Faʻalauteleina o le ola o glucose mita mita

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Pe a faia se suʻega toto i le fale, e tatau ona e faʻaaoga se suʻega fou i taimi uma. Faʻalagolago i le ituaiga o maʻisuka ma le taimi o fuataga, ua fuafuaina pe fia le tele o meaʻai e manaʻomia ona faʻatau mo se taimi.

I tulaga ogaoga o le faamaʻi, o le suʻeina o le toto e faia i aso uma i le tele o aso i le aso, o lea e tatau ai i le tagata maʻi ona faʻatauina se tele o mea faaopoopo. Faatasi ai ma fuataga masani, e fautuaina e faʻatau se lapisi tele o le 100 fasi pepa i totonu o se masini. Afai e seasea ona faia le auiliiliga o suka, faatau ni pusa laiti o le 25 pe 50 fasi vaega o suʻega.

A e faʻatau, e taua le faʻalogo i le aso e muta ai le suʻega mo le mita, ae e taua le mafaufau pe a maeʻa le taimi e teu ai, e mafai ona maua saʻo faʻamatalaga i luga o le afifiina o oloa ua faatauina mai.

E mafai ona ou faʻaaogaina le faʻaaogaina o mea taumafa

Soʻo se laasaga o le suʻega mo le mita e tatau ona lafo vave, a leai o le suʻega e ono le saʻo. E le faʻamaonia e le kamupanī le saʻo o faitauga pe afai e le mulimulitaia ia fautuaga ua faʻamaonia i faatonuga.

I le taimi nei, o le tulaga i aso nei e pei o le maʻisuka e masani lava ona teu i luga o le tele o vaega o suega saoloto, o le mea lea latou te le maua ai le taimi e faʻaaogaina ai i le taimi. Afai ua leai se aso, o le mita e amata ona palauvale mo mea sese ma teena le faia o se suʻesuʻega.

O le faʻaauau pea ona faʻaaogaina le mutaʻaga o mea taumafa, o tagata gasegase e faʻaogaina le faʻaogaina o le tino ma faʻamalosia le tagata suʻesuʻe e galue i le tulaga muamua, e ui i le mea moni ua maeʻa le aso e muta ai le suʻega.

I le avea ai o se tulafono, e talitonu le maʻisuka, i totonu o le masina talu mai le maeʻa o le taimi o le teuina, e mafai lava e faʻamatalaga ona faʻamaonia saʻo faamatalaga, o lea e mafai ai ona faʻaoga saogalemu mo latou faʻamoemoega.

E le gata i lea, o se siaki masani e faia i luga o le sao o faitauga ina ia mautinoa ai le saʻo o numera.

E faʻapefea ona suʻe suʻega o le suʻega

O le a se mea e mafai ona faia e faʻaʻoleʻole ai le mita ma faʻaaoga ai le faʻamalosiina o sapalai? I luga o itulau o le faʻasalalauga e mafai ona e maua le tele o fautuaga mo ni faʻataʻitaʻiga patino o le fuaina o masini. Ae ui i lea, e taua le mafaufau o nisi faiga e faʻaumatia ai le tusi poloaiga ile masini. E le gata i lea, o le tele o manipisi e matua faateleina ai le sao atoatoa o le mita.

E fautuaina e tagata maʻi le faʻapipiʻiina o se puʻe mai se isi afifi, aʻo le i setiina le aso i le suʻega tasi pe lua tausaga talu ai. Afai e te le suitulaga i le masini na faʻapipiʻiina ao le i uma le taimi o le teu, o le a mafai ona faʻaaogaina le suʻega o suʻega mo le masina, ae peitai, e tatau ona mai i le lava lava lea. E te le manaʻomia le suia o le aso ma le taimi.

E le gata i lea, i le avea ai o se filifiliga, tatala le pusa o loʻo i le masini. Mo le faia o lenei mea, tatala le mataupu, saili ia mea ua tuuina atu ma faia le faiga masani o le tatalaina o fesootaiga. A maeʻa lena, e toe faʻafoʻi e le suʻega mea uma na teuina, o se taunuuga lea e mafai ona e setiina ai le aso aupito iti.

O le mea lea, o le vaʻa ua lauiloa o ni faʻataʻitaʻiga fou ma le maeʻa e mafai ona faʻaaogaina mo o latou faamoemoega faamoemoeina.

Faʻafefea Fool Accu Chek Mobile Test Cassettes

I le faaopoopo atu i fasi pepa, o Accu-Chek Mobile blood cluettes e mafai ona tuʻuina atu e aunoa ma se totogi. E le gata i lea, o faleoloa e masani ona faia ni faʻalauiloa e faʻatau atu oloa i tau faʻaititia, o la latou ola masani e masani lava ona oʻo mai i se iʻuga. O le mea lea, o le tele o le maʻisuka e taumafai e faʻateleina le faʻaaogaina o sapalai i le tele e mafai ai.

O nei oloa e mafai ona faʻatau faʻatau faatolu, ae o le taimi lava e tasi latou te taofia le sao o faitauga. Mo le puipuia o le puipuiga i totonu o le masini e faʻaaoga ai kaseti faʻataʻitaʻiga, o le maʻisuka e faʻaaogaina polokalama faʻapitoa.

Mo le faʻatinoga latou te faʻaaoga ai telefoni feʻaveaʻi ma le lagolago a le NFC, o lenei galuega ua avanoa nei i le toetoe lava o faʻataʻitaʻiga faʻaonapo nei. O se faʻaaoga RFID NFC faʻapitoa ua faʻapipiʻiina i luga o le telefoni, lea e mafai ona sii mai mo le saoloto mai le PlayMarket.

I le uluai faʻatulagaga, o se kaseti faʻataʻitaʻi e le faʻaaogaina o le suʻega ma se kaseti faʻatasi ai ma se olaga aoga e faʻaogaina.

  1. O le vaʻai lanu uliuli e vavae ese mai luga o kaseti, o le a le amanaʻia le faʻailoga le lelei, ma o le aoga e tuʻuina i luga o le kaseti ma se aso ua maeʻa.
  2. Aʻo leʻi faʻaaogaina le masini, e tatau ona e faia le faagasologa o le toe faʻaleleia o le pu.

I le lomiga lona lua, o se kaseti faʻataʻitaʻiga o le suʻega ma se pulou puʻe na faʻaogaina, e ala i le 50 suʻega toto mo le suka sa faia. O se gaogao le lelei ua vavae ese ma lafo ese.

  • I luga o le smartphone NFC, na faʻalauiloa ai le polokalame RFID NFC Toolbar ma ISO 15693 Filifilia le lisi i le lisi. O le telefoni e latalata i le vaʻa, o le polokalame e faitau le RFID tag ma faʻaalia ai faʻamaufaʻailoga i luga o le faʻaaliga a le telefoni.
  • I le isi, ua filifilia le aitema Tusi SingleBlock, o le numera 16 o loʻo tusia i le poloka Block (hex), ma 00000000 i le foliga o le valu zeros ua tusia i le Data (hex). O faailo tutusa e tatau ona faailoa i le 17 o poloka, o lona uiga, nai lo le faailo 16, ua tusia le numera 17.

A maeʻa nei manipula, o le fuainumera o fua o loʻo faʻaaogaina i le kaseti suʻega o le a toe faʻafoʻi i le 50 ma o le a faʻapipiʻi le pu i luga o le kaseti ua maeʻa ma faʻaaoga mo lona faʻamoemoe faamoemoeina. O le vitio o loʻo i lenei tusiga o le a faʻamatalaina auʻiliʻili auiliiliga o fasi pepa o suʻega.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Tau o faʻataʻitaʻiga mo le Contour Plus glucometer ma fautuaga mo le faʻaaogaina

O le faiga mo le pulea lelei o le Contour faatasi ai ma le kamupani Bayer pharmaceutical o se glucometer, o vaega eseese o suesuega ma pulea le vai e siaki ai le sao o le masini. O le kitini ua fuafuaina mo le siakiina o le toto i le maʻisuka, faʻapea foʻi ma le vave faʻavasegaina e tagata faigaluega o falemaʻi. E mafai ona e suʻeina uma le toto oona ma capillary biomaterial e maua mai i tamatamailima, pama po o le matau.

O le ituaiga o suʻesuʻega in vitro e le o le faʻatulagaina poʻo le aveeseina o se siama mo le maʻisuka, faʻapea foi ma le suʻeina o pepe faatoa fananau mai. O le tele o fuataga e mafai ona faatagaina mai le 0.6 i le 33.3 mmol / L; i tua atu o nei tapulaa, e le o faaalia mai le masini, o le a moli le mata. Afai ole fua ole fua e mafua ai le tali tutusa, e tatau loa ona e faafesootai se fomaʻi.

Bayer CONTOUR PLUS e mafai ona faʻaaogaina i le suʻega o suʻega ma le vai e pulea ai le lelei o meafaigaluega. Aʻo leʻi suʻeina, e taua le faamasani ia oe lava i faatonuga uma - mo le masini, mo mea taumafa, mo le MICROLET®2 piercer, ma mulimuli i le faʻataʻitaʻiga e tusa ma a latou fautuaga.

Faʻamaumauga o le teuina ma le faʻatinoga mo le suʻega o Contour Plus

Mo faʻataʻitaʻiga mo le mita o le Contour Plus, o le tau e eseese mai le 780 i le 1100 rubles. mo le 50 pcs. Aʻo faʻatau mai ni oloa, asiasia le afifi. Afai ua malepelepe lona fusi, o loʻo i ai le faʻaleagaina pe ua uma le aso e muta ai, aua le faʻaaogaina sea pusa. E mafai ona tuʻuina tagi i luga o le upega tafaʻilagi e ala ile telefoni feaveaʻi auaunaga.

Teu faʻamatalaga faʻataʻitaʻiga i totonu o le masini fagu, aveʻesea se tasi oi latou mama mama i luma o le fua ma vave tapuni le afifi. Ia mautinoa e le pa'ū le faʻaaoga poʻo le isi mea faitino i totonu o le penitala ma mea fou fou. O le maualuga o le vevela, vevela, leisa, ma le faʻaleagaina e le taliaina mo fasi pepa. O le tui e puipuia ai mea maʻaleʻale mai le susu ma le pefu, faʻapena mo le saʻo o iuga e taua tele le tapunia ma le mafai ona gauai atu tamaiti.

O nei lava faʻamaufaʻailoga e i ai mo mea faʻaleagaina pe faʻamalolo. A uma ona solia le faamaufaailoga o le paipa, e tatau ona maka le aso amata e pulea ai le aso e muta ai le taumafa. O le meafaigaluega e faʻamaonia ai le lelei o le auʻiliʻiliga pe'ā galue i le faigamalo vevela o le 5-45 tikeri le vevela.

Afai o le meafaigaluega i totonu o se nofoaga malulu, tuu i le potu vevela mo le itiiti ifo i le 20 minute. Pe a fesoʻotaʻi atu i se PC, e leai ni fuataga e faia e faʻatino ai faʻamatalaga.

Fonotaga Faʻatino

  • Faʻamatalaga O le faʻaogaina o le faʻaogaina o le tino e faia ai suʻega faigofie ma faʻaoga mo tagata uma.
  • O le faʻaaogaina o tekonolosi faʻaogaina o le komepiuta, e mafai ai e le masini ona faʻapipiʻi ia lava i le maeʻa ona tuʻuina le isi laasaga o le suʻega, o lea e le mafai ai ona galo e uiga i le suia o le numera. Faailoaina ma le mautinoa ia iuga pe a iloiloina le saʻo atoatoa o le fofo.
  • Faʻamatalaga e le iloa le mea e fai. Afai e tumu le fasipepa i le le lava o le toto, o le a faʻaalia se mea sese i luga o le lau. O le masini e faʻatagaina ai oe e faʻapipiʻi le vaega o loʻo misi o le toto.
  • Faʻaaloalo i tulaga fou o vailaʻau oona. Le faagasologa o le glucometer o taunuuga i totonu o le 5 sekone. I le faia o lea tulaga, na te faʻaaogaina ai le toto o le 0.6 microliters. O le masini masini e teuina ai faamatalaga e tusa ma le 480 fuataga. Tasi le pati e tasi mo le tausaga (e oʻo i le 1000 fuataga).
  • Faʻagasolo suʻesuʻega. CONTOUR PLUS faʻaaogaina se metotia o le suʻega eletise: faʻafetaui le gaioiga o loʻo faia i le taimi nei e ala i le tali atu o le kulukose o le toto ma le reagents i luga o se fasi pepa. Glucose e fegalegaleai ma le flavin adenine dinucleotide glucose dehydrogenase (FAD-GDH) ma se puluvaga. O le mea e maua mai ai electrons e maua ai nei i totonu o se voluma e tutusa lelei ma le maualuga o le kulukose i le toto capillary. O le taunuʻuga ua maeʻa faʻatulagaina i luga o le faʻaaliga ma e leai ni faʻaopoopoga faaopoopo e manaʻomia.

Fautuaga mo le faʻaaogaina o CONTOUR PLUS

O le taunuʻuga o le suʻesuʻega e faʻatatau i le saʻo o le tausisia o fautuaga e le itiiti ifo nai lo le maualuga o le mita. E leai ni mea taua iinei, o lea ia suʻesuʻe maeʻaeʻa uma vaega o le faʻatinoga.

  1. Ia faʻamautinoa ua saunia uma mea talafeagai mo le suʻega. O le polokalame Contour Plus e aofia ai le glucometer, o le suʻega tutusa lea i totonu o se paipa, o le pen-scarifier Microlight-2. Mo le faʻamaʻi, e te manaʻomia le 'ava malosi. O le malamalama e sili atu ona lelei, aua o le la susulu e le aoga i le masini poʻo mea e faʻaaoga.
  2. Faʻaofi le laupepa i le MICROLET piercer. Ina ia faia lenei mea, uʻu le 'au ina ia i ai le lima matua i le malologa. Faʻatasi ai ma se migao, aveese le pulou ma faʻaofi le nila ile tuʻuina i totonu o le lua seia maeʻa. A maeʻa se kiliki lelei, e mafai ona e vaʻaia le ulu puipui mai le nila ma sui le pito. Aua le faanatinati e toso ese le ulu - e manaʻomia mo le lafoaia. E tumau pea e faʻapipiʻi ai le loloto o le afaina e ala i le liliu o le vaega fevaevaeaʻi. Mo tagata amata, e mafai ona e taumafai i le loloto o le loloto. Ua uma ona siakiina le tagata ua oti.
  3. O togafitiga o le tumama e sili ona lelei i le faʻamaʻiina o le ava. Fufuluina ou lima ile vai mafanafana mafanafana ma vevela. Afai e te faʻaaogaina se ava malosi mo tui (mo se faʻataʻitaʻiga, luga o le auala), faʻataga le tamatamailima e faʻagogo.
  4. Faʻamama lima mago, ave le New Test Test mo le mita Contour Plus mai le pu ma tapuni le tapuni vave. Faʻaofi le fasipepa i totonu o le mita ma o le a faʻaalia i luga o le meli. Afai e leai se toto e faʻaaogaina i totonu o le tolu minute, e alu le masini. Ina ia toe faafoi atu i le faiga faʻagasolo, e manaʻomia lou aveeseina o le suʻega ma toe faʻafouina.
  5. Faʻaofi le fasi pepa i totonu o le fusi faʻapitoa i le pito gutu (o luga o le pito i luga). Afai e saʻo le afifiina o le fasipepa, o le a lelei le faailo, pe afai e le saʻo, o le a faʻaalia se faʻamatalaga sese. Faatali seia oʻo i luga le faʻaaliga o le matāua. O lenei e mafai ona e faʻaaoga toto.
  6. Faʻamama lemu lou tamatamailima e faʻaleleia ai le tafe o le toto ma faʻamalosi faʻamau le 'au i le paʻu. O le loloto o le punoga e faalagolago foi i le malosi o le malosi. Faasolo i luga o le patipati lanumoana. Mo le mamā o le suʻesuʻega, o le mataua muamua o le a sili ona aveʻesea ma le fulufulu fulufulu mafiafia. O le fausiaina o le lona lua, e le tatau ona faʻaauau i luga o le aluga laʻitiiti i le nofoaga o le puncture, talu ai le faʻamaʻaʻaina o le toto ma le vaʻaia intercellular e faʻamalo ai taunuuga.
  7. E asu le toto, paʻi le matāua i le fasi pepa. O le masini e otometi ona tosoina i totonu o le togavao. Taofi le fasipepa i lenei tulaga seia oʻo ina uʻu le masini. E le mafai ona faʻaaoga le toto i se fasi siaki, e pei o isi faʻataʻitaʻiga o glucometers: e mafai ona faʻaleagaina. Afai e le lava le toto, o le a tali le masini i se pulu faʻalua ma se faailoga o se laina le atoatoa. I le faaopoopoina o le toto, e le sili atu i le 30 sekone, a faʻapea o le mita o le a faʻaalia se mea sese ma e tatau ona sui le fasipepa i se mea fou.
  8. A maeʻa le faʻaleleia o toto, o le a faʻapupula i luga o le lau: 5,4,3,2,1. I le maea ai o le zeroing (i le mavae ai le 5 sekone), o le taunuuga e faʻaalia ma e tutusa lelei le faʻamatalaga i le masini masini. E oo mai lava i lenei itu, e le mafai ona e paʻi atu i le pa, aua e mafai ona aafia ai le faagasologa o faʻamaumauga. E vaʻaia le masini i le va o le 'aʻai ma le maeʻa. E faʻataʻitaʻia muamua aʻo leʻi aveeseina le fasi pepa.
  9. Aua le teuina fua o fua i lou ulu - ia vave ulufale atu i le mataʻitusi o le tagata lava ia pe faʻafesoʻotaʻi le mita i le PC mo le faʻatulagaina o faʻamatalaga. O le mataʻituina o le siakiina o au talaaga e mafai ai ona e pulea le malosi o taui ma le aoga o fualaau faasaina e le gata mo le maʻisuka, ae faapea foi mo lona endocrinologist.
  10. A maeʻa le faʻagasologa, e tatau ona e aveeseina le uila mai le peni ma le fasi siaki ma tuʻu i totonu o se pusa lapisi. Ina ia faʻasaʻo le nila, aveese le peni tipitipi ma tuʻu i le logo faʻasaga ile pito i lalo. Faʻaofi le nila i totonu o le lua seia maeʻa. Faasolo i luga le patipati ma toso faʻatasi le tumutumu o le pulou. O le a faʻapipiʻi faʻapipiʻi le nila i le pusa ua tuʻuina.

Glucometer consumables o loʻo faʻaogaina ma atonu e ono afaina ai, o lea e na o le tasi le tagata e mafai ona faʻaaoga le masini.

Malosiaga talafeagai ma faailoga sese

FaailogaO le a le uigaFofo faafitauli
E1E le fetaui le vevela i totonu o tapulaa taliaina.

Ave le masini i se potu ma le vevela o le 5-45 tikeri le vevela. Faatasi ai ma suiga faafuaseʻi, ia tu i le 20 minute e fetuunai ai. E2Le lava le toto toto e faʻatumu ai le fasi pepa.Aveese le fasi pepa ma toe fai le faʻataʻitaʻiga ma se mea fou e faʻaaogaina. O le sampling samples e faia pe'ā uma ona faʻaalia le faʻataʻitaʻiga i luga o le faʻaaliga. E3Ua faʻapipiʻi le laina faʻaaogaina.Sui le fasi pepa i se mea fou ma toe fai le suʻega pe'ā uma ona faʻaalia se pa'ū pa'ū i luga o le lau. E4O le fasipepa e le i saʻo lelei.Aveese le ipu ma tuʻu le isi pito, faʻafesoʻotaʻi luga. E5 E9 E6 E12 E8 E13Ua malepelepe le polokalama.Sui le fasi siaki ma se mea fou. Afai e toe fai lea tulaga, faʻafesoʻotaʻi le matagaluega o tautua a le kamupani (telefoni feaveaʻi luga o le upega tafaʻilagi aloaia). E7E le o lena fasi pepa.Sui le laina sese ma le uluai kopi o le CONTOUR PLUS.

Sini fuafuaina

O le maʻisuka masani mo maʻisuka taʻitasi o le tagata lava ia, ae sili atu e le sili atu i le tuaoi o le 3.9-6.1 mmol / l. Fluctuations in the glucose toto e mafai ona faia i ni mea sese i mea taumafa, faʻaogaina o le tino poʻo lagona, faʻalavelave i le moe ma le malologa, ma se suiga i le olaga, faasologa o faʻasologa ma fuataga o vailaau oona. O nisi vailaʻau o loʻo faʻaaoga mo faʻamaʻi faʻamaʻi e mafai ona aafia ai le faitau o le mita.

E mafai ona e faia le suʻega, pe a uma ona fufulu ou lima.

O le a le mea o le a tupu pe afai e te le suia le nila pe a uma ona faʻaaoga?

Gaosia e le au gaosiga le faʻaaogaina o sekone taitasi mo na o le tasi le afaina.O le filifiliga sili lea ona saogalemu, lea e faaitiitia ai le lamatia o le toto, faapea foi ma le maua o le tiga.

E le o tagata uma e usitaia fautuaga ma faʻaaoga pea le faʻailoga. O lea e mafai ai ona e faʻaalu tele i luga o le latou mauaina.

  • lalaga e tatau ona taofia mai le mafai e tamaiti ma meaola,
  • e le taliaina le faatagaina o tagata ese e faʻaaogaina,
  • aua le tuia le mea e tasi
  • pe ae lagona le tiga, e te manaʻomia se sui sui,
  • E fautuaina e teuina i nofoaga e leai ni susu.

O le faʻaaogaina vave o le lalaga i falemaʻi, falemaʻi ma isi nofoaga e faʻateleina ai faʻamaʻi pipisi e matua faasaina.

Aisea tatou te manaʻomia ai fofo faʻafoega mo le glucometer

  • E uiga i le fofo taulima
  • E uiga i le siaki ma le tasi pa
  • O nai upu e uiga i isi auiliiliga.

O le manaʻomia mo se glucometer e manino i maʻisuka uma. O lenei masini e fesoasoani e fuafua ai pe o le maualuga o le suka suka o le masani. Ae ui i lea, e toʻatele e fiafia i le a le vaifofo e faʻaaogaina mo le glucometer ma pe faʻapefea ona faʻaogaina, pe foliga tutusa ma le novorapid? E uiga i lenei mea ma le tele o isi faʻamatalaga mulimuli ane i le tusiga.

O lenei vailaʻau e faʻaaogaina i le tele o glucometers. O lea, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le Accu Check poʻo le Tasi Tafa - e faalagolago i le fesuiaiga patino. O se auala faʻapena tutusa e talafeagai ina ia siaki pe faapefea ona saʻo e le gata o le masini autu lava ia e galue, ae faʻapea foʻi meafaigaluega faʻaopoopo i ai, ma aemaise lava i vaega o suʻega. O le algorithm faʻamatalaina e talafeagai i tulaga nei ma pe a faʻaaoga le protafane:

  • ao le i ai le mita, pe o le Accu Check poʻo le Taʻo Taʻo e tasi o le a faʻaaoga mo le taimi muamua,
  • pe a iai se masalosalo e uiga i le saʻo o le masini lava ia e galue ai, faʻapea foʻi ma paʻu o suʻega,
  • pe afai e le ogatasi taunuuga mulimuli ma le soifua lelei poʻo le maʻisuka e mautinoa na maua e ia se iʻuga le saʻo,
  • e avea o se vaega o le tatalaina o soʻo se vili fou, poʻo se faʻasolosolo faʻatasi ai ma vaega faʻataʻitaʻi o le levemir vaalele,
  • i le tulaga o le faaleagaina o masini i le masini.

I se tulaga lautele, e fautuaina e faatulaga nei siaki i se tasi taimi ile 7 aso.

O lenei mea atonu e le gata o Accu Chek, ae tasi le Touch, faʻaaogaina mo togafitiga insulin.

O vaega ua faamatalaina e faʻaaogaina mo na o faʻamatalaga faʻavasegaina in vitro. Aʻo leʻi faʻaaoga, e taua tele le luluina o le fagu. O le tele o taimi, pei o lenei tulaga, o le faʻafoega o le faʻaaogaina mo se glucometer faapitoa ua atiaʻe e le kamupani o lona gaosiga.

I le mataupu o Accu Chek, o loʻo matou talanoa e uiga i se vaifofo malosi lea e aofia ai le kulukose e le mafai ai ona faʻamalosia. O lona tuufaatasiga e tele lava lona tutusa ma vaega o le toto. Ae ui i lea, o le eseesega i le va o mea e lua o loʻo faʻaalia mo le glucometer o loʻo i ai pea. I lenei itu, e ono mafai ona maitauina sina fesuisuiai i faamatalaga maua.

O taunuʻuga e tatau ona faʻaalia e Akku Chek e avea o se vaega o le suʻega o le fofo o faʻataʻitaʻiga, o loʻo faʻaalia i luma o le suʻega o suʻega. E taua le maitauina i totonu o le pusa ma le mafaufau mai le gaosi oloa e tatau ona lua fagu e faʻaaogaina mo glucometers. Muamua o le tulaga masani, ma le lona lua ma le fua o le kulukose maualuga.

Afai tatou te talanoa e uiga i le One Touch glucometer, ona pei lava lea o isi fesuiaiga tutusa o le masini, e tatau ona siakiina e faʻaaoga ai se fofo faʻafoe mo glucometers. E faʻaaogaina faʻapitoa faʻatasi ma vaega faʻataʻitaʻi.

O lenei numera e tatau ona faʻaalia i luga o le afifiina i fasi pepa faʻataʻitaʻi, pei o Accu Chek.

O le ituaiga o vaifofo o loʻo tuʻuina ese mai le masini. Aʻo leʻi amataina lona faʻaaogaina, e fautuaina pe faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa e togafitia togafiti, poʻo le suesue i faʻamatalaga i auiliiliga.

E taua tele le tausisia o tulaga uma i tulaga o le faasaoina ma le faʻaaogaina o le faʻatautaia o Accu Chek ma isi gaosi oloa:

  1. 90 aso i le maea ai o le tatalaina o le pipili, o le fofo ua faamuta le talafeagai mo le faaaogaina. Ina ia aua nei fenumiai, e fautuaina e matau le aso e muta ai le afifi,
  2. ua matua faasaina ona faʻaaoga le fofo pe a uma le aso e uma ai,
  3. ua fautuaina le masini e teuina i le vevela e le silia le 30 tikeri,
  4. Aua nei teuina le fofo i totonu o le pusaaisa.

Ina ia mafai ona pulea soʻo se tasi o glucometers, o le fofo lea e tatau ona manatu o se vaega taua o lona faagaioiga. E fautuaina le faia o se siaki i se tulaga pe a le oi ai se tagata e le o mautinoa i le faatuatuaina o le faitauga o le masini.

Afai o nei masini e le eseese tele mai na faailo e tatau ona i ai i le tulaga masani ma faʻaalia i luga o le afifi faʻatasi ai ma fasi faʻataʻitaʻiga, ona le tatau ai lea ona e popole. O lenei, e pei ona uma ona taʻua i luga, ua faʻamatalaina e le mea moni o le fua o le suka o le toto ma le vai vaifofo e ese.

Ina ia aloese mai soʻo se fesuiaiga ma mea sese, e tatau ona faʻaaoga lelei le fofo ma manatua le fetaui o suiga.

Faʻaleleia o soifuaga ma mea e teu ai faʻamaumauga o suʻega

O le maʻi suka e sili atu ona taatele nai lo le mea tatou te manaʻo ai. I lenei faʻamaʻi, e tupu ai se faʻalavelave i le tino o le endocrine. Glucose ua le toe gauai, ua faʻasaʻolotoina i totonu o le toto, lea e mafua ai le soona inu. E tatau ona mataʻituina le maualuga o le kulukose.

Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga se glucometer - o se mea e mafai ai ona e fuafuaina le maualuga ole suka i le toto. O lea ituaiga mea e manaʻomia e le gata mo le maʻisuka, ae faʻapea foi mo tagata e maua i le maʻisuka. O le tele o fuataga e faalagolago i uiga o le maʻi ma le soifua maloloina o le maʻi. I le averesi, e fautuaina le fuaina faalua o le suka: i le taeao i luga o se manava gaogao ma i le tolu i le taeao.

Lancets o se tasi o mea e masani ona faʻaaogaina e le maʻisuka e pulea ai le glycemia ma le glucometer.

O lo latou faʻaaoga e manatu lelei, e toetoe lava a leai se leaga ma saogalemu, talu ai o loʻo tuʻuina mai ma se faʻafitauli itiiti o faʻamaʻi.

O le faʻaaogaina o nila e eseese i le foliga, lapopoa, o le paolo ma e faʻaaoga e tusa ai ma le kamupanī faapitoa. O loʻo faʻamoemoe mo le faʻaaogaina e tasi, o lea e tatau ai i tagata ona malamalama i le auala e faʻaoga ai, faʻapea foʻi le masini e sili ona faigofie ona faʻaaogaina.

E faʻaaogaina nila o le tamatamai lima e pulea ai le glycemia. O suʻega e faia i le fale poʻo le fale suesue e faʻaaoga ai se glucometer. O lenei metotia o le mataʻituina o le kulukose maualuga e manatu e sili ona faigofie ma sili ona leai se tiga.

O le masini faʻapipiʻi masini e aofia ai se masini faapitoa mo le tui, lea e mafai ai ona maua le toto saʻo mo le suʻesuʻega. E manaʻomia ni nila e manaʻomia e suʻe ai le meafaitino, lea e faʻapipiʻiina i le peni.

  1. Manulagi masani. E fetaui mo le toetoe lava o tagata atamamai uma. O nisi o glucometers ua faʻapipiʻiina i ni faʻalavelave faʻapitoa, lea e aʻafia ai le faʻaogaina o na o nila faʻapitoa. O ia ituaiga masini e nofofua ma e le auai i le vaega o le paketi, e lauiloa i le faitau aofaʻi (mo se faʻataʻitaʻiga, Accu Chek Softclix lancets). O le masini mo le mauaina o le toto e mafai ona faʻafetaui e ala i le faʻatulagaina o le loloto o le vavave talafeagai mo le matua o le maʻi (mai le 1 i le 5 laasaga i le fua o le pule faʻatonutonu). Aʻo faʻagasolo, e filifili e tagata taʻitoʻatasi le filifiliga talafeagai mo ia lava.
  2. Lancet Auto. O le lelei o nei oloa o le faʻaaogaina o nila pito sili ona lelei, lea e faʻaaogaina ai le puncture ma le le faʻaleagaina. O le manoa o le tui tamatamailima e mafai ai e le faʻapipiʻi o lancets sui. O le toto e tupu mai i le patipatiina o le amataga o le oloa. E tele glucometers e faatagaina le faʻaaogaina o nila faʻapitoa, o se vaega tāua pe a filifilia se masini mo le maʻisuka ituaiga 1. Mo se faʻataʻitaʻiga, o gaioiga o le Contour TS e faatoa faʻaaogaina i le taimi e faʻafesoʻotaʻi ai le paʻu, ma faʻaitiitia ai le aʻafiaga o faʻamaʻi.
  3. Lancets mo tamaiti. Latou te paʻu i se isi vaega. O latou tau e maualuga atu nai lo oloa masani. O masini ua faʻapipiʻiina i se manulele mataʻutia ma manifinifi, o lona uiga o le toto sampling e vave ma leai se mea e leai se aoga, lea e taua mo tagata gasegase.

O tagata e le iloa pe fia taimi e mafai ona e faʻaaogaina ai se laumei e tatau ona manatua o lea mea e faʻaaogaina e mafai ona faʻaaogaina ma e tatau ona suia pe a maeʻa le suʻega. O lenei tulafono e faʻaaogaina i ituaiga uma o nila ma o loʻo faʻaalia i faatonuga mo kiliva o meaola eseese.

Mafuaaga aisea e le mafai ai ona toe faʻaaogaina nila:

  1. O le manaʻomia mo se suiga faifaipea e fesoʻotaʻi ma se maualuga maualuga o le faʻamaʻi i le tulaga o le faʻaaogaina pea, aua a maeʻa se faʻamaʻi, e mafai e pathogens ona ulu i totonu o le tootoo ma ulu i le toto.
  2. O le faʻaaogaina o nila ua faʻapipiʻi mo punctures ua faʻapipiʻiina ma se puipuiga faʻapitoa, lea e le mafai ai ona faʻaaogaina. O ia mea taumafa e manatu e sili ona faatuatuaina.
  3. O le masani ona faʻaaoga e taʻitaʻia ai le nila, o le toe faia pea o le tui samasama o le a oʻo i le tiga ma e ono afaina tele ai le paʻu.
  4. O le i ai o le toto i luga o le uila pe a uma le suʻega e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o microorganisms, lea, e faaopoopo atu i le lamatiaga o siama, e mafai ona faʻasese le fua o fua.

Faʻaaogā le faʻaaogaina o mea taumafa e faʻatagaina i na o mataupu pe a fuafua e mataʻituina le maualuga o le glycemia i le tele o taimi ile aso e tasi.

O le tau o se afifi e faalagolago i le tele o mea:

  • le numera o nila e ulufale i ai,
  • tagata gaosi oloa
  • uiga lelei
  • mauaina o isi mea faaopoopo.

O manaoga masani e taua o oloa taugofie, lea e faamatalaina ai lo latou lauiloa tele. O loʻo faʻatau atu i soʻo se fale talavai ma toetoe o faleoloa faapitoa. O le tau o se mea maualalo maualalo e ese mai i le 400 i le 500 ruulu, o nisi taimi e maualuga atu. O le maualuga o tau mo mea taumafa uma o loʻo avanoa i le falemaʻi faʻapitoa.

Olela, tusa lava pe lautele pe faʻapipiʻi, e na o le tasi lava le taimi e mafai ona faʻaaoga.

A maeʻa lena, e fautuaina e sui ia mea. E mafai ona maua lenei i faatonuga mo le mita. O le faʻaaogaina e faʻaaogaina e faʻamaʻi ma puipuia mai faʻamaʻi.

A maeʻa ona faʻaalia le nila i le pito i luga, e amata ona faaputuputuina meaola ninii, e aofia ai i latou mea leaga, lea, pe a uma le afaina, ulu atu i le toto. O le mea lea, ina ia aloese mai i aʻafiaga ma faʻamaʻi, pe a maeʻa ona faʻaaogaina, e tatau ona suia le lancet.

E tatau i puipuiga faʻapitoa le puipuiga faaopoopo, o lea mo le taimi lona lua o le a le mafai ai e le tagata maʻi ona faʻaaogaina le laʻau e tusa lava pe manaʻoga faapitoa. Mo le teuina o tupe, o nisi o maʻisuka latou te faatagaina le toe faʻaaogaina o laʻau faʻavaomalo lautele, lea e mafai ona mafua ai le faʻamaʻi.

E tatau ona e iloa o le faʻaaoga faifai pea, o le tiga pe a uma le pipisi o le a sili atu le malosi ona o le mea moni o le nila o loʻo minoi. E mafai foʻi ona amata se faʻalauiloa i le vaega o manua.

Afai ei ai se manaʻoga e suʻe toto samples mo le kulukose i le tele o taimi i le aso, toe faʻaaogaina le lalaga e faatagaina.

Ina ia fuafuaina le suka i totonu o le tino, ia suʻe suʻega mo se glucometer e manaʻomia.

O fasi pepa e lafoaʻi ma e tatau ona lafoaʻi pe a uma ona faʻaogaina, ma o taumafaiga uma e toe faʻaaogaina e leai se aoga.

O le taʻiala o le faʻaaogaina o fasipepa o le i ai lea o se mea faʻapitoa faapitoa.

A maeʻa le pa'ū ifo o le toto i totonu o le vaega e ufiufi, o le fegalegaleaiga o mea e gaosia ma le kulūkose e amata. O se taunuuga, o le malosi ma le natura o le taimi nei o loʻo lafoina mai le mita i le suiga o le suʻega suiga.

Faafetai i lenei mea, o le masini e fuafua ai le maualuga o le suka. O lenei metotia o elekenelosi. O mea faʻaaogaina e mafai ona faʻaaoga i lenei mataupu e le mafai.

I le tulaga tatala, o lenei vaitau ua faaitiitia i le 6 masina, talu ai ona o mea vailaʻau e manaʻomia mo le auʻiliʻiliga e faʻaleagaina i lalo o le aafiaga o le okesene.

E mafai ona faʻalauteleina le ola i le faʻapipiʻiina o faʻamaumauga o elemene taʻitasi. I le taimi lava e tasi, e le mafai ona maua faʻamaumauga sao; o faʻamaoniga e mafai ona fesuisuiaʻi i le itu o le faʻaitiitia po o le faʻaopoopoga.

E iai tulafono e tatau ona e mulimuli ai pe a teuina ni fasi pepa. O le susulu tele o le susu, ave o le UV, o le maualalo o le vevela e afaina ai i latou. O le tafaoga maualuga e mai i le 2 i le -30 ° C.

Afai e leai se afifiina o tagata taitoatasi, e le aoga ma o nisi taimi e lamatia ai le ola maloloina i le faaaogaina o fasipepa ua uma ona tatalaina mo le silia ma le 6 masina.

Tuua Lau Faamatalaga