Inisalini Protafan: faʻamatalaga ma tulafono faʻaaoga

Protafan HM o se tagata inisalini e galue i mea masani e maua mai i le biotechnology DNA recombinant e faʻaaoga ai le maʻi Saccharomyces cerevisiae. E fesoʻotaʻi ma se faʻamaumauga faapitoa i luga o le membrane cytoplasm i fafo o siama ma fai ai se faʻalavelave o le insulin-responsor e faʻateleina ai intracellular, e aofia ai le faʻasologa o se numera o enzymes autu (hexokinase, pyruvate kinase, glycogen synthetase, ma isi). O le faʻaitiitia o le kulukose i totonu o le toto ona o le faateleina o lana feʻau i totonu o le toto, faʻateleina le faʻaleleiaina o masini, faʻafiafiaga o le lipogenesis, glycogenogenesis, o le faʻaitiitia o le fua o le kulukose gaosiga e le ate, ma isi.

O le umi o le gaioiga o tapenaga o le inisalini e mafua ona o le fua o le absorption, lea e faalagolago i le tele o mea (mo se faʻataʻitaʻiga, i le fualaau, auala, nofoaga o le pulega ma le ituaiga o maʻisuka). O le mea lea, o le talaaga o le inisalini e faia i lalo o le fesuiaiga taua, e le gata i tagata eseese ma i le tagata lava e tasi. O lana gaioiga e amata i totonu o le 1.5 itula i le maea ai o le pulega, ma o le maualuga o le faʻaalia e faʻaalia i totonu o le 4-12 itula, ae o le aofaʻi o le umi o le gaoioiga e tusa ma le 24 itula.

Pharmacokinetics

O le atoatoa o le absorption ma le amataina o le aafiaga o le inisalini e faalagolago lea i le ala o le pulega (s / c, i / m), le nofoaga o inisiua (manava, vaevaega, toto), fualaau (o le insulin o loo faia), ma le maualuga o le inisalini i le sauniuniga. O le tui o le inisalini i le plasma e oʻo atu i totonu o le 2-18 itula i le maea ai o le pulega.

E leai se faʻailoga faʻamaonia i pulu plasma, o nisi taimi e na o faasalalauina ai faʻamalosi e maua ai le inisalini.

O le inisalini tagata e pipiiina i le gaioiga o le insulin protease poʻo le inisalini e faʻamalolo ai le enzymes, ma atonu foʻi e ala i le gaioiga o le protéiculfaseraseraseraserase. E manatu ai i totonu o le mole o le inisalini o le tagata e tele nofoaga o le pipisi (hydrolysis), ae peitai, e leai se metabolites e mafua mai ona o le pipisi o loʻo galue.

T1 / 2 ua fuafuaina i le fua faatatau o le afaina mai le tino o le tino. O le mea lea, o le T1 / 2 o se fuataga o le gauai, nai lo le fua tonu o le aveesea o le inisalini mai le plasma (T1 / 2 o le insulin mai le toto e na o ni nai minute). Ua faaalia i suʻesuʻega o T1 / 2 e tusa ma le 5-10 itula.

Faʻamaumauga o le Saogalemu

I suʻesuʻega tuusaʻo, e aofia ai suʻesuʻega faʻasolosolo faʻasaʻi, suesuega o genotoxicity, gasegase gasegase ma aʻafiaga i luga o le gaioiga, leai se lamatiaga patino i tagata.

Faʻasologa o mea

O le fualaau faasaina ua faamoemoe mo le pulea o meaola.

O le fualaau o le fualaau faasaina ua filifilia taitoatasi, ma mafaufau i manaoga o le tagata maʻi. E masani lava, o le inisalini e manaʻomia ile 0.3 ma le 1 IU / kg / aso. O le manaomia mo le inisalini i aso uma e ono maualuga atu i tagata gasegase e maua ai le inisalini (mo se faataitaiga, ao talavou, faapea foi ma tagata mamaʻi i le gaʻo), ma le maualalo i tagata mamaʻi ma le gaosiga o le insulin. E le gata i lea, e fuafua e le fomai le tele o injections i le aso e tatau ona maua e le tagata maʻi, tasi pe sili atu foi. Protafan HM e mafai ona faʻatautaia e pei o le monotherapy, poʻo le faʻatasi ai ma le inisalini vave pe puupuu.

Afai e manaʻomia le togafitiga o le inisalini malosi, e mafai ona faʻaaogaina lenei faʻalavelave e pei o le insulin (o le injection e faia i le afiafi ma / poʻo le taeao), faʻatasi ai ma le inisalini vave poʻo le faʻamalosi, o le injections e tatau ona tuʻuina i taumafa. Afai e maua e tagata mamaʻi le maʻisuka le pulea lelei o le maʻisuka, ona oʻo mai ai lea o faafitauli i le maʻisuka ia i latou, o se tulafono, mulimuli ane. I lenei itu, e tatau i se tasi ona taumafai e faʻaaoga lelei le pulea o le tino, aemaise lava, e ala i le siakiina lelei o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

O le Protafan HM e masani lava ona faʻapipiʻiina i lalo i le gaogao. Afai e faigofie lenei mea, ona mafai lea ona faia ni inisiua i le paʻu o le abdomina pito i luma, i totonu o le vanu poʻo le itu o le muso tafatafa o le tauau. Faʻatasi ai ma le faʻaofiina o fualaau faasaina i totonu o le ituvae o le ogavae, o le faʻagasolo lemu o le lauiloa e sili atu nai lo le faʻaofiina i totonu o le itu o le puipui pito i luma. Afai o le iniseti ua faia i le paʻu o le paʻu paʻu, ona faʻaititia lea o le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le pulega o le vailaʻau.

E talafeagai le suia o le nofoaga o tui i totonu o le itulagi faʻaanatura ina ia puipuia ai le atinaʻe o le lipodystrophy.

E leai se tulaga e tatau ai ona faʻamalosia le suʻeina o sususalini.

Faʻaleagaina gaʻo po o le ate, ua faʻaitiitia le manaʻomia mo le inisalini.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o le Protafan NM e tuʻuina atu i le tagata maʻi

Vials ma Protafan NM e mafai ona faʻaaogaina faʻatasi ma le tui o le insulin, lea e faʻaaogaina ai le fua, lea e mafai ai ona fuaina le fualaau i vaega o gaioiga. Viliata i le vailaau faʻasaina O le Protafan NM ua fuafuaina mo le faʻaaogaina e le tagata lava ia. Aʻo leʻi amataina le faʻaaogaina o se fagu fou o Protafan HM, e fautuaina le faʻatagaina o le vailaʻau e mafanafana i le vevela o le potu aʻo leʻi faʻamalosi.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le fualaau faasaina Protafan NM e talafeagai:

  1. Siaki le afifiina ina ia mautinoa ua filifilia le ituaiga inisalini.
  2. Faʻamaʻi le pusa paʻu ma le sipuni o le cotton.

Ole fualaau faasaina Protafan NM e le mafai ona faʻaaoga i mataupu nei:

  1. Aua le faʻaaogaina le vailaʻau i pamu insulin.
  2. E talafeagai mo tagata gasegase e faʻamatala atu afai o le pulou fou lea ua faatoa maua mai le fale talavai e leai se pupuni puipui poʻo e le nofo lelei, o le inisalini e tatau ona toe faafoi i le fale talavai.
  3. Afai o le inisalini e le o teuina lelei, poʻo pe a faʻamaʻa.
  4. Afai e faʻafefiloi mea o loʻo i totonu o le vilia e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, o le inisalini e le o le paʻepaʻe ma le timu.

Afai e naʻo le tasi le ituaiga inisalini e faʻaaogaina e le tagata maʻi:

  1. I le taimi lava ao lei tataina, ia taʻavale le fagu i le va o ou alofilima seia oʻo ina papaʻe ma le ufitia le inisalini. E faʻamalosia le faʻamalolo pe a fai o le vailaʻau e maua ai le vevela vevela.
  2. Tusi le vaalele i totonu o le suauu i le aofaiga e fetaui ma le fua o le insulin.
  3. Ulufale le ea i totonu o le vailaau o le inisalini: mo lenei mea, ua pipiʻi le pusa paʻu i le nila ma ua pipiʻi le piston.
  4. Faʻasaga le pito i lalo o le fagu suauu.
  5. Ulufale ile inumaga ole inisalini ile sosoʻo.
  6. Aveese le nila mai le fagu.
  7. Ave ese le ea mai le tui.
  8. Siaki le fua saʻo.
  9. Imata vave.

Afai e manaʻomia e le tagata maʻi ona faʻafefiloi le Protafan NM ma le inisalini e fai si puupuu:

  1. Faʻasala le fagu ma le Protafan NM ("puaoa") i le va o ou alofilima seia oʻo ina matua sinasina le inisalini. E faʻamalosia le faʻamalolo pe a fai o le vailaʻau e maua ai le vevela vevela.
  2. Liligi le ea i totonu o le suauu i se aofaiga e fetaui ma le fua o le Protafan NM ("inosia" insulin). Faʻaofi le ea i totonu o le vailaʻau insulin mafiafia ma aveese le nila mai le fagu.
  3. Tusi le vaalele ile suauu i se aofaiga e fetaui ma le fua o le insulin ("manino"). Faʻaofi le ea i se fagu ma lenei vailaʻau. Faʻasaga le pito i lalo o le fagu suauu.
  4. Faʻailoa le fuainumera o le inisalini puupuu ("manino"). Ave ese le nila ma aveese le ea mai le sisi. Siaki le fua saʻo.
  5. Faʻaofi le nila i totonu o le fagu ma le Protafan HM ("inosia" inisalini) ma liliu le voli ma le suauu agai i lalo.
  6. Faʻailoa le fuainumera o le Protafan NM. Aveese le nila mai le fagu. Aveese le ea mai le suauu ma siaki pe afai e sao le dose.
  7. Faʻaiʻu le paluga o le inisalini mo sina taimi puupuu ma le umi na e faʻaaogaina vave.

Ia faʻaauau pea ona faia ni insulin i se taimi puupuu ma le umi i le faasologa tutusa e pei ona faamatalaina i luga.

Faatonu le tagata maʻi e faʻatino le inisalini i le faasologa tutusa e pei ona faamatalaina i luga.

  1. Faatasi ai ma tamatamailima e lua, aoina mai se pulu o le paʻu, faʻapipiʻi le nila i le pito i lalo o le lafu i le maualuga pe a ma le 45 tikeri, ma tui inisalini i lalo o le paʻu.
  2. A maeʻa le tui, e tatau ona tumau le nila i lalo o le paʻu mo le itiiti ifo ma le 6 sekone, ina ia mautinoa ai ua uma ona faʻaofiina le inisalini.

Faʻamataʻuga itu

O aʻafiaga leaga na faia i tagata gasegase na togafitia ma Protafan NM na mafua ona o le fatu-faalagolago ma mafua ona o le togafitiga o le inisalini. E pei lava o isi faʻasologa o inisalini, o le pito sili ona taatele o le itu o le hypoglycemia. E atiina ae i mataupu pe afai o le fualaau o le inisalini e matua sili atu nai lo le manaomia. I le taimi o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, faʻapea foi i le taimi o le faʻaaogaina o fualaau faasaina ina ua maeʻa ona tuʻuina atu i luga o le maketi faatau, na maua ai le tele o le hypoglycemia e ese mai i le tele o tagata maʻi ma le taimi e faʻaaogaina ai fuataga eseese, e le mafai ona faʻaalia le tau tutusa.

I le maualuga o le hypoglycemia, o le leiloa o le mafaufau ma / poʻo le faʻamafanafanaina e mafai ona tutupu, faʻaletonu le tumau pe tumau le galue o le faiʻai ma oʻo lava i le maliu e ono tupu. O faʻataʻitaʻiga i le falemaʻi ua faʻaalia ai e le eseese le aʻafiaga o le hypoglycemia i le va o tagata gasegase e maua le inisalini o tagata ma tagata gasegase o loʻo maua le insulin aspart.

O loʻo taua i lalo le taua o le tele o taimi na tutupu i le taimi o suʻesuʻega faʻapitoa, lea, i le manatu lautele, na manatu e fesoʻotaʻi ma le faʻaaogaina o le vailaau faasaina Protafan NM. O le tele o taimi na faʻamautuina e pei o: mulimuli ane (> 1/1000,

Feʻau

Inisalini Protafan o loʻo i ai i le tulaga o le taofiga e faʻamoemoe mo le faʻaaogaina o le subcutaneous. O le mea aoga autu o le fualaau faasaina o le inisalini Isofan, o le tutusa o le hormone tagata na gaosia e le inisinia. 1 ml o le vailaau faasaina e aofia ai le 3.5 mita o isophan ma isi vaega: zinc, glycerin, protamine sulfate, phenol ma le vai mo le tuiina.

E maua le vailaau i totonu o le 10 ml fagu, faʻamaufaʻailogaina i se paʻu paʻu ma ufiufi i pepa alumini, ma i cartridges o le tioata vai. Mo le faafaigofie o le faaofiina, o le kilika ua faamauina i se peni. O kesi taitasi e faʻapipiʻiina ma se polo tioata e fuafua e faʻafefiloi le faʻamalolo.

O fagu insulin o loʻo i ai le 1,000 IU o le mea galue, o le syringe pen - 300 IU. I le taimi o le teuina, o le faʻamalologa e mafai ona faʻaitiitia ma vaʻaia, o le mea lea, ao leʻi faia le pulega, e tatau ona luluina le sooupu seia oʻo ina lamolemole.

O le gaioiga a Protafan insulin e faʻamoemoe i le faʻaitiitia o le kulūkose toto. E maua le aafiaga i le faateleina o le felaʻuaiga o le kulukose i totonu o potu, faʻafiafiaina le glycogenogenesis ma le lipogenesis, faʻaleleia le faʻafefe ma le faʻaaogāina o le kulukose e fuluʻi, ma faʻateleina le faʻasologa o polotini.

O le vailaʻau e aʻafia i iniseti masani, o lona uiga o le aʻafiaga o le hormone ua afaina e tupu pe a mavae le 60-90 minute. O le maualuga o le maualuga o le vailaʻau e matauina i le va o le 4 ma le 12 itula i le maea ai o le pulega. O le umi o le gaioiga e faʻatatau i le fualaau o le vailaʻau. I le averesi, o lenei taimi e 11-24 itula.

Teu i le ogatotonu o le pusaaisa i le vevela o +2 ... +8 ° С. E le tatau ona faʻamaʻa. A uma ona tatala le kesi, e mafai ona teuina i le vevela o le potu mo le ono vaiaso.

Faailoga ma fuataga

O le tele o taimi, o le insulin Protafan o loʻo faʻamaonia mo le maʻisuka ituaiga 1. O le mea e masani ai, ua faatonuina e pusa 2 maʻisuka ma fafine maʻitaga o latou tino e tetee atu i fualaau oona oona. I nisi tulaga, o le taotoga ua faʻaalia mo le faʻaoga. O le hormone e mafai ona faʻatulagaina tutoatasi ma faʻatasi ma isi insulin.

O le fualaau faasaina e faʻaaluina 1-2 taimi i le aso, e masani lava i le taeao 30 minute ao leʻi oʻo i taumafataga. Ina ia aloese mai aʻafiaga, e tatau ona suia pea le nofoaga o inisiua. O le fualaau mo tagata maʻi taitoatasi e filifilia taitoatasi ma faalagolago i uiga o le vasega o le maʻi. Ole fua fautuaina ole 8 i le 24 IU.

I le tulaga o le faʻamausiga o le inisalini, e tatau ona fetuʻunaʻi le metotia. Afai e maualalo le tulaga o le lagona, o le aofaiga o le vailaau faasaina e mafai ona faateleina i le 24 IU pe sili atu foi. Afai e maua e le maʻisuka le sili atu ma le 100 IU o le Protafan i le aso, o le puleaina o le hormone e tatau ona i lalo o le vaavaaiga faafomaʻi faifaipea.

Talosaga o talosaga

O le insulin Protafan ua faamoemoe mo le pulea lelei. E le taliaina mea inu iniseti ma gasegase. E le faʻaaogaina le vailaʻau mo se pamu insulin. A e faʻatau se hormone i se fale talavai, ia mautinoa e siaki le saogalemu o le pulou puipui. Afai e saʻo pe leai, e le fautuaina e faʻatau se vailaʻau.

Aua le faʻaaogaina mo le inisalini tuiina lea ua malulu, teuina i lalo o tulaga le talafeagai, pe i ai se lanu paʻepaʻe ma le lanu pe a uma ona faʻafefiloi. O le tuufaatasiga e maua i lalo o le paʻu ma le fesoasoani a se tui tui inisalini poʻo se peni tui. Afai o le vailaʻau o loʻo faʻatinoina i le auala lona lua, mulimuli i tulafono o loʻo faʻamatalaina i lalo.

  • Ia mautinoa e siaki le igoa ma le saʻo o le peni.
  • Faaaoga le inisalini i le vevela o le potu mo le tui.
  • Aʻo le i faʻamalamalamaina le faʻamalolo, aveese le ufiufi ma faʻafefiloi lelei seia maeʻa.
  • Ia mautinoa o le hormone i totonu o le peni e lava lea mo le faʻatinoga. E mafai ona faʻaitiitia le 12 IU. Afai e itiiti le insulin, faʻaaoga se fagu fou.
  • Aua nei teuina le peni ma le nila. Ua mafua lenei mea i le lūlūina o le inisalini.

A faʻaaoga le peni mo le taimi muamua, e taua le faʻamautinoa e leai se ea i totonu o le nila. Ina ia faia lenei mea, kili i totonu 2 UNITS o le mea e ala i le liliu o le tagata filifilia. Tusi le tootoʻai luga ma tapuni le kesi. E tatau ona tulaʻi mai i luga le fuʻa. Faasolo i le ala amata i le auala atoa. Ia mautinoa e toe foʻi le tagata filifilia i le tulaga "0". Afai o se mataua o le insulin e aliali i le pito o le nila, ua sauni le peni mo le faʻaaoga. Afai e leai se pa'ū, sui le nila ma toe fai le faʻasologa. Afai a uma le 6 o nila faʻafesoʻotaʻi, e le i aliali mai se mataua o mea, ia e musu e faʻaaoga se peni tui: e sese.

O peni tui uma o loʻo i ai faʻamatalaga auiliili mo le faʻaaogaina. I le faapuupuuga, e mafai ona faamatalaina le taualumaga e pei ona taua i lalo. Aoina le fualaau o le insulin. Ina ia faia lenei mea, liliu le tagata filifilia i le mea e manaʻo ai. Ia faaeteete ia aua le toe lolomi le button amata, a leai o mea uma o le a tosoina. Saunia se pulu o le paʻu ma faʻapipiʻi le nila i totonu o lona pito i le maualuga o le 45 °. Tetaʻi le ki ma faʻatali mo le tuiina o le inisalini. A maeʻa le filifilia ile "0", taofi le nila ile paʻu mo le isi 6 sekone. Aveese le nila ao uu le ki o le amataga. Tuu se ufiufi i luga ma aveese mai le sisi.

Contraindications ma aʻafiaga itu

Inisalini Protafan e leai lava se faʻamaʻi. O le tuusaunoaga o le lagona o le tagata lava ia i le mea galue po o vaega fesoasoani.

O le le tausisia o fuataga ua mafai ona mafua ai le hypoglycemia. Faailoga o le paʻu mataʻutia o le suka toto o le vevela faʻafuaseʻi, tiga o le loto, popolevale, ita, fia osofaʻi, vevela, lima vaivai, loto momomo.

O mataupu ogaoga o le hypoglycemia eo faatasi ma le gaioiga o le faiʻai, le atinaʻe o le le fiafia ma le fenumiai. O nei faʻamaoniga uma e mafai ona taʻitaʻia ai se fomaʻi.

I le faʻaitiitia o le gasegase vaivai, ua lava le maʻisuka e 'ai ai se mea suamalie (lole, paluga o le meli) pe inuina se inu vai inu suka (tea, sua). I faʻamaʻiga ogaoga o le glycemia, e tatau ona vave valaauina se falemaʻi i le taimi nei ma e tatau i le tagata gasegase ona tuʻuina atu se vaifofo o le kulukose poʻo le glucagon intramuscular.

E masani ona inisiua le inisalini ma faʻamaʻi faʻamaʻi i foliga o le vevela, tigā, urticaria poʻo le dermatitis.I nisi o tagata gasegase, i le amataga o togafitiga ma le fualaau faasaina, o mea sese faasao ma le atinaeina o le retinopathy, fulafula, ma le faaleagaina o fiu namu na maitauina. A maeʻa ona faʻaaogaina nei faailoga e mou atu.

Afai o le aʻafiaga o le aʻafiaga mo se taimi umi, e mafai e le fomaʻi ona suitulaga ia Protafan ma ana mea tutusa. Mo se faʻataʻitaʻiga, Insulin Bazal, Humulin, Actrafan NM ma Protafan NM Penfill.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

O nisi vailaʻau e mafai ona faʻaititia pe faʻaleleia ai le lelei o le Protafan insulin. Faatasi ai ma fualaau e faaleleia atili ai le aafiaga o le vailaau faasaina, inhibitors o monoamine oxidase, e pei o Pyrazidol, Moclobemide ma Silegilin, ma fualaau faasaina: Enap, Kapoten, Lisinopril, Ramipril e tatau ona matauina. O le hypoglycemia e mafai foi ona mafua mai i fualaau faasaina e pei o le bromocriptine, o mea e mafua ai le malosi o le steroids, paluga, ketoconazole ma le vaitamini B6.

Glucocorticosteroids, hormones thyroid hormones, fomaʻi faʻamataʻu tautala, tricyclic antidepressants, togafitiga thiazide ma isi fualaau faʻasalalau faʻaitiitia le aafiaga o Protafan. Faʻatasi ai ma le tofiga o Heparin, faʻatoʻaga o le calcium, Danazole ma Clonidine, e mafai ona manaʻomia se fetuunaiga o le siama. E sili atu faʻamatalaga auiliiliga e uiga i fegalegaleaiga ma isi vailaʻau e tatau ona maua i faatonuga.

Inisalini Protafan o se auala lelei e faʻaitiitia ai le toto suka ma faʻaleleia atili le soifua maloloina. O le tele o le maʻisuka ua maitauina lona aoga ma le itiiti ifo o mea leaga na tutupu. Ae peitai, ina ia mafai ai e le hormone ona aʻafia ai le tino ma le mafua ai ni faʻafitauli, e tatau ona faʻaaogaina se togafitiga saʻo saʻo filifilia. O le mea lea, aua e te manatu ia oe ma ia mautinoa e faʻamaopoopo le faʻaaogaina o le vailaʻau faʻatasi ma se tagata poto faapitoa.

Tuua Lau Faamatalaga