Paʻu Metformin 1000 mg, 60 pi.

Faʻamolemole, ae e te leʻi faʻatau Metformin, pepa 1000 mg, 60 pcs., Siaki le faʻamatalaga e uiga i le faʻamatalaga i luga o le upega tafaʻilagi aloaia a le gaosi oloa pe faʻamaonia le faʻamaoniga o se faʻataʻitaʻiga faapitoa ma le pule o la matou kamupani!

O le faʻamatalaga o loʻo faʻaalia i luga o le saite e le o se ofo lautele. E i ai le aia tatau a le kamupanī e faia suiga i le mamanu, mamanu ma le afifiina o oloa. O ata o oloa o loʻo i totonu o ata o loʻo tuʻuina atu i le faʻasalalauga i luga o le 'upega tafaʻilagi e mafai ona ese mai faʻamuamua.

O faʻamatalaga i luga o le tau o oloa o loʻo faʻaalia i totonu o le faʻasalalauga i luga o le 'upega tafaʻilagi e mafai ona ese mai le mea moni i le taimi o le tuʻuina o le poloaiga mo le oloa tutusa.

Faʻataʻitaʻiga

Metformin faʻalavelaveina le gluconeogenesis i le ate, faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le kulukose mai le iniseti, faʻaleleia le faʻaaogaina o le kulūkose, ma faʻapupulaina ai foi le lagona o gaʻo i le inisalini. E le afaina ai le pule faanatura o le inisalini e ala i peta beta o le pancreas, e le mafua ai ni gaʻo hypoglycemic. Faʻaitiitia le maualuga o le triglycerides ma le maualalo o le linoproteins i le toto. Faʻaleleia pe faʻaititia le mamafa o le tino. E i ai sona aʻafiaga fibrinolytic ona o le taofiofia o se mea e fai ai le plasminogen activator inhibitor.

A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le metformin e faʻaaogaina mai le vaega o meaʻai. O le leai o se avanoa pe a uma ona ave se fua faatatau masani o le 50-60%. O le Cmax i le plasma toto e oʻo atu i le 2.5 itula pe a uma ona faʻamaʻaina. E masani lava e le tuiina i masini plasma. E faʻaleleia i vaovao, musele, ate ma fatuga. E leai sona fesuiaiga e fatugaʻo. T1 / 2 o le 9-12 itula. Faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le fua, e mafai ai ona faʻaaogaina le fualaau faasaina.

O le maʻisuka ituaiga 2 e aunoa ma se uiga o le ketoacidosis (aemaise lava i tagata gasegase) ma le togafitiga o togafitiga e le aoga, faatasi ai ma le inisalini, i le maʻisuka ituaiga 2, aemaise lava i le faailoga o le gaʻo, faatasi ai ma le maualuga o le insulin.

Contraindications

  • maʻi o le maʻisukacidosis, maʻi o le maʻisuka, coma,
  • ua le atoatoa le aoga,
  • O faʻamaʻi pipisi e iai le lamatiaga o le atinaʻeina o le lafoaʻi: faʻamaʻi (faʻamaʻi, vomiting), fiva, faʻamaʻi pipisi, hypoxia (faʻafuaseʻi, maʻi vaʻa, fatu faʻamaʻi, maʻi o le bronchopulmonary),
  • faʻamaoniga faʻapitoa o faʻamaʻi pipisi ma le tumau e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o hypoxia o le tino (fatu poʻo le faʻailoga o le tino, faʻalavelave faʻaleagaina o le myocardial),
  • ogaoga taotoga ma le faʻaleagaga (pe a faʻamautu le inisalini),
  • gaioiga o le ate,
  • mea inu ava malosi, ava malosi ava malosi,
  • faʻaaoga mo le itiiti ifo i le 2 aso ao lumanai ma i totonu o le 2 aso talu ona faia le leitiope poʻo le x-ray faʻatasi ma le faʻaofiina o le iodine-o loʻo iai le faʻatusatusaga,
  • lactic acidosis (e aofia ai le talafaasolopito),
  • tausisia o meaai maualalo maualalo (itiiti ifo i le 1000 calories / aso),
  • maʻitaga
  • lactation
  • hypersensitivity i le fualaau faasaina.

E le fautuaina le faʻaaogaina o fualaau faasaina i tagata e sili atu i le 60 tausaga le matutua o loʻo faʻatino galuega mamafa mamafa, lea e fesootaʻi atu i le faateleina o le aʻafiaga o le atinaʻeina o le lactic acid i totonu oi latou.

Faʻaiʻuga

Mai le faʻaogaina o meaʻai: leu, vomia, tofo i le gutu, leai se manaʻo, manava manava, afaina, tiga o le manava. O nei faʻamaoniga e masani ona taatele i le amataga o togafitiga ma e masani lava ona o ese i latou lava. O nei faʻaʻailoga e mafai ona faʻaitiitia ai le tofiaina o talatala, o mea e maua mai i le atropine poʻo le antispasmodics.

Mai le itu o le metabolism: i mea e le masani ai - lactic acidosis (e manaomia ai le faamutaina o togafitiga), ma togafitiga umi-hypovitaminosis B12 (malabsorption).

Mai i totoga o le hemopoietic: i nisi tulaga - measina megaloblastia.

Mai le endocrine polokalama: hypoglycemia.

Tali a le Allergic: paʻu paʻu.

Fegalegaleaiga

E le fautuaina le faʻaaogaina faʻatasi o le danazol ina ia aloese mai le maualuga o le hyperglycemic effects of the latter. Afai o togafitiga faʻatasi ma le danazol e tatau ma a uma ona taofi le mea mulimuli, e manaʻomia le faʻafetaui o le metformin ma le iodine e pulea ai le maualuga o le glycemia.

Faʻafesoʻotaʻiga e manaʻomia le tausiga faʻapitoa: chlorpromazine - pe a ave i inumaga tele (100 mg / aso) faʻapupula le glycemia, faʻaitiitia le faʻasaʻoina o le inisalini.

I le togafitiga o antipsychotics ma pe a uma ona taofi le ave o le mea mulimuli, e manaʻomia le fesuiaiga o le metformin i lalo o le pulea o le glycemia level.

Faʻatasi ma le sulfonylurea o mea e maua, acarbose, insulin, NSAID, inhibitors MAO, oxytetracycline, inhibitors ACE, clofibrate derivatives, cyclophosphamide, β-blockers, e mafai ona faateleina le aafiaga o le hypoglycemic metformin.

Faʻatasi ma le GCS, fomaʻi faʻafofoga tautala, epinephrine, sympathomimetics, glucagon, hormones thyroid, thiazide ma le diuretics o le gaioiolosi, mea e maua mai le phenothiazine, mea e maua ai le acidic nicotinic, o le faʻaitiitia o le aafiaga hypoglycemic metformin e mafai.

Cimetidine faʻaitiitia le faʻaitiitia o le metformin, lea e faʻateleina ai le lamatiaga o le alotosic acid.

Metformin e mafai ona faʻavaivaia le aʻafiaga o siama faʻamalosi (faʻasologa o le coumarin).

O le ava malosi e faateleina ai le lamatiaga o le faatupuina o le lactic acid during alcohol alcohol, aemaise lava i mataupu o le anapogi po o le mulimuli i se meaai maualalo-calorie, faapea foi ma le toilalo o le ate.

Le auala e fai ai, auala o le pulega ma fuataga

O le fualaau o le fualaau faasaina e setiina e le fomaʻi taʻitasi, e fuafua i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Ole fua muamua ole 500-1000 mg i le aso (1-2 papa). A maeʻa le 10-15 aso, o le a faasolosolo malie le faateleina o le fualaau e mafai ona fuafua i le maualuga o le kulukose toto.

Ole fua ole tausiga o le fualaau faasaina e masani ona 1500-2000 mg i le aso. (3-4 papa) O le maualuga o le dose e 3000 mg i le aso (6 papa).

I tagata matutua, e le tatau ona sili atu i le 1 g (2 pusa) le fua fautuaina o aso taitasi.

O fualaʻau Metformin e tatau ona faʻaaogāina i le taimi poʻo le vave pe a uma se taumafataga faatasi ai ma se aofaiga itiiti o le vai (se ipu vai). Mo le faʻaitiitia o aʻafiaga mai le gastrointestinal tract, e tatau ona vaevaeina le dose i aso taitasi i 2-3 inumaga.

Ona o le faateleina o le lamatiaga o le siako lactic acid, o le a tatau ona faaitiitia le fualaau i le tulaga o ni faaletonu o gasegase ogaoga.

Faʻasalaga

Faʻatasi ai ma le maualuga o Metformin, e mafai ai ona maua se lapatitis lactic acid ma se mea leaga. O le mafuaʻaga o le atinaʻeina o le lactic acidosis e mafai foi ona avea ma faʻamaopoopoina o le fualaau faasaina ona o le le atoatoa o le galuega.

Faailoga o le lactic acidosis: o le gasea, vomiting, manava, faʻaitiitia o le vevela o le tino, tiga o le tino, tiga o le muso, i le lumanaʻi e mafai ona faʻaleleia le manava, vavao, mafaufau le lelei ma le atinaʻe o coma.

Togafitiga: i le tulaga o faailoilo o le lactic acidosis, e tatau ona taofi vave le togafitiga ma Metformin, e tatau ile falemaʻi ile vave ona togafitia ile falemaʻi, ma, i le fuafuaina o le maualuga o le lactate, faʻamaonia le siama. O le fua aupito sili ona lelei mo le faʻaaogaina o lactate ma le metformin mai le tino o le faʻamaʻi. O togafitiga faʻapitoa e faia foi.

Faatasi ai ma togafitiga tuufaatasi ma Metformin ma sulfonylureas, o le hypoglycemia e mafai ona atiaʻe.

Faatonuga faapitoa

I le taimi o togafitiga, e tatau ona mataʻituina le gaioiga faʻapitoa. E le itiiti ifo ma le 2 taimi i le tausaga, faʻapea foi ma foliga mai o le laualgia, o le lactate content in the plasma e tatau ona fuafuaina. E le gata i lea, e tasi i le ono masina e tatau ai ona pulea le maualuga o le creatinine i le toto (aemaise lava i tagata gasegase). Metformin e le tatau ona faʻamaonia pe a maualuga le maualuga o le creatinine i le toto i le 135 μmol / L i tane ma le 110 μmol / L i tamaitai.

Masalo o le faʻaaogaina o le fualaau faasaina Metformin i le tuufaatasiga ma le sulfonylurea. I lenei tulaga, aemaise lava le mataituina ma le totoa o maualuga o le kulukose toto.

48 itula muamua ma i totonu o le 48 itula i le maea ai o le leitio (urography, iv angiography), e tatau ona e taofia le ave o Metformin.

Afai o le tagata gasegase o loʻo i ai se faʻamaʻi bronchopulmonary poʻo se faʻamaʻi pipisi o totoga toto, o le fomaʻi e tatau ona vave logoina.

I le taimi o togafitiga, e tatau ona e aloese mai le inu ava malosi ma fualaau oona ei ai le ethanol. .

Aafiaga i luga o le gafatia e faʻatau ai taavale ma taʻutaʻu auala

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le monotherapy e le afaina ai le malosi e ave taavale ma galue ai i auala.

A faʻafefiloi Metformin ma isi vailaʻau o le hypoglycemic (sulfonylurea o meaola, inisalini), e mafai ona tupu tulaga o le hypoglycemics e mafai ai e le mafai ona ave taavale ma auai i isi gaoioiga matautia e ono manaʻomia ai le gauai faʻalogo ma vave vave ona faʻaalia le tali atu o le psychomotor.

Tuua Lau Faamatalaga