Maʻisuka ma mea uma e uiga i ai

O tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona faʻagata i latou i le tele o auala. O le lisi tele, e aofia ai, e le gata o keke, sukalati, pusa ma ice cream. O le mafuaʻaga lea e faʻamalosia ai le tagata maʻi e togafitia ia oloa taʻitasi ma le faʻaeteete, suesue ma le totoa i mea o loʻo iai, meatotino ma mea taua. E i ai ni mataupu e le faigofie ona vavaeeseina. O le a matou suʻesuʻeina atili auiliiliga o le fesili pe ono mafai ona inu susu i le maʻisuka ituaiga 2 pe leai foi. Matou te faʻamalamalamaina le fua faatatau o le faʻaaogaina o se oloa, o lona taua mo se tagata matua, o lona manuia ma le faʻailoga.

Faʻatulagaina o Mea

O le tele o tagata atamamai e faʻamautinoa o le susu ma le maualuga o le suka e le faʻamaonia, ae le gata i lea, o le a aoga ai. Ae peitai, o nei mea na o ni fautuaga lautele e manaʻomia le faʻamalamalamaga. Ina ia maua atili le saʻo, e tatau ona iloilo le aoga o le taumafa o lenei vaiinu. O le susu o loʻo aofia ai:

  • Lactose
  • casein
  • Vitamin A
  • calcium
  • magnesium
  • sodium
  • soda o le phosphoric,
  • B vitamini,
  • uʻamea
  • sulfur
  • apamemea
  • falaoamata ma fulufulu,
  • Manganese

E toatele tagata e fesili, "E i ai le suka i le susu?" A oʻo mai i le lactose. O le mea moni, o lenei gaʻolola e aofia ai le galactose ma le kulukose. E aʻafia i le vaega o faʻasalaga. I le tulaga faʻapitoa, e faigofie ona maua faʻamaumauga i luga o le maualuga o le suka i le susu. Manatua e le o le mea lea e uiga i le vao po o le suauu manogi.

O faʻamaoniga e pei o le numera o unite falaoa, index glycemic, calorie ma le gaʻolotu mea e taua tele mo le maʻisuka. O nei faʻamatalaga o loʻo faʻaalia i le laulau i lalo.

Faʻamanuiaga ma faʻailoga

Casein, e fesoʻotaʻi ma faʻamaʻi manu, fesoasoani e faatumauina le faʻaoʻoina o le muscle, ma faʻatasi ai ma le lactose, lagolago i le masani ai o le fatu, gaʻo, ma le ate. O vitamini B ei ai sona aoga i luga o le popole ma le vegetative-vascular system, fafaga le paʻu ma le lauulu. Milu, faapea foi ma oloa mai ai, e maua ai le gaosiga, fesoasoani e faaitiitia le mamafa o le tino ona o le gaʻo, ae le o le musika. O le vai inu o le vaifofo aupito sili lea mo le manava, ua faailoa mai mo le gastritis ma le maualuga o le acidity ma le ulupo.

O le autu o le faʻaseseina i le faʻaaogaina o le susu o le le lava o le gaosiga o le lactose e le tino. Ona o lenei maʻi, o le faʻaaogaina masani o le suāsusu suka maua mai le inu. I le avea ai o se tulafono, o lenei mea e tau atu i se nofoa le fiafia.

E tusa ai ma le susu o le 'oti, o loʻo i ai ni nai faʻasolega.

E le fautuaina le inu mo le:

  • tiga o le endocrine,
  • sili atu le mamafa o le tino po o se uiga o le mamafa,
  • pancreatitis.

O a mea e gaosia mai susu e talafeagai mo le maʻisuka

E tatau i le maʻisuka ona pulea le gaʻo oona i meaʻai susu. O le gasegase o le kulukose e masani ona fesootaʻi ma le faateleina o le cholesterol, lea e oʻo atu ai i ni faʻafitauli ogaoga. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, o le 'ai atoa o susu e le manaʻomia.

O se ipu malamalama o le terfir poʻo le susu e leʻi faʻafefeteina e aofia ai le 1 XE.

O le mea lea, i se averesi, o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e le mafai ona sili atu nai lo le 2 mata tioata i le aso.

Ole tausiga faapitoa e tatau ai le susu susu. Aiga maota "fomai" latou te fautuaina lelei o se meafaigaluega faamalolo lea e mafai ona faamamaina ai le maʻisuka. E finau lenei mea i le tulaga tulaga ese o le inu ma le leai o laukose i totonu. O lenei faʻamatalaga e matua le saʻo. O loʻo i ai le lactose i totonu o le vaiinu, e ui lava o sina mea e maualalo ifo nai lo le povi. Ae e le o lona uiga e mafai ona e inu lemu. E le gata i lea, e sili atu le gaʻo. O le mea lea, afai e tatau ona ave le susu o le 'oti, mo se faʻataʻitaʻiga, ia faʻamalosia se tino e faʻavaivaia pe a mavae se maʻi, e tatau ona talanoaina auiliili ma le fomaʻi. O oloa gaosi susu e le maualalo ai le maualuga o le suka, o lea e faamoemoe ai i se vavega.

O aoga o le susu susu mo tagata matutua e fesiligia e le toatele.

O vailaʻau o loʻo i ai le susu-susu o mea sili ona lelei mo le microflora intestinal.

O le mea lea, mo le maʻisuka, e sili atu le le susu, ae o le kefir poʻo le yogurt masani. E leai se aoga o le uila. I luga o le gaʻo o le gaʻo, o loʻo aofia ai mea e ola ai mea e taua mo le maʻisuka. E pei o le susu, o le vai inu e tele le faigofie o digestible protein, minerals, vitamins ma lactose. O loʻo i ai se mea taua e pei o le filifili, lea e taua mo le soifua maloloina o toto toto. E iloa o le gaio activates metabolism, o lea e lelei ai mo le mamafa o tagata.

E uiga i lamatiaga o meaʻai susu

E pei ona uma ona taʻua, ole aoga ma le vevela ole suasusu i le maʻisuka e feteenai e tusa lava pe iai ile soifua maloloina. E toʻatele tagata atamamai e fai mai e le o le tino o le tino e le gaosia le lactose. O le ola i totonu o le tino, e avea ma mafuaʻaga o faʻamaʻi pipisi. O taunuʻuga o suʻesuʻega ua tuʻuina atu, lea e maua ai i latou o loʻo faʻaaogaina le ½ lita o le ava i le aso e sili atu ona atiaʻe le maʻisuka ituaiga 1. E sili atu foi le mamafa o latou taumafa ona o le susu e sili atu le gaʻo nai lo le faʻaalia i luga o pusa.

O nisi suʻesuʻega suʻesuʻeina o suʻesuʻega o vailaʻau e faʻaalia ai o le susu susu e mafua ai le acidosis, o lona uiga o le faʻamaonia o le tino. O lenei gaioiga e mafua ai le faʻaumatiaga faifaipea o le ponaivi o le tino, faʻalavelaveina o le tino, ma le faʻaitiitia i le gaioiga o le toto. O le faʻamaʻaloga e valaʻau i mafuaʻaga o le ulu o le ulu, o le siʻomaga, o le fausiaina o maʻa oxalate, arthrosis ma le kanesa.

E talitonuina foi o le suasusu, e ui lava o le toe faʻaleleia o fanua o le calcium, ae i le taimi lava e tasi e saofaga i tupe faʻaalu.

E tusa ai ma lenei manatu, o le inu e aoga tele i pepe, o le a le maua ai se manuia i se tagata matua. O iinei e mafai ai ona e vaʻaia le sootaga tuusaʻo "susu ma le maʻisuka", talu ai o le lactose lea e taʻua o se tasi o mafuaʻaga mo le atinaʻeina o togafitiga.

O le isi itu taua o le i ai o ni mea leaga leaga i totonu o le ava. O loʻo matou talanoa e uiga i vailaʻau faʻamalosi e maua e povi i togafitiga o mastitis. Peitai, o nei popolega e leai se faavae mo i latou lava. O le susu gaʻo ua pasia le pule, o le faʻamoemoega o le puipuia lea o le oloa mai manu mamai i le laulau a le tagata.

E manino lava, lactose i le maʻisuka ituaiga 2 o le a le afaina pe afai e te faʻaaogaina oloa o lo oi ai ma le atamai. Aua nei galo e feutagai ma se endocrinologist e uiga i le gaʻo gaʻo o le oloa ma alauni faatagaina i aso taitasi.

Milu mo le maʻisuka

O TATOU FESOASOANI RECOMMEND!

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le kulimi o se auala sili lea e maualalo ai le kulukose.

Afai e te manatu o fualaau kulukose e sili ona suamalie pe leai foi se fiafia i sua, o loʻo i ai pea au filifiliga e puipuia ai le kulukose toto maualalo. O se tasi oa tatou mea e sili ona fiafia i ai, auala fautuaina mo le totoina o le suka o se ipu susu.
O le kulimi o loʻo i ai le lactose, lea e gau i totonu o le kulukose. E aofia ai foʻi gaʻo ma le protein, lea e faʻagesegese ai le maualalo o le kulukose toto ma tumau ai mo le umi. Mo lenei mafuaaga, o le susu e mafai ona sili atu nai lo le sua sua poo le kulukose.

Tima ma le susu susu (natura) e tutusa le lactose. E tasi le suʻesuʻega na maua ai sina vaega o asikulimi e toetoe lava tutusa ma le susu. E mafai foʻi ona e mafaufau i ni meaʻai e faigofie ona faʻaauau. Taumafai e aloese mai le togafitia o le hypoglycemia ma meaʻai gaʻo-maualuga (e pei o sukalati), ona e le vave gauai, e mafai ona oʻo atu i maualuga maualuga o le kulukose o le toto i itula muamua pe a uma ona ave, ma saofagā foi i le maua o le mamafa.

Milu mo le maʻisuka: o se togafitiga lelei poo se faʻaopoopoga leaga?

O se meaai mo le maʻisuka o se mea e manaʻomia mo le lelei o le olaga o se tagata maʻi. Ae ui i lea, mai oloa e faʻatagaina e mafai ona e kuka ai meaai suamalie e le maualalo i le tofo i meaai masani.

Ma e toʻatele o loʻo popole e uiga i le fesili pe ono mafai ona inu susu mo le maʻisuka ma faʻaaogaina susu susu i le lautele. Faʻamau i le "i" i le sailia o mea uma o lenei fesili.

Mea aoga o le susu

O le tuufaatasiga o le susu masani e aofia ai mea faigata o minerale, vitamini ma le malosi. O faʻamanuiaga o oloa e fuafuaina e se seti o vaega nei:

  1. Mono - ma gaʻo susu, lea e faʻaleleia atili ai le leo o puipui lautele ma le kapalapalalalo o le cholesterol.
  2. Casein protein. Auauna mo le faʻasinomaga o le tino maso i totonu o le tino. Faʻatasi ma le suka suka, lactose e faʻamautinoaina le amiosaʻo ma le gaioiga masani o totoga a le tagata.
  3. O le kesi, magnesium, retinol, zinc, potassium, fluorine ma isi elemene e fesoasoani i le faʻamalosia o mea e fai i le ponaivi ma le puipuiga, faʻamaonia le metabolism.
  4. Vitamini o vaega A ma B. O le faʻalavelave o nei vitamini e faʻamautinoaina ai le galue malosi o le tino tutotonu o le tino, faʻavave le toe faʻafouina o le paʻu. Vitamini ei ai se aoga aoga i luga o le tulaga o le paʻu, fao ma lauulu.

O le susu o meaʻai e maua ai le gaʻo e sili ona lelei mo le taumafa; e oʻo atu i le 0.5 l o le inu e mafai ona onā i le aso. O le tuusaunoaga o le susu fou: o le tumu tele, e mafai ona mafua ai le oso malosi i le kulūkose.

O le a le ituaiga susu e sili ona lelei mo le maʻisuka?

A e inuina susu mo le maʻisuka, ia manatua o se ipu inu inu e tutusa ma le 1 XE. O le susu e gasegase mo se taimi umi ma e le fefiloi ma isi oloa, o lea e fautuaina ai e inu i le va o taumafataga, ae le o le po.

Pe a faʻalauiloa le oloa i totonu o le meaʻai, ia amata i se tamai voluma ma ia mataʻituina ma le mataʻituina le tulaga mo le tupu mai o ni mea faʻafefete ma oso i le kulukose. Afai e le o matauina ia ituaiga meaola, inu se vai inu maloloina, mataituina le masani o aso taitasi.

O aano o povi ma povi e eseese i le tuufaatasiga ma le lavelave o mea. Ole suasusu o le Cows e itiiti lona suamalie; o faleoloa o loʻo maua ai se fua o mea e le faʻamalieina ma maualalo-gaʻo e fetaui mo le mamafa o tagata. O susu susu, e ui lava i le maualuga o mea gaʻo, ua aloaia e sili atu ona aoga. E mafua lenei mea i le mea moni o'oti e 'aina e le na o le mutia, ae o le paʻu foi o laau, aua le faʻaleagaina lala.

O ia meaʻai e aʻafia ai le lelei o le susu, o se taunuuga o se'oti tatou te maua ai se oloa e tumu i elemene e le mafai ona suia e pei:

  • Lysozyme - faʻavasega le manaʻoga, faʻavaveina le faʻamaloloina o maʻi o le manava,
  • Calukuma ma le kiciki - faʻamalosi ai le masukalokeletal system, faʻaleleia le gaioiga o le fatu muso.

O le susu ma le lapisi o le lapisi i le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaleleia ai galuega puipui a le tino ma aʻafia ai le puipuiga. Ona o le faʻamautuina o metabolic processes, o le aʻafiaga o suiga faʻafuaseʻi i le kulūkose i totonu o le toto ua faʻaitiitia, o le galuega o le thyroid e faʻapitoa.

E fautuaina foi e le fualaau taumafa le susu susu susu mo le maʻisuka. E faigofie lava ona aʻafia ma e le mamafa tele le manava, aua e le o iai ni gaʻo manu. O lona faʻatautaia o le kalori e maualalo pe a faʻatusatusa i le susu masani, o lea e fetaui lelei mo le mamafa o tagata pe mo i latou e manaʻo e aveesea le mamafa. O le masani i aso uma o le 'ava malosi e tusa ma le 2 tioata.

Meaʻai gaosiga ma le maʻisuka

O le susu susu e le talafeagai mo tagata o loʻo faigata ona faʻaaoga le laukose pe o loʻo aʻafia i le susu.

O fua o le susu-e sili atu ona faigofie ona eli, talu ai o le laogatia o loʻo i ai ua uma ona vaevaeina.

O oloa gaosi susu mo le maʻisuka o le a faaopoopoina le eseesega i le lisi o aso taitasi, aʻo satuina le tino i elemene taua. O oloa faʻatagaina e aofia ai le susu susu, le uila, kefir, yogurt, sina siʻosiʻa gaʻo.

O le kulimi e agavaa mo se iloiloga ese: o le maua mai o le susu, o loʻo tumau pea le aoga o mea aoga ma se faʻaititia o mea o gaʻo ma gaʻo. E le gata i lea, o le vevela e mafua ai le tuʻuina atu o le GLP-1 hormone patino. O le hormone e faʻaleleia ai le gaosiga o le inisalini, faʻasaʻo ai le mafiafia o glukose i le plasma toto.

Ole aʻafiaga e afaina ai le tino:

  • Faalelei toto,
  • Soothes le faʻalavelave ma faʻasaʻo le atuatuvale,
  • E aveese le toxins, toe faʻaleleia le faʻalaʻau masani o le afaina ma faʻamaonia ana galuega,
  • O loʻo i ai se faʻaogaina o le diuretic ma le aʻafia,
  • E afaina ai le tulaga o le paʻu, faʻaleleia le faʻafouina o le paʻu,
  • Faʻamalie lelei le fiainu.

O le kulimi e le o se vailaʻau, ae o le faʻaaogaina i aso taitasi o le inu e faʻaleleia ai le malosi o le tulaga o le maʻisuka, fatu ma toto totoʻa, faʻamaʻi faʻamaʻi, fatuga fatuga, ma maʻi faʻamaʻi. Laʻau oona - 1-2 mata tioata i aso taitasi e ese mai meaai.

Milk mushroom

O le igoa lenei o se kolone o meaola ninii faapitoa o le susu susu i le aoga "mushroom" kefir. O le mea inu, faaopoopo i mea aoga mai le susu, e aofia ai le lipine, riboflavin, meaʻai susu, iodine ma se lisi atoa o elemene.

O TATOU FESOASOANI RECOMMEND!

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Le faʻaaoga tatau o le mushroom mimiti - i ni vaega laiti (100-150 ml) aʻo leʻi 'ai. I le aso e te manaʻomia e inu ai i le tele o taimi, o le maualuga o le taumafa i aso taitasi e 1 le lita. E faatagaina e suʻe susu susu mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, ae faʻatasi ai ma le faʻamaumauga: e le mafai ona faʻatasi ma inisalini inisiua!

Tulafono mo le faʻaaogaina o le susu mo le maʻisuka

O loʻo i ai foi le lagolagoina o le manatu e faapea o le susu e afaina i soo se tagata matua, e tusa lava poo le a le tulaga o le soifua maloloina. Ae, afai e te le afaina i le susu po o le lactase le faapalepale, e leai se mafuaaga e fefe ai i meaʻai susu.

Ioe, o le maʻisuka e mafai ona e inuina susu, ae na o le mea lea e tatau ona faia pe a uma se uluaʻi talanoaga ma se fomaʻi o le a faʻatagaina le manatu pe faʻatonuina se suʻesuʻega faaopoopo.

I le susu ma oloa e faʻavae i luga o lea mea na faʻaaoga lelei, mulimuli i tulafono faʻavae:

  1. Amata laitiiti i le taeao po o le aoauli,
  2. Suʻe se vaiinu mama ma se susu susu,
  3. Tausia se kalori mo lau meaʻai i aso taitasi,
  4. Aua nei inu sili atu i le 2 ipu tioata (kefir, susu susu, ma isi) i aso taitasi,
  5. Mataʻituina mea oona - lelei pe afai e le sili atu i le 3.2% lenei maualuga i le susu.

O le tuufaatasiga, lea e matitiva e tusa ai ma le uluai oloa, ua gaosia foi susu, talu ai ua afaina i le vevela umi o le vevela. E mafua ai le pasene o le gaʻo ma le ono lamatia ai le maualuga o le kulukose.

O lea, o le maʻisuka ma le susu e talafeagai. O mea gaosi susu e maua ai le tino ma mea e manaʻomia mo le soifua maloloina o ponaivi, maso, cardiovascular system, ate ma le pancreas.

Tuua Lau Faamatalaga