Sugar free diet

O se meaʻai poto mo le paʻu o le mamafa o se meaʻai i le masani lautele. E le o faʻamaonia se taimi tapulaa ma e le folafolaina ai ni iuga. E manatu o le taimi o lenei taumafataga, lea e mafai ona e mulimuli ai i le umi e te manaʻo ai, e te puleaina le tele o au auʻaunaga ma filifili naʻo meaai maloloina lelei (vaai le lisi o loʻo i lalo). E tatau foi ona faʻavelaina i se auala mafaufauga: faʻafefete, vaʻa ma le gaʻo e aunoa ma le suāuu mea e le mafai ona 'aina faʻatasi, ma faʻaogaina le malolo i totonu o se malo, fou. E le gata i lea, o se meaʻai poto, pe atonu e te mateina, o se meaai e leai se suka.

O le sini o se meaʻai poto, o le toe faʻafoʻiina o amioga masani o le soifua maloloina i se tagata e miti i le leiloa o le mamafa. Pe a filifilia ni mea masani e le o faʻatautaia i luga o le gaosiga masani, o mea taumafa e faʻataʻatia atoa, ma i le taimi lava lea e fesoasoani ai e aloese mai le fiaʻai tele e masani ona iloa ei latou e masani i meaʻai e ese i le kalori. O se taumafataga faigofie e tumu i fiva laau ma pectins, oona gaʻo, e le mafai ona maua mai i le meaola, o se mea umi e maua ai se lagona o le nofo filemu. O se fuainumera tele o fualaau faisua e mafai ai ona e faia ipu e le gata ina manaia foliga, ae e matagofie foi i le voluma.

O se meaʻai poto e le faʻamavaeina ai soʻo se mea e sili ona lelei (o vaega autu o meaai paleni) e maua ai le gaosiga o le gaosiga mo mea taumafa i aso taitasi. I le laasaga o le leiloa o le mamafa, e le mafai ona e taulai atu i le faitauina o kalori, ae ia taulai atu i le aso fautuaina o le oloa. Ma i ou lava lagona ma faanaunauga o le a fesoasoani ia te oe e filifili ai le saʻo ma le tuufaatasiga o le ipu.

Mea taumafa faigofie: meaʻai faatagaina

Falaoa: fatu atoa, bran - e le silia le 150 gr i le aso

Soup: suamalie vaovao, soupeti vao vavalalata (leai se sili atu i le 1 tbsp pateta po o cereals mo le tautua), soupeti i luga o se vai vaivai o aano o aano po o iʻa (e le silia ma le 2 taimi i le vaiaso) - 250 ml i le aso

Meat: natura, vevela, e aunoa ma se gaʻo vaaia - 150 gr i le aso

O iʻa ma iʻa - e le silia 300 gr i le aso

Mea gaosi susu ma susu: maualalo le gaʻo ma leai ni mea faʻaopopo - e le sili atu ma le 150 kalama i le aso

Fuamoa: malosi le kukaina pe fufulu fuamoa - 1 pc i le aso

Faʻailoga: buckwheat, oats, lentils, brown rice, quinoa - e le sili atu ma le 50 kalama o fatu vevela i aso taitasi

Fualaau faisua: soo se mea, sili ona lelei (faʻasaina pateta, kāloti, beets) - e le sili atu i le 800 kalama i le aso

Fua: soo se mea, sili ona lelei (vagana ai faʻi, vine, ma le lapataiga - fualaau mamago) - e le sili atu ma le 300 kalama i le aso

Meainu: lauti ma le kofe e aunoa ma ni mea faaopoopo, inu vai e aunoa ma le kesi - e le silia le 2 lita i le aso

Fats: suauu manogi - e le silia le 20 ml i le aso, pata - e le silia le 10 kalama i le aso

Fatu ma fatu - e le silia le 30 gr i le aso

Sauga, mea manogi: soʻo se mea manogi e aunoa ma ni mea faʻapipiʻi, saumati tomati e aunoa ma ni mea faʻaopopo

Desserts: kulimi kuki e aunoa ma le suka (3-4 pcs i le aso), folasia fualaau suamalie ma le suka, lole lole - e le silia ma le 50 kalama i le aso.

Le mataupu faavae o taumafa

O le lamatiaga o le suka, e le gata i le mama ma le gaosia, o le faateleina lea o le kalori o meaʻai, ma le kulukose, lea e ulu atu i le toto, faʻaosoina ai le gaosiga o le inisalini. O le taunuʻuga o lenei mea o se faʻalavelave sili lea o le fiaaai, lea e oʻo atu ai i le tagofiaina o meaai, meaai e le fuafuaina, maua o le mamafa.

O tulafono autu o se meaai e leai ni suka e faʻatau i le faʻavaveina o le metabolism, faʻaitiitia le faʻaogaina o calorie i aso taitasi, ma faʻaitiitia ai le fiaai. O nei mea uma o se taunuuga ua mafai ai ona e faʻaitiitia le mamafa.

Meaʻai manaia: 7 meaai e lelei mo le faiʻai

Soʻo se meaai e leai se suka (ma o mea uma o le paʻu o le mamafa o fuafuaga) o lona uiga o le a mafatia lou faiʻai ona o le leai o ni meaʻai. O le mea lea, o le latalata atu i se meaai ma le mafaufau, e tatau ona e nofouta o lenei mafaufau, i le mea moni, o loo i ai! O le faiʻai o le tagata e moni lava o se okeni atamai e faʻamatalaina, aua o meaai maloloina e sili ona aoga mo lana galuega, lea o le a na o le teuteuina o le meaai o se meaʻai poto.

Toga atoa - e maua ai le faiʻai i le "umi-taʻalo" malosi ona o le kulukose o loʻo i totonu o filifili uʻamea.

Walnuts - o loʻo i ai iodine, o le le atoatoa e faʻaitiitia ai le gaioiga, faapea foi ma le vaitamini E, lea e puipuia ai le faiʻai ma namu sulu mai le vave oti.

Fua eseese o le iʻa iʻa - o loʻo aofia ai gaʻo siliva sili ona aoga omega-3 e faʻaleleia ai ma faʻaleleia le galue o le faiʻai.

Broccoli - o loʻo i ai le vitamini K, e manaʻomia mo le tausisia o galuega maualuga o faiʻai (manatua, mafaufau, malamalama, cognition, tautala, psychomotor).

Blueberries - suʻesuʻega ua faʻaalia e tatau ona aofia ai nei suamalie suamalie i se meaʻai poto, ona o loʻo i ai se tomai ofoofogia e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le leiloloa o le mafaufau.

Sage - o laau afu fou ma mamago o lenei laau vevela o loʻo i ai le suauu taua, o le mafai ona faaleleia ai le mafaufau ua faamaonia e saienitisi.

Tomatoes - o le taumafa o le tamato e le gata e fesoasoani e aveesea le mamafa, ae faʻaititia ai foi le maualuga o peta-amyloids matautia mo le faiʻai, lea e mafua ai faʻamaʻi Alzheimer ma Parkinson.

Fautuaga Lelei o Meaʻai Meaʻai

E tatau ona saunia mo lenei vaitau, e le gata ina faʻaumatia oloa leaga i totonu o le pusaaisa, ae faʻamavae foi i le manatu o le vaiaso muamua o le taumafataga o le a matua faigata lava. E ono foliga mai o le vaivai ma le moe, faʻaititia le tomai e galue ai. Ae ui i lea, o le 7-10 aso e masani ona lava e faʻaaoga ma ulufale i le pao o le taumafataga.

O meaai e le tatau ona faaseʻe, aua o le a faʻagesegeseina ai le metabolism ma faʻamalosi ai le taumafataga i le taimi e sosoo ai o le faʻaaogaina o meaai.

Mo i latou e mananao e aveesea le mamafa, o le inu paleni e sili ona taua. 1.5-2 lita o le vai i aso taitasi o se mea e tatau ai mo se tagata matua o loʻo pipii i se meaai, o lea e tatau ai ona i ai i taimi uma se sapalai o vai mama e aunoa ma se kesi.

O se moe maloloina ma lelei le moe e fesoasoani i le vevela tele o le mu. E manaʻomia le tuʻuina atu o le avanoa e toe faʻaleleia ai, ma e tupu lenei mea i se miti. Afai e le lava lona malologa e toe faʻaleleia ai punaoa taua, o le endocrine polokalama e amata ona maua ai le vevela mamafa, lea e iloa ona mafai ona taofia le malepelepe o gaʻo. O le mea lea, o le pulega o se malologa atoa, ma, pe afai e mafai, aloese mai tulaga atuatuvale popolega e faatumauina ai le sao tatau ma meaʻai mo taaloga paʻu.

I le gasologa o le aso, e tatau ona e fuafuaina ni taumafataga 5-6 pe tusa o le umi e tasi. O le mea lea, oi latou o loʻo faigaluega i le ofisa e manaʻomia ona faʻasoa i luga o pusa mo meaai ma le naunau e usitai i lenei mataupu faavae e tusa lava pe mafai ona faʻalavelave.

Afai e te musu e le gata i mea suamalie, ae o le falaoamata foi, falai ma suamalie, ae faaopoopo atu fualaau faisua ma fualaau suamalie, o lona uiga o le lelei o le taumafataga o le a faateleina tele, ma le isi, o le galuega o le iniseti o le a faaleleia atili ma o le a foliga mai o le mama i totonu o le tino.

Meaʻai e leai se meaʻai - e toe puleaina lou tino!

"Manuia Sugar-Free Diet" o se taʻaloga American-style Annie Alexander o loʻo 'ai. Na ia faʻaalia ona atugaluga e uiga i le aofaʻi o suka na faʻaaogaina e le tagata faʻaonapo nei ma fautuaga mo le faʻaleleia o le tulaga i le tusi o le igoa lava e tasi. O le tusitala o le "fualaau suamalie e leai se meaʻai" e fai mai o le faʻaaogaina o lana fautuaga ma na o le 'alofia o meaai e aofia ai ma le suka manino ma le natia, e mafai ona e le toeitiiti atoa le 8 kg i le masina!

O Annie Alexander o loo aumaia ni mea moni moni - o le taimi nei, o le American average American consuming at least 60 kilokalama o le suka mama i le tausaga, ma o le tasi vae tolu o lenei mauga e aofia ai suamalie, suamalie na afifiina ma kofe mai mea mai i fesootaiga faapitoa. O le i ai o le mafaufau i luga o le tulaga o mea taumafa o tagata Rusia i ona po nei o loʻo maua faʻatasi ma a latou tagata Amerika e uiga i le faʻaaogaina o meaʻai vave, meaʻai talafeagai ma ituaiga uma o meaʻai, e mafai ona tatou malilie e le o mamao ese lenei ata mai lo tatou moni.

O se meaai e leai se sao o le suka e taʻu mai ai e te iloa o soʻo se mea e faʻaaogaina, faʻaleleia meaai e aofia ai le suka faaopoopo, poʻo le gaʻo gaʻo o le oloa ua suia i se auala e maua ai le tele o le kalori o meaʻai, ma vave ona ulu atu i le toto, e mafua ai le faateleina o le inisalini. O lenei mea e mafua ai le afaina mulimuli o le fiaaai. O le mafuaʻaga lea e sili ai le lamatiaga o meaʻai suka ma faʻalauiloaina i le gaosiga o meaʻai.

Se taumafataga lelei e aunoa ma le suka

I le vaitaimi o le teena o le suamalie, e manaʻomia e le tino ona lava meaʻai uma mai meaai, ina ia le maua ai se faʻafitauli le tumau i se faʻafitauli o le soifua maloloina. O oloa faʻatagaina e aofia ai le lisi tele o fualaau faisua, fua, vine, aano ma iʻa, cereals, nisi ituaiga o falaoa ma meaʻai susu.
Mai fualaau faisua e mafai ona e 'ai:

Fua ma vine i le taimi o le taumafataga:

E mafai ona faʻavelaina ipu mai ituaiga o manu ma iʻa:

E faʻatagaina le gaosi oloa i le laulau, pe afai ua saunia mai le suauu, ose, flax, falaoamata keke.
O oloa gaosi susu ma se mea maualalo maualalo, e aunoa ma ni suamalie ma toppings e faatagaina.

Faiga Masani: O Tulafono Laiti

I le iloa ai o se meaʻai atamai o le fuainumera o mea taumafa lea e te manaʻomia ina ia mafai ai ona le maua le mamafa, ia lava le maualuga o le malosi ma faʻaauau pea ona fiafia i le olaga, aua le galo o le faia o meaai lelei e le taumateina o le a avea ma se vaega taua. Ae o se meaai poto e mafai ona sili atu ona aoga i le ata ma le soifua maloloina, pe afai e faaopoopo i ai se olaga atamai.

Faʻasaoina le vaiaso muamua

O le vaiaso muamua o le taumafa e masani ona taua. O se meaai poto e ese i le umi, o le mea lea, ia mamao, ia sauni mo le mea moni e faapea i le amataga o le a e lagona le vaivai ma le le mautonu. Ae peitai, o aso muamua e fitu, o le tino, o se tulafono, ua lava lea e fetuunai ai i tulaga fou. E le gata i lea, i le faaiuga o le vaiaso lona lua, o le a e faʻamoemoeina le muamua taunuuga mamafa, ma o le mea sili lea e faaosofia ai!

Aua le faʻafefe meaai

O le taumafa e le tele, e le o le mamafa o le mamafa: faasee i le aoauli e toetoe lava o taimi uma e avea ma meaʻai i le 'aiga o le afiafi! Atonu o le numera o kalori i lenei tulaga o le a tutusa, ae o le tino, muamua le maua le malosi, ona utaina lea i mata, o le a oʻo i le atuatuvale. O le ki i se mafutaga mafanafana, o le tuʻufaʻatasiga o meaʻai, o lea e fautuaina e le au fai meaʻai e taumafa soo (5 taimi i le aso), ae i ni vaega laiti.

Ave le vai ma oe

O le mea moni, o suʻesuʻega faasaienisi ua faʻaalia e le o tagata uma e manaʻomia ni lita o vai mo le olaga masani, e toʻatele tagata e tau leai se faʻafitauli. Ae peitai, e moni lenei mea mo tagata soifua maloloina atoatoa oe ua faamalieina i lo latou mamafa, pe a e matua toesea le mamafa ma suia lou olaga (lea e tupu i se meaʻai poto), e te manaʻomia le vai. E faatonutonuina le vevela o le tino, felaʻuaiga "lapisi", tuʻuina atu felauaiga o mea e talafeagai mo le faʻafouina o le tino.

Puleaina popolega ma nofo mataala

Lava le moe i se meaʻai poto e toetoe lava a sili atu ona taua nai lo le lisi lelei o meaʻai. Naʻo le moe maloloina e maua ai le faiʻai ma aʻafiga o le aʻa ma se punaoa mo le toe faʻaleleia. O le tele o lagona ma le le lava o le tino e mafua ai le gaosiga o le hormone cortisol, lea e lauiloa mo lona mafai ona taofia le susunuina o gaʻo.O le mea lea, manava manava, malolo, momoe seia oʻo i le vaeluaga o le po, ma - aveesea le mamafa!

Mea e le mafai ona e 'ai i taimi o taumafa

O nisi oloa o le a aveesea mai a latou lisi o aso uma. O lenei:

  • soʻo se mea suamalie
  • faatauina sau sau, mayonnaise ma ketchup (latou te aofia ai le tele o suka),
  • fufulu suamalie
  • suauu
  • Paʻu, granola, granola.

O nisi e talitonu sese o le suka enaena e sili atu le leaga nai lo le suka paʻepaʻe, ma e mafai ona faʻaumatia e tusa lava pe o se taumafataga. Ae ui i lea, e leaga e pei lava o lona tuagane paʻepaʻe, ua na o le itiiti lava o le faʻaaogaina.

O le mea e te le lagona ai le fiafia i le tuʻuina atu o laʻau suamalie, aemaise i le taimi muamua, o fualaau aina e tatau ona i totonu o le pusaaisa mo meaʻai: apples, peaches, apricots, plums. Latou te manaʻomia ona faʻaaoga pe afai e le mafai ona faʻafitia e aunoa ma ni togafitiga.

Faʻasologa mo le leiloa o le mamafa: le umi ma le faasologa o meaʻai

Faʻalagolago i taunuuga faʻamoemoeina, e mafai ona e nofo i luga o se meaai mo le vaiaso, 14 aso, ma le tele o masina, ma afai e sau i le taimi muamua, e sili atu le faʻagata oe i se marathon e fitu pe sefulufa aso. E mafai ona faʻataʻitaʻiina le tele o metotia pe afai ua e maua se poto masani faapena.

E ui lava i le mea moni o le lisi o loʻo fuafua i le aso, o la latou poloaiga e le o faia se vaega faapitoa, ma e mafai ona faʻaumatia.

  • taumafataga o le taeao: fuamoa fualaau suamalie ma yogurt e le o faguina,
  • meaʻai: oatmeal ma apricots ua mamago, o se ipu lauti,
  • 'aiga o le aoauli: suamalie fualaʻau, pulou moa vavalaʻau ma falala, se fasi keke falaoa, kofe kofe,
  • meaʻai: kusi falaoa ma pi poʻo apu,
  • 'aiga o le afiafi: fualaau faisua (e aunoa ma ni pateta), iʻa tunu, lauti lanumeamata.

  • taumafataga o le taeao: vaʻalaʻau vaovao, salati fuamoa,
  • meaʻai: fualaau fai sua, falaoa, kofe uliuli,
  • 'aiga o le aoauli: falala tao, tuna vela ma le mama puree, lanu meamata,
  • meaʻai: 2-3 pulu po o apricots,
  • taumafataga: pike tao i fualaau faisua, lauti ma fualaau mamago.

Tolu aso:

  • taumafataga o le taeao: kusi falaoa ma se luʻu o fatu, lauti,
  • meaʻai: falaoamata karite ma fuamoa ua afaina, kofe kofe,
  • taumafataga o le aoauli: suamalie fualaau suamalie, gaʻo susu ma lentils, se fasi falaoa,
  • meaʻai: tiʻeli i le oatmeal, falaoa,
  • 'aiga o le afiafi: lanu enaisa ma kuliki pipi, salatisi fuamoa.

  • taumafataga o le taeao: fuamoa o fualaau suamalie na faʻaaogaina i le kefir, ti,
  • meaʻai: fasi fuamoa e fufulu ma fualaau faisua, kofe,
  • 'aiga o le aoauli:' aʻau o karite, o le poluka e pipiʻi i le pasta malosi,
  • meaʻai: kusi cheese ma se luʻu o fatu,
  • 'aiga o le afiafi: kukaina le kapeti ma le araisa, laʻau pipi tipuni, lauti uliuli.

  • taumafataga o le taeao: paʻu paʻu, kofe uliuli,
  • meaʻai: oatmeal ma fualaau mama, ti,
  • taumafataga o le aoauli: suamalie fualaau aina, falaoamata millet ma palu vaovao, lauti lanumeamata,
  • meaʻai: suamalie o le susu,
  • 'aiga o le afiafi: o le isalaʻelu' aina i moa moa, kofe.

  • taumafataga o le taeao: 200 g fualaau suamalie, lauti,
  • meaʻai: karite i mushrooms, tofu cheese, tea,
  • taumafataga o le aoauli: falala tao, masipa ma le saumati, saulati fuamoa, se fasi falaoa,
  • meaʻai: kusi cheese ma fualaau mamago,
  • 'aiga o le afiafi:' ie ate i le meaʻai fuamoa.

  • taumafataga o le taeao: salati fuamoa, se fasi falaoa, kofe,
  • meaʻai: gaosi vaovao ma fualaau faisua, lauti,
  • 'aiga o le aoauli: suamalie fualaʻau, keke falaoa ma le mama puree, fuamata fuamoa,
  • meaʻai: 200 g fua,
  • taumafataga o le afiafi: pulu faʻamafu, palu leisi, tiuti.

E masani lava, o se taumafa e leai ni suka e faʻatasi ma le teena o masima. I se tulaga lautele, e le fiaai, ae o nisi taimi e mafai ona e gaosia se lua meaai - o se ipu susu o susu, susu poo le kefir.

O se ituaiga sili atu ona lelei o lenei taumafataga e aofia ai foi le faasaina o le faaaogaina o le falaoamata: falaoa, falaoa, falaoa falaoa ma isi mea e maua ai se upusii maualuga. I lenei tulaga, o le mamafa o le a alu ese atu ma le malosi.

Ina ia faʻavasega le lisi o aso taʻitasi i ni mea lelei, o nisi taimi e mafai ai ona e faʻamalosi i milkshakes. O le fua mo la latou sauniuniga e faigofie:

  • 200 g o le falaoa laititi e maualalo le gaʻo o loʻo faʻafefiloi i totonu o se mea e faʻaleleia ai meaʻai faʻatasi ai ma ni lima paʻepaʻe,
  • faaopoopo le 100 g o le susu ma le tasi faʻi po o se isi lava fua,
  • 'ua faʻafefiloi uma i se mea faʻaleleia seʻia oʻo ina sulu.

O le mea e maua mai ai e mafai ona vaevaeina i le lua pe tolu inumaga.

Meaʻai ma meaʻai o meaʻai, iloiloga o le leiloa o le mamafa ma manatu o fomaʻi

O le teena o le suka ei ai sona aafiaga lelei i le tino - ua faʻamamaina i toxins ma toxins. Afai i le taimi lava e tasi e faʻaititia ai le masima, o le a fesoasoani lea i le faʻaumatia o le edema.

Talu ai o lenei polokalame o le leiloa o le mamafa e aofia ai se soifua maloloina lelei, talu ai na sao mai i le vaiaso faigata muamua, o loʻo i ai se maualuga maualuga o le tausia o lenei masani i le olaga mulimuli ane.

O le masani ai o le maualuga o suka ma masima i le tino e fesoasoani e faʻavave ai le faiga o le metabolism - o lenei mea e afaina ai foi le fuainumera.

O le teenaina o le suamalie i le maeʻa ai o le 5-7 aso e faʻamamaina ai le paʻu ma faʻaitiitia ai le faʻafefe i foliga ma tino. E sili atu le susulu ma le lamolemole o lauulu.

Ae o le vaivaiga, o nisi o le leiloa o le mamafa e faapea o le faagasologa o le aveesea o le gaʻo e telegese tele. Ae o le au fai meaʻai, i se isi itu, ia taʻu atu lenei mea moni i ona lelei, ona o le osofaʻi o le mamafa o le mamafa e le manuia ai le soifua maloloina.

O le tele o iloiloga e mafai ona maua i luga o le Initaneti, ae lelei tele - o le leiloa o le mamafa e tautala i se mea moni, e ui lava e le vave tele, faaitiitia le mamafa o le tino: e oo atu i le kilokalama i le vaiaso. I le taimi muamua, e mafai ona foliga mai le tele o gaioiga mo laufofoga, e pasi pe afai e te le gauai atu i le faaosoosoga o le tino. O le umi o mea taumafa e faʻatagaina ai oe e le maua le mamafa e 20-30 kilokalama, ae o lenei taunuuga e aliali i le 6-8 masina. E taua tele le tausisia o tulafono uma ae le faatagaina le tuinanau, a le o lea o le a alu taumafaiga i lalo o le vai.

E masani foi ona talanoa tagata e taumafa meaai i mea taumafa o se auala maloloina ma lelei e aveesea ai le mamafa o le tino ma galo ai e uiga i le edema, slag, tino gaʻo.

O se taumafataga e faʻavae i le teenaina o le suka o le tasi lea o polokalame e sili ona aoga i meaʻai. E aoga e le gata mo le leiloa o le mamafa - e fautuaina e fomaʻi lenei faiga i tagata e maua i le maʻisuka, faʻamaʻi o le pancreas ma le manava. O taunuuga o mea taumafa e aunoa ma lagomalie o le toe faaleleia atoa o le tino, o le faaitiitia o le fula, o le faamamaina o le tino o toxins ma mea oona, o se faaitiitia malie o le mamafa o le tino. Afai i le taimi lava e tasi e sauniuni ai meaai e aunoa ma le masima, o le a sili atu ona faigofie mo le manava ma le manaʻoga e faʻasoa a latou galuega. Mo le sili ona mataʻu, o le teena o masima, suka ma le falaoamata ua fautuaina. O lenei ituaiga o taumafa e sili atu le faigata ona faʻafefe, ae sili atu ona lelei. O le mea lautele, o se taumafataga e leai ni mea e afaina ai o le a le gata e faʻamanuiaina ai tagata uma, ae faʻapea foi i latou o le a suia i se soifua maloloina maloloina ma le olaga.

Faʻafitauli o le leai o se mamafa o le mamafa

O meaai e leai se meaʻai e leai se meaʻai, o se mea aoga tele o le taumafataga o le maualalo-carb, masani i le olaga e aunoa ma ni mea suamalie leaga. O loʻo faʻatatau i le faʻasaʻoina o le kulūkose toto ma le faʻavave o le mamafa. O le taua o lenei auala, o le tele o meaʻai o loʻo gaʻoina e faʻaititia e ala i le tuʻuina atu o suka, oloa uma o lo o aofia ai, ma isi mea gaʻo gaʻo ma le maualuga o le faʻasologa o meaʻai mai le taumafataga. O se taunuuga, e le maua e le tino ni calories "leai", ae ua na o le "saʻo" o mea inu gaʻo ua tumu i le aofai e tatau ai ina ia mautinoa ai lona gaioiga.

O le masani i aso uma o ia ituaiga o gaʻo o loʻo fuafuaina taitoatasi, ae tatau ona i ai i le lautele o le 50-130 g. E le mafai ona e lafoaia uma mea taumafa poʻo le faʻaitiitia o lona taumafa i se mea itiiti. O lenei auala, ioe, e mafai ona faʻavaveina le gau o le mamafa, ae faʻaleagaina ai le tulaga o okeni ma faiga. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea e le mafai e se tagata ona faia e aunoa ma gaʻo, pe a latou faia ni mea taua se tele:

  • tausia le tulaga talafeagai o gaoioiga faaletino,
  • faʻamaonia tulaga faʻafouina o le faʻaleleia o mea,
  • tuʻuina atu le malosi i le tino ma le faiʻai.

O le uiga o le auala e leai se suamalie o le faʻaaogaina na o se aofaiga lea o le a faʻaumatia atoatoa e aunoa ma le teuina i totonu o le gaʻo. I lenei tulaga, o le fructose e tatau ona avea ma punavai autu o mea inu gaʻo, faapea foi ma oloa gaʻo e maua mai i le maulalo.O le ituaiga meaai lea e fesoasoani e paleni le maualuga o le kulukose i le gasologa o le aso, e puipuia ai le tulaʻi mai o le inisalini, e faʻatagaina ai oe e faʻaitiitia lou fia 'ai ma faʻamautinoa le taua tele.

O faʻamanuiaga ma mea leaga o taumafa

O le teenaina o le suka faamamaina i ona foliga uma e faʻaleleia lelei ai le soifua lelei ma taofia ai le atinaʻeina o le tele o faʻamaʻi. Ole aʻafiaga taua o se taumafa e leai se ola e aofia ai:

  • afaina lelei o le mamafa ma le puipuia o le meaola ona o le mea moni o le tino ua amata ona talepeina lona lava tino gaʻo e maua mai ai le malosi i tulaga o le glucose,
  • faʻaitiitia le lamatiaga o le atiinaʻe o le maʻisuka, maʻi o gastrointestinal (faʻamaʻi Crohn, maʻi tigaina o le bowel, maʻi o le ogaumu, ma isi),
  • faʻavavevaveina o metabolic process, o loʻo i ai se aafiaga lelei i le ola lelei,
  • faʻapupula i le malosi (amata pe a mavae le leai o se malosi e mafua mai i se suiga i mea taumafa) ona o le "reprogramming" o le metabolism, lea e mautinoa ai le fausiaina o le malosi faaluaina i tulaga fou o taumafa,
  • aveeseina o le moe o le taeao e masani ona mafatia ai tagata fiafia,
  • faateleina le mataituina, faʻaleleia atili manatuaga, faʻamautuina o galuega felagolagomaʻi, faʻalauteleina le mafaufau,
  • aveeseina o le popole, atuatuvale, le fiafia,
  • Faʻaleleia le tulaga o le paʻu, sailia o foliga vaaia o le fugalaau ola maloloina.

Sugar e afaina aua e faateleina ai le mamafa, faaleagaina ai nifo, faʻaosoina ai le atinaʻeina o faʻataunuʻuina o mea leaga, lea e sili atu i le gasologa o tausaga, faʻaosofia le soifua matua, faʻapalaina o sooga, ma isi.

Ae o le mea pito sili ona le fiafia o le vaisu. Suesuega i le oona na faaalia ai o le naunau mo le suamalie e malosi e pei o vaisu i le koko. E le gata i lea, o gaʻo e aofia ai le suka i luga o le faiʻai e taulaʻi i masaniga, e sili atu ona mamana nai lo lenei fualaau faasaina. E faʻaolaina le gaosia o le dopamine i le faiʻai, lea e nafa ma le faʻaalia o se lagona fiafia. E vave ona faʻaaogaina le faiʻai i ana tupe maua ma amata ona sili atu lona manaia. O le toilalo e taʻitaʻia ai foliga o se ituaiga o "solia". O le mea lea, e matua faigata lava ona motusia lenei mea ua fai ma vaisu, ae e tatau lava ona tatalia na o ni nai aso seia oʻo ina amata ona faia e le faiʻai le dopamine ia lava. O le mea e leaga ai, e oʻo lava i nei aso e le faatagaina ai le toʻatele o tagata e lafoai le taumafaina o meaʻai suka.

Aʻo tuʻuina atu i luga, e le mafai ona i ai se afaina mai se metotia o mea e leiloa ai le mamafa. Ae na o le tulaga o le taumafa o le a aofia ai le aofaʻi o gaʻo vailaʻau faʻamalosi e pei ona faʻamatala mai e tulafono o lenei auala. A leai, o taunuuga nei e mafai:

  • o le tino o le a amata ona lagona le atuatuvale
  • faiʻai o le faiʻai o le a mafatia
  • o le ai ai se lagona tumau o le fiaaai,
  • o le lamatiaga o le thrombosis, o le foliga o plaques i totonu o vaa o le a faateleina,
  • o le tulaga o le ate, e faʻaleagaina.

I le tausisia lelei o fautuaga uma o fautuaga, o mea leaga faʻafitauli e le mafai. O le auala e matua saogalemu lava, e leai se faʻamaʻi, ma faatasi ai ma le paʻu o le mamafa, o mea leaga faʻafitauli e le mafai. O le auala e matua saogalemu lava, e leai se faʻailogaina ma, faatasi ai ma le mamafa o le mamafa, maua ai le toe faʻafoisia ma le puipuia o faʻamaʻi pipisi.

Tulafono o taumafa

I le faʻaopopo atu i le faʻaaoga tatau o mea inu gaʻo, i le mulimulitaia o se mea e leiloa ai le mamafa o le mamafa, e tatau ona e mulimulitaʻi i nai tulafono laiti:

  1. Paleni lau lisi autu ina ia aofia ai punaoa masani o le polotini, fiber ma gaʻo maloloina.
  2. Suesue ma le faaeteete le tuufaatasiga o mea na faʻatau e faʻatau ai le faʻaaogaina o le kulimi suauu, aemaise lava i sauga, taimi, meaʻai, mea inu, ma mea faapena.
  3. O le inu i le 1.5-2 lita o le vai i le aso o le a faʻaleleia ai le 'ailaina o otaota, faʻateleina le faʻaumatiaina o mea leaga ma faʻamalosia le metabolism.
  4. Afai e le mafai ona faia atoa se mea e aunoa ma le palasi, e mafai ona e faʻaaogaina na o mea suamalie faalenatura - meli, stevia, fualaau mamago.
  5. Teʻena o mea inu malosi e faʻaosofia ai le malosi o le manava ma mo le tele o vaega e aofia ai le tele o le gasegase.
  6. Faʻatapulaʻa taumafa i fafo atu o le fale e ala i le filifilia mo meaai e saunia e le tagata lava ia.

E i ai foi nisi fautuaga e uiga i le filifiliga o oloa mo le faia o se meaai e leai se suka:

Suauu-free punavai o gaʻo ma fiber:

  • fualaau faisua, mushrooms,
  • flax fatu
  • popo niu, avoka,
  • vine
  • fatuga atoa o sana - buckwheat, sisi enaena, oisa,
  • fualaau e le i fafagaina - apples, prunes, citruses, melon, kiwi.

  • aano o herbivores (anufe lapiti, povi, mamoe, ma isi mea),
  • meaola moa
  • iʻa, iʻa, iʻa,
  • fuamoa
  • susu ma oloa susu,
  • leki (e aofia ai totogo),
  • oloa sola suamalie.

  • fuālaʻau fuālaʻau - olives, niu, flax,
  • pata, kulimi,
  • nati
  • fatu o le flax, sunflower, chia,
  • avoka.

Ua faʻatagaina e aofia ai isi meaʻai uma, aemaise lava i latou o loʻo i ai se faasinomaga maualuga, e aofia ai:

  • pateta
  • falaoa paepae falaoamata,
  • mea suamalie suamalie ma suamalie,
  • ituaiga uma o sugars (beet, cane ma isi - e le faatagaina).

O fualaau faisua e tatau ona avea ma meaai maualuga e leai ni suka. O loʻo faʻaumatia i le tulaga o salakeke, paluga, salu, suamalie fou, lamolemole ma isi ipu. O fua e tatau ona 'ai mo le' aiga o le taeao po o le 'aiga o le aoauli, faʻavasegaina i le yogurt poʻo lefir. O vine e mafai ona inu naʻo fualaau faisua ma pulupulu, saunia saʻo lava i le taimi lava lea aʻo leʻi faʻaaogaina. E lelei tele le teena o fualaau aina aua e leai ni fiva, o le a faʻavavevave ai le kulūkose i totonu o le tino.

O gaʻo ma meaʻai vela o ni punavai taua ia e puipuia ai le tino maso ma e le teuina i faleoloa gaʻo. E manaʻomia lou kukaina o aano o manufasi ma fagota ipu e aunoa ma le paʻu ma le gaʻo.

O meaai gaosi ma susu susu e tatau ona naʻo le natura ma maualalo ifo le pasene o mea e gaʻo. E le faatagaina e faʻaoga faleoloa susu, yogurts ma isi oloa faapena ma soʻo se mea.

O meaʻai e tatau ona tuʻufaʻatasiga - i ni vaega faʻapitoa, 5-6 taumafataga i aso taitasi. E taua foi le matauina o le ava malosi. O le vai masani ole vai e fuafua i le fua faʻatatau: mo le 1 kalori e aina - 1 ml o le vai.

I nisi o lomiga o le meaai e leai ni suka, o sina kokola sukalati ua i luga o le lisi. E tusa lava pe mafai ona maua le sukalati ma se ituaiga o meaai, e tatau i tagata uma ona filifili mo ia lava. Afai o le sini o le teenaina o suamalie e na o le leiloa o le mamafa, o le a le afaina ai se fasi sukalati mo le 'aiga o le taeao. Ae afai o le suiga i meaʻai e faʻamoemoe i le toe faʻaleleia atoa ma le toe faʻaleleia o le tino, e tatau ona e lafoaia meaʻai uma o loʻo i ai le sucrose. Afai e manaʻomia, e mafai ona e 'ai le sukalati ma le stevia po o le fructose ina ia maua ai meaʻai o loʻo i totonu o lenei oloa.

E le talafeagai le ave o vitamini i le vaitau o le leai o ni auala o le le maua o le mamafa. O le aloese mai le taumafa o le suka e le o iai ni mea aoga aoga e le afaina ai lo latou tele i le taumafa. E talafeagai le faʻaopopoina o se vailaʻau-minerale tele i lau mea taumafa i le taimi o le faateleina o aʻafiaga o malulu pe a leai se auala e faʻatau ai fualaʻau ma fua.

E faʻafefea ona taʻalo le manaʻonaʻo mo laufofoga

O aso muamua ina ua uma ona sui i meaai e leai ni mea o le a sili ona faigata. Mo le tele o tausaga, ua masani le tino i le faʻaauau pea ona maua ai suka suka, o le mea lea o le a lafoaʻiina, o le a toe faʻafouina i luga o se mataupu fou o le galue ma, muamua lava, susunuina le gaʻo nai lo le maua o le "malamalama" malosi mai le glucose. O lenei vaitau o le a faʻatasi ma le vaivai tele, ita, ita. E tatau ona malamalama o le "solia" o se tulaga le tumau ma e tatau ona tumau.

E taua le iloa e le mafai ona faatoilaloina le manava i le suamalie e ala i le faʻaaogaina o suamalie. O nei mea na o le fatuina o se tofo suamalie i le gutu, ae latou te le maua se tali tutusa i totonu o gaioiga o le lotoifale, o le mea lea latou te le fesoasoani e ola ai i le "malepe" ma e le afaina ai le aveesea o mea ua fai ma vaisu. E le gata i lea, faatasi ai ma le faʻatagaina e aunoa ma se faʻamalosi, e ono afaina ai:

  • fructose - o se fualaau suamalie o fualaau aina e fautuaina mo le maʻisuka, ae afai e sili atu le onosaʻi (40 g i le aso) e faʻaleleia le ono mafai ona maua i le cardiovascular pathologies,
  • stevia o se vailaau masani e leai ni toʻila e suitulaga i mea totino, e lelei ona faʻafefe, ae o loʻo i ai se mea faʻalauiloaina, lea e le fiafia tele i ai,
  • O le sorbitol o se suamalie o fualaau aina lea e faʻaaogaina e avea o se mea taumafa i le gaosia o sua, meainu suamalie, meaai pepe, ae 1.5 taimi sili atu kaloli nai lo le suauu, lea e le talafeagai mo le paʻu o le mamafa,
  • xylitol o se mea suamalie masani mai sana ma fatu o le fatu, lea e faʻagesegese lemu e aunoa ma le aʻafia o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ma i le telē tele o loʻo i ai se aafiaga tele,
  • saccharin - masani ona faʻaaogaina i le gaosia o laulau, e faʻasaina i nisi o Western Western, talu ai ona ua manatu i ai o carcinogenic,
  • cyclamate - faʻasalaina i le faalētonu, le maitaga ma le lactation,
  • aspartame - faʻasaina i tagata maʻi ma phenylketonuria.

Mai nei mea suamalie uma, fructose, stevia ma le xylitol ua faatagaina. Le mea sili, o lo latou faʻaaogaina e faʻamaonia ai ia lava i lole, lea e faʻalautele mo se taimi umi ma mafai ai mo se taimi umi ona taofi se lagona manaia i le gutu. Faatasi ai ma le masani masani o taumafa ua suamalie i le suamalie (faatasi ma le foloina), e leai se isi aafiaga o le sucrose e mafai ona ausia. E talafeagai le faʻaaogaina o na meaʻai i le taimi o le taumafataga pe a uma se taumafataga, pe a leai se lagona fiaaai, aua e le mafai ona latou faamalieina, ae na o le faatupuina o le le mautonu o le suamalie.

Ina ia faʻaitiitia le le lelei o le weaning, e sili atu le aofia ai o mea taumafa i meaai e leai ni suka e fesoasoani e faʻaitiitia ai aʻafiaga leaga - avocados, popo niu, fatu, fatu. E faapena foi o le tausisia o nisi fautuaga sili atu ona aoga o le a fesoasoani e faafaigofie le faagasologa:

  1. Afai e aliali mai se fiafiaga mo lau 'ula, e tatau ona faʻalavelaveina oe e se lesona manaia (taʻalo, faitau, alu e savalivali).
  2. Afai e leʻi mou atu le manaʻoga, e tatau ona e 'ai se apu, se moli po o se lima o laumei, ma gauai atu i le suamalie masani, ina ia faʻaaoga ai le tofo.
  3. E talafeagai le ulu i totonu o le lisi o meaʻai ole aofaiga ole protein ma le gaʻo, lea e maua ai le umi ole taimi, faʻaitiʻitia ai manaʻoga ole lauulu.
  4. O le manogi o le aano o manu e fesoasoani e faʻatau ai vaisu suka - e tatau ona e inuina pe ae manaʻo e 'ai se mea suamalie.
  5. E masani lava o le "galala" mo lagisi e aliali mai i le taimi o le atuatuvale, lea e faavaivaia ai foi le mafai ona tetee atu i faaosoosoga faapena, o lea e tatau ai ona e faia le yoga po o le mafaufau loloto e aveese ai aafiaga o tulaga atuatuvale.

O le fesuiaiga i se meaai e leai se suka e manaʻomia ai le tele o taumafaiga. O le taumafai e lafoai le masani o suti e le manuia i taimi uma. Ae afai e te faʻaauau pea agai i lau sini, ona mafai lea ona ausia mea uma.

Faataʻitaʻiga o le lisi

E tele filifiliga mo se meaai e leai se suka, o le meaai e mafai ona filifilia e fuafua i au oe lava manaʻoga. O se faʻaopoopoga faʻapitoa e faapea o lenei faiga o le leiloa o le mamafa e le manaʻomia ai le faitauina o kalori - mulimuli i tulafono ma fautuaga e uiga i sauniuniga o le lisi. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faʻaogaina filifiliga i lalo.

Tulafono Lautele

O se taumafataga e aunoa ma le falaoa ma le suamalie o le tali sili lea ona lauiloa mo teine ​​ma tamaitai oe mulimuli ia latou ata. Na matou faalogo uma i le miliona taimi o le suka ma isi lē faʻasauāmatua taua mo meaai paleni, maloma glycogen- faʻasologa faʻasalalau polysaccharidesma o vailaʻau faʻataʻitaʻi faigofie suka lea o loʻo faʻasolosolo ai mea uma o gaʻo, ma e faigofie ona faʻafefe ma faʻafefe.Ma e matua talafeagai lava, ae saʻo glucose- o le punavai autu o le malosi, o le faavae o meaʻai o sela ma okeni, ma muamua lava - o le faiʻai (e oʻo i le 20% o malosi uma e faʻaaogaina e le tino). O le a le mea la e fai mai ai e tagata fai meaʻai uma o le itiiti ifo o le mea e te 'ai ai carbohydrates, o le slimmer oe o le ai ai?

O le mea moni, o le faʻaitiitia o le gaosiga o le carbohydrate e moni lava o le auala pito sili lea ona faigofie e le toe maua ai pauna faaopoopo. E ala i le fesuiaiga i se meaʻai protein, e naʻo le 2-3 taʻaloga ma masani ai ona e savali, e faigofie ona e aveese le 3-5 kg ​​i le vaiaso. O mea uma, ioe, e faalagolago i le tele o le tino i totonu o le tino, maualuga, tausaga, maualuga metabolism, ae o le auala ua faʻamatalaina o le sili lea ona aoga ma faʻamalosia. E tatau ona manatua o soʻo se mea e le paleni taumafa e afaina, o le mea lea e taua ai le faʻamaoaigaina o le taumafataga i gaʻo vailaʻau faʻasaina, ae le o le faʻataʻitaʻiga i le soifua maloloina, a le o le kilokalama e leiloa e mafai ona toe vave foi mai.

Eseesega

O le auala a Olga Rat o le faʻaititia o le falaoa i le taumafataga poʻo le suia i se isi ituaiga, mo se faataitaiga, suauu, ma le fagalaʻau, sana, falaoa atoa o falaoa ma fualaau mamago ma fatu, ma e mafai ona faia ni paluga meaʻai e le fefete, lea e mafai ona faia ai croutons ma toasts. O le metotia e le o se taunuuga vave, ae ua le toe faafoi le mamafa.

Taumafa-leai se taumafataga: aafiaga patino

O Marita Zakharova, o le faatonu ma le tina o le fanau tama laiti e toalua, ina ua mavae le fanau mai lona lua na le toe atoa le 15 isi pauna, ae na maua lava le pepelo (maualalo le toto toto, lea ua le mautonu i le matelaina). Ona ia filifili ai lea e vavae ese le suka ma le kulupena mai le taumafataga ma o loʻo faʻaauau pea i se taumafataga fou mo le ono masina.

E uiga i se suiga i meaʻai

Sa ou mulimuli i meaai mo se taimi umi ma taumafai e aveesea le mamafa. Mo le maitaga lona lua, na toe maua mai i le 17 kilokalama, ma ua uma ona ia maua le 3 kilokalama, o lea na ou manao ai ina ia foliga mai. Sa vave ona ou le maua le mamafa, e aofia ai le anapogi. Ae na ou iloaina e le mafai ona ou fiaaai. Ua pogisa i oʻu mata, ou te lagona le pala, i nisi taimi ou te pau ai.

I se taimi na ou faitau ai i se tusiga e uiga i le hypoglycemia. Sa ou faatusatusaina ma oʻu faailoga, faatau se glucometer ma amata ona fuaina. Na faamautuina loʻu atuatuvale. I le hypoglycemia (maualalo le kulukose o le toto), e tatau ona e paleni:

  • 'ai i le 3 itula
  • vaega laiti
  • Filifili meaai ma GI maualalo ma maualalo ina ia leai se maualuga i le kulukose i totonu o le toto.

O nisi taimi e tusa lava pe a mavae le 2 itula ou te fia taumafa ai. E masani lava ona i ai lole i totonu o laʻu ato, talu ai ona o le sili ona matautia mo le hypoglycemia o se popo hypoglycemic. E fesoasoani le Candy i le vave totoina o le toto suka. Ou te ioe, i le amataga lava na ou manao ai e ai pei o lena, mo le leai o se mafuaaga.

E uiga i iuga

A mavae le ono masina o lenei taumafataga, e sili atu le lelei o faailo o le kulukose. Ua le toe i ai soʻu naunauga e ai se mea suamalie. Ma i se tulaga lautele, o le tele o le malosi. O aʻu o se tina tausimai ma ou te le moe tele, ae i le taimi lava e tasi ou te galue masani i le aso atoa. I le taimi muamua, na ia taʻua ai ina ua uma le taumafataga, sa matua moe lava o ia, o lea ua sili atu le maualuga o lona galue galue.

E uiga i le le lava o le suka

E faigata tele ia te au, talu ai e le gata o le suka e le aofia mai le taumafataga, ae o le suka foi, lea ou te tali atu ai. I le amataga lava, sa ou liliu atu i se tagata paleni e fesoasoani i le faia o se paleni taumafa.

I loʻu tulaga, e le na o se mea naʻo, ae o se mea e sili ona manaʻomia. O le taimi lenei e toeitiiti lava a le tupu. Ua fuafuaina i latou:1 taimi i le 1.

Mo le 5-2 masina ou te faatagaina ai au e 'ai se mea suamalie, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a ou alu i loʻu aso fanau.

I le tulaga o se manao e le mafai ona 'ai e' ai le selu, o loʻo i ai laʻu pusa tioisa Mochi Sweets, ou te alofa tele ia i latou. Sa ou faatauina mai, e foliga mai, i le lua masina talu ai, seia ou tatalaina.

Ma sili atu o le erythritol e toetoe lava a atoatoa le suka, e toetoe lava a leai se calorie ma le gi. Ae o le mea moni, e seasea ona ou faʻaaogaina.

I le taumafanafana, sa ou faia le aisa kulimi mo ni nai taimi faatasi ma ia. Ma le isi, o nisi taimi ou te faaopoopo ai le 1 tsp. honeyuka manuka. Ona o gaʻo i totonu o fatu, e oso i luga le kulukose toto.

A e manaʻo moni i laʻau suamalie, ou te 'aina fualaau mamago, ae i lalo ifo o le GI maualalo: laʻau, pauna.

Gluten Free

O loʻo ou aʻoaʻoina le auala e ola ai e aunoa ma le paluga. Ou te le iloa po o le fea mea e sili atu ona faigata: aua e te 'ai le suka poʻo le kulupena. O le suāsusu o se manaʻoga mama aʻiaʻi, e le tatau ona suia i se mea, ae o le saito ma le rye o le faavae lea o aʻu meaʻai muamua.

E le lelei tele i le kukaina o ipu ma falaoamata eseese. O loo ou faataitai. O le falaoa na inosia, o lea na ou fuafua ai e faatau ni falaoa eseese. E le gata i lea, e le o se taimi umi talu ai nei, na amata ai ona ou taumafa i taimi uma i mea taumafa: kombucha, sauerkraut, kimchi, yogurt fale.

E uiga i oloa

Ou te le 'ai meaai faʻafefeteina. Ou te kuka uma meaʻai mo aʻu lava, o lona uiga e naʻo loʻu faatauina mai o fualaau faisua, fualaau aina, masini, moa. Ou te faʻatauina se mea i faleoloa i luga o le initaneti, o se mea i le maketi Danilovsky, mea manogi i luga o le iherb.

Tea o oʻu vaivaiga. E masani lava ona i ai ni au eseese o lauti lanumeamata ma oolong. O le faʻamaoni, o laʻu pele e sili ona fiafia i ai o le susu susu, o mea moni e leai ni faʻatagaina o lauti, ae e le mafai ona ou ola e aunoa ma le mea, ou te fiafia i ai. Ma le isi ou te faaopoopo atu foi laau eseese i le lauti. O le taimi nei ou te taumafai e faʻafeiloaʻi mea fou i le taeao: eleutherococcus, sagan root daila.

Faiga sili ona fiafia: O le meaʻai e ola ai le ola, ola maloloina o le suamalie, di & di falaoa pepa, freshcacao keke keke, AJ pata pata, Le Bon Gout pastes ma meaʻai, Sepunipuni O le manuka honey, Nutiva O le suāuʻu popo, Mastral cereals, falaoamata Garnetz ma le suauʻu o le suauu, Sonnentor

E uiga i mataupu faavae o meaai

O laʻu mataupu autu autu o meaai mama. Ou te le fiafia pe a fefiloi le tele o mea aoga, ma i le tele o itu, ou te matauina mataupu faavae o le eseese o taumafa. A aunoa ma le faanunununu.

Ou te le mautonu i meaola a le lafumanu, o oloa lago, mo se faataitaiga, na aumai ia te aʻu e aʻu uo na tatalaina la latou faatoaga. Ou te iloa mautinoa e leai ni aʻau faʻamaʻi, ma o tama (o vegans) latou o manu lelei. O lea ou te mautinoa ou te 'ai le kusi falaoamata mai se povi "fiafia".

Ou te taumafai e 'ai fualaau aina, ae o le taimi nei ua faʻafefiloi mea uma. Peitai, e ui i lea, i le tautoulu, i loʻu manatu, o le vaitau o suauka, tangerines, feijoa, rimoni. O iinei ou te 'ai ai.

Ou te faʻatau fualaau aina ma fualaʻau i le Danilovsky Market mai le uso o Nina, lea ua leva ona ou iloa, ou te le manatuaina le tele. Ou te faatauina foi fualaau mamago ma fatu mai se Uzbek masani. E masani ona tuʻuina atu i ai e le aufaipisinisi ni tau faapitoa. Ou te faʻatau foi se tele. O lea latou te alolofa ia te aʻu iina.

E uiga i le vai

Ou te inu 1.5-2 lita o le vai i le aso, sa masani ona ou inu atili. Ou te faʻatonuina le vai i totonu o le BioVita cooler ma fiafia tele i le suavai Mivela Mg.

Ou te le taaalo i taaloga, ae o aso uma ou te faia ai taotoga aupito itiiti o faʻatinoga:

  • le pa (faʻavae 4 minute),
  • se vaitau puupuu e fitu-minute,
  • mai le yoga, a itiiti mai Suryu-Namaskar.

Ou te savali 10 km i ni taimi se lua i le vaiaso. Ou aau 2 km i le vaiaso.

Ou te mautinoa o le gaioiga e fesoasoani e taulimaina le taumafa. I le taimi muamua, a ou fiaai, sa ou aveina se maea uamea ma oso i luga mo le 1-2 minute, ina ua mavae le mou atu o le manao.

E uiga i mea taumafa a le aiga

O le mea sili lea ona faigata - e tatau ona kuka faʻatasi tagata uma. I le uii (tasi ma le afa tausaga) tatou te le fiafia tele. O le mea e leaga ai, o tagata lelei ua uma ona totoina le toeaina mo le suka, o lona uiga ua i ai so tatou vavalalata faʻamapulaʻa - 3 sweets i le aso (o lenei mea e mafai ona faʻamalolo, faʻamago, kuka lole).

O tamaiti e masani ona 'ai e tusa ai ma le masani a le Soviet (sofipolo po o moa moa, meatballs, buckwheat, pasta ma le sisi, ma isi).

Mo le taumafataga o le taeao, ou te kuka falala ma fualaau mamago ma nati e aunoa ma le suʻi suka i le masina, e tusa ma le 1-1.5 kilokalama. O lenei, e moni, e le o le paluga lea e fiafia tele i ai fanau, ae o se isi aoga aoga mo i latou.

E masani lava ona 'ai e laʻu tane mea uma, e aofia ai McDonalds, o lea o oʻu tulaga uma e foliga mai e pei o le "uila".

E uiga i le tao

O le taoina o loʻu tino sili ona tiga. Ou te fiafia e tao keke, kuki, ae o lenei ua seasea ona ou faia, aua E masani lava ona ou taumafai e tofo i le ala, ma e matua faigata lava ona teena. Ae mo le Tausaga Fou, ioe, o le a matou faia kuki, ma e tusa lava, atonu o le a ou 'aina ni nai mea.

Aso 1

  • 10:10 kulimi (200 g) + 2 tbsp.kirimulu muʻamuʻu (30%) + kuti ginseng,
  • 13:20 salati ma le halumi (tomato, kukama, pepa aisaisiki, ata pepa + laei faʻapipiʻi) + falaoa faʻafefete falaoa 300 g + susu o le ti,
  • 16:30 1 sina tamai pīni + tipu tila,
  • 19:30 paluga o nati (cashew, cedar, pecans, hazelnuts, walnuts) 50 g + kombucha (250ml),
  • 21:00 omelet mai le 2 fuamoa ma le siʻisi + tī.

Aso 2

  • 10:10 kuka kāpeti faʻamalo ma le taloni mai le apricot kernel (150 g) + kuti ginseng,
  • 14:10 failapisi ma le sisi (250 g) + 1 sipuni sauerkraut + 1 sipuni Koloti Korea + susu susu susu o le ti,
  • 17:10 quinoa ma moa anufe ma tamato (300 g) + Ivan tea
  • 18:10 mango + 2 tsp flax urbec + kombucha (250 ml),
  • 20:10 meaʻai gaosia (300 g) + lauti chamomile.

Aso 3

Afa aso. Aso i luga o le maʻi. O itula uma lava seia oo i le afiafi ou te inu ai se ipu uila, tila ma le tea.

  • 20:00 i le buckwheat ma le eggplant egg baked (350 g) + kombucha,
  • 21:00 pudding pongding with seed chia + raspberries vine (100 g).

Aso 4

  • 10:15 falai fua mai fuamoa e lua + tea matcha,
  • 14:20 salad mix (radicchio, sana, frize) + avocado + tomato + sukapopo + fafasi falai + 1 tbsp. suauu arasi (350 g),
  • 17:20 1 paʻu mumu suamalie, 3 tamai tanger, o le lima o le cashew + lauti lauti susu o tii,
  • 18:20 pakora 7 pcs (falaoamata chickpea ma tamato ma kapeti cabbage) + kombucha 250 ml,
  • 20:20 uila pese faʻatasi ma le aniani mumu + leuti mint (300 g).

Aso 5

  • 10:15 cheesecakes (200 g) ma le 2 tbsp. 30% kulimi kulimi + matcha tea,
  • 14:20 vine vine ma sauerkraut ma pi (280 g) + Ivan tea
  • 17:20 faʻasamala araisa i le kulini butternut 300 g,
  • 19:20 cod under the marinade 350 g + kombucha,
  • 21:20 3 falaoa falaoa ma le paluga falaoa + keuti mint.

Aso 6

  • 10:16 2 fuamoa ua kuka i le peas + matcha tea,
  • 14:15 suauu sua
  • 17:10 3 falaoa mataoa ma talofa, kukama ma tomato mago,
  • 19:10 araisa ola ma fualaau mamago i le kulimi kulimi (300 g),
  • 21:20 feijoa 3 pcs. + tea tea.

Aso 7

  • 10:10 lanu lanumeamata (meaʻai + avocado + kukumba + persimmon + kombucha) 350 ml,
  • 14:15 tao i moa moa (400 ml),
  • 17:10 3 falaoa falaoa ma le cinnamon urchin ma le hazelnut,
  • 19:10 uʻu tao ma le quinoa (300 g),
  • 21:20 mint tea + 2 pcs o prunes + 2 pcs o apricots ua mamago. Lolomiina e econet.ru

E manaia foi: Le auala e filifili ai fualaau mamago

14 gasegase maloloina, lea e le iloa uma e tagata

Taiala o taumafataga

E foliga mai o le mataupu faavae o taumafa e mafai ona faʻaalia i lona igoa, ae e matua leai lava. O le taumafataga e aofia ai le suka ma mea uma e aofia ai - suti, pusa, mea inu, ava (ava), saula ma isi.

Aiseā e saofaga ai le suka i le maua o se tupe mama? O le mea, o se vailaau faʻataʻavaʻavave, o lona uiga, e fafagaina le tino i le malosi, ae vave ona gauai, sili atu i gaʻo gaʻo. O gaʻo fomaʻi faʻamalosi, i se isi itu, ua leva ona paʻu mo le umi o le tino ma ua maua ai se lagona o le nofo malie.

E le gata i mea leaga e gaosia ai le gaʻo, o se tagata e le gata ina faʻaleleia lona tino, ae e sui foi i se soifua maloloina maloloina.

O le taumafataga e aofia ai uma na oloa:

  • suka
  • sukalati
  • mea suamalie suamalie
  • sipuni
  • ava malosi
  • maualalo le ava malosi
  • tao tao,
  • siamu
  • susu susu
  • suamalie suamalie.

Mo se faʻavavega o le mamafa o le gau o le tino, e tatau ona e vavalalata faʻamalosi tino gaʻo mai le lisi. O le filifilia o ia mea e faigofie lava - e ala i le glycemic index (GI).

O lenei mataupu o le a talanoaina auiliili i lalo.

Le Taua o le GI mo le Iloa o le Paʻu

GI e faʻaalia le fua o le vaevaeina o gaʻo i totonu o le tino pe a uma ona faʻaaogaina se oloa. Le lalo ifo o le faailoilo, o le itiiti ifo o le kulukose i meaʻai.

O meaai e leai se suka e aofia ai ma le filifilia o meaʻai GI e maua ai vave ma sili ona taua le tumau. I le na o le lua vaiaso, e mafai ona e leiloa i le fitu kilokalama. I le taimi lava e tasi, o se filifiliga lelei filifilia e puipuia ai le atinaʻe o le maʻisuka.

E tatau ona 'ai mea taumafa e maualalo le GI, e masani ona faʻatagaina e faaopoopo atu i le taumafataga ma meaai faʻatasi ma fuainumera, ae le sili atu i le faatolu i le vaiaso.

GI division scale:

  1. 0 - 50 PIECES - maualalo,
  2. 50 - 69 VAEGA - ala,
  3. silia ma le 70 PIECES - maualuga.

Laʻau palu ma kukalati, suamalie ma pasta e tatau ona tuʻuina mai le lisi. Ae aua neʻi manatu o meaʻai ma lenei taumafataga o le a le mautonu.

I se isi itu, o le lisi o oloa faʻatagaina i vaega taʻitasi e lautele.

Taumafa e aunoa ma le suka

E pei ona faʻamatalaina i le taimi muamua, na o le faʻamaloese o suka ma gaʻo mai totonu o le lisi e le lava. E taua tele le filifilia o meaʻai o le a maualalo le maualalo o meaʻai gaʻo, ma tuʻuina atu le fiafia i mea faigata.

E le gata i lea, e tatau ona e amanaʻia kalori. E faatatau lea i nusi ma fatu. Latou te maualalo i gaʻo, ae maualuga tele i le kalori. O le fua faatatau o aso taitasi e le tatau ona sili atu ma le 50 kalama.

O fualaau ua manatu o se fesoasoani lelei i le leiloa o le mamafa, aua e mafai ona latou faʻafefeteina le lagona o le fiaaai, ma, e tusa ai ma lea, faʻaitiitia le vaega o meaʻai. E fautuaina e 'aina' aina i le afa itula ao le i faia le taumafataga autu.

E sili atu ona lelei le 'ai o fua mo le muamua po o le lua o le taeao o le taeao, faʻasalalau i le kefir poʻo le yogurt e le fagu. E manaʻomia lou kukaina o le ipu i le taimi lava lea ao leʻi faʻaaogaina ina ia le faʻaumatia ai fualaau aina ma fualaʻau.

Mai fua ma fualaʻau e mafai ona e filifilia nei:

O fualaau suamalie e tatau ona lafoai, aua e leiloa le fiva i le taimi o le gaosiga, ma o le kulūkose o le a vave.

E tatau ona ola fualaʻau aina i le taumafataga. O fuamoa, ipu faʻafefiloi ma ipu o loʻo saunia mai ia i latou. E le faasaina foi le sua Tomato ma le pulupulu. E sili atu le inu i le fale, e leai se suka poʻo isi mea faʻaopopo e le faʻaaogaina i le taimi o le faasao.

Mai fualaau faisua e tatau ona filifili:

  1. aniani
  2. tamato
  3. kukama
  4. ituaiga uma o kapisi - broccoli, falanisi, paʻepaʻe, mumu,
  5. eggplant
  6. lentils
  7. pulu fou ma mago,
  8. asparagus ma pi pi
  9. Pepa suamalie ma suamalie
  10. le kele.

O meaai ma iʻa o se punavai taua o le protein lea e manaʻomia e le tino. I le taimi lava e tasi, e le teuina i totonu o gaʻo gaʻo. O meaai ma iʻa e filifilia ituaiga lafumanu. O le paʻu ma le gaʻo totoe o loʻo aveesea mai ia i latou.

O le filifiliga sili ona lelei o le:

  • moa
  • salu
  • toso
  • vela
  • moa ma le lafumanu - ate, laulaufaiva, pulumu,
  • perch
  • pike
  • hake
  • Pollock

O gaosiga o susu ma susu e mafai ona faigofie ma i le taimi e tasi e aoga ai le afiafi. O le mea autu e le o le taumafaina o gaʻo susu (kulimi suamalie, kulimi, tan ma ayran), faʻapea foi ma le lautele o masini o loʻo i ai fua.

O nisi tagata e le mafai ona mafaufauina a latou meaʻai e aunoa ma le falaoa. E tatau ona faʻagaloina falaoamata o falaoamata mai falaoamata o le saito. Meaʻai lelei - falaoa falaoa, pusa mai le oat, falakate poʻo le falaoamata o le flax.

O mea nei e faʻatagaina mai gaʻo:

O fuālaʻau nei e mafai ona faʻaopoopoina i fatulaʻau - laʻau, apricots ma fig.

Mo aso uma

Filifiliga o le taeao (muamua ma le lua):

  • oatmeal ma fatu laʻau oneone ma le susu o le niu,
  • rye falaoa sanuisi ma le avoka, 1 fuamoa ua kuka,
  • kusi falaoa ma le oam bran ma laupepa,
  • fualaau suamalie ma le yogurt.

  • kuka ai araisa, sola ma fualaau faisua,
  • vailaʻau vao, o se vaega o aano o lapiti ma kāloti,
  • aano o manu, fualaau faisua,
  • moa i totonu o lona suavai ma le sisi ma tamato.

  • se luʻu o fatu, 1 vine,
  • kefir ma vine,
  • salamata fuamoa
  • kusi falaoa.

  • iʻa tunu, salati fualaʻau,
  • pipi tunu i tamato tamato, kukama,
  • fuamoa o le sami
  • toasts with turkey.

E mafai ona faʻapipiʻiina filifiliga mo meaai autu i lau lava pule faitalia, ae i se auala e maua ai punaoa o mea uma e tatau ai i le meaʻai ole taumafa.

  • 'aiga o le taeao - oatmeal ma apricots ua mamago,
  • 'aiga o le aoauli - fuamoa o fualaau aina (apu, pi, vine) ma yogurt,
  • 'aiga o le aoauli - moa anufe, pulu vela veal, falalati keke, se fasi keke falaoa,
  • aoauli i le aoauli - kusi falaoamata ma le paranesi, 1 pi,
  • 'aiga o le afiafi - meaʻai fuamoa, popo tao,
  • i le po - yogurt.

  • taumafataga o le taeao - fugafuga fuamoa, salamata fuamoa,
  • 'aiga o le aoauli - meaʻai fualaʻau,
  • 'aiga o le aoauli - moa moa, o se fasi moa ua kuka i le mama puree, se fasi keke falaoa,
  • aoauli aoauli - fua,
  • taumafataga - iʻa e tao i fualaau faisua,
  • i le po - susu susu.

  • taeao - falaoamata karite, 1 fuamoa,
  • 'aiga o le aoauli - kusi falaoa, nati,
  • 'aiga o le aoauli - borsch, lentils ma saumati saumati, gaʻo susu, falaoa,
  • aoauli o le lauti - oona, 2 pauna,
  • 'aiga o le afiafi - keke pipi, tomato ma salati suamalie,
  • i le po - susu susu.

  • taumafataga - omelet ma fualaau faisua,
  • 'aiga o le aoauli - fuamoa fuamoa ma lefirfir,
  • 'aiga o le aoauli - o iʻa, pasta, meatballs, salamata fuamoa,
  • aoauli i le aoauli - kusi falaoa ma fasi 'aina,
  • 'aiga o le afiafi - kuka faila ma le araisa, laulau faila,
  • i le po - susu.

  • taumafataga taeao - oatmeal ma fualaau mama,
  • 'aiga o le aoauli - soufflé curd,
  • 'aiga o le aoauli - pi pi pi, vela vela ma meli falala, tomato fou, falaoa,
  • aoauli i le aoauli - fualaau suamalie ma fualaʻau fualaʻau,
  • 'aiga o le afiafi - isalaʻelu i moa moa,
  • i le po - kefir.

  • 'aiga o le taeao - falalele fagu paʻu ma puʻamu, tofu cheese,
  • 'aiga o le aoauli - fua
  • 'aiga o le aoauli - susu susu, suāʻau iʻa i tamato, salamata fualaʻau, falaoa,
  • aoauli i le aoauli - feʻau i fualaau mamago,
  • 'aiga o le afiafi - salu faʻatoʻaga ma moa moa,
  • i le po - yogurt.

  • taumafataga - omelet ma fualaau faisua,
  • 'aiga o le aoauli - fualaau suamalie ma fualaʻau fuālaʻau, se fasi keke falaoa,
  • 'aiga o le aoauli - suālelelelele tile, keke falaoa, pi mama, fasi fualaau faisua,
  • aoauli aoauli - fua,
  • taumafataga o le afiafi - kuka faila ma le araisa, susu susu,
  • i le po - kulimi kulimi ma yogurt.

O sea ituaiga meaai e aunoa ma le suka, ae o le tele o meaʻai gaʻo e mafai ona mataʻituina mo se taimi umi, toe faia le lisi o vaiaso i le tele o taimi e tatau ai ina ia maua ai le sini autu o le faʻaitiitia o le mamafa. Afai e manaʻomia, o nei meaʻai e mafai ona avea ma auala o le ola, ona faʻaumatia loa lea o le faafitauli o le mamafa o le mamafa.

Isi ituaiga o meaai

O le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo mai mea taumafa masani i aso uma, e matuā taulai atu i tagata taʻutaʻua ma fomaʻi lauiloa i le lalolagi atoa. E lua tusitala a le tusitala na manumalo i le sili ona lauiloa i aso nei - le taumafataga a Aneie Alexander e aunoa ma le suka ma le polokalama a le Dr. Peter Gott e aunoa ma le falaoamata ma le suamalie.

Sugar free diet

E masani ona tatou le faʻapipiʻi mea taua i a tatou taumafa i aso uma o mea e foliga mai e masani lava ma e tatau ona faʻaleleia e pei o suka ma masima. E faaopoopo atu e le au gaosiga ia i latou meaʻai ma mea e gaosia. O kulukose ma masima e masani ona i ai ia tatou meaʻai. Ae peitai, matou te suamalie pe faaopoopo le masima i meaai i le laulauʻai.

Mo nisi faʻafitauli o le tino, e tatau ona lafoaʻi le masima ma le suka. O le a le meaai e leai ni suka? O a ona penefiti soifua maloloina?

Mea ua faatagaina

O se taumafataga e aunoa ma se falaoa e foliga faigofie, ae leai se meaʻai - o loʻo i ai pea le ulu i mea uma. Ua i ai i luga o le aso muamua o le a e lagona ai ua le aoga le lisi autu, aua ua faʻaaogaina oe i lenei mea faamalieina ma masani ai mai le laʻititi.

O le ola e aunoa ma ni meaʻai suamalie ma le faʻamalosi ma e le lagona le faʻavauvau ma vaivaiga, a o loma le mamafa - e tatau ona e sui i le soifua maloloina, mauoa vitamini ma elemene taua, faʻapea foʻi ma fiva - fualaau faisua, fualaau aina, masima ma le porotini:

  • E le o lisiina i luga o le afifiina o le suka poo ona mea e sui ai: paluga falaoa laʻau, susu susu susu, kefir, ayran ma isi mea inu e sili ona fiafia i ai e pei o yogurt,
  • meaʻai e maualalo le gaʻo: tausiga o vela, povi, moa moa, pipi, lapiti, salu,
  • Fuga iʻa fou ma iʻa
  • fualaau faisua (fatu pi, chickpeas ma isi laumei), faapea foi ma pulo,
  • le tele o fualaau aina lanumeamata: soʻo se ituaiga kapisi lau filifiliga (paʻu paepae, kāpeti lanumumu, kapelu faila, broccoli, ma isi mea), kukama, letisi, seleri, aniani mata lanumoana, laka,
  • fualaau vevela ma lau laulaʻau: pasili, opu, moli, letusi, cilantro, ufiufi, uʻamea, ma isi,
  • fualaau suamalie - e tatau ona e tuʻuina atu se mea e sili atu ona lelei i fualaau suamalie ma suamalie, e sili ona fetaui lelei: fualaau suamalie (suamalie, fualaau aina, oranges, tangerines), kiwi, feijoa, ituaiga eseese o apu.
  • falaoa: buckwheat, rice, oatmeal.

Taunuuga Sugar Free Siet

Na taʻua e Amerika le meaʻai mea taumafa Annie Alexander ona popolega e uiga i le faateleina o le aofaʻi o suka ua faʻaaogaina ma filifiliga mo le faʻaleleia o le tulaga i totonu o le tusi, lea e taua o le "Meaʻai lelei e aunoa ma le suka." E manatu le tusitala e ala i le teenaina o meaai ma manino mai le suka, e mafai ona e leiloa le 8 kilokalama i le 1 masina, aʻo e toe puleaina le tino ma faʻaleleia lau IQ.

Mataupu Faavae ma Tulafono

O se meaʻai lelei e manaʻomia ai le iloa o soʻo se meaʻai e faʻaaogaina i se auala tau alamanuia e aofia ai le suka poʻo le gaʻo o le carbonborate ua suia ina ia tele ai le kalori, ma o le sau glucose e vave ona oʻo i totonu o le toto, e mafua ai le oso i le inisalini, sosoo ai ma le afaina o le fiaai. O se tasi lenei o mea matautia o gaʻo ma gaosia ai gaosi oloa - latou te faʻamalosia oe e 'ai tele.

Taumafa e leai se meaʻai taumafa o se faigaʻai e faʻatatau i le leiloa o le mamafa aʻo faʻalauteleina le tomai e mafaufau ai e ala i le filifilia o meaai saʻo i le aofaiga tatau. I lenei tulaga, e mafai ona e filifilia oloa oe lava mai se lisi tele. O le avanoa lona lua o le leai o se taimi faatapulaaina. E mafai ona e mulimuli i ai i lou olaga atoa, puleaina le vaega tele ma faʻaaogaina naʻo meaai lelei mai le lisi oi lalo. O kuka e tatau ona faia i ni auala maloloina: vavala, tapuni, taina poʻo le taoina e aunoa ma le suauʻu (i luga o le gaʻo), ma naʻo mea e le mafai ona 'aina faʻatau. O mea uma lava e tatau ona faʻauluina fou.

O le sini o se mea e leai se malosi o le faʻaaogaina o le mamafa o masini atamai, o le toe faʻafoʻiina mai o masaniga o meaʻai. O le faʻaaogaina o taumafa masani e maua ai le tino atoa, e le aofia ai le foliga mai o le fiaai tele. O se taumafataga faigofie e tumu i fiva laau ma pectins, o meaʻai gaʻo maloloina ma meaola e le mafai ona maua mai manu e maua ai se lagona tumau o le nofo filemu.

Ina ia maua le tele o fualaau taumafa, ua fautuaina e le tusitala o tusitala o Annie Alexander e mulimuli i nei tulafono:

  1. I le amataga o se polokalama e leiloa ai le mamafa o le mamafa, e tatau ona e saunia mo foliga vaaia o le vaivai ma le le mautonu. O le vaiaso muamua o le sili ona taua. Ae i le 7 aso o le a toe fausia le tino i ni tulaga fou ma o le a taofia ia faʻaaliga.
  2. E le mafai ona e faʻafefe meaʻai, aua e le saofaga i le gau o le mamafa, ae e taʻitaʻia ai i le fafagaina. E tusa lava pe tutusa le aofai o calories, o le tino o le a feagai ma le atuatuvale, aua o le taimi muamua o le a le maua ai le malosi, ona mamafa ai lea. O le ki i se mea e sili ona lelei i le metabolism o le tutusa lea o meaai paleni, o lea e tatau ai ona e 'ai meaai i le 5 taimi i ni vaega laiti.
  3. E tatau ona fufulu le vai i le tele o mea. Faʻatasi ai ma le paʻu o le mamafa o le mamafa ma se suiga i le olaga, o le manaʻomia o le vai e faʻateleina ai. Faʻatasi ai ma meaʻai paleni mama, ua mamanuina le vai e faʻatonutonu ai le vevela o le tino, aveesea le "lapisi", faʻapipiʻi mea e manaʻomia mo le faʻafouina i siama.

E taua foi le iloa auala e pulea ai le popolega ma mataʻituina le moe. O se uiga umi o le moe i lenei taumafataga e taua tele e pei o se lisi lelei. O le mālōlōga atoa e maua ai le tele o punaoa mo le toe faʻaleleia o le faiʻai ma faʻamavae. O le popole ma le le lava o le moe e faʻaosofia ai le gaosiga o le hormone cortisol, lea e poloka ai le susunuina o le gaʻo o le tino. O le mea lea, e matua faigata lava le leiloa o le mamafa e aunoa ma le lava o le moe ma tumau i taimi uma i se faʻalavelave mafaufau-lagona.

Faataʻitaʻiga o le lisi

O le taumafa o se taumafataga atamai ole sugarless o loʻo i ai mea uma e tatau ai mo le tagata ma maua ai avanoa avanoa mo le saunia o le lisi o aso taʻitasi. O le faitauina o calories e le talafeagai, ae tatau ona e taulai atu i le aofaiga fautuaina o auaunaga ma ou lava lagona mo le tele.

O le lisi o meaʻai ma meaʻai (faatasi ai ma le fua faatatau i aso taitasi) e aofia ai:

  • soup: susu o fualaau fai sua, suamalie mamae vegetarian ma le faʻaopoopoga o le 1 tbsp. l pateta poo fualaau aina mo le taumafataga, soupeti i luga o se vai vaivai po o le sua o manu (2 taimi i le vaiaso) - 250 ml,
  • meaʻai maualalalo - 150 g,
  • iʻa poʻo iʻa - 300 g,
  • susu, susu susu o oloa o mea maualalo maualalo - 150 g,
  • fuamoa - 1 pc.,
  • cereals: buckwheat, oats, lentils, brown rice, quinoa - 50 g i foliga malogo,
  • fualaau faisua - 800 g
  • fualaau aina (vagana ai faʻi, vine) - 300 g,
  • meainu: vai fou, lauti, kofe, vai e leai se kesi - 2 l,
  • gaʻo: fualaʻau - 20 ml, pata - 10 g,
  • nati, fatu - 30 g,
  • falaoa: fatu-fatu, bran -150 g,
  • vailaʻau suamalie: pastille, jelly - 50 g, kuki masi - 4 pcs.

Talu ai o le auala e taua o le poto, e faʻamalosi ai le faiʻai, e tatau ona e filifili:

  • fatu atoa
  • pepa
  • iʻaʻai gaʻo,
  • broccoli
  • lanu
  • Sage
  • Tomato

Pe a faʻaopopoina i latou i le taumafataga, e tatau ona e tausisia le masani o aso uma o le faʻatusatusaga o oloa.

O le faasaina e tatau ona aofia ai:

  • meaʻai vave
  • faleoloa faleoloa
  • saunia yogurts faatasi ma fualaau aina suamalie,
  • oloa faʻapipiʻi
  • fualaau mamago
  • Fale faʻafiafia
  • gaosiga o suavai, soda, malosi,
  • isi meaʻai suka
  • vailaʻau kemini.

Ua fautuaina oe e Annie Alexander ina ia e fesuiai i meaai maloloina ma suia amioga masani, aveeseina o le gasegase faaletino ma le lagona mo lauusiusi. Ona amata lea ona alu ese kilokalama, o le a faʻaleleia le soifua maloloina ma foliga vaaia.

O le a se isi mea e ese mai i le lauti suamalie?

  • o le lauti lanu meamata e sili ona lelei e sili ona talafeagai mo meainu (o nisi taimi e mafai ona e faʻaopopoina se sipuni o fugalaau poʻo le meli acacia),
  • suavai fou ua suamalie i le afa i le vai,
  • lemonade falemai le vai, suamalie / suamati o lemonati, mite matamata / laumama lemon,
  • 1.5-2 lita o le vai masani.

O ai e manaʻomia se meaai e leai se suka?

O le suka faamamaina e sili ona lelei, o se vailaʻau faʻamalosi e maua ai le tino ma le malosi i le taimi sili ona puupuu. Talia i se taimi vave lava e mafai ai ona faamalieina le fiaai, malosiaga o sapalai, lea, ae ui i lea, ua vaivai i le taimi puupuu lava.

Sucrose e amata ona paʻu i totonu o le kulukose ma le fructose i le taimi nei i lalo o le aafiaga o le fuluvaʻa, ma o le faagasologa atoa ua maua i totonu o le vaega o meaʻai.

Sugar free diet O le a le susunuina ina ia fautuaina i tagata uma, ae o le faʻaitiitia o lona faʻaauau i taumafataga o aso uma e le talafeagai.

O le mea moni, o se taumafataga lea o le a matua le toe i ai le suka ma e matua faigata lava i lona tulaga.

Suga, e masani ona faʻaaogaina o tatou tino mai le fanau mai - ma susu susu. Ona sosoo ai lea, fualaau aina ma le meli, i se tulaga maualalo o isi meaʻai gaʻo-mauoa, e avea ma ana punaoa faanatura. Glucose mo le tino o le tagata o se mea taua lea e mafai ai e oe ona faʻatumu le malosi.

I nisi o faʻamaʻi o le ate ma e oʻo lava i mea oona, o le glucose o loʻo faʻaaogaina i totonu. O ia o se mea sili ona lelei. Auai i le fausia o le sulfuric paipa ma faʻamalosi kesikarone e talafeagai mo le faʻamaʻi o le ate.

Ina ia iloa galuega taua o le kulukose, o lona maualuga i le toto e le tatau ona maualuga, ma o le 80-120 milligrams i le 100 ml o le toto ua manatu o le masani.

Afai e maua le suka i le sili atu i le masani, pe afai foi e le mafai e le tino ona taulimaina lona gasegase, o le maʻisuka o se taunuuga masani. O se faʻamaʻi pipisi e fesoʻotaʻi vavalalata ma le mamafa ma le tele o isi suiga i le soifua maloloina. Ae o le meaʻai o se tasi lea o mafuaaga e taofi ai i lou alofa mo lauusiusi.

O suauu faamamaina o se vailaʻau gaʻo vave, lea, e le pei o le lemu, e le faʻaaluina le malosi i lona gaioiga e le tino, ma o loʻo vave ona teuina i se isi centimita i le puimanava. O se taumafataga maualuga i suga e mautinoa lava e manaʻomia se avega mai le ate ma le paʻu (latou te maua ai le inisalini, lea e aofia ai le gaosiga o le gaʻo).

O le mea lea, o se faaiuga e faʻataʻatia e uiga i le manaʻoga e faʻatapulaʻa le meaʻai o le suka i tagata mai vaega e tolu o aʻafiaga:

  • faʻatasi ai ma se vailaau faʻasolosolo pe ua leva ona atiaʻe le maʻisuka,
  • ma faʻasolosolo masani ma i taimi o le vevela o faʻamaʻi o le ate ma le pancreas (mo se faʻataʻitaʻiga, pancreatitis),
  • ma le tele o meaʻai po o se uiga o le mamafa (lea e masani lava o se taunuuga poʻo se mea e manaʻomia muamua o faʻamaʻi poʻo luga o le tino).

O le faʻaaogaina o aʻafiaga leaga o le suka i luga o le tino ua faamatalaina manino. O le tafe o le suka i totonu o le toto e tupu i se taimi vave lava pe a uma se meaʻai manaia. O le vaeluaina o mole o le taimi e le o manaʻomia, o le faʻavaveina e vave.

I le mulimuli ai i lenei mea, o le faiga o le inisalini amata, o le galuega lea o le faaitiitia lea o le maualuga o le suka.

O le taimi lava e uma ai le suka toto, e le toe mauaina e le tino se mea mai le meaʻai, aua o le suka e le o iai ni meaʻai, ma tatou te toe lagona le fiaai.

Ae ui i lea, o le suka e le o mu uma lava - o le fegalegaleaiga o le kulukose ma le insulin e masani ona muta i le fausia o glycogen ma triglycerides. O nei gaʻo gaʻo, malosi le malosi, lea e teuina e le tino faʻaagaga i musele ma le ate.

I le faagasologa o le leiloa o le mamafa, o auaunaga taʻitasi o le suauʻu e manaʻomia ai le inisalini e faʻamavae, a le o lea o le tino o le a le faʻaaogaina faʻaleagaina, ona o le maʻisuka ua faʻamalamalama lelei.

I le taimi lava e tasi, e tatau ona e malamalama afai e pisi le inisalini i le faʻapenaina o le toto, o le a faʻagesegese le faʻagasolo o le vaeluaina o suauʻu gaʻo.

O le mea lea, o le leiloa o le mamafa ma le faaaogaina o suti o mea e le faʻaaogaina.

E faʻafefea ona aʻafia le suka?

O le faʻaaoga sese o le suka e mafua mai i le sili atu kilokone, o le lamatiaga o le faatupuina o le pancreatitis ma / poʻo le maʻisuka.

O aʻafiaga o le faʻaosoosoina o le faʻamalosi ma le suka mama, mea faʻafiafia ma mea inu suamalie e faʻaalia i le tele o le faʻalavelave manuia. O nisi oi latou e sili atu ona faʻailoa, o isi e lipoti mai e uiga ia i latou i le taimi umi.

Le lisi o aʻafiaga le lelei o le suka mama i luga o le tino, ma o mafuaaga la e filifili ai oe lava ia suka e leai se totogipei o:

  • vaivai le puipuiga o le tino, faaitiitia le tetee atu i siama mai siama, vaivaiga i faamaʻi afaina,
  • malabsorption o meaʻai,
  • vailaʻau faʻasolosolo o meaʻai,
  • atinaʻe o le ita, fiafia, le mafaufau, lagona o tamaiti,
  • faateleina le maualuga o le nerotransmitter serotonin,
  • faateleina i le toto maualuga o le cholesterol,
  • faateleina triglycerides.
  • vaivai le lipoproteins maualuga,
  • le atoatoa o chromium ma le kopa,
  • malabsorption o le calcium ma le magnesium,
  • faateleina i le mea e maua i le lipoproteins maualalo,
  • fausia ma ulufale atu i totonu o le toto o tumutumu saoloto,
  • gaioiga gasegase, aemaise lava o le kanesa o le susu, ovaries, intestines, rectum, prostate gland,
  • o le faateleina o le kulukose, ma i le tali atu i lenei, inisalini i totonu o le toto,
  • le faʻaleagaina le inisalini ma le faʻaitiitia o le faʻapalepale kulukose, faatasi ai ma se aʻafiaga mulimuli ane o le atiaʻe o le maʻisuka ma le hypoglycemia,
  • faʻaititia le faʻaaliga
  • faateleina le eletise o meaʻai ua nutimomoia,
  • faaosofia o suiga o tausaga,
  • faʻateleina o le suavaia o le suavaia, faateleina le ono mafai ona maua i caries ma faʻamaʻi pipisi,
  • le atinaʻeina o le oona,
  • mea e manaʻomia muamua mo le atinaʻeina o le ulitisrative colitis ma le faʻavavevaveina o le maʻi o le manava ma le duodenum,
  • faʻaleagaina o faʻamatalaga o le faʻavavela o le fula,
  • lamatiaga o gallstones ma fatu fatu,
  • le lamatiaga o le atiaʻe o maʻi cardiovascular, mo se faʻataʻitaʻiga, atherosclerosis poʻo le maʻi fatu fatu,
  • faateleina le ono mafai ona maua veins varicose,
  • le tele o aʻafiaga o le osteoporosis,
  • le tulaga o le solia o le fausaga ma le faiga o le absorption o puipuiga,
  • faaitiitia galuega galue o enzymes.

Fualaau faisua ma laʻau
pi6,00,18,557 lanu meamata5,00,213,873 kapisi1,80,14,727 broccoli3,00,45,228 Pupu mai Brussels4,80,08,043 failaʻau2,50,35,430 vai2,30,11,311 lanumeamata lanumeamata1,30,04,619 lelo2,00,08,233 kāloti1,30,16,932 chickpeas19,06,061,0364 kukama0,80,12,815 suamalie lanumeamata pepa1,30,07,226 arugula2,60,72,125 ice salaka0,90,11,814 seleli0,90,12,112 zucchini1,50,23,016 meaʻai2,90,32,022 vine0,70,26,529 Kiwi1,00,610,348 lime0,90,13,016 tangerines0,80,27,533 pomelo0,60,26,732 feijoa1,01,011,049 apu0,40,49,847 lanu1,00,08,235 vine0,50,06,826 lanu1,10,47,644 moa anufe fou2,21,22,817 saito fou2,20,56,834 fulufulu mashroom1,70,71,519

Auala mai meaai

I le mauaina o luga o taunuuga o le mamafa o le mamafa ma le toe faafou, e toaitiiti tagata e mananao e toe foi atu ia latou meaʻai muamua. Soʻo se meaʻai e leai ni meaʻai o se meaʻai lelei lea e mafai ma e tatau ona mulimuli i ai i le olaga atoa.Afai o le a le toe i ai le mamafa o le calorie, faʻaitiitia le faʻaogaina o le kalori e ala i le faʻaleleia o le tele o tautua poʻo le faʻalauiloaina o le maualuga o kalori, ae mautinoa lava o mea taumafa lelei - fua suamalie, fualaau mamago, cereals, pusa fualaʻau e leai ni meaʻai.

Afai e te manao e toe faafoi atu le suamalie ma le falaoamata i lau lisi, e tatau ona e faia malie. O iinei e tatau ona e sauniuni mo le mea moni e faapea o le tino, lea na suia i le togafitiga o le faʻaogaina o otaota, atonu e le talia mea e "ese" i ai. O le mea lea, o le suka poʻo le falaoamata oloa e tatau ona faʻatino i ni vaega laiti. Ae sili atu le aua le toe foi mai i lenei mea. Ona maua ai lea o le soifua maloloina ma le mamafa masani mo lou olaga atoa.

Nati ma fualaau mamago
fualaau mamago2,30,668,2286 alimoni18,657,716,2645 flax fatu18,342,228,9534 paʻu lole1,72,217,991

Faʻaaliga ma iuga o le leiloa o le mamafa

Lera, 34 tausaga, Ryazan

E masani ona avea ma nifo fiafia. E mafai ona ou nofo i le aso atoa i luga o suamalie, solo, muffins ma isi suamalie. Sa matua faʻaosoosoina le gasegase pe a oʻo mai ni faafitauli poʻo ni popolega. O le mafuaʻaga lenei o le mamafa o le mamafa, faatasi ai ma faʻamaʻi uma. Sa ou faitau e uiga i le matautia o le sologa lelei ma filifili ai e tosoina aʻu lava ia, e le na o le leiloa o le mamafa, ae ia faaleleia le soifua maloloina. Teʻena meaʻai uma ma suamalie, na amata ona 'ai naʻo meaʻai a le fale, e masani lava o fualaʻau ma aano o manufasi. O le a ou le fai mai sa ou fiaai, ae i le taimi muamua sa ou manao lava i se mea suamalie, ua ou sauni e ai ma se sipuni. Sa ia onosaia, malelemo ai lenei manao i fualaau mamago ma nati. A mavae le masina, o le vaisu suka ua toeititi lava a leai, ae o le leiloa o le mamafa i le taimi lenei e le aoga. Ae o le taunuuga o le masina lona lua ua fiafia - o lea na vave ai ona ave le 7 kilokalama. O lenei ou te le manao e mafaufau e uiga i mea suamalie, pusa ma isi meaʻai faapena.

Victor, 38 tausaga, Kemerovo

O loʻu toalua o se tagata fiafia tele i le taoina, e masani lava ona i ai se manogi manogi i totonu o le umukuka ma ei ai (sili atu, o se mea) mai le falaoamata i le lauti. I le gasologa o taimi, na amata ona fai mai uo uma o loʻo matou tuputupu ae i le osofaʻi ma le vaʻaia. Ma o le mea moni, na ia tilotilo mai ia i maʻua ma lona faletua ma sa maofa - filemu ma vave ona matou maua le tele o kilokalama. Na tonu ia i matou e faʻaitiitia le mamafa, saili mo faʻamatalaga i luga o le Initaneti. O le mea sili lava ou te fiafia i meaai e leai ni suka, o nei iloiloga na le gata ina tautala e uiga i le ono mafai ona maua le mamafa o le mamafa, ae faapea foi i le toe faaleleia i le lautele. Tetee mai laʻau suamalie, pies, falaoa paʻepaʻe ma mea uma lava o loʻo i ai lenei "maliu suamalie". Na amata ona kuka e loʻu toalua meaai maloloina. Ma sa ou faamemelo ia te ia i se vavalalata soofaatasi o le taeao ma le afiafi. I le vave lava, o tatou fuainumera na amata ona maua ai foliga o le lotogatasi muamua. Na fesoasoani tele i le tele na matou galulue faʻatasi i le mamafa o le mamafa - lagolagoina e le tasi le isi, e le mafai ona faʻamavae. Ua tolu masina o la tatou taumafa, e pei o se talavou lona lua ua amata. O le taimi nei tatou te le mafaufau e uiga i le toe foi i lo tatou olaga muamua.

Anna, 53 tausaga, Engels

E masani ona ou mataʻituina loʻu mamafa, e masani ona ou nofo i luga o meaai iti-calories e faatumauina ai fua masani masani. Ae ou te leʻi mafaufau lava i mea ou te 'ai, o le mea autu o le leiloa o le mamafa. Faatasi ai ma le matua, na amata ona le lelei le soifua maloloina, ua aliali mai le le mautonu o le tino. Na fautuaina e le fomaʻi e toe iloilo lana meaʻai, ma le teenaina o mea taumafa. I le taimi nei, ua ou mulimuli i se meaai lelei e aunoa ma le suka ma le falaoamata mo le silia ma le tausaga i le taimi nei. Ou te fia fai atu o nei upu pupuu e lua e aofia ai se lisi tele o oloa. I le uma, o le sosolo natia e toetoe lava o mea uma e maua e le matou alalafaga taumafa. O lea na ou liliu atu ai i meaʻai fale. Ou te kuka mai fualaʻau, aano o manufasi, iʻa, susu. E fesuisuiaʻi ma i le taimi tutusa e aoga. E oo lava i le taoina o laʻu meaai lea, ae mai le araisa, sana, falaoamata oona, peitaʻi, ou te le faʻaleagaina ina ia le lelei. O le soifua lelei ua matua faʻaleleia, o le malosi ua faateleina, ma ua faʻalauteleina lagona. Ou te fia fai atu o se meaai e leai se suka e tatau lava mo i latou e le mananao e aveesea le mamafa, ae ia na o le popole i lo latou ola maloloina.

Meat products
pipi suauu25,816,80,0254 vela19,71,20,090 lapiti21,08,00,0156 moa susu23,21,70,0114 vela kulumu25,01,0—130 salu18,217,30,4230

Faʻamatalaga o fomaʻi ma tagata tomai faapitoa

Valentin Lebedev, dietitian, Lipetsk

E tatau ona togafitia ma le faaeteete se meaai e leai se ola. E le mafai ona e faʻaaogaina e avea o se toilalo atoa, ona e manaʻomia e le tino ni mea gaʻo. A leai, e le gata o le le fiafia, ae mafai foi ona tulai mai ni taunuuga matautia. E tatau i se tagata ona paleni ina ia mafai ai ona maua uma mea faigata o fualaau oona ua faatonuina e le natura.

Lyudmila Trunova, endocrinologist, Kislovodsk

O le suka ua faʻamamaina o se oloa e sili ona leaga e tatau ona lafoina i le vave e mafai ai. E le gata ina ia aumaia calories gaogao e aunoa ma le maualalo o se manuia, ae o le malosi sili foi lea o faaosoosoga o le le fiafia. E le gata i lea, o se mea e sili ona fiafia i ai mo le kanesa. O siama mama e masani ona fafagaina i le suauu. O le mea lea, o le lafoaia o lea mea o se vaʻaia lelei foi o le kanesa. E tatau ona malamalama o suamalie e masani ai-e oʻo lava ia i latou na faʻaaogaina i oloa mo le maʻisuka, e saofagā foi i le mamafa o le maua. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le fructose e faʻasesēina ai le metabolism, e le faʻamalosia ai le gaosiga o le inisalini ma le leptin hormone le fiafia, ma e le taofia ai le matelaina o le hormone agrelin. O lenei mea e mafua ai ona vaivai le puipuiga ma le faateleina o le tele o mea taumafa taumafa. E na o le tasi lava le faaiuga - pe a filifilia se meaai, e tatau ona e mulimulitai i fautuaga uma. Ona i ai lea o ni faʻamanuiaga e aunoa ma sina faʻaleagaina.

O iʻa ma iʻa
cupid paʻepaʻe18,65,30,0134 moa fefiloi8,38,310,077 gaogao22,01,00,097 salu uila teuteu20,65,6—133 sina pusa suamalie20,610,1—186

Faatoaga pe o se vaega faasaina oloa

I le faaopoopo atu i le mea moni o meaʻai uma e te manaʻomia e 'ai e aunoa ma le falaoa ma le suka, e tatau ona e tausisi i nisi faʻasalaga:

  • fai mai "leai" i meaʻai, pipi, meaʻai ma meaʻai (popcorn, mea meataalo, fasi vao) ma mea e faʻaleleia ai meaʻai, o mea inu ma maualuga masima,
  • tuu le ava malosi, ava malosi ma le malosi malosi, latou te aofia ai le tele o calories, ma o nisi taimi o suka, o se ipu uaina-o le maualuga lea e mafai ona faatagaina,
  • sua manaia, melonini, vine, persimmons, mangoes,
  • o le a le mea e fai e uiga i pasta, buns, keke, soda ma fuālaʻau suamalie, sukalati ma suti - o le a faʻagaloina oe,
  • aua nei 'ai le semolina ma le falaoamata saito,
  • faatapulaaina le i ai o falai, ulaula i le taumafataga, e lelei le 'ai o se salati fou i le suauʻu olive, fuālaʻau fuālaʻau ma aano o manufasi, i totonu o le kuka poʻo le ogaumu.

Cereals ma cereals
fagu vetowheat viscous3,20,817,190 oatmeal3,24,114,2102 araisa6,70,778,9344
Mea gaosi susu
kefir 0%3,00,13,830 yogurt natura 2%4,32,06,260
Cheeses ma sisi siʻi
ricotta cheese11,013,03,0174 kusi falaoisi 1.8% (lē faʻafefeteina)18,01,83,3101
Meat products
pipi suauu25,816,80,0254 vela19,71,20,090 lapiti21,08,00,0156 moa susu23,21,70,0114 vela kulumu25,01,0—130 salu18,217,30,4230
O iʻa ma iʻa
cupid paʻepaʻe18,65,30,0134 moa fefiloi8,38,310,077 gaogao22,01,00,097 salu uila teuteu20,65,6—133 sina pusa suamalie20,610,1—186
Mea inu manogi
lanu meamata0,00,00,0— hibiscus tea0,30,00,65

* o faamatalaga e 100 g o oloa

Faatoaga pe o se vaega faasaina oloa

I le faaopoopo atu i le mea moni o meaʻai uma e te manaʻomia e 'ai e aunoa ma le falaoa ma le suka, e tatau ona e tausisi i nisi faʻasalaga:

  • fai mai "leai" i meaʻai, pipi, meaʻai ma meaʻai (popcorn, mea meataalo, fasi vao) ma mea e faʻaleleia ai meaʻai, o mea inu ma maualuga masima,
  • tuu le ava malosi, ava malosi ma le malosi malosi, latou te aofia ai le tele o calories, ma o nisi taimi o suka, o se ipu uaina-o le maualuga lea e mafai ona faatagaina,
  • sua manaia, melonini, vine, persimmons, mangoes,
  • o le a le mea e fai e uiga i pasta, buns, keke, soda ma fuālaʻau suamalie, sukalati ma suti - o le a faʻagaloina oe,
  • aua nei 'ai le semolina ma le falaoamata saito,
  • faatapulaaina le i ai o falai, ulaula i le taumafataga, e lelei le 'ai o se salati fou i le suauʻu olive, fuālaʻau fuālaʻau ma aano o manufasi, i totonu o le kuka poʻo le ogaumu.

Laina Mea Faasaina

Fualaau faisua ma laʻau
Puipuia, gFats, gCarbohydrates, gCalories, kcal
fuluʻi zucchini1,16,06,788
faʻataʻavale2,40,91,724
pateta2,00,418,180
Tomato pipi1,10,13,520
lanumeamata lanumeamata2,00,23,624
pineapales0,10,114,057
faʻi1,50,221,895
meli memelo0,60,37,433
pateta pateta5,530,053,0520
Caramel popcorn5,38,776,1401
popo popoto7,313,562,7407
Cereals ma cereals
semolina porridge3,03,215,398
vine groats11,51,362,0316
Fuga ma Pasita
falaoamata saito9,21,274,9342
Noodles12,03,760,1322
spaghetti10,41,171,5344
talosaga12,01,271,0350
pancakes6,112,326,0233
faʻaupuga7,62,318,7155
fritters6,37,351,4294
faʻaupuga11,912,429,0275
Faʻatau oloa
falaoa7,52,950,9264
bun metropolitan8,42,252,8270
kalaki7,90,851,6249
pita falaoa8,10,757,1274
donuts5,83,941,9215
pita7,40,849,9242
falaoa7,52,146,4227

O le a le mea faalilolilo i le faʻaitiitia o le mamafa i luga o meaai e leai ni suka-faʻaaogaina le "Metotia 100"?

O le "Metotia 100", e faatapulaaina ai le suka, e sili atu le aoga nai lo se meaai e faavae i luga o se fuainumera maualalo maualalo, ae e le pei o le sili ona leaga e pei o le sili ona maualalo o le mamafa o masini.

Ole taumafa lea o le a fesoasoani ia te oe e faatelevave ai le metabolism (faitau le tusiga ile auala e vave ai le metabolism - 12 fautuaga i le auala e faia ai lenei mea), aveesea le mamafa, faaleleia lou soifua maloloina ma le manuia. O le ae leiloa le tele o kilokalama, ae o le a le naʻo se mea faʻapitoa.

Na o le tolu o le kilokalama ua leiloloa o le gaʻo moni lava. O isi mea uma o le mea e taʻua o le "gaʻo sese", e aofia ai le vai ma toxins.

E faʻapefea ona maua i luga le faʻatapulaʻa o le suka?

O le gau o le mamafa o le a tupu, muamua lava, aua o le suka lea e avea ma tagata autu o le isi pauna.

O meaola uma lava - e oʻo lava i le falaoa atoa o le falaoa, pateta poʻo apu - pe a uma ona faʻaaogaina le gaʻo i le kulukose, faʻalautele lona maualuga i le toto.

O maualuga maualuga o le kulukose e faaosofia ai le gasegase ina ia maua ai le tele o le inisalini. Ma ona o lenei mea, ua amata ai ona faʻaputu le gaʻo o le tino nai lo le faʻaaogaina o le suauu.

O le tulafono pito i sili ona taua o le leiloa o le mamafa i luga o se meaai e leai se suka e taua ole "Method 100"

E tusa ai ma le "Metotia 100," e le tatau ona e faʻamaʻaʻaʻaʻaʻavaʻavaʻaʻi meaʻai. Ua lava lea e faʻamautinoa ai o le fua o le kilokalo i aso taitasi e mafua mai i oloa ma suga e le sili atu i le 100 kcal. O isi oloa uma lava e faʻavasegaina faʻapitoa e pei o le "le faʻasalaina" - latou te le manaʻomia foi ona faitaulia.

Mai lea taimi i lea taimi, e mafai ona e gaosi se fasi sukalati poo se ipu uaina. E fautuaina, peitaʻi, o le taumafaina o fualaau faisua e maua ai le tino ma le 30 g fiber i le aso, faʻapea foʻi ma le tele o meaʻai ma vitamini. E tatau ona e 'ai e pei ona e manaʻomia ina ia e le lagona ai le fiaai.

Faitau le: Fou! Recipes for diets - calcium diet.

O isi tulafono mo le aveesea o le mamafa e tusa ai ma le "metotia 100"

1. Ae e te leʻi aumaia se isi vaega poʻo se sipuni i lou gutu, mafaufau - o oe fiaaai?
2. Afai a maeʻa ona e 'ai e te lagona le tumu, o lona uiga e te faʻailoa.
3.

"Faʻaleagaina" fualaau faisua (o mea e le afaina ai le fuainumera) e tatau ona itiiti ifo ma le afa o au galuega uma - seʻi vagana, o le mea atoa, o fualaau faisua ia.
4. "Paini ua faʻamaonia" - o se vaega e tatau ona i ai le maualuga o le taʻaloga o kata poʻo se voluma e le sili atu i le 90 ml.
5.

"Gaʻo" le gaʻo - o se vaega e tatau ona i ai se vaega talafeagai, e pei o se fagu fagu, pe 30 ml (o le aofaiga e laʻititi pe itiiti ifo nai lo le fuainumera, ae le sili atu lona mamafa). Ia mautinoa e faitau e uiga i gaʻo o se vaega taua o se meaʻai.
6.

Calories from Sugar - Taumafai e aua neʻi 'ai e tusa ma le 100 kalori mai meaʻai suka i le tasi' aiga. Vaevae le aso fautuaina i le aso atoa. Ina ia le sili atu, o le tusitala o le taumafataga Jorge Cruz o fautua mai e tuua calories e mafua mai i le suka i le faaiuga o le aso.

O le mea lea, o le a sili atu ona faigofie mo oe le tausisia o le tapulaʻa faʻamau.
7. Faʻaaoga le masani o le 'aiina o se brunch (lona lua), lea e tatau ona faʻaumatia e le silia le 11.00. O le meaai mulimuli e tatau ona sili atu i le 20.00.

Metotia 100 taumafa

O le "Metotia 100" e mafai ai e oe ona faʻavasega au meaʻai ma ipu e tusa ai ma au tofo. E tatau i se tasi ona manatua i lona mafaufau e tatau ona aofia uma ia "oloa e le faʻasalaina", lisiina i lalo.

Bird - moa, toso, kusi, pato. Fuamoa - moa, tilo, kusi.

O iʻa ma iʻa - cod, flounder, tarbut, shrimp, saumoni, manulele, musele, fusi iʻa, taʻavale, scallops, trout, sardines, tuna.

Meat - beef, veal (tenderloin, cutlets or chops), mamoe (kalu, fries, cutlets), puaa (puao anufe, ham). Meaʻai aano "aano o manu" - meaola ma sausage, tofu, soya sousa.

E mafai ona e mauaina nisi faʻamatalaga e uiga i le protein protein iinei: o le meaʻai a Ducan o se meaʻai fou o le protein o fetu.

O le kulimi, o le fuga (leaf beets), broccoli, sprouts, olati lanumeamata, zucini, chicory, salatisi (saladic chicory), musigot, zucini, kauliflower ma le kapisi paepae, artichokes, fennel, sana, kukama, pepa, arugula, turnip, radish , salati, seleni, paleti, asparagus, meaʻai, peʻa lanumeamata.

3 Laʻau ma mea manogi.

Basil, kilikisi, totoa, coriander (cilantro), mite, pepa, pasisa, masima, lanu meamata, thyme.

Pulu, olive, fuālaʻau fuālaʻau (popo, linseed, sesame, avoka, suauu paina).

5 oloa gaosiga.

Cheeses - gorgonzola, mascarpone, mozzarella, ricotta, sisi soya, talo, komiti, cheese cheese, cheese cheese, parmesan, gouda, cheddar.
Isi oloa gaosi susu - Eleni yogurt, susu (e aofia ai soya, popo, almond).

Avaka, riki, lemoni, lauti, kofe, lime, mayonnaise, almonds, mustard, vine vine, nati (fatulapala, macadamia, cashew, arasi), fatu (pauka, sunflower), tamato, paʻu paʻu, sesame, flaxseeds, food soda, soya soya, stevia, vai susulu, minerale ma vaipuna.
E naʻo iinei e mafai ona e faitau e uiga i auala aupito sili ona lelei e le maua ai le mamafa!

Faataʻitaʻiga o meaʻai mo meaai e leai se suka - matou te le maua le mamafa e tusa ai ma le "metotia 100"

Breakfast: 1 leun bun ma le pata, kofe i susu. Taumafa: se tamai fasi lanu malo.

Taumafa: faʻafefiloi 2 ipu o le gaosia o le ramea ma le lua punetini o le saula Caesar, faʻasusu i le 1 sipunipuni o le Parmesan cheese ma le 5 falai suamalie.

Snack: 1 le fasi pipi, se ipu susu.
Dinina: 1 sipeti gaʻo (pipi i fasi pepa), 2 ipu o launiu, 5 tamato faapelepele, sauʻai vine mai le olive olive ma le uaina uaina.

Breakfast: 2 fuamoa omelet, ¼ cup paprika katisi, ½ ipu vai, ½ cup grated cheese cheese, 2 fasi keke, kofe ma susu.
Snack: ¼ cup walwuts.

Taumafa: ½ ulu o se salatisi leisisi ma 2 fasi keke, 2 fuamoa ua gaosia, mapu tototi, afa kalama, 2 sipuni tele o le sipisi sisi ma 2 sipuni tele o le sipisi sisi.
Taumafa: 1 fuamoa mafiafia.

Taumafa: 1 le susu o le susu na folasia i le sipunipuni o Dijon ma le 1 sipuniti o le pepa, falai i le 1 sipunipuni o le suāuu olive.

Fafaga le moa ma se salatisi na faia mai le 1 ipu laulaau lau, paprika mumu lanu mumu, 2 sipuni gaʻo tapuni aniani, mumu kuka zucchini. Vaʻai le salati i le olive olive ma le vineta.

Breakfast: 1 leun bun ma le pata, kofe i susu.
Taumafa: se tamai fasi lanu malo.
Taumafa: salati tuna (faia mai le 1 le tuna i lona lava sua, 2 sipuni tele o le mayonnaise ma le 1 sipuni o le sua o le lime), na faia i le 2-3 laulaau o salati Roma.

Taumafa: o se fasi'isa o le tolotolo, o se ipu sisi.
Taina o le Dineri: 1 le fasi fusi, falaoa i le fuamoa 1 ma le Parmesan, falai i le 1 sipunipuni o le suāuu olive. Fafaga le iʻa i se falaoa o le itu - 2 ipu o pipi asparagus kuka, faʻafefiloi ma le masima ma le pepa.

Pe tusa o le auala lava e tasi, ia faʻaopoopo aso nei o le taumafataga, mo se faʻataʻitaʻiga, o se meaai e 1000 calories i le aso.

Tuuina atu o le taumafa e paleni paleni, e mafai ona faʻaaoga mo se taimi umi. Masalo o tulafono ua taua i luga e mafai ona avea ma ou masani mo le olaga.

O le taumafataga e tusa ai ma le "metotia 100" e maua ai le tino ma mea uma e tatau ai vitamini ma minerale, ma o le mea lea e le talafeagai ai le faʻaaogaina o meaʻai ma isi vitamini.

  • O le a ou le ola e aunoa ma se aso manaia!

Meaʻai faigofie mo le paʻu o le mamafa: 7 o mea e sili ona aoga mo le faiʻai

O se meaʻai atamai o se meaai e leai se suka e mafai ai ona e faʻaalia e le gata o le manaʻoga mo le matagofie, ae faʻapea foi le gafatia e galue ma le atamai pe a filifilia mea saʻo i le aofaʻi tatau. Afai o le mamafa o le mamafa o le a alu faʻatasi ma le faʻaleleia o le galue o le faiʻai, o le manatu o le taimi e sui ai lau masani ai e masani ona le aumaia ai le faʻanoanoa, ae o le maelega.

O se meaʻai poto e maua ai e se tagata ulavavale le avanoa e filifili ai i se tulaga tutoatasi oloa mai se lisi lautele. E talafeagai le aua neʻi faʻagaloina manaoga ole mafaufau.

Mo se galuega aupito maualuga, e manaʻomia e ia le iodine - o le tulaga lea o loʻo le maitauina lona le lelei i le taumafa a tagata nonofo i le tele o itulagi o Rusia.

E le o se mea e tupu mai ai e faapea o lalaga e taua o le "meaʻai mo le mafaufau": o loo i ai iodine i se aoga lelei ma e foliga mai foi e foliga mai e foliga mai o se mafaufau laititi!

Poll: O se meaʻai poto e talafeagai mo se fafine faigaluega faʻaonapo nei?

Ioe, ou te talitonu o se meaʻai poto e talafeagai lelei ma soʻo se ituaiga olaga. I le lautele, ioe, ae e tatau ona e faʻaaluina le tele o taimi i le filifilia o meaai ma ipu. Leai, o nei aso e le mafai ona aloese mai meaai vave ma meaʻai talafeagai. Ou te talitonu ua suia le olaga, ma o nai mea faigata faigofie e le masani, o lea o le a ou le tausisia ai se ituaiga o meaai.

Fale faʻafiafia
siamu0,30,263,0263
fetche4,934,552,5542
siamu0,30,156,0238
marshmallows0,80,078,5304
lole4,319,867,5453
meringues2,620,860,5440
kuki7,511,874,9417
keke3,822,647,0397
kuki kosi5,86,571,6364
le paluga7,91,450,6234
keke keke3,919,545,3367
keke keke6,029,048,9478
keke keke ma le sukalati6,823,349,7436
sukalati5,435,356,5544
keke tikalati7,428,856,6504
Mea gaosi susu
kefir 0%3,00,13,830
yogurt natura 2%4,32,06,260
Cheeses ma sisi siʻi
ricotta cheese11,013,03,0174
kusi falaoisi 1.8% (lē faʻafefeteina)18,01,83,3101
Sausagesi
maʻisuka kuka kuka12,122,80,0254
ulaula ulaula23,017,42,7259
ulaula cervelat sousage ulaula24,040,50,0461
saisi10,131,61,9332
Alu malosi
suamalie mama uaina 16%0,50,016,0153
gin ma tonic0,00,06,778
pia0,30,04,642
Champagne0,20,05,088
Mea inu manogi
lanu meamata0,00,00,0
hibiscus tea0,30,00,65

* o faamatalaga e 100 g o oloa

Faatoaga pe o se vaega faasaina oloa

I le faaopoopo atu i le mea moni o meaʻai uma e te manaʻomia e 'ai e aunoa ma le falaoa ma le suka, e tatau ona e tausisi i nisi faʻasalaga:

  • fai mai "leai" i meaʻai, pipi, meaʻai ma meaʻai (popcorn, mea meataalo, fasi vao) ma mea e faʻaleleia ai meaʻai, o mea inu ma maualuga masima,
  • tuu le ava malosi, ava malosi ma le malosi malosi, latou te aofia ai le tele o calories, ma o nisi taimi o suka, o se ipu uaina-o le maualuga lea e mafai ona faatagaina,
  • sua manaia, melonini, vine, persimmons, mangoes,
  • o le a le mea e fai e uiga i pasta, buns, keke, soda ma fuālaʻau suamalie, sukalati ma suti - o le a faʻagaloina oe,
  • aua nei 'ai le semolina ma le falaoamata saito,
  • faatapulaaina le i ai o falai, ulaula i le taumafataga, e lelei le 'ai o se salati fou i le suauʻu olive, fuālaʻau fuālaʻau ma aano o manufasi, i totonu o le kuka poʻo le ogaumu.

Laina Mea Faasaina

Fualaau faisua ma laʻau
Puipuia, gFats, gCarbohydrates, gCalories, kcal
fuluʻi zucchini1,16,06,788
faʻataʻavale2,40,91,724
pateta2,00,418,180
Tomato pipi1,10,13,520
lanumeamata lanumeamata2,00,23,624
pineapales0,10,114,057
faʻi1,50,221,895
meli memelo0,60,37,433
pateta pateta5,530,053,0520
Caramel popcorn5,38,776,1401
popo popoto7,313,562,7407
Cereals ma cereals
semolina porridge3,03,215,398
vine groats11,51,362,0316
Fuga ma Pasita
falaoamata saito9,21,274,9342
Noodles12,03,760,1322
spaghetti10,41,171,5344
talosaga12,01,271,0350
pancakes6,112,326,0233
faʻaupuga7,62,318,7155
fritters6,37,351,4294
faʻaupuga11,912,429,0275
Faʻatau oloa
falaoa7,52,950,9264
bun metropolitan8,42,252,8270
kalaki7,90,851,6249
pita falaoa8,10,757,1274
donuts5,83,941,9215
pita7,40,849,9242
falaoa7,52,146,4227
Fale faʻafiafia
siamu0,30,263,0263
fetche4,934,552,5542
siamu0,30,156,0238
marshmallows0,80,078,5304
lole4,319,867,5453
meringues2,620,860,5440
kuki7,511,874,9417
keke3,822,647,0397
kuki kosi5,86,571,6364
le paluga7,91,450,6234
keke keke3,919,545,3367
keke keke6,029,048,9478
keke keke ma le sukalati6,823,349,7436
sukalati5,435,356,5544
keke tikalati7,428,856,6504
Mea maualuluga ma taimi e faʻaaoga ai
ketchup1,81,022,293
mayonnaise2,467,03,9627
suka0,00,099,7398
Mea gaosi susu
susu susu7,28,556,0320
kulimi2,820,03,7205
yogurt vavega2,82,414,591
Meat products
puaa16,021,60,0259
puaa23,045,00,0500
tipi16,620,011,8282
Sausagesi
maʻisuka kuka kuka12,122,80,0254
ulaula ulaula23,017,42,7259
ulaula cervelat sousage ulaula24,040,50,0461
saisi10,131,61,9332
O iʻa ma iʻa
solo mago46,45,50,0235
vevela ulaula ulaula vevela23,27,60,0161
squid (mama mama)49,11,93,0226
ulaula ulaula20,715,5221
Oʻe ma Fats
pata0,582,50,8748
kulimi0,582,00,0745
'ona mafiafia0,099,80,0898
Alu malosi
suamalie mama uaina 16%0,50,016,0153
gin ma tonic0,00,06,778
pia0,30,04,642
Champagne0,20,05,088
Mea inu manogi
malosi malosi0,00,011,345

* o faamatalaga e 100 g o oloa

Faataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga mo le aso

Breakfast
  • 150 g o le oatmeal po o le gaʻo maualalo-gaʻo ma fualaau mamago poo vine (vine, fugalaau, blueberries).
Lua le taeao
  • 100 g fualaau suamalie mai kiwi ma apu po o se ipu malamalama suamalie fou.
Taʻaloga
  • fuamoa fuamoa o kukama ma lau laulaʻau poʻo fualaau faʻasaina - broccoli, kāloti, daikon,
  • 200 g o le vela tenderloin poʻo le lapisi vaʻa.
Toa tea
  • 100 g pi po o le suka.
Taumafa
  • 200 g fulu o le dorado, sammon, mullet, keleti, pusa mai le fagu poʻo le ogaumu, i luga o se paʻu poʻo le ufiufi.
  • se ipu malamalama o le yogurt.

Tali ma iloiloga i luga o se meaʻai e aunoa ma le falaoamata ma suamalie

O loʻo i ai se faʻalapotopotoga atoa e tuʻuina atu i le autu o meaai e aunoa ma le falaoa, faʻapea foʻi ma le tele o blogs e uiga i le auala na taumafai teineiti e le 'ai le selu ma le falaoamata mo le 1-2 tausaga, ma le mea na maua ai. Afai e te iloiloina iloiloga, o le tele lava o mea lelei, aua e leai se tasi e faamoemoe i se salati fou po o fualaau aina suamalie, aano o manufasi, fualaau, laumei, iʻa o le sami e maua ai le malosiaga e tasi, ae i le taimi lava lea e puipuia ai faafitauli tau le soifua maloloina maʻisuka malosi, atherosclerosis, se ulutala, gallstone ma urolithiasis.

  • Valeria, 20 tausaga: "... O taimi uma lava o se nifo fiafia. Buns, sweets and bread - o laʻu fualaau ma vaivaiga. Faafitauli e tumau pea i na o lena. Ae ina ua ou tosoina aʻu lava, taofi le 'ai o meaʻai, suia au lava - o loʻu uiga ma foliga, ave ese le 3 kilokalama i le vaiaso. Ou te fiafia tele ma ou te fautuaina tagata uma e lafo i luga o lapisi ma lapisi i lapisi. "
  • Eugene, 38 tausaga: «…E masani ona vevela e le faletua meaʻai. Ae ina ua ou taunuu i se faamaumauga 115 kilokalama, na ou iloaina - ua oo i le taimi e galue ai, ou te le aofia ai le suka ma tafe mai le meaai. Ma e foliga mai e aoga. Mo le ono masina, na ia pa'ū le 23 kilokalama, o lea tatou te le taoina pies, ae tao tao, apu ma kuka i totonu o se fafie e lua. "
  • Daria, 30 tausaga le matua: «…Ou te leʻi manatu lava o le broccoli, vela vela, kisi ma le galo o le a avea ma mea manaia, ma oa latou sauniuniga o le a manaia, ae ina ua taʻu mai e au uo ia te au, ina ua mavae le vaiaso talu ona ou oti, na e foliga lelei, na ou tali ioe, aua sa ou mautinoa teena le calories gaogao ma o loʻu soifua maloloina ma le tulaga o le mafaufau ua faaleleia atili. "

E taua le manatua!

O le mea taua o le alofa ia te oe lava ma ia iloa le fuataga - e te fiafia ai i nai talo laiti 200-gram o salati, iʻa, fualaau faisua ma fualaau suamalie, sili ona taua - mai le ogaumu, mai le fagu, se fafie faʻamaʻavale, ae le mai se microwave poʻo mai se fagu.

Tau taumafa

O le tau o le tele o mea taumafa e leai se protein e aunoa ma ni mea gaʻo e sili atu le maualuga nai lo le 'ai mai meaʻai vave poʻo luga o sanuisi ma pasta. E tatau ona e taumafa i le 4-5 taimi i le aso, kukaina fualaʻau ma aano o manufasi i ni "soifua maloloina" auala ma faʻasaʻo oe i le masima, saula ma le ava malosi. Ae o le a e vaʻaia o le fusi, kulupu popo, broccoli o le a faʻatauina ai oe e tusa ma le 250 rubles i le aso, aua o le ae iloa pe faapefea ona 'ai sina mea itiiti, ae saʻo!

Taumafa ola maloloina e leai se suka: o se meaʻai poto

O le meaai e leai se suka e le gata e faʻamoemoe e le gata i le vave paʻu o le mamafa, ae faʻapea foi i le faatumauina o le maualuga o le kulukose o le toto. Aua e te manatu o le le aofia ai na o le suka mai le meaai, mamafa ma le voluma o le a amata ona aluese.

O le suāuʻu e faʻaolaina le maua vave o le tupe maua aua o loʻo i ai se faasinomaga maualuga (GI), lea e faʻaalia ai le maualuga o le kulūkose i le tino. E le gata i lea, o lenei faʻaaliga e faʻaalia ai le i ai o le kulukose i isi oloa.

Afai e te manaʻo e faʻapipiʻi le tino ma faʻatuina galuega uma a le tino, e le gata e tatau ona aofia ai le suka, ae o oloa foi e maua ai le maualuga o le faasinomaga. O le polokalame o mea taumafa mo lenei taumafataga o le a faʻamatalaina i lalo, o le a tuʻuina atu se lisi o mea e fai, ma le lelei o le GI i le galuega a le tino atoa ma le aoga lelei e faasaga i le mamafa o le mamafa.

E mafai ona galo le mamafa pe afai e te le 'aina le suka

E i ai le manatu o le masaniga o le taumafaina o nisi o oloa, aoaoga poʻo le faia o isi mea ua atinaʻe i le 21 aso. O lenei talitonuga e faʻaoga foi i meaʻai ma le mamafa.E ui lava e manaʻomia le suka mo le tino (talu ai o le kulukose, ma e tatau mo le masaniga o le faiʻai masani), e le aofia ai le suka sinasina mai lau meaai mo se taimi umi, o le a e vaai i se toese i kilokalama i luga o le fua. E faamaonia lenei mea e ala i iloiloga o tagata o loʻo tausisia le taumafataga o loʻo i luga.

Faʻafefea ona teena le falaoa ma le suamalie

E tele metotia i auala e lafoaʻi ai le faʻaaogaina o falaoa ma isi meaʻai, suka. O se tasi oi latou o le fafagaina lea o meaai faasaina. E tatau ona latou 'ai naʻo lava e mafua ai le inosia. A maeʻa lea mea manogi, e te le toe fia 'aina le "fua faasaina". E moni, o le faʻamasinoina e iloiloga o tagata tomai faapitoa i meaʻai, tagata fai meaʻai, o le lelei o lenei metotia e le mautonu.

A uma, o mea uma e sau mai le ulu o se tagata, o ona manaoga. E leai se tasi o le a faʻamalosia oe e teʻena lenei mea po o lena meaai seiloga ua e manaʻo i ai. Taumafai e aua neʻi toe 'ai le suka i meaʻai? Ona faʻalogo lea i lou tino. Malamalama pe aisea e te manaomia ai ia taumafaiga, saili se isi mea e ese mai i mea faasolitulafono, mo se faataitaiga, sui le suka i le meli. E na o le maeʻa lava o lau taumafataga o le a avea ma se fiafiaga.

Taumafa e aunoa ma le falaoamata ma suamalie

Na atiina ae e le lauiloa o Dr. Peter Gott. O se meaai e aunoa ma le falaoa ma le suamalie o le faaitiitia lea o le faʻaaogaina o "calories gaogao," ma aoga ai lou tino. E maua i totonu o sukalati, keke, falala ma isi mea leaga. O aso e leai ni aso gaʻo e faʻaalu i le taimi e tupu ai le malosi o le protein. E mafai ona e inuina se ala o meaʻai mo meaʻai mo se lelei sili atu, pe afai e le mafai ona e foia le naunau mo lauusiusi.

Taiala o meaʻai

I le faʻaopoopoga i le faʻaaogaina o mea leaga uma, e pei o keke tao, keke, kuki, meaai e leai ni suka ma falaoamata, o loʻo i ai nisi tulafono. O latou nei:

  1. Nai lo le suka, e mafai ona e faʻaaogaina isi mea suamalie. Mo se faataitaiga, o le meli masani po o fualaau fou.
  2. E tatau ona e faʻaeteete i oloa e le fesoʻotaʻi ma suti: yogurt, ketchup ma isi sau sau. E aofia ai le suka.
  3. Nai lo le pasta, e mafai ma e tatau ona faʻaaogaina le pauki poʻo le sukadini spaghetti. Nai lo o le lasagna paluga, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faʻaopopo le zucchini kuka i le ipu.
  4. Afai ei ai faʻamaoniga mo le faʻaaogaina o le kulūla (allergy), ona fautuaina lea e tunu le areto. E mafai ona faia lenei mea e faʻaaoga ai le sana, araisa poʻo le oatmeal.
  5. O le suia o falaoa ma pusa e faigofie. Mo se faʻataʻitaʻiga, o lau pizza e sili ona e fiafia i ai e mafai ona faia i le faavae o pulou mushroom po o le susu.
  6. O le suka faamamaina po o isi ituaiga ua faasaina.

Sugar-Free Drinks

O se meaai e leai se tino e faʻaaogaina ai suka uma mai le taumafataga, e oʻo lava i le soda. Lisi o TOP 5 inu inu:

  • vine kope
  • compote e aunoa ma le suka mai fualaau mamago,
  • chamomile broth,
  • soʻo se lauti e leʻi faʻasusu
  • faʻamaʻalo fou pe o le moli moli.

E mafai ona faia fou mai fualaʻau ma fualaʻau e te alofa i ai. E tatau ona faʻaeteete, o oloa e maua ai le maualuga o le maʻisuka e tele le suka i la latou tuufaatasiga, o se taunuuga o le maualuga o le inisalini i le toto. O le Chamomile broth e mafai ona faʻavavevave le gataifale, taofi le manaʻoga mo meaʻai gaʻo ma faʻaleleia le faʻaleleia o mea taumafa (faʻapalaina).

Sugar Free Products

O lenei oloa ua taʻua o se "paʻepaʻe paʻepaʻe." Ae peitai, o le suka o le suauu, lea e liua i le kulukose ma le fructose, ma e talafeagai mo tagata e avea ma punaoa o le malosi. Afai e te manaʻo e leiloa le mamafa, e tatau ona e 'ai meaai e le o iai ni meaʻai gaʻo.:

Afai e faʻaitiitia lau faʻaaogaina o gaʻo, e te lagona le le fiafia, e mafai ona e 'ai fatu saito atoa po o le falaoa keke mo le' aiga o le taeao po o le aoauli. A e manaʻonaʻo moni i laʻau suamalie, e mafai ona suia le suka i oloa nei o le a fiafia ia te oe i lo latou tofo:

  • marshmallows
  • Sasaʻe Sasae
  • o sukalati pouliuli
  • paluga
  • marmalade.

I le faʻaaogaina o lenei seti o oloa, o loʻo lisiina i lalo, e mafai ona e leiloa le 2 kilokalama i le vaiaso o meaʻai. E taua le 'ai i ni vaega laiti i 2-3 itula.E tatau ona inu le 1.5-2 lita o le vai i le aso. Faataʻitaʻiga o meaʻai taumafa:

Pulu e leai se suauʻu, susu susu, pi

Green salati i le tuna, tamato, kālati poʻo isi fualaau faisua

Soybe vela

Meatballs i le saumati saumati, hammock sana (polenta)

Aoao pe faapefea ona avea oe ma se tagata tausi meaʻai i le 30 aso ma maua ai le sili atu i le 50,000 rubles. i le masina!

Vitio: 21 aso e aunoa ma le sipuni

E masani ona avea ma nifo manogi suamalie. Falaoa falaoa, masi, suti ma falaoa - o mea uma nei o laʻu fualaau ma vaivaiga. Faʻafitauli na faʻafefiloi oloa gaosi. Ae na tonu ia te ia e toso faatasi o ia lava. Tetee i mea uma ua faasaina, suia amioga e 'ai, ma o le mea lea o le taunuuga muamua lea. Ava 3 kg. Tino fiafia! Ou te fautuaina tagata uma e lafo ese uma nei taʻavale ma suti.

E masani lava ona faia e loʻu toalua ni pusa. I le taimi muamua na lelei mea uma, ae i le aluga o taimi sa amata ona ou matauina ua ou toe malosi. Ona oʻo mai ai lea o le mamafa i se faamaumauga mo au - 110 kilokalama! Sa ou filifili e galue, e le aofia ai mea suamalie matagofie uma a laʻu pele. Ma ioe, na aoga. Faʻasaʻu 6 kilokalama i le masina! E leai se pulu e tasi o le a fiafia e pei o se ata lafoia i le faʻata!

Ina ua maeʻa le faia o ni misaopao ma suiga o le hormonal, sa matua malosi lava lona malosi, o lona soifua maloloina ua faateteleina, e pei foi o le tulaga i le toatele o tamaitai. Ioe, ma o le taimi lena sa sili loʻu fiafia e 'ai i pastry. Sa alu o ia i se meaai e aunoa ma le suka ma le falaoamata, alu i totonu mo taaloga ma leiloa 5 kg i le masina! O laʻu ata e mafai ona tuʻuina atu le faʻafefe i teineiti, o loʻu tino ua faʻapupulaina, o oʻu foliga e laʻititi.

O se tala e mulimuli mai - "O laʻu tausaga e leai se suka ma falaoa"

O le taumafanafana talu ai (2013), toe foi mai malologa, sa ou tilotilo i oʻu ata i se aau ma fefe. Afai e itiiti loʻu mataala, semanu ou te gauai atu i valaau mo se taimi umi: mea ua liua, o le foliga i le faʻata ua suia tele, ma na amata ona tuuina mai e le tino ni faailoilo. Ae na o le foliga o na ituaiga tino i se ofutusi na fafagu aʻu. Ma le lamatiaina o le fuaina o le fua, o se manino manino na oʻo mai - vave manaʻomia ona sui se mea!

O le mea lautele, ou te leʻi 'aiina le falaoa mo le tusa ma le 7 tausaga, sa ou suia le suka i le fructose mo se taimi umi, ae o ituaiga uma o kuki - o le faateleina - o kalotila na avea ma vaega taua o aʻu meaai i aso taitasi.

Ou te le i ai lava i se meaaiOu te fiafia tele lava i taaloga, ae o lea ou te taʻutino atu e tatau ona tatou faʻalatalata atu i le mataupu i se auala faʻaopoopo. I luga o le fautuaga a aʻu uo, na ou filifili loa e faataitai Meaʻai uma lava. E tusa ai ma le faʻatulagaga i luga o le 'upega tafaʻilagi, e tatau ona ou tu i le 8 masina i le vaega autu ma toe faaleleia le iuga mo se taimi umi. Ia Oketopa 2013, na ou maua ai le malosi ma amata loa.

Talu ai o lenei tusiga e le o uiga uma ia, o le a ou le talanoa e uiga i loʻu aafiaga. O le a ou fai atu naʻo latou e le iloa, o le meaai e matua faʻamaoni, e tatau ona lafoai le tele o oloa, e aofia ai mai le falaoamata papaʻe ma le suka.

O le taimi lava na amata ai ona ou mautinoa ou te le 'ai le suka, na foliga mai o mea moni uma i luga o fale teu oloa! E oo lava ia i latou, pe foliga mai, e le tatau ona latalata. Sa tatau ona ou amata ma le faaeteete i igoa ma sui le tele o au mea ou te fiafia iai i isi. Sa ou alofa foi i faleoloa ma oloa eco, aua sa tele a latou filifiliga e aofia ai sukalati e aunoa ma le suka ma isi mea lelei.

Faʻamata, o le a le mafai ona ou tu i le 8 masina fuafuaina. Sa mafai ona ou faatapulaaina au lava ia mo le 4 masina, ona amata ai lea o le umi o malaga pisinisi, o le le mafai ona kuka, ma na amata ona ou talepeina. O nisi taimi e oo lava i le falaoa!

Ae o taimi uma na te toe foi mai ai ma iloilo ona lagona. O le mea lea, e manaʻomia e loʻu tino pe a ma le 7-9 aso e faʻamalo mai "meaʻai suamalie" ma o se faiga le lelei, atonu e faʻatusatusa i le malepe o fualaau oona. (o le suka e sili atu ona fai ma vaisu, e tusa ai ma suʻesuʻega).

O le lagona o le naunau faifai pea e 'ai se fa, kuki poo soo se mea lava ei ai le suka ma le falaoamata, e foliga mai o soʻo se tasi i totonu o le tino e manaʻomia ai lenei mea.

O le pito i luga mo le 8-9 aso o se uiga matautia tele, e foliga mai ua uma le fiafia ma ua leaga mea uma (atonu e talitutusa ma mea matautia o le Harry Potter dementors :). Afai e te talitalia lenei aafiaga o le pogisa ae le fiu, o le aso na sosoo ai na ou ala ai i luga i se uiga lelei ua saunia e faatoilalo mauga.

Ina ua maeʻa le "faaletonu" ia Iuni, (na matuai saʻo lava - oh, bagels!) Na ou faʻaaogaina se polokalama i luga o laʻu telefoni e taua ai aso ma aso uma pe a faigata tele mo aʻu ona alu i ai ma tilotilo ai. 30 aso, 45 aso, 60 aso ... ina ua mavae lena na amata ona faigofie.

Ou te leʻi talitonu e mafai ona ou tetee atu i le 100 ma faamaoni na ou sauni e soli le croissant mo le fiafia. Ae na ou filifili o le a sili atu ona ou taumafai e oo i le 180 aso. Ma ina ua maeʻa lenei tulaga taua i le 100 aso na faʻasaʻolotoina ai. E leʻi vave, ae i nisi taimi sa ou iloa ai e le toe faalavelave mai ia te au fai fale fai meaʻai!

Ioe, mai lea taimi i lea taimi ou te tilotilo i se faleoloa e faʻapitoa i paoa e leai ni fua, ae o le mamao, o le itiiti ifo. Ou te leʻi i ai iina i le masina talu ai. O le areto latou te tuʻuina i luga o le laulau i totonu o le faleaiga e le faʻalavelaveina ai aʻu, ma ou te 'ai i ni meaʻai e aunoa ma ni falaoa, tuʻu ai i luga o se ipu ... laʻu faʻataʻitaʻiga faʻaali mai ia te au i le aso 168 aso e aunoa ma le taoina ma ioe, o le taimi lenei ua lava e taofia ai le gata o le tino, ae faapena foi i le faiʻai i se olaga fou.

E ui i le mea moni na ou lafoaia le Meaʻai uma, ae na ou tuua mea taua: o le teena atoa o suka, saito ma se mea maualalo gaʻo i meaʻai ou te 'ai. Ia, e leai ni pateta, ae o loʻu lava fili lenei 🙂

O le mea e lelei ai, i lo tatou taimi ua uma ona lava meaai maloloina e mafai ona suia ai luga. Nai lo le suka ou te faʻaaogaina stevia, o nisi taimi o sina meli itiiti (i faʻamaʻa) ma se suauu masani mo kofe. Nai lo le falaoamata papaʻe - sana, buckwheat ma le oat bran. E oo lava i se sui mo loʻu tausoga pele.

O le musuina o suka ma le tele o tao e tatau ona le afaina ai lou "mafaufau". O lenei "olioli" uma e faigofie ona suia i fua eseese. O le iloa pe fia ni calories i totonu o tangerine poʻo isi fualaau aina suamalie, e te le fiu lava ia i latou.

O le a le mea ua suia i lenei tausaga?

A aunoa ma le suka ma le falaoamata, na ou galo atoa lava aoauli o le aoauli. Ioe, o le lagona moni lava o le vaivai ma le naunau e le fia mafai ona moe - e leai.

O loʻu tino e saoloto mai le maofa o le fiaʻai. Talu ai o le suka ma le falaoamata paʻepaʻe o punavai o "meaʻai gaʻo," latou te tuʻuina atu vave le glucose i totonu o le toto, ma le mea e leaga ai, e vave ona latou faʻataunuʻuina a latou gaioiga, e maua ai lagona le mafaagaloina o le fiaai fiaai, luluina lima ma isi "mea lelei" e te fia ai ai toeitiiti lava faʻaauau.

Ua matua faatamaoaigaina loʻu paʻu oona! E pei ona i ai, o sugar uma ma taʻavale e matua faʻatoʻilaloina ai le tofo! O meaai ua sili atu ona manaia i le lautele, ua ou lagona le sili atu o lanu eseese o mea manogi ma oloa ma e tele mea ou te maua sili atu le fiafia i taumafataga uma.

Na ou mauaina se numera tele o oloa fou, e pei ona tatau ona ou lafoaia mea tuai. Ou te matua fiafia lava i le kukaina, sailiili pea mo fualaau fou ma faateia au malolo pe a latou iloa e leai se suka i mea suamalie pe leai foi ni meaai e palu fua-i totonu o ipu.

Ae o le mea sili:

Na ou aveesea lenei tausaga mai le 15 kg ma latou te le toe foi mai.

Ua ou atoatoa aveesea le alofa mo croissants, buns ma isi fiafiaga. Ou te nofo i luma o le fale keke ma ou te leʻi mafaufau lava e alu i totonu!

E aliali mai o le tuʻuina atu o le suka e le o lona uiga o le tuʻuina atu o lauulu! O laʻu tiramisu ma le cheesecake o le faʻamaoniga sili lea ona matagofie!

Le au pele pele, na tusia e Rissana se isi tusitusiga i le faaauauina o lana tala "I Meaʻai ma Fiaai - o se toe iloiloga o mea lelei talafeagai mo le paʻu o le mamafa."

Tuua Lau Faamatalaga