Nofoaga o le fatu mo le maʻisuka ituaiga 2

O se areto falaoa o se fua faʻatatau ua atiae e tagata fai meaʻai. E faʻaaoga e faitau le aofaʻi o meaʻai gaʻo. O ia ituaiga o fuafaatatau ua amata mai talu mai le amataga o le seneturi lona 20 e le tagata fomaʻi o Karl Noorden.

E tasi le falaoa e tutusa ma se fasi falaoa e tasi le centimita le mafiafia, vaevaeina i le afa. O le 12 kalama o meaʻai faʻamalosi tino faigofie (pe o se sipuni sipuni). A faʻaaogaina le XE, o le maualuga o le glycemia i le toto e ala i le lua mmol / L. Mo le vaevaega o le 1 XE, 1 to 4 iunite o le inisalini e faʻaaluina. E faʻalagolago lava i tulaga faigaluega ma le taimi o le aso.

O keke falaoa e faʻatatau i le suʻesuʻeina o meaʻai taumafa. O le suʻeina o le inisalini e filifilia e faʻatatau i le faʻaaogaina o XE.

O le iunite autū lea e faʻaaogaina e fuafua ai le aofaʻi o meaʻai gaʻo o loʻo faʻaaoga e le tagata maʻi i aso uma. E masani ona taliaina e 1 le falaoa (XE) e tutusa ma le 12 g o suka.

O nisi taimi, nai lo le faaupuga "areto o le areto," o fomaʻi e faʻaaoga le fuaitau "carbohydrate iunite". Ona o le mea moni o loʻo i ai se laulau faapitoa e faʻamaonia ai le anotusi saʻo o meaʻai i le tele o oloa taitasi, e mafai e le gata ona faʻatulagaina le mea e tatau ai mo mea taumafa, ae ia suia lelei foi nisi oloa i isi.

I lenei tulaga, e sili ona lelei le faʻaaogaina o oloa o loʻo aofia i le 1 vaega ao sui.

I nisi tulaga, e mafai ona fuaina le numera o iunite falaoa e faʻaaoga ai auala avanoa: se sipuni, se ipu malamalama. O nisi taimi o oloa e mafai ona fuaina i fasipepa. Ae o sea fuafuaina e le lava. O maʻi gasegase e manaʻomia ona iloa lelei le anotusi o meaʻai i totonu o oloa. I le uma, o le aofaʻi o le faʻaaogaina o le XE e tatau ona fetaui ma gaosiga o insulin.

E le manaʻomia mo tagata gasegase e sili atu nai lo le 7 XE mo le 1 meaai. Ae o le fualaau o le insulin ma le aofaiga o meaʻai e manaʻomia ile aso e tatau ona fuafuaina e le fomaʻi.

O le a ia faia se taimi atofaina e faʻavae i uiga o lou tino. E tatau ona manatua i le mafaufau e le o mea uma e manaomia e tatau ona faʻatusatusa ma le faʻaeteete le gaʻo.

O lenei kulupu e aofia ai fualaau faisua. O lenei mea moni e mafua mai i le mea moni e faapea o le 'elemene o loʻo i totonu o ia oloa e itiiti ifo i le 5 g.

O lenei iunite ua taua o le falaoa ona e fuaina i se vaega o falaoa. 1 XE e aofia ai le 10-12 g o carbohydrates.

O le 10-12 g o vailaʻau 'oloʻo aofia ai i le afa afa fasi falaoa' otiʻoti i se lautele o le 1 cm mai se falaoa masani. Afai e te amata faʻaaogaina ni falaoa, ona ou fautuaina oe e fuafua le aofaʻi o meaʻai gaʻo: 10 po o le 12 kalama.

Na ou aveina le 10 kalama i le 1 XE, e foliga mai ia te aʻu, e faigofie atu ona faitau. O le mea lea, o soʻo se oloa o loʻo i ai vailaʻau faʻamalosi e mafai ona fuaina i vaega o falaoa.

Mo se faʻataʻitaʻiga, 15 g o soʻo se cereal o le 1 XE, poo le 100 g o le apu foi e 1 XE.

100 g o oloa - 51.9 g o suauu

X gr oloa - 10 g o suauu gaʻo (pe 1 XE)

E aliali mai (100 * 10) / 51.9 = 19.2, o lona uiga, 10.2 kalama o falaoa e aofia i le 19.2 g. carbohydrates poʻo le 1 XE. Ua uma ona ou faaaogaina e ave i le auala lenei: Ou te vaevaeina le 1000 e ala i le aofaʻi o mea inu o lenei oloa i le 100 g, ma e sili atu le tele e te manaʻomia e ave ai le oloa ina ia aofia ai le 1 XE.

Ua uma ona saunia ni laulau eseese, lea e taʻu mai ai le tele o meaai i sipuni, tioata, fasipepa, ma isi mea faapena, e aofia ai le 1 XE. Ae o nei fuainumera e le saʻo, e faʻaalia.

O le mea lea, ou te fuaina le numera o iunite mo oloa taitasi. O le a ou fuafua pe fia le tele e te manaʻomia e ave ai le oloa, ona e fuaina lea i luga o se meaʻai kuka.

E tatau ona ou tuuina atu i le tamaitiiti 0.5 XE apples, mo se faataitaiga, ou te fua i luga o le fua o le 50 g. E mafai ona e mauaina le tele o ia laulau, ae ou te fiafia i lenei mea, ma ou te fautua atu ia e sii maia iinei.

Pauna Autu Faitau le Laulau (XE)

1 NOFOAGA UNIT = 10-12 g o meaʻai gaʻo

FUAFUAINA O FUAFUAGA

1 XE = aofaiga o oloa i le ml

1 ipu

Miliki

1 ipu

Kefir

1 ipu

Laʻau

250 1 ipu

Vaomalo masani

FUAFUAGA TUSI

1 XE = aofaiga o oloa i le kalama

1 fasi pepa

Paʻu paepae

1 fasi pepa

Manatua le falaoa

Fusi (kuki masi)

15 pcs.

Laʻau mama

Fusi

1 sipuni

Pelu falaoa

PASTA

1 XE = aofaiga o oloa i le kalama

1-2 vaimuni

Vermicelli, aʻa, pu, pasta *

* Tele. I totonu o le kulimi 1 XE = 2-4 tbsp. punetuni o le oloa (50 g) e fuafua i foliga o le oloa.

Krupy, sana, falaoamata

1 XE = aofaiga o oloa i le kalama

1 tbsp. l

Buckwheat *

1/2 taliga

Fuga

3 tbsp. l

Fuga (kulifi.)

2 tbsp. l

Fuga vao

10 tbsp. l

Popcorn

1 tbsp. l

Manai *

1 tbsp. l

Sapalai (soʻo)

1 tbsp. l

Oatmeal *

1 tbsp. l

Oatmeal *

1 tbsp. l

Barley *

1 tbsp. l

Millet *

1 tbsp. l

* 1 tbsp. se sipuni o sela o le suka. I totonu o le kulimi 1 XE = 2 tbsp. sipuni tele o le oloa (50 g).

POTATOES

1 XE = aofaiga o oloa i le kalama

1 lapoa lapoa moa

Suauu kuka

2 sipuni tele

Palu pateta

2 sipuni tele

Umu pateta

2 sipuni tele

Palu pateta (kesi)

Berries ma fualaau aina i meaai paleni

O le tele o fualaau aina ma fualaʻau e aofia ai sina vaega tele o gaʻo, ae e le o lona uiga latou te le manaʻomia le faitauina pe faʻaaoga i ni aofaiga tetele. E tasi le falaoa e fetaui ma le 3-4 apricots poo plums, se fasi keke o le siloni poo le meloni, afa afa faʻi poo le 'ulu.

Apple, pi, moli, pi, persimmon - 1 fasi vaega o ia ituaiga fualaau aina e aofia ai le 1 carbohydrate iunite. O le tele XE o loʻo maua i vine.

E tasi le falaoa e tasi e tutusa ma le 5 vine lapoa.

O fualaau e sili ona fuaina e le o ni fasipepa ae i tioata. O lea, mo le 200 g o oloa, e 1 le falaoa. E taua le manatuaina e le gata o oloa fou, ae faʻamago foi fualaau aina ei ai vaega ole gaʻo. O le mea lea, ao leʻi faʻaaoga fualaau mama ma vine mo le kukaina, ia fuaina ma fuafua le aofaʻiga o le XE.

O fua e maua i ituaiga eseese ma e faalagolago lava i lenei mea e mafai ona lelei ma suamalie. Ae mai le auala e suia ai le tofo o le oloa, e le suia le aoga o le carbohydrate.

O fualaau suamalie ma fualaʻau e tele atu mea e maua mai i le suka, lea e faʻaalu malie.

Mai soʻo se fua o fua o le toto o le tagata e amata ona tulaʻi, e na o le tupu lava i taimi eseese.

O le mea moni e faʻapea o le maʻisuka o le meaʻai e gasegase e taua tele, e toʻatele e iloa. O le mea moni, o le faʻatonutonuina o le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo ma meaai e tele lava ina faʻamalosia ai le filifilia o le fua saʻo o le inisalini. O mataupu faavae o le insulin action - saienisi faasao ola
Ae ui i lea, e matua faigata lava le faʻatulagaina o le tele o mea manaʻomia i aso taitasi, mo le tele o tausaga, ma mea uma e faigata e masani ona le amanaiaina e tagata. O le mea lea, o le manatu o le "areto o le falaoa" na folasia mai, lea na faafaigofieina ai le fuaina o meaai paleni mo le fia miliona o tagata o loo mafatia mai le tasi ituaiga po o le isi o le maʻisuka.
"alt =" ">

O le areto falaoa (XE) o se fua o carbohydrates i meaʻai. E tasi le falaoa e tutusa ma le 12 kalama o le suka, po o le luasefululima kalama o falaoa enaena. O le tele o le inisalini e faʻaalu i le vaevaeina o le tasi falaoa, i le tutusa ma le lua iunite o gaoioiga i le taeao, tasi ma le afa iunite i le ao, ma le tasi le vaega o gaoioiga i le afiafi.

Vaega o le maʻisuka ituaiga 2

O se ituaiga faapitoa o le maʻisuka e faʻaalia i le masani (laʻititi pe sili atu) o le gaosiga o le inisalini e ala i le tino o le endocrine. O le faʻamaʻi o le ituaiga lona lua e le fesootaʻi ma le le lava o le hormone i totonu o le tino, pei o le muamua. O suauu o le maʻisuka matutua e faʻasaʻo (le mautonu) i le inisalini i le taimi ma mo le tele o mafuaaga.

O le gaioiga autu o le hormone na gaosia e le pancreas o le fesoasoani lea i le faʻaogaina o le kulukose mai le toto i totonu o masini (muso, gaʻo, ate). I le maʻisuka ituaiga 2, o iai le inisalini i totonu o le tino, ae le mafai ona toe iloa. E le faʻaaogaina le kulukose i le toto, o le hyperglycemia syndrome e tupu (ole toto maualuga e sili atu ona taliaina). O le faʻafitauli o le faʻaleagaina o le inisalini o loʻo faʻaosoosoina lemu i tagata mai le matutua, mai le tele o vaiaso i masina ma e oʻo lava ile tausaga.

E masani lava, o le maʻi ua maua i se suʻesuʻega masani. Ole maʻisuka e le mafai ona suʻesuʻeina e mafai ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi e iai faʻamaoniga o:

  • faafuasei o le paʻu o le paʻu, mago,
  • faʻavasegaina o mea faitino, faʻaleagaina,
  • angiopathy (faʻafitauli vascular vascular),
  • neuropathies (faʻafitauli o le galuega o faʻamavaega),
  • afaina o le tino, le atoatoa.

E le gata i lea, o laulaʻau o le mimiti mimiti e fai ma sui o le kulukose e tuʻu ai ni paʻepaʻe papaʻe i luga o le tagamea. E tusa ma le 90% o tagata mamaʻi, e pei o se tulafono, e sili atu le mamafa o le tino nai lo le masani. I le taimi nei, e mafai ona faʻamautuina o le maʻisuka na i ai faʻafitauli faʻapitoa i le atinaʻe i le taimi o le postnatal. O le meaʻai muamua ma le paluga susu o loʻo lagolagoina ai ni faaletonu i le gaosiga o inisalini (totonu). Fomaʻi fautuaina, pe a mafai, ia tuʻuina atu le pepe i le susu.

I nei ona po nei, o le atinaʻeina o le tamaoaiga e ogatasi ma le faʻagasolo i se olaga ola solo. Faʻaauau pea ona faʻatupulaia le malosi o le faʻaaogaina o togafitiga faʻaleagaina, lea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o le oona, toto maualuga ma le maʻisuka. O le amataga o le glycemia o loo faailoa mai i lona taimi ua uma ona 50% le tele o cellular pancreatic ua leiloa a latou galuega galue.

O le vaitau o le asymptomatic stage o le maʻisuka e mafaufauina e endocrinologists e sili ona matautia. Ua leva ona maʻi le tagata, ae e le maua togafitiga talafeagai. E i ai le tulaga maualuga o le tupu mai ma le atiina ae o faʻafitauli faʻapitoa i le cardiovascular. O se faʻamaʻi e maua i se taimi vave e mafai ona togafitia e aunoa ma ni fualaau. O loʻo i ai se meaʻai faapitoa lava, gaioiga faaletino ma togafitiga.

Vaega o mea taumafa o le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaaoga ai XE

O se tagata e maua i le maʻisuka na maua le inisalini e tatau ona malamalama i "areto falaoa". O maʻi o le ituaiga 2, e masani ona tele le mamafa o le tino, e manaʻomia e pipii i se meaʻai. E mafai ona maua le faʻaitiitia o le mamafa i le faʻatapulaʻaina o numera o falaoa e aina.

I le maʻi maʻisuka i tagata mamaʻi matutua, o gaioiga faaletino e faia ai se vaega lona lua. E taua le faʻamauauina o le aafiaga na maua. O le fuaina o oloa XE e sili atu ona faigofie ma sili atu ona faigofie nai lo le kalori o meaʻai.

Mo le faigofie, o mea uma ua vaevaeina i ni vaega se tolu:

  • oi latou ia e mafai ona 'ai e aunoa ma le faʻatagaina (i totonu o faʻatapulaʻa talafeagai) ma le faʻatatau i iunite falaoa,
  • meaai e manaomia le lagolago o le inisalini,
  • e le manaomia ona faʻaaoga, sei vagana ai le taimi o le osofaʻiga o le hypoglycemia (o le faʻaitiitia o le suka i le suka o le toto).

O le kulupu muamua e aofia ai fualaʻau, meaʻai a manu, pata. Latou te le faʻateleina (pe sii i luga) le kulūkose i le toto. Faatasi ai ma fualaau faisua, tapulaa e fesootai ma paluga pateta, aemaise lava i le foliga o se mea vevela - masini pateta. O fualaʻau laʻau vevela e sili ona lelei uma faʻatoʻa faʻatasi ma gaʻo (suauʻu, kulimi suamalie). O le tele o le fausaga o le oloa ma mea gaʻo e aʻafia ai le fua o le faʻafefe o meaʻai gaʻo - o le a faʻagesegese ai.

O isi fualaau faisua (e le o se suavai mai ia mea) mo le 1 XE ua aliaʻe mai:

  • beets, kāloti - 200 g,
  • kapisi, tomato, radis - 400 g,
  • pumpkins - 600 g
  • kukama - 800 g.

I le vaega lona lua o oloa e gaosia ai le gaʻo (gaosiga o falaoa, susu, suamalie, pata, pasta, fualaau aina). I le lona tolu - suka, honey, jam, sweets. E naʻo tulaga faʻafuaseʻi e faʻaaogaina, ma maualalo le kulūkose i le toto (hypoglycemia).

O le manatu o le "areto o le falaoa" na folasia mai mo se iloiloga a le aiga o gaʻo i totonu o le tino. O le iloiloga e faigofie ona faʻaaogaina i le kuka ma meaʻai mo le fefaʻasoaʻiga o oloa gaʻo. O laulau e faʻavaeina i le nofoaga faʻasaienisi pito i tua o le RAMS.

O loʻo i ai se faiga maʻoti mo le faaliliuina o oloa i totonu o areto falaoa. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga le laulau o iunite falaoa mo le maʻisuka. E masani ona tele ni vaega:

  • suamalie
  • falaoamata ma meaʻai o manu, cereals,
  • vine ma fua
  • fualaau faisua
  • oloa susu
  • mea inu.

O meaai i se aofaiga o le 1 XE e siitia ai le suka toto e tusa ma le 1.8 mmol / L. Ona o le tulaga le masani ai o le gaioiga o gaioiga o meaola o le tino i le aso, o le metabolism i le afa muamua e sili atu ona malosi. I le taeao, o le 1 XE o le a faateleina le glycemia e 2.0 mmol / L, i le ao - 1.5 mmol / L, i le afiafi - 1.0 mmol / L. E tusa ai ma lea, o le inisalini o loʻo faʻatonutonuina mo le 'aina o falaoa.

O nai faʻalavelave laiti faʻatasi ai ma le taua tele o le tagata maʻi ua faʻatagaina e le tuʻuina atu faʻatasi ma le inisiua. 1 poʻo le 2 injections o le inisalini faaumiumi (gaioiga faʻasolosolo) i aso taʻitasi, o le faʻasolosolo o le tino o loʻo tumau mausali. O se meaʻai ao le i momoe (1-2 XE) ua faia e puipuia ai le hypoglycemia i le po. E le manaomia le 'ai o fua ile po. E le mafai e tagata gaʻo taumafa ona puipuia mai se osofaʻiga.

O le aofaiga atoa o mea taumafa o le maʻisuka masani e fai galuega masani e tusa ma le 20 XE. Ma le malosi o galuega faaletino - 25 XE. Mo i latou e manaʻo e aveesea le mamafa - 12-14 XE. O le afa o meaai a le tagata maʻi e faʻatusa mai i gaʻo (falaoa, palu, fualaau faisua, fua). O le vaega o totoe, pe tusa o le tutusa o mea, e pau i luga o gaʻo ma pulu (meaʻai gaʻo, susu, oloa o iʻa, suauu). O le tapulaa mo le maualuga o taumafa i le taimi e tasi ua fuafuaina - 7 XE.

I le maʻisuka ituaiga 2, e faavae i luga o le XE faamatalaga i luga o le laulau, e filifili e le tagata maʻi le tele o iunite falaoa e mafai ona ia 'ai i le aso. Mo se faataitaiga, o le a ia 'ai 3-4 tbsp mo le' aiga o le taeao. l cereal - 1 XE, o le siʻosiʻomaga laʻitiiti - 1 XE, le laʻau pata - 1 XE, o le apu laʻitiiti - 1 XE. Carbohydrates (falaoamata, falaoa) e masani ona faʻaaogaina i se meaʻai aano. O le keke le kopiina e le manaʻomia le faʻamaumauga ole XE.

E i ai le faʻamaoniga o le numera o le maʻisuka ituaiga 1 e maualalo i le numera o tagata gasegase ile togafitiga ile insulin 2.

O fomaʻi o loʻo i ai sini nei pe a faatonuina le insulin mo le maʻisuka ituaiga 2:

  • puipuia le gaʻo hyperglycemic ma le ketoacidosis (o le foliga mai o le acetone i le urine),
  • faʻaaoga faʻamalo (faʻamaʻi fia inu, gutu malulu, uʻu faifaipea),
  • toe faʻafoʻi le mamafa o le mamafa o le tino,
  • faaleleia le soifua manuia, lelei o le olaga, mafai gafatia, galue malosi,
  • faʻaitiitia le mamafa ma taimi o faʻamaʻi pipisi,
  • puipuia le mai i lapoa ma toto laiti.

E mafai ona ausia sini e ala i le anapogi masani (gutu o le 5.5 mmol / L), pe'ā uma ona 'ai - 10.0 mmol / L. O le numera mulimuli o le pito i luga. Faatasi ai ma le matua, e mafai ona faateleina. I le maʻisuka matutua, o isi faailoilo o le glycemia e faʻamoemoeina: i luga o se manava gaogao - e oʻo i le 11 mmol / l, pe'ā uma ona 'ai - 16 mmol / l.

Faatasi ai ma lenei maualuga o le kulukose, ua paʻu ai le toto toto toto. E talitonu le au atamamai taʻitaʻi e taua le faatonuina o le inisalini pe a le faaaogaina e auala o togafitiga le maualuga o le glycemic level (HbA1c) o le itiiti ifo ma le 8%.

O togafitiga faʻamalosaga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e fesoasoani e faasaʻo ai:

  • inisalini le atoatoa,
  • sili atu le galu glucose gaosiga,
  • le faʻaaogaina o meaʻai i le gaʻo i totonu o le tino.

O faʻamatalaga mo le togafitiga o le inisalini i le maʻisuka e masani ona matutua e vaevaeina i ni vaega se lua: tino (faʻasalaga o sugars ona o le maitaga, taotoga, faʻamaʻi pipisi) ma le aiga (le lelei o le suka-lowering drugs, their inlerance).

O le faʻamatalaga o le faʻamaʻi ua faʻamalolo. O le tulaga autu o le tagata maʻi e tatau ona tausisi i se taumafa ma se meaai paleni. O le fesuiaiga i le togafitiga o le inisalini e ono le tumau pe tumau. O le filifiliga muamua, e pei o se tulafono, e oʻo atu i le 3 masina. Ona faʻasaina lea e le fomaʻi le tui.

O le maʻisuka ituaiga 2 e manatu o se suʻega lelei, faʻaaoga lelei le faʻamaʻi. O lona suʻesuʻega ma togafitiga e le o se mea e sili ona faigata. E le tatau i tagata gasegase ona teena mai togafitiga le tumau ole insulin.O le pancreas i le tino o le maʻisuka i le taimi lava lea e maua ai le lagolago talafeagai.

O le a lenei mea

  • A fai e le fomai se meaʻai mo oe, o le a ia mafaufau:
  • Le ituaiga o faʻamaʻi o loʻo e maua o le muamua poʻo le lua,
  • O le natura o le faagasologa o le faamai,
  • Le i ai o faʻafitauli na tulai mai ona o le faʻamaʻi,
  • Le numera o iunite falaoa - faʻapuʻupuʻu XE.

O lenei parakalafa e faʻaaoga i le tele o atunuu o le lalolagi. O le faʻamatalaga o le XE na faʻatalanoaina faapitoa mo le maʻisuka o loʻo faʻataʻitaʻiina injections inisalini. O le masani o lenei vailaau e fuafua e tusa ai ma le aofaʻi o meaʻai gaʻo e faʻaumatia i le aso.

Ua faia lenei mea e puipuia ai le tupu mai o tulaga ogaoga ma lamatiaga ola - hypo- ma hyperglycemia, pe a tele le suka i le toto, pe, i se isi itu, tele.

Faʻafefea ona faitauina

O le fua faʻatatau o loʻo mulimuli mai - 1 XE tutusa 15 g. carbohydrates, 25 gr. falaoa ma le 12 gr. suka.

E talafeagai le faia o faʻatatauga ina ia faia ai le lisi saʻo.

O le taua e taua o le "falaoa", aua o lona naunautaiga e tagata fai meaʻai e avea o se faavae sili ona faigofie ma sili ona faʻaaogaina - falaoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te tago i se falaoa masani o le falaoa uliuli, e lauiloa e pei o le "piliki", ma tipiina i ni vaega o le maualuga e tusa ma le 1 cm le mafiafia, ma o le afa o le 1 XE (mamafa - 25 g.)

O le sili atu o le gaʻo i le tutusa o lenei iunite o le a 'ai le maʻisuka, o le tele o le inisalini o le a manaʻomia ona faʻamaonia lona tulaga. O maʻi e afaina i le ituaiga muamua o faʻamaʻi e faapitoa lava le faalagolago i lenei iunite, ona o lenei ituaiga o loʻo aʻafia ai le inisalini. E taua le iloa e 1 xE le maualuga o le suka mai le 1.5 mmol i le 1.9 mmol.

Glycemic index

E taua foi le taua o le maʻisuka e tatau ona mafaufau i ai pe a filifilia se oloa faapitoa. O lenei faailo e faʻaalia ai le aʻafiaga o meaai i luga o le suka suka.

O le glycemic index, poʻo le GI, e le itiiti ifo lona taua e faʻatusatusa i le areto falaoa. O suauʻu masoāsusu o meaʻai ia o GI e maualalo, ae i totonu o mea vave, e tutusa lelei. A oʻo mai le vaega muamua i le tino, o le suauʻu e maualuga tele, ma amata ona maua le insulin i le pancreas.

Ole laulau taumafa maualuga ole GI e faapenei:

  • Pia
  • Aso
  • Paʻu paepae
  • Fafaga,
  • Fuga ma tao tao,
  • Teu pe tilotilati Karoti,
  • Paloni
  • Paʻu

E i ai le Gi o le sili atu i le 70, o lea e tatau ai i le maʻisuka ona faʻatapulaaina a latou faʻaaogaina i le tele e mafai ai. Pe, afai e le mafai ona e teena ma 'ai lau mea e sili ona e fiafia i ai, ona totogi lea i le faʻaitiitia o le aofaʻi o meaʻai gaʻo.

Guy e 49 pe itiiti i ia ituaiga meaai:

  • Cranberries
  • Brown rice
  • Popo
  • Vine
  • Buckwheat
  • Prunes
  • Laʻau fou.

E taua le matauina o le "faleteuoloa" o polotini - fuamoa, iʻa po o le moa - e masani lava e le o aofia ai ni gaʻo paluga, i le mea moni, o la latou GI e 0.

E fia le faʻaaogaina

Afai o loʻo faʻataunuʻuina oe i se meaʻai maualalo, ole fomaʻi e tatau ona le sili atu i le 2 - 2, 5 XE i le aso. O se taumafa e faʻavae i se paleni paleni e mafai ona maua ai le 10-20 iunite, ae o nisi fomaʻi e finau mai o lenei auala e afaina ai le soifua maloloina. Masalo, mo tagata maʻi taʻitasi o loʻo i ai se faʻaaliga taʻitasi.

Ina ia iloa pe mafai ona 'ai lenei mea poʻo lena oloa, o le laulau XE, faʻapitoa mo le maʻisuka, fesoasoani:

  • Areto - o se mea sese le talitonu o se fasi falaoa ua liua i se mea e gaosia ai ni nai vaega nai lo le falaoa fou. O le mea moni, e le saʻo lenei mea. O le faʻaoʻoina o meaʻai i le falaoa e maualuga tele,
  • Meaʻai gaosiga, susu - o se punavai o le calcium ma meaola o manu, faapea foi ma se faleteuoloa o vitamini. Lefir free-gaʻo, sua susu po o le siʻi kuka e tatau ona tumau,
  • Tomato, fualaau aina e mafai ona faʻaumatia, ae i se aofaiga faʻamapulaʻa faʻatauina,
  • O mea inu sili ona saogalemu o le kofe, lauti ma vai. Citro, mea inu suamalie ma popo eseese e tatau ona vaʻaia,
  • E le faasaina lapisi. O oloa faapitoa mo le maʻisuka e tatau ona faʻaaoga lelei,
  • I aʻa o fua o laau, o meaʻai gaʻo e le o toe toesea pe laʻitiiti atonu e le mafai ona amanaia i le taimi o le faitauga. I lenei itu, e tatau ona totogi le mafaufau i le toisina o le atiseti, o pateta, beets, carrots and pumpkins,
  • 2 sipuni tele o cereal o loʻo aofia ai le 1 XE. Afai e maualuga maualuga le maualuga o le suka toto, e tatau ona kuka.

Pini 1 XE - 7 punetini.

Faʻafouina o le malosi o tagata

E faia i le gaogao o meaʻai gaʻo, faatasi ai ma meaʻai e maua i totonu. I le taimi lava e tasi i totonu o le iniseti, o le a gagau le vailaau i lalo i sugars faigofie, ona tosoina lea i totonu o le toto. I totonu o siama, o le kulukose, o le punavai autu o le malosi, e faia i le toto.

A maeʻa ona 'ai, o le maualuga o le suka e faateleina - o le mea lea, e manaʻomia foi le inisalini. Afai o se tagata e soifua maloloina, o lona tino e "tali" mo lenei fesili. O le inisalini o le maʻisuka e faʻamanuiaina, ma e tatau ona saʻo le faʻatulagaina o le fualaau.

Afai e te faia i taimi uma le faʻatulagaga o iunite autu, faʻatapulaʻaina oe lava i mea inu gaʻo ma faitau ma le faaeteete igoa i luga o oloa ao lei faatauina mai - e leai se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faʻamaʻi e taufaʻatau ai oe.

Faʻamatalaga i luga ole manatu ole XE

E le o fautuaina e le pulega le tele o fualaau oona ma, i uluai faailoga o le faamai, fautuaina oe e faafesootai se fomai. O la matou faʻailoga e aofia ai fomaʻi sili ona lelei, e mafai ona e faia se tafaoga i luga o le initaneti poʻo le telefoni. E mafai ona e filifili se fomaʻi talafeagai oe lava pe o le a matou filifiliaina mo oe i le tulaga saʻo mo le saoloto. E na o le taimi foi e tusia ai, O le tau mo se faʻatalatalanoaga o le a maualalo ifo nai lo le falemai lava ia. O la matou meaalofa laitiiti lea mo a matou tagata asiasi. Ia soifua maloloina!

Tuua Lau Faamatalaga