E mafai ona faʻamaʻi le maʻi suka i le tino?

I nisi o tulaga, o le MSCs e mafai ona faʻamalosi mai le tino o manu e sili ona lauiloa:

  • i tulaga e le mafai ai pe le o manaʻomia (ole faʻamavaega ole hematopoietic stem cells) (nisi faʻamaʻi, tausaga, tele vaeluaga na faia muamua),
  • i nisi faʻamaʻi (vascular, diabetes situsitus), pe a faʻapitoa le mea faʻapitoa i mea faʻapitoa i le togafitiga.

Lafoaia o Sini Mamao

O le tino o le tino e sili atu ona faigofie ona mauaina meaola pe a faatusatusa i le gaʻo o le ponaivi, o le autu autu o MSC. O MSC e maua mai i meaola lelei e sili atu ona talafeagai mo le faʻaaogaina i le traumatology ma togafitiga, talu ai latou te vavalalata atili i totonu o ni ponaivi ponaivi. E le gata i lea, o le MSCs e mafai ona faʻaleleia le tuputupu aʻe o le tino ona o le faʻamalositino o le gasegase o le endothelial vascular (VEGF), lea e mautinoa ai le lelei o le faʻaaogaina i faʻamaʻi e pei o le ischemia lima.

E faapitoa le fiafia immunosuppressive o meatotino a le MSCs ma le faʻaaogaina o le MSCs mo le togafitiga o tulaga faʻamalosia o le tino, e le gata e ogaoga pei o le faʻamaʻi-faʻafeiloaʻi ile tali ma le maʻisuka ituaiga 1, ae pei foi o le masani, pei o faʻataʻitaʻiga o le faʻafitauli o le tele o etiologies ma le matuia. O siama gasegase Mesenchymal (MSCs) ua iloa e mafai ona taofiofia le gaioiga o le lymphocytes T, B-lymphocytes, suauu dendritic ma sela faanatura (NK), ma o lenei polokalama e galue i le manatu o manatu.

O nei mea uma e mafai ai e le MSC ona avea ma sooupu mo le togafitiga o le tele o faamaʻi o le autoimmune ma, muamua, TYPE 1 DIABETES i tagata matutua ma tamaiti. O se vaega sili ona taua o le MSCs o lo latou maualalo o le puipuiga o le tino ma, e le gata i lea, o lo latou malosi e taofia ai le tali atu a le tino, lea e taua tele pe a faia ituaiga uma o le totoina o allogene.

Pe a faʻafeiloaʻi i totonu o le ventricles poʻo le paʻepaʻe o le faiʻai, o siama vavalaʻau mimilo e alu i totonu o le parenchyma o le tino o le tino ma vaʻavaʻai i mea e maua mai i le faʻaogaina o le telefoni feaveaʻi. E le gata i lea, o loʻo i ai le faʻamaoniga o le vavalalata o le MSC i sima tumutumu o le hematopoietic i in vitro ma in vivo. Faʻatasi ai ma se suʻesuʻega loloto, i suʻesuʻega a le tagata lava ia, o le maualuga maualuga o le plastics o le MSCs, na faʻaalia i latou lava i le mafai ona vaʻavaʻai i tagata suʻesuʻeina fetu, oligodendrocytes, neurons, cardioyocytes, sel muscle mausal ma skeletal muscle cells.

I le tele o suʻesuʻega e uiga i le gafatia o le MSCs in vitro ma le vivo, ua faʻamautuina o le tele o tupuaga o le gaʻo o le ponaivi o le a vavaeeseina i totonu o laina telefoni e fausia ai le ponaivi, cartilage, muscle, nervous ma le tino o le tino, faapea foʻi ma tendons ma le stroma e lagolagoina le hematopoiesis.

MANATUA, MO LE FAʻAVAEINA O TULAGA ESEESE FAʻAMATALAINA TEKONOLOGI FAʻAMATALAGA O LE MAUAINA O VAEGA O VAEGA, FUAFUAGA FAʻAALIGA O LE FOLAFOLAGA (FESOʻOTAʻIGA), FUAFUAGA TULAGA ESEESE.

Talu mai Ianuari 2015, o togafitiga faʻatasi ai ma siama vavalalata (lava) e maua mai i mea faʻapipiʻi o se mea taugofie, masani e aunoa ma le faʻasaina o tausaga (na o le pau lava le tulaga o le mamafa o le tino o le tino).

O nisi o tagata gasegase, o le mea moni, taumafai e suʻe le filifiliga sili ona taugofie mo le faʻatinoga o le taualumaga ma le "laasaga i luga o le rake tutusa." O le mea moni o le tekinolosi e le tumau pea. E iai se eseesega ogaoga i le galueaina o le aganuu mo le tele o masina i Belarus poo le "vave" i Saina ma le taimi nei ma le faʻamaonia i Taialani ma Iapani. E masani ona masani ona faʻafeiloaʻi i tatou e tagata e ofo mai e latou te manatu o la latou laulau o loo i vitro mai Saina ma Hong Kong e aunoa ma se tusifolau leo. Ou te faamalamalama atu e leai ni sene e ola i se siosiomaga masani i le vevela masani. O loʻo i ai ni faiga maʻaleʻale mo le galueaina, faʻamaʻi, faʻaitiitia, felauaiga ma le gaosia mai nei tulafono e le mafai ona vaʻaia ese.

E tatau ona e faʻaeteete ma muamua mautinoa o le faʻalapotopotoga o loʻoe faʻafesoʻotaʻia. Matou te faʻaali atu foi i matou o lo matou gasegase i luga o le microscope screen ma tuʻuina atu faʻamatalaga eseese o le kulupu o fualaʻau o nei fualaʻau. Aisea? O loʻo i ai faʻamatalaga pe a oʻo i Moscow, e sili atu nai lo se faʻapotopotoga faʻapitoa, faatasi ai ma se tasi sili atu "mamafa" tasi, e iai mea uma e mafai ona mafaufauina ma e le masalomia lava laisene ma faʻatagaga, na faʻalauiloa mai ai soʻo se mea i ona gasegase, ae le o ni siama.

O le mafuaʻaga lea matou te filifilia ai ma le faaeteete paaga e le mo pepa, ae mo ni taunuuga. Aua le fefe e fesili! Ae peitai (ala, talafeagai mo lo tatou atunuu), o le tino o le tagata ua mataituina ma le mataala mea uma o lo o faʻaofiina i ai. O le faʻalauiloaina o se aganuu foai, e le o se mea e tasi, e mafai i le taimi nei, pe a tatou mananao e maua le aʻafiaga e aunoa ma ni faʻalavelave, ma sili atu ona le talafeagai le faʻaaogaina o siama vavalaʻau: laau, manu ma isi. Oi, ou te le ulavale - latou te fiafia i ai, aua o sea faasalalauga faʻapitoa e faia i lea taimi ma lea taimi.

Mo i latou e mananaʻo i faʻamatalaga auiliili e uiga i le aoga o siama sima i le maʻisuka ituaiga 1 (hematopoietic):

Tuua Lau Faamatalaga