E mafai ona kuka meaʻai i le maʻisuka

I le maʻisuka, e taua le faʻatulagaina o meaai paleni. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le maʻisuka ituaiga 2, e matua aoga tele le eletini. O lona faʻaaogaina e faʻatagaina ai oe e faʻatonutonu le suka o le toto, faʻamaonia le gaʻo gaʻo. E le gata i lea, o le maualuga o le hemoglobin e tulaʻi mai, e toe foʻi le tino o le tino i le mea masani, e faʻamalosi ai le tino.

Soifua maloloina

E le gata i aoga mo tagata mamai e maua i le maʻisuka. E tatau ona aofia ai i le taumafa a tagata uma, talu ai o vitamini ma minerale e fausia ai lona fatuga e aoga tele mo le tino o le tagata.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le vitamini B12 o loʻo aʻafia i le faʻaogaina o le DNA, faʻafaigofieina le metabolism o gaʻo, ma faʻamautinoa le maua masani o le okesene i siama o le tino. O le i ai o le vaitamini D e fesoasoani i le tuputupu ae o ponaivi ola maloloina. Ona o mea o le phosphorus o loʻo i totonu o le tino, ua faia ai le tele o enzymes e matua talafeagai mo le masani ai o le galueaina o sela. O masini phosphate e manaʻomia mo skeletal tissu. E le gata i lea, o le molikalama o se vaega o le palatini, o ponaivi, o le tino o le tino ma isi totoga ma tino o le tino.

O le gaugala e aoga e le gata ona o le i ai o vitamini ma minerale, o vaega ia o lona fatuga. O se tasi o ana mea aoga aoga o le mea lea o le tele o gaʻo oona gaʻo, o le tele o ia omega-3s:

  1. O nei meaola e fesoasoani e faʻamalosia ai le puipuiga a le tino aua o ni faʻamaʻi lelei.
  2. O lo latou i ai i totonu o le tino e mafai ai e oe ona faʻavaivaia faʻamalolo saoloto ma faʻamalosia ai siama.
  3. O le cholesterol o le toto e faʻapitoa, faʻafouina le metabolism ma gaʻo gaʻo.
  4. O le tala o le hormonal e toe foʻi i le masani.
  5. O le i ai o nei meaola i oloa e mafai ona faʻaitiitia ai le lamatiaga o neoplasms mama ma puipuia ai le atherosclerosis.

O mea manogi e lelei mo le faiʻai ma le vaʻai. O iʻa ei ai lona aoga aoga i le tulaga o mucous membranes, nifo, ponaivi, paʻu, lauulu. E aoga tele mo le tuputupu ae o tamaiti ma tamaiti.

E maualuga tele le gaʻo ma e le o se meaʻai fua. Ae ui i lea, e mafai ona aofia ai i meaʻai uma, ia e faʻavae i luga o mea maualalo o le gaʻo.

O aano o iʻa e vave faʻapala, ma e tele le malosi e le faʻaaluina i lona gaosiga. Ona o lenei mea, e le faʻaputuina e le tino toxini ma toxins. O le oloa e fesoasoani i le latou tosoina, fufulu ma faʻamalosia le tino.

O le polotini o se vaega o lea mea e sili ona faatolu ona sili atu nai lo le pipi. 100 g o oloa e aofia ai le afa o le masani masani o lenei palatini. E fesoasoani le suauʻu i le gaʻo e faʻafetaia ai toto toto o le fatu maso. O lenei mea e faʻaitiitia ai le ono lamatia ai le toto.

Dietetic Nutrition Basis

O le galuega autu i le faia o se taumafataga mo le maʻisuka o le faʻatapulaʻaina lea o le faʻaaogaina o meaai maualuga i le gaʻo. O lenei mea e mafua mai i le mea moni e faapea, o se taunuuga o le gaosia o gaʻo vailaʻau e avea ma glucose.

Ina ia iloa lelei, e manaʻomia e le tino le inisalini. Ma faʻatasi ai ma le maʻisuka, e maua ai sina inisalini. O le mea lea, o le itiiti ifo o le suka o le maʻisuka o le a faʻaumatia, o le faigofie foi mo lona tino. E le gata i lea, o se taumafataga e fesoasoani e faʻafaigofieina le pancreas.

E le talafeagai le teena uma o meaʻai gaʻo, ae na o na e liliu vave i le kulukose ma faʻalautele le suka o le toto. E faatatau lea i ituaiga uma o suti. Ae o iʻa e tatau ona i ai pea i le taumafa o le maʻisuka. O fautuaga nei e ao ona matauina:

  • kuka kuka iʻa e tatau ona fufulu pe tao,
  • E mafai ona e kuka, kuka ma kuka sina mea laitiiti,
  • ae o le falaoa e tatau ona lafoai.

Contraindications

O le taulauli ua manatu o se oloa hypoallergenic. Ae o lona faaaogaina e le manuia ai tagata uma. E faasaina ona 'ai ia i latou o loʻo mafatia i le le talitonu i iʻa ma iʻa.

E tatau ona faʻaeteete i tagata e maua i faʻamaʻi o le polokalama urinary. O le ulaula po o le masima e afaina ai i latou o loʻo mafatia i le maualuga o le toto, maua o le ate ma fatu fatu, ma faʻamaʻi o le gastrointestinal tract.

E tatau ona manatua e na o le tele o iʻa e mafai ona faʻaleagaina ai le tino, aʻo faʻaaogaina ma le faʻaaogaina o ia mea o le a avea ma puna o vitamini ma meaʻai.

Tasi e tatau ona faʻaeteete i ituaiga tele. E mafai ona latou faʻaputuina mea leaga o le mercury o loʻo i ai i le sami ona o vaitafe e ulufale i ai. O lenei mea e sili ona moni mo tamaitai i le maʻitaga ma le susu, faapea foi ma tamaiti ma talavou.

E mafai ona gaogao ma le maʻisuka ituaiga 2?

O le tino o le tagata e faigofie lava ona fafagaina iʻa, aua e aofia ai amino acids, faapea foi ma le phosphorus, magnesium ma iodine. O le manua mo le maʻisuka ituaiga 2 e fautuaina e fomaʻi. O lenei iʻa e aofia ai gaʻo omega-3, lea e faʻaleleia ai faiga faʻasolosolo i maso maso, ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le palapala cholesterol i luga o laʻau.

O le taua o mea taumafa i ituaiga uma o le maʻisuka e le mafai ona manatu faatauvaa. E fesoasoani le maketele e pulea le suka toto ma faʻamaopoopoina le gaʻo gaʻo.

Na faʻataunuʻuina e le au suʻesuʻe o lenei ituaiga o iʻa e faʻaleleia ai le gaioiga o le tino ma faʻagasolo ai le faʻaogaina o le tino.

Faʻavaeina o le maʻisuka ituaiga 2

I se tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le gaosiga o le inisalini e siama o le pancreas e faʻatinoina i le masani poʻo le sili atu foʻi. Faʻatasi ma le tele o meaʻai, lea e masani ona faʻatasi ma lenei faʻamaʻi, o le tino e toetoe lava a leai se inisalini. O le maʻisuka ituaiga 2 o se faʻamaʻi tutoatasi tutoʻatasi.

O suauu pancreatic i le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona maua ai le tele o inisalini, o lea latou te taumafai ai e foia le le lava o le lagona o sela i lenei hormone.

Mo le tele o tausaga, ua faamalosia le tino e faatumauina tulaga masani o le suka toto ona o le gaosiga o le inisalini. Ona o le tele o le okesene i totonu, o gaʻo mai fafo e iai se aafiaga le lelei i le tino. I le aluga o taimi, o le oti o le faʻavaomalo o le pancreas e tupu.

O mea e fesoasoani i le oti o:

  1. toto maualuga
  2. o se faʻaopoopoga faʻaopoopoga o le gaosia o le inisalini i totonu.

Afai o le maʻisuka e umi se ala, ona amata loa lea ona maua e le tagata le faaletonu o le inisalini. O le mea lea, o le maʻisuka e oʻo atu i le tulaga o le insulin.

O lenei faafitauli e fofoina na o togafitiga insulin.

O faʻamanuiaga o mea taufaʻailoga

O le maelega mo le maʻisuka e aoga e le gata mo le maʻisuka. O lenei iʻa e tatau ona i ai i taumafa a tagata uma, talu ai e aofia ai minerale ma vitamini e tatau mo le tino o le tagata.

Vitamin B12 o loʻo aʻafia i le faagasologa o le DNA synthesis ma le gaʻo gaʻo, ma maua ai foʻi le avanoa e le faʻaaogaina ai le okesene ile tino. I le i ai o le vailaʻau D, o ponaivi e malosi ma ola maloloina.

Faʻafetai i fuamoa, o le tele o enzymes ia e manaʻomia ai siama i le tino o le tagata. O salifa phosphate e taua mo le skeletal tissue. E le gata i lea, o le phosphorus o se vaega o:

  • ivi
  • protein tuufaatasia
  • popolega
  • isi totoga.

E taua tele le gaugau mo tagata e le gata i minerale ma vitamini. O se tasi o ona uiga autu o le i ai o ni gaʻo gaʻo mama, e fai ma faʻataʻitaʻiga, omega - 3. O nei mea e fesoasoani e faʻamalosia ai le puipuiga o le tino ma avea ai ma faʻasolosolo aoga.

O le i ai o gaʻo gaʻo i totonu o le tino e mafai ai ona tau faʻasalalau saoloto ma faʻamalosia ai faʻamalositino.

O le fafagaina o iʻa e faʻamaopoopoina ai le cholesterol toto, faʻaleleia ai le gaosiga o le gaʻo ma faiga faʻasolosolo. E faʻaleleia foi le tala o le hormonal.

Afai o oloa e maua ai gaʻo susu, e mafai ai ona faʻaitiitia le lamatiaga o le fatuina o maʻi mama ma puipuia ai le atherosclerosis. omega-3 o se vailaʻau e taua tele mo le galuega o le taulaʻau ma le faiʻai.

O iʻa e afaina ai le tulaga:

O iʻa e tatau ona i luga o le lisi vaiaso o tamaiti ma tamaiti.

E le o se meaʻai fualaoa, aua o loʻo i ai le tele o le gaʻo. Ae ui i lea, i le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona faʻatagaina le galala i nisi o aofaiga.

O aano o manu e lelei ona uuina e le tino, ma o le a itiiti le taimi e faʻaaluina i le gaioiga. O le mea lea, e leai se faʻaopoopoga o toxins ma toxins. O iʻa e fesoasoani e aveese mea leaga, o le tino ua faʻamamaina ma faʻamalosia.

O le polotini o loʻo i totonu o le tuufaatasiga e tele taimi faʻafefeteina vave nai lo le tulaga o le lafumanu. I le 100 g o aano o manu, o le afa o le masani masani o le popo.

E taua le matauina o le suauʻu iʻa e faʻaleleia le tulaga o toto toto. O le mea lea, o le aʻafiaga o paʻu toto e faʻaititia.

Maʻisuka Fish Recipes

E mafai ona saunia le maelega i le maʻisuka ituaiga 2 e tusa ai ma fua masani.

Ina ia saunia se meaʻai maloloina ma le manaia, e tatau ona e ave se kilogram o iʻa, sina lanu meamata lanu meamata, faapea foi le 300 g o le radish ma se sipuni tele o le sua o le tipolo.

  • 150 ml o le kulimi kulimi e maualalo-gaʻo,
  • lua punetini o le suauʻu olive,
  • mea manogi ma masima.

I totonu o se pesini loloto, e tatau ona e faʻafefiloi fualaʻau 'aina, sasaa atu ia i latou i le kulimi kulimi ma le sua o le tipolo. E mālūlūina le iʻa i totonu o le fagu i le suauu olive, ona ufiufi lea i se tapuni ma tafe ai le vevela vevela pe a ma le sefulu minute. E mafai ona faʻaaogaina le mea 'atoʻatoa ma se meaʻai laʻau.

O le isi aoga aoga aoga mo le maʻisuka o iʻa ma fualaʻau. Ina ia saunia, o le a e manaʻomia:

  1. faʻaiʻu iʻa
  2. tasi leisi
  3. se tasi ata logo
  4. tasi karioti
  5. seleni sele
  6. lua punetini o le vineka,
  7. suka ma masima.

O gaʻo ua tipi i totonu o mama, ma kāloti ma seleni i liʻo. Pepa ma tamato e mafai ona tipi i totonu o kupita. O fualaau faisua uma e tuʻuina i totonu o se paluga, sasaa i se tamai vai. O le isi mea e te manaʻomia e faʻaopoopo i ai le masima, suauu ma tuʻu i luga o le uʻu.

O iʻa e tatau ona faʻamamaina, vaevaeina i ni vaega, faʻafefiloi i le masima ma tuʻu i fualaau faisua. E le gata i lea, o nei mea uma e ufiufi i se tapuni ma tuʻu i luga se afi. A toetoe a sauni iʻa ma fualaau faisua, e tatau ona e faʻaopoopo ni laulau-lua lapopoa o le vineta i le susu, sina suka laitiiti ma tuu i luga o le vevela mo nai minute.

O le maʻisuka e mafai ona aofia ai meaʻai mafolafola i la latou lisi. I lenei tulaga, o le a e manaʻomia:

  • tasi le teu
  • masima ma le eleele uliuli pepa,
  • falaoa.

E fufulu le iʻa i lalo o le vai tafe, fufulu ma tipi i ni vaega. Ona togi lea o fasipepa taitasi i le pepa, masima ma falaoa.

Ua faataatia le iʻa i luga o se pepa tao, lea e muamua ona e sasaa ai sina vai.

E mafai ona 'ai se togavao ma le maʻisuka ituaiga 2

O le maʻisuka e te faʻalatalata atu ai i le filifiliga o ipu ma le faʻaeteete tele. Ae pe tatau ea ona matua teena lelei mea uma e masani ma lelei? Seʻio tatou vaai pe mafai ona 'aina se togafiti faʻatasi ma le maʻisuka ituaiga 2, pe faʻafefea ona aoga lenei iʻa, ma pe faʻapefea ona le afaina lou ola maloloina e ala i le' ai. I luga o fata o loʻo tatou faʻaaogaina ai le tuufaatasiga o le oloa. Filifili fualaau sili ona suamalie e mafai ona aofia ai i lau meaai e aunoa ma le fefe.

Faʻatulagaina o Mea

Soʻo se maʻi suka e iloa ai o lenei faʻamaʻi e tatau ona faʻapulaʻa le aofaʻi o meaʻai i le meaʻai. O le iʻa e aofia ai gaʻo ma proteins toetoe lava atoatoa, o lona uiga e leai se aoga i luga ole maualuga o suka. I le taimi nei, i le tele o meaʻai, o meaʻai mama e le aoga e oʻo lava i se tagata soifua maloloina. O le a se mea e mafai ona tatou fai e uiga i le maʻisuka, o ona vaa ua uma ona faʻaumatia i lalo o le aafiaga o le kulukose free.E toʻatele e matamuli i le mea moni e faapea, o le gaogao ma le auala o iʻa ia. Ae ui i lea, ou te fia iloa e le o mea uma e matua manino, ae o faamanuiaga o lenei oloa e sili atu nai lo le leaga. Seʻio tatou vaai po o le a le mea.

E i ai omega-3 gaʻo gaʻo i le vao, lea e lauiloa e tatau ona tausia le soifua maloloina o le fatu.

I le auala, o lenei iʻa e sili atu nai lo le samani e tusa ai ma le numera o elemene taua, ae o lona tau e sili atu ona faatemokalasi nai lo ituaiga "mamalu".

O faʻataunuʻuga o le kalori o le oloa e ese ma faʻalagolago i le auala o le sauniuni o le togafiti. Matou te tuuina atu le aofaiga o kcal i le 100 g:

  • salty - 258,
  • i le suauu - 298,
  • falai - 180,
  • ulaula - 219,
  • kuka - 135,
  • 'aina - 152.

O le taua o meaʻai o le oloa o loʻo faʻatusalia mai e se lisi tele o meaʻai. Fugalaau e aofia ai:

  • polyunsaturated acids
  • vitamini A, E, D ma le vaega B,
  • paluka
  • magnesium
  • fumela
  • uʻamea
  • iodine
  • palu.

O gaʻo mama, lea o loʻo faʻatusalia e le oleic ma Omega-3 i le togafiti, e tatau mo le tino o le tagata. O le mea lea, o le mea sili ona lelei o le vao, o le sili atu ona aoga. Ioe, e le tatau ona e faʻaaogaina i aso uma. Ae faalua i le vaiaso, e tatau ona i ai i totonu o le faʻailoga ia ipu o iʻa e sili ona lelei.

E le mafai e tagata uma ona faʻatau le faatauina mai o iʻa i fafo. Ae, e pei ona e iloa, o loʻo aofia ai iodine, faʻamalosia ai le metabolism. O le togafiti poʻo le gaosi o se auala lelei lea mai le tulaga. O iʻa foi e aofia ai iodine, ei ai lona aoga aoga i le faagaoioia o le "toroid gland". O le togalaau e aofia ai le tele o le phosphorus, calcium, vitamini D. O nei mea e talafeagai mo le soifua maloloina ma le malosi o ponaivi, faʻapea foi ma le faʻamalosia o le vaʻaia o le cerebral. B vitamini e aoga mo le le mautonu o le popole, le mautonu, popole. Retinol faʻaleleia le vaʻai, tulaga paʻu, lauulu. I le tuufaatasiga ma le tocopherol, latou te avea o se malosi malosi o le antioxidants, o se vaega o le faaleagaina o aafiaga faataumaoi o fualaʻau saoloto.

E tatau ona faʻafefete iʻa pe faʻafefeteina i ni fua faʻatatau.

Aua nei galo o le sili atu o le sodium chloride e matautia mo tagata gasegase maualuga, o tagata e le atoatoa le aoga o mea faigaluega. E le tatau ona e aofia ai le vevela suamalie i le taumafataga mo i latou o loʻo mafatia i le gastritis pe o loʻo taumafai e aveesea le mamafa. Mo ia tagata, o le togafiti e kuka i soo se auala e ese mai le gaosia ma le toina o le a sili atu ona aoga.

Fufuluina o togavao mo le maʻisuka

O togavao o le lauiloa sili lea i Holani ma Nouei. O tagata o le Malo e manatu i ai o se meaʻai a le atunuu ma faʻamanatuina foi tausamiga. E mafai ona e fiafia i iʻa i luga o le auala. Ua faʻatau atu e le aufaʻataʻataʻaina meaʻai i ni fasipepa, faʻalanu i le sua o le tipolo ma aniani manaia, tipi i totonu o mama.

O tagata Rusia e leai se mea e itiiti ifo i le au Europa e fiafia i le togafitiina, ae o lo tatou atunuu e masani lava ona 'aina lenei iʻa i sina eseesega.

Masalo o le mea pito sili ona tautaua o loo matou maua o le togafitiina ma le kuka o pateta poʻo ituaiga uma o salati, faatasi ai ma le faaopoopoina o iʻaʻai.

O le mea moni, o sea meaʻai i lona masani masani e le talafeagai mo le maʻisuka. Ae, i se auala talafeagai, o le fafagaina o oe lava ia e manaia tele. Faʻatau le togafiti o le suamalie, o lona masima e tusa ma le afa e pei ona masani ai. Faʻaalu mo le tele o itula e faʻaumatia ai se aofaiga o le sodium chloride. A maeʻa lena, ia tuʻuina atu le iʻa tipi faʻasusu, pateta ma lemoni fasi pepa.

O togafiti ma le gaosi i le maʻisuka e aoga e avea o se punavai o eletini polyunsaturated ma faigofie le digestible. Ae e pei ona uma ona taʻua, o le tele o oloa mama e ono afaina ai le ola maloloina. O le mea lea, e sili le kukaina o le iʻa i se isi auala. O le togafiti sili ona aoga mo le maʻisuka. O le toʻatele o fafine e le fiafia e faʻaaogaina le vevela o togafiti iʻa ona o lo latou manogi manogi, ae o le kuka ma lenei fua e mafai ona aloese mai se mea leaga.

Faʻamatalaga auiliili mo le maʻisuka

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona pulea a latou meaʻai ina ia aloese ai mai le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻamaʻi ma isi faʻafitauli. O le faʻasoa i se taumafa faapitoa mo le maʻisuka e fesoasoani i le faʻaofiina ma le tausisia o se lisi faapitoa. Atonu ei ai ona lava uiga, e faalagolago i le ogaoga o le maʻi.

  • Maʻisuka Nutrition Fundamentals
  • Se faʻataʻitaʻiga mo le maʻisuka mo le vaiaso
  • Faiga o maʻisuka fesagaʻi
  • O le a le mea e faatagaina ma o le a le mea faasaina mo le 1, 2 ma le ituaiga o maʻisuka
  • E faʻapefea ona 'ai ma le maʻisuka (vitio)

Toto i se lima

Mo le kukaina, e tatau ona e aveina ni iʻa e tolu-siʻosiʻusi, aniani, kokoloti, lemoni (afa o fua). O nei oloa masani, a aunoa ma na mea, e le aoga le ipu. O vaega nei e faaopoopo i ai le mea e taʻua o le filifiliga.

  • vine vine 1/8 ipu,
  • keleni 3 cloves,
  • kulimi mumu 2 l. f
  • pepa ma le masima.

O le sua o le Citrus e suamalie, pepa ma fuga i iʻa uma, ma gauai faapitoa atu i le paʻu i totonu. Kaloti mafolafola ma le aniani ma se vaovao matagogo, faʻafefiloi ma kirimi kiripulu, faaopoopo vine, kalaka. Tatou amata i lenei iʻa tele ma tuʻu i totonu o le lima. Afai e te fiafia i aniani, e mafai foi ona e taoina i le togafiti. O le a avea ma se mea lelei, ma e sili ona taua, e maualalo i luga o le ipu. Ua kuka le iʻa mo le afa itula ile umi o le vevela e tusa ma le 180 tikeri.

Laʻau salani

O se salati maaleale ma le suamalie i se uluai fatuga o le a sui ai le "ofu mafanafana" lauiloa i le laulau fiafia. Ioe, ma i aso vaiaso e kuka ai sea ituaiga meaai e le faigata.

Le saunia o le salati tatou te faʻaaogaina:

  • seleselega 300 g
  • fuamoa 3 pcs
  • apple suamalie
  • aufana (ulu),
  • nati paʻu 50 g,
  • greens (pasisa poo le dill),
  • yogurt masani,
  • lemoni po o le sua suamalie.

Faʻafefete i le vao, tipi i totonu o faʻavae, tipi i totonu o pusa. Matou te ufiufi aniani i afa mama (sili ona lelei le ave o le lanumoana, e le o le manaia), sasaa le sua suamalie, tuu ai e gaosi sina mea itiiti. Matou te tipiina le apu, faʻafefiloi i iʻa, faʻaopoopo ni laʻau tipi, ni mea e gaosia. Vaitaimi i le yogurt, pepa paʻepaʻe, sina sina suamalie o le lemon. Kelu, teuteu le salati i fasi keke, lapisi i vao. Auauna vave i le ipu pe a uma ona kuka vave.

Toto ma fualaau faisua

O lenei salati o se tuufaatasiga lelei o gaʻo, gaʻo ma le porotini. E le gata i lea, o se faleteuoloa moni lea o vaega taua mo tamaiti ma tagata matutua.

  • seleselega 1 pc
  • punou le ulu,
  • tomato 3 pcs
  • Bulgarian pepa 1 pc.,
  • greens.

Matou te tipiina vaega i totonu o ni tamai kopa, tipi le aniani i ni mama po o ni fusi, ma tipi vave le lau. Matou te tufatufaina atu oloa na saunia i totonu o se salati salalau, pepa, vaitau ma le suauu, o se mataua o le vailaau palsamic, faʻaola. E leai se mea e manaʻomia e faʻaopopo ai le masima i na fuamata, o le iʻa e maua ai se tofo lelei.

Maʻisuka Nutrition Fundamentals

Ua fautuaina le maʻisuka e pipii atu i se polokalama faapitoa o taumafa. E manaʻomia lenei mea e faʻaitiitia ai le alualu i luma o le faʻamaʻi. Ina ia puipuia ai le gasegase o le galala, o meaʻai nei e fai:

  1. Fats.
  2. Mea gaosi susu.
  3. Laʻau ma aano o manufasi.
  4. Fualaau faisua ma fualaau aina.
  5. Carbohydrates.

  • faʻatapulaʻa o gaʻo e 'ai i meaʻai, e aofia ai gaʻo tumu (ia aofia ai le margarine ma le suauu),
  • o le faʻaaogaina o suauu e aofia ai gaʻo eletise polyunsaturated (olive, sana, sunflower),
  • le musu mai mea faʻatau (kuka, kuka, kuka).
  • aloese mai le leai o se meaʻai (Ca) e ala i le faʻaaogaina o susu susu (1.5% kefir, kirimulu 15.15 ma le 30% sisi),
  • o le faʻaaogaina o gaʻo susu e naʻo le kuka,
  • tuusaunoaga (faaitiitiga) o oloa gaosi susu.

  • aveese meaʻai kuka ma meaai gaosi (sosisi) mai le taumafataga,
  • o le faʻaaogaina o aano o moa (e aunoa ma le paʻu) ma meaʻai mūmū ma mea e maualalo maualalo (vela),
  • vaiaso e kuka ai le sami iʻa e pei o semoni, vao, fuga, ma isi.

Mo faʻamatalaga e uiga i le filifiliga sao o aano o manu ma le maʻisuka auala e kuka ai, saili mo faʻamatalaga i le tusiga o loʻo i lalo: http://diabet.biz/pitanie/produkty/myaso/kakoe-myaso-mozhno-est-pri-diabete.html.

  • 'ai i aso uma e' aina le afa kilo o fualaau 'aina ma fualaau faisua (fou ma le kuka),
  • faʻaitiitia le faʻaaogaina o fua e matua faateleina ai le toto toto (aso, sima, melo ma isi),
  • tuu atu le fiafia i sua fou fou (e aunoa ma le suka), inu pe a uma se taumafataga.

  • taulaʻi atu i oloa ma vailaʻau faʻasaʻa faʻapitoa (pasene atoa, palesa, kartawheat ma oatmeal),
  • teenaina o oloa gaosia (le faʻamaonia mo le maʻisuka) ma meaai vave,
  • e pei o se mea suamalie, filifilia le maualalo-suka poʻo le mea e maualalo ai le gaʻo (kuki masi, tilotilo i totonu o fale ma le marmalade e aunoa ma le suka),
  • teʻena vave meaʻai gaʻo (sugary, sugar, sukalati ma isi suti).

I le maʻisuka, e fautuaina e faʻaititia le masima ma taofi le ulaula ma le ava malosi.

O le a le ituaiga iʻa e lelei ona 'ai mo le maʻisuka, ma o le fea e sili atu le faʻagata?

Suʻeina o le auala i au meaʻai ma tofo mo le maʻisuka ua toetoe lava o le tulaga e sili ona taua e fautuaina e fomaʻi i tagata gasegase uma i lenei maʻi.

A oʻo mai i oloa faʻatetini, o le fua e manino lelei i iʻa. O le faʻamatalaga faigofie: o loʻo i ai amino acids taua mo tagata, e pei o lysine, tryptophan, leucine, threonine, methionine, phenylalanine, valine, isoleucine.

O le tino o le tagata e le faʻapipiʻiina nei amino acids, o lea e tatau ai ona latou sau mai fafo, faatasi ai ma oloa o lo o aofia ai. Afai e toesea le amino acid e le itiiti ifo, o le ai ai se faaletonu i le galuega o mea taua, lea o le a mafua ai le faʻaalia o faʻamaʻi.

Vitamini o se vaega o iʻa

Ina ia aloese mai le faʻamaʻalogaina i faiga faʻavalea o le tino o le tagata, o le natura na fatuina ni vailaʻau faʻapitoa e faʻavasegaina e pei o le tino. O fualaau ia. A aunoa ma latou, o le galuega o enzymes ma hormones e le mafai.

I se itu, o vitamini pei o A, D, K, B3, niacin o loʻo faʻapipiʻiina e le tino o le tagata lava ia. Ae o le tele o nei mea maualalo ole mole mole mole mea e leai ni mea taumafa tagata e maua mai meaai.

Afai tatou te talanoa e uiga i iʻa, o le anotusi o vitamini ma minerale oi ai e mai le 0.9 i le 2%, e aofia ai:

  • tocopherol
  • toso
  • calciterol
  • B vitamini.

Tocopherol, poʻo le Vitamin E, e gaʻo gaʻo. O lona le atoatoa e mafua ai le le lelei o le neuromuscular, polokalama cardiovascular.

A aunoa ma lea mea, e le mafai ona mafaufau i le faʻaogaina o le faʻamautuina masani o le tino ma le gaosia o lela mumu. E manaʻomia le vitamin E e faʻaopoopoina ai le puipuiga i le 60+ tausaga. E tetee i le atinaʻega o le atrophy muscle ma le faʻasaʻo.

Auai i le puipuia o siama mai le radiation ultraviolet ma x-ave, tuufaatasiga o vailaʻau matautia. O se aofaiga tele o le tocopherol o loʻo i totonu o iʻa. I totonu o le sami e sili atu nai lo iʻa.

Retinol, poʻo le Vitamin A - o ona aʻafiaga faʻaleagaina e masani ona faʻaaoga i le tulaga o le paʻu o le paʻu (mai le faʻamaʻi i le eczema, psoriasis), faʻamaʻi o le tino (faʻataʻitaʻiga, xerophthalmia, eczema o laumata), vailaʻau o le suamalie, togafitiga o rickets, inisal respiratory acne, ulcers.

Vitamini A e puipuia ai le fausia o le calcula i fatugaʻo ma le gall vess. I lona natura masani, e sili ona maua i totonu o le ate o iʻa o le gataifale e pei o le cod ma le sami.

Calciferol, po o le vailaʻau D, e maualuga le solu i gaʻo. A aunoa ma lea, o le faagasologa o le fesuiaiga o le calcium ma le fluoride i le tino e le mafai. Calciferol iinei e avea o se pule o le tino. O le leai o le vaitamini D e oʻo atu ai i le atinaʻeina o rickets.

B vitamini e suavai vai. O loʻo aʻafia i latou i le faagasologa o le masini feaveai.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le vitamini B5 o loʻo i totonu o le roe iʻa e tāua tele i le faʻasologa o faʻamaʻi ma faʻamaʻi manuʻa.

A aunoa ma le vitamini B6, o le metabolism o le carbohydrate e le maeʻa, o le tuufaatasiga o le hemoglobin ma le polyunsaturated fatty acids e taofia. Faatasi ai ma lana fesoasoani, ua toe faʻafouina ai totola mumu mumu, o loʻo faʻapipiʻiina ai auupega.

Vitamin B12 e faʻaleleia ai le tuputupu ae o fiva namu, o se faʻalavelave mo le fausiaina o sela mumu. Faatasi ai ma le auai o le vitamini B9 i totonu o le ate, o le puipuiga o le fomaʻi ma le circulatory system, e aʻafia ai le atinaʻeina o le fomaʻi, a aunoa ma lea mea, e le mafai ona faʻaogaina le faʻamalosi o le nucleic.

Glycemic index

O gasegase o loʻo maua i le mea moni o fua uma o fualaau toto, ae i le tele o aofaiga. O lo latou faʻaaoga e masani lava ona aofia ai le faateleina o le toto suka.

O le fuaina o le gaogao o gaʻo, lea e mafua ai le faateleina o le toto toto, faʻataunuʻuina le faʻamatalaga glycemic o le oloa.

Ma ua fuafuaina i luga o le sikuea e 100. O le faʻaaogaina o meaʻai maualuga e mafua ai le le lelei o le tino i gaioiga o le tino, lea e aʻafia ai foliga o faʻamaʻi pipisi. E aofia ai le maʻisuka.

O le tino o le tino ua faatulagaina ina ia le mafai ona i ai e aunoa ma ni gaʻo. O tagata uma o loʻo mafatia i lenei maʻi ua fautuaina e fesuiaiga i oloa e maualalo le faʻaogaina o le faasinomaga, o le fua faatatau e itiiti ifo ma le 50. O a latou lisi e tele naua ma i totonu ia i latou e mafai ona e maua se tasi e sui ai se oloa ma se maualuga maualuga o le eletise o gaʻo.

E tusa ai ma le laulau, o le faasinomaga o igoa o iʻa ma iʻa e maualalo. E le o aofia ai gaʻo meaʻai i iʻa. O lenei oloa e lelei mo le protein protein mo le maʻisuka.

Malosiaga moa o iʻa

Afai tatou te paʻi i luga o le mineral composition o le iʻa, o lona uiga e le o se oloa o le a matua mauoa i minerale.

O le fusi iʻa e aofia ai iodine, phosphorus, calcium, iron, magnesium, sulfur, fluorine, zinc, sodium. O i latou uma lava e nafa ma galuega faʻapitoa o faiga uma a le tino.

O uiga masani o le thyroid gland e faalagolago i le aoga o se microelement taua tele - iodine. E le gata i lea, e lagolagoina le puipuiga o le tino ma taofia ai le atinaʻeina o maʻi fatu.

E le gata o iʻa (vao, fusi, cod, sardine) e mauoa i iodine, ae pei foi o moli, salu, kelp. E tele naua i le sami masima. O le averesi o aso taʻitasi o le 150 μg o le vailaʻau.

Mo vitamini i totonu o le tino ina ia faʻaleleia lelei, o le i ai o le uʻamea e tatau. A aunoa ma lenei elemene, e le mafai ona mafaufau i le faagasologa o le hematopoiesis. E fesoasoani i le taulimaina o le mama. Fulu o le samasama piniki, o le uʻamea o loʻo iai le uʻamea. O lona masani i aso taitasi e tusa ma le 30 mcg.

O le faagasologa o le faia o ponaivi e le mafaamatalaina e aunoa ma le suavai, lea e nafa foi ma le fausiaina o le manava ma le ponaivi o nifo. E maua i totonu o iʻa fagota, mo se faataitaiga, i le sami. O lona masani e 2 mg / aso. Maofa, e pei o se macrocell, e tatau mo mea faʻapipiʻi ma faʻasologa o ponaivi. O ituaiga uma o iʻa e mauʻoa i phosphorus.

Leo faʻapitoa, faʻaitiitia le malosi o musika, e faalagolago i le magnesium. E taofia ai le faʻatulagaga o le calcula i fatugaʻo ma gaʻo. Pe a fegalegaleai ma le inisalini, e faʻaleleia ai lona pule faʻanofo ma le mafai ona gafatia e ala i le membrane. E i ai i totonu o le sami, otaota, kapeta, mea eleelea, salu. O lona masani masani o le 400 mg.

O le Zinc e aofia ai i le faʻafouina o le tino, aua e aafia ai le vavaega o le tino ma le tuputupu ae. O ia o se antioxidants lelei.

Tuʻu i totonu o le 300 hormones ma enzymes. O le tele o lenei elemene o loʻo maua i le gaogao ma nisi ituaiga o iʻa o le gataifale. E tusa ma le 10 mg o le zinc e manaʻomia e aofia ai ona manaʻoga i aso taʻitasi.

O se matafaioi taua e tofia i le sulfur, talu ai o loʻo tumau ai le paleni o le okesene, e fai o se faʻamautuina o le maualuga o le toto, tetee i allergies, ma mautinoa le matagofie o lauulu ma fao. Ole fua ole taumafa e 4 g / aso.

Gaʻo susu e le faʻasaina

O gaʻo susu e le faʻamatuʻuina, o se punavai taua o le malosi ma le fausiaina o mea mo o tatou tino.Latou te auai i le gaosia o hormones ma enzymes, e aʻafia ai le gaioiga o sooga, cardiovascular system, faiʻai, puipuia le ate mai le faʻalavelave.

Siʻitia le maualuga o le aoga, aveese le cholesterol matautia. O lenei galuega galue e fesoasoani i le faʻaitiitia o le maualuga o le toto, maualuga le puipuiga.

E lua ituaiga o gaʻo faʻamalolo faʻamalolo:

E maua i le gaosiga o gaʻo o loʻo maua mai i gaʻo, e pei o avocados, hazelnuts, olives, almonds, pistachios, ma o latou suauu.

O gaʻo elemene eletise o le Omega 3 poʻo omega 6 o loʻo maua i le paʻu, iʻa, vine totogo, fatu o le fatu, sesame, paukini, ma le sunflower. O le mea lea, o le suauu na maua mai nei fatu e matua talisapaia lava.

O suauu gaʻo uma e le faʻamamafa o loʻo i ai i le vai i le vevela ile 0 ° C. O le tele o gaʻo i totonu o iʻa mai le 0.1 i le 30%.

O se uiga iloga o le gaʻo o iʻa e le mafai ona faʻatusatusaina i se mea e tasi i totonu o mea e maua i gaʻo gaʻo eletise polyunsaturated, o le le atoatoa lea e solia ai le gasegase o le metabolism. O lenei soliga e taʻitaʻia ai le atiaʻe o le atherosclerosis.

Faatasi ai ma mea uma e gaosia ai le gaʻo, o le linoleic ma le linolenic e ave ai se nofoaga faapitoa.

I le latou toesea, o le gaioiga taua ole membranes cell ma le subcellular ua faʻalavelaveina. O le Linoleic acid e avea o se mea e fai mo le tuufaatasia o le acids arachidonic e fa, e le tatau ona maua, o lona auai e tatau ai i totonu o suauu o le ate, o le faiʻai, o le phospholipids, ma le mitochondrial membrane.

Mo le tausia lelei o le soifua maloloina, e tatau ona e tausisia le faʻaaogaina i aso taitasi o gaʻo eletise polyunsaturated, o le 6 kalama po o le 1 e le atoatoa le sipuniti. Faʻasalaga manaomia 30 kalama i le aso.

E mafai ona ou 'ai iʻa i le maʻisuka?

O le maʻi suka e manaʻomia ai se taumafa malosi, o le autu autu o le faʻaaoga masani o elemene e aoga mo le tino, lea e mafai ona faʻaleleia le lelei o le ola o le tagata.

Ma o sea oloa e pei o iʻa ei ai se nofoaga faapitoa i lenei taumafataga. O le mea e le itiiti ifo i le meaʻai i le taua o meaʻai ma le tofo, ma sili atu nai lo le digestibility.

O le fusi iʻa e oʻo atu i le 26% o pulu, lea e faʻatonu ai le 20 amino acids. O nisi o ia mea e taua tele mo le gaosiga o le inisalini - o se tasi o le 3 hormones pancreatic e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

E taua tele lenei mea mo na tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2, lea e le lava ai le pancreas, ae faʻatino lana galuega. O le mea lea, faatasi ai ma le fesoasoani o se taumafataga, o le a le taimi o meaai e maua ai mea taua, e aofia ai iʻa, sau muamua, e mafai ona e feagai ma lenei maʻi ae le o se mafuaaga e atiaʻe ai le maʻisuka ituaiga 1.

O tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e le tatau ona vavae ese mai a latou meaʻai, ona o lo latou tino lelei e aofia ai mea uma sei vagana ai gaʻo, o lona faʻaaogaina ua faʻamaonia i lenei ituaiga faʻamaʻi.

O le mea autu e faʻatau i iʻa e maua i le faʻamalosia o le puipuiga, e aunoa ma se mea e le mafai ona foʻia ai soʻo se faʻamaʻi.

O le a le ituaiga iʻa ou te 'ai ma le maʻisuka ituaiga 2?

E taua le iloa! Faʻafitauli i le maualuga o le suka i le gasologa o le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻaia, paʻu ma lauulu, ulia, gangrene ma faʻamaʻi pipisi! Na aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻamautuina a latou gaʻo fiafia ...

I le maʻisuka, o le gataifale ma le vaitafe, ia e aofia ai sina gaʻo tele, e tatau ona sili atu. E aofia ai: hake, pollock, blue whiting, pollock, flounder.

Pollock glycemic index, pei o le tele o ituaiga iʻa, e tutusa ma le zero.

Carp, pike, taʻavale masani, perch, ma le bream e mafai ona iloa mai le vaitafe. Faatasi ai ma lenei maʻi, e taua tele le kukaina o le iʻa ma le tele o le taumafataga. O le aso masani o le 150-200 gr fillets. O le a sili atu ona talafeagai le kukaina aʻo leʻi faʻaaogaina.Laʻau lelei ma maloloina, faʻamaʻa pe palu ma fualaʻau. E le fautuaina le fafagaina o iʻa mo le maʻisuka mo le taumafaina.

E mafai ona ou 'aina le meaʻai mo le maʻisuka? Laumei mo le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona faʻaaoga ma le lapataiga. E ui lava e leai se faʻaogaina o le fuainumera eleelea eleelea, e maualuga lona tele o le gaʻo.

O iʻa mama e iai le maʻisuka ituaiga 2 ma le mamafa, e aofia ai malati, togafiti, omul, salmon, carp silver ma totoa uma, e le aoga tele. E le mafai ona faʻamatala manino mai le lelei o nei oloa, talu ai ona o le gaʻo o loʻo i totonu ia i latou e oʻo atu i le 8%, ma e le afaina tele ai le soifua maloloina o le maʻisuka, ae faʻapea foi soʻo se isi lava tagata.

I le isi itu, o nei gaʻo o gaʻo gaʻo faʻasuasua. O le mea lea, o tagata tausi meaʻai, pei o se tuusaunoaga, e mafai ona faʻafefiloi ipu mai ituaiga iʻa oona, ae i le tele naua.

Faʻaaogaina o iʻa gaʻo i au mea taumafa, e tatau ona e alu ese mai le mea moni e faapea o le fua faatatau o le omega 3 i le vaiaso o le vaiaso e aofia ai i le 300 kalama o lenei iʻa.

O le fea e faʻasoleina?

E mafai ona 'ai iʻaʻai mo le maʻisuka? E mafai ona' ai iʻaʻai mo le maʻisuka? O le iʻa laititi lava ia o se oloa e sili ona aoga, ae o nisi auala e kukaina ai, e liua ai ma e le taliaina mo le faʻaaogaina.

Faʻamaʻaina, iʻa masi mo le maʻisuka ituaiga 2 ua solia, faapea foi le suauʻu kuka ma iʻa caviar.

O le tele o gasegase e maua i le maʻisuka e mamafa tele. Ina ia faʻaumatia, o le tagata maʻi e matua faʻasaina le 'aiina o iʻa e kuka i auala o loʻo i luga.

E tele le masima e faʻaaogaina mo le faʻasaoina. O le taimi lava e ulu ai i totonu o le tino, o loʻo i ai se soliga o le paleni masima. Ina ia toe faʻaleleia, e tuai le vai.

O lenei filifili faigata e tau atu i le faateleina o le toto, lea e matua faigata, ma o nisi taimi e le mafai, mo vaʻa ua toilalo mai le aafiaga faataumaoia o le suka e taulimaina.

E mafai ona susulu ma taʻavale i le maʻisuka ituaiga 2? O nisi taimi e mafai ai e le maʻisuka ona togafitia i latou e sushi.

E seasea lava ona aofia ai ni paʻu laau i le meaʻai. O le faʻaogaina o faʻamaufaʻailoga o vaʻavaʻa e 40 iunite.

Laʻau fagota i le maʻisuka ituaiga 2, aemaise lava i le suauu, e fesoasoani i le atinaʻeina o teteega o fomaʻi tino i le inisalini.

E faʻafefea ona kuka iʻa mo le maʻisuka (fualaau suamalie)

O iʻa o le faʻapogai o le tele o mea e manaʻomia mo le atinaʻe masani o le tino, o lea e fautuaina ai e le au faifaatoaga e aofia ai i le taumafa a tagata uma. Mo le maʻisuka oe ua faʻamalosi e pipii i se meaʻai, o le fesili i le tatau lelei o le faʻaaogaina o oloa o iʻa e matua taua lava. O le a le ituaiga iʻa e mafai ona 'aina i le i ai o le maʻisuka ituaiga 2 e aunoa ma se faʻalavelave faʻaleagaina le tulaga o le maʻi?

Mea aoga

O le faʻaaogaina o iʻa mo le maʻisuka e faʻamoemoeina e ala i le i ai o vitamini A, E ma se numera o elemene o loʻo i ai, o le manaʻoga lea e faateleina ai le maʻisuka i le tele o taimi.

E le gata i lea, o iʻa, e le pei o meaola o manu fasi e leai ni cholesterol faʻamaʻi, o se puna o le protein lea e aofia i le faʻasiga o le inisalini.

Ma o le i ai o omega-3 ma omega-6 oona gaʻo e faia ai le iʻa e tatau ai mo le puipuia o le atinaʻeina o faʻamaʻi o le tino cardiovascular system.

I le maʻisuka o le ituaiga lona lua, o le iʻa e leai ni gaʻo (pike perch, fusi tui, vaitafe), sami mumu ma le paʻepaʻe (beluga, trout, salmon, salmon, pollock), e mafai ona faatagaina iʻa i totonu o a latou lava sua (tuna, salmon, sardines).

I le taumafataga, e le tatau ona i ai se maʻisuka:

  • Fua eseese o iʻa o le gataifale.
  • Laʻau mimama po o le ulaula, lea e fesoasoani i le fausia o le edema ona o le faatumauina o le vai i totonu o masini.
  • Tuugalaʻau i totonu o le suauʻu, maua ai le maualuga o kalori.
  • Caviar e aofia ai le tele o pene.

Tuutuuga o le faaaogaina

E ui lava i faʻamanuiaga o iʻa, o le taumafaina oi latou i le tele o le maʻisuka e matua afaina lava e pei o le le aofia ai i le taumafataga. O faʻalavelave faʻafefete ma faʻafefe o loʻo i lalo o le mamafa o le mamafa ona o le atiaʻe o le atherosclerosis, ma o le protein meaʻai e faʻaleleia atili ai.

Ina ia manuia le iʻa mai le maʻisuka, e tatau ona kuka lelei. O fualaʻau faʻatau mo le maʻisuka e le tatau ona fagaina i le tele o le suauu. O ia ituaiga ipu ei ai aafiaga le lelei i le faagaioia o le pancreas, e faaosofia ai se tuufaatasiga malosi o ituaiga eletise pancreatic.

E faʻafefea ona kuka iʻa mo le maʻisuka ituaiga 2? E mafai ona tunu i totonu o le umu, kuka, kuka i totonu o le vai poʻo le uila. E faʻatagaina foi e 'ai faʻamalo ipu ma le faʻaopoopoga o iʻa. I le taimi lava e tasi, o le leai o masima ma mea manogi e le o se mea e manaʻomia muamua, ae e tatau ona faʻaopopoina i le faʻatusa.

Fea iʻaʻai i le maʻisuka, faʻaaoga ai sina siʻosiʻu suauu

Faataʻitaʻiga o ipu taumafa suamalie

O le maʻisuka ituaiga 2 e lelei tele mo le taumafaina o le gataifale e maua i le gaʻo gaʻo. Mo le kukaina, e mafai ona e faʻaaoga fua o fualaau nei:

O lenei mea suamalie e mafai ona saunia e 'ai mo le' aiga o le afiafi, aua, e ui lava i le faʻatigā, e mama ma e le mamafa tele le manava.

  1. Aʻa (fulu) - 1 kg.
  2. Green onions - 1 paipu.
  3. Fualaau talavou - 150 g.
  4. Lemon wai - 1.5 tbsp. l
  5. Laʻu kulimi maualalo maualalo - 120 ml.
  6. Olive olive - 1.5 tbsp. l
  7. Titi, pepa.

Matou te saunia le ipu e pei ona taua i lalo. Fufulu mama ma faʻagogo le fusi pollock. Laʻau susulu ma aniani, faʻafefiloi i totonu o se ipu loloto, faʻalanu i le kulimi ma le sua o le tipolo.

Vaʻai le ogaumu i le 200 tikeri. Tuu le fusi i totonu o se masini tao tao, gaʻo faʻasusu olive, masima ma le pepa, tuʻu i le ogaumu. A maeʻa le 12-15 minute, aveese, faʻaliliu.

A o le i ai, sasaa le sauuga, teuteu i fualaau faisua, ma mafai ona 'aina le ipu.

  • Togati tao i le itu o fualaau faisua i le pepa

O lenei ipu e mafai ona faʻalauteleina le lisi o le maʻisuka. E talafeagai mo meaai uma i aso taitasi ma se laulauʻai fiafia ona o le faigofie o sauniuniga ma le tofo fiafia.

  1. Pelu tifaga - 1 kg.
  2. Basil, pasesa - i se fusi.
  3. Lemon wai - 1.5 tbsp. l
  4. Zucchini - 2 pi.
  5. Tato moli - 2 pi.
  6. Pepa suamalie - 2 pi.
  7. Onions - 1 pc.
  8. Ata - 2-3 mata.
  9. Olive olive - 2 tbsp. l
  10. Titi, pepa.

O le sauniuniga o loʻo mulimuli mai. Fufulu, faʻamama ma faʻagogo le pusa i luga o se solo pepa. Matou te faia ni mea e le mama i luga, ma faailogaina fasi vaega. Fufulu mea manogi ma le sua o le tipolo, ae le galo e gaosia le totonu o le iʻa.

A fai le kuka iʻa, e le tatau ona galo ia i tatou le gaosia o totonu

O le sua pasili ma le basil, o le afa o le numera atoa, o le tino. Matou te fufuluina ma teuteuina fualaau faisua, zucini ma pepa i mama, aniani ma tamato i afa mama, fasi keke. Vaʻai le ogaumu i le 160 tikeri.

Tuu le pusa i luga o se pepa tao taofi ufiufi i le pulu, faʻamamaina i le suauu olive, fufuluina i gutu o totoe. I totonu o le iʻa tatou te taoto ai fualaau faisua i le faasologa lenei: zucchini, tamato, pepa, aniani, garlic. O laulau taʻitasi e faʻafefeteina fufuluina i mea manogi. Matou te tapunuina le pepa tao ma le isi fasi pepa alumini, faʻapipiʻi laitiiti i tafatafa o le pito mo le fusi.

A mavae le 15 minute o le tao, matou te tatalaina le pito i luga ma tuu le iʻa e kuka mo le 10 minute. Matou te o ese atu ma a maeʻa le manava matou te tautua i le laulau e 'ai.

Pike perch fusi

E faigofie le ipu, o lea e mafai ona matauina mo le aofia ai i taumafa i aso taitasi.

  • Pike perch (fillet) - 1 kg.
  • Onion - 1 pc.
  • Togi masima - 1 pc.
  • Chicken Egg - 1 pc.
  • Olive olive - 1.5 tbsp. l
  • Pepa, masima.

Matou te saunia e pei ona taua i lalo. Matou te mama, fufuluina ma tipi fualaau faisua i ni vaega tetele. O laʻu iʻa ma 'ai foi. Toto meaʻai i fasi moa, faʻaopopo le fuamoa, masima ma le pepa. O le faʻafefiloi e tatau ona tutusa, faʻamalulu ae le o le vai. Matou te faia se fusi lapotopoto.O lea e le pipii le masini i lima, matou te susu i totonu o le vai.

Vaʻai le ogaumu. Fuga i totonu o se apa vevela vevela ma le suauu seia oʻo i se pepa faʻaoga. Matou te fesuiaʻi meaʻai i totonu o se masini tao tao, sasaa sina tamaʻi vai, tuu i le ogaumu ma kuka mo le 10-15 minute.

Matou te o ese, malu ma tautua e 'ai ma fualaau faisua fou.

E mafai ona faʻaaoga le ipu mo le faʻaaogaina i aso uma.

Vaʻa suavai suamalie i totonu o le suauʻu kulimi mumu

Ona o le faʻaaogaina o kulimi kulimi-maualalo, o le ipu o loʻo i ai le manaia lelei ma le maualalo o le kalori. O le mea lea, e taua tele le 'ai i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2.

  • Perch - 1 kg.
  • Onion - 1 pc. (poʻo se laina o le uʻamea).
  • Paʻu kulimi - 200 ml.
  • Ata - 2-3 mata.
  • Mustard - 1 tsp.
  • Titi, pepa.

Ina ia saunia le iʻa, fufulu, mama ma tipi i vaega. Lubricate i le masima ma le pepa i totonu ma fafo. Matou te fufulu le aniani ma tipi i totonu o ni mama, tata le kalakeke.

Matou te tuʻu le iʻa i totonu o se atigipusa vevela, faʻasusu i le sika ma le sikalo i luga. Matou te faia se faʻatumu o kirimi kirimoli ma le sinapi, vai le perch. Afai e tatau ai, sasaa le 50ml o le vai ua kuka, tuu i luga o se ogaumu ma faapipii i lalo ole tapuni tapuni mo le afa itula. Auauna i luga o le laulau e 'ai faatasi ma se falaoa o le falatiki poʻo le araisa.

E tatau i le maʻisuka ona fuaina vaega o falaoa e puipuia ai le taumafaina o meaʻai gaʻo e toto ai le suka toto. Ina ia aua le gauai atu i lenei mea i le taimi o le taumafa o le maʻisuka, e tatau ona kukaina e aunoa ma le falaoamata ma isi vaega o gaʻo.

E mafai ona 'ai se togafiti mo le maʻisuka ituaiga 2: nuances of consumption

"E ese le lelei ma le ola maloloina e 'ai ai iʻa?" - fesili i le maʻisuka. O le togavao ma lenei faʻamaʻi e iai sona aoga i le soifua maloloina o tagata, ae mafai foʻi ona afaina. Le faʻaaogaina o le tui i le maʻisuka.

Le manatu o fomaʻi ma le maʻisuka ituaiga 2 e malilie i se mea se tasi - afai e te mulimuli i se meaai, e le mafai ona e popole i suga maualuga. Ae o meaai aoga e mafai ona oʻo atu ai i se faʻafitauli i le tulaga o le maʻi.

Mo se faʻataʻitaʻiga, ua fautuaina malosi le endocrinologists e faʻaaoga iʻaʻai mo meaai. O se tasi o iʻa sili ona taatele o le togafiti. Ae o lona faʻaaogaina le pulea e matua faʻasaina lava mo le maʻisuka ituaiga 2.

E faʻapefea ona aoga, ma faʻapefea ona afaina ai?

O le tuufaatasiga o le vevela ma ona aoga i le maʻisuka

O le togafiti masani e masani ona faʻaaogaina i taumafataga; e fiafia uma tagata matutua ma tamaiti. E lauiloa e le gata ona o lona tofo, ae o lenei iʻa e aoga pea.

O a meaʻai o loʻo i ai faʻamaʻi?

I lenei oloa, 100 g tala e oo atu i le 33% gaʻo ma le 20% o le protein. E leai se gaʻo i le gaosiga, faʻafetai i lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina lenei oloa mo le maʻisuka.

I le faʻaopoopoga i elemene o elemene, o le togavao e mauʻoa i vitamini D, A, E, B12 ma le PP. O loʻo i ai le eletene taua tele omega-3. O nei mea e faʻaleleia ai le metabolism i totonu o fatu ma puipuia ai le faʻavaeina o palestarala i luga o puipui o toto toto.

Ua faamaonia e saienitisi Finnish e faapea afai ei ai se togafiti mo le maʻisuka, e toe foi mai le maualuga o le suka i le masani, ma o tagata soifua maloloina e maualalo le lamatiaga o le faatupuina o lenei maʻi. Omega-3 fatty acids e maua e le gata i le togafitiina, ae faapena foi i le saumoni, tafe, anchovies, fefaatauaiga ma mea taugata.

I le auala, o le eleketi o le iʻa masani lona lua e masani ona faʻaaogaina e tagata.

E mafai ona 'ai le meaʻai i le maʻisuka? O lenei iʻa e tele naua le gaʻo, e toʻatele e manatu e leaga, ae e leai. O aano o manu e toetoe lava a gauai uma i totonu o le tino, lea e aveesea ai le faaputuputu o gaʻo.

E tusa lava, i le isi itu, faatasi ai ma le fesoasoani o mea o loʻo aofia ai i le mea maʻaleʻale, ua aveesea mai toxins mai le tino. O le suauu mama e faʻaaogaina e aunoa ma se tupe faʻaalu, ma e leai se mea e gaʻo ai meaʻai.

Talu ai ona o lenei mea e mafai ai ona 'aina le meaʻai i le maʻisuka, ae faʻamapulaʻaina ona o le gaʻo.

Nuances o le 'aina o meaʻai

Faʻatasi ai ma itu lelei uma, o lenei iʻa e le afaina tele mo le maʻisuka.E taua le taumafa ma le maʻisuka ma le faʻaeteete ona o ona gaʻo. I le tulaga o le ituaiga 2 faʻamaʻi, e taua tele le puipuia o le taumafaina, aemaise lava i meaʻai gaʻo. O lenei mea o le a matua afaina ai le tulaga o le maʻi ma le mamafa. Mo lenei mafuaʻaga, ua fautuaina e faʻaaogaina le toinaina e sili atu ma le 1 le taimi i le vaiaso.

E mafai ona 'ai le togafiti faʻamalolo? O le masima e mafai ona afaina ai le soifua manuia o le maʻisuka.

Afai e te ai i le tele o meaʻai suamalie, aemaise lava iʻa, o le tino o le a galo le susu talafeagai, e mafai e le tino ona sosolo i se tagata, talu ai o le masima e siomia ai sela vai, taofia le tafe o le vai i totonu o sela. O le maʻisuka e faalua faigata, o masima ma masima e aveesea le susu.

O le togafiti mo le maʻisuka e faʻaaogaina i le kuka, tunu, gaosi ma, i ni tulaga ogaoga, foliga salima. E sili ona lelei le kuka poʻo le tao, aua o le tele o meaʻai ma mea leaga itiiti e oʻo mai i totonu o le tino.

Vaovao e tuʻuina atu i totonu o le tino o le maʻisuka selenium. O lenei vailaau e fesoasoani i le gaosia o le inisalini i le toto.

O mataupu faavae ole togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2

• Aʻo tuʻuina le maʻisuka ma le tele o meaʻai, aemaise lava le ituaiga o le manava, o le laasaga muamua e tatau ona avea ma togafitiga o meaʻai e faʻaitiitia ai le mamafa o le tino. O manaoga tau taumafa o loʻo faʻamatala atu i le Mataupu 18, Tisuka ma le Tetele. Na faavaeina e faapea, mo le tumau mausali o le metabolism gasegase i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma le gaʻo, e tatau ona faaitiitia le mamafa o le tino i le 6 - 7% (e tusa ma nisi punaoa - e oo i le 10%) o le masini muamua ae le faatagaina ai e toe foi i lona tulaga muamua.

E tatau ona faamamafaina e faapea i le taimi nei, o meaʻai o le maualalo o le malosi o le malosi (800 kcal i le aso poʻo le itiiti ifo) e fautuaina naʻo se vaega o se faiga o togafitiga (mo se faʻataʻitaʻiga, i le tulaga o "anapogi" aso), ae le o se vasega atoa. O meaʻai laiti-carb e le tatau ona mulimulitaʻia pe ai ai i lalo o le 120-130 g o meaʻai gaʻo.

E tusa ai ma le Endocrinology Scientific Center o le Russian Academy of Science Sciences, o se auala fou mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka faatasi ai ma le oona o le faaaogaina lea o fualaau oona e faaaoga i le oona - xenical (orlistat) ma meridia (sibutramine), o loo faamatalaina i le Mataupu 18. Taliaina o nei fualaau faasaina e na o le pau lava o le malosi o le taumafa ma le malosi o le tino, ma pe afai e tatau ai, faatasi ai ma le kulukose-faaitiitia o fualaau faasaina. Na faʻamautuina i le faagasologa o togafitiga faʻapitoa, o le a sili atu le malosi ma le faigofie o le faʻamaʻiina e le maʻi ona o le mamafa, ma le faʻaleleia atili o le gaʻo ma le lipid metabolism.

• Faatasi ai ma le mamafa o le tino, o le taumafa o le meaai e tatau ona fetaui ma tulaga o le soifua maloloina o le tino, ia mafaufau i le itupa, tausaga ma le tikeri o le gaioiga faaletino o le maʻi. E taua tele le taofia o le atinaʻeina o le meaʻai ona o le tele o le malosi o le taumafataga, ae ui i lea, o fautuaga talu ai i le faʻaauau pea o le malosi o le taumafa e masalosalo pe afai o le taunuuga o le le lelei o le gau o le maʻi.

• E tatau ona sili atu nai lo le maualuga o le soifua maloloina o le protein i le fua o le 1 - 1.1 g o le protein i le 1 kilokalama o le mamafa o le tino, ma le aofaiga o le porotini 50% e tatau ona avea ma puipuiga o meaola o manu ona o le aano o aano o manu, oloa gaosiga o mea maualalo maualalo, (sili ona lelei le gataifale) ma fuamoa. O loʻo i ai le faʻamaoniga o le aoga o le soya fomaʻi, ae o tagata atamamai mai le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi i la latou lipoti o le "Diet, Nutrition and Prevention of Diseases Diseases" (2003) e leʻi aofia ai le soya poo lona protein i totonu o oloa e faʻaitiitia ai le lamatia o le maʻisuka ituaiga 2.

• O le taua tele o le faʻatusatusaga ma le agavaa gaʻo o le taumafataga. E iloa lelei o le iai o le maʻisuka ituaiga 2 i le 2-4 taimi e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le atherosclerosis, faʻamaʻi o le fatu ma cerebrovascular, o lona uiga, maʻi o le cerebrovascular.I le itu, i le tele o tulaga lamatia mo le atherosclerosis i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le lipid metabolism disorders e sili ona taua. Afai o le maʻisuka ituaiga 1 o le pulea lelei o le toto o le kulukose o le toto e oʻo atu ai i le faʻamautuina o le lipid metabolism, ona oʻo ai lea i le maʻisuka ituaiga 2, o lenei mea e itiiti sona aafiaga i maʻi le lipid metabolism. O le mea lea, o le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka e tatau ona avea ma anti-atherosclerotic.

I meaʻai, o le aofaʻiga o meaʻai e tatau ona faʻamapulaʻaina i le fua 0.9-1 g gaʻo i le 1 kilokalama o le mamafa o le tino. I le averesi, mo tane e 70 kilokalama, o le a 65 - 70 g i le aso.

E tatau ona faʻatapulaʻa le faʻaaogaina o gaʻo mama ma gaʻo oloa gaʻo - gaʻo ma meaʻai o manu, susu ma meaʻai susu, faʻapea foʻi gaʻo gaʻo (kuka ma meaʻai gaosi, salomas, hydro-fat, margarin). O nei gaʻo e tele lava ina aofia ai le tele o transisomers o gaʻo gaʻo, lea e manatu o ni tulaga lamatia mo le atherosclerosis ma le maʻisuka ituaiga 2 (tagai mataupu 4). O suʻesuʻega talu ai nei ua faʻaalia ai o le taumafa taumafa i gaʻo tumu e faʻaititia ai lagona o le tino i le inisalini. Manatua o le faʻamalosia o le inisalini o se tasi lea o mea autu autu o le maʻisuka ituaiga 2.

O fautuaga ua otootoina e le o lona uiga e le tatau i tagata gaʻo ona aofia ai meaʻai ma meaʻai susu i le taumafataga. E na ona tatou talanoa e uiga i le faʻaaogaina o mea e maualalo le gaʻo, e fai ma faʻataʻitaʻiga, cheese cheese o le 4-9%, ae le o le 18% gaʻo, povi povi poʻo le moa, ae le o gaʻo mea manogi mumu, ma isi.

E tatau ona e filifilia meaʻai ma mea maualalo maualalo (visa) "ma mataʻituina le faʻamatalaga i luga o le mea oona i totonu o le oloa o loʻo faʻaalia ile afifi. O le vaega mulimuli o le uiga lea o ituaiga oloa gaosi susu o gaosiga o fale gaosi oloa. E le taua le taua o le gaosiga o meaʻai: e tatau ona aveese le gaʻo vaaia mai aano o manu ma manulele, aveese le paʻu mai manufelelei, aloese mai le frying food in any fat instead of boiling, baking, stewing in their own juice and steaming. Ae ui i lea, o nei fautuaga e le faapea o le tagata gasegase e faʻasaina faasao mai meaʻai aisa po o le le mafai ona 'ai se fasi fusi ulaula, palu poʻo le ham.

O uiga taua o le gaʻo o le taumafataga e aofia ai le mea moni, e ui lava o le faʻasaina o gaʻo tumu, o le faʻaaogaina o gaʻo gaʻo (olive olive) ma gaʻo eletise polyunsaturated (PUFAs), e pei o omega-6 (sunflower, suauu ma le omega-3 ( iʻa faiva). O le vaega mulimuli e tatau ona tuʻuina faapitoa i ai.

I le maʻisuka ituaiga 2, aemaise lava pe a tuʻufaʻatasia ma le oona, o faʻafitauli le gasegase lipid e le o se mea tele e ala i le faateleina o le cholesterol toto e ala i le faateleina o le triglycerides. Oona gaʻo gaʻo-3 gaʻo iʻa e afaina, muamua lava, o le fesuiaiga o triglycerides. I lenei itu, ua fautuaina e faaopoopo atu meaʻai mo le maʻisuka ituaiga 2 faatasi ai ma aʻafiaga o le biologically active (BAA) o loʻo aofia ai nei gaʻo eletise (eikonol, leifitol, polyene, omegalon, oligolol, ma isi mea), poʻo se faʻalavelave o le FAFAFA gaosi ma gataifale e mafua mai Faʻaopoopo Poseidonol. O le mea e masani ai, o nei fautuaga e moni, ae o le olaga i aso faisoo e sili atu ona talafeagai le aofia ai ma le manaia o le suamalie, ma o nisi taimi o iʻa i totonu o le taumafataga. O le mea e le na o ipu poʻo iʻa laʻau (anufe, solofanua, tuna, togafiti, ma isi mea) e sili atu ona tele ma, atonu, e taugofie nai lo tupe faaopoopo faaopoopo. E sili atu le maloloina o iʻa, aua e avea o se puna o le polotini maualuga, tele minerale ma vitamini. E tusa ai ma fautuaga a le American Diabetes Association (2006), i le taumafataga o tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2 i totonu o le faʻatapulaaina o gaʻo, gasegase o gaʻo susu ma le cholesterol, e manaʻomia ona faʻaalu 2-3 taimi i le vaiaso iʻa iʻa i soʻo se kuka e ese mai le kuka, fai taga.
Ae ui i lea, e le tatau i se tasi ona fiafia tele i meaʻai e taua i le omega-3 acetati acids ma, ae maise lava, supplements o mea taumafa - o loʻo faʻatatau i nei gaʻo gaʻo. O a latou gaioiga, aemaise lava le matauina i le taimi e fai ai meaʻai, e mafai ona faʻaleagaina le metabolism - faateleina le cholesterol toto i lipoproteins, lea e fesoasoani i le atiaʻe o le atherosclerosis.Matou te maitauina foi o le faʻamautuina o le faʻalauteleina o le lipid metabolism e sili atu ona aafia lelei i fualaau faʻapitoa (fuainumera, fibrates) nai lo mea taua.

• Talu ai o meaʻai gaʻo e na o le pau ia o mea taumafa e mafai ona faʻateleina le maualuga o le kulukose o le toto, o le masani masani i togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 o le faʻaitiitia o mea o loʻo i totonu o meaʻai. Ae ui i lea, e le talafeagai lenei mea i le le maua o se mea matautia. Faatasi ai ma le mamafa masani o le tino, o le aofaiga atoa o meaʻai i le taumafataga e tatau ona i ai, faatasi ai ma le itiiti o le faʻatapulaʻaina o le gaʻo meaʻai ua taʻua i luga, ia mautinoa le taua o mea taumafa e aunoa ma le manaʻo mo le gau o le mamafa, ma sili atu, mo le tele o le mamafa. Ona o gaʻo, o le 55-60% o le malosi o aso taitasi e mafai ona tuʻuina atu, e pei o tagata maloloina poʻo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1. O le mea lea, o le salalau i le taimi ua mavae, ma, o le mea e leaga ai, i taimi uma ma i le taimi nei, o fautuaga i tagata uma e maua i le maʻisuka ituaiga 2 o le "taumafa i lalo o le suka gaʻo" e tatau ona manatu ua le toe i ai.

O le isi mea o le tuufaatasiga o gaioiga o gaʻo. Suga ma ona oloa e tatau ona faatapulaaina i le taumafataga. E le pei o le maʻisuka ituaiga 1, ma le maʻisuka ituaiga 2, o se taumafataga "saoloto" e masani ona faʻaaogaina i nisi tulaga (silasila i lalo). O punaoa o gaʻo gaʻo e tatau ona avea ma meaai masani ma se faʻamaufaʻailoga maualalo maualalo ma e mauʻoa i fiberia. O nei vaega e lua e masani ona i ai i le tele o fualaau faisua, tele fualaau aina ma suamalie, leki, nati, falaoa atoa, ma le aofia ai fatulaʻau paʻu po o sela eleele, o le tele o cereals, etc.

Sugar, na o se punaoa malosi, ioe, e tatau ona le aofia ai i meaai ma se tuufaatasiga o le maʻisuka ituaiga 2 ma le gaʻo. O le mea lea, o le teenaina o suka ma suamalie e aoga i se vaega taua, ae le o tagata uma e maua i le maʻisuka. E le gata i lea, o loʻo i ai le mafuaaga e talitonu ai e le o mea uma e tatau ona faʻataunuʻuina e tatau ona faia i se faʻasalaga tumau, faʻamasinoina e ala o faʻamaufaʻailogaina o latou fuainumera. O nisi taimi o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e fautuaina e suitulaga i le suka ma le meli, lea e sili atu lona maualuga i le maualuga o le suka, e ui lava e leai ni mea e faʻamalolo ai i le maʻisuka. E le gata i lea, o le glycemic Index of honey is higher than that of sugar, talu ai o le meli natura e toetoe lava o le afa e aofia ai le vave gaʻo o le kulukose. O le mea mulimuli, e le mafai e le tasi ona amanaʻia faʻamaoniga fou o faʻamatalaga faʻapitoa e faʻamaonia ai le faʻasaina o le faʻaaogaina o gaʻo e maua ai le gaʻo gaʻo sili atu ona taua i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 nai lo le tapulaa ma, aemaise lava, le le atoatoa o suka ma le sugar o loʻo i ai mai le taumafataga oloa.

O le faaiuga mai mea uma na taʻua o mea nei: afai e leai se mafuaʻaga e faʻaititia ai le malosi o le taumafataga o le taumafataga, ona oʻo lea i le faʻasaina masani o sugar ma ana meaʻai (caramel, chocolate, marmalade, marshmallows, jam, etc.) e tatau ona suia i le tutusa o isi meaʻai gaʻo. Mo se faʻataʻitaʻiga, 30 g o suka (oneone mama) e tuʻuina atu ai le 115 kcal, e tusa ma le 50 g o le falaoa ua lalagaina po o le 35 g pasta. O lenei faiga, e fuafua i le faaitiitia o le aafiaga o le gaʻo pe a uma ona taumafa i le kulukose o le toto (i lenei tulaga, pe a uma ona 'ai le suka ma oloa o lo o aofia ai), o loo atagia i fautuaga a tagata faapitoa i le Endocrinology Research Center o le Russian Academy of Medical Sciences. O lea, i totonu o le tusi "O le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka. O le tusi mo tagata mamaʻi "e faapea:" Sugar ma soʻo se suauʻu e tatau ona matua vavaeeseina mai le taumafa o tagata gasegase "(I. Dedov et al., 2005).

Ae ui i lea, o loʻo i ai nei fautuaga mai se faʻalapotopotoga eseese.O le mea lea, o tagata atamamai mai le American Diabetes Association (2006) e talitonu o sugar ma sweets e mafai ona aofia i le taumafataga mo le maʻisuka ituaiga 2, ae o le tele o latou taumafa e tatau ona "ufiufi" e ala i le faʻaaogaina o le lipine faʻataʻitaʻi poʻo le numera tablets pe a uma ona faʻafefeteina poʻo le faʻatautaia vave o le maʻisuka. gaioiga vave - lyspro, asport poʻo se mea faʻapipiʻi. O lenei fetuunaiga faigofie i meaʻai e tauamiotonuina, ae e faigata ona faʻalauteleina i le olaga i aso taitasi o le tele o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2. O le filifiliga e tuʻuina atu i le tagata gasegase, o ia e tatau ona filifili pe tatau ona ia "sua" le tele o taumafa o fualaau aina suamalie ma, aemaise lava, i inisalini injections. E le tatau ona galo ia i tatou, o mea tau tupe, o le tau o meaai e 'ai ma ia ituaiga o meaʻai e faʻatupulaʻia tele ona o fualaau.

Pe a mananaʻo i laʻau suamalie, e faʻatagaina le faʻaaogaina o meaʻai 2-mea suamalie i le maʻisuka, ma i le leai o se mea e maua ai le gaʻo ma le suka e pei ole xylitol, sorbitol, lactitol ma isi vailaʻau faʻamalosi malosi. Fructose e pei o se mea suamalie e maualalo ai le maualuga o le kulukose o le toto nai lo le suka po o le malo. Ae o le fructose e mafai ona afaina ai le lipid metabolism i le maʻisuka ituaiga 2. O le mea lea, o le faʻaaogaina o le fructose e avea o se suauu tumau e le fautuaina. O lenei aiaiga e le faʻaaogaina i punaoa masani o le fructose, e pei o fualaau, suamalie ma nisi o fualaʻau.

Fuga iʻa

E lelei le faʻaaogaina o iʻa ma fualaʻau. E faapitoa lava le manaia e taoina i pateta ma aniani. O le pati ma le vevelaina o le maʻisuka o ni mea e feteʻenaʻi, o lea e le tatau ona e faia lenei ipu e masani lava.

Mo le kukaina, e tatau ona e suʻe le fusi, pe a uma ona tago i totonu o le vai, pe a manaia. Ona tipiina lea i ni fasipepa. Peel potatoes (5-6 pcs.), 2 pi. aniani. Fufulu, fufulu ma tipi fualaau faisua.

Tuu i totonu o se ipu tunu ma polo: pateta, aniani, iʻa. Pe a faʻapipiʻi fualaau faisua, e tatau ona faʻaopopo sina masima ia i latou. Afai o le togafiti e matua suamalie, e tatau ona susu i le vai aʻo lei faʻaaogaina.

O lenei ipu e fiafia e le gata i le maʻisuka, ae o isi foi tagata o le aiga.

O le suamalie o le vevela e le maʻisuka o loʻo faʻaaoga lelei i salalaʻau eseese. O le masani o se salati e aofia ai:

  • 3 pcs. namu fuamoa, ü olati lanumeamata lanumeamata,
  • o le sinapi
  • 5-10 drops o le sua o le tipolo
  • 1 pc seleni fusi.

Oti le iʻa i totonu o ni fasi laau poʻo ni kopa, tipi le sipisi, faʻafefiloi malie uma mea uma ma mea faʻafefiloi. O nisi iinei e faaopoopo ai foi se sipuni o le sogi po o le suauu olive.

E le faigata le kukaina o le togavao, e taua le faʻaaogaina saʻo ina ia aua le faʻamalosia lou ola maloloina.

Toto i le saukati

O le tofo faapelepele o le togafiti, o le laei o le susu ua maeʻa e faamamafaina ai le mea sili. O sau sauʻai i lenei tulaga e faia mai le kirimoli. Ae afai e te mamafa tele, e sili atu le sui o se oloa leaga i le Greek yogurt. Ina ia tofo, e le sili atu ona leaga. O se togafiti e fai ai le togafiti e fai mai le apu mama ma le gaosiga o meaʻai, faaopoopo i ai sina tamaititi, peas, dill ma masini tioata o se fuamoa ua tunu. Mo le teuteuina, o laʻau tipi ua fetaui lelei mo nei ituaiga o vao.

Mo le ave o le ituaiga muamua o le faamaʻi (ituaiga o maʻisuka ituaiga 1)

  • O le ipu o le cereal (e le o le araisa poo le semolina), se fasi sisi, falaoa, lauti e aunoa ma le suka.
  • Se tamai laʻau, o se fasi kisi kulimi.
  • O se tautua o le borsch, tasi le tipi mo se ulugalii, o le tautua o le kapeti vep, o se pesini salalau fualaʻau ma falaoa pita.
  • O le tufaina o le siʻi kuka i fualaau aina, o se ipu o le rosehip e aunoa ma le suka.
  • Se fua o le salati fualaʻau ma le palufasi patty.
  • Inu se ipu susu.

  • Omelet, sina vela vela, tomato, se fasi keke falaoa, lauti e aunoa ma le suka.
  • O le lima o pistachios ma le moli (e mafai ona e fua).
  • O se fasi keke o le fagu susu, o se mea e faʻaaogaina ai penina palele ma se pesini salalau fualaʻau.
  • Se ipu malamalama o le kefir ma se tasi o fualaau lapopoa.
  • O se vaega o le kapeti gaʻo ma se fasi fasi iʻa kuka.
  • Kalatiny kuki.

  • Pita falaoa, o le fafagaina o aano o manu fasi le kapisi (e aunoa ma le faaopoopo o le suka) ma vaivai le kofe e aunoa ma le suka.
  • Se ipu malamalama o yogurt ma strawberries.
  • Faʻatauga o pasta atoa, suauu iʻa ma le salati fualaʻau.
  • E tasi le lanu moli ma fualaau aina suamalie (nonweetened).
  • Se vaega o le kisi falao ma pusa paʻu.
  • Se ipu malamalama o le kefir.

  • Auaunaga o le oatmeal, 2 fasi sisi, tasi fuamoa ua kuka, lanu lanumeamata e aunoa ma le suka.
  • Leisi kuka i le falaoa o le falaoa ma le kuka pipi (fillet).
  • 2 falaoa falaoa ma le tasi o le meaʻai o le mamae mamae ma le eggplant eggplant with meat.
  • Kuki fai meaai ma le lauti uliuli e aunoa ma le suka.
  • Tasi o lanu lanumeamata ma moa, faapea foi ma le susuga suamalie o le rose vao.
  • Aʻai sina fasi falaoa o mea taumafa.

    O se ipu malamalama o le kefir ma le gaʻo susu (Mo le ave o le maʻisuka lona lua (ituaiga 2 maʻisuka)

  • O se taumafataga o le oatmeal porridge, o se salati karuti e faia i fualaau aina fou, o se fasi keke falaoa, lauti e aunoa ma le suka.
  • Apple ma le lauti e le tofo.
  • O se ipu o le borsch, se fasi fasi aano (moa), se vaega o salati fou, se fasi keke falaoa, fualaau aina suamalie (apu ma pears).
  • Orange, lauti leai.
  • O se vaega o le paluga sasi, tea suamalie (suamalie).
  • Se ipu malamalama o le kefir.

  • Se fasi iʻa tunu, se pesini o kapisi ma le salati apu, keke o le falaoa, lauti suamalie.
  • Vaega o fualaau aina suamalie, lauti e leʻi faʻasusu.
  • Toa pepe, fuālaʻau suamalie, falaoa suamalie, apu ma vai oona e aunoa ma le kesi.
  • Syrniki mai le siʻisi sisi ma apu, rose sipuni (sugar free).
  • O ni fasi fasi meaʻai faatasi ma kapisi, fuamoa ua gaosia, falaoa, lauti e aunoa ma le suka.
  • Se ipu malamalama susu susu.

  • O se taumafataga o le tao, o se ipu falaoa, falaoa, lauti.
  • Unsweetened compote.
  • Borsch, o se fasi meaʻai tunu, o se kāpeti vevela laitiiti, o se fasi keke falaoa, vai o le minerale ma le mea e gaosia i le fale e aunoa ma le suka.
  • O le apu.
  • Fualaau faisua ma meatballs, schnitzel mai kapisi, falaoa suamalie, rosehip e aunoa ma le suka.
  • Inu le yogurt masani.

  • O se ipu falaoamata penisina, se ipu sisi, falaoa suamalie, vaivave kofe e aunoa ma le suka.
  • Fualaʻau
  • O le fafagaina o le iʻa, o se fasi moa ua tunu, caviar eggplant, falaoa ma le suamalie lemoni.
  • Kalama Cabbage, soʻo se lauti e aunoa ma le suka.
  • Buckwheat ma le kāpeti, falaoa suamalie, lauti suamalie (faʻaaogaina o le suamalie).
  • Inu se ipu susu.

  • Leau faʻataʻitaʻiina, kaloti ma salati apu, falaoa, lauti e le faʻamalolo.
  • Peina ma le vai.
  • O se pesini o le sua o fualaau suamalie ma fasi fasi aano o manufasi, caviar eggplant, o le falaoa suamalie, se ipu tioata (i se mea suamalie).
  • Salatini fua ma le lauti e aunoa ma le suka.
  • Auaunaga o paʻu manogi atoa ma le schnitzel, falaoa suamalie, lauti leai.
  • Se ipu malamalama o le kefir.

  • Oatmeal, salati karuti (mai fualaau aina fou), falaoa suamalie, chicory vaivai i le suamalie.
  • Fualaʻau ma le lauti leai.
  • Laveina o le ate, o le sua o le noodle ma le falaoa o le rai ma fualaau aina mama (apples and pears).
  • O le tautua o salati suamalie, o se ipu vaiinu.
  • Barley, caviar eggplant, keke o le falaoa ma suamalie i le lauti suamalie.
  • Se ipu malamalama o le kefir.

  • O se taumafataga o moa ma moa moa, 2 ipu sisi, falaoa ma le lauti e le tofo.
  • Se tamai apu ma se lauti leai.
  • O se taumafataga o pi pi, se fasi fasi moa, se fasi eggelu, ma se fasi falaoa suamalie, ma se pusa e le o faguina.
  • Taina lanu moli ma le le faʻaigoaina.
  • O se meaʻai tele a manu, o se tamato ma le salato salati, falaoa o le falaoa ma le lauti suamalie.
  • Se ipu malamalama o le kefir.

O nisi faʻamatalaga e mafai ona maua mai le tusiga: Meaʻai mo le maʻisuka ituaiga 2.

Pelifi ua filifilia

O iʻa e saunia e le tagata lava ia o le a aofia ai le sodium chloride (masima) nai lo se kopi mai le faleoloa faleoloa. O le fua mo le 'eleʻele i totonu o le vasa moana e faigofie, o oloa e taugata tele.

Mo se tasi o iʻa-tele-iʻa ​​o le a e manaʻomia:

  • riki
  • garlic 2 cloves,
  • faga laʻau
  • vineta 1 tbsp. l
  • suauu 1 tbsp. l

Ua iloa e faaopoopo le suka i le fola.E faia lenei mea mo le sui o suiga o le tofo, o lea e mafai ai ona e taumafai e aua le tuʻuina lenei vaega, pe sui i le fructose, stevia (i le pito o se naifi). O le faapaologa ua saunia i luga o le faavae o le 100 ml vai, lea ua vevela seia oʻo i le kuka. Matou te saunia se vaifofo o le masima ma le vineta, tuu se laulaau lanu, faʻamalolo mo meaʻai, sasaa i totonu o le iʻa e tipi i fasi pepa ma fasi seleni sipuni. Tuu i se nofoaga malulu mo le itiiti ifo ma le aso.

E pei ona uma ona tatou iloa, e manaʻomia e a tatou vaʻa ma le fatu ni iʻa gaʻo, ae i ni laasaga talafeagai. Afai na e aofia ai le 100 g o le vevela i le lisi, faʻatapulaʻa isi gaʻo i lena aso. Ia mautinoa ia siaki lau fomaʻi pe afai e mafai ona e 'aina iʻaʻai ma iʻa, pe sili atu foi isi auala e kuka ai le oloa.

Mo le aveina o se faʻamaʻi pipisi

  • Fuamoa fuamoa, se fasi keke falaoa, se ipu sisi ma se tamato.
  • Se pesini o le siʻisi sisi ma apricots ua mamago.
  • O se ipu o le kuka suamalie.
  • Se ipu malamalama o yogurt.
  • Se tautua o salamata fualaʻau.
  • Inu se ipu malamalama rose (sugar free).

  • O le tautua o le oatmeal i le susu.
  • Lua apu.
  • O se ipu o moa moa ma se fasi keke.
  • O se tautua laititi e maualalo le gaʻo.
  • O se ipu o meaʻai fualaʻau, o se fasi vela vevela.
  • Inu se ipu malulu o le kefiti.

  • Omelet ma kukama.
  • Vaomalo masani.
  • Aʻau iʻa
  • Soʻo se lua faʻatagaina fua.
  • Barley porridge.
  • Se vaega o salatisi fualaʻau.

  • O nisi o syrniki faatasi ai ma pulu ma se sipuni o le kulimi suamalie e maualalo le gaʻo.
  • Se lima lima o kulino kati.
  • Laʻau suamalie.
  • Se pea paipa.
  • O se vaega o cut cutas, o se fasi keke falaoa, lua tamato laiti.
  • Soo se lauti e leai se suka.

  • Se tamai omeletiti, se fasi keke falaoa, se fasi sisi ma sina pata.
  • Tomato juice.
  • Laʻau o le fualaʻau ma se fasi fasi meaʻai aano.
  • Ni nai peaches.
  • Ovi pi pi ma se fasi keke falaoa.
  • O se ipu tila suamalie e aunoa ma le suka.

  • Lisi kulupu i fualaau aina.
  • Sisi o falaoa o le falaoa ma se ipu sisi.
  • O se taumafataga, falaoa, salati fualaʻau ma le lanu lanumeamata e aunoa ma le suka.
  • Lanu moli suamalie poo le apu (sua free).
  • Se fasi moa, tamato poʻo se salamata fuamoa.
  • Se ipu malamalama susu.

  • Se ipu falaoa ma sina lima o apricots ua mamago.
  • Lua apu laiti.
  • Auaunaga i sou kuka ma salatisi fualaʻau.
  • O nisi fualaau mama (apricots mago, pulu).
  • Lisi kulimi ma le sua sua.
  • O se ipu tioata (dog free).

Faitau atili e uiga i le taumafataga mo le maʻisuka faʻasaga iinei: http://diabet.biz/pitanie/diety/dieta-pri-gestacionnom-diabete.html.

Faiga o maʻisuka fesagaʻi

Laʻau Vaʻai Lasagna

Meaʻai: naiti sipisi ma tamato, pepa talo ma zucini, nisi puʻupuʻu, noodles, sisi ma olive suauu.

O le fua. 'Otiʻoti fuālaʻau ma faʻaopopo i se puni muamua, muaʻi' aina. Lulu faʻamafanafana, pepa ma masima. Aumai se ipu tunu, suauu ma le suauʻu, tufatufa atu le faʻafefiloi o fualaau faisua, tōtini tomato ma namu i luga o papa. Fafasi i le kulimi kuka i le pito i luga, ufiufi i pepa ma tao mo le 30 minute.

Faʻamaʻiina o Apple Crisps

Fualaau aina: 4 suamalie suamalie, 100 g falaoamata ma le afononi, 200 g oatmeal, lima lima o le nutmig ma almonds, 1 lepp. suamalie, kulimi mumu ma se sipuni o le suauʻu olive.

O le fua. Lasaina apu i luga o le apa ma faaopoopo i ai se paluga o oatmeal, falaoamata, nati, onamon ma le suauu. Lubini i le suauʻu ma tuʻu i totonu o le umu. Pipi mo le 30 minute i le 180 tikeri. Liligi le kulimi ao lei alu atu.
E mafai ona e mauaina nisi meaʻai fiafia i lenei mea.

Mo le maʻisuka ituaiga 1

  • Fafagaina e aunoa ma le faʻaaogaina o le fefete (pita).
  • Fua ma vine (apu, cherries, peaches, ma isi).
  • Fualaau aina (eggplant, aniani, kāloti fou, kapisi).
  • Mea inu (faʻaaoga i luga o fualaau mamago ua faʻamaina, sufuga o le suamalie, vai inu ma le suka).
  • Cereals (karite, buckwheat, oatmeal).
  • Laʻau mama (vegetarian).
  • Soya (susu, tofu).
  • Laʻau le mama.
  • Kofe vaivai ma le le fafagaina.
  • Soo se lauti (e le o taofi).

  • Fuga ma le pasta.
  • Meaʻai anapogi, meaʻai talafeagai, meaai faʻalaʻau.
  • Broths ma soups ma gaʻo.
  • Sweets (pastry, keke, chocolate, pusa).
  • Meaʻai vevela, mumu, ulaula.
  • Meaʻai gaʻo (puaa, ponaivi ma tamai mamoe) ma iʻa gaʻo (maketi, ma isi).
  • O vailaʻau uma e inu ava malosi (e pei foʻi o le inu o le uaina).

O le a le ituaiga o meaai e mafai ona ou mulimuli ai i le maʻisuka ituaiga 1? Faamolemole tusi.


Faʻasolo le mamafa ile 1 KG i aso uma!
E na o le 20 minute ...

o le tulafono muamua, o meaai e tatau ona faia i ni vaega laiti ma masani (4-6 taimi i le aso). Faʻesea selu, meaai gaʻo. Mai aano o manufasi, naʻo le pipi po o le moa gaʻo maualalo. Laʻau gaʻo maualalo. E sili atu le kuka, kuka, kuka, ma le leve. Fualaau faisua (sei vagana ai fualaau faisua o lo o aofia ai gaʻo ma palu pateta, beets, beets, pi, pi). Faʻatapulaʻa le faʻaaogaina o le cereal.

o mea ia e tatau ona taʻuina e le endocrinologist, ae i se tulaga masani e tatau ona vavaeeseina atoa le suka ma aofia ai le inisalini i inisiua.

O oloa e faʻatele ai le suka toto ma e manaʻomia le faitauina e vaevaeina i ni vaega se 4:
1. falaoa (cereal) ma falaoa oloa, pasta, cereals, sana.
2. Fua.
3. O le pateta.
4. Miliki ma suavai susu.
5. O oloa e aofia ai le suka mama, o mea e taʻua o le gaʻoina o gaʻo.
Ina ia 'ai le tele o mea, e tatau ona e aʻoaʻo pe faʻafefea ona sui nisi o ipu o loʻo i ai ni vailaʻau faʻamalosi ma isi, ae ia le gaoioi tele le suka toto.
O le togafitiga autu mo le ituaiga o maʻisuka e maua ai le togafitiga o le inisalini ma le puleaina o auala e mataituina ai le tagata lava ia. I lenei tulaga, o le sini a le fomaʻi o le filifilia lea o se tuufaatasiga o fualaau faasaina ma togafitiga o togafitiga ina ia faʻaitiitia ai le faʻaitiitia o le kulukose o le toto ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻafitauli faigata. O le taumafataga i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga I o loʻo i ai se vaega lona lua. O tagata mamaʻi e iai le mamafa masani i le leai o ni faʻafitauli i togafitiga ua filifilia lelei e tatau ona faʻatapulaʻa ai le faʻaogaina o oloa e maua ai gaʻo vailaʻau faigofie faigofie. I le malologa, o le taumafa a se tagata maʻi i le ituaiga o maʻisuka e tutusa lelei ma le soifua maloloina lelei, paleni i le kalori ma mea o loʻo iai i meaʻai. O togafitiga faʻaonapo nei e aofia ai le faʻaofiina o le inisalini pupuu i le tolu aso i luma o le taumafa taʻitasi. E ui i le mea moni o le fualaau o le inisalini e fetuunai e fuafua i le fuafuaina o le tele o mea taumafa, e matua faigata lava ona faʻataʻitaʻi lelei atoatoa le faʻaoga o le inisalini o le insulin i le tino. I le uma, o le tui o le inisalini "e le iloa" o afea ma le tele o lau 'ai. O le mea lea, o gasegase e iai le maʻisuka ituaiga e manaʻomia ona tausisia nisi o mea taumafa faʻatau ma faʻaeteete ma le faʻaeteete.

I le maʻisuka e faalagolago i le insulin, o le mea pito sili ona taua o le aʻoaʻoina lea o le saʻo o le insulin e tusa ai ma le H.E. I le faia o lenei mea, e sili ona lelei le aʻoga i le aʻoga o le maʻisuka (o loʻo iai i latou i aai tetele). O i ai, o le a latou talanoa e uiga i meaai, ae peitai, e taua le taumafa mo le ituaiga 2.

Meaʻai 9 mo le maʻisuka: se lisi mo le vaiaso

E pei ona e iloa, o le maʻi suka o se maʻi faʻamaʻi tumau lea e faʻavaivaia ai le inu o suka i totonu o le tino. O le mafuaʻaga o le faʻaaogaina o pene beta o le "motu faapitoa o Langerhans" o loo i le pancreas e faamuta ai le inisalini o hormone e manaʻomia mo le gaosiga o le kulukose, ma o nisi taimi latou te le lava ai.

Afai e oti le peta ma e maumau le mafai ona gaosia le inisalini, o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka ituaiga 1 o le maʻisuka poo le maʻisuka 1. E masani lava ona tupu lenei maʻi e pei o se faʻalavelave o faʻamaʻi viral vailaʻau, pe a faʻaleagaina e le tino puipuia ana lava ia, "fenumiai" i latou ma le tagata solitulafono. E le mafai ona toe faʻafouina peta peta, o lea e tatau ai i tagata gasegase ona ave insulin i o latou olaga atoa.

O le faiga mo le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2, poʻo le maʻisuka ituaiga 2, e ese lava. O ona mafuaʻaga sili ona taatele o le le paleni o meaai, o le taumafa ma, o lona uiga, mamafa, ma, e faigofie lava, o le meaʻai. O le tino o le tino e maua ai hormoni faapitoa ma isi mea e ola ai meaola e faʻaitiitia ai le lagona o gaʻo i le inisalini.

I le isi itu, faatasi ai ma le tele o meaʻai, e tele gaioiga i totonu, e aofia ai le paʻu, e le lelei le galue. O le mea lea, o le auala sili ona faigofie e taofia ai le maʻisuka 2 o se meaʻai. E ala i le faʻavasegaina o le mamafa ma le faʻamautuina o se soifua maloloina lelei, ma le maʻisuka i le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona e faʻamautinoa e te le manaʻomia le inisalini, ma afai ua uma ona faʻasalaina, o le a faʻaititia lona pulega. Mo le togafitiga o tagata sili ona pagatia, o le meaai Nu.8 e talafeagai, mo tagata e masani ma laʻititi maualuga atu nai lo le mamafa masani, taumafa Nu.9.

Mo le maʻisuka ituaiga 2

  • Fualaau faisua ma vailaʻau vevela / malulu e faʻatatau i fualaau faisua (tamato, kukama, letusi, kapisi, eggplant).
  • Faʻatapulaa le faʻaaogaina o pateta, beets, kāloti (maualuga 200 g).
  • Falaoa (meaai, bran, rye).
  • Laʻau palu, tao tao (lanu mumu, moa) ma se mea e maualalo le gaʻo (maualuga ile 100 g).
  • Meaʻai e maualalo le gaʻo, popo e faʻafefe ai iʻa.
  • O iʻa mu, meatballs ma aspic mai iʻa (fua o le 150 g).
  • Porridge (karite, buckwheat, oatmeal).
  • Faʻaititia le faʻaaogaina o araisa, semolina ma le millet.
  • Fuamoa vela (fua faʻavaiaso o le 2 pi.).
  • Sour-milk products (kefir, yogurt masani ma yogurt i se voluma e oo atu i le 400 ml).
  • Teu lauti ma kofe (faatasi ai ma le faaopoopoina o susu susu ma le suauu).
  • Legumes (pi pi, pi pi, pulu lanumeamata fou, pulu matagogo mago).
  • Laʻu sisi laʻitiiti-gaʻo, salu nife (maualuga i aso uma 200 g).

  • Meaʻai gaʻo (paluga, sukalati ma falaoa ma kulimi, suka, kulimi kulimi, suti ma le meli).
  • Fualaau suamalie (faʻi, melon, selu) ma a latou mea e maua mai (jam, vine, aso).
  • Manoa taualoa e faʻaaoga ai iʻa ma aano o manufasi ma mea maualuga gaʻo.
  • Porridge (araisa, semolina).
  • Pasta.
  • Mea gaʻo i le susu (cheeses, cheese cheese, cheese cheese, cream cream and cream).
  • Feʻa manogi, ulaula, ma falai, faʻagogo.
  • Mayonnaise, ketchup ma isi sauʻai.
  • O le kuka ma le salima.
  • Fua o meaola manu ma faʻaaoga i le kuka.
  • Alu i soo se ituaiga.

Mo le maʻisuka ma se ituaiga o faʻamaʻi pipisi

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

  • Porridge (karite, buckwheat, oatmeal).
  • Pini (pi, pi, faatapulaaina le soya).
  • Toetoe o fua uma (tuusaunoaga i le fuaiupu "faasaina").
  • Toeitiiti o fualaau faisua.
  • Musika.
  • Fuamoa fuʻamuʻa, fuamoa fufulu (e oʻo i le 4 pcs. I le vaiaso, ae le sili atu i le 1 pc. I le aso).
  • Meaʻai gaʻo maualalo ma moa (susu susu, pipi, vela).
  • Vailaʻau o fualaʻau.
  • Fagaoa oloa e gaosi ai falaoamata e faaaoga ai falaoamata atoa.
  • Fua o le falaoamata, e le o gaosia (100 g i le aso).
  • Pasta e faʻavae i luga o falaoa falaoa ma falaoamata o le 2nd grade (200 g i le aso).
  • Mea gaosi susu ma le maualalo o pasene (susu susu, sisi, kusi cheese).
  • Pulu (fua o le aso e le silia le 50 g).
  • Sausage oloa (maualuga 50 g i le aso).

  • Porridge (semolina, araisa).
  • Potatoes, kāloti kuka, zucini.
  • Fualaau aina ma fualaau aina (faʻi, fig, dates, persimmons, apples apples, memelo ma melonini).
  • Fagu fale e faʻaaogaina fualaau faisua ma fua.
  • Meli ma fualaau aina (jam, jam).
  • Laʻau ma mea suamalie (suka, asikulimi, sukalati, soʻo suamalie, keke).
  • Lemonades ma isi meainu ei ai le suka.

Fualaau Faatau Meaʻai Taumafa:

  • O a meaai e mafai ona 'aina ma le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2.
  • Meaʻai faasaina mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

E faʻapefea ona 'ai ma le maʻisuka (vitio)

O loʻo talanoa le vitio e uiga i le maʻisuka: o le a le mea e fesoasoani i le amataina o le faʻamaʻi, eseese tulaga o le faʻamaʻi, o auala paleni mo le toto maualuga.

O le faia o se maʻisuka lisi o se fua talafeagai mo tagata gasegase e maualuga le suka. E le afaina ai le taumafa ma le matelaina, ae na o le le aofia ai o nisi mea leaga mai le taumafataga. O le tausisia o tulafono mo mea taumafa mo le 1st, 2nd ma le gestation ituaiga o le maʻisuka o le a fesoasoani ai i faafitauli ma toe foʻi mai ai le faamai.

Meaʻai e masani ai mo le maʻisuka

O le sini muamua o se taumafataga mo le maʻisuka o le faʻatapulaʻaina lea o le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo-mauoa. O le mea moni, o le ulu atu i totonu o le tino, o gaʻo gaʻo o loʻo gaosia i le kulūkose, lea e manaʻomia ai le inisalini ina ia gauai, ma e le lava le maʻisuka.O le itiiti ifo o le gaʻo i totonu o meaai tatou te 'ai, o le itiiti ifo o le inisalini e te manaʻomia. E le gata i lea, o le leiloa o le mamafa ma le fuainumera ole fuainumera ole taumafa 9 o le a fesoasoani e faʻavaeina le pancreas.

Suiga i meaʻai faafomaʻi ma le maʻisuka ituaiga 2, o le a le tatau ona e tuʻuina atu uma gaʻo gaʻo, ae na oi latou e vave ona liu gaʻo i le kulukose ma faʻalautele le suka o le toto. O le sili ona taʻutaʻua oi latou o le suka ma le meli, o le mea lea e le tatau ai i le maʻisuka ona 'ai fualaʻau, ice cream, siamu poʻo isi suamalie. O isi vailaʻau 'oloʻo faʻamavae i lalo i totonu o le inumaga, ma na o le ulu atu i le toto - mo se faʻataʻitaʻiga, cereals. I le maʻisuka, e aoga tele aua latou te fesoasoani e faatumauina le maualuga o le maualuga o le suka o le toto.

Tuu le ava malosi. O le ava malosi e faʻasaina ai soʻo se maʻisuka meaai! Ma o le manatu e le na o na meainu, ava, vine malosi ua sili ona suamalie. O meainu malolosi ma le uaina ua le faʻasalaina e afaina ai i le maʻisuka, aua o le ava e afaina ai le ate, ma e lua mea matautia i le T2DM.

O le laulau numera numera 9, i se isi faaupuga, numera numera 9, ua fuafuaina faapitoa mo i latou o loʻo maua i le maʻi suka i se foliga malū ma i se faʻamaʻi o le ogaoga o le malosi. E masani lava e fautuaina mo tagata ei ai le mamafa o le tino ma ei ai se vaega itiiti o le oona e le maua i le inisalini pe ave i se fua e leai se sili atu i le 20-30 iunite. O nisi taimi o le laasaga Nu.9 ua faʻataʻitaʻiina mo faamoemoega faʻamalositino ina ia maua le tikeri o le faapalepale i gaʻo ma filifili se fuafuaga mo le puleaina o le inisalini ma le faʻasaoina o isi fualaau. Mo tagata lautele, o se isi taumafataga ua fautuaina, lea e ogatasi ma le soifua maloloina mo meaʻai: o loʻo faʻamatalaina i le laulau 8

O le meaai mo le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona maualalo-kalori - e sili atu i le 2300-2500 calories i le aso. E tatau ona e 'ai faʻatasi ma le maʻisuka i taimi uma, ae laʻitiiti i sia mea itiiti. I le vaevaeina o le vaega i aso taitasi i ni vaega o le taua o taumafa paleni, o le ae faia lau laulau e eseese, ma o nisi tapulaʻa o le a le faalavelave ia te oe. I le maʻisuka ituaiga 2, e tutusa lava le lamatia le vevela ma le matelaina!

Latou te kuka kuka ma fufulu ipu. E le gata i lea, o oloa e mafai ona kukaina, salu ma fai sina falai, ae aunoa ma le falaoa. O le maʻisuka diet No. 9 e mafai ona maua ai ni mea manogi, ae e le tatau ona faʻamalolo ma susunuina. E le fautuaina le faʻaaogaina o pepa, horseradish ma le sinapi, ae o cloves, cinnamon, oregano, ma isi laʻau e le faʻasaina.

O le maʻi suka. mafai ona susu le suka araisa ma le maʻisuka


Faʻasolo le mamafa ile 1 KG i aso uma!
E na o le 20 minute ...

Leai! E le mafai ona e taumafa i le araisa, ma, aemaise lava, faasee mai ai.

Fautuaina ma le faʻatagaina meaai ma ipu.
Falaoa falaoamata ma falaoamata. Rye, protein-bran, saito-paʻepaʻe, saito mai le falaoamata o le falaoa 2, o lona uiga 300 g i le aso. O le falaoamata ole Inedible e ala i le faʻaititia o le aofaiga o falaoa.
Faʻesea mai le taumafataga: oloa mai le pata ma le pusa pasi.
Soup Mai fualaau faisua, kuka soupeti, borscht, anufasi, aano o manufasi ma fualaʻau, mea vaivai gaʻo, iʻa ma mushroom broths ma fualaau faisua, faʻatagaina o falaoamata, pateta, meaʻai.
Faʻesea mai le taumafataga: susu, gaʻo susu, susu ma semolina, araisa, noodles.
Meat ma moa. Ovi povi suamalie, vela, tipi ma aano o manu fasi, tamaʻi mamoe, lapiti, moa, turuki kuka, kuka ma falai pe a uma le kuka, faʻapipiʻi ma se fasi pepa. O le sose o le maʻisuka, meaʻai. Laulau vavalalata. E gata le ate.
Faʻesea mai le taumafataga: ituaiga gaʻo, ponaivi, kusi, ulaula ulaula, sipisi ulaula, meaai kuka.
Iʻa. Meaola maualalalo, kuka, tao tao, o nisi taimi e falai. Laʻau fagota i totonu o lona lava suamalie ma tomato.
Faʻesea mai le taumafataga: ituaiga gaʻo ma ituaiga o iʻa, salimi, gaʻo vailaʻau, caviar.
Mea gaosi susu. Miliki ma susu susu susu keke falaoa e malosi ma e le gaʻo, ma ipu mai ai. E faʻamapulaʻa le kulimi kulimi. Laʻau e le faʻaaogaina, ma le susu.
Faʻesea mai le taumafataga: falaoamata suamalie, kulimi suamalie suamalie, kulimi.
O fuamoa. E oʻo atu i le 1.5 i le aso, faʻamamaina, vevela, faʻamalatini palatini.Yolks faʻasaina.
Faʻailoga. Faatapulaa i limite o le carbohydrate. Buckwheat, karite, millet, karite bela, oatmeal, fatu pipi.
Faʻesea mai le taumafa poʻo le faʻamapulaʻa faʻapulaaina: araisa, semolina ma pasta.
Fualaau faisua. Potatoes, i le amanaʻiaina o le masani o mea gaʻo. O siaki kulimi o loʻo faʻatulagaina i kāloti, beets, peʻa lanumeamata. Fualaau faisua e aofia ai le itiiti ifo i le 5% o le carbohydrates (kapisi, zucini, paukini, salati, kukama, tamato, isalaʻelu) e sili ona lelei. Toa, kuka, tao tao, fufuluina fualaau faisua, itiiti fua falai fua.
O le salty ma le fuaina o fualaau faisua e le aofia mai le meaai.
Meaʻai Fagu, salati mai fualaau faisua fou, caviar fuamoa, squash, suauʻu vao, aano o manufasi, iʻa, suamalie o le suamalie, lafetemu beef, povi suamalie.
Fua, suamalie suamalie, suti. Fugalaau fou ma vine o ituaiga suamalie ma suamalie i soo se ituaiga. Ieleli, sambuca, moa, compotes, suamalie i meaʻai suka: faatapulaaina le meli.
Faʻesea mai le taumafataga: vine, vine, faʻi, fig, aso, sugar, jam, sweets, ice cream.
Sauga ma mea manogi. Laʻe-gaʻo i luga o aano o manu, iʻa, mushroom broth, sua o fualaau aina, saulati tomati. Pepa, horseradish, fua o le sinapi.
Faʻesea mai le taumafataga: gaʻo, vevela ma sologa lelei.
Meainu. Tea, kofe i susu, sua mai fualaau faisua, fualaau suamalie suamalie ma vine, lefe o le rose vao.
Faʻesea mai le taumafataga: vine ma isi suamalie suamalie, suamalie o le suka.
Fats. Laʻau le mama ma ghee. O suauu manogi i ipu.
Faʻesea mai le taumafataga: aano o manu ma gaʻo kuka.
E te iloa poʻo a areto falaoa? O le fuaina o le inisalini e faʻafaigofieina ai le faʻaofiina o le manatu o le "keke bread". Ole iunite falaoa e le o se mea maʻoti, ae o le taua ole aiga ole meaʻai.

E tasi le falaoa e tutusa lelei ma le 12 g o suauu.
E tasi le falaoa e maua ai le faateleina o le glycemia e tusa ma le 2.77 mmol / L.
Ina ia faʻamafanafana 1 'ai le areto falaoa, ose inisalini pupuu i se fua faatatau o le 1.4 iunite e manaʻomia.

o nisi taimi e laitiiti lava. e aumai lalo le sailiga. ae e tatau ona e ai i le salatisi rimoni poʻo le salati laisa uliuli, ma isi. ma e sili atu le faʻamamaina o le pancreas ae le faʻafefe i meaai. Aveese le parasite o loʻo nonofo ai ma o le a leai se maʻisuka ma le gangrene ma faʻafitauli i le vaai a le retina.

O le a le ituaiga maʻisuka? I le taimi muamua, toetoe lava o mea uma e mafai, aemaise lava le araisa. Ma o ia o loʻo taua i lalo: 1 XE 1 tbsp. sipuni faʻatasi ma se paʻu o le raw poʻo le 2 tbsp. sipuni ma se mauga o loʻo kuka. Milu: 1 cup 1 XE.
Ou te le iloa e uiga i le maʻisuka ituaiga 2, e tele lava mea faasaina iina.

Maʻisuka maʻisuka meaai, togafitiga togafiti Nu.9, Nu. 9.a ma le 9b

Meaʻai mo le maʻisuka

Faʻatasi ma le maʻisuka, e matua taua lava le mulimuli mataupu faavae o meaʻai talafeagai, e fesoasoani i le faʻamautuina o metabolic processes i le tino. O le mulimuli i se taumafataga, e mafai ona puipuia le maʻisuka, ma oi latou ua uma ona mafatia mai ai e mafai ona faʻaitiitia ai togafitiga faafomaʻi. O tulafono o mea taumafa o loʻo faʻatulagaina e le fomaʻi, i le amanaʻiaina o uiga o le faʻamaʻi, faʻapalepale tagata taitoatasi o oloa, mamafa o le maʻi ma ituaiga o maʻisuka.

I le avea ai o se tulafono, o tupulaga talavou ma tamaiti e afaina i le maʻisuka ituaiga 1, o le mea lea, o meaai paleni e tatau ona maualuga i le kalori, ituaiga 2 o le maʻisuka e matua, ma e masani ona mamafa. Ma O le taumafa ua taʻua o le maʻisuka Numera 9 ua fautuaina mo togafitiga togafitiga.ona ituaiga Nu. 9a ma le 9a faatonutonuina le taumafa mo ituaiga eseese o faamaʻi. Leai 9a aofia ai le faatapulaaina o le kalori i le 1650 kcal i le aso e mafua mai i gaʻo (aemaise lava faigofie digestible) ma gaʻo. O meaai lelei uma ma meainu e tatau ona saunia faapitoa e faʻaaoga ai mea suamalie. O meaai e tatau ona 5 i le 6 taimi i le aso ma le tufatufa tutusa o meaʻai gaʻo mo taumafa uma. O le taumafataga Numera 9b e aofia ai le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo e fuafua i le taimi o le inisalini e 'ai, ma o le faʻaogaina o calorie i aso taitasi e mafai ona 2300 kcal ma se faʻaaogaina atoatoa o mea uma.

O mataupu faavae o meaʻai mo ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2:

  • Faʻasologa o mea taumafa. O le calorie i aso uma e tatau ona vaevaeina i le 5-6 vaega, o le a le tele o taumafataga i le aso.
  • Faʻaauau le paleni o le vai i le tino. E tatau ona inu i le 8 ipu tioata i le aso, aua pe a faʻamalūina, o le maualuga o le kulukose i le toto e tulaʻi mai.
  • I le taumafataga, e tatau ona i ai ni meaai e maua i le fiva laau (o mea ia mai le falaoamata o le wholemeal, bran, fuālaʻau fou, fualaau e le o le suamalie).
  • E fautuaina le faʻatulagaina o se taumafataga ina ia tutusa ai le taumafataga mai lea aso i lea aso.
  • I le avea ai o se tulafono, faʻatasi ma le ituaiga 1 ma le maʻisuka 2, o le ate ua faʻalavelaveina. Ina ia puipuia lona le lelei, ia fautuaina e aofia i mea tau meaai e pei o le soya, oatmeal, cheese cheese ma le aofia ai falai, aano o manu ma iʻa. Vagana ai, ioe, e le feteenaʻi ma faatonuga a le fomaʻi.
  • Faatasi ai ma le mamafa tele e taua tele le faʻasaʻoina o le mamafa. E manaʻomia lenei mea e faʻaleleia ai le metabolism. I le tulaga o le maʻisuka ituaiga 2, i le tulaga o le taumafataga o meaʻai o meaʻai o loʻo iai le Insulin. O le inisalini o se natugaclexic natura o fualaau o togafitiga e fesoasoani i le faʻaitiitia o le kulukose o le toto e ala i le faʻaitiitia o lona niniina i totonu o le manaʻoga, faʻaleleia le galuega faalilolilo o le pancreas, ma faʻateleina le faʻaaogaina o le kulukose. O vaega o le Inisalini e fesoasoani i le paʻu ma le faʻamautuina o le gaosiga o gaʻo, e lelei tele ma fualaau mo togafitiga ma le puipuia o le maʻisuka ituaiga 2.

Fai se lisi mo le aso, ia e teu i le fomaʻi pepa faʻasologa ma le kalori o oloa. Iloilo lau'aiga e pei o lenei:

  • 1 le taeao i le tusa o le 8:00 i le taeao. 20% o calories i aso taʻitasi
  • Lua le taeao i le 10:00 i le taeao. 10% o calories i aso taitasi,
  • 'aiga o le aoauli ile 13:00 30% o calories i aso taʻitasi,
  • aoauli i le afiafi o le 16:00 i le 10% o le tele o le kalori i aso taitasi,
  • taumafataga i le 18:00 20% o calories i aso taitasi,
  • tuai o le afiafi 20:00 10% calories i aso taitasi.

Filifili mea saʻo!

Ina ia totogi le maʻisuka, o le taumafa o le fiva fualaʻau, lea e maua ai se lagona o le nofo filemu ma sina kalori, e tatau ona aofia ai i taumafa i aso taitasi. Faatasi ai ma isi mea, ua fautuaina foi vine fou, aemaise lava gooseberries, cranberries ma cherries, talu ai o le fructose o loo i ai e puipuia ai le gaʻo ma le atinaʻe o le maʻisuka. Ae aua le faʻaaoga i fua suamalie e aofia ai le tele o meaʻai gaʻo: melon naʻo le tasi le fasi vine, vine na o se fusi, faʻi sili atu i le afa, pateta e sili atu ma le lua fatu i le aso. Faatapulaa le falaoa i le tolu fasi pepa i le aso. Ia fiafia i vasega o falaoa mai le atoatoa.

Pe a faʻamaonia i le maʻisuka, o mea uma e faʻamamaina, o lona uiga, e leai ni meaʻai, o meaʻai e faʻasaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, falaoa papaʻe, suka, suamalie (faʻasao, lapisi, sipuni, suamalie suamalie, asikulimi, keke, paluga, taʻalo, kuki, suti, isi meaʻai ma pusi), honey, dates. Ia taumafai foi ee pei o sina masima pe a mafai (e le sili atu i le 4 g i le aso), fuamoa, meaola manu, gaʻo manu (e aofia ai le pata), ate. I le taui, o tagata fiafia e ofoina atu xylitol, fructose ma sorbitol. O nei mea suamalie e itiiti le suamalie ma ei ai se aafiaga lelei i le metabolism, lea e taua tele mo le maʻisuka ituaiga 2. Mo se faʻataʻitaʻiga, xylitol faʻaitiʻitia le aofaʻi o mea taumafa e faʻaaogaina, faʻagesegeseina lona faʻaogaina. Alu e oo i le 30 g o le suauu i le aso.

3 fasi falaoa falaoa, suamalie, protein-saito, protein-lala, saito falaoamata 2 grade.

E matua fautuaina lava e vavae ese meaʻai e sili ona manaia, falaoamata o le saito o le saito ma fua mai ai (fagu, paluga, pies, falaoa paʻepaʻe, pancakes).

Pasta, cereals, legumes

E oʻo atu i le 2 aso i le aso o karite, buckwheat, pele tile, millet, oatmeal.

E mama laulau falalaina, ma le amanaʻiaina le masani o mea inu.

E matua fautuaina e te vaʻaia le araisa, semolina, cereal cereal, ma le pasta mai lau meaai.

Selu, fualaau 'aina, vine

E mafai ona e 'aina fua suamalie ma fuamalie ma vine i soo se ituaiga, aemaise lava lemoni ma le vine.

Ole suamalie ole aisa, kuki kuki, fualaau suamalie, fualaau suamalie, suamalie suamalie, fualaau suamalie ma fualaau mama (mo se faataitaiga, faʻi, apricot maroke, pineapple, apricot, persimmon, melon).

Sweets ma isi oloa gaosi oloa e aofia ai i le taimi lava e tasi le tele o gaʻo ma gaʻo, e pei o ice cream, honey, jam, sugar, vine, vine, apricots mago, aso, fig, e faasaina.

E mafai ona e 'aina le salati, paluka, kapisi fou, zucini, aniani, pepa, eggelu, kukama fou ma tamato, pulou i soo se ituaiga, e aunoa ma ni tapulaa.

E le sili atu i le 2 ituaiga o masimato, e tusa ai ma tulaga masani o gaʻo, peʻa, kāloti, beets. E leʻi faʻafefeina ma faʻafefiloi.

E oʻo i le 2 tautua e le faʻafefeteina i le kuka, tao ma fai i nisi taimi fried, aspic.

Ole faʻamaʻaʻaina o le vevela ma mea faʻapipiʻi i saulati tamato poo le sua sua.

O meaai mama, caviar, iʻa oona e le aofia ai le taumafa.

1 tumu atoatoa i aso taitasi o vela vevela, tamai mamoe, povi, tipi, moa, lapiti ua tunu, sisi, falai pe a uma le kuka. Doctoral, diabetic, sausa pipi, sausages, ma le uaua o le vao ua faatagaina foi.

E matua fautuaina lava le gaʻo gaʻo (aemaise lava le puaa), ham gaʻo, gaʻo falaovi, sisiva ulaula, salu puaa, kusi, pato, meaʻai gaʻo e le aofia ai le taumafataga.

E oʻo i le 2 fasi falaoa falai pe kuka

A aunoa ma ni tapulaa, e faatagaina ai soupeti i luga o le gaʻo ma le vaivai o le aano o aano o manu fasi, faapea foi ma mushroom ma iʻa, sola uma fualaʻau (sei vagana ai pateta ma pi), borscht, soupeti soup, soupeti soup, okroshka.

O susu susu, noodle ma sukaisa, pi, ma gaʻo gaʻo ua faasaina ma faasaina.

E mafai ona e sau i luga o ni fuamoa fuamoa, mushroom ma ni iʻa.

O fualaau 'aina, pepa ma horseradish, ketchup malulu e aunoa ma ni faʻasao puipuia e faʻagata.

O meaʻai vevela, salted, faties, mayonnaise e faʻasaina.

Le faʻaitiitia o le taumafaina o meaola uma a manu (aano o manufasi ma kuka), faatapulaa i fualaau faisua, olive, ma pata.

E fautuaina le faʻaaogaina o meaʻai susu, susu, sina sisi kisi, siʻisi susu susu.

E tatau ona faʻaeteete ma le kulimi kulimi, yoghurts, aua e masani ona i ai se aofaiga tele o faʻasaʻo ma gaʻo.

O le kulimi ma le kulimi suamalie suamalie e le aofia.

E tatau ona inu 1.5 lita o le suavai i le aso, o le vai manino e aunoa ma le kesi, lauti, koko ma le susu e aunoa ma le suka, suavai masani o fua e le o faʻasalaina, vine, fualaau faisua, salu o le vao vao, faʻamapulaʻa i le kofe.

O fua suamalie ma suamalie (aemaise lava vine), kvass suamalie, suamalie suamalie ma gaʻo (vai inu suamalie, ma isi mea), mea inu suamalie ma isi meainu mai faʻasologa.

I lenei auala O lau meaai e tatau ona aofia ai:

  • pi pipi
  • iʻa maualalo, gaʻo niniʻu ma moa paʻu, e tatau ona kuka pe tao i totonu o le ogaumu
  • soʻo se ituaiga kapisi
  • malulu suamalie vaivai
  • fualaau aina suamalie, lemoni, oranran, cranberries, gooseberries, cherries
  • tomato tomati, ti
  • falaoa sinasina atoa
  • susu susu susu ma kusi falaoamata
  • buckwheat, oatmeal, karite

Tau lava manatua: O lau lisi taʻitasi e tatau ona malilie i lau fomaʻi. Faʻafesoʻotaʻi ma se faʻauʻuga o le suʻega o le suʻega, o le fomaʻi poʻo le fomaʻi o loʻo mataʻituina oe, aua e te mafaufau ia oe lava.

Soifua Maloloina Soifua maloloina Meaʻai

Soifua maloloina maloloina o le auala autu lea o le puipuiga ma e faʻaaogaina i togafitiga faʻapitoa o le tele o faʻamaʻi, aemaise lava tagata e faalagolago i meaʻai, pei o le maʻisuka (DM). Tagata tomai faapitoa o le Volga Center mo le Soifua Maloloina S.B.Knyazev ma le V.A.

E le mafai ona tatou ola e aunoa ma ni meaai: mai meaai e maua ai e le tino le malosi mo le tuputupu ae ma le faafouina o sela, o le masaniga masani o totoga uma, ae o le ola i meaai e aumaia ai se tagata i se leaga nai lo le lelei. I le taimi nei, o le faaupuga e sili ona lauiloa: "O le maʻisuka e leai ni tapulaa, ua na o le ala saʻo lava o le olaga." E tusa ai ma lenei tulafono o fautuaga ua tuʻuina atu i luga o le tatau lelei o meaʻai a tagata gasegase e maua i le maʻisuka. O se tagata maʻi i le maʻisuka e le tatau ona mulimuli i soo se meaʻai, ae e tatau ona mulimuli i tulafono o se taumafataga paleni paleni, lea o le tino e faigofie. O se tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona 'ai mea uma, ae manaʻomia ona ia iloa pe faapefea, afea, pe fia ma pe o a meaai e' ai ina ia mafai ai ona pulea le suka (SC).

Ole tapulaʻa (ae le faʻasaina) i le maʻisuka o le faʻaitiitia o le taumafa o mea taumafa ma le maualuga o le suka (meaai faamamaina) ma ia faia se meaai e mautinoa ai le faʻaaogaina o le tele o proteins, gaʻo, gaʻo, ma micronutrients (vitamini, minerals, ma isi mea). ), lea o le a lava lea e faʻamalosia ai le mamafa o le tino ma taui mo faiga faʻasolosolo mo se olaga atoatoa.

O tulafono faavae mo se soifua maloloina lelei mo le maʻisuka

Vitamini, micro ma macro elemene

Aso Manaomia i le aso

O mataupu faavae o gaoioiga faaletino

O tulafono faavae mo se soifua maloloina lelei mo le maʻisuka

1. E taua le faitauina o iunite falaoa (XE), e taʻua foi o iunite tulaga (EU). E talafeagai lenei tulaga, aemaise lava mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1 (o le insulin-dependent).

E tatau ona e faitauina XE ma tusi i lalo au meaʻai. 1 XE o le 12-15 g o meaʻai gaʻoloʻo faigofie. 1 XE siitia le SK i le tusa ma le 2 mmol / L (e le aofia ai aafiaga o fualaau oona). Afai e te iloa tutusa le XE i meaʻai, ona mafai lea ona fesuisuiai lau meaai. E fautuaina le suia o le XE i oloa e tutusa i le saoasaoa o le faʻaaogaina o vailaʻau, lea e faalagolago i le fiber content, faʻapea foʻi le vevela o le ipu.

O fualaau faisua uma, sei vagana ai pateta, e mafai ona le amanaiaina i iunite faʻasalalau, ao isi mea o loʻo gaosia i totonu o le gaʻo.

2. E toetoe lava a uma ona e lafoaia oloa o loʻo i ai faʻamalosi faigofie (digestible). O laʻau suamalie, siamu, susu gaʻo, marshmallows, marmalade, halva, keke, jam, ma isi, faʻapea foʻi ma le herculean ma le semolina porridge, pateta pateta.

3. E tatau ona tufatufa atu meaʻai gaʻo, gaʻo, puluvaga i le aso atoa i le va o le 5-6 taumafataga. E sili atu le maua o se meaʻai ma fua.

4. E te manaʻomia le faʻaaogaina o tele fiber ma mea e sili atu ona mama. E fautuaina e 'aina fualaau faisua 3 taimi i le aso.

Ina ia faafaigofieina le fuafuaina o lau meaai, mafaufau i se ipu, o le fua o oloa e tatau ona pei o lenei: 50% o le lapisi - fualaʻau, 25-30% - carbohydrates (cereals, bread, potatoes), 20-25% - protein (aano o manu, iʻa, fuamoa, kusi falaoa, pi). O mea faʻafefiloi (o pini o loʻo aofia ai uma ia palatini ma gaʻo) e sili atu.

5. Ina ia faʻaitiitia le mamafa, e tatau ona e mulimulitaʻi i mea taumafa maualalo-calorie, aloese mai le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo. E le manaʻomia le setiina o sini e le mafai ona ausia: o le vaivai o le mamafa o le faigofie e faigofie, ma o taunuuga e sili atu ona mautu. Faʻaitiitia le mamafa i le masina i le 2-3 kilokalama o se taunuuga lelei. Mo tagata amata, e mafai ona e 'aina sina mea itiiti, e tusa ai ma le mataupu faavae: "vaeluaina le afa." O faʻapuʻupuʻu taimi e afaina ai le tino, ma fualaau taugata e pei o le gaʻo gaʻo e mafai ona faʻalavelave faʻaleagaina le gasegase. A e taumafa e seasea ona maua, e mafai ona maua tulaga o le hypoglycemic, ma ua faamalosia le tino e fai ni faʻaagaga (teuina o gaʻo) i lalo o lenei faiga. I se isi itu, o le tausisia faifai pea o tulafono o se taumafataga maloloina lelei faatasi ma faamalositino faaletino e maua ai se taunuuga mautinoa e aunoa ma se osofaiga faasaga ia te oe lava.

6. Aua e te fiaai! Aua e te fiaai i le faleoloa. O le fiaaai, tatou te faatauina mai meaʻai e sili atu ona leaga.

7. Inu pei o le ava malosi e mafai. Ae e le o lona uiga e tatau ona vavaeeseina atoa. E tatau ona manatua o le ava:

- e aʻafia ai le mamafa (calories),

- faʻateleina le lamatiaga o le hypoglycemia,

- faʻaumatia (i ni aofaiga tele) sela o le ate, paʻu ma le nerve tissuʻu.

8. E tatau ona faʻaitiitia le tele o masima i meaʻai. O le masima e tumau vai i totonu o le tino, lea e mafua ai le faateleina o le toto. E le gata i lea, o le avega i luga o fatuga e faateleina.

9. O meaai e tatau ona fou. Fai mai Saina: "O meaai fou pe o le lauti o se vailaau, pe a maeʻa mo le 8-12 itula, o ia (ia) na o le paʻu mo le tino, ma a maeʻa le 24 itula o le mea oona." O le mea lea, 'aua le kukaina le tele ma kuka mo le aiga atoa tutusa.

Vitamini, micro ma macro elemene

Ina ia faamalieina lelei manaoga o se tino masani, vitamini, macro-ma microelements e tatau ona aofia i le taumafataga. Latou te manaʻomia e se tagata i ni tupe maualalo, ae e le mafai ona e faia e aunoa ma i latou i soo se auala. Vitamini ma minerale e aofia ai i le toetoe lava o metabolism uma, i le tuufaatasia o lava ia, siamoni ma enzymes e tatau ai ina ia mautinoa ai le galue masani o totoga ma mamanu uma. O vailaʻau oona (vitamini C - acid ascorbic, vitamini E, beta-carotene - provitamin A) e taʻua o fufulu vailaʻau ma vitamini o le talavou. B vitamini e talafeagai, muamua lava, mo le masani ai o le faʻaogaina o le tino. O mea e sili ona taua i le maʻisuka, potassium, magnesium, calcium, phosphorus, iodine, seleni, zinc, chromium, ma isi mea. E toetoe lava a le mafai ona totogi atoa le meaʻai i meaʻai, o lea e fautuaina ai e ave ni supplements e aofia ai vitamini - multivitamins ma mea faʻalaʻau faʻaaogā masani.

O vailaʻau faʻalaʻaulaʻau e aofia ai meaola e pei o meaola - alkaloids, glycosides, mea faʻapitoa, flavonoids, amino acids, biotin, faʻapea foʻi ma vitamini ma minerale, ia e iai le faʻalavelave faʻapitoa ma faʻamalosi i le tino.

I tagata gasegase e leai se inisalini e faalagolago i le maʻisuka (type 2), e mafai ona faʻaaogaina togafitiga faʻalaʻau o se auala tutoatasi o togafitiga, faʻapitoa foi ma meaʻai, faamalositino ma le suka. I le avea ai o se tulafono, o sauniuniga faafomaʻi e aofia ai laulaau o laumei, laumei, laurel, siaki komiti, laʻau (pods) o pi, ma isi.

E tatau ona manatua e le mafai e vailaʻau togafitia ona suia i taimi uma ia fualaau autu, ma o nisi taimi latou te mafai ona faia se mea leaga. O le mea lea, o se filifiliga patino o togafitiga ma feutagaʻiga a se fomaʻi lelei e manaʻomia i taimi uma. E leai ni pili faʻapitoa poʻo ni supplements e mafai ona suia le togafitiga o le inisalini mo le maʻisuka ituaiga 1, ma o se olaga ola maloloina e tatau lava ona i ai i le pito i luma.

O oloa e faigofie ona maua i le manava, ia vave ona oso i totonu o le manava, ia vave ona oso i le suka i totonu o le toto o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka. E le manaʻomia e le tino ona faia se mea e faʻatautaia ai - o mea lelei nei na faia e tagata, ma e faʻafeeseesea i la tatou tino. Faatasi ai ma lo latou faʻaaogaina faifai pea, o le gastrointestinal tract e le lelei le lelei. I le natura, e leai ni oloa o le a 100% e aofia ai gaʻo kulū faigofie. Ona o le fiva o loʻo i ai i meaʻai, meaʻai suamalie poʻo le pi "e maua ai" le suka, o le mea lea, pe a uma ona faʻaaogaina le maualuga o le suka o le toto, e le vave ona tulaʻi mai pe a maeʻa le ipu vai mai nei fua pe a maeʻa le pusa falaoamata mai fatu vela (herculean porridge). O lona uiga o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e le mafai ona 'ai na o fualaau aina ma fualaau faisua (i totonu o faʻatapulaʻa tatau ma tuufaatasiga), ae e tatau foi. Ae o le manaia "foafoaga o lima o lima" e tatau ona tapulaa.

E ese lava, e tatau ona fai mai e uiga i le meli. O se mea uiga ese lenei o le natura, e aofia ai le fructose ma le kulukose - mea faigofie gaʻo. Ae o ona gasegase e maua i le maʻisuka e tatau ona faʻaaogaina ma le faaeteete. Afai e te muina le meli ma le honeycombs pe a uma le ipu o salati fualaau faisua, e le tupu se oso i le suka.

Aso Manaomia i le aso

O le mataupu faavae ole meaʻai ma meaʻai faʻafefiloi e mafai ai e oe ona faʻamautu le maualuga o le SC i le aso ma le faʻaofiina o le inisalini poʻo le faʻaaogaina o le suka. O manaoga o tagata i aso taitasi mo meaʻai e faalagolago i tausaga, ituaiga, ituaiga o galuega, gaioiga faʻale-tino ma ua fuafuaina e tau o le malosi o le tino. O penefiti, gaʻo ma gaʻo gaʻo e maua ai meaai e toe gaosia le malosi e manaʻomia mo le olaga.

Faaaogaina o le laulau 1, e mafai ona e faʻatatauina le manaʻomia o le malosi i aso taʻitasi (calories) o le tino, faʻavae i le mea moni e manaʻomia ona e taumafai mo le mamafa o le tino.

Laulau 1 O le malosi o aso taitasi o le tino, e fuafua i le mamafa o le tino (ma le malologa atoatoa)

Ituaiga 2 o le maʻisuka

E mafai ona ou 'ai le meaʻai ma le maʻisuka ituaiga 2?

I le maʻisuka, e taua le faʻatulagaina o meaai paleni. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le maʻisuka ituaiga 2, e matua aoga tele le eletini. O lona faʻaaogaina e faʻatagaina ai oe e faʻatonutonu le suka o le toto, faʻamaonia le gaʻo gaʻo. E le gata i lea, o le maualuga o le hemoglobin e tulaʻi mai, e toe foʻi le tino o le tino i le mea masani, e faʻamalosi ai le tino.

Soifua maloloina

E le gata i aoga mo tagata mamai e maua i le maʻisuka. E tatau ona aofia ai i le taumafa a tagata uma, talu ai o vitamini ma minerale e fausia ai lona fatuga e aoga tele mo le tino o le tagata.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le vitamini B12 o loʻo aʻafia i le faʻaogaina o le DNA, faʻafaigofieina le metabolism o gaʻo, ma faʻamautinoa le maua masani o le okesene i siama o le tino. O le i ai o le vaitamini D e fesoasoani i le tuputupu ae o ponaivi ola maloloina. Ona o mea o le phosphorus o loʻo i totonu o le tino, ua faia ai le tele o enzymes e matua talafeagai mo le masani ai o le galueaina o sela. O masini phosphate e manaʻomia mo skeletal tissu. E le gata i lea, o le molikalama o se vaega o le palatini, o ponaivi, o le tino o le tino ma isi totoga ma tino o le tino.

O le gaugala e aoga e le gata ona o le i ai o vitamini ma minerale, o vaega ia o lona fatuga. O se tasi o ana mea aoga aoga o le mea lea o le tele o gaʻo oona gaʻo, o le tele o ia omega-3s:

  1. O nei meaola e fesoasoani e faʻamalosia ai le puipuiga a le tino aua o ni faʻamaʻi lelei.
  2. O lo latou i ai i totonu o le tino e mafai ai e oe ona faʻavaivaia faʻamalolo saoloto ma faʻamalosia ai siama.
  3. O le cholesterol o le toto e faʻapitoa, faʻafouina le metabolism ma gaʻo gaʻo.
  4. O le tala o le hormonal e toe foʻi i le masani.
  5. O le i ai o nei meaola i oloa e mafai ona faʻaitiitia ai le lamatiaga o neoplasms mama ma puipuia ai le atherosclerosis.

O mea manogi e lelei mo le faiʻai ma le vaʻai. O iʻa ei ai lona aoga aoga i le tulaga o mucous membranes, nifo, ponaivi, paʻu, lauulu. E aoga tele mo le tuputupu ae o tamaiti ma tamaiti.

E maualuga tele le gaʻo ma e le o se meaʻai fua. Ae ui i lea, e mafai ona aofia ai i meaʻai uma, ia e faʻavae i luga o mea maualalo o le gaʻo.

O aano o iʻa e vave faʻapala, ma e tele le malosi e le faʻaaluina i lona gaosiga. Ona o lenei mea, e le faʻaputuina e le tino toxini ma toxins. O le oloa e fesoasoani i le latou tosoina, fufulu ma faʻamalosia le tino.

O le polotini o se vaega o lea mea e sili ona faatolu ona sili atu nai lo le pipi. 100 g o oloa e aofia ai le afa o le masani masani o lenei palatini. E fesoasoani le suauʻu i le gaʻo e faʻafetaia ai toto toto o le fatu maso. O lenei mea e faʻaitiitia ai le ono lamatia ai le toto.

Dietetic Nutrition Basis

O le galuega autu i le faia o se taumafataga mo le maʻisuka o le faʻatapulaʻaina lea o le faʻaaogaina o meaai maualuga i le gaʻo. O lenei mea e mafua mai i le mea moni e faapea, o se taunuuga o le gaosia o gaʻo vailaʻau e avea ma glucose.

Ina ia iloa lelei, e manaʻomia e le tino le inisalini. Ma faʻatasi ai ma le maʻisuka, e maua ai sina inisalini.O le mea lea, o le itiiti ifo o le suka o le maʻisuka o le a faʻaumatia, o le faigofie foi mo lona tino. E le gata i lea, o se taumafataga e fesoasoani e faʻafaigofieina le pancreas.

E le talafeagai le teena uma o meaʻai gaʻo, ae na o na e liliu vave i le kulukose ma faʻalautele le suka o le toto. E faatatau lea i ituaiga uma o suti. Ae o iʻa e tatau ona i ai pea i le taumafa o le maʻisuka. O fautuaga nei e ao ona matauina:

  • kuka kuka iʻa e tatau ona fufulu pe tao,
  • E mafai ona e kuka, kuka ma kuka sina mea laitiiti,
  • ae o le falaoa e tatau ona lafoai.

Contraindications

O le taulauli ua manatu o se oloa hypoallergenic. Ae o lona faaaogaina e le manuia ai tagata uma. E faasaina ona 'ai ia i latou o loʻo mafatia i le le talitonu i iʻa ma iʻa.

E tatau ona faʻaeteete i tagata e maua i faʻamaʻi o le polokalama urinary. O le ulaula po o le masima e afaina ai i latou o loʻo mafatia i le maualuga o le toto, maua o le ate ma fatu fatu, ma faʻamaʻi o le gastrointestinal tract.

E tatau ona manatua e na o le tele o iʻa e mafai ona faʻaleagaina ai le tino, aʻo faʻaaogaina ma le faʻaaogaina o ia mea o le a avea ma puna o vitamini ma meaʻai.

Tasi e tatau ona faʻaeteete i ituaiga tele. E mafai ona latou faʻaputuina mea leaga o le mercury o loʻo i ai i le sami ona o vaitafe e ulufale i ai. O lenei mea e sili ona moni mo tamaitai i le maʻitaga ma le susu, faapea foi ma tamaiti ma talavou.

E mafai ona gaogao ma le maʻisuka ituaiga 2?

O le tino o le tagata e faigofie lava ona fafagaina iʻa, aua e aofia ai amino acids, faapea foi ma le phosphorus, magnesium ma iodine. O le manua mo le maʻisuka ituaiga 2 e fautuaina e fomaʻi. O lenei iʻa e aofia ai gaʻo omega-3, lea e faʻaleleia ai faiga faʻasolosolo i maso maso, ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le palapala cholesterol i luga o laʻau.

O le taua o mea taumafa i ituaiga uma o le maʻisuka e le mafai ona manatu faatauvaa. E fesoasoani le maketele e pulea le suka toto ma faʻamaopoopoina le gaʻo gaʻo.

Na faʻataunuʻuina e le au suʻesuʻe o lenei ituaiga o iʻa e faʻaleleia ai le gaioiga o le tino ma faʻagasolo ai le faʻaogaina o le tino.

Faʻavaeina o le maʻisuka ituaiga 2

I se tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le gaosiga o le inisalini e siama o le pancreas e faʻatinoina i le masani poʻo le sili atu foʻi. Faʻatasi ma le tele o meaʻai, lea e masani ona faʻatasi ma lenei faʻamaʻi, o le tino e toetoe lava a leai se inisalini. O le maʻisuka ituaiga 2 o se faʻamaʻi tutoatasi tutoʻatasi.

O suauu pancreatic i le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona maua ai le tele o inisalini, o lea latou te taumafai ai e foia le le lava o le lagona o sela i lenei hormone.

Mo le tele o tausaga, ua faamalosia le tino e faatumauina tulaga masani o le suka toto ona o le gaosiga o le inisalini. Ona o le tele o le okesene i totonu, o gaʻo mai fafo e iai se aafiaga le lelei i le tino. I le aluga o taimi, o le oti o le faʻavaomalo o le pancreas e tupu.

O mea e fesoasoani i le oti o:

  1. toto maualuga
  2. o se faʻaopoopoga faʻaopoopoga o le gaosia o le inisalini i totonu.

Afai o le maʻisuka e umi se ala, ona amata loa lea ona maua e le tagata le faaletonu o le inisalini. O le mea lea, o le maʻisuka e oʻo atu i le tulaga o le insulin.

O lenei faafitauli e fofoina na o togafitiga insulin.

O faʻamanuiaga o mea taufaʻailoga

O le maelega mo le maʻisuka e aoga e le gata mo le maʻisuka. O lenei iʻa e tatau ona i ai i taumafa a tagata uma, talu ai e aofia ai minerale ma vitamini e tatau mo le tino o le tagata.

Vitamin B12 o loʻo aʻafia i le faagasologa o le DNA synthesis ma le gaʻo gaʻo, ma maua ai foʻi le avanoa e le faʻaaogaina ai le okesene ile tino. I le i ai o le vailaʻau D, o ponaivi e malosi ma ola maloloina.

Faʻafetai i fuamoa, o le tele o enzymes ia e manaʻomia ai siama i le tino o le tagata.O salifa phosphate e taua mo le skeletal tissue. E le gata i lea, o le phosphorus o se vaega o:

  • ivi
  • protein tuufaatasia
  • popolega
  • isi totoga.

E taua tele le gaugau mo tagata e le gata i minerale ma vitamini. O se tasi o ona uiga autu o le i ai o ni gaʻo gaʻo mama, e fai ma faʻataʻitaʻiga, omega - 3. O nei mea e fesoasoani e faʻamalosia ai le puipuiga o le tino ma avea ai ma faʻasolosolo aoga.

O le i ai o gaʻo gaʻo i totonu o le tino e mafai ai ona tau faʻasalalau saoloto ma faʻamalosia ai faʻamalositino.

O le fafagaina o iʻa e faʻamaopoopoina ai le cholesterol toto, faʻaleleia ai le gaosiga o le gaʻo ma faiga faʻasolosolo. E faʻaleleia foi le tala o le hormonal.

Afai o oloa e maua ai gaʻo susu, e mafai ai ona faʻaitiitia le lamatiaga o le fatuina o maʻi mama ma puipuia ai le atherosclerosis. omega-3 o se vailaʻau e taua tele mo le galuega o le taulaʻau ma le faiʻai.

O iʻa e afaina ai le tulaga:

O iʻa e tatau ona i luga o le lisi vaiaso o tamaiti ma tamaiti.

E le o se meaʻai fualaoa, aua o loʻo i ai le tele o le gaʻo. Ae ui i lea, i le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona faʻatagaina le galala i nisi o aofaiga.

O aano o manu e lelei ona uuina e le tino, ma o le a itiiti le taimi e faʻaaluina i le gaioiga. O le mea lea, e leai se faʻaopoopoga o toxins ma toxins. O iʻa e fesoasoani e aveese mea leaga, o le tino ua faʻamamaina ma faʻamalosia.

O le polotini o loʻo i totonu o le tuufaatasiga e tele taimi faʻafefeteina vave nai lo le tulaga o le lafumanu. I le 100 g o aano o manu, o le afa o le masani masani o le popo.

E taua le matauina o le suauʻu iʻa e faʻaleleia le tulaga o toto toto. O le mea lea, o le aʻafiaga o paʻu toto e faʻaititia.

Maʻisuka Fish Recipes

E mafai ona saunia le maelega i le maʻisuka ituaiga 2 e tusa ai ma fua masani.

Ina ia saunia se meaʻai maloloina ma le manaia, e tatau ona e ave se kilogram o iʻa, sina lanu meamata lanu meamata, faapea foi le 300 g o le radish ma se sipuni tele o le sua o le tipolo.

  • 150 ml o le kulimi kulimi e maualalo-gaʻo,
  • lua punetini o le suauʻu olive,
  • mea manogi ma masima.

I totonu o se pesini loloto, e tatau ona e faʻafefiloi fualaʻau 'aina, sasaa atu ia i latou i le kulimi kulimi ma le sua o le tipolo. E mālūlūina le iʻa i totonu o le fagu i le suauu olive, ona ufiufi lea i se tapuni ma tafe ai le vevela vevela pe a ma le sefulu minute. E mafai ona faʻaaogaina le mea 'atoʻatoa ma se meaʻai laʻau.

O le isi aoga aoga aoga mo le maʻisuka o iʻa ma fualaʻau. Ina ia saunia, o le a e manaʻomia:

  1. faʻaiʻu iʻa
  2. tasi leisi
  3. se tasi ata logo
  4. tasi karioti
  5. seleni sele
  6. lua punetini o le vineka,
  7. suka ma masima.

O gaʻo ua tipi i totonu o mama, ma kāloti ma seleni i liʻo. Pepa ma tamato e mafai ona tipi i totonu o kupita. O fualaau faisua uma e tuʻuina i totonu o se paluga, sasaa i se tamai vai. O le isi mea e te manaʻomia e faʻaopoopo i ai le masima, suauu ma tuʻu i luga o le uʻu.

O iʻa e tatau ona faʻamamaina, vaevaeina i ni vaega, faʻafefiloi i le masima ma tuʻu i fualaau faisua. E le gata i lea, o nei mea uma e ufiufi i se tapuni ma tuʻu i luga se afi. A toetoe a sauni iʻa ma fualaau faisua, e tatau ona e faʻaopoopo ni laulau-lua lapopoa o le vineta i le susu, sina suka laitiiti ma tuu i luga o le vevela mo nai minute.

O le maʻisuka e mafai ona aofia ai meaʻai mafolafola i la latou lisi. I lenei tulaga, o le a e manaʻomia:

  • tasi le teu
  • masima ma le eleele uliuli pepa,
  • falaoa.

E fufulu le iʻa i lalo o le vai tafe, fufulu ma tipi i ni vaega. Ona togi lea o fasipepa taitasi i le pepa, masima ma falaoa.

Ua faataatia le iʻa i luga o se pepa tao, lea e muamua ona e sasaa ai sina vai.

Contraindications

O le taulauli e taua o se oloa tau hypoallergenic. Ae ui i lea, o lona faaaogaina e le aoga i vasega uma o tagata. E le tatau ona 'ai pe'āfai e iai se tasi e le faʻaaloalo i iʻa.

O loʻo maʻi le maʻisuka pe mafai ona 'aina' iʻa iʻa.E le fautuaina e fomai e aofia ai se oloa i le taumafataga, ona e mafua ai le edema le manaʻoina. Faʻasalaga ulavavale ua faʻasalaina foi.

O iʻa e tatau ona faʻaaogaina i ni lapataiga mo i latou o loʻo mafatia i se faʻamaʻi o le polokalama urinary. O iʻa vevela po o le ulaula e afaina ai gasegase o gasegase ma tagata o loʻo aʻafia i gaʻo, ate, ma faʻamaʻi faʻamaʻi. Puele e le fautuaina mo osofaʻi fatu i le maʻisuka.

E tatau ona manatuaina o le faʻaaogaina o le tele o iʻa e mafai ona afaina ai tagata. Afai e te faʻaaogaina ia oloa i le faʻaogaina lelei, o le a leai se tali leaga.

Faʻalogo lelei i ituaiga o iʻa. I totonu o ituaiga eseese, o mea leaga o le mercury o loʻo faaputuputu i totonu o le sami ona o fale e mafai ona faʻaleleia. E taua tele lenei mea mo fafine o loʻo fananau ma fafaga pepe, faapea foʻi ma tamaiti.

O le a le ituaiga o iʻa e mafai ona faʻaalia e se tagata atamai i le vitio i lenei tusiga.

Faʻamatala lou suka pe filifili se itupa mo fautuaga. Sailiga. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua.

E mafai ona 'ai se togavao ma le maʻisuka ituaiga 2

O le maʻisuka e te faʻalatalata atu ai i le filifiliga o ipu ma le faʻaeteete tele. Ae pe tatau ea ona matua teena lelei mea uma e masani ma lelei? Seʻio tatou vaai pe mafai ona 'aina se togafiti faʻatasi ma le maʻisuka ituaiga 2, pe faʻafefea ona aoga lenei iʻa, ma pe faʻapefea ona le afaina lou ola maloloina e ala i le' ai. I luga o fata o loʻo tatou faʻaaogaina ai le tuufaatasiga o le oloa. Filifili fualaau sili ona suamalie e mafai ona aofia ai i lau meaai e aunoa ma le fefe.

Faʻatulagaina o Mea

Soʻo se maʻi suka e iloa ai o lenei faʻamaʻi e tatau ona faʻapulaʻa le aofaʻi o meaʻai i le meaʻai. O le iʻa e aofia ai gaʻo ma proteins toetoe lava atoatoa, o lona uiga e leai se aoga i luga ole maualuga o suka. I le taimi nei, i le tele o meaʻai, o meaʻai mama e le aoga e oʻo lava i se tagata soifua maloloina. O le a se mea e mafai ona tatou fai e uiga i le maʻisuka, o ona vaa ua uma ona faʻaumatia i lalo o le aafiaga o le kulukose free. E toʻatele e matamuli i le mea moni e faapea, o le gaogao ma le auala o iʻa ia. Ae ui i lea, ou te fia iloa e le o mea uma e matua manino, ae o faamanuiaga o lenei oloa e sili atu nai lo le leaga. Seʻio tatou vaai po o le a le mea.

E i ai omega-3 gaʻo gaʻo i le vao, lea e lauiloa e tatau ona tausia le soifua maloloina o le fatu.

I le auala, o lenei iʻa e sili atu nai lo le samani e tusa ai ma le numera o elemene taua, ae o lona tau e sili atu ona faatemokalasi nai lo ituaiga "mamalu".

O faʻataunuʻuga o le kalori o le oloa e ese ma faʻalagolago i le auala o le sauniuni o le togafiti. Matou te tuuina atu le aofaiga o kcal i le 100 g:

  • salty - 258,
  • i le suauu - 298,
  • falai - 180,
  • ulaula - 219,
  • kuka - 135,
  • 'aina - 152.

O le taua o meaʻai o le oloa o loʻo faʻatusalia mai e se lisi tele o meaʻai. Fugalaau e aofia ai:

  • polyunsaturated acids
  • vitamini A, E, D ma le vaega B,
  • paluka
  • magnesium
  • fumela
  • uʻamea
  • iodine
  • palu.

O gaʻo mama, lea o loʻo faʻatusalia e le oleic ma Omega-3 i le togafiti, e tatau mo le tino o le tagata. O le mea lea, o le mea sili ona lelei o le vao, o le sili atu ona aoga. Ioe, e le tatau ona e faʻaaogaina i aso uma. Ae faalua i le vaiaso, e tatau ona i ai i totonu o le faʻailoga ia ipu o iʻa e sili ona lelei.

E le mafai e tagata uma ona faʻatau le faatauina mai o iʻa i fafo. Ae, e pei ona e iloa, o loʻo aofia ai iodine, faʻamalosia ai le metabolism. O le togafiti poʻo le gaosi o se auala lelei lea mai le tulaga. O iʻa foi e aofia ai iodine, ei ai lona aoga aoga i le faagaoioia o le "toroid gland". O le togalaau e aofia ai le tele o le phosphorus, calcium, vitamini D. O nei mea e talafeagai mo le soifua maloloina ma le malosi o ponaivi, faʻapea foi ma le faʻamalosia o le vaʻaia o le cerebral. B vitamini e aoga mo le le mautonu o le popole, le mautonu, popole. Retinol faʻaleleia le vaʻai, tulaga paʻu, lauulu. I le tuufaatasiga ma le tocopherol, latou te avea o se malosi malosi o le antioxidants, o se vaega o le faaleagaina o aafiaga faataumaoi o fualaʻau saoloto.

E tatau ona faʻafefete iʻa pe faʻafefeteina i ni fua faʻatatau.

Aua nei galo o le sili atu o le sodium chloride e matautia mo tagata gasegase maualuga, o tagata e le atoatoa le aoga o mea faigaluega. E le tatau ona e aofia ai le vevela suamalie i le taumafataga mo i latou o loʻo mafatia i le gastritis pe o loʻo taumafai e aveesea le mamafa. Mo ia tagata, o le togafiti e kuka i soo se auala e ese mai le gaosia ma le toina o le a sili atu ona aoga.

Fufuluina o togavao mo le maʻisuka

O togavao o le lauiloa sili lea i Holani ma Nouei. O tagata o le Malo e manatu i ai o se meaʻai a le atunuu ma faʻamanatuina foi tausamiga. E mafai ona e fiafia i iʻa i luga o le auala. Ua faʻatau atu e le aufaʻataʻataʻaina meaʻai i ni fasipepa, faʻalanu i le sua o le tipolo ma aniani manaia, tipi i totonu o mama.

O tagata Rusia e leai se mea e itiiti ifo i le au Europa e fiafia i le togafitiina, ae o lo tatou atunuu e masani lava ona 'aina lenei iʻa i sina eseesega.

Masalo o le mea pito sili ona tautaua o loo matou maua o le togafitiina ma le kuka o pateta poʻo ituaiga uma o salati, faatasi ai ma le faaopoopoina o iʻaʻai.

O le mea moni, o sea meaʻai i lona masani masani e le talafeagai mo le maʻisuka. Ae, i se auala talafeagai, o le fafagaina o oe lava ia e manaia tele. Faʻatau le togafiti o le suamalie, o lona masima e tusa ma le afa e pei ona masani ai. Faʻaalu mo le tele o itula e faʻaumatia ai se aofaiga o le sodium chloride. A maeʻa lena, ia tuʻuina atu le iʻa tipi faʻasusu, pateta ma lemoni fasi pepa.

O togafiti ma le gaosi i le maʻisuka e aoga e avea o se punavai o eletini polyunsaturated ma faigofie le digestible. Ae e pei ona uma ona taʻua, o le tele o oloa mama e ono afaina ai le ola maloloina. O le mea lea, e sili le kukaina o le iʻa i se isi auala. O le togafiti sili ona aoga mo le maʻisuka. O le toʻatele o fafine e le fiafia e faʻaaogaina le vevela o togafiti iʻa ona o lo latou manogi manogi, ae o le kuka ma lenei fua e mafai ona aloese mai se mea leaga.

Toto i se lima

Mo le kukaina, e tatau ona e aveina ni iʻa e tolu-siʻosiʻusi, aniani, kokoloti, lemoni (afa o fua). O nei oloa masani, a aunoa ma na mea, e le aoga le ipu. O vaega nei e faaopoopo i ai le mea e taʻua o le filifiliga.

  • vine vine 1/8 ipu,
  • keleni 3 cloves,
  • kulimi mumu 2 l. f
  • pepa ma le masima.

O le sua o le Citrus e suamalie, pepa ma fuga i iʻa uma, ma gauai faapitoa atu i le paʻu i totonu. Kaloti mafolafola ma le aniani ma se vaovao matagogo, faʻafefiloi ma kirimi kiripulu, faaopoopo vine, kalaka. Tatou amata i lenei iʻa tele ma tuʻu i totonu o le lima. Afai e te fiafia i aniani, e mafai foi ona e taoina i le togafiti. O le a avea ma se mea lelei, ma e sili ona taua, e maualalo i luga o le ipu. Ua kuka le iʻa mo le afa itula ile umi o le vevela e tusa ma le 180 tikeri.

Laʻau salani

O se salati maaleale ma le suamalie i se uluai fatuga o le a sui ai le "ofu mafanafana" lauiloa i le laulau fiafia. Ioe, ma i aso vaiaso e kuka ai sea ituaiga meaai e le faigata.

Le saunia o le salati tatou te faʻaaogaina:

  • seleselega 300 g
  • fuamoa 3 pcs
  • apple suamalie
  • aufana (ulu),
  • nati paʻu 50 g,
  • greens (pasisa poo le dill),
  • yogurt masani,
  • lemoni po o le sua suamalie.

Faʻafefete i le vao, tipi i totonu o faʻavae, tipi i totonu o pusa. Matou te ufiufi aniani i afa mama (sili ona lelei le ave o le lanumoana, e le o le manaia), sasaa le sua suamalie, tuu ai e gaosi sina mea itiiti. Matou te tipiina le apu, faʻafefiloi i iʻa, faʻaopoopo ni laʻau tipi, ni mea e gaosia. Vaitaimi i le yogurt, pepa paʻepaʻe, sina sina suamalie o le lemon. Kelu, teuteu le salati i fasi keke, lapisi i vao. Auauna vave i le ipu pe a uma ona kuka vave.

Toto ma fualaau faisua

O lenei salati o se tuufaatasiga lelei o gaʻo, gaʻo ma le porotini. E le gata i lea, o se faleteuoloa moni lea o vaega taua mo tamaiti ma tagata matutua.

  • seleselega 1 pc
  • punou le ulu,
  • tomato 3 pcs
  • Bulgarian pepa 1 pc.,
  • greens.

Matou te tipiina vaega i totonu o ni tamai kopa, tipi le aniani i ni mama po o ni fusi, ma tipi vave le lau.Matou te tufatufaina atu oloa na saunia i totonu o se salati salalau, pepa, vaitau ma le suauu, o se mataua o le vailaau palsamic, faʻaola. E leai se mea e manaʻomia e faʻaopopo ai le masima i na fuamata, o le iʻa e maua ai se tofo lelei.

Toto i le saukati

O le tofo faapelepele o le togafiti, o le laei o le susu ua maeʻa e faamamafaina ai le mea sili. O sau sauʻai i lenei tulaga e faia mai le kirimoli. Ae afai e te mamafa tele, e sili atu le sui o se oloa leaga i le Greek yogurt. Ina ia tofo, e le sili atu ona leaga. O se togafiti e fai ai le togafiti e fai mai le apu mama ma le gaosiga o meaʻai, faaopoopo i ai sina tamaititi, peas, dill ma masini tioata o se fuamoa ua tunu. Mo le teuteuina, o laʻau tipi ua fetaui lelei mo nei ituaiga o vao.

Pelifi ua filifilia

O iʻa e saunia e le tagata lava ia o le a aofia ai le sodium chloride (masima) nai lo se kopi mai le faleoloa faleoloa. O le fua mo le 'eleʻele i totonu o le vasa moana e faigofie, o oloa e taugata tele.

Mo se tasi o iʻa-tele-iʻa ​​o le a e manaʻomia:

  • riki
  • garlic 2 cloves,
  • faga laʻau
  • vineta 1 tbsp. l
  • suauu 1 tbsp. l

Ua iloa e faaopoopo le suka i le fola. E faia lenei mea mo le sui o suiga o le tofo, o lea e mafai ai ona e taumafai e aua le tuʻuina lenei vaega, pe sui i le fructose, stevia (i le pito o se naifi). O le faapaologa ua saunia i luga o le faavae o le 100 ml vai, lea ua vevela seia oʻo i le kuka. Matou te saunia se vaifofo o le masima ma le vineta, tuu se laulaau lanu, faʻamalolo mo meaʻai, sasaa i totonu o le iʻa e tipi i fasi pepa ma fasi seleni sipuni. Tuu i se nofoaga malulu mo le itiiti ifo ma le aso.

E pei ona uma ona tatou iloa, e manaʻomia e a tatou vaʻa ma le fatu ni iʻa gaʻo, ae i ni laasaga talafeagai. Afai na e aofia ai le 100 g o le vevela i le lisi, faʻatapulaʻa isi gaʻo i lena aso. Ia mautinoa ia siaki lau fomaʻi pe afai e mafai ona e 'aina iʻaʻai ma iʻa, pe sili atu foi isi auala e kuka ai le oloa.

Meaʻai 9 mo le maʻisuka: se lisi mo le vaiaso

E pei ona e iloa, o le maʻi suka o se maʻi faʻamaʻi tumau lea e faʻavaivaia ai le inu o suka i totonu o le tino. O le mafuaʻaga o le faʻaaogaina o pene beta o le "motu faapitoa o Langerhans" o loo i le pancreas e faamuta ai le inisalini o hormone e manaʻomia mo le gaosiga o le kulukose, ma o nisi taimi latou te le lava ai.

Afai e oti le peta ma e maumau le mafai ona gaosia le inisalini, o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka ituaiga 1 o le maʻisuka poo le maʻisuka 1. E masani lava ona tupu lenei maʻi e pei o se faʻalavelave o faʻamaʻi viral vailaʻau, pe a faʻaleagaina e le tino puipuia ana lava ia, "fenumiai" i latou ma le tagata solitulafono. E le mafai ona toe faʻafouina peta peta, o lea e tatau ai i tagata gasegase ona ave insulin i o latou olaga atoa.

O le faiga mo le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2, poʻo le maʻisuka ituaiga 2, e ese lava. O ona mafuaʻaga sili ona taatele o le le paleni o meaai, o le taumafa ma, o lona uiga, mamafa, ma, e faigofie lava, o le meaʻai. O le tino o le tino e maua ai hormoni faapitoa ma isi mea e ola ai meaola e faʻaitiitia ai le lagona o gaʻo i le inisalini.

I le isi itu, faatasi ai ma le tele o meaʻai, e tele gaioiga i totonu, e aofia ai le paʻu, e le lelei le galue. O le mea lea, o le auala sili ona faigofie e taofia ai le maʻisuka 2 o se meaʻai. E ala i le faʻavasegaina o le mamafa ma le faʻamautuina o se soifua maloloina lelei, ma le maʻisuka i le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona e faʻamautinoa e te le manaʻomia le inisalini, ma afai ua uma ona faʻasalaina, o le a faʻaititia lona pulega. Mo le togafitiga o tagata sili ona pagatia, o le meaai Nu.8 e talafeagai, mo tagata e masani ma laʻititi maualuga atu nai lo le mamafa masani, taumafa Nu.9.

Meaʻai e masani ai mo le maʻisuka

O le sini muamua o se taumafataga mo le maʻisuka o le faʻatapulaʻaina lea o le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo-mauoa. O le mea moni, o le ulu atu i totonu o le tino, o gaʻo gaʻo o loʻo gaosia i le kulūkose, lea e manaʻomia ai le inisalini ina ia gauai, ma e le lava le maʻisuka. O le itiiti ifo o le gaʻo i totonu o meaai tatou te 'ai, o le itiiti ifo o le inisalini e te manaʻomia.E le gata i lea, o le leiloa o le mamafa ma le fuainumera ole fuainumera ole taumafa 9 o le a fesoasoani e faʻavaeina le pancreas.

Suiga i meaʻai faafomaʻi ma le maʻisuka ituaiga 2, o le a le tatau ona e tuʻuina atu uma gaʻo gaʻo, ae na oi latou e vave ona liu gaʻo i le kulukose ma faʻalautele le suka o le toto. O le sili ona taʻutaʻua oi latou o le suka ma le meli, o le mea lea e le tatau ai i le maʻisuka ona 'ai fualaʻau, ice cream, siamu poʻo isi suamalie. O isi vailaʻau 'oloʻo faʻamavae i lalo i totonu o le inumaga, ma na o le ulu atu i le toto - mo se faʻataʻitaʻiga, cereals. I le maʻisuka, e aoga tele aua latou te fesoasoani e faatumauina le maualuga o le maualuga o le suka o le toto.

Tuu le ava malosi. O le ava malosi e faʻasaina ai soʻo se maʻisuka meaai! Ma o le manatu e le na o na meainu, ava, vine malosi ua sili ona suamalie. O meainu malolosi ma le uaina ua le faʻasalaina e afaina ai i le maʻisuka, aua o le ava e afaina ai le ate, ma e lua mea matautia i le T2DM.

O le laulau numera numera 9, i se isi faaupuga, numera numera 9, ua fuafuaina faapitoa mo i latou o loʻo maua i le maʻi suka i se foliga malū ma i se faʻamaʻi o le ogaoga o le malosi. E masani lava e fautuaina mo tagata ei ai le mamafa o le tino ma ei ai se vaega itiiti o le oona e le maua i le inisalini pe ave i se fua e leai se sili atu i le 20-30 iunite. O nisi taimi o le laasaga Nu.9 ua faʻataʻitaʻiina mo faamoemoega faʻamalositino ina ia maua le tikeri o le faapalepale i gaʻo ma filifili se fuafuaga mo le puleaina o le inisalini ma le faʻasaoina o isi fualaau. Mo tagata lautele, o se isi taumafataga ua fautuaina, lea e ogatasi ma le soifua maloloina mo meaʻai: o loʻo faʻamatalaina i le laulau 8

O le meaai mo le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona maualalo-kalori - e sili atu i le 2300-2500 calories i le aso. E tatau ona e 'ai faʻatasi ma le maʻisuka i taimi uma, ae laʻitiiti i sia mea itiiti. I le vaevaeina o le vaega i aso taitasi i ni vaega o le taua o taumafa paleni, o le ae faia lau laulau e eseese, ma o nisi tapulaʻa o le a le faalavelave ia te oe. I le maʻisuka ituaiga 2, e tutusa lava le lamatia le vevela ma le matelaina!

Latou te kuka kuka ma fufulu ipu. E le gata i lea, o oloa e mafai ona kukaina, salu ma fai sina falai, ae aunoa ma le falaoa. O le maʻisuka diet No. 9 e mafai ona maua ai ni mea manogi, ae e le tatau ona faʻamalolo ma susunuina. E le fautuaina le faʻaaogaina o pepa, horseradish ma le sinapi, ae o cloves, cinnamon, oregano, ma isi laʻau e le faʻasaina.

O le a le mea e mafai ma o le a le mea e le o?

O le faavae o mea taumafa Nu 9 o meaʻai gaʻo maualalo, iʻa ma moa, cheese cheese, susu, susu susu. O le suauu e faʻaaogaina fualaau aina ma le pata, ma le maʻisuka, o le maualuga o le margarine e le afaina. O fuamoa, o nisi o meaʻai ma nisi ituaiga o falaoa, fualaau faisua, vine e le i faʻasalaina ma fualaau aina e le faʻasaina.

E mafai ona ou 'ai le meaʻai ma le maʻisuka ituaiga 2?

I le maʻisuka, e taua le faʻatulagaina o meaai paleni. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le maʻisuka ituaiga 2, e matua aoga tele le eletini. O lona faʻaaogaina e faʻatagaina ai oe e faʻatonutonu le suka o le toto, faʻamaonia le gaʻo gaʻo. E le gata i lea, o le maualuga o le hemoglobin e tulaʻi mai, e toe foʻi le tino o le tino i le mea masani, e faʻamalosi ai le tino.

Soifua maloloina

E le gata i aoga mo tagata mamai e maua i le maʻisuka. E tatau ona aofia ai i le taumafa a tagata uma, talu ai o vitamini ma minerale e fausia ai lona fatuga e aoga tele mo le tino o le tagata.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le vitamini B12 o loʻo aʻafia i le faʻaogaina o le DNA, faʻafaigofieina le metabolism o gaʻo, ma faʻamautinoa le maua masani o le okesene i siama o le tino. O le i ai o le vaitamini D e fesoasoani i le tuputupu ae o ponaivi ola maloloina. Ona o mea o le phosphorus o loʻo i totonu o le tino, ua faia ai le tele o enzymes e matua talafeagai mo le masani ai o le galueaina o sela. O masini phosphate e manaʻomia mo skeletal tissu. E le gata i lea, o le molikalama o se vaega o le palatini, o ponaivi, o le tino o le tino ma isi totoga ma tino o le tino.

O le gaugala e aoga e le gata ona o le i ai o vitamini ma minerale, o vaega ia o lona fatuga.O se tasi o ana mea aoga aoga o le mea lea o le tele o gaʻo oona gaʻo, o le tele o ia omega-3s:

  1. O nei meaola e fesoasoani e faʻamalosia ai le puipuiga a le tino aua o ni faʻamaʻi lelei.
  2. O lo latou i ai i totonu o le tino e mafai ai e oe ona faʻavaivaia faʻamalolo saoloto ma faʻamalosia ai siama.
  3. O le cholesterol o le toto e faʻapitoa, faʻafouina le metabolism ma gaʻo gaʻo.
  4. O le tala o le hormonal e toe foʻi i le masani.
  5. O le i ai o nei meaola i oloa e mafai ona faʻaitiitia ai le lamatiaga o neoplasms mama ma puipuia ai le atherosclerosis.

O mea manogi e lelei mo le faiʻai ma le vaʻai. O iʻa ei ai lona aoga aoga i le tulaga o mucous membranes, nifo, ponaivi, paʻu, lauulu. E aoga tele mo le tuputupu ae o tamaiti ma tamaiti.

E maualuga tele le gaʻo ma e le o se meaʻai fua. Ae ui i lea, e mafai ona aofia ai i meaʻai uma, ia e faʻavae i luga o mea maualalo o le gaʻo.

O aano o iʻa e vave faʻapala, ma e tele le malosi e le faʻaaluina i lona gaosiga. Ona o lenei mea, e le faʻaputuina e le tino toxini ma toxins. O le oloa e fesoasoani i le latou tosoina, fufulu ma faʻamalosia le tino.

O le polotini o se vaega o lea mea e sili ona faatolu ona sili atu nai lo le pipi. 100 g o oloa e aofia ai le afa o le masani masani o lenei palatini. E fesoasoani le suauʻu i le gaʻo e faʻafetaia ai toto toto o le fatu maso. O lenei mea e faʻaitiitia ai le ono lamatia ai le toto.

Dietetic Nutrition Basis

O le galuega autu i le faia o se taumafataga mo le maʻisuka o le faʻatapulaʻaina lea o le faʻaaogaina o meaai maualuga i le gaʻo. O lenei mea e mafua mai i le mea moni e faapea, o se taunuuga o le gaosia o gaʻo vailaʻau e avea ma glucose.

Ina ia iloa lelei, e manaʻomia e le tino le inisalini. Ma faʻatasi ai ma le maʻisuka, e maua ai sina inisalini. O le mea lea, o le itiiti ifo o le suka o le maʻisuka o le a faʻaumatia, o le faigofie foi mo lona tino. E le gata i lea, o se taumafataga e fesoasoani e faʻafaigofieina le pancreas.

E le talafeagai le teena uma o meaʻai gaʻo, ae na o na e liliu vave i le kulukose ma faʻalautele le suka o le toto. E faatatau lea i ituaiga uma o suti. Ae o iʻa e tatau ona i ai pea i le taumafa o le maʻisuka. O fautuaga nei e ao ona matauina:

  • kuka kuka iʻa e tatau ona fufulu pe tao,
  • E mafai ona e kuka, kuka ma kuka sina mea laitiiti,
  • ae o le falaoa e tatau ona lafoai.

Contraindications

O le taulauli ua manatu o se oloa hypoallergenic. Ae o lona faaaogaina e le manuia ai tagata uma. E faasaina ona 'ai ia i latou o loʻo mafatia i le le talitonu i iʻa ma iʻa.

E tatau ona faʻaeteete i tagata e maua i faʻamaʻi o le polokalama urinary. O le ulaula po o le masima e afaina ai i latou o loʻo mafatia i le maualuga o le toto, maua o le ate ma fatu fatu, ma faʻamaʻi o le gastrointestinal tract.

E tatau ona manatua e na o le tele o iʻa e mafai ona faʻaleagaina ai le tino, aʻo faʻaaogaina ma le faʻaaogaina o ia mea o le a avea ma puna o vitamini ma meaʻai.

Tasi e tatau ona faʻaeteete i ituaiga tele. E mafai ona latou faʻaputuina mea leaga o le mercury o loʻo i ai i le sami ona o vaitafe e ulufale i ai. O lenei mea e sili ona moni mo tamaitai i le maʻitaga ma le susu, faapea foi ma tamaiti ma talavou.

Ituaiga 2 o le maʻisuka

O le a le mea e tatau ona ou faia pe a iai sau fesili tutusa ae eseese?

Afai e te leʻi maua le faʻamatalaga e te manaʻomia i tali i lenei fesili, pe afai o lau faafitauli e ese si ese mai le tasi na tuʻuina atu, taumafai e fesili i le fomaʻi se fesili faaopoopo i luga o le itulau lava e tasi pe afai oi ai o ia i le autu o le fesili autu. E mafai foi ona e faia se fesili fou, ma a mavae sina taimi o le a tali mai a matou fomaʻi. E leai se totogi.E mafai foi ona e saili mo faamatalaga talafeagai i luga o mataupu tali tutusa i luga o lenei itulau pe ala mai i le itulau sailiiliga a le saite. Matou te matua faʻafetai lava pe afai e te fautuaina i matou i au uo i luga o fesoʻotaiga vavave.

Medportal 03online.com tuʻuina atu fautuaga faafomaʻi i fesoʻotaʻiga ma fomaʻi i luga o le saite. O iinei e te maua ai tali mai tagata moni i lau matata. I le taimi nei, e mafai e le saite ona tuʻuina atu fautuaga i vaega e 45: o le tagata maʻi, venereologist, gastroenterologist, hematologist, geneticist, gynecologist, homeopath, dermatologist, fediatric gynecologist, neurologist pediatric, fomai tipitipi pediatric, endocrinologist pediatric, nutritionist, immunologist, cardiologist, infectiologist, fomaʻi maʻi, cardiologist, cosmetologist o le fomaʻi, o le fomaʻi, o le fomaʻi, o le fomaʻi, o le fomaʻi, o le fomaʻi, o le fomaʻi, o le fomaʻi, o le fomaʻi, o le fomaʻi, o le fomaʻi, psychiatrist, psychologist, pulmonologist, fomaʻi, fomaʻi, fomaʻi, fomai tipitipi, fomai tipitipi, fomai tipitipi, fomai tipitipi, endocrinologist.

Matou te tali 95.7% o fesili..

Tuua Lau Faamatalaga

GaosigaAso o aso uma