Maʻisuka isomalt suamalie

O i latou e filifili e leiloa le mamafa pe na o le taʻitaʻia o se olaga ola maloloina e le tatau ona tuʻuina atu keke ma kālati. Ma faafetai uma lava i le saienisi lea na fatuina ai mea suamalie. O lenei sailiga e sili ona aoga mo tagata e maua i le maʻisuka, ona o analogues e leai se suka e le gata o le puipuia o le fuainumera, ae le o le faateleina foi o le faasinomaga o le maʻisuka. "Faʻatulagaina" i lenei mataupu o lona uiga "mea e le masani ai" poʻo le "faʻaleagaina". Mo se faʻataʻitaʻiga, o le meaʻai meaai faaopoopo E953 e 100% faʻavae, toto, ae le faʻateleina le suka toto.

Vaega o le faʻaopoopoga E953

O le faaopoopoga o meaai i lalo o le faasinomaga Europa E953 o loo faamatalaina foi e igoa: isomalt, palatinite, isomalt. O ni tioata suamalie ia o lanu eseese e leai ni lanu ma manogi, o nisi taimi o le faʻaopoopoga o loʻo i le foliga o le paʻu vela. O le isomalt o loʻo i ai i totonu o nisi o laau toto: suka, beets, honey honey. I le 1956, na vavaeese ai e saienitisi lenei vailaau mai le suauu, ma o se oloa na maua mai ai uiga o le suka masani, na sili atu ona aoga mo le tino.

Na faʻamauina e matua saogalemu lava i le 1990, ma na amata ai ona faʻaaogaina le faʻaopoopoga i atunuu uma. I le taimi nei, o le palatinite o loʻo galue i suʻesuʻega o le fale suʻesuʻe mai mea masani e masani ai, o le gaosiga e aofia ai le tele o laasaga. Muamua, i le mole molemole, o le fesoʻotaʻiga o le kulukose ma le fructose e malepelepe, ona faʻapipiʻiina lea o molekene mumu ile fructose. O le fermentation e maua ai se vailaau faʻasolo faʻasolosolo faʻasolosolo C12H24O11, pe naʻo le isomalt.

E ui lava ile laasaga o falemaʻi o le mauaina o le E953, o lenei taumafa fesoasoani ua saogalemu mo le tino, ma i le tele o auala e sili atu ona aoga nai lo le suka masani. O tioata o le Isomaltite e faʻasaina i totonu o le suavai pei lava foi; o le oloa e talafeagai mo le faʻaaoga i le kuka ma i le fale. Pe a faatusatusa i le suka masani, o le palatinite e itiiti le suamalie, e mafai ona maua mai le 40% i le 60% o le suamalie o le suka masani.

I le faaopoopo atu i le alalafaga taumafa ma le faʻaaogaina o fale, E953 e faʻaaogaina i vailaau mo togafitiga. Ona o le maualuga o le eleelea (1450) ma le tofo, o lenei vailaʻau e faʻaaogaina i le laulauina o vailaʻau e faʻaleleia ai le tofo. E le gata i lea, ua maua e saienitisi e faapea o le isomalt e faʻaleleia ai le fausaga o le enumela o le nifo, o lea e masani ona aofia ai i le tuufaatasiga mo le vaavaaia o le vaega o le tautala. I vailaʻau mo togafitiga, E953 faʻafetaui tulaga uma e tatau ai: e talafeagai mo tagata gasegase, faʻamaʻi mausali, leai ni meaola, ma e aoga le tamaoaiga.

Le faʻaaogaina o le E953 i le kuka ma le alalafaga taumafa

I totonu o le alamanuia o meaai, e mafai ona suia le suka masani mo mafuaʻaga o le tamaoaiga poʻo le faʻavaeina o se vaega faapitoa o oloa, mo se faataitaiga, meaai mo tagata e maua i le maʻisuka. Mai se tulaga tau tupe, o le faʻaaogaina o le palatinite e sui ai le suka, e le talafeagai, talu ai o le suka masani lava o le a taugofie ai le gaosiga. Ae mo le foafoaina o meaʻai, e sili.

O lenei faʻaopoopoga e le gata faʻaaogaina e avea o se mea suamalie. I le faaopoopo atu i le suamalie, e iai foʻi isi mea aoga, faatasi ai ma ana fesoasoani fesoasoani ua tuʻuina atu i ai le foliga talafeagai, E953 foi e avea o se faʻamalama e puipuia ai le ola o le oloa, e pei o le suka masani. E faʻatonutonuina ai foi le malosi o le tino, e tetee i le pipiʻi ma le 'ai, ona o le maualuga o le eletise, o oloa ma lenei mea faaopoopo e le pipii i lima, aua le salalau ma taofiofia foliga, aua le solomuli mai suiga o le vevela.

E mafai ona e faʻafetaui lenei faʻaopoopoga i nei oloa:

  • aisa kulimi
  • sukalati ma suti,
  • kelmasi vaivai ma vaivai,
  • Faʻatauga
  • taumafataga o le taeao
  • mūmū
  • sau sau, ma isi.

I le taimi lava e tasi, o oloa e faʻamaʻaina i le isomalt e le o ufitia, talu ai o lenei mea e le suamalie e pei o le suauu poo le fructose. E masani ona faʻaaogaina i meaʻai mo le maʻisuka ma mea taumafa o le maualalo o le kalori (mo le mamafa o le mamafa, meaʻai tau taaloga). Talu ai ona o le saogalemu ma isi tulaga lelei o le palatinitis i luga o isi analogues, o nei oloa o le a aoga i soo se vaega o tagata faatau.

E talisapaia e le au gaosiga le faʻaopopo aua e lelei tele i mea masani ma mea manogi faʻafefiloi, talu ai ona e leai se manogi ma faʻaalia ai isi mea.

I le kukaina, E953 sili atu ona lauiloa e pei o meafaitino mo ituaiga uma o keke teuteu, paluga, candy home, etc. O se mea vaʻavaʻai e maua mai tioata isomaltite, lea e faigofie mulimuli ane ona maua ai soʻo se fausaga mo teuteuga. E le pei o le suka masani, o lenei vailaʻau e le faʻamalamaina, o lona uiga, e tumau pea le manino ma mama e aunoa ma le suia o lanu. Elemene o mea teuteu e le galue e mafai ona liusua ma toe faʻafou, o le galue faʻatasi ma ia mea e matua faigofie lava.

E le gata i lea, o lenei mea suamalie e faʻaaogaina e faila ma faifeʻau faifeʻau mo faʻasagaga, fatuina o elemene faʻafeʻau mo le suamalie poʻo mea autu. O le lelei o lenei mea matagofie e faapea foi e lelei ma saogalemu. E sili atu le fiafia o chefs o meaola lapopoa o le isomalt, latou te lalagaina ai suauu fualaʻau, faia ni ipu faʻafefeteina manino o loʻo tumu i pusa puaa, faʻavevesi, ma o nisi taimi e ulaula mo se faʻaaliga matagofie. I le faaopoopo atu i le taumafa taumafa, o fua o le isomalt mo le faʻaaogaina o fale e lauiloa.

O le aafiaga o le isomalt i luga o le tino

E pei ona matou maitauina, afai o le oloa e aofia ai E953, e le o se mea leaga. O le suamalie i le tele o auala e sili atu i mea e masani ona maua i le suka masani, ae e aoga tele e le gata mo le maʻisuka poʻo tagata taʻavale, ae mo isi tagata faʻatau. I le taimi nei, o le faʻaaogaina o lenei vailaau i le gaosiga o taumafa ua faʻamaonia e ia faʻalapotopotoga:

  • Komiti o Suesuega Faasaienisi a le EEC,
  • WHO (Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi),
  • JFAFA (Komiti Soʻotaga o Faʻaopoopoga Mea Taumafa).

I le tele o atunuu i le salafa o le lalolagi, ua faamaonia le isomalt mo le faʻaaogaina, i nisi o ia mea, e le faʻamautuina tapulaa ma fualaau faʻasaina. Ae ui i lea, o iloiloga a fomaʻi o loʻo fautuaina pea le faʻaogaina o lenei faʻaopoopoga i le faʻamautuina, talu ai ona faʻaleleia ai le motumotu o le intestinal. O le fua fautuaina mo se tagata matua e 50 g i le aso, ma mo tamaiti i lalo o le 25 g.

Mo le 60 tausaga o le faʻaaogaina o lenei vailaau, sa lava le taimi e suʻesuʻe ai e saienitisi lona aafiaga i le tino. O lea na maua ai le lelei ma le leaga o le E953.

O mea taua e iloagofie ai:

  • ona o le maualalo o le faasinomaga o fuainumera e le mafua ai ni fesuiaiga fesuiaʻi i le suka o le toto,
  • e maua ai se siʻitia o le malosi, talu ai o le malosiaga e faʻasaʻolotoina malie ma mo se taimi umi,
  • faaleleia le motumotu o le intestinal,
  • faaitiitia le fiaai, faaumiumi le lagona o le faamalieina,
  • faʻamalosia le aloiafi
  • faaleleia le microflora o le manava,
  • faʻatasi ai ma le faʻaaoga lelei e faʻaleleia ai le faʻalaumalie.

E taua tele le faʻasaina o le faʻaaogaina o le E953, talu ai ona o lona aoga aoga i luga o le gastrointestinal tract e mafua mai ona o fua talafeagai. Ua lomia e le lomiga faasaienisi a le British Journal of Nutrition suesuega e uiga i aafiaga o le isomalt i le nutimomoia. E foliga mai o le a lelei le toleniina o le vailaʻau, e le afaina ai le metabolism, faʻaleleia le galuega o le bowel ma mafai ona faʻaaoga e faʻaleleia le soifua maloloina. Ae ui i lea, o le faateleina o le motumotu o le intestinal e mafai ona mafua ai le manava ma le palasi i le le pulea lelei o lenei faʻaopoopoga.

O lenei suamalie e taofia ai le manaʻo, ona o le tino o le tagata e iloaina o se fiber, e le pei o le suka masani, lea e aloaia i totonu oo tatou tino o se gaʻo. Ona o lenei mea, o le vailaau e galue e pei o se meaʻai fua, lea e pula ma tumu ai le manava (ballast), lea e mou atu ai lagona o le fiaai. O lenei uiga e sili ona talisapaia e tagata e mulimuli i se taumafataga mo le paʻu o le mamafa.

Mo se taimi uumi, o le fesili o le aafiaga o le palatinitis i luga o le atamamai o le nifo na tumau pea ona le mafai ona faʻaaogaina: e le mafai faapefea e le manogi ona faʻaumatia? Ua maitauina e manatu ma suʻesuʻega e le mafua ai le pala o nifo. I le vavagana o le tautala, e faʻaitiitia ai le gaioiga o le suauu, ma faʻateleina ai le aofaʻi o le calcium. I le faaopoopo atu, e le pei o le suka ma le tele o mea e suitulaga ai, o le isomalt e le mafai ona avea ma puna o meaʻai mo siama. O le Food and Drug Administration (FDA) o loʻo faʻamatalaina oloa ma E953 o "non-caries".

O fea e faʻatau ma faʻapefea ona faʻaaoga

O aʻafiaga o le faʻaaogaina o lenei mea faaopoopo, naʻo le lamatiaga o le manava ma le faʻafefe o se faʻafitauli. O na taunuuga e mafai ona tupu naʻo le faʻaaoga sese o le E953. E leai se faʻasalaga mamafa i lona faʻaaogaina, ae i nisi tulaga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi aʻo leʻi faʻaaogaina (fafine maʻitaga, gasegase ogaoga o le gastrointestinal, toilalo o totoga i totonu).

O tagata e maua i le maʻisuka e manaʻomia ona faʻaaoga lenei mea na o le fua na faatonuina e le fomaʻi. O lenei mea e aofia ai le tele o oloa e aofia ai lenei vaega. Mo i latou o loʻo galo le mamafa, tagata taʻaʻalo ma tagata e fia tuʻu le suāuʻu masani, e le tatau i se tasi ona ave faʻatasi ma se faʻaopoopoga, e sili atu ona aoga nai lo le suka masani, ae na o le faʻaogaina. Mo tamaiti e leai se manaʻoga faʻapitoa, e sili atu le le faʻafeiloaia o meaʻai i le taumafataga, ma afai e tatau ai, aua e sili atu i le faatagaina faatagaina (20 g i le aso).

E mafai ona e faʻatauina E953 i faleoloa i luga o le initaneti, iinei e mafai ona e faʻatonuina toetoe lava o se aofaiga: mai le tele o faʻatauga i pusa 300-gram. I faleoloa faʻatau, o se mea e sui ai se mea e seasea, ae o mea taumafa e maua ai le sami. E le gata i lea, o nisi taimi o nei oloa o loʻo i totonu o falemaʻi, i le foliga o se timu poʻo le paʻu, i se mea e sili atu ona lelei, e sili atu ona faigofie, talu ai e mafai ona faʻaaogaina mo meaʻai taumafa, sukalati ma mea inu.

Mai mea na matou aʻoaʻoina e uiga i lenei faʻaopoopoga, e mafai ona matou faʻataunuʻuina: e saogalemu mo le soifua maloloina, e talafeagai mo le maʻisuka, tamaiti, tagata taʻalo ma tagata uma o loʻo manaʻo e tausia le soifua maloloina ma le tino.

Mea aoga

Isomalt, o se suauu suamalie, e tele mea aoga e faʻamoemoeina ai le faʻatagaina o lona faʻaaoga i le maʻisuka. Muamua lava, e uiga i le faatumauina o se siosiomaga sili ona lelei i le gutu ma toe faʻafoisia le paleni o enzymes i totonu o le tino. O le faʻamautinoaina o albagone metabolic i totonu o le tino e tatau ona mafaufauina o se uiga taua tutusa.

E tatau ona faʻalogo i le mea moni e lua ituaiga o mea na tuʻuina atu, ua faʻapitoaina, e faʻapitoa ma faʻaogaina. I le maʻisuka malosi, o le isomalt le suamalie e mafai ona faʻaaogaina i uiga uma, ae e mautinoa lava o se ituaiga masani e sili atu ona aoga. Suauu toto i le faagasologa o le faʻaaogaina o le vaega tuʻufaʻatasia e toetoe lava a le suia. E mafua ona o le vailaau o loʻo gasolo malie lemu.

O le mafuaʻaga lea e le afaina ai le tino ona o le maʻisuka i se auala le lelei. Ae ui i lea, atonu e iai ni tuusaunoaga e tupu mai lava pe a fai e le o usitaia ia suʻega ma fautuaga muamua a se tagata poto faapitoa.

Talosaga faʻaoga

O le tuufaatasiga e mafai ona faʻaaogaina i lona mamanu lelei, lea e seasea lava ona tupu. Ae ui i lea, e mafai lenei mea pe a maeʻa le fautuaga a se fomaʻi. I lenei tulaga, e le taliaina le ola faʻatasi pe faʻaitiitia le aofaʻi o le oloa na faʻaaogaina. O le tulaga lea o le aoga o le faʻaaogaina o le vaega o le a sili atu. I le tulaga lava e tasi, pe a faʻaaogaina le suamalie e pei o isi ipu ma oloa, 50 g e tatau ona mafaufau i ai le metotia fautuaina.

O le tele o taimi, o le isomalt o loʻo maua e pei o sukalati, fufusi poʻo caramel. E tatau ona gauai atu i le mea moni e faapea:

  • O loʻo aofia i le vaega o mea faʻapitoa, o loʻo faʻamatalaina e se mea tutusa e pei o le fiber, faʻapitoa, e maua ai se lagona o le nofo filemu ma le taua o le kalori. O le mea lea, faatasi ai ma le faʻamalosia o le maʻisuka, e le fautuaina e faʻaoga sili atu nai lo le 10-20 g., Ae o lea, e mafai lava ona faatagaina,
  • Manatua o lenei sugar substitute e faʻaititia ma le faasolosolo malie - e mafai ona faʻaaogaina i lona mamanu mamā, ma e pei o faʻaopoopoga, e oʻo lava i le paʻu pala,
  • i tusi taʻitasi, e tusa ai ma tagata atamamai, e aofia ai le 2.4 kcal, e tusa ma le 10 kJ - e aʻafia ai ma lenei mea, o le faʻaleagaina mai le isomalt e itiiti lava pe a faʻaaogaina le talafeagai.

Talu ai ona o nei mea uma, ou te fia tosina atu i le mea moni e faapea, o le sugar substitute e suitulaga, e pei lava o isi oloa, e matua ogaoga le faʻasaʻo, lea e le mafai ona le amanaiaina.

Contraindications ma Faʻaopoopoga

O le natura faʻapitoa ma le faʻasaina o le isomalt o loʻo faʻamaonia e nisi faʻasagaga. O le mea muamua lava, e uiga i le maʻitaga i soo se taimi, ae o le aʻafiaga sili ona leaga i le tino e ono oʻo i le tolu tausaga o le maitaga. E le gata i lea, o tagata atamamai e tosina atu le manatu i le mea moni e faapea e le taliaina le faʻaaogaina o le vaega pe afai o le maʻisuka o se taunuuga o nisi o gasegase.

O le isi faʻasesega e tatau ona avea o se suiga faʻaleagaga faʻapitoa i soʻo se okeni ma le le atoatoa o lona faʻatinoga. Ou te manaʻo foi e tosina atu le manatu i le mea moni o le faʻaaogaina o le isomalt e matua masalosalo lava ma masalosalo ma pe faape'Π i le taimi o le tamaitiiti. E mafua mai i le maualuga maualuga o le atiaʻe o se faʻafitauli faʻafuaseʻi.

I le amanaia ai o faʻasalaga ua tuʻuina atu ma le tausisia e le aunoa o le tui, o le a mafai ona tautala ma le mautinoa mautinoa e uiga i le taliaina o le faʻaaogaina o le vaega. E mafai foi ona faʻaaoga e avea o se vaega o isi mea taumafa ma ipu. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona tatou talanoa e uiga i sea fua e pei o le tiloni. Ina ia saunia, o le ae manaʻomia le faʻaaogaina o le tasi ipu tioamata o fualaau aina fou - e pei o le 150 ml - e te manaʻomia e olo i se faʻavevela. A maeʻa lena mea, ona tuʻuina atu lea ma tuʻuina i le aofaiga o le sipuni se tasi. ma faaopoopo se ipu vai.

Tulaga lautele o le tuufaatasiga, o ana meatotino

O le vailaau o le gaosiga o le carbonate carbohydrate, i le foliga mai e tutusa ma tioata papaʻe. E taʻua o le isomalt poʻo le palatinitis. E i ai sona suamalie manaia, e mafai ona puipuia le tafe, le mautonu.

E maualalo le malosi o le susu ma e faigofie lava ona solugofie. Ua maua mai le isomalt mai mea tau laau, mai le suka suka, cane, meli. Avanoa i nisi o ituaiga - falalaʻau poʻo le paʻu.


Faʻaaogaina o le isomalt (E953) e avea o se faʻaopoopoga mea taumafa talu mai le 1990, ua manatu o se oloa saogalemu e ala i le au atamamai mai le Iunaite Setete oe na faamaonia lona saogalemu i le faaaogaina i aso taitasi. Ina ua maea suesuega, na amata ona faaaoga lenei oloa i le lalolagi atoa.

Ua vaevaeina le isomalt i ni ituaiga se lua: natura, synthetic. Mo togafitiga togafitiga, o le vaega e lua lua kalama e lua i le aso mo le masina.

E mafai ona faʻatau le asomalt i faleoloa faʻapitoa faʻatau. O le tau masani o se oloa e tusa ma le 850 ru ma le kilokalama.

Isomalt o se mea suamalie masani na faʻaaogaina i le alamanuia o meaʻai e pei o se faʻasaoina. E lelei le tuʻuina i totonu o le tino.

O le tuufaatasiga o le vailaʻau e aofia ai:

  • hydrogen
  • okesene ma carbon (50% - 50%).

E faʻatatau i mea ua taua muamua, e matua saogalemu ma e le afaina ai le tino o le tagata. E mafai ona e faʻaaogaina le oloa e oʻo lava i tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka.

E iai faʻamaoniga mo le faʻaaoga:

  1. Afai o loʻo i ai i le tino ni faʻafitauli matuia ma le faʻaogaina o le digestive tract,
  2. O fafine maʻitaga ua matua faasaina ona 'ai,

O se faʻalavelave i le faʻaaogaina o le tuufaatasiga o le i ai lea i totonu o tagata o nisi faʻamaʻi i le gataifale e aʻafia ai le maʻisuka.

Isomalt sweetener - faʻamanuia ma faʻaleagaina

Ua faamaonia e tagata tomai faapitoa o lenei oloa e mafai ona faatumauina se tulaga masani o le elemene i totonu o le manava.

O le tuufaatasiga e leai se auala e aafia ai le elemene o le elemene ma le gaioiga, ma e le suia ai le malosi o le faagasologa o otaota.

Ona o le salalau lautele o isomaltosis, e mafai ona faapea mai o lona aoga e aoga i le tino.

O le mea sili ona taua o le saogalemu. O tagata faʻapitoa i lenei matāʻupu ua filifili e fesoasoani lenei mea e taofi ai le atinaʻe o caries. Faʻaaoga tele e toe faʻaleleia ai le nifo, tausia le paleni o le kulimi sili ona lelei i totonu o le vavau o le tautala.

Isomaltosis mafua ai lagona o le atoatoa. O le asomalt o loʻo i ai mea tutusa e pei o le fiva - e fesoasoani e fatuina ai le aʻafiaga o le faʻamalieina o le manava, faʻaitiitia le lagona o le fiaʻai mo sina taimi.

Suafa suitulaga saogalemu mo le faʻaaogaina e le maʻisuka. Ole mea e le aʻafia ile puipui o le intestinal, o lea e le faateleina le kulukose i totonu o le toto. O le kulupu e maualalo le faʻaogaina o le faʻasologa ma e maualalo le kalori. Tolu calories i le kalama o isomalt.

O le oloa o se punavai sili lea o le malosi. A maeʻa ona maua e le tino lenei vailaʻau, e maua e se tagata le malosi o le malosi, lea e faʻaalia ai i le soifua manuia lautele.

O le oloa e matua natura lava, e pei ona faia mai mea masani. E manaia lona tofo. Mo le gaosiga, e masani ona faʻaaogaina beets suka. E faavae i lenei mea, e mafai ona malamalama o le 55% o le tofo e fetaui lelei ma le tofo o le sola.

E ui lava i se uiga sili atu ona lelei, o le isomaltosis ei ai ni uiga le lelei. O uiga leaga e aofia ai:

  • tusa lava pe o faapefea ona viia e le au gaosi a latou oloa, e le tatau ona e faʻaaogaina i le tele ma le tele o volumes,
  • ona o le mea moni o le isomalt e le suamalie e pei o le suka, e tatau ona faʻalua faaluaina mo le tutusa o le suamalie,
  • E tusa ai ma le mea moni o lenei oloa e tatau ona faʻaaogaina i le tele o le tele, ina ia maua ai le suamalie na faʻamoemoeina, o le tele o kalori e faʻalauteleina foi, lea e mafai ona oʻo atu ai i le mamafa o le tupe maua, lea e le lelei i taimi uma,
  • e ui lava o le mea moni, o le oloa, pe a faʻaaogaina, e le o aʻafia i le puipui o le intestinal, e tatau ona ave le tausiga. Atonu ei ai faafitauli i le manava po o le fatu,
  • faʻasalaina mo teine ​​maitaga.

O tagata e maua i soo se ituaiga maʻisuka e tatau ona faaeteete i lenei mea.

Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona faia se feutagaiga ma se endocrinologist.

Le faʻaaogaina o le isomalt le suamalie i faʻalapotopotoga eseese


O le tele lava o taimi, e mafai ona maua le isomalt i totonu o gaosi oloa o gaosia oloa sukalati, lole lole caramel, ice cream ma isi suamalie.

O mea uma e faʻafiafiaina e iai se mea suamalie e le faamaluluina pe pipii faʻatasi. O se vaega sili ona talafeagai, aemaise lava i taimi o felauaiga. O le elemene e fetaui lelei mo le sauniuniga o oloa gaosia, e taua mo le sauniuniga o keke kuki, muffins, keke.

I lenei tulaga, o le vaega e nafa ma le saogalemu o le oral veve ma e le o le tulai mai o caries e talafeagai lelei. O le vailaʻau e faʻaaogaina foʻi i vailaʻau, pe a faʻapipiʻiina siva.

I ni nai tausaga talu ai, na maua ai e le aufaifaatoaga meaʻai fou - mea mole mole. O tausaga taʻitasi e maua ai le lauiloa tele.

I le faʻaaogaina o le isomalt, e mafai ona e fatuina se tusiga faapitoa ma le faʻamuamua i le mamanu o meaʻai. Faafetai ia te ia, e mafai ona e teuteu keke, aisa kulimi poo keke.

E mafai ona e kukaina se mea e faʻaaoga ai le isomalt i le fale.

O lenei oloa o loʻo i ai se isi mea lelei - e tumau pea mo se taimi umi.

A e faʻatau mai lapoa tetele o se oloa, e te le tau popole i lona teuina ma le ola. I meaʻai mole mole, o le oloa e tuʻuina atu o se paʻu paʻepaʻe. E teteʻe i le maualuga o le vevela, e oʻo i le tusa ma le 150 tikeri Celsius.

E i ai laʻau lanu e faia i le isomalt. E masani ona faʻaaoga e fai ai foliga teuteu. O se polo e leai se mea e sili ona matagofie.

E manaʻomia le fuataga:

  1. 80 kalama o isomalt,
  2. laupapa spatula
  3. suauu lauulu masani
  4. fasi falaoa
  5. isomalt pamu.

Aʻo kuka, faʻapipiʻi le paʻu o le isomalt i le pito i lalo o le pusa, e vevela seia oʻo ina faʻasaʻo atoa. Afai e tatau ai, e faaopoopo nisi mataua o le vali. Mai lea taimi i lea taimi, e tatau ona fefiloi le masini.

Faʻaauau le mumu i luga o le afi seʻia oʻo ina faʻavae se maliega malu, e pei o le mastic. O le taunuuga o le masini ua tosoina, o le polo e faia mai ai. Ua tuʻuina se pu i totonu o le polo ma faʻaosooso lemu i le. O le faatumuina o le polo i le ea e tatau ona faia i totonu o se siosiomaga vevela, mo lenei faamoemoe e faʻaaoga ai se lauulu lauulu. A maeʻa le faʻataunuuga o le polo, ona aveeseina lelei lea o le pu mai le polo.

E uiga i le isomalt o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Tuua Lau Faamatalaga