E fia le tau o le suʻega toto?

O se suega toto toto e taʻu mai ai le maualuga o le kulukose i totonu oo tatou toto. Glucose (o se ituaiga o suka faigofie) o le punavai autu ma le punavai autu o le malosi mo lou tino. O la tatou tino e gaosia ai meaʻai tatou te faʻaaoga ma suia i le kulukose. O lo tatou suka toto e pulea e se hormone e pei o le insulin. O lenei hormone e gaosia e nisi o siama faʻamaʻi. Le maualuga poʻo le maualalo o le suka toto e mafai ona faʻaalia ai le i ai o le tele o faʻamaʻi - mai le maʻisuka mellītus i le kanesa o le mafaufau, ate po o le pancreas.

O le a le taimi e fai ai se suʻega toto

O le taimi lava e iloa ai e se tagata le leai o se kulukose (hypoglycemia), e amata ona ia lagona ia uiga nei:

  • vaivai faifai pea, moe, le mautonu
  • leai se malosi, malosi ma le manao e faia soo se mea
  • susu ma le ulu
  • soona inu tele
  • leai se mimita i totonu o le tino
  • popole ma le masalosalo
  • vaitau o le fiaaai tele
  • fatu palpitations.

O loʻo i ai se maualuga maualuga o le kulukose i le toto (hyperglycemia) e amata:

  • fia inu pea, aemaise i le taeao
  • faafitauli faʻalautele
  • lauulu lauulu ma le paʻu
  • paleni mamafa
  • faʻanoanoa vaaia
  • faʻaauau faifaipea.

O le le lava ma le tumu i le suka o le toto e mafai ona oo atu ai i le faʻalagonaina o lagona poʻo tulaga o le atuatuvale ma le atuatuvale. Afai o loʻo e matauina nisi o nei faʻaʻailoga, e tatau ona e alu i le GP ma ole atu mo se suʻega toto. E tusa ai ma le suʻega, e ono fautuaina e le fomaʻi e te faia se suʻesuʻega toto maualuga - o se suʻega o le toto o le toto, lea e aofia ai le suʻega faʻasaina faatasi ai ma isi faailoga autu - bilirubin, creatinine, cholesterol urea, aspartate aminotransferase, alanine aminotransferase, alpha amylase, protein atoa.

E fia le suʻega toto mo le suka

AuaunagaTau o Tau
Glucose (suʻe toto toto)180
Glycosylated Hemoglobin (HBA1c)450
Faʻaititia le suʻesuʻega o le faapalepale o le glucose (anapogi glucose, glucose pe a mavae le 2 itula i le maea o le faamalositino)300
Suʻega o le faʻapalepale kulūkose (anapogi glucose, glucose pe a uma le 1 le itula ma le 2 itula i le maea o le faamalositino)400
Suʻega o le faapalepale o le glucose lautele (glucose, insulin, anapogi C-peptide ma pe a mavae le 2 itula talu ona faʻamalositino)2500
Lactate (lactic acid)450
Alpha Amylase180
Urinalysis280

O a suʻega e faʻaalia ai le toto suka

I vailaʻau faafomai o St. Petersburg, e te maua le avanoa e faia ai ni suʻega suʻega suʻega e suʻe ai lou kulukose toto.

Suʻe toto mo le suka (poʻo le kulukose) - O le suʻesuʻega masani lea e sili ona faigofie ma masani ai o le a faʻaalia vave ai le faafitauli. O le toto mo le suka e ave uma mai le tamatamailima (ulu ulu) ma le vein (toto vevela) i luga o se manava gaogao.

Ae tele taimi e le malie le fomaʻi ma na o se suega o le kulukose faigofie. I le uma, i le taimi lava e mafai ona e lelei. Ona ave ai lea o le toto i luga o se vaega faapena hemoglobin glycosylated (HbA1C). O lenei vaega o le a faʻaali atu ia te oe pe ua i ai le faateleina o le suka toto i le past three, six months. Mo lenei suʻega suʻega, e aveesea le toto mai se vein ma sauniuniga faapitoa mo lenei suʻesuʻega e le manaʻomia.

O nisi taimi e faatonuina ai e se fomaʻi se suega mo fructosamine. O lenei auiliiliga e patino. E fautuaina e le fomai ia faia pe afai e tatau ona malamalama pe saʻo le togafitiga mo le maʻisuka. Mo lenei auʻiliʻiliga, e ave le toto mai se vein, ma le isi, e le manaʻomia se sauniuniga faapitoa mai le maʻi.

I nisi tulaga, e avatu e fomaʻi faatonuga GTT (suega o le faapalepale kullucose), pe ua taua kolisi suka. I le avea ai o se tulafono, e tatau ona faia lenei auiliiliga pe a masalosalo le fomaʻi e uiga i le i ai o le maʻisuka. O lenei suʻesuʻega suʻesuʻe suʻesuʻega ei ai se tulaga faʻapitoa ma faigata. Aʻo leʻi faia le suʻega, ua tuʻuina atu i le tagata maʻi se vai inu vaifofo mama ile faʻalagolago i le mamafa. O le toto e aveesea mai le tamatamailima muamua i luga o se manava gaogao ona sosoo ai lea ma le aveina o le kulukose pe a uma le 1 itula ma le 2 itula. E tusa ai ma faʻamatalaga ua maua, e mafai e le fomaʻi ona faʻamaonia le maʻisuka. Ae e tatau ona maitauina o lenei auʻiliʻiliga e matua ogaoga ma faʻaalu taimi. Ina ia mafai ona saʻo taunuuga, e tatau ona e faia sao, ia mulimulitai i le faiga, ma ia sili ona lelei ile falemaʻi.

O le isi suʻega o le kulukosese o le suʻega lea e taʻua o le suʻega C peptide. O lenei auiliiliga o le a faʻaali atu ia oe le mea e tupu i le inisalini i lou tino. O le mea moni, e ese mai i le maʻisuka, o le inisalini mea e eseese, ma o lea o le a suia ai togafitiga togafitiga.

O le isi suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga lea e mafai ona tatou fautuaina ai le i ai o le maʻisuka fuafuaga o lactate (poʻo le lactic acid). I le faʻatinoga, o se suʻega e seasea faʻaaogaina, talu ai o loʻo i ai ni metotia suʻesuʻe faigofie, ma e naʻo lau fomaʻi e tofiaina. Mo lenei auʻiliʻiliga, ua aveesea le toto mai se vein.

Suʻeina o le toto mo le suka i le maʻitaga. O se tulaga o le tino o le fafine e pei o le maitaga e ono mafua ai le maʻi o le maʻisuka, ma afai e masalomia le maʻisuka, e tuʻuina atu i le tagata maʻi se suʻega o le toleniga o le glucose poʻo le piko suka. E naʻo totonu o le falemaʻi e faia i lalo ole vaavaaiga vaʻaia a fomaʻi.

O fea e mafai ona ou maua ai se suʻega toto mo le suka ma pe fia le tau: falemaʻi ma o latou tau

O se suʻega o le toto e fesoasoani e vave iloa ai se tele o faʻamaʻi i le amataga lava. Faʻatasi ai, e mafai ona e iloa le maʻisuka, tele faʻamaʻi o le endocrin system, hepatitis, tuma o le faiʻai ma isi faʻamaʻi matautia. Ae o fea ma le auala e sili ona lelei e suʻeina ai le toto mo le suka, o le a le tau? Faitau atili e uiga i lenei mea i le tusiga o le tusiga.

O fea e maua ai se suʻega o le kulukose toto?

E mafai ona suʻe se suʻega toto mo le kulukose i se falemaʻi faʻapitonuʻu i le itu a se fomaʻi poʻo soʻo se falemaʻi tumaoti totogi. O le gasegase o gasegase o gasegase o se lamatiaga tele o le soifua maloloina.

O le auiliiliga e mafai ona pasia i falemai faapitoa "Invitro", "Hemotest" ma le tele o isi.

Afai o loʻo maʻi se tagata i le maʻisuka, ona manaʻomia lea e le gata o le siakiina pea o le suka, ae o le suʻega atoa e sili atu ma le faalua i le tausaga. A pasia le suʻega, e maua e le tagata maʻi faʻamatalaga e uiga i le maualuga o le kulukose o loʻo i totonu o le toto ma tuʻuina atu le malosi i siama o le tino.

E maua mai e lona tino mai fua, fualaʻau, meli, sukalati, mea inu, ma isi. O le tele o faʻamaʻi e ono maua i le maualuga o le suka i totonu o le toto. Afai e le lava le kulūkose i totonu o le tino, ona lagona lea e le tagata le vaivai, leai se malosi mo soʻo se mea, fiaʻai pea, afu, popole, o le a fai foi le leaga o le faiʻai.

O le faʻaitiitia o le kulukose o le toto e mafua ona o le le lelei o le galueaina o fatugaʻo, ate, pancreas, hypothalamus, faʻapea foi le matelaina umi po o se meaai malosi.

O le maualuga o le suka e masani ona mafua ona o le maʻisuka, e le masani ona i ai - faatasi ai ma isi faamai o le endocrine, faafitauli o le ate, faiga ogaoga o le mumusu.

I le faateleina o le kulukose i totonu o le toto, o le a lagona ai e se tagata le magoga o le gutu malolo, moe, le mautonu le paʻu, vaʻaia le vaʻaia, o manuʻa o le a le mafai ona malolo lelei, e mafai ona aliali mai o paʻu. O le faateleina o le kulukose o le toto i fafine maʻitaga e ono mafua ai le faateleina o le mamafa o le mamafa o le fetal, lea e sili ona matautia mo le tina ma le pepe.

O le faʻaitiitia poʻo le faateleina i le kulukose e mafai ona aʻafia ai le psyche. I se tamaititi, o le maʻisuka e mafai ona pasi malu. O le faʻaaogaina o se fuainumera lapopoa mo tamaiti uma ma tagata matutua e maua ai le maualuga o le mamafa i luga o le pancreas, lea ua vave faʻapuʻupuʻuina.

E i ai tulaga o le maʻisuka e oʻo lava ile pepe. O le lamatiaga o le maʻisuka i totonu o se tamaititi e faateleina pe afai ua maʻi ona matua poo isi tagata o lona aiga.

Toto toto e faalagolago i le matua:

  • i pepe faatoa fananau mai, o le masani e 2.8-4.4 mmol / l,
  • i tamaiti ei lalo o le 14 tausaga - 3.3-5.6,
  • i le 14-60 tausaga - 3.2-5.5,
  • i le 60-90 tausaga - 4.6-5.4,
  • ina ua mavae le 90 tausaga, 4.2-6.7 mmol / l.

Pe a ave le toto mai se vein, o nei faailoilo e mafai ona laʻititi tele, o le masani e 5.9-6.3 mmol / l i se tagata matua. O le preditebetic state e maua i le maualuga o le kulukose e sili atu i le 7.0 mmol / L, ma le maʻisuka i le 10.0 mmol / L.

O fafine maʻitaga e ave le toto mo le suka i le tele o taimi i le taimi atoa o le fanauina o se tamaititi, e masani ona maualuga ona o le mamafa tele i luga o le paʻu. A filifilia se falemaʻi i le mea e mafai ona e suʻeina ai se suʻega toto mo le suka, o le a faia e se tasi.

O le mea taua, o le faʻaalia o iuga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi atamai o le a faia se suʻesuʻega e faʻaaoga ai se suʻega o le toto pe faʻatonu ni suʻega faaopoopo pe afai e le manino le faʻamaoniga.

I totonu o le falemaʻi o le itumalo, e mafai ona e foai atu le toto e aunoa ma se ala e ala i le alapo i le taeao, tu i se laina i kilomita i le potu togafitiga, ona sosoo ai lea ma le isi, i le fomaʻi, o le a vavaeina le auiliiliga.

I se fale suesue totogi, o mea uma o le a sili atu le saoasaoa ma sili atu ona talafeagai, ma o le tau e mafai ona fesuisuiaʻi tele i falemaʻi eseese.

E iai foʻi i falemaʻi tumaoti totogi o loʻo i ai se tautua sampling toto ma se asiasiga i le fale o le tagata maʻi. Pe a filifilia se nofoaga tutotonu o le falemaʻi tuusaʻo, e tatau ona tuʻuina atu i le faʻalapotopotoga ua leva ona faʻamaonia ma se igoa lelei.

E fautuaina mo le maʻisuka e faia se suʻega toto ile kulukose i taimi uma.

E fia le aoga o le suʻesuʻega?

O le tau o le suʻega o le kulukose toto i totonu o le falemaʻi o le setete e tusa ma le 190 Russian rubles. E mafai ona faia suʻesuʻega faʻapitoa i le falemaʻi poʻo le falemaʻi, faʻapea foʻi ma le suʻega o le cholesterol.

O le auiliiliga saoloto e tuʻuina atu i tagata uma o loʻo "faʻapipiʻiina" i se falemaʻi faapitoa i luma o faitioga poʻo suʻesuʻega faafomaʻi masani.

O le falemaʻi ua faia lenei auiliiliga e tusa ai ma faʻamaoniga i le mea e tupu ile falemaʻi. Afai e manaomia e le tagata maʻi nisi o suʻega e le faia i se falemaʻi masani, e tuʻuina atu e le fomaʻi ia te ia se faʻatagaga e leai se totogi ile falemaʻi.

O le tau i se falemaʻi tumaoti atonu e laʻititi maualuga atu, ae mafai ona pasia le auiliiliga e aunoa ma le tu i laina, ma i se taimi talafeagai mo le maʻi. O tau i nofoaga eseese o falemaʻi e mafai ona fesuisuiai.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e ofo atu e Invitro le toto mo le suka mai se tamatamailima mo le 260 rubles, mai se vein mo 450 rubles, ma i le nofoaga autu o Gemotest mo le 200 rubles mai le tamailima ma mo le 400 mai le vein.

Ina ia pasia se suʻega toto mo le kulukose, e tatau ona e sauniuni ma le faaeteete:

  • 'aua le' ai i le 8-12 itula ao le i faia le taualumaga,
  • maua se moe lelei i le po
  • faatapulaaina le mamafa o gaioiga faaletino i le aso ao lumanai le suega,
  • 'aua le fufulu o ou nifo aʻo leʻi suʻeina,
  • e mafai ona e inu vai manino, ae le o le suʻega lava ia,
  • E fautuaina e aua le ulaula ao lei faia le suʻega,
  • aua le inuina ava malosi i le lua aso ao lei faia le foai toto,
  • Aua e te alu i le sauna po o le sauna i le aso na muamua atu.

I faʻamaʻi e maua ai le maualuga o le vevela pe a uma ona popole i le atuatuvale poʻo le faʻamalositino, e mafai ona faʻasese le tau o le kulukose. I nisi tulaga, o le suʻega toto e faia mo le suka i le tasi itula pe a maeʻa le taumafataga.

Afai o loʻo e inuina ni vailaʻau poʻo fualaau oona, ia mautinoa ia logo lau fomaʻi.

Le tau o glucometers mo le fuaina o kulukose i le maʻisuka

Glucometer o se masini faapitoa mo le fuaina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Faʻatasi, e mafai ona e suʻeina oe lava i le fale.

Glucometers e tolu ituaiga:

  • photometric - fasi pepa mo i latou e togafitia i se vailaau faapitoa, o loʻo valiina i lanu o vaʻaiaʻiga eseese, faʻalagolago i taunuuga o suʻega. O le fua saʻo e maualalo,
  • eletise - o se gaioiga faʻasolosolo e alu i le faʻaaogaina ole eletise eletise, ma o le suʻega o le a faʻaalia le sili ona sao,
  • faʻafesoʻotaʻi - suʻesuʻeina le alofilima o se tagata ma faitau le aofaiga o le suka na faʻatuina.

O tau mo glucometers e ese mai i le 650 i le 7900 Rupese Rusia, e faʻatatau i le nofoaga o le faʻatau, ituaiga masini ma le atunuu o gaosiga.

E mafai ona e faʻatau se glucometer i se fale talavai poʻo se faleoloa i le initaneti. Aʻo leʻi faʻatau se masini, e taua le filifili le mea sao.

Talu ai e lua ituaiga o suka suka, ona latou faʻaaogaina lea o masini eseese:

O faʻataʻitaʻiga mo se glucometer o mea faʻaaoga, ma o nisi taimi e tele naua. O le maʻisuka e masani lava ona tuʻuina atu e le gata ile inisalini, ae faʻamaonia ai foi fasi pepa. Ina ia faʻasaoina mea taumafa, e tatau ona teuina i totonu o le afifiina e leʻi tatalaina.

A filifilia se glucometer, e taua:

  • o le i ai o suesuega i vaega o falemaʻi po o oloa mo ia,
  • faatuatuaina ma le faʻamautuina,
  • fua o le fua o le sugar sugar,
  • manatuaina masini
  • malosi o le maa
  • fua tau
  • faamanatu galuega
  • faaali le lapoa
  • le mafai ona faʻafesoʻotaʻi le mita ma le komepiuta,
  • pe fia le toto e manaʻomia mo le suʻeina,
  • le avanoa e faia ai se "tusi meaai",
  • se galuega mo le faʻaleagaina o le visa,
  • fua saʻo
  • o le i ai o pusi faʻamalositino ma faʻamaʻaloga ua maeʻa faʻatasi ma le masini, o latou fuainumera.

Afai e te fuafua e ave le mita faʻatasi ma oe, ona sili atu lea ona filifili le sili ona faʻapipiʻi, ma mo se tagata matua - ma se lapoa tele ma faʻatasi ai.

O le suʻega lava ia e faia e pei ona taua i lalo: muamua fufulu lima ma liliu le masini. Saunia le ava malosi ma le sipuni, tuu le nila ile lalaga, ma se fasi siaki i le masini. Taʻu le tamatamai lima i le ava malosi ma fai se pupu.

Faaaoga se mataua o le toto i le vaega o le suʻega, faatali 30-40 sekone mo le iuga. Ona faʻapipiʻi lea o se totoa o le cotton i le ava malosi i le nofoaga o le puncture, ma lafoai le vaega o le suʻega.

E faʻapefea ona foai toto mo le suka:

E tatau i tagata taitoatasi ona siakiina i taimi taʻitasi ia faailoga o kulukose toto. Afai e maualuga le maualuga o le suka, ona tatau lea ona e mulimuli i se mea taumafa - o loʻo i ai se togi maualalo, e tuʻuina atu ai le fiafia i oloa o le maʻisuka ma mea suamalie.

I le maualalo o le kulūkose, e fautuaina e mataʻituina le faigamalo o le galuega ma le malologa, faʻapea foi ma le 'ai lelei ma atoatoa. O le i ai o le mita o le kulukose o le toto i le fale e mataʻituina ai le toto o le a le o se mea foi. Ma le isi, ao leʻi pasia suega, e tatau ona e sauni saʻo mo i latou.

Glucose o le toto

Glucose o le toto - o se faʻamatalaga o meaola e faʻaalia ai le maualuga o le suka i totonu o le tino. O le suʻesuʻega o le kulukose i le plasma o le capillary poʻo le toto vevela o loʻo i ai se tulaga faʻamaonia tutoatasi, ae o le tele o taimi o se vaega o se suʻesuʻega faʻapitoa o meaola faʻapitoa.

Faʻaaliga mo le suʻega o le suʻesuʻega o le maʻisuka malosi, iloiloga o le aoga o togafitiga ma taui o le maʻi. O le toto e aveesea mai se tamatamailima pe mai se vein. O auala autu o suʻesuʻega o metotia faʻataʻitaʻi, enzymatic ma le colorimetric.

O faʻataʻitaʻiga masani mo tagata matutua mai le 3.5 i le 6.1 mmol / L (toto vevela) ma mai le 3.3 i le 5.5 mmol / L (toto capillary). O le sauniuni o taunuʻuga o le suʻesuʻega e 1-2 itula.

Glucose o se vailaʻau faʻamalosi lea e faia i totonu o le tino pe a faʻauʻu faʻatasi polysaccharides i monosaccharides.

O isi ituaiga o monosaccharides e mafai ona faʻapipiʻi mai le dextrose, mo se faʻataʻitaʻiga, sucrose (sugar beet) - o se multisaccharide, lea e aofia ai le lua monosaccharides i le fua tutusa.

O isi sugars (turanose, lactose, trehalose, nigerose) ma gaʻo gaʻo (pectin poʻo le maso) e faʻaumatia foi i le taimi o le eletene hydrolysis i le kulukose, ae sili atu lemu.

Dextrose e faʻafefiloi i totonu o le tootoo laʻititi pe a uma le faʻamavaeina o oloa o loʻo aofia ai gaʻo. O le maualuga o le kulukose e tatau ona tausia i totonu o le tino o le tagata ina ia maua ai le malosi masani i siama uma. O le mea sili lava, o le faiʻai, myocardium ma skeletal maso e manaʻomia ai le malosi.

O le mauaina o le kulukose mai mea aoga a le amino e sili ona lamatia mo le ola o le tagata, talu ai o le vaeluaina o le muscle lava maso i nisi taimi e aafia ai muso agamole o le inumaga ma le muso o le fatu (gluconeogenesis).

O faʻasao o glycogen mai le muso o le fatu e sili ona vave faʻaumatia i le taimi o le matelaina, popolega ma taʻaloga taʻavale.

O suʻesuʻega mo le faʻatonuga o le kullukose e mafai ona faʻatinoina i vai o loʻo ola ai: serum poʻo plasma, urine, faʻafefe transudate poʻo faʻalauiloa. O taunuʻuga o le suʻesuʻega e faʻaaogaina i le endocrinology ma le psychiatry.

I le falemaʻi, endocrinologists latou te tuʻuina atu le faʻataʻitaʻiga i auʻiliʻiliga e mataʻituina ai le tulaga o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka (faʻapitoa pe maua).

I le mafaufau, o le suega o le suega o le glucose e faʻaaogaina mo togafitiga insulinocomatosis, lea e mafai ona faʻataʻitaʻiina mo le schizophrenia poo le manic-depressive psychosis.

O le suʻesuʻega o loʻo faʻaalia i tulaga o faʻamaoniga nei: vaivave, vaivaiga, vaivai, maʻi tigaina, fiainu ma le susu, paʻu mamafa mamafa, faʻaoga faifaipea (aemaise i le po).

O faʻamaʻi faʻamalolo, faʻasalaga, manua ma pustular skin rashes e faʻapitoa foi o faailoilo o mea o le kulukose mai le masani.

O se auiliiliga e fuafua ai le kulukose toto e faia mo tagata mamaʻi ma le faʻaitiitia o le puipuiga o le tino, le mautonu, vavalalata ma le mu i totonu o le tino, faʻamaʻi faʻamaʻi ma le faʻaumatia ogaoga o le enamel nifo.

O le kulūkose o le toto o se mea faʻapitoa o meaola faʻapitoa, o se faʻaitiitia o le faʻaitiitia poʻo le faateleina i lona faʻasalaga e oʻo atu ai i se paʻu poʻo le oti foi.

O le mea lea, o se suʻesuʻega e faʻamaonia i suʻesuʻega uma, faʻamaoniga o le hypo- poʻo le hyperglycemia, e mataʻituina le tulaga o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka, ma faʻamaʻi o le gland, pituitary poʻo le vevela. O fafine maʻitaga i le lona lua ma le lona tolu o suʻega e tofotofoina e faʻasaʻo le maʻisuka faʻamaʻi.

O tagata mamaʻi e sili atu nai lo le 45 tausaga e tatau ona tofotofoina mo le fuafuaina o le maualuga o le kulukose i tausaga taʻitasi, i le tulaga o le faateleina i le 7.0 mmol / l, o suʻega suʻega faʻataʻitaʻi (enzymes, hormones) ua faʻamatalaina.

O faʻamaoniga i le auʻiliʻiliga, o le maʻi maʻi ogaoga, maʻi faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi o le acids, malala o Crohn, faʻafefe o le elemene o meaʻai pe a uma le taotoga i le manava. O le suʻega ua tolopoina i se taimi mulimuli ane i le gaioiga mamafa o le infarction o le myocardial, o faailoga o le gasegase tigaina, faʻamaʻi o le endocrine poʻo le tagofia o fualaau e afaina ai le kulūkose o le toto.

Sauniuniga mo suʻesuʻega ma faʻataʻitaʻiga

Mo suʻesuʻega, faʻaaogaina le plasma toto. O le biomaterial e ave i le taeao i luga o se manava gaogao. E faasaina le 'ai o meaʻai poʻo meainu inu 10-14 itula ao lei ave le toto. Mo 2-3 itula, e manaʻomia le faʻamapulaʻaina o le faʻalagona ma le faaletino.

Afai e te manaʻomia se suʻega lona lua, ona e faʻafesoʻotaʻi lea i le fale suʻesuʻe lava lea na faʻataʻitaʻiina ai le mea muamua mo le taimi muamua. E mafai ona teu fatu faʻamatalaga i le aso atoa i totonu o le pusaaisa i le vevela o +2 i le +8 tikeri. Aʻo leʻi tuʻuina le paipa i totonu o le pusaaisa, e tatau ona manava i le vevela o le potu (a itiiti ifo ma le 30 minute).

O mea e tatau ona ave ma le faʻaeteete, aua e le tatau ona lūlūina le pipili e aloese ai mai le faʻaleleia.

O auala faʻaopoopo ma masani ona faʻaaogaina mo le fuafuaina o le faailoilo o auala o le ortotoluidine, titrometric ma le glucose oxidase. O le taʻiala o le masani a le kulukose o le oxidase o le faʻamalosia o le kulukose. Faatasi ai ma le aʻafiaga o le kullukose oxidase, ua maua ai se aofaiga o le hydrogen peroxide.

A faaopoopoina le peroxyidase, e faʻaaogaina le hydrogen peroxide ma faʻamaofiofi le 4-aminoantipyrine i le i ai o le phenol i se kulimi piniki piniki-lanu piniki, lea e fuafuaina e le auala photometric. O le faʻatonuga o le kulukose e faalagolago i le tikeri o le afaina o le tali e maua ai.

Ole taimi ole auiliiliga e masani ona sili atu i le aso pisinisi.

Tulaga masani masani

Faʻateleina le mamafa o le tino ma le faʻaaogaina o meaʻai suamalie, atonu o le a iai ni mea sese mai tulaga faatauaina. O nei faʻailoga tuaoi e le fautuaina e le amanaia, aua afai e te le faia ni suiga i le taumafataga ma tulafono i le taimi, o le maʻisuka II e mafai ona tupu.

Faailoilo o le maualuga o le kulukose i le toto capillary (mai le tamailima):

  • pepe fou (mai le 2 aso i le 30 aso) - 2.8-4.4 mmol / l,
  • tamaiti ei lalo o le 14 tausaga - 3.3-5.5 mmol / l,
  • tamaiti e sili atu i le 14 tausaga ma matutua - 3.5-5.5 mmol / l.

O le maualuga o le glucose talita e 10% le maualuga nai lo le ulu. O le avega masani o le kulukose i le plasma vevela e mai le 3.5 i le 6.1 mmol / L.

O se eseesega laʻititi mai i masani masani e mafai ona iloa i tagata e sili atu i le 60 tausaga poʻo le taimi o le maʻitaga (o le faʻatonuga e mai le 4.6 i le 6.7 mmol / L).

Faateleina Tulaga Faatauaina

O le mafuaaga mo le faateleina o le kulukose toto o se meaai le lelei, o se faʻaaogaina o mea taumafa e maua mai i gaʻo vailaʻau māmā faigofie.

O le monosaccharide faʻateleina o loʻo teuina i totonu o masini i le tino o le glycogen, ma le tele o le faʻaopoopoga lea e tupu mai ai mea leaga. O se taunuuga, o fusi o mata, gaʻo, fatu, faiʻai, poʻo vaʻa toto e mafai ona faʻaumatia.

O le Hyperglycemia e matauina i faʻamaʻi o le ate, fatugaʻo, endocrin system, stroke, fatu fatu ma le maʻisuka.

O le isi mafuaaga mo le faateleina o le kulukose o le toto e mafai ona avea ma se mea na mafua mai i le matua ma le sili atu ma le 50 tausaga.

I le tele o tulaga, e le lava le suʻe muamua o le kullukose, aua o le tele lava o tagata mamaʻi, o le maʻisuka e le mautonu ma e le faʻaogaina. Pe a anapogi le toto, o le taunuuga atonu e sese.

I lenei tulaga, e taua le faia o se suʻega o le faapaleni o le kulukose (o le toto e ave i ai le suka).

Faʻamaulalo maualalo

O le mafuaʻaga o le faʻaitiitia o le kulukose o le toto ua manatu o le matelaina po o le taumafaina o meaʻai e le lava le tele o vailaʻau gaʻo.

Faatasi ai ma le malosi o le matelaina o sela, o le a faʻaitiitia ai a latou galuega, lea e oʻo atu ai i le faʻaleagaina o le namu ma le faʻaaogaina ole faiʻai.

O le hypoglycemia e maua i pepe faatoa fananau mai, o pepe ei ai tina e maua i le maʻisuka, poʻo tamaiti e le lelei le fafagaina.

O le isi mafuaʻaga mo le faʻaitiitia o le kulukose toto o le le aoga o le kulukose i tui vavalalata ona o le malabsorption.

E le gata i lea, o le hypoglycemia e maua i le maualuga o le inisalini poo le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamaonia, lea ua faʻamautuina e toe faʻafoʻi ai galuega faʻapitoa.

O vailaau faʻamaina po o le ava malosi, ave faʻamaʻi (steroids, antihistamines poo amphetamines) e fesoasoani foi i le faʻaalia o fua faʻatatau.

Togafitiga Le Masani

O se suega o le kulukose e matua taua tele i togafitiga faafomaʻi, aua e fesoasoani e iloa ai le tele o faʻamaʻi tuga. Faʻaiʻuga o le suʻega, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi maʻi, cardiologist, hepatologist, nephrologist, endocrinologist poʻo le fomaʻi (maʻitaga).

Ina ia faʻasaʻo mea e faʻaogaina ai le physiological o faailoga, muamua lava, e tatau ona sui lau meaai. E taua tele mo tagata gasegase le faʻaleleia o fua o le kulūkose ina ia faʻaitiitia ai le taumafa o mea taumafa e maua mai i gaʻolaʻo faigofie (digesti, falaoa, pateta, pasta, ava malosi ma meainu suamalie).

E tatau ona faaopoopo i mea taumafa e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose (pi, kapisi, kukama, pauka, isalaʻelu, seleri). Afai o le faateleina o le kulukosesesegase ua tupu ona o maʻi ua maua muamua, ona lona lua o le maʻisuka.

I lenei tulaga, o le togafitiga o le faʻamaʻi o loʻo faʻataunuuina faatasi ai ma togafitiga autu (faʻamaʻi pipisi, cirrhosis, kanesa pituitary poʻo le kanesa o le pancreatic).

Filifili se suʻega toto mo le suka

O le suʻeina o le toto mo le suka o se auala faigofie, ae sili ona malamalama mo le fuafuaina o le tulaga lautele o se tagata. Glucose o le tino malosi lea o le tino.

O lona maualuga e faalagolago i luga o le faasologa o igoa ole taumafa taumafa ma le gaosiga saʻo ole inisalini.

Ole maualuga o le kulukose i totonu o le toto e mafua ai le maʻi suka, atherosclerosis, oso fatuga, taʻavale, toilalo, leiloloa.

O faʻasolosolo e masani lava o le soymptomatic. O le mafuaaga lena e taua tele ai le faia o se suʻega masani, e ui lava i le masani masani o le soifua maloloina.

Suʻe suʻa masani. Toto o le toto

Iloiloina o le faailoga o le a fesoasoani i se pa masani masani o mea mai le tamailima. O sea suʻesuʻega ua faʻamaonia pe a faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, aʻo faia suʻesuʻega faafomaʻi, ina ia mafai ai ona taofia.

E masani ona faia le suʻega o le biochemistry i luga o le mafuaʻaga o le vai vevela. E mafai ai e oe ona faʻamasino le tulaga lautele o le tino, e faia ina ia puipuia (ia le itiiti ifo i le taʻitasi i le tausaga) ma ia togafitia faʻamaʻi pipisi ma faʻalavelave. O le suʻesuʻega e aofia ai se suʻega toto mo le suka, uric acid, creatinine, bilirubin ma isi faailoga taua.

Fructosamine suʻega. Fua Faatatau Sugar

suka e mafai ona sui vave. Fluctuations e sau mai le natura o meaai paleni, faagaioiga faaletino, ma e oʻo lava i tulaga faʻalagona. E taua tele le faʻatusatusaina o le maualuga o le kulukose, e le gata i faʻamaʻi ma le togafitiga o faʻamaʻi eseese. Mo lenei mea, o loʻo faia ai se suʻega fructosamine. O lea na taʻua ai se tasi o protein, o le tuufaatasiga o albumin ma le kulukose.

O se metotia taua mo le proteinuria, hypoproteinemia, e pulea ai le aoga o le togafitiga o le hyperglycemia (maualuga maualuga le suka). Faamolemole ia matau o lenei suʻesuʻega e le manaʻomia ai se sauniuniga faapitoa. E tāua le mafai ona faia le auʻiliʻiliga i le ania, pe a le lava le hemoglobin. O se mea taua tele lea i le suega o le hemoglobin glyc.

Iloiloina o le faapaleni o le kulukose ma le faatuina o le maualuga o le C-peptide. Faʻavaeina o ituaiga o maʻisuka

O le fuafuaina o le maualuga o le C-peptide o se ituaiga faailoga o le gaosiga o le inisalini i le tino. O lenei suʻesuʻega e fesoasoani foi i le fuafuaina o le gasegase o gasegase o le gaʻo. O nisi taimi o le maualuga o le suka e le sili atu i le masani, ma o faailoga o togafitiga ua i ai nei.

E taua foi le faia o se suʻesuʻega pe'āfai o loʻo i ai faʻamatalaga faʻapitoa mo le atinaʻeina o le maʻi. O se tasi o le isi aiga na mafatia i lenei maʻi. O le metotia e faʻaaoga e iloa ai le va o le maʻisuka: o le insulin-dependent poʻo le insulin-faalagolago.

Suesuega o le faapalepale glucose ma le naunautaiga o le anapogi glucose ma pe a uma le suka "ave". Fuafuaga o le faʻagasologa o le maʻi

O le suʻesuʻega e faia i ni vaega se lua. Muamua, e aoina mai le biomaterial mai le gasegase i luga o se manava gaogao, aua o le tuufaatasiga o le toto e mafua tonu lava i le taumafa o mea taumafa.

E le gata i lea, e ofoina atu le tagata maʻi e ave le suamalie suamalie poo le kullukose fofo o loʻo faʻafoʻosaʻoina faʻatasi, ma mulimuli ane toe iloiloina le maualuga o le suka.

O lenei mea e mafai ai ona fuafua le pathologies endocrin, o se uiga o le maʻisuka, faʻapea foʻi ma le iloa o le maʻi o le maʻi.

Toto toto mo le hemoglobin glyc

O le aofaʻi o kulukose ma le hemoglobin e fusifusia i le vaega moleculamu o se faailo taua. Hemoglobin faʻatasi ma le kullukose e taua o le glycated. Faʻamaumauga o faʻamatalaga faʻamaumauga le maualuga o le suka plasma i le tolu masina talu ai. E faʻaaogaina mo le masalosalo i le atinaʻeina o le maʻisuka, fuafua le ituaiga o maʻi, ma le togafitiga o le maʻi.

7 tulafono mo sauniuniga mo le auiliiliga

Mo le maua o se faʻatuatuaga mautinoa o le auʻiliʻiliga, e tatau ona mataʻituina uma faʻaaliga o le sauniuniga aʻo leʻi faia le suʻega toto mo le suka. A le o lea, o le a faʻasese le iuga o le suʻesuʻega. O lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i le le saʻo ma iloa ai, o se taunuuga, togafitiga le saʻo. O le mea e le faʻafeiloai ai i se mea e te le fiafia ai, saili pe faʻapefea ona pasi saʻo le suʻega.

  1. Aloese mai le tagofia o fualaau e afaina ai lou suka toto. E tatau ona logoina le fomaʻi e uiga i le mauaina o tupe. Aua nei galo e uiga i le faʻaaogaina o le faʻailoga faʻasalaga. O nisi fualaau oona e aofia ai gestagen vaega e mafai ona faʻaleleia ai lou suka toto.
  2. Aloese mai le faamalosi tino. Mo mafuaaga eseese, o le maualuga o le suka pe a maeʻa faamalositino e mafai ona tulaʻi pe pa'ū. O aʻoaʻoga faʻaletausaga faaumiumi e mafai ai ona e gauai atu i le 20% sili atu le kulukose. O faamalositino malolosi e ese mai ai e mafai ona faateleina ai le maualuga o le suka. Ole vaʻaia faʻapitoa o fesuiaiga i tagata e maua i le maʻisuka.
  3. Teʻena le 'ai i le 8-12 itula. Taumafai e aua neʻi 'ai meaʻai ma se faʻasoa maualuga i le aso na muamua atu. E sili atu ona faigofie le faia o se suʻesuʻega i le taeao. O lea la o le tino o le a le iloa le umi o le fia taumafa. E vave lava ona vave faʻaleleia le kulūkose, o le 'ai i se vaitau puupuu o le a mafua ai le saturation o le tino ma le kulukose.
  4. Puipui oe lava mai tulaga faigata i le afiafi o le faʻataʻitaʻiga. O tulaga tugā e manaʻomia ai le tino e faʻaputuina malosiaga. E ese le eseesega o le faiga o le hormonal ma le metabolism: o le tele o le malosi e faʻamalolo mai i le tino o le kulukose.
  5. Faʻaalu sina taimi i togafitiga o le physiotherapeutic. Massage, cryotherapy, compresses o ituaiga eseese, x-ray e mafai ona aafia ai le taunuuga o le suʻesuʻega. E afua ona o se suiga i le masani ai o le gasegase e ala i ia taualumaga.
  6. Aua e inu ava malosi mo aso e lua. Meainu maualuga o suka - ava malosi, uaina, martini, pia - e mafai ona faateleina le kulukose toto. Vailaʻau malosi - vodka, cognac - i le isi itu, e faʻaititia ai le faasino igoa. Aua nei galo o le ava malosi e aafia ai le galuega a le pancreas, ma o le mea autu lenei o le inisalini.
  7. Aua nei ulaula pe a itiiti ifo nai itula aʻo leʻi faia le suʻega. Nicotine e faaosofia ai le faateleina o le kulukose. O le mafuaʻaga lava lea e mafua mai i le maualuga o le maʻisuka i tagata ulaula.

E faapefea ona fuafuaina le suka o le toto?

E lua auala autu mo le fuafuaina o le suka o le toto: i luga o se manava gaogao ma le mamafa o le kulukose. O nisi taimi latou te tuufaatasi, o lona uiga, muamua i luga o se manava gaogao latou te fuafua ai le maualuga o le suka i totonu o le toto, ona latou avatu lea i le tagata maʻi se vaiinu o se aofaiga faapitoa o le kulukose i le vai, ma a mavae le 2-3 itula ona toe faia lea o le auiliiliga. O lenei mea e mafai ai ona matou iloiloina le gaoioiga ma le talafeagai o le gaosiga o le inisalini.

I le fale, e mafai ona faʻaaoga se glucometer e fuafua ai le suka. E faigofie ona faʻaaoga, tuu sina paʻua i luga o se suʻega faapitoa ma tuʻu i totonu o le masini. O le fuafuaina o le suka o le toto ma se glucometer e faʻaaogaina foi i falemaʻi pe a leai ni a latou lava potu suʻesuʻe pe leai foi se taimi e faatali ai mo ni taunuuga.

O le a le tau o le auiliiliga

E mafai ona e pasia le auiliiliga i le fale suesue i le falemaʻi o le setete e matua leai se totogi. Suesuega i nofoaga tumaoti e fesuisuiai e fuafua i le ituaiga o auiliiliga, o le itulagi lea na fuafuaina ai le faʻatagaina, faapea foi le tau o auaunaga a le faalapotopotoga lava ia.

O le tau o se suʻega o toto toto e amata i le 200 rubles. Suʻe toto mo le faʻapalepale kullukose, o le hemoglobin glycated o le a tau mai le 350 ruble mo suesuega taʻitasi. O le fuafuaina o le maualuga o le fructosamine i totonu o se fale suesue faalilolilo e tau mai le 250 rubles.

Suesue taimi

O le a le umi e alu ai le siama? O loʻo faʻasolosolo ona vave faʻaleleia le auala ma o tagata na maua i le maʻisuka na maua le avanoa e faʻaaoga ai le auala manino e fuafua ai le kulūkose i totonu o le toto.

Glucometer o se masini e faʻaalia ai le sao ma le sao vave o le suka o le toto.

Ua auina atu le auiliiliga i le vaega o le suʻega, ua tuu i totonu o se pu faapitoa i le masini ma a maeʻa ni nai sekone ua saunia le taunuuga.

O falemaʻi falemaʻi e mafai foi ona faʻaaoga auala gaʻo vave. O le suʻega suka o le a maua i totonu o le 15-20 minute.Ae ui i lea, o le tele o faʻalapotopotoga ua sauni e tali i 4-5 itula, o nisi taimi i le aso e sosoo ai. O le mea masani, o le suʻesuʻeina o le biochemistry e faia i totonu o le 24 itula.

I le avea ai o se tulafono, ou te manaʻo moni ia iloa taunuʻuga o le auʻiliʻiliga ao leʻi asiasi atu i le fomaʻi. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona i ai le malamalama i le auala e faailoa ai le sugar i se suʻega toto, o fuainumera e manatu e masani, ma o loʻo tautala i se maʻi.

Taua! E le tatau ona e faʻatuina se faʻamaʻi na o oe lava, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o oe lava. Manatua o se suʻega toto mo le suka o se faailoga lea mo se fomaʻi.

Glucose masani masani

Mo le feusuaiga saʻo ma mo tagata, o le sugar sugar content e tutusa. Mo tamaiti, o le laʻititi laʻititi o numera o le a avea ma mea masani. E taua le taua o le capillary (mai le tamailima) ma le toto vevela e eseese. O le maualuga o le suka i totonu o le 12% e maualuga. Faailoilo o loʻo faʻaalia i le numera numera i mmol / L.

I le auʻiliʻiliga faʻapitoa o le a e vaʻavaʻai i le tusiga i le gagana Latina Glu poʻo le "glucose". O fale suesue a tagata taʻitoʻatasi e fuaina le maualuga o le vailaʻau i isi vaega (mg%, mg / 100 ml, poʻo le mg / dl.). Ina ia faaliliuina i le masani masani, e tatau ona faaitiitia le numera i le 18 taimi.

Tulaga masani mo tagata matutua

Aua e te popole pe afai o le lipoti faafomaʻi e faailoa ai igoa mai le 3.3-5.5 mmol / L. O lenei aofaiga o le suka e manatu e masani mo mea taugata. Mo le toto na maua mai i vein, o fua mai le 3.7 i le 6.1 mmol / L o le masani. Latou te talanoa e uiga i faʻamaʻi pe a oʻo mai faʻamaumauga i le 6 iunite poʻo le sili atu (mo le toto oona 6.9 mmol / l.).

Filifiliga mo le maʻitaga

O tamaitai o loʻo faʻamoemoe o se pepe e tele suiga ma leaga o le tino. O le mea lea, o faailoga masani mo i latou e ese lava. Tulaga masani masani mo fafine maitaga e mai le 3.8 i le 5.8 iunite. O se tagata faʻafefe o se ata mai le 6.1. Suʻe suʻe toto mo le suka e tatau ona faia e le aunoa.

Auala e galue ai pe a uma ona e maua iuga

Soo se faailoga e tatau ona talanoaina ma lau fomaʻi. E naʻo se fomaʻi agavaa e mafai ona talanoa e uiga i tulaga masani poʻo faʻaleaga.

Po o le a lava le taunuuga, ia manatua e le tatau ona e faʻavaivai. O le maʻi suka e le o se faʻasalaga, ae o se auala fou o le olaga. O tagata maʻi o le a pulea le maualuga o le suka, filifili meaai ma maualalo le faʻaogaina o fualaʻau, ma faʻamalositino i taimi uma.

Matou te moomoo maimau pe a oe asiasi atu i le falemaʻi.

Aisea e foai ai le toto mo le suka

O le aofaʻi o kulukose i totonu o le toto o loʻo faʻaalia ai le glucose o loʻo i totonu o le tino o le tagata, pe faapefea ona galue lelei le pancreas ma isi totoga. Afai e faʻateleina le faailo, e mafai ona tatou fai atu ua lava le suka, ae e le o aʻafia i sela.

O le mafuaʻaga atonu o le togafiti o le pancreas poʻo sela ia i latou lava, pe a le iloa e le namu le mole suka. Afai e maualalo le kulukose, o lona uiga e le lava le kulukose i le tino. O lenei tulaga e tupu pe a:

  • anapogi
  • malosi malosi faaletino,
  • popolega ma popolega.

E tatau ona manatuaina o le inisalini e gaosia i le le gata i voluma. Afai ei ai le sili atu o le kulukose, ona amata lea ona teuina i totonu o le ate ma maso i le glycogen form.

O le aoina lelei o mea mo suʻesuʻega o se faʻamaoniga lea o le mea saʻo ma lona faʻamatalaga atoa. E tatau i le tagata ona foai le toto i se manava gaogao, aʻo leʻi suʻeina, e faasaina le taumafa meaai mo le 8 itula.

E sili le faia o le auiliiliga i le taeao, ma o le afiafi e mafai ona faʻaaoga:

  1. letusi
  2. susu yogurt gaʻo
  3. falaoamata e aunoa ma le suka.

Faatagaina e inu vai. E le manaomia le inu kofe, compotes ma le teas i luma o le suʻega, o le a faʻaosofia ai le faʻamatalaga o iuga.

Talu ai e mafai ona i ai i totonu o le nifo sina aofaiga o suka, e le manaʻomia le pulumu o ou nifo aʻo leʻi faia le suʻega. O le inuina o le ava malosi ma le ulaula e tatau ona taofiofia aʻo leʻi suʻeina. O sikareti uma lava e mamafa mo le tino, ma, e pei ona e iloa, e taʻitaʻia ai le tuʻuina atu o le suka i le toto, lea e suia ai le ata moni.

O le faʻaaogaina o fualaau faʻamalosi e aʻafia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, o le mea lea, e tatau ai i le fomaʻi ona nofouta i lenei mea. O le suʻeina o le toto mo le suka e manaʻomia ai le mutaaga o taaloga taʻavale.

E le gata i lea, o le suʻesuʻega e le mafai ona faia pe a uma:

  • massage
  • electrophoresis
  • UHF ma isi ituaiga o physiotherapy.

E le o fautuaina foi le faia o suʻesuʻega pe a maeʻa le suʻega ultrasound.

Afai a maeʻa soʻo se tasi o nei taualumaga o le ave lea o le toto mai le tamatamailima i le maualuga o le kulukose, o taunuuga e ono leaga.

Vaʻaiga o le sampling samples mo le fuafuaina o le kulūkose

O suʻesuʻega saʻo ua avanoa nei e fuafua ai le suka toto i totonu o tagata. O le auala muamua o le sampling samples i luga o se manava gaogao i le fale suesue i tulaga o se fomaʻi.

O se suesuega o meaola oona o loʻo faia i luga o le faavae o le vai vevela. O le suʻesuʻega e mafai ai ona faʻataunuʻuina le tulaga lautele o le tino. E faʻataʻitaʻiina taʻitasi i le tausaga ona puipuia.

O le auʻiliʻiliga o loʻo faʻaalia ai foʻi maʻi faʻasolosolo ma faʻamaʻi. Laʻasaga o loʻo suʻesuʻeina:

  1. toto suka
  2. uric acid
  3. bilirubin, creatinine,
  4. isi faailoga taua.

E mafai foʻi ona e faia se suʻega i le fale e faʻaaoga ai se masini faapitoa - o se glucometer. Mo nei faʻamoemoe, e tatau ona e tui lou tamatamailima ma faʻaaoga se mataua o le toto i le fasimea, e tatau ona faʻaofi i le masini. O le a vaai le tagata iʻuga o le suʻesuʻega i ni nai sekone i luga o le mata.

E mafai foi ona e ave toto mai se vein. I lenei tulaga, atonu o le a sili atu le maualuga o faailoga, aua o lenei vaega e matua mafiafia le toto. Aʻo le i ai ni suʻesuʻega, e faʻasaina le 'aiina o meaai. Soo se meaʻai, tusa lava pe laiti, e faʻapupulaina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, lea e mulimuli ane o le a faʻaalia ai iuga.

O fomaʻi e manatu o le glucometer o se masini saʻo lelei, ae e tatau ona e tago lelei ma mataʻituina le umi o le suʻega. O se mea sese laitiiti o le glucometer ei ai se nofoaga e tatau ona i ai. Afai e vaʻaia le afifi, ona manatu loa lea o fasi mea ua faaleagaina.

O le glucometer e mafai ai e se tagata ona tutoatasi, i le fale, pulea le tikeri o suiga i faailo o le kulukose toto.

Ina ia maua ni faʻamaumauga sili atu ona talitonuina, e tatau ona e faia uma sailiiliga i lalo o le vaavaaiga a fomai i falemaʻi.

Faailoga masani

Pe a pasia le suʻega i luga o se manava gaogao, i se tagata matua, o tulaga masani masani o loʻo i le va o le 3.88-6.38 mmol / L. Mo se tamaititi faatoa fanau mai, o le masani mai le 2.78 i le 4.44 mmol / L. E taua le iloa e faapea i totonu o ia tamaiti, o le toto sampling e faia e aunoa ma le amataina o le anapogi. Mo tamaiti e silia ma le sefulu tausaga le matua, o le maualuga o le maualuga o le toto toto e mai le 3.33 i le 5.55 mmol / L.

E tatau ona manatua i totonu o nofoaga autu o potu suʻesuʻe e ono iai ni taunuʻuga eseese mai lenei suʻesuʻega. O eseesega o nai vaesefulu e manatu e masani.

Ina ia mafai ona maua ni taunuʻuga moni faʻatuatuaina, e taua le sailia e le gata o le a le aofaʻiga o tauʻiliʻiliga, ae faʻapea foʻi ona faia i totonu ole falemaʻi.

I le tele o tulaga, ua faatonuina e le fomaʻi se suega toto mo le kulukose ma se isi avega ina ia maua ai le ata sili ona faatuatuaina.

Mafuaaga Faaopoopo o le Faateleina o le kulukose o le toto

O le kulukose e mafai ona faʻateleina e le gata i le maʻisuka. E mafai e le Hyperglycemia ona faʻaalia maʻi nei:

  • pheochromocytoma,
  • faʻalavelave i le tino o le endocrine pe a oʻo mai se tele o adrenaline ma norepinephrine i le toto.

Faʻaaliga faʻaopopo e aofia ai:

  1. faaitiitia ma faateleina i le toto maualuga,
  2. maualuga le popole
  3. fatu fatu
  4. sosolo malie.

Faʻalavelave faʻafitauli o le finocrin system e tulai mai. Muamua, e taua le taʻua o thyrotoxicosis ma Cushing syndrome. Livers ma le hepatitis e faʻatasi ma le kulukose maualuga.

Pancreatitis ma se tulu i le pancreas e mafai foi ona fausia. O le Hyperglycemia e aliali mai foi ona o le faʻaaoga umi o vailaʻau, mo se faʻataʻitaʻiga, vailaau faʻamalosi, vailaau faʻamaʻi ma vailaʻau faʻamalosi.

O lenei tulaga e masani lava ona taʻua o le hypoglycemia, e iai ona lava faailoga:

  • faʻafefe
  • pallo o le paʻu
  • sosolo
  • fatu fatu
  • fiaai pea
  • popolega le mautonu.

O tagata uma e maua i le maʻisuka e tatau ona mataʻituina pea le aofaʻi o suka i totonu o le toto, e tusa lava pe leai ni faʻafitauli matuia i le soifua manuia.

Mo fuataga i aso uma, e lelei tele eletise eletise eletise.

Saʻiliʻili suʻesuʻega

Mo le suʻeina o le suʻe toto mo le leai o se totogi, e tatau ona e suʻesuʻeina fuafuaga a le ofisa tumaoti ma faʻalapotopotoga faʻapitoa. Afai o loʻo faia se faʻataʻitaʻiga i totonu o soʻo se faʻalapotopotoga, e tatau loa ona e valaʻau ma sainia mo se suʻega.

Mo le faʻamaoni sili, o le toto na foaiina i le va o le 8 ma le 11 i le taeao. O le toto e aveesea mai se tamailima.

O le suʻega toto mo le suka e mafai ai ona iloa le maʻisuka i le amataga. Lusia e Rusia le fa i le numera o mataupu o lenei faʻamaʻi i totonu o atunuu uma o le lalolagi. E tusa ai ma fuainumera, e 3.4 miliona tagata Rusia na maua i le maʻisuka, o le isi 6.5 miliona tagata e mafatia i le maʻisuka, ae latou te le o iloa o latou maʻi.

E faʻamalosia le faia o se auiliiliga mo tagata o loʻo i ai le tasi o itu nei:

  1. tausaga e 40 tausaga
  2. sili atu le mamafa o le tino
  3. faʻasologa o togafitiga
  4. togafitiga o le loto,
  5. maualuga maualuga.

O isi falemai faafomai ei ai a latou lava talosaga. O le mea lea, e mafai e se tagata ona vaʻai pe a pasia le auʻiliʻiliga, ma po oa foi faailoga.

E le gata i lea, o le tele o talosaga e faʻaalia ai le mea e suʻeina ai le suka i totonu o se nuʻu.

Tau o suʻega toto

O le tau o le auiliiliga e fuafuaina i totonu o ofisa taʻitasi. E mafai ona e foai atu le toto mo le suka i soo se fale suesue, o le tau e eseese mai le 100 i le 200 rubles.

Ole tau ole suʻega ole kulukose e tusa ma le 600 rupu.

O se glucometer mo le fuaina o le toto glucose mai le 1000 i le 1600 rubles. Ia te ia e tatau ona e faʻatauina ni fasi siaki, lea e tau 7-10 rubles taitasi. O faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻatau atu i vaega e 50 i le tasi pusa.

O le vitio i lenei tusiga o le a talanoa e uiga i tulaga masani o le suka o le toto ma foliga o le suʻeina o kulukose.

Faʻamatala lou suka pe filifili se itupa mo fautuaga. Sailiga. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua.

O le a le taimi e fai ai lenei suʻega

O le masani o le kulukose i le toto e 3.3-5.5 mmol / L. Ina ia mafai ai e se suʻega toto ona faʻaalia ai tali mautinoa, e tatau ona e ave i luga o se manava gaogao. O sea suʻesuʻega e mafai ona faʻatonuina e le fomaʻi poʻo le endocrinologist. A maeʻa le suʻega, o le a faʻamaonia e le fomaʻi iuga, tuʻuina atu fautuaga i meaʻai ma, pe a tatau ai, faʻamaonia togafitiga.

Ua fautuaina e fomaʻi se suʻega o le kulukose o le toto pe'āfai e iai au faʻamaoniga nei:

  • fia inu pea
  • faʻaauau faifaipea
  • faitioga o foliga mucous susu,
  • o le i ai o manuaga le lelei i le tino,
  • faʻanoanoa vaaia
  • lagona le lava o le vaivai.

E tatau ona e faia lenei auʻiliʻiliga i tagata o loʻo aʻafia i le maʻisuka. O lenei:

  • aiga vavalalata o tagata e maua i le maʻisuka
  • tagata le fiafia
  • gasegase e maua i le tumutumu o gland gland poo pituitary gland,
  • fafine o loʻo tauaveina se tamaititi e mamafa atu i le 4.1 kilokalama,
  • gasegase o loʻo i ai i le amataga (fafine i lalo ifo o le 50 tausaga, alii i lalo ifo o le 40 tausaga) na atiaʻe le maualuga o le toto maualuga, angina pectoris, atherosclerosis, poʻo le faʻasalalau.

I tamaiti, o le atinaʻeina o le maʻisuka e mafai ona masalomia ma le tele o le naunau mo laʻau suamalie ma le faʻaitiitia o le ola maloloina 1.5-2 itula i le maeʻa ona 'ai. Ia mautinoa ia suʻe suʻe suʻe mo fafine aʻo maʻitaga.

Faʻamatalaga faʻataʻitaʻi

O se metotia faʻaalia mo le fuaina o le kulukose o le toto o loʻo faʻaaogaina e faʻaaoga ai se glucometer i le fale. Ina ia faia lenei mea, o se mataua o le toto mai se tamatamailima e tuʻuina i luga o se faʻataʻitaʻiga, lea e faʻaofiina i totonu o se pu faapitoa ile mita.

O le sese o lenei metotia e mafai ona 20%, o lea e na o le vaavaaia i aso taitasi o le kulukose toto i tagata mamai e maua i le maʻisuka. Ina ia maua atili faʻamaoni saʻo, e tatau ona e faʻatatau i metotia suʻesuʻe suʻesuʻe.

Faatasi ai ma le avega

O le suʻega o le toleniga o le kulukose e faʻataʻitaʻiina pe a faʻamaonia se suʻega o le suka o le suka, ae e manaʻo le fomaʻi e le o iai se predisposition i le maʻisuka pe o loʻo i ai foi ni faʻafitauli faʻapitoa i le gaosiga o le gaʻo.

O le suʻega suʻe e faia i se avega e pei ona taua i lalo: Muamua, e ave e le tagata le toto mai se vein, mulimuli ane na te inuina le suamalie suamalie (e tusa ma le 100 g glucose i le 300 ml o le vai), ona oʻo lea i le 30 minute mo le 2 itula e ave mo le suʻega mai tamatamailima. I lenei tulaga, e le mafai ona e 'ai ma inu.

O sea suʻega e tatau ona faia e fafine maʻitaga.

O le iloa vave o le maualuga o le suka i tina maʻitaga e mafai ai ona e amata togafitiga i le taimi (pulega o le inisalini), e mafai ai ona faʻaitiitia le ono mafai e se tamaitai ona atiaʻe le maʻisuka i le lumanaʻi ma puipuia ai le tuputupu aʻe o le maʻi o le fetal, lea e faʻaitiitia ai le manua i le tina ma le tama i le taimi o le fanau. O le vaeluagaina i le taimi o le maʻitaga e mafai ona faʻaosofia ai polyhydramnios ma pepe.

O le hemoglobin glycated

O le suega o le hemoglobin glycini (totoga mumu toto) e faʻamaonia pe a uma ona tuʻuina atu e se tagata le inisalini togafitiga (ia mataʻituina le aoga o togafitiga) pe a fai foi isi suʻesuʻega e faʻaalia ai le faateleina o le toto suka. O le maualuga o le hemoglobin glycated e faʻapupulaina ma se faʻaopoopoga i le suka.

I le faʻaaogaina o lenei suʻega, e mafai ona e fuafuaina le avega o le kulukose toto mo le 3 masina i luma atu o le suʻega. O lenei suʻega e mafai ai ona fuafua le taimi o faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi ma le faʻaaogaina o gaʻo i totonu o le tino. O le toto mo le suʻesuʻega e aveesea mai le tamatamailima, ma o le samples o mea e mafai ona faia pe a uma ona 'ai.

Faamatalaina o auiliiliga o auiliiliga

E tatau i le fomaʻi ona faʻamatalaina iuga o le suʻega ma tuʻuina atu fautuaga. O le laulau i lalo o loʻo faʻaalia ai tulaga taua e masani ona faʻaalia ma faʻaalia ai le atinaʻeina o se tulaga faʻaleagaina.

FaʻamatalagaNorm, mmol / lLe taua mo le maʻisuka, mmol / lLe tau mo prediabetes, mmol / l
Biochimium3,3-5,5>6,15,6-6,1
Faatasi ai ma le avegamai le 3.3 i le 5.5 i luga o se manava gaogao ma oʻo atu i le 7.8 i le maeʻa ai o le kulukose, ma> 6.1 i luga o se manava gaogao ma oʻo atu i le 11.1 pe a uma le kulukose5.6-6.1 i luga o se manava gaogao ma le 7.8-11.1 i le maeʻa ai o le kulukose
O le hemoglobin glycated6,5%5,7-6,4%

O le masani o le kulukose i le toto o tamaiti i lalo ifo o le 1 le tausaga e 2.8-4.4 mmol / L. Mo tamaiti mai le 1 i le 5 tausaga - 3.3-5 mmol / l. I tamaiti mai le 5 tausaga le matua, o le masani e tutusa ma tagata matutua.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka o loʻo maua lelei togafitiga ma mulimuli i le taumafataga na fautuaina e le fomaʻi, o fuainumera o le 5-7.2 mmol / l e manatu o le masani.

O le masani mo fafine maʻitaga o loʻo i ai se suega kullukose ma se avega e 4.6-6.7 mmol / L.

O le maʻisuka o le mafuaaga taatele o le suka o le toto. E le gata i lea, o le mafuaaga o le hyperglycemia (maualuga maualuga) e mafai ona:

  • faamai pipisi
  • lapataiga faʻailoga
  • maʻi ate.

O le toto maualuga o le suka e mafai ona afaina ai le tulaga o le maʻi. Muamua lava, o le hyperglycemia e aʻafia ai le setete o le fatugalemu o le tino: o le tagata e ita, o lona tumau e faʻaitiitia. O le maualuga maualuga o le kulukose e ono mafua ai le leiloa o le mafaufau ma le atinaʻeina o se maʻi suka.

Pe a togafitia togafitiga muamua, e tatau ona totogia faapitoa le soifua maloloina (taimi talafeagai e mafai ona taofia ai le atinaʻe o le maʻisuka).Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻaeteete i le faʻaitiitia o le suka (pe faapefea ona faia lenei mea, o le a taʻu atu e le fomaʻi ia te oe).

E masani lava, faatasi ai ma togafitiga, e fautuaina ai se tagata e faaitiitia le taumafataga ona o le teenaina o laʻau suamalie ma paluga, ma aveesea ai le mamafa, lea e maua i le faatapulaaina o kalori i le 1500-1800 kcal / aso ma faamalositino faaletino (aau, Pilates).

O le maualuga o le suka (poo le hypoglycemia) e maua pe a fai o se suesuega o meaola mo le suka e faaalia ai le taua o le itiiti ifo i le 3.5 mmol / L.

O le mafuaʻaga o le hypoglycemia e mafai ona avea ma faʻamaʻi o le pancreas, hypothalamus, fatugaʻo, gaʻo ma le ate, fia ai, sarcoidosis. I le faʻaopoopoga, o le hypoglycemia e mafai ona mafua mai i le le lelei o taumafa (faʻaaoga tele o suti ma mea inu gaʻo).

Faailoga o le maualalo o le kulukose e aofia ai:

  • fatu palpitations,
  • soona inu tele
  • tiga matuia
  • fiaai tele
  • vaivaiga
  • vavao
  • faʻanoanoa.

Auala e saunia ai mo le auʻiliʻiliga

Ina ia mafai ona faʻatuatuaina le fua o le suʻe toto mo le suka, e te manaʻomia i luga o se manava gaogao. O ia mea e mafai ona aafia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto:

  • popolega (o le mea lea, e le fautuaina e suʻe se suālaʻau i le taimi lava e maeʻa ai le fefe ma le fefe pe i se tulaga fiafia),
  • 'ai (taofi le' ai i le 8, pe sili atu i le 12 itula ao lei aoina le toto),
  • ava malosi (ina ia mafai ona faʻatuatuaina le suega, taofi le inu ava i aso e lua ao lumanaʻi),
  • (e le mafai ona e pulumu ou nifo i le taeao ao leʻi faia le auiliiliga, talu ai o le tele o nifo oona e aofia ai le suka, lea e vave ona tuʻuina i totonu o le toto ma faʻaopopo le maualuga ole kulukose),
  • ulaula (e fautuaina e aloese mai le ulaula sikaleti mo ni nai itula aʻo leʻi faia le suʻega),
  • mūmū
  • faamalositino faaletino (ma le malosi malosi o le tino, o le kulūkose e faʻaitiitia, o le mea lea, e le fautuaina e faʻamalosi i le falemaʻi i le afiafi o le suʻega poʻo le faia o faʻamalositino i le taeao ae leʻi faia le suʻega), gaioiga faʻafiafiaga i le aso ao leʻi faia le suʻega,
  • togafitiga faʻasolosolo (x-ray, massage, ituaiga uma o le physiotherapy e mafai ona fesuiaʻi taunuuga o le suʻega),
  • faʻamaʻi pipisi (i taimi o gasegase, o le maualuga e mafai ona sola ese mai le masani masani mo se tagata),
  • leai se po malolo, galuega o le fesuiaiga o le po,
  • vailaʻau, e pei o corticosteroids, diuretics, acidic nicotinic, estrogens (pe afai na faatonuina e le fomaʻi se suega suka, e tatau ona e logoina o ia e uiga i le fualaau).

O se tuusaunoaga o le suʻega mo le hemoglobin glycated: o le taua o lenei faailoga o le a le aafia i le 'ai, fufulu o ou nifo, faʻalavelave ma gaioiga faaletino.

O le auiliiliga e mafai ona faʻaalia ai le sao o le toto toto pe a fai o le aso ao leʻi faia le suʻega, o le a 'ai e se tagata meaai faapitoa e maualalo le faʻasologa o fuainumera (fualaau faisua, yoghurts e le faguina, kefir, iʻa, moa, turuki, palu, legumes). O le faamalositino poʻo le tele o faamalositino atonu e faʻaleagaina ai foi taunuuga o le suʻesuʻega.

Faʻateleina (pe a faʻatusatusa i faʻamatalaga moni) o le maualuga o le kulukose i le toto o le ai ai i lalo o le 8 itula aʻo leʻi faia le suʻega (i tagata soifua maloloina, 1 le itula talu ona 'ai, o le maualuga o le suka e oʻo atu i le 10 mmol / l, ma a maeʻa le 2 itula e pau i le 8), faʻapea foʻi ma se taumafataga mataʻutia i le afiafi o le suʻega (o le mea lea, o le taeao e sosoo ai pe a uma se pati poʻo se aso malolo i le fale suesue e le aoga ona alu).

Pe a ave mea taumafa tumu i gaʻo inu i le afiafi o le suʻega, e taugata le foai toto na o le 14 itula pe a uma le taumafataga mulimuli.

Tuua Lau Faamatalaga