Sodium saccharinate - manuia ma faʻalavelave

Saccharin (saccharin) o le muaʻi suia o le suka suka e tusa ma le 300-500 taimi sili atu ona suamalie nai lo le sugar granulated. E masani ona lauiloa o le meaʻai faaopoopo E954, ma e fautuaina mo le faʻaaogaina e le maʻisuka. E le gata i lea, o tagata e mataʻituina lo latou mamafa e mafai ona faʻaaogaina le suauu suamalie mo a latou meaʻai.

Na faapefea ona iloa e le lalolagi e uiga i le saccharinate sui?

E pei lava o mea uma tulaga ese, saccharin na fatuina i se avanoa. Na tupu lenei mea i le 1879 i Siamani. Na faia e le fomai iloga Falberg ma le polofesa Remsen suesuega, ma na latou galo ai e fufuluina o latou lima ma maua i luga o latou se mea e tofo fiafia.

Ina ua mavae sina taimi, sa lolomiina se tusitusiga faasaienisi i luga o le tuufaatasiga o le saccharinate ma e lei leva ae aloaia aloaia aloaia. O le aso lenei na suia ai le lauiloa o le suka ma le tele o taumafa.

E le i umi ae faʻamautuina le ala na maua mai ai le vailaau e leʻo lelei, ma na o le 50s o le seneturi talu ai na faʻavaeina ai se tomai faʻapitoa na mafai ai ona tuʻufaʻatasia le saccharin i luga o se tulaga tau alamanuia ma le maualuga o taunuuga.

Faʻamaumauga autu ma le faʻaaogaina o le vailaʻau

O le sodium saccharin o se kulu papaʻe atoatoa. E suamalie ma e faʻaalia i le le lelei o le faʻamalolo i le vai ma faʻafefe i le vevela o le 228 tikeri Celsius.

E le mafai ona gauai le tino o le sodium saccharinate ma e alu ese mai ai i lona tulaga le suia. O le mea lenei e mafai ai ona tatou talanoa e uiga i ona meatotino aoga e fesoasoani ai i tagata mamaʻi e ola maloloina lelei, e aunoa ma le faafitia o latou meaai suamalie.

Ua uma ona faʻamaonia pea o le faʻaogaina o le siaki i meaʻai e le mafai ona avea ma mafuaʻaga o le atinaʻeina o nifo o nifo, ma e leai ni calories i totonu e mafua ai le mamafa ma oso i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, o loʻo i ai faailoga o le faateleina o le suka toto. Ae ui i lea, o loʻo i ai se faʻamatalaga e le faʻamaonia o lenei mea e fesoasoani i le paʻu o le mamafa.

O le tele o faʻataʻitaʻiga i atunuʻu ua faʻaalia ai e le mafai e le faiʻai ona maua mai le glucose talafeagai e ala i le suia o le suka. O tagata e faʻaaogaina le saccharin e le mafai ona oʻo atu i le faʻaoʻoina e tusa lava pe a maeʻa le isi taumafataga. Latou te le taofia le sailia o se lagona faifai pea o le fiaai, lea e mafua ai le tele o le tagofia o meaʻai.

O fea ma faʻapefea ona faʻaogaina le saccharinate?

Afai tatou te talanoa e uiga i le mamanu o le saccharinate, ona i ai i ia setete o loo i ai se tofo oona. Mo lenei mafuaʻaga, o le vailaʻau e faʻaaogaina i na o mea faʻafefiloi e faavae i luga. O le lisi lenei o na mea taumafa o loʻo i ai E954:

  • mūmū
  • vave suamalie
  • o le tele o soda ma mea e le masani ai,
  • vave momoe
  • oloa mo le maʻisuka,
  • oloa susu
  • oloa gaosi ma mea e gaosi ai falaoa.

Na maua e Saccharin lona talosaga i le cosmetology, aua o ia o le e mulimulitaia le tele o nifo. O le fale talavai e maua mai ai vailaau anti-inflammatory ma antibacterial. E maitauina e faʻaaogaina foi e le pisinisi le vailaau mo ona lava faamoemoega. Faafetai ia te ia, na mafai ai ona gaosia le kelu, kesi ma kopi masini.

E faʻafefea ona aʻafia se tagata ma lona tino i le saccharinate?

Mo le toeitiiti atoa le afa lona lua o le 20 seneturi, o feeseeseaiga e uiga i mea lamatia o lenei mea e suitulaga i le suka masani e leʻi faʻaitiitia. O taimi faʻamatalaga na faʻaalia mai ai o E954 o se sui malosi o le kanesa. O le iʻuga o suʻesuʻega i rato, na faʻamaonia ai pe a maeʻa le faʻaaogaina o le vailaau, o le a tupu ai faʻamaʻi pipili o le tino o le tino. O na faaiuga na avea ma mafuaaga o le faasaina o le saccharinate i le tele o atunuu o le lalolagi, faapea foi i le USSR. I Amerika, o le teena atoa o le faʻaopoopoga e leʻi tupu, ae o oloa taitasi, e aofia ai le saccharin, na faailogaina i se faailoga faapitoa i luga o le pusa.

Ina ua maeʻa sina taimi, na faʻamaonia ai faʻamatalaga i luga o mea oona o le suamalie, ona na maua ai e na o le falesa suesue na maliliu na o na tulaga pe a latou faʻaumatia le saccharin i le le faʻamapulaʻa. E le gata i lea, o suʻesuʻega sa faia e aunoa ma le amanaʻiaina uma o foliga vaaia o le tino.

Naʻo le 1991, o le faʻasalaga i le E954 na matua faʻamaeʻaina, ma o le asō ua manatu lelei atoatoa le vailaau ma ua faatagaina i le toetoe lava o atunuʻu uma o le lalolagi e pei o le suka

I le tautalagia o laasaga o aso taitasi, o le a masani ona faʻaaoga le saccharin i le fua faatatau o le 5 mg i le kilokalama o le mamafa o le tagata. Naʻo le tulaga lenei, o le a le maua e le tino ni taunuuga le lelei.

E ui lava i le le lava o faʻamaoniga o le aʻafiaga o Sakharin, o fomaʻi i aso nei e fautuaina e aua nei aafia i le fualaau faasaina, aua o le tele o le faʻaaogaina o se meaʻai faaopoopo e mafua ai le atinaʻe o le hyperglycemia. I se isi faaupuga, o le le faʻaaogaina o se mea e mafua ai le maualuga o le suka i le toto o se tagata.

Meaʻai faaopoopo E954

Saccharin poʻo le sui E954 o se tasi o uluai mea suamalie o se mea e le masani ai.

O lenei faʻaopoopoga meaʻai ua amata ona faʻaogaina i soo se mea:

  • Faʻaopoopo i meaai i aso faisoo.
  • I le faletusi faleoloa.
  • I mea inu inu.

Mavaega autu ma lona faaaogaina

O le sodium saccharinate e toetoe lava o mea tutusa e pei o le suka - o tioata manino ia e le lelei le solu i totonu o le vai. O lenei meatotino o le saccharin o loʻo faʻaaogaina lelei i le alalafaga taumafa, talu ai o le suamalie ua maeʻa ese mai le tino toetoe lava a le suia.

  • E faʻaaoga e tagata e maua i le maʻisuka.
  • O lenei mea taugofie taumafa taugofie ua matua oʻo mai lava i totonu o tatou olaga talu ai ona o lona mausali e faatumauina ai le suamalie i lalo o le malulu ma le vevela.
  • E faʻaaogaina i le gaosiga o meaai taumafa.
  • E954 o loʻo maua i le kulumu, i le tele o lemonades, syrup, i mea tao, i fualaʻau ma fualaʻau, aemaise lava i mea inu inu.
  • Sodium saccharinate o se vaega o nisi fualaau faasaina ma vailaau eseese eseese.

Saga leaga

Ae, e sili atu le afaina mai nai lo le lelei. Talu ai o le meaʻai meaai faaopoopo E954 o se tino kolakene, e mafai ona taʻitaʻia ai foliga o le tino o le tino. Peitai, seia oo i le iuga, o lenei aafiaga e le i suesueina i le taimi nei. I le vaitau o le 1970, sa faia suʻesuʻega i'ie i totonu o potu suʻesuʻe. Na maua ei latou se fesootaʻiga i le va o le faʻaaogaina o le sodium saccharin ma le foliga mai o se maʻi mumusu i le vevela o maso.

Ma, ina ua mavae sina taimi, na manino lava o tumutumu oona ua na o ni tootoo na o mai lava, ae le maua ai ni siama leaga i tagata na faaaoga saccharin. O lenei faʻatuatuaga na faʻamaonia, o le fua o le sodium saccharinate na maualuga tele mo fuamoa suʻesuʻega, o lea na le mafai ai e la latou polokalama puipuia ona taulimaina. Ma mo tagata, o le isi masani na fuafuaina i le 5 mg i le 1000 g o le tino.

O faʻamaoniga i le faʻaogaina o le saccher

O le faʻaaogaina o le sodium saccharinate e matua faasaina lava mo fafine maʻitaga, pepe faatoa fananau mai ma tamaiti laiti. Na i luga o le tino le tele o puaʻa, na atili ai ona ita tamaiti. Ua faaalia i suʻesuʻega, i tamaʻi pepe na faʻaumatia le sapalai o le sodium, o le leaga na sili atu nai lo le manuia.

O faʻamaoniga e ono eseese, e pei o le:

O le saccharinate suauu suamalie e le o gauaiina e le tino, ae o lana sugary taste e aumaia ai se faailo sese i lo tatou faiʻai e gaosia ai meaai, ae afai e le tupu lenei mea, o le a gaoioi le inumaga ma le tino e le mafai ona gauai i ia tulaga. A oʻo mai se vaega fou o meaai i totonu o le tino, e televave vave le inisalini o lo tatou faiʻai, lea e afaina ai le maʻisuka.

Faaaogaina o le saccharinate sodium mo le mamafa o le mamafa

O fomaʻi fautuaina le faʻaaogaina o lenei fesoasoani faʻalaʻau mo se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka, ae o le toʻatele e faʻaaoga le saccharin o se auala e le maua ai le mamafa:

  • Ole faʻaopoopoga E954 e leʻo maualuga ile kalori.
  • E fetaui lelei mo le mate.
  • O le a lamatia le lamatiaga o le mamafa.
  • E mafai ona faaopoopo i le lauti poʻo le kofe nai lo le suka masani.

A tatou 'aina le suka e masani ai, e faʻaaogaina a tatou masini gaʻo. Ae afai o le suka e suitulaga, o lona uiga e le o aʻafia e le tino, ma o le faailo e ulufale mai i le faiʻai e mafua ai le gaosia o le inisalini i totonu o le toto. Laʻu pito i lalo - o meaʻai e tele mea e teuina nai lo le tino. O le mea lea, afai e te mulimuli i se taumafataga, e lelei tele le faʻaaogaina o meaʻai faatasi ai ma se mea maualalo ifo o le suka masani nai lo le suitulaga.

Le lelei o le suamalie ma le aoga i aso taitasi

  1. O le suka moni e tumau pea i le tino o le metabolism i le tino, o lea e le mafai ai ona e aveesea uma mai le taumafa,
  2. Soo se mea suamalie e fautuaina pe a uma ona asiasi atu i se fomaʻi.

Afai e te filifili e lafoai pea le faʻaaogaina o le suka masani, ona tatau lea ona e aoao e uiga i isi mea suamalie, e faaopoopo atu i le sodium saccharin. E pei ole fructose poʻo glucose. O le fructose e itiiti le caloric ma e sili atu ona faʻagasolo lemu e le tino. 30 g o le fructose e mafai ona faʻaaoga i le aso.

O loʻo i ai meaʻai suka e iai se faʻafitauli le lelei i le tino o le tagata:

  • I le faaletonu o le fatu, o le potassium acesulfame e le tatau ona faʻaumatia.
  • Faatasi ai ma phenylketonuria, faatapulaaina le faaaogaina o le aspartame,
  • sodium cyclomat ua faʻasaina i tagata mamaʻi o loʻo mafatia i le le atoatoa.

E lua ituaiga o mea suamalie:

  1. Meainu suamalie. Ole fua fautuaina ole 50 g i le aso,
  2. Aano amino faʻamalolo. O le masani e 5 mg i le 1 kilokalama o se tino matua.

Saccharin o le vaega lona lua o mea e suitulaga. E tele fomaʻi e le fautuaina e faʻaaogaina i aso uma. Peitai, o le sodium saccharin e le faigata tele ona faʻatau. O loʻo faʻatau atu i soʻo se fale talavai. Saccharin o se mea suitulaga mo le suka o loʻo i ai se faʻauigaga. I tagata gasegase i le paipa o alalaʻau, o le a sili atu le faigata o le maʻi ona tupu, o le mea lea, o le faʻaaogaina o le saccharin e solia i ia tagata.

O mea e aofia i le suka e suitulaga i se mea taugofie i meainu suamalie e maualuga. Tamaiti faatau i latou i soo se mea. O se taunuuga, o mafatiaga o totonu o le tino e mafatia. Afai o le faʻaaogaina o le suka masani e faʻasaina atoa ona o le maʻisuka, ona mafai lea ona e suia i fualaau aina po o vine poo fualaau mamago. O le a tofo suamalie ma sili atu ona maloloina.

Faʻaiʻuga o le talosaga

I le tulaga lautele, o sui o le suka masani e foliga mai e le o se taimi ua leva. O le mea lea, ua vave tele ona mafaufau e uiga i le taunuuga o le faʻaalia; o le latou aafiaga e leʻi maeʻa ona suesueina.

  • I le tasi itu, o se taugofie mo le suauu masani.
  • I le isi itu, o lenei meaʻai faʻataʻitaʻiga e faʻaleagaina ai le tino.

Ua suia le sugar i le lalolagi atoa. Afai e te fetaui saʻo i le faʻafitauli o le faʻaaogaina o se mea suitulaga, e mafai ona tatou faʻauʻuina. O faʻamanuiaga o le talosaga e faʻalagolago i tausaga o le tagata, i lona tulaga o le soifua maloloina ma luga o le fua faatatau o le taumafa.

O gaosiga o meaʻai suka e naʻo le fiafia i le mauaina o tupe maua maualuluga ma e le o taimi uma e tusi ai i luga o igoa, lea e afaina ai le tasi poo le isi suka e suitulaga.

O le mea lea, muamua lava, e tatau i se tagata ona filifili mo ia lava e 'ai le suka masani, o lona sui e sui ai poʻo mea faʻapipiʻi.

O a mea suamalie

E taua foi ia mea suamalie, ma o le uiga o lo latou faʻaaogaina o le tuʻuina atu lea o meaʻai poʻo le inu i se suamalie lelei e aunoa ma le afaina ma kalori o loʻo maua e le cane masani poʻo le suka suka.

O mea suamalie uma ua vaevaeina i ni vaega se lua:

  • natura, po o suka suka - e le afaina, ae matua maualuga lava i le kalori, o lona uiga latou te le fetaui ma tagata o loʻo popole i le faafitauli o le paʻu o le mamafa,
  • amino synthetic synthetic - latou te leai ni calories ma e fiaselau taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka masani, o le mea leaga o le toatele oi latou ua molia i le faʻaosoina o maʻi ogaoga.

Saccharinate e aofia i le vaega lona lua, ona tatou iloa lelei lea.

O le a lenei mea

Saccharin, o le sodium saccharin, o le sodium saccharinate, aka E 954, o se suamalie suamalie lea e foliga mai o se paʻu paʻepaʻe papaʻe le lelei. E matua suamalie i totonu o le vai, faʻasaʻo i le vevela maualuga ma e le faʻavaivai i le vevela vevela po o paluga, ma e matua leai lava se mea e mafai ona maua mai le calorie ma suamalie nai lo le suka masani. 450 taimi.

O se uiga iloga o le saccharin o le tuuina atu lea o le mea suamalie o se mea taua uiga ese. E toatele e le fiafia i ai, ae o aso nei e iai ni analogues e aunoa ma lenei mea mulimuli. E masani ona oʻo mai se oloa mo le faʻatau atu lea e eseese mea suamalie, mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻafefiloi o le sodium cyclamate - sodium saccharinate.

E tāua foʻi le leccharin e leʻo faʻafefeteina ma alu ese mai le tino e toetoe lava a le suia. O loʻo i ai suʻesuʻega, e ui i lea, e le o faʻamautuina faʻamautuina e iai foi le aʻafiaga o le saccharin.

Talafaasolopito o mea fou faatoa faia

O le tala i lenei mea suamalie e tumu i fusi manaia. E ui i le mea moni o le faaopoopo na faia i le Iunaite Setete ma na o mai i Rusia mai iina, o lona alo o Konstantin Falberg, o se tamalii o Tambov. Na galue o ia i le fale suesue a le American chemist Ira Remsen, lea na ia auai ai i le gaosia o le toluene mai le koale. Ina ua uma le galuega, sa ia taumafa i le aoauli ma lona faletua ma matauina o le falaoa ei ai lona tofo suamalie. Ae o le areto lava e tasi i lima o lana ava e matua le masani lava. Na manino mai o le toluene na tumau pea i ona tamatamailima ina ua maeʻa le galuega o le tuuaia lea. Na faia e Falberg ni suʻesuʻega ma fuafua le mea o loo i totonu o le toluene, lea na maua ai le suamalie, ma o lea na ia maua ai le sapalai lava e tasi. O Fepuari 1879.

O le faʻafitauli faigata o le saccher

E taua le matauina e le o se mea muamua lea na faʻamalamalamaina e tagata suʻesuʻe, ae o le mea sili muamua pe itiiti le saogalemu mo le soifua maloloina o le tagata. Faatasi ai ma Remsen, Falberg na lolomiina ni tusitusiga faasaienisi i luga o le saccher, ma i le 1885 na maua ai se pateni mo le gaosia o lenei mea.

Talu mai le 1900, na latou amata faʻalauiloa le saccharin o se suka e suitulaga i le maʻisuka, lea e le masani ai le gaosiga o le oloa masani. Ua amata le faʻataʻitaʻiga, faʻalauiloaina le afaina o le saccharin o se mea e afaina ai totoga i totonu. O le peresitene o le U.S. Theodore Roosevelt, o ia lava o le maʻisuka ma sa faaaogaina se suauu, na taofia ai le tapunia atoa o le suamalie. Ae o isi suʻesuʻega na faʻaauau ai le fefefe i luga o tagata faʻatau, ma o le galu o le lauiloa i saute i Amerika (faʻapitoa, o Amerika o le tagata autu o le faʻaopoopoga) o loʻo paʻu. Ae o taua e lua i le lalolagi na toe aumaia ai le saccher i totonu oo matou olaga - i le taimi o le taua, na faaitiitia le tele o gaosiga o suka, ma o le suamalie, lea na matua sili atu ona taugofie, na sili atu ona malosi le ola o tagata.

O lona isi tulaga na toe lamatia, ona sa mafai e saienitisi ona ausia le atinaʻeina o le kanesa i fualaau faataitai e ala i le fafagaina o se aofaiga o saccharin e tutusa ma le 350 ipu o le suauu na suaina e ia. O nei suʻesuʻega sa fesiligia ai le faigofie o le faatauina atu o supplements, ae leai nisi vaega o saienitisi e mafai ona toe faia nei suʻesuʻega. O le mea lea na tumau ai le saccharin i luga o fale teu oloa ma o nei aso e faatagaina ai i le lalolagi atoa, e pei ona manatu e saogalemu mo le soifua maloloina. Afai e te faʻaaogaina i ni fua talafeagai, e saʻo.

Sodium saccharinate mo le paʻu mamafa

E ui i le mea moni o saienitisi ma fomaʻi e fautuaina mai mea suamalie, e aofia ai le sodium saccharin, mo le maʻisuka, e masani ona faʻaaogaina mo le paʻu o le mamafa. E le gata i lea, e le gata i le togafitia o meaʻai, ae faʻapea foi i taumafa faʻavaitaimi e toetoe lava o fafine uma o loʻo nofo i luga.

Talu ai ona o le sodium saccharinate e le oi ai ni calories, i le tasi itu, e lelei mo se taumafataga - e mafai ona latou suamalie le kofe poʻo se ipu tii e aunoa ma le lamatiaga o le lelei atili. Ae ui i lea, e masani lava o mea suamalie e mafai ona oʻo atu i le faʻafeagai ma le tele o mea e maua. E faatatau uma ile inisalini, lea e gaosia pe a tatou 'aina selu. Afai o le suka masani, o le tino e amata ona faʻaaogaina gaʻo gaʻo i le malosi. Ma afai o se mea suamalie, ona leai lea o se mea e gaoioi ai, ae o le faailo mai le faiʻai e uiga i le faaaogaina o suti o loʻo o mai pea. Ona amata lea ona faʻavasegaina o tatou tino i luga o vailaʻau faʻamalosi ma, o le taimi lava e maua ai le suka moni, e tele atu mea e maua nai lo le tele o le insulin. O le taunuuga o le lafoaia o gaʻo. O le mea lea, afai o oe o se mea taumafa, taumafai e faʻaaoga i mea inu ma paluga, e aunoa ma le suka, poo le itiiti foi o se mea masani.

Faʻamatalaga i le saccher

E i ai isi mea suamalie e sili atu ona faʻaonapo nei ma sili atu ona leaga. O le mea lea, o stevia ua avea o se mea suamalie sili ona lelei. O se mea suamalie fualaau aina lea e le mafaʻasalalauina e le faʻaleagaina.

Ae peitai, afai e te le maʻisuka, e sili ona lelei le suamalie o le lauti po o kuki e fai i le fale ma se mataua o le meli poo le syrup sua.

Le faaaogaina o le sodium saccharinate

Ona o le mea moni o le saccharin e tumau pea i le taimi o le malolo ma ao faagasolo le gaosiga o le vevela (i le taimi o le faʻavelaina ma le taoina), faʻapea foi i le mea moni o loʻo faaauau pea ona faatumauina le suamalie e tusa lava pe a maeʻa le faʻaopoopoga o meaola, e masani ona faʻaaogaina i le alamanuia mo le gaosiga o mea taumafa ma meainu. ma, ina ia faʻamaoni, ia faʻaitiitia le tau o le gaosiga. O le mea lea, o le saccharin o se mea e masani ona masani ai i le kuki, mea inu suamalie ma meainu vevela, oloa tao, fala, jams ma fualaau kuka.

I le faaopoopo atu i le alamanuia o meaai, o le saccharin e faʻaaogaina i vailaau ma vailaʻau.

Saccharin e sui ai le suka

E faaopoopo atu i le faaopoopoina o le saccharinate i le gaosiga o le gaosiga, e masani lava o le suamalie e maua mai i luga o lona faavae, lea e fautuaina mo le maʻisuka ma tagata mamaʻi i le gaʻo. E manaʻomia uma e le gata le faʻatapulaʻaina o le suka, ma o mea suamalie e fesoasoani tele.

Afai e te manaʻo e faʻatau le saccharinate, vaai mo "Sukrazit" i luga o fata. O lenei mea o se mea suamalie a Isaraelu na faia i laulau (300 ma le 1200 fasi pepa i le pusa). O le tasi laupepa laitiiti e tutusa ma le 1 sipunipuni o le suka. "Sukrazit" o loʻo i ai foʻi mea faʻamalosi: o le sodium saccharinate e faʻapipiʻiina i le susu e faʻamamafa ai le papa i totonu o le vai ma le fumaric acid - o se mea faʻamalolo e taofia ai le tofo o le saccharinate.

O le isi filifiliga o le suamalie Siamani Milford SUSS. O loʻo maua i le tulaga o laupepa mo le suamalie o le lauti poʻo le kofe ma i totonu o le vai mo le faʻaopoopoga i faʻasao, pastry, compotes ma desserts. O iinei, ia faaleleia atili le tofo, sodium cyclamate E952, saccharinate sodium E954, fructose ma sorbitan acid.

O se mea talitutusa tutusa ma le suamalie Saina Rio Gold. E mafai foi ona faʻaaoga i le kuka ma le faaopoopo i meainu vevela nai lo le suka.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le saccharin ua matua oʻo mai i totonu oo matou olaga, ma e masani ona matou faʻaaogaina e aunoa ma le matauina, aua o lenei faʻaopoopoga o loʻo i ai i le tele o oloa, mo se faʻataʻitaʻiga, i le teuina o le falaoa poʻo le lemonade. Ae ui i lea, e sili atu ona faigofie le filifili i le faʻaaogaina o lenei faʻaopoopoga pe afai e te iloa le ono lamatiaga.

Tuua Lau Faamatalaga