Vaega o le massage mo le maʻisuka

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

O TATOU FESOASOANI RECOMMEND!

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O massage mo le maʻisuka ei ai se sini patino - o le faʻamautuina o le soifua manuia lautele o le tagata maʻi, le toe faʻafoʻiina o le toto faʻavaivaia i vae, le faʻaumatiaina o aʻafiaga o le maʻisuka faʻaleagaina fiva.

Pe a faʻapipiʻiina lea ituaiga faʻamalosi ma ni manava manava, o le faagasologa o le faʻaaogaina o le suka e ala i musika, e faʻamautinoaina, o se taunuuga o le faʻaitiitia o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

I togafitiga, o togafitiga faʻapitoa e leai se taua tele. Ma o le faʻaaogaina o se vaega taua. Ae ui i lea, o lenei taualumaga e iai lona faʻamaoniga, ma e na o le faʻasalaga o le maʻisuka e mafai ona faatagaina, o loʻo i ai se tulaga talafeagai o le maʻi.

E tatau ona mafaufau pe o le a le malosi o le maʻisuka mo le maʻisuka, ma pe faapefea ona saʻo le faia? E mafai ona faʻafesoʻotaʻi vae i ni faʻalavelave faʻalavelave, ma o le a le mea e teteʻe ai mo lenei faiga?

Faamanuiaga ma le afaina

O le mafuaʻaga autu e mafua ai le atinaʻe o le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 o le solia lea o faiga faʻavae i le tino, ma le itu, o le tele o soʻo se laasaga e mafai ona avea ma mafuaʻaga o faʻafitauli o le tino.

O le mafuaaga lea e taua tele ai i le maʻisuka le gaioiga faaletino ma le tele o gaioiga faaletino e fesoasoani i le faʻaleleia atili o le metabolism.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e aʻafia ai le gata o le namu o vaʻa pito i lalo. E le gata i lea, i laasaga mulimuli, o le foliga o le tasi poʻo le lua vae atonu e faʻalavelaveina, ma le maualuga o le inisalini i le tino o le maʻi, o le sili atu ona taua o suiga.

Faʻasaga i tua o se tulaga, o le maʻi e mulimuli mai i tiga matuia, faʻamaopoopoina o gaioiga e faʻalavelaveina, e tiga tele le savali, o se taunuuga o le a le pine ae taofi le tagata maʻi. O le mafuaaga lea e maua ai le maʻisuka ituaiga 2, e manaʻomia ona e faia se massage, o le aoga ole itu lea:

  • O le maso vae e fesoasoani e faʻamafanafana ai maso. O musika malolo lea e sili atu ona lelei le gaioiga i le taimi o le faʻamalositino, lea e faʻataʻitaʻiina mo le maʻisuka.
  • Massage e fesoasoani e faʻaleleia le toto, aemaise o lenei faʻamatalaga e faʻaaoga i vae.
  • Aʻo faagasolo le faʻagasologa, ua faʻagasolo faʻamalosi tino, lea e fesoasoani e faʻasaʻo ai le suka o le toto.
  • Ua toe faʻaleleia filo faʻamau. Ma o lenei mea e taua tele, talu ai o le maualuga o le kulukose e oʻo atu ai i le faʻaumatiaga o namu.
  • O mea mama e toe faʻafouina, o le meaʻai e togafitia (i lenei faʻatinoga, o le aafiaga e foliga mai e le tuusao, ona o le saoasaoa o metabolic process in the body).
  • Puipuiga o faʻamaʻi o le maskloskeletal system.

E pei ona faʻaalia mai i luga faʻamatalaga o loʻo i luga, o le taualumaga e aoga tele, o loʻo tauaveina le tele o tulaga lelei. Ae ui i lea, o le massage e tatau ona faʻatagaina e le fomaʻi, ona o loʻo i ai faʻamaʻi faapitoa, e aunoa ma le iloa e uiga i ai, o le maʻi e mafai ona afaina tele ia te ia lava.

O faʻamaoniga i le faʻatinoga o tulaga nei:

  1. E le fautuaina e toe faʻafoʻi i le masima i le vaega laititi o patipati nifo lea eoʻo mai ma le faʻamaʻi.
  2. Maʻi faʻafitauli o le maʻisuka.
  3. General malaise, vaivaiga, malosi tele, le mamafa o le tino i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.
  4. Tele ituaiga o maʻisuka.

O se suiga faʻaleaganuʻu i pito pito i lalo o se faʻalavelave.

Afai e aʻafia se limo i se ulutala poʻo se gangrene, o le a faʻaaogaina le tele o faʻafitauli.

O ituaiga ma ituaiga o massage

Massage mo togafitiga o le maʻisuka ua vaevaeina i nisi ituaiga, lea e filifilia taitoatasi mo le tagata maʻi. O lenei filifiliga e faalagolago i uiga o le falemai, le tulaga o le maʻi. O le massage techniques mo le maʻisuka e mafai ona tuʻufaʻatasia, ma faʻaaogaina i le taimi lava e tasi ma isi metotia.

O massage lautele o le toetoe lava o vaega uma o le tino ua fautuaina e faalua i le vaiaso, o le umi o lea taualumaga e tusa ma le afa itula. E sili atu le aoga pe afai o le maʻi e sili atu le mamafa o le tino.

Faʻafitauli faʻalotoifale o faʻafitauli faʻafitauli o le tino. I le avea ai o se tulafono, o lala laititi nei ma lumbar. E masani ona faʻaalia i le aso mo le 10 minute, ma o le autu autu o lenei faiga o le faʻaleleia o le toto.

Massage e mafai ona fai i ituaiga nei:

  • Faʻasaʻi le masini (acupressure) - pe a faʻamalosia se tino o le tino maʻi. O le umi o le vasega e lua vaiaso, o le massage faatagaina e faia i aso uma, ma e fesoasoani i le faatonutonuina o le kulūkose i le urine.
  • O le faʻamaʻi o le tagata lava ia i le maʻisuka e aofia ai le faʻatinoina tutoʻatasi o gaoioiga muamua, mo se faʻataʻitaʻiga, taʻavale, sasaina ma isi.

O fomaʻi e talitonu o le massage e fesoasoani lelei mai le maʻisuka, ona e faʻavasegaina ai le suka i totonu o le tino, e fesoasoani e puipuia ai faʻafitauli matuia i vae, ma puipuia ai isi faʻamaʻi i totonu.

Lafoaʻi vae mo le maʻisuka, faʻapea foʻi ma le faʻamaʻiina o isi vaega o le tino, e leai ni tapulaa faʻapitoa. O le tulafono faavae e faapea o le faʻatinoga e faʻatinoina ma le faʻaeteete e mafai. O auala nei e iloga, e mafai ai ona faʻaaogaina:

  1. E ala i le taʻavale, soʻo se taimi o le massage e amata ma muta. Latou te faʻatagaina oe e saunia le tino mo togafitiga sili atu, e aʻafia ai le gaioiga o lauulu vaʻaia.
  2. O le faapipii e fesoasoani e toe faʻafouina ai vaʻa toto.
  3. O le kneading e i ai lona malosi ma le faʻamalosia, pe a maeʻa se faʻataʻitaʻiga e lagona e le maʻi o ona musele ua "luluina".
  4. Viiga. E mafai ona faia i auala eseese: e ala i se moto, tamatamaʻilima, pama po o tamatamailima. Afai e faʻafefeteina i lenei auala, ona paʻu ai lea o le paʻu ma le vaega pito i luga, lea e taʻitaʻia ai maso ma vaʻa toto.
  5. O le Bobbing o se faʻasologa, o loʻo i ai se aafiaga talitutusa e pei o le palakalafa muamua.
  6. E mafai ona faia le tipi pe afai ei ai se tomai patino a se tagata. Aʻo faagasolo le faʻagasologa, e osofaia le pito o le lima, ae e tatau lava ona punou.

O le matauina o le togafitiga o le fofo, e mafai ona tatou maua ni faaiuga patino e uiga i lona aafiaga.

E tatau ona maitauina o le massage e le tatau ona oʻo atu ai i lagona tiga.

Faʻafefe, pe faapefea ona fai saʻo?

E pei ona taʻua i luga, o le ituaiga lona lua ma le muamua o le maʻisuka e aofia ai le faʻatautaia o masini. Ole massage faia o se mea lelei puipuia e puipuia ai le maʻisuka vae ma isi faʻalavelave.

E mafai ona faia massage i le fale. I le taimi nei, e tele vitio o loʻo faʻaalia auiliili pe faapefea ona faia lenei ituaiga poʻo le ituaiga massage, auala e saʻo ai ma isi mea.

Ae e te leʻi faʻafefe pito i lalo, e manaʻomia ona faʻamafanafanaina. O se vai masani masani ma vai mafanafana o le a fesoasoani. E tatau ona maitauina o le vai e tatau ona mafanafana, ma e le vevela. Ina ia puipuia le manua o le paʻu, e tatau ona fufuluina vaevae ma vae i le paʻu.

Faʻaputuga ma metotia o le faʻafefeteina o vae:

  • O le taualumaga e amata mai i le vae i lalo e ala i le tigaina, pe a uma ona alu malie lima i le tulivae.
  • Le popliteal fossa e le o masaa.
  • E solopala tamatamaivae i le taimi o le faʻatinoga, ma e faia lemu lemu ma saʻo.
  • O auala aupito sili ona lelei i lenei tulaga o le vibration, toso, solo.
  • Faʻasalaga ole faʻamalologa. E mafai ona tauina, solo i ou tamatamailima.

I le maʻisuka, e tatau ona iai le massage o le paʻu (o le faʻamaonia o pancreatitis). O le tulafono faʻavae o le avega lea e tatau ona faʻalelei.

O le faʻatinoga faatino e pei ona taua i lalo: taooto i ou tua, ia manava ma manava. Ona toe fai lea o le mea mulimuli, ae e manaʻomia lou taofi, faʻaleleia lou manava mo le 3 sekone, pe a maeʻa. Toe faia. I le isi faʻamalolo, faʻatasi ma ou tamatamailima, tuʻi i luga o le ogatotonu o le okeni, toe fai i le tele o taimi. Ole taimi o le taimi e le sili atu i le 2 minute.

O massage mo le maʻisuka e le gata o se mea lelei, ae o togafiti togafiti, faʻavavega o muso, faʻaleleia o le toto ma faʻasolosolo le ave o le kulukose i totonu o le tino. O le vitio i lenei tusiga o le a faʻaalia ai faʻavae o le maʻisuka.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Vaega o le massage o le maʻisuka

Massage mo le maʻisuka e tatau ona faia i faʻapitoa faʻapitoa, talu ai o le faʻatinoga e manaʻomia ai tomai faʻapitoa, malamalama i tekinolosi. Aʻo leʻi amataina le faʻatinoga, o le suʻega maeʻaeʻa o le pito i lalo e faʻatagaina.

Muamua e tatau ona e faia le taele mama e faʻafilemu ai ou maso. E taua tele le pulea o le malosi o le mamafa i le taimi o le massage ina ia le maua se taunuuga leaga.

O aoga o le massage mo le maʻisuka:

  • faʻavavevaveina o metabolic processes (lipid, protein, ma isi),
  • toe faʻaleleia o toto,
  • namu toe faʻafouina fiber,
  • malologa o le tino atoa
  • faatoaagaina o manatu e nafa ma le galuega a se tino faapitoa,
  • faʻamaʻi
  • tino
  • faʻaleleia le faʻavaʻaina o le insulin.

I le maʻisuka malosi, o loʻo i ai pea i taimi uma faʻasalaga e sili ona manaʻomia ai le massage:

  • afaina ma se olaga e le masani ai,
  • angiopathy ma le ita,
  • scoliosis ma le polyneuropathy,
  • le neuropathy lautele.

Ituaiga o togafitiga mo le maʻisuka

Massage mo le maʻisuka, e aofia ai le ituaiga 2, e mafai ona faia i le tele o auala:

  1. Lautele o le metotia e fuafua e faʻaitiitia ai le vaivai, faateleina le leo, faʻamaonia le tafe toto ma faamama le paʻu o sela ua mate. E faʻatolu ona faia 2-3 taimi i le vaiaso. E faʻaaogaina mo le oona tele.
  2. Vaʻai i le lotoifale faia i luga o vaega patino. Mo se faataitaiga, i vae, tua, ua. Faʻaitiitia le tiga, faʻaleleia le toto, faʻafefete le maso, faʻaleleia le tuʻuina atu o hormones.
  3. Pulse type e faatatau i le faʻafoʻi ia te oe lava, e pei ona mafai ona e faia oe lava ia. Faia i luga o se tulaga faʻaogaina e ala i le sasaina ma le sasaina. E tupu e manaʻomia e le tino le vele. O lona uiga i totonu o le tino o le metabolism o proteins ma isi vailaʻau ua faʻavaivaia. Ina ia faasaʻoina le tulaga, e tatau i se tagata ona faia le masiofo.
  4. Acupressure e faatatau i togafitiga faʻasolosolo faʻataʻitaʻi. E naʻo se fomaʻi e tatau ona faia, talu ai e tatau ona malamalama i mea e manaʻomia ona aafia ai le maʻisuka.

Massage mo le maʻisuka e sili ona lelei le tuʻuina atu i se fomaʻi togafitiga faʻatasi ma se aʻoga faafomaʻi, talu ai ona o le saʻo saʻo le faʻagasologa, e tatau ona e faia muamua se suʻesuʻega saʻo ma suʻesuʻe le tino mo soʻo se tapulaa.

Faʻamaumauga faʻapitoa o le massaging (technique)

  1. Faʻalavelave faʻalavelave faʻaaoga tino i ituaiga uma massage. O lima faʻamalo e tatau ona o gatasi ma le mamafa o malosiaga eseese. I lenei tulaga, e le tatau ona gaoioi le paʻu i totonu. E masani ona faʻaogaina i le amataga ma le mutaʻaga o se faʻataʻitaʻiga. O lenei metotia e faʻateleina ai le toto, faʻafeiloaʻi maso ma faʻamalosia le leo.
  2. Faʻasusu manipulations e faia e ala i le oomiina ma le taimi e tasi le aveeseina o lima o le tufuga i itu eseese. E faʻamamaina le paʻu, faʻafeʻaveʻaʻi le metabolism, ma faʻasaʻoloto mai le tele o tupe teu i totonu o masini.
  3. Kneading o gaoioiga e faia e ala i le pueina ma le siitiaina o maso, mulimuli ane o le tuiina ma le toe tatalaina. Faʻapipiʻi vave, toe faʻafoʻi le gaioiga o le mascular system ma faʻaaogaina le faʻaogaina o le faʻaogaina.
  4. Viivili ua mafai ai ona faʻasaʻo le vevela o musika, faʻaleleia le gaoioi o ligaments ma sooga, faʻavave le tafe toto. O faʻamalositino o gaʻo e maua i le tipiina o le paʻu i tamatamailima, alofilima poʻo fusi.
  5. Bobbing e manaʻomia ona faia faʻatasi ma le pito o le alofilima. E tatau ona faʻaauau pea le suāsusu.
  6. Totogi E faia e le fomaʻi ni gaioiga e ala i le tatuiina o le pito o le alofilima, lea e masani ona punou ma toe toso i le itu o le lima.

Lafoaʻi o vae

Talu ai ona o le maʻisuka e sili ona maualalo i le maʻisuka, e taua le faia o le massage vae. Aʻo leʻi amataina le faʻataʻitaʻiga, e tatau ona e faia se taʻele malolo ma se vai vevela poʻo se teuteuga o fualaau faʻalaʻau.

Aʻo lei faia le faʻatinoga, e taua le faʻamamaina o paʻu o lima o se fomaʻi masini, ona o luga o le paʻu o le maʻisuka e ono i ai ni mea e faʻaogaina ai le microscopic e aʻafia ai le siama. O se taunuuga o lenei mea, e mafai ona atiaʻe ai se ulutala o gaʻo ma gangrene.

Afai e te le maua le avanoa e asiasi ai i le potu massage, e mafai ona e faʻaaoga masini faapitoa massage, o loʻo talanoaina i le vitio:

E amataina le massaging i masini, ma e tatau ona e alu i tulivae ma tamai povi. Ona e manaʻomia lea e te toe foʻi atu i le sooga vae ma aʻe i le suilapalapa.

I totonu o le potu massage, e masani ona togafitia lima e le fomaʻi ma le paʻu o le paʻu, lea e mafai ai ona latou faʻataʻamilomilo saoloto e aunoa ma le afaina i le maʻisuka.

Manatua e te le manaʻomia le massage o le nofoaga i lalo o le tulivae. O gaioiga uma lava e tatau ona taʻavale muamua, ma tuleia le pou.

A alu le tagata tomai faapitoa i le vaega o vae, e tatau ona uʻu le vae i le lima tauagavale, ma le aia tatau e fai ai massaging gaoioiga, e amata i le soloina o vaega taitasi o tamatamailima. O gaoioiga e tatau ona saʻo ma osofaʻi.

Ia mautinoa e teu le avanoa avanoa. O le mea totino e togafitia i ni kusi. O le mulivae ua solo i le limamatua ma ua faaluaina. O le mea mulimuli e faʻamaʻiina o le Achilles tendon. Ma e na o le maeʻa lava e mafai ona toe pasi atu i tamai povi o vae.

Ole taulaiga faapitoa e totogi i sooga tetele ma tendoni. Faʻatinoina auala masani e aunoa ma se malosi. Manatua, i le taimi o le faʻamaʻi e le tatau i se tagata ona lagona le tiga!

Contraindications

E matua faasaina le faia o le massage i mataupu nei:

  • fiva
  • afaina i le paʻu, faʻaaliga uluaʻi,
  • soʻo se faʻamaʻi i se foliga tele,
  • hypoglycemia ma hyperglycemia,
  • gangrene
  • ogaoga maʻisuka
  • vaivai tele o le tino, masalosalo.

O massage e tatau ona faia pe a uma ona feutagai ma se fomaʻi ma se suʻesuʻega maeʻa. A le o lena, o le a le tupu ni faʻafitauli ma ni faʻafitauli. O se tasi o nei mea o se maʻi o le maʻisuka, lea e aofia ai se vaega atoa o faʻalavelave faʻaleagaina - o se suiga i le sooga, le mautonu i totonu o vaʻa, se ulugaliʻi, ma isi.

E faʻapefea ona faʻamaʻi le maʻisuka

Mo le tele o tausaga e tauivi ma le DIABETES e aunoa ma se taumafaiga?

Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o le maʻisuka i le ave i aso uma.

Massage ma lenei faʻamaʻi e mafai ai e oe ona faʻamaonia le faʻaleagaina o metabolism, faʻaleleia tulaga o le maʻi, toe faʻafoʻi toto totoga i vae. Ae ui i lea, pei o isi lava taualumaga, e tatau ona faia ma le faʻaeteete ma ia tusa ai ma tulafono uma.

Massages mo le maʻisuka

O massage mo le maʻisuka e tatau ona aofia ai ia ituaiga metotia.

  1. Faʻalavelave. E tatau ona ou fai atu o se tasi lea o auala autu o le massage masini. Faʻafefea ona lelei le oso, e mafai ona e tilotilo i le vitio. E taua tele le faʻamalosi o le lima o le fomaʻi i luga o le paʻu, ma e le na o le lolomiina.
  2. Faʻasusu.I lenei tulaga, o paʻu paʻu e feaveaʻi i itu eseese. O lea e mafai ona e galue i luga o le foo o le mumū i le tino.
  3. Kneading. E i ai sona aafiaga i luga o le tino. E taua tele le faʻamamaina lelei o maso o pito i luga, aua e mafai ona fesoasoani e toe faʻafoʻisia le faʻalavelave faʻalavelave.
  4. Viivili O se mea e faateʻia ai, ma o le malosi o le vevela e salalau i le tino atoa.
  5. Bobbing I le taimi lava e tasi, o le masseur e faia gaioiga i le pito o le alofilima, tamatamailima po o le moto.
  6. Tataina. Faʻatasi ma le maʻisuka, e tusa lava po o le a lona ituaiga, soo se tagata maʻi e tatau muamua ona fiafia i le faʻatinoina o le faʻatinoga. E le tatau ona i ai se faʻafitauli poʻo se tiga.

O faʻamatalaga mo le massage o le meaʻai tele, angiopathy, polyneuropathy lautele, faʻapea foʻi ma le gasegase mafua mai i suiga o le maʻisuka i sooga.

Soo vae ma vae

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le massage vae e taua tele. A uma, o aʻaʻo ma vaʻa pito i lalo e aafia i le mea muamua. Mo le puipuia o le atinaʻega o aʻafiaga ogaoga o ituaiga ituaiga o maʻisuka eseese, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi vae ma vae.

Aʻo lei faia le masini, faʻafeʻau. E manaʻomia e le gata mo le tumama o le paʻu, ae faʻapea foi mo le malologa o musika, o mea aoga i luga o sooga ma liga. Manatua o vai e tatau ona mafanafana ma leai se mea e vevela. O le taimi atoa e tatau ona faʻatinoina i se faʻavavevave pe faʻagesegese.

Mo le puipuia o manuʻa i le paʻu i le taimi o le massage, faʻapea foʻi ma le mautinoa o loʻo faʻaogaina, e tatau ona fufulu vae ma vae i le paʻu.

O le massage e amata mai i le vae pito i lalo faatasi ai ma osofaiga leaga. Ona latou faasolosolo malie atu lea i le tulivae. Leai se mea e tatau ona faʻafefete ai le popliteal fossa. A e faʻamaʻi le vae, e manaʻomia lou suʻe o ou tamatamailima, ae e tatau ona e faia lemu. O gaioiga e tatau ona faʻateteleina. E le sili atu le mamafa, e tatau ona e faia na ituaiga o vibration, tosoina, faapea foi ma le olo. I le taimi o le masini, faʻalogo i tuluʻau ma vaeluaga. O iina o loʻo aʻafia ai le toto i le mea muamua. Afai e te fiafia i mea e tatau ona fai i le taimi o massage, matamata i le video training.

E tatau foi ona faia le faʻamalolo o le mulivae. E viliina pe solo i ou tamatamailima. Ma le mea mulimuli, e manaʻomia le massage o le tendon Achilles. I lenei nofoaga, e le lava foi le toto i le maʻisuka.

Pomreatic massage

Mo le maʻisuka, e manaʻomia foi le massage o le pancreatic. E i ai lona lava uiga, talu ai o le gland ua ufitia atoa i totoga o le manava. E le tatau ona faia le masipreas i le taimi o le maʻi pancreatitis.

O massage uma o le pancreas e tatau ona faia ma le faaeteete, ia mataʻituina pea o latou lagona. O le uta e tatau ona agamalu. Afai e aliali mai muamua faailoga o le vaivai, e taofi le massage o le pancreatic. O faʻatagaga o le taualumaga o loʻo mulimuli mai.

  1. Ave le manava sili ona manava, exhale, taofi le gaoioiga. Aveese le manava, i le tau o le "tolu" e malolo ai. O le tulaga e tatau ona i tua.
  2. Maua se manava manava, faʻaleleia le ea, ona taofi lea o le manava o gaioiga. "Ufi" le manava, faitau i le tolu, ona malolo ai lea. O le tulaga o le maʻi o loʻo i tua foi.
  3. Faʻaalu se manava seia oʻo ina lagona le lagona o le ita. Faʻaiʻu le manava, faʻaalu, toso i totonu o maso, ona faʻaleleia lea o le ea ma malolo.
  4. Ave se sock sock ma tuu se polo tenisi iina. E tatau ona tuu le lima tauagavale i le itu tauagavale o le hychochorium, ma oomi malosi i le tino. Faatasi ai ma se mea e faʻaaogaina - toso i le manava, aʻo faia i le taimi lava e tasi ni gaioiga faʻasolo i le agavale, agai i le iʻuʻai. I le taimi e muta ai le manava, e tatau ona faateleina le mamafa, ma i le taimi o le faʻamalolo - ia vaivai.

O ia gaioiga e mafai ona taofia le mumū o le pancreas, ma o lea e aoga tele mo le maʻisuka. O massage e tatau ona tuʻufaʻatasia ma le mataituina lelei o le maualuga o le suka.

Massage mo maʻisuka gaʻo

Faʻatasi ai ma le maʻisuka faʻamaʻi, o nisi faʻasogaga i le massage e mafai. O le mea moni, o le mamafa o le massage e mafai ona fesoasoani i foliga o le hyper-hypoglycemia. O le mea lea, soʻo se togafitiga massage e tatau ona malilie i le fomaʻi, faʻapitoa ma tuʻufaʻatasia i togafitiga faʻale-tino.

O togafitiga e filifilia lelei e fesoasoani e faʻaititia ai le suka. I le faʻatasi ai ma le togafitiga, e mafai ona faʻaitiitia le gaʻo o le tino, faʻapea foʻi ma le faʻasaʻoina o le lipid metabolism. E matua aoga lava le faia o se masini moli o maso ma mea tetele. Ia mautinoa o le taimi o le taualumaga e leai ni lagona le fiafia pe tiga.

O le maso masani ma le agamalu mo le maʻisuka o loʻo faʻasalaga i le maʻisuka ituaiga e oʻo lava i le maualuga o le tikeri e fesoasoani i le faʻaititia o le suka. E mafua mai i le mea moni e faapea, i taimi o massage ma togafiti togafitiga, o glycogen ma le kulukose o le toto e faʻaalu malie lava.

O le a le mea e fai pe a afaina vae i le maʻisuka?

O togafitiga o vae mo le maʻisuka e tatau ona amata i le vave e mafai ai. O le maualuga maualuga o le maualuga o le suka i totonu o le toto e mafua ai le solia o ituaiga uma o metabolism - carbohydrate, gaʻo, minerale, polotini ma le masima vai. O suiga i luga o le Hormonal-metabolic e afaina ai le galuega a le tino atoa ma taitai atu ai i le atinaʻeina o faigata ogaoga o le maʻisuka. Muamua, o le cardiovascular system e mafatia. Aʻo tupu le faʻamaʻi, o le meaʻai o meaola, aemaise lava i mea faʻapitoa, e leaga. Ona o le mamafa o avega i luga ifo o pito i lalo, o le faʻaleagaina o gaioioiga i totonu ia i latou e atiae vave vave.

O le maʻisuka angiopathy o pito pito i lalo

O se tasi o mafuaʻaga e afaina ai vae i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka o le maʻi o le maʻisuka. E atiina ae e avea o se taunuuga o le faaleagaina o le toto laiti (microangiopathy) ma le lautele (macroangiopathy) toto toto. O se faʻalavelave e tulaʻi mai i le talaaga o togafitiga lē talafeagai poʻo lona toesea. O maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faapea foi ma le mataʻu ma le toe faʻafefeteina i le aso, ei ai le faʻaleagaga i luga o capillaries ma laʻau tetele.

O se taunuuga, o le kulūkose e amata amata ona oso malosi i totonu o le mafiafia o puipui o vaʻa o vae. E solia ai lo latou fausaga ma faʻaitiitia ai le mafai ona maua. O le togafitiga faʻapitoa e tuʻuina atu faatasi ma le faʻaputuina i puipui o toto toto o le kulukose metabolism oloa (fructose ma sorbitol), o loʻo i ai le gafatia e faʻaputu le vai. O puipui puipui e tumu i le susulu o le susu, fuga ma vela. Ua faʻamalosi faʻamalosi le latou kilia.

O le maualuga o le kulukose e gaoioi le faagasologa o le thrombosis. O le thrombi e faia i luga o puipui o toto toto e vaapiapi ai le lumen ma le afaina ai le tafe toto.

O le methiolum ua faʻaumatia e le kulukose (o le faʻaoga o sela e ufiufi ai le pito i totonu o toto toto) ua galo lona gafatia e gaosia ai se mea e faʻasalalau le lautele o vaʻa toto. O latou faʻamalosiaga e matua malosi lava, o le toto i totonu o capillaries e mafai ona taofia atoa. O le toto e masani ona faʻaumatia i pito i lalo, o lea e i ai tagata i tiga i o latou vae i le maʻisuka.

O le atherosclerotic process, lea e tupu i le lipid metabolism disorders, e fesoasoani i le vasoconstriction. O faʻafitauli o le Cholesterol na fausia i luga oo latou pa puipui ona o le faateleina o mea fesoʻotaʻi. Ona o le ogaoga o le faasolosolo i le toto, o gasegase e maua mai i le hypoxia (le lava o le okesene).

O le maʻi o le diabetic e faʻaalia i le foliga mai o se faʻalogona o le numera, malulu ma le "tamoe fuʻa" i vae. Faʻasaʻi vavalalata le lumenia o vaʻa i pito pito i lalo, o loʻo i ai le manava ma le tiga.

O le tiga o le vae i le maʻisuka e matua ogaoga lava e mafua ai ona vaivai se tagata. O tiga o le tiga e masani lava ona tupu i le taimi o le gaioiga, pe a manaomia e le lapopoʻa vaega faaopoopo o le okesene.

Mateʻo le neuropathy

O le maʻi suka e afaina pe a tupu le neuropathy o le maʻisuka. O le faʻalavelave e faʻaalia i le faʻaleagaina o le tino. O le faʻalavelave faʻalavelave e aofia ai faʻamaumauga o fiva nasu o loʻo faʻapipiʻi faatasi e se faʻatofaʻi o mea faʻapipiʻi (perineurium). I le perineuria, o loʻo i ai toto toto e fafaga ai fiva namu.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o loo i ai le fesuiaʻiga o le fesuiaiga o le gaʻo i le toto:

  1. Faʻatasi ai ma le maualuga o le kulūkose, o le tele o radical free e faia lea e mafua ai faʻamaʻi faʻamaʻi.
  2. Faʻatasi ai ma le leai o se suka, o aʻafi nerve e le maua i le okesene.

O maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le toto e tau atu i le faaputuga o le fructose ma le sorbitol i le nerve fibers, mafua ai le edema. O le iʻuga, o faʻamaʻi pipisi e faʻaumatia a latou galuega. Faʻatasi ai ma suiga o le maʻisuka, o faʻamaʻaloga o le myelin e faʻamavae ai fiva nerve ua faʻaumatia. Talu ai ona o lenei mea, ua faʻataʻapeʻapeina ai manaʻoga namu ma e le oʻo i le sini mulimuli. I le gasologa o le taimi, o le atrophy filo ma le toe tuʻuina atu faailoilo namu. Afai o le maʻisuka eo faatasi ma le maualuga o le toto maualuga, e mafai ona mate ni siama namu ona o se sisi o tamai capillaries.

O le tiga o le vae i le maʻisuka e tupu i le tali atu i soʻo se paʻu o le tino. O nisi taimi atonu e ala mai le tagata maʻi i le po mai le tiga na mafua mai i le paʻi o le palanikeke. O faʻaleagaga i fiva namu e masani lava ona faʻaalia i luga o pito pito i lalo. O lagona le fiafia e aliali mai i luga o le paʻu i le ituaiga o tingling, susunuina, "fufulu fuʻa kulupu".

O nisi taimi e sili atu le tiga o le tiga o le tiga i totonu o vae. I totonu ia i latou o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia. O lenei tulaga e taua o le sock syndrome. E lagona e se tagata lagona o mea na paʻi i ai le vae, e aunoa ma le iloa, e pei o loo i totonu o totini. O ona vae pito i lalo e faʻafefeteina pea. Talu ai ona o le faʻaitiitia o le lagona o vae o le tagata maʻi, o le faʻamaopoopoina o galuega ua faʻaleagaina. E le usitai ia vaega laiti. Tapulaa o le fegasoloaiga ma le le lelei o le savali e mafua ai le atrophy muscle. Latou te leiloa le malosi ma faaitiitia i le tele.

O le faaitiitia o le lagona e le mafai ai e se tagata ona lagona le tiga i vae i taimi o manuʻa, ia lagona se mea vevela pe vevela. Atonu e le mafai ona ia iloa vaevae vae mo se taimi umi. O lenei tulaga e matautia i le soifua maloloina o le maʻi.

O le maʻi o le maʻi suka

O le gasegase o le maʻi suka e atiina ae i tua o le neuropathy. Ona o le faaitiitia o le lagona o vae, e masani lava ona manua se tagata. Ae o manua, pulumu, micro-loimata o le ligaments ma fiva muscle e le o iloa e latou.

Ona o le leai o togafitiga i le manua ua afaina, ua afaina ai le afaina. E tele lava sooga laiti o vae e aʻafia. O faʻalavelave faʻapitoa e mafua ai le faateleina o le toto i le ponaivi o mea. O lona taunuuga o le faʻaaogaina o minerale mai ponaivi. O faʻataʻitaʻiga foi o loʻo alualu i luma ona o le faʻaitiitia o le meaʻai o le mea e gaosia ai le gaosiga o le sooga, lea e tupu mai i le tala o le faʻaitiitia o le toto o le toto toto.

O faʻafitauli o le tino i le ituaiga 2 o le maʻisuka e maua ai le faʻaitiitia o le tele o taimi nai lo le faʻamaʻi o le ituaiga 1. Vaega o le maʻi:

  1. O le gasegase o le maʻisuka e masani ona afaina ai tamaitai.
  2. O le faʻamaʻi o le alualu i luma i le leai o le puleaina o le toto suka. O le maualuga o le kulūkose, o le a faʻaalia le suiga o le pathological changes.
  3. O se taunuuga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, o le faʻaleagaina o le tino e mafai ona salalau atu i le ponaivi (osteoarthropathy).
  4. O le solia o le gaosiga o le porotini e mafua ai le faʻaalia o gaʻo. E taʻua i le Hyperstoses o le faʻaleagaina o le tino i le ponaivi i le ponaivi.

I le amataga o le maʻi, ua aliali mai le fulafula o pito i totonu o sooga. O le paʻu i lenei nofoaga e mumu ma vevela. E mafai ona mataʻituina le tiga pe a fai o le togafitiga faʻaleagaina e leʻi mafua ai le afaina tele o fiva namu. Faʻatasi ai ma le maʻi o le maʻisuka, o le pala o le vae e manino lava ona iloa. O le tagata gasegase e faʻaleagaina i taimi uma ma faʻalavelave o ponaivi vae. O suiga o le maʻisuka e masani lava ona aliali mai i luga o vae uma e lua ma sina eseesega taimi.

E masani lava ona faʻalavelave faiga masani o le inflammatory e ala i le faaopoopoina o se faʻamaʻi lona lua, lea e faʻafefe ai le phlegmon ma abscesses.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Faamai o le paʻu o vae i le maʻisuka

O se maʻi le gasegase e avea ma mafuaʻaga o le atinaʻeina o faʻamaʻi mai dermatological. O tagata maʻi e masani ona i ai ni lanu enaena i luga oo latou vae ma le maʻisuka. O latou o se faailoga o le dermopathy o le maʻisuka. O faʻataʻamilo poʻo le faʻasolosolo e ufiufi i fua laititi ma e le mafua ai se lagona le lelei o se tagata. Faʻamataʻu, e le o faʻamaonia togafitiga.

Talu ai ona o le solia o le gaosiga o le carbohydrate, e mafai ona i ai ni mea papa i luga o le paʻu o vae, o lona lanu e eseese mai le samasama i le mumu po o le cyanotic. O lenei maʻi ua taʻua o le lipoid necrobiosis. O le paʻu e matua manifinifi ma faigofie ona afaina. Aʻo agaʻi i luma le maʻi, e mafai ona tupu i luga le maʻi pipili. I le aluga o taimi, latou te mou atu na o latou lava. E tumau pea se lanu enaena i lo latou nofoaga. Lipoid necrobiosis e maua muamua lava i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1.

Paʻu paʻu i luga o vae o se faailoga o le atherosclerosis o le maʻisuka. Ua ufitia i latou i le tiga ma le faigata ona faʻamalolo manuʻa. O le atherosclerosis o le maʻisuka e mafua ai le tiga i maso o le vae.

O le maʻisuka vesicles o ni pipoʻu faʻapipiʻi. E foliga mai o se mu masani. O le faʻamaʻi e alu ese lava e aunoa ma se togafitiga pe a mavae ni nai vaiaso.

I le maʻisuka malosi, o lanu samasama (plaques) e mafai ona tupu i luga o le paʻu o vae. O latou o se faailoga o le xanthomatosis. Xanthomas e mafai ona oʻo atu i le maualuga o le 2-3 cm. E foliga mai o se taunuuga o le gasegase o le metabolism ma o tupe maua lipid.

Pogisa o le paʻu i sooga o vae e mafai ona faʻaalia ai le uliuli o le acanthosis. Na te atinaʻe i tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2 e tetee atu i le talaaga o le faateleina o le faʻamalosia o le inisalini. I nofoaga ua afaina, o le paʻu e pupuʻu, faʻafefete ma faʻafefe ai se manogi le lelei.

Togafitiga o faʻafitauli o le maʻisuka

Afai ei ai ni faailoga o le faʻalavelaveina o le maʻisuka, e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi. Na te maua le maʻi, fuafua le taimi o lona atinaʻe ma taʻu mai le mea e fai i lenei mataupu. Afai e tatau ai, o togafitiga o le a faatonuina.

O togafitiga e faʻamoemoe e faʻaitiitia ai le suka o le toto ma puipuia ai ona osofaʻi faʻafuaseʻi. O tagata maʻi ua faʻamatalaina meglitinides (Numera, Repaglinide) poʻo sulfonylurea (Glyclazide, Liquid, Glimepiride).

O togafitiga o vae mo le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo faia i le fesoasoani a fualaau e atili ai le lagona o gaʻo i le inisalini. E aofia ai ma le thiazolidinediones (Rosiglitazone, Ciglitazone, Troglitazone, Englitazone). Ina ia faʻaitiitia le faʻafefe o gaʻo i totonu o le iniseti, e faʻaaogaina ai inhibitors alpha-glucosidase (Acarbose, Miglitol).

Ina ia faʻaitiitia le tigā, e faʻamautuina ai fualaau faʻamaʻi-anti-inflammatory (Nimesulide, Indamethacin). Faʻaaogaina mea faʻalelalolagi faʻapitoa (Versatis with lidocaine, Ketoprofen gel). Mo le tiga ogaoga, faʻaaogaina tricyclic antidepressants (amitriptyline). Ina ia faʻaitiitia le faʻalavelave faʻavevesi, o loʻo faʻataʻitaʻiina ai le vaʻaia (Gabalentine, Pregabalin).

Neurotropic drugs (Milgamma, vitamini B1, B6 ma le B12) fesoasoani e togafitia vae i le maʻisuka. Latou te faʻamamāina le ita, fesoasoani e toe faʻaleleia filo ma faʻaleleia le faʻamalosi o le faʻaoso.

I lalo ifo o le cholesterol, faʻaaoga le simvastatin, lovastatin poʻo le atorvastatin. O le faʻaitiitia o le toto maualuga e maua i le aveina o Veralamil, Nifedilin, Lisinopril. Ina ia faʻamalosi vaa, o le fomaʻi o le a faatonuina Pentoxifylline, Bilobil poʻo Rutozide. E le gata i lea, o loʻo taʻuina mai ai ituaiga o togafitiga (Furosemide, Spironolactone).Ave le Aspirin poo le Sulodexide e puipuia ai pupuni toto.

Mo le faʻaleleia atili o metabolic processes, ua faʻamatalaina ai inisiua Solcoseryl poʻo Trifosadenin.

O nisi taimi pe a uma togafitiga, o le a mafai ona faʻamalosia le faʻaalia o maʻi vae. O lenei faʻaalia e faʻaalia ai le toe faʻaleleia o fiva namu. Faʻaititia o le tiga ma le le mautonu e tupu pe a mavae le lua masina.

E faʻapefea ona tausia lelei vae

O maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona asiasia o latou vae i aso uma, e aofia ai tamatamai lima ma vaega i le va oi latou. E tatau ona fufuluina e le aunoa i le vai mafanafana (e le sili atu nai lo le 37 ° C). A maeʻa le faletaele, e tatau ona faʻamago lelei le paʻu.

E le faatagaina e mafanafana, savavali e leai ni seevae ma fai seevae e aunoa ma totini. Togafitiga o sana ma isi paʻu o le paʻu e mafai ona faia pe a uma ona feutagai ma se fomaʻi ma lalo o lana vaavaaiga.

E le tatau ona e faia ni seevae mausali i pito mataga, o loʻo i totonu ma pulupulu. Socks with seams e le tatau ona faʻaaoga. E manaʻomia ona suia i aso uma. E taua le tipiina o fao ma seleulu i ni mea faʻafefe. I lenei tulaga, e le tatau ona e faataamilo i tulimanu o le fagu paʻu. Afai e tulai mai lagona le masani ai, e manaomia e le maʻi ona vaai i se fomaʻi.

Massage mo le maʻisuka: faʻafefea ma pe aisea e fai ai?

Togafitiga o le maʻisuka e le gata i le tagofia o vailaʻau na faatonuina e se fomaʻi, ae faʻapea foʻi i le faʻatinoga o gaoioiga faaopoopo. Aemaise lava, faatasi ai ma gaioiga faaletino ma taumafa, e manaomia e le tagata maʻi se masipasi mo le maʻisuka. O loʻo faia ina ia mafai ai ona tuʻuina atu le toto masani i masini, lea e ono aʻafia ona o se faʻafitauli o vaʻa (angiopathy) o loʻo maua e le maʻisuka. Ua faaleagaina vai, ma o le toto e ulu atu i vae i le tele o mea. I nisi tulaga, ma afai e le togafitia, e mafai foi ona oo atu ai le gangrene.

  1. E fesoasoani i le faʻaleleia atili o le manava o le kulukose e maso ma lona gaioiga i le malosi, lea e faʻaitiitia ai le suka o le toto ma puipuia ai le mea sili mai le atiina ae,
  2. E faʻaleleia ai le gasegase ma faʻaleleia le gaosia o vailaau oona i totonu o siama e iai le toto,
  3. E faʻaleleia ai le toto i totonu o masini, lea e taua tele mo le maʻi o le maʻisuka, faʻaleagaina lapisi,
  4. E i ai sona aafiaga lautele i le tino - o vaevaega o loʻo i ai ma le maʻisuka e fesoasoani e faʻanoanoa ai le vaivai, le mautonu, ma le vaivai tele,
  5. Toefuataiga ma le puipuia o masini mumu, ia e le lelei le afaina i le maualuga o le suka - ua faaleagaina ma suia,
  6. O se aafiaga lelei i luga o le maskloskeletal system e faʻaleleia ai le gaoioi o sooga ma liga, latou te sili atu ona fua,
  7. O maso vae i le maʻisuka e aʻafia ai afaina ma namu, e puipuia ai i latou mai le paʻu ma suia i lalo o le aʻafiaga o le neuropathy o le maʻisuka, ma puipuia ai le itu mai le leai o se lagona.

E lelei le tuʻufaʻatasia o massage ma le manava. Faafetai, o le mimitiina o le kulukose e masini maso, ma o le mea lea - o lona anotusi i le toto ua paʻu. I lenei tulaga, o le massage e talitutusa lava ma le gaioiga faaletino.

Faʻafeiloaʻiga ma gaioiga

  • Tigāina - o se sosoʻo faʻaseʻe i luga o le paʻu o le tagata maʻi, faʻatasi ma le mamafa o le mamafa. O le auala e lelei uma mo le amataina ma le faʻamaeʻaina o se vasega. E faʻatulagaina ai le toto i luga o le pito i luga o le paʻu ma faʻatautaia ai le gaioiga o lauulu paʻu,
  • O le faʻamamaina o se faʻalavelave lea e suia ai e le fomaʻi fomaʻi mea a le tagata maʻi mai le tasi itu i le isi ma faʻatasi ai ma lenei gaioiga i le mamafa. O lenei metotia e galue i luga o papaʻe nai lo le taimi muamua, e le faatagaina le faʻavaeina o le alo o le mumū ma le soushes tissues. O lenei faagasologa o loʻo faʻamatalaina atili i le vitio o loʻo i lalo.
  • Kneading o se tasi lea o gaioiga autu e aofia ai le massage mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. Faʻatasi ai, o le musele ua puʻeina e le lima ma sina siʻitia, faʻalautele. E le gata i lea, o nisi taimi e togiina i ni gaioiga pupuu. O le aʻafiaga o aʻafiaga, faʻalauteleina o musika, faʻaalia le malosi i totonu oi latou,
  • O le vevela o se gaioiga lea e gaoioi ai masini. E mafai ona faia e pei o tamatamai lima, ma se lima po o se pama. O se taunuuga, o maso e malolo, sooga ma liga e avea ma mea e sili atu ona aoga, sili atu ona lelei galuega. E le gata i lea, o le totoina o toto i totonu o masini o loʻo suʻesuʻeina e masani lava (o le gaioiga sili mo le angiopathy),
  • O le faʻapipiʻiina o se massage mo le maʻisuka, lea e tuʻuina atu ai i le tagata maʻi le faasologa o fasipolo eseese o malosiaga i luga o le tino ua togafitia. E mafai ona faia i le moto po o le ivi o le pama
  • O le faʻaaogaina o se metotia lauiloa e faʻaaogaina pe a faia se massage o le maʻisuka. O se mea taua lenei o le taamilosaga i le pito o le alofilima i le vaega ua togafitia. Faʻaleleia le tulaga o sooga ma liuga.

I le tasi poʻo le isi faʻatasi, o le faʻaaogaina o massage e masani ai le faʻasalaga toto, e maua ai le toto i gaʻo. O lenei mea e taofia ai le atinaʻe o le neuropathy, o le le maua o lagona o vae poʻo isi vaega o le tino ona o le leaga o aʻafiaga nerve.

Faʻasālō lima

Lafoaʻi vae mo le maʻisuka o se tasi lea o auala e sili ona taua i le laʻititi ma le laʻititi o laasaga o le faʻamaʻi o ituaiga uma. E fesoasoani i vae ma vae e aloese mai le leai o se lagona. I le faaopoopo atu, e fesoasoani i le faʻasaʻoina o le tafe o le toto i vae ma ona tafega, e maua ai le masaniga o le kulupu masani. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le a fesoasoani lea e aloese ai i foliga vaaia o maʻi pipili, vavave ma e oʻo lava i le gangrene. O le faʻatinoga e faia tutoatasi i le lima poʻo le massalo vae e mafai ona faʻaaogaina.

  1. Faʻasuina o ou tamatamailima
  2. Faʻapipiʻi le avanoa i le va o tamatamailima,
  3. Faʻasaga le tasi o vae,
  4. Faʻasagaina uma fusi o vae - mai tamatamailima i le mulivae,
  5. Faʻaaogā lou lima matua e fai ni lapisi lapotopoto o vaega aʻoe alu i luga o le vae,
  6. Galue i le tendon Achilles ma le kuka.

E ui lava e le maua e le tagata masini siaki le lelei atoatoa, ae e aoga foi ma e mafai ai ona lelei le togafitiga o le vae.

O faʻavae o le uluputu: o le fatu ma le auala

O le aʻafiaga i mea e ola ai le soifua maloloina (BAP) o se metotia o togafitiga ua lauiloa mo le tele o tausaga. Na sau mai Sasae. Sa talitonu fomai anamua o le malosi taua o loo faasalalauina i taimi uma i le tino o le tagata. Afai ei ai se mea e faalavelaveina ai ona tafe, o le tino atoa e mafatia. Acupuncture, cauterization, poʻo le faʻamalosi faapitoa i luga o mataʻupu patino e aveese poloka ma faʻasolosolo le malosi ole tafe.

Na mulimuli ane suʻesuʻe lelei le vailaʻau BAP Oriental. Na foliga mai ua tamaoaiga i latou uma i aʻa. O le aʻafiaga o aʻafiaga i soʻo se itu e alu i totonu o se lagona o le namu. O o tatou faiʻai ma le popole e faʻaalia ma "tali" ma le faateleina o le tafe toto.

O TATOU FESOASOANI RECOMMEND!

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O aʻafiaga i le taimi o le ulugalii atonu e eseese. O le tele o taimi, o le mea e aʻafia e tamatamailima. Faʻamatalaga masani e iloa ai le "meafaigaluega" o fautuaga a tamatamailima poʻo o latou lima. Auala eseese o faʻaaliga:

  • umi uumi o loloto loloto,
  • kiliki puupuu taimi pupuu,
  • sasaina, solo.

O le fesili e masani ona tulaʻi mai: e tiga le tiga o le maʻi? O lagona e mafai ona ese.

  1. E fia BAP o loʻo iloa? O le sili ona lauiloa o le 150. O le aufaigaluega atamai o le a faaluaina le tele. O loʻo i ai se faʻamatalaga e iloa lelei e tagata faʻamaonia o vailaau i sasaʻe e tusa ma le tasi ma le afa afe vaega o le faʻaalia i le tino o le tagata.
  2. O se avanoa faʻapitoa o le gaioiga o le mafai lea e oe lava ia. Ioe, e mamao ese mai mea uma i lona tino, e mafai e se tagata ona tutoatasi. O nisi togafiti e manaʻomia ai se tulaga patino o le tino o le tagata e mauaina, o lona malologa, leai se amio. Ae o le fesoasoani sili ona faigofie e tuuina atu ia te oe lava e moni.


Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e afaina lou ulu, o lenei auala e fesoasoani tele: faʻapipiʻi lima o tamatamailima ogatotonu i luga o malumalu, pads o le faasinoupu igoa - i le malologa latalata i le pito i lalo ole taliga taliga. I totonu o se lio faataamilosaga, faʻamalo uma itu e fa i le taimi e tasi.

Ma afai e faʻamalosi le moe, ae e le mafai ona e moe? Ona mafai lea ona e maua se avanoa i totonu o vavae o le lima matua ma le tamatamailima. Faʻasolo le va i le va o tamatamailima o le limamatua ma le alofilima o le isi lima ma taofi mo le itiiti ifo ma le 30 sekone (e tatau ona i ai se lagona o le eletise). O le faʻataʻitaʻiga e faia i luga o lima taʻitasi.

Toe i totonu o mea

Acupressure mo le maʻisuka

E tatau ona galue i le 23 BAP. Ina ia e galue ma manatu, ia e manaʻomia se mea e sili atu. Afai e leai se faʻamoemoe mo oe lava, e tatau ona e liliu atu i aiga (o le auala e mafai ona lelei) poʻo le faʻapitoa (faʻatasi ma aʻoaʻoga faafomaʻi ma agavaa talafeagai).

O le auala e faʻaalia ai e fautuaina tolu: muamua, itiiti le mamafa, ona faʻateleina (e tatau i le tagata e talia ona lagona le tiga, le mautonu), ona toe vaivai ai lea, ma le toʻa. O le ala sili ona lelei o le 12 aso.

Toe i totonu o mea

Tuua Lau Faamatalaga