Captopril Sandoz Sisuka Taunuuga

Captopril Sandoz o se angiotensin liliu mai le inhibitor o le enzyme. I se isi faaupuga, o le vailaʻau e puipuia ai le ituaiga lona lua o angiotensin mai le liliu mai le muamua. O le mea lea, o se faʻaitiitia faʻaitiitia o le hormone oligopeptide e taofiofia ai le maualuga o le mamafa o le toto. Faatasi ai ma le fua saʻo, o le tagata maʻi e faʻasagaina e le gata i le toto toto, ae o le maualuga atoa foi o le vateatea. Ole aʻafiaga o le fualaau faasaina e tutoatasi mai le gaioiga o le plasma renin. I tagata gasegase, o le faʻaitiitia o le mamafa e matauina e tusa lava pe i ai se masaniga masani o le hormone. E mafai ona faʻaleleia le toto e ala i toto toto o le myocardium. E tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, Cabookril Sandoz e faʻaitiitia ai le faʻaauau o le platelets, o loʻo i ai se aafiaga e taofia ai le alualu i luma o le le atoatoa o le fatu, ma e faʻaitiitia ai foʻi le faʻaitiitia o le maualuga o le taumatau agavale. O le vailaʻau e vave faʻavaveina i le gastrointestinal tract. O nei faailoga o le 75%. E tatau i tagata maʻi ona manatua o le taumafaina tutusa o meaai ma le fualaau faasaina e faaitiitia ai le aafiaga o le vaega autū e tusa ma le afa. O le vaega autu o mea o loʻo faʻaaogaina e ala i le lelei o le faʻatinoga o fatugaʻo ma e na o sina vaega itiiti lava e tumau pea e le suia.

Captopril Sandoz e na o se fomaʻi faapitoa e faʻamaonia, pe a uma ona tuʻu uma suega talafeagai. O loʻo faʻamoemoe mo tagata gasegase i le tele o faʻamaʻi nei: • maualuga toto maualuga, • maualuga maualuga o le toto, o lona mafuaʻaga o se vaʻaiga tele o le fao o lona tino poʻo ona lālā, • faʻalavelaveina o le leftricle agavale, lea e fesootaʻi ma le myocardium muamua, • faʻaleagaina fatuga ona o le faʻamautu ua maua i le maʻisuka, ma le faaletonu o le fatu. E taua le maitauina o vailaʻau ua maua lautele ua faʻaaogaina e le gata o le monotherapy, ae o se vaega foʻi o togafitiga faʻapitoa. E tatau i tagata maʻi ona malamalama afai e te le faʻapipiʻi le taua i lou soifua maloloina, ona mafai loa lea ona e maua le tele o aʻafiaga. Faʻaleagaina o le faʻamaʻi ma le taʻavale e taʻitaʻia ai se tagata e faʻapouliuli. O le gaioiga o le cerebral e faʻavaivaia tumau, o le fatu e faʻaitiitia le pa'ū tele, lea e faʻatupulaʻia ai le ola faaletino e le itiiti ifo ma le lima taimi. O le faateleina o le suka toto e afaina ai le tino, lea o le a matuā faigata lava ona toe faʻafoʻisia. Faʻasolosolo manuia aso uma o le fatu i le maualuga o le toto maualuga.

Le tuufaatasiga ma le ituaiga o fualaau faasaina

O le elemene aoga autu o Captopril Sandoz o se mea tutusa o le igoa tutusa. O mea faaopoopo o le tuufaatasiga o le cellukalose microcrystalline, masini pateta, lactose monohydrate, faapea foi ma le vailaʻau vaʻa. O se oloa Siamani e naʻo avanoa i le laulau i luga o le maketi. O iunite taʻitasi e lapotopoto ma lamolemole ma, e faalagolago lava i le tui, e mafai ona ave se faʻailoga poʻo se fa-lau pepa. O le laulau e valiina i le lanu paʻepaʻe sinasina. Vaavaaiga mataʻina i le paolo, e le gata i le pito i luga, ae i totonu foi o le vaega. I le tasi itu, o loʻo i ai se tulaga lamatia mo se faʻalavelave vave. O vailaʻau faʻasaina e maua i se fua o le 6.25 mg, 12.5 mg, 25 mg, 50 mg ma le 100 mg. O sea ituaiga mea e faigofie ai ona fetuʻunaʻi faʻasologa o aso mo maʻi. O laulau taʻitasi o loʻo tuʻuina i totonu o se paʻu uila o loʻo faia i pepa o meaʻai. O pepe taitasi e aofia ai le sefulu iunite. O pepa pepa e mafai ona aofia ai mai le tasi i le sefulu sela.

Contraindications

Soo se vailaʻau, e tusa lava po o le a le mea e faaaoga ai, e le gata o se lisi o faʻamatalaga, ae e maua ai foi e faʻasaina ai se togafitiga. O faatonuga mo le faʻaaogaina o Captopril Sandoz o loʻo faʻapea e le o faʻamaonia le vailaʻau mo tagata mamaʻi i le tele o faʻamaʻi nei: • le le faʻamaonia i se tasi o vaega o le tuufaatasiga, faʻapea foi le eleelea, • tele gasegase allergies, e aofia ai le angioedema, faʻaalia i se vaega lautele o le paʻu , • faʻateleina mea o loʻo maua i meaʻai gaosia i le toto, faʻasalaga i fatugaʻo, • faʻalautele le gaʻo i totonu o le toto, • faʻasolosolo pe vavalalata o laʻau, gutu O loʻo i ai sou valve, valve valve po o le fatugaʻo, • i le taimi o le toe faʻaleleia o le fatu pe a uma le gaosiga o le fatu fatu, • faʻafitauli o le falemaʻi e tupu mai ona o le tele o gaioioserone gaosiga, • le i ai o le faʻalavelave i le tafe mai o le toto mai le ventricle agavale, • maualuga toto maualuga, • faʻalavelaveina o le myocardial infarction. e tele lava ina afaina, • le faʻaaoga faʻaaogaina o lenei vailaau faʻasaina i fualaau faasaina e faʻavae i luga o le vaʻaia. Afai o le maʻi ua i ai soʻo se faʻalavelave mai le lisi o loʻo i luga, ua faatonuina e le fomaʻi se mea tutusa e aunoa ma le toilalo.

E tusa ai ma le tele o suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga ma iloiloga, e tatau ona ave Captopril Sandoz pe a ma le tasi le itula ao lei faia se taumafataga. E sili atu le aua le faimamaina le papa ma inu tele vai mama. O le fua talafeagai mo se mataupu faapitoa e tatau ona atiae e se fomaʻi fomai o le talaaga talafeagai. O loʻo i ai se togafitiga faʻapitoa e faʻaalia e le kamupanī. E sili atu le saogalemu mo le tagata gasegase e amata le vasega i se fua o le 12.5 mg i le taimi. O le faletalimalo e faia faalua i le aso. A uma ona ave e le tagata maʻi le fua muamua, e tatau i le fomaʻi ona mataʻituina ma le totoʻa le tulaga ile itula muamua. Afai e lagona e se tagata le lelei, i lenei tulaga e leai ni faʻasalaga mo le faʻaaoga atili. Mo se togafitiga e sili atu ona aoga, e mafai e le fomai i le taimi o togafitiga ona fetuutuunai ia metotia o aso taitasi i le tasi itu ma le isi. Mo i latou o loʻo manaʻomia se togafitiga faigofie ma lagolago, o le a talafeagai le 25 mg i le taimi. Le fua faatatau maualuga o aso taitasi i lenei mataupu e le tatau ona sili atu i le 50 mg. Afai e tatau ai, o le fomai e faateleina i le 150 mg, lea e vaevaeina i ni atopa se tolu i le aso atoa. O maʻi e mafatia mai le fatu o le fatu e tatau ona togafitia ma le faʻaeteete tele ma naʻo lalo o le vaaiga a se fomaʻi. I le masani ai, faatasi ai ma se foliga tutusa, ua fautuaina e le fomai e amata le togafitiga ma se fua o le 6.25 mg. Faatasi ai ma ni uiga lelei ma le leai o aʻafiaga, e mafai ona fetuunai le fualaau.

Faʻaiʻuga

Aʻo leʻi amataina se togafitiga faʻamalosi ma le vailaʻau, e tatau ona e faʻaeteete faʻaeteete oe lava ia i taunuuga le lelei e ono feagai ma le maʻi. Ioe, Captopril Sandoz o se faailoga o atinaʻe faʻaonapo nei ma tekinolosi. A e ui i lea, o loʻo i ai le tele o faʻamatalaga nei: • o le faʻaitiitia o le numera o neutrophils, leukocytes, platelets, eosinophils ma le glucose concentrations, • le faateleina o le faʻaaogaina o le lymph, • le faʻalavelave i le gaioiga o le tino puipuia, pe a vaʻaia au lava gasegase ma amata ona faaleagaina e le tino, i totonu o le toto, • solia o le moe e le gata, ae faapena foi i le tofo, faatasi ai ma migraines, moevalea, vevela, setete depressive, • i mataupu atoatoa episodic e mafai ona maua e le tagata maʻi le mafaufau, le mautonu, ma le kesi, • lagona tiga o le fatu, o se faaletonu i le taimi ma le umi o le fatu fatu, faatasi ai ma le vevela vevela i foliga, pe vice versa pallor, faapea foi le edema lautele, • tale vaivai e aunoa ma le lafoaia o sputum, pneumonia, puupuu le manava , • le faʻamafanafana i totonu o le manava i le foliga o le gaioiga, ma le mamafa, • solia o le taimi ole nofoa, • le faʻaalia o tamai manogi i luga o le mucous membrane o alafau ma laulaufaiva. Afai o le tagata gasegase, e aunoa ma le malamalama o le fomaʻi, ua matua faateleina le fua faatatau o aso taitasi, e tatau ona faia ni gaioiga talafeagai talafeagai i le vave e mafai ai, ia tuʻuina atu soʻo se mea e faʻafefe ma faʻamaonia ai togafitiga faʻasoifua maloloina.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Ae e te leʻi faʻatauina Captopril Sandoz, e tatau ona e malamalama o lenei vailaau e le "faauo" ma mea uma lava. O vailaau faʻapitoa o le vasega o inhibitors e malosi e le fautuaina ina ia faʻatasi i le taimi lava e tasi ma fualaau e aafia ai le tino o le renin-angiotensin i le tino o le tagata. E tatau ona manatua e mafai e se faʻalapotopotoga faʻapitoa ona faʻamalosia se tagata maʻi e faʻaitiitia le toto maualuga ma ogaoga le malosi o le tino. Faʻaauau le faʻatagaina, ae naʻo lalo ifo o le vaavaaiga a le fomaʻi aoga. Faʻaaogaina ma le aliskiren e fautuaina malosi ina ia aloese mai tagata gasegase o loʻo mafatia i faʻalavelave fatugaʻo, faʻapea foi ma le maʻisuka ituaiga 2. E tatau ona aloese mai se tuufaatasiga ma le tele o sauniuniga o meaola. O lea ituaiga leetete e mafai ona faʻaosofia le foliga mai o hyperkalemia. Afai e le mafai ona aloese lenei tuufaatasiga, i lenei tulaga, e tatau i le tagata maʻi ona i lalo o le vaavaaiga a se fomai i le taimi atoa o le vasega, e masani ona pasia uma suega talafeagai. O fualaau faasaina o le lithium o loo taofia i totonu o le tino, ma ua faateleina ai le matuia o le mea taua i le toto o le tagata.

Faatonuga faapitoa

Captopril Sandoz o se fualaau faʻamaoni talafeagai, lea e tatau ona faʻafeiloaʻi ma le malamalama e tasi. E fautuaina, ao lei amataina le vasega, ia mataʻituina le mamafa mo le tele o vaiaso i le faasologa ina ia malamalama ai i tapulaa ma i lalo o tulaga e aliali mai ai nisi faailoga. O se ata talitutusa e taua tele i togafitiga mulimuli ane. O le vaega autū o le tuufaatasiga e mafai ona mafua ai faʻamatalaga sese pe a pasia le faʻasolosolo e gaosia. I lenei tulaga, e muamua lava le tatau ona taofi le ave ma naʻo le maeʻa o ni nai aso e toe faia ai suʻega. Mo le taimi atoa o le togafitiga togafitiga, e tatau i le tagata gasegase ona lafoaia atoa le avetaavale o le taavale, faʻapitoa foi ma gaioiga eseese e manaʻomia ai le faʻamalosi faapitoa. O le mataʻituina ma le faʻaeteete e tatau ai i na gasegase o loʻo mafatia i faʻamaʻi faʻasalalau o le mea faʻafesoʻotaʻi, faʻapea foi ma le i ai o le faʻaogaina o felauaiga i puipui o toto toto. Faatasi ai ma soʻo se mea masalomia, e tatau ona faalēaogāina le aʻafiaga o le vailaʻau i le vave e mafai ai, ma e tatau ona filifilia ia tutusa.

Faʻasalaga faʻapipiʻi ma foliga

E maua i pepa, ei ai uiga nei:

  • o le foliga e lapotopoto pe i se foliga o se fa-lau,
  • lanu paʻepaʻe
  • foliga tutusa
  • faasatauroina i se tasi poʻo itu uma e lua.

E maua mai i mea eseese o le vaega autū. Lafoaʻi vaega, faʻasolosolo i le 6.25, 12.5, 100 mg, faia se taamilosaga lapotopoto. I le foliga o se laʻau e fa-laʻau, o fomu e aofia ai le 50 ma le 25 mg o le vailaau oona o loʻo gaosia.

Faʻatumu i paʻu mo le 10 iunite o fatuga. E faʻasaʻolotoina i totonu o teuga pepa. Ua faapipiiina le faatonuga.

O vaega faʻasalalauga taʻitasi e aofia ai le gaosiga gaosi captopril ma mea e fesoasoani ai ausilali. Le tuufaatasiga o mea faaopoopo:

  • suauu maso
  • lactose monohydrate,
  • microcrystalline cellulose,
  • vailaʻau vaʻa.

E le o iai ni mea faʻaleagaina, e maua ai le togafitiga talafeagai.

Captopril Sandoz

Captopril Sandoz: faatonuga mo le faʻaoga ma iloiloga

Igoa Latina: Captopril Sandoz

ATX Code: C09AA01

Mea gaosi gaosi: captopril (Captopril)

Faʻatau: Salutas Pharma, GmbH (Salutas Pharma, GmbH) (Siamani)

Faʻafouina le faʻamatalaga ma le ata: 07/12/2019

Tau o falemaʻi: mai 81 rubles.

Captopril Sandoz o se vailaʻau faʻamalosi, o le angiotensin liliu mai o le enzyme (ACE) inhibitor.

Pharmacological group

O le maualuga o le fatu, o le cardiomyopathy, o le gau i le ventricular i se tulaga mausali i tagata gasegase pe a maeʻa le faʻauʻuina o le myocardial, le nephropathy o le maʻisuka i tagata mamaʻi e pei o le maʻisuka ituaiga 1 (faatasi ma le albuminuria sili atu ma le 30 mg / aso).

Faaaoga i le matua

Mo tagata e sili atu i le 60-65 tausaga le matutua, e tatau ona amata le vasega ile 6.25 mg faalua i le aso. O le tau o Captopril Sandoz o le 100 rubles. E mafai ona e faʻatau le fualaau faʻataʻitaʻi i luga o la matou falemaʻi i luga o le initaneti ma le faʻafeiloai i lou fale poʻo le ofisa E naʻo le faʻaaogaina o le fua.

Laisene o vailaau mo togafitiga LO-77-02-010329 na tusia i le aso 18 o Iuni, 2019

Gaioiga faʻataʻitaʻi

O loʻo i ai se faʻalogona faʻaleagaina. E taofia ai le faʻapipiʻi o le angiotensin II vasoconstrictor malosi mai le angiotensin I. O le faʻaitiitia o le pulefaʻatonu o le aldosterone.

Faʻaauau le faʻaopoopoina o le bradykinin, lea e aʻafia ai le faʻasalalauga o prostitulandins vasodilating.

Faatasi ai ma le faʻagasologa o le faʻaaogaina o loʻo i ai se aafiaga faʻaleagaina:

  • faaitiitia le muamua ma le togi,
  • faʻaleleia le tafe o toto o vailaʻau o le myocardium,
  • faʻapupula tupe faʻaagaga,
  • faʻagesegese le faʻavaeina o le hypertrophy, faʻaolaina o le taumatau agavale,
  • Faʻasalaina le faʻatulagaina o le diastolic.

E le afaina ai le tachycardia. E faʻamalosi le toto o totoga o totoga, faʻaitiʻitia le faʻalauteleina o le platelet.

O fua talafeagai o le fualaau mo le fatu o le fatu e le mafua ai le fesuiaiga o le toto. Tuʻu atu i le faʻaopoopoga o le voluma, faʻaititia le faʻapalepalega o le tino.

Faʻasao faʻafitauli. E i ai sona aʻafiaga o le potassium. E aʻafia ai lagona o le inisalini.

O loʻo i ai sona aʻafiaga. O le faʻaaogaina o le tele o isi mea e fesoasoani e faʻaititia ai le mamafa o le intraglomerular. E aʻafia ai gaioiga faʻateleina o le tino, faʻamaopoopo le fausaga ma galuega a le epithelium.

O le gaioiga o le system renin-angiotensin e faʻatonuina ai le atinaʻeina o le uiga autu o le tino e ave le fualaau faasaina.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

O le vailaʻau e maua i foliga o laumei: paʻepaʻe, e iai le laiga tutusa, lapotopoto, fua o le 6.25 mg - biconvex, o le 12.5 mg - convex i le tasi lima, i le isi itu, vaeluaina o aʻafiaga, vailaʻau o le 25 ma le 50 mg - i le foliga o se fa-lau, ma se mea e lamatia ai i luga o itu e lua, o se vailaau e 100 mg - tasi le itu e felafolafoaʻi, o le isi o loʻo i ai le lamatiaga tutusa (10 i le paʻu, i le pepa pepa pepa 1, 2, 3, 4, 5 poʻo le 10 pepa ma faatonuga mo le faʻaogaina o Captopril Sandoz).

1 papalama e aofia ai:

  • mea galue: captopril - 6.25, 12.5, 25, 50 poʻo le 100 mg,
  • vaega o ausilali: lactose monohydrate, masini suauu, cellulose microcrystalline, gaʻo vailaʻau.

Pharmacokinetics

O le vailaau faʻasaina e faʻatonuina ai le ola. E le afaina ai le tino o le renin-angiotensin system. O le aʻafiaga o le hemodynamic e fesootaʻi ma vasodilation, e le faalagolago i le maualuga o le renin i totonu o le toto.

Captopril Sandoz ua faʻamatalaina o se vaega o togafitiga faʻapitoa o le maualuga.

Faʻateʻa vave. O le amataga o le gaioiga e matauina pe a uma le 30 minute. O le bioavailability o le vailaau faasaina e maualuga. Faʻafofoga tautala e maua ai le maualuga pe a uma le 1 itula. O le umi o le gaioiga e mai le 4 i le 12 itula.

E faʻafefiloi i le ate, ma gasegase gasegase. Faanatinatiina e fatugaʻo. O se vaega o le vailaʻau vailaʻau e faʻamalosi e le suia mai le tino. E mafai ona faʻapupulaina i le tulaga o le le atoatoa o le galuega. O le afa-ola i ia tulaga e faateleina i le tasi ma le afa aso.

Pharmacodynamics

Captopril fesoasoani e faʻaitiitia le gaosiga o le angiotensin II hormones mai le angiotensin I, lea e faʻaitiitia ai le faʻasaʻolotoina o le aldosterone. O lenei mea e mafua ai le faʻaitiitia o le toto ma le mamafa i le fatu.

I lalo o le faatosinaga o le fualaau faasaina, o le toto e tafe i le coronary and renault arteries e faateleina. I maʻi gasegase mo le umi taimi, faʻaleleia le toto totoʻa.

O le vailaʻau e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiina ae o le nephropathy.

Mea fesoasoani

E masani ona faʻamatalaina o se vaega o togafitiga faʻapitoa o faʻamaʻi nei:

  • toto maualuga
  • maʻisuka nephropathy,
  • o le fatu vaivai tumau,
  • ogaoga faʻasolosolo.

E pei ona aoga le monotherapy i le amataga o le maualuga o le toto maualuga, faagasolo e aunoa ma ni faafitauli.

Faʻailoga

Faʻailoa i le maitaga, susu fananau. E le aoga i tamaiti ei lalo o le 18 tausaga.

E le mafai ona e faʻaaogaina le fualaau faasaina i:

  • talafaasolopito o le angioedema o soʻo se amataga,
  • hypersensitivity i vailaʻau faʻasaina poʻo isi vailaʻau o lenei vaega,
  • maʻi faʻamaʻi
  • muamua aldosteronism,
  • lapatose inlerance, le lava lactase i le tino,
  • faʻasolosolo faʻasolosolo faʻasolosolo poʻo le faʻasolosolo o le gaʻo o se fatuga tasi.

E le mafai ona faʻaaogaina se sui faʻamaʻi pe a uma le gaosiga o fatugaʻo.

Captopril e le faʻaaoga i tamaiti ei lalo o le 18 tausaga.

Ma le faʻaeteete

E tatau ona faʻaeteete i faʻamaʻi nei:

  • hypertrophic obstructive cardiomyopathy,
  • maʻisuka
  • scleroderma, systemic lupus erythematosus,
  • o le vanve valve stenosis, o le aific orifice,
  • hypovolemia
  • ate ma le fatu fatu.

Pe a faatonuina le fualaau faasaina, e tatau ona amanaia le faʻaaogaina o meaʻai e leai ni masima, meaʻai paleni.

O le faʻatulagaina o fuataga o le tagata lava ia. Faʻatasi ai ma togafitiga faʻapitoa, e tatau ona taulai atu i faʻamatalaga o le kiliaina o le creatinine. I ia tulaga, e faʻaaogaina le tele o atumaga, umi le va o vaʻa.

I le mamafa

E tatau ona amata le togafitiga ma se fua laʻititi, ma puleaina le faapalepale ole fua muamua. Aumai le 12.5 mita faalua i le aso. O se faʻasolosolo malie o fua o le a fautuaina e ausia le tulaga maualuga. O tagata maʻi i le matutua o loʻo faʻataʻitaʻiina le fua maualalo o le vailaʻau.

I le faaletonu tumau o le fatu, ao le i amataina togafitiga, ua soloia le togafitiga pe ua faaitiitia o latou fua.

Lalo o le laulaufaiva po o le inu

O le auala e ave ai vailaʻau e faʻamoemoeina e le mamafa o le tulaga. Faatasi ai ma togafitiga fuafuaina, e tatau ona foloina atoa le vailaʻau, faʻamamaina i le tele o vai.

I se faʻalavelave faʻalavelave, e mafai ona faʻatagaina vai inu.

O le gaioiga o le fualaau faasaina e vave tupu, pe a uma le 30 minute. O le maualuga o le aoga ma le faʻafofoga tautala e matauina i le itula muamua.

Pharmacokinetics

E tusa ma le 75% o le captopril e faʻaaogaina mai le gastrointestinal tract i se taimi pupuu. Ae ao ave le pulu ma meaai, o le absorption e faaitiitia e tusa ma le 30-40%. O le maualuga o le maualuga o le mea galue i le toto e matauina pe a uma le 0.5-1.5 itula pe a uma ona ave le vailaʻau.

O le fualaau faasaina ua faʻafefiloi i le ate. O le afa-ola e itiiti ifo i le 3 itula. O lenei taimi e faʻateleina i tagata mamaʻi ma le fatuga fatuga.

O le a le fesoasoani

Captopril e faʻaaogaina mo le maualuga o le maualuga. Aʻo leʻi amata ona e inuina le vailaau, ua fautuaina e saili le mafuaʻaga o le siʻitia o le mamafa. E masani lava o lenei tulaga eo faatasi ma nisi faʻamaʻi, o lea e le tatau ai ona e mafaufau loloto ia te oe lava. Ole vailaʻau e tatau ona faatonuina e se fomaʻi. O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e mafai i soo se laasaga o le maualuga o le toto.

Captopril o se vaega o togafitiga faʻapitoa ua faʻamaonia mo le le lava o le fatu o se aʻoga masani. O le fualaau faasaina ua faailoaina mo le le aoga o le ventricular agavale, lea e mafua mai i le infarction myocardial. O le maʻisuka ituaiga 1 o loʻo mafatia i le nephropathy o le maʻisuka ua fautuaina foi e ave lenei vailaʻau.

Hematopoietic organs

O le faʻaaogaina umi o le vailaʻau faʻatasi ma le atinaʻe o neutropenia, thrombocytopenia, ma le faʻaitiitia o le maualuga o le hemoglobin. O ia ituaiga o gaioiga e tupu seasea, na o latou lava.

O le faʻaaoga umi o le vailaʻau faʻatasi ma le faʻaitiitia o le maualuga o le hemoglobin. O ia ituaiga o gaioiga e tupu seasea, na o latou lava.

I luga o le vaega o le paʻu

O le aveina o vailaau faʻatele e masani ona tuʻuina mai ma le paʻu o le paʻu, o foliga mai o se vevela. O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e mafua ai le atinaʻe o le lymphadenopathy. O le taatele o le dermatitis ma le urticaria.

E i ai se tulaga lamatia o le atinaʻe o Quincke edema. O foliga vaaia o le angioedema i le larynx ua lamatia ai le faalavelaveina o le ea. Ua faʻamalo le vailaʻau, epinephrine o loʻo faʻaaogaina vave, ma o le ea e faigofie ona maua.

A e ave le captopril, e tatau ona e aloese mai taavale afi.

Faatonuga faapitoa

O le faʻataʻitaʻiina o togafitiga e manaʻomia ai le siaki masani o hemodynamic parameter and function kidney.

E tatau ona amanaia le mafai ona atiae le hypovolemia pe a faʻaaoga faatasi ma togafitiga. O se tulaga talitutusa e taufaamatau i ni maʻi le atoatoa, e oo lava i le oti.

O le aloese mai le atiina ae o faʻafitauli e fesoasoani:

  • faʻasologa o fua
  • uluai faalēaogāina o togafitiga,
  • le faʻasalalauina o laina o le hemodynamic.

O le faʻamaʻi o le tui o Renal e manaʻomia ai le tuʻuina atu o se fualaau o fualaau faasaina, mataʻituina le tulaga o le urinary systems.

Proteinuria pe a faʻaaoga fua tetele e faʻaitiitia pe alu ese na o ia.

E tatau ona aloese mai le faʻafoega tutusa o vailaʻau o loʻo iai pailani.

Faʻamatalaina ma le faʻaeteete mo togafitiga faʻamaʻi pipisi, immunosuppressive therapy. E tāua tele le pulea o mea o loʻo iai i sela o le paʻepaʻe ma isi suauu toto.

E manaʻomia le siakiina e le aunoa o le kulukose o le toto.

O le atinaʻeina o le siama o le cholestatic, o le faateleina o le pule o le gasegase o le gasegase e manaomia vave ona aveeseina le fualaau faasaina.

Togafitiga ma le fualaau faasaina ua taofia i se aso ao lumanai le amataga o le togafitiga togafitiga fuafuaina.

I le taimi o le maʻitaga, e le mafai ona faʻaaogaina le captopril.

Ava malosi

O le fesootaʻi ma le ava malosi e faʻaleleia ai le aʻafiaga o le fualaau faasaina, lea e mafua ai le solia o le toto i totoga ma gaʻo. O tulaga talitutusa e lamatia ai le atinaʻeina o tulaga ogaoga.

O le faʻaaogaina o le ava malosi e fesoasoani i le vave faʻaumatia o le paluga mai le tino, faʻaitiitia ai le lelei o le fualaau oona i le fatu maso.

O le ava malosi e faʻaleleia ai le faʻaaogaina o toto toto, ei ai ona aʻafiaga. Masalo o le atinaʻeina o faʻalavelave masani.

Luga o le captopril sandoz

O le tele o tui o fualaau faasaina e afaina ai totoga ogaoga, o se lamatiaga lea i le olaga. O le paʻu maoaʻe o le galuega o le pumping o le fatu e faʻatasi ma le faʻaleagaina o le taumatau tauagavale, o se mataua o hemodynamics, ma le atinaʻeina o se faʻalavelave paʻu. Faailoga o le toilalo gaʻo mataga.

O lenei tulaga e manaʻomia ai togafitiga faafomaʻi. E tatau ona fufulu le manava. Tuuina atu ni soripi. Faatumu le toto, faʻafoʻi togafitiga symptomatic.

O le faʻaaogaina faʻatasi ma togafitiga e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o le vaʻaia, o le faʻaitiitia o le vevela potassium, ma le hypovolemia.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

O le faʻaaogaina faʻatasi ma togafitiga e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o le vaʻaia, o le faʻaitiitia o le vevela potassium, ma le hypovolemia.

O le faʻaaogaina o sauniuniga faʻasaʻi, o meaʻai e fesootaʻi ma le atinaʻeina o hyperkalemia ma faʻafitauli o galuega a fatugaʻo.

O le mafaufauga matuia e mafua mai fualaau faasaina mo le gasegase.

E le mafai ona faʻafeiloai faʻatasi ma Aliskiren ma isi atitiata ACE.

Faʻaaogā faʻatasi ma Allopurinol e oʻo atu ai i le faʻaalia o le neutropenia, faʻapupulaina ai le aʻafiaga o faʻamaʻi ogaoga faʻaleaga.

Ole aʻafiaga o le fualaau faasaina e faʻaleleia e le beta-blockers, faʻatautau o le calcium, o meaʻai, fualaau momoe, antipsychotics.

O le fualaau faasaina e faateleina ai le maualuga o le digoxin i le toto.

E i ai se tulaga lamatia o le hypoglycemia pe a fegalegaleai ma vailaʻau o le hypoglycemic.

Faʻavaivai i lalo o le faʻamamaina o tapenaga o le lithium, faʻateleina le faʻasalaga o le plasma.

Pe a fegalegaleai ma sauniuniga auro, e faʻaleleia atili le faʻamalosia.

Faʻaleagaina, ibuprofen faʻaitiʻitia le aʻafiaga o le fualaau faasaina. O faʻamatalaga faapena e maitauina i le faʻaaogaina o le estrogen, faʻamataʻu tautala, corticosteroids.

Faʻaaogā faʻamaʻi ma mea taumafa e faʻaititia ai le bioavisi o le vailaau faʻasaina i le 40%.

Faʻasalaga

Afai e le o mulimulitaʻia fautuaga a le fomaʻi, e mafai ona maua le tele o Captopril, lea e faʻaalia i uiga nei:

  • faaitiitia le faaitiitia o le toto,
  • faʻaleagaina o le myocardial,
  • cerebrovascular accident,
  • thromboembolism ma ona faʻafitauli.

O le maʻi e manaʻomia togafitiga faafomaʻi.

Tuutuuga ma tuutuuga o le teuina

O le fualaau faasaina e mafai ona faʻaaogaina mo le lua tausaga mai le aso na tuʻuina atu. O le aso fetaui e mafai ona maua i luga o le afifiina o fualaau faasaina. Ae mo le puipuia o falemaʻi falemaʻi o fualaau faasaina, e tatau ona tuʻuina lelei le tulaga e teuina ai: o se potu malulu e iai le malulu o le ea e le sili atu i le +25 ° C.

Fomaʻi Faʻatauga Tuutuuga

O se vailaʻau faʻasaina.

O se afifi e 20 pauna e tau e tusa ma le 90 rupu.

Irina Zinovieva, 57 tausaga, Novocherkassk: "Na ou mafatia i le maualuga o le toto maualuga mo se taimi umi, o lea na ou taumafai ai i le tele o fualaau faasaina, ma ou masani foi ia Katopril Sandoz. O le vailaau e maualalo ai le toto maualuga, ae e le lelei le taliaina e le tino. Ina ua uma ona ave le pulu, na amata ona tiga loʻu ulu ma lagona le pala, ma o se gutu malulu na aliali mai. E le taugata, ae ou te le fautuaina le faasaoina i lou soifua maloloina. Ou te le fautuaina le fualaau faasaina i soo se tasi. "

Maria Kushnareva, 49 tausaga, Novosibirsk: "I le tasi taimi i le galuega, mo le masina sa i ai se afaina atoatoa. Faʻateleina le faʻaosooso. O se uo na fautuaina le aveina o Captopril. Na toe faaleleia loʻu ola maloloina i le taimi lava na maeʻa ai. Sa leai ni aʻafiaga i le itu, e ui na lapatai mai se uo e ono i ai se moe po o se mea faapena. O le fualaau faasaina e taugofie, ma fesoasoani sili atu nai lo le tele o fualaau taugata. Ou te fautuaina. "

Faailoga mo le faʻaaogaina

  • ogaoga maualuga
  • Renovascular maualuga maualuga
  • o le gasegase tumau o le fatu - o se vaega o togafitiga faigata,
  • afaina i le agavale tauagavale i se tulaga o le soifua maloloina pe a uma le afaina o le myocardial,
  • maʻisuka nephropathy i tagata gasegase e iai le maʻisuka ituaiga 1 (faatasi ma le albuminuria sili atu i le 30 mg / aso).

Tina ma le lactation

O le faʻaaogaina o Captopril Sandoz e faʻasoleina i le taimi o le gaioiga ma le lactation.

Pe a fuafuaina le maʻitaga, e tatau ona faamutaina le initiata o le ACE (e aofia ai le captopril) ma fesuiaʻi i isi togafitiga antihypertensive ma se faʻamaufaʻailogaina o le saogalemu.

Afai na tupu se faʻataʻitaʻiga i le taimi o togafitiga, e tatau loa ona e vave ave le Captopril Sandoz ma faʻamautinoa e siakiina pea le tagata maʻi mo le atinaʻe o tama. E fesoʻotaʻi lenei mea ma se faʻalavelave maualuga o le atiaʻe o faʻalavelave faʻaleagaina o le tamaititi pe a faʻaaoga le fualaau faʻamaʻi i le uluaʻi tolu masina o le maʻitaga.

O tamaitai o le tausaga e fananau mai e tatau ona logoina e uiga i le maualuga o le togafitia o togafitiga a le ACE i le taimi o le maitaga e fesootaʻi ma le faʻamaʻi ma le maliu o le tamaititi ma / poʻo le pepe fou. O le faʻaaogaina umi o captopril i le II ma le III faʻamatalaga o loʻo i ai se aafiaga oona i luga o le fetus, mafua ai le oligohydramnios, faʻaititia ai le gaioiga o le tino, ma le faatuai o le faapipiiina o ponaivi o le ulu. I pepe faatoa fananau mai, e mafai ona faʻaalia i le le atoatoa o le tino, le faʻamalosia o le mafaufau, hyperlink.

I susu susu, e tusa ma le 1% o le fualaau o le captopril e maua.

Faʻasalaga toe faʻaaogaina galuega

O le faʻaaogaina o Captopril Sandoz e faʻasalaina i le faʻaleagaina o le tino, faʻasalaga faʻavae o le tino poʻo le faʻamaʻi o le fatu o se fatuga tasi ma le alualu i luma o le azotemia, hyperkalemia, azotemia, ma se tulaga pe a uma le gaosiga o fatu fatu.

E tatau ona faia se lapataiga i le le tumau o le le atoatoa, o le faʻamaʻiina o le tino o le gaʻo, poʻo le faʻamaʻi o se tasi o le fatu o le fatu.

Captopril Sandoz faʻatautaia tulafono faʻavae ua faʻatulagaina e faʻatatau i le QC.

Sauniuniga saogalemu

Togafitiga e faia i lalo o le vaavaaiga faafomai masani. A o le i togafitiga (1 le vaiaso), o le togafitiga muamua e tatau ona faamutaina. I tagata gasegase i se tulaga leaga o le maualuga o le toto maualuga, o le a faasolosolo malie le faasolosolo i le 24 itula seia oo ina maua le maualuga o le malosi i lalo o le puleaina o le toto. I le taimi o togafitiga, mataʻituina o le toto, toto toto (i luma o togafitiga, i le muamua 3-6 masina o togafitiga ma i vaitau taimi mulimuli ane seia oo i le 1 tausaga, aemaise lava i tagata gasegase e iai le faateleina o le aʻafiaga o le neutropenia), tulaga palatini, plasma potassium, nitrogen malosi , creatinine, galuega fatuga, mamafa o le tino, meaʻai. Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le hyponatremia, faʻamaʻavaina, o le faʻasaʻoina o le togafitiga (dose faʻaitiitia) e talafeagai. O se mea e le mafai ona faʻaaogaina i le taimi muamua o le 4 vaiaso o togafitiga, e mou ese atu ma se faʻaitiitia o tui, faʻagataina o fualaau faasaina ma le faʻaofiina o antihistamines. O le neutropenia e le faalagolago i le mea e tupu i totonu o le 3 masina talu ona amata le togafitiga (o le tapulaa maualuga o le leukocytes e matauina i totonu o le 10-30 aso ma e tumau pe a ma le 2 vaiaso talu ona uma le fualaau). E masani ona faʻaalia i le vaiaso muamua (mai le 24 itula i le tele o masina) le togafitiga (masani ona matauina i tamaitai) i le taimi muamua o le togafitiga, faʻaauau pea ile togafitiga ma taofi ni nai aso talu ona uma le togafitiga. O le solia o le tofo ma le mamafa o le mamafa e mafai ona toe faʻaleleia ma toe faʻaleleia pe a uma 2-3 masina o togafitiga. E manaʻomia le faʻaeteete pe a fai taʻavale gasegase (e aofia ai nifo), aemaise lava pe'ā faʻaaogaina mea faʻapitoa masani o loʻo i ai le malosi faʻaleagaina. Faʻatasi ai ma le atinaʻe o laʻau o le cholestatic ma le alualu i luma o le necrosis o le ate toto, e tatau ona faʻagata le togafitiga. E tatau ona aloese mai le afaina o le toto e ala i le maualuga o galura o le polyacrylonitrile metaallyl sulphatate (mo se faataitaiga, AN69), hemofiltration poo le LDL apheresis (anaphylaxis poo anaphylactoid reactions e ono tupu). O le faʻamalosia o togafitiga e mafai ona faʻateleina ai aʻafiaga o anaphylactic reactions. E fautuaina e vavaeeseina le faʻaaogaina o le ava i le taimi o togafitiga. Faʻaaoga ma le faʻaeteete ao faigaluega mo avetaavale o taavale ma tagata o loʻo galulue faʻatasi ma le faʻateleina o le gauai atu.

Tuua Lau Faamatalaga