Mauaina o le insulin i le le tumau le faamauina: aisea e teena ai e tagata ua maua i le maʻisuka?

I aso nei, o le inisalini o se vailaau taua mo tagata e maua i le maʻisuka. Ina ua maeʻa lana mea fou, na faia ai se suiga moni i le olaga o le maʻisuka, ona maua ai e le au gasegase le avanoa e ola atoatoa ai, e ui lava i togafitiga.

I le talafaasolopito o faʻataʻitaʻiga o le luasefulu senituri, o vailaau faʻasaʻi e tutusa lava le taua o le taua mo tagata. O fualaau nei, faatasi ai ma le inisalini, na faasaoina ai olaga o le tele o gasegase ma avea ma tasi o auala lelei e tau ai faamaʻi.

O le insulin kirimone na maua e le fomaʻi o Kanata Frederick Bunting faatasi ma Ioane James Richard MacLeod. I le 1922, mo le taimi muamua, sa mafai ai e se saienitisi talavou ona lavea le ola o se maʻisuka e 14-tausaga e ala i le faailoaina o se fua o le fualaau oona e maua i totonu o le tino. I le faʻaaloalogia o lenei tagata, o le Aso Malolo o le Maʻisuka o le lalolagi e faamanatuina i aso uma i aso nei.

Le eseesega i le inisalini sauniuniga

O ituaiga eseese o sauniuniga ile inisalini e mafai ona eseese i le tikeri o le faʻamamaina, faʻatonuga, paleni o le vaifofo. Faʻalagolago i le auala e maua ai le inisalini, vaʻava, puaa, ma hormones a tagata e iloga.

E le gata i lea, o le eseesega e mafai ona taoto i le i ai o isi vaega o loʻo faia ai fualaau faasaina - faʻasao, faʻasolosolo taimi, ma isi mea. E i ai insulini e mafai ona faʻafefiloi ma fualaau pupuu ma umi.

Ole inisalini o se hormone e maua mai i siama faʻapitoa. O le porotini faalua nei, e aofia ai le 51 amino acids.

O le inisalini e gaosia i le faʻaaogaina o tekonolosi faʻapitoa i se auala faʻalauiloa.

Auala e maua ai le insulin: punavai autu

E faʻatatau i le puna e faʻaaogaina e maua mai ai le hormone, o le insulin ma le sauniuniga o inisalini tagata e faʻasaʻo i aso nei. Ina ia faʻaleleia le aoga o le inisalini porcine, e maualuga le maualuga o le faamamaina o loʻo faʻaaogaina. O lenei fualaau faasaina ei ai se aafiaga lelei o le hypoglycemic ma e masani lava e le afaina ai se tali.

O le vailaʻau o le inisalini o le tagata e tutusa ma le fausaga o le homone tagata. O nei vailaau e gaosia e faaaoga ai le biosynthesis e faʻaaoga ai tekinolosi faʻainisinia.

I le taimi nei, o le fualaau faasaina ua gaosia e kamupani tetele faatuatuaina, oa latou oloa ua i ai se faamaoniga o le tausisia o tulaga faatauaina uma. O le tagata ma le porcine e faʻateleina le inisalini faamamaina e leai ni eseʻesega tele e tusa ai ma aʻafiaga i luga ole tino puipuia, e pei ona molimauina e suʻesuʻega eseese.

O le tuufaatasiga o le fualaau faasaina e masani ona aofia ai e le gata o le insulin, ae o gaioiga fesoasoani foi e taʻalo ai nisi o matafaioi taua. Aemaise lava, o le i ai o isi vaega o loʻo i ai se aafiaga faʻaleagaina i le fofo, faʻaʻumiʻumi le aʻafiaga o le vailaau faʻasaina, ma tausia ai le paleni-faʻavae paleni.

Gaioiga umi o le inisalini

O le faia o se inisalini ua leva ona faia, o le protamine po o le zinc ua faaopoopo i le vaifofo ma le inisalini masani - o se tasi o nei mea e lua. E faavae i luga o le vaega faaopoopo, o vailaʻau uma ua vaeluaina i ni vaega se lua.

Protamine insulin e aofia ai le protafan, insumanabazal, NPH, humulin N. Zinc inisalini e aofia ai le humulin-zinc, lipine, le tui insulin-zinc o le mono-late. Protamine o se polotini, e ui lava i lea, o le maʻisuka e seasea lava ona i ai aʻafiaga i le foliga o se tali atu.

Ina ia fatuina se siosiomaga e le faaituau, e faaopoopoina le pusa phosphate i le fofo. I lenei tulaga, o maʻisuka uma e tatau ona manatuaina e le mafai ona tuufaatasia se vailaʻau faʻatasi ma se faʻamalologa insulin-zinc. O le mea moni, o le zinc phosphate e amata ona aveeseina, vave faaitiitia le aafiaga o le inisalini zinc.

O na faʻafefiloi e mafai ona oʻo atu ai i le tele o taunuuga e le mafaamatalaina.

Le faʻamaʻiina o aafiaga o vaega

I le avea ai o ni mea e faʻapalapala ai, o loʻo faʻaaogaina ai vaega, ona o latou uiga tau vailaʻau, e masani lava ona faʻaofiina i le tuufaatasiga o fualaau faasaina. E aofia ai le phenol ma le kesi, o nei mea e iai se manogi manaia.

O le methyl parabenzoate, lea e le aoga, ua faaopoopoina foi i le fofo o le inisalini. O nisi o nei mea e faanatinati ai e leai se aafiaga leaga i le tino.

Phenol ma le kasesini e masani ona faaopoopo i le protamine inisalini. E le o aofia ai le Phenol i le faʻamalolo o le insulin-zinc, talu ai o lenei vailaʻau e aʻafia ai meatotino faaletino o vaega autū o le hormone. Ae, ua faaopoopo le methyl paraben. E aʻafia ai le aʻafiaga o le antimicrobial e mafai ona maua ai ni faʻata, o se vaega foi o le fofo.

  • Ona o le puipuia o nei siama e tele mai i siama ma le fesoasoani a tagata tausi, o le faʻamaʻiina o le maʻisuka e le faatagaina pe afai e toe faʻaofiina le nila ile vailaʻau i le vailaʻau. A leai, o le faʻamalosia o siama o le nila e mafai ona mafua ai ni faʻalavelave matuia.
  • O se puipuiga faʻapena tutusa e mafai ai ona inisiua i lalo ole tino ma le syringe tutusa mo le vaiaso. E le gata i lea, afai e leai se vaifofo o loʻo iai i le taimi nei, o le maʻisuka e mafai ona tuʻuina atu se tui e aunoa ma le togafitia o le paʻu, ae tatau ona faʻaaogaina se sela faʻapitoa ile insulin.

Fualaau oona

O uluai inisalini na sauniuni i totonu o le tasi mililita o le fofo na o le tasi le vaega o le homone. I tausaga na sosoo ai, na faʻatupulaia ai le faʻamalosi o fualaau faasaina, ma i le taimi nei e toetoe lava o insulin uma e faʻaaoga i Rusia o loʻo faʻatau atu i fagu 40 iunite i le 1 ml o fofo. I luga o vailaʻau. I le avea ai o se tulafono, e mafai ona e vaʻai i le makaina o U-40 poʻo le 40 iunite / ml.

O ituaiga uma o tui tui inisalini ua mamanuina mo sauniuniga tuʻufaʻatasia, o le mea lea ua i ai se faʻavasegaga faʻapitoa. Faailoga taitasi e tutusa ma se voluma faapitoa. Faʻapotopotoina i se tui tui 0.5 ml o le vailaau faʻasaina, o le maʻisuka e maua le 20 vaega o le hormone, 0.35 ml e tutusa ma le 10 iunite. O le mea lea, 1 ml o se tui tui inisalini e 40 iunite.

O nisi atunuu mai fafo o loʻo faʻataʻitaʻi le tuʻuina atu o le inisalini U-100, lea e 1 ml o fofo e tutusa ma le 100 iunite o le homone. Mo le faʻaaogaina o lenei vailaʻau, e manaʻomia lou faʻaaogaina o se tui faapitoa o le inisalini, e talitutusa lava ma le faʻataʻitaʻiga, ae iai se faʻavasegaga taʻitasi.

E ui i lea, e taua le malamalama o le tulaga lea o le fualaau faasaina e tatau ona faaitiitia i le 2.5 taimi, ona o le 40 IU o le inisalini o le a aofia ai i le 0.4 ml o le vailaau faasaina.

Afai e te faia se mea sese i le filifilia o se fualaau, faatasi ai ma le tumau pea o le maʻisuka, e mafai ona atiaʻe le hypoglycemia.

Faʻatasiga o le inisalini puupuu ma faaumiumi

I ona po nei, o le maʻisuka o le ituaiga muamua e togafitia ma le faʻaaogaina o insulin mapu ma insulin. E taua tele pe a faʻafefiloi ia vailaʻau e lua e faʻamautinoa ai e vave lava ona galue le inisalini i le tino.

E mafai ona faʻaaogaina fualaau faʻamaʻi faʻatasi i le syringe tutusa ma le protamine-insulin. Faatasi ai ma lenei tuufaatasiga, o le inisalini puupuu e amata ona vave galue, aua o le insulin e le mafai ona fusia i le protamine. I lenei tulaga, e mafai ona eseese tagata gaosia o sauniuniga fefiloi.

Ae mo le sauniuniga o le zinc-inisalini, e le mafai ona faʻafefiloi lona faʻamalologa ma insulin. E mafua lenei mea i le mea moni o le faʻamalologa o le insulin-zinc ua faʻapipiʻiina ma le tele naua o ions o le zinc ma ua liua i le umi o le gaioiga o le inisalini.

O nisi tagata maʻisuka na muamua tuiina le inisalini puupuu, mulimuli ane, e aunoa ma le aveeseina o le nila, ua tuʻuina atu se tui inisalini, e tatau ona suia laitiiti le itu o le nila. Ae ui i lea, fomaʻi ua manatu e le o faamanuiaina le auala lenei o le injection, aua o le inisalini pupuu e le lelei le gauai i totonu o le tino, lea e mafua ai le faalavelave.

O lea la, e sili atu le tuiina o le inisalini puupuu mai le insulin.

O vailaʻau e faʻapitoa ona faʻapitoa i vaega eseese, ao le paʻu e tatau ona itiiti ifo ma le 1 cm le va.

Faʻauʻau faʻamaʻi

I le taimi nei i luga o le faʻatau, e mafai ona e maua faʻatasi faʻamaʻi, lea e aofia uma ai le insulin ma le protamine-inisalini i le faʻamalamalamaina tonu o tulaga. O nei fualaau faasaina e aofia ai le Insuman comb, Actrafan ma Mikstard.

O iniseti tuufaatasia e taua o fualaau aupito sili ona aoga, lea o le fua faatatau o le hormone o le gaioiga pupuu ma faaumiumi o le 30 i le 70 po o le 25 i le 75. O lenei fuainumera e mafai ona vaaia i faatonuga faaopoopo mo le fualaau faasaina.

Faʻatasi ai fualaau faasaina e sili ona fetaui lelei mo tagata o loʻo vaʻaia ma le totoʻa a latou meaʻai, ma faʻaalia ma faʻaauau pea faamalositino.

E masani lava, o nei vailaʻau o loʻo filifilia e tagata matutua ma se faʻamaʻi o le maʻisuka ituaiga 2.

O nei vailaʻau e le talafeagai pe afai e sili atu le maʻisuka ile togafitiga o le inisalini ma e masani ona suia le fua o le inisalini puupuu.

Tuuina atu o le inisalini mo le maʻisuka

O le Federal Federal Law o le Russian Federation e nafa ma le taimi talafeagai ma le atoatoa o le maʻisuka ma le hormone o le inisalini. O le tulafono e aofia ai aia uma a tagata gasegase ua maua i le maʻisuka malosi ma noataga o faalapotopotoga a le malo e faʻaaoga nei aia i Rusia.

E tusa ai ma le tulafono a le Federal Law "On Social Assistance", o tagata Rusia, faapea foi ma tagatanuu o loʻo nofomau tumau i totonu o le atunuu ma iai se pemita fale, e mafai ona maua insulin mai le setete. E le gata i lea, o le maʻisuka ua tuʻuina atu i le fale le mita o le kulukose toto, sapalai, tui o le inisalini, faʻasaina o le suka ma vailaʻau faʻamaʻi.

O le tele o tagata gasegase e fiafia i le mea e maua ai le insulin mo le saoloto ma mea e manaʻomia mo lenei mea. Muamua lava, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi endocrinologist i le mea e nofo ai, o lenei fomaʻi ua i ai le aiā tatau e tuʻuina atu se faʻamatalaga mo le taliaina o le homone.

Ina ia maua se faʻamatalaga mo se vailaau e leai se totogi, e tatau ona e faʻaauau e pei o lenei:

  1. O faʻamatalaga mo le inisalini e leai se totogi e tuʻuina atu e le fomaʻi o le endocrinologist i le taimi o le ulufale, pe a uma ona pasia suega ma suʻesuʻega talafeagai. O le maʻisuka o loʻo i ai le aiā tatau e maua ai se pepa faafomaʻi i le taimi o le masina, o le suʻesuʻega ua fuafuaina i luga o le faavae o faʻamatalaga faafomaʻi.
  2. E le o iai i le fomaʻi le aia tatau e tusi ai faʻamaumauga vave mo le tele o masina muamua atu, ma e le tuuina atu se pepa faʻamaʻi i le aiga maʻi. Talu ai o le maʻisuka e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i masina uma, faʻaauau le mataʻituina o le gasegase o le faamai ma le aoga o togafitiga e faia. I lenei tulaga, o le endocrinologist, pe afai e tatau ai, e mafai ona suia le fua o le insulin ua faatonuina.
  3. E le i ai se aia tatau a le endocrinologist e teena ai le maʻisuka e tuʻuina atu ai se fomaʻi faʻamaonia, e faʻaalia ai le le lava o mea tau tupe i se fomaʻi. O le mea moni, o tupe faʻaalu uma mo le tuʻuina atu o tagata maʻi ei ai le inisalini e leai se totogi, e le faʻalagolagoina e se fomaʻi, ae o le mālō tele poʻo le faʻalotoifale. O le aofaiga tatau uma o loʻo aofia ai i le tala faʻatupe a le setete.

Afai latou te le tuʻuina atu le inisalini, o fea e faitio? Afai ei ai ni au finauga, e le maua e se fomaʻi le tuʻuina atu o se fomaʻi mo vailaʻau faʻamaonia mo le maʻisuka, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi le fomaʻi o le falemaʻi.

Afai e le mafai ona foia le mataupu, o le lala faʻaitulagi o le Inisiua Inisiua Inisiua ma lala sooupu tulafono e nafa ma le faataunuuina vave o noataga e faatatau i tagata mamai e mafai ona foia le faafitauli.

Inisalini e tuʻuina atu i le fale talavai, o le tuatusi lea e tatau ona faʻaalia e le fomaʻi aoga pe'ā tuʻuina atu le pepa faʻatumu. I le mauaina o le teena o le tuuina atu o fualaau faasaina, e tatau ona maua mai se faʻamaoniga tusitusia mai tagata poto faapitoa i vailaau mo togafitiga, pe a maeʻa ona faafesootai le pulega o vailaau.

Afai e le mafai ona tuʻuina atu fualaau, o le maʻisuka e tatau ona tuʻuina atu ile inisalini ile tulafono ile sefulu aso e sosoo ai. Afai e le maeʻa, e mafai ona e lafoina se faitioga i se pule maualuga. O le vitio o loʻo i lenei tusiga o le a faʻaali atu ia te oe pe faʻapefea ona e faia le insulin.

Talofa Ua i ai se isi na mauaina insulin pe afai e te nofo i se isi aai e aunoa ma se pemita fale

Ua i ai se isi na mauaina insulin pe afai e te nofo i se isi aai e aunoa ma se pemita fale?

E faapefea ona alu le faagasologa? O le a le mea e manaʻomia mo lenei mea?

I St. Petersburg Ou te mauaina, e aunoa ma le faamauina, ae o le faamauina le tumau.

  • electrophorus199811
  • Fepuari 04, 2015
  • 18:32

Ae afai o loʻo e ola ma ua resitalaina i se tasi o eria, o le a le tatau ai ona resitala.

Sa ou lesitalaina i Moscow, ou te nofo i le eria, faatoa ou vavae ese mai le falemai ma pipii atu i le isi

electrophorus199811, ae afai e te siitia atu i se isi itulagi?

  • electrophorus199811
  • Fepuari 04, 2015
  • 21:50

Alesana, ona manaʻomia loa lea o le lesitala ma, atonu o se pepa o inisiua sui.

Mauaina o faamanuiaga mo le le tumau le faamauina i Moscow

7.5000 rub. e tasi i le tausaga ona totogiina i latou mo tau e maua mai i le mauaina o lavalava mo tamaiti taitoatasi. 8. Aiga e toalima pe sili atu foi tamaiti, poo le itiiti ifo ma le toasefulu tamaiti, e le itiiti ifo ma le tasi le tasi, e le atoatoa, e agavaa i totogi faalemasina o totogi o 900 rubles.

mo le faatauina mai o oloa a tamaiti. 9.

Aiga e toasefulu pe sili atu tamaiti latou te totogiina se alauni faaopoopo faalemasina i le aofaiga e 750 ruuga mo tamaiti laiti i lalo ifo o le 16 tausaga (ma mo tamaiti aoga i lalo o le 23 tausaga).

Oketopa 25, 2018, 15:51 Albert, Oketopa

Fai se fesili mo se lōia?

Talofa. A maeʻa ona e mauaina le faʻataga tusitusia, tusi lau faitioga i le Matagaluega o le Soifua Malōlōina ma le ofisa o le loia moliaga.

Poloaiga a le Matagaluega o le Soifua Maloloina ma le Vafealoai o le Faalapotopotoga a Rusia o Tesema 29, 2004 N 328 I luga o le faamaoniga o le Taualumaga mo le tuuina atu o se seti o auaunaga lautele i nisi vaega o tagatanuu

Le tuʻuina atu o auaunaga faʻaagafesootai i tagatanuu e tusa ai ma le tuʻuina atu o vailaau talafeagai

2.5. Mo le mauaina o vailaau ua faatonuina i le Lisi o vailaau, o se tagatanuu e faatatau i le tulaga o le tufatufaina atu o vailaau (e pei ona faasinomia mulimuli ane i inei o le fale talavai).

O faʻamatalaga e uiga i falemaʻi faʻapitoa o loʻo tuʻufaʻatasia i le tufatufaina o vailaau e tuʻuina atu i le tagatanuu i le fomaʻi.

E sili atu ona faigofie le fesili i se lōia!

Fesili i lo matou loia se fesili - e sili atu le vave nai lo le sailia o se fofo.

Fesili i lau fesili

Fesili i lau fesili

Ua i ai i le tagatanuu le aia tatau e maua ai togafitiga faafomai i le nofoaga o lo latou fale moni i soo se taulaga, aua

o tagatanuu uma o Rusia o loo i ai le aiā tatau e feoai solo ai i le atunuu, filifili se nofoaga e nofo ai ma nofo ai.

I le maʻi faʻala, o se tagata maʻi e aunoa ma se faʻafitauli o le tino o se faʻalapotopotoga faʻapitoa.

Ina ia maua vailaʻau, o fomaʻi e faia ni talosaga mo nofoaga tau soifua maloloina.

Latou te tuʻuina atu foʻi faʻamatalaga e uiga i le aofia ai o le tagata faʻamanuiaina i le resitala faʻaitulagi o vasega faʻapitoa mo mafuaaga tau soifua maloloina.

Aua le tuʻuina atu le inisalini? O fea e faitio ai / faʻafesoʻotaʻi?

Mai lea taimi i lea taimi, matou te maua ai fesili mai le au faitau i totonu o le matou ofisa faatonu ... "E leai se insulin! O le a le mea e fai? "," O fea e alu i ai - aua e te tuʻuina atu le inisalini?? ". O nisi nei o fesoʻotaʻiga ma faʻamatalaga e uiga i lenei autu. Iukureini ma Rusia - o le a tatou iloiloina filifiliga uma.

Muamua lava, seʻi o tatou manino - o le inisalini ua tuʻuina atu i tagata uma e aunoa ma se totogi.

Ina ia maua, e tatau ona e lesitala i le nofoaga o le endocrinology / i le nofoaga e nofo ai.

E iai foʻi lau aia tatau e talosagaina ai le sui o le inisalini ma se isi gaosi oloa, pe afai na fuafuaina i le faia o lenei inisalini e le maua ai se taui talafeagai.

Faʻalagolago i le ala o le maʻisuka ma le tele o mea e aʻafia ai, o vailaau insulin e mafai ona eseese e tusa ai ma le suka o le toto. Ae ui i lea, e le mafai e le endocrinologist ona sili atu le insulin nai lo le mea ua faatonuina e le tulaga faatonuina maualuga.

E leai se aia a le fomaʻi e teena ai le tuʻuina atu o se faʻamaumauga mo se vailaau taua i se tagata o loʻo maua i le maʻisuka. O fualaau faʻamuamua e faʻatupeina sao mai le paketi a le atunuʻu ma finauga o le puleaina o le meli. o le faalapotopotoga e leai ni a latou tupe / fualaau faasaina, ma isi, e le tatau ona e fiafia i ai - ua totogi e le setete le inisalini, ae le o le falemaʻi.

Afai e musu lau fomaʻi e avatu ia te oe se taotoga mo inisalini, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi fomaʻi mo le faʻamalamalamaga.

Afai e teena oe e le pulega, ole talosaga ole talosaga ile tusi - faatasi ai ma le faamaufaailoga ma le saini a le tagata faatagaina.

E le gata i lea, e mafai ona e lafoina se faasea i le Ofisa o le Faafoe Moliaga, le Komesina o Aia Tatau a Tagata ma se talosaga e taofi le solia o aia a se tagata maʻi i le maʻisuka i le tuuina atu o le inisalini sili ona lelei.

Sei o tatou tilotilo atu i se faataitaiga aoga. Faʻapea o loʻo e nofo i le itumalo o Moscow ma e le o tuuina atu ia oe ile inisalini. O au taga:

1. E tatau ona faʻafesoʻotaʻi le pule sili o le Ministry of Health o le Moscow Region, Polofesa Dreval Alexander Vasilievich Fesootaiga 119110, Moscow, st. Schepkina, 61/2, fale 9 tel. + 7 (495) 631-7435

Falemaʻi faʻapipiʻi www.monikiweb.ru/main.htm

Nofoaga o Trev A.V. - www.diabet.ru

2. E mafai ona e lafoina se talosaga i le Matagaluega o le Soifua Maloloina o le Matagaluega o le Soifua Maloloina e ala i le website mz.mosreg.ru
e ala ile ulutala - "E i ai se fesili?" Faʻaaoga le fomu tali. O le fesili o le a tuʻuina atu i le Matagaluega o le Soifua Malōlōina i Moscow Region.

3. Fai ni suʻega i sosaiete lautele. o le Matagaluega o le puipuiga a le puipuiga ma matagaluega e ala i se talosaga aloaia (lea e tatau ona resitalaina ma tuʻuina i le tasi kopi ina ia mafai ona e liliu atu i le ofisa o le loia moliaga poo le faamasinoga i le lumanai).

E tusa ai ma le mataupu faavae lava e tasi, o le taualumaga e faia i Ukraine. I le faʻaopoopoga, mo fesoasoani ma faʻamatalaga, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi le Falemaʻi - Natalya G. Vlasenko - (+38) 067 703 60 95

Tausiga e le nofomau

Le tasi faafitauli masani i aso nei le manaʻomia mo togafitiga faafomaʻi i fafo atu o le afioʻaga. O tagatanuu oe na siitia atu i se isi itumalo ma manaomia auaunaga faafomaʻi e masani ona le maua se resitala le tumau.

E mafai i nei tulaga ona faitau i luga ole tausiga faafomaʻi fua?

Tatou liliu atu i le tulafono. I le Faavae o le Russian Federation, mataupu 41, parakalafa 1 tatou te faitau ai: "Ua i ai i tagata uma le aia tatau e puipuia ai le soifua maloloina ma tausiga faafomai. O fesoasoani faafomaʻi i ofisa o le soifua maloloina o malo ma le malo ua tuuina atu i tagatanuu e aunoa ma se totogii le tau o le paketi talafeagai, totogi o inisiua, isi tupe maua " Matau le tulafono

I le Federal Law "On Compulsory Medical Insurance" No. 326-ФЗ dated November 29, 2010, mataupu 10 o loo faamatalaina ai le manatu o "tagata inisiua." Tagai i le tulafono.

O le mataupu 16 o le Tulafono Tele lava e tasi o loʻo lisiina ai vasega o tagata inisiua oe, i le taimi na tupu ai se mea ua inisiua, ua agavaa e maua togafitiga faʻapitoa.
Ma o iinei ua faailoa mai ai pe a sailia se fesoasoani faafomaʻi, sei vagana ai faalavelave faʻafuaseʻi, e tatau ona tatou tuʻuina atu se inisiua inisiua malosi.

O lenei sei tatou vaʻai i tulafono faʻaitulagi. E tusa ai ma le Poloaiga a le Matagaluega o le Soifua Maloloina o Moscou ma le Faaputugatupe a le City Moscow e uiga i Inisiua Inisiua Faamaonia na faia i le aso 14 o Novema, 2008

Nu. 931/131 "I luga o le faamaoniga o le Taualumaga ma tuutuuga mo le tuuina atu o togafitiga faafomai i lalo o le polokalame a le aai a Moscow mo le inisiua faafomai", "i le leai o se inisiua a le inisiua faafomai mo maʻi (pe afai e talosagaina vave), faʻalapotopotoga faʻapitoa e faia ni fua e iloa ai le tagata maʻi ina ia mafai ona fausia se inisiua pe vaʻavaʻaina (e ala i le tusifolau) o ni tagatanuʻu le nofomau poʻo ni tagata e le o faʻamaonia»Vaai le faasologa

O le mea lea, o tagatanuu uma o le Rusia Rusia ua i ai le aiā tatau i tulaga maualuga, taugofie, ma sili ona taua, tausiga faʻapitoa free, tusa lava pe o le a le mea e nofo ai i Rusia.


Sei o tatou agai pea i luma e faataitai.

Suesuega Iunivesite ma le maʻisuka

O le aʻoga i se iunivesite e mafai ona avea ma se mea taufaafefe, pe afai e le o se "luʻi" mo le maʻisuka, ae o isi e le faatali e faatali e tuua o latou fale puipui.

O le faʻaeteete, ia faʻamaeʻaina se mea faʻapitoa mo le ola mamao mai le fale i le taimi muamua, logoina isi tagata e uiga i lou maʻisuka o le a fesoasoani e puipuia le tele o tulaga leaga e aʻafia ai lou maʻisuka.

Matou te tuʻuina atu fautuaga i mea e tatau ona e faʻalogo i ai, o lea o lau tausaga muamua poʻo le tausaga fou o le aʻoga i le iunivesite o le a faia ma le saogalemu pe a mafai ai. O lea tatou te o ai!

Le amataga o amataga uma

Aʻo leʻi aoina mai mea pe a e alu i le iunivesite, e tatau ona e feutagai ma lau fomaʻi, talu ai e le afaina oe i fautuaga faaopoopo. E leʻi fanau mai oe i le aso ananafi ma o le a mafai ona e faʻamamaina faʻamatalaga aoga, ae e aoga le faʻalogo i ai.

Ave mea uma (inisalini, syringes, peni tui, se glucometer, se seti o faʻataʻitaʻiga). E te iloa le lisi e sili atu ona atoatoa oe lava, e faʻalagolago i le auala e te totogi ai le maʻisuka, e ala i le tuiina o le inisalini, faʻaaogaina o le insulin faʻamalosi poʻo le faʻaaogaina o isi fualaau suka.

Mafaufau pe o fea o le a teuina ai le inisalini, atonu e tatau ona e faʻasoa le avanoa aoga i le pusaaisa ma isi tamaiti aoga. Atonu e aoga le tausia o nisi o sapalai ma uo ma paaga o nonofo i le taulaga lava lea e te suesue ai. I soo se tulaga lava, o le atamai faʻa-tagata e le mafai ona e tausia uma fua i totonu o se ato e tasi e lei uma lava.

Ioe, e mafai ona e ave lau lava pusaaisa mo le manavaina o le inisalini e suesue ai i le iunivesite, ma atonu o le a avea ma se suiga lelei, aemaise i le vevela o le tau i masina o le taumafanafana.

Tuu atu i tagata o loʻo siomia oe e iloa lou maʻisuka

Taʻu atu i au uo vavalalata lau faipule, e uiga i le maʻisuka. I se tulaga lautele, e le leaga pe afai e mafai ona e tuʻuina atu i tagata uma ni nai minute e faʻamatalaina ai mea lamatia e ono feagai ma le maʻisuka ma pe faapefea ona tali lelei i isi.

Taʻu i lau paaga ma vavalalata uo e uiga i lau maʻi. Afai o lou inisalini o le ai totonu o le pusaaisa lautele, e sili atu i le toatele o tagata e mafai ona faʻaaogaina lenei pusaaisa iloa o le inisalini e tatau ona tuʻu ese mai le pito i tua o le pusaaisa e puipuia ai mai le maalili.

Tau atu i au faiaoga e uiga i le maʻisuka i le amataga o le vasega.

Soʻo se tagata maʻisuka e ono foliga mai e faigofie ona maua i le hypoglycemia, ma o lau tali i lenei ('ai faʻataʻavaʻavaʻavaʻavaʻalele) vave loa ona maeʻa ona e faʻaogaina le hypoglycemia e tatau ona malamalama lelei i ai faiaoga. E moni lava lenei mea i le vasega.

Afai e te alu i le potuaoga e 'ai sina suamalie pe inu vai, e tatau ona malamalama saʻo i ai faiaoga. Talitonu mai ia te au, o le tele o faiaoga o le a alofagia lenei faafitauli.

Vaega ma faigamalaga

Afai oe asiasi pe ulu i se pati, ia mautinoa o loʻo iloa e tagata o loʻo siomia oe le mea e fai i le tulaga o le hypoglycemia. Talitonu mai ia te au, o manatu le masani ai e faapea afai o maʻi le maʻisuka, ona tatau lea ona ia tuiina le inisalini. Ma e sili ona e fiafia e taʻu atu i au uo pe faʻapefea ona e amio pe'ā iai sau hypoglycemia.

Faamauina i se fomaʻi i se nofoaga fou e nofo ai

E foliga mai o le ae resitala i le nofoaga o le iunivesite, o lea asiasi i le falemai, le endocrinologist ma taʻu atu ia te oe o loʻo maua oe i le maʻisuka ma i tausaga a sau o le ae faʻafesoʻotaʻi le endocrinologist i le nofoaga fou e nofo ai. E foliga mai o le a talosagaina oe e faia muamua se suʻega faaletino, ae o lenei faiga e faia i le taimi e tasi. Ma o lenei mea o le a mafai ai ona e mauaina le inisalini i le nofoaga o le lesitala e aunoa ma se gau.

Faʻaalu se taimi mo lou maʻisuka

Pe a suia le tulaga, i le avea o se tulafono, o le maualuga o le puleaina o taui mo le maʻisuka e maualuga. Atonu e sili atu ona e faigata ona feagai ma le maʻisuka.

Ae ui i lea, o se laasaga fou lea i lou olaga, ma e tatau ona e sili atu le nafa i le foia o lenei mataupu.

I soʻo se tulaga, o lou olaga lenei, ae le o ou matua poʻo lau fomaʻi, aua o le mea muamua lava, o oe o loʻo nafa ma mea o loʻo tutupu ia oe, aemaise lava i lau tulaga o le soifua maloloina.

Afai e te tatalaina le pule ma o lou maʻisuka e faasolosolo malie ona tupu i se tulaga o le taufaasese, ona le faigofie lea mo soo se tasi.

O le "saolotoga" mai le fuaina o le toto suka, mai le inisiua o le a matua faatapulaa ai au mea e mafai, aemaise lava i le matutua, pe a manuia oe, ma o lou tulaga o le soifua maloloina o le a le toe faatagaina oe e faʻaaoga lelei nei tulaga lelei. O le mea lea, ina ia toe faaupuina le lauiloa taua, e mafai ona tatou fai atu: "Tausia lou soifua maloloina mai se talavou."

Matou te fautuaina le tausia o se tusi faʻasologa o mea o le ae tusia ai iuga o se suʻega toto toto ina ia maua ai se manatu i le setete o lou lava pulea. O le a aoga ia te oe i se taimi mulimuli ane.

E le gata i lea, o le tolu masina e talafeagai ai le faia o se auiliiliga mo le hemoglobin glyc, o le a mafai ai ona e maua se faʻamaoniga tuʻufaʻatasia o lau taui.

O le tuʻuina o sina taimi i lou maʻisuka, i le taimi o lau malaga umi, e mafai ona e le toe malosi ma sauni mo mea fou ua ausia i le taimi sese, o le mea lea ua i ou lima mea uma. Ia pulea lelei lou taimi ma mea e te mafaia.

Suʻega

E tatau ona e siakiina muamua ia suʻega pe mafai faapefea ona e aumaia se glucometer, fasi siaki, ma se lisi o sitaili mo le hypoglycemia i le suʻega. Matou te fautua atu ia i ai sou suʻega o le toto i luma ma a maeʻa suʻega taʻitasi. O le aʻafiaga o le atuatuvale mo tagata taitoatasi, o lea e faigata ai ona vavalo se mea, sili atu ona fuaina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Manatua pe afai e iai lau hypoglycemia, ona o le fiafia, e le mafai ona e iloa. Ae peitai, o lenei mea o le a aʻafia ai taunuuga o suʻega. Ia tumau, mataala ma faʻaeteete.

Afai i le taimi o le suʻega ua e lagona ai o le gauai o le mafaufau e amata ona vaivai, aua e te matamuli, siaki lou toto suka. Ina ia aua le faateia ai le tagata suʻesuʻe, talanoa ma le faiaoga o le a auai i le suʻega ma talanoaina ni tali talafeagai i lenei faafitauli.

Auala e aloese ai mai le mamafa

E talitonuina o le toatele o tagata faatoa fou mai i luga o le mamafa e maua avanoa uma o le mauaina o le mamafa faaopoopo i le tausaga muamua o le suʻesuʻega.

O le suʻesuʻega na faʻaalia ai, i se tulaga, o le mea moni, o se suiga i le olaga ma mea taumafa e mafai ona faitio tele, o lea ia e faʻaeteete ma faʻaeteete i au meaʻai.

O le faʻaaogaina o le ava malosi ma meaai anapogi faʻatasi ma taimi o le atuatuvale ma le masani ai o le moe ma le ala mai o nisi ia o mea taua e mafai ona oʻo atu ai i le mamafa.

Faʻaalu le tele o taimi e saunia ai meaʻai maloloina, ia sili atu ona e manaʻo ia te oe lava ile matauina o meaʻai, moe, malolo ma le pulea e oe lava. Faʻatau meaʻai e leʻo iai ni meaʻai e maua ai le maualuga o faʻamaumauga, ma o le a sili atu ona faigofie mo oe le puleaina o au meaʻai.

Faʻafefea ona faʻapipiʻi i le falemaʻi e aunoa ma le resitaraina (resitara) - e mafai

E masani ona alu tagata i falemaʻi falemaʻi mo togafitiga faafomaʻi. Ae ui i lea, o nisi faʻalapotopotoga latou te mumusu e talia se tagata maʻi fou, e faatatau i le leai o se resitara i le nofoaga o togafitiga. E taua le maitauina o ia amioga a tagata faigaluega o le falemaʻi e le tusa ai ma le tulafono ma e mafai ona faʻatagaina i se fomaʻi e tusa lava pe leai se faʻasalaga talafeagai i le tusi folau.

Afai o le tusifolau ei ai se faailoga tusi i luga o le resitala i le nofoaga e nofo ai, e mafai e tagatanuu ona talosaga mo se fesoasoani i soʻo se falemaʻi.

Mo se faʻataʻitaʻiga:

I le nofoaga o le resitaraO le mea sili ona taatele.
I le mea e nofo ai / nofo aiE masani lava ona suia le avea ma filifiliga pito sili ona lelei pe ae nofo i le tuatusi.
I soo se faʻalapotopotoga e te fiafia i aiMo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o se faʻateleina o se aai tele, i totonu o se faʻalapotopotoga faʻalauiloa mo lona uiga lelei tele i tagata maʻi, ma isi.

I le otootoina o mea o loʻo i luga, e mafai ona tatou fai atu o sea faiga e pei o le tuʻuina atu i le falemaʻi e le o le resitalaina e mafai ona faatagaina pe afai e ausia tulaga nei:

I le noatia ma le fai fuafua i tulaga uma o loʻo i luga, e mafai ona e alu tuusaʻo i le faiga faʻasagaga lava ia. E tatau ona maitauina e le o taimi uma e manaʻomia ai le tusia o se faʻamatalaga e faʻatatau i le ulu o le fomaʻi ua filifilia. O le mea lea, e mafai ona foia lenei lomiga pe a maua mai se pepa faʻavae o inisiua soifua maloloina ile kamupani inisiua.

I lenei tulaga, e tatau ona e faʻaalia lou nofoaga e nofo ai. O le a manaʻomia lenei mea e fuafua ai le tuatusi o lau falemaʻi fou. O nei faʻataʻitaʻiga uma e faia faʻatalanoa, e le manaʻomia ni tusitusiga i luga o lenei mataupu.

Ae ui i lea, e tatau foi i se tasi ona amanaia sea faʻaaliga: e le mafai i taimi uma ona faʻapipiʻi i le falemaʻi ua manaʻomia, e tusa lava pe i ai se faailoga tusi i luga o le resitala i le tusifolau.

Ioe, ioe, afai na filifilia e le tagata maʻi se fomaʻi i lona nofoaga nofomau poo le tuatusi o le fale, e le tatau ona i ai ni ona faafitauli.

Ae o le tulaga e eseese lava pe a filifilia se fomaʻi e leai sona aoga ma le nofoaga e nofo ai, mo se faʻataʻitaʻiga, ona o le faia o se fomaʻi faapitoa iina.

I lenei tulaga, e tatau ona e iloa: atonu o le a le mafai e le falemaʻi ona tuʻuina atu le auaunaga. Ae o le le mafai ona maua i lenei mataupu e mafai ona fesoʻotaʻi ma na o le tele o le mafai ona fuafuaina o le faʻalapotopotoga. O lona uiga, pe afai o se fomaʻi ua maeʻa ona galue i le tele o gasegase. O ia tulaga faʻalavelave atonu e seasea ona maua, ae o loʻo i ai se nofoaga e tatau ai.

I le taimi nei, faatasi ai ma le fesili pe faʻapefea ona faʻapipiʻi i le falemaʻi e aunoa ma le faamauina, ua manino mea uma. Ae ui i lea, o nisi tagata gasegase e popole i se mataupu e ese si ese e uiga i le aofaiga faatagaina o suiga i le falemaʻi.

E leai ni faʻamatalaga manino i lenei tulaga, ae ui i lea, e tatau ona manatu e sili atu ona le sili atu ma le tasi i le tausaga ona faia lenei mea.

A leai, i le lumanaʻi, e ono le manaʻo le faʻalapotopotoga faʻapitoa e taulimaina sea tagatanuu.

O le isi, e tatau ona e fai atu ni nai upu e uiga i le faʻatulagaga o le tuʻuina atu i le falemaʻi.

E tatau ona e nofouta e faapea afai o le tagata maʻi o loʻo i ai se inisiua inisiua malosi, e le tatau ona i ai ni faʻafitauli i lenei mataupu.

Pau lava le mea e tatau ona fai o le aluese mai le 'ofisa tuai' ma faʻapipiʻi i le mea fou. I le avea ai o se tulafono, o lenei faagasologa atoa e vave tele ma e le manaʻomia ai le tele o taumafaiga ma le taimi.

Ina ia faia se sooga, o le a manaʻomia e le tagata maʻi ona saunia se pusa atoatoa o pepa manaʻomia (o lona lisi o loʻo tuʻuina atu i lalo i le vaega "pepa talafeagai"), asiasi i le falemaʻi filifilia ma le tusi resitala.

Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e tusia se faʻamatalaga o le pepa faʻatumu e fai i le ulu o le falemaʻi. I nisi o tulaga e le masani ai, atonu latou te talosagaina se talosaga mo le faʻamalolo mai se fomaʻi e muamua ona tuʻuina atu auaunaga faafomaʻi i le tagata talosaga.

O le faʻamatalaga lenei i le mea moni e faapea, o fomaʻi o se falemaʻi faapitoa e na o le teritori lava e tuuina atu i latou lava. Ae o lenei faafitauli e mafai ona foia: i le valaʻauina o se fomaʻi i luga o se tupe totogi.

O le a le mafai ona aluese mai le falemaʻi "tuai": o le a tatau ona faʻamaopoopoina a latou gaioiga uma i lona puleaina, iina ma le aufaigaluega o le falemaʻi ua filifilia

Pepa Faʻamaumauga

Afai e te manaʻo e faʻapipiʻi i le falemaʻi i le nofoaga e nofo ai, e tatau ona e saunia le lisi lenei o faʻamaumauga:

  • faiga faʻapitoa mo inisiua tau soifua maloloina (+ kopi),
  • tusifolau o se tagatanuu o le Rusia po o isi pepa faʻamaonia (+ kopi),
  • se talosaga ma se talosaga e faʻapipiʻi oe i le ofisa fomaʻi filifilia - e mafai ona e saunia se fomu mo le faʻatumu i le ofisa resitala o le falemaʻi.

O nisi faʻalapotopotoga e manaʻomia foi le faʻatagaina o le SNILS. O le mea lea, o le ave faʻatasi ma oe o le a le faʻaleagaina foi.

Filifiliga

O nisi tagatanuu latou te le o malamalama atoatoa ia latou aia tatau ma talitonu i upu a le aufaigaluega a le fomaʻi e uiga i le le mafai ona pipii i le falemaʻi ae le o le nofoaga o le faamauina tumau. Ae ui i lea, o le tulafono e ese mai ai: o Rusia uma ua i ai le aia e maua ai togafitiga faafomaʻi e aunoa ma se totogi ma filifili se falemaʻi e maua lenei lava fesoasoani, e tusa lava pe i ai le resitala i le nofoaga e nofo ai.

I aso nei, e mafai e le tulafono ona maua le saʻolotoga e filifili ai aʻo leʻi gasegase. E mafai e tagatanuʻu ona filifili soʻo se fomaʻi mo fesoasoani: tasi e latalata i le fale poʻo se tasi e lauiloa mo le auaunaga aupito sili.

O le mea lea, ao leʻi tuʻuina atu i se falemaʻi faapitoa, e tatau ona e faitauina faʻamatalaga e uiga ia te ia, fesili e uiga i lona igoa lelei. Ioe, pei lava o lena, mo le tausaga atoa, e leai se tasi na te tuuina atu le aia e suia ai se fomaʻi.

I le tulaga o manaoga faanatinati

Afai ei ai se manaʻoga faʻanatinati e alu i le fomaʻi e tatau ona e iloa: e mafai ona e maua fua togafitiga ma togafiti faʻapitoa mo togafitiga faʻafuaseʻi i soo se itulagi o le atunuʻu. Ina ia faia lenei mea, ua lava le i ai o se inisiua inisiua faafomai i le lima.

E tatau ona maitauina, i le iai o se inisiua inisiua faafomaʻi, e leai se faʻalapotopotoga faʻapitoa a le setete e mafai ona musu e tuʻuina atu togafitiga faafomaʻi fua.

O le resitalaina lē tumau e aofia uma ai faʻamatalaga talafeagai e uiga i le faʻamaoniga o le tagatanuu o loʻo faʻamoemoe e maua se pemita nofomau.

O faʻamatalaga e uiga i le resitala le tumau i le tulaga 3 e mafai ona maua i lenei sootaga.

O se laʻasaga taʻitasi i lea laasaga o le faʻasalaga i totonu o se fale fou ua tuʻuina atu i lenei tusiga.

E faʻapefea ona alu ese mai le falemaʻi ma faʻapipiʻi i le isi? Falemaʻi i le nofoaga e nofo ai:

E faʻapefea ona alu ese mai le falemaʻi, ona pipii atu lea i seisi? O lenei fesili e fiafia i le tele o tagatanuu. E moni lava, e tusa ai ma le tulafono, ua matou valaaulia i Rusia e filifili po o fea tonu e tatau ona matauina.

O lea, e mafai ona e filifilia soʻo se faʻalapotopotoga faʻapitoa tau tupe i lau faitalia.

Ae faʻapefea ona vavae ese? O a itu o le faagasologa e tatau ona mafaufau i ai? E mafai ona e musu e vavae ese, e pei foi ona faapipii i se mafuaaga se tasi? O nei mea uma o le a talanoaina nei.

I le mea e nofo ai

Ae e te lei alu ese mai le falemaʻi, lea o loʻo e vaʻaia nei, e tatau ona e suʻeina pe o le a le mea e mafai ona fai mo se faʻasiga mulimuli. O i latou taʻitasi o loʻo faʻatasi ma nisi o vaega o pepa, lea e tatau ona amanaʻia.

O le mataupu muamua o se falemaʻi i le nofoaga e nofo ai. I le amataga, o tagatanuu uma ua "faapipiiina" e ala i le lesitala. Ae tele taimi e resitalaina ai tagata i se tasi nofoaga, ae ola i se isi tuatusi. Ma o le alu i se fomaʻi e ala i le resitala e le talafeagai. Pe oe le fiafia i le auʻaunaga. I ia tulaga, e taua le mafaufau i le auala e alu ese ai mai le falemai, ona e lesitala lea i se isi nofoaga.

I se tulaga lautele, o lenei faagasologa e leai ni foliga. Ua lava le teena o le auaunaga i lau fomaʻi. Ona tusi lea o se faʻamatalaga e te manaʻo e suia le falemaʻi. O lenei pepa o loʻo tusia i totonu o se falemaʻi fou, mo se faʻataʻitaʻiga i lou nofoaga e te nofo ai. Le tele o auiliiliga e uiga i pepa o loʻo tuʻuina atu i le talosaga, i se taimi mulimuli ane.

O le isi aai

E mafai foi ona e lesitala i se isi aʻai. E leai se tasi e mafai ona 'ave lenei saʻo mai ia oe. O le mea lea, o tagatanuu taʻitoʻatasi ua saoloto atoatoa e filifili se fomaʻi, lea o le a ia maua ai le tausiga faafomaʻi fua. Ae peitaʻi, afai o loʻo e mafaufau pe faʻapefea ona e pipii atu i se falemaʻi i se isi aʻai, e tatau ona e faʻasalalau lenei faiga i le ofisa ua filifilia.

Aisea? O le mea o loʻo i ai i tagata faigaluega le aia e mumusu ai e talosaga mo oe. Ae naʻo pe afai ei ai mafuaaga lelei. Ma e toʻatasi lava o ia - o le faʻalavelave tele lea o le faʻalapotopotoga faʻapitoa.

Se mea e seasea tupu, aua le popole.

Afai e saʻo mea uma i lenei mea, ona mafai lea ona e saunia se lisi patino o pepa, ona filifili lea pe faapefea ona e aluese mai le falemaʻi ma e lesitala i se isi nofoaga. E le faigata tele.

O le faiga faʻavae o loʻo i luga o le ulu

E naʻo le taimi muamua e tatau ona e iloa le mea muamua e tatau ona fetaui pe afai e te manaʻo e pipii i se falemaʻi faapitoa. O fea fea? E tatau ona i ai sau poloketi o inisiua e manaʻomia. Ua taʻua foi o le tulafono o inisiua faafomaʻi faamalosia i le faapuupuuina.

Talosaga mai le falemai, faʻapea foi le pipiiina i se falemaʻi faafomaʻi fou e faatoa tupu pe afai e maua lenei pepa. O lea ia teuina i lou mafaufau. Afai e te manaʻomia le faʻalauteleina o le pepa faʻavae, muamua faʻaaoga lenei manatu. Ma na o le taimi lava lena e faia ai le faʻasoa.

Tausaga tuai

O le filifiliga muamua, lea o le a fesoasoani ia te oe e iloa ai pe faapefea ona aluese mai le falemai, o le auala tuai. Ina ia mafai ona aumaia le manatu i le ola, e tatau ona e sau i lau fomaʻi.

Le isi, faʻafesoʻotaʻi le resitala ma logoina e te manaʻo e alu ese mai le falemaʻi. O le a tuʻuina atu oe i le fomaʻi, pe o le a vave ona tuʻuina atu ia te oe se fomu e faʻatumu ai le tusi talafeagai.

E leai se mea faigata e uiga i ai, i soo se mea e iai tulafono.

O le taimi lava e tusia ai le tusi (i totonu o oe ua e faʻaalia ai ou faʻamoemoega, faʻapea foi ma faʻamatalaga patino), e tatau ona taʻu atu i le fomaʻi poʻo le tua i le resitala. E fautuaina foi e suʻe muamua. E mafai ona e faʻatali mo se tali mai le pulega. E le pine ae tuʻuina atu ia te oe le mea o loʻo e alu i luma. Ma a maeʻa lena, e mafai ona e mafaufau pe faʻapefea ona e pipii atu i le falemaʻi i le mea e nofo ai.

O nisi o falemaʻi faʻapitoa e ofoina atu i a latou gasegase auala talafeagai ma faʻaonapo nei o fegalegaleaiga. O lea, mo se faʻataʻitaʻiga, o nisi taimi e mafai ona e alu ese mai le falemai e ala i le Initaneti. Ae e le faigofie tele. Aemaise lava pe afai e te le o iai le saini numera ua taʻua.

O le a le mea e fai pe afai e filifili e alu ese mai le falemai e faʻaaoga le Initaneti? E mafai ona e alu i le 'upega tafailagi o lau fomaʻi, tusi se faʻamatalaga, tuʻu lau saini numera i luga, ona tuʻuina lea i le igoa o le fomaʻi ulu. O nisi taimi o loʻo i ai se faʻaaliga faʻapitoa faʻapitoa mo ia auaunaga. Faamolemole ia maitauina e le o falemaʻi uma e mafai ai e oe ona faʻatinoina le faʻaaogaina o le Web Wide Web.

E ala i telefoni

E i ai se auala e momotu ai le telefoni? A uma, e le faigofie i taimi uma mo tagata uma ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. E le gata i lea, e le o falemaʻi uma e faʻatagaina ai le faʻatinoina o le faʻaogaina o le Initaneti. O se mea e seasea tupu.

O le mea e leaga ai, o le faʻaaogaina o se telefoni i se taimi e tasi e foia ai le fesili pe faʻapefea ona aluese mai le falemaʻi o le a le aoga. Vagana ua mafai ona e faʻamalamalama le taimi o le fomaʻi, faʻapea foi ma pepa e te manaʻomia e aumai faʻatasi ma oe.

I le auala, afai e te filifili e pipii i se falemaʻi faapitoa, ia manatua: o le a le mafai ona e iloa lou manatu ile telefoni. O lea la, o le telefoni feaveaʻi i la matou fesili i le asō o se mea toetoe lava leai se aoga. O le faalagolago ia te ia e manino lava e le aoga.

E le afaina po o le fea nofoaga na filifilia e suitulaga ai le fomaʻi i le mea e te matauina. Pe o se falemaʻi i le nofoaga e nofo ai pe leai foi. O le lisi o pepa e tutusa ma nei mataupu. O le a le aoga?

E amata i lau fomaʻi. A aunoa ma lea, e le tatau ona e faʻafesootaʻi le falemaʻi mo le faʻapipiʻi. I nisi faʻalapotopotoga, mo se faʻataʻitaʻiga, latou te talosagaina SNILS foi, o se mea masani lava lenei. Tau lava o le ave o lenei pepa faʻatasi ma oe. Ma fai kopi i luma atu.

Le isi o se pepa e iloagofie ai. E masani ona manaʻomia se tusifolau o se tagatanuu o le Rusia. O se kopi o lenei mea e manaʻomia foi e aveese. E leai se manaʻoga e faʻamaonia se mea.

I le faaiuga, na o le faʻapipiʻi atu i le lisi o loʻo taua i luga o pepa faʻamaumauga o se talosaga mo le faʻasoa i se falemaʻi faapitoa. Pau lava lena. Faatasi ai ma lenei afifi, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi le resitala o le fomaʻi.

O lenei ua matou faʻatali mo le faʻatagaga - ma o le mea lea, o le faafitauli na fofoina muamua ma mo le uma.

Falemai tumaoti

Faʻafefea ona faʻapipiʻi i se falemaʻi e patino? O lenei autu e fiafia i nisi tagatanuu. Ae e mafai ea ona faia lenei mea uma? I le mataupu faavae, ioe. E na o le tatau lava ona mataʻituina se tasi tulaga itiiti - o le faʻalapotopotoga e tatau ona avea ma se tagata auai i le polokalama inisiua faafomai. O lona uiga, ia tuʻuina atu auaunaga e aunoa ma se totogi i se faiga faʻavae fomaʻi.

Afai o le tulaga lea, e mafai ona e pipii i se falemaʻi tumaoti. O le a le mea e manaʻomia mo lenei mea? O pepa tutusa e pei ona i ai i le mataupu muamua. E le afaina po o fea falemaʻi o loʻo e pipii i ai. Le faʻasalaina e ala i le tusia o se faʻamatalaga, ma le faʻapipiʻi - faʻatasi ai ma pepa tutusa. O le mea moni, e leai se mea faigata pe faapitoa i nei faiga.

I le auala, o nisi e fiafia i le tele o taimi e mafai ona e sui ai le falemaʻi. E masani lava e le tele ni taimi. Ae tusa ai ma le tulafono - faʻa-tasi i le masina. Tau lava o le taumafai e aua le "gauai" i lenei faagasologa ma vave filifili se falemaʻi mo oe lava ia mataitu.

O le a le mea e fai pe afai e teena vailaau pe afai e le tumau le faamauina?

E tatau ona manatuaina o le mataupu faavae o le faʻasoaina o tagata gasegase i falemaʻi (polyclinics) i le soifua maloloina faʻa-Rusia ua leiloloa atoa. E tusa ai ma le Tulafono a le Feterale "I luga o le Faavae o le Soifua Maloloina mo Tagatanuu i le Malo o Rusia," e mafai ona tofia se tagatanuu ei ai se tulafono MHI i soo se falemai. Nofoaga e nofo ai, nofoaga o galuega, nofoaga o suʻesuʻega - e mafai e se tagatanuu ona alu i soʻo se falemaʻi mo le faʻapipiʻiina ma filifili ai se fomaʻi mo ia lava.

Mai le faʻamatalaga o lou tulaga, o loʻo e mulimuli mai ai ua e mauaina ma le manuia le aia tatau e te pipii ai i le falemai e tusa ai ma le tulafono ua taua i luga, o lona uiga e leʻi faʻatagaina oe ile tausia o tausiga faʻalesoifua maloloina. Ae ui i lea, e le faatagaina oe e faʻaaoga lou aia tatau e maua ai vailaau e leai se totogi, lea e te agavaa ai e tusa ai ma le tulafono a le Feterale. O pepa o le Matagaluega a le Soifua Maloloina o Moscow e le mafai ona faʻaaogaina le aafiaga o le Tulafono a le Federal Law, o tulafono ia e faʻaaoga i le teritori atoa o le atunuʻu.

Afai o le talanoaga "loto i le loto" ma le fomai tipitipi o le falemaʻi e le aumaia ai se mea e manaʻo ai, ou te fautuaina oe e faʻafesoʻotaʻi le loia moliaga i ia tulaga. I totonu o le talosaga, ia mautinoa e taʻu atu ua le mafai ona e avanoa i vailaau e leai se totogi ona o le leai o se resitala tumau. I le taimi lava e tasi, taʻu mai ua latou pipii atu i le falemaʻi o lau tama, o loʻo ia te ia le tulaga o se tagata e le atoatoa le malosi, ma le tulafono o inisiua faafomai.

Ia mautinoa ia taʻu atu i le faʻamatalaga e tusa ai ma tulafono talafeagai o loʻo ia te oe le saʻo atoatoa e malaga ai ma nofo ai i soʻo se itulagi o le atunuʻu. O le leai o se resitala tumau i lenei mataupu e le o se mafuaʻaga e faʻatapulaaina oe i aia tatau faavae.

Faailoa atu o le teena o le tuuina atu o vailaau e aunoa ma se totogi ona o le leai o se faamauina tumau e matua feteenai lava ma tulafono a Rusia. I totonu o le talosaga, tusi igoa o tagata ofisa (e sili atu pe afai e te manaʻomia se faʻatagaina tusitusia muamua), ole atu mo se siakiina le agavaʻa oa latou gaoioiga. O le faʻafitauli i le faʻamaʻiina o le inisalini o le a fofo vave.

Tuua Lau Faamatalaga