafai ona e maua i taimi uma se ituaiga o fetuunaiga. I le faaopoopo atu i ai, na latou iloa o aʻu o se finocrinologist. Ou te manatu latou te lei maua se avanoa e tetee ai (talie). I le loto, faiaoga, le faatonu ma le tausimai e ioe o le fafagaina o tamaiti ile aoga faataitai, e le mafai ona latou faia, aua o loo i ai tulaga faatonuina. E tusa ai ma le tulaga, 3 pe 4 leotele punetini o suka o loʻo tuʻuina i tamaiti taitasi i le aso. E saʻo? Tamaiti o le togalaau o le a gau le faletupe pe afai e fafagaina tamaiti i aano o manu ma fualaʻau. Cereals, falaoamata ma suka e sili atu ona taugofie.

Ma sili atu ... E te manatu o loʻu faʻamoemoe ua faʻamafanafanaina e mafua ona o laʻu maualuga o le suka i le taimi o le maʻitaga, na faʻaaogaina ai le pepe i lenei tulaga mai le manava, ma o le tino o le tamaititi o loʻo faatumauina pea le suka i le masani masani. Atonu o le a maeʻa mea uma? Pe o se mea le manuia ma 6.3 numera o anapogi ua uma ona faailoa mai le le maalofia o le afaina o le maʻi? O lou maʻitaga ma le maʻisuka e leai se mea e aafia ai le manifesto o le maʻisuka i totonu o se tamaititi, pe a tupu lena mea. O fea na sau ai nei tuuaiga?

Le aso lelei.
E i ai laʻu fesili - Ua ou galue ma le poto masani i le 20 tausaga. Lua tamaiti.
O le tausaga lenei na latou i ai i Turkey ma le uii - 3 tausaga - maua le Koksaki virus (ou te manatu o lea, o le faamasinoina e ala i faailoga). Na ia faʻaalia muamua pe a taunuu i le fale, ae na faia e le tamaititi le na o le herpes noob faʻataʻi tiga. E ui sa i ai ni faʻafefe i lima ma vae.
Ua matou toe foi mai pe a ma le 20 aso talu ai.
Na ou matauina o ni nai taimi i le po na faamatala ai e le atalii ia lava. E ui lava i luma atu - e oʻo lava i le vaitaimi o le le mautonu mai lepela - e leʻi tupu lenei mea. Ma na ufiufi ai aʻu e mafai ona avea lenei ma se tasi o uluaʻi faʻaaliga o le maʻisuka. I lenei tulaga, o le suka i luga o le paʻu g glucometer 4.7. A maeʻa ona 'ai 6.9.
Faamolemole taʻu mai ia te aʻu, pe ua saʻo laʻu masalosaloga?
Pe o laʻu suʻega i le mita? A leai, o a isi faʻataʻitaʻiga e mafai ona pasia?
O le a le taimi e mafai ona maua ai le maʻisuka pe a uma le siama?

Ou te manatu e leai sau mea e te popole ai i le taimi nei. Matamata, matamata i le suka i taimi eseese. Ua lava le mita. E mafai ona e pasia le GG i le mavae ai o le 3 masina pe a e popole tele. O le maʻisuka e ono oʻo mai i ni nai tausaga pe a amata le faagasologa o le taavale.

I le 6 masina talu ai, e masani ona foliga mai loʻu afafine e tasi tausaga le matua e pei o le mumu i luga o lona nofoa ma e le mafai lava ona ia tuu le fagu mai ona lima, inu vai, ma e masani foi ona masani ai! Tau mai ia te aʻu e mafai ona maua i le maʻisuka?

Eugene, o mea e te faamatalaina (mu) e talitutusa lava ma se allergy. I tamaiti laiti, e faʻaalia foi ona o le ita o le mucosa gastrointestinal. Afai na te inuina tele, ona ia faia lea e tusa ai. Ae le gata i lea, atonu o le maʻisuka, ae e manaʻomia pea ona e faamaonia

Fiafia, alofa! O lo o ou faitauina lau tala ma o lo o tafe mai le loimata ... Sa matou maʻi i le aso 16 o Me, 16 ... Ma o le olaga na vaevaeina muamua ma mulimuli ane. O loo i ai pea se lagona o lenei mea ua na o se moemoega lea o le a muta vave ... Mo le a? Aisea ua ou pepe ai? E faapefea? Aua nei maua tali i nei fesili ...
e te tusia na e liliu atu i le falemaʻi faʻapitoa, e le oi totonu o le malo o Bashkortostan?

Elena, o le a lelei mea uma. Sa ou talanoa e uiga ia Tatarstan

Talofa Dilyara, e i ai laʻu fesili mo oe, ua 27 ou tausaga, na amata ona ou maua le maʻisuka ituaiga 1 i le 18 tausaga. 3 tausaga talu ai na ou maua ai se foliga ogaoga o angina i le Falemai. Na faamalosia le fomaʻi e tui le hormone tupu. 3 tausaga mulimuli ane mafua ai loʻu maʻi? I totonu o le aiga, e leai se tasi e maʻi i le maʻisuka, e leai ni popolega. Faʻafetai i le taimi muamua)!

tiga faʻamaʻi e mafai ona faʻaosooso

O loʻu atalii e tasi le tausaga. Na soifua mai o ia e tusa ma le 3980. Na mamafa lona mamafa seia oʻo i le ono masina, na faitioina foʻi e fomaʻi e faapea, ua sili atu laʻu masini. I le fitu masina, na leiloa 100 kalama. Ou te leʻi sikoa i le valu ... E mamafa le 11 kilokalama i le tausaga. I lenei taimi uma na ou susu ai. Ma i lenei tausaga atoa, e 'ai e le tama susu i le po ile lua itula. I le tausaga na latou pasia ai le suʻeina o le suka ma ua faʻaalia ai le 6.2. O le malologa i le va o le fafaga mulimuli ma le suʻega e tolu itula. Taʻu mai, o le maʻisuka?

O se fesuiaiga lea o le masani, aua e leʻi umi se taimi e alu ai mai le 'ai. Afai e te popole, ona e toto lea i luga o le hemoglobin glycated.

Lelei lelei O se tamaititi 3 tausaga le matua o le suesuega o le toto na faaalia ai le inisalini 2.7, o le suka e masani lava, o le acetone i le urine e le lelei, ae o sina manogi e mai le gutu ... E le mafai ona ou malamalama i le acetone pe leai (((atonu o le tamaititi e iai ni faafitauli ile inumaga ... O le a le mea e tatau ona fai? O le a se isi mafuaaga o le tuʻuina atu o le inisalini?

Le manava le manava e mafua ona o faafitauli ma le manava. O le sweating o loʻo taʻu mai ai le le atoatoa o le tino faʻalogo i lenei tausaga. Faʻamatalaga mo le maʻisuka e le lava. O se suʻesuʻega atoa e manaʻomia pe afai ei ai se masalosaloga.

Talofa, o loʻo ou tusia i se tusitusiga tuai, ou te faʻamoemoe e vaʻai i se faʻamatalaga. O ananafi na pasi ai suʻega toto ma suʻesuʻega masani i le tamaitiiti (taupou, 4 tausaga), aua o le vevela, o le maualuga o le kesi, o le PMR o le 2 tbsp, na maua ai le ureteroplasty, matou te le iloa le iuga (a maeʻa le 2 masina), o lona uiga e leai se tiga. O le toto na maua ai se siama siama, ma le urine glucose 2+. Na ou faitauina e mafai ona avea lenei ma se faailoga o le maʻisuka, ma na o le aso na muamua atu i le suamalie (ioe, o le mea lea, na ou aina ni lisi se lua). I le vaiaso talu ai, na latou pasi ai e pei ona fuafuaina ma o mea uma e masani. O taeao o le a tatou pasi atu, ae popole, aua E masani ona ou siaki lau blog (o loʻu tinā ma loʻu tinā o loʻo i ai le suka maualuga, ae e leʻi lipotia le maʻisuka). Pe tatau ona ou fefe? Na te inuina le lua aso mulimuli ma le tele o mea. O le manogi e sau mai le gutu, ae ou te le o mautinoa o le acetone, ma le acetone i le urine e masani lava. Faafetai

Svetlana, ina ia aua le popole i se isi mea, e sili atu le manaia o le hemoglobin glycated ma le itiiti ifo o le sugar sugar. Faʻatasi ai ma faʻafitauli o fatugaʻo, e tupu foi le suka i le urini.

alofa, o se tamaititi e 5 tausaga na maua i le maʻisuka ituaiga 1. faʻaalia
mo le taimi muamua. taʻu mai, faʻamolemole, pe a tatau i se tamaititi ona faʻaaogaina se pamu mo le maʻisuka? E te le faʻaoga i le tamaititi? o le tau e maualuga tele + mea taumafa.

I le amataga, o le a maua e se tamaititi ni togi laʻititi o le inisalini. O lenei mea e mafai ona mafua ai le fesuiaiga o le taifau ona o le a tafe lemu le inisalini. O le mea lea, e sili atu le faʻatali mo nai tausaga. Tatou te le faʻaaogaina le pamu, aua o le a sili atu le tauia i luga o lima, aua o le tama lava ia e musu e ofuina le pamu.

Le aoauli lelei, Dilishi! O se 'upega tafaʻilagi sili ona manaia faapitoa. O lo ma afafine, e 9 tausaga le matua, na maua i le maʻisuka ia Me o le tausaga lenei ina ua mavae le siama. I le tulaga lautele, e toafia ua uma ona faʻalogo o faʻamaoniga i tamaiti na faʻaalia pe a maeʻa faʻamaʻi poʻo faʻamaʻi pipisi - e foliga mai o se malosi malosi i se tino vaivai ile tino. 🙁 Lizka foi ua i luga o Novorapid ma le Levemire i le taimi nei, ua tui o ia lava.
E i ai loʻu lagona e ui lava latou te fai mai ua vave ona maua e tamaiti le maʻisuka, ua silia ma le tasi le tausaga talu ona ia maua. O nei mea uma, sei vagana ai le fia inu (e le fiafia e inu, e le pei o au - e masani lava ona ou fiafia i le vai ma na tofotofoina au mo le maʻisuka ao ou laitiiti ona o lenei), ua tolu tausaga le matutua. Faʻatasi ai ma le faʻaofiina o le inisalini, e oʻo lava i le faʻaaliga na toe faʻafoʻi masani! Pe mafai ona tupu se atinae o le maʻi? A matou mauaina, o le toto o le kulukose o le 23, ae leai ni konesona - na fai mai le fomaʻi ua maua e le tino se auala e taui ai. O le mea lautele, i le tausaga aʻo lumanaʻi le siakiina, sa i ai se tamai taotoga i luga o le lima i lalo o faʻamaʻi lautele, o le siʻosiʻomaga laʻititi sa fiafia. Ma masalo na mafai ona tuʻituʻi i lalo le polokalame puipuia?
Soifua maloloina ia oe ma lau fanau!

Talofa, ia.
"E i ai loʻu lagona e ui lava ina latou fai mai ua vave ona maua e tamaiti le maʻisuka, ua silia ma le tasi le tausaga na tupu ai le maʻi suka." - E tulai mai i le tele o tausaga aʻo leʻi amataina le manifesto. O le mea faʻaletino lava. E faigata le taʻu atu po o le a tonu le saofaga i lenei mea.

Talofa. E tasi le fesili atonu: o loʻu afafine na maua i le maʻisuka ituaiga 1, e ui lava o ia o le inisalini masani ma c-peptides. E 14 tausaga le matua (faatupulaia laufanua i le 12), o lona uiga, ua uma ona ia faia. Ma o le suʻesuʻega ua faia na o luga o le maualuga o le suka ma le leai o se mamafa mamafa. Ma o lenei mea uma lava loʻu taua, ona o lona Down syndrome ma na ou iloa muamua o latou mamafa, mai le fanau mai na ou faia ai le amio sao i meaai. Fesili: o le a se mea e ono afaina ai fualaau? A uma mea uma, e mafai lava ona e fesuiaʻi i le insulin. Faafetai lava!

Hello Dilyara! Ou te matua tulimatai atu i lau tali, i le aso sa ou aveina ou afafine e toa 4 ma le 6 tausaga e suʻe suʻega, o le uii o le glucose o le 4.3, o le ulumatua e 5.2, ona latou 'ai ma inu i le moli fou ma a maeʻa le 2 itula na fuaina le suka i le 4.9 ma le matua 6.8, na amata ona ou popole tele pe aiseā na le toe tosoina ai le matua ina ua mavae le 2 itula? Ou te faamoemoe moni mo lau tali

e maua uma e tamaiti le masani

Na matou liliu atu i le endocrinologist ma se tamaitiiti e 10 tausaga ma le mamafa o le mamafa ma le vevesi i alafau ma lima (mai le tauau i le tulivae). tofotofoina mo le kulukose ma le inisalini. Glucose mai se vein 7.4, inisalini masani. O se auiliiliga faaopoopo o le faapalepale o le kulukose sa faatonuina i se avega i le itula ma le lua, o le auiliiliga o loo i totonu foi o tapulaa masani. O nisi faʻamatalaga: e malosi tele, e le masani i le po e le alu i totonu o le faletaele, moe lelei, i aso uma e ese lona manaʻo, o nisi taimi e le manaʻo ai e ai, ae le masani ona fesili mo meaai, inu mea e oʻo i le 1.5 lita. suavai i le aso (susu, ti, vai).E sili atu ma le tausaga talu mai le asiasiga muamua i le endocrinologist ma e leʻi maeʻa le suʻega mulimuli. Talu mai lena taimi, matou te faia se suʻega toto mai se tamatamailima i luga o se manava gaogao na toe faʻaalia 6.6 i isi tulaga, o le masani. o le a le mea e mafai, pe i ai se avanoa e le o le maʻisuka, o le mamafa o le tamaititi ua toe foi i le masani. E leai se tasi na maua i le maʻisuka i totonu o le aiga.

Katerina, masalo o se tulaga muamua lenei. O le maʻisuka ituaiga 2 i tamaiti e le o se mea e seasea. O lau galuega i le taimi nei o le mataʻituina lea o le mamafa, aua o ia na te fuafuaina le taunuuga o le lumanaʻi.

Faafetai lava! Faʻafetai tele mo lau tali!

Faafetai tele Maelega!

Na ou faitau i le tusiga ma foliga mai na ou faʻamalosia lo matou masani i le maʻisuka.
O laʻu tama tama e 16.5 tausaga. E leai se mea leaga na tupu. Ae na faafuasei lava ona amata ona mamafa le mamafa o le mamafa o laʻu uo tama (maualuga o le pu i le fusi ma luga o le uati), muamua le tasi ma le isi, na avea ma le le mafaufau, mafaufau loloto, inu vai e le uma. O le mea moni, o aʻu o se tina leaga tele, ae e le mafai lava ona tupu ia te aʻu ua uma ona ia faʻatasi ma i matou. E ui lava ina ou laʻitiiti, sa ou masani i lenei maʻi. (O le tamaititi a laʻu tama tama sa nofo ma le maʻisuka talu mai le 4 tausaga). Na ma o ma tagata masani ma fuaina le GK mo se mea malie, ma o iina e 20.5. Na matou feiloai ma o matou atalii, fefe, le malamalama ma le faafitia o le mea moni, o aʻu ma ia. I le auala matou te o ai i le fale talavai ma faatau mai se glucometer, i le faamoemoe na fai mai e lena tagata tuai le pepelo ia i matou. Latou te tamoe atu i le fale ... .. frozen, ae leai se ata 21.3. I le taeao i luga o le gaʻo susu o le manava 14.7. Sa ou faia se taimi atofaina ma le endocrinologist. Na alu o ia i le aoga, ou te alu i le galuega. O le valea lea, ae o le mea lea ... I le galuega, na ia taʻu atu i le tausi maʻi e uiga i mea na tupu. O ia o se teineitiiti, o le moni na tuleia aʻu mai le galuega. O loʻo ou tamoe i le aʻoga. Leai Leai, e le na o ia, e le mafai. Falemaʻi. Suga 25.6. Faʻaolaina. E le mafai lava ona ou malamalama pe faapefea ona "punou" lenei "suamalie" i totonu oo tatou olaga? o anafea na amata ai? ma na mafai ona sui se mea? E na o le ono masina o le maʻi suka. Aua o loʻo tele pea fesili. Sa sili atu le malosi o laʻu uo tama ia te au, na ia taliaina lona maʻi ma o loo aoao e faauo ia te ia. Na te aʻoaʻoina i ni mea sese, ae le o taʻalo i taaloga mo se taimi umi ma inisalini ina ua uma ona 'ai, e pei ona tatau ai, o se hypo coma ua tupu. Ma toe faʻaolaina. Le Atua e, ou te faafetai i la matou fomaʻi na fautuaina mai lau saite ia i matou. Faafetai mo le avea ma tagata fiafia.

Hello Olga. Mo na amata ona ou maua aʻoaʻoga i malamalamaga uma o le togafitiga o le inisalini http://lp.saxarvnorme.ru/tr2

Dilishi, aoauli lelei. E i ai laʻu fanau e 3, ogatotonu ma le laiti, na ou fanauina ma le GDM, ua le fiafia i se meaai. I le 3 lona maitaga, o le taumafataga na matua matuia lava. Faatasi ai ma ni nai mea sese i meaʻai, o le suka e mafai ona tulaʻi i le 9.5 i le 1 itula, mo se faataitaiga, pe a uma le falaoa, o le konesoni e masani ona paʻu i le urine. I maitaga uma, na fananau fanau laiti i le mamafa: 3050 ma le 2850.
O le teine ​​pito i laitiiti e 2.4 aso sugar 2.4. I le amataga o le susu, na toe foi i le masani.
O lenei ua 4 tausaga le tama, afafine 1.8. Na ou maua muamua i le masina talu ai. Suauu anapogi e tusa ai ma le GTT 6.3 i le mavae ai o le 2 itula 6.5.
I lenei itu, sa ou filifili e suʻe suʻega mo tamaiti
O le tama ei ai le glucose 4.4, GG 5.2.
I totonu o se afafine ma se peptide 0.88, o le masani mai le 1.1 i le 4.1. Glycated 5.44 ma vein suka 3.92 i luga o se manava gaogao. .
I le fale, sa ia fuaina i se glucometer ao lei 'ai lana tama teine, i taimi uma 4.7-4.8. A maeʻa ona 'ai pe a uma le 2 itula mai le 5.2 i le 6.5 (faʻalagolago i mea ou te' aina, fualaau faisua poo fualaau aina, fua).
O loʻu atalii e leai sana gaʻo i luga o se glucometer mai le 4.6 i le 5.1. A maeʻa le 2 itula mai le 4.8 i le 6.7.
I le taimi lava na maeʻa ai se falaoamata matamata na ou asiasi i ai i le mavae ai o le 3 itula - 6.6 o le iuga.
Tau mai ia te au, e aoga le popole? Po o le faaitiitia i le peptide ma le suka i le pito i lalo ma le pito i luga o le masani e te le fai mai se mea?

aua le popole

Faʻatau, faafetai mo lau tali. O le aso, na fuaina ai e laʻu tama teine ​​le suka i se glucometer 2 itula ina ua uma ona 'ai ma ua faaali le glucometer i le 7.4. Sa ou 'ai le 200g falalati keke ma 100k fua o le puree. O le mita ua faʻamaʻaina i le tasi plasma paʻi paʻi paʻi. Aisea e le faaitiitia ai le suka pe a uma taumafa gaʻo? O ia lenei, na ou tusia le savali o loʻo i luga, na tuʻuina ifo mai le peptide e tusa ai ma le auʻiliʻiliga i le masina talu ai 0.88 ma e 5.44 faʻapipiʻi. Na ou le fuaina le ck mo le masina, ae o le asō sa ou fuaina mo au lava ia ma i le taimi lava lea na ou filifili ai ou te tilotilo i ai.

Aua o falaoamata ma pateta pateta o supa gaʻo. Afai ei ai se taua, ona e manaʻomia lea e faʻafesoʻotaʻi le endocrinologist o le fediatric ma faia se suʻesuʻega

Talofa, Dilyed. O loʻu atalii e 1 le tausaga, suka i luga o se manava gaogao (e tusa ma le 5 itula, 8 itula) E le mafai ona matou tuulafoaiina, sei vagana ai le 10 itula) i luga o le mita i le falemai ua faaali mai 6.4, pe a ma le 40-50 minute na matou ofoina atu le toto mai se vein i se fale falemaʻi taunuuga 4.1. I le aso ao leʻi faia le suʻega, sa matou faia le taumafataga o le afiafi. Sa i ai se falaoamata mafiafia, suamalie, 150 kalama ma e le manaia kisi, susu i le po. Ou te le matauina uma faailoga o le maʻisuka, seivagana o le tamaititi e masani ona faamemelo ma e tele naua i loʻu manatu mo se 11 tausaga le matua 11 kilokalama 400 mita, Height 78 cm. O le a tatou vaai i le fomaʻi pe a mavae le 2 vaiaso (pe tatau ona ou alu i le endocrinologist?), popolega, o le maʻisuka, maʻisuka muamua poʻo le masani? Faamolemole taʻu mai ia te au!

O loʻu tama e masani ona mafatia i le vaivai ma le gasegase. Ou te le iloa le mea e fai i lenei maʻisuka. Na fautuaina au e se tuaoi e taumafai le diabenot. I le vaiaso mulimuli ane, na vaaia ai e le tamaitiiti se susulu i ona mata ma se fiafiaga i le olaga.

Talofa, faafetai mo le tusiga, ae mafai e se tamaititi ona maua se manava o le manava ao latou sailia le mafuaaga o le tiga, latou maua le suka 7.44, insulin 7.92, ma peptide 0.94, glycylimirs. Hemoglobin 6.3, 'au faʻamaʻi i peta peta Js-vaivai le lelei. E leai ni faailo o le mago, manogi ma le urination. O loʻo galue malosi le tamaititi, aʻoga, savali, faaseʻe, faasee aisa. Na latou aveesea mea suamalie suamalie ma vave. E mafai ona e faʻamatalaina se mea? O le a lenei mea? Na gau loʻu ulu atoa. E faigata ona maua se fomaʻi lelei, ma pe a latou tali mai taumafai i le mea lenei, ou te masalosalo lava. Sa ou sainia mo le tasi-faatalitali mo le 2 vaiaso, ona oʻo ai lea o le taimi, e tatau ona e faia se mea (ou te fefe lava e misia le taimi) ....

O le mea moni na e suia lau meaʻai ua maeʻa o lona uiga o se mea tele. E tatau ona toe faʻaleleia faailoilo i le mavae ai o le 3 masina. Afai o loʻo e mamafa tele, ona le toe maua lea o le mamafa. I lau mataupu, e faigata ona fai atu e uiga i le ituaiga o faʻafitauli o le carbohydrate manino e aunoa ma le asiasiga

Talofa. Tau mai ia te au faamolemole. Na amata uma i le aso 6 Fepuari, o le aso muamua mai le maʻi-lisi, mai le aʻoga, sa ou paʻepaʻe e pei o le kiona. Teʻena meaʻai i le aso atoa, faʻanoanoa, leai se gaioiga. O le toto foaʻi mo le suka, faʻaalia le 6.2. Na latou o atu e ave i ni nai aso, e 8.3, na latou auina atu i le eria i le endocrinologist. Na matou o atu ma foaʻi 5.8 le toto mo a latou suka, ma le toto ma se taunuuga mo le tolu masina - 4.7, e leai se suka i le urine, e leai se acone. Na auina mai i le fale, matou i le aso 21 Fepuari. I le ogatotonu o Mati, matou te le alu i le aʻoga, aveese oloa gaʻo mai meaʻai ma vavae ese laʻau suamalie, o se taunuuga, faʻatau mai se glucometer ma amata fua mai le aso 1 o Mati, o le suka e le pau i lalo ifo o le 7 i le taeao, tasi i le taeao 13, 14.2, ma le averesi mo le 7 aso sa ia faʻaali 6.7, ina ua uma ona 'ai lua itula mulimuli ane i totonu foi o le 7, ma sili atu ona sili atu le maualuga, e oʻo atu i le 9. Na tuʻuina atu faatolu i le falemaʻi, ma e leʻi itiiti ifo ma le 10 i lalo. E masani ona ia inuina, i le faletaele e pei lava o taimi uma. Ae leai se manogi o le acetone. Ina ua uma le tilivaina o le suka i le 13, mago le paʻu ma le tigaina o le sosolo, na faatonuina le acriderm. A o ou malamalama i ai, e le mafai ona tatou aloese mai le maʻisuka, 18 o le a tatou toe alu i le endocrinologist, ma pe o le a le mea e mafai ona iloa, afai e le toe gaʻo, e vaivai le tamaitiiti, e le manao i se mea, e ai i le tele, ona 'ai lea i le aso atoa, ona teena loa lea o meaai. E 4.5 ona tausaga.

Tuua Lau Faamatalaga