Maʻisuka ma mea uma e uiga i ai

I le maʻisuka, e masani lava ona tupu le faaletonu o le ate. E manaʻomia le malosi mo le maʻisuka e faʻafoʻi ai le gaioiga o le okeni na aʻafia. E ui lava i le mea moni o le fualaau faasaina e aoga tele, e iai foʻi ni aʻafiaga leaga, o lea ao leʻi faʻaaogaina, e tatau ona e faʻatalanoa se tagata poto faapitoa ma faitau ma le faʻaeteete faatonuga mo le faʻaaogaina.

E TATAU ONA ILOA! E oʻo lava i le maʻisuka maualuga e mafai ona faʻamalolo i le fale, e aunoa ma se taotoga poʻo falemaʻi. Tau lava faitau le mea na fai mai Marina Vladimirovna. faitau le fautuaga.

Foafoaga ma le tuʻufaʻatasiga

O le malosi malosi e maua i foliga o capsules lanu enaena, o totonu o loʻo i ai ni mea oona o loʻo i ai se lanu samasama. O le tuufaatasiga o le ulutala muamua e aofia ai le 300 mg o phospholipids aoga mai soya, lea e aofia ai le 76% le filifili. O isi vaega o le ethanol, fat and castor oil. O capsules o loʻo i luga o le paʻu o le 10 fasipepa ma o loʻo tumu i pusa pepa.

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻai, tulaga paʻu ma le lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma e oʻo lava i tumutumu faʻamaʻi! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

Faailoga mo le faʻaaogaina

Fai mai faatonuga e taua Essential Forte e togafitia tulaga nei:

  • o le hepatitis tumau,
  • cirrhosis
  • gaʻo gaʻo,
  • faaleagaina i le totoga o le sosolo o se mea oona,
  • hepatitis, lea e matauina e tusa ai ma le tala o le ava malosi,
  • malfunctions i le ate, na tulaʻi mai ona o faʻamaʻi faʻamaʻi,
  • toxicosis i le taimi o le maitaga,
  • puipuiga e taofia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi,
  • faʻamaʻi pipisi.
Toe foʻi i le laulau o mea

Aisea e faʻaaoga ai mo le maʻisuka?

I le maʻisuka malosi, o faʻaletonu i le gaioiga o le ate e masani lava ona maua, mo se faʻataʻitaʻiga, o le gaʻo po o le faʻamalolo. Faʻamaʻi faʻamaʻi i se tagata maʻi, o le tino o le tino o le filtration filtration ua suia. O mea nei e mafai ona faaosofia ai suiga faapena:

  • suiga tumau i le mamafa o le tino
  • meaai le lelei
  • se aafiaga leaga i luga o le ate o vailaau mo togafitiga mo le togafitia o le maʻisuka,
  • aafiaga le lelei i le tino o le ava malosi.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le Essential Forte mo le maʻisuka, e mafai ona taofi le suia o le ate ma le faʻatonutonuina o lana gaioiga.

Faʻapitoa o le faʻaaogaina o le malosi malosi mo le maʻisuka

E pei ona taua i faatonuga mo le faʻaaogaina, o Essential Forte e faʻaaogaina ile tautala. I le taimi lava lea e tasi, e le tatau ona tatuʻusi pusa vai, faʻafefe ma fufulu i lalo i se aofaiga tele o le vai. Le togafitiga o le toilalo o le ate i le maʻisuka e faia mo tagata mamai ua oʻo i le taʻi 12 tausaga ma ua mamafa le silia ma le 45 kilokalama. O fomaʻi e sili atu ona faʻasolosolo ona faʻatonuina le 2 capsules o vailaau faʻataʻitaʻi i le aso. Fai mai faʻamatalaga e mafai ona e faʻaaogaina fualaau faʻamalosi Essential Forte, e le gata i lea, ma o le togafitiga e faalagolago i le maualuga o le faʻalavelave i le ate. O le umi o togafitiga e fuafuaina e le fomaʻi o loʻo auai.

Faʻaiʻuga

E pei ona faʻaalia i faatonuga mo le faʻaaogaina, o le vailaau faʻatau "Essential Forte" e talia lelei e tagata gasegase ma e le mafua ai le atinaʻeina o mea leaga. Ae ui i lea, i tulaga tulaga ese, e maitauina e tagata gasegase o itu nei o faailoga:

  • ogaoga ogaoga
  • tiga i le gastrointestinal tract,
  • oso i luga o le paʻu,
  • pemphigus
  • sasaa ma le susunuina.
Toe foʻi i le laulau o mea

Tu ma malologa

E te le manaʻomia se fomaʻi e faʻatau ai Essential Forte. E taua tele le faʻasaoina o vailaau i totonu o se pogisa ma le matutu, lea o le a leai se avanoa i le susulu o le la, tamaiti ma manu. O le puleaina o le vevela i se nofoaga e le tatau ona sili atu i le 21 tikeri Celsius. O le soifuaga ola o le oloa tau vailaau mo togafitiga e 3 tausaga mai le aso o lona gaosiga, o le aso e mafai ona vaaia i luga o le pepa afifi. A maeʻa le aso e muta ai, e matua faasaina le faʻaaogaina o fualaau, talu ai o le atinaʻeina o itu itu e mafai.

Analogs o vailaau mo togafitiga

O falemaʻi ei ai le tele o vailaʻau faʻasoifua maloloina e iai tutusa foliga poʻo le masini o gaioiga i le tino o Essential Forte. E masani lava, i falemaʻi, o fomaʻi e faʻamatalaina togafitiga faʻafesoʻotaʻi nei i tagata gasegase:

O fomaʻi e maitauina o vailaʻau taʻitasi o loʻo i luga e eseese faʻamaʻiloga mo le faʻaaogaina ma aʻafiaga itu. O le suia o le Essential Forte ua faatonuina e se fomaʻi ma ana mea e masani ona faʻasaina, aua e ono tupu i nisi taimi ni faafitauli ogaoga o le soifua maloloina. I le tulaga o le maʻisuka ituaiga 2 ma mea e le masani ai i le gaioiga, e taua le feutagai ma se fomaʻi togafitiga o loʻo masani i le tala faʻasolopito o le maʻi maʻi ma e iloa ona uiga uma. E naʻo se tagata poto faapitoa e mafai ona faʻamaonia le saʻo o fualaau, lea o le a faʻaaogaina ma leai se leaga e mafai ai mo se tagata maʻi faapitoa.

"Karsil forte": faatonuga mo le faʻaaogaina, iloiloga

I le taimi nei, o se tasi o fualaau sili ona lauiloa e puipuia ai maʻi o le ate o le Karsil malosi. Faatonuga mo le faʻaaogaga taʻu mai ia i matou o le tuufaatasiga o fualaau faasaina e aofia ai na o meaʻai masani. O le mea lea, o se tagata ei ai le aia tatau e faʻalagolago ai i le faʻaitiitia o lona aafiaga i se mamanu maʻi. O aʻafiaga pe a uma ona faʻaauau ona matauina i tulaga e le masani ai pe ua faʻaititia.

O a tulaga e faʻamaonia ai le faʻafefe o le ate?

Afai e te faʻatusatusa le tele ma le galuega o le ate e tusa ai ma isi totoga o le manava o le manava, e foliga mai o lenei okeni e le gata o le lapoa tele. O le ate ua tuʻuina atu i ai le galuega sili ona taua e faia e le tino. O i ai i totonu, o faagasologa gafa, o le tuufaatasiga o hormones e tupu, ma o ia lea ua valaauina e tauivi ma taunuuga o le olaga le talafeagai o se tagata. I le ate, suiga o meaola o soʻo se vailaʻau, e aofia ai toxins, e tupu. O le mea lea, o le meaʻai i luga o le laulau i se tagata, o le tele o lona gauai atu i le ava malosi, o le sili atu foi le iloa o le avega e pau i luga o lenei okeni taua.

E ui lava i le mea moni e masani ona aʻafiaina e aʻafiaga mai fafo, e taumafai le ate i taimi uma e faʻaitiitia le afaina o toxins i tagata. Peitai, o mea e mafai ona faia e lenei tino e le gata mai. Ma afai e lagona e se tasi ni mea le lelei i le taimi lava e uma ai ona 'ai meaʻai, gaioiga, mamafa i le itu taumatau o le puʻu o le manava i totonu o le vaega i lalo o le tauva, ona o nei faailo o se ituaiga o faailo mo le fesoasoani. O le fualaau faasaina "Karsil forte" e mafai ona galue o se faaola. Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi e pei o se kulupu o le hepatoprotectors, puipuiga o le ate. O le vailaʻau e fesoasoani e faʻaleleia ai gaioiga o le tino o le tino, faateleina ai le teteʻe o le ate e faʻaleagaina, e aofia ai le inu i le inu ava malosi.

O faatonuga na taʻu mai ai o le tuufaatasiga o le oloa e fesoasoani i le toe faʻafouina o le hepatocytes - faʻamaina ai lela o le ate. E faapena?

E faʻafefea ona galue ia hepatoprotectors?

I lenei tusiga, tatou te mafaufau i le fualaau faasaina "Karsil malosi." O faatonuga mo vailaau masani e tatau ona faitauina i le taimi lava lea aʻo le i faaaogaina. Sei o tatou iloa pe faapefea ona puipuia e fualaau faasaina le mafai gafatia o le tino e faatumauina lona tulaga tumau i totonu po o, i le gagana faasaienisi, faamautu le homeostasis:

  1. O aʻafiaga e aʻafia ai faiga faʻafomaʻi ma le faʻafouina o le faʻamalosi i totonu o le ate.
  2. O le tuiina o faʻamalolo saoloto e tupu.
  3. E taofia le faʻamaʻiina o le lipid.
  4. O le faʻaleagaina o siama faʻamau e puipuia.
  5. E faʻamalosia le faʻamalosi o le protein.
  6. O loʻo i ai se aʻafiaga i faiga faʻafouina ma toe faʻafoʻi.

Vasega o le fiva samasama C ma le cirrhosis: faʻafefea ona aloese?

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Leviron Duo mo togafitiga o le ate. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le aʻafia o le fiva samasama C e tupu i tausaga taʻitasi i le salafa o le lalolagi. O le tulaga oi ai nei e mafai ona taʻua o se faʻafitauli faʻalautele. 60-85% o tagata ua aʻafia i le siama C faʻapupulaina le hepatitis tumau, o le taunuuga o soo se taimi lua o le cirrhosis, ma i le 5% hecatocellular carcinoma. O le aʻafiaga o le kanesa e faʻapupulaina i le taumafa ava malosi ma faʻatasi ai ma siama C ma B.

E mafai ona aloese mai faʻamaʻi ma se siama ma o se taunuuga matautia? Ua faʻamaonia e le faʻatinoga e mafai. O loʻo taʻua lenei mea i le tusiga.

  • Le manatu o le hepatitis ma le cirrhosis
  • Faailoga ma Faailoga
  • Togafitiga

Le manatu o le hepatitis ma le cirrhosis

O le hepatitis o se mumu o le ate ole tino o se viral natura poo le leai foi o se fesootaiga ma le siama. Faatasi ai ma le hepatitis viral (o loo i ai le 7 oi latou i le taimi nei), o le taatele o le hepatitis A (e masani lava i se auala mama ma le toe maua) ma le hepatitis C, o loo i ai le tele o foliga o le anicteric ma se suiga i se faiga masani.

Mafuaaga o siama o le hepatitis C:

  • le faʻaaogaina o tui e leai ni faʻamalositino (o le mafuaaga autu o faʻamaʻi o fualaau oona),
  • felauaiga o mea toto ua afaina,
  • le faʻaaogaina o meafaigaluega e le faʻasalaina mo taʻaloga, faʻamalosi, togi, ma isi,
  • leai se puipuiga ma se paaga pipisi,
  • le tausisia o tulafono mo le tumama (faʻaaogaina o se fagu masani, faʻataʻitaʻiga, ma isi),
  • fesoasoani i se tagata ua pisia i le siama C ma le toto toto e aunoa ma le matauina o tulafono,
  • o le mafai ona tuʻuina atu le faʻamaʻi i le fetus i le utero mai se tina ua pisia, e le faʻateʻaina.

I se foliga laititi, o le hepatitis C viral e maua i le tele o mataupu. E masani lava ona faʻaalia e se auala agamalu. I le sili atu ona matuia, o tamaiti ma tagata matutua ua maʻi.

Filifiliga mo le iʻuga o le hepatitis C:

  • toe faʻaleleia (i le 10-20% o tagata gasegase) i totonu o le tausaga faatasi ma le mou ese atu o faʻailoga o le hepatitis,
  • suiga i le laasaga o le feaveaʻiga o le siama (e oʻo i le 20% o mataupu), o le a faʻaaogaina le faʻataʻitaʻiga ma le falesuesue o le gaioiga, ma le faʻamausali (faʻaauauina pea) o le siama i le toto, aʻo faʻaumatia le faʻafe o le ate,
  • le fesuiaiga o le faagasologa i se foliga masani (e oʻo atu i le 60-70%) ma faʻamatalaga ile falemaʻi ma suʻesuʻega o le faʻasologa o le hepatitis i suiga eseese o le malosi.

O le tagata maʻi e masani lava ona le iloa e uiga i le tino o le fiva samasama C, ma o le ate o le ate e iloagofie i le tulaga o le faʻataʻiina o siama poʻo le hepatitis tumau. O nei faiga uma e lua e mafai ona tumau mo le tele o tausaga e aunoa ma faʻamatalaga faʻapitoa ma taunuʻu i le atinaʻeina o gasegase.

O le mafuaʻaga lea ua taʻua ai le virus C o le "fasioti tagata alofa". Televave le vave (i le 5-8 tausaga) o le cirrhosis e atiina ae i lalo o le faatosina a le siama i tagata e faʻaleagaina le ava malosi.

O le fesuiaiga o le maʻi i se foliga masani o le faifai malie, e tusa lava po o le a le susulu o faailoga i le vaega laititi. I le matua, o le faʻasologa mo le taunuuga o le hepatitis tumau o le mativa.

O fiva folasia ua faʻaleagaina e faasolosolo malie ona suia e le suauʻu fesoʻotaʻi, fivarosis e atiae, e ui lava o le galue o le ate e mafai ona tumau mo se taimi umi.

O le Cirrhosis ua malamalama o se faagasologa faʻaleaga faʻalosolo faifai pea o loʻo aʻafia ai le solia o le fausaga o le ate ma le le atoatoa o le ate. O le faaleagaina o le hepatocytes (siama o le ate), e mafai e le siama (e faaopoopo atu i le faʻaogaina o le inflammatory ma aʻafiaga i luga o sela) mafua ai se tali a le autoimmune lea e manatu ai le tino ua le mafai ona faʻaumatia ia sela ma taumafai malosi e faʻaumatia i latou.

O siama oti e fausia ai vaega o le necrosis, e tumau pea le tino o le ie i lo latou tulaga, ma o le ate ua le toe mafai ona taulimaina ana galuega. O le suiina o siʻamuʻu ola maloloina o mea ia o le fatu o le cirrhosis. O tamaʻitaʻi e sili atu ona faigofie i lona atinaʻe i tupulaga laiti ma le vaeluaina.

O faʻafitauli sili ona ogaoga i le porohita:

  • solia o le toto totoʻa: e masani lava o le ate e faʻafefeina ai mea oona o loʻo faia i totonu o le inumaga, ma le cirrhosis ona o le maʻi pipisi, o lenei toto e le oʻo i le ate, ma o mea leaga e afaina ai le tino, faʻalavelave ai le mafaufau,
  • solia o le masima-masima metabolism, o le fua faatatau o elemene ma le vai: o le edema e atiina ae, ma i mataupu sili atu, o le faaputuputuina o le vai i totonu o le vaega o le manava (ascites),
  • o le faʻaitiitia o le toto coagulability e oʻo atu ai i le lamatiaga o le toto (nasal, hemorrhoidal, mai veins i le esophagus), i foliga vaaia o le faamanualia o le tino.

E faʻaleagaina ai le toto i le ate: o nisi o vaʻa ua faʻapipiʻiina, i isi vaega o loʻo faʻapotopotoina ipu o le pesini o le ogatotonu ma le veli veins, o le mamafa i totonu o vaʻa vevela e faʻatuputeleina (hypertension) - faʻaleagaina le cirrhosis.

Faʻateleina le alualu i luma o le gasegase:

  • tuʻufaʻatasiga faʻatasi o faʻamaʻi C ma B,
  • ava malosi
  • togafitiga o le endocrinological,
  • faʻamaʻi (faʻamaʻi faʻamaʻi, vailaʻau),
  • faʻavavega o le hepatitis tumau,
  • afaina o le pulelele.

Faailoga ma Faailoga

I se foliga faʻapitoa ma le faʻamalosia o le hepatitis C masani e iai ni faʻafitauli laiti: o le leai o se manaʻo, vaivaiga ma le vaivai, faʻalavelave moe, tiga faʻatasi. E mafai foi ona aliali mai le sikuea ma le uliuli.

I le taimi mulimuli ane, o le hepatitis tumau e faaiʻu i le faʻavaeina o le cirrhosis. O le hepatitis ma le cirrhosis faʻafuaseʻi e toetoe lava o tutusa lava faailoga, o le mea lea, e aunoa ma se suesuega maeʻaeʻa e iloa lelei ai le va o nei faʻamaʻi e faigata.

Faʻaaliga faʻapitoa o gaioiga:

  • le faʻavauvau poʻo le tiga i le pito i luga i le taumatau,
  • leai se tuinanau, o nisi taimi o le le fiafia i meaai,
  • spider veins i luga o le paʻu,
  • palmar erythema (paʻu paʻu i luga o alofilima),
  • se fesuiaiga i le tele o le ate (muamua le faateleina, ona le mautonu, faaitiitia ona o le atrophy) ma lona maualuga,
  • faateleina le toto,
  • faʻalauteleina o veins i luga o le puipui o le paʻu o le peritoneum ("ulu oona)",
  • veins varicose o le esophagus ma vemorrhoidal veins,
  • ascites (vai inu i totonu o le manava),
  • faateleina le toto (gums, mai le isu),
  • afaina o meaʻai (faʻaleagaina, vomiting, tulaga o le sulu, faʻalauteleina o le kesi)
  • lanu samasama o le paʻu ma le sclera,
  • pogisa pouliuli
  • vevela paʻu
  • paleni mamafa.

O le iai o faʻamaoniga e faalagolago i le tulaga o le maʻi. Aʻo faʻalauteleina le maliu o le cell, e faʻamalosia ai faʻamaʻi ma faʻagasolosolo le faagasologa. O faʻalavelave faʻalavelave o le cirrhosis e mafai ona avea ma le gase o le ate ma le atinaʻeina o se coma (hepatic encephalopathy) poʻo le toto mai le veins i le esophagus.

O nei tulaga uma e lua o se tulaga lamatia faaletino i le olaga o le tagata maʻi.

E naʻo le afa o tagata gasegase e mafai ona ola i le sefulu tausaga le maualuga i le porohita, ma o le aofaʻi atoa o le ola i le cirrhosis e 12 tausaga.

I le tulaga o le faʻamaʻi o le hepatitis C, ona o le mea moni e mafai e se tasi ona lamatia, e taua le faʻamautuina o se siama C i se taimi tatau. Ina ia faia lenei mea, ua fautuaina e fai se suʻesuʻega i le tausaga - o se suʻega toto mo faʻamaʻi HCV. O sea suʻesuʻega e mafai ona faia i soo se falemaʻi.

Afai e maua i ai siapo, e tatau ona faia se suʻega toto e le PCR mo le i ai o le siama C ile tino. E naʻo le suʻesuʻeina o faʻamaʻi o le HCV e faʻaalia ai le faʻafeiloaʻi o le hepatitis C. Naʻo le faʻamausali o le siama e iloa e le PCR ua faʻamaonia ai se maʻi masani o le hepatitis C.

Ae e tatau ona faia se faasologa o suʻesuʻega ma mea faigaluega e faʻamalamalama le tikeri o le gaioiga o le gaioiga, faʻaletonu o le ate ma le faʻamaonia o faʻamatalaga i luga o le atinaʻeina o gasegase.

    Suesueina o le toto (biochimium) (fuafuaina o le gaoioiga o enzymes o le ate ALT, AST, faailoga o le bilirubin, vaega ninii o le porotini, gathrombin, tuufaatasiga o le toto). I le gaioiga o le hepatitis, o faailoga e masani. O le maualuga o le faateleina o le bilirubin e tutusa ma le malosi o le samasama o le paʻu.

Faʻasolosolo i le gase cirrhosis, o le gaioiga o enzymes pe a maeʻaeʻa e mafai ona faʻaitiitia. Faʻatasi ai ma le toilalo o le ate, o le vaega o gamma globulins e faʻapupulaina i le faʻaititia o le maualuga o albumin, cholesterol, prothrombin, alpha lipoproteins.

  • Suʻega o le suʻega o le tino: faatasi ai ma le cirrhosis, o le numera o leucycytes ua faateleina, o le ESR ua vave ona faʻaitiitia, ma ua faʻaitiitia le numera hemoglobin.
  • O le masimmunune mechanism o le atinaʻeina o le gaioiga o loʻo faʻaalia e le maua o faʻamautau faʻamaina ma faʻamaʻi i mitochondria.
  • Ole suʻesuʻeina ole toto ile ELISA e faʻagata ai le faʻamaʻi faʻatasi ma siama o isi ituaiga o hepatitis (B, D).
  • Fuafuaina o faailoga o le toto toto o le "FibroTest" ma le "FibroMax" e iloilo ai le tikeri o fibrosis.
  • Ina ia talanoaina le mataupu o le togafitia o se tagata maʻi, o suʻesuʻega taua o:

    1. Faailoaina o le genotype (ituaiga) o le siama C. E i ai le 6 genotypes ua iloa, latou te tali ese mai i togafitiga o le antiviral, lea e taua pe a faatonuina le umi ole vasega togafitiga (mo le 6 masina poo le tausaga).
    2. Avega vevela - le numera o kopi o le siama i le 1 ml o le toto. O lenei faailo taua e taua i le iloiloga o le aoga o togafitiga faʻasolosolo ma togafitiga.

    Faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga:

    • E mafai ona fuafua e le gata i le tele o le vaovao ma le ate, ae o suiga faʻavae (faʻaogaina o le uʻeserogeneity o mea o le tino, o le i ai o vaega o inflammatory ma fibrosis, telefoni o le lymph, le i ai o volumetric formations), fuafua ascites,
    • auala e le faʻafefe faʻaonapo nei mo le fuafuaina o le i ai ma le mamafa o fibrosis i luga o le masini "Fibroscan",
    • laparoscopy - o se ata vaaia o le ate ma faʻaleleia le biopsy o le ate (ave se tootoo faapitoa mai le ate mo le suʻesuʻeina o suʻesuʻega ma le iloa o le hepatitis tumau, le cirrhosis ma le kanesa o le ate matua),
    • o le faʻavasegaina o iodine faʻatautaia poʻo le auro e mafai ai ona fuafua le tele ma foliga o le ate, o le tulaga o le cirrhosis: e le faʻapipiʻi i luga o atopopesise le gaogao,
    • O le televise e fuafua ai le tele o le vaʻa ma le nofoaga o vaʻa, e faʻaalia ai faailoga o le maualuga o le faitotoa (o lona faʻaalia o loʻo taʻu mai ai le laasaga o le faʻataunuʻuina o gaioiga).

    O le hepatitis C na o ia lava o le a leʻa, e manaʻomia ai togafitiga. O le fesili ole togafitiga e tatau ona folasia i ni suiga iloga i vaega ole suʻesuʻega, ona o le tulaga lamatia o le cirrhosis i nei tulaga e maualuga tele.

    Afai e maua le siama e avea ma siama siama, ona i ai pea lea o se lamatiaga o le faʻagaoioia o le faagasologa ma ona faʻafitauli uma.

    E oo lava i le siamaina o le hepatitis C masani ma le cirrhosis i le taimi muamua, o se suʻesuʻega maeʻaeʻa e manaʻomia e foia ai le mataupu o le togafitiga antiviral. I se tulaga patino, e mafai ona toe faʻafesoʻotaʻi fibrosis. O nisi taimi e mafai, pe afai e le ausia le alualu i luma o le alualu i luma, ona faʻaitiitia lea o le alualu i luma o le faagasologa.

    Talu ai e le mafai ona vaʻai le tikeri o le alualu i luma o le hepatitis, e tatau ile tagata maʻi i le hepatitis tumau ona filifili e togafitia togafitiga faʻasolosolo. E tusa ai ma fautuaga a le European Association of Hepatologists, o le togafitiga faʻamuamua na amataina, o le maualuga lea o le fomaʻi mo togafitiga.

    O le faavae mo togafitiga e puipuia ai antiviral e:

    • talavou o le maʻi (oʻo atu i le 40 tausaga),
    • suiga i vaega o meaola o le toto,
    • maualuga viral ave (e oo atu i le 600,000 IU / ml),
    • suiga i le fausaga o le ate e tusa ai ma ultrasound,
    • o le i ai o le fibrosis o le 2-3 tikeri.

    O le i ai o faʻamalologa faʻamaʻi, o le aʻafiaga o uiga leaga ma le naunau o le maʻi e amata togafitiga e amanaʻia foi.

    O le sili ona aoga o le tuʻufaʻatasia o pulega o fefaʻatauaiga ma le ribavirin, ae le o le monotherapy ma nei fualaau. Mai i le interferons, e faʻaaogaina ia alpha-a-alpha ma le alpha-2b (Pegasis, Intron, Kopegus, Laferon, PegIntron) ma faifeau vavalalata (IFN-α-2a ma le α-2b). O le ribavirins, Rebetol, Ribapeg, Ribamidil ua faatonuina. O fua ma le umi o le faʻaaoga e faʻatulagaina mo tagata taʻitasi taʻitasi e maʻi.

    Talu mai le 2011, ua faʻaaogaina se inhibitor viral protease e avea ma vaega lona tolu o le tuufaatasiga o antiviral therapy. O le tau o ia togafitiga e maualuga, ae o le aoga e sili atu le maualuga.

    Contraindications mo togafitiga o:

    • maʻi faʻamaʻi
    • toe le manuia
    • afaina fatu fatu,
    • maʻitaga ma susu susu o le tamaititi (o le maitaga ua solia i totonu o le ono masina talu ona togafitiga),
    • tausaga e oʻo atu i le 2 tausaga
    • tasi le le faapalepale i fualaau oona,
    • afaina o le autoimmune
    • faʻamaʻi toto
    • maʻisuka faʻateleina le maʻisuka,
    • totoga totoga.

    O le lomiga o togafitiga e togafitiga e filifili ai le tagata lava ia i lalo ifo o le 18 tausaga le matua, tagata faaaoga fualaau faasaina, faatasi ai ma le HIV.

    O le iloiloga o le aoga o togafitiga e puipuia ai vailaʻau e aofia ai tulaga nei:

    • siakiina o le toto (faʻasologa o faʻamaoniga o gaoioiga o le enzyme),
    • viia (i le PCR i le maeʻa ai o le masina, o le faʻaitiitia o le viralload o le 100 pe sili atu taimi ma le atoa o le leʻaloa o le RNA siama i le mavae ai o le 3 masina),
    • talafaasolopito (o se faaitiitia o le gaoioiga o le mumū ma le le lava o le alualu i luma o fibrosis e tusa ai ma le suesuega i le "Fibroscan").

    Ae o nisi taimi, mo mafuaaga le mautonu, o le toe maua mai e le mafai. Faʻamālōlō togafitiga, e sili atu ona faigata le ausia o le aʻafiaga.

    O se vaega lona lua o togafitiga e mafai ona maua i tagata gasegase oe na maua muamua le fefaʻasoaʻiga e aunoa ma le ribavirin pe faʻatasi foi. Afai o le uluaʻi vasega e aunoa ma se faʻataunuʻuina na faia e le Peg-Interferon faʻatasi ai ma le ribavirin, ona toe faʻaluaina lea o togafitiga e le talafeagai.

    Phosphogliv ua faʻamaonia i ia tagata gasegase e 15 aʻoaʻiga ogaoga (poʻo masina taʻitasi o le tapenaina o le papa) faʻatolu i le tausaga. I nisi o tulaga, o nei tagata gasegase ua faatonuina le tausiga o le monotherapy faatasi ai ma le interferons ma se fualaau taitasi ua filifilia.

    O aʻafiaga o aʻafiaga o vailaʻau faʻasaina e faʻaititia ai le lelei o le soifua maloloina o le tagata aʻo faʻaaoga. Ae naʻo le pau lenei o le avanoa e puipuia ai oe lava mai le atinaʻe o cirrhosis ma le mafai gaʻo se ola. E tusa lava pe leai se toe faaleleia, e faʻaleleia le tulaga o le ate ma faʻalavelave ai le faia o fibrosis, ma i nisi o mafuaʻaga e mafua ai ona toe faʻaleleia le fibrosis.

    I le tulaga o fesuiaiga o gaioiga ma le le mafai ona togafitia togafitiga, o togafitiga nei e faia:

    • Hepatoprotectors: Glutargin, Citrarginine, Karsil, Galstena, Essentiale forte, Ursofalk, Gepabene ma isi,
    • togafitiga o le faamamaina o le tino: vaifofo a Ringer, Reosorbilact,
    • sorbents: Enterosgel, Polysorb, ma isi,
    • enzymes: Creon, Mezim, etc.,
    • diuretics (faatasi ai ma ascites ma edema): Trifas, Furosemide, Veroshpiron, ma isi,
    • vitamini ma faʻalavelave minerale.

    Faʻatasi ai ma le maualuga o le maualuga, o Nitrosorbide, Anaprilin e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le mamafa i totonu o vein vevela. I le maualalo o le palatini i totonu o le toto, o le Albumin ua faʻasolosolo i lalo. Faʻatasi ai ma le alu aʻe o le tino ma le malosi o le togafitiga, ua faia ai le laparocentesis (faʻapipiʻi ma se nila faʻapitoa i le pito o le abdominal pito i luma e aveese ai le vai mai le afaina o le manava).

    Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Leviron Duo mo togafitiga o le ate. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

    O le gasegase o le toto i totonu o le esophagus, togafitiga o le hemostatic conservative or surgical treatment (toe faia le taotoga) e faia i le toto tele. Faʻatasi ai ma le faasologa o le gasegase ma le gasegase o le ate, o le ala e tasi e laveai ai le ola o le gafa o le gase.

    O se tulaga e le manaʻomia mo togafitiga ma le hepatitis malosi ma le cirrhosis o se taumafataga ma le tuʻuina atoa o le ava malosi.

    E le fautuaina e faʻaaoga:

    • aano ma aano o gaʻo gaʻo,
    • musika
    • saisi ma meaai kuka,
    • pi
    • mea inu gaʻo
    • taoina, pusa fou,
    • meaai falai
    • vaitau ma sau sau.

    O le meaai fautuaina fautuaina e 5-6 taimi i le aso. Laʻau o fualaʻau, meaʻai e leai ni meaʻai po o 'aʻano gaʻo, fualaau faisua ma fualaau aina pe a maeʻa togafitiga vevela, faʻatagaina susu gaʻo susu. Faʻatasi ai ma le toilalo o le ate, o le faʻaaogaina o polotini o manu e matua faʻaitiitia, faatasi ai ma ascites, o le faʻaaogaina o masima e toetoe lava a le aofia ai, o le tele o le vai e faʻaaogaina e gata. Faatasi ai ma le faʻamagaloina faifai pea, o le meaʻai e faasolosolo malie lava.

    Fofo togafitiga mo le maʻisuka: Fatosis Hepatosis

    O le gasegase o le maʻisuka o le faʻamaʻiloga o se faʻalavelave ogaoga o le maʻisuka, lea e faʻaumatia ai le okeni faʻamaʻi - ate. Faʻatasi ai ma lenei faʻamaʻi, o le tele o le gaʻo e maua i hepatocytes - ate faʻafe. O le masani i hepatocytes o enzymes ia e faʻaumatia ai mea oona. O le afaina o gaʻo, faʻapipiʻi i totonu o le ate, faʻaleagaina le amio saʻo oo latou foliga. O mea o loʻo iai i le hepatocytes, e aofia ai enzymes e nafa ma le vaeluaina o mea oona, ulufale i le toto.

    Toa po o moa: maʻi suka poʻo le gasegase gaʻo

    E pei lava o le suka e mafai ona mafua ai le gasegase gaʻo, o le gaʻo gase e afaina ai le ate e mafai ona oʻo atu ai i le maʻisuka. I le tulaga muamua, o le gasegase gaʻo e taua o le maʻisuka.

    O le mea lea, o tagata mamai e maua i le maʻisuka malosi ma le le mautonu o le tino - o le le lava o le inisalini ma le sili atu o le glucagon, o le kulūkose ua faʻaitiitia, sili atu le gaʻo ua gaosia. O taunuuga o nei faiga o le gaʻo susu o le faʻamaʻiloga.

    Faʻaaoga vailaau i aso nei e faʻaalia ai mea moni e le mafaamatalaina o le faʻamaonia o le maʻi o le ate o se tasi lea o mea sili ona lamatia mo faʻafitauli o le maʻisuka ituaiga 2.

    Faasaʻo pe leai? - togafitiga o le faʻamaʻi o le maʻisuka

    I le amataga o maʻi mama, o le ate ua afaina e mafai ona toe faʻaleleia atoatoa. Mo lenei mea, fomaʻi e fautuaina mai le tuʻuina atu o meaʻai gaʻo, ava malosi mai le taumafataga, faʻamaonia fua taua o phospholipids i papa. A maeʻa le 3 masina o ia togafitiga, o le a lelei le ate o le tagata maʻi. O na suiga i le natura na faia i totonu o le ate o le a faʻaaogaina i se suiga i tua: o le gafatia tulaga ese o le ate o le a mafai ona tupu mai i le vaaiga o le matauina o meaʻai ma le inu fualaau. A uma, o lenei okeni tagata e naʻo le tasi lea e mafai ona faʻafouina atoatoa!

    Vailaau

    O le manuia o auala e togafitia ai le gasegase gasegase o le maʻisuka tonu e faalagolago i le aoga o le togafitiga o le maʻi suka - maʻisuka.

    Mo le faʻaleleia o le galuega o le hepatic, o togafitiga faʻasaina e pei o urosan, ursodeoxycholic acid poo a latou analogues e faia. E filifili e le fomaʻi le suʻega taitoatasi! O le tagata tomai faapitoa o le a mataʻituina le malosi o auala e toe faʻaleleia ai, e faʻavae i luga o taunuuga o se suʻega o le toto. Afai e manaʻomia, o le togafitiga e faʻaleleia e le heptral.

    O le masani o faʻataʻitaʻiga choleretic e tuʻuina atu ile falemaʻi, palukena, suauʻu vai vai. E manaʻomia lou inu vai i aso taʻitasi mo le masina i le taeao. O ia auala fefaʻatauaʻiga o vai vaiinu e faʻafa 4 taimi i le tausaga.

    Mo le faʻaleleia o le gaʻoina, o sauniuniga o le enzyme ua faʻamatalaina: mezim, hermital poʻo a latou analogues. E le gata i lea, ina ia fesoasoani i le toe faʻaleleia o le ate, ua fautuaina e le au atamamai e faapea o vailaau e togafitia ai vailaau e faʻavaveina ai le toe faʻaleleia o faagasologa, e pei o le hepabene, mea taua, ma isi.

    Phytotherapy

    Le faia o se faʻataʻitaʻiga lelei pe afai o se taumafaiga e togafitia ituaiga faʻamaʻi tuga e pei o le maʻisuka ma le maʻisuka faʻamaʻiloga ma togafitiga faʻa-tagata, e le o le a faia e se fomaʻi ua faamaonia. Ae, o le a ia fautuaina togafitiga o fualaau oona o se fesoasoani lelei mo togafitiga o nei maʻi.

    I totonu o laau e puipui ai le ate, e fesoasoani i le faʻamautuina o le mamafa ma le faʻaaogaina o le gaioiga, maualalo le cholesterol ma fesoasoani e aveese faʻamaʻi mai le tino - stigmas corn, susu vela, artichoke.

    O lea la, e mafai ona ave le laʻau vavalaʻau i le paʻu - 1 sipuni i le afa itula ao lei faia se taumafataga, pe mafai foi ona i ai i le ituaiga o fatu o fatu. Ina ia saunia, e tatau ona e sasaa se sipuni sipuni o le vaovao fatu laau ma se ipu vai inu, ia tumau i le vai vai mo le 20 minute. A maeʻa le mafanafana, ona fufulu ai lea o le lapisi ma ave i le 0.5 ipu 30 minute ao lei faia se taumafataga. Ole taimi ma le umi ole vasega e tatau ona malilie faatasi ma lau fomaʻi.

    Mataupu faavae o le soifua maloloina o meaʻai

    Mo le maʻisuka ma le gasegase gaʻo, o le mea sili o le pulea o le maualuga o le kulukose. O ia maʻi e tatau ona mulimulitai i mataupu faavae o se paleni taumafa e ala i le le faʻaaoga.

    O a nei mataupu faavae?

    • Taumamafa taumafa ma le maualuga o faʻamaumauga.
    • Faʻalēaogaina meaʻai gaʻo, meaʻai falai, meaʻai ulaula, meaʻai vevela, ava malosi, mea manogi, mea manogi, mayonnaise, suamalie. O keke ma jam, suasusu suamalie ma paluga: e oʻo lava i le itiiti o le faʻaaogaina o oloa mai lenei faasologa o le a liua ai gaʻo i gaʻo ma, iʻuga, e faʻamalosia ai se faʻafitauli matautia. E tatau foi ona e aloese mai pastry buns ma pasta.
    • Laʻau, e mafai foi ona tunu meaai, kukaina pe kuka.
    • Faʻateleina mea taumafa i le ono taimi i le aso.
    • O se faʻaitiitia o le aofaʻi o gaʻololo ma gaʻo i le taumafataga. Ae o aʻafiaga mo le maʻisuka ma le gasegase gaʻo e tatau ona faʻaaogaina i le aofaʻi tutusa o tagata soifua maloloina.
    • Teʻena o le suka e fiafia i se sui e fautuaina e se fomaʻi.

    O lenei meaai e fautuaina mo le maʻisuka ma le faʻaleagaina o le ate. E ui i le tele o le "le mafai", o le lisi o ia ituaiga o gasegase e mafai ona fesuisuiaʻi, ma o ipu e faʻaleleia e le gata e aoga, ae e matua lelei lava!

    O le a le mea e faatagaina e lenei taumafataga maloloina? O se lisi lenei o meaʻai ma isi ipu:

    • aano o moa, lapiti, toso
    • faʻaiʻu iʻa
    • fatu atoa
    • fualaau faisua fou ma fua
    • buckwheat, saito, oatmeal
    • gaʻo susu gaʻo ma susu susu

    O sala e tatau ona faʻasatau i le kulimi kulimi e maualalo-gaʻo, sua o le lemoni, yogurt e maualalo le gaʻo. E mafai ona faʻaumatia laumei, ae le sili atu ma le tasi i le aso.

    O lea, mo se faʻataʻitaʻiga, o meaai a le tagata maʻi i aso taitasi e aofia ai:

    • kusi falaoamata ma le pulupapa soup mo le taeao o le taeao,
    • kapisi soupisi ma pepa o logo logola mo le malologa o le aoauli,
    • fufuluina fuamoa mo se meaai i le aoauli
    • ma iʻa fagota i se salati o fualaau faisua fou mo le 'aiga o le afiafi.

    E tatau ona manatua o le togafitiga e aunoa ma le oti ona o lenei suʻesuʻega o le a le manuia.

    Faʻamaumauga o faʻalavelave: gasegase

    O le faʻafefeina o se meaʻai e se tagata gasegase i le gasegase susu e mafai ona oʻo atu ai i le fibrosis, ma e oo lava i le cirrhosis o le ate - o se faʻamaʻi lea e le aʻafia ai le oti. O le mea lea, e 300,000 tagata e maliliu mai cirrhosis i tausaga uma i luga o le paneta.

    O se mea sese le mafaufau i le gasegase o se faʻamaʻi o le 'ava malosi. O le Cirrhosis e mafai foi ona avea ma faʻalavelave mo se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka ma e le lava le gauai atu i ana meaʻai ma togafitiga.

    E tusa ai ma fuainumera, o le cirrhosis e masani ona aafia ai tagata e taʻi 35 tausaga i le 60 tausaga, ma le maliu o le selau tagata mai lenei vaitausaga e tupu tonu lava mai le cirrhosis.

    Ae e oʻo lava i le cirrhosis e le o se faʻasalaga! Ma o lea e le mafai ona tupu, e masani ona faia togafitiga puipuia, mulimuli i faatonuga a le fomaʻi, ma ia onosai e tau i se faʻamaʻi faʻatuʻi. Ia soifua maloloina!

    Sweating faateleina

    Faʻateleina le vevela poʻo le hyperhidrosis o se faʻagasologa o le faʻaaogaina o le suavai, lea e le faalagolago i mea faaletino (gaoioiga malosi, tulaga vevela vevela, maualuga le vevela o le tino, ma isi). O lenei faafitauli e maua ai e se tagata le le toʻa ma faʻaitiitia ai le lelei o le olaga.

    I tamaitai, o lenei faailoga e tupu tele i le tele o taimi nai lo alii ona o le tulaga o le tino.

    Sueina poʻo le a le mafuaʻaga e le faigofie le afu. Faʻataʻitaʻi e fomaʻi nisi o mafuaʻaga autu mo ona foliga. E aofia ai:

    • Faʻasologa o fofo (faʻifaʻipatitis, cirrhosis, cholecystitis).
    • Iniseti (malaria, tuberculosis, flu, brucellosis).
    • Toto fatu.
    • Vaʻaiga faʻapitoa.
    • Neurology maʻi (neurosis, vystonia vegetovascular, faʻalavelave, phobia).
    • Faʻatau.
    • Hormonal faʻalavelave.
    • Neoplasms.
    • O le maʻi suka.
    • O faamaʻi o le fatu ma toto (toto maualuga, angina pectoris, atherosclerosis).
    • Faatusatusa
    • Toto
    • Faʻasalaga lau galuega faʻasolosolo.
    • Premenstrual syndrome.
    • Faʻasaʻo ese le maʻi.
    • Parasite.

    Faʻailoga faʻaalia

    Faʻalagolago i le tulaga o le estiological e fesoasoani i le faʻaalia o lenei faailoga, e lua ituaiga o hyperhydrosis e iloga:

    • matua (idiopathic),
    • tulaga lua (e aʻafia ai talaʻaga o faʻamaʻi, vailaʻau, mea oona).

    E ala i le faʻasalalauga, e vaevaeina foi i ni ituaiga se lua: lautele ma faʻalapotopotoga. O le mea muamua e eseese i le mea e maua uma ai le tino. O le filifiliga mulimuli e na o ni vaega faapitoa (mata, sikulu, paʻu, vae, alofilima).

    Fofo ma le hyperhidrosis

    Faafetai i le ate, o toxins ua aveesea mai le tino, o le gaosia o hormones tatau ma metabolic process are regulated. Afai ei ai ni faaletonu i le galuega a lenei tino, ona faʻaalia ai lea o uiga iloga:

    • tiga i le saʻo saʻo,
    • aoao malaise
    • paʻu paʻu, allergies,
    • ulu matua
    • fulafula
    • faʻamalosi (faʻafeiloaʻi le ate i le tele)
    • soona inu tele.

    O faʻamaoniga i luga e mafai ona faʻaalia ai faʻamaʻi nei:

    • hepatitis (viral, toxic, drug),
    • cirrhosis
    • granulomatosis
    • kesikacato cellular carcinoma,
    • gaʻo gaʻo infiltration (steatosis).

    O faʻamaoniga faʻapitoa foi e tupu i faʻamaʻi o gasegase pele o le gasegase po o faʻamaʻi vascular. O le lisi lenei o latou:

    • cholangitis,
    • toso taofi,
    • fistulas arteriovenous fistulas,
    • faʻasolosolo vavalava vein,
    • gase.

    O le gastroenterologist poʻo le hepatologist e aʻafia i le togafitiga o le hyperhidrosis e fesootaʻi ma maʻi o le ate. Na te faia se suʻesuʻega faʻamaonia, faʻatalanoa le tagata maʻi ma tofia le suʻega talafeagai. Afai o tatou talanoa e uiga i neoplasms, ona faʻataʻitaʻiina lea o se suʻesuʻega a le fomaʻi.

    Faʻafefea ona faʻamalo le afu

    Ina ia faʻaumatia lenei faailoga, muamua lava, e tatau ona e taulimaina le togafitiga o le okeni na aʻafia. Mo nei faamoemoega e faʻaaogaina:

    • tagata faʻamaʻi,
    • fualaau faasaina
    • enzymes
    • togafitiga faʻamalolo,
    • vitamini ma faʻalavelave minerale
    • meaai faapitoa Laasaga Numera 5.

    I le togafitiga o le siama o le vailaʻau vailaʻau, o vailaʻau faʻasaina e tatau ona fesoʻotaʻi.

    O vailaʻau nei e faʻaaogaina e avea ma sepatoprotectors:

    E le gata i lea, o vailaʻau masani e masani ona aofia ai i togafitiga, aua o le soona inu e masani lava ona o faatasi ma le le mautonu ma le atuatuvale. E aofia ai:

    O le i ai o neoplasms o se natura leaga poʻo le faʻaleagaina e manaʻomia ai togafitiga faʻapitoa.

    I le avea ai o se faʻamalologa faʻapitoa, e mafai ona e faʻaaogaina ni tulafono faapitoa (Dry Dry, Odoban, Drysol, Maxim). O loʻo aofia ai suauu alumini, faʻasalaga ma tannins o fua o laau. O le isi togafitiga aoga o le pasi a Teymurov. E faʻaaoga i nofoaga faʻafitauli ma fufulu i le vai pe a mavae ni nai itula. O lenei mea e le o se mea e afaina ai le aʻafiaga e leai se faʻalavelave. Paʻu o le paʻu e seasea lava pe a faʻaaogaina.

    Botox poʻo Dysport

    O lenei metotia e fetaui mo le faʻalapotopotoga faʻapitonuʻu o le maʻi. O le faʻaaogaina o le botulinum toxin i vaega faʻafitauli e poloka ai le tuʻuina atu o aʻafiaga o le nasu i le afu o le afu ma faʻaitiitia ai le faʻafitauli. Ae ui i lea, o le aafiaga o le fualaau faasaina e na o le 6-8 masina. O le faʻatinoga faʻapitoa e faia i luga o se falemaʻi i totonu o falemaʻi poʻo falemalo matagofie.

    Vailaau faʻapitoa

    O togafitiga faʻapitoa e tele auala e fesoasoani e faʻaititia ai le saluina.

    I le avea ai o se togafitiga i fafo, e mafai ona e faʻaaogaina vaega o faʻafitauli:

    • otaota vao (chamomile, sage, moa, moli),
    • o se vaifofo o le apple cider vinegar (tasi le sipuneti o le vinika ua faaopoopo i se ipu vai inu),
    • leona tipolo
    • vaifofo vai.

    E mafai foi ona e faʻaaoga vailaau faʻamaʻi faʻatasi ma le faʻaopoopoga o nila ma pine.

    O le isi metotia aoga o le faʻaaogaina lea o le vao i totonu (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ma le pama).

    Isi fua

    Ina ia aloese mai le soona inu, o le a lava le mulimuli i fautuaga faapitoa. O le lisi lenei o latou:

    • Meaʻai talafeagai. E tatau ona lafoaʻi oloa e faʻaosofia ai le hyperhidrosis. E aofia ai fugalaau, meli, nisi taimi. E tatau ona aveese atoa mai le meaai, poʻo le itiiti ifo foʻi le faʻaitiitia o mea inu ma le caffeine ma le isopromine (kofe, sukalati, koko, malosi). O le faʻaaogaina o apu fou, blackcurrants ma strawberries, i se isi itu, faʻamaonia le galuega o le afu o le afu.
    • Tafaʻi masani (pe'ā manaʻomia), faʻatino le faʻatusatusaina o le douche.
    • Fesoʻotaʻi vavalalata faʻamalosi tino faaletino.
    • Suiga i aso uma, solo, totini, tights.
    • Tuuina atu le fiafia i lavalava e faia mai ie masani (cotton, viscose, lino). E le faatagaina e le faʻaaogaina o le ea le ea e faʻafeiloaʻi ai ma faʻateleina ai le sosolo lelei.
    • E sili atu le teenaina o amio leaga (ulaula ma inu ava malosi).

    Afai e tupu tele le afu, e sili ona vave saili le fesoasoani mai tagata tomai faapitoa. E naʻo le faʻaumatiaina o le mafuaaga o le a mafua ai le faʻamaeʻaina atoatoa o le faafitauli, o fesoasoani e naʻo le faʻamaloloina o faʻamaoniga mo se taimi le tumau.

    I le vitio, e talanoa le fomaʻi e uiga i le fua o le afu, o mafuaʻaga o le soona inu tele ma auala e faʻaumatia ai.

    Lua mana e puipui ai le ate

    O le gaioiga malosi o fualaau faasaina e maua mai i fualaau o le "Karsil" sauniuniga o le silymarin (o se faʻafefiloi o flavonoids e maua mai le susu vaovao vao). Ae ui i lea, o fomaʻi i le Sopharma JSC e malamalama o se tagata na faʻauʻuina i le taimi nei o le olaga e mafai ona galo i nisi taimi ona ave se vailaʻau. O le mafuaʻaga lea na faʻaalia ai i luga o fata o vailaau se mea fou, faʻaleleia le oloa "Carsil forte" (90 mg). O faatonuga mo le faʻaaogaina o loʻo faʻaalia ai se faʻaopoopoga o mea i totonu o le paʻu o le mea galue malosi a le silymarin, lea e tutusa ma le 225 mg o se vaega o le susu o fualaau suamalie. E tatau ona maitauina o faʻamalologa o mea totino o lenei laau ua lauiloa mo se taimi umi lava. Ua faʻamaonia le saienisi o fua o le Milk Thistle na faʻaaogaina i vailaau mo le sili atu ma le 2,000 tausaga. Ae ui i lea, sa mafai e saienitisi ona suʻesuʻe le tuufaatasiga o vailaʻau i le auiliiliga i na o le 20 senituri. I le taimi nei, o le silymarin o se tasi o mea sili ona suʻesuʻeina.

    O le a le aafiaga o le "Karsil forte" i luga o le ate? O faʻamatalaga mo le meafaigaluega e faʻamatala auʻiliʻili auiliiliga o le gaioiga o le gaioiga o le mea na faʻaleleia ai le hepatoprotective:

    • se faʻalavelave i le faʻaumatia o le hepatocytes,
    • faamautuina o le ate o le ate,
    • faaaliga o se aafiaga o le antioxidant,
    • faʻaititia i hepatoxins,
    • aveeseina o le atuatuvale o le oxidative,
    • fegalegaleaiga ma faʻasalaga saoloto, o latou suiga i totonu o aʻafiaga e le o aʻafia.

    Karsil faʻamalosi: talosaga ma faʻamaoniga

    O le vailaʻau ua faatonuina ona o le inu tele o le ate, ma le ava malosi. E iai foi faʻamatalaga mo le faʻaaogaina e aofia ai:

    • taimi faʻaleleia pe a mavae le hepatitis,
    • i le tulaga o le mauaina o le lesegase o le hepatitis masani,
    • ituaiga 2 maʻisuka
    • cirrhosis o le ate
    • toadstool oona,
    • ava malosi,
    • faʻamaʻavale masani.
    • mea puipuia i le maeʻa ai o fualaau,
    • toe faʻaleleia pe a uma le togafitiga o le chemotherapy.

    O le aʻafiaga o mea e maua mai le susu o le vaovao i togafitiga ma le puipuia o vailaʻau eseese e leʻi maeʻa ona suʻesuʻeina.

    O a isi mataupu ua faʻataʻitaʻiina ai le lepatoprotector?

    Ua maua foi i le fualaau faasaina le faʻaaogaina lelei o le faʻamaʻi o le eseesega o le matuia o tina maitaga. Faʻapefea ona faʻaaoga Carsil Forte i lenei mataupu? O faʻamatalaga e uiga i tina faʻamoemoe ma a latou togafitiga o fomaʻi e faʻaalia ai le faateleina o le puipuiga o le ate. O siama o le tino e sili atu ona lelei a latou galuega ma e atagia ai le leaga o faʻamaoniga e fesootaʻi ma le vaega o meaʻai. O le tulaga masani o le fafine maʻitaga ua faʻaleleia foi.

    Ua fautuaina le fualaau faasaina mo tagata faigaluega i totonu o galuega mamafa tau vailaau ma mo tagata o loʻo faigaluega i totonu o faʻalavelave matautia e tuʻuina atu faʻasalalau. O gasegase matautia o vailaʻau faʻasaina, faʻapea foi ma aʻoga faʻaletausaga umi o le tagofia o vailaʻau, faʻateleina le tino i toxins, o lona uiga e faʻavaivaia ai galuega puipui o le ate. Aʻo ave le vailaʻau o le "Carsil forte" (o iloiloga e saʻo lava), faʻaleleia metabolic processes, o le gafatia o sela e toe faʻafoʻi osofaʻiga o toxins ma pala. Mo faamoemoega puipuia, o le fualaau faasaina ua faatonuina i se vasega atoatoa o le 2 taimi i le tausaga.

    E faʻapefea ona ave le fualaau faasaina?

    I le tautala e uiga i le faia o suʻega faʻasolosolo eseese, e le tatau i se tasi ona galo, e ui lava i le tuufaatasiga o le tuufaatasiga o sauniuniga poʻo mea o loʻo i totonu o meaʻai, e tatau ona faʻataʻoto saʻo le fualaau. Soʻo se faʻaaoga, e oo lava i le puipuia, e manaʻomia ai le tausisia lelei o le tulafono. O lenei faʻamatalaga e faʻaaoga i se vailaʻau e pei o le Karsil (90 mg). O le faʻataʻitaʻiga o loʻo taʻu mai ai o le faʻaaogaina i aso taitasi mo le faʻamaʻi ogaoga o le ate e amata i se fua faʻatau toʻalua i le aso.

    I le tulaga o faʻataʻitaʻiga tatau, faʻapea foʻi ma le faʻaleagaina o le ate, o le fua o le vailaʻau e 1-2 capsules i aso uma.

    O capsules e ave foi mo faamoemoega faʻasolosolo: o le fua o le silymarin i aso taitasi e tatau ona mai i le 90 i le 210 mg.

    Latou te faʻaaoga foi fualaau faasaina o se vaega o togafitiga faigata. Ma, faatasi ai ma le maʻisuka, e fautuaina tagata maʻi e ave le "Carsil malosi." Faatonuga mo le faʻaaogaina (o le a matou tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i le vailaʻau i se taimi mulimuli ane) fautuaina e faʻaaoga se faʻateleina o aso taitasi - tolu taimi 200 mg i le tasi.

    I le togafitiga o le hepatitis tumau, o le fua o le a faateleina i le 240 mg, ae faalua i le aso. I togafitiga faʻapitoa mo le hepatitis, o le silymarin e sili atu ona tuʻuina faʻatasi ma sauniuniga e aofia ai le phosphatidylcholine.

    "Karsil forte": faatonuga mo le faʻaaogaina. A o le i ai pe a maeʻa se taumafataga?

    O le tele o tagata gasegase e fiafia i latou o loʻo auai i fomaʻi, pe faʻapefea ona ave le vailaau faatonuina? O le mea moni, e leai ni tapulaa i lenei mataupu. O le mea autu o le matua mataʻituina le fua, e faʻavae i sini o togafitiga. Taua! Tamaiti e le i lalo ifo o le 12 tausaga e le fautuaina e faatonu le fualaau faasaina. O fualaau e ave i le tele o vai mafanafana.

    O le a le mea e fai pe ae galo faʻafuasei ona ave le isi togi? I lenei tulaga, e le mafai ona e faʻatali mo le isi tootoo mulimuli ane, ma, a maeʻa ona e manatuaina, e tatau ona e faʻaaoga le kapaila na leiloloa. O le faʻaopoopoga o le metotia ina ia mafai ai ona toe totogi le pusapuvale na leiloloa e le fautuaina.

    Vasega o togafitiga

    Mafaufau i le umi o le togafitiga ma le karsil (90 mg). O faatonuga, iloiloga ma fautuaga o loʻo tuʻuina atu i lenei tusiga ma e mo na o faʻamatalaga faʻamatalaga. I taimi laititi o le hepatitis ma le inisua, o se togafitiga togafitiga o le 30 aso ua faatonuina. I le tulaga o le ogaoga o aʻafiaga o okeni, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina le umi o le togafitiga. O vaitaimi toe faʻaleleia ma toe faʻaleleia e mafai ona oʻo atu i le 60 aso. Faʻatasi ai ma le cirrhosis o le ate ma le foia o le ate, o le auala e faʻaaoga e mafai ona faʻatapulaaina. Ia, mo faamoemoega puipuia, o le umi o le vasega atoatoa e 30 aso. O tagata e leʻi faia muamua le vailaau faatonuina o loʻo mafaufau pe o aʻafiaga o Carsil Forte e mafai ona mafua ai. O faʻamatalaga e uiga ia i latou na faʻaaogaina le fualaau faasaina ua faailoa mai ai o ni mea le fiafia i nisi o tulaga, e masani lava ona tupu le capsules. Tatou te mafaufau i nei mataupu i lalo.

    Contraindications

    I le tulaga o le gasegase o le silymarin, e le fautuaina lenei sui mo le faʻaaogaina. Aua nei faatonuina le fualaau faasaina i tamaiti ei lalo o le 12 tausaga. O fafine maʻitaga latou te ave le vailaʻau i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi pe afai o le lamatiaga o le faamutaina o le maitaga e sili atu i le lamatiaga o le aafia i le fetus. I le taimi o le lactation, e sili atu le aloese mai le tagofia o fualaau faasaina. O fafine e iai faʻafitauli o le hormonal ua faʻamatalaina ma le faʻaeteete. O avetaavale o felauaiga lautele ma tagata tumaoti, faapea foi tagata faigaluega i le gaosiga i meafaigaluega masini, e fiafia pe o le fualaau faasaina "Karsil forte" o le a aafia ai a latou tali masani. O faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina i lenei tulaga e faʻapitoa ma lapatai mai e le mafai e le fualaau faasaina ona mafua ai ni suiga lelei.

    Karsil mo le maʻisuka

    O le tele o taimi, o le "Karsil" o loʻo faʻaaogaina e avea o se vaega o togafitiga faigata, mo se faʻataʻitaʻiga, i le maʻisuka. O lenei vailaʻau o loʻo iai naʻo meaʻai masani o le eleele e galue ai i le tau faasaga i maʻi eseese o le ate. O le "Karsil" o loʻo taʻua o se tasi o fualaau sili ona lauiloa, e pei foi o lona maualuga maualuga e maualalo le leaga. E ui i lea, e ui lava i le maualuga o le saogalemu o fualaau, o lona faʻaaogaina e tagata gasegase i le maʻisuka e tatau ona matua faʻamaonia e se fomaʻi agavaa.

    Faamatalaga lautele

    O le vailaau faʻaaogaina o fualaau faasaina "Karsil" o loo i ai se aafiaga o le hepatoprotective ma le antitoxic, lea e mafai ai ona faaaoga e togafitia ai faʻamaʻi ate. E pei ona taʻu mai e le faʻamatalaga i le vailaau, e tatau ona faʻaaogaina e tagata oe, o se taunuuga o se suʻesuʻega faʻamaʻi, na mafai ona iloa se faʻaititia o le gaioiga galue o le papatimita o le hepatic. E tele taimi e aʻafia ai lenei faʻamaʻi i le aʻafiaga o le ava malosi, vailaʻau ma vailaʻau. "Karsil" e faasino i le hepatoprotectors - masini e mafai ona faaosofia ai le toe faʻafouina o suauu ate - hepatocytes. O maʻi e matauina i luga o le 7, le maualuga o le 14 aso mai le amataga o le faʻaaogaina o le "Karsil", o le tulaga lautele e faʻaleleia, o le faʻaitiitia o faʻafitauli o le ate ma ua faʻaitiitia ai le malosi.

    Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

    Karsil ua gaosia i foliga o ni kapoti faigata, o ia mea uma e aofia ai le silymarin e avea o se vaega malosi. E i ai foi nisi mea faaopoopo i le sauniuniga:

    • MCC
    • susu suka
    • suauu saito
    • masaga 80,
    • povidone
    • Aerosil
    • meaai faaopoopo E421, E172, E572, E171,
    • crospovidone
    • suauu mata o le carbonic acid ma le sodium,
    • gelatin.

    Toe foʻi i le laulau o mea

    Na maua e Karsil lona talosaga i le togafitiga o tulaga faʻaleagaina e fesootaʻi ma le gasegase o le gasegase.I lenei tulaga, ua faatonuina se tagata na te faʻaleleia le tino i le faʻamaʻi faʻamaʻi o le ate e aʻafia ai le faʻaaogaina o le ava malosi ma nisi vailaʻau. "Karsil" e aoga i le togafitia o le hepatitis tumau, o le cirrhosis o le ate, faapea foi ma le psoriasis ma foliga o le paʻu o le tino. E fautuaina le faʻaaogaina o vailaau e tagata e faʻaalia i le mamafa o masima ma le inu i le gaioiga.

    Vaega o le aveina o "Karsila" mo le maʻisuka

    E faʻatagaina e faʻaaoga Karsil mo tagata mamaʻi ua maua i le maʻisuka ituaiga 2, talu ai e leʻo aofia ai le vailaʻau, o se mea e fesoasoani e faʻaleleia le suka suka. E masani lava, "Karsil" ua aofia ai i se togafitiga togafitiga e faaleleia atili ai le galuega o le ate. E sili ona tāua o le faʻamaʻi pipili mo tagata mamaʻi ua maua i le maʻisuka gasegase o le gasegase ona o le maualuga o le toto maualuga o le suka. Faatasi ai ma lenei suʻesuʻega, o togafitiga e mafua ai le aveesea o le mafuaaga autu - o le maʻisuka faatasi ai ma le fesoasoani o fualaau antidiabetic. Ma faatasi ai ma le faʻamautuina o le ate, "Carsil" e mafai ona faia se galuega tele.

    E fautuaina e ave le hepatoprotector mo le maʻisuka i se faʻaopoopoga o aso taitasi - 200 mg tolu taimi i le aso. O le umi o le togafitiga e fuafuaina e le fomaʻi taʻitasi mo tagata maʻi taitasi. E masani lava, e iai se ituaiga o le hepatitis poʻo le tuʻi tele o le tino, e manaʻomia le ave o vailaau mo le masina pe sili atu.

    Aafiaga leaga

    "Carsil" e lelei le faapalepale, ae tasi le auala poʻo le isi, o lona pulega e mafai ona faʻaosoina faʻaalia itu. E faʻaalia i le tino o le gasease ogaoga, taʻavale masani ma faigata faʻaleumalie. E seasea lava o togafitiga faʻatasi ai ma le vevela, paʻu o le paʻu, ma le tele o le gau o lauulu. O tagata faʻamaʻi e faʻaaoga Carsil mo faʻafitauli faʻapitoa e iloa ai le faateleina o le tulaga faʻaleagaina. O aʻafiaga leaga e mafua mai i le faʻaaogaina o le hepatoprotector e le tumau ma e masani lava latou te le manaʻomia ni togafitiga faʻapitoa. Faʻailoga faailoilo pe a maeʻa togafitiga ma Karsil.

    Faatonuga faapitoa

    Ole fualaau o le hepatoprotective e sili ona lelei i le togafitia o maʻi o le ate, pe afai e te faʻapipiʻi le togafitiga o le ate ma se meaʻai ma le teenaina o mea inu ava. Pe a ave le "Karsil", e tatau ona ave le tausiga faapitoa i tagata gasegase ma le faaletonu o le hormonal ma gasegase e le maua le galactose o le gasegase ma le lactase e le tatau ona lafoaia atoa. E tatau ona e iloa o le hepatoprotector e le afaina ai le tali o le tali pe a pulea le TS ma le faiga.

    O le a le gaʻo o le ate?

    O le faʻaleagaina o le tino o se tulaga lamatia o le tino lea e sili atu ai le gaʻo, i lalo o le faatosinaga o mea eseese, amata ona paʻu i totonu o sela o le ate ma le tino o le ate e mafai ona faaleagaina ai le ate. O le alualu i luma o le faʻamaʻi e oʻo atu ai i le oti o le ate ma le mea na suitulaga ai i totonu o le ate.

    O gaioiga le lelei i totonu o le ate e mafua ai le le atoatoa o le tino i totonu o le okeni, lea e faʻateleina ai le tulaga o le okeni ma taʻitaʻia ai le atinaʻeina o le ate.

    O le tele o taimi, o le faʻafitauli o le faʻamaʻi i le laasaga muamua o le soymptomatic ma o lona faʻailoga e leai se mea.

    Ina ia taofia le tupu mai o lenei faʻalavelave ao faagasolo le alualu i luma i se tagata maʻi o loʻo maua i le maʻisuka, e faʻaaogaina fualaau oona e toe faʻafoisia ai le masaniga o le gaioiga o le ate.

    O le kulupu sili ona lauiloa o fualaau oona lea e toe faʻafoisia ai le malosi o le ate o le ate o le hepatoprotectors.

    O lenei vaega o fualaau faasaina e aofia ai fualaau faasaina e mafai ona puipuia ma toe faʻaleleia ai sela o le ate.

    O lenei vaega o fualaau faasaina e aofia ai le sili atu ma le 700 ituaiga masini eseese. O tupe uma e mafai ona vaevaeina i ni vaega se lua:

    1. Mea faʻanatura.
    2. Sauniuniga na maua mai faʻatau.

    O se tasi o oloa sili ona lauiloa o le ate o le ate o Essenteale Forte.

    I le tele o taimi, o le faʻaaogaina o lenei vailaʻau e na o le pau lea o le auala e fofo ai le ate ma puipuia ai le atinaʻega o faʻalavelave i le galuega a le tino.

    Le ituaiga faʻamalolo o le fualaau faasaina ma lona aʻafiaga ile ate

    O le tuʻuina atu o le vailaau faʻasaina o loʻo i foliga o gelatin capsules.

    O le vaega autu o le vailaʻau e taua tele phospholipids maua mai soya.

    O le tasi capsule o fualaau faasaina i lona tuufaatasiga e aofia ai le 300 mg o le phosphatidylcholine.

    I le faaopoopo atu i le autu autu o le gaosiga, o le tuufaatasiga o mea o loʻo i totonu o le tasi capsule o fualaau e aofia ai vaega nei o loʻo faia ai se matafaioi a ausilali:

    • tino gaʻo
    • suauu pipi
    • suauu o le castor hydrogenated,
    • ethanol
    • ethyl vanillin
    • 4 methoxyacetophenone,
    • Alpha tocopherol.

    O le ufiufi e ufiufi le fualaau faasaina, i lona tuufaatasiga o loʻo i ai vaega nei:

    1. Gelatin
    2. Suavai faamama.
    3. Titanium dioxide
    4. O le vali o le uʻamea uʻamea samasama.
    5. O le vali o le paʻu uʻamea uʻamea.
    6. O le vali o le uʻamea uʻamea mumu.
    7. Sodium lauryl sulfate.

    O pusa o fualaau faasaina e papaʻi, lanu enaena. O capsules o fualaau oona i totonu o la latou tuufaatasiga o loʻo aofia ai le tele o paʻu o le lanu samasama-enaena.

    O le phospholipids o loʻo aofia ai i le sauniuniga o le autu autu lea o se vaega o le fausaga o le puipui o le tino o le ate.

    Faatasi ai ma le atinaʻeina o faʻalavelave e aʻafia ai le gaioiga o le ate, o le atinaʻeina o le maʻisuka e mafua ai le malepelepe o le fesoʻotaʻiga i le va o phospholipids ma enzymes i le pito o sela ma o latou totoga. O lenei mea e mafua ai le faʻavevesiina o le gaoioiga o le enzyme ma se faʻaitiitia o le mafai o sela e fai ai le toe faʻafouina.

    O phospholipids o loʻo i ai i le sauniuniga, ona o le maualuga o mea taua o loʻo i ai i totonu o le gaʻo, o loʻo matuā malosi lava. O nei vaega, pe a faʻaofiina i totonu o le tino, ulu atu i le ate, o loʻo afifi i vaega ua faaleagaina o suauʻu o le ate.

    O le faʻapipiʻiina o nei vaega ile fausaga o le tino e fesoasoani e toe faʻaleleia ai le saʻo o fausaga faʻamalosi ma faʻafouina le faʻafouina o faiga. O le tuufaatasia o le vaega galue o le vailaau faasaina i totonu o le siama o le cell e faateleina ai le tatalaina o le membrane, lea e tau atu ai i le faateleina o metabolic processes in the ate.

    O le faʻaaogaina o le Essential Forte mo le maʻisuka ituaiga 2 i tamaiti ma tagata matutua e mafai ai ona faʻamautuina faiga o metabolic i le ate ma faʻasalalau ai le gaioiga o le okeni atoa.

    O lenei gaioiga o le vailaʻau faʻatagaina le faʻaaogaina o fualaau faasaina lea e mafai ona afaina ai le gaioiga o le ate i le togafitiga o le maʻisuka.

    Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

    O faʻamaoniga autu mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina o le i ai o le hepatitis tumau i totonu o le tino, o le atiina ae o cirrhosis i le tino o le tagata, o le vevela o le ate o meaola o soʻo se mea, le afaina o le gasegase oona, le afaina o le faamaʻi pipisi, ma le foliga mai o faʻalavelave i le gaioiga o le ate.

    O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o fualaau o le hypersensitivity i se tasi poʻo le sili atu vaega o le vailaʻau.

    E faʻasaina le fualaau mo le togafitiga o gasegase oe leʻi oʻo i le 12 tausaga.

    A masani ona faʻaaogaina fualaau faasaina i maʻi, leai ni aʻafiaga o loʻo mataituina.

    O aʻafiaga i le faʻaaogaina o le malosi malosi:

    • o le foliga mai o le le fiafia,
    • o le faʻaalia i le tagata gasegase o le soliga i totonu o le vaega o meaʻai, lea e faʻaalia i foliga o le manava i le maʻisuka poʻo sulu vaivai,
    • i se tulaga e seasea ona tupu, tali mai i le foliga o se vevesi, urticaria poo le sasaina e mafai,

    Pe a faʻaaogaina le fualaau mo togafitiga, e faʻafefeteina uma ma faʻapalapala le kapulele ma se tele o vai.

    A faʻaaogaina le vailaʻau e togafitia ai faʻafitauli o le ate i le taimi o le tamaitiiti, e sili atu i le 12 tausaga le matua ma le mamafa o le mamafa o le sili atu i le 43 kilokalama, e fautuaina e faʻaoga 2 capsules i le taimi tolu. Mo se tagata matua, e faʻaaogaina foi se mea faapena.

    O le umi o le faʻaaogaina o le fualaau faasaina e le faatapulaaina ma faalagolago i le tulaga o le tino maʻi ma le maualuga o le faaleagaina o le ate.

    O le umi o le fualaau faasaina ua fuafuaina e le fomaʻi.

    Faiga faʻavae, tau, iloiloga e uiga i fualaau faasaina ma ana faʻaoga

    O le vailaʻau o loʻo avanoa i pusa tioata e 10 capsules. O paʻu e faia i le PVC ma le alumini pepa. O paʻu o loʻo tuʻuina i totonu o se pusa kata, lea e aofia ai foi faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina. O le pusa e mafai ona aofia ai le 1 i le 15 pepa oona ma le vailaʻau.

    O le gaosiga o le vailaau faʻamalosi e gaosia ai pulumu e aofia ai le 12 capsules. O ia paʻu o loʻo tuʻuina i totonu o pepa afifi i se aofaiga o le 3 i le 11 vaega.

    Afai o loʻo iai i luga o le paʻu 15 capsule, ona tuʻuina lea mai le 2 i le 10 pepa paʻu i totonu o se pusa pepa.

    O pusa taitasi o le vailaau faasaina e aofia ai faatonuga mo le faaaogaina o fualaau faasaina i lona faatulagaga.

    O le gaosiga o le fualaau faasaina o A. Nuttermann & Sie GmbH, Siamani.

    O le vailaʻau e faʻatuina i falemaʻi e aunoa ma se faʻasologa.

    Taofi le fualaau faasaina mai le aapa atu o tamaiti i le vevela e le silia ma le 21 tikeri Celsius. O le ola ola o le fualaau faasaina e 3 tausaga.

    A maeʻa le taimi e teu ai, e faʻasaina le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

    O le faʻamasino i iloiloga na tuʻuina e tagata gasegase na faʻaaogaina le fualaau faasaina, e maualuga lona aoga.

    O analogues sili ona taatele o fualaau faasaina o fualaau faasaina e pei o:

    O le tau o Essential Forte i le Rusia faʻalagolago i le afifiina ma le itulagi o loʻo faʻatau ai le vailaʻau. O le tau o se vailaau i le itiiti o le afifiina e tusa ma le 540 rupu.

    O le vitio i lenei tusiga o le a talanoa e uiga i metotia mo le togafitia o le faʻamaʻi i le maʻisuka.

    Togafitiga o le faʻavavevave o le pancreas

    O le pancreatitis o se faʻamaʻi lea e mafai ona faasolosolo ma faʻalavelave mai lea taimi i lea taimi. O le televave ma le malosi o le faoa faamalosi saʻo e faalagolago lea i le soifuaga o le tagata maʻi ma meaʻai. O le masani ona faʻaaogaina gaʻo, meaʻai falai ma meaʻai vevela, faʻapea foʻi ma vaisu i le ava malosi o mea faʻalavelave ia e faʻaosofia ai uiga le lelei.

    O faailoga autu o le faʻavavevave o le pancreas e aofia ai le tiga i le tumutumu pito i luga, le manava ma le nofoa, fiva ma le malaise lautele. E taua le manatua o le umi o le faagasologa o le pancreatitis, o le tiga o le a le manaia, lea e fesootaʻi ma le faʻaleagaina o le parenchyma pancreatic, le faʻaaogaina o faʻamatalaga ma le faʻaitiitia o le aofaʻi o namu pito i totonu o le okeni.

    Pe a faʻapipiʻiina le pancreas e le biliary tract, o faʻamaoniga o le vevela e pei ona taua i lalo:

    • samasama o le paʻu,
    • pogisa pouliuli
    • fiva
    • malamalama felelei
    • tiga i luga o le itu taumatau i lalo ifo o le ivi poʻo fusi.

    E taua le iloa o faailoga muamua o le faʻavavevave e aliali mai i le amataga o le pancreatitis. O le mea lea, e fautuaina e faʻafesoʻotai se fomaʻi i se taimi vave lava ina ia mafai ai ona amata togafitiga o le paʻu i se taimi tatau.

    Fesoasoani muamua

    O le faʻataunuʻuina o le pancreatic e mafai ona mafua ai e le gata o le gaosia ma le ava malosi, ae faʻaleagaina foi i le tino, faʻamaʻi o le gall vladder and duodenum, faapea foi ma le le saʻo o le faʻaaogaina o vailaʻau.

    A oʻo mai se osofaʻiga, e tatau lava muamua ona lafoai soʻo se meaʻai ma meainu, sei vagana ai vai manino. O nei tapulaa o loʻo faʻamatalaina e le mea moni e faapea, o le ulufale atu o oloa i totonu o le fualaau oona e mafua ai le gaosia o enzymes ma sili atu le ita o le pancreas.

    O le anapogi e tatau ona faaauau mo le itiiti ifo ma le 24 itula. E tatau ona e aluese malie mai, ma muamua e 'ai ni meaʻai e le faʻasalalauina, ona faʻalauiloa mai lea o mea taumafa i meaai. E fautuaina e inuina vai inu e aunoa ma le kesi, aemaise lava le aoga mo pancreatitis Narzan ma Borjomi.

    Ina ia faʻamalieina le tiga, e tatau ona e nofo i lalo ma agai i luma. E le mafai ona taoto, aemaise i itula muamua pe a maeʻa le osofaʻiga, talu ai ona o lenei mea o le a mafua ai le faateleina o faʻamaoniga. O se faʻamafana malulu - o le mafanafana o le aisa poʻo se taga o meaʻai tioisa mai le pusaaisa o le a fesoasoani e faʻaitiitia le mumunia. E sili atu le faʻaaogaina i tua, i luga atu o le pito i lalo, ma muaʻi afifiina i se solo.

    O osofaiga e masani ona o mai faatasi ma le gasea ma le vomiting, lea e aumaia ai se toomaga, e tusa lava pe le tumau. O le faʻasaʻolotoina o le manava mai mea o loʻo fesoasoani e fesoasoani ai e faʻamalolo le paʻu. O le mea lea, o le vomiting, e mafai ona vave faʻavaveina le faagasologa e ala i le oomiina ma tamatamai lima e lua i luga o le laulaufaiva.

    E tatau ona manatuaina o le togafitiga mo le faʻavavevaveina o le pancreatitis e tatau ona faia i totonu o se falemaʻi, talu ai o loʻo i ai se taufaʻatau e le gata i le soifua maloloina, ae faʻapea foi i le soifuaga o le maʻi. I nisi tulaga, o le exocrine pancreatic function e matua faateleina, ma e mafua ai le faateleina o le gaosiga o enzymes.

    O le sili atu o le enzymes e matautia aua ua amata ona lafoaʻi le gland ma mafai ona ulufale atu i le faʻagasologa o le taamilosaga. O se taunuuga, o le gaioiga o totoga ma gaioiga uma, e aofia ai le manava ma le cardiovascular, ua faʻalavelaveina.

    Tutoatasi ma isi togafitiga i lenei tulaga o le a le gata ina leai se aoga, ae mafai ona faaleagaina ai le tino ma faʻaleagaina ai le tulaga. O le mea lea, valaʻau i se 'au taʻavale aʻi pe a oʻo mai faailoga muamua o le mumū o le pancreas.

    Aʻo le i taunuu mai fomaʻi, e faʻasaina le tagofia o fualaau vailaʻau sei vagana vispasmodics. O faʻamalositiga o le Enzyme, faʻamalositisi ma pusa-anti-inflammatory tablets e matua faasaina. O faʻatapulaʻa e faʻaaogaina e oʻo lava i le aofaiga o le vai faʻapalaina - e mafai ona inu le vai i afa uma itula, ae le sili atu ma le 50-70 ml i le taimi.

    Faʻatau togafitiga

    Faʻafefea ma pe faapefea ona togafitia le pancreas i le taimi o le vevesi, e tatau i le fomaʻi ona filifili. I tulaga taitasi, o le togafitiga e mafai ona ese tele e fuafua i le ogaoga o faailoga ma le tulaga o le maʻi.

    Mo le togafitiga o pancreatitis, o fualaau o nisi vaega ua faatonuina:

    • antispasmodics (Papaverine, Drotaverin, No-shpa),
    • enzymes (Mezim, Pancreatin, Creon),
    • atacids (Alemagel, Phosphalugel),
    • corticosteroids (prednisone),
    • analgesics (Baralgin),
    • choleretic (Allohol, Ginseng),
    • Proton pump inhibitors e faʻaitiitia ai le gaosiga o le kulimi chlorhydrate o le manava (omeprazole, lansoprazole, pantoprazole),
    • vailaau faʻamaʻi (cefuroxime),
    • vitamini faʻalavelave
    • hepatoprotectors (Essential Forte, Essliver Forte),
    • o le gasegase ma gaioiga (Smecta, Polysorb, Hilak Forte).

    I nisi o tulaga, e mafai foi ona faatonuina ia togafitiga (togafitiga) ma vailaau. O le gaioiga ogaoga o le pancreatitis e masani ona o faatasi ma le faateleina o le synthesis o enzymes, o le mafuaʻaga lea na muai faaali atu ai nisi o gasegase e taofia ai le gaioiga o le pancreatic.

    Hepatoprotectors ua faatonuina e toe faʻaleleia ai sela o le ate, e tutusa lelei ma le vailaau o vailaau.

    Malosiaga o le mana

    O se togafitiga maloloina e taua tele i togafitiga mo le faʻamalosia o le pancreatitis. O se faasologa lelei ma tuʻufaʻatasia ma le tausisia o fautuaga faafomaʻi e mafai ona faʻamalolo ai tino toto ma maua ai le filemu.

    O le faʻatagaina o soʻo se meaʻai e mafai ona oʻo i le tolu aso. E naʻo le faʻatagaina o le inu vai inu vai mama e oʻo i le 1.5 lita i le aso. Ona faʻafefiloi ai lea o ipu vai ma vai-vai - masusu soup, tila. E tatau ona 'aina i ni vaega laiti, ae masani lava.Ava malosi o soʻo se malosi, gaʻo, meaʻai vevela ma falai e faʻasaina.

    Afai e te tausisia se taumafataga mo le itiiti ifo ma le tele o masina, ona mafai lea ona e maua se faamagaloga mausali ma faaitiitia le tele o fualaau ua ave. E taua tele le faʻamalieina o le manaʻoga mo le polotini, e toetoe lava a uma loa ona matelaina, e fautuaina e faʻalauiloa meaʻai i le meaʻai.

    E pei o le lapiti, moa, turuki ma veal e sili ona lelei le gaosi o ituaiga o leu. Aʻo leʻi kukaina, e tatau ona faʻamamaina aano o vela ma faʻamaʻaina i se fai meaʻai. A e toe faʻaleleia, e mafai ona tunu pe kuka i se vaega atoa.

    Talu ai o le inisalini e gaosia i le paʻu, e le mafai ona e 'ai le suka mo le masina pe a maeʻa. A maeʻa le faʻamautinoaga, e mafai ona faʻatagaina le faia o laʻau oona ma fualaau aina suamalie i luga o le fructose.

    I le faaiuga o le vaiaso muamua o maʻi, o le lisi e mafai ona aofia ai iʻa maualalo-gaʻo ma tipi sipuni. O ituaiga taumafa e aofia ai le cod, pollock, perch ma le saffron code. 2% gaʻo o loʻo i ai le pike, pike perch, faʻafefeteina ma le faʻataʻapeʻape. Laʻau fagota ma aano o manufasi, salima, mago magogo, o le togafiti e faʻasaina oloa mo le taimi atoa o togafitiga.

    A maeʻa le matelaina, e fautuaina e 'ai le suka ma le falaoa oatema i le vai, lelei ona kuka. Suga, suauu ma masima e le mafai ona faaopoopo i ai. E le tatau ona aofia ai sana, millet ma karite keke i le lisi, aua e matua faigata lava ona eli.

    Taumafa i le taimi o le faamagaloga

    A maeʻa le osofaʻiga ma e leai ni faʻafitauli iloga, o le a aveeseina se vaega taua o tapulaa meaʻai, ma faʻalauteleina le tele o oloa faʻatagaina. Ae ui i lea, e le o se mea e tatau ai ona sili atu le mamafa o le pancreas, o le mea lea, e tatau lava ona mulimulitaia nisi tulafono:

    • meaʻai paleni. O le taumafaina o meaai i ni vaega laiti e oo atu i le 6 taimi i le aso e saofaga i le sili atu ona lelei, ma e faigofie atu i se tagata ona teena meaʻai leaga,
    • o ipu uma e tatau ona vevela, e le vevela ma e le malulu,
    • o le tele o gaʻo, proteins ma meaʻai gaʻo i le taumafataga e gata, ma e 60, 120 ma le 400 g E le fautuaina e sili atu i nei tulaga,
    • mea taumafa e faʻasaina: o meaai e tatau ona kuka pe uʻu.

    O fualaau aina suamalie mamae, o ananafi po o se falaoa muamua e mamago mai le falaoamata o le 1st ma le 2nd grade, pasta ma cereals - araisa, oats, buckwheat e faasolosolo malie ona aumaia i totonu o le meaai. A filifilia le pasta, e sili atu le tuʻuina atu o mea e fiafia i ai mea laiti (fetu, mama, taliga).

    O taumafa taumafa e fautuaina mo le pancreatitis e masani ai e aofia ai omelettes, paluga poo tao tao - pateta, elekini, zucchini, kāloti ma beets. E mafai ona e 'ai fua o susu, e fai ma faʻataʻitaʻiga, cheese cheese, susu susu, kefir ma le sisi. O susu susu e mafai ona talia i na o ni mea laiti ma faʻaitiitia, e sili atu le faʻaopopo i meaʻai ua saunia poʻo le lauti.

    E pei o gaʻo, pata ma fuālaʻau manogi e faʻaaogaina i totonu o le faʻatagaga faatagaina. O fua, opu o loʻo i ai le maualuga o le suasite ma le suamalie, e pei o siamu, fualaʻau, paluga ma fualaau suamalie, o le a sili ona aoga.

    Ina ia faafaigofie le faagaoioia o le okeni ua faaleagaina ma faatelevaveina le faagasologa o meaʻai, e manaomia ai se pulega tatau lelei. O le aofaʻi o le vai faʻaaoga e tusa ma le lua lita. E mafai ona e inuina fualaau aina suamalie ma fualaau suamalie, suamalie rosehip, vai alumini alkaline, suamalie teas, jelini ma fualaau suamalie.

    O le mea sili ona aoga o le sua mai le pi, apu, pears, apricot, pateta, paluka, tamato ma kukama. O nei mea inu e sili atu ona saunia mo i latou lava, e pei ona faʻaopopo i totonu o vailaʻau ma faʻasao e teu oloa. E le gata i lea, e tatau ona vave faʻafefeteina ia suavai fou, e le mafai ona teuina i totonu o le pusaaisa.

    O le lanu lanumeamata lanumeamata ma lanu mumu ua sili ona lelei; o le inu o le tea mushroom e faatagaina. E mafai ona kuka mai Kissel mai le oatmeal, fualaau mamago, suamalie, susu, ma faʻavae foi i luga o fualaau ma fua.

    Meaʻai faasaina ma auala kuka

    Po o le a lava le tulaga o le pancreatitis, o oloa nei ua faʻasaina:

    • gaʻo gaʻo - puaa, mamoe, kusi ma pato, povi,
    • nisi fualaau faisua ma fualaau aina - radish, kapisi, vine, faʻi, garlic ma sorrel,
    • laumei uma - pi, pi, sana, lentils, soya,
    • piko ma pi,
    • margarine, kofe ma koko,
    • ice cream, sorbets, keke.

    E tatau ona lapatai tagata maʻi e le inu i le ava malosi.

    Ina ia faʻaitiitia le faʻavavevave o le pancreatitis ma faʻalautele le taimi o le faʻamagaloga, e tatau ona muamua faʻamaʻi uma oloa. Ona mafai lea ona kuka, tunu pe kuka i totonu o se fafie faʻamaʻavale. E le fautuaina e faʻaaoga le tele o ituaiga porotini i le tasi meaai - mo se faʻataʻitaʻiga, fuamoa ma moa, iʻa ma pīpī, sisi ma pipi, ma isi.

    O le taofia o se osofaiga o le pancreatitis e le o lona uiga o se toe faaleleia atoatoa. A maeʻa le aveeseina o ni faʻafitauli iloga, e tatau ona mataituina e se gastroenterologist mo le tausaga pe sili atu. O le a tuʻuina mai e le fomai ni fautuaga pe faʻapefea ona togafitia le pancreas i le taimi o le faʻamagaloina, ma faʻatonu togafitiga faʻaleleia.

    Tuua Lau Faamatalaga