Faʻavae o le faʻaaogaina o beets mumu i le maʻisuka ma faʻamaʻiina

O le maʻisuka ituaiga 2 e faatatau i na faʻamaʻi o le endocrin system, i le auai o nei meaʻai e tatau ona saʻo le filifilia.

O se meaai e matua saoloto mai le mamafa o meaʻai gaʻo, o se vaega tele lea o le faʻamalologa atoa.

O maʻi o loʻo i ai lenei maʻi e matua faʻasaina le faʻaaogaina o nisi meaʻai, isi - e mafai, ae naʻo le faʻamaualuga tele lava. Ae o fualaau aina ma fualaʻau, o nisi oi latou e mafai ona 'ai e tusa lava pe le gata i le tele. E mafai ona 'ai beets ma le maʻisuka ituaiga 2?

E pei ona e iloa, o lona faʻaaogaina i voluma tetele e le fautuaina mo se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka. Peitai, e ui lava i lea, o mea uma e le o se mea faʻapitoa. Ina ia malamalama i ona itu lelei ma leaga i lenei maʻi, e tatau ona e aoao atili e uiga i lenei maʻi. O lenei tusiga o loʻo faamatalaina ai se meaʻai e pei o le suka o le maʻisuka.

Red Beet Glycemic Index

O le faasinomaga o le fuainumera o se faailoilo o le fua o le liua o meaʻai gaʻo i le suka pe a uma ona faʻaaogaina se oloa faapitoa. Ma o le maualuga o lenei faailoga, o le sili atu lea o le caloric oloa.

O laʻau mumu o se meaʻai-calorie meaai. E le gata i lea, i lona tulaga masani, o lona faasino igoa e 15 iunite e itiiti ifo nai lo le kuka. Fualaau aina laititi e fetaui ma le faasinoupu 65, ma kuka - 80.

Le aoga o beets mo le maʻisuka

Beetroot i le maʻisuka ituaiga 2 (e le gata ma le kuka) e mafai ona faʻaaoga ona e aofia ai le tele o vaega aoga. I le tautalagia e uiga i lenei mea, ua fautuaina e faapea o tagata mamai ma soifua maloloina e gauai atu i le i ai o vitamini A, C, PP, B ma nisi. O le gaʻo kulumu ma le ituaiga 2 o le maʻisuka e talafeagai ona o le i ai o ni meaola faʻamalosi, suauu ma fiber.

E le gata i lea, o le talanoa e uiga i aoga o le maualuga maualuga o le suka, e matua fautuaina lava e gauai atu i le i ai o le laau pectin. E leai se mea e sili atu ona fiafia i ai beets mata ma beets tipi latou te fai mai:

  • uʻamea
  • paluka
  • iodine
  • apamemea
  • calcium
  • Zinc ma le tele o isi elemene, ao faʻaaogaina le faʻamaʻi, ma o le maʻisuka e maua ai le maualuga maualuga e ala i le faʻaaogaina o se oloa faatagaina.

I se foliga fou, o lenei fua o le aʻa o le a sili atu le umi o le gasolo atu nai lo le kuka, ma o le mea lea e fautuaina ai le faʻaaogaina o fualaau aina suamalie - e le gata i le tino ma le faagasologa o le sauniaina o ni ipu.

Aafiaga Faʻapitoa

I le tautala ai e uiga i le faʻasologa o igoa, e tatau ona maitauina o pepa e tele mea taua. Ae peitai, e le o le uiga o lenei fualaau aina e le tatau ona faʻaaoga pe a feagai ma le maʻisuka. Muamua lava, e tatau ona matauina se sili atu nai lo le lelei o le aafiaga i le gaoioiga o le cardiovascular system. Afai e faʻapupula pe faʻaititia le toto toto, e taua tele, aua o le ono mafai ona atiaʻe faʻamafanafanaga, mo se faʻataʻitaʻiga, atherosclerosis, e maualuga.

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻi suka o le a alu i totonu o le 10 aso pe ae inu i le taeao. »Faitau atili >>>

E le gata i lea, o laumei mumu mo le maʻisuka (ma meaola vevela) e mafai ona faʻaaogaina e faʻamama ai le iniseti ma sili atu ona faʻaleleia lelei le gaʻo. O se taunuuga, o le suka i le maʻisuka ituaiga 2 o le a aʻafia ai le toto toto, ma o lea la o le tino atoa. Faʻalogo lelei i le faʻamamaina o le ate, faʻaleleia le faʻatinoga o le totoga na tuʻuina atu. E maitauina e faʻapea o le i ai o se aʻafiaga o peʻa vela ma pipi fou e faʻamaonia - e taua tele le manatuaina o lenei mea. O le mea lea, e ui lava i le glycemic index of beets, o lona faʻaaogaina e le maʻisuka e sili atu nai lo le mafai.

Fualaau o le Beetroot mo le maʻisuka

Beetroot i le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faʻaaogaina e avea o se vaega o nisi o fualaau, mo se faʻataʻitaʻiga, infusions, fuamoa o meaʻai. Muamua lava, ou te fia tosina atu i le auala tonu ua saunia ai le fua. Mo lenei mea, e tasi le tele-medium beetles o loʻo faʻaaogaina, lea e le tatau ona faʻateʻaina. E le gata i lea, mo le togafitiga o le maʻisuka, e tatau ona e mulimuli i le faasologa o gaioiga o gaioiga:

  1. o le fualaau faisua ua tuʻuina i totonu o le paʻu masani, lea ua fuafuaina mo le tolu lita o vai,
  2. ona tatau lea ona e faʻatali seʻi oʻo i le 60% o le paʻu ese,
  3. pe a uma ona toso ese mai beets, ma faʻamalo mo le lima minute,
  4. o le aʻa o le aʻa o le aʻa e afaina, e kuka i totonu o le vai e tasi mo le silia ma le 20 minute.

O pi na kukaina i lenei auala, lea ua uma ona pupu, ua aveese mai le ogaumu. E leai se sili atu nai lo le 200 ml o se tuufaatasiga ua uma ona sauni mo le faʻaaoga e sasaa i totonu o se ipu malamalama. Mulimuli ane, o le taunuuga o le suavai ua faʻaaogaina i totonu o le 24 itula. E fautuaina le faʻaaogaina o beets ma le maʻisuka ituaiga 2 i lenei pepa, faʻaaoga fou. I lenei tulaga, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le tausisia o mea aoga uma ma uiga, lea e taua mo le faateleina o le puipuiga, faʻasaʻoina le maualuga o le suka.

O le isi fua o le a faʻaleleia ai le puipuiga a le tino ma faʻaaogaina i le lona lua ma le muamua tikeri o le maʻi o se salati lelei. Laʻau uʻamea, o sina siʻosiʻu kāloti ma kapisi e faʻaaogaina mo lana sauniuniga. Mo le faʻamoemoega o le faʻaaogā, e mafai ona faʻaaogāina le olive poʻo le faʻaaogaina o le suauu. O le a sili ona saʻo le faʻaaogaina o se taumafataga o le afiafi ina ia maua ai se aafiaga vaivai. A le o lena, e mafai ona faateleina le maualuga o le gaosiga o le kesi, le fausia o le taʻavale. E mafai ona aloese mai lenei mea pe'āfai e te 'ai naʻo sina vaega itiiti o meaai, ma ia manatua foi le tausisia o faʻamatalaga glycemic. O le tulaga lenei o le tali i le fesili pe faatagaina pe leai foi le salati o le a avea ma mea lelei.

O le sua o le Beetroot

I le faaaogaina lelei, o le sua o lanu mumu mumu o le a sili ona aoga. O lenei vai inu ua mafai ona faʻaaoga ona o le malosi e fufulu ai fatugaʻo, ate, gall vess. I le faaopoopo atu, ona o le i ai o le pectin, o le aveesea o le tele o le cholesterol e tatau ona avea o se faamanuiaga. Aua nei galo o le sua o le peti:

  • tumu i vaega e pei o meaola, amino acids, lea e mafai ai ona maua le malosi o le tonic ma le toe faʻaleleia,
  • e aofia ai se taua tele o le uʻamea, ona o le mafuaʻaga o loʻo maua ai ni totoga mūmū fou, faʻalauteleina toto toto ma faʻaleleia mafaufauga,
  • E taua foi mo le ono mafai ona atiaʻe le anemia, lea e masani lava ona faia i le maʻisuka, pe afai e maualuga le maualuga o le suka e iloa.

E le tatau ona galo ia i tatou nisi elemene, mo se faʻataʻitaʻiga, manganese, iodine, lea o le a maua i le maʻisuka pe afai e faʻaaoga saʻo. I le tautala ai i lenei mea, latou te gauai atu i le mea moni e faapea, o le faʻaaogaina o na sua e pei o se vaega o isi concentrates o le a sili ona lelei. O le tele lava o taimi tatou te talanoa ai e uiga i le pauka poʻo le kāloti. Afai tatou te tautala, mo se faʻataʻitaʻiga, e uiga i le faʻaaogaina o se igoa le faʻamaonia, ona i lea tulaga e tatau ona usitaia tulafono e lua.

Muamua o le faʻaaogaina e le sili atu ma le 50 moli i le taimi, lea o le a faʻaaogaina ai le soona faia o gaioiga ma e le afaina ai. O le tulafono lona lua, e naʻo se vai inu, afai e faʻamaʻaina fou, e faʻaleleia le maualuga o le puipuiga, e tuʻuina mo le lua itula. O le taimi atofaina ua lava lea e faʻamautinoa ai o loʻo faʻaoga lelei uma vaega taua.

Ae ui i lea, i le tulaga o se gase suka, e matua fautuaina lava ia amanaia e le gata o aoga o sea mea inu, ae o le a foi le afaina.

Aisea e ono afaina ai?

Muamua lava, o le suasisi fou e afaina ai e fesoʻotai ma se faasinomaga glycemic maualuga. O le mea moni, e mafai ona faʻaititia e ala i le faʻafefe ma isi faʻalaʻau poʻo vai. E le gata i lea, ua matauina e le au atamamai le faateleina o le lamatiaga o le aveeseina o le fuafuaina mai le eria. O le isi mea e le manaʻomia, ae ono foliga mai o le faʻalauiloa e tatau ona manatu o le malosi e faʻaosofia ai le faʻalavelave faʻafuaseʻi. O le mea lea, o le tikeri o le manava o le manava e mafai ona matua faateleina. I le faʻaopoopoga, o aʻafiaga leaga e aofia ai:

  • faaitiitia o le toto,
  • le mafai ona faateleina le suka pe afai e le faʻaitiitia le inu i le fua saʻo. Ole gaioiga ole gaioiga e mafai foi ona ono lamatia, aua o le glycemic index of raw beets, pei o le kuka, e pei ona e iloa, e tele,
  • le ono mafai ona tupu le fatu,
  • faʻamaualuga o faʻamaʻi, gout, ma faamaʻi fatuga lautele.

Ina ia le mafai ona soona tele le faasinomaga o le pepa o pipi uamea, e matua fautuaina lava e amata ona inu e le maʻisuka sea ituaiga vaiinu ma se togi maualalo. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a faʻafefiloi ma le sukalati, o lenei fua faatatau e mafai ona tasi i le 10. E faasolosolo lava, mai lea aso i lea aso, e mafai ona faateleina le aofaʻi, e ui i lea, e taua tele le puleaina o le tupe e aina, ia mataʻituina pe iai ni mea e le manaʻomia ma sili atu. O le tulaga lenei o le a mafai ona faapea atu o le faʻaaogaina o le igoa ua afaina e le faateleina ai le suka o le toto, ma o le gaioiga o le a le faʻateleina.

Maʻisaga Contraindications

O se lisi o faʻasagaga e tatau ona i ai le gauai faapitoa. Aʻo talanoa e uiga i lenei mea, latou te gauai atu i le i ai o urolithiasis, faamaʻi fatu fatu, mo se faataitaiga, pyelonephritis, nephrotic syndrome ma isi. E le manaomia le 'ai i bela mumu vevela (e oʻo lava i le foliga masani) faʻatasi ai ma le gout, o le gasegase o le rūmato.

E le gata i lea, e le tatau ona faʻaaogaina soʻo se ituaiga fetus mo le manava faʻaʻumiʻumi, le atinaʻeina o le faʻamalosi, ma sili atu i le faateleina o le eletise o le manava. E le mafai ona matou fai atu e faʻatagaina peʻa vevela pe faʻapalaina mo le faʻaaogaina i le fatu ma le faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai, lea o loʻo i ai i le laasaga laititi. I se tulaga lautele, faʻatasi ai ma le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona faʻaaogaina lenei fualaau aʻafiaga, ae na o le amanaʻiaina o faʻamaʻiga autu. O lenei mea o le a aloese ai mai le soona faia o gaoioiga, ma o le a le mafai ai foi ona atiaʻe ni faʻafitauli o le muamua ma le lona lua.

O le maʻi suka na fautuaina e DIABETOLOGIST ma le poto masani Aleksey Grigorievich Korotkevich! ". faitau atili >>>

O le mea lea, o le faʻaaogaina o fualaau o le maʻisuka ua kukaina e mafai ona aafia ai le toto, e le gata i toto, ae faʻapea foi le maualuga o le suka. Ina ia mafai ona ausia lenei mea, e matua fautuaina lava e manatua le faʻailogaina, ia amanaʻia tulafono uma o le faʻaaogaina o le oloa, e le gata i le fou ma le sua. I lenei tulaga, o le a leai ni tulaga feteʻenaʻi pe a tatou 'ai i meaʻai, ma e leai se lelei o le tino pe siitia le maualuga o le suka i le lua pe sili atu taimi.

Faʻamanuiaga o le Tamaoaiga

O beets o se fualaau lauiloa tele. E tele mafuaaga mo lenei mea. Muamua, o se oloa taugofie tele e mafai ona faʻatau i soo se taimi o le tausaga, ma o le ai ai lava i taimi uma ni uiga sili ona lelei o tagata faatau. Lona lua, e mafai ona e kukaina le tele o ipu lauiloa ma maloloina - vinaigrette, borsch. Ma o se mea lauiloa tele lea e faʻaaogaina ai beets o se salati i laʻau.

O le a le faʻaogaina o le oloa? E tele naua elemene. O le Beetroot o loʻo i ai foi le vitamini C ma mea o le vaega B. Ona o le i ai o bioflavonoids ma le totoga, ua faʻamalosia puipui o toto.


Ae mo i latou o loʻo mafatia i le maʻisuka, e le gata o mea aoga o le fualaʻau ma le maualuga o le suka i totonu, e taua tele, ae faʻapea foi isi faailo e pei o le kalori, iunite falaoa. E taua tele le iloa o le faʻamatalaga glycemic o se fualaʻau.

Beet Calorie

O lenei fualaau faisua ei ai se mea e maualalo ile kalori, o se tasi o laʻititi i lana vasega. O lona taua o le 42 kcal i soo se 100 g. I le faʻaopoopoga, e tele le fiva, aemaise lava, o le ituaiga e faʻasaina i le vai. Ma o lona uiga e faʻafetai i le faʻaaogaina o beets, e mafai ona e faʻamamaina le manava, aumai a latou galuega i mea masani, toe faʻafoisia le faʻatonuga i le microflora natura, faʻaosofia le foliga mai o siama aoga.

Ma afai o loʻo i ai ni faʻafitauli o meaʻai matautia i totonu, e fesoasoani le fualaʻau e faʻaumatia ai i latou, o taua ma le tele o le cholesterol ma le gaʻo. O le mea tonu lea e manaʻomia e le maʻisuka. E le afaina po o le a le ituaiga.

Faʻamatalaga Glycemic Product

E iloa e tele le kulukose i le suka suka, aua o le suka o loʻo faia moni lava. Ae faʻapefea le kesi? O le ata iinei o se mea e sili atu ona lelei, ae e le o se mea sili ona manaia mo le maʻisuka. Soo se meaʻai ei ai se faasinomaga maualuga maualuga, aemaise lava, e faʻaaogaina i beets. O le mea lea, o le fua mo beets ma apu, nati, pulu (pe afai o le kuka) e sili atu ona galo, aua o lenei tulaga o le a sili atu le maualuga nai lo le lelei. Nai lo lena, e mafai ona faʻaaogaina ia beets ma le kalama e fai ai se salati lelei.

Ae maise lava le talafeagai e fetaui ma le taumafa o tagata taitoatasi e maua i le maʻisuka inisiua. O lona uiga e tatau ona latou faʻamavaeina uma beets tipi mai a latou meaʻai, ma e seasea lava ona 'ai le pusi mata, e pei ona fautuaina mai e se fomaʻi ma le faʻaeteete. Afai e te manaʻo e faʻaaoga lenei fualaau faisua i totonu o se pepa ua afaina, e tatau ona e suesue i fualaau, auala e kuka lelei ai ina ia mafai ai ona faʻaitiitia le faʻamalama o le ipu.

Ae o le maʻisuka o le ituaiga lona lua, iinei o tulafono o meaʻai e leai se tino, ma o loʻo i ai ni faʻamaoniga e mafai ona e faia e aunoa ma le afaina ai o lou soifua maloloina. O lea la, afai e te le sili atu i le 120 g o boiled beets i aso uma, ao mulimuli i fautuaga mo sauniuniga, e ono le mafai ona tupu maualuga le suka. Afai e te manaʻo e fai se vine, e moni pe afai e te suia le fua ma fai mea uma e aunoa ma le pateta, o lona taua o meaʻai e laʻititi lava, ma o le faasinomaga o le glycemic e maualuga tele.
I totonu o le borscht, e mafai foi ona e aveese le vaega pateta e faaopoopo ai beets. Taumafai mo lona toesea ma se vaega tele o aano o manu. E fautuaina foi le faia o lenei ipu i lalo ifo o le mea e mafai ai.

Afai e te fiafia i salakeke i fasi kuki i laʻau, e mafai ona e kukaina, ae le aofia fualaau mamago mai ai. Afai ei ai se salati ma le kulimi mafiafia ma isi punavai o palatini e maualalo le gaʻo, o le a leai se afaina.

Faafetai i nei tulafono faigofie, e mafai ona e fetuʻunaʻi lau lava mamafa, faʻaititia malie, ma faʻamaonia le aofaʻi o le kulukose i totonu o le toto. E faasolosolo lava, o le a mafua ai le maʻisuka ituaiga 2 e toe faʻavae. O le mea moni, o le taunuuga umi o le a faalagolago i le tagata maʻi lava ia. I le ausia o se toe faʻagasologa lē tumau, e manaʻomia lou tausia o lou tino i se tulaga masani ma le faʻatagaina tulaga o le a toe faʻaleagaina ai le faiga o le tino. O se auala autu e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 2 e ala i suiga o olaga ma tausinioga o meaai. Afai e te faia lenei mea, e mafai ona e maua le faʻamoemoega ua faʻamoemoeina.

Beetroot i le maʻisuka ituaiga 2: e mafai pe leai?

E tele mafuaaga e mafai ai ona manatu o beets ma le ituaiga 2 maʻisuka o se lelei lelei.

O se tasi o mafuaʻaga e mafua ai le maʻisuka ma le ituaiga 2 o le maʻisuka e fetaui ma le aoga aoga o le zinc, lea e faʻaʻateleina ai le faʻaogaina o le hormone pancreatic.

Faafetai ia te ia, o le a avea le vaai ma mea mataga.E le tatau ona galo ia i tatou i le i ai o ni faaletonu o le gaosiga o le gaʻo, o toto toto na matua mafatia lava. O le mafuaaga lea e tatau ai i le maʻisuka ona mataʻituina ma le totoʻa o latou tulaga, ona o mea leaga, fatu ma mea e mafai ona tupu. O lenei fatuga aʻa e mafai ona faʻamalosia ai le fatu cardiovascular, faʻapea foi ma le faʻasaʻo maualuga le toto maualuga.

Faatasi ai ma isi mea, o beets e faaitiitia ai le maualuga o le cholesterol i le toto. O tagata e mafatia i mea e le masani ai i le system endocrine e tatau ona manatua o le faʻaaogaina o lenei fualaau faisua, e tusa lava pe itiiti ifo, o le a fesoasoani e faʻavae le gaʻo gaʻo. Ma o le faʻaleagaina o le natura, lea o se vaega o fua o le aʻa, o le a faʻamalosia ai galuega puipui o le tino ma faʻaleleia ai ana faʻatinoga.

O le faʻaleleia o se meaʻai ua kukaina ua i ai se aoga aoga i luga o le fualaau oona, talu mai le taimi e faʻaumatia ai, o le faʻagasologa o le eleʻele o le gaʻo e faʻagesegese lemu.

Ona o lenei mea, o le beets e faʻateleina ai le suka toto. O le faʻalauiloaina o lenei fualaau faisua i taumafa i aso uma e maua ai se avanoa tulaga ese e faʻaumatia ai ni nai pauna faaopoopo.

O se taunuuga lelei mai le faʻaaogaina masani o lenei oloa o loʻo matauina e tagata uma o loʻo mafatia mai faafitauli ma le ogaumu.

Beetroot ma le Beetroot Juice mo le maʻi suka

E ui lava i se tulaga patino o le le lelei o le aafiaga o lenei oloa i luga o tino o tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka, faatasi ai ma lona faʻalauteleina le faʻaogaina, e tele naua mea lelei mo i latou:

  1. Pe a mafaufau pe mafai e le maʻisuka ona 'ai le beets, e le tatau i se tasi ona galo o le oloa e maua ai le aoga aoga o le faʻasaʻoina o le toto maualuga. E le gata i lea, e faʻaleleia ai le gaioiga o le inumaga ona o se faʻalosolo o le gaioiga o le digestibility o gaʻo ma le faateleina o le maualuga o le kulukose i le toto. O le taimi lenei e taua tele mo le maʻisuka, aua o lenei maualuga o le maʻi pipisi e masani ona atiae,
  2. o le sua o le paluga fesoasoani e fesoasoani i le faʻamaoniaina o le faʻalavelave faʻalavelave o le fatu ma vaʻa toto,
  3. faʻatasi ai ma le faʻaaogaina masani, o le maualuga o le hemoglobin e faʻapupulaina tele, e faʻamamaina ipu mai gaʻo matautia ma avea ai ma mea e sili atu ona ola ma e mafai.

O le a le tele e faʻaaoga ai?

Ae mo le taumafaina o le sua mai lenei fua o le aʻa, e le tatau ona e inu sili atu i le 200 ml i le aso.

Afai e manaʻomia, ae le o le fou, e mafai ona e 'ai ni beets mata i se voluma e le sili atu ma le 87 g.

Ae o le aofaʻi o fualaau aina ua kuka e tatau ona pe a ma le 195 g i le aso.

Tapulaa ma fautuaga

E fautuaina le faʻaaogaina o fualaʻau aʻa, aua e mafai ai e oe ona faʻasalalau le faagasologa o le faʻapalapalaina ma faʻagesegese ai le faʻafefe o gaʻo.

O le oloa o se punaoa taua o le manganese. Ae o le mea e leaga ai, fou beets e aofia ai foi ma purines, lea e mafua ai le teuina o masima i totonu o le tino.

Ae, e tatau ona maitauina i le taimi o togafitiga vevela ua faʻaumatia i latou. O le mafuaʻaga lea ua fautuaina ai e faʻatapulaʻa le faʻaogaina o lenei aʻa aʻa i lona tulaga masani. E pei ona e iloa, o le maualuga pito sili ona matautia o le oloa e matua maualuga lava e le mafai ai ona 'ai se aofaiga faapena i le taimi e tasi.

E tusa ma le 1 kilokalama o se fualaau faisua e mafai ona i ai sona aʻafiaga le lelei i le soifua maloloina ole maʻi. Ae o le 100 g o oloa o le a aumaia ai naʻo le manuia. E le gata i lea, o le faʻaaoga masani o beets o le a avea ma fesoasoani faaopoopo i le tau faasaga i le maʻi endocrine.

Vitio faʻatalanoa

E mafai ona maua i luga o le suka suka mumu i le maʻisuka ituaiga 2? O faʻamanuiaga ma mea leaga e mafai e le fualaʻau ona aumai i le tino o loʻo faʻamatalaina i lenei vitio:

E tusa ai ma faʻamatalaga uma o loʻo aoina i lenei tusiga, e mafai ona e 'ai beets i le maʻisuka pe afai e le mafatia le tagata mai isi faʻamaʻi maʻi faʻaleaga. Ae, e ui i lenei, ia mautinoa ia usitai i fautuaga a se fomaʻi. O lenei mea o le a aloese ai mai le le fiafia.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Aoao atili. E le o se fualaau faasaina. ->

E mafai ona 'ai beets i le maʻisuka?

O lenei fatuga aʻa e maua ai le maualuga o le faasinomaga o igoa, ma mo le maʻisuka, o beets kuka e mafai ona avea o se oloa leaga. Ae i lona tulaga masani, afai e le faʻaleagaina, e mafai ona 'ai, ae itiiti lava. Afai e te le sili atu ma le 100 g o beets mata i aso taitasi, o le a le afaina, ma o le a maua e le tino ni mea e aoga mo ia.

Beetroot i le maʻisuka, lea e le sili atu i le 100 kalama

Ae o le maʻisuka ituaiga 2, o beets o se oloa faʻasaina. E faʻatagaina le sua pia. E i ai se aoga aoga i luga o puipui o toto toto ma faamamaina i latou o le cholesterol.

E mafai ona ou 'ai pipiʻi ma le maʻisuka i totonu o le kuka poʻo le tao?

E eseese manatu i lenei sikoa. E talitonuina o le aʻa o le aʻa e seleseleina e sili atu ona suamalie nai lo le mata, ma e sili atu foi i totonu o le pusa tao. O le mea lea, o nisi o meaʻai e le fautuaina atu i tagata e maua i le maʻisuka.

Ae o le isi itu, o beets ei ai se meatotino e mafua ai ona faʻaitiitia le gaogao o le kulukose i totonu o le manava. O le mea lea, o le isi vaega o tagata fai meaʻai e manatu i le fualaʻau e avea o se oloa fautuaina.

O le mea lea, o se tagata e mafatia i le maualuga o le toto suka e tatau ona faʻapitoa i lenei mataupu. Afai e le faʻalavelave pipi ma tao tao, ona e gafatia lea. Ae a maeʻa ona 'ai se fualaau faisua, e sili atu ona leaga le tulaga o le soifua maloloina, e sili atu le le faʻalavelaveina ma lafoai.

Faamanuiaga o le Maʻisuka

O lenei fualaau faisua e tele mea aoga. E tele vitamini, eseese elemene ma antioxidants. Beets e tamaoaiga i ia ituaiga vitamini:

  1. Mimine. E manaʻomia le tino mo le gaosiga.
  2. Pyridoxine. E talafeagai mo le fausiaina o lela mumu ma le faateleina o le hemoglobin.
  3. Folic acid. O lona le atoatoa e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o le kanesa.
  4. Cyanocobalamin poo Vitamin B12. O le le atoatoa e oʻo atu ai i le anemia.
  5. Retinol E manaʻomia se vaega malosi i le malepe o gaʻo gaʻo.
O beets e aofia ai le tele o vitamini, minerale eseese ma antioxidants

O nei vitamini uma e taua mo tagata e maua i le maʻisuka. E faʻapea foʻi ma elemene o le potassium, fualaʻau ma le zinc, o loʻo iai i totonu o laʻau i ni aofaiga tetele. E i ai le tele o iodine, magnesium ma le uʻamea i aʻa o le aʻa - faʻafetai i nei mea, o le galuega o le fatu ma toto toto ua faʻaleleia.

E le gata i lea, o le faʻaaogaina masani o le fualaau faisua e fesoasoani i le faʻamamaina lelei o le manava ma le faʻaogaina masani.

O otaota vela i le maʻisuka e mafai ona totoina ai le suka toto, o lona uiga e le fautuaina mo le maʻisuka e faʻaumatia ai. E mafai ona faaopoopo i sina salamu, ae le tatau ona avea ma vaega autu o le ipu.

Faʻasologa o Filifiliga o Mea

E i ai laets o ituaiga eseese ma o nisi foi e maua ai le suka. O nei ituaiga o vailaʻau e matua faʻasaina mo le maʻisuka. E maualuga tele le kulukose, lea e mafai ona mafua ai le osooso malosi i le suka o le toto. E le mafai ona tuʻuina atu aʻa laau aʻa i le maʻisuka i soo se ituaiga.

O lanu mumu o le muʻu poʻo le mumu mumu. I le paluga e tele atu meaʻai, o lona tofo e sili atu. Ae e le afaina ai le faasinomaga o le faasinomaga, o lona uiga o le lanu e le o faia se matafaioi faapitoa mo le maʻisuka, e pei o foliga o se tasi ituaiga. E sili atu le taua pe faʻapefea ma po o le a le aʻa e totoina e faʻaaoga.

Faʻapitoa o le sauniuniga ma le faʻaaogaina o fualaʻau laʻau mo le maʻisuka

Ma o le beets i le taimi o le kuka e le faʻaaogaina ai a latou mea aoga, o loʻo kuka i totonu o se peʻa i lalo o se tapuni tapuni. O le taimi o le kuka e 2-3 itula e fuafua i le tele. E fautuaina le kukaina o fatu poʻo aʻa laiti. Latou te sili atu le agavaivai ma lelei. Tele e mafai ona gaogao i totonu poʻo le faʻalavelave. E te le manaʻomia le tipiina o aʻa aʻo leʻi kuka, a leai o le tele o vitamini o le a alu i totonu o le susu.

O le fuālaʻau kuka ua sasaa i le vai malulu mo ni nai minute. Ona o lea mea, ona faigofie lea ona aveese mai le pele.

O otaota vela e maua i le maʻisuka e aoga i ni vaega laiti ma o loʻo tumau ai pea le kulimi C. O fualaʻau matala ua tunu i le ogaumu, afifiina i le pepa. O lea la, o le fualaau faisua o se mea suamalie ma suamalie ma lelei mo salakeke.

Beetroot kuka i luga o se afi e iloga i se tofo faapitoa. Mo lenei mea, o fua o le aʻa ma le tele o aʻa e maua ma tanumia i le vevela vevela.

Maʻisuka Beetroot Juice

O vine e faia mai na o fua o le aʻa, e pasi atu i totonu o le sua. Latou te aoga mo le toe faʻafoʻisia ma faʻamalosia le tino.

O le sua o le beetroot mo le maʻisuka e sili ona aoga

I le maʻisuka, o le suka e faʻamaʻa ai toto toto ma faʻamaonia ai le tafe toto. E i ai sona aoga aoga i le ata o le toto. Ma afai e masani ona e inu vai inu o le peti e aunoa ma le masani, e mafai ona e aveesea faʻamaʻi tele ma ausia le faʻamautuina o le kulukose i totonu o le toto.

Gaʻo suka

I le maʻisuka, e mafai ona faʻaaogaina le anufe o le maʻisuka e fai ma faʻaopoopoga i ipu eseese. O beets i salakeke e sili ona lauiloa. O nisi nei o faataitaiga faataitai:

  1. Faatasi ai ma apu ma horseradish. Fuʻu ma faʻafefe apu ma beets. Faaopopo le aʻa ma le sua o le tipolo. Afai e te le fiafia i le horseradish, e mafai ona e suia i le radish uliuli.
  2. Faatasi ai ma kapisi ma povi. Taʻu le aano ma kuka lelei. Vili laʻau kuka, falalafola faʻafefe, e mafai ona e faʻafefe o kāloti e le o ni mea suamalie suamalie. Faʻafefiloi mea uma ma le vaitau i le sua o le tipolo.
  3. Grate beets, kāloti, apples and onions on a grater mo le mamao. Taimi i le sua o le tipolo, faʻaopoopo sina masima ma fufuluina i laau.
Beetroot, Carrot ma Apple Salamata

O le lauiloa Ukrainian borsch e le maeʻa e aunoa ma ni beets. Mo ia, ua kukaina pe tao tao. E kuka le Borsch i pi, kāloti ma aniani ua falai i le suauu. Palu o aano o manu. I le faaiuga o le kukaina, e aoga tele le tumau i le ipu mo ni nai itula. Borsch e sili atu ona lelei, ma o le lanu e sili atu ona mauoa.

Tuua Lau Faamatalaga