O aʻafiaga ogaoga: o le a le lamatiaga o le toto maualuga ma le ala e aloese ai mai faʻafitauli

E ono i ai i tagata uma se fesili pe o le a se mea faʻaalia e pei o le toto maualuga o le suka, o le a le mea e fai ina ia mafai ai ona toe faʻafoʻi i tulaga masani, ma o a ni taunuuga e mafai e lenei tulaga o le tino ona i ai? Ae ui i lea, e le o tagata uma e mafai ona maua le tali saʻo i lenei faafitauli. E pei ona faaalia i numera faafomaʻi, tusa lava pe a iloa e se tagata mai lana fomaʻi ua sili atu lona maualuga i le suka o le toto, e le tali lelei mai o ia. O taunuuga o se uiga le faatamala ia te ia lava e mafai ona afaina i le lumanaʻi. I soo se tulaga, e tatau i tagata uma ona iloa le mea e taʻitaʻia e lenei faailo o le tino. Muamua lava, o le maualuga o le suka o le toto e faailoa ai le i ai o se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka.

Susuga o le toto maualuga: o le a le mea e fai?

E masani lava, mo le faʻamaoniga sili ona lelei, e tatau ona fai ni faʻalavelave - ia faia suʻega mo le maualuga o le mea i taimi eseese, faʻatasi ai ma le leai foi o faʻamalositino, ma isi mea faapena. E ui lava i lea, e mafai ona iloa lelei pe a oʻo i lona sili atu i le 7 mmol / lita, e mafai ona maua le i ai o le hyperglycemia. E masani lava, o lenei faailo e tatau ona iai i le tele o tulaga taua mai le 4.5 i le 5.5 mmol / lita. E faʻamaonia ai o le maʻisuka e oʻo atu ai i le faʻaleagaina faʻafuaseʻi o le cardiovascular system, ma e solia foi le fausiaina o fatugaʻo, mata, tino o le tino ma le tino o gaʻo ma veins o le tino maualalo. E tusa lava pe leʻi oʻo mai se mea, o loʻo i ai pea se tagata i se tulaga lamatia. Mo se faʻataʻitaʻiga, e leai se mea e faʻaleagaina ai le tino o le tino e pei o le toto maualuga. Togafitiga o le tino mai taunuuga o lenei tulaga o se faagasologa umi ma taugofie, o lea e sili ai ona puipuia i le taimi.

O le mea moni, e mafai ona e aʻoaʻoina e uiga i lenei faafitauli e ala i le alu i le falemaʻi i le mea e nofo ai, ae o le a le sili atu le manaia le iloa o faailoga autu o lona faʻaaliga. O lea la, o le a le uiga o le suka maualuga? Muamua, o le faailoga muamua o se ituaiga o togafitiga e masani ona malaga atu i le faletaele. Lona lua, e faʻasauā se tagata i se lagona faifaipea o le fia inu ma le malogo i le faʻaʻi, lea e mafai ona liua i le faʻamamaina o le paʻu. Leai seisi faʻailoga taua e mafai ona mafaufauina vave vave le vaivai ma le momoe pea. Ma - ma iu ai lava - o se lagona malosi o le fiaʻai, lea e mafua ai le tele o meaʻai ma meaʻai, lea lava ia e taʻitaʻia ai le faateleina o le gaʻo o le tino.

I le maitauina o le tasi o faʻamaoniga o loʻo i luga, o le a vave ona fesiligia e soʻo se tagata atamai e uiga i le mea e fai e faʻaitiitia ai le maualuga o le suka i le toto, mea e fai e puipuia ai lenei mea mai le toe tupu i le lumanaʻi, ma isi mea faapena. i se fomaʻi tomai faapitoa ma, e faʻavae i luga o ana fautuaga, e faia ni gaoioiga eseese. Afai e le o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka, e leai se mea e popole ai: e mafai ona e faia i vailaʻau masani e maua ai fualaau e aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau.

Meaʻai mo le maʻisuka

Muamua lava, e tatau ona maitauina o se filifiliga filifilia lelei e faʻaitiitia ai le maualuga o le toto suka. O meaai e tatau ona faavae i luga o mea taumafa o lo o aofia ai meaʻai gaʻo ma le maualalo o le faʻasologa o le glycemic ma se aofaiga tele o le palatini maualuga. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona avea ma iʻa, kulimi ma aano o manufasi, faʻapea fualaau faisua ma fualaau suamalie, suamalie fou, ma isi. O se vaega taua tele o le mea saʻo lelei - e tatau ona e 'ai soo (e tusa ma le 6 taimi i le aso), ae itiiti lava, gasegase.

O le mea moni, i le filifilia o le faʻaitiitia o le maualuga o le toto toto, o le a le mea e fai e faʻaleleia ai, o tino faaletino e tele sona sao. Faafetai i le vaega mulimuli, ua faʻaaogaina le maso maso, lea, e oʻo lava i le malolo, o le a faʻagasoloina le sili atu o gaʻo i totonu o le tino.

Afai e maualuga le suka toto, o le a le uiga?


Afai e sili atu le maualuga o le suka toto, e oo atu i le 7 -10 mmol / l, e leai se kulukose i totonu o le uila.

Faʻaauau le totogi mo le hyperglycemia, o siama laʻititi e matauina mai fatugaʻo, vaʻa toto, mata, vae.

Faʻateleina le maualuga o le suka, faʻalavelave alualu i luma, lea e manaʻomia vave togafitiga faafomaʻi. A oʻo i le maualuga e oʻo atu i le 13-14 mmol / l i le urine, glucose ma le protein, e aʻafia tele gaʻo i totonu.

10-20 iunite


Afai e oso le toto toto i se faailoga o le 20 iunite, o le a amata ona paʻu le mataʻutia, amata maualuga le toto maualuga, afaina ai pito.

I tulaga ogaoga, o le gangrene e atiina ae, e le masani ona gaoioi fatugaʻo. O loʻo maua le maʻi suka.

Faaletino


Afai o le tagata maʻi e le maua i le maʻisuka, ona mafai lea ona tulaʻi le kulukose ona o:

  • meaʻai gaʻo gaʻo-mauʻoa
  • leai se gaoioiga faaletino,
  • ava malosi
  • masani i se tulaga faigata.

I fafine, o le suka e oso i luma o le taamilosaga.

Faʻafitauli


O le tino o le endocrine i le tulaga o le toilalo i lana galuega e gaoioi ma le mativa mativa o le kulukose.

Suiga i le gaoioiga o le ate, pancreas e taʻitaʻia ai le vailaʻau i totonu o le toto.

Faʻaleagaina o togafitiga ma le faʻaaogaina pea o hormones, e mafai ona mafua ai le faʻasaʻo. O fafine maʻitaga o loʻo mafatia i le maʻisuka faʻamaʻi.

O faʻamaʻi matautia e mafai ona taʻu mai ai le faateleina o le suka

O loʻo maʻi le maʻi suka i lenei fofo, e pei o le afi!

E naʻo lou manaʻo e faʻaaoga ...

O le faateleina o le kulukose plasma o se faailoga e uiga i le i ai o faamai pipisi, faafitauli o le soifua maloloina o fatugaʻo po o le ate, pancreas. O se faafitauli ua maua i le taimi o le a fesoasoani e aloese ai mai le fatu ma le afaina.

O le maʻi suka


Faatasi ai ma mafuaʻaga autu o le faateleina o le toto suka o le maʻisuka. O le faʻamaʻi e matautia mo vaʻa toto.

O lo latou faatoilaloina e taitai atu ai i tauaso. O le solia o le toto e aafia ai galuega faʻavae, galuega gafa.

O maʻi suka e maua mai maʻi faʻalaʻi ma fatu faʻamaʻi.

O le a le mea e lamatia ai le maualuga o le kulukose i se tagata maloloina?


O maualuga maualuga o le kulukose e mafua ai le maʻisuka, oona, ma fatu fatuga.

O faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi e faʻateleina.

Ua faaalia i suʻesuʻega e iai se fesoʻotaʻiga i le va o le oso i le suka ma le kanesa o le susu.

O aʻafiaga o le toto maualuga i le maʻisuka

O se taunuuga e le mafuatiaina o le tulai mai o le kulukose i tulaga ogaoga o le gasegase o le hyperglycemic. Ona o le le lava o le malosi, o tino e le mafai ona gaosia ni puipuiga ma lipids. O le Hyperglycemia e muamua i se tuaa.

O lenei tulaga e faʻailoaina i se lagona o le fiainu i le gutu, faʻavave i taimi uma, tiga o le ulu, maʻeina i totonu o le itutino. O le tagata gasegase e gasegase ma fulufulu, e ono le iloa e ia.

I le maʻisuka na matauina:

  1. retinopathy. Faatasi ai ma lenei faamai, ua afaina ai le retina, o nisi taimi e taitai atu ai i le atoatoa o le tauaso,
  2. maʻisuka vae. Gangrene e atiina ae. I tulaga ogaoga, ua vaevae le vae,
  3. nephropathy. Le atinaʻeina o Renal.

I le maʻisuka, o le paʻu e mamago, o le manogi o le acetone mai le gutu e aliali mai, o loʻo vaivai le tino. Afai e te le amata togafitiga o fualaau faʻatau i se taimi tatau, e ono mafai ona tupu se taunuuga oti.

Le mea e fai


Faatasi ai ma se maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e tatau ona vave amataina togafitiga.

O le maʻisuka lona lua e faʻasaʻoina e ala i le mulimulitaʻia o se taumafataga maualalo, ma e masani lava ona fesoʻotai ma le oona tele. I le ituaiga muamua o faʻamaʻi, e tatau ona e suʻeina togafitiga o le inisalini.

Taʻitaʻi se soifua maloloina


I le faʻamautuina o le plasma glucose, o gaioiga faatino o loʻo faia ai se matafaioi taua, lea e filifilia e faalagolago i le maʻi o le maʻi.

O se olaga ola malosi o le a fesoasoani e taulimaina le meaʻai ma faʻamalosi ai musika. O vasega masani e 30 minute i aso uma.

O tagata maʻi e manaʻomia ona savavali i le ea fou, savavali i luga o le faasitepu, fai vai papa.

O le maʻisuka ua faʻasalaina i le ava ma le tapaa.

Taumamafa i meaʻai maloloina

I meaai paleni, e taua le usitai i le tulafono o le filifilia o meaai ma se fuainumera maualalo maualalo. E aofia ai:

  • tofu cheese
  • nisi o iʻa: iʻa, papa,
  • fualaau faisua: paukini, kapisi, zuciniini, ata o le logo, riki,
  • greens ma le letus,
  • seleni, meaʻai,
  • nisi ituaiga o fua (apu, pears),
  • musika
  • laiti o nati (peanesi, almonds),
  • afamoni
  • pi
  • Oat ma le buckwheat.

O oloa gaosiga e tatau ona filifili fua-gaʻo, susu susu e leai se suka. E sili atu le faʻaaogaina o le olive poo le suauʻu paluga mo laei.


O oloa nei e tatau ona alofia:

  • suauu faamama ma meaai faatasi ma lona faʻaaogaina,
  • mayonnaise ma isi sauʻai,
  • saisi,
  • pata
  • falaoa paʻepaʻe
  • suamalie suamalie kulimi
  • sukalati
  • keke ma bun.

E matua talafeagai lava le teenaina o falai, mea vevela ma gaʻo.

Faʻaaogā togafitiga faʻataʻitaʻi

O se meafaigaluega sili ona lelei i le tau faasaga i le faʻamaʻi o le a avea ma fua o togafitiga masani, lea e mafai ona faʻaaoga i le fale:

  1. teuteu o le aspen paʻu. E lua ni sipuni suamalie o le laau e faaopoopo i le afa lita o vai, e kuka mo le tolusefulu minute. E faʻamalosi le susu mo le tolu itula, faʻamaʻa ma ave se kuata kuaina faatolu i le aso. O le togafitiga e 3 vaiaso. I le taimi o togafitiga, e tatau ona e tausisi i se meaai,
  2. uu mumu mumu. E tasi le fualaau ua sasaaina i se ipu vai, o le vai o loʻo totoe i se nofoaga pogisa i le po. Fai se vaiinu i le taeao.

Vitio faʻatalanoa

O le a le lamatiaga o le maualuga o le suka o le toto? Tali i le vitio:

O le faateleina o le plasma sugar e taia ai le tino atoa, faaleagaina ai toto toto, ate, ma fatuga. Faia mai le masani o le 5.5 mmol / L - o se ala saʻo i le maʻisuka, hypoglycemia, ketoacidosis, lactic acidosis. O tagata e maualuga le maualuga o le suka e maua mai i le tino, o le faiʻai, ma sooga.

O tagata maʻi e feagai ma le faʻamavaeina o vae ona o le maʻisuka vae syndrome. O le aʻafiaga o le paʻu ma le fatu fatuga e sili. O ia tulaga e mafai ona aloese pe afai, pe a iloa se oso i totonu o le kulukose o le toto, tausisia se taumafataga maualalo, le taalo, ma faʻaaoga togafitiga insulin mo faʻamatalaga faafomaʻi.

Re: O a ni faʻafitauli mai vaʻa eseese o suka e mafai ona aliali mai

Re: O a ni faʻafitauli mai vaʻa eseese o suka e mafai ona aliali mai

Ou te manatu o le tusitala e fia iloa pe faʻapefea le tupu mai o faʻafitauli i lana taui, lea e masani lava, ae le o se mea lelei. E manaia lenei mea ia te aʻu, i le ala.

Megavirus74, e iai sau faʻafitauli i le 10 tausaga o maʻi?

Mo lenei savali, na faafetai le tusitala o MamaKosti: Megavirus74 (Aug 28, 2014 10:29 AM)
Faʻailoga: 1.22%

Re: O a ni faʻafitauli mai vaʻa eseese o suka e mafai ona aliali mai

Re: O a ni faʻafitauli mai vaʻa eseese o suka e mafai ona aliali mai

Vitio (kiliki e taʻalo).

Re: O a ni faʻafitauli mai vaʻa eseese o suka e mafai ona aliali mai

Ioe, saʻo, faafetai.

I le fa tausaga talu ai, na maua ai le neuropathy, ae i le aluga o taimi na toe faia ai suʻega ma fai mai fomaʻi ua lelei le tulaga.
Ia, ei ai le faaleagaina o le fao i luga o le toe, ou te manatu, e fesootaʻi ma le maʻisuka, aua e le fesoasoani fesoasoani sooupu.
A leai, o mea uma lava ua faatulagaina lelei.

E sili atu loʻu iloa e uiga i nisi o aʻu maʻisuka e uiga i loʻu gasegase, e foliga mai na e faitauina laʻu fesili le saʻo.
E tupu

Ma, e mafai e se tasi ona tali mai ia te au se fesili?
Pe e tatau ona ou faatali mo na o faitioga mai le maasiasi mai tagata latou te lei iloaina le tulaga?

Faʻafitauli o le maʻisuka o loʻo taʻitaʻia mafuaaga o le le atoatoa ma le maualuga o le soifuaga faaletino. O le atinaʻe ma le natura o le faʻafitauli o le maʻisuka e faʻalagolago i le ituaiga? Aisea e tutupu ai nei faafitauli ma mafai ai ona aloese mai le maʻisuka? O nei ma isi fesili tali tutusa e faatatau i tagata uma e maʻi i lenei faʻamaʻi.

I laʻu tala talu ai nei, "Aisea e mate ai tagata e maua i le maʻisuka?" Na ou otooto atu ia faafitauli ma mea e tatau ona faia e puipuia ai i latou mai le atiina ae. O lenei ua ou fuafua e amatalia se faasologa atoa o tusiga ua na o faafitauli. O le asō o le a ou faʻamatalaina ai faʻafitauli, faamanatu pe aisea latou te tulaʻi ai ma talanoa e uiga i mataupu faavae o le le puipuia patino o faʻafitauli.

E pei ona ou fai atu i le tusiga "O le a le matautia o le maʻisuka? Ma e lamatia ai? ", O tagata mamaʻi e le oti mai le maʻisuka pei o ia, ae mai i faʻafitauli. O le mafuaʻaga lea e taua ai le iloa muamua i le vave e mafai ai, ma le lelei e puipuia ai lo latou tupu. Ae o le lona lua o nisi taimi e sili atu ona faigata, ma o le a ou faamalamalamaina pe aisea ua tupu ai. Fuainumera faamaumauina o le taimi o le siakiina o le maʻisuka ituaiga 2, toetoe o le afa o tagata gasegase ua i ai ni faafitauli i le tasi laasaga po o le isi. E mafua ona o le faʻamaʻi ua iloa i le leva o lenei vaega o tagata. I le amataga lava, o le faateleina o le suka i le toto e le mafai ona faaalia mai ia lava, ae le o le taʻua o tulaga e pei o le faapaleni o le glucose le mama poʻo le faʻavaveina o le kulukose glucose, ia o vailaau.

Saienitisi i le taimi o matauga na iloa ai e oo lava i le siama o le maʻisuka, e mafai e se tagata ona ola ma galue i le maualuga maualuga o le suka ma e le masalomia e uiga i le maʻisuka mo le 5 tausaga. O le taimi lenei e lava e amata ai faʻafitauli o le maʻisuka. E le gata i lea, ua talitonu tagata saienitisi ua leva ona i ai i le tulaga o prediabetes, o togafitiga faʻapitoa i gaioiga o loʻo amataina, ma le atiina ae o se maʻi mautinoa, o nei suiga ua na o le faʻamalosia.

O le mafuaʻaga lea ua tuʻufaʻatasia ai tupe faʻapitoa i le lalolagi atoa mo le vave iloa o aiaiga o tuaoi ma le maʻi o le maʻisuka. I lo matou atunuu, sa faia foi se suesuega faafomai lautele, lea na faailoa ai e le endocrinologist tagata ei ai le maualuga o le lamatiaga o le atiina ae o le maʻisuka ma auina atu o ia mo se suesuega faaopoopo. E pei lava ona ou iloa, o le amataga lea o le Polokalame o le Soifua Maloloina, lea na ou manuia ai e auai i loʻu taimi, ma o le taimi nei ua le aofia ai le endocrinologist mai le lisi o mea faapitoa e aafia i le suesuega faafomai.

O se mea e le fiafia na tupu uma lenei mea, ae ua uma ona e iloa e uiga i tulaga lamatia e mafua ai le maʻi, lea na ou tusia e uiga i le tusiga "O le a le uiga o le faapalepale glucose toleni?" O iina sa ou tusia ai le mea e fai pe afai e maua i le fale po o loʻu aiga.

O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e faigofie tele i lenei tulaga. O lo o amata ona amata vave le latou maʻi, ma o fua e faʻaitiitia ai le maualuga o le suka e pei lava ona vave ave. I lenei vaega o tagata, afai e le o matauina le kulūkose masani, o faʻafitauli o le a amata ona tupu i totonu o le 5 tausaga mai le amataga o le maʻi. Afai e te tausia le maualuga o le suka, ma puipuia foi le tele o fesuiaiga i le kulukose i le aso (e le sili atu i le 5 mmol / l), a aunoa ma ni faʻafitauli matuia e mafai ona e ola i se taimi umi e maua mai i le mea e tupu.

O lea, ou te manatu na ou faʻamaonia oe e le tatau ona e fefe i le maʻisuka, ae o ona faafitauli. O lea la e uiga i a faʻafitauli.

O faʻafitauli uma e mafai ona vaevaeina i ni vaega tetele se lua:

Faʻafitauli matuia - O tulaga nei e manaʻomia vave ai le fesoasoani ma le fesoasoani, aua a faʻapea e le faia, ona maliu ai lea o le tagata. O faʻafitauli matuia e mafua mai i le maualuga o kulukose toto ma ua vaevaeina i:

  • tulaga e fesootaʻi ma le faʻaitiitia o le kulukose toto (hypoglycemia o le fesuiaiga o le matuia ma le hypoglycemic coma)
  • tuutuuga e fesootaʻi ma le faateleina o le kulukose o le toto (ketosis, ketoacidosis, ketoacidotic coma, tulaga o le hyperosmolar)

E uiga i tulaga maualalo-suka, ua uma ona ou tusia se tusiga, "Mafuaaga ma Faailoga o le Matautia i le Suga Sugar," ma e avanoa mo le faitau. Ou te leʻi tusi e uiga i tulaga ma maualuga maualuga le suka.

Faʻailoga taimi - O tulaga ia e amataina lemu i le tele o tausaga i lalo o le aafiaga o le maualuga o le kulukose o le toto i gaioiga o loʻo aʻafia.O le faateleina o le kulukose i totonu o le toto ei ai sona aafiaga oona i totoga ma fusi, e mafua ai ona suia suiga. O siama o loʻo faʻamoemoeina mo le maʻisuka o le puipui i totonu o vaʻa (intima), o le faʻamoega o le namu, ma o le totoga o le tino, o vaʻa o mata, fatugaʻo, pito i lalo, fatu, faiʻai, faʻapea foʻi ma aʻa o le tino ma le tino.

I lenei itu, i le va o faafitauli faigata masani e mafai ona faailoaina:

  • maʻisuka retinopathy (faʻaleagaina mata)
  • maʻisuka nephropathy (faʻatoʻa fatu fatu)
  • maʻisuka macroangioangiopathy o le pito i lalo (faʻapipiʻi lemu, maʻi o le maʻisuka)
  • maʻisuka lecephalopathy (faiʻai le faiʻai)
  • maʻisuka lautele polyneuropathy (faʻaleagaina le pito o le namu o pito i luga ma pito i lalo)
  • maʻisuka maualuga le neuropathy (faʻaleagaina le gata o le tino o le tino o le tino o le tino)
  • maʻisuka osteoarthropathy (faʻaleagaina faʻatasi)

E le gata i lea, o le hyperglycemia masani (e pei ona taua e fomaʻi o le faateleina o le suka o le toto) o se tasi lea o mea sili ona lamatia i le atinaʻeina o maʻi fatu fatu ma ona faafitauli (faʻalavelave i le myocardial), talu ai o loʻo i ai se aafiaga faʻaleagaina i luga o puipui o vaʻa.

Afai ei ai foi le maualuga o le maualuga o le toto maualuga, ona faʻamalosia ai lea o le maʻisuka faʻatasi ai ma le tino o le maʻi muamua, ma faʻateleina foi le atinaʻeina o faʻafitauli faigata.

E pei ona mafai ona e vaʻai, e tele naua faʻafitauli. O suʻe maualuga e aʻafia ai toetoe lava o mamanu uma ma okeni. Ma i le lumanaʻi, o le a ou talanoa e uiga i mea taitasi i auiliiliga atili, o lea ou te fautuaina oe teu i luga o le blogina ia le misia faamatalaga taua.

Ae o le a se mea e mafai ona e faia i le aso? A uma, o laʻasaga laiti uma lava o le amataga lea o se ala sili, e tatau ona e faia. Muamua lava, e tatau ona e aveesea le mafuaaga - maualuga maualuga le suka. I le lumanaʻi, i tusitusiga taʻitasi e uiga i se faʻalavelave patino, o le a ou talanoa e uiga i se togafitiga faapitoa, ae le vavaeeseina ai le avanoa e galue i luga o loʻu toto kulukose. Manatua, e leai se fomaʻi fou o le a laveaʻiina oe mai faʻalavelave faʻalavelave aʻo e maua le maualuga o le kulukose o le toto.

E tatau ona manatuaina o faʻasalaga uma o le maʻisuka ei ai se tulaga tulaga ese o le leai o se toe foʻi mai, o lona uiga, o se laasaga, pe a maeʻa e leai se mea e fesoasoani, e oʻo lava i le faatulagaina o gaʻo maualuga. I lenei tulaga, na o le tetee atu i isi atinaʻe o le a tumau pea, ina ia le sili atu le leaga, ae le toe faʻafoʻisia atoatoa le mea ua leiloa.

O le mea lea, 'aua le faʻaumatia le taimi, amata galuega mataalia e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose, pe afai ei ai, i le asō. O taeao e ono tuai.

O le a le mea e tatau ona faia ina ia maua ai le maualuga o le suka i le toto? E masani ona ou tautala e uiga i lenei mea i aʻu tala, ae o le a ou toe faia.

O le mea lena e mafai ona e amata ai. I le faaiuga, ou te fia fai atu o tagata uma e maua i le maʻisuka e tatau ona maua i tausaga taʻitasi ma faʻafitauli o le maʻisuka i tagata tomai uma. O le a le taimi mulimuli na e pasia ai tagata tomai faapitoa?

Lelei lelei Faamolemole taʻu mai ia te aʻu pe o le a le mea e amata ai le pathology i le tino. Faafetai

O le tali i le fesili:
Lelei lelei

Aʻo faia se suʻega toto, e mafai e le tagata gasegase ona iloa e maualuga lona suka. O lona uiga o loʻo maua e le tagata le maʻisuka ma o loʻo i ai pea le faateleina o le kulukose toto i le maʻisuka?

E pei ona e iloa, o le maʻisuka o se faʻamaʻi lea e tupu pe afai e leai se inisalini e gaosia e le tino pe ona o le le lelei o le faʻaogaina o le hormone e le masini feaveaʻi.

Inisalini, i le isi itu, ua gaosia e faaaoga ai le pancreas, e fesoasoani i le togafitia ma talepeina ai le suka o le toto.

I le taimi nei, e taua le malamalama pe a le mafai ona maua le suka ona o le iai o le faʻamaʻi. E mafai ona tupu lenei mea ma se mafuaʻaga o le maitaga, ma le ogaoga mafatiaga, poʻo le maeʻa foi o se gasegase tuga.

I lenei tulaga, o le maualuga o le suka e taofia mo sina taimi, a maeʻa ona toe foi atu ai le faailoga i le masani. O nei taʻiala e mafai ona avea o se faailoilo mo le oʻo mai o le faʻamaʻi, ae o le maʻisuka e le maua e fomaʻi.

A oʻo muamua i le maʻi muamua le kulukose o le toto, e taumafai le tino e lipotia e tatau ona faʻaitiitia le faʻaaogaina o meaʻai e aofia ai gaʻo.

E tatau foi ona faia se suʻega e siaki ai le tulaga o le pancreas. Ina ia faia lenei mea, ua faatonuina e le fomai se ultrasound, o se suʻega toto mo le i ai o enzymes pancreatic ma se faʻataʻitaʻiga i le maualuga o tino ketone.

Mo le puipuia o le atinaʻeina o le maʻisuka i se taimi tatau, e tatau ona sui le meaʻai ma alu i luga o se meaai i uluai faailoga o le oʻo atu i le faʻamaʻi.

I le vaiaso pe a uma le faateleina o le suka, e tatau ona e toe suʻe se suʻega toto. Afai e tumau pea le maualuga o faailoga ma e sili atu i le 7.0 mmol / lita, e mafai e le fomaʻi ona faʻamaonia vailaau o le maʻisuka poʻo le maʻisuka.

Faʻatasi ai ma faʻataʻitaʻiga pe a maua e le tagata maʻi le maʻisuka lese, ao le anapogi o le kulukose o toto i totonu o taʻaloga masani.

E mafai ona e masalomia se faʻamaʻi pe a lagona e se tagata le tiga i totonu o le manava, masani ona inu, aʻo maʻi faʻaitiitia le tagata maʻi pe, i se isi itu, faʻaopopo le mamafa.

Ina ia maua se maʻi pipisi, e tatau ona e pasia se suega o le faapaleni kullukose. I lenei tulaga, o le auʻiliʻiliga na faia i luga o se manava gaogao ma a maeʻa ona faia se kulūkose. O le iloiloga lona lua e le tatau ona sili atu i le 10 mmol / lita.

O le atinaʻe o le maʻisuka e mafai ona taʻitaʻia ai:

  • Faateleina le mamafa o le tino
  • Pancreatic maʻi
  • O le i ai o faʻamaʻi tuga,
  • Meaʻai le lelei, masani ona 'ai le gaʻo, falai, mea ulaula,
  • Aafiaga tulaga faigata
  • Taimi o le toso. O le maʻitaga, o aʻafiaga o le faapau pepe,
  • Faʻaaogaina tele o le ava malosi,
  • O le i ai o ni viral viral vailaʻau poʻo le inu,
  • Vaʻaiga faʻasologa.

I le a le maualuga o le suka toto e iloa ai e le fomaʻi le maʻisuka?

  1. O le anapogi o le toto suka e manatu mai e 3.3 i le 5.5 mmol / lita, lua itula pe a uma se taumafataga, o le kulukose e mafai ona tulaʻi i le 7.8 mmol / lita.
  2. Afai o le auiliiliga e maua ai taunuuga mai le 5.5 i le 6.7 mmol / lita i luga o se manava gaogao ma mai le 7.8 i le 11.1 mmol / lita pe a uma taumafataga, ua maua ai le faapalepale kullusese.
  3. O le maʻisuka ua faamaonia pe afai e sili atu i le 6.7 mmol ma le lua itula pe a uma ona 'ai e sili atu i le 11.1 mmol / lita.

E faʻavae i luga o taiala ua tuʻuina atu, e mafai ona fuafuaina le faʻatusatusaina o le maʻisuka e le gata i puipui o le falemaʻi, ae i le fale, pe afai e te faia se suʻega toto e faʻaaoga ai se glucometer.

E faʻapea foʻi, o nei faʻataʻitaʻiga e faʻaaogaina e fuafua ai le aoga o le maʻisuka. Mo se faʻamaʻi, e sili ona lelei pe afai o le maualuga o le suka o le toto i lalo ifo o le 7.0 mmol / lita.

Ma le faamaoni, Guseva Yu.A.

Afai e te faitauina nei laina, e mafai ona e faʻamaonia o oe poʻo oe pele ia oe maʻi i le maʻisuka.

Sa matou faia se suʻesuʻega, suʻesuʻeina le tele o mea ma sili ona taua siaki le tele o metotia ma vailaʻau mo le maʻisuka. O le faaiuga e faapea:

Afai na maua uma vailaʻau, e naʻo se taunuuga le tumau, o le taimi lava e taofi ai le meaʻai, o le faʻateleina o le faʻamaʻi.

Pau lava le fualaau na maua mai ai taunuuga taua o Dianormil.

I le taimi nei, ua na o le pau lenei o fualaau faasaina e mafai ona fofoina atoatoa le maʻisuka. O Dianormil na faʻaalia se aafiaga malosi i uluaʻi amataga o le maʻisuka.

Na matou talosagaina le Matagaluega o le Soifua Maloloina:

Ma mo le au faitau o la tatou 'upega tafaʻilagi o loʻo i ai nei se avanoa
maua le dianormil TUSI!

Faʻalogo! O mataupu o le faatauina atu o le Dianormil le moni ua sili atu ona masani.
E ala i le tuʻuina o se poloaiga e faʻaaoga ai sootaga o loʻo i luga, ua faʻamaonia oe e maua se oloa lelei mai se gaosiga faʻapitoa. E le gata i lea, pe a faʻatonuina i luga o le upega tafaʻilagi aloaia, e te maua se faʻamaoniga o se tupe faʻaalu (e aofia ai tau tau femalagaiga) i le mea e leai se togafiti o togafitiga.

Le maualuga o le suka toto i le maʻisuka mo le maʻisuka: tulaga masani

O le maʻi suka e masani ona tupu i le suka maualuga. Ae ui i lea, i nisi o gasegase, o le kulūkose e mafai ona itiiti ifo nai lo le masani, ae o isi e mafai ona oʻo i se tulaga taua.

O le faʻasalaga o le kulukose i le tino o le ki i le togafitiga manuia o le maʻi suka - o le maualuga, o le sili atu foi o le alualu i luma o le maʻi. O maualuga maualuga o le suka e mafua ai le atinaʻeina o le tele o faafitauli ogaoga, lea e tele taimi e mafai ona mafua ai le leiloa o le vaʻavaʻai, tosoina o pito, le toe faʻalavelave, poʻo le osofaʻi fatu.

O le mea lea, o tagata uma e mafatia i lenei faʻamaʻi matautia e tatau ona manatuaina le maualuga o le maualuga o le sukasa i le maʻisuka e mafai ona faʻatulaga i se tagata maʻi ma oa taunuuga mo le tino e mafai ona taʻitaʻia.

E pei ona e iloa, o le toto sugar muamua aʻo leʻi 'ai e mai le 3.2 i le 5.5 mmol / L, pe'ā uma ona' ai - 7.8 mmol / L. O le mea lea, mo se tagata soifua maloloina, o soʻo se faailoilo o le kulukose o le toto i luga atu o le 7.8 ma le lalo ifo o le 2.8 mmol / l ua uma ona manatu mamafa ma mafai ona mafua ai le le mafai ona faʻaalia i le tino.

Ae ui i lea, i le maʻisuka, o le avanoa mo le tuputupu aʻe o le suka toto e lautele ma e tele lava ina faalagolago i le ogaoga o le maʻi ma isi uiga patino o le maʻi. Ae e tusa ai ma le tele o endocrinologists, o se faailo o le kulukose i totonu o le tino latalata i le 10 mmol / L e taua tele mo le tele o tagata gasegase e maua i le maʻisuka, ma o lona soona sili e le manaomia.

Afai o le maualuga o le suka o le maʻisuka e sili atu i le masani ma maualuga i luga atu o le 10 mmol / l, ona lamatia lea o ia i le atinaʻeina o le hyperglycemia, o se tulaga matautia tele. O le maualuga o le kullukose e 13 i le 17 mmol / l ua i ai se lamatiaga i le soifua o le tagata maʻi, aua e mafua ai le faateleina o le maualuga o le toto o le acetone ma le atinaʻe o ketoacidosis.

O lenei tulaga e galue malosi i luga o le fatu ma fatuga o le maʻi, ma e taʻitaʻia ai i lona vave faʻalalauina. E mafai ona e fuafuaina le maualuga o le acetone e ala i le manogi o le sosolo mai le gutu pe o ona mea i totonu o le urine e faʻaaoga ai fasi faʻataʻitaʻi, lea ua faʻatau nei i le tele o falemaʻi.

Fua faʻatatau o le suka toto lea e mafai ai e le maʻisuka ona atiaʻe ni faʻalavelave matuia:

  1. Mai le 10 mmol / l - hyperglycemia,
  2. Mai le 13 mmol / l - precoma,
  3. Mai le 15 mmol / l - hyperglycemic coma,
  4. Mai le 28 mmol / l - ketoacidotic coma,
  5. Mai le 55 mmol / l - popo o le hyperosmola.

O tagata maʻi uma o le maʻisuka ei ai a latou lava maualuga o le toto suka. I nisi o gasegase, o le atinaʻeina o le hyperglycemia ua amata i le 11-12 mmol / L, i isi, o faailoga muamua o lenei tulaga e matauina pe a maeʻa le 17 mmol / L. O le mea lea, i vailaau faʻasoifua maloloina e leai se mea e tasi e tasi, mo le maʻisuka uma, le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

E le gata i lea, o le malosi o le maʻi e faalagolago i le maualuga o le suka i totonu o le tino, ae faʻapea foʻi le ituaiga o suka suka. Ma o le maualuga o le suka i le maʻisuka ituaiga 1 e fesoasoani i le vave televave o le maualuga o le acetone i le toto ma le atinaʻe o ketoacidosis.

I tagata gasegase o loʻo maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le maualuga maualuga o le suka e le mafua ai se faateleina tele o le acetone, ae e mafua ai le le lava o le tino, lea e matua faigata lava ona taofi.

Afai o le maualuga o le suka i se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka e maualuga lona maualuga i le 28-30 mmol / l, ona tupu lea i luga o se tasi o faafitauli ogaoga o le maʻisuka - ketoacidotic coma. I lenei kulukose, 1 teaspoon o le suka o loʻo i ai i le 1 lita o le toto o le tagata maʻi.

E masani lava o aʻafiaga o se faʻamaʻi pipisi talu ai nei, manuaga matuia poʻo taotoga, lea e faʻavaivaia atili ai le tino o le tagata maʻi, e oʻo atu ai i lenei tulaga.

E le gata i lea, o le ketoacidotic coma e mafai ona mafua ona o le le lava o le inisalini, mo se faʻataʻitaʻiga, ma se fualaau le saʻo o le vailaau faʻasaina pe afai foi na misi le taimi o le inisiua. E le gata i lea, o le mafuaʻaga o lenei tulaga atonu o le faʻaaogaina o le ava malosi.

O le Ketoacidotic coma o loʻo faʻaalia i se atinaʻe faifai malie, lea e mafai ona faia mai le tele o itula i ni nai aso. O faʻamatalaga nei o loʻo aʻafia ai lenei tulaga:

  • Faʻaauau ma faʻamalosi urination e oo atu i le 3 lita. i le aso. E mafua lenei mea i le mea moni o loʻo taumafai le tino e faʻasaʻo le tele o le acetone pe a mafai mai le urine,
  • Tele le galala. Ona o le tele o le urination, o le maʻi ua vave ona leiloa le vai,
  • Laʻau maualuga maualuga o tino o le ketone. Ona o le le lava o le inisalini, o le glucose ua faamutaina le gauaiina e le tino, lea na mafua ai ona gaosia gaʻo mo le malosi. O-oloa o lenei faagasologa o tino o le ketone ua faʻasaʻolotoina i totonu o le toto,
  • Le lava le malosi, moe,
  • Gasegase o le maʻisuka, vomia,
  • Paʻu vevela vevela, e mafua mai i le mea e mafai ona paʻu ma paʻu,
  • O le gutu gutu, o le maualuga o le viscosity pala, o le tiga i mata ona o le leai o ni loimata,
  • Tautala mai manogi o le acetone mai le gutu,
  • Loto malosi, manava manava, lea e aliali mai o se taunuuga o le le lava o le okesene.

Afai o le maualuga o le suka i totonu o le toto e faʻaauau ona faateleina, o le tagata maʻi o le a atiina ae le tulaga sili ona ogaoga ma matautia o le faʻalavelave i le maʻisuka maualuga - hyperosmola coma.

E faʻaalia mai lava ia i ni faʻamaoniga ogaoga:

I mataupu ogaoga:

  • O toto i totonu o veins,
  • Faʻasalaga o Renal
  • Pancreatitis

A aunoa ma se taimi talafeagai e togafitia ai togafitiga faafomaʻi, o se hyperosmola coma e masani ona oʻo atu i le oti. O le mea lea, pe a oʻo mai uluaʻi faʻamaoniga o lenei faʻalavelave, o le falemaʻi vave o le maʻi ile falemaʻi e manaʻomia.

Togafitiga o le hyperosmola coma e naʻo tulaga o le toe faʻaolaina e faia.

O le mea sili ona taua i le togafitiga o le hyperglycemia o lona puipuiga. Aua nei aumaia le suka toto i tulaga ogaoga. Afai ei ai se maʻi suka, e le tatau ona galo ia te ia ma siaki le kulūkose ile taimi.

Faʻaauau pea le maualuga o le suka o le toto, tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona taʻitaʻia ai le ola mo le tele o tausaga, e le mafai ona feagai ma faʻafitauli ogaoga o lenei maʻi.

Talu ai o le gasea, vomiting, ma le manava o loʻo i ai nisi o faailoga o le hyperglycemia, o le toʻatele e ave i ai mo mea taumafa, lea e tumu i aʻafiaga ogaoga.

E tāua tele le manatuaina pe a iai ni uiga faʻaalia i se tagata maʻi e maua i le maʻisuka, atonu o le mea sese e le o se faʻamaʻi o le tino, ae o le maualuga maualuga o le suka o le toto. Ina ia fesoasoani i le tagata maʻi, e manaʻomia le inisalini tui i se taimi vave e mafai ai.

Ina ia lelei le feutagaʻi ma faailoga o le hyperglycemia, e tatau i le tagata maʻi ona aʻoaʻo e fuafua tutoatasi le fua saʻo o le insulin. Ina ia faia lenei mea, ia manatua le faiga faigofie lenei:

  • Afai o le maualuga o le suka i le suka o le 11-12.5 mmol / l, ona tatau lea ona faaopoopo se isi vaega i le masani o le inisalini,
  • Afai e sili atu i le 13 mmol / l le glucose o loʻo i ai, ma o le manogi o le acetone o loʻo i ai i le manava o le maʻi, ona tatau lea ona faaopoopo le 2 iunite i le inisalini.

Afai o le kulūkose e laʻititi tele pe a uma le inisalini o le inisalini, e tatau ona vave faʻaaogaina gaʻo vailaʻau masini, mo se faʻataʻitaʻiga, inu vai suamalie poo le lauti ma le suka.

O lenei mea o le a fesoasoani e puipuia le tagata maʻi mai le matelaina o le matelaina, o lona uiga, o se tulaga peʻa amata ona faateleina le maualuga o tino o le ketone i le toto, ae o le kulūkose e tumau pea le maualalo.

I vailaau, o le hypoglycemia ua manatu o se faaitiitia o le toto i lalo ifo o le maualuga o le 2.8 mmol / L. Ae peitai, o lenei faʻamatalaga e moni na o tagata ola maloloina.

I le tulaga o le hyperglycemia, o tagata maʻi uma e maua i le maʻisuka ei ai lana lava vaega maualalo mo le suka o le toto, a maeʻa ona amata ona atiaʻe le hyperglycemia. E masani lava e sili atu le maualuga nai lo tagata soifua maloloina. O le 2.8 mmol / L faʻamaumauga e le na o le faitioina, ae o le oti mo le tele o le maʻisuka.

Ina ia fuafua le maualuga o le suka i totonu o le toto lea e mafai ona amata ai le hyperglycemia i se tagata maʻi, e tatau ona toesea mai le 0.6 i le 1.1 mmol / l mai le tulaga o le tagata lava ia - o le a avea ma faailoga taua.

I le tele o tagata gasegase, o le maualuga o le suka i le maualuga e tusa ma le 4-7 mmol / L i luga o se manava gaogao ma pe a ma le 10 mmol / L pe a uma ona 'ai. E le gata i lea, i tagata e le maua le maʻisuka, e le sili atu i le faailoga o le 6.5 mmol / L.

E lua mafuaʻaga autu e mafai ona mafua ai le hypoglycemia i le maʻisuka maʻi:

  • Toto tele o inisalini
  • Aveina o fualaau faasaina e faaosofia ai le gaosiga o le inisalini.

O lenei faʻalavelave e aʻafia uma ai gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2. E masani lava ona faʻaalia e ia lava i tamaiti, e aofia ai i le po. Ina ia aloese mai lenei mea, e taua le faʻatusatusa saʻo o le mamafa o le inisalini i aso taitasi ma taumafai ia aua nei sili atu.

O le hypoglycemia e faʻaalia i faʻamaoniga nei:

  1. Lalagaina o le paʻu,
  2. Faateleina le vevela,
  3. Teteʻata i le tino atoa
  4. Loto o le fatu
  5. Tele le fiaaai
  6. O le leiloa o le mafaufau, le mafai ona taulaʻi,
  7. Naua, vili,
  8. O le atuatuvale, amioga sauā.

I se tulaga sili atu ona ogaoga, o matau nei e matauina:

  • Tele vaivai
  • Faʻavalea i le maʻisuka, tiga i le ulu,
  • O le atuatuvale, o se lagona le mafaamatalaina o le fefe,
  • Tautalaga tautala
  • Vaʻai matala, faalua vaaiga
  • Le mautonu, le mafai ona mafaufau lelei,
  • Le faʻaaogaina o le faʻamaopoopoina o le tino, faʻaleagaina o le tino,
  • O le le mafaia ona faʻatautaia masani i le avanoa,
  • Fusi i vae ma lima.

O lenei tulaga e le mafai ona le amanaiaina, talu ai o le maualuga o le maualuga o le suka i totonu o le toto e matautia foi mo le maʻi, e maualuga foi. Faʻatasi ai ma le hypoglycemia, o le tagata gasegase e maualuga le lamatiaga o le le iloa o le maʻi ma pa'ū atu i se tino o le hypoglycemic.

O lenei faʻalavelave e manaʻomia vave ile falemai falemaʻi o le tagata maʻi ile falemaʻi. Togafitiga o le hypoglycemic coma e faia i le faaaogaina o fualaau faasaina, e aofia ai glucocorticosteroids, lea e vave ona faateleina le maualuga o le kulukose i le tino.

Faʻasalaga le togafitiga o le hypoglycemia, e ono afaina ai le faiʻai ma mafua ai le le atoatoa. E mafua ona o le glucose e na o le pau lea o meaai mo potu faiʻai. O le mea lea, faatasi ai ma lona paʻu mataʻutia, latou te amata ona fiaaai, lea e tau atu i lo latou vave vave oti.

O le mea lea, o tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona siakiina a latou maualuga o le suka i le tele e mafai ai ina ia le misia se pa'ū tele po o le faateleina. O le vitio i lenei tusiga o le a tilotilo i le maualuga o le suka o le toto.

O le a le maualuga o le maualuga o le toto suka?

E toʻatele tagata ua faʻalogo e uiga i le maʻisuka, ae e toaitiiti lava e matua aʻafia lenei faʻamaʻi ma iloa ona taunuuga.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi pipisi tele, toetoe lava o taimi uma o ona faʻamaoniga e le fesootai tonu i lenei faʻamaʻi, ae latou te manatu o latou ua sili atu le le mautonu, momoe poʻo le oona.

E afe ma afe tagata e le masalomia ua latou maʻi i lenei maʻi.

O le faateleina o le kulukose o le toto o se faʻamaoniga autu ma le autu o le uluaʻi laasaga o le maʻi. Ua maua i suʻesuʻega faafomaʻi e faʻapea o le afa o tagata e maua i le maʻisuka latou te iloa e uiga ile togafitiga pe a amata ona alualu i luma ma oʻo ai ina ogaoga.

O le suka i le tino e tatau ona mataʻituina pea e tagata o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi (fua ma faʻatusatusa faʻataʻitaʻiga).

O se hormonone oona e pei o le inisalini e faamaopoopo le tikeri o le kulukose i le tino. I le maʻisuka, o le inisalini e gaosia pe i ni vaega laiti pe le mafai ona tali atu i ai siaki. O le faateleina ma le faaitiitia o le kulukose i totonu o le toto e tutusa lava le afaina i le tino.

Ae afai o le le lava o le kulukose i le tele o tulaga e mafai ona vave faʻaitiitia, ona maualuga ai lea o le maualuga o carbohydrates. I le laasaga muamua o le maʻi, o faʻamaoniga e mafai ona faʻamavaeina ma le fesoasoani o se meaʻai na malilie i ai ma le fomaʻi ma filifilia saʻo le tino.

O le galuega autu o le kulukose i totonu o le tino o le tuʻuina atu lea o nila ma ni masini ma le malosi mo auala taua. O le tino e masani ona fetuunai le faaputuputuina o le kulukose, tumau paleni, ae e le masani ona galue. O le Hyperglycemia o se tulaga ma le faateleina o le suka i totonu o le tino, ma o le faaitiitia o le kulukose e taua o le hypoglycemia. E toatele tagata e fesili i le fesili: "E fia le suka?"

O faitauga ole toto ole toto mo tagata soifua maloloina:

Ae faʻatasi ai ma le maʻisuka, o nei tulaga faatauaina e mafai ona matua ese lava i le itu o le faaitiitia, ma i le itu o le faateleina o faailoga. O se mea taua e manatu o le maualuga o le sugar i luga atu o le 7.6 mmol / L ma le lalo ifo o le 2.3 mmol / L, talu mai lenei tulaga e le mafai ona amataina le faʻaleagaina o auala.

Ae o nei tulaga ua na o tulaga taua lava, talu ai i tagata e maualuga le maualuga o le suka, o le tau o le hypoglycemia ua faateleina. I le amataga, e mafai ona 3.4-4 mmol / L, ma a maeʻa le 15 tausaga e mafai ona faateleina i le 8-14 mmol / L. O le mafuaʻaga lea mo tagata uma lava o loʻo i ai se tulaga o le popole.

E leai se uiga e mafai ona taʻua o le oti ma le mautinoa. I nisi o maʻisuka, o le maualuga o le suka e maualuga i le 15-17 mmol / L ma o lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i le maualuga o le gaʻo, ae o isi e sili atu le maualuga latou te lagona lelei. E tutusa foi lona taua i le faaitiitia o le suka o le toto.

O mea uma lava e matua patino lava, ma, ina ia mafai ona fuafuaina ni itu matautia ma faigata mo se tagata faapitoa, e tatau ona e siakiina e le aunoa ia suiga i le kulūkose.

O le hypoglycemia faʻamaʻi e manatu leaga, aua e atiina ae i se mataupu o minute (masani lava i totonu o le 2-5 minute). Afai e le o saunia vave se falemaʻi i le taimi nei, o le taunuuga e manino lava le leaga.

O se faʻasaga i le talaaga o le maʻisuka o se mea mataʻutia ma faigata tele lea e faʻaaoga ai faiga taua uma.

O le hypoglycemia o se tulaga e ola ai, lea o se maamaa pe lamolemole i le suka o le toto. O tagata o loʻo inuina le inisalini e sili atu le lamatiaga o le atiaeina o le hypoglycemic coma nai lo isi. E mafua ona o le inisalini e maua mai i fafo e afaina ai le maualuga o le suka o le toto, lea e le faia e le hypoglycemic agents, meaʻai, poʻo togalaau.

O le malosi autu o le hypoglycemic coma e oʻo mai i luga o le faiʻai. O le tino o le tino o se mea faʻalavelave faʻalavelave, aua o le faafetai i le mafaufau e mafaufau ma faia e le tagata mafaufauga o le mafaufau, ma e pulea ai le tino atoa i se tulaga le malamalama.

I le faatalitali i se coma (e masani lava i le faasinoala o le itiiti ifo i le 3 mmol), o se tagata e paʻu atu i se tulaga le mautonu, o le mea lea ua le mafai ai e ia ona pulea ana amioga ma mafaufauga manino. Ona le iloa ai lea o ia ma pau ai i totonu o se pa.

O le umi o le nofo ai i lenei setete e faʻalagolago i le ogaoga o le solia o le a iai i le lumanaʻi (e na o fesuiaiga o galuega o le a tutupu pe sili atu foi le matuia le solia o tulafono).

E leai se faʻamatalaga maualalo pito sili ona taua, ae o faailoga o le maʻi e tatau ona togafitia i se taimi tatau, ma e le faʻagaloina. E sili atu le vavalalata i le laasaga muamua ina ia puipuia ai i latou lava mai iʻuga ogaoga.

Tulaga o le vasega o le hypoglycemia:

  1. Leai se vaega - o se lagona o le fiaai. O le taimi lava lea e aoga ai le faʻapipiʻiina ma faʻamaonia le pa'ū suka ma se glucometer.
  2. Laasaga muamua - o loʻo i ai se lagona malosi o le fiaaai, o le paʻu e manava, e masani ona moe, o loʻo i ai le faʻalauteleina o vaivaiga. E amata ona afaina le ulu, o le fatu o le fatu e faatelevave, o loo i ai se lagona o le fefe, pallorula o le paʻu. O faʻalavelave faʻalavelave, e le mafai ona puipuia, o le gatete e aliali i tulivae ma lima.
  3. Vaega lua - o le tulaga e faigata. E i ai se vaeluaga o mata, numera o le laulaufaiva, ma le vevela o le paʻu ua faateleina. O se tagata e ita ma e amio le talafeagai.
  4. Vaega tolu o le vaega mulimuli. E le mafai e le tagata gasegase ona taofiofia ana gaioiga ma liliu ese - o se hypoglycemic coma o loʻo i totonu. E manaʻomia se fesoasoani muamua i le taimi muamua (o se fofo o le glucose poʻo Glucagon e faʻatonuina ile matua i se fua o le 1 mg mo se tagata matutua ma le 0.5 mg mo se tamaitiiti).

O le a le mea e fai i se amataga o le hyperglycemic coma?

O le Hyperglycemia o se tulaga pe a faateleina le maualuga o le kulukose i le plasma toto. O le tele o taimi, o le maʻi e amataina ai le le talafeagai pe le lava le puleaina o le maʻi i le maʻisuka. E ui lava i le mea moni e le mafai ona tupu vave ni faʻamaʻi, o le faʻalavelaveina o totoga o le tino e tupu i se faailoga i luga atu o le 7 mmol / l o le toto suka.

O faʻamaoniga muamua o le faʻamaʻi e aofia ai foliga vaaia o le fia inu, masi mucous membranes ma le paʻu, faateleina le vaivai. Mulimuli ane, o le a faʻaitiitia le vaʻaia, mamafa le paʻu, ma le gaioiga ma le faʻaleagaina. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka, o le hyperglycemia e oʻo atu ai i le faʻavelaina o le maʻi, lea e mafai ona taʻitaʻia ai se tino.

Afai e maua e le tagata maʻi lagona o le hyperglycemia, ona tatau lea ona ia mataʻituina le aoga o inisalini ma vailaʻau tuʻu. Afai e leai ni faʻaleleia, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi vave se fomaʻi.

I totonu o se fomaʻi, o le inisalini e faia faʻatasi ma le faʻaauau pea le mataʻituina o le kulūkose o le toto (i itula uma e tatau ona faʻaititia e 3-4 mmol / l).

I le isi itu, ua toe faʻaleleia le voluma o le felafolafoaʻi toto - i itula muamua, o le 1 i le 2 lita o le vai ua tui, i le 2-3 itula e sosoo ai, 500 moli ua tui, ona 250 ml. O le taunuuga e tatau ona i ai le 4-5 lita o le vai.

Mo le mafuaʻaga lenei, o faʻalauiloa e aofia ai le potassium ma isi elemene, ma meaʻai e fesoasoani i le toe faʻaleleia o se tulaga masani osmotic ua faʻalauiloaina.

Vitio mai le tagata tomai faapitoa:

Ina ia puipuia tulaga ogaoga i le maʻisuka, e tatau ona matauina mea nei:

O le maʻisuka e le o se faʻasalaga; e mafai ona e aʻoaʻo e ola faatasi ma le uiga lelei. E sili atu le tau faʻalogo atili ma tausi i lou tino, ma o le a taliina oe tutusa.


  1. Kolyadich Maria O faʻafitauli faʻapitoa e fai ma faʻamatalaga o faʻafitauli o le maʻisuka, LAP Lambert Academic Publishing - M., 2011. - 168 p.

  2. Natalya, Aleksandrovna Lyubavina Immunity mo faʻalavelave faʻamaʻi pipisi ma le maʻisuka ituaiga 2 / Natalya Aleksandrovna Lyubavina, Galina Nikolaevna Varvarina und Viktor Vladimirovich Novikov. - M .: LAP Lambert Academic Publishing, 2012 .-- 132 c.

  3. Itino-Cushing syndrome: monograph. , Fomaʻi - M., 2015. - 224 itu.
  4. Berger M., Starostina EG, Jorgens V., Dedov I. O le togafitiga o le inisalini, Springer, 1994.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia i le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Faʻafefea ona faʻasaina e le tino le kulukose toto

A maeʻa meaʻai ona ulu atu i le tino, ona amata loa lea o le faagasologa o la latou gaioiga. Carbohydrates, gaʻo ma proteins e faasolosolo malie ona paʻu i lalo i ni mea laiti, o se tasi o ia o le glucose monosaccharide.

p, blockquote 6.0,0,0,0,0 ->

Mulimuli ane, glucose, ona o le faagasologa o le faʻaaogaina ile puipui o le intestinal, e ulufale atu i le toto. Ona o lenei faagasologa, o le toto suka o le toto pe a maeʻa ona 'ai.

p, blockquote 7,0,0,0,0 ->

O se faʻaopoopoga talitutusa i le suka o le toto pe a uma ona 'ai, ua manatu o se tulaga faʻapitoa.

p, blockquote 8,0,0,0,0 ->

Ae, o sea tulaga e le umi, sei vagana ai le faʻagasologaina o faʻasalaga o le tino.

p, blockquote 9,0,0,0,0 ->

E maua e le pancreas se faʻamaoniga e uiga i le manaʻoga e atiaʻe nisi o aofaiga o le insulin, lea e aveesea le kulukose i totonu o masini ma sela.

p, blockquote 10,0,0,0,0 ->

Ona o nisi o suiga faʻapitoa, o le inisalini i nisi tulaga e le mafai ona gaosia le suka i totonu o fausaga feaveaʻi.

p, blockquote 11,0,0,0,0 ->

O lenei mea mataʻutia e mafai ona mataʻituina e uiga i le talaaga o le leai o se lagona o sela i se mea e ola i le tino pe mafua ona o le le lava o le homone.

p, poloka 12,0,0,0,0 ->

O nei tulaga uma e lua o uiga ia o le maʻisuka - o lona 2 ituaiga. I le iai o soʻo se soliga e mafua ai le gasegase o le glucose e ulufale atu i siama, o le tele o pathosi lua e faʻalauteleina e mafai ona mafua ai le toilalo o totoga eseese ma a latou tino.

p, blockquote 13,0,0,0,0 ->

Aisea e leaga ai le suka maualuga

O le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e le mafai ona faʻaalia i se taimi umi lava.

p, blockquote 14,0,0,0,0 ->

O le tele o tagata gasegase e amata ona popole pe a uma ona oʻo le suka i le 10 mmol / L.

p, blockquote 15,0,0,0,0 ->

Ae ui i lea, e tusa lava pe itiiti ifo le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e mafai ona i ai ni taunuuga matuia, aʻo faʻapena ona faʻaititia le fausaga o le tino.

p, blockquote 16,0,0,0,0 ->

p, poloka poloka 17,0,0,0,0,0 ->

Ole maualuga ole maualuga o le kulukose, lea e le mafai ona gaosia, felafolafoaʻi i totonu o le toto, o se taunuuga - o vaa e muamua ona aʻafia ona aʻafiaga leaga.

p, poloka poloka 18,0,0,0,0 ->

O le mea lea, o le gaioiga galue ma le lelei o le galueaina o isi fausaga o le tino ua faaitiitia - ona o le le lava o le mauaina o meaʻai ma le okesene.

p, blockquote 19,0,0,0,0 ->

O faʻavae autu o loʻo mafatia i le maualuga o le kulukose o mea nei:

p, blockquote 20,0,0,0,0 ->

  1. Afai e faaleagaina le tele o le toto toto, e atiaʻe le atherosclerosis, e oʻo atu ai i le fatu o le muscle, o se faʻaopoopoga o le aʻafiaga o le fatu ma le taʻavale.
  2. E tele taimi e faaleagaina ai ipu laiti o okeni, lea e oʻo atu ai i se faʻaitiitiga taua, e oʻo lava i le faʻapouliuli o filifiliga e le amanaiaina.
  3. Afai e aʻafia le afaina o le sami, ona amata loa lea ona latou le atoatoa.

I le faʻaopoopoga i luga, o le maualuga o le kulukose o le toto e oʻo atu ai i se suiga faʻaleagaina i le faʻamalosi faʻamalosi.

p, blockquote 21,0,0,0,0 ->

Talia

O le gasegase faifai pea o le fiainu o se tasi lea o faailoga faapitoa o le maʻisuka. O lenei uiga e tupu ona o le maualuga o le suka o le toto, lea e faʻamalosia ai le gaioiga o fatugaʻo.

Mo lenei mafuaʻaga, e tatau ona latou galulue i le sili atu le malosi o le paʻu, lea e taʻitaʻia ai le faʻaitiitia o le faʻamamaina o le suavai mai le tino ma lona faʻalauleʻa faʻavave.

p, blockquote 23,0,0,0,0 ->

O le manava e mafai ona sili atu ona faʻaleleia pe a uma ona faʻaaogaina ni vailaʻau faapitoa, lea e aʻafia ai foi le gaioiga o fatuga ma le tino o le tino i le atoaga.

p, blockquote 24,0,0,0,0 ->

Ae ui i lea, o loʻo i ai isi mea e le o ni mea maʻoti e mafua ai le fiainu i maʻi mama maualuga:

p, blockquote 25,0,0,0,0 ->

  1. Faʻailogaina o le faʻaogaina o le tino - faʻaleagaina le mucosa o le intestinal e oʻo atu ai i malabsorption.
  2. O le gutu gutu e mafai ona tupu mai i le vevesi i le papilla o le laulaufaiva.
  3. Faʻaleagaina o gaioiga faʻasolosolo, lea e mafua ai ona le fiafia i le paleni eletise.
  4. Le aʻafiaga o toxins, e masani lava o fua taua o le faʻamaʻi nei.
  5. Faʻavaʻa le inu o le tino ona o se faʻalavelave ua taʻua o le "maʻisuka vae". Faatasi ai ma se talagogogogo, e mafai e le tino ona taulimaina, ae faʻatasi ai ma se faʻafefe susu e mafai ona oʻo atu ai i le oti.
  6. Faʻalavelave faʻafuaseʻi o tulafono faatonutonu ma faʻalavelave faʻaleagamoni, o satelite o le maʻisuka, ma e taʻitaʻia ai foi i le fiainu.

O le manava e le gata o se faʻaauau pea o le maʻisuka, ae o se mea taua foi i le siama.

p, blockquote 26,0,0,0,0 ->

p, blockquote 27,0,0,0,0 ->

E masani lava, e le o totogia le maʻisuka mo le tele o masina, ae ui i lea, o le fia inu ma le mago o le oral, o faailoga muamua ia, e tatau ona avea ma mafuaʻaga e alu ai i le fomaʻi ma suʻeina se suʻega - ina ia siakiina le toto suka ma amata togafitiga i le taimi ma lona maʻi concentrations.

p, blockquote 28,0,0,0,0 ->

O faʻamaoniga o le faateleina o le suka toto e aofia ai le vaivai faifaipea o se tagata.

p, blockquote 29,0,0,0,0 ->

O lenei faailoga e mafua mai i le le lava po o le teteʻeina o suitusi feaveaʻi i le inisalini, lea e mafua ai le le lava o le malosi i le tino mo le faʻaaogaina o le tino e faʻagasolo i le tulaga saʻo. E le gata i lea, e tatau ona amanaia le aafiaga o le sili atu o le kulukose i totonu o le toto ma lona aafiaga i luga o le vascular system.

p, blockquote 30,0,0,0,0 ->

A oʻo ina sili atu le maualuga o le suka i le toto, o le tele o le vaivai e oʻo lava i le tulaga o le leai o se faʻamalositino, ua lagona le vaivai o le musika - o se paʻu lautele o le malosi faaletagata e tupu.

p, blockquote 31,0,0,0,0 ->

O nei faʻaaliga o faailoga ia o le leai o ni mea faʻapitoa o gaʻo. Faʻatasi ma togafitiga le lelei, o le hypoxia o le faiai o le fomai e faʻafuaseʻi ona tupu, ma i le tele o le fesuiaiga eseese, ua mate ai le GM.

p, blockquote 32,0,0,0,0 ->

O nisi ituaiga o lagona e mafai ona faʻavasegaina o le vaivai e mafai ona taʻu mai ai le amataina o le maʻisuka, e pei o le neuropathy o le maʻisuka, faʻaleagaina vascular, poʻo se maʻi suka.

p, blockquote 33,0,0,0,0 ->

O lagona faapena e tatau ona mataala ai se tagata e aofia ai mea nei:

p, blockquote 34,0,0,0,0 ->

  • tiga o vae,
  • vaivaiga maso
  • solia o lagona.

O suiga faʻapitoa i le toto e maua ai le nerve filo ma o latou gaioiga e taʻitaʻia ai le faʻamalosia o faʻamaʻi o le uluaʻi faʻamalolo ma le faʻaleagaina o vae.

p, blockquote 35,0,0,0,0 ->

I le avea ai o se faʻataʻitaʻiga o le maualuga o le toto i tane, faʻaititia le libido ma le faʻaleagaina o feusuaiga.

p, blockquote 36,0,0,0,0 ->

Faailoga o le faateleina link_webnavozsugar i totonu o le toto o le tamaitai / link_webnavoz e aofia ai le faaletonu o le matamuli.

p, blockquote 37,0,0,0,0 ->

O nei faaaliga e mafai foi ona mafua ona o le vaivai, ae o le vaivai o le tino i lona atoaga, e ui lava i le tele atu o latou mafua ona o le solia o le fua faatatau o fualaau oona ona o le maʻisuka.

p, blockquote 38,0,0,0,0 ->

p, blockquote 39,0,0,0,0 ->

Tesea

O le maʻi o le maʻisuka ua mafua ona o le tele o le vaivai ma maʻi vailaʻau, lea e mafai ona faʻaalia e le maualalo.

p, blockquote 40,0,0,0,0 ->

E le gata i lea, o tulaga le lelei nei e faaopoopo i le vaivai:

p, poloka poloka 41,0,0,0,0 ->

  • arrhythmia,
  • se lagona o ni taliga susu
  • pogisa ma "lago" i luma o mata,
  • fatu palpitations.

E le gata i lea, o le mafuaʻaga o le vevela e mafai ona taʻoto i le solia o le fua o le tino, faʻaosofia ona o le le mafaia e le pancreas ona maua mai le insulin ole manaʻomia.

p, blockquote 42,0,0,0,0 ->

p, blockquote 43,0,0,0,0 ->

O le Hyperglycemia e mafai ona mafua ai le ketoacidosis, o se tulaga e tupu pe afai e leai se taofiofia o le faagasologa o togafitiga. O lona uiga, ona o le leai o le kulukose i totonu o siama, e tatau i le tino ona talepeina gaʻo ma gaosia tino o le ketone.

p, blockquote 44,0,0,0,0 ->

Faatasi ai ma le tele o voluma o le keta i totonu o le tino, o le elemene o le toto e faateleina, lea e faaosofia ai na ituaiga o faailoga:

p, blockquote 45,1,0,0,0 ->

  • fiainu
  • faʻanoanoa vaaia
  • tele o taotoga
  • luga o galuega
  • vaivaiga lautele
  • acetone manogi.

Ina ia puipuia le tulaga, e manaʻomia le mataʻituina ma le faʻaeteete ma aua le faʻamagaloina inisiua insulin.

p, blockquote 46,0,0,0,0 ->

Numera ma tingling

O le numera ma le tingling ma le glucose maualuga o se taunuuga o le le mautonu lea e tupu i le toto totoʻa i le tino.

p, blockquote 47,0,0,0,0 ->

I le faaopoopo atu i le mea o loʻo i luga, i lalo o le faatosinaga o le tele o le mamafa o le suka o le toto, faʻamaʻi gata ma fiva ua faʻaleagaina, lea e oʻo atu ai i le faʻavaivaia o aʻafiaga o le nasu.

p, blockquote 48,0,0,0,0 ->

E le gata i lea, o le maʻisuka, o se faʻavaivaia o tomai faʻafouina o le tino ua mataituina, lea e mafai foi ona mafua ai le le mautonu ma le tingling - o nofoaga e nafa ma le faʻalogo e toe faʻaleleia lemu.

p, blockquote 49,0,0,0,0 ->

O le neuropathy o le maʻisuka e taʻitaʻia ai faʻafitauli nei i le gaioiga o le tino o le tagata:

p, blockquote 50,0,0,0,0 ->

  1. Faʻagasolo malie i lalo soʻo se faagasologa faʻafouina,
  2. O le gaioiga o totoga uma o loʻo faʻavaivaia,
  3. O se "maʻi o le maʻisuka" e atiina ae.

O le mea na tupu mulimuli ane e masani ona mafua ai le vavaeʻesega, o le taunuuga ogaoga o le faʻalavelave.

p, blockquote 51,0,0,0,0 ->

E faasolosolo, e mafai ona atiaʻe le polyneuropathy, lea e oʻo atu ai i le fausiaina o le tele o foci o loʻo i luga o luga o le tino o le maʻisuka.

p, poloka poloka 52,0,0,0,0 ->

I le leai o se togafitiga talafeagai ma talafeagai, e mafai ona taʻitaʻia ai le le atoatoa poʻo le faʻamaopoopoina o le maʻi, ma o nisi taimi i le maʻi pipili.

p, poloka poloka 53,0,0,0,0 ->

Lelei lima ma lima

O le vevela i le maualuga o le maualuga o le suka o le toto e mafai ona salalau atu i vaega eseese o le tino ma e oʻo lava i totoga i totonu.

p, blockquote 54,0,0,0,0 ->

O le tele o taimi e maua ai le maʻisuka, e mafai ona maitauina le salalau o le edema i le fausaga o le tino:

p, poloka poloka 55,0,0,0,0 ->

  • le faiʻai
  • mata
  • gaʻo
  • pancreas
  • lima
  • laumei ma le ositaulaga
  • loto
  • vae.

O Edema e le na o se vaaiga toe vaaia, latou te taʻitaʻia ai le alualu i luma vave o faʻamaʻi o totoga o le tino, ma o loʻo maua i luga o le paʻu o le paʻu o le tino.

p, blockquote 56,0,0,0,0 ->

O le osofia o le solia o le kulukose o le toto e mafai ona oʻo atu ai i tulaga faʻaleagaina nei:

p, blockquote 57,0,0,0,0 ->

  1. Nephropathy - o le oti o le nerve endings, e oʻo atu ai i le faʻavaivaia poʻo le le atoatoa o lagona o nofoaga ua fulafula.
  2. Faʻaleagaina o le faʻaaogaina o le masima vai masima vai ona o le faatumauina o le ola.
  3. Mafuaaga e mafua mai i le soliga o faiga masani mo le gataifale.
  4. Eseese ituaiga o faʻamaʻi fatuga - urolithiasis, fatuga o fatugaʻo, pyelonephritis, ovary polycystic.
  5. I fafine, pe afai o le maitaga i lalo o le tulaga o le maʻisuka muamua, o le avanoa o le faapau pepe e aunoa ma le tuusao poʻo le tupuga o faaletonu o le fetal e le ogatusa ma le ola e faʻalautele.

Ina ia mafai ai ona fuafua le maualuga o le suka, i le mea e tupu ai le faʻanoanoa, e tatau ona suʻe se suʻega toto mo le kulukose ma mulimuli i fautuaga a se fomaʻi - mulimuli i se togafitiga faʻasoifua maloloina, ia togafitiga faʻasoifua maloloina ma ia tuʻuina atu masani i le tino.

p, blockquote 58,0,0,0,0 ->

Ua e le iloa

Faatasi ai ma le vave faʻafuaseʻi o le faʻaaliga, e tatau ona e mafaufau i le mea moni o lenei tulaga e mafua ai le faateleina o le kulukose.

p, blockquote 59,0,0,0,0 ->

Ina ia faʻamaonia pe faafitia le mafuaʻaga o le faʻaitiitia o le lelei o galuega vaaia, e tatau ona fua le suka o le toto.

p, poloka poloka 60,0,0,0,0 ->

p, blockquote 61,0,0,0,0 ->

O le mafuaaga autu o le gau o le vaai e masani lava o le retinopathy o le maʻisuka, o se faʻalavelave o le maʻisuka malosi. Glaucoma ma pepa faʻapitoa e mafai foi ona tupu.

p, poloka poloka 62,0,0,0,0 ->

O le tele o taimi, o le retinopathy o le maʻisuka e maua i tagata gasegase e iai le ituaiga 1. Faʻatasi ma le faʻamaʻi 2, i le 77% o tagata gasegase, e silia ma le 20 tausaga o le maʻi. Ae, o le umi o loʻo maua ai e le tagata le maʻisuka, o le tele foi lea o le faʻafitauli mai ona mata.

p, blockquote 63,0,0,0,0 ->

Glucose faʻaitiitia tulaga

E i ai le tele o filifiliga e taulimaina ai le faateleina o le kulukose toto. O le auala pito sili ona lelei o le puipuia lea o le faateleina o lona faatinoga, lea e mafai ona ausia e ala i le mulimuli i se meaʻai faapitoa.

p, poloka poloka 64,0,0,0,0 ->

E le gata i lea, e mafai ona faʻataʻitaʻiina le faʻataʻitaʻiga o fua o le suka e faʻaaoga ai fualaau a tagata. E le gata i lea, e mafai ona faʻaleleia le tulaga o le tagata lava ia e ala i le faʻatinoga faaletino.

p, blockquote 65,0,0,0,0 ->

O fualaau, o auala sili ona aoga e aumaia ai le kulūkose i mea masani, e faʻaaoga e aunoa ma le faʻatonuina saʻo o se fomaʻi e mafai ona aʻafia i le tele o faʻafitauli.

p, blockquote 66,0,0,0,0 ->

Glucose Control Dietary

I le avea o se vaega o se taumafataga e faatumauina ai le toto toto masani, e faʻatapulaaina ai le tele o meaʻai gaʻoina e le tagata, tele o le vave.

p, blockquote 67,0,0,1,0 ->

O le taofiofia o le suka o le toto o lona uiga o le tuueseeseina pe le atoatoa o ia ipu ma oloa mai meaai masani:

E fautuaina e vavaeese mea na lisiina seia oo i le taimi e avea ai le faitau o le suka o le toto ma mea itiiti ifo i le 6.1 mmol / l.

p, blockquote 69,0,0,0,0 ->

O le aofaʻi o le suka i totonu o le toto e mafai ona faʻaitiitia i lalo ole aʻafiaga o se numera o oloa e tatau ona i ai i luga o le lisi o mea a se tagata o loʻo mafatia i le faateleina o le kulukose.

p, blockquote 70,0,0,0,0 ->

O nei oloa o fualaau faisua ia. E fesoasoani foi i le aumaia o le kulukose i mea masani masani 9 togafitiga togafitiga.

p, poloka poloka 71,0,0,0,0 ->

Afai e faigata tele le teenaina o selu, e mafai ona faʻalelei le suiga i le faʻaaogaina o suauu. O le sili atu ona taugofie ma lauiloa o ana faʻaoga faʻapitoa o Saccharin ma Aspartame.

p, blockquote 72,0,0,0,0 ->

E ui i lea, e ui lava i lo latou lelei, ae o loʻo i ai se aafiaga o le faateleina o le fiaaai. Faatasi ai ma le natura o le suka, e mafai ona taʻu mai le fructose, le meli ma le sorbitol.

p, blockquote 73,0,0,0,0 ->

Ae o la latou faʻaaoga e tatau ona faʻatautaia ma le faʻaeteete ae aua le faʻaleagaina i latou. E mafai ona malilie faʻatasi ma le fomaʻi o loʻo auai e mafai ona mafai ona faʻaaogaina mo se aso.

p, blockquote 74,0,0,0,0 ->

Fofo o fale

E mafai ona aumai le suka maualuga maualuga e aunoa ma le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamalosi i tulaga masani e ala i le faʻaaogaina o vailaʻau faʻaleaganuʻu.

p, blockquote 75,0,0,0,0 ->

O le faateleina o le kulūkose i totonu o le toto e mafai ona faʻaititia e ala i le faʻaaogaina o nei oloa ma faʻasologa:

p, blockquote 76,0,0,0,0 ->

Ierusalemaichokei.A le o lena, o le pi o le eletise e faʻamaʻaina i totonu o salati pe na o ia lava. E mafai foi ona maua le sua mai le aʻa.
Tea mai laʻau aʻa ma laulaau lanu.E le fautuaina i itula o le afiafi, ona o loʻo i ai malosiaga faʻafouina.
Onamamonie pei o se taimi faʻavave mo lauti, kofe poʻo kefir. E le mafai ona sili atu i le 1/3 tsp le sili atu i le aso.
Sugar Free Compotemai le viburnum, uʻu ma mauga mauga.
Fua mai beets ma kapisi.E le silia le ½ cup 3 rub. / Aso.
Onion ma le garlici soo se ituaiga.

O le tulaga ese o togafitiga o tagata ua lisiina, o le faaitiitia lea o le faateleina o le kulukose o le toto ona o le i ai o mea inisalini pei o meaola masani i nei.

p, blockquote 77,0,0,0,0 ->

p, poloka poloka 78,0,0,0,0 ->

Ae ui i lea, o nei suʻega e le fautuaina e faʻaaogaina e aunoa ma le faʻatalanoaina muamua o se fomaʻi, talu ai o faʻafitauli o le maʻi i vaega poʻo le pa'ū televave o le suka e mafai.

p, blockquote 79,0,0,0,0 ->

Faʻaaogaga faʻapitoa

O nisi gaioiga faaletino e manaʻomia mo se faʻaitiitia malie ma le faʻaitiitia o kulūkose i totonu o le toto.

p, poloka poloka 80,0,0,0,0 ->

O le faʻatagaina o le maualuga o vasega e tatau ona faʻatulagaina e le fomaʻi, o le a taʻitaʻia e le tulaga o loʻo i ai nei o le soifua mālōlōina ma faʻamaoniga a le tagata lava ia.

p, blockquote 81,0,0,0,0 ->

Ae ui i lea, o le savali i le paka o le aai e faatagaina - e le gata ina faʻaitiitia ai le tuʻuina atu o le suka, ae e faʻamalosia ai foi le muscular muscle.

p, blockquote 82,0,0,0,0 ->

Vailaau

O le faʻaaogaina o le suka-lowering tablets e aoga i le na o sina siʻitia o le suka. E lua ituaiga o meaʻai mo le faʻaitiitia o le suka.

p, blockquote 83,0,0,0,0 ->

Glibenclamide lemu maualalo le kulūkose ma puipuia lona vave osooso i le gasologa o le aso.

p, poloka poloka 84,0,0,0,0 ->

O le tulaga masani o le 2 papa / aso. Gliformin ma Siofor e faʻaaogaina i ni fua eseese, lea e faigofie ai le filifilia o se aofaiga o fualaau faasaina mo se tagata maʻi faapitoa.

p, blockquote 85,0,0,0,0 ->

O fualaau nei e le afaina ai le tino ona o le mea moni latou te le faʻaosoosoina le gaosiga o le inisalini.

p, blockquote 86,0,0,0,0 ->

p, blockquote 87,0,0,0,0 ->

I le sili atu ona ogaoga o le hyperglycemia, o le inisalini o le inisalini e manaʻomia ina ia vave faʻaitiitia le kulūkose.

p, poloka poloka 88,0,0,0,0 ->

Ole inisalini o le filifiliga pito sili lea mo le vave faʻaitiitia o le kulukose i le maʻisuka malosi.

p, poloka poloka 89,0,0,0,0 -> p, poloka poloka 90,0,0,0,1 ->

Ae, ua naʻo le faʻamaoniaina o le faʻamaonia o le homone. O le filifilia o le fualaau o le inisalini e faia e le fomaʻi e faavae i faʻamaumauga o suʻesuʻega, faʻamatalaga e uiga i le gaioiga faaletino o le maʻi ma lona lagona faʻaletino.

Tuua Lau Faamatalaga