O a fuainumera e sili ona lelei mo le cholesterol

O le numera o tagata e mafatia i le toto maualuga o le cholesterol maualuga e faʻateleina i tausaga taʻitasi. O le tele o lenei mea e mafua ai le atinaʻeina o faʻamaʻi fatu cardiovascular, ma oʻo ai i le oti vave. O le ave o nei vailaau cholesterol-lowering drugs o le a fesoasoani e aloese mai na taunuuga. E taua le manatua e naʻo se fomaʻi, faʻamaonia le maualuga o le cholesterol i totonu o le toto, e mafai ona faʻamatalaina le togafitiga talafeagai i tulaga taʻitasi. Manatua o fualaau oona e maualalo ai le cholesterol ei ai aʻafiaga, o le filifilia o le fualaau oona ma mulimuli ane lava e aunoa ma le feutagai ma se fomaʻi e mafai ona lamatia.

Cholesterol e faʻaititia ai fualaau faasaina

O sauniuniga mo le faʻaitiitia o le cholesterol e vaevaeina i ni ituaiga:

  1. Tulafono
  2. Fiti
  3. Niacin
  4. Faʻailoga
  5. Fatty Polyunsaturated Acids
  6. Sequestrants o le bile acid.

O ituaiga uma lava o fualaau faasaina ei ai ona lava aoga patino, o le le lelei ma eseese faailoga mo le faaaogaina. I le tele o itu, o le filifiliga a se fomaʻi e faalagolago i le tulaga lautele o le soifua maloloina o tagata ma i le iai o isi faamaʻi i le tagata maʻi.

Faiga faʻavae

Muamua tupulaga filifilia cholesterol statins e sili ona lelei, lovastatin ma fluvastatin. Ae ui i lea, o nei nei fualaau faasaina e seasea maua. O la latou "mea e sili ona taua" o se faanatinati vave mai le tino. Tuuina atu o le syntherol synthesis e sili ona malosi i le po, e tatau ona e ave nei fuainumera aʻo lei moe. Simvastatin, o se vailaʻau lona lua, o loʻo i ai foi le toe foʻi, ae o loʻo faʻasolosolo ona faʻasolosolo ona fai.

I le 2015, o fuainumera sili ona lauiloa o le augatupulaga fou o le atorvastatin ma rosuvastatin. Latou te umi le umi i totonu o le tino, ma o le mea lea o le taimi o lo latou faʻatagaina e le o matua faʻatulafonoina.

O lenei fualaau faasaina e pei ona taua i lalo: statins puipuia le ate le enzyme, lea e faaosofia ai le gaosiga o le cholesterol. Mo se tagata o loʻo i ai se ate soifua maloloina, o nei vailaʻau e le o se mea matautia, peitaʻi, i le i ai o nisi faʻamaʻi tuga o lenei totoga, e le o faʻamaonia fuainumera.

O fuainumera uma e tatau ona faʻaalu i le aso, ae o vailaau taʻitasi e ese lona aafiaga o le faʻaitiitia o le cholesterol toto. Mo se faʻataʻitaʻiga, o fualaʻau simvastatin i se vailaau e 40 mg, atorvastatin - 20 mg ma le rosuvastatin - 10 mg o loʻo i ai le aafiaga tutusa. O le maualuga o aso taitasi o nei fualaau oona e 160 mg, 80 mg ma le 40 mg, i le faasologa.

Le lelei ma le le lelei o fuainumera

Faatasi ai ma tulaga lelei e maua e lenei vailaʻau, e faaopoopo atu i le taua tele o le cholesterol toto, e tatau ona matauina mea nei:

  • O le aʻafiaga o le faʻafeiloaʻiga e mafai ona faʻaalia pe a mavae le 2 vaiaso,
  • O tulafono e saogalemu atoatoa i lalo o le faʻaaogaina o taimi umi,
  • Tulaga lamatia o faʻamaʻi o le cardiovascular system.

Faatasi ai ma vaivaiga e ono mafai ona tupu atili mai faamaʻi o le ate, o le manaomia mo le mataituina "suesuega o le ate", o le faailoaina o nisi o itu (oona, tiga masani i le manava po o maso).

Vaʻaiga fou o fualaau

O fualaau uma o le vaega o le statin, i le mea moni, o mea lava ia e tasi ma feteʻenaʻiga, tutusa i le tuufaatasiga ma le metotia e faʻaaoga ai.

O le eseesega i le va o sui o le tupulaga fou o le atorvastatin ma le rosuvastatin o loo i totonu o le vaega galue o loo aofia i la latou tuufaatasiga, faapea foi i le fuataga: ina ia ausia le taunuuga tutusa, o le rosuvastatin e manaomia le 2 taimi e itiiti ifo nai lo le atorvastatin. Mafaufau i mea patino o nei fuainumera i le faataitaiga a le sui e sili ona mataʻutia o lenei vasega - Atoris statins.

Pusa mo le cholesterol ma le igoa faapisinisi "Atoris" o lo o aofia ai le gaosiga gaosi - atorvastatin ma tagata e maua mai fafo, aemaise le lactose monohydrate. E tolu ituaiga o lenei vailaʻau: Ator 10 (1 papalama e aofia ai le 10 mg o le atorvastatin), Atoris 20 (20 mg o atorvastatin) ma Ator 40 (o pusa taʻitasi e aofia ai le 40 mg o mea gaʻo).

Atoris ei ai le tele o faʻailoga e faʻaaoga ai. E pei lava o isi fualaau faasaina i le vaega o le statin, e leai se aafiaga leaga o Atoris i le ate - e le fautuaina e ave mo le hepatitis tumau, faaletonu o le ate, cirrhosis, faateleina le gaioiga o le gasegase o gasegase, gasegase maso, maitaga ma tina ma tagata e 18 tausaga tausaga. I le faaopoopo atu, "Atoris" e tatau ona ave ma le faʻaeteete i tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi e pei o le ava malosi, faʻaogaina o le vavao, sepsis, ma le epilepsy.

Pusa e maualuga le cholesterol

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le maualuga o le cholesterol o le toto e faʻateleina ai le lamatiaga o le fatu ma oso. Cholesterol, feoai i tafatafa o le toto, e mafai ona nofo i luga o puipui o toto toto, vavalalata o latou moli, ma fai ai ni pusa cholesterol. Afai ei ai isi tulaga lamatia - matua, vasesisysm vascular, fatu fatuga poʻo taʻavale - faʻaitiitiina o vaʻa e mafua ai le afaina i le soifua maloloina, aʻo le faateleina o le aʻafiaina o isi faʻamaʻi pipisi.

  • Fualaau faasaina
  • Faiga faʻamaʻi
  • O isi cholesterol e faʻaitiitia ai fualaau faasaina
  • Faʻapitoa ma aʻafiaga o aʻafiaga o le lipid-lowering drugs

Ina ia faʻaitiitia le cholesterol toto, e iai vailaʻau faapitoa.

O pusa mai le cholesterol e tatau ona faʻatulagaina e le fomaʻi, e taʻitaʻia e faʻamaumauga talafeagai, talu ai le le pulea lelei o le faʻaaogaina o fualaau oona e tau atu i aʻafiaga e le manaʻomia.

Afai o se tagata maʻi na te mauaina se suʻega o le toto ma le cholesterol maualuga e le maua se taimi atofaina mo togafitiga faafomaʻi, e tatau ona ia toe iloilo lana meaʻai ma lona olaga, ae le o le tagofia o fualaau oona ina ia le afaina ai o ia.

E tele vaega o fualaau oona e maualalo ai le cholesterol toto:

  • statins
  • fibrates
  • vailaʻau e faʻalauteleina ai le pulelasi o meaola suamalie,
  • niacin ma isi mea na maua,
  • lipid auxiliary-lowering drugs.

Latou eseese i le tuufaatasiga (o le elemene autu autu) ma le masini mo le tuʻuina atu o le concentration o le cholesterol.

Fualaau faasaina

O fuainumera uma e mafai ona vaevaeina i ni vaega e tusa ai ma le gaioiga malosi i le tuufaatasiga.

Lisi o mea aoga:

  • simvastatin
  • fesuisuiai
  • atorvastatin,
  • rosuvastatin.

O sauniuniga ma le vailaʻau galue vailaʻau (vailaʻau o Vazilip, Zokor, Simvakard) o se tasi o le muamua i le laina o meaʻai vailaʻau e faʻaitiitia ai le cholesterol toto.

O le faiga o le simvastatin e lelei ona suʻesuʻeina ma mafai ona vaʻaia, ae i le taimi nei, e le masani ona faʻaaogaina tupe ma ona mea i togafitiga faafomaʻi ona o foliga o fualaau lelei sili atu. I le tele o doses, o le faʻaaogaina o le simvastatin e le manaomia, aua e oʻo atu ai i le atinaʻeina o aʻafiaga, o le afaina mai le faʻaaogaina o nei vailaʻau e masani ona sili atu i le manuia.

O le tau fuafuaina o fualaau faasaina ma simvastatin i Rusia e mai le 100 i le 600 rubles, e fuafua i le atunuu na afua mai ai.

O faʻamalositino o le atorvastatin e faalua ona lelei e pei o simvastatin.

O le aoga maualuga o lenei vaega o fualaau faasaina ua mafai ai ona e faʻaaogaina sina faʻaogaina o le mea galue malosi ma aloese ai mai le ono afaina i le soifua maloloina mai aʻafiaga. O fualaau o le Atorvastatin e mafai ona vave faʻaitiitia le cholesterol. O le tau o fualaau oona i lenei vaega e mai i le 200 i le 800 rubles, e fuafua i le kamupani gaosi oloa gaosi.

E aofia ai:

  • Atomax
  • Tulip
  • Liprimar.

Rosuvastatin o le mea fou lea i le taimi nei, e mafai ai ona e faʻaitiitia le cholesterol toto. I le uiga o le malosi, e sili atu nai lo fualaau uma ua taua i luga ma o loʻo i ai i ni atopaʻu vave vave ona iai se aafiaga faʻapitoa i le maualuga o le cholesterol maualuga. E faʻaaogaina i mataupu o le tele o le cholesterol masani. I Rusia, o le tau o fualaau faasaina ma le rosuvastatin e mai le 300 i le 1000 rubles. O sauniuniga ma lenei vailaʻau galue e aofia ai:

Faiga faʻamaʻi

Fitirate o vailaʻau ia o le gaioiga malosi o se mea e afua mai i le gaʻo. O nei vailaau e fusifusia i le taloina o le eleʻele, ma o lea e taofia ai le gaoioi o le ate ma le faʻaitiitia o le gaosiga o le cholesterol. I lenei, o le masini oa latou gaioiga e tali tutusa ma fuainumera, ae o loʻo i ai a latou mea taua i le tuufaatasiga.

O nisi ituaiga o fibrates:

  • faʻamaoni
  • ciprofibrate
  • gemfibrozil
  • ufiufi.

O fualaau sili ona masani ona faʻaaoga i vailaʻau faafomai o gemfibrozil ma le faʻamaoni.

Gemfibrozil e maualalo le onisini ma i le taimi lava lea e sili ona aoga e faasaga i cholesterol. E mafai ona faʻaitiitia le cholesterol i na gasegase e le o fesoasoani i taumafa faʻapitoa ma isi fualaau o le lipid-lowering. O le fualaau faasaina ei ai lona aafiaga faatupulaia, o le aafiaga o lona pulega e mafai ona matauina pe a mavae ni nai aso, ma maua ai le maualuga o faamanuiaga pe a maea le masina o togafitiga.

O le aoga o le gemfibrozil o se numera itiiti o aʻafiaga o le itu ma le ono mafai ona faʻaaogaina sina vaega itiiti o le fualaau (o le aso e le sili atu i le 0.6-0.9 g). O le tau o gemfibrozil i Rusia o le 1,500 rubles.

Le faʻamalosi i le tuufaatasiga o vailaau (Lipantil, Tricor) e masani ona faʻaaogaina ina ia maualalo ai le cholesterol i tagata gasegase e maua i le maʻisuka. O suʻesuʻega faʻaletaʻi na faʻaalia ai le faʻaititia o le lamatiaga o faʻafitauli i tagata e maua i le maʻisuka ma faʻaaogaina e le aunoa le sauniuni mo le vavalalata.

E le gata i lea, o fualaau o lenei vaega e mafai ona aveesea le excess uric acid mai le tino, o se mea lelei tele mo tagata mamaʻi ma le gout.

Faʻasalaga faʻamalosi e iai le faʻasalaga: latou te afaina ai tagata mamaʻi i gasegase oona ma e afaina ai peanesi. O le tau faʻatusatusa o Lipantil ma Tricor i Rusia o le 1000 rubles.

O isi cholesterol e faʻaitiitia ai fualaau faasaina

Ezetemib, o se vailaau e togafitia ai le inu o le cholesterol, o se tasi lea o fualaau e maualalo ai le cholesterol toto. I Rusia, e tau mai i le 1,000 i le 2000 rubles, e faalagolago i le ituaiga o mataupu. O lenei vailaʻau e mafua mai i le lipid fou-maualalo, talu ai o loʻo i ai se faavae faʻavae autu o le gaioiga. O le Nicotinic acid (niacin) ma ona fua e faʻaaoga foi e faʻaitiitia ai le cholesterol.

E faaopoopo i le lipid-lowering effect, o lenei vailaau e tele isi aʻafiaga:

  • e puipuia ai le atinaʻeina o le vaitamini (pellagra),
  • faaleleia le gasegase ma le toto,
  • aveese mea oona mai le tino.

O faʻamatalaga o le niacin e faʻaaoga uma e avea o se meafaigaluega tutoʻatasi ma faʻatasi faʻatasi togafitiga. O le Nicotinic acid i laupepa e faatauina atu i lalo o igoa tau fefaatauaiga, o le tau o le teuina o pusa 50 i Rusia e le silia le 50 rubles.

E le gata i lea, faatasi ai ma le maualuga o le cholesterol (e masani lava i nai mea laiti), o nisi tagata atamamai e fautuaina le faia o meaola faʻapitoa, faapea foi ma togafitiga faʻaleaganuʻu, e pei o le garlic. O faʻamanuiaga (faʻapea foʻi ma le afaina) mai ia togafitiga e leʻi iloa, o le mea lea e fautuaina ai e fomaʻi le faʻaaogaina o mea taumafa ma mea e faʻaogaina mo naʻo le mafuaʻaga o le puipuia.

Lisi o meaʻai mo le faʻaitiitia o le cholesterol:

  • Policosanol
  • Omega Forte
  • Doppelherz Omega 3,
  • Tykveol
  • lipoic acid
  • SievePren.

O nei mea sili ona taugofie o le lipoic acid - i totonu o se fale talavai e mafai ona faʻatauina mo 30-40 rubles. O le tau o isi mea faʻalaʻau meaai e mai le 150 i le 600 rupu.

Taua! O le faʻaaogaina o nei mea uma ua na o se faʻamalologa faʻaleagaina (o vailaʻau e faʻamautuina ai le toto maualuga, faaleleia atili le metabolism), ae le mo togafitiga o le cholesterol maualuga.

Ae ui i lea, o lenei togafitiga e vave ona maua le lauiloa.

Faʻapitoa ma aʻafiaga o aʻafiaga o le lipid-lowering drugs

I le tulaga lautele, o le aʻafiaga o fualaʻau o le cholesterol i le tino e tutusa. I le faaopoopo atu i le faʻaitiitia o le cholesterol, o fualaau o lipid-lowering drugs e tele:

  • faavaivaia le mumu o le fatu muso,
  • faʻaleleia tulaga maualuga o le toto (faʻafaigofie atili)
  • malolo ma faalauteleina puipui o toto toto.
  • tausisia le tele o laʻau o atherosclerotic plate.

O le pito mulimuli e faapitoa lava le talafeagai mo tagata gasegase o loʻo faatalitalia le taotoga e aveese ai lapisi tetele mai vaa.

O aʻafiaga lisi i le lumanaʻi ei ai se aafiaga lelei i le tino o le tagata maʻi, ma o lea ua faʻataʻitaʻiina ai i tagata gasegase i sini nei:

  • mo le puipuia o le faʻaleagaina o le myocardial poʻo vaʻa faiʻai,
  • mo le puipuia o le paʻu (aemaise lava i se talafaasolopito o le paʻu),
  • mo le toe faʻaleleia pe a maeʻa le faʻaleagaina o le myocardial,
  • ia faʻagesegese le atinaʻeina ma le pulea o faiga o le atherosclerotic.

Cholesterol e faʻaitiitia ai fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le fatu i tagata gasegase e lamatia ai le maʻi fatu.

Ona o le faʻalauteleina o le lumanaʻi vascular ma le faʻaleleia atili o tulaga maualuga o le toto, o le lamatiaga o le fatu o le fatu e faʻaitiitia i le tele o taimi, lea e faʻamaonia e le fomaʻi ma le tele o tausaga o suʻesuʻega suʻesuʻega o vailaʻau.

E ui i le tele o penefiti ma e masani lava e manaʻomia le faʻaaogaina o fualaau faʻatau e maualalo ai le cholesterol, e ono afaina ai lou soifua maloloina. O aʻafiaga e sili atu le lamatiaga o faʻamatalaga ma le umi faʻaaogaina, i tagata matutua, i tagata e faʻavaivaia le puipuiga ma faʻamaʻi faʻamaʻi.

  1. E masani lava pe a faʻaaogaina fualaau oona e maualalo ai le cholesterol, o gasegase e tupu ai le tiga o le muso e tutusa ma lagona o faʻamaʻi pipisi i le siama o le suka. O faʻafitauli faʻapitoa e mafatia ai i tiga ma tiga. I se tulaga e le masani ai, e mafai ona tupu le faʻaogaina o le muscle i le faʻamalolo o le myoglobulin protein i totonu o le toto, lea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o le le atoatoa.
  2. O le aʻafiaga o loʻo aʻafia ai le taatele o faʻalavelave o le fatugalemu o le tino: mafaufau le mafaufau ma le mafaufau. O faʻamaoniga e tutusa ma le maʻi a Alzheimer - o le maʻi muamua na galo le manatuaina o mea tutupu (vave galo pe na te 'ai, inu vailaʻau), faʻaletonu o faʻafitauli i le avanoa ma le taimi (leiloloa i nofoaga masani, tau le igoa o le aso, aso lata mai, masina) , ua faamuta le iloaina o tagata o loo siomia o ia. O le mea masani, o faʻalavelave faʻafuaseʻi e tupu i tagata ua paʻu.
  3. E le gata i lea, o le faʻatupulaʻia o le ate i enzymes i totonu o le toto e mafai ona faʻatupulaia, lea e mafua ai le faʻalavelaveina o lona galue. I le tulaga o le ate o le ate, o le vailaau e le mafai ona vave alu ese mai le tino, o ona aafiaga matautia e faateleina ma o le liʻo o itu e tapunia. I le mea lea, o le masina ma le afa talu le amataga o le pulega, e tatau ona faia ni suega o le ate, ona toe faia lea i latou i le 3 masina. Afai e sili atu le iʻuga, e faʻamalo le vailaʻau.

E seasea lava ona i ai aʻafiaga mai le aveina o fuainumera, e pei o le:

  • tiga o le ulu
  • taʻavale
  • le mautonu o le gastrointestinal tract,
  • allergies
  • faʻaleagaina o osofaiga a le maʻisa.

O lona uiga, o nei aʻafiaga e fesoʻotaʻi atu i le le faʻaaloalo i vaega o le vailaʻau.

Ua leva ona faʻavauvau oe i taimi uma o le ulu, migraines, le mapu le manava i sina mea itiiti, ma faaopoopo atu i lenei HYPERTENSION uma? E te iloa o nei faailoga uma e taʻu mai ai se maualuga o le Cholesterol i lou tino? Ma o mea uma lava e manaʻomia o le aumaia lea o le cholesterol i le masani.

O le faʻamasinoga i le mea moni o loʻo e faitauina nei laina i le taimi nei - o le tau faasaga i togafitiga e leʻo i ou tafatafa. Ma o lenei tali le fesili: pe e fetaui lenei mea ia oe? E mafai ona faʻamaonia nei uiga uma? Ma o le a le tele o tupe ma taimi ua uma ona e "sasaaina" i togafitiga le lelei o SYMPTOMS, ae le o le faamaʻi lava ia? O le mea moni, e sili atu le saʻo i le togafitia e le o faʻamaoniga o le maʻi, ae o le maʻi lava ia! E te malilie?

O le mea lea matou te fautuaina ai oe ia e faamasani i le auala fou a E. Malysheva, o le na maua se meafaigaluega aoga i le TULAGA o le maualuga o le cholesterol. Faitau le faatalanoaga ...

Taimi le tumau o statin

E tusa ma le 80% o le cholesterol e faia i le ate ma le vavae, ma e le sau mai meaai. O le mea lea, o le autu autu o le togafitiga e taulai i le tuuitiitia o le cholesterol e tuuina atu i vailaau. O fualaau oona e sili ona lauiloa i lenei togafitiga.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

  • Le talafeagai o fuainumera
  • Fautuaga
  • O fuainumera sili ona taatele
  • Simvastatin
  • Lovastatin
  • Crestor

Le talafeagai o fuainumera

O tulafono e poloka le gaioiga o enzymes o le ate, lea e talafeagai mo le tuufaatasia o le cholesterol e le ate. Ina ia maualuga le aoga o vailaʻau, e tatau i se tagata e ave fuainumera ona tausisi i se meaai faapitoa e leai se totogi o le cholesterol. Ma o lena cholesterol mai meaai e le aveesea ai le "maelega" o nei vailaʻau.
O tulafono foi ei ai se aafiaga e tetee ai le ita. O le mea lea, latou te taofia ai le mumu o le fale i le cholesterol atherosclerotic plate i le lumenia o le vaa, faʻasaina le atherogenesis.

Fautuaga

O le a le taimi o le aso e sili ai le ave o fuainini? E tatau ona latou fesoʻotaʻi ma mea taumafa? O le a le umi e inu ai?

  1. O le tele o faʻasologa o faʻasologa o cholesterol e faʻaaogaina i le po. O le mea lea, e fautuaina ia fuainumera ina ia faia i le afiafi, i ni nai itula aʻo lei momoe. O le ave i le taeao e faʻaititia ai le aoga o le tele o fuainini i se mea maualalo.
  2. Inu le sauniuniga i vai manino.
  3. Aua nei faʻaaogaina fuainumera i le taimi e tasi ma le vine poo lona sua. O le faʻaaoga faʻapitoa o fuainumera ma le vine (poo lona sua) e poloka ai le metabolism o le fualaau faasaina. O tulafono e faaputuputu i totonu o le tino, lea e tau atu i se mea e sili ona maualuga ma itu.
  4. O le taumafaina o meaai ma le tele o meaola manu e afaina ai foi aafiaga o fuainumera.
  5. O le mea e fiafia ai, o le aveina o fuainini mo se taimi umi e mafua ai le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le cholesterol. O le mea lea, o le faʻaaogaina o le 5 tausaga e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻaitiitia o le toto cholesterol i totonu o le 20 tausaga.
  6. Pe a togafitia i fuainumera, e fautuaina e siaki pea le maualuga o le cholesterol. Muamua, i le mavae ai o le 1-3 masina o le ave o vailaʻau, ona toe foʻi lea i le 1-2 masina mai le taimi e suia ai le fua o fuainumera. I le lumanaʻi, o le mataʻituina o le toto cholesterol e faʻatautaia taʻitasi i le tausaga, pe afai e leai ni faʻaaliga faapitoa.
  7. E tatau ona e ave fuainumera mo se vaitaimi uumi. O lo latou faʻaaogaina puupuu e le aoga.
  8. O le faʻaaogaina o warfarin faʻatasi ai ma statine e ono mafai ai ona aʻafia le aafiaga o le muamua ma faateleina ai le lamatiaga o le toto.

Simvastatin

Ole fualaau faasaina o se vailaʻau. O lona uiga, ina ia mafai ona avea ma se mea malosi, e manaʻomia ona faia se faasologa o suiga tau vailaau e tupu pe a ulu atu i le tino. Ua faamaonia e ia lava ona o le malosi e vave ona gauai ma maua ai se togafitiga.

O lenei vailaʻau e faʻaalia ai lona aafiaga e le muamua nai lo le lua vaiaso talu ona amata le pulega. E tusa ai ma suʻega suʻega, o suiga laiti ae manino o loʻo matauina pe a uma le masina pe lua.

Simvastatin e vave ona aluese le tino. A maeʻa le 12 itula, o le tino e 95% le itiiti. O le mea lea, o loʻo faʻamatalaina i luma o le maualuga o le faʻasologa o le cholesterol i le ate: i le po. E ave le 1 laulau i le aso. E le aoga le pipii i se taumafataga.

Ua fautuaina le Simvastatin e amata togafitiga i nai tootoo, faatasi ai ma le siitia lemu i le metotia sili ona lelei. E masani lava o se vailaʻau e 20 mg o le sili lea ona lelei.

Lovastatin

O lenei fualaau faasaina o se meaola foi. O le aʻafiaga o le togafitiga e faatoa aliali mai pe a uma le lua vaiaso o le faʻatagaina. E sili atu pe a uma le masina ma le afa. E le pei o le simastastatin, o lenei fualaau oona e faʻagesegese lemu. E faʻaletonu lemu ile inumaga pe afai e ave i luga o se manava gaogao. O lona bioavailability e na o le 30%. A mavae ni nai itula, o le maualuga o lona maualuga o le maualuga lea. Ma i se aso ua na o le 10% o le muamua.

E pei foi o isi tulaga, e ave tasi i le aso. E tatau ona e inuina le fualaau faasaina i le taimi o le taumafataga. O le togafitiga e amata i se fualaau itiiti, lea e faasolosolo malie ona faateleina. O suiga suiga e tupu i le taimi lava e tasi i vaiaso uma. O se vailaʻau tele (80 mg) e mafai ona vaevaeina i ni atopa se lua (afiafi ma taeao).

O na ituaiga o gasegase maualuga e mafai na o le monotherapy ma lenei fualaau faasaina. Afai o le antiholisterinemic treatment is carried out with acidic nicotinic or fibrates at the same time, ona le tatau ai lea o le lovastatin le sili atu i le 20 mg.

O le tagofia o lenei vailaʻau e ese si ese mai le togafitia ma isi fuainumera. E talitutusa lava pe afai e faia i soo se taimi o le aso, ae le naʻo afiafi, pei o isi sui o lenei vaega.

I le taimi e ai ai, e le o aofia ai foi o ia. Ae o mea e manaʻomia mo le tausisia o le kulupelu eletise o loʻo totoe. I le avea ai o se tulafono, ua fautuaina ia amata ona ave Krestor i se fua faatatau itiiti ole 5 poʻo le 10 mg 1 le taimi / aso. A maeʻa le masina, e mafai ona faʻateleina le fualaau.
E masani ona taofi le ave o le 20 mg. O le tele o taimi, ma le maualuga o le cholesterol i le toto, 40 mg o le vailaau faʻasaina ua faatonuina. O ia ituaiga o mea e le fautuaina mo i latou e leʻi togafitia muamua le cholestemia. Pe a faatonuina ia ituaiga o gaioiga, e siaki le lipid metabolism pe a uma le 2-4 vaiaso.

O faʻaoga ma fautuaga mo le faʻaaogaina o statin o tagata taʻitasi i tulaga taʻitasi. O vaega o le tofiga e faʻalagolago i meatotino o fualaau faasaina, numera laboratory o le lipid profile, tulaga o le maʻi ma le mamafa o le atherosclerosis. E taua foʻi le matutua, itupa, faʻamaʻi faʻatasi. O le taua tele o le saunia o le tagata maʻi mo se taimi umi, ma atonu o le faʻaaogaina o fualaau oona i le olaga atoa.

Pills e faʻaitiitia ai le cholesterol toto ma faamama ai toto

O le toʻatele o tagata e iai faʻafitauli o le soifua maloloina e fesoʻotaʻi ma vailaʻau vaʻaia. O le mea lea, e tatau ona e iloa po o le a le mea e maua ai pulu cholesterol ma le auala e galue ai.

Pe a maua e tagata le cholesterol maualuga i lo latou toto, e fesili le tele o tagata: "O fualaau o le cholesterol e aoga pe leai?" O le tagofia o vailaʻau e faatonuina e se fomaʻi e fesoasoani e toe faʻaleleia le tulaga o le veins, capillaries, ma arteries, ma faʻaumatia faʻamaʻi cholesterol. Faatasi ai ma otaota, o meaʻai ma gaoioiga faaletino e taua. O le mea lea, e taua le iloa po o le fea o vailaau cholesterol-lowering drugs o iai? E faapefea ona tatau ona ave?

Cholesterol leaga

O se mea taua i le toto o le tagata o le cholesterol, lea e maua i le toetoe lava o siama uma. Vitamin D ma enzymes o le hormonal e maua mai ai, ma e iai foi le puipuiga. Cholesterol e fesoasoani i le lelei o le galueaina o le faiʻai, ate, muso ma fiva nerve. Ae ui i lea, mai i le maualuga o le cholesterol, o aʻafiaga faʻavavelasi matautia e tulaʻi mai.

  • e puipuia ai le faaputuputuina o masini afi,
  • auai i le fausiaina o masini vascular,
  • fesoasoani i le fausiaina o talo ma hormones e gaosia mai e le eleele,
  • aofia ai i le metabolism,
  • faʻamaʻoʻese ai filo nerve
  • fesoasoani e maua le vailaʻau D.

O se enzyme e maua mai i nila o le ate, ma o palatini e faʻafeiloaʻi atu i plasma. O se taunuuga o lenei mea, o filifili, ma mulimuli ane liliu atu i ni lipoprotein particles o mea eseese.

O le aafiaga i le tino e faalagolago i le fausaga o lenei mea. Afai o loʻo i ai le lipoproteins le maualalo (LDL), ona fai lea o plaques i totonu o vaa, pe a maeʻa le atherosclerosis. Faʻataunuʻu le maualuga (HDL), o le fesuiaiga saʻo o le cholesterol ma gaioiolo, e mafua ai le faʻaititia o le lamatia o le atherosclerosis.

Mo le fuafuaina o le maualuga o lenei vailaau, ua uma ona faia se suʻega toto toto. O tulaga masani o faʻamaoniga e eseese i le va o alii ma tamaitai, o tausaga o se tagata e afaina ai foi le tau. I le afa malosi, e masani ona matauina maualuga le cholesterol maualuga.

O le faateleina i le maualuga o le lipoproteins maualalo i le limasefulu tausaga ua matauina. I fafine, o lenei tulaga faʻalogona e lagona i le taimi o le misa.

O le iʻuga, e mafai ona tulaʻi mai ni faʻalavelave faʻaleagaina faʻapitoa e pei o le gasegase o le toto i le faiʻai, lea e masani ona oʻo atu ai i le faʻalavelave faʻapitoa. O le mea lea, e faatonuina e fomaʻi fualaau e fesoasoani e faʻaititia le cholesterol.

Faʻatasi ai ma fatu fatuga poʻo afaina, e le mafai ona e faʻatagaina le tulai mai o le cholesterol. Talu ai ona o le toe faʻafouina o le atinaʻega o faʻamaʻi masani faʻapitoa e mafai ona faateleina.

E ui lava o le maualuga o le cholesterol maualuga e matautia. O lona tiute i le faʻatusatusaina o tupe e tele, e auai i faiga uma o meaola oona ma e manaʻomia mo le ola o le tino. O le mea lea, o le tausisia o mea masani e taua, mo lenei mea latou te faʻaaoga vailaau ma taʻitaʻia se olaga sao.

Faailo le faailo

O mea taumafa e filifilia e le fomaʻi, ae faʻavae i:

  • tuu le ava, ulaula,
  • masima masima ma meaʻai gaʻo,

  • faʻatapulaaina o meaola manu, e sili atu le faʻaaogaina o meaʻai
  • fila o fualaau faisua, gaʻo vailaʻau faʻamalosi ma polyunsaturated oona e tatau ona i ai i le taumafataga.

E tatau ona lafoaia sausa ma sausa, ma kuki, keke, roll roll ma muffins. O meaʻai paleni o le a le gata ina fesoasoani i le aveesea o se maualuga, ae o le faʻaleleia atili o le soifua manuia o se tagata.

E taua le maitauina o le 80% o le cholesterol e fausiaina i le ate, ma o le totoe 20% e faia mo meaai taumafa. O le mea lea, o meaʻai paleni lelei ma paleni o le a fesoasoani e faʻavasegaina.

  • paleni mamafa
  • faamalositino i aso taitasi
  • siaki calories

  • tuʻuina atu masani leaga: ava malosi, ulaula,
  • Aloese mai popolega ma popolega popole.

Ina ia maualalo lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina oloa e faʻavae i luga o fatugaʻau ma mea faʻalaʻau faʻapitoa. O Omega-3 faʻamalosia o le gaʻo eletise e puipuia ai faʻamau mai le tuputupu ae ma le toto e faʻapipiʻi.

E i ai taimi e mulimuli ai i se taumafataga, tuʻuina atu o le ava malosi ma faamalositino mo se taimi umi e le fesoasoani e faʻaititia le cholesterol. Ona fautuaina lea e le fomaʻi e inu vailaʻau faapitoa i lalo ifo o le cholesterol.

Ituaiga o vailaau

I aso nei, e tele fualaau oona e faʻaaogaina mo le maualuga o le cholesterol. O loʻo maua i foliga o laupepa ma capsules. O le fomaʻi, i le amanaʻiaina o le tulaga o le maʻi, filifili le auala sili ona aoga ma le itiiti ifo o le tele o aʻafiaga.

O vailaʻau faʻaaogaina mo le maualuga o le cholesterol i le toto e vaevaeina i ni ituaiga.

  1. Tulafono
  2. Fiti.
  3. O vailaʻau e faʻalavelave ai i le faʻaaogaina o lipoproteins maualalo.
  4. Nicotinic acid

E leai ni fualaau lelei mo le cholesterol, i ituaiga uma o fualaau faasaina e tele mea lelei ma le le lelei.

O ogaoga e manatu e sili ona taatele; latou te vave faʻaititia le cholesterol. Latou te le afaina ai le ate, e oʻo lava i le aoga aoga i luga o le ate. Ae peitaʻi, afai o loʻo iai se maʻi ogaoga o le ate, o nei fualaau faasaina e faʻasaina mo le faʻaaogaina, ona o le ogaoga o faʻalavelave (faaletonu o le ate) e mafai ona tupu.

Lisi o fuainumera lauiloa:

  1. Simvastatin - Zokor, Vasiliip.
  2. Atorvastatin - Liprimar, Atoris.
  3. Rosuvastatin - Crestor, Acorta.

O le sili ona mamana o tupe a Atorvastatin ma Rosuvatin, e fautuaina e inu i se tasi i le po. E toetoe lava leai ni aʻafiaga o le itu, o lea e mafai ai ona faʻataʻitaʻiina e oo lava i tamaiti.

Ole togafitiga ole togafitiga e le aoga. Latou te aʻafia ai le lipidroetene maualuga, aemaise lava lipoproteins maualuga. O nei fualaau oona ua faatonuina i vasega. Fitirate e le faatagaina e faʻafefiloi ma statins. Latou, e pei o vailaʻau uma, ei ai aʻafiaga, pe afai e faʻamautuina, o tagata taʻitoʻatasi e amanaʻiaina.

O tagata faʻatagaina o le cholesterol absorption (IAH) e le lauiloa, i le fale talavai e mafai ona e faʻatau se ituaiga o fualaau (Ezetrol). O le maualalo o le cholesterol e maua i le taofiina o le faʻafefe o le lipids mai le manava. O vailaʻau e leai ni aʻafiaga o aʻafiaga, ma e mafai ona faʻatasi ma statins.

O le Nicotinic acid poo le niacin e maua ai se taunuuga lelei. E taofia ai le gaosia o lipids. Ae peitai, o le acidic nicotinic only affects fatty acids, o lea la pe a uma le faaiuga o le kosi, e matauina le microcirculation. I le avea ai o se tulafono, faʻatasi ai ma le faʻaaogaina faifaipea o nei tupe, o le faʻaitiitia o le aafiaga e tupu.

E le gata i lea, ina ia faʻafoʻoina le faʻamalaina, e tatau ona ave le siakiina o aseta. O le sili ona aoga o cholestyramine ma colestipol. E foliga mai e faʻafeusuaʻi solo ma faʻafefe i latou i le ala saʻo. Faatasi ai ma le le lava oi latou i le tino, ua faateleina le cholesterol. Ae ui i lea, e itiiti lava taimi e faatonuina ai, talu ai e tele a latou aʻafiaga.

O le eletise polisaturated fatty acids e maualuga ai le faʻamaʻiina o le toto, ma faʻaitiitia ai le maualuga o lipid. Latou te leai ni aʻafiaga i le itu, ae o le aafiaga o ia mea e le tupu vave, ae i se taimi umi.

Faʻaopoopoga e faʻaitiitia ai triglycerides i le ate ma lalo ifo LDL. O le taunuuga o togafitiga e umi atu, o lea ua latou faʻamatalaina i le faʻaopoopoga i fualaau autu. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e itiiti mea taumafa i totonu o taumafa a le tagata, ona avea lea o meaʻai faʻalaʻau ma meaʻai mo le faʻalavelave.

O le sili ona aoga mo le faʻaitiitia o le cholesterol toto o le:

  1. Omega Forte.
  2. Tykveol.
  3. Lipoic acid.
  4. Suauu manogi.

Pe a faatonuina ia fualaau mo le cholesterol, ia matua amanaia:

  • itupa ma tausaga
  • o le i ai o faʻamaʻi masani ma faʻamaʻi pipisi,
  • leaga ma masaniga masani.

O le mea lea, o loʻo i ai se lisi tele o fualaau mo le cholesterol. E taua tele le filifilia o le vaifofo sao, i le amanaia o uiga uma o le tagata maʻi, naʻo le tulaga lea, o le faaitiitia o le a aoga.

E na o se fomaʻi e mafai ona faʻamaonia vailaau talafeagai ma isi fautuaga e faʻamalosia.

Mo le puipuiga, e fautuaina e fomai pe a mavae le 20 tausaga (faalua i le sefulu tausaga) e fai se auiliiliga e fuafua ai le aofai o le cholesterol. Talu ai ona o le matutua i tagata e taʻitaʻia le olaga sese, e mafai ona faateleina. Afai e ono lamatia le tagata maʻi, ona tatau lea ona mataʻituina le faʻailoga, e le itiiti ifo ma le 1-2 taimi i le tausaga.

Metotia faʻaaoga "Atoris"

E ave e Ator 1 le laulau i aso uma e aunoa ma le faasino i le taumafa. O le tulafono autu o le ave lea o fualaau faasaina i se taimi ua leva ona faatulagaina.

E fautuaina e amata togafitiga ma Ator ma se fuasela 10 mg / aso. Afai e manaʻomia, o le a faʻapupulaina le dose i le 80 mg, ae e tatau ona manatua o le maualuga o le aafiaga e faatoa tupu pe a uma le 4 vaiaso o le tagofia o lenei vailaʻau, o lea e mafai ona suia le vailaau muamua i le 4 vaiaso mulimuli ane. Ia mautinoa e siaki faʻamatalaga i luga o le pepa o faʻamatalaga i le afifi oloa.

Faʻamatalaga masani

O se isi filifiliga i le ave o fuamoa e mafai ona avea o ni fuainumera masani.O se lisi lenei o mea masani masani ma a latou 'au o lo o latou masani ai e lelei mo le faʻaitiitia o le cholesterol toto:

Vitamin C po o le acid ascorbic: fualaʻau, moli, lemoni ma isi fualaau suamalie.
Vitamin B po o Niacin: fualaau 'aina lanumeamata, aano o manufasi, meaʻai ma susu
Ata
Kanata Yellow Yellow (Curcumin)
Fiber - e maua i fatu o fatu, pi, oatmeal, karite, kāloti, apples, avocados and berries
Faʻu suauu
Fatu laʻau
Faʻatoʻa Faʻasao le Rice Mumu
Polycazanol - maua i le suka
Lauvaʻau: artichoke, basil, leafrow leaves

Fibrates mo le faʻaitiitia o le cholesterol

E pei o fuainumera, o fibrates e fesoasoani e maualalo ai le cholesterol toto. Ae ui i lea, e le pei o loʻo taʻua i luga, o lenei fualaau faasaina ei ai le eseesega o le gaioiga o le gaioiga: e suia ai le mamanu o femalagaiga o le cholesterol i le gene gene.

E faavae i luga o le fibroic acid, o le tele o fualaau oona ua gaosia:

  1. Fufibrate
  2. Gemfibrozil
  3. Bezofibrat,
  4. Cyprofibrate,
  5. Faʻamaonia.

Ae ui i lea, na o Tricor mai le vaega faʻamalama o le lautele o loʻo faʻatusalia i Rusia. Faʻataʻitaʻi e fomaʻi lenei vailaau faʻasaina i se maualuga maualuga o triglycerides.

Le lelei ma le le lelei o fibrates

I le lelei o fibrates, e tatau ona maitauina e matua aoga tele i le faʻaitiitia o faʻamaʻi, ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le maʻi cardiovascular. Ae peitai, o le faatusatusaina o nei fuainumera ma fibrates, e tatau ona matauina e le faaitiitia ai le faaletino i nei. E le gata i lea, e matua faasaina le ave faʻatasi o fibrates ma statins - o lenei mea e faʻapupulaina ai le aʻafiaga o le gaʻo o le musika.

Niacin ia maualalo le cholesterol

Niacin (nicotinic acid) o loʻo faʻatulagaina i ni gaʻo tetele - 3-4 grams i le aso - na o le pau le auala e faʻaitiitia ai le cholesterol. O le aʻafiaga o fualaau faasaina i le tino ua aliali mai o ia lava vave - i le 3-4 aso talu mai le amataga o le faʻaaogaina. E mafai ona e faʻateleina le aʻafiaga o le Niacin e ala i le faʻapipiʻiina o lona faʻaoga i statins, peitaʻi, o loʻo tupu lenei mea i le reddening o foliga.

O le aoga tele o lenei fualaau faasaina o le vave maualalo o le cholesterol toto. E le gata i lea, faʻafetai i ai, e faʻaleleia ai le microcirculation o le toto i totonu o vaa. Ae ui i lea, o loʻo tumau pea le lamatiaga o faʻafitauli i le cardiovascular system. O mea le lelei e aofia ai vailaau tetele o fualaau faasaina, lea e tatau ona faia ina ia ausia ai se taunuuga.

Faʻailoga Faʻatonu o le Cholesterol Absorption

O lenei ituaiga o fualaau faasaina e le o salalau lautele i Rusia. I falemaʻi e mafai ona e maua na o le toʻalua ona sui: Ezetrol, lea e aofia ai ezetimibe, Inegi, e aofia ai ezetimibe ma simvastatin. O le faiga o gaioiga a le inhibitors o lo latou tosoina o le cholesterol mai le inumaga ma faʻaititia ai lona maualuga ile toto.

Afai e faʻatusatusa ia inhibitors i isi fualaau oona e maualalo ai le cholesterol, o lona uiga latou sili atu le taugata. Ae ui i lea, latou te le o aoga e pei o fuainumera ma e leai se faamaoniga o lo latou aafiaga i le ola o le olaga ua maua. Ae o lo latou aoga sili lava e le afaina, e mafua ai ona mafai ona ave e tagata e mafatia i ni maʻi ogaoga (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamaʻi ate). Faʻamalosia le aʻafiaga o le faʻamaonia o le absorption o le cholesterol e ala i le aveina faʻatasi ma fuainumera.

Polyunsaturated Acids Acids

e faʻaitiitia ai le cholesterol o loʻo faʻateleina e vailaau faʻasaina ma mea faʻapitoa (bioactive additives) (BAA). O fualaau sili ona tausaafia i lenei vaega o le suāuʻu iʻa ma Omacor. E faʻaaogaina e le PUFA e tusa ai ma le mataupu faavae lenei: latou te faʻaitiitia le faʻasologa o triglycerides ma faʻalautele ai le faʻaoʻoina o le suka gaʻo i le ate. Ae peitai, o PUFA na o ia e le aoga. O le mea moni, e faʻataunuʻuina e pei o se meaʻai faʻalauteleina faatasi ai ma statine poʻo fibrates.

Faatasi ai ma le lelei o lenei fualaau faasaina o lona maualuga saogalemu. O le le lelei o le matua maualalo le aoga o se vailaʻau eseese ma le manaʻoga e faʻatasi ma isi.

Apalai o le siama e faʻamaonia ai le faʻaitiitia o le cholesterol

O le aano o le gaioiga o lenei vailaau faʻamalositino, o le tosoina lea o mea e fesoasoani ai, ma le tino, ma lagona ai le leai o nei elemene, faʻapipiʻiina mai mai le cholesterol. Talu ai ona o lenei faʻasologa, o le maualuga o le cholesterol i le toto e faʻaititia. E na o le 2 fualaau faasaina i lenei lalolagi: colestipol ma cholestyramine, ae le faaaogaina i Rusia.

Na o le pau lava le mea e iloa ai e le au suʻesuʻega: o lenei vailaʻau e le o aʻafia e le toto ma, e tusa ai, e le afaina ai le galuega a isi totoga. O mea le lelei e tele atu:

  • Le fiafia leaga
  • O le aafiaga e vaaia e le muamua nai lo le masina mulimuli ane,
  • O le faʻaaogaina i se vaitaimi uumi e taʻitaʻia ai le faʻaaogaina o gaʻo susu ma vitamini,
  • Latou te mafua ai le toto toto.

Ona o le tele o ona faaletonu ma se numera itiiti o tulaga lelei, e seasea lava ona faʻaaogaina ia tagata sulu.

O le mea lea, e tele fualaau oona e fesoasoani e faʻaititia ai le cholesterol toto. O nei fualaau oona e eseese i le auala ma le masini o le faaitiitia o le cholesterol, fua ma aafiaga i itu. O fualaau sili ona aoga o fuainumera. E mulimulitaʻia i latou i fibrates, o loʻo faʻamatalaina masani lava pe afai o togafitiga ma fuainumera e le saogalemu (mo faʻamaʻi ate).
E ui lava i le tele o vailaau faʻasaina e faasaga i le maualuga o le cholesterol, e naʻo le fomaʻi e faatonuina ai i latou. O le togafitiga a le tagata lava ia e le talafeagai iinei.

O le a

Faatasi ai ma le fesoasoani a statins, latou te faʻaitiitia ai le cholesterol toto. Latou te faagesegeseina le gaosiga o le vavalo. O lenei vailaʻau e aʻafia i le gaosiga o le cholesterol. O nei vailaʻau e faʻaleleia ai le tulaga o puipui lapisi, faʻavaveina le toto, ma faaitiitia le lamatiaga o le thrombosis.

O le mea masani, o le cholesterol e vaevaeina i le lelei, maualuga ma le leaga poʻo lipoproteins leaga. I lalo o le aafiaga o fuainumera, o le maualuga o le ituaiga lona lua e faaitiitia, ma o le mea muamua e tumau pea e le suia, talu ai o loo faatinoina ai galuega aoga i le tino.

O taunuuga o togafitiga ma fualaau faasaina e mafai ona vaaia i totonu o le masina mai le amataga o togafitiga. Latou te faʻapupulaina le toto i le myocardium, toe faʻafoʻisia le pao o le loto faʻasese, faʻalautele le faʻaogaina o mea tau.

E faapefea ona aoga

Faʻatasi ai ma togafitiga o fuainumera, o le LDL maualuga e faʻaititia i le 20-50%. O le aafiaga o le hypocholesterolemic e faalagolago i le tui. O masalosaloga taʻitasi o le fualaau e taʻitaʻia ai i se faʻaopoopoga o le maualuga.

O le faiga o gaioiga o fuainumera e faʻavae i luga o latou gafatia e taofiofi ai le gaioiga a le HMG-CoA reductase. O lenei faagasologa e mafai ona toe fetuunai ma o le a faalagolago i le metotia. O le faaitiitia o le gaoioiga a le HMG-CoA reductase e mafua ai le faaitiitia o le vai cholesterol i totonu o sela. Ona o lenei mea, o le numera o tagata resitala o le LDL i luga o le membrane hepatocyte e faateleina ma faateleina ai le ave o vaega o le LDL.

O tulafono e aʻafia ai foi le afaina o le tino, hemostasis, endothelial function. O le mea lea, i le tele o atunuu, o nei fualaau oona ua faatonuina mo le hypercholesterolemia, pe afai e le maua fua mai le taumafa. O lenei mea e faʻaitiitia ai le ono mafai ona maua i le fatu fatu faʻamaʻi.

Faʻavasegaga

E eseese ituaiga o numera o loʻo faʻavasegaina e tusa ai ma le tele o itu:

  1. Mai le amataga. O loʻo i ai sauniuniga masani e maua mai i le fesoasoani o le maualalo o fatugi Aspergillusterreus, faʻapea foʻi ma le afa gaosia - e gaosia e le fesuiaiga o vailaʻau faʻaleaganuʻu.
  2. E tusa ai ma le mea autu autu. O tulafono e maua mai i le televastatin, rosuvastatin, fluvastatin, atorvastatin, simvastatin.

E masani lava, o tapenapenaga o mea faʻapitoa e faʻasolo mai, ua faʻamaonia, talu ai e sili atu le saogalemu ma sili atu le aoga.

O tulafono e faʻamalo foi e tupulaga. O mea muamua na maua i le lipid-lowering properties na maua mai oloa masani. E faavae i luga ia i latou, o auala o le vaega lovastin na atiaʻe. O isi filifiliga uma e faia mai mea e gaosi ai mea manogi. E itiiti lava se mea latou te ono aʻafia ai.

O le uluai augatupulaga o fuainumera e aofia ai le simvastatin ma le pravastatin. O le lona tolu o augatupulaga o loʻo faʻatusalia e le vaega fou. O mea saogalemu ia, e oo lava i le togafitia o tamaiti. O le masima Satela o loo i ai i la latou tuufaatasiga, lea e maua ai se saoasaoa faʻaitiitia i le cholesterol.

Atorvastatin e aʻafia i le tupulaga lona tolu. O latou tulaga tulaga ese o se aafiaga lelei i le atoa o le cardiovascular system. O nei fualaau oona ua manatu e sili ona lelei ma saogalemu.

Contraindications

E le faʻatagaina togafitiga faʻapitoa i mataupu uma. Latou te le fautuaina:

  1. Afai e le faia e fatuga a latou galuega.
  2. Tina fafine ma fafine o loʻo fafagaina pepe o se pepe.
  3. Afai e fuafua le mafaufau. I le taimi o togafitiga, ua fautuaina tamaitai e faʻaaoga fomaʻi faʻamaonia.
  4. Faatasi ai ma le le faapalepale taitoatasi i vaega taitasi.

Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona e teena nisi vailaʻau, talu ai ona o le faʻatasi e ono mafua ai faʻafitauli i le galuega a gaʻo ma le ate.

Aafiaga aʻafiaga

E tatau ona ave fuainumera mo le cholesterol, pe afai o le oti e le faasaʻoina le tulaga. Ae e ui lava o nei vailaʻau e maua ai le tele o aʻafiaga lelei, e leai se tasi e mafai ona faʻamaonia le leai o ni uiga leaga.

Faatasi ai ma le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o fualaau oona, e faʻalautele ai le rhabdomyolysis. Faatasi ai ma le le lava o le cholesterol, o galuega a le membranes e faaitiitia, ua faʻaumatia, o le cretin phosphokinase i le toto e tulaʻi mai, ma ua le toe i ai se faaletonu.

O lenei faʻalavelave e seasea, ae e tatau ona e asiasi i se fomaʻi i taimi uma. Mo le faia o lenei mea, ia tuʻuina atu i taimi uma le toto i le ate enzymes ma le creatine phosphokinase.

O isi faʻafitauli leaga e tutupu foi:

  • faʻaleagaina o mea leaga i le ate ma fausaga faʻapitoa,
  • neuromuscular disease
  • paʻu o le paʻu ma le vevela foliga, faʻaalia le susulu o le la,
  • mafai ona solia le malosi,
  • lauulu e pa'ū
  • faʻaleagaina e le gastrointestinal tract,
  • tiga o le ulu ma le vevela, manatua le mafaufau,
  • ua faʻaitiitia le faitau o le platelet, lea e faʻaititia ai le lamatiaga o le toto.

Faatasi ai ma cholesterol, e sili atu le ave o fuainumera, aua o le a faaitiitia ai le lamatiaga i le ola maloloina ma le ola o le tagata maʻi, lea e tupu pe afai e maua se tagata i le atherosclerosis. Ae tatau i le fomaʻi ona tagofia le filifilia o togafitiga togafitiga.

O ai e manaʻomia

O aoga ma faʻamaʻi o statins mo le cholesterol o loʻo talanoa pea e fomaʻi. E ui o le tele o aʻafiaga e lelei, ae e le fautuaina e faʻaaogaina mo se taimi umi, aua o le a aʻafia ai le tulaga o le tino. Latou te togafitiga i togafitiga fuainumera pe afai e le mafai ona faaitiitia le cholesterol i isi metotia, faapea foi i le i ai o le aoga. O lenei vaega o vailaau e faʻatalanoaina pe afai:

  • o le ate e aʻafia i maʻi le gaʻo,
  • maʻi maʻisuka,
  • meaʻai tele o loʻo i ai
  • talu ai nei lava na i ai se osofaiga o le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le toto o le toto,
  • O taotoga i luga o vaa ma le fatu na faia e toe faʻafoʻi ai toto.

O fualaau e fesoasoani e puipuia ai se tulaga faʻaleagaina.

Auala e filifili ai le saʻo

O tulafono e faʻatau atu e ala i faʻasalaga, o lea e le mafai ona e faʻatonuina oe lava ia. E filifilia e le fomaʻi vailaau e faʻatatau i le matua ma le itupa o le maʻi, talaʻaga faʻapitoa, mausa leaga, ma suʻesuʻega.

Afai e maua tupe, ona mafai lea ona e ole atu i le fomaʻi e faatonuina le uluai vailaʻau, talu ai e le aoga tele le generic ma mafua ai ona le afaina.

O le mea galue malosi e tatau ona mafaufauina. Mo maʻi o le ate, e sili atu le fiafia i le Pravastitin poʻo le Rosuvastatin. O le filifiliga muamua e faʻaaogaina pe afai ei ai se uiga o le tiga o le muso, talu ai e le afaina ai le masukalokeletal system ma muso.

Afai ei ai maʻi faʻasolosolo o le ate, aua le faʻatonuina Atorvastatin, talu ai ona o ana meatotino e faʻateleina ai le maʻi.

Talosaga faʻaoga

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o statins e faʻalagolago i le tausisia o tulafono o le taliaina. E tatau ona taʻiala lenei i fautuaga nei:

  1. Inu i le po i le maeʻa o le taumafataga mulimuli.
  2. Faʻaaoga le 20 i le 40 mg i le aso. Ole fua saʻo ole filifilia ole mafaufau ile maʻi o le maʻi.
  3. I le faagasologa o togafitiga, e tatau ona e mataʻituina lelei lou tulaga. Afai e leai se aoga, e tatau ona e taʻu atu i lau fomaʻi lenei mea. O le a ia faatonuina se fualaau tele poʻo le pikiina o se isi fualaau faasaina.

I le togafitiga, o le togafiti togafitiga poʻo le tausiga o le vailaʻau o loʻo faʻaaogaina. A toe foʻi mai le maualuga o le cholesterol i le masani, e faʻaititia le faʻaaogaina ma suia i togafitiga faʻaleleia.

Mo tagata matutua, latou te filifilia le augatupulaga aupito lata mai o vailaau, talu ai latou te maua le numera aupito itiiti o mea leaga.

Isi fesoʻotaʻiga fualaau

O tulafono e le mafai ona faʻatagaina i fualaau, talu ai e mafai ona tupu faʻamaʻi fatugaʻo ma le ate. E aofia ai:

  • vailaau e pei o le erythromycin, clarithromycin,
  • o lona uiga mo le togafitia o maʻi funga,
  • kesi o le konateko i le ituaiga o verapamil,
  • fibroic acid derivatives poʻo fibrates,
  • inhibitors protease (o fualaau nei mo togafitiga o le AIDS).

E le gata i lea, aʻo faagasolo togafitiga, e le fautuaina e faʻaaoga fualaau suamalie ma le sua o le vine, aua o lenei mea e ono aʻafia ai aʻafiaga.

Lelei

I aso nei, na o fuainumera e mafai ai ona aloese mai tuga ogaoga o le vascular system, pe afai o sui e le o le falemaʻi e faʻafefe atherosclerosis e le aoga.

Faatasi ai ma le fesoasoani a statins, ua aveeseina ai tupe o le cholesterol i luga o puipui o toto toto, lea e fesoasoani e aloese ai mai le gasegase o le toto, thrombosis ma taunuuga uma. I le taimi o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, o le faʻalauteleina o mea faʻatele, e faʻalauteleina le toto, faʻafefe o le arthhythmia, ma le malosi o faʻamaʻi o le maʻisuka ua faʻaitiitia.

O faʻamatalaga e uiga i fualaau oona e tele lava ina lelei, aua e ui lava i le aʻafiaga o ni faʻafitauli leaga, latou te fesoasoani e faʻaitiitia le afaina o toto toto, faʻatuina ni gasegase tino i totonu o le tino, ma faʻaitiitia le mamafa pe a fai o le tagata o le fia maua.

Faatasi ai ma le fesoasoani a statins, latou te faatelevaveina le toe foʻi mai pe a maeʻa le faʻaogaina o le myocardial, stroke, pulmonary embolism, togafitiga o taotoga e faʻavae ai shunts, stents, ma angioplasty o le fatu.

E mafai ona tuu i lalo le cholesterol e aunoa ma tulafono

E le mafai ona ave ni statins mo se taimi umi e tuuitiitia ai le cholesterol, aua o le a oʻo atu ai i faʻafitauli. O le mea lea, ina ia faʻamautinoa ai le faʻatinoina o mea, o le mea lea e muamua ona latou faia se taumafataga.

Cholesterol o loʻo iai i le tele o fuamoa ma iʻa. Ae o tagata autu o tagata o le cholesterol o paʻu oona oona. Ae e le mafai ona vavaeeseina atoa, talu ai latou te mautinoa le faʻatinoina o le vevela vevela, e le tatau ona e faʻafefe. Afai o le taumafataga e aofia ai le 2000 calories, ona tumu ai lea o gaʻo i totonu e tatau ona le sili atu i le 15 g.

E i ai foi oloa e mafai ona maualalo ai le cholesterol toto. O ia meatotino o loʻo iai i:

  1. Kāreti. Suesuega ua faaalia ai o le taumafaina o kapeti e lua i le masina o le a faaitiitia le LDL e 15%. E le gata i lea, o le fualaau faisua e fesoasoani e faʻaititia ai faʻasalaga o faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi.
  2. Tomato. E aofia ai le tele o lycopene. O lenei pigmenti ua avea o se vaifofo i le cholesterol, talu ai e 24 mg o le aso e aveese ai le tasi vaesefulu o le LDL. Ina ia faʻaitiitia lona maualuga, e lua ipu tioata vai i le aso e lava. E le gata i lea, o fualaʻau e mauʻoa i le potassium, lea e mafai ai e oe ona teu le fatu i foliga lelei.
  3. Ata. O lo oi ai uma le Alliin. E maua ai le malosi ma le manogi o le kalaiki. Talu ai ona e le lelei le uʻamea mo le tino, pe a faʻaumatia, e liliu i le wholeicin, lea e aveesea ai pusa kapaila.
  4. Nati. O suʻesuʻega na maua ai o le taumafaina o le 60 kalama o fatu i le aso e mafua ai le paʻu o le cholesterol atoa ile 5%. I le taimi lava e tasi, LDL e 7.5% le itiiti. O le mea e malie ai, o le telecholesterolemia faʻapitoa, o le sili atu lea o le gaioiga o le gaioiga. O le aʻafiaga o loʻo faʻaaogaina foi e le numera o le numera o le tino, ona o le mamafa o tagata e lagona le aoga tele mai nusipepa. E le gata i lea, o nati uma e tele vitamini A, vaega B, E, faapea foi elemene e pei o le potassium, calcium, phosphorus, ma le uʻamea.Faʻaauau le faʻaaogaina o le oloa e faʻaititia ai le ono mafai ona atiaʻe le vevesi i le matua ma le faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi o le fatu.
  5. Peas. O le faʻaaogaina o le oloa i le aofaiga o le tasi ma le afa ipu i le aso e mafai ai ona faʻaititia le cholesterol e 20% i nai vaiaso. O pī e tumu i le tele o vitamini B, lea e maua ai le tino o le tino, lauulu matagofie ma le moe lelei.
  6. O iʻa malie. E tele naua gaʻo gaʻo susu. Latou te fesoasoani e aveese otaota cholesterol.

O iʻa ma aano o manufasi e faʻamumu ai le tino ma faʻamaʻi manu. Ae i totonu o oloa o iʻa e itiiti lava fesoʻotaʻiga fila, o lea e sili atu ona vave faʻasaʻo ma sili atu ona faigofie ona eli. E le gata i lea, o le sami e itiiti ifo kaloli, o lea e talafeagai mo i latou o loo tauivi ma nisi pauna. I le paleni o iʻa, o le tau tau malosi e puipuia ai faʻamaʻi o le fatu ma toto totoga, faʻapea foʻi ma faʻalavelave tuga. Sili atu i le iʻa i le sami. E iai foi le tele o molikalama ma fuamoa, potassium ma le selenium. O le mea lea, o ia oloa e tatau ona i ai i le taumafa a tagata taitoatasi.

O le mea lea, afai ei ai se faʻafitauli o le hypercholesterolemia, e muamua fautuaina e faʻatuina meaʻai, ia 'ai atili meaai lelei. Afai o le teenaina o gaʻo tumu e le maua ai ni iuga, ona e faʻaaogaina lea o fuainumera.

Fesili e masani ona fesiligia

  1. O le a le matua e fai ai fuainumera? E masani lava, o nei vailaʻau o loʻo faʻamatalaina i tagata e 50-60 tausaga. O le tausaga lenei e amata ai ona faʻaalia e tagata le atherosclerosis, maualuga le lamatia o le fatu ma oso, e ui lava e mafai ona tupu lenei mea i le matua.
  2. O le a le cholesterol ua faʻamaonia mo fuainumera? E le mafai ona tufatufaina atu le tino pe afai e maualuga le lipoprotein le maualuga 8.5 mmol / L poo le maualuga.
  3. E i ai ni fuainumera mo le puipuia o le cholesterol? E masani lava, o fualaau e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le faafitauli o le hypercholesterolemia. I taimi taʻitasi, i le faagasologa o togafitiga, ua suia le vailaau, pe afai e toe foʻi mai faʻamaʻi i mea masani, ona faʻaaogaina lea o vailaau faʻasaina i ni mea laiti e puipuia ai se faʻaopoopoga.
  4. O a fuainumera e sili ona lelei i le matua? O tagata matutua e togafitia i le atorvastatin, rosuvastatin, simvastatin. O nisi taimi latou te faʻaaogaina le televave, ae o se fualaau vaivai lea, o lea e le masani ona faʻaaogaina. Soo se tasi o nei vailaau e fesoasoani e tuuitiitia ai le cholesterol, e taofia ai le fatu fatu, taʻavale ma faaitiitia ai le olaga atoa. Filifili se meafaigaluega faapitoa mo se tagata matua, faʻalagolago i le tele o taimi e faʻaleagaina ai.
  5. O le a le umi ou te ave ai fuainumera? O le togafitiga ma fualaau faasaina e umi. O nisi taimi latou te faʻamalo mo le tele o tausaga, ae le umi le 5 tausaga, talu ai faʻaaoga umi e afaina ai fatugaʻo ma le ate.

Tulafono - o le a

O tulafono o se vaega o fualaau faasaina ua fuafuaina e maualalo ai le cholesterol toto. Ae o fualaau e le afaina ai o ia. Latou te aafia ai le ate, faʻasaina le faaselaina o se enzyme lea e aafia i le gaosiga o le cholesterol.

I le tino o le tino o ona vaega ia - lipoproteins. E maualuga ma maualalo. Afai o le a le faʻalavelaveina le faiga o le metabolic, ona lipoproteins e le o se faʻafitauli o le soifua maloloina. Ae o le tele o gaosiga o le cholesterol e fesoasoani i le fausiaina o paʻu, lea e oʻo atu ai i le atinaʻe o faʻamaʻi tuga.

O tulafono e fuafua i le faʻaitiitia o le aofaʻi o le cholesterol o loʻo feaveaʻi i masini. I le taimi lava lea e tasi, o le numera o le maualalo lipoprotein o loʻo talia i luga o hepatocytes. O lona uiga, latou te fesiitai le cholesterol i le isi itu - mai le toto i le ate. Faafetai i nei vailaʻau, o le gaosiga o le cholesterol e faʻapitoa. O lo latou faʻaaoga e fesoasoani i le aumaia o ana mea i totonu masani.

Taua! O le a le cholesterol e ave ai fuainumera? Latou te manaʻomia mo se tagata ei ai le faʻaʻailoga i luga atu o le 5 mmol / l. A maeʻa le faʻaleagaina o le myocardial, i faʻamaʻi pipisi o le cardiovascular, e faʻaititia le faʻaaogaina o le cholesterol content.

Atorvastatin

O fualaau ia e sili ona aoga e fesoasoani e faʻamaonia le cholesterol ma puipuia ai faʻafitauli i le cardiovascular system. E tusa ai ma fuainumera, o le faʻaogaina o Atorvastatin e fesoasoani e faʻaitiitia ai le lamatia e le 50%. O le tau o lenei vailaʻau i le averesi e 220 UAH, poʻo le 450 rubles.

O lenei fualaau faasaina ua faatonuina mo ituaiga eseese o le hypercholesterolemia, aemaise lava i le tuufaatasiga o le atherosclerosis vascular ma le maʻisuka. Vasilip ua faʻaaogaina e puipuia ai le fatu ma le taʻavale. O le tau o nei pili o le 150 UAH., Po o 320 rubles. O nei fualaau e le taugata ae o fualaau lelei e fesoasoani e faʻamaonia ai le cholesterol toto.

O se faʻatusatusaga atoatoa lenei o le atorvastatin. E taofia le fausia o le cholesterol mai lipids. Atoris foi e fesoasoani e faateleina le faailoga o le "lelei" cholesterol. E mafai ona e faʻatau papa mo le tusa ma le 230 UAH., Poʻo le 500 rubles.

O lenei vailaʻau e maualalo ai le cholesterol. O se fualaau lelei lea e leai ni aʻafiaga. Ua faatonuina foi le Roxer mo le puipuia o pathopsis cardiovascular i tagata matutua. O le tau faʻatatau o lenei oloa e 90 UAH, poʻo le 250 rubles.

O le fualaau faasaina e faʻaaogaina e faʻafaigofie ai le cholesterol. E faʻasalaina i le solia o le ate, o le hepatitis malosi, o le leai o se faaletonu. Talu ai ona o aʻafiaga o itu, e tatau ona matua mulimuli lava Rosart i faatonuga. E mafai ona e faʻatau lenei statin i se fale talavai i se tau faʻatatau o le 170 UAH, poʻo le 400 rubles.

O se tasi o fualaau e le taugata ma aoga. E aofia ai le gasegase, e iai sona aafiaga umi. Mo le sili atu ona aoga, e tatau ona ave Mertenil i le faʻasologa faʻatasi. O le tau faʻatatau o vailaʻau e 150 UAH, poo 300 rubles.

Fesoasoani e faʻaumatia cholesterol. E faʻaaogaina foi mo le puipuia o maʻi fatu ma toto toto, atherosclerosis. E i ai le tele o faʻailoga ma aʻafiaga o le itu, o lea e mafai ona faʻaaogaina e pei lava ona faatonuina e se fomaʻi, ma le mataʻituina le metotia. E mafai ona faʻatau Rosucard mo le 180 UAH., Poʻo le 420 rubles.

Rosuvastatin

O se tasi lenei o le sili ona lelei o le cholesterol e faʻaititia ai fualaau faasaina. O le Rosuvastatin e iai sona aafiaga umi. E mafai ona e faatauina ni laulau i le avefeʻau mo 220 UAH., Po o 500 rubles.

E taua le manatua! O le statin sili ona saogalemu o le a fesoa- soani i le fomaʻi filifili, filifili i uiga patino o le tino maʻi ma maʻi faʻatasi!

Vaega o le faʻavasegaina o fuainumera

E tele auala e faʻavasega ai fuainumera:

  1. Mo augatupulaga: muamua, lua, tolu ma le augatupulaga mulimuli.
  2. E afua mai: suauu, faʻapipiʻi ma faʻapitoa.
  3. E tusa ai ma le faʻaoʻoina o mea gaosi: maualuga-ova, fua ole-toto ma le maualalo.

O le faʻasalalauga mulimuli e sili ona faigofie, talu ai o loʻo faʻamatalaina statins i inumaga eseese.

Le aoga ma le afaina o fuainumera

O vailaau faafomai i lenei vaega e tele ni mea lelei. E aofia ai:

  1. Faʻaitiitia le lamatiaga o le oti ma le atinaʻe o faʻamaʻi fatu cardiovascular.
  2. O le faʻapitoa o se fatu fatu e faʻaititia i le 30%.
  3. I le faʻaaogaina masani o fuainumera, o le cholesterol e faʻaititia e le 40-55%.
  4. O tulafono o le augatupulaga aupito lata mai e le oi ai ni mea oona. O aʻafiaga e matauina i ni tulaga e le masani ai.
  5. O tulafono e tele analogues. E mafai e tagata uma ona filifili saʻo fualaau mo i latou lava i se tau.

O le afaina o statins e mafua mai i le mea moni e mafai ona latou faia na ituaiga o gaioiga o le tino:

  • leai se mafuaʻaga o suiga o le loto, osofaʻiga, le mautonu, atuatuvale,
  • vaivaiga lautele o le tino,
  • non-inflammatory nerve damage,
  • faʻalavelave o le faʻaogaina o meaʻai,
  • tiga i sooga ma maso,
  • faʻaitiitia i le faʻamalama o le platelets.

O tulafono e mafai foʻi ona taʻitaʻia ai faʻafitauli o le tino, o lea e tatau ai ona faʻaaogaina le mulimuli i faatonuga.

Faaiuga

Afai o le toto o le maualuga o le lipoproteins e maualuga, e mafua ai ona atiaʻe le atherosclerosis. Ina ia feagai ma le hypercholesterolemia, o le meaʻai e muamua ona faatonuina, afai e le fesoasoani, e faʻaaogaina statins. E i ai mea masani ma mea gaosia. O le filifiliga lona lua e manatu e sili atu le saogalemu, talu ai e le masani ona tupu faʻafitauli vave. Afai e te 'ave saʻo fuainini, e mafai ona faʻaititia le lamatiaga o le tupu aʻe o faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi, fatu fatu. Ae o le solia o le tui ma le faʻatulagaina o fuataga e mafua ai mea faʻalavelave matautia e pei o le rhabdomyolysis. Ina ia aua le faateleina le avega i luga o le ate ma fatugaʻo, e le mafai ona faʻaopoopoina i vailaau faʻamaʻi, mea faʻamaʻi, ma vailaʻau faʻamaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga