Faaigoaina o tui tui inisalini, fuafua o inisalini U-40 ma U-100

Mo le faʻaofiina o le inisalini i totonu o le tino o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka, o loʻo faʻaaogaina le tuiina o le 40 poʻo le 100 iunite.

E faʻalagolago i le tui na tofia i le tagata maʻi ina ia faʻaititia le maualuga o le kulukose.

I totonu o lenei tusiga, o le a tatou iloiloina auiliili ia ituaiga o tui, la latou voluma ma le faamoemoega.

Ituaiga ituaiga o Inisalini

O tui o insulin e faʻasaʻo. O eseesega e na o le tele o nila e faʻapipiʻi ai le paʻu ma le maualuga. E faavae i luga o lenei mea, ua vaevaeina tui i ituaiga nei:

  1. Faʻatasi ma se nila pupuu, o lona umi e le sili atu nai lo le 12-16 mm.
  2. O se nila e sili atu i lo le 16 mm ma e iai se mea lamolemole.

O tui taitasi e faia i le maualuga o le palasitino, o le tino o loʻo i ai le palanikeke ma e manino atoatoa. O lenei mea e mafai ai e oe ona aoina le aofaʻi tatau ole inisalini ile totonu ma faia se tui ole maʻisuka ile lava oe i le fale.

O le maketi o le pharmacological o Rusia o loʻo faʻatusalia mai i fagu insulin, lea ua faʻailogaina U-40. O lona uiga o vailaau taitasi e aofia ai le itiiti ifo i le 40 iunite o le homone i le ml. O le mea lea, o laʻau masani e faʻaaogaina e le maʻisuka o loʻo maua faapitoa mo lenei ituaiga insulin.

Mo le faʻaaogaina lelei o tui mo vaega e 40, e tatau ona e faia muamua le faʻatatauga nei:

  • 1 iunite mai se aofaiga o le 40 vaega o le 0.025 ml,
  • 10 iunite - 0.25 ml,
  • 20 iunite - 0.5 ml o le insulin.

O le mea lea, afai o le tui i le 40 vaevaega ua tumu atoatoa i se vailaʻau, o le 1 ml o loʻo i ai i totonu. mama insulin.

100 iunite

I totonu o le Iunaite Setete ma i le tele o atunuu o Europa i Sisifo, o tui tui insulin mo le 100 vaega o loʻo faʻaaogaina. O loʻo avanoa mo insulin ua faaigoaina U-100, lea e le o maua i le Rusia. I lenei tulaga, o le fuaina o le maualuga o le hormone ao le i faaulufaleina mai i le tagata gasegase o loʻo maua i le maʻisuka ua faia e tusa ai ma se faʻavae tutusa.

O le eseesega ua na o le aofaiga o fualaau faasaina lea e mafai ona tuʻu i le suauu mo le tui. O le tele o eseesega e leai. O le syringe case mo le 100 iunite e iai foi lona tino, o se palasitika palasitika, e mafai ona faʻapipiʻiina i se manoa manifinifi, umi umi poʻo se pupuu. O se mea e puipui ai e masani lava ona aofia ai ma le nila, lea e puipuia ai le manuʻa faʻafuaseʻi i le paʻu aʻo sauniuni mo le tuiina o le inisalini.

E fia ml i se tui tui inisalini

Ole tele ole tui ole insulin e faalagolago i le numera o vaega i le tino ma le lautele o lona faavae, e aofia ai:

  • E mafai e le syringe e 40 iunite ona maua le maualuga o le inisalini faafomai - 1 ml. ma le sili atu (o lenei tusi e manatu lelei, talafeagai ma tulaga masani i le tele o atunuu CIS, Europa Tutotonu ma Sasae),
  • o se syringe mo le 100 iunite ua mamanuina mo se fuainumera tele o vailaau, talu ai i le tasi taimi e mafai ona e togiina le 2.5ml i totonu. inisalini (i togafitiga faafomaʻi, o le faʻaaogaina o se ituaiga o fualaau faasaina ua manatu e le talafeagai, talu ai o le pulega tutusa o le 100 vaega o le hormone i le taimi e tasi e ono manaomia i na o se tulaga ogaoga, pe a vave ona tupu le kulukose i le toto ma e iai le lamatiaga o le maʻisuka).

O tagata maʻi o loʻo amata ona maua ni togafitiga faʻafouina ma inisini injections e faʻaaoga ai muai sauniuni poʻo se mea e fuafua ai le sosoʻo o loʻo taʻu mai ai le tele o le kulimi o loʻo i ai. hormone i le 1 unite.

Fua o le faʻasao i le tui

O le tau o le suauu ma ona vaevaega e faʻatatau saʻo lava i le kamupanī o le falemaʻi, faapea foʻi ma uiga lelei o loʻo i lalo:

  • le i ai o se tulaga e le mafai ona faʻaaogaina i le itu o le fale o loʻo i ai le vaega o vaevaega
  • hypoallergenic plastic,
  • pulupulu o le nila ma le uumi
  • o le faʻamalosiina o le nila na faia i se ala masani poʻo le faʻaaogaina o se laser,
  • ua faʻapipiʻi e le kamupanī le oloa faʻapitoa faʻasolosolo ma se nila e mafai ona faʻaaogaina pe faʻaaoga.

O tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka o loʻo amata ona faʻaaogaina le inisalini injected e le fautuaina e fai a latou lava filifiliga e uiga i le faʻaaogaina o se ituaiga faʻamalosi. Mo le mauaina o faʻamatalaga lautele, e tatau ona e faʻatalanoa se endocrinologist ma lau fomaʻi.

Ituaiga ituaiga o Inisalini

O le tui o le inisalini ei ai se fausaga e mafai ai e le maʻisuka ona faʻaosoosoina i le tele o taimi i le aso. E puupuu lava le nila o le syringe (12-16 mm), maʻai ma mafiafia. O le mataupu e manino, ma faia i luga o le palanikeke maualuga.

Faʻailoga Fuafuaga:

  • nila fala
  • fale mafolafola ma le makaina
  • piston e mafai ona faʻaogaina e taʻitaʻia ai le inisalini i le nila

O le mataupu e umi ma mālie, e tusa lava pe o le a le gaosiga. O lenei mea e mafai ai ona faʻaititia le tau o fevaevaeaʻiga. I nisi ituaiga o tui, e 0.5 iunite.

Suauu insulin - e fia ni iunite o inisalini i le 1 ml

Mo le fuafuaina o le inisalini ma lona fua, e taua le mafaufau o fagu o loʻo tuʻuina atu i luga o maketi faʻamalositisi a Rusia ma atunuu CIS e 40 vaega o insulin i le 1 milliliter.

O loʻo faʻailoa le fagu o U-40 (40 iunite / ml) . O vailaau masani o le inisalini e faʻaaogaina e le maʻisuka ua fuafuaina faapitoa mo lenei inisalini. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona faia se faʻatusatusaga talafeagai o le inisalini e tusa ai ma le mataupu faavae: 0.5 ml o le inisalini - 20 iunite, 0.25 ml - 10 iunite, 1 le iunite i se suauu ma se voluma e 40 vaevaega - 0.025 ml .

Soʻo se lamatiaga i se tui o le inisalini e iloa ai se siʻosiʻomaga faapitoa, o le faauuga i le iunite o le inisalini o se faauuga i le tele o fofo, ma ua fuafuaina mo le inisalini U-40 (Manatu 40 u / ml):

  • 4 iunite o inisalini - 0.1 ml o fofo,
  • 6 iunite o inisalini - 0.15 ml o fofo,
  • 40 iunite o inisalini - 1 ml o vaifofo.

I le tele o atunuu o le lalolagi, ua faʻaaogaina le inisalini, lea e aofia ai le 100 iunite i le 1 ml o fofo ( U-100 ) I lenei tulaga, e tatau ona faʻaaogaina ni tui faapitoa.

I fafo atu, e le eseese i latou mai le U-40 tui, e ui i lea, o le faʻaaogaina o faʻatinoga ua na o le fuafuaina o le inisalini ma le faʻatonuga o U-100. O ia inisalini 2.5 taimi e maualuga atu nai lo tulaga maualuga (100 u / ml: 40 u / ml = 2.5).

Auala e faʻaaoga ai se tui tui inisalini e le saʻo

  • O le metotia na faʻatuina e le fomaʻi e tumau pea lava, ma e mafua mai i le manaʻo o le tino mo se aofaiga faapitoa o le hormone.
  • Ae afai o le maʻisuka na faʻaaogaina le inisalini U-40, e maua ai le 40 iunite i le aso, ona oʻo lea i le togafitiga ma le inisalini U-100, o le a manaʻomia pea le 40 iunite. Naʻo nei 40 iunite e tatau ona tuiina i se suauʻu mo le U-100.
  • Afai e te tuiina le inisalini U-100 i le tui U-40, o le aofaiga o le inisalini e tui e tatau ona 2.5 minute le maualalo .

Mo maʻi e maua i le maʻisuka pe a fuafua le inisalini manaʻomia ona manatua le fua faʻatatau:

40 iunite U-40 i totonu o le 1 ml o fofo ma tutusa i le 40 iunite. U-100 inisalini i totonu o le 0.4 ml solution

O le inumaga o le inisalini e tumau pea e le suia, na o le aofaiga ole inisalini e faʻamanuiaina e faʻaititia. O lenei eseʻesega o loʻo faʻatatauina i tui e faʻamoemoe mo U-100.

Auala e filifili ai se tui tui inisalini

I falemaʻi, e tele igoa eseese o tagata gaosia o tui. Ma talu ai ona o le inisalini o le inisalini ua avea ma mea masani mo se tagata maua i le maʻisuka, e taua le filifilia o tui lelei. Filifiliga autu filifilia:

  • e le mafai ona faʻasalaina i luga o le mataupu
  • fausiaina i totonu o nila mautu
  • hypoallergenic
  • faʻapipiʻiina o silicone o le nila ma faʻamalosi faʻamalosi i le laser
  • tamai pitch
  • pepe mafiafia uumi

Vaʻai i se faʻataʻitaʻiga o se tui o inisalini. Le tele o faʻamatalaga e uiga i le puleaina o inisalini iinei. Ma ia manatua o se tui tui e mafai ona faʻaaogaina, ma faʻaaogaina e le gata e tiga, ae e matautia foi.

Faitau foi le tusiga i luga ole peni. Masalo pe afai o loʻo e mamafa tele, o le a avea lenei peni ma meafaigaluega sili ona talafeagai mo le iniseti o le inisalini i aso uma.

Filifili sao le tui tui o le insulin, ia mafau- fau ma le totoʻa le metotia, ma le soifua maloloina ia te oe.

Faʻaiʻuga i se tui tui insulin

O maʻisuka uma e manaʻomia ona malamalama i le auala e tuiina ai le inisalini i se tui. Ina ia fua saʻo le fua o le insulin, o tui tui inisalini ei ai ni vaevaega faapitoa, o lona tau e fetaui lelei ma le faʻaogaina o le vailaʻau i totonu o le tasi fagu.

E le gata i lea, o vaevaega taʻitasi e faʻaalia ai le iunite o le inisalini, ae le o le fia miliona o fofo e aoina. Aemaise lava, afai e te viliina vailaau i le maualuga o le U40, o le aoga o le 0.15 ml o le a 6 iunite, 05 ml o le a 20 iunite, ma o le 1 ml o le a 40 iunite. O le mea lea, o le tasi vaega o le vailaau oona o le 0.025 ml o le inisalini.

O le eseesega i le va o le U 40 ma le U 100 e faapea i le mataupu lona lua, 1 ml tui tui inisalini e 100 iunite, 0.25 ml - 25 iunite, 0.1 ml - 10 iunite. Talu ai ona o le maualuga ma le mamafa o ia tui e mafai ona fesuisuiai, e tatau ona e iloa po o le a le masini e talafeagai mo le tagata gasegase.

  1. A filifilia le faʻamalosi o fualaau faasaina ma le ituaiga tui tui o le inisalini, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi. Afai e te ulu atu i le maualuga o le 40 iunite o le inisalini i le tasi le mililita, e manaʻomia lou faʻaogaina o le syringe U40, pe a faʻaaogaina se isi faʻasalalauga filifili se masini e pei o le U100.
  2. O le a le mea e tupu pe afai e te faʻaaogaina le tui tui inisalini? Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaaogaina o le U100 syringe mo se fofo o se faʻamasinoga o le 40 iunite / ml, o le maʻisuka o le a mafai ona faʻalauiloa mai na o le 8 iunite o fualaau faasaina nai lo le 20 iunite e manaʻomia. O lenei metotia e lua taimi e maualalo ai nai lo le tele o fualaau oona.
  3. Afai, i se isi itu, ave se tui suauu U40 ma ao mai se fofo o le 100 iunite / ml, o le a maua e le maʻisuka nai lo le 20 pe tusa ma le 50 iunite o le hormone. E taua le malamalama i le matautia o le ola o le tagata.

Mo se faʻamatalaga faigofie o le ituaiga masini manaʻomia, o tagata atinaʻe ua o mai ma se uiga iloga. Aemaise lava, o UPS100 o loʻo i ai se ufiufi moli moli, aʻo U40 ei ai se pulou mumu.

O le faauuga o loʻo faʻapipiʻiina foi i peni o syringe, lea ua fuafuaina mo le 100 iunite / ml o le insulin. O le mea lea, afai e faʻaumatia le masini ma e manaʻomia ona e faia se tui, ia e na o le U100 inisalini tui e tui ai i le falemaʻi.

A le o lea, o se taunuuga o le faʻaaogaina o le masini sese, o masini tele masini e mafai ona afaina ai le maʻisuka ma e oʻo lava i se afaina o se maʻisuka.

I lenei itu, ua fautuaina e te maua i taimi uma se seti faaopoopo o tui tui inisalini.

O le a le tui tui inisalini

O le tui mo le maʻisuka e aofia ai se tino, se piston ma se nila, o lona uiga e leʻo ese mai i mea faʻafomaʻi tali tutusa. E lua ituaiga o masini inisalini - tioata ma palasitika.

Muamua e seasea faʻaaogaina i le taimi nei, aua e manaʻomia ai le gasologa faifai pea ma le faʻatusatusaina o le aofaʻi o le inisalini e ulufale atu i ai. O le pepa palasitoni e fesoasoani e faatino le iniseti i le saʻo ma le atoatoa, e aunoa ma le tuua o vailaau oona i totonu.

E pei o se ipu tioata, e mafai ona faʻaaogaina pea le syringe palasitini pe afai e faamoemoe mo le tasi tagata maʻi, ae fautuaina e togafitia i se antiseptic aʻo lei faʻaaogaina. E tele filifiliga mo se oloa palasitisi e mafai ona faʻatau i soo se fale talavai e aunoa ma ni faʻafitauli. O tau o tui tui inisalini e fesuisuiai e faalagolago i le kamupanī, voluma ma isi faʻaiʻuga.

Faʻatasi ole nila faʻaoga

O le masini e aofia ai le aveeseina o le paso ma le nila i le taimi o le aoina o le inisalini. I ia injections, o le piston e alu filemu ma faigofie e faʻaitiitia ai mea sese, aua e tusa lava pe laitiiti se mea sese i le filifilia o le fua o le hormone e mafai ona oʻo atu ai i ni mea leaga.

O meafaigaluega e faʻaaogā faʻasalalauga e faʻaitiitia ai nei lamatiaga. O le mea sili ona taatele o oloa gaosia e iai le voligram 1, lea e mafai ai ona e aoina insulin mai le 40 i le 80 iunite.

Faatasi ma le nila faʻaopoopo

E toetoe lava a leai se ese mai le manatu talu ai, na o le pau lava le eseesega o le tootoo o le soliina lea i le tino, o le mea lea e le mafai ona aveesea. O le folasaga i lalo o le paʻu e sili atu ona saogalemu, aua e le o le inisalini ole injectors ole inisua ma e le oi ai se nofoaga ua mate, lea o loʻo avanoa i mamanu o loʻo i luga.

E afua mai i lenei mea pe afai e tuiina se vailaʻau i se faʻalapotopotoga tuʻufaʻatasia, o le leiloa o le hormone e faʻaitiitia i le leai. O isi uiga o meafaigāluega faʻatasi ai ma nila faʻafesoʻotaʻi e matua tutusa lava ma nei, e aofia ai le fua o le vaevaega ma le tele o le galue.

Togitogi peni

Se mea fou na vave ona salalau i le maʻisuka. O le penisini o le inisalini ua atiae talu ai nei lava.

I le faʻaaogaina, o le injections e vave ma faigofie. O se tagata maʻi e le manaʻomia ona mafaufau e uiga i le aofaiga o le hormone e faʻatonutonuina ma le suiga o le faʻatonuga.

O le penisini insulin ua fesuisuiaʻi e faʻaaoga ai fagu faʻataʻavale faapitoa ua tumu i vailaʻau. O loʻo tuʻuina atu i totonu o le masini masini, pe a maeʻa e le manaʻomia ona suitulaga mo se taimi umi.

O le faʻaaogaina o tuilaʻau e faʻaaogaina ai nila faʻavalavalaʻo e faʻamavae atoa ai le tiga i le taimi o le tui.

O le tui o le inisalini ei ai se fausaga e mafai ai e le maʻisuka ona faʻaosoosoina i le tele o taimi i le aso. E puupuu lava le nila o le syringe (12-16 mm), maʻai ma mafiafia. O le mataupu e manino, ma faia i luga o le palanikeke maualuga.

  • nila fala
  • fale mafolafola ma le makaina
  • piston e mafai ona faʻaogaina e taʻitaʻia ai le inisalini i le nila

O le mataupu e umi ma mālie, e tusa lava pe o le a le gaosiga. O lenei mea e mafai ai ona faʻaititia le tau o fevaevaeaʻiga. I nisi ituaiga o tui, e 0.5 iunite.

Faʻaaogaina U-40 ma U-100

E lua ituaiga o tui inisalini:

  • U - 40, faʻavasegaina i luga ole dose ole 40 iunite ole inisalini ile 1 ml,
  • U-100 - i le 1 ml o 100 iunite o inisalini.

E masani lava, o le maʻisuka e faʻaaogaina na o tui 100. E seasea faʻaaogaina masini i vaega e 40.

Faʻaeteete, o le fua o le u100 ma le u40 syringe e eseese!

Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te tuiina oe i le selau - 20 PIECES o le inisalini, ona fai ai lea ma le fasefulu e te manaʻomia e tui ai le 8 ED (40 taimi 20 ma vaelua le 100). Afai e te sao i le vailaʻau, o loʻo i ai se faʻafitauli o le atiaʻe o le hypoglycemia poo le hyperglycemia.

Mo le faigofie o le faʻaogaina, o ituaiga masini taʻitasi o loʻo i ai pulou puipuia i lanu eseese. U - 40 faʻasaʻolotoina ma se pulou mumu. U-100 ua faia ma se pulou moli eletise.

O a ni nila

O tui o insulin e maua i ituaiga e lua o nila:

  • aveeseina
  • faʻatasi, o lona uiga, faʻatasi i totonu o le sulu.

O loʻo i ai nilala faʻamalosi e tuʻuina i pulou puipui. E manatu i latou e mafai ona faʻaogaina pe a maeʻa ona faʻaaogaina, e tusa ai ma fautuaga, e tatau ona tuʻu le pulou i luga o le nila ma le suauu ua lafoina.

  • G31 0.25mm * 6mm,
  • G30 0.3mm * 8mm,
  • G29 0.33mm * 12.7mm.

O le maʻisuka e masani ona faʻaaogaina tui. E iai se faʻafitauli o le soifua maloloina mo ni mafuaaga se tele:

  • O le faʻalapotopotoga tuʻufaʻatasia poʻo le faʻaaogaina e le o faʻatulagaina mo le faʻaaogaina. E afaina, lea e faateleina ai le tiga ma le microtrauma o le paʻu pe a tuʻia.
  • Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le faʻafouina o le faagasologa atonu o le a faʻavaivaia, o lea o soʻo se microtrauma o le aʻafiaga o faʻafitauli o le tuʻuina atu o tui.
  • I le taimi o le faʻaaogaina o masini ma nilala aveeseina, o le vaega o le inisalini ua tui e mafai ona nofo ai i le nila, ona o lenei mea itiiti ifo o le hormone e ulufale atu i le tino nai lo le masani.

I le faʻaaogaina soo, o le tuilani e mataʻutia ma tiga i le taimi na aliali mai ai le tui.

I le tautalagia o le a le ituaiga o suauʻu, e tatau ona e iloa o le aso e mafai ona e mauaina se ituaiga tele o ituaiga ituaiga, e oo lava i ituaiga o ituaiga. I lenei itu, e tatau ona suʻesuʻe ma le totoa ia fuafuaga ma ia na ona saili pe o fea e faʻatau ai se oloa maualuga maualuga ma pe o le a lona tau.

O le tulafono muamua i le filifilia o lenei oloa o le faʻaaoga faapitoa lea o oloa faʻapitoa. O lenei mea e mafua mai i le mea moni e faʻapea, e le o faʻataunuʻuina mea e manaʻomia e tagata e maua i le maʻisuka.

E le gata o latou faʻasalaga i aso taitasi, ae mafai ona latou tuua ni faailoga i le tulaga o le malepelepe.E le gata i lea, o masini masani e le maua ai le malosi e fuafua tonu ai le fuainumera o le inisalini, aua o lona fua e mafai ona e iloa ai le tele o kesi e mafai ona e ulufale i ai, ae le o le numera o iunite.

O lea la, o loʻo i ai ituaiga o suauu nei:

  • faatasi ai ma nilala aveeseina,
  • ma le faʻalapotopotoga tuʻufaʻatasia.

O le muamua ma le lua o filifiliga e faʻaogaina. Pau lava le eseesega o le i ai i le mataupu muamua, e mafai ona suia le nila pe a uma le faʻaofiina o le hormone. Ae peitaʻi, mo le faʻaaogaina o le fale, o le fofo sili ona lelei o le faʻaaogaina lea o le ituaiga lona lua, talu ai e leai se "vailaau oti" lea e masani ona leiloloa ai le inisalini.

O le faʻapitoa e tuʻuina atu i se oloa faʻapea o se penisini insulin. O lenei tagata faʻamalosi e faʻaalia i le faigofie ma le aoga. Na te faʻaaogaina se vailaʻau i se auala e sili ona faʻaeteete mai se faʻaoloa faapitoa ua saunia i se fagu. E mafai ona fetuunai le penisini mo le inisalini i le fuainumera manaomia o le vailaau, pe a uma ona faia e se moli paʻu o se faamau.

O le a le tele o totogi o le tui e faʻatatau tonu i le faʻatinoga. O le tau o oloa faʻasolo e masani lava ona itiiti ifo nai lo peni, peitai, i le faaiuga, o loʻo faʻamaonia pea. E le gata i lea, o lenei masini e sili atu ona faigofie.

O a tui? Faaaoga ia faataitaiga nei:

  • o se tui o le inisalini masani faʻatasi ma se nila e mafai ona aveeseina poʻo le tuʻufaʻatasia e faʻaitiitia ai le leiloa o vailaʻau,
  • penisini pen
  • eletonika (masini tui, masini inisalini).

O le masini o le suauu e faigofie, o le tagata maʻi na te faia ni inisiua na o ia, e aunoa ma le fesoasoani a se fomaʻi. I se tui tui inisalini:

  • Pupuni i se fua. O le faailogaina o se faailoga o le leai o se faailoga e mafai ona vaaia i le mataupu. O le tino o le uila e manino lelei ina ia mafai ai ona iloa le numera o vailaʻau na faia ma faʻatonutonuina. O le tui tui inisalini e umi ma manifinifi. Po o le a lava le gaosiga ma le tau, faia i le palasitika.
  • Apalai sui e faʻapipiʻiina se pulou puipui.
  • Piston. Fuafuaina e taitaia le vailaʻau i le nila. Ua mamanuina ina ia lelei le tui, e aunoa ma se tiga.
  • Sealant. O se paʻu pogisa i le ogatotonu o le suauu lea e atagia ai le tele o vailaʻau na ave,
  • Flange

E i ai ituaiga ituaiga masini mo le puleaina o le inisalini. O i latou uma lava ei ai tulaga lelei ma le le lelei. O le mea lea, e mafai e tagata taʻitoʻatasi ona filifili le fofo lelei mo ia lava.

O ituaiga nei o loʻo i ai, o loʻo i ai tui tui insulin:

  • Faʻatasi e mafai ona aveeseina le nila. O le "faaopoopo" o sea ituaiga masini o le gafatia e seti le fofo ma se nila mafiafia, ma se manifinifi mole tasi taimi. Ae ui i lea, o sea tui o loʻo i ai se toe malosi - o se inisalini itiiti e tumau pea i le vaega o le faʻalaiga o le nila, lea e taua mo tagata gasegase e maua sina fualaau o fualaau faasaina.
  • Faatasi ma le nila faʻaopoopo. O sea suauu e talafeagai mo le faʻaaogaina faifai pea, ae ui i lea, ao le i mulimuli ane tui, e tatau ona faʻapipiʻiina le nila e tusa ai. O se mea faapena e mafai ai e oe ona sili atu le fua saʻo o le insulin.
  • Togitogi peni. O se faʻaonapo nei faʻaonapo nei o se tui masani o le inisalini. Faʻafetai i le fale faʻanatura, e mafai ona e ave le masini ma oe ma tuʻuina atu se tui i soo se mea pe ae manaʻomia. O le aoga sili o le peni-seringe o le leai o se faʻalagolago i le puleaina o le vevela o le teuina o inisalini, o le manaʻoga e ave se fagu vailaʻau ma se tui.

Auala e fuafua ai le tau o se tui

I falemaʻi i aso nei e mafai ona e vaʻaia le tui o le inisalini i tolu volumes: 1, 0.5 ma le 0.3 ml. O le tele o taimi, e faʻaaogaina tui o le ituaiga muamua, e iai le lanu o le tasi o ituaiga e tolu:

  • faauu i le ml
  • fua o le 100 iunite,
  • fua o le 40 iunite.

I le faʻaopoopoga, o faʻauʻuina lea e faʻaogaina ai sikuea e lua i le taimi lava e tasi e mafai foi ona maua i luga o le faʻatau.

Ina ia mafai ona fuafua saʻo le tau o le fevaevaeaiga, e tatau ona e faʻamautuina muamua le aofaʻi o le suauu - o nei tagata e faʻailoa mai i le tele o tulaga nofoaga i luga o le afifi. O le isi laasaga o le fuafuaina lea o le maualuga o se vaevaega tele.

Ina ia fuafuaina, o le aofaiga atoa o le vaevaega e vaeluaina e le numera o vaevaega o loʻo faʻaaogaina. Faamolemole silasila - naʻo oe e manaʻomia le faʻatulagaina o vaitaimi.

I le mea na faia e le kamupanī se vaega o le milimita i luga o le tui, ona leai lea o se mea e tatau ai ona faitauina se mea, talu ai o numera o loʻo taʻu mai ai le voluma.

A maeʻa ona e iloa le lapisi o se vaevaega tele, tatou te agai i luma i le laasaga e sosoo ai - o le faʻatusatusaina o le maualuga o se vaega laiti. Ina ia faia lenei mea, faitau le aofaʻi o vaevaega laiti i le va o ni mea lapoa se lua, a maeʻa ona vaevaeina lea o le tele o le vaevaega tele ia oe e vaevaeina i le fuainumera fuafuaina o tamaiti laiti.

Manatua: e tatau ona faʻatumu i le syringe le folasia o le inisalini talafeagai pe a uma ona e iloa le tau tonu o le vaevaega, aua o le tau o le sese, e pei ona taʻua i luga, atonu e maualuga tele iinei. E pei ona mafai ona e vaʻaia, e leai se mea faʻalavelave - na e manaʻomia ona e matua faʻaeteete ma e le faʻafememeaʻi po o le fea o tui ma o le fea fofo e aoina.

Talosaga tui

O le algorithm o le pulega o le inisalini o le a faapenei:

  1. Aveese le pulou puipui mai le fagu.
  2. Ave le tui, faapipii le pusa paʻu i luga o le fagu.
  3. Liliu le fagu i le suauu.
  4. Tausia le fagu ile pito i lalo, tusi le numera manaomia o iunite i le suauu, e sili atu ile 1-2ED.
  5. Faʻavave faʻamalosi i luga o le paʻu, ia mautinoa o mai uma mai le ea.
  6. Aveese le maualuga o le ea mai le paʻu e ala i le alu malie le piston.
  7. Taulima le paʻu i le nofoaga na faʻamoemoe e tui ai.
  8. Tui le paʻu i le maualuga o le 45 tikeri ma faʻagesegese lemu le vailaʻau.

Auala e faʻaoga saʻo ai le tui o le inisalini

Matou te fautuaina le faʻaaogaina o tui mo le tui o le tui, o ona nila e le mafai ona aveesea. Latou te le o iai se vaega oti ma o le vailaʻau o le a faafoeina i se fua saʻo sili atu. Naʻo le toe foʻi i tua o le maeʻa lea o le 4-5 taimi o le a faʻalavelave ai nilala. O togafitiga o ona nila e mafai ona aveeseina e sili atu ona maloloina, ae o latou nila e sili atu ona mamafa.

E sili atu le aoga i le isi: faʻaaoga se tui tui faigofie i le fale, ma toe faʻaaogaina i se nila mautu ile galuega poʻo se isi mea.

Aʻo leʻi tuʻu le homone i totonu o le suauu, e tatau ona fufulu le fagu i le ava malosi. Mo le faʻapuupuugaina o le puleaina o se maʻi laʻititi, e le tatau ona lulu le vailaʻau. O se gasegase tele e gaosia i le tulaga o le taofiga, o lea ao le i seti, ua lulu le fagu.

O le piston i luga o le suauu ua toso i tua i le vaega talafeagai ma tuʻuina le nila i totonu o le fagu. I totonu o le moli, o le ea o loo i totonu, faatasi ai ma se piston ma se vailaau i lalo o le mamafa i totonu, o loo tusia i totonu o le masini. O le tele o vailaʻau i le suauu e tatau ona sili atu nai lo le fuaina o fualaau. Afai e oʻo i totonu le fuʻa a le ea, ona faʻapipiʻi lea ma lou tamatamailima.

E saʻo le faʻaaoga o nila eseese mo le seti o fualaau faasaina ma le folasaga. Mo se seti o vailaʻau, e mafai ona e faʻaogaina ni nila mai se suauʻu faigofie. E mafai ona e tuʻuina atu se iniseti i se inisalini insulin.

E i ai le tele o tulafono o le a taʻuina ai i le maʻi pe faapefea ona faʻafefiloi le fualaau faasaina:

  • muamua tui tui inisalini i totonu o le suauu, ona fai loa lea,
  • ose inisalini pupuu po o le NPH e tatau ona faʻaaogaina pe'ā uma ona faʻafefiloi pe teuina mo le silia ma le 3 itula.
  • Aua nei faʻafefiloi le inisalini-medium-acting insulin (NPH) faʻatasi ai ma se faʻamalolo umi. O le fuga o le zinc e liuaina se hormone umi i se mea puupuu. Ma o se mea e lamatia ai le ola!
  • E le tatau ona fefiloi le tasi ma le isi ma isi ituaiga o hormones i le taimi umi ma le inisalini Glargin.

O le nofoaga o le a tuu ai le tui o le a faʻamamaina i se vaifofo o le vai faʻapitoa poʻo se mea faʻapipiʻi faigofie. Matou te le fautuaina e faʻaaoga se vailaau oona, o le mea moni, o tagata mamai e maua i le maʻisuka, o le paʻu e mamae. O le ava malosi o le a faʻamagoina atili ai, o le a oʻo mai ai ni mea tiga.

E talafeagai le tuiina o le inisalini i lalo o le paʻu, ae le o le tino maso. O le nila ua pipii i le maualuga o le 45-75 tikeri, papaʻu. E le tatau ona e aveese le nila pe a uma le puleaina o fualaau, faatali 10-15 sekone e tufatufaina ai le homone i lalo o le paʻu. A le o lena, o le hormone o le a alu ese mai fafo i totonu o le lua mai lalo o le nila.

Soʻo se insulin: uiga lautele, foliga o le lapoa ma le tele o le nila

O maʻi e maua i le maʻisuka e manaʻomia le togafitiga faifaipea o le insulin. E taua tele lenei mea mo tagata gasegase i le ituaiga muamua o togafitiga.

E pei o isi fualaau oona, o le inisalini e manaʻomia ai se faʻatulagaga saʻo.

E le pei o vailaau o le suka, o lenei tuufaatasiga e le mafai ona faʻatuina i le pepa lapopoa, ma o manaoga o tagata maʻi taʻitasi e taʻitasi. O le mea lea, mo le faʻatonuina o le vailaʻau faʻamalo, o loʻo faʻaaogaina se tui tui o le inisalini, lea e mafai ai ona e tuiina oe i le taimi tatau.

I le taimi nei, e sili atu le faigata ona mafaufauina seiloga ua faʻaaogaina ni masini tioata mo le iniseti, lea e manaʻomia ai le faʻamalosiina pea, ma ni nila mafiafia, e le itiiti ifo i le 2.5 cm le umi. O ia injections na o faatasi ma lagona tiga tiga, fulafula ma hematomas i le nofoaga o tui.

I le faʻaopoopoga, e masani lava ona le maua i totonu o le tino, na maua ai le inisalini i le maso, lea na mafua ai ona soli le paleni glycemic. I le gasologa o taimi, na faʻataunuʻuina sauniuniga mo le inisalini umi, ae ui i lea, o le faʻafitauli o aʻafiaga o loʻo aʻafia pea, ona o faʻalavelave e fesootaʻi ma le taualumaga o le pulega o le hormone lava ia.

O nisi tagata gasegase e fiafia e faʻaaogaina se pamu insulin. E foliga mai o se masini feaveaʻi masini e faʻaaogaina le inisalini i le gasologa o le aso.

E i ai i le masini le gafatia e faʻatonutonu ai le aofaʻiga o le insulin.

Ae ui i lea, o le tui o le inisalini e sili ona lelei ona o le mafai ona togafitia le fualaau faasaina i le taimi talafeagai mo le tagata maʻi ma i le aofaiga tonu e puipuia ai le tele o maʻi maʻisuka.

E tusa ai ma le taʻiala o le faʻatinoga, o lenei masini e toetoe lava leai se ese mai masani masani o loʻo masani ona faʻaaogaina e faʻatino ai togafitiga faʻasoifua maloloina. Ae peitai, o masini mo le puleaina o inisalini ei ai ni eseesega.

O se piston faʻatasi ma se paʻu paʻu o loʻo iloga foʻi i totonu o la latou fausaga (o le mea lea, o se tuilaina e taʻua o le tolu-vaega), o se nila (o se mea e mafai ona faʻaaogaina pe faʻapipiʻiina foi ma le suauu lava ia - faʻapipiʻiina) ma se vailaʻau e faʻaaoga i fafo mo le aoina o fualaau.

O le eseesega autu o loʻo i lalo:

  • o le piston e sili atu ona solomuli ma sili atu le sologalelei, lea e mautinoa ai le leai o se tiga i le taimi o le tuiina ma le tuʻuina lelei o le fualaau faasaina,
  • se fagu manifinifi manifinifi, o injections e faia ia le itiiti ifo i le tasi i le aso, o lea e taua ai le aloese mai le le mautonu ma le ogaoga o le faaleagaina o le ufiufi,
  • nisi o tui tui e talafeagai mo le toe faʻaaogaina.

Ae o se tasi o eseesega autu o igoa ia e faʻaaogaina e faʻaalia ai le tele o le suauu.

O le mea moni o le, e le pei o le tele o fualaau oona, o le fuaina o le aofaiga o le inisalini e manaʻomia e ausia ai le maualuga o le kulukose concentration e fuafuaina e le o milliliters poʻo milligrams, ae i totonu o iunite faʻavaomalo (UNITS).

O vaifofo o lenei vailaau e maua i se fua o le 40 (faatasi ai ma se pulou mumu) po o le 100 iunite (faatasi ai ma se moli moli) i le 1 ml (faʻailoaina--40 ma u-100, i le faasologa).

O le aofaiga tonu o le inisalini e manaʻomia mo le maʻisuka ua faʻamoemoeina e le fomaʻi, o le faʻamaoniaina e le tagata gasegase e mafai ona faatagaina pe afai e le fetaui le faailogaina o le suauu ma le faʻaogaina o le tali.

Ole inisalini e mo na o pulega faʻapitoa. Afai o le fualaau oona e maua i le iniseti, o le tulaga lamatia o le atiaʻe o le hypoglycemia e maualuga. Ina ia aloese mai na faʻafitauli, e tatau ona e filifili le saʻo saʻo o le nila. E tutusa tutusa ma le lautele, ae eseese i le uumi ma e ono puupuu (0.4 - 0.5 cm), medium (0.6 - 0.8 cm) ma le umi (sili atu i le 0.8 cm).

O le fesili tonu pe o le a le mea e taulaʻi i ai e faalagolago i le lavelave o se tagata, itupa ma tausaga. O le tautala malosi, o le tele o le vaega o mea o loʻo i lalo, o le sili atu lea o le umi o le nila ua faatagaina. E le gata i lea, o le metotia o le faia o se inisi e taua foi. E mafai ona faʻatau mai se tui tui inisalini i le toetoe lava o falemaʻi uma, o la latou filifiliga e lautele i faʻamatalaga faapitoa i le endocrinology clinics.

E mafai foi ona e vaʻai le masini saʻo e ala i le Initaneti.

O le auala mulimuli e maua ai e sili atu ona faigofie, talu ai i luga o le 'upega tafaʻilagi e mafai ona e faamasaniina oe lava i le faʻatulagaga o nei masini faʻamalamalama, vaai i le tau ma pe faʻapefea ona foliga mai se masini faapena.

Ae peitai, aʻo leʻi faatauina se tui i se fale talavai poʻo soʻo se isi lava faleoloa, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi, o le a faʻamatalaina foʻi oe e le fomaʻi pe faʻapefea ona e faia lelei le auala mo le tuiina o le inisalini.

Toga mo le inisalini: faailoga, tulafono faʻaaoga

I fafo, i luga o masini taʻitasi mo injections, o le fua faʻatasi ma vaega tutusa e faʻaaogaina mo le saʻo lelei o le tuiina o le inisalini. I le avea ai o se tulafono, o le vaeluaga i le va o vaevaega e lua e 1-2 iunite. I le taimi lava e tasi, o numera o loʻo taʻu mai ai fasi pepa e tutusa ma le 10, 20, 30 iunite, ma isi.

E tatau ona faʻalogo lelei o numera lomitusi ma fasi uumi umi e tatau ona lautele. E faʻafaigofieina le faʻaogaina o le suauu mo tagata gasegase e faʻaleagaina.

I le faʻatinoga, o le tui o loʻo i lalo:

  1. O le paʻu i le nofoaga e pupu ai le togafitiga e togafitia ma se fomaʻi. Fomaʻi fautuaina togafitiga i le tauau, luga o le suvae, poʻo le manava.
  2. Ona e manaʻomia lea e aoina le tui (pe aveese le peni a le sine mai le mataupu ma sui le nila ma se mea fou). E mafai ona faʻaaogaina se masini faʻapipiʻi faʻatasi i ni nai taimi, i le tulaga lea e tatau ai ona togafitia le nila i le ava malosi.
  3. Ao mai se fofo.
  4. Faia se tui. Afai o le tui tui o le inisalini ei ai se pipi vavalalata, o le iniseti e faia i itu taumatau saʻo. Afai ei ai le lamatiaga o le fualaau oona e maua i totonu o le musele, o le inisiua e faia i le maualuga o le 45 ° poʻo le paʻu paʻu.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi tuga lea e manaʻomia ai le naʻo le vaavaaiga faafomaʻi, ae faʻapea foi le mataʻituina o le tagata lava ia. O se tagata e iai se foliga tutusa e tatau ona tuiina le inisalini i lona olaga atoa, o lea e tatau ai ona ia aoao lelei pe faʻapefea ona faʻaaoga le masini mo le tui.

Muamua lava, o lenei atugaluga e uiga i mea faʻapitoa o le tuiina o le inisalini. O le tele o le fualaau faasaina ua fuafuaina e le fomaʻi, masani lava e matua faigofie lava ona fuafua mai le faailoga o le suauu.

Afai mo nisi mafuaʻaga e leai se masini ma le sao saʻo ma vaevaega i le lima, o le aofaʻi o le vailaau faʻasaina ua fuafuaina i se vaega faigofie:

E ala i faigofie faigofie e manino ai le 1 ml o le inisalini vaifofo ma se vailaau e 100 iunite. mafai ona suitulaga le 2.5ml o se fofo ma se maualuga o le 40 iunite.

A maeʻa ona fuafuaina le voluma o loʻo manaʻomia, e tatau i le tagata maʻi ona tuʻuina le pipi i luga o le fagu ma le vailaʻau.

Ma, o sina ea itiiti e tosoina i le tui o le inisalini (o le piston ua tuʻuina atu i le mea e manaʻomia i luga o le injector), ua tuʻi se pusa tapuni i se nila, ma ua faʻasaʻo le ea.

A maeʻa lenei mea, ona fuli lea o le vili ma tuʻuina le syringe i le lima e tasi, ma o le vailaau faʻasaina e aoina faatasi ma le isi, latou te maua sina mea e sili atu nai lo le manaʻomia o le inisalini. E talafeagai lenei mea e aveese ai le okesene sili atu mai le tui o le suauu ma se piston.

O le insulin e tatau ona teuina i totonu o le pusaaisa (laina vevela mai le 2 i le 8 ° C). Ae ui i lea, mo pulega faʻapitoa, e faʻaaogaina se vaifofo o le vevela o le potu.

E tele gasegase e fiafia e faʻaaoga se penisini faapitoa. O nei ituaiga masini na amata mai i le 1985, o lo latou faʻaaogaina na faʻaalia i tagata e le lelei le vaai po o tomai faʻagata, e le mafai ona fuaina le fua o le insulin. Ae ui i lea, o ia ituaiga masini e tele mea lelei pe a faʻatusatusa i tui masani, o lea ua faʻaaogaina nei i soo se mea.

O peni togafiti ua faʻapipiʻiina i se atigilima faʻaogaina, o se masini mo lona faʻaopoopoga, o se laupepa lea e atagia ai vaega o totoe o inisalini.

O nisi masini e mafai ai e oe ona suia kata ma le fualaau faasaina e pei ona le atoatoa, o isi e aofia i le 60-80 iunite ma ua fuafuaina mo le faʻaaogaina e tasi.

I se isi faaupuga, e tatau ona suia i latou fou pe afai o le aofaiga o le inisalini e itiiti ifo nai lo le mea e manaʻomia.

O nila i le syringe pen e tatau ona suia pe a uma ona faʻaaoga. O isi tagata gasegase latou te le faia lenei mea, lea e mafua mai i faafitauli. O le mea moni e faapea, o le tootoo o le nila e togafitia i fofo faʻapitoa e faigofie ai le paʻu o le paʻu.

A maeʻa le faʻaaogaina, ona faʻasolosolo malie lea o le pito faʻamau. E le o se mea e iloagofie i mata le lavalava, ae e manino lava ona iloa i lalo o le tioata o le microscope.

E faʻaleagaina le falesa o le nila, aemaise lava pe a toso ese le tui, lea e mafua ai le hematomas ma le faʻamaʻi pipisi o le dermatological.

O le algorithm mo le faia o se tui e faʻaaoga ai se peni-seringe e faapenei:

  1. Faʻamauina se nila fou e leai se faʻamaonia.
  2. Siaki le aofaiga o totoe o le vailaʻau.
  3. Faatasi ai ma le fesoasoani a se pule faʻapitoa, o le fua ole manaʻo ole inisalini e faʻatulafonoina (o se kiliva tuʻufaʻatasiga e faʻalogo i taimi taitasi).
  4. Faia se tui.

Faʻafetai i se fagu manifinifi laitiiti, o le tui e leai se aoga. O se peni tuila e mafai ai ona e aloese mai le taina o le tagata lava ia. O lenei mea e faʻaleleia ai le sao o le metotia, e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le fulafula.

O le a le tuiina o le inisalini: ituaiga faavae, mataupu faavae o filifiliga, tau

E i ai ituaiga ituaiga masini mo le puleaina o le inisalini. O i latou uma lava ei ai tulaga lelei ma le le lelei. O le mea lea, e mafai e tagata taʻitoʻatasi ona filifili le fofo lelei mo ia lava.

O ituaiga nei o loʻo i ai, o loʻo i ai tui tui insulin:

  • Faʻatasi e mafai ona faʻaaogaina le nila. O le "faaopoopo" o sea ituaiga masini o le gafatia e seti le fofo ma se nila mafiafia, ma se manifinifi mole tasi taimi. Ae ui i lea, o sea tui o loʻo i ai se toe malosi - o se inisalini itiiti e tumau pea i le vaega o le faʻalaiga o le nila, lea e taua mo tagata gasegase e maua sina fualaau o fualaau faasaina.
  • Faatasi ma le nila faʻaopoopo. O sea suauu e talafeagai mo le faʻaaogaina faifai pea, ae ui i lea, ao le i mulimuli ane tui, e tatau ona faʻapipiʻiina le nila e tusa ai. O se mea faapena e mafai ai e oe ona sili atu le fua saʻo o le insulin.
  • Togitogi peni. O se faʻaonapo nei faʻaonapo nei o se tui masani o le inisalini. Faʻafetai i le fale faʻanatura, e mafai ona e ave le masini ma oe ma tuʻuina atu se tui i soo se mea pe ae manaʻomia. O le aoga sili o le peni-seringe o le leai o se faʻalagolago i le puleaina o le vevela o le teuina o inisalini, o le manaʻoga e ave se fagu vailaʻau ma se tui.

Pe a filifilia se tuila, e tatau ona totogi le mafaufau i vaega nei:

  • Laasaga "Laasaga". E leai se faʻafitauli pe a vaʻai fasipepa i vaitaimi o le 1 po o le 2 iunite. E tusa ai ma fuainumera o fuainumera, o le tele o mea sese i le inisalini e aoina e le tuila e tusa ma le afa o le vaevaega. Afai e maua e le tagata maʻi le tele o le inisalini, e le taua tele. Ae ui i lea, o se laʻititi laʻititi poʻo le taimi o le tamaitiiti, o le vavaeeseina o le 0.5 iunite e mafai ona mafua ai le solia o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. E sili atu le lelei o le mamao i le va o fevaevaeaiga e 0.25 iunite.
  • Faigaluega. O vaevaega e tatau ona manino le iloa, e le tapeina. Lelei, lamolemole lelei i totonu o le paʻu e taua mo le nila, e tatau foi ona e gauai atu i le piston o loo sosolo filemu i le injector.
  • Togitogi tele. Mo le faʻaaogaina i tamaiti ei ai le maʻisuka ituaiga 1, o le umi o le nila e le tatau ona sili atu i le 0.4-0.5 cm, ma isi e talafeagai mo tagata matutua.

E le gata i le fesili pe o le a le ituaiga tui tui inisalini, e tele gasegase e fiafia i le tau o ia oloa.

O togafitiga faafomaʻi masani o le gaosiga ese mai fafo e tau 150-200 rubles, fale - a itiiti ifo ma le lua taimi e taugofie, ae e tusa ai ma le tele o tagata gasegase, o la latou amio e tele mea e manaomia. O le penisini e sili atu le tau - e tusa ma le 2000 rubles. I nei tupe faaalu e tatau ona faaopoopo i ai le faatauina o faletalimalo.

O le a le uiga o le faailogaina o le U 40 ma le U100 i luga o tui? O le maʻisuka e le o se faasalaga

| O le maʻisuka e le o se faasalaga

O uluai tui o inisalini na iai le tasi unite o le inisalini i le milliliter o fofo. I le aluga o taimi, ua suia le mafaufau.

Mo le fuafuaina o le inisalini ma lona fua, e taua le mafaufau o fagu o loʻo tuʻuina atu i luga o maketi faʻamalositisi a Rusia ma atunuu CIS e 40 vaega o insulin i le 1 milliliter. O loʻo faʻailoa le fagu o U-40 (40 iunite / ml).

O vailaau masani o le inisalini e faʻaaogaina e le maʻisuka ua fuafuaina faapitoa mo lenei inisalini. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona faia se faʻatusatusaga talafeagai o le insulin e tusa ai ma le mataupu faavae: 0.5 ml o le inisalini - 20 iunite, 0.25 ml - 10 iunite.

O aʻafiaga taʻitasi ile tui o le inisalini e iloa ai se voluma faapitoa, o le faauuga ile inisalini se iunite o se faauuga i le tele o le fofo, ma ua fuafuaina mo inisalini U-40 (FAʻAALIGA 40 iunite / ml):

  • 4 iunite o inisalini - 0.1 ml o fofo,
  • 6 iunite o inisalini - 0.15 ml o fofo,
  • 40 iunite o inisalini - 1 ml o vaifofo.

I le tele o atunuu o le lalolagi, ua faʻaaogaina le inisalini, lea e aofia ai le 100 iunite i le 1 ml o fofo (U-100). I lenei tulaga, e tatau ona faʻaaogaina ni tui faapitoa. I fafo atu, latou te le ese mai tui U-40, peitaʻi, o le faʻaaogaina o le faauuga ua naʻo le fuafuaina mo le faʻatinoina o le inisalini U-100. O le inisalini lea e 2.5 taimi sili atu nai lo le maualuga o le faʻasalaga (100 u / ml: 40 u / ml = 2.5).

Pe a fuafua le inisalini, e tatau i le tagata maʻi ona iloa: o le metotia na faʻatuina e le fomaʻi e tumau pea, ma e mafua mai i le manaʻoga o le tino mo se aofaiga patino o le hormone. Ae afai o le maʻisuka na faʻaaogaina le U-40 inisalini, e maua ai le 40 iunite i le aso, ona i ai lea i le togafitiga o le U-100 o le a manaʻomia pea le 40 iunite. O le aofai o le tui insulin U-100 e tatau ona 2.5 minute le maualalo.

Mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, pe a fuafua le inisalini, e tatau ona e manatuaina le fua faʻatatau:

40 iunite U-40 o loʻo maua i le 1 ml o fofo ma e tutusa ma le 40 iunite. U-100 inisalini i totonu o le 0.4 ml solution

O le inumaga o le inisalini e tumau pea e le suia, na o le aofaiga ole inisalini e faʻamanuiaina e faʻaititia. O lenei eseʻesega o loʻo faʻatatau i faʻamalosi ua mamanuina mo U-100

E fia miliona tui tui inisalini?

O se tui tui inisalini o se mea e sili ona taua mo se tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka.

Ae peitaʻi, e le o tagata uma oe na mauaina talu ai nei lenei faʻamaʻi ua iloa le auala e filifili ai le tui saʻo o le inisalini mo le iniseti, e fia mili e faʻatau ai se tui tui. E taua tele lenei mea mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1.

Mo i latou, o aso uma o inisalini e taua, e aunoa ma latou e mafai ona oti se tagata. O le mea lea e tulaʻi mai ai le fesili: e fia siama tui insulin?

O le mea lea, o le nila o nei tui e umi lava le umi mo le faigofie o le faʻaofiina (naʻo le 12 mm).

E le gata i lea, o loʻo feagai le au gaosiga ma le galuega o le faʻaogaina o lenei nila mafiafia tele, talu ai e manaʻomia e le tagata maʻi ona togafitia le inisalini i le tele o taimi i le aso.

O le mataupu o tui tui inisalini e matua manifinifi lava e faʻaitiitia ai le numera o vaevaega. I le faʻaopoopoga, o lenei fomu e sili atu ona faigofie ona faʻaaogaina le fualaau faʻasaina i tamaiti e maua i le maʻisuka.

I le avea ai o se tulafono, o le tele o tui tui inisalini e fuafuaina i luga o se voluma o le 1 ml mo se fualaau faasaina lea e 40 U / ml.

O lona uiga, afai e manaʻomia e se tagata le 40 ml o le vailaau faʻasaina, e tatau ona ia faʻatumu le suauu i le auala atoa i le faailoga o le 1 ml.

Ina ia faigofie mo tagata gasegase ma ia laveaʻiina i latou mai ni faʻatatauga le talafeagai, o le tui tui o insulin e faʻapipiʻiina ma le le mafai ona faʻamaonia, i iunite. I lenei tulaga, e mafai e se tagata ona faʻatumu le suauʻu ma le aofaʻi tatau o le vailaʻau.

E le gata i lea, i le faaopoopo i faʻamaufaʻailoga, o loʻo i ai tui tui inisalini mo le tele o le homone. O le pito itiiti o le 0.3 ml, le maualuga 2 ml. O le mea lea, afai, pe a fuafua le inisalini, e foliga mai e sili atu i le 40 U / ml, ona tatau lea ona e faatauina se tui tele, 2 ml. I le faaiuga, pe fia le tui tui inisalini e tatau ona faatau e se tagata faapitoa? E tele fua faʻatatau mo lenei mea.

O se tasi oi latou e foliga faapenei:

(mg /% - 150) / 5 = fuaina o le inisalini (tasi) O lenei faiga e talafeagai mo se tagata o lona glycemia e sili atu i le 150 mg /%, ae itiiti ifo i le 215 mg /%. Mo i latou e maualuga atu i le 215 mg /%, e ese le fua : (mg /% - 200) / 10 = fua o le insulin (tasi). Mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o se tagata, o le suka toto e oʻo atu i le 250 mg /% (250-200) / 10 = 5 iunite o le inisalini

O se isi faʻataʻitaʻiga:

Suavai Tagata 180 mg /%
(180-150) / 5 = 6 iunite o inisalini

E tusa ai ma mea ua taua muamua, e manino lava: pe fia siama insulin e manaʻomia mo tagata uma e mafatia i le maʻisuka. Ae o se tulafono, o fuainumera a le au lava latou e fuafua le aofaiga o fualaau faasaina e tatau ona ave e le tagata maʻi.

E faʻapefea ona filifili le tui sili atu ile inisalini?

Mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, e taua le faatumauina o se tui o le inisalini.

O sese e oʻo lava i le tasi vaesefulu o se vaega o gaioiga e mafai ona taʻitaʻia ai le tagata maʻi i se tulaga o le hypoglycemia ma le lamatia ai o le ola.

O le mea lea, mo se faʻataʻitaʻiga, o le tasi le iunite o le inisalini puupuu o le a faʻaititia le suka i se maʻi mai le 8 mmol / l. I tamaiti, o lenei gaoioiga o le a 2-8 taimi maualuga. O le mea lea, pe a filifilia se tui, e tatau ona e mafaufau i nisi o vaega:

  1. E fautuaina e tagata taʻitoʻatasi le filifiliina o tui ma se nila ua fausiaina, talu ai latou te le maua le mea e taʻua o le "avanoa mate" i totonu o le vaega o le inisalini e mafai ona ulufale i totonu. I tui e toe faʻaaogaina, pe a uma tui, o loʻo iai se vaega o le vailaʻau e leʻo faʻaaogaina.
  2. A filifilia se nila i luga o se tuila, e tatau ona e manaʻo i se mea puupuu - 5 - 6 mm. O lenei mea o le a faʻatagaina ai se inisiua tuusaʻo saʻo ma puipuia le inisalini mai le ulufale atu i le maso. E tatau ona manatuaina o le puleaina o le inisalini o le inisalini e faʻateleina ai le tele o taimi. O lenei mea e mafua ai ona maua vave le hypoglycemia ma o loʻo i ai se manaʻoga mo le faʻaluaina o le faʻamalosi.
  3. Aʻo leʻi tosoina le nila faʻamalosi i luga ole peni, siaki lo latou fetaui. O faʻamatalaga fesoʻotaʻiga uma e aofia ai i faatonuga ole nila. I le tulaga o le le fesoʻotaʻiina o nila ma tui, o le a tupu ai le faʻamaʻi o le vailaʻau.
  4. E taua le gauai atu i le "laasaga o le fua" - o le tele lea o fualaau faasaina lea o le ai ai i le va o vaega e lua o le fua. Ole laititi lenei laasaga, o le sili atu foi ona mafai ona e lolomiina ile aofaiga o le insulin. O le mea lea, o le syringe lelei e tatau ona i ai le fua o le 0.25 PIECES, ma o vaevaega e tatau ona mamao le tasi ma le isi ina ia mafai ai ona e faia se numera o le 0.1 PIECES.
  5. E sili atu le i ai o le faamaufaʻailoga i le syringe ei ai se foliga faʻapitoa nai lo se foliga faʻapitoa. Ma o le a sili atu ona faigofie le vaai i le faailoga. E masani lava ona paʻu le lanu i le lanu. E manaʻomia lou faʻataʻavale i le pito e latalata i le nila.

O a ni nila mo penisini insulin?

O togi uma mo tui inisalini e vaevaeina e le mafiafia (lautele) ma le uumi. A filifilia se nila, e tatau i se tasi ona amanaʻia tausaga o le maʻi, o lona mamafa (mamafa, physique) ma le auala e faʻafoeina ai fualaau faasaina (i le paʻu paʻu pe leai). E i ai ni nila ma le lautele o le 0.25 mm, e umi le 6 ma le 8 mm, nila ma le diameter o le 0.3 mm ma le umi o le 8 mm, ma o ni nila e i ai le diameter o le 0.33 mm ma le umi o le 10 ma le 12 mm.

Mo tamaiti ma tagata matutua o normosthenics, e sili atu ona lelei le faʻatau o nila 6 pe 8 mm le umi. E mafai ona faʻaaogaina mo soʻo se ituaiga o pulega o le inisalini. Mo le supershenics (mamafa), o le faʻaaogaina o nilala 8 pe 10 mm e faatagaina. Mo tagata matutua, o nila o soʻo se umi e faʻaaoga e fuafua i le ituaiga o pulega. I le paʻu paʻu, e sili atu le 10 - 12 mm, e aunoa ma se lafu - 6 - 8 mm.

Aisea e le mafai ai ona ou faʻaaogaina ni nila e faʻaogaina i ni taimi?

  • O le aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi o tui e tupu ai, ma o lenei mea e sili ona matautia mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka.
  • Afai e te le suia le nila pe a uma ona faʻaaogaina, ona sosoo ai lea ma le tui e sosoo ai e mafai ona mafua ai le lūlū o le vailaʻau.
  • O siama mulimuli ane, o le pito i lalo o le nila ua faʻaleagaina, lea e faʻapupulaina ai le ono aʻafiaga o faʻafitauli - "pulupulu" poʻo faʻamaufaʻailoga i le nofoaga o tui.

O le a le penisini insine?

O se ituaiga faapitoa lenei o le syringe lea e aofia ai pepa faʻailo ma le insulin. O lo latou lelei, o le tagata maʻi e le manaʻomia le tauaveina o vailaau insulin, syringes. E i ai a latou mea uma i le tasi pen. O le le lelei o lenei ituaiga o suauu e iai lona laasaga tele - e le itiiti ifo i le 0.5 poʻo le 1 PIECES. E le mafai e lenei mea ona tuʻuina atu ni togi laʻititi e aunoa ma ni mea sese.

E faʻapefea ona faʻaoga saʻo le tuiina o le inisalini?

  • Aʻo leʻi faʻaaogaina se suauu toe faʻaaoga, ia mautinoa ia fufulu i le ava.
  • Ina ia maua le fua saʻo o le inisalini, e tatau ona e filifili i vaega. E fia iunite o le ai ai se tasi o igoa i luga ole suauu. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e vaʻai pe toafia mililiters o loʻo iai i le tuila, e fia vaevaega. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o loʻo i ai le 1 ml i le suauu, ma le 10 vaevaega, o le 1 vaega o le ai ai le 0.1 ml. O lea e tatau ona e filifili po o le a le faʻamalosia o le suauu ua mamanuina mo. Afai e 40 U / ml, ona 0.1 ml o le vaifofo, o lona uiga, o le tasi vaevaega ole suauu o le a aofia ai le 4 U o le inisalini. Ona, faalagolago lea i le tele o loʻu manaʻo e ulufale i ai, fuafua le tele o le vaifofo faʻaaogaina.
  • E tatau ona manatuaina o le inisalini pupuu e masani lava o le muamua e tosoina i le suauu (o le fofo i lenei vailaʻau e le mafai ona luluina). Ona faʻapipiʻiina lea o le inisalini e faʻaaogaina le tui (e tatau ona luluina le fagu ao lei faʻaaogaina). O le inisalini umi taimi e le ogatasi ma soo se mea.

Asini ile inisalini: fuataga o fua, ituaiga, volumes of syringes

O se faamai o le endocrin system, e pei o le maʻisuka, ona o le faaletonu o le kulukose e mafua ai le le atoatoa i le metabolism.

Mo le maʻisuka o le pepa muamua, o le togafitiga o le inisalini e taua tele, talu ai o loʻo faʻatino le galuega o le totogiina o le metabolism o gaʻo. Mo ia tagata, o le pulega masani o le inisalini e taua tele. Ma e tatau ona e faʻaalia lelei lenei lomiga, e amata i le filifilia o se tui faapitoa o le inisalini ma faʻauʻu i le auala saʻo.

Auala e filifili ai se suauu lelei

Tusa lava poʻo le a le ituaiga o injector e te manaʻo ai, e tatau ona e gauai faapitoa i ona uiga. Faʻafetai atu ia i latou, e mafai ona e vaʻavaʻai i se mea sili ona maualuga le maua mai le faes.

O le masini o le suauu e mafua ai le i ai o elemene nei:

  • fualaʻau paʻu
  • flange
  • piston
  • paʻu
  • le nila.

E tatau ona taʻitasi ia elemene maualuluga ma tausisia tuʻusaʻoga faʻamalositisi.

O se mea aupito sili ona maualuga le meafaigaluega ua maua i uiga e pei o:

  • manino le faailogaina o le fuainumera ma vaega laiti,
  • toesea o ni faaletonu i le mataupu,
  • free piston movement
  • nila fala
  • le saʻo saʻo o le faamaufaailoga.

Afai o tatou talanoa e uiga i le sooga ua taʻua o le syringe atomatū, ona tatau lea ona siaki pe faapefea ona tuʻuina atu le vailaʻau.

Masalo o tagata uma o loʻo maua i le maʻisuka latou te iloa o le tele o le inisalini e masani lava ona fuaina i vaega o gaioiga e faʻamaonia ai le meaola o le homone.

Faʻafetai i lenei faiga, o le faʻatulagaina o le faʻatulagaina o metotia e matua faigofie lava, talu ai e le toe manaʻomia e tagata inisiua ona liua milligrams i masini.

E le gata i lea, mo le faigofie o le maʻisuka, ua atiaeina tui faapitoa i luga o le fua lea o loʻo fuafua ai i vaega, ao luga o mea masani o meafaigaluega e faia i masini.

Pau lava le faigata o tagata o loʻo feagai ma le maʻisuka o le faailogaina lea ole inisalini. E mafai ona tuʻuina i foliga o le U40 poʻo le U100.

I le mataupu muamua, o le voli e aofia ai le 40 iunite o le tino i le 1 ml, i le lona lua - 100 iunite. Mo ituaiga uma o le faaigoaina, o loʻo i ai tui inisalini e tutusa ma i latou. E 40 vaevaega o vaevaega e faʻaaogaina ai le inisalini U40, ma le 100 vaevaega, i le itu, e faʻaaogaina mo fagu ua faailogaina U100.

Inisalini ola: foliga

O le mea moni e mafai ona faʻaogaina ma faʻaaogaina ia nila o le inisalini. O lea, seʻi o tatou iloiloina auiliiliga o uiga e pei o le mafiafia ma le uumi. O uiga muamua ma lona lua e i ai se aafiaga tuusao i le puleaina o le hormone.

O le pupuu o le nila, o le faigofie ona tui. Ona o lenei mea, o le lamatiaga o le ulu i totonu o maso ua faaitiitia, lea e aofia ai le tiga ma le umi o le aafia i le hormone. O le togafitiina o nila i luga o le maketi e mafai ona oʻo i le 8 pe 12.5 milimita le umi. O gaosiga o masini tui e le o faanatinati e faʻaitiitia lo latou uumi, talu ai i le tele o vaʻai ma le inisalini, o loʻo tumau pea le mafiafia o pulou.

E tutusa foi lona taua i le mafiafia o le nila: o le mea itiiti, o le itiiti ifo lea o le tiga o le tui. O le iniseti ua faia i se nila o se limite tele lava e toetoe lava a le lagonaina.

Faatusatusaga o fua

Afai o le faailogaina o le injector ma le vial e foliga tutusa, e le tatau ona i ai ni faigata i le faagasologa o le fuafuaina o le fualaau o le inisalini, ona o le numera o vaevaega e tutusa ma le numera o iunite. Afai o le makaina e eseese pe o le syringe ei ai le mita millimeta, e tatau ona maua se faʻatusatusaga. A le iloa le tau o fevaevaeaʻiga, o ia fuafuaga e faigofie lava.

I le tulaga o le eseesega o le faaigoaina, o mea nei e tatau ona amanaia: o le inisalini i totonu o le U-100 sauniuni e 2.5 taimi maualuga nai lo le U-40. O le mea lea, o le ituaiga muamua o fualaau faasaina i le volume e manaʻomia le lua ma le afa taimi le itiiti.

Mo le fua o le mililita, e tatau ona taitaia e le insulin i totonu o le tasi mililita o le hormone. Ina ia mafai ona fuafua le fua mo le tui i masini, e tatau ona vaevaeina le numera talafeagai o le fualaau faasaina i le tau o le tau o le vasega.

Faʻafefea ona malamalama i le faailogaina o se tui tui inisalini

O le taatele ma i le taimi lava e tasi o le filifiliga aupito sili ona taugofie mo le faʻaofiina o le inisalini i totonu o le tino o loʻo avea nei ma se tui tui e mafai ona faʻaogaina ma se nila mataʻutia. O se mea taua lenei, aua i le tulaga sili ona lofituina, o gasegase e tuiina i latou lava.

I le taimi muamua, na gaosia ai e le au gaosi ni fofo mautu e 40 vaega o insulin i le 1 ml. E tusa ai ma lea, i falemaʻi na mafai ai ona faʻatau se suauʻu ua fuafuaina mo le faʻamauina o le 40 iunite i le 1 ml.

I le taimi nei, o loʻo maua avanoa fofo i se foliga e sili atu le mafaufau - 1 ml o le fofo ua i ai le 100 iunite o inisalini.

O le mea lea, na suia ai foi tui o insulin - e tusa ai ma faiga fou, ua uma ona fuafuaina mo le 10 iunite / ml.

Ae peitaʻi, e mafai lava ona maua uma muamua ma le lona lua i luga o fata o vailaau faʻasaina, ma o lea e taua tele mo tagata mamaʻi e maua ai le maʻisuka ia malamalama po o le fea o loʻo tuiina ai le faʻataʻitaʻiga e faʻatau ai, ina ia mafai ona saʻo le fuaina o le fualaau o vailaʻau mo le pule i le tino, ma, ia malamalama i le metotia. O nei mea uma e taua tele - e leai se faʻaopoopoga, talu ai o le mea sese i lenei mataupu ua liua i le ogaoga o le hypoglycemia, ma le lauiloa lauiloa e valaau e fua fitu, ma pe a uma ona vavae ese, e taua tele iinei.

Vaega e faʻaaogaina i le tuiina o le tui tui inisalini

Mo tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona faʻaaogaina nei mea uma, e gaosia e le au gaosiga le tuiina o le inisalini, o le faauuga lea e fetaui lelei ma le maualuga o le hormone i le fofo. E tatau ona totogia faapitoa ile tasi vaega: o vaega taʻitasi e faʻaaogaina i le suauʻu e leʻo faʻaalia ai le numera o le ml o fofo, ae o le numera o iunite.

Aemaise lava, afai o se inisalini o le inisalini e faamoemoe mo se fesuiaiga e 40-iunite, ona tutusa lea o le 1 ml i lona makaina ma le 40 iunite. O le mea lea, o le 0.5ml e tutusa ma le 20 iunite.

0.025 ml o le homone iinei e maua ai le 1 inisalini, ma le suauu ua fuafuaina mo se fofo 100-iunite ua faaigoaina pe a 1 ml e tutusa ma le 100 iunite. Afai e te faʻaaogaina le sese, o le a le saʻo le fua.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le aoina o se vaifofo ma se faʻaogaina o le 40 iunite i le ml mai le vial i totonu o se syringe U100, o le a na o le 8 iunite nai lo le 20 o loʻo faʻamoemoeina, o lona uiga o le gasegase moni o le a 2 taimi e itiiti ifo i le mea e manaomia e le tagata maʻi.

O le mea lea, faatasi ai ma le faʻafeagai, pe a faʻaaogaina se vaifofo o le 100 iunite i le ml ma se suauu U40, o le a maua e le tagata maʻi le 50 iunite, ae o le 20 o loʻo manaʻomia e 20.

Na filifili le au atiae e faafaigofie le olaga mo tagata e faalagolago ile inisalini e ala i le faia o se faailoga faailoga faapitoa. O lenei faʻailoga e mafai ai e oe ona le fenumiai, ma o lana fesoasoani e iloa ai le tasi le tui mai se tasi e matua faigofie lava. O lo o matou talanoa e uiga i le puipuia o pulou e tele-lanu: o le U100 syringe ua faaauupegaina i se ufiufi i le moli, U40 i le mumu.

Ma le isi, ou te fia faamanatu atu ia te oe, talu ai o se mea sili ona taua lenei - o le taunuuga o se filifiliga sese e mafai ona avea ma se ogaoga ogaoga o se vailaau e mafai ona taitaiina atu ai i se maʻi maʻi pe mafua ai foi se taunuuga matautia. E faavae i lenei mea, o le a sili atu pe a oʻo i le seti uma o mea faigaluega talafeagai e faʻatau muamua. I le tausia lelei, e te faʻaitiitia le manaʻoga e faia sau faʻatau vave.

O le umi o lelala e taua foi.

E leai se mea e sili atu le taua o le maualuga o le nila. I le taimi nei, o nila e lauiloa e lua ituaiga:

Mo le iniseti o le hormonal, e fautuaina e faʻaaoga le ituaiga lona lua, talu ai e leai se laʻau oti, ma, e tusa ai ma lea, o le fua o togafitiga e faʻatonuina o le a sili atu ona sao. Na o le toe faafoi o nei taaloga o le tamaoaiga faatapulaaina, e avea o se tulafono, latou te le fiafia pe a uma le fa po o le lima tusi.

Inisalini tui

Seʻio tatou faia se laʻititi laʻititi, talu ai o tui o le inisalini o se autu faapitoa.

O uluai tui tui o le inisalini e le ese mai mea masani. O le mea moni, o nei mea e masani ona faʻaogaina i luga o faʻamalama tioata.

E toatele e manatua pea lenei fiafiaga: faʻapipiʻi le sisiva mo le 30 minute i totonu o se fagu, faʻafefe le vai, malulu. Ma o le nila?! Masalo, mai i na taimi na i ai pea i tagata le mafaufauga o le tiga o le inisalini. Ioe e te faia! O le ae faia ni nai pu i se tola, ma o le ae le manao i se isi lava mea ... O lenei o se mea e matua ese lava. Faʻafetai i tagata uma o loʻo galulue i lenei gaosiga!

  1. Muamua, suauu faʻaogaina - e le tatau ona e ave faʻamaʻiina oe i soo se mea.
  2. Lona lua, e mama i latou, ona e faia i le palasitika, latou te le paʻu (pe faafia ona ou tipi oʻu tamatamailima, fufuluina tuila tioata na vaelua saʻo i oʻu lima!).
  3. Lona tolu, o manulele manifinifi ma se faʻamalosi tele o loʻo i ai se uʻamea faʻapipiʻi siliki e faʻaaogaina i aso nei, lea e faʻaitiitia ai feeseeseaiga pe a pasi atu i luga o le paʻu o le paʻu, ma e oʻo lava i le laser laser, e mafua ai ona le lagona le paʻu ma e leai ni mea e maua ai.

O se tui tui inisalini ma nilala tuila - peni - o se meafaigaluega faʻapitoa faʻapitoa. I le tasi itu, e lafoaʻi, faʻamaʻi, ma i le isi itu, e masani ona faʻaaogaina i le tele o taimi. O le mea moni, e le o se mea lelei lea. O nila mo peni tui e "faʻamaonia" e le tulaga o le Matagaluega o le Soifua Maloloina ma le Atinaʻeina o Agafesootai i se aofaiga e 10 taimi e itiiti ifo nai lo le taimi o manaʻomia.

Le mea e fai Manatua o tui tui inisalini ma nilala tuila o se meafaigaluega e le mafai ona faʻaaoga. E te faia le 10 injections o le penisillin ma le isi tuila? Leai! O le a le eseesega pe a oo mai i le inisalini? O le pito o le nila e amata ona faʻavasegaina pe a uma le tui muamua, ma mulimuli ane mulimuli ane atili faʻaleagaina le paʻu ma le gaʻo gaʻo.

O le a sou manatu o le a le mea o loʻo faʻaalia i le monster? Ina ia faafaigofie ona e iloa, e tatau ona e vaai i se ata e maualalo lona tulaga.

Ia, o lenei ua latou iloa? Ioe, e saʻo, o le pito sili lea o le nila pe a uma le tolu o tui. E le taua, a ea?

Ole toe faia ole injections ma ni mea e faʻaogaina e le naʻo ni lagona le lelei e faʻaaogaina eo tatou tagata faʻaauau e tumau ai pea. O le faatelevaveina lea o le atinaʻe o le lipodystrophy i le nofoaga o tui, o lona uiga o se faʻaitiitia i le vaega o le paʻu e mafai ona faʻaaogaina mo le tuiina i le lumanaʻi. Toe faʻaaogaina le suauu e tatau ona faaitiitia. E tasi le taimi, ma o le mea lena.

Faʻailoga faʻapipiʻi i luga o se tui tui inisalini

Ina ia mafai ona faigofie mo tagata gasegase, ua uma ona faauu le tui o le inisalini (faailoga) e tusa ai ma le faʻamalosi o le vailaʻau i totonu o le fagu, ma o le lamatiaga (laina o le makaina) i luga o le tuilani e le fetaui ma le mililiters, ae i vaega o inisalini. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o le suauu e faʻailoaina i se faʻasalaga o le U40, pe a fai o le "0.5 ml" e tatau ona avea ma "20 UNITES", ae le o le 1 ml, 40 UNITS o le a faʻaalia.

I lenei tulaga, na o le 0.025 ml o fofo e fetaui ma se tasi o le inisalini. O le mea lea, o tui i le U 100 o le ai ai le 1 ml se faʻamaoniga o le 100 PIECES, i le 0.5 ml - 50 PIECES.

Faʻafaigofie mea e fai i tui o inisalini (taumafai e faʻatumu se suauʻu masani i le 0.025 ml!), O le faʻauʻuina i le taimi lava e tasi e manaʻomia ai se gaioiga faʻapitoa, talu ai o na tui e naʻo le inisalini e mafai ona faʻaaogaina. Afai e faʻaaogaina le inisalini ma le U40, e manaʻomia se tuila i U40.

Afai e te tuiina le inisalini ma se faʻatonuga o le U100, ma ave le syringe talafeagai - ile U100. Afai e te ave insulin mai se fagu U40 i totonu o se syringe U100, nai lo le fuafuaina, fai mai, 20 iunite, o le ae naʻo le aoina mai o le 8. O le eseesega i le fuainumera e matua iloa lelei lava, a ea? Ma le isi itu, afai o le syringe o loo i luga o le U40, ma o le inisalini o U100, nai lo le 20 seti, o le a e totoina le 50 iunite. O le hypoglycemia sili ona leaga e maua.

O le mea moni o le tui o le inisalini e eseese ona togi e tatau ona manatua ei latou e faʻaaoga peni tui.

O se talanoaga auiliili o loo i luma atu ia i latou, ae mo le taimi nei o le a ou fai atu ua uma ona fuafuaina mo le faateleina o le inisalini U100.

Afai e faʻafuaseʻi ona gau le masini faʻaaogā i le peni, e mafai e tagata o le tagata maʻi ona alu i le fale talavai ma faʻatau tui, pei ona latou fai mai, e aunoa ma le vaai. Ma ua fuafuaina mo se isi faʻamoemoe - U40!

20 iunite o le inisalini U40 i totonu o laina tutusa e tuuina atu 0.5 ml. Afai e te inuina le inisalini U100 i totonu o se suauu i le maualuga o le 20 PIECES, o le a tutusa foi le 0.5ml (o le kuluma e tumau), na o le 0.5 ml lava i lenei tulaga, e moni e le 20 vaega ole laiga, ae 2.5 taimi sili atu - 50 iunite! E mafai ona e valaʻau i se taʻavale.

Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e tatau ona e faʻaeteete pe a uma le fagu ma e ave se isi, aemaise lava pe afai o le isi lea na auina mai e uo mai fafo i le Iunaite Setete. Toeitiiti lava o insulini uma o loʻo i ai se faʻamasinoga o le U100.

E moni, o le inisalini U 40 ua amata ona le masani ai i Lusia i aso nei, ae peitai - pulea ma pulea! E sili ona lelei le faʻatau se afifi o le U100 i le taimi muamua, filemu, ma puipuia oe lava mai faalavelave.

O le umi o le nila

E leai se taua o le umi o le nila. Olaʻo latou lava e mafai ona aveesea ma e le mafai ona aveesea (tuufaatasia). O le mea mulimuli e sili ona lelei, talu ai ona o tui ma selala aveeseina i le "nofoaga mate" e mafai ona tumau i le 7 iunite o le inisalini.

O lona uiga, na e ausia le 20 PIECES, ma na na o le 13 PIECES na e ulufale ai. E i ai se eseesega?

O le umi o le inisalini o le tui inisalini e 8 ma le 12.7 mm. E le o iai le togi, ona o nisi o mea e gaosia ai inisalini e faia ni pulou mafiafia i luga o fagu.

Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te fuafua e faʻaaogaina le 25 iunite o fualaau faasaina, filifili se tui o le 0.5ml. O le saʻo ole faʻataʻitaʻiga o tui laiti o le 0.5-1 UNITS Mo le faʻatusatusaga, o le saʻo saʻo (faʻasaga i le va o lamatiaga o le fua) o le tui 1 ml o le 2 UNITS.

Ole gaʻo mo tui o inisalini e eseese e le gata i le uumi, ae i le mafiafia (lumen diameter). O le togi o le nila o loʻo taʻuina mai e le Latina Luma G, e lata ane i ai e taʻu ai le numera.

O numera taʻitasi e iai lona lava faʻailoga o le nila.

O le maualuga o le tiga i le puncture o le paʻu e faalagolago i le maualuga o le nila, e pei lava o le malosi o lona pito. O le manifinifiina o le nila, o le a le maua ai se lagona itiiti.

O taiala fou mo togafitiga o inisalini na suia ai le uumi o le nila.

O nei maʻi uma (tagata matutua ma tamaiti), e aofia ai tagata ua mamafa tele, ua fautuaina ina ia filifilia ni pito umi uumi. Mo suauʻu lenei 8 mm, mo suauʻu - peni - 5 mm. O lenei tulafono e fesoasoani e faʻaitiitia le lamatiaga o le mauaina o le insulin i totonu o le maso.

Tuua Lau Faamatalaga