Atherosclerosis bath

Mo le tele o tausaga le tauivi ma le CHOLESTEROL?

Ulu o le Inisetiute: "O le ae maofa i le faigofie o le faʻaitiitia o le cholesterol e ala i le ave i aso uma.

Ua lauiloa o le taele o loʻo i ai se aafiaga lelei i le tino o le tagata. E le o se mafuaaga e faapea mai ai, "O ia o le e gaoi e le matua." O le faagasologa o le pata e faaosofia ai le tele o le soifua maloloina-faʻaleleia o meaola i totonu o le tino, ae o le vai ua faʻaalia mo le cerebral arteriosclerosis?

Atherosclerosis ma Patini

O le a lona aafiaga i le lautele i luga o ituaiga gaioiolosi eseese e tutupu i totonu o se tagata?

Muamua, i le maualuga o le vevela o le afu, e mafai ona alu ese ma le afu eseese faʻalavelave faʻaleagaina i le tino o toxins, toxins ma salts. Mai lenei mea, e amata lelei ona lelei gaioiga, o le faagasologa o le masima-masima metabolism e faaleleia ma ua faaosofia, o se fesoasoani tele mo le tino i le faamamaina o vaʻa toto, e aofia ai le faiʻai.

E i ai le faʻamaoniga e faʻapea, a maeʻa le tasi asiasiga i le taele, e oʻo atu i le tasi ma le afa lita o le afu e faʻasaʻoloto mai se tagata. O le mafuaʻaga lea ua fautuaina ai e toe faʻatumu le vai ma inu tele vai ao nofo i le taele.

E avea o se faʻamalosiaga lelei mo le gaosiga o le protein, lea e faʻateleina ai le malosi o gaʻo, proteins, carbohydrate ma minerale. Ma o lenei mea e toe faʻaalia ai foʻi metabolic processes i le auala sili ona lelei. Ua faatelevave e 30%. Faatasi ai ma lenei aafiaga, o le "leaga" cholesterol ua susunuina, o lona uiga e maua ai se togafiti togafitiga malosi.

O le taʻele ma le cerebral arteriosclerosis e tāua tele. Muamua, e pei ona uma ona fai, ua susunuina le tele o le cholesterol, ma le lona lua, mai se eseesega o le vevela, o se aafiaga aoga i luga o le cardiovascular system amata.

O le taʻele o le vai e mafai ona faʻafilemu ai maso, faʻaitiitia le i ai o le lactic acid i totonu o la latou masini komepiuta.

O le faʻamalosia, faʻaitiitia o le atuatuvale ma le atuatuvale popole, faʻaleleia o le moe, malosi gaioiga ma le manava, o nei mea uma e mafai ona faia ma se asiasiga masani ma masani i le taele. O se mea malosi malosi e faʻamalosia ai le tino ma le malosi o le tino.

Ua iloa lava faletaele mai aso anamua. Folafolaga fomai o anamua na talitonu o lenei meafaigaluega o se tasi lea o mea sili ona malosi ma faamaloloina. Ma o le russia Rusia e tatau ona lauiloa tele ona o lona malosi ma le malosi i tulaga o lona aafiaga i le tino. O o tatou augatuaa sa togafitia le tele o maʻi e faafetai ai i le malosi o le asu ma vai aisa i le aisa. Ae, o na suiga tetele e mafai ona maua i le soifua maloloina lelei.

  • O le galuega o le afu o le afu lea e alu ese ai le afu ma le gaʻo i fafo
  • O le galuega a le loto, o ona fesuisuiai, e faʻaleleia,
  • O le leo o puipui lapoa ua faaitiitia, latou te sili atu ona ola,
  • E faʻaititia le faʻamalosi o musika
  • O le malosi ma le malosi o le faaselaina o le vai gastric ua faaitiitia.

I nisi auiliiliga, o maʻi fatu ma vascular e tatau ona togafitia i se tulaga fetaui lelei ma fetaui lelei i le va o auala vevela ma malulu. E mafai ona toe faʻafoʻi mai le vaivai o le soifua maloloina, ma o le malosi o le aʻafiaga, o le taele e mafai ona suia ai fualaau faasaina.

E mafai ona alu i le fale taele mo le atherosclerosis?

Atherosclerosis ma le taele, i le taimi muamua na tilotilo i manatu le atoatoa. Ae, o le tulaga e matua ese lava. Pe a faʻaalia i le vevela o le taele, o le toto e faʻalautele toeitiiti faalua, ma e avea lenei mea ma se toomaga mo le fatu. O nei aʻoaʻoga, i le faʻaogaina lelei, e aoga tele mo le tino cardiovascular system.

O le i ai i totonu o le potu vaʻa, e taua le mataʻituina o le soifua maloloina i taimi uma, i le lagonaina o le vave o le ita, e tatau ona e tuua vave ma malolo. O mea uma lava e tatau ona i ai i le faʻalelei.

Na o le asiasi atu ma le faʻaeteete ma le faʻaeteete i le fale taʻele, o loʻo i ai se avega mama i luga o vaʻa ma le fatu o le fatu.

O lou i ai o se faʻamaʻi e pei o le atherosclerosis e mafai ona faʻamoemoeina e le lanu mumu o le paʻu i totonu o le potu vaʻa. Afai e te vaʻaia ni lanu paʻepaʻe pe samasama i luga o le tino pe a uma ona vevela, ona e maua lea o lenei maʻi.

O le faʻamamaina o le toto mai le cholesterol ma le faʻaumatia o le atherosclerosis o le a fesoasoani i le faʻamamaina i fua: lemoni, oni, fualaau aina. E le tatau ona mou ese mai lau laulau. E tatau ona e alu soo i le potu taʻavale, e tasi i le vaiaso.

A maeʻa le nofo muamua i totonu o le potu vaʻa, fai se tafaʻi lautele, faʻasalalau le toto, o le a faʻaleleia ai le faʻamalolo.

Faʻaeteete faʻaeteete e uiga i faiga malulu. E le mafai ona vave faia ni suiga faʻafuaseʻi. Naʻo le maeʻa o le dyspnea pe a savali, e mafai ona e amata. Seʻia oʻo i lenei taimi, e tatau ona faʻaaogaina le vai malulu e saunia ai le tino.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

E mafai ona e vaʻaia, ae faʻaeteete. E sili atu le faia o lenei mea i se birch poo se faʻi vine. O le numera o asiasiga e faʻatonutonuina tutoatasi ma le lelei.

Ave nisi vai e inu ai. E lelei pe a fai o se lauʻau poʻo se lanu meamata e aunoa ma le suka. E manaia ma faanatinati le fiainu. Teas ma fugalaau, currants poʻo lemoni e aoga tele i le taele.

Faatasi ai ma se faʻamaʻi e pei o le atherosclerosis, o puipui o le toto totoga e afaina mai le faʻaogaina o salts calcareous ma le uric acid. O meaola faʻaleagaina e faʻaleagaina i nei vailaʻau ma avea ai ma faʻafitauli ma vaivai. O se taunuuga lenei o le faaoolimaina o le tino, faaletonu o le tino, tulaga le lelei o le toto.

O le faʻapipiʻiina o puipui puipui o le faiʻai e mafai ona mafua ai le tiga, leʻiva. O lenei tulaga o le amataga lea i le atinaʻeina o tafe ma le afaina, o le mea lea, e tatau ai ona faia ni metotia faʻamalosi e faʻaitiitia ai le maʻi.

Afai e asiasi soo i le vaʻa, e mafai ona e faʻagasolo le faagasologa o le toto, o lona uiga o le faʻaleleia o le metabolic process ma fufulu ipu. O le mea lea, atherosclerosis ma le taele o uo pito sili ona lelei, ae ia manatua le uiga o le tulaga tutusa! Faʻatasi ma le pulea atoatoa o le soifua manuia e mafai ona aloese ai mea leaga ma taunuuga le lelei.

Aua e te faʻaaluina le tele o le taimi i le taimi e tasi i totonu o le potu vaʻavaʻai, faʻafeiloaʻi lou tino, fetuunai i le vevela o le siosiomaga, faʻalavelave faʻafuaseʻi ma aua le tilotilo i isi, o mea uma e nafa ma tagata uma lava. Inu le tele o le vai i taimi o malologa, o le a mafai ai e oe ona toe faʻatumu le vai ma e le mafua ai le faʻafefe o le tino.

O le tasi taele o le a le fesoasoani ia te oe e taulima ai le atherosclerosis. O iinei e te manaʻomia ai ni fua faʻatatau e mafai ona e gafatia:

  • Taofi le 'ai o mea le lelei - meaola manu, ulaula meaʻai, meaʻai falai,
  • Tuuina atu masani leaga
  • O le faamalositino po o le jog, ia lesitala i se potu malolo pe aau i totonu o le vaitaele,
  • Vaavaai i le olaga ma le fiafia ma fiafia i aso uma,
  • Asiasi i le fale taʻele i taimi uma.

Tuuina atu nei manaʻoga uma ma le faataunuuina o manatu taʻitasi, e mafai ona e fesoasoani i lou tino e faʻaumatia faʻalavelave e afaina ai vaa. O le a toe faʻafouina ma mama, o le a susulu ma lelei lou ulu. Manatua, "o le galuega o le malelemo lima o le galuega lea a tagata e malelemo i latou lava!"

E mafai ona ou asiasi i le taele?

E le mafai e fomaʻi ona fai manino pe mafai ona fufuluina i le atherosclerosis, talu ai e faalagolago tele i le natura, umi o se maʻi ogaoga ma faʻafitauli. O le mea lea, i le taimi muamua o le maʻi, o le potu vaʻa e le mafai ona faʻaaogaina. Faatasi ai ma lana fesoasoani, o le a mafai ona taofia le alualu i luma o le faamai, ona o le malosi o le vevela vevela e faatelevave ai le toto, gaioiga ma le "mu" o le gaʻo e pei o se mea e maua i luga o puipui tetele. Faʻasagaga o le faʻavavevaveina o le vevela o le tino, o le vevesi o le manava-faʻalalōlōina o toto toto e afua mai i le taele, ma o le a mafua ai ona latou malolosi ma avea ma mea e le mafai ona faʻaaogaina i tulaga le lelei mai fafo.

E matuā faʻaseseina e asiasi i se sauna ma se umi ma le ogaoga o le atherosclerosis. O vailaʻau e sili atu ona paʻu i le cholesterol deposits e le mafai ona faʻavave vave ma pasi le toto toto e aunoa ma se faalavelave. O le taunuuga o lenei mea o le le lava lea o le toto i le fatu maso ma le tino atoa.

O le a le aoga?

I le leai o ni faʻasalaga, o le taele mo tagata mamaʻi ei ai le atherosclerosis o le a sili ona aoga. I lalo o le aʻafiaga o le vevela vevela, ua faʻalauteleina puipui tetele, ma ua faʻamamāina atoa le tino. I le taimi o le nofo ai i totonu o le potu vevela, o le suavai suamalie e faasaolotoina saoloto, ma faatasi ai, toxins, mea vevela e faaputuputu i totonu o le tino i le olaga atoa, e sau i fafo mai pores. E le gata i lea, o le taele e vave faʻavaveina ai le metabolism, faʻafeiloaʻi ai maso, faʻamalosia le faʻaogaina o le tino, faʻaleleia le gaioiga o le tino, ma fesoasoani e faʻamalolo le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le mumu o le mucosa muʻa, le manava faaumiumi ma le bronchitis tumau. Ina ia faateleina mea puipuia o le tino, e fautuaina e alu i le sauna 1 taimi i le vaiaso. Ua maeʻa le asiasiga muamua i le potu vaʻa, o le a lagona e se tagata le malosi, lagona le fiafia ma le soifua maloloina.

O le aafiaga mafanafana o le taele e faatelevave ai le toe maua mai, faafetai i le lelei o aafiaga o le vevela vevela i le metabolism, tafe toto ma le setete o puipui puipui.

Tulafono Asiasi

O le taʻele ma le atherosclerosis o pito i lalo o le a aoga pe afai e te tausisi i tulafono faavae o le faʻagasologa:

  • Aʻo leʻi ulu atu i totonu o le vaʻa, e tatau ona e fuaina le toto, e le sili atu i le 180 iunite.
  • A e asiasi muamua i le taele i le ea vevela, e tatau ona e le sili atu i le 3 minute. E mafai ona e toe ulufale i totonu o le potu faʻavaʻa pe a uma le 15 minute o le malologa.
  • O le taimi o le fonotaga e tatau ona faateleina le alualu i luma, e mafai ai e le tino ona faʻaaogaina i le vevela maualuga.
  • Mo le maualuga o le faʻamamaina o le tino o toxins, toxins, ua fautuaina e faia ni lotions ma le gaʻo togafitiga pe a uma le taʻele. O le vailaʻau e ufiufi i luga o le paʻu, ma, pe a uma le mago, fufulu i le vai mafanafana.
  • A maeʻa ona e tuua le potu vaʻa, e tatau ona e inu 2-3 ipu ipu vai. E sili atu pe afai o le lanu meamata poo le laʻau e leai se suka. E matua faʻamalieina ai le fia inu ma le leo.
  • A oi ai i totonu o le vaʻa, e taua le mataʻituina o lou soifua manuia ma le vave vave o le fatu, vevela, e tatau ona e alu ese ma malolo.
  • A maeʻa le vasega muamua, e fautuaina le faia o se massage lautele, lea o le a salalau ai le toto ma faʻaleleia ai le togafiti.
Toe foʻi i le laulau o mea

Contraindications ma le afaina

E ui i le tele o faamanuiaga o le taele ma le atherosclerosis, ae le o tagata uma e mafai ona asiasi i ai. O se asiasiga i le sauna e tatau ona tolopoina i tagata ua maua i le maualuga o le toto maualuga, faaletonu o le mafaufau ma maʻi mama. O le sauna e solia pe afai e tupu i totonu o le tino tagata ni faʻalavelave faʻaleagaina. O le mea lea, ina ia faʻamalo ese ai aʻafiaga mai le taele, ao le i resitalaina le aso o le asiasiga, e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi faapitoa - o le cardiologist. I le faʻaopoopoga, e le mafai ona e asiasi i le bathhouse i itula muamua pe a uma ona faia ni vailaʻau faʻapitoa, faʻapea foʻi ma luga o se manava gaogao pe tumu. E sili atu le aua nei alu i le potu vavalalata ma le vaivai tele faaletino ma le 2-3 itula aʻo lei moe.

Faʻatasi ma le pulea atoa o le soifua maloloina, faʻaleleia ma le faʻaeteete asiasi i le potu vaʻa, o le a mafai ona aloese mai aʻafiaga le lelei ma le le aoga mai le taele.

E matuā faʻaseseina mo tagata ei ai le atherosclerosis ma e le gata ina asiasi i le taele pe a inu, ona o le fatu maso e le mafai ona taulimaina sea avega ma o le taunuuga o le alu i le sauna o le a leaga. O maʻi e maua i le atherosclerosis e le mafai ona vave, tuʻu le potu vaʻa, faʻaaoga i vai malulu. E mafai ona faia lenei mea pe a maeʻa ona manava le manava aʻo e savali, ma muamua lena e te manaʻomia e saunia ai le tino, pamu i le vai malulu.

Tulafono faavae o taualumaga

E ui lava i faʻamanuiaga manino mo le toto, o tagata e maua i faʻamaʻi o le cardiovascular system e manaʻomia ona faʻaogaina lenei metotia ma le faʻaeteete, ma ia mautinoa e faʻatalanoa lau fomaʻi e uiga i le alu i le fale taʻele.

Aʻo leʻi faia asiasiga taʻitasi i le fale taʻele po o le sauna, e taua foʻi le fuaina o le toto ma i le maualuga o le maualuga o le 180 - 200 millimeters o le mercury, e le manaʻomia le toe faʻaaluina o le tino i suiga o le vevela.

E tatau ona taofiofi le uta i luga o vaa, faʻaaogaina lea togafitiga ma lemu, faia o se aʻoaʻoga vaivai mo le tino.

O le i ai i totonu o le potu vaʻa, e tatau ona e mataʻituina lou soifua maloloina, ia siakiina taimi uma le pulupili.

Mo amataga, o le umi o le uluai taualumaga e le tatau ona sili atu i le 2-3 minute, sosoo ai ma se malologa 10-15 minute.

Faatasi ai ma le faapalepale lelei o le faʻatinoga, o le leai o tachycardia, puupuu le manava, vevela ma le ulu, e mafai ona toe faia le sauniga.

Mo tagata e maualuga le maualuga ma le atherosclerosis, o le taele mamago e sili atu ona lelei, aua o le taua e mafua ai se avega mamafa ile toto.

Faamalosia le aafiaga o le taualumaga o le a fesoasoani i le faigofie o le masio masii, paʻu lemu o le paʻu ma se masima massage po o mimens, faaaoga o le omea, inu o le lamon ma le moli ao leʻi taʻele. Mo tagata ei ai le atherosclerosis, o le aʻafiaga i luga o le paʻu ma le brooms poʻo le lalaga paʻu mama e solia.

O se asiasiga i le sauna e tatau ona faia i taimi uma e ausia ai le iuga lelei, ia le itiiti ifo i le tasi i le vaiaso, ma le faapalepale - e oo atu i le lua taimi. E fautuaina le amataina o faʻasesega faʻavae pe a uma le 5-6 vasega, pe a uma ona faʻaaogaina se aʻoaʻoga faʻapitoa taua.

Faʻasusu ma sasaa vai malulu pe a uma le fau ole vaʻa pe a maeʻa le leiloloa o le manava. Aʻo leʻi faia lenei mea, e tatau ona e sasaa vevela vevela poʻo sina vai malulu, faʻaititia malie le vevela.

I le taimi e te nofo ai i le taele e tatau ona e inuina le tele o le vai e totogi ai lona gau i le afu, vai, fualaau aina, fualaau faafomai e talafeagai mo le inu.

Faatasi ai ma le faateleina o le mamafa, o le fualaau tipiti o lauti o loo i ai se fale o le mafaufau ma le diuretic o le a aoga.

Vaʻaia masani

Faatasi ai ma tagata maʻi cardiologist, o loo i ai se manatu e faapea o le atherosclerosis, e pei o isi faamai o le cardiovascular system, ua tuuina atu ai le tapunia atoatoa o saunas, potu faasao a Rusia, hammams ma isi mea faapena. Ae ui i lea, e le saʻo lenei. Faatasi ai ma le saʻo paleni o le maualuga ma le maualalo o le vevela, e mafai ona e tuʻuina atu i le fatu se avega talafeagai, faʻaleleia le tafe toto i le tino atoa, ma faʻamalosia le malosi o le toto ma sili atu ona ola.

Pau lava le mea e le mafai ona faʻatagaina e le tagata maloloina atoatoa ona faia i totonu o le bathhouse o le inu ava malosi lea.

Ua faamaonia e fomaʻi e faapea, i tulaga o se vaeluaga o vaa e amata ona faalauteleina, o loʻo i ai se aʻoaʻoga masani o le muso o le fatu ma le tino o le totoga atoa. O le maualuga o le vevela faʻatasi ma le faʻamamaina e mafai ona i ai se aafiaga faʻamamaina i le tino. Aʻo faagasolo le faʻatinoga, e ala atu i pusa, faatasi ai ma le afu, toxins ma toxins e amata ona oʻo mai, lea e faʻaputu i le tino i le olaga atoa.

E le gata i lea, o le taele e fesoasoani e faʻavave ai le gasegase, faʻamalolo ai maso, faʻamalosi le puipuiga, faʻaleleia le galuega o le manava, faʻamalolo le maʻi o le rhinitis faifai pea, bronchitis tumau ma le galu susu. Ina ia faateleina mea puipuia o le tino, e lava le na o le tasi i le vaiaso e asiasi ai i le potu taʻavale. E tusa lava pe a uma le vasega muamua, o le a mafai e se tagata ona lagona le malosi o le malosi, lagona le fiafia, maloloina ma tumu i le malosi.

E faapefea ona togafitia le atherosclerosis ma le taele?

O le taele o le a avea ma se faaopoopoga lelei i togafitiga autu mo le atherosclerosis. E mafai foʻi ona faʻaaogā vai-vaʻaia e puipuia ai le "faʻamaʻi o le vaʻaia".Ae e te leʻi alu i le potu vevela, ia mautinoa ia fuaina fua o le toto - pe afai e maualuga atu i le 180-200 iunite, ona tatau lea ona lafoaia le sauniga.

O le umi o le uluai taualumaga e le tatau ona sili atu i le 2-3 minute, pe a maeʻa ona manaʻomia se malolo 10-15 minute. E sili ona lelei le asiasi atu i se taele "malogo," aua o le faateleina o le susu e mafai ona mafua ai se osofaʻiga ma se mea leaga i le soifua lelei. E pei lava o isi togafitiga o togafitiga, e manaʻomia ona e faʻaaogaina i le potu vaʻaia, ma faasolosolo malie le faʻaaluina o le taimi e faʻaalu ai i totonu o se potu e maualuga le vevela.

Ina ia faʻaumatia faʻamau i luga o le tino, e mafai foi ona e faʻaaoga faʻaogaina i le vailaʻau. E faʻaaogaina i le paʻu, ma a uma ona faʻauʻu, ona fufulu lea i le vai mafanafana. O le a aoga foi le faamamaina o toto toto. Ina ia ausia lenei tulaga, e tatau ona e aofia ai fualaʻau suamalie atili i au meaʻai - oranges, lemons, fruit fruits, limes.

I le taimi e nofo ai i totonu o le potu vaʻa, atonu o le a leiloa e le tagata pe tusa ma le 0.5 lita o le vai, e pei ona molimauina e ala i le faateleina o le salu. O le mea lea e mafua ai ona fautuaina e fomaʻi le inu o ni ipu vai poʻo le tea e leʻi faʻasusuina pe a uma le faʻatinoga.

O ai o loʻo faʻasaina le vaʻa vaʻaia?

E ui lava i le tele o mea aoga o le taele e mafai ona faʻamalosi i le tino o le tagata, ae o le taualumaga e iai foʻi le tele o faʻasolega. Faatasi ai ma i latou e tatau ona maitauina le maualuga o le maualuga, afaina o le mafaufau ma le mafaufau, faiga o le inflammatory. Aʻo leʻi filifilia lenei auala o togafitiga ma le puipuia o maʻi, e tatau ona feutagai ma lau fomaʻi.

I le faaiuga, e tatau ona e fai atu e le tatau ona e asiasi i le fale taʻele i le taimi lava e teʻa ai vailaʻau, i luga o se manava gaogao, ma le vaivai tele faaletino, ma le tele o itula ao le i momoe. E faʻasaina le faʻaaogaina o aʻafiaga o le maualuluga ao malulu - o le fatu atonu e le mafai ona mafai ona taulimaina le avega.

Soifua Maloloina

O le vaitafe Rusia o loʻo i ai se tasi o uiga lelei e na o le pau, o le mea e taʻua o le "vevela vevela", lea e faʻateleina ai le faʻamalolo i le tele o taimi.

  • Latou te faʻaleleia le gataifale, faʻalautele le metabolism masima. O le paʻu e paʻu tele le afu, faatasi ai ma le toxins ma toxins e sau mai sela. Faʻafetai i lenei faʻamamaina, o le galuega o gaʻo o loʻo faʻafaigofieina.
  • Faʻateleina le tafe toto, faʻaleleia le toto i le pito i luga, pito i lalo, fatu, mama, ma le faiʻai.
  • Latou te faʻateleina le puipuiga, o le malosi o le tino i le vevela o le vevela i le taimi o suiga o vaitau.
  • Latou te faʻavaveina le toe faʻafoʻiina o sela ma masini. Masala maso, gasegase pasi, tulaga o tagata gasegase ma le gasegase, faʻaleleia le rūmāmatika.
  • E aoga tele i le togafitiga o totoga faʻaleleia. I lalo o le aafiaga o le maualuga o le vevela, vave ona mou ese le mumu, o le taimi o le maʻi ua faaitiitia.
  • Faʻamālōlō le vaivai, tuʻuina atu le malosi, faateleina le leo atoa.

O le faʻavevelaina o le tino, faʻafeiloaʻi ma le faʻaaogaina o le vai malulu, o se taʻaloga lelei tele mo vaʻa e puipuia ai faʻamaʻi pipisi.

Tuua Lau Faamatalaga