Pancreatic Magnetic Resonance Imaging

Afai i luga o se amataga o le ultrasound o le pancreas e le mafai ona faia se siama, ona faatonuina lea o se MRI. O le okeni e lelei le siakiina e ala i le ultrasound, ma o le tau o le taualumaga e tusa ma le 5 taimi le maualalo, e leai se faʻailoga. O le lelei o le MRI o le gafatia lea e maua ai ni vaega vevela, o se ata auiliili o le gaioiga o le tino, gaioiga ma toto toto o loʻo siomia ai le gaʻo. O loʻo faʻamaonia mo le faʻasaina o le CT ma le faʻaogaina o se faʻatusatusaga o fesoʻotaiga.

E tusa ai ma tulaga o loʻo faʻatulagaina ai le MRI, ona foliga ma taunuʻuga, faitau atili i totonu oa tatou tusiga.

Faitau lenei tusiga

Faailoga mo le pancreatic MRI

O fautuaga e fautuaina i ia tulaga:

  • e maua i luga o aʻoaʻoga o le ultrasound, e foliga tutusa ma se maʻi vaivai pe mama, aemaise lava i lona laʻitiiti, faʻapea foi ma le fuafuaina o le laasaga, o le mafutaga ma mea vavalalata, vaʻa,
  • e manaʻomia le faailoaina o se faʻaleagaga i le fausaga o le gland,
  • ogaoga faʻaleagaina (pancreatitis) faʻatasi ai ma faʻaumatiaga o le tino (pancreatic necrosis), faʻasolosolo o le tau,
  • i sauniuniga mo togafitiga faʻapitoa,
  • e tatau ona e suʻesuʻeina le lumenese totonu o le ala, lea e le o fuafuaina i le ultrasound (e masani lava ona i ai ni maʻa ma mea e gaosia ai le toto),

  • iloiloga o taunuuga o se togafitiga o taotoga,
  • ia faʻaesea le toe faʻafouina o le paʻu, masima,
  • e manaʻomia le iloa o pseudotumor pancreatitis mai le neoplasm,
  • masalosalo o se paʻu e maua ai le inisalini (inisalini), e mafua ai ona faʻaitiitia le suka o le toto,
  • faailoga o le gastrinoma o gastrin gaosia - o le fatuina o le tele o maʻi suka i le manava,
  • se tulaga e le masani ai o le maʻisuka, masalo e fesoʻotaʻi ma le glucagonoma, o se pu e faʻapipiʻi ai le glucagon,
  • faʻataʻitaʻiga o vipoma - manava faʻapitoa, leiloa o le pasela ma chlorides, carcinoid - faʻavevela vevela, manava abdominal, vavalavala.

Ma o iinei e sili atu i le CT o le glandmusic.

Faʻailoga o nofoaga

O le faʻamaualuga faʻamaonia o le i ai o se suauu, o le insulin pump. O a latou galuega i totonu o se mageta ua faʻaumatia. E le gata i lea, pe a ulufale atu se mea uʻamea i le sone, e vave ona vevela, lea e oʻo atu ai i le tino. O le mea lea, o lenei metotia e le o faʻamatalaina i le i ai o soʻo se fausaga metotia - siama, puʻupuʻu faʻapipiʻiina i le taimi o taotoga i luga o vaa o loʻo totoe i le tino o fasi mea, faʻapipiʻi.

I le taimi o le maʻitaga, e le faʻaaogaina le MRI i masina muamua, ona faʻamaonia lea mo mafuaaga tau soifua maloloina.

O le tapulaa o le aiga o le fefe lea i avanoa vavalalata ma le mamafa o le 130 kilokalama. Mo nei vaega o tagata gasegase, e mafai ona faʻaaogaina se masini faʻapipiʻi e mamanuina mo le mamafa o le mamafa. Faatasi ai ma se osofaiga ogaoga a le afi ma le le mafai ona tausia se tulaga tumau, o fualaau faasaina e mafai ona faalauiloaina.

Pe a faatonuina i le eseesega

Ina ia fuafuaina se tamai laumei pe, pe a tatau ai, ia faʻavae le tikeri o lona aʻafia i totonu o ni mea vavalalata vavalalata, e tatau ona faʻateleina le manino o le ata. Mo le mafuaʻaga lenei, o le faʻatusatusaga o le faʻalauiloa ua faʻaofiina i totonu o le vein - o se vailaau faʻasaina e faavae ile gadolinium.

O gasegase leaga e masani lava ona vave faʻaopoopoina le faʻatusatusaga ona o se atinaʻe lelei o vaʻa toto. I ni auala lelei, o le faʻafefe o loʻo faʻaitiitia lemu. MRI faʻamatalaga i ia tulaga e fetaui, ma e na o talafaasolopito (suʻega o suʻega) e mafai ona faʻamaonia lelei le ituaiga o neoplasm.

E le o faʻatusatusa i le taimi o le maitaga. I le taimi o le lactation, afai e talafeagai le faʻaogaina o le faʻatusatusaga, e fautuaina e faʻafeiloaʻi le tamaititi i le fomaʻi mo le 2 aso. O faʻamaoniga e aofia ai le faaletonu ogaoga o le tino ma le afaina i le fualaau faasaina. O le mea lea, ao lei faia le suʻesuʻega, e manaʻomia se suega paʻu.

Pancreatic MRI

E tatau foi ona e siakiina le gaioiga o fatuga ma le fesoasoani o suʻega, suesuega o le toto ma suega fatu, ultrasound.

Sauniuniga mo se MRI o le pancreas

Mo aso e lua mai le taumafataga, e tatau ona vavaeese oloa e fesoasoani i le gaosiga o le kesi i totonu o le inumaga: kapisi, leki, falaoa paʻu, susu. Sodas, ava malosi, ma meaʻai gaʻo e tatau ona alofia. MRI ua faia i luga o se manava gaogao. 2 itula ao le i faia le faʻatulagaga, ua faʻamaonia le carbon, ua faʻamaopoopoina ma le Espumisan. I le tusa o le itula, e manaʻomia lou ave o le No-shpa poʻo le paila.

Faʻasologa o mea masani ma mea faʻaesea

O pito sili ona taua o le umi o le okeni (15-22 cm) ma le lautele o le ulu - mai le 3 i le 7 cm O le tino o le pancreas e tusa ma le 1 cm itiiti ifo nai lo le ulu, ma o le siʻusiʻu e tusa ma le 2 cm le mafiafia. O le mamafa i tagata matutua o le 65-110 g.

O le faʻaitiitia o le tele (atrophy) e afua mai i le faʻaogaina lautele o le tino (matelaina, tuberculosis, le atoatoa le pituitary), faʻapea foʻi ma suiga o tausaga. O le tele o le gland e faʻaititia e tusa ma le 3 taimi ona o se faʻaitiitia o le numera o suauʻo galue ma lo latou tele i le maʻisuka.

O le faʻaaogaina foi o mafuaʻaga e mafua mai i le sui o le tino galue ma ni filo fesoʻotaʻi ona o se gaioiga faifai pea o le inflammatory process. E maitauina se mea ese o le paʻu o le mamafa pe a faʻatauina se tele o gaʻo.

I uluaʻi laʻasaga o le faʻaleagaina o le tino, ona o le fulafula o le uʻamea ua faateleina i le tele. E masani ona fesootaʻi lenei mea i pancreatitis. O le faateleina o le faʻalauteleina o le lapisi o meaola e lauiloa. Faʻatasi ai ma se tumutumu, tumutumu, faʻalavelaveina o le taʻavale ma se maa poʻo se mea faʻapipiʻi i le lotoifale, o le vaega sili ona aʻafia e sili atu nai lo le masani, o le okeni e maumau lona fausaga masani.

O latou fale e tumu i le vai. Faʻaalia o se taunuuga o:

  • manuʻa, afaina,
  • ogaoga, mumū tumau,
  • o le soliga o le suasusu o le suasusu i le taimi o le poloka o le pule.

Faatasi ai ma le fesoasoani a le MRI, e mafai ona e iloa lelei le atigi o le afa, mea e aofia ai, e iloagofie ai le vai mai le tino pala. Faʻasalaga leaga, o loʻo i ai se faʻafeʻeseʻesega faʻalauiloaina i totonu, ma ua leai se manino o le atigi. Pe a faʻaalu, o le faailo e le aoga.

Fesuiai suiga

E masani lava, o le tino o le tino e tutusa lelei, ma le mumu, o le suia o nofoaga ma vaʻaia eseese e maitauina i totonu o le gland. I le taimi lava lea e tasi, o foliga o le tau e pei o le foo i le maualuga o le malosi o le faailo, ma le teu o le calcium, o tamai toso ma vaega o le germination o mea fesoʻotaʻi foliga foliga sili atu.

O ia ituaiga mea eseese e le salalau solo i totonu o le tino, i lo latou nofoaga e leai se mamanu, e le pei o se paʻu.

O se maʻi leaga e faʻaalia i le i ai o se liona ma se faailo e maualalo pe latalata i le gland tissue. O ona taʻavale e le mafaʻasese ma vaivai. E masani ona faʻalauteleina le ala. A aunoa ma se eseesega, o MRI o loʻo faaalia mai le mai i le 2 cm, ma pe a faʻaaogaina, e mafai ona iloa tino vevela i se taimi muamua, e oʻo atu i le 1 cm.

O fea e sili atu - MRI poʻo CT

O metotia uma e lua o le faʻaulufalega o loʻo i ai se lagona sili ona maualuga i le mauaina o se faiga o le toto. E mafai ona faʻaaoga uma mo faʻamaʻi faʻamaʻi muamua ma mo le iloiloina o taunuʻuga o togafitiga. O le faʻatuatuaina o taunuuga e lata i le 95-97%. E tele taimi e tulaʻi mai ai faigata pe a vaʻaia le va o le moni ma le taufaasese, ma le faʻateleina o le gland ma le kanesa, metastasis.

O le mea lea, i le leai o se faʻasalaga, e mafai ona filifilia le CT auala e taugofie.

Matamata i le vitio i le auala e alu ai le MRI pancreatic:

O loʻo faʻatulagaina faʻamatalaga faʻatusatusa pe'ā tatau ai, o se faʻamaʻi faʻafuaseʻi i tagata gasegase i se gaioiga faʻapitoa, o le i ai o fausaga uʻamea. MRI e fetaui lelei mo suʻesuʻega faifai pea, faʻapea foʻi ma le le faapalepale e faʻatusatusa ma iodine.

Ma o iinei e sili atu e uiga i le ultrasound o le pancreas.

MRI suʻesuʻeina le pancreas e faʻaaoga ai se mageta. Faʻatagaina oe e suʻesuʻe lelei le fausaga o le okeni e aunoa ma le faʻamalamalamaina o le maʻi i le faʻamalama. O loʻo faailoa mai mo le siakiina o le kanesa ma le paʻu o le tino, kesi, mumu, atrophy, faʻavalea o le fland structure. E masani ona faʻapipiʻiina ma le faʻavaeina o le faʻatusatusaga e faʻavae i le gadolinium. Aʻo le i maua le suʻesuʻe, e manaʻomia le sauniuniga.

Afai e masalomia nisi o faamai (kanesa, pancreatitis, tumo, lump, cyst), o le pancreatic ultrasound ua faatonuina mo le maʻisuka. O lenei metotia taugofie e mafai ai ona e mauaina ni faailoilo o suiga eseese ma faafitauli, e faatulaga ai le masani i se tagata matutua i le tele. E faapefea ona saunia? Aiseā e manaʻomia ai le faʻalogo?

O le CT o le gmusmus e masani lava ona faia i tagata matutua, talu mai le ultrasound ua lava mo le 14 tausaga. Ole suesuega e faia e aofia ai ma le uʻamea e leʻi faʻaaogaina. O fea e sili atu - CT poʻo MRI?

I nisi tulaga, e faia le ultrasound o le pancreas i le tamaititi. E taua mo se suʻesuʻega lelei e faʻatautaia ai aʻoga. O a tulaga masani ma mea sese?

I nisi o tulaga, e tatau ona aveeseina le gland gutu, o taunuuga o le ai ai mo le tino o tamaitai ma alii. E mafai ona faʻaalia i le taimi nei poʻo le umi foi, e tusa lava pe i ai se taʻavale e aveese ai le adenoma.

Afai e masalomia nisi pathoces, ua faia le CT o le thyroid gland. E tele taimi e faia i le faʻatusatusaga, lea e sili atu ona faʻamaonia ai le suia o fusi, fusi. O le a se foliga o se okeni? O a faʻamatalaga mo suʻesuʻega o louroid?

Metotia Taiala

O le metotia MRI e aofia ai le fegalegaleaiga o se mageta, faatulaga lelei i se tomograph, ma le tino o le tagata. Talu ai ona o lenei aafiaga, o se suiga i le taimi o le vevesi o mamanu o loʻo faia ai o loʻo matauina. O nei oscillations o loʻo faamaumauina e faʻaaogaina ai se tagata faimamala lea ua fausia i totonu o le masini.

Talu ai ona o le tele o taimi o oscillations e se polokalama komepiuta, o poloka taitasi e fatuina ai se ata tolu-ata o le okeni o loo suesueina, lea e mafai ona maimoaina auiliili i itu taitasi.

O le initaneti o loʻo faʻaaogaina gaoioiga nei:

  • aʻo faagasolo le faʻatinoga, faataamilo i le liʻo o le tagata maʻi, o loʻo taoto i luga o le moega, faʻafeiloaʻi le siaki ma le magnetia, na faia e se maseta,
  • ao faagasolo le suʻega, o le masini e silia ma le 100 ata o vaega o le tino o le tino, lea e faia i tulaga eseese.

O le lelei o ata o loʻo vaaia i luga o le matafaga o le a faʻalagolago lava i le mana o le 'aufaitautusi na faʻaaogaina. O le maualuga o le mana, o le sili atu lea o le uiga o foliga ma le saʻo atoatoa.

O le faʻaaogaina o se metotia e aunoa ma se eseesega o le a mafai ai ona tatou iloa suiga eseese i le pancreas, o le tele e sili atu i le 2 mm. Ina ia faʻaleleia le lelei o le ata, latou te faʻaogaina faʻapitoa eseese. Ona o le fetaui lelei o le eseesega ma le MRI, e mafai ona vaai faalemafaufau i faafitauli laiti laiti ma iloilo le tulaga o vaa o loʻo fafagaina le pancreas.
MRI o le a avea ma ituaiga o mea nei.

O le masini faʻapipiʻi e le lava le mana, lea e le sili atu i le 0.5 Tesla, lea e le aoga tele e faia ai se suʻesuʻega faʻapitoa. Mo lenei mea, o masini ma se tapuni tapuni, faatasi ai ma se gafatia e sili atu ma le 1 T, e sili atu ona talafeagai.

Ina ia maua saʻo mea moni, faʻataʻitaʻiga o le resonance magnetic o le pancreas o loʻo faia i luga o se masini e mafai ona sili atu i le 1.5 T. Faʻafetai i se faʻaulufalega, e oʻo lava i ni faʻalavelave faʻaleagaina o loʻo tutupu i totonu o le fausaga e iloagofie
suesueina le pancreas.

O le taua tele i faʻamaumauga na maua mai i le mauaina o le tino o le paʻu o le volumetric size.

Ona o ata na maua i le taimi o le IRM, ua maua ai e le fomaʻi faʻamatalaga:

  • e uiga i le nofoaga ma le fausaga o le gland pancreas,
  • e uiga i le telē, foliga ma le manino o taʻiala,
  • tulaga o fiber faʻasoesa,
  • pancreatic neoplasm,
  • o le fausaga o parenchymal tissues,
  • o le palacreatic gland density with development pathological, o faʻamatalaga o le a iloagofie ai se uila mai se tumutumu,
  • le tikeri o le alualu i luma o aʻoga i totonu o mea vavalalata,
  • metastases mai isi totoga,
  • le tulaga o laina o loʻo tuʻuina i totonu o le tino,
  • o le i ai o le faitau i luga o auala,
  • le tulaga o toto toto e fafagaina le pancreas.

Ina ia mafai ona faatino le MRI pancreatic, o le okeni e le mafai ona mafua ai ni faailoga i le maʻi. Ae peitai, e le o se mafuaaga lea e teenaina ai suʻesuʻega. O le i ai o se mea tiga e ono tupu.

Masalo auala MRI:

  1. Faʻafetai i le faʻasolosolo, e mafai ona iloa ai faʻamaʻi pipisi e le mafai ona mafai ona maua, siaki e faʻaaogaina isi metotia.
  2. O le aoga o le faʻatalanoaga o le pancreatic - o le siʻusiʻu ma le tino e lata i le 97%.
  3. MRI e mafai ai ona e vavalalata le fausaga o le vai ma le mea e tupu mai i le pancreas ma tua atu o le paʻu.
  4. E saogalemu le faiga.

Faailoga mo

O se suʻesuʻega e suʻesuʻeina ai le MRI o loʻo faʻataunuʻuina e faʻatuina ai le faʻavaeina o mea ma galuega a le gland mo tagata mamaʻi ma pancreatitis, ma i le tele o isi mataupu pe a le saʻo le siakiina, ma pe a oʻo mai faailoilo faʻafuaseʻi i totonu o le manava.

Faʻaaliga Pancreatic MRI mo le faʻatinoga.

  1. Faʻailoga a le Peraimeri o le pancreas.
  2. Faʻaauau le pulea ma le suʻesuʻeina o le fausaga o le pancreas i le taimi o le pancreatitis, pancreatic necrosis.
  3. Sauniuniga mo taotoga pe a matauina se pancreatitis.
  4. Le i ai o ni neoplasms eseese i totonu o le manava o le manava, lea na iloa e le ultrasound.
  5. Faʻaleagaina o le paʻu i luga o kesi.
  6. Faʻafitauli i totonu o le manava.
  7. Faʻafitauli i le fausaga o le okeni.
  8. Purulent congestion i le vaega o le fiva pancreatic.
  9. Faʻaaliga le muta o le tiga i le faʻamalosi mo le leai o se mafuaʻaga.

Pe a mafaufau i le saogalemu atoatoa o le MRI, faatasi ai ma lana fesoasoani latou te faatinoina:

  • pulea malosi o le tulaga o le okeni e faagaoioia,
  • mataʻituina le aoga o togafitiga faʻatulagaina mo le pancreas,
  • le tulaga o le tagata maʻi pe a uma le taotoga.

Faʻamatalaga ma le MRI e saogalemu mo le tagata maʻi, o le itiiti o le aofaʻi ua faʻasaina mo le pasia.

Gaoioiga sauniuni

Pancreatic MRI o se togafiti fuafuaina lea e manaʻomia ai se vaega sauniuni lea e le manaʻomia faapitoa ai le fetuunaiga.

Sauniuniga mo le MRI o le pancreas. 3 aso ao leʻi faia le faʻataʻitaʻiga, e tatau ona e mulimuli i se laulau mūmū faapitoa, lea e puipuia ai le faateleina o le gaʻo i le inumaga. E aoga le aveesea o ia oloa mai le lisi autu:

  • pi, lentils, pi,
  • falaoa
  • tao tao
  • ipu ma le faaopoopoina o kapisi,
  • sua sua
  • suauu
  • suamalie, falai, ulaula,
  • ava malosi
  • lauti ma kofe.

A o faagasolo lea taimi, aua nei e inu vailaʻau (infusions, balms), o loʻo i ai le alcohol alcohol.
O le faia o se MRI i luga o le pancreas e manaʻomia i luga o se manava gaogao. Afai o le faʻatulagaga e faʻatulagaina i le taeao, o le taumafataga a le tagata maʻi e le sili atu i le 7 i le afiafi. Pe a faia le togafitiga i se taimi mulimuli ane, e faasaina ona 'ai e tusa ma le 5 itula. O vai inu ma ulaula e le fautuaina ile aso IRM.

Aʻo leʻi faʻamalosi, faʻamaʻamea mea uʻamea, ofo, ma se fesoasoani faʻalogo. Faʻasilasila i le fomaʻi e uiga i le maua o prostheses, masini eletise i le tino, aua o lenei mea o se faʻamavaega tuusaʻo i le siama.

Mo le 1-2 aso, e faʻatagaina le gasegase e faia soʻo se suʻesuʻega e manaʻomia ai le faʻaofiina o se fofo eseese i le tino o le pancreas.

Pe a faʻatulagaina le taualumaga i se tagata o loʻo i le falemaʻi, o le a sauni le laasaga sauniuni ma e sau mai le tulaga patino o le lotoifale ma le mana o le masini faʻaaogaina. O le tasi e faatonuina se faamama faamama, o le isi e aveesea mea mai le manava ma se suʻega. O lenei malosi malosi e faʻaaogaina pe afai e matauina le le mautonu i le meaʻai.

Aʻo faʻatulagaina le MRI i le faʻatusatusa, o le tagata maʻi na muamua tuʻuina atu se suʻega muamua mo se faʻafitauli o le maʻi. Afai e leʻi faia muamua se faʻataʻitaʻiga, ma o le faʻaogaina o le tino e le lelei le faʻaaogaina o le vailaau, ona tatau ai lea ona logoina le fomaʻi e uiga i lenei mea aʻo lei suʻeina.

E fautuaina foi i le aso o le suʻesuʻega e ofuina ofusa e faia mai mea masani.

E na o le tulaga saʻo sauniuni mo le suʻega, e mafai ona maua faʻamatalaga saʻo ma le ata o le falemaʻi.

Faʻamatalaga Faʻamatalaga

Faʻamatalaga o le pancreas faʻatasi ai ma le fesoasoani a le IRM e faia i totonu o se potu faʻatasi ai ma se taʻelega. I totonu o falemaʻi taitoatasi, e tatau ona e faʻamalosi atoa ma fai se MRI i se ofu talaloa, lea e faʻaaogaina ai le tupuga o ata mai fafo i ata.

O le tagata maʻi e manaʻomia ona taoto i luga o le laulau o le initaneti, ona faʻapipiʻi lea e le tausimaʻi lima i fusi. Mo le faʻaogaina o le ulu, e faʻaaogaina tamai pads. O lenei fuataga e manaʻomia e faʻateʻa ai gaoioiga le mautonu, lea, pe a suʻesuʻeina, o le a taʻitaʻia ai le faʻamaonia o ata paʻepaʻe ma fuʻa.

Afai e faia le mRI pancreatic e faʻaaoga ai se vailaʻau faʻafeagai, ona faʻapipiʻi lea e le tausi maʻi se pusi, lea e fesoʻotaʻi ma le masini, o le vailaau e tuʻuina atu i lalo o se taʻaʻiga patino. O le togafitiga e faia i fualaau eseese, lea e faavae i luga o suauu e le masani ai o le gadolinium.

Na maua ai e le mafai e le gadolinium ona faaputuputu i sela ma i totonu o le 2 aso mai fafo o le tino e ala i fausaga o fatugaʻo. Galu Gadolinium o loʻo i ai faʻatusatusa i fualaau faasaina e fesoasoani e faʻaleleia ai le lelei o ata na mauaina i le taimi o le faʻatinoga. Faʻaaogaina, o le a maua ai se ata o mea laiti laiti e le mafai ona vaaia pe a le faʻaalia le eseesega.

O le sili atu aoga i nei tagata vaʻaia eseese:

O le tuufaatasiga o sauniuniga e aofia ai le tele o tuufaatasiga o le gadolinium. O isi fualaau o loʻo i ai le iodine base e le talafeagai mo le IRM. O nei fualaau faasaina ua gaosia e faatino ai le televave o tusitusiga, faʻamalamalamaina X-ray. O se ICFT o le okeni e faia pe afai ei ai ni faʻamaoniga i le taualumaga MRI.

Faʻaauau le faʻataʻitaʻiina o faʻataʻitaʻiga ile 2 ituaiga o ata.

  1. Aʻo lei amataina le faʻasagaga.
  2. Ina ua uma le puleaina o fualaau faasaina.

Faatusatusa le salalau solo i le tino atoa i le 2-3 minute, ae o loʻo i ai i le sone o le toto sili ona maualuga le faʻataunuʻuina o lona faʻaleleia.

O le umi o le suʻega o le a faʻalagolago i le ituaiga o taʻelega. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a faʻaaogaina se masini faʻaonapo nei, e vave tele faʻamalositino. E masani lava o se mea na tupu e le sili atu ma le 40 minute.

Aʻo faia se MRI o le pancreas, e pei ona faʻaalia i le faʻaogaina i le tulaga masani o le okeni:

  • foliga tutusa
  • Mafiafia ma e oʻo lava i le taʻavale
  • o le fomu e saʻo - o loʻo i ai se faʻaopoopoga i le ulu ma vavalalata i le siʻusiʻu.

Afai ei ai se mea faʻalavelave faʻafuaseʻi poʻo le fulafula i le pancreas, o le a faʻaalia e le MRI:

  • uiga eseʻese
  • filogia pancreatic ua fulafula,
  • o loʻo i ai foci o le necrosis, o le faʻaogaina o le mu,
  • okeni ua faateleina,
  • ua i ai le tele o masini.

Faʻamatalaga i faʻamaʻi

E ui o loʻo i ai le tele o tulaga lelei e maua ai, o loʻo i ai faʻasolega pe a faʻasaina le faia o le MRI pancreatic.

  1. O le i ai o vaega uʻamea i totonu o le tino - o meaola faʻasolosolo e fusifusia ai fusi, pale, alalaupapa.
  2. I totonu o le tino o loʻo i ai masini e iai le malosi autasi - o le pacemaker o le fatu fatu.
  3. Faia o taliga eseese e faia i le uamea.
  4. Tina i le 1 masina.
  5. Claustrophobia pe a fefe le tagata maʻi i se avanoa.
  6. O le mamafa o le maʻi e sili atu ma le 150 kilokalama, talu ai ua fuafuaina le laulau o meafaigaluega mo le mamafa o le tino ma se mamafa maualalo.
  7. Mafaufauga mafaufau
  8. Tali e le faʻaleaogaina e faʻatusatusa ai le auala.

Pancreatic MRI

O le pancreas o se tasi lea o tino sili ona taua o le tino o le tagata. E faʻatinoina i le taimi e tasi ia galuega eseese e lua: endocrine ma fualaau. O maʻi pancreatic ua suʻesuʻeina mo le tele o seneturi. O le tele o faʻamatalaga ua faʻaputuina i le taimi nei e uiga i faʻamatalaga o le falemaʻi ma faʻailoga a le falesuesue o faʻamaʻi eseese o lenei totoga. O lenei mea e mafai ai e fomai o aso nei ona iloa ma togafitia le tele o maʻi pancreatic.

Ae ui i lea, o le atinaʻe malosi o le faasaienisi, o le tulai mai o metotia fou sailiili fou, maualuluga tonu, e pei o se faataitaiga, o le metotia MRI, e saofagā i se faʻamaoniga muamua ma sili atu ona faʻamaonia o se fomaʻi faʻapitoa, faʻapea ai ma le faʻamaoniga o faʻamaʻi fou, muamua e leʻi maua i faʻamaʻi.
E le mafai ona faʻamaonia e faapea o le faʻaonaponei faʻaonaponei o le soifuaga o le tagata, faʻalapotopotoga, galuega galue malosi e fesoasoani i le solia o le faigamalo o le galuega ma le malologa, meaʻai. Faatasi ai ma lenei mea, o le faaitiitia o le tulaga lelei o taumafa lava ia, faapea foi le faaleagaina o le siosiomaga, ua i ai se aafiaga le lelei (e aofia ai le tino) i le tino o le tagata i lona atoaga, faapea foi ona totoga ma ona tino. E mafua ai lenei mea i se "toe faafouina" o faʻamaʻi eseese, e aofia ai ma faʻamaʻi pipisi.

O le faʻaitiitia o le mafai gaioiga a tupulaga talavou, o le faafitauli sili ona taua o le tamaoaiga ma agafesootai o le taimi nei, e manaʻomia ai le faʻamalosi faʻaonapo nei ina ia malosi i mataupu o le vave iloa o le togafitiga ma togafitiga faʻapitoa.

MRI o se tasi lea o metotia faʻamaonia sili ona lata mai ma pito sili ona saʻo e fesoasoani e foia ai faafitauli.

Le mataupu faavae o le faʻaogaina o le masini

O le MRI e faavae i le sootaga o le maneta ma le tino o le tagata, lea e mafua ai se suiga i le televave o faʻaoga. O le magnetic field activates le hydrogen o loʻo i ai i le tino, o lenei mea e faapitoa le moni mo meaʻoʻo e aofia ai le tele o vai. O lenei fegalegaleaiga e mafai ai e oe ona sili atu le vaai faalemafaufau i le totoga suʻesuʻeina.

O le masini eletise o loʻo latalata i le tino o le mataupu ma faʻatautaia saʻo le vevela o le tino. Faafetai i le vave aveeseina o ata, e mafai ona mafaufau uma i pito o "okoa" o le okeni ma iloa suiga i le fausaga, toto toto, ma le vevela. O fua o volumetric e maua ai le iloiloga auiliili mai itu uma. I le taimi o suʻesuʻega, e mafai e le masini ona sili atu ma le 100 ata i luga o fasi pepa e mafai ona faia i le tasi poʻo le isi tulaga.

O uiga o ata e faalagolago i le malosi o le masini. I le mana aupito maualuga, e mafai ona e maua le maualuga maualuga o taunuuga. E le gata i lea, o le suʻesuʻega na faia i luga o se faʻamaumauga na tapunia, ua maua ai ata sili ona maualuga, o le mea lea, e mafai ai ona e fuafuaina le togafitiga, lea e naʻo le tulaga o lona atinaʻe. E le gata i lea, o le faʻaleleia atili o le lelei o ata e mafai ona ausia e faʻaogaina ai le eseesega o auala, lea e mafai ai e oe ona vaʻaia ni suiga laiti, ae ia iloilo foʻi vaʻa talafeagai mo le okeni.

Ituaiga o initaneti mo le suesueina o le pancreas

Mo le faʻamautinoaina o pathologies o le pancreatic, o loʻo faʻaogaina ai initaneti o ituaiga tatala ma tapunia. I totonu o se mea e tapunia, e ave e se tagata i luga o le laulau se liʻo lapotopoto. E le gata i lea, o lona tino atoa ua tuu i meafaigaluega. I le tulaga tatala, e le oi ai se tagata i totonu o se nofoaga puipuia, o le scanner e naʻo le itu o loʻo suʻesuʻeina. O nei ituaiga meafaigaluega e mafai ona faia suʻesuʻega mo tagata e sili atu ma le 150 kilokalama, e pei foi o tamaiti ma tagata matutua o loʻo mafatia i le claustrophobia.

Taua! Pe a suʻesuʻeina le pancreas, o ata e ave muamua ma pe a maeʻa ona faʻatonu le faʻatusatusaga. O le taimi o le suʻesuʻega e le gata e faʻalagolago pe faʻaaogaina le eseesega i le taimi o le faʻatinoga, ae faʻapea foi i le ituaiga o mea na tusia. I le avea ai o se tulafono, i luga o masini faʻapitoa, o se faʻataʻitaʻiga masani e mai le 40 minute i le itula. Afai e faʻaaogaina le vaʻaiga, ona mafai lea ona umi se taimi e maua ai suʻesuʻega.

E faʻafefea le suʻesuʻega

Pe a taitaia se MRI, o le mataupu e tatau ona avea ma tulaga sili ona lagolelei, o se tulaga taua. Aua e manaʻomia ona nofo tumau mo se taimi umi. E faʻapipiʻi e le au tausimaʻi lima o le tagata maʻi i fusi vaivai, o nai aluga fesoasoani e faʻafeiloaʻi le ulu. O lenei tulaga o le a fesoasoani e aloese ai mai le le faʻaaogaina o gaoioiga e maua ai le le saʻo, ata le mautonu. O le eseesega ua faʻaalia ua le faʻapipiʻiina i totonu o le tino, ae ua vavaeeseina atoa mai le 2 aso e ala i fatugaʻo.

Pe a faia le suʻesuʻega i le eseesega, e taua le maua o se MRI e suʻeina le 40 minute ao le i atofaina le taimi. E talafeagai lenei mea e iloa ai faʻaalia maʻi o le fualaau faasaina.

O se vailaau valivali ua tui i totonu o le toto, vave oʻo atu i le pancreas. E mafai ai e oe ona maua se ata saʻo o ni faʻaoga laiti, e aunoa ma le faʻatusatusa o le a le mafai ona fuafua.

E masani lava, e salalau le soʻotaga faʻavasega i le tino i ni nai minute. E le gata i lea, i le itulagi o le maualuga o le toto, o loʻo faʻapitoa le faʻapipiʻiina o le mea lanu. O le tele o taimi, o loʻo i totonu o nei vaega o loʻo maua ai tumutumu ma gasegase. Faʻavae i luga o lenei mea, e le mafai ona misia le i ai o neoplasms mama i le taimi o suʻesuʻega na faia i luga o le MRI ma le faʻatusatusa.

O le a se mea e mafai ona iloa i le taimi o le siama

Pancreatic MRI ua tuʻuina atu i fomaʻi faamatalaga:

  • e uiga i le fausaga o le pancreas,
  • fausaga o okeni
  • fiber condition
  • le auai o tagata
  • e mafai ai ona e iloa le eseesega i le va o le paʻu ma le uila,
  • tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i le faiga o le paʻu, e mafai ai e oe ona fuafua ona tuaoi, pe fia le salalau,
  • tusa lava pe ua tupu aʻe le faʻavae i vaʻaiga lata ane,
  • o iai ni maa i totonu o le va
  • o le a le tulaga o vaʻa e fafagaina le pancreas.

Taua! A maua se tumutumu ma manino manino i luga o se MRI, e leaga. I le sailia o faiga o le toto, MRI ua mafai ai ona e filifili pe aoga muamua pe lua. Afai o le ituaiga lona lua lea, ona faʻafefeteina lea o le tino mai isi masini, pe afai o le muamua, ona faia lea o le oncology saʻo i le paʻu.

Pe a faatonuina le MRI

E masani lava o loʻo i ai se faasologa vave o faʻamaʻi pipisi, faʻaalia i le leai o ni faʻamaoniga poʻo ni faitioga laiti. E moni lava lenei mea i le i ai o faiga o le tuma, lea e faigata ai ona faʻamaonia vave le maʻi.

O faʻamatalaga mo le MRI pancreatic e aofia ai:

  • fusi paʻu i le pito i luga,
  • maʻi tumau o le faʻaogaina o meaʻai,
  • soʻo se fautuaga mo se tumutumu, uila,
  • soo se ituaiga o pancreatitis,
  • biliary trac hypertension.

Talu ai ona o le faʻatautaia o le faʻataʻitaʻiga ua leai se faʻamaʻiloga e fesootaʻi ma le aʻafiaga o le galuega o totoga i totonu, e masani ona fautuaina e avea ma pule i togafitiga faʻatulagaina. E masani lava, o le suʻesuʻega o le pancreas e faʻatasi i le taimi lava e tasi ma le MRI o le ate, talu ai o nei okeni e fesoʻotai fesoʻotai ma e i ai se aafiaga tuusao i le tasi ma le isi.

Isi auala suʻesuʻe

O se isi metotia mo le togafitia o maʻi o le pancreatic pathologies o le CT, lea e masani ona faaaoga e iloa ai neoplasms o le okeni. Ae ui i lea, o le faia o se filifiliga e fiafia i se auala se tasi pe sili atu foi, e sili atu le taulai atu i le MRI, ona e itiiti ifo ona faʻamaʻi, e leai sona aʻafiaga i le tino.

E le gata i lea, ua na o suʻesuʻega magneto e mafai ai ona fuafua le faagasologa o le paʻu o le pancreas ma se lapoa e itiiti ifo i le 3 mm ma ia iloa pe o le a le ituaiga o lenei faʻatulagaga e afaina, pe leai foi. MRI o se auala taua mo le togafitia o faʻamaʻi pipisi, lea e mafai ai ona iloa le faʻamaʻi i le tulaga o lona atinaʻe.

E faʻapefea ona faia le pancreatic MRI i Moscow

Afai e te filifili pe o le a le falemai i Moscow e maua ai le MRI o le pancreas, sau i le Stolitsa Network. O a matou falemaʻi ua faʻapipiʻiina meafaigaluega faʻapitoa, o lea o le IRRI o loʻo faʻatautaia ma le maualuga. O le a faʻaalia e le au faʻalogologo leo le faʻatinoga i le tausisia o tulafono talafeagai, tali fesili ma tuʻuina atu faʻamatalaga i taunuʻuga o le suʻesuʻega. Latou te saunia se faaiuga i totonu o le tasi i le lua itula i le maeʻa ai o le faʻatinoga.

MRI potu i totonu oa matou falemaʻi e galulue faʻatasi i le uati. Afai e te manaʻomia le faia o se MRI o le pancreas, o le a latou mauaina vave oe e aunoa ma le pueina ma le taina, i se taimi puupuu lava.

Afai e taʻitaʻi oe e le fomaʻi i se MRI o le pancreas poʻo oe lava ia e siaki le tulaga o le okeni, tuʻuina atu le suʻesuʻega i tagata tomai faapitoa o le Capital Clinic Network.

O le a le mea e faʻaalia ai le MRI pancreatic

Pancreatic MRI e saʻo, ma i nisi tulaga, na o le pau lava le auala mo le togafitia o faʻamaʻi pipisi. E mafai ai ona e vaʻavaʻai manino ma iloilo le tulaga, lapopoa, fausaga o le tino o meaʻai ma ona vaega. E mafai ai foʻi ona faʻamaonia

  • pancreatitis, tootoo pancreatogenic ma parapancreatitis o eseese etiologies,
  • nofoaga, lapopoa ma le tuputupu ae o neoplasms, e aofia ai le oncological, o latou aafiaga i totoga vavalalata ma fusi, faapea foi ma le i ai o metastases,
  • gaʻo gaʻo
  • maa i totonu o laina o le pancreas.

Vaega o le faʻatinoga

O foliga autu o le taualumaga o le saogalemu, o le leai o se tiga ma aʻafiaga, ma o le mea pito sili ona taua - maualuga faʻamatalaga faʻamatalaga. Manatua o le MRI pancreatic e manaʻomia sina sauniuniga. 2 aso aʻo lumanaʻi le suʻesuʻega, fesuiaʻi i se meaai faʻapitoa: le aofia ai le ava malosi, faʻapea foi meaʻai ma meainu e mafua ai le faʻaaogaina o le kesi. E faasaina le 'ai ma inu i le aso o le suʻesuʻega. O le fomaʻi masani e masani ona fautua atu le ave o mea faʻasoesa i luma o le suʻega.

I le taimi lava ao le i faia le taʻavale, aveese mea faitino mai ia oe lava: tioata, mataʻitusi, mea teuteu, lavalava faʻapipiʻi, rivets ma isi. Ona fai atu lea o le fomaʻi ia te oe e te nofo i luga o le laulau ma faʻapipiʻi le tino i maea ma fusi, ina ia mafai ai e le tagata maʻi ona tumau pea le le mautonu. O lenei tulaga o se tulaga taua mo le MRI, o le le faʻamaoni e faʻalautele ai le manino o ata. Ona paʻu lea o le laulau i totonu o le initaneti, ma ua amata ona mataʻituina e le masini le vaega suesue. Afai e tatau ai, e talanoa le fomaʻi ma le tagata gasegase i luga o auala e lua. O le mea pueata o le initaneti o loʻo faʻamalamalamaina ma faʻagasolo ina ia mafai ai e le tagata maʻi ona faʻalelei i totonu o le masini.

O le Pancreatic MRI e alu mai i le 30 minute i le itula pe a fai e faʻatusatusa.

Taua le iloa

Pancreatic MRI, pei o isi ituaiga o MRI, ua i ai le faʻasaina. O le suʻesuʻega e le faʻataunuʻuina ma faʻamaonia faʻamaonia. E aofia ai:

  • mea faitino ma fausaga faʻamaʻi i le tino o le tagata maʻi: shunts, prostheses tumau, vascular braces, pacemaker, stents, etc.,
  • tatooso o latou paʻu o loʻo i ai ni vaega faʻapitoa,
  • mamafa o le tino e silia ma le 130 kilokalama
  • faʻamaʻi faʻamaʻi: epilepsy, toilalo o le fatu, dysplasia bronchopulmonary, ma isi,
  • afaina poʻo se mea e faʻafefe i se mea e ese ai - pe a fuafuaina MRI ma le faʻaofiina o le eseesega.

O le faʻamaualuga faʻamaoni i le pancreatic MRI o le uluaʻi masina muamua lea o le maitaga. Claustrophobia, faʻateleina le atuatuvale o le popole ma isi faʻamaʻi o le psyche o le pancreatic MRI ua taʻua o faʻasolega faʻatau. O le suʻesuʻega e faʻatino pe a iai ni mafuaʻaga lelei pe a uma ona ave faʻamaʻi poʻo lalo o faʻamaʻi pipisi. I tulaga taʻitasi, o le filifiliga e faia e le fomaʻi. Afai e manaʻomia le suʻesuʻega i se tamaititi, e tatau ona faia ia lava fuataga ina ia mafai ai e le pepe ona toʻafilemu i le taimi o le taualumaga. E faatagaina matua i le potu MRI.

Auala

O le MRI o loʻo faʻatinoina i se potu faʻapitoa e faʻapipiʻiina i se taʻelega. I nisi o falemai, ua talosagaina tagata maʻi ina ia aveese atoatoa lavalava uma ma tuu i luga o le ofu o le falemaʻi, ma faʻaitiitia le foliga mai o ata e le toe iai i ata.

O le tagata maʻi e taoto i luga o le fausaga o le pulupulu, mulimuli ane ona faʻapipiʻi lea e le tausi maʻi ona lima ma ona vae ma le fesoasoani o fusi vaivai. Le faʻaogaina o le ulu i le faʻaaogaina o tamai pads. E talafeagai lenei mea ina ia faʻalavelaveina ai le ono mafai ona faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi lea e mafai ona faʻaosoosoina ai ata le saʻo ma le saʻo i le taimi o le suʻesuʻeina.

Afai o le suʻega e faia ma le faʻavaeina o le eseesega, o le a faʻapipiʻi e le tausisoifua se mea e faʻalavelave faʻafefeteina e fesoʻotaʻi atu i se masini faapitoa e tuʻuina atu ai le vailaʻau i lalo o le malosi. Mo le faʻatinoina o le MRI, e faʻaaogaina ai vailaʻau faʻatusatusa i suauu tuai o le eleele gadolinium.

Ua faʻamautuina o le gadolinium e le mafai ona faʻapupulaina i sela o le tino o le tagata ma ua faʻamavaeina mai le fatu i totonu o le 48 itula.

Galu Gadolinium, o se vaega o le eseesega o sauniuniga, saofaga i se faʻaleleia atili i le lelei o ata na maua i le taimi o le suʻesuʻeina. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e mafai ona maua se ata o ni nai neoplasms laiti, e aunoa ma le vavalalata o le a le mafai ona vaaia.

O faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o togafitiga faʻamaonia o:

Talu ai ona o nisi o gasegase e iai se faʻalavelave faʻafefe i le gadolinium tuufaatasia, pe a maeʻa ma sainia le pepa talafeagai, o le a mautinoa lava e le tausisoifua se suʻega o le allergy, lea e aofia ai le faʻaaogaina o se vaega itiiti o le faʻaoga i le paʻu o le tapulima poʻo tua o le alofilima.

Afai a maeʻa le kuata o le itula o le paʻu i le nofoaga o le suʻega o le allergy e le mumu ma amataina, o le a amata le suʻesuʻeina o le IRRI.

Faatusatusa tapenaga, lea e faʻaaogaina ai le iodine e fatu ai se faʻaleleia atili o aʻafiaga, e le fetaui mo le faʻaalia o ata faʻapitoa magumu. O lenei vaega o mea faigaluega faʻapitoa e faʻatatau tonu lava mo le faʻatautaia o faʻataʻitaʻiga o le x-ray.

E lua ituaiga masini e faʻaaoga mo MRI: tatala ma tapunia.

A faʻaaogaina se faʻaupuga tapunia, e auina atu le tagata maʻi e faʻaaogaina se laulau feaveai o felauaiga i totonu o se potu mageta e iai sona futu lautele. Talu ai ona o lona loloto e le itiiti ifo ma le lua mita, o le tino o le maʻi e fetaui i totonu uma.

Ole telefoni feaveaʻi o loʻo faʻaaogaina ia lava meatotino o se magnetic field e ese mai i le foliga mai o le mea pueata, lea o loʻo i ai le scanner, o loʻo i le pito i luga, o loʻo i ai se vaaiga ile itu. Ona o le le lava o se laulau avanoa, e le mafai ona tetee atu i tagata mamaʻi e silia ma le 150 kilokalama, o tagata e sili ona manaia le mamafa e mafai ona iloiloina i luga o masini matala.

O le tagata e faia le leo e pulea le masini mai se potu lata ane, ma ua saunia foi se telefoni feaveai e fesoasoani ia te oe e faalogo ai i le tagata maʻi. O fefinauaiga ma se fomaʻi e fesoasoani ai i nisi oi latou e feagai ma le tele o claustrophobia i le taimi o le suʻega e foia ai lo latou fefefe i le avanoa. O le suʻesuʻega e faʻasaʻoina pe afai o se tagata maʻi ua i ai se osofaiga faʻalavelave.

I le taimi o le faʻataʻitaʻiga o foliga o le pancreas, e lua laina o ata e faia: aʻo lei faia le faʻatusatusaga o fualaau faasaina ma mulimuli ane. O le salalau o le eseesega i le tino atoa o le maʻi e tupu i totonu o le lua i le tolu minute, ae i nofoaga o le sili ona maualuga le faʻafefe o le tafe toto.

I le avea ai o se tulafono, o tumutumu ma a latou metastases ua maua i nei nofoaga. O le mafuaʻaga lea na mafua ai le leaga o neoplasms i foliga na maua ina ua uma ona faʻaaogaina se MRI o le pancreas ma le faʻatusatusa, e toetoe a le mafai ona misia.

O le MRI e mafai ona alu mai i le luasefululima minute, o le taimi lea e tatau ai ona tumau le le mautonu o le tagata gasegase, ma faʻamafanafanaina ai le manavaina o gaioiga ma mai lea taimi i lea taimi usitai i faatonuga a le leitiomo mo se taimi puupuu e taofi ai lana manava. E naʻo le tulaga lenei e mafai ona tatou faʻamoemoe ia maua ni ata maualuga ma manino.

O le umi o le suʻesuʻega e tele lava ina faʻalagolago i le faʻataʻitaʻiga o meafaigaluega faʻaaogaina. E manaʻomia e le augatupulaga lata mai le itiiti ifo o le taimi e taitaia ai.

O le faauigaga o taunuuga ma le faagasologa o ata na mauaina i le taimi o le faatinoina o se MRI o le pancreas e faia mo le tele o itula. Mulimuli ane, o le tagata maʻi e tuʻuina atu se faʻasalaga e faʻamatalaina ai togafitiga faʻapitoa poʻo le faʻamatalaina le masani.

Le tau o le faʻatinoga

O le tau o pancreatic MRI i falemaʻi ma falemaʻi faʻapitoa i Moscow e faalagolago i le tele o mea, faʻapitoa i le malosi ma le alualu i luma o meafaigaluega faʻaaogaina ma agavaa o tagata fomaʻi.

  • Mo le faʻatinoga ma le faʻaofiina o se sui soʻotaga, o le tagata maʻi e tatau ona totogia mai le 7,500 i le 14,000 rubles.
  • MRI e aunoa ma se faʻaeseesega o le a faʻaitiitia ai lona tau maualalo: mai le 3,700 i le 8,500 ru.

Tuua Lau Faamatalaga